Troel | maandag 23 september 2013 @ 14:26 |
cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! En voor de rest, kijk in het oude topic ![]() | |
Zo-is-dat | maandag 23 september 2013 @ 18:17 |
Wat een prachtige taart, en dat met een doodshoofd ![]() | |
kvd | maandag 23 september 2013 @ 20:01 |
![]() | |
trui | dinsdag 24 september 2013 @ 10:28 |
ik heb zwarte marsepein gekocht, dit plat gerold, daar reepjes uit gesneden voor de zijkanten van de brilletjes. Ook de mondjes kun je daar prima van maken. de brilletjes zelf heb ik van rolletjes grijs fondant gemaakt. gewoon op tafel rollen tot 'sliertjes', net zo lang doorgaan tot ze dun genoeg zijn, en dan rondvouwen. dat vond ik het lastigst om een beetje netjes te krijgen, wordt toch snel ongelijk qua dikte. voor de oogjes heb ik gezocht naar ronde vormen, bijvoorbeeld de dop van een stift, en speelgoedkopjes / ijsvormpjes uit het klei-speelgoed van m'n dochter (alles wel goed schoonmaken vooraf uiteraard). (het staat wel leuk als je wat variatie kunt aanbrengen, dus de een heeft 1 groot oog, de ander 2 wat kleinere ogen). met een rietjes stipjes voor de pupillen maken heb ik ook wel eens gedaan, maar dan moet je 't rietje wel wat korter maken en iets bij de hand hebben (bijv. de achterkant van een satestokje) om de rondjes er weer uit te duwen. [edit]oh wacht loecje, ik zie nu pas jouw voorbeeld, dat ziet eruit als vrij klein priegelwerk inderdaad. en je hebt dus niet eens grijs nodig voor de brilletjes. zoals het daar gedaan is zijn de zwarte delen volgens mij inderdaad met een zo'n stift gedaan.[/edit] [ Bericht 4% gewijzigd door trui op 24-09-2013 10:41:42 ] | |
trui | dinsdag 24 september 2013 @ 10:29 |
geweldig die doodshoofd taart! hebje al die bloemen ook zelf gefabriceerd?? | |
lady-wrb | dinsdag 24 september 2013 @ 10:38 |
het is absoluut niet mijn smaak, die taart met dat doodshoofd, maar ik zie wel de enorme klus die het geweest moet zijn om hem te maken ![]() ![]() | |
trui | dinsdag 24 september 2013 @ 10:39 |
je houdt niet van frambozen en witte chocola? ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 24 september 2013 @ 10:42 |
nee, ook niet. maar dat is bijzaak. ik ben niet zo van de stortvloed van bloemen. | |
Tink89 | dinsdag 24 september 2013 @ 10:58 |
+1. Ik vind hem knap gemaakt en heb bewondering voor het vakmanschap, maar ik vind hem niet mooi. | |
SV-tje | dinsdag 24 september 2013 @ 19:21 |
Ja alle bloemen zijn zelf uitgestoken, gevormd en gedust, elke avond in de week ervoor bloemetjes gemaakt. @Lady wrb en Tink 89 Ik zou 'm zelf ook niet op m'n bruiloft willen maar dat is het "voordeel" van bruidstaarten, ze zijn naar wens van het bruidspaar en zo kan ik wel steeds nieuwe dingen maken. | |
casper019 | donderdag 26 september 2013 @ 12:31 |
leu kdit ga ik ook volgen | |
Prego | donderdag 26 september 2013 @ 23:59 |
Als lurker even een vraag: waarom staan er internetvoorbeelden in de OP terwijl hier de meest schitterende creaties voorbij komen? | |
lady-wrb | vrijdag 27 september 2013 @ 07:31 |
omdat troel te lui was om te quoten ![]() anders herhaal jij er toch een paar die je mooi vind? (en ik ben het wel een beetje met je eens hoor, ik mis die herhalingen ook een beetje, zal zo eens kijken of ik tijd heb om een paar mooie taarten uit het staartje van het vorige topic te herhalen ![]() kleurenwaaiercupcakes van summerbreeze ![]() van spuuglokje: ![]() ![]() nyancat van taartjesfee ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door lady-wrb op 27-09-2013 07:43:12 ] | |
trui | vrijdag 27 september 2013 @ 10:17 |
oh wat leuk taartjesfee, die nyancat taart, die had ik helemaal gemist. spuuglokjes, perfect as ever! ![]() en ik ben 'twel met Prego eens, die taarten in de OP zouden echt vervangen moeten worden door wat leuke maaksels uit dit topic! | |
Yannick567 | zondag 6 oktober 2013 @ 11:34 |
![]() Gisteren voor een housewarming 60 van deze exemplaren gemaakt ![]() | |
lady-wrb | zondag 6 oktober 2013 @ 11:38 |
wat leuk! maar 60 stuks ![]() | |
Yannick567 | zondag 6 oktober 2013 @ 11:43 |
2,5u bezig geweest ![]() Hels karwei, maar trots op het resultaat ![]() | |
Tinuviel | zondag 6 oktober 2013 @ 12:57 |
Yannick wat mooi. Maar 60 stuks en 2,5 uur, wateen werk! | |
Spuuglokje | zondag 6 oktober 2013 @ 13:02 |
Dank je! ![]() | |
trui | zondag 6 oktober 2013 @ 13:11 |
ha ik zie nu dat ik je met een koninklijke meervoudsvorm had aangesproken! ![]() | |
Spuuglokje | zondag 6 oktober 2013 @ 13:35 |
Ooh ![]() | |
Tinuviel | zondag 6 oktober 2013 @ 16:53 |
Heb net wat leuke dingen gevonden om te maken in het Jumbo receptboekje:![]() ![]() ![]() | |
gridjuh | woensdag 9 oktober 2013 @ 10:44 |
Ik moet over een tijd een pip studio stapeltaart gaan maken....(eigenlijk topsy turvy maar dat heb ik nog nooit gedaan) nu zie ik veel voorbeelden op internet maar kan er niet echt inspiratie van op doen.....hoe ga ik dit het beste aanpakken en heeft iemand ideeën Alvast bedankt | |
Tinuviel | woensdag 9 oktober 2013 @ 18:40 |
Even een vraagje: een frosting met eieren, suiker, water en siroop, kan ik dat een nacht laten staan of is het dan niet meer stijf? | |
Tinuviel | zaterdag 12 oktober 2013 @ 19:34 |
Verjaardagstaart voor mijn man:![]() Binnenkant: ![]() | |
Myraela | zaterdag 12 oktober 2013 @ 19:36 |
Dat is een zwaar taartje. ![]() | |
Troel | zaterdag 12 oktober 2013 @ 20:35 |
Die dingen staan al langer in de OP dan dat ik in deze reeks meega ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 12 oktober 2013 @ 20:53 |
volgens mij ging het om de leuke taarten van de users zelf uit het vorige topic | |
Tinuviel | zondag 13 oktober 2013 @ 07:48 |
Hoe bedoel je dat? Hij smaakte en smaakt nog erg lekker. | |
Spuuglokje | zondag 13 oktober 2013 @ 08:03 |
Mooi dat ie erg lekker smaakt(e). ![]() Ik denk dat ze dat zei omdat de taart niet van biscuitdeeg is, maar van een compacter chocoladedeeg en omdat aan de zijkant een paar cm dikke marsepeinen rand zit. Dat is vast machtig. ![]() | |
_Liek | zondag 13 oktober 2013 @ 11:54 |
Misschien kan je ipv naar andere taarten kijken, inspiratie op doen via hun eigen behang of producten. Vooral kleur is belangrijk omdat ze best specifieke kleuren gebruiken, verder bloemen, silhoutten in lijstjes, vogels en vogelkooitjes, randjes en sierlijnen. Die bloemen zou je van sugarpaste kunnen maken en dan bijvoorbeeld andere kleinere dingen weer van royal icing ofzo.. Ligt er denk ik ook beetje aan wat je klant het leukste aan pip vindt ![]() | |
gridjuh | zondag 13 oktober 2013 @ 19:31 |
De vogeltjes heb ik al. Daar was ze heel blij mee. Placaat heb ik ook. Zal maar een door gaan zoeken dan | |
Troel | dinsdag 15 oktober 2013 @ 11:18 |
Samen met de jongste cakejes gefabriceerd. Met die kleine rotvingertjes erbij is het nog moeilijker. Gelukkig was hij eerder tevreden dan ik ![]() ![]() | |
trui | dinsdag 15 oktober 2013 @ 13:21 |
leuk gelukt, Troel!het machtige springt van de foto af, zo bedoelt ze dat! ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 15 oktober 2013 @ 22:16 |
Leuk hoor troel! ![]() Ik heb ook wat gemaakt voor mijn oudste, die had een high tea op school en wilde graag cupcakes mee. Gelukkig heb ik zo'n handige draagtray, zodat hij het zo mee kon nemen! ![]() ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 15 oktober 2013 @ 22:20 |
o het was voor je oudste ! ik dacht dat het voor je dochter was. ik associeer bloemetjes eerder met meisjes ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 16 oktober 2013 @ 07:15 |
Ik zei dat ik weinig tijd had, en dat ik deze mold (die ik nog maar net heb) wel wilde uitproberen. En toen zei hij dat het perfect was voor een high tea. Hij blij, ik blij. ![]() ![]() | |
Troel | vrijdag 18 oktober 2013 @ 09:27 |
De eerste laag van de regenboogtaart voor Jochem staat nu in de oven. Ik word al hyperactief als ik de kleuren zie ![]() Ben heel erg benieuwd of het gaat lukken allemaal! | |
Troel | zaterdag 19 oktober 2013 @ 08:34 |
![]() Nu wachten op het aansnijden ![]() | |
_Liek | zaterdag 19 oktober 2013 @ 10:28 |
Ziet er leuk uit! Hoeveel kleuren heb je gebruikt? Ik ben nu bezig met 3 mini taartjes (appelsmaak, chocolade en eentje citroen) voor een proeverij van morgen, foto's volgen dus ook nog ![]() | |
Troel | zaterdag 19 oktober 2013 @ 11:30 |
Zes ![]() ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door Troel op 19-10-2013 12:55:55 ] | |
calastra | zaterdag 19 oktober 2013 @ 18:27 |
Mooi Spuuglokje, en Troel lekker kleurig hoor. Lagen zijn mooi gelukt zo. Ik had eindelijk weer tijd voor een taartje, gewoon zomaar een taartje gemaakt omdat het kan ![]() | |
Yannick567 | zaterdag 19 oktober 2013 @ 19:22 |
Wat-een-taart. ![]() Wat voor vulling zit erin? | |
kvd | zaterdag 19 oktober 2013 @ 19:29 |
Mjammie Wauw...ziet er mooi uit! | |
calastra | zaterdag 19 oktober 2013 @ 19:46 |
Simpele vulling van aardbeienjam en witte chocolade bavaroise Hij was in ieder geval erg lekker. Was zelf ook blij met het resultaat. | |
Yannick567 | zaterdag 19 oktober 2013 @ 20:20 |
Klinkt goed ![]() Leuk gedaan met die blaadjes bovenop. | |
Tinuviel | zaterdag 19 oktober 2013 @ 21:06 |
Mooie taarte Troel en Calastra! Calastra waaruit heb je de bladeren gemaakt? | |
calastra | zaterdag 19 oktober 2013 @ 21:35 |
De blaadjes zijn gemaakt van bruine, rode, oranje en gele marsepein. Gewoon steeds wat gemengd met elkaar, maar niet helemaal doorgekneed. Gemaakt met de multi lead cutter and mould van Blossom Sugar Art, daarna eroverheen gegaan met 2 kleuren eetbare verf, gemaakt van eetbare alcohol en morrocan velvet en metallic ginger glow van Rainbow Dust. | |
lady-wrb | zaterdag 19 oktober 2013 @ 21:43 |
hij is prachtig calastra ![]() heb je ook een foto in aangesneden toestand? | |
calastra | zaterdag 19 oktober 2013 @ 21:48 |
Helaas niet, helemaal vergeten. Ik heb hem op mijn werk uitgedeeld en hij was dan ook heel snel op ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 19 oktober 2013 @ 21:50 |
dat wel, maar ik had graag de doorsnede gezien ![]() hoeveel lagen had je? en wat voor biscuit? | |
calastra | zaterdag 19 oktober 2013 @ 22:04 |
Totaal 2 lagen, een dus met jam (met een dijkje botercreme) en 1 laag bavaroise. Biscuit is een standaard biscuit mix van Funcakes. | |
_Liek | maandag 21 oktober 2013 @ 09:29 |
Afgelopen weekend had ik voor het eerst een proeverij voor een bruiloft in mei. Duurt allemaal dus nog even, maar het was wel heel leuk! Zelf zag ik allemaal verbeterpuntjes (bv de randjes van mn fondant, strakker bekleden en de bloemen enz..) maar het bruidspaar-to-be was er helemaal weg van!![]() ![]() ![]() Één taart was met appelvulling en karamelbotercreme, de andere met chocolade biscuit, chocolade mousse en chocolade-botercreme en nummer drie was met citroenvulling en mascarponecreme met witte chocolade. | |
Myraela | maandag 21 oktober 2013 @ 10:17 |
Doe je dat nou voor vrienden of iets, of echt professioneel? Het ziet er wel lief uit, maar wat je zelf ook zegt, het kan wel netter. | |
_Liek | maandag 21 oktober 2013 @ 10:19 |
Deze zijn voor vrienden, ik heb gelukkig nog een half jaar om te oefenen ![]() | |
Yannick567 | maandag 21 oktober 2013 @ 11:26 |
Hoe heb je die 2e taart aangekleed met marsepein/fondant? Ziet er leuk uit ![]() | |
_Liek | maandag 21 oktober 2013 @ 14:35 |
Dank je! Alle taartjes zijn met fondant bekleed | |
Spuuglokje | woensdag 30 oktober 2013 @ 10:39 |
Mijn jongste zoon wilde voor zijn verjaardag heel graag een taart met een wapen uit Terraria erop. Om precies te zijn de 'inferno fork'. Zo is het resultaat geworden:![]() ![]() | |
Troel | woensdag 30 oktober 2013 @ 10:46 |
Prachtig weer Spuug! | |
Myraela | woensdag 30 oktober 2013 @ 10:48 |
Wat heb je op de zijkant gedaan? Heb je daar een foto van misschien? ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 30 oktober 2013 @ 11:14 |
Daar heb ik gisteravond foto's van gemaakt. Het kunstlicht lijkt minder mooi op foto's, maar hier zijn 2 foto's van de zijkant: ![]() ![]() | |
trui | woensdag 30 oktober 2013 @ 11:15 |
heel mooi spuug!! | |
Myraela | woensdag 30 oktober 2013 @ 11:22 |
Mooi hoor, super tof die blokjes zo. | |
Spuuglokje | woensdag 30 oktober 2013 @ 11:29 |
Bedankt! ![]() | |
valentijn101 | woensdag 30 oktober 2013 @ 14:17 |
![]() Niet mijn creatie. Maar ik vroeg me af of iemand nog iets leuks voor halloween bakt? | |
Spuuglokje | woensdag 30 oktober 2013 @ 15:07 |
Ik ga morgen geen taart maken, maar wel een Halloweenhuisje van koek. Morgen heb ik namelijk een dagworkshop bij de Koekenbakkers! ![]() | |
HenkPietKlaasWim | woensdag 30 oktober 2013 @ 19:18 |
Respect voor je priegelwerk met die vierkantjes Spuuglokje! ![]() ![]() Doe je dat met een pincet ofzo? | |
Harajuku. | woensdag 30 oktober 2013 @ 19:19 |
Gorgeous. | |
Spuuglokje | woensdag 30 oktober 2013 @ 19:31 |
Ik gebruikte het superscherpe mesje om de vierkantjes erop te leggen en aan te schuiven. Met een pincet heb je kans dat je de vierkantjes uit vorm knijpt, dus dat deed ik niet. I love priegelwerk. ![]() | |
SummerBreeze | donderdag 31 oktober 2013 @ 08:55 |
even asociaal zonder op de mooie creaties hierboven te reageren een vraag tussendoor. Ik ga een taart voor de verjaardag van mijn schoonmoeder maken. gisteren het biscuit gebakken en vanavond de vulling maken. Vrijdagavond vullen en decoreren. Ik zit alleen in mijn maag met het type vulling. De taart wordt zondag gegeten maar zal vanaf zaterdagochtend buiten de koeling moeten staan. Koelste plek die ik hem kan geven is de kofferbak van de auto die in een (openbare) parkeergarage staat. Iets met op het laatste moment gewijzigde planning enzo. Eén van de twee vullingen zal waarschijnlijk een jam of curd-achtig iets worden. Welke smaak hangt af van de andere vulling. Mijn vriend opperde chocoladepasta, maar dat is me te massief. Vlaaivulling lijkt me te nat om zo lang van te voren te gebruiken. Ik ben een beetje uitgefantaseerd ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 31 oktober 2013 @ 09:00 |
Ik zou een laagje jam en een laagje botercrème doen. Dan weet je zeker dat de boel niet bederft. Want een lekkere en speciale vulling is leuk, maar die moet vaak wel gekoeld bewaard worden. | |
kvd | donderdag 31 oktober 2013 @ 09:00 |
heb je hier wat aan? http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=15183 | |
SummerBreeze | donderdag 31 oktober 2013 @ 09:04 |
Super, ik wist dat ik ooit eens ergens een lijstje had gezien, maar kon hem niet meer vinden. Vanmiddag eens met mijn vriend overleggen welke van die vullingen het meest in de smaak zal vallen bij moeders. | |
SummerBreeze | donderdag 31 oktober 2013 @ 09:05 |
Dat was inderdaad mijn backup-plan. Gisteren om die reden al de choco-botercreme uit de vriezer gehaald. Meringue-botercreme zal ook wel kunnen denk ik. Dan wel met Zwitserse meringue, die met gesmolten suiker zodat de eiwitten garen. | |
gewoonmezelf87 | donderdag 31 oktober 2013 @ 14:31 |
![]() Happy halloween! Kaneelbiscuit, kaneelappel botercreme en appelroom als vulling | |
kvd | donderdag 31 oktober 2013 @ 14:35 |
klinkt heerlijk en ziet er mooi uit! | |
Spuuglokje | vrijdag 1 november 2013 @ 07:51 |
Eigenlijk hoort het niet in het taartentopic maar in het koekjestopic, maar ik wilde nog wel even mijn Halloweenhuisje laten zien!![]() ![]() ![]() | |
Gaoxing | vrijdag 1 november 2013 @ 07:58 |
Oh Spuug, m'n mond viel open! Prachtig!!!! | |
HenkPietKlaasWim | vrijdag 1 november 2013 @ 08:05 |
Heb je je al aangemeld voor Heel Holland Bakt Spuuglokje? ![]() Als het net zo lekker smaakt als het er mooi uitziet, dan ga je daar hoge ogen gooien. ![]() | |
kvd | vrijdag 1 november 2013 @ 10:12 |
Dit Samen met wat anderen van hier! Ziet er weer goed uit Spuug! | |
Spuuglokje | vrijdag 1 november 2013 @ 10:45 |
Haha, nou, ik kan niet zo goed tegen stress. Dus dat durf ik niet aan. | |
gewoonmezelf87 | vrijdag 1 november 2013 @ 10:51 |
Fokking hell!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
HenkPietKlaasWim | vrijdag 1 november 2013 @ 10:51 |
Hehehehe, volgens mij is dat het zwaarste van de Bake Off, de stress. ![]() | |
dobbey | vrijdag 1 november 2013 @ 12:39 |
Spuug, welke lettervorm gebruik je? Ik heb er nu diverse in mijn bezit maar vind ze allemaal niet je van het.... | |
Yannick567 | vrijdag 1 november 2013 @ 12:47 |
En er staat weer een kandidaat in de oven ![]() Is er hier toevallig iemand die ook een Kenwood MX271 heeft? Dat koekhuisje! Wat. een. creatie. ![]() [ Bericht 28% gewijzigd door Yannick567 op 01-11-2013 13:33:23 ] | |
Spuuglokje | vrijdag 1 november 2013 @ 15:32 |
Ik gebruik meestal Funky Alphabet tappits, dat is mijn lievelingslettervorm. Die is helaas wel vrij lastig uit het vormpje te krijgen door de dunne 'pootjes' van de letters. Voor Tristans Terrariataart heb ik de Groovy Upper Case van Clikstix gebruikt. Die letters zijn wat minder groot dan de Funky. Ik heb dat kliksysteem echter wel expres uit elkaar gesloopt, want dat vind ik een mooier resultaat geven. Normaal gesproken is het een liniaal met een ejector er aan vast, en dan duw je de uitsteker op je fondant of marsepein en dan duw je op de ejector om een soort extra reliëfje aan de letter te geven en daarna kun je er de letter mee uit de liniaal duwen. Ik heb de twee delen dus uit elkaar gehaald, zodat ik alleen de letter uitsteek (zonder reliëfje). Wazig verhaal misschien ![]() ![]() ![]() | |
dobbey | vrijdag 1 november 2013 @ 15:51 |
Yup helemaal duidelijk! Ik ga ff op jacht bedankt voor je antwoord | |
Myraela | zaterdag 2 november 2013 @ 10:47 |
![]() Ok, taart versieren is een vak dat niet aan mij is besteed. ![]() | |
Jellereppe | zaterdag 2 november 2013 @ 10:49 |
Netjes, zeer netjes. Weinigen doen dat je na. | |
kvd | zaterdag 2 november 2013 @ 11:08 |
![]() | |
Anne | zaterdag 2 november 2013 @ 11:39 |
Kei mooi ![]() Meteen een vraagje: Wat zit er op de koekjes (glazuur?) en hoe krijg je dat er zo strak en netjes op? Bij mij loopt het er meestal van af en dan wordt het een kliederboel. | |
Spuuglokje | zaterdag 2 november 2013 @ 12:04 |
Er zit icing op. Om het er niet af te laten lopen, moet je eerst een hulplijntje (buitenrandje) met spuitmondje 2 zetten. Dat laat je even een minuutje drogen en dan vul je de rest van het koekje in. Laat je het hulplijntje langer drogen, dan blijft dat zichtbaar. Dat kan juist ook de bedoeling zijn als je het buitenlijntje een andere kleur maakt dan de invulkleur. In het Koekboek staan ongelooflijk veel ideeën, tips en ook deeg- en icingrecepten. | |
Yannick567 | zaterdag 2 november 2013 @ 14:26 |
Taart voor een collega gemaakt. Toen ik vroeg wat voor wensen ze had, zei ze 'paars met een goud randje'. De gouden kleurstof was op bij de winkel waar ik normaal bestel, dus toen maar iets met wit gedaan ![]() Vulling van aardbeienjam en room. ![]() | |
gewoonmezelf87 | zaterdag 9 november 2013 @ 15:42 |
![]() ![]() Cupcakes voor mijn ma dr verjaardagsgasten.. Cake met appel, en een kaneelcreme als toef! | |
kvd | maandag 11 november 2013 @ 06:52 |
ik krijg er gewoon trek van... ![]() zien er lekker en mooi uit! | |
SV-tje | maandag 11 november 2013 @ 23:04 |
Dit weekend weer een taart gemaakt voor een collega. Dochter wilde graag weer een zandkasteeltaart net als vorig jaar. Ondanks hetzelfde thema toch een hele ander taart dit jaar.![]() ![]() Dit was die van vorig jaar ![]() | |
Tinuviel | dinsdag 12 november 2013 @ 06:36 |
Myraela, Yannick en Gewoonmezelf, wat een leuke creaties. Wat leuk SVtje die zandkasteel taarten. En heel erg verschillend idd. | |
Spuuglokje | dinsdag 12 november 2013 @ 06:52 |
Heel mooi, SV-tje! ![]() | |
trui | dinsdag 12 november 2013 @ 10:11 |
wat netjes en mooi! knap! | |
Myraela | dinsdag 12 november 2013 @ 10:14 |
http://www.taarten-decoreren.com/blog/tag/bak-win/ Misschien leuk voor sommige hier. | |
Heaven7 | dinsdag 12 november 2013 @ 12:42 |
WOW! Die laatste, is dat allemaal koekkruim? Geweldig gemaakt zeg ![]() | |
SV-tje | donderdag 14 november 2013 @ 23:15 |
Dank jullie wel. Ongeveer anderhalve heb ik erover gedaan om de taart te maken. De meeste tijd is gaan zitten in het plaatje. @Heaven, de laatste is inderdaad koekruim geplakt op marsepein. | |
Harajuku. | vrijdag 15 november 2013 @ 19:30 |
Nou, ik ben ook overstag. KitKat-M&M-taart gemaakt ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 15 november 2013 @ 19:39 |
pics or it didn't happen ![]() | |
Harajuku. | vrijdag 15 november 2013 @ 20:41 |
Die zien er toch allemaal hetzelfde uit ![]() | |
Harajuku. | vrijdag 15 november 2013 @ 20:45 |
Oh fuck, is dit het verkeerde topic ![]() ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 15 november 2013 @ 22:22 |
![]() | |
Skaai | dinsdag 19 november 2013 @ 20:31 |
Vanille cupcakes met frambozenjam in 't midden, en een scheetig bovenkantje ![]() ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 19 november 2013 @ 21:47 |
die bovenkantjes zijn zeker leuk! al vind ik bloem en vlinder een beetje teveel van het goede ![]() | |
Skaai | dinsdag 19 november 2013 @ 21:51 |
Ik moet van mijn fondant af, ze vreten 't maar gewoon op morgen ![]() | |
Tink89 | vrijdag 29 november 2013 @ 09:41 |
Gisteravond een workshop gedaan bij Lonnes in Oosterhout. Was leuk!![]() ![]() | |
Myraela | vrijdag 29 november 2013 @ 10:12 |
Ik vind het zo omslachtig om het in een kopje te doen. ![]() | |
Tink89 | vrijdag 29 november 2013 @ 11:49 |
Cupcake staat er los in, maar ik vind het er wel heel mooi uitzien zo ![]() Ga met kerst de technieken loslaten op een taart. | |
lady-wrb | vrijdag 29 november 2013 @ 12:12 |
het is een leuke manier van presenteren, maar ik gruwel van zoveel goud! (rrrrril) ![]() | |
jvo91 | vrijdag 29 november 2013 @ 13:50 |
Ik maak een taart met bovenop een laag stijf eiwit en ga het eiwit ook wat branden. weet iemand of ik de taart dan nog even in de koelkast kan zetten? uurtje ofso en dan even mee de auto in naar de visite zonder dat het eiwit inzakt/smelt? | |
As1981 | vrijdag 29 november 2013 @ 16:36 |
Ik breek even in. Normaal ben ik alleen in oud te vinden. Ik heb acht nieuwe zakken smeltchocolade vanwilton en 3 aangebroken zakken liggen. Deze zijn net over de datum (6-2013/9-2013) maar m.i. nog prima te gebruiken. Aangezien ik het zelf niet op korte termijn ga gebruiken wil ik er iemand anders blij mee maken. Ze mogen tegen verzendkosten (pakket) weg of ophalen in ridderkerk. Bij interesse graag dm/pm. | |
SV-tje | vrijdag 29 november 2013 @ 21:42 |
Ik heb deze zomer al gepost dat ik de basis patisserie cursus bij Robert van Beckhoven heb gevolgd. Dit weekend volgt de eerste les van de gevorderde cursus. Maar sinds gisteren is ook mijn filmpje over onder andere deze cursus online. Voor diegene die nieuwsgierig zijn: http://www.changingdiabet(...)betes-taarten-bakken @Tink89 Dan woon je waarschijnlijk ook niet heel ver bij mij vandaag als je bij Lonnes geweest ben. Ik wil daar ook nog steeds een keer heen voor koekjes, maar het komt er niet van helaas. | |
Tink89 | zondag 1 december 2013 @ 11:30 |
In de buurt van Tilburg ![]() Ik ga vanmiddag de geleerde technieken in praktijk brengen: Kersttaartvoorbereidingen. Ga flink wat bloemen en blaadjes maken en sterretjes en misschien wat vlindertjes om het af te maken. Heb er nu al zin in. Denk dat ik een rechthoekige kersttaart ga maken, maar vraag me wel af hoe moeilijk het is om die netjes met fondant te bekleden. Is dat moeilijker dan een rond taartje? En Quarante-y tres botercreme, zou dat lekker zijn als vulling? En dan de andere laag iets minder zoets, appelkaneelslagroom ofzo? [ Bericht 4% gewijzigd door Tink89 op 01-12-2013 11:51:35 ] | |
As1981 | zondag 1 december 2013 @ 18:41 |
Ik kan hem niet aanpassen, maar ze zijn weg. | |
SV-tje | zondag 1 december 2013 @ 21:21 |
Rechthoekig is wel wat moeilijk dan rond omdat je bij de hoeken extra fondant/marsepein over hebt die je strak naar beneden moet afwerken. Ga je de bloemen en blaadjes etc van koek maken of alleen fondant/marsepein? | |
Tink89 | maandag 2 december 2013 @ 08:10 |
Ik heb inmiddels al flink gefröbeld. Er liggen een heleboel roosjes in verschillende formaten met blaadjes en losse kleinere bloemetjes in geel, roze, groen en wit klaar voor het ene kersttaartje. Het andere taartje is ook voor kindjes en daarvoor liggen er sterretjes, een sneeuwpop, kerstboom, klokje enz. klaar in dezelfde kleurtjes. Ik maak voor bovenop een taart eigenlijk nooit versieringen van koek... | |
_Liek | maandag 2 december 2013 @ 21:30 |
Leuk filmpje!! Ik wil misschien ook een cursus bij hem doen.. eerst sparen.. | |
SV-tje | maandag 2 december 2013 @ 22:11 |
Dank je! Zeker doen, ik ben nu bezig met de gevorderden cursus, het is echt de moeite waard. | |
Wildervankstertje | maandag 9 december 2013 @ 17:26 |
Mijn eerste probeersel ![]() ![]() | |
etiket | dinsdag 10 december 2013 @ 23:35 |
Maken jullie die marsepein op de cupcakes zelf, of spelen jullie vals met zo'n prefab supermarktpakketjes? Als ik nog wat geld over heb, dan gebruik ik daar echte amandelmeel voor (keuze 1 in de video), maar de neppe marsepein met amandelaroma heb ik ook al gemaakt, toen ik met kinderen 'marsepein' ging maken om de cupcakes mee te versieren. (keuze 2 in de video). Niemand die het verschil merkt (helaas eigenlijk). | |
Tink89 | woensdag 11 december 2013 @ 08:27 |
Ik gebruik meestal rolfondant en dat koop ik zeker niet bij de supermarkt, maar in wit bij pipoos, cook en co, deleukstetaarten of jamin. Kleuren doe ik zelf met wilton kleurstoffen.. Marsepein vind ik niet lekker en ook niet fijn werken. | |
SV-tje | woensdag 11 december 2013 @ 09:34 |
Ik maak het niet zelf omdat ik graag altijd dezelfde consistentie wil hebben. Maar ik gebruik Zeelandia marsepein, een heel stuk fijner dan alle goedkope opties. | |
SV-tje | woensdag 11 december 2013 @ 10:03 |
De taart van afgelopen weekend voor mijn collega. Ze had op internet een taart gezien met deze lagen en een smurfenhuisje. Maar ze had niet zo veel taart nodig, dus stapeltje van 20-15-10 en het huisje met een piepschuimenbinnenkant. Smurfen zijn van plastic, dus daarom heb ik zelf Azrael nog toegevoegd. Ze vond de taart mooier dan het voorbeeld dat ze stuurde en haar dochtertje die ook bijna jarig is wilde ook meteen een smurfentaart, daar doen we het natuurlijk voor. Gevuld met frambozenjam, wittechocolade en zwitserse room. ![]() | |
etiket | woensdag 11 december 2013 @ 10:47 |
Wow, heel erg geslaagd! Hoe kleur je je marsepein? | |
lady-wrb | woensdag 11 december 2013 @ 12:29 |
met levensmiddelenkleurstof bijvoorbeeld sugarflair of wilton (maar die eerste kleurt mooier, vind ik ) | |
Tink89 | woensdag 11 december 2013 @ 12:40 |
En dan liever de pasta dan de vloeistof ![]() | |
gridjuh | dinsdag 17 december 2013 @ 23:52 |
ik zag inderdaad de foto's een tijd geleden voorbij komen. Zelf 2x workshop gedaan bij lonnes. Van waar zij deze doet woon ik 5/10 minuten ![]() | |
Tink89 | woensdag 18 december 2013 @ 07:53 |
Ik vond het wel leuk, maar haar uitleg was wel heel warrig in eerste instantie. Voor de mensen die nog nooit gedecoreerd hadden, was het effe slikken. Uiteindelijk wel allemaal goed gekomen ![]() Zou je trouwens ook een biscuit kunnen bakken in een cakeblik? Ik wil graag een rechthoekig taartje voor kerst.. | |
Tinuviel | woensdag 18 december 2013 @ 19:54 |
Wow Svtje hoe doe je dat nou dat precisiewerk in kleur en vorm? Ik sta elke keer gewoon met open mond als ik je kunstwerken zie. | |
Nijna | woensdag 18 december 2013 @ 20:06 |
Erg gaaf SV! | |
Tink89 | donderdag 19 december 2013 @ 14:36 |
Iemand een idee of een biscuit in een cakeblik kan? Anders moet ik twee ronde bakken en daar twee rechthoeken uit snijden. Beetje zonde... want de rest is dan niet echt lekker. | |
lady-wrb | donderdag 19 december 2013 @ 16:04 |
waarom niet, lijkt me | |
Tink89 | donderdag 19 december 2013 @ 18:44 |
Geen idee, ik gebruik altijd een springvorm en had het nog nooit geprobeerd. Ga het gewoon proberen. | |
Troel | donderdag 19 december 2013 @ 20:55 |
ja hoor, werkt prima! | |
SV-tje | donderdag 19 december 2013 @ 22:29 |
Dank jullie wel! Tinuviel wat bedoel je precies, het is elke keer met 1 kleur iets maken en dan samenvoegen. Bedoel je dat? | |
Tinuviel | vrijdag 20 december 2013 @ 07:33 |
Wat ik bedoelde is dat het er elke keer perfect uitziet zowel wat de kleuren alsook wat de vorm betreft. | |
fietsmiep | dinsdag 24 december 2013 @ 11:19 |
Even een vraag, ben met mijn nichtje (6 jaar) onze eerste taart aan het maken. We willen hem bekleden met fondant. ik heb een zakje voor botercreme van Oetker, daarop staat dat ik het ook kan maken met roomkaas, kan dat ook met fondant samen of lost dat de fondant op? Ik heb nl geen boter in huis, althans niet genoeg. | |
kvd | dinsdag 24 december 2013 @ 13:35 |
dat kan wel. En je kan ook een combi van boter en roomkaas doen... | |
fietsmiep | dinsdag 24 december 2013 @ 23:25 |
kvd, bedankt voor de tip, inmiddels was ik al aan het werk, en met een restje boter en margarine had ik net genoeg, en het dus maar niet gewaagd met de roomkaas. De taart is best aardig gelukt, voor een allereerste taart. had ik nog niet eerder gedaan. | |
Taartje | woensdag 25 december 2013 @ 14:47 |
Heeft er hier iemand nog interesse in bakvormen van PME? Alleen af te halen in Arnhem, worden niet verzonden. Ze staan in de weg, dus mogen voor een klein prijsje weg. ![]() Afmetingen: - 102 mm (extra hoog) - 152 mm (extra hoog) - 229 mm (normale hoogte) - 305 mm (extra hoog) ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 25 december 2013 @ 15:14 |
Voor het kerstdiner met de hele familie vanavond heb ik de taart gemaakt. Zo is ie geworden:![]() ![]() | |
Anne | woensdag 25 december 2013 @ 15:42 |
Super strak weer Spuuglokje, ik vind hem alleen een beetje saai voor jouw doen ![]() ![]() | |
Tinuviel | woensdag 25 december 2013 @ 16:40 |
Leuk Sneeuwvlok vormpje Spuuglokje. Ik wil as maandag wat cupcakes naar werk meenemen en zoek nog inspiratie voor de decoratie. Ik wilde de cupcakes eerst voor de kerst maken met kerstmotieven. Nu zal ik wel moeten uitwijken op wintermotieven zoals sneeuwvlokken, sneeuwman. Helaas heb ik daar geen vormpjes voor. Als jullie ideen of voorbeelden hebben, hoor ik het graag. | |
Spuuglokje | woensdag 25 december 2013 @ 17:19 |
![]() ![]() ![]() | |
SV-tje | woensdag 25 december 2013 @ 22:26 |
De taart van deze cover gemaakt voor fotoshoot van afgelopen zaterdag http://www.changingdiabet(...)betes-december-2013# Onderste 2 lagen piepschuim, helaas beetje beschadigd na anderhalf uur in de auto. | |
Spuuglokje | woensdag 25 december 2013 @ 22:32 |
![]() | |
SV-tje | woensdag 25 december 2013 @ 23:15 |
Nog leuker dat ik er zelf ook op sta ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 25 december 2013 @ 23:27 |
Haha ja! Maar dat wist ik niet, want ik weet niet hoe jij er uit ziet! | |
lady-wrb | donderdag 26 december 2013 @ 15:20 |
wat zoek je? ik heb sneeuwvlokuitstekers, die mag je best lenen | |
Tinuviel | donderdag 26 december 2013 @ 15:29 |
Lady-wrb dat is lief. Ik weet alleen niet meer precies waar je woont en weet niet of ik het voor zondag red om het op te halen. | |
kvd | donderdag 26 december 2013 @ 16:21 |
Ik had vorig jaar geen kerstvormpjes (nu nog niet trouwens), maar ik heb vorig jaar gewoon wat vormen op internet gezocht, uitgeprint, uitgeknipt en gebruikt als 'uitsteekvorm' (ofwel, de vorm op de marsepein gelegd en toen uitgesneden). Was op zich goed te doen. | |
Tinuviel | donderdag 26 december 2013 @ 22:53 |
Ja dat is idd een goede. Dit heb ik met koekjesdeeg al eens gedaan, zou met fondant ook moeten werken denk ik. | |
SV-tje | donderdag 26 december 2013 @ 22:55 |
Dat is waar. Maar nu dus wel ![]() | |
Tinuviel | zondag 29 december 2013 @ 20:20 |
Ik heb met zoonlief en zijn vriend cupcakes gemaakt en in winterthema gedecoreerd, zien er leuk uit vind ik zelf:![]() | |
lady-wrb | zondag 29 december 2013 @ 21:48 |
leuk geworden! | |
_charlie | donderdag 2 januari 2014 @ 21:34 |
Ik lurk al een tijdje mee, en maak al een hele tijd (met tips en tricks uit hier) hier en daar een taartje voor anderen. Deze ben ik toch stiekem wel een beetje trots op en durf ik dan ook wel te delen, mijn eerste buiktaart: ![]() De buik was niet helemaal strak, maar dat kwam doordat ik te gehaast moest werken en er helaas niet al de tijd voor had. Taart was gevuld met twee lagen in de grote buik: botercreme gemixt met aardbei jam en verse aardbeien en één laag in de borsten: botercreme gemixt met aardbei jam en verse aardbeien. | |
Zo-is-dat | dinsdag 7 januari 2014 @ 23:49 |
![]() Allereerste keer, en dat op verzoek! Het viel me alleszins mee ![]() | |
Tink89 | woensdag 8 januari 2014 @ 08:31 |
Ziet er netjes uit, al vind ik je marsepein/fondant wel wat dik. Waar had je mee gevuld? Btw: Bij pipoos lagen veel toffe winteruitstekers met 50% korting. Ik heb eindelijk sneeuwvlokuitstekers ![]() | |
Yngwie | woensdag 8 januari 2014 @ 08:47 |
Misschien een tip, want ik vind Pipoos prijzig in dat spul... heb zelf ook een setje sneeuwvlokken, en die was iig nog geen 2 Euro: http://www.buyincoins.com/item/5157.html | |
Myraela | woensdag 8 januari 2014 @ 08:48 |
Netjes! ![]() | |
sieske | zaterdag 11 januari 2014 @ 23:15 |
hoi, heb je invoerkosten of iets dergelijks moeten betalen bij deze site want ik heb verschillende dingen gezien die ik wil hebben voor 19 dollar maar ja als ik dalijk een rekening krijg van het dubbele alleen voor de invoer, nee dank je. | |
Yngwie | zondag 12 januari 2014 @ 09:59 |
Ik niet in ieder geval. Heb al tientallen keren dingen vanuit China besteld (varierend van LED-zaklampen tot uitsteekvormpjes, en nog nooit invoerrechten danwel omzetbelasting hoeven te betalen. Zeker zoiets als plastic uitsteekvormpjes hebben gewoon geen hoge waarde, dus ook al pikt de douance zo'n pakketje uit de zendingen om te controleren zul je hier niks extra's over hoeven te betalen (dan duurt het alleen wat langer voordat je ze binnen hebt). De kosten kunnen met name hoog zijn als je duurdere spullen gaat bestellen zoals digitale camera's e.d. Sowieso uit niet-EU landen is tot 22 Euro altijd zonder extra kosten, zie tabel: http://www.belastingdiens(...)a_hoe_bereken_ik_dat | |
gewoonmezelf87 | zondag 12 januari 2014 @ 10:04 |
Ebay dames! Scheelt echt een hoop geld! | |
sieske | vrijdag 24 januari 2014 @ 23:37 |
ik heb dus besteld bij buyincoins, 9 januari, en vandaag kreeg ik alles netjes binnen. Alles bijeen gepakt, tien keer in bubbeltjesfolie ingerold en daarna in een plastic zak ingerold. Alles wel goed stevig ingepakt en goed aangekomen. Heeft me niets gekost aan invoer oid (als je onder de 22 euro blijft). Tof. | |
#ANONIEM | zondag 26 januari 2014 @ 11:09 |
Maar....smaakt het ook want ik heb ooit bij iemand op aandringen van een bekende zo een fraaie gedecoreerde taart bestelt en die was niet te eten. Uitgedroogd baksel van binnen onder de dikke laag suikers van het opgemