quote:Op donderdag 31 oktober 2013 20:51 schreef donald_dick het volgende:
dure kooikarpers gaan volgens mij niet zo massaal bij elkaar
stomme japannersquote:
En dan zijn juist goudvissen zwaar ongeschikt voor een kleine kom.quote:Op donderdag 31 oktober 2013 20:56 schreef TUFKAL het volgende:
En dat alles omdat wij westerlingen zo'n viskom zo gezellig vinden
Over koudbloedige massaproductie wordt niet al te sentimenteel gedaan.quote:Op donderdag 31 oktober 2013 21:05 schreef golfer het volgende:
Keuringsartsmuts op Schiphol haalt nooit zo'n zak uit de doos. Die kijkt van bovenaf alleen maar of er door de gedrogeerde uitgehongerde beestjes wat gezwommen wordt en vindt het dan al goed.
Dat zo'n 10-15 % uiteindelijk dood gaat tijdens het transport vindt ze niet verontrustend.
Hoe zou ze dat bij andere geïmporteerde huisdieren vinden?
Gaaf!quote:Op donderdag 31 oktober 2013 21:07 schreef golfer het volgende:
Over dat 3-secondengeheugen van goudvissen:
http://keuringsdienstvanw(...)ugen_van_een_goudvis
Mythbusters heeft het ook weleens getestquote:Op donderdag 31 oktober 2013 23:16 schreef svann het volgende:
[..]
Gaaf!
Of worden we er hier tussen genomen?
Mijn goudvis, wist donders goed wanneer die te eten kreeg na een bepaalde tijd. Je hoefde dan alleen maar voor de bak te staan en kwam naar de oppervlakte om te wachten op het eten.quote:Op donderdag 31 oktober 2013 23:16 schreef svann het volgende:
[..]
Gaaf!
Of worden we er hier tussen genomen?
Inderdaad. Voor een vijver adviseren ze dacht ik minimaal 20x de lengte van de steurquote:Op donderdag 7 november 2013 21:08 schreef svann het volgende:
Die grote steuren zwemmen zich een hernia in zo'n relatief kleine kuip.
Een plofkip leeft een paar maanden, maar dit beest wel negen jaar.
Best wel triest eigenlijk.
Dat was mij niet helemaal duidelijk, die man had het over 'uitzetten'(?) en 'terughalen' en Wikipedia zegt:quote:Op donderdag 7 november 2013 21:08 schreef svann het volgende:
Die grote steuren zwemmen zich een hernia in zo'n relatief kleine kuip.
Een plofkip leeft een paar maanden, maar dit beest wel negen jaar.
Best wel triest eigenlijk.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaviaarquote:Zo produceert het Belgische bedrijf Aqua Bio uit Turnhout kaviaar van steur die in Kempense vijvers wordt uitgezet.
Een beetje op de palm van je hand of met een ivoren lepeltje naar binnen werken. Heerlijk.quote:Op donderdag 7 november 2013 22:20 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Wat kost echt goede kaviaar dan? Lijkt me trouwens erg smerig maar ok
Nee. Plof-eitjes die niet vergelijkbaar zijn aan de echte kaviaar eitjes van steur.quote:Op vrijdag 8 november 2013 00:06 schreef Igen het volgende:
@golfer: ergens op internet las ik dat de zalmkuit redelijk vergelijkbaar smaakt, klopt dat?
Really? Ik heb daar louter van zalm gezien...quote:Op donderdag 7 november 2013 20:55 schreef Igen het volgende:
En in Japan veel van de koolvis. Maar die mag gewoon roze blijven.
Die ook ja, maar ook koolvis hoor. Als je het in de supermarkt koopt ziet het er een beetje uit als een kipfilet.quote:Op vrijdag 8 november 2013 23:46 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Really? Ik heb daar louter van zalm gezien...
quote:Brecht van Hulten gaat de studio uit en op zoek naar groene keuzes voor consumenten. Over wat groen lijkt en niet is, praktische dilemma's in de supermarkt en Bekende Nederlanders die zes weken geen vlees eten.
