Ben geen thee tester, maar vind zakjes niets.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 21:56 schreef n0ir het volgende:
[..]
Nou heb ik begrepen dat jij de losse Twinings Lady Grey wel kan waarderen, ik geniet zelf al een tijdje van de zakjes van dat merk. Heb je die wel eens vergeleken?
Kan je misschien uitweiden over het verschil tussen zakjes en losse thee (en dan bedoel ik niet budgetmerk vs Simon Levelt) en hoe de maat van de blaadjes de smaak beïnvloedt? En zijn er nog "goede" zakjes of is het gruis wat daar in zit per definitie slecht?
Dat pulver is vaak een 'restant', kruimels zeg maar.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 21:56 schreef n0ir het volgende:
[..]
Nou heb ik begrepen dat jij de losse Twinings Lady Grey wel kan waarderen, ik geniet zelf al een tijdje van de zakjes van dat merk. Heb je die wel eens vergeleken?
Kan je misschien uitweiden over het verschil tussen zakjes en losse thee (en dan bedoel ik niet budgetmerk vs Simon Levelt) en hoe de maat van de blaadjes de smaak beïnvloedt? En zijn er nog "goede" zakjes of is het gruis wat daar in zit per definitie slecht?
niet besproken maar reken maar dat het erin zit.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 21:46 schreef NoCigar het volgende:
Zit dat suiker in elke Lipton variant? Ik Ben niet zi'n theedrinker of -kenner, maar drink af en toe wel eens Moroccan mint van Lipton (Geen echte thee overigens). Werd dat ook genoemd?
quote:Hoe zit het nu echt met Lipton Green Sencha en Lipton Yellow Label thee?
We willen jullie graag uitleggen hoe het echt zit met Lipton Green Sencha en Lipton Yellow Label thee naar aanleiding van de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde van donderdag 23 januari.
Net zoals veel andere theeën bevatten deze kleine hoeveelheden aroma. Dit staat ook op al onze verpakkingen. Waarom zitten er aroma’s in? Dit doen we omdat deze thee blends met aroma het meest gewaardeerd worden door theedrinkers. Beide producten bevatten de goede kwaliteit theeën die theedrinkers van ons verwachten, terwijl de aroma’s de smaak en geur van de thee subtiel aanvullen. Zit er dan suiker in? Om het aroma toe te kunnen voegen heb je zogenaamde dragers nodig. Koolhydraten, waar ook suikers onder vallen, zijn een voorbeeld van zulke dragers. Deze dragers zorgen er voor dat je aroma kunt toevoegen aan de theeblaadjes. De drager bevat inderdaad een hele kleine hoeveelheid suiker, maar zo weinig dat het je thee niet zoeter maakt.
We vermelden in de voedingswaardetabel op alle verpakkingen dat er minder dan 0,5 gram suiker per 100ml in zit. In Lipton Green Tea Sencha zit 0,15g per kopje, in Lipton Yellow Label zit 0,012g koolhydraat per kopje thee. Ter vergelijking: voor 1 gram suiker moet je 83 kopjes Lipton Yellow Label thee drinken. In kcal betekent dit dat je 20 kopjes Yellow Label thee moet drinken om 1 kcal binnen te krijgen. We gaan ervan uit dat we met bovenstaande uitleg meer duidelijkheid geven over welke ingrediënten er in onze thee zitten. bron
Tof! dankjewelquote:Op zaterdag 25 januari 2014 18:22 schreef Roomsnoes het volgende:
[..]
Dat pulver is vaak een 'restant', kruimels zeg maar.
Zwarte thee verschrompelt een soort in het fermenteringsproces, en ziet er altijd wat kleiner uit dan groene thee, die alleen gedroogd is. Maar in principe zijn de blaadjes even groot als ze geplukt zijn. Verder geloof ik dat hoe hoger in de bergen je komt, hoe kleiner de blaadjes en hoe exclusiever de thee.
Thee krijgt smaak door dat het hete water smaak trekt uit de blaadjes. Hoe groter de blaadjes, hoe meer smaak er uit komt, en hoe meer het naar thee smaakt. Verder heeft thee ook ruimte nodig omsmaak af te geven. In zakjes zit thee vaak opgepropt, en kan het pulver niet opzwellen zeg maar. Als je verse thee in een groot filter doet en 3 of 4 minuten laat staan, zul je de blaadjes niet meer herkennen, die worden veel groter. En geven ook veel meer smaak af.
Verder is de temperatuur van het water ook belangrijk. Groene thee smaakt vaak bitter bij 95 graden (met veel toegevoegde smaak zul je het verschil amper proeven). 80 graden is beter. Zwarte thee is het best bij 95 graden.
Dat dus.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 22:51 schreef Igen het volgende:
Volgens mij missen ze het punt een beetje. Het gaat toch immers niet erom dat je kilo's suiker in een kopje Lipton-thee hebt zitten, maar dat je "Dit is gewone thee, die zie je in het buitenland overal" koopt en dan geen gewone thee maar thee met foefjes krijgt.
volgens mij is Pickwick net zoveel rotzooi.quote:Op woensdag 29 januari 2014 11:56 schreef Nytro het volgende:
Het blijft slechte thee, dat lipton.
En zoete zooi verkoopt gewoon beter, kijk maar naar macdonalds enzo.
Yepquote:Op woensdag 29 januari 2014 12:41 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
volgens mij is Pickwick net zoveel rotzooi.
Ik ook wel.En een Knorr wereldgerecht op zijn tijd ook wel, etc.quote:Op woensdag 29 januari 2014 14:42 schreef Skeletor. het volgende:
Ik vind Pickwick wel lekkere thee.
KVW is niet meer wat het geweest is. Dat was ook de reden afaik dat wouter klootwijk er geen deel meer van wilde uitmaken.quote:Op donderdag 30 januari 2014 16:45 schreef MaximusTG het volgende:
Mwa, volgende week is weer beetje suf; Dat gaat om E921 L-cysteine, een aminozuur. Wordt als broodverbeteraar gebruikt.
Kun je inderdaad uit haren halen, maar ook synthetisch maken, gewoon een molecuul.. Tis dus niet alsof er gemalen haar zit in brood.
en sinds KRO is het helemaal matigquote:Op donderdag 30 januari 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
KVW is niet meer wat het geweest is. Dat was ook de reden afaik dat wouter klootwijk er geen deel meer van wilde uitmaken.
Misschien bij bepaalde smaakjes ook wel, maar de gewone thee niet idd.quote:Op woensdag 29 januari 2014 15:44 schreef Felagund het volgende:
In Pickwick zit volgens mij geen suiker, tenminste het aantal calorieën wat ik zo snel kan vinden is 0.
Wat is het grote verschil dan? Welke afleveringen waren de mooiste?quote:Op donderdag 30 januari 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
KVW is niet meer wat het geweest is. Dat was ook de reden afaik dat wouter klootwijk er geen deel meer van wilde uitmaken.
De eerste 3-4 seizoenen waren duidelijk beter. Vind ze steeds meer sensatie achtig worden. Nog steeds vermakelijk, dat wel.quote:Op donderdag 30 januari 2014 17:04 schreef stoeltafel het volgende:
[..]
Wat is het grote verschil dan? Welke afleveringen waren de mooiste?
Inderdaad, en op het einde ben je nog (bijna) niks wijzer.quote:Op donderdag 30 januari 2014 20:51 schreef ddx het volgende:
Tja niet boeiende aflevering dus, hoop geheim om tja wat.
In zoverre dat je weet dat er wel degelijk allemaal (rest)vlees en lever en kruiden in zit en dat de producenten het met verlies moeten verkopen aan de supermarkt onder hun eigen kostprijs.quote:Op donderdag 30 januari 2014 20:55 schreef Tomatenboer het volgende:
Inderdaad, en op het einde ben je nog (bijna) niks wijzer.
Wat ziet dat er onzaglijk smerig uitquote:Op donderdag 30 januari 2014 22:46 schreef Snowballed het volgende:
Net ff teruggekeken, en nu heb ik zin in worst...!
Maar wel in eentje met een darm erom... worst in plastic is geen worst..
[ afbeelding ]
Ja maar dat is me een partij lekker joh...quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:07 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Wat ziet dat er onzaglijk smerig uit
Maar worst is zo enorm recept gebonden.. je wil niet weten op hoeveel manieren 1 soort worst kan worden gemaakt.. (net als een visrokerij zeg maar..)quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:41 schreef Igen het volgende:
Ik snap niet helemaal waarom ze zo moeilijk doen over het filmen van het productieproces. Er zijn immers genoeg youtube-filmpjes te vinden van de productie van andere worsten, en zó anders is leverworst toch vast ook weer niet.
En als ze er goedkoop restvlees in doen - des te beter toch? Wordt dat tenminste nog nuttig gebruikt. Kun je thuis trouwens ook gebruik van maken. Varkenspoten om soep van te trekken kosten bijvoorbeeld ook bijna niks.
Echt?quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:44 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Maar worst is zo enorm recept gebonden.. je wil niet weten op hoeveel manieren 1 soort worst kan worden gemaakt.. (net als een visrokerij zeg maar..)
Tja dat is zo ongeveer globaal worst maken, maar ieder heeft natuurlijk zijn eigen "tweaks" en wss ook allemaal een aparte machine waar zij (om verschillende redenen) bij zweren..quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:50 schreef Igen het volgende:
[..]
Echt?
Op filmpjes zie je (nou ja, ik tenminste) eigenlijk steeds hetzelfde proces:
1. Vlees in de gehaktmolen
2. Kruiden en vet erbij en dan in zo'n donutvormige ronddraaiende bak waarin het helemaal tot puree wordt vermalen
3. De brei in een darm spuiten
4. De worst koken bij iets onder de 100 graden
Klaar.
Is daar veel variatie op mogelijk? Zou het bij leverworst helemaal anders gaan?
Ik had het geheim meer in de receptuur verwacht. Want vaak zie je ook wel producenten die camera's toelaten. Maar ik heb dan ook geen verstand van voedselverwerkingsmachines en hun geheimen (of niet-geheimen).quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:54 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Tja dat is zo ongeveer globaal worst maken, maar ieder heeft natuurlijk zijn eigen "tweaks" en wss ook allemaal een aparte machine waar zij (om verschillende redenen) bij zweren..
Het is geen eenheidsworst...
Omdat, en dat werd ook gezegd, de worst-aanbieding in het foldertje als lokkertje werd gebruikt om mensen de supermarkt in te krijgen.quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:06 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Komt er dus op neer dat er helemaal niets raars in leverworst zit, maar dat het gewoon voor erg weinig geld wordt verkocht door de boer. Vraag ik me af waarom ze dat dan specifiek bij leverworst zo doen, over andere vleeswaren heb ik niets gehoord.
Bron: de Volkskrantquote:Op donderdag 30 januari 2014 16:45 schreef MaximusTG het volgende:
Mwa, volgende week is weer beetje suf; Dat gaat om E921 L-cysteine, een aminozuur. Wordt als broodverbeteraar gebruikt.
Kun je inderdaad uit haren halen, maar ook synthetisch maken, gewoon een molecuul.. Tis dus niet alsof er gemalen haar zit in brood.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |