abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_135906635
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 15:00 schreef Roomsnoes het volgende:

[..]

Kunnen dat geen stukjes bergamot of citroen zijn? Earl Grey is immers een gearomatiseerde thee.
Heb vandaag geen theezakjes op werk open kunnen maken, maar earl grey pickwick ingredienten: thee, flavor, bergamot (0,3%) :) dus ja ook pickwick doet t.
pi_135910579
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 22:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, theezakjes is troep, koop losse thee, hele blaadjes het liefst
Nou heb ik begrepen dat jij de losse Twinings Lady Grey wel kan waarderen, ik geniet zelf al een tijdje van de zakjes van dat merk. Heb je die wel eens vergeleken?
Kan je misschien uitweiden over het verschil tussen zakjes en losse thee (en dan bedoel ik niet budgetmerk vs Simon Levelt) en hoe de maat van de blaadjes de smaak beïnvloedt? En zijn er nog "goede" zakjes of is het gruis wat daar in zit per definitie slecht?
  vrijdag 24 januari 2014 @ 22:06:13 #203
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135911021
Die jongen gisteren in de uitzending werkt dus in deze zaak:
http://www.fourleaves.nl/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_135912145
Ik koop meestal de allergoedkoopste Engelse supermarktthee uit Engeland. Ik zal niks zeggen over de kwaliteit, maar volgens de ingrediënten zit er alleen thee in en ik heb nu eens een zakje open gemaakt en zie er ook niks geks in zitten.
  vrijdag 24 januari 2014 @ 22:41:58 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135912627
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 21:56 schreef n0ir het volgende:

[..]

Nou heb ik begrepen dat jij de losse Twinings Lady Grey wel kan waarderen, ik geniet zelf al een tijdje van de zakjes van dat merk. Heb je die wel eens vergeleken?
Kan je misschien uitweiden over het verschil tussen zakjes en losse thee (en dan bedoel ik niet budgetmerk vs Simon Levelt) en hoe de maat van de blaadjes de smaak beïnvloedt? En zijn er nog "goede" zakjes of is het gruis wat daar in zit per definitie slecht?
Ben geen thee tester, maar vind zakjes niets.
Koop gewoon losse thee,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135932672
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 21:56 schreef n0ir het volgende:

[..]

Nou heb ik begrepen dat jij de losse Twinings Lady Grey wel kan waarderen, ik geniet zelf al een tijdje van de zakjes van dat merk. Heb je die wel eens vergeleken?
Kan je misschien uitweiden over het verschil tussen zakjes en losse thee (en dan bedoel ik niet budgetmerk vs Simon Levelt) en hoe de maat van de blaadjes de smaak beïnvloedt? En zijn er nog "goede" zakjes of is het gruis wat daar in zit per definitie slecht?
Dat pulver is vaak een 'restant', kruimels zeg maar.
Zwarte thee verschrompelt een soort in het fermenteringsproces, en ziet er altijd wat kleiner uit dan groene thee, die alleen gedroogd is. Maar in principe zijn de blaadjes even groot als ze geplukt zijn. Verder geloof ik dat hoe hoger in de bergen je komt, hoe kleiner de blaadjes en hoe exclusiever de thee.
Thee krijgt smaak door dat het hete water smaak trekt uit de blaadjes. Hoe groter de blaadjes, hoe meer smaak er uit komt, en hoe meer het naar thee smaakt. Verder heeft thee ook ruimte nodig omsmaak af te geven. In zakjes zit thee vaak opgepropt, en kan het pulver niet opzwellen zeg maar. Als je verse thee in een groot filter doet en 3 of 4 minuten laat staan, zul je de blaadjes niet meer herkennen, die worden veel groter. En geven ook veel meer smaak af.

Verder is de temperatuur van het water ook belangrijk. Groene thee smaakt vaak bitter bij 95 graden (met veel toegevoegde smaak zul je het verschil amper proeven). 80 graden is beter. Zwarte thee is het best bij 95 graden.
pi_135941405
Zit dat suiker in elke Lipton variant? Ik Ben niet zi'n theedrinker of -kenner, maar drink af en toe wel eens Moroccan mint van Lipton (Geen echte thee overigens). Werd dat ook genoemd?
anonieme razernist
pi_136073149
De vijandigheid bij Lipton :')
pi_136073579
Jammer dat ze alleen Lipton hebben gedaan.
pi_136074227
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 21:46 schreef NoCigar het volgende:
Zit dat suiker in elke Lipton variant? Ik Ben niet zi'n theedrinker of -kenner, maar drink af en toe wel eens Moroccan mint van Lipton (Geen echte thee overigens). Werd dat ook genoemd?
niet besproken maar reken maar dat het erin zit.
pi_136074318
Van de lipton website een verklaring:
quote:
Hoe zit het nu echt met Lipton Green Sencha en Lipton Yellow Label thee?
We willen jullie graag uitleggen hoe het echt zit met Lipton Green Sencha en Lipton Yellow Label thee naar aanleiding van de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde van donderdag 23 januari.

Net zoals veel andere theeën bevatten deze kleine hoeveelheden aroma. Dit staat ook op al onze verpakkingen. Waarom zitten er aroma’s in? Dit doen we omdat deze thee blends met aroma het meest gewaardeerd worden door theedrinkers. Beide producten bevatten de goede kwaliteit theeën die theedrinkers van ons verwachten, terwijl de aroma’s de smaak en geur van de thee subtiel aanvullen. Zit er dan suiker in? Om het aroma toe te kunnen voegen heb je zogenaamde dragers nodig. Koolhydraten, waar ook suikers onder vallen, zijn een voorbeeld van zulke dragers. Deze dragers zorgen er voor dat je aroma kunt toevoegen aan de theeblaadjes. De drager bevat inderdaad een hele kleine hoeveelheid suiker, maar zo weinig dat het je thee niet zoeter maakt.

We vermelden in de voedingswaardetabel op alle verpakkingen dat er minder dan 0,5 gram suiker per 100ml in zit. In Lipton Green Tea Sencha zit 0,15g per kopje, in Lipton Yellow Label zit 0,012g koolhydraat per kopje thee. Ter vergelijking: voor 1 gram suiker moet je 83 kopjes Lipton Yellow Label thee drinken. In kcal betekent dit dat je 20 kopjes Yellow Label thee moet drinken om 1 kcal binnen te krijgen. We gaan ervan uit dat we met bovenstaande uitleg meer duidelijkheid geven over welke ingrediënten er in onze thee zitten. bron
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_136076195
Volgens mij missen ze het punt een beetje. Het gaat toch immers niet erom dat je kilo's suiker in een kopje Lipton-thee hebt zitten, maar dat je "Dit is gewone thee, die zie je in het buitenland overal" koopt en dan geen gewone thee maar thee met foefjes krijgt.
pi_136076724
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 18:22 schreef Roomsnoes het volgende:

[..]

Dat pulver is vaak een 'restant', kruimels zeg maar.
Zwarte thee verschrompelt een soort in het fermenteringsproces, en ziet er altijd wat kleiner uit dan groene thee, die alleen gedroogd is. Maar in principe zijn de blaadjes even groot als ze geplukt zijn. Verder geloof ik dat hoe hoger in de bergen je komt, hoe kleiner de blaadjes en hoe exclusiever de thee.
Thee krijgt smaak door dat het hete water smaak trekt uit de blaadjes. Hoe groter de blaadjes, hoe meer smaak er uit komt, en hoe meer het naar thee smaakt. Verder heeft thee ook ruimte nodig omsmaak af te geven. In zakjes zit thee vaak opgepropt, en kan het pulver niet opzwellen zeg maar. Als je verse thee in een groot filter doet en 3 of 4 minuten laat staan, zul je de blaadjes niet meer herkennen, die worden veel groter. En geven ook veel meer smaak af.

Verder is de temperatuur van het water ook belangrijk. Groene thee smaakt vaak bitter bij 95 graden (met veel toegevoegde smaak zul je het verschil amper proeven). 80 graden is beter. Zwarte thee is het best bij 95 graden.
Tof! dankjewel :)
  dinsdag 28 januari 2014 @ 23:14:19 #214
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136077299
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 22:51 schreef Igen het volgende:
Volgens mij missen ze het punt een beetje. Het gaat toch immers niet erom dat je kilo's suiker in een kopje Lipton-thee hebt zitten, maar dat je "Dit is gewone thee, die zie je in het buitenland overal" koopt en dan geen gewone thee maar thee met foefjes krijgt.
Dat dus.
Die verklaring gaat alleen over de suikers die ze toevoegen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_136088099
Het blijft slechte thee, dat lipton.

En zoete zooi verkoopt gewoon beter, kijk maar naar macdonalds enzo.
pi_136089852
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 11:56 schreef Nytro het volgende:
Het blijft slechte thee, dat lipton.

En zoete zooi verkoopt gewoon beter, kijk maar naar macdonalds enzo.
volgens mij is Pickwick net zoveel rotzooi.
  woensdag 29 januari 2014 @ 12:52:40 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136090254
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 12:41 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

volgens mij is Pickwick net zoveel rotzooi.
Yep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136094500
Ik vind Pickwick wel lekkere thee :@ .
pi_136094546
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 14:42 schreef Skeletor. het volgende:
Ik vind Pickwick wel lekkere thee :@ .
Ik ook wel.En een Knorr wereldgerecht op zijn tijd ook wel, etc.
pi_136096943
In Pickwick zit volgens mij geen suiker, tenminste het aantal calorieën wat ik zo snel kan vinden is 0.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  donderdag 30 januari 2014 @ 16:19:19 #221
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136138235
Preview van vanavond over leverworst:
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/30-01-2014

En volgende week:
Haren van dieren en ook mensen zouden als grondstof dienen voor een middel dat in ons brood wordt verwerkt. Brood daar zit wat in, maar wat precies blijkt een lastige vraag. Geen bakker die het ons haarfijn kan uitleggen. De Keuringsdienst op zoek, want is het waar van dat haar?
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/06-02-2014
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  † In Memoriam † donderdag 30 januari 2014 @ 16:45:03 #222
91830 MaximusTG
pi_136139240
Mwa, volgende week is weer beetje suf; Dat gaat om E921 L-cysteine, een aminozuur. Wordt als broodverbeteraar gebruikt.
Kun je inderdaad uit haren halen, maar ook synthetisch maken, gewoon een molecuul.. Tis dus niet alsof er gemalen haar zit in brood.
  donderdag 30 januari 2014 @ 16:47:50 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136139342
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 16:45 schreef MaximusTG het volgende:
Mwa, volgende week is weer beetje suf; Dat gaat om E921 L-cysteine, een aminozuur. Wordt als broodverbeteraar gebruikt.
Kun je inderdaad uit haren halen, maar ook synthetisch maken, gewoon een molecuul.. Tis dus niet alsof er gemalen haar zit in brood.
KVW is niet meer wat het geweest is. Dat was ook de reden afaik dat wouter klootwijk er geen deel meer van wilde uitmaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136139391
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

KVW is niet meer wat het geweest is. Dat was ook de reden afaik dat wouter klootwijk er geen deel meer van wilde uitmaken.
en sinds KRO is het helemaal matig
pi_136139459
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 15:44 schreef Felagund het volgende:
In Pickwick zit volgens mij geen suiker, tenminste het aantal calorieën wat ik zo snel kan vinden is 0.
Misschien bij bepaalde smaakjes ook wel, maar de gewone thee niet idd.
know'm sayin?
×
word? word.
pi_136139887
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

KVW is niet meer wat het geweest is. Dat was ook de reden afaik dat wouter klootwijk er geen deel meer van wilde uitmaken.
Wat is het grote verschil dan? Welke afleveringen waren de mooiste?
  donderdag 30 januari 2014 @ 17:20:38 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136140453
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2014 17:04 schreef stoeltafel het volgende:

[..]

Wat is het grote verschil dan? Welke afleveringen waren de mooiste?
De eerste 3-4 seizoenen waren duidelijk beter. Vind ze steeds meer sensatie achtig worden. Nog steeds vermakelijk, dat wel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 30 januari 2014 @ 17:23:46 #228
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136140573
Ik amuseer me nog steeds wel met de KvW.

En wat onveranderd leuk en slecht blijft zijn die types van klantenservice of communicatie van bedrijven als ze met een vraag gebeld worden. :')

"Waar komt de potgrond vandaan?"
"Bij de Jumbo" _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_136141910
Vanavond leverworst :)

Ik ben niet eens benieuwd, want ik weet wel wat ze er doorheen draaien, maar wil wel eens kijken welke feiten ze los weten te krijgen ^O^
  † In Memoriam † donderdag 30 januari 2014 @ 20:27:10 #230
231686 budvar
budvar
pi_136147600
Zag er al lekker uit. :{
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
pi_136147951
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 20:27 schreef budvar het volgende:
Zag er al lekker uit. :{
Bah
  † In Memoriam † donderdag 30 januari 2014 @ 20:34:26 #232
231686 budvar
budvar
pi_136148026
Halve koppen :Y)
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
pi_136148052
Oh ja vind t ook nog steeds leuk hoor
pi_136148126
Gewoon naar de groothandel gaan, dat doen ze altijd, echt altijd hetzelfde , wij mogen niks zeggen enz
  † In Memoriam † donderdag 30 januari 2014 @ 20:47:17 #235
231686 budvar
budvar
pi_136148744
Apart om te zien maar ik blijf het gewoon eten.
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
pi_136148853
Bijna afgelopen maar hele tijd zelfde vraag.
pi_136148927
Leverworst doe ik een hond nog niet aan :r
pi_136149003
Tja niet boeiende aflevering dus, hoop geheim om tja wat.
pi_136149180
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 20:51 schreef ddx het volgende:
Tja niet boeiende aflevering dus, hoop geheim om tja wat.
Inderdaad, en op het einde ben je nog (bijna) niks wijzer.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  donderdag 30 januari 2014 @ 22:16:43 #240
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136153163
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 20:55 schreef Tomatenboer het volgende:

Inderdaad, en op het einde ben je nog (bijna) niks wijzer.
In zoverre dat je weet dat er wel degelijk allemaal (rest)vlees en lever en kruiden in zit en dat de producenten het met verlies moeten verkopen aan de supermarkt onder hun eigen kostprijs.
De worst als lokker voor de consument om de supermarkt te bezoeken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 30 januari 2014 @ 22:46:23 #241
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_136154422
Net ff teruggekeken, en nu heb ik zin in worst...!

Maar wel in eentje met een darm erom... worst in plastic is geen worst..



_O_
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  donderdag 30 januari 2014 @ 23:06:31 #242
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_136155510
Komt er dus op neer dat er helemaal niets raars in leverworst zit, maar dat het gewoon voor erg weinig geld wordt verkocht door de boer. Vraag ik me af waarom ze dat dan specifiek bij leverworst zo doen, over andere vleeswaren heb ik niets gehoord.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  donderdag 30 januari 2014 @ 23:07:26 #243
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_136155562
quote:
14s.gif Op donderdag 30 januari 2014 22:46 schreef Snowballed het volgende:
Net ff teruggekeken, en nu heb ik zin in worst...!

Maar wel in eentje met een darm erom... worst in plastic is geen worst..

[ afbeelding ]

_O_
Wat ziet dat er onzaglijk smerig uit :o
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_136157102
Laatst mijn (russisch/duitse) schoonouders blij gemaakt met zakjes lipton thee uit de AH bonus en van hen kreeg ik een zak losse zwarte thee. Die losse thee smaakt mij persoonlijk beter.

[ Bericht 0% gewijzigd door technofreak86 op 30-01-2014 23:45:21 ]
  donderdag 30 januari 2014 @ 23:40:13 #245
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_136157109
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2014 23:07 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Wat ziet dat er onzaglijk smerig uit :o
Ja maar dat is me een partij lekker joh... :Y
Eten gaat bij mij om smaak.. niet om hoe het eruit ziet..
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_136157166
Ik snap niet helemaal waarom ze zo moeilijk doen over het filmen van het productieproces. Er zijn immers genoeg youtube-filmpjes te vinden van de productie van andere worsten, en zó anders is leverworst toch vast ook weer niet.

En als ze er goedkoop restvlees in doen - des te beter toch? Wordt dat tenminste nog nuttig gebruikt. Kun je thuis trouwens ook gebruik van maken. Varkenspoten om soep van te trekken kosten bijvoorbeeld ook bijna niks.
  donderdag 30 januari 2014 @ 23:44:57 #247
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_136157287
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 23:41 schreef Igen het volgende:
Ik snap niet helemaal waarom ze zo moeilijk doen over het filmen van het productieproces. Er zijn immers genoeg youtube-filmpjes te vinden van de productie van andere worsten, en zó anders is leverworst toch vast ook weer niet.

En als ze er goedkoop restvlees in doen - des te beter toch? Wordt dat tenminste nog nuttig gebruikt. Kun je thuis trouwens ook gebruik van maken. Varkenspoten om soep van te trekken kosten bijvoorbeeld ook bijna niks.
Maar worst is zo enorm recept gebonden.. je wil niet weten op hoeveel manieren 1 soort worst kan worden gemaakt.. (net als een visrokerij zeg maar..)

Restvlees hoort in worst, daarom is het zelfs ooit bedacht geloof ik...

Btw varkenspoot... Zampone... _O_
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_136157475
quote:
14s.gif Op donderdag 30 januari 2014 23:44 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Maar worst is zo enorm recept gebonden.. je wil niet weten op hoeveel manieren 1 soort worst kan worden gemaakt.. (net als een visrokerij zeg maar..)
Echt?

Op filmpjes zie je (nou ja, ik tenminste) eigenlijk steeds hetzelfde proces:
1. Vlees in de gehaktmolen
2. Kruiden en vet erbij en dan in zo'n donutvormige ronddraaiende bak waarin het helemaal tot puree wordt vermalen
3. De brei in een darm spuiten
4. De worst koken bij iets onder de 100 graden
Klaar.

Is daar veel variatie op mogelijk? Zou het bij leverworst helemaal anders gaan?
pi_136157514


Grilworst. _O_

Leverworst. :r
  donderdag 30 januari 2014 @ 23:54:15 #250
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_136157568
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 23:50 schreef Igen het volgende:

[..]

Echt?

Op filmpjes zie je (nou ja, ik tenminste) eigenlijk steeds hetzelfde proces:
1. Vlees in de gehaktmolen
2. Kruiden en vet erbij en dan in zo'n donutvormige ronddraaiende bak waarin het helemaal tot puree wordt vermalen
3. De brei in een darm spuiten
4. De worst koken bij iets onder de 100 graden
Klaar.

Is daar veel variatie op mogelijk? Zou het bij leverworst helemaal anders gaan?
Tja dat is zo ongeveer globaal worst maken, maar ieder heeft natuurlijk zijn eigen "tweaks" en wss ook allemaal een aparte machine waar zij (om verschillende redenen) bij zweren..

Het is geen eenheidsworst... :P

Dit is trouwens ook een leuke aflevering van De wilde keuken.. over worst...
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1374647
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_136157887
quote:
14s.gif Op donderdag 30 januari 2014 23:54 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Tja dat is zo ongeveer globaal worst maken, maar ieder heeft natuurlijk zijn eigen "tweaks" en wss ook allemaal een aparte machine waar zij (om verschillende redenen) bij zweren..

Het is geen eenheidsworst... :P
Ik had het geheim meer in de receptuur verwacht. Want vaak zie je ook wel producenten die camera's toelaten. Maar ik heb dan ook geen verstand van voedselverwerkingsmachines en hun geheimen (of niet-geheimen).
  vrijdag 31 januari 2014 @ 00:32:53 #252
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136158692
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2014 23:06 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Komt er dus op neer dat er helemaal niets raars in leverworst zit, maar dat het gewoon voor erg weinig geld wordt verkocht door de boer. Vraag ik me af waarom ze dat dan specifiek bij leverworst zo doen, over andere vleeswaren heb ik niets gehoord.
Omdat, en dat werd ook gezegd, de worst-aanbieding in het foldertje als lokkertje werd gebruikt om mensen de supermarkt in te krijgen.
Pure marketing dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 5 februari 2014 @ 12:05:32 #253
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136357970
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 16:45 schreef MaximusTG het volgende:
Mwa, volgende week is weer beetje suf; Dat gaat om E921 L-cysteine, een aminozuur. Wordt als broodverbeteraar gebruikt.
Kun je inderdaad uit haren halen, maar ook synthetisch maken, gewoon een molecuul.. Tis dus niet alsof er gemalen haar zit in brood.
Bron: de Volkskrant

Een belangrijk bestanddeel van brood, de zogenaamde broodverbeteraar, wordt in sommige gevallen gemaakt van Chinees mensenhaar. Dit meldt het KRO-programma Keuringsdienst van Waarde in de uitzending van morgenavond.

Broodverbeteraar is een hulpgrondstof die bakkers aan deeg toevoegen om de malsheid van hun brood te verbeteren. Aan ongeveer de helft van die broodverbeteraars wordt het aminozuur L-cysteïne toegevoegd. Meestal wordt dat aminozuur aan plantaardige producten zoals maïs ontrokken, maar bij een andere, goedkopere, productiemethode die vooral in China plaatsvindt, spelen eendenveren een hoofdrol.

In de uitzending van donderdagavond zijn met een verborgen camera opgenomen beelden te zien van vertegenwoordigers van een paar grote Chinese fabrieken, die toegeven dat slechts 20 procent van hun L-cysteïne uit eendenveren wordt onttrokken. Voor de andere 80 procent wordt mensenhaar gebruikt.

De fabrieken halen het haar bij plaatselijke kappers, zeggen de geïnterviewden, waarna het wordt gescheiden van eventuele wattenstaafjes, sigarettenpeuken en scheermesjes. Vervolgens wordt het haar gereinigd en via een aantal chemische processen tot L-cysteïne verwerkt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_136358025
Hele tijd geleden had ik daar ook over gelezen en toen stond er een E-nummer bij voor de harige broodverbeteraar. Ik heb allerlei producten in de supermarkt in handen gehad (broden, koekjes etc) en het zat echt nergens in. Althans, dat E-nummer stond nergens op vermeld.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  † In Memoriam † woensdag 5 februari 2014 @ 12:13:18 #255
91830 MaximusTG
pi_136358142
@golfer; ja, precies, dan zit er toch nog steeds geen gemalen haar in je brood? Er zit misschien L-cysteine in, dat uit haar gewonnen kan zijn.
Maar dat is slechts 1 bouwsteen van wat daarvoor nog haar was. Waar je dus ook geen verschil kan vinden tussen L-cysteine die op deze manier of op een andere manier verkregen wordt.
pi_136358177
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 12:13 schreef MaximusTG het volgende:
@golfer; ja, precies, dan zit er toch nog steeds geen gemalen haar in je brood? Er zit misschien L-cysteine in, dat uit haar gewonnen kan zijn.
Maar dat is slechts 1 bouwsteen van wat daarvoor nog haar was. Waar je dus ook geen verschil kan vinden tussen L-cysteine die op deze manier of op een andere manier verkregen wordt.
Juist, het klinkt allemaal smeriger dan het is.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 5 februari 2014 @ 12:24:21 #257
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136358395
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 12:13 schreef MaximusTG het volgende:
@golfer; ja, precies, dan zit er toch nog steeds geen gemalen haar in je brood? Er zit misschien L-cysteine in, dat uit haar gewonnen kan zijn.
Maar dat is slechts 1 bouwsteen van wat daarvoor nog haar was. Waar je dus ook geen verschil kan vinden tussen L-cysteine die op deze manier of op een andere manier verkregen wordt.
Klopt.

Maar desondanks ben ik blij dat ik al jarenlang geen fabrieksbrood meer eet en mijn brood altijd zelf bak. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 5 februari 2014 @ 13:00:50 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136359526
Gezien prionziektes is het niet verstandig om menselijke producten te eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136360047
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Gezien prionziektes is het niet verstandig om menselijke producten te eten
Niet dat ik die behoefte heb, maar dat is toch vooral een probleem bij hersenen? (Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Kuru_%28ziekte%29)
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  † In Memoriam † woensdag 5 februari 2014 @ 13:24:17 #260
91830 MaximusTG
pi_136360368
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Gezien prionziektes is het niet verstandig om menselijke producten te eten
Maar we hebben het hier dan ook niet over het eten van menselijke eiwitten, die verkeerd gevouwen kunnen zijn (=prionen). Het gaat hier specifiek om 1 aminozuur (=waar eiwitten uit worden opgebouwd).
  woensdag 5 februari 2014 @ 13:35:12 #261
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_136360760
Inderdaad, alleen eiwitten kunnen soortspecifiek zijn en een prion is een eiwit. Aminozuren zijn niet soortspecifiek.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  woensdag 5 februari 2014 @ 13:38:58 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136360886
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 13:24 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Maar we hebben het hier dan ook niet over het eten van menselijke eiwitten, die verkeerd gevouwen kunnen zijn (=prionen). Het gaat hier specifiek om 1 aminozuur (=waar eiwitten uit worden opgebouwd).
Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn? Gewoon niet doen
Synthetiseren is verstandiger
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 februari 2014 @ 13:42:34 #263
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_136361016
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn. Gewoon niet doen
Het eiwitsplitsende proces lijkt me niet zo moeilijk dat er hele eiwitten zullen overblijven. Ik neem aan dat het anders ook niet legaal zou zijn.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  woensdag 5 februari 2014 @ 15:16:36 #264
321210 jcdragon
It's complicated.
pi_136364205
Menselijk haar klinkt vies, maar ganzeneveren klinkt ook vies. En misschien worden de veren van die ganzen hardhandig geplukt. Wat heb je dan liever?
Isn't it ironic, don't you think
Het had een stuk slechter kunnen zijn.
  woensdag 5 februari 2014 @ 23:34:56 #265
2651 svann
night-hawk
pi_136386950
Je durft niet veel meer te eten zo.

Vandaag: of je (lever)worst lust.
Van worst wéten we tenminste al dat het niet veel soeps is.
seek electricity                     Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  Redactie Frontpage woensdag 5 februari 2014 @ 23:40:48 #266
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_136387182
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 15:16 schreef jcdragon het volgende:
Menselijk haar klinkt vies, maar ganzeneveren klinkt ook vies. En misschien worden de veren van die ganzen hardhandig geplukt. Wat heb je dan liever?
Veren is minder vies
  donderdag 6 februari 2014 @ 00:39:29 #267
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_136388874
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn? Gewoon niet doen
Synthetiseren is verstandiger
Bij het synthetiseren van een product heb je ook zuiveringsstappen, dus of het synthetisch maken van een product verstandiger is, is nog maar de vraag. Verschilt per product :)
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_136409390
Het gaat vanavond over haar in brood
  donderdag 6 februari 2014 @ 18:40:58 #269
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136409490
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 18:37 schreef arjan1112 het volgende:
Het gaat vanavond over haar in brood
Joh. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 6 februari 2014 @ 19:20:38 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136411192
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 18:37 schreef arjan1112 het volgende:
Het gaat vanavond over haar in brood
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136415426
Ik dacht al dat er een reden moest zijn dat ik het supermarktbrood tegenwoordig niet meer wegkrijg..
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
pi_136415497
Op het einde bleek juist dat brood zonder 'mensenhaar' juist zwaarder is
pi_136415879
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 12:08 schreef Isabeau het volgende:
Hele tijd geleden had ik daar ook over gelezen en toen stond er een E-nummer bij voor de harige broodverbeteraar. Ik heb allerlei producten in de supermarkt in handen gehad (broden, koekjes etc) en het zat echt nergens in. Althans, dat E-nummer stond nergens op vermeld.
Volgens de website is het E920.
pi_136416084
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn? Gewoon niet doen
Synthetiseren is verstandiger
Is maar een simpel ding hoor dat L-cysteine:


Geen gevaar voor prionziekten dus want daar is het juist de opeenvouwing van de aminozuren die een rol speelt. De biochemicus vatte het goed samen: het betreft hier een mooie vorm van recycling en ik snap ook werkelijk niet waarom het van de EU niet mag.
pi_136419806
Het 'schokkendste' vind ik nog wel dat het wettelijk niet mag, maar het blijkbaar gewoon gebeurd en er geen instantie is die daar iets mee doet. Mag niet, dus het zal dan ook wel niet gebeuren. Yeah right.

Maar wat doet dat Nederlandse miepje in haar witte labjas nu? Ze waren de producent van L-cysteine maar kochten het gewoon in China.
pi_136421255
En ik ben weer eens blij dat vrijwel al het brood dat ik eet zelfgebakken is. :D Dus niet alleen omdat het dan ook nog ergens naar smaakt.
  Redactie Frontpage donderdag 6 februari 2014 @ 22:30:01 #277
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_136421399
quote:
99s.gif Op donderdag 6 februari 2014 22:07 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Het 'schokkendste' vind ik nog wel dat het wettelijk niet mag, maar het blijkbaar gewoon gebeurd en er geen instantie is die daar iets mee doet. Mag niet, dus het zal dan ook wel niet gebeuren. Yeah right.

Maar wat doet dat Nederlandse miepje in haar witte labjas nu? Ze waren de producent van L-cysteine maar kochten het gewoon in China.
ze waren leverancier
  Redactie Frontpage donderdag 6 februari 2014 @ 22:30:30 #278
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_136421424
quote:
99s.gif Op donderdag 6 februari 2014 22:07 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Het 'schokkendste' vind ik nog wel dat het wettelijk niet mag, maar het blijkbaar gewoon gebeurd en er geen instantie is die daar iets mee doet. Mag niet, dus het zal dan ook wel niet gebeuren. Yeah right.

De chinezen vervalsen dus de papieren want veren zjn duurder
  Redactie Frontpage donderdag 6 februari 2014 @ 22:31:27 #279
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_136421498
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 20:55 schreef arjan1112 het volgende:
Op het einde bleek juist dat brood zonder 'mensenhaar' juist zwaarder is
en lekkerder, de bakker luste zn eigen kauwgumbrood niet eens
  Eindredactie Games donderdag 6 februari 2014 @ 22:57:45 #280
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_136422974
quote:
99s.gif Op donderdag 6 februari 2014 22:07 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Het 'schokkendste' vind ik nog wel dat het wettelijk niet mag, maar het blijkbaar gewoon gebeurd en er geen instantie is die daar iets mee doet. Mag niet, dus het zal dan ook wel niet gebeuren. Yeah right.

Maar wat doet dat Nederlandse miepje in haar witte labjas nu? Ze waren de producent van L-cysteine maar kochten het gewoon in China.
net doen of haar neus bloed of oprecht denken dat er geen mensenhaar in zit :')
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games donderdag 6 februari 2014 @ 23:02:01 #281
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_136423164
tevens, het eten van mensenhaar is niet kosjer en halal :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 6 februari 2014 @ 23:05:52 #282
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136423320
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 22:30 schreef SunChaser het volgende:

De chinezen vervalsen dus de papieren want veren zjn duurder
Dat dus en het is niet te controleren.

Ik blijf gewoon m'n eigen bakkertje brood spelen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 6 februari 2014 @ 23:08:45 #283
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_136423446
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 22:28 schreef Isegrim het volgende:
En ik ben weer eens blij dat vrijwel al het brood dat ik eet zelfgebakken is. :D Dus niet alleen omdat het dan ook nog ergens naar smaakt.
Pas je wel op dat er geen huidschilfers in je eigen gebakken brood belanden? :o
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_136423487
quote:
4s.gif Op donderdag 6 februari 2014 23:02 schreef donald_dick het volgende:
tevens, het eten van mensenhaar is niet kosjer en halal :P
Hetzelfde zou moeten gelden voor gelatine. Maar moslims kopen gewoon producten met gelatine. Schijnt te 'mogen' omdat het zodanig ver van de bron af staat dat het niet langer als varken te beschouwen is.

Religie. :')
pi_136423544
quote:
7s.gif Op donderdag 6 februari 2014 23:08 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Pas je wel op dat er geen huidschilfers in je eigen gebakken brood belanden? :o
Mijn eigen huidschilfers heb ik relatief weinig moeite mee. :P
  donderdag 6 februari 2014 @ 23:24:41 #286
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_136424113
Ach ja, als ze af en toe de puurheid van een batch checken zal het me een zorg zijn waar het van gemaakt wordt :Y)
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_136424485
Moslims mogen geen rode M&M eten. Was bij de eet test
  † In Memoriam † donderdag 6 februari 2014 @ 23:53:15 #288
91830 MaximusTG
pi_136425258
Wat een stomme aflevering zeg. Precies zoals ik al voorspeld had dus :').
Het is gewoon niet eens meer te zien wat de bron van het aminozuur is. Waarom zou je het dan niet gebruiken..

Kannibalisme... Wat een onzin zeg.

Die ouwe bakker wel hilarisch (eerlijk) trouwens.
  vrijdag 7 februari 2014 @ 00:10:03 #289
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136425768
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 23:33 schreef arjan1112 het volgende:
Moslims mogen geen rode M&M eten. Was bij de eet test
Joden ook niet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Redactie Frontpage vrijdag 7 februari 2014 @ 00:28:03 #290
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_136426164
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 februari 2014 00:10 schreef golfer het volgende:

[..]

Joden ook niet.
En geen roze koeken
  Redactie Frontpage vrijdag 7 februari 2014 @ 00:29:05 #291
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_136426186
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 23:53 schreef MaximusTG het volgende:
Wat een stomme aflevering zeg. Precies zoals ik al voorspeld had dus :').
Het is gewoon niet eens meer te zien wat de bron van het aminozuur is. Waarom zou je het dan niet gebruiken..

Kannibalisme... Wat een onzin zeg.

Die ouwe bakker wel hilarisch (eerlijk) trouwens.
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 23:53 schreef MaximusTG het volgende:
Wat een stomme aflevering zeg. Precies zoals ik al voorspeld had dus :').
Het is gewoon niet eens meer te zien wat de bron van het aminozuur is. Waarom zou je het dan niet gebruiken..

Kannibalisme... Wat een onzin zeg.

Die ouwe bakker wel hilarisch (eerlijk) trouwens.
Nou het is van mensenhaar van de grond bij de kapper en iedereen ontkent, lijkt me belangrijke info
  vrijdag 7 februari 2014 @ 00:34:32 #292
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136426277
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 februari 2014 00:28 schreef SunChaser het volgende:

En geen roze koeken
En nog veel meer niet. ;)

ben gelukkig niet kosjere jood
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 7 februari 2014 @ 00:54:47 #293
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_136426481
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 februari 2014 00:29 schreef SunChaser het volgende:

[..]

[..]

Nou het is van mensenhaar van de grond bij de kapper en iedereen ontkent, lijkt me belangrijke info
Man, al was het mensenhaar uit het riool, dat maakt voor het uiteindelijke product niet uit hoor :D
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  Redactie Frontpage vrijdag 7 februari 2014 @ 01:02:04 #294
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_136426557
Wel als ze er geheimzinnig over doem
pi_136428398
Het is verboden en er wordt over gelogen. Lijkt mij nieuwswaarde hebben dan.

Wat me keer op keer weer verbaast is dat er altijd maar geroepen wordt "De consument wil dit". Maar wanneer vroeg de consument om brood dat nergens naar smaakt en zes weken lang houdbaar is? Wil 'de consument' dat echt?

Goedkoop brood, dat wil de consument misschien wel. Maar is er een moment geweest in de tijd dat al het brood nog echt was, dat mensen hun bakkers gingen vragen om ander brood? Of is de vraag gecreëerd door het aanbod en door de drang van producenten om goedkoper te zijn dan andere producenten?

Net als met vlees. Het is pas de laatste decennia dat mensen elke dag vlees eten. Zijn mensen op enig moment gaan klagen over het feit dat vlees zo duur was en ze het niet elke dag konden eten? Of zijn producenten gaan zoeken naar manieren om goedkoop te produceren zodat ze goedkoper waren dan de concurrent?

Volgens mij willen mensen helemaal geen bagger. Ze weten alleen niet beter meer.
  vrijdag 7 februari 2014 @ 08:18:38 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136428504
Als ik zie wat er vaak als vlees verkocht wordt, die kwaliteit is zo bagger dat ik begrijp, dat als je niets beters kent, je vegetarier wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136428579
Nou ja, mensen beweren dat lekker te vinden. Maar als ik dan mensen die alleen dat kennen te eten heb en ze proeven wat wij maken, dan merk ik dat ze ons eten toch echt lekkerder vinden. :D Het is ook deels luiheid denk ik. Je moet moeite doen voor goede grondstoffen.
  vrijdag 7 februari 2014 @ 08:30:29 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136428598
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 februari 2014 08:28 schreef Isegrim het volgende:
Nou ja, mensen beweren dat lekker te vinden. Maar als ik dan mensen die alleen dat kennen te eten heb en ze proeven wat wij maken, dan merk ik dat ze ons eten toch echt lekkerder vinden. :D Het is ook deels luiheid denk ik. Je moet moeite doen voor goede grondstoffen.
Vorig jaar kwam een collega eens bij ons eten, had iberico varkenrack, ze was druk aan het kletsen met mijn man, nam een hap van het vlees en zag haar gezicht veranderen, zo van what the fuck eet ik en waarom is dat zo fucking lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136428607
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 februari 2014 08:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vorig jaar kwam een collega eens bij ons eten, had iberico varkenrack, ze was druk aan het kletsen met mijn man, nam een hap van het vlees en zag haar gezicht veranderen, zo van what the fuck eet ik en waarom is dat zo fucking lekker
Heerlijk vind ik dat. _O_ Het is net of mensen ineens wakker worden dan. :D
pi_136576798
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 februari 2014 08:02 schreef Isegrim het volgende:
Wat me keer op keer weer verbaast is dat er altijd maar geroepen wordt "De consument wil dit". Maar wanneer vroeg de consument om brood dat nergens naar smaakt en zes weken lang houdbaar is? Wil 'de consument' dat echt?

Het probleem gaat het over transparantie. In onze maatschappij zijn zo ongelooflijk veel producten, waarvan je bij het grootste deel redelijkerwijs geen idee kunt hebben hoe het gemaakt wordt of wat er in zit. Kortom de markt is in de praktijk niet transparant, waardoor deze niet optimaal functioneert. Dat bedoel ik in die zin dat de markt niet levert wat mensen 'eigenlijk' willen. De markt zal dat trouwens ook nooit perfect kunnen.

Ik heb bijvoorbeeld nog nooit nagedacht over leverworsten. Of over de marketingtrucs van lipton bij hun thee. En dan heb ik ooit nog colleges over voedselproductie gevolgd..

Overigens klink ik als een ware communist, met mijn gepraat over niet werkende markten en mensen die hun ware belangen niet inzien. Maar ik zou alleen niet weten hoe het anders zou moeten. De enige rem die we hebben naast zo nu en dan collectieve consumentenactie is een overheid die zo nu en dan reguleert en probeert het geheel wél te overzien. Hoe imperfect dat soms ook werkt.

En naast bovenstaande theorie speelt bij de consument natuurlijk ook de economische component. Ik wil bijvoorbeeld best mandarijntjes eten die in een zoutzuurbad zijn ontveld in plaats van handgepeld.. als dat me een euro scheelt.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')