In de eerste aflevering van een nieuwe reeks onderzoekt ‘Kassa Groen’ of speltbrood uit de supermarkt wel uit spelt bestaat. Speltbrood uit de supermarkt is vaak geen speltbrood. De broden worden wel als spelt verkocht, men betaalt er twee keer zoveel voor als voor een volkorenbrood, maar toch bestaan de broden grotendeels uit tarwe. De etiketten van de broden en de opgevraagde informatie bij supermarkten geven geen duidelijkheid over de exacte samenstelling. Dat blijkt uit onderzoek van ‘Kassa Groen’,
Een krijsende konijnen aflevering dus komende donderdag!quote:Donderdag 9 januari 2014:
De Keuringsdienst kocht in het najaar een vestje met wol van angora. Een warm vest, maar plotseling kregen we het koud van binnen. Dierenactivisten publiceerden een vreselijk filmpje. Angorawol bleek van konijnen te komen. Konijnen met pijn. De beelden hadden effect en plots verkocht geen enkele kledingwinkel nog angorawol. De Keuringsdienst kwam in contact met een wol-leverancier van H&M en Zara en reisde naar China om de wol zelf te keuren. Een bizar verhaal over beelden en konijnen.
Spelt is een tarwesoortquote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:06 schreef Erasmo het volgende:
Serieus Kassa?!
http://www.tvgids.nl/programma/15625663/Kassa_Groen/
[..]
Lijkt er niet opquote:Op vrijdag 8 november 2013 00:06 schreef Igen het volgende:
@golfer: ergens op internet las ik dat de zalmkuit redelijk vergelijkbaar smaakt, klopt dat?
Kassa vergelijken met KVW is de groene amsterdammer vergelijken met de Privequote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:27 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Weet ik maar dat ''onderzoek'' van Kassa groen is klakkeloos overgenomen van KvW.
H&M is massa industrie denk niet dat die Franse/Nederlandse/Chinese boeren aan de vraag kunnen voldoen met hun diervriendelijke handelingen....quote:Op donderdag 9 januari 2014 20:49 schreef Be-Smart het volgende:
Zoals met alles, het blijkt achteraf minder zwart-wit te zijn dan je in eerste instantie denkt.
Die van die vrouw waren zeker 2x zo groot. (wat nog steeds niet heel groot is, maar iig hebben ze wat ruimte). En ik denk dat ze bij die vrouw ook wel zeer regelmatig buiten de kooi komen, in China geloof ik er niks van met die speeltuinquote:Op donderdag 9 januari 2014 22:33 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Maar vond het wel geinig dat de chinese hokken niet veel kleiner waren dat de hokken van die Nederlandse vrouw.
tja die Chinees kan ook mooi weer spelenquote:Op donderdag 9 januari 2014 22:15 schreef golfer het volgende:
We hebben ons dus allemaal laten opfokken door dat filmpje van dierenactivisten van ongetwijfeld een bestaand klein fabriekje in China die dat levend plukken doet, maar in de praktijk blijkt het voor het overgrote deel toch wel mee te vallen. Die enorme leverancier met 60.000 konijnen in hokken ( en voor de show een konijnenspeelplaats waar ca. 20 beestjes konden spelen) leverde dus ook aan H&M.
Overigens hoeft angorawol helemaal niet van mij.Het kriebelt mij te veel.
Eens, allemaal nep. Dat scheren gaat beeld t langzaam. Verder was dat buitenhoek veels te schoon. Na deze uitzending weet je toch nog niks?quote:Op donderdag 9 januari 2014 22:33 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Nou die fabriek leek me ook niet helemaal pluis. 60.000 konijnen hebben en dan een speelweide laten zien waar 5 konijnen rond huppelen. Dat is echt voor de show, en dan dat die tolk het bordje eventjes aanwijst. En de konijnen zouden daar 2x per week vrij rond lopen. Jaja. En dat scheren leek me ook niet erg geroutineerd gaan.
Maar vond het wel geinig dat de chinese hokken niet veel kleiner waren dat de hokken van die Nederlandse vrouw.
e dieren en planten worden daarvoor nu eenmaal gefokt zodat/omdat/opdat we ze kunnen eten & gebruiken. Kan je voor of tegen zijn maar het is wel realiteit. Ik weiger mijzelf schuldig te gaan voelen wanneer ik ze daarvoor nuttig gebruik. Natuurlijk moet zorgen dat er geen onnodig 'leed' is. Hoewel het "ergste" leed van doodmaken er wel zal zijn zodat ze te dienste komen van ons/mij. Je kan moeilijk jezelf voortaan voeden met schimmels en algen.
60 liter potgrond is een kilo of 20quote:
quote:Op vrijdag 17 januari 2014 21:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
60 liter potgrond is een kilo of 20
Zou nou echt niemand weten dat leverworst gewoon alle troep is die men over heeft en door de blender gooit?twitter:Maurice_Dekkers twitterde op donderdag 23-01-2014 om 21:32:46Volgende week in de Keuringsdienst; leverworst. En ik kan vast tipje van de sluier oplichten; Ik zou 'm deze week opeten! #kvw reageer retweet
Ik heb altijd in een slagerij gewerkt, zelf ook leverworst gemaakt. Maargoed, je hebt natuurlijk leverworst en je hebt leverworst. Bij ons ging er in ieder geval geen bende doorheen... Ben dus benieuwd wat het wordt!quote:Op donderdag 23 januari 2014 22:16 schreef CrashO het volgende:
Zou nou echt niemand weten dat leverworst gewoon alle troep is die men over heeft en door de blender gooit?twitter:Maurice_Dekkers twitterde op donderdag 23-01-2014 om 21:32:46Volgende week in de Keuringsdienst; leverworst. En ik kan vast tipje van de sluier oplichten; Ik zou 'm deze week opeten! #kvw reageer retweet
Kan ook niet anders voor de prijs van een gemiddelde supermarkt leverworst![]()
Ik verwacht dan ook dat het om die worsten van 50 cent het stuk gaat en niet die van een ambachtelijke slagerquote:Op donderdag 23 januari 2014 22:23 schreef Targaryen het volgende:
Ik heb altijd in een slagerij gewerkt, zelf ook leverworst gemaakt. Maargoed, je hebt natuurlijk leverworst en je hebt leverworst. Bij ons ging er in ieder geval geen bende doorheen... Ben dus benieuwd wat het wordt!
Het zal wel gewoon restvlees zijn. (Misschien niet alleen van een varken?).quote:Op donderdag 23 januari 2014 22:16 schreef CrashO het volgende:
Zou nou echt niemand weten dat leverworst gewoon alle troep is die men over heeft en door de blender gooit?twitter:Maurice_Dekkers twitterde op donderdag 23-01-2014 om 21:32:46Volgende week in de Keuringsdienst; leverworst. En ik kan vast tipje van de sluier oplichten; Ik zou 'm deze week opeten! #kvw reageer retweet
Kan ook niet anders voor de prijs van een gemiddelde supermarkt leverworst![]()
Ik denk het ook niet, kan dus enkel positief zijn voor de echte slagers danquote:Op donderdag 23 januari 2014 22:24 schreef CrashO het volgende:
[..]
Ik verwacht dan ook dat het om die worsten van 50 cent het stuk gaat en niet die van een ambachtelijke slager
twitter:MarijnFrank twitterde op donderdag 23-01-2014 om 15:22:45Gaaf. Een rotte coquille gegeten. Ongeveer de helft van de tankstation w.c's langs de snelweg tussen Dieppe en Lille ken ik nu. @kvw reageer retweet
Dit zegt heel veel over supermarkten.quote:Op donderdag 23 januari 2014 23:18 schreef golfer het volgende:
Echte goede thee koop je natuurlijk niet in een supermarkt.
Kunnen dat geen stukjes bergamot of citroen zijn? Earl Grey is immers een gearomatiseerde thee.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 08:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Zie trouwens al jaren troepjes in theezakjes, in Earl Gray zakjes zitten witte korreltjes. Bij alle merken trouwens die ik heb open gemaakt.
Vroeg een keer een vertegenwoordiger van lipton die ik tegen kwam bij een groothandel. Die begon over een productiefoutje
Ik zei dat hij niet moest jokken, omdat het in alle zakjes zit, maakte er eentje van hem open. Hij wilde er niets over zeggen, faalgedrag natuurlijk.
Gewoon eerlijk zijn over je product.
Nee, het zit niet in losse Earl Gray thee.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 15:00 schreef Roomsnoes het volgende:
[..]
Kunnen dat geen stukjes bergamot of citroen zijn? Earl Grey is immers een gearomatiseerde thee.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |