abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 24 januari 2014 @ 22:41:58 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135912627
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 21:56 schreef n0ir het volgende:

[..]

Nou heb ik begrepen dat jij de losse Twinings Lady Grey wel kan waarderen, ik geniet zelf al een tijdje van de zakjes van dat merk. Heb je die wel eens vergeleken?
Kan je misschien uitweiden over het verschil tussen zakjes en losse thee (en dan bedoel ik niet budgetmerk vs Simon Levelt) en hoe de maat van de blaadjes de smaak beïnvloedt? En zijn er nog "goede" zakjes of is het gruis wat daar in zit per definitie slecht?
Ben geen thee tester, maar vind zakjes niets.
Koop gewoon losse thee,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135932672
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 21:56 schreef n0ir het volgende:

[..]

Nou heb ik begrepen dat jij de losse Twinings Lady Grey wel kan waarderen, ik geniet zelf al een tijdje van de zakjes van dat merk. Heb je die wel eens vergeleken?
Kan je misschien uitweiden over het verschil tussen zakjes en losse thee (en dan bedoel ik niet budgetmerk vs Simon Levelt) en hoe de maat van de blaadjes de smaak beïnvloedt? En zijn er nog "goede" zakjes of is het gruis wat daar in zit per definitie slecht?
Dat pulver is vaak een 'restant', kruimels zeg maar.
Zwarte thee verschrompelt een soort in het fermenteringsproces, en ziet er altijd wat kleiner uit dan groene thee, die alleen gedroogd is. Maar in principe zijn de blaadjes even groot als ze geplukt zijn. Verder geloof ik dat hoe hoger in de bergen je komt, hoe kleiner de blaadjes en hoe exclusiever de thee.
Thee krijgt smaak door dat het hete water smaak trekt uit de blaadjes. Hoe groter de blaadjes, hoe meer smaak er uit komt, en hoe meer het naar thee smaakt. Verder heeft thee ook ruimte nodig omsmaak af te geven. In zakjes zit thee vaak opgepropt, en kan het pulver niet opzwellen zeg maar. Als je verse thee in een groot filter doet en 3 of 4 minuten laat staan, zul je de blaadjes niet meer herkennen, die worden veel groter. En geven ook veel meer smaak af.

Verder is de temperatuur van het water ook belangrijk. Groene thee smaakt vaak bitter bij 95 graden (met veel toegevoegde smaak zul je het verschil amper proeven). 80 graden is beter. Zwarte thee is het best bij 95 graden.
pi_135941405
Zit dat suiker in elke Lipton variant? Ik Ben niet zi'n theedrinker of -kenner, maar drink af en toe wel eens Moroccan mint van Lipton (Geen echte thee overigens). Werd dat ook genoemd?
anonieme razernist
pi_136073149
De vijandigheid bij Lipton :')
pi_136073579
Jammer dat ze alleen Lipton hebben gedaan.
pi_136074227
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 21:46 schreef NoCigar het volgende:
Zit dat suiker in elke Lipton variant? Ik Ben niet zi'n theedrinker of -kenner, maar drink af en toe wel eens Moroccan mint van Lipton (Geen echte thee overigens). Werd dat ook genoemd?
niet besproken maar reken maar dat het erin zit.
pi_136074318
Van de lipton website een verklaring:
quote:
Hoe zit het nu echt met Lipton Green Sencha en Lipton Yellow Label thee?
We willen jullie graag uitleggen hoe het echt zit met Lipton Green Sencha en Lipton Yellow Label thee naar aanleiding van de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde van donderdag 23 januari.

Net zoals veel andere theeën bevatten deze kleine hoeveelheden aroma. Dit staat ook op al onze verpakkingen. Waarom zitten er aroma’s in? Dit doen we omdat deze thee blends met aroma het meest gewaardeerd worden door theedrinkers. Beide producten bevatten de goede kwaliteit theeën die theedrinkers van ons verwachten, terwijl de aroma’s de smaak en geur van de thee subtiel aanvullen. Zit er dan suiker in? Om het aroma toe te kunnen voegen heb je zogenaamde dragers nodig. Koolhydraten, waar ook suikers onder vallen, zijn een voorbeeld van zulke dragers. Deze dragers zorgen er voor dat je aroma kunt toevoegen aan de theeblaadjes. De drager bevat inderdaad een hele kleine hoeveelheid suiker, maar zo weinig dat het je thee niet zoeter maakt.

We vermelden in de voedingswaardetabel op alle verpakkingen dat er minder dan 0,5 gram suiker per 100ml in zit. In Lipton Green Tea Sencha zit 0,15g per kopje, in Lipton Yellow Label zit 0,012g koolhydraat per kopje thee. Ter vergelijking: voor 1 gram suiker moet je 83 kopjes Lipton Yellow Label thee drinken. In kcal betekent dit dat je 20 kopjes Yellow Label thee moet drinken om 1 kcal binnen te krijgen. We gaan ervan uit dat we met bovenstaande uitleg meer duidelijkheid geven over welke ingrediënten er in onze thee zitten. bron
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_136076195
Volgens mij missen ze het punt een beetje. Het gaat toch immers niet erom dat je kilo's suiker in een kopje Lipton-thee hebt zitten, maar dat je "Dit is gewone thee, die zie je in het buitenland overal" koopt en dan geen gewone thee maar thee met foefjes krijgt.
pi_136076724
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 18:22 schreef Roomsnoes het volgende:

[..]

Dat pulver is vaak een 'restant', kruimels zeg maar.
Zwarte thee verschrompelt een soort in het fermenteringsproces, en ziet er altijd wat kleiner uit dan groene thee, die alleen gedroogd is. Maar in principe zijn de blaadjes even groot als ze geplukt zijn. Verder geloof ik dat hoe hoger in de bergen je komt, hoe kleiner de blaadjes en hoe exclusiever de thee.
Thee krijgt smaak door dat het hete water smaak trekt uit de blaadjes. Hoe groter de blaadjes, hoe meer smaak er uit komt, en hoe meer het naar thee smaakt. Verder heeft thee ook ruimte nodig omsmaak af te geven. In zakjes zit thee vaak opgepropt, en kan het pulver niet opzwellen zeg maar. Als je verse thee in een groot filter doet en 3 of 4 minuten laat staan, zul je de blaadjes niet meer herkennen, die worden veel groter. En geven ook veel meer smaak af.

Verder is de temperatuur van het water ook belangrijk. Groene thee smaakt vaak bitter bij 95 graden (met veel toegevoegde smaak zul je het verschil amper proeven). 80 graden is beter. Zwarte thee is het best bij 95 graden.
Tof! dankjewel :)
  dinsdag 28 januari 2014 @ 23:14:19 #214
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136077299
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 22:51 schreef Igen het volgende:
Volgens mij missen ze het punt een beetje. Het gaat toch immers niet erom dat je kilo's suiker in een kopje Lipton-thee hebt zitten, maar dat je "Dit is gewone thee, die zie je in het buitenland overal" koopt en dan geen gewone thee maar thee met foefjes krijgt.
Dat dus.
Die verklaring gaat alleen over de suikers die ze toevoegen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_136088099
Het blijft slechte thee, dat lipton.

En zoete zooi verkoopt gewoon beter, kijk maar naar macdonalds enzo.
pi_136089852
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 11:56 schreef Nytro het volgende:
Het blijft slechte thee, dat lipton.

En zoete zooi verkoopt gewoon beter, kijk maar naar macdonalds enzo.
volgens mij is Pickwick net zoveel rotzooi.
  woensdag 29 januari 2014 @ 12:52:40 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136090254
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 12:41 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

volgens mij is Pickwick net zoveel rotzooi.
Yep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136094500
Ik vind Pickwick wel lekkere thee :@ .
pi_136094546
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 14:42 schreef Skeletor. het volgende:
Ik vind Pickwick wel lekkere thee :@ .
Ik ook wel.En een Knorr wereldgerecht op zijn tijd ook wel, etc.
pi_136096943
In Pickwick zit volgens mij geen suiker, tenminste het aantal calorieën wat ik zo snel kan vinden is 0.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  donderdag 30 januari 2014 @ 16:19:19 #221
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136138235
Preview van vanavond over leverworst:
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/30-01-2014

En volgende week:
Haren van dieren en ook mensen zouden als grondstof dienen voor een middel dat in ons brood wordt verwerkt. Brood daar zit wat in, maar wat precies blijkt een lastige vraag. Geen bakker die het ons haarfijn kan uitleggen. De Keuringsdienst op zoek, want is het waar van dat haar?
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/06-02-2014
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  † In Memoriam † donderdag 30 januari 2014 @ 16:45:03 #222
91830 MaximusTG
pi_136139240
Mwa, volgende week is weer beetje suf; Dat gaat om E921 L-cysteine, een aminozuur. Wordt als broodverbeteraar gebruikt.
Kun je inderdaad uit haren halen, maar ook synthetisch maken, gewoon een molecuul.. Tis dus niet alsof er gemalen haar zit in brood.
  donderdag 30 januari 2014 @ 16:47:50 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136139342
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 16:45 schreef MaximusTG het volgende:
Mwa, volgende week is weer beetje suf; Dat gaat om E921 L-cysteine, een aminozuur. Wordt als broodverbeteraar gebruikt.
Kun je inderdaad uit haren halen, maar ook synthetisch maken, gewoon een molecuul.. Tis dus niet alsof er gemalen haar zit in brood.
KVW is niet meer wat het geweest is. Dat was ook de reden afaik dat wouter klootwijk er geen deel meer van wilde uitmaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136139391
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

KVW is niet meer wat het geweest is. Dat was ook de reden afaik dat wouter klootwijk er geen deel meer van wilde uitmaken.
en sinds KRO is het helemaal matig
pi_136139459
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 15:44 schreef Felagund het volgende:
In Pickwick zit volgens mij geen suiker, tenminste het aantal calorieën wat ik zo snel kan vinden is 0.
Misschien bij bepaalde smaakjes ook wel, maar de gewone thee niet idd.
know'm sayin?
×
word? word.
pi_136139887
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

KVW is niet meer wat het geweest is. Dat was ook de reden afaik dat wouter klootwijk er geen deel meer van wilde uitmaken.
Wat is het grote verschil dan? Welke afleveringen waren de mooiste?
  donderdag 30 januari 2014 @ 17:20:38 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136140453
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2014 17:04 schreef stoeltafel het volgende:

[..]

Wat is het grote verschil dan? Welke afleveringen waren de mooiste?
De eerste 3-4 seizoenen waren duidelijk beter. Vind ze steeds meer sensatie achtig worden. Nog steeds vermakelijk, dat wel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 30 januari 2014 @ 17:23:46 #228
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136140573
Ik amuseer me nog steeds wel met de KvW.

En wat onveranderd leuk en slecht blijft zijn die types van klantenservice of communicatie van bedrijven als ze met een vraag gebeld worden. :')

"Waar komt de potgrond vandaan?"
"Bij de Jumbo" _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_136141910
Vanavond leverworst :)

Ik ben niet eens benieuwd, want ik weet wel wat ze er doorheen draaien, maar wil wel eens kijken welke feiten ze los weten te krijgen ^O^
  † In Memoriam † donderdag 30 januari 2014 @ 20:27:10 #230
231686 budvar
budvar
pi_136147600
Zag er al lekker uit. :{
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
pi_136147951
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 20:27 schreef budvar het volgende:
Zag er al lekker uit. :{
Bah
  † In Memoriam † donderdag 30 januari 2014 @ 20:34:26 #232
231686 budvar
budvar
pi_136148026
Halve koppen :Y)
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
pi_136148052
Oh ja vind t ook nog steeds leuk hoor
pi_136148126
Gewoon naar de groothandel gaan, dat doen ze altijd, echt altijd hetzelfde , wij mogen niks zeggen enz
  † In Memoriam † donderdag 30 januari 2014 @ 20:47:17 #235
231686 budvar
budvar
pi_136148744
Apart om te zien maar ik blijf het gewoon eten.
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
pi_136148853
Bijna afgelopen maar hele tijd zelfde vraag.
pi_136148927
Leverworst doe ik een hond nog niet aan :r
pi_136149003
Tja niet boeiende aflevering dus, hoop geheim om tja wat.
pi_136149180
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 20:51 schreef ddx het volgende:
Tja niet boeiende aflevering dus, hoop geheim om tja wat.
Inderdaad, en op het einde ben je nog (bijna) niks wijzer.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  donderdag 30 januari 2014 @ 22:16:43 #240
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136153163
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 20:55 schreef Tomatenboer het volgende:

Inderdaad, en op het einde ben je nog (bijna) niks wijzer.
In zoverre dat je weet dat er wel degelijk allemaal (rest)vlees en lever en kruiden in zit en dat de producenten het met verlies moeten verkopen aan de supermarkt onder hun eigen kostprijs.
De worst als lokker voor de consument om de supermarkt te bezoeken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 30 januari 2014 @ 22:46:23 #241
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_136154422
Net ff teruggekeken, en nu heb ik zin in worst...!

Maar wel in eentje met een darm erom... worst in plastic is geen worst..



_O_
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  donderdag 30 januari 2014 @ 23:06:31 #242
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_136155510
Komt er dus op neer dat er helemaal niets raars in leverworst zit, maar dat het gewoon voor erg weinig geld wordt verkocht door de boer. Vraag ik me af waarom ze dat dan specifiek bij leverworst zo doen, over andere vleeswaren heb ik niets gehoord.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  donderdag 30 januari 2014 @ 23:07:26 #243
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_136155562
quote:
14s.gif Op donderdag 30 januari 2014 22:46 schreef Snowballed het volgende:
Net ff teruggekeken, en nu heb ik zin in worst...!

Maar wel in eentje met een darm erom... worst in plastic is geen worst..

[ afbeelding ]

_O_
Wat ziet dat er onzaglijk smerig uit :o
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_136157102
Laatst mijn (russisch/duitse) schoonouders blij gemaakt met zakjes lipton thee uit de AH bonus en van hen kreeg ik een zak losse zwarte thee. Die losse thee smaakt mij persoonlijk beter.

[ Bericht 0% gewijzigd door technofreak86 op 30-01-2014 23:45:21 ]
  donderdag 30 januari 2014 @ 23:40:13 #245
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_136157109
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2014 23:07 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Wat ziet dat er onzaglijk smerig uit :o
Ja maar dat is me een partij lekker joh... :Y
Eten gaat bij mij om smaak.. niet om hoe het eruit ziet..
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_136157166
Ik snap niet helemaal waarom ze zo moeilijk doen over het filmen van het productieproces. Er zijn immers genoeg youtube-filmpjes te vinden van de productie van andere worsten, en zó anders is leverworst toch vast ook weer niet.

En als ze er goedkoop restvlees in doen - des te beter toch? Wordt dat tenminste nog nuttig gebruikt. Kun je thuis trouwens ook gebruik van maken. Varkenspoten om soep van te trekken kosten bijvoorbeeld ook bijna niks.
  donderdag 30 januari 2014 @ 23:44:57 #247
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_136157287
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 23:41 schreef Igen het volgende:
Ik snap niet helemaal waarom ze zo moeilijk doen over het filmen van het productieproces. Er zijn immers genoeg youtube-filmpjes te vinden van de productie van andere worsten, en zó anders is leverworst toch vast ook weer niet.

En als ze er goedkoop restvlees in doen - des te beter toch? Wordt dat tenminste nog nuttig gebruikt. Kun je thuis trouwens ook gebruik van maken. Varkenspoten om soep van te trekken kosten bijvoorbeeld ook bijna niks.
Maar worst is zo enorm recept gebonden.. je wil niet weten op hoeveel manieren 1 soort worst kan worden gemaakt.. (net als een visrokerij zeg maar..)

Restvlees hoort in worst, daarom is het zelfs ooit bedacht geloof ik...

Btw varkenspoot... Zampone... _O_
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_136157475
quote:
14s.gif Op donderdag 30 januari 2014 23:44 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Maar worst is zo enorm recept gebonden.. je wil niet weten op hoeveel manieren 1 soort worst kan worden gemaakt.. (net als een visrokerij zeg maar..)
Echt?

Op filmpjes zie je (nou ja, ik tenminste) eigenlijk steeds hetzelfde proces:
1. Vlees in de gehaktmolen
2. Kruiden en vet erbij en dan in zo'n donutvormige ronddraaiende bak waarin het helemaal tot puree wordt vermalen
3. De brei in een darm spuiten
4. De worst koken bij iets onder de 100 graden
Klaar.

Is daar veel variatie op mogelijk? Zou het bij leverworst helemaal anders gaan?
pi_136157514


Grilworst. _O_

Leverworst. :r
  donderdag 30 januari 2014 @ 23:54:15 #250
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_136157568
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 23:50 schreef Igen het volgende:

[..]

Echt?

Op filmpjes zie je (nou ja, ik tenminste) eigenlijk steeds hetzelfde proces:
1. Vlees in de gehaktmolen
2. Kruiden en vet erbij en dan in zo'n donutvormige ronddraaiende bak waarin het helemaal tot puree wordt vermalen
3. De brei in een darm spuiten
4. De worst koken bij iets onder de 100 graden
Klaar.

Is daar veel variatie op mogelijk? Zou het bij leverworst helemaal anders gaan?
Tja dat is zo ongeveer globaal worst maken, maar ieder heeft natuurlijk zijn eigen "tweaks" en wss ook allemaal een aparte machine waar zij (om verschillende redenen) bij zweren..

Het is geen eenheidsworst... :P

Dit is trouwens ook een leuke aflevering van De wilde keuken.. over worst...
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1374647
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_136157887
quote:
14s.gif Op donderdag 30 januari 2014 23:54 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Tja dat is zo ongeveer globaal worst maken, maar ieder heeft natuurlijk zijn eigen "tweaks" en wss ook allemaal een aparte machine waar zij (om verschillende redenen) bij zweren..

Het is geen eenheidsworst... :P
Ik had het geheim meer in de receptuur verwacht. Want vaak zie je ook wel producenten die camera's toelaten. Maar ik heb dan ook geen verstand van voedselverwerkingsmachines en hun geheimen (of niet-geheimen).
  vrijdag 31 januari 2014 @ 00:32:53 #252
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136158692
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2014 23:06 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Komt er dus op neer dat er helemaal niets raars in leverworst zit, maar dat het gewoon voor erg weinig geld wordt verkocht door de boer. Vraag ik me af waarom ze dat dan specifiek bij leverworst zo doen, over andere vleeswaren heb ik niets gehoord.
Omdat, en dat werd ook gezegd, de worst-aanbieding in het foldertje als lokkertje werd gebruikt om mensen de supermarkt in te krijgen.
Pure marketing dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 5 februari 2014 @ 12:05:32 #253
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136357970
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 16:45 schreef MaximusTG het volgende:
Mwa, volgende week is weer beetje suf; Dat gaat om E921 L-cysteine, een aminozuur. Wordt als broodverbeteraar gebruikt.
Kun je inderdaad uit haren halen, maar ook synthetisch maken, gewoon een molecuul.. Tis dus niet alsof er gemalen haar zit in brood.
Bron: de Volkskrant

Een belangrijk bestanddeel van brood, de zogenaamde broodverbeteraar, wordt in sommige gevallen gemaakt van Chinees mensenhaar. Dit meldt het KRO-programma Keuringsdienst van Waarde in de uitzending van morgenavond.

Broodverbeteraar is een hulpgrondstof die bakkers aan deeg toevoegen om de malsheid van hun brood te verbeteren. Aan ongeveer de helft van die broodverbeteraars wordt het aminozuur L-cysteïne toegevoegd. Meestal wordt dat aminozuur aan plantaardige producten zoals maïs ontrokken, maar bij een andere, goedkopere, productiemethode die vooral in China plaatsvindt, spelen eendenveren een hoofdrol.

In de uitzending van donderdagavond zijn met een verborgen camera opgenomen beelden te zien van vertegenwoordigers van een paar grote Chinese fabrieken, die toegeven dat slechts 20 procent van hun L-cysteïne uit eendenveren wordt onttrokken. Voor de andere 80 procent wordt mensenhaar gebruikt.

De fabrieken halen het haar bij plaatselijke kappers, zeggen de geïnterviewden, waarna het wordt gescheiden van eventuele wattenstaafjes, sigarettenpeuken en scheermesjes. Vervolgens wordt het haar gereinigd en via een aantal chemische processen tot L-cysteïne verwerkt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_136358025
Hele tijd geleden had ik daar ook over gelezen en toen stond er een E-nummer bij voor de harige broodverbeteraar. Ik heb allerlei producten in de supermarkt in handen gehad (broden, koekjes etc) en het zat echt nergens in. Althans, dat E-nummer stond nergens op vermeld.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  † In Memoriam † woensdag 5 februari 2014 @ 12:13:18 #255
91830 MaximusTG
pi_136358142
@golfer; ja, precies, dan zit er toch nog steeds geen gemalen haar in je brood? Er zit misschien L-cysteine in, dat uit haar gewonnen kan zijn.
Maar dat is slechts 1 bouwsteen van wat daarvoor nog haar was. Waar je dus ook geen verschil kan vinden tussen L-cysteine die op deze manier of op een andere manier verkregen wordt.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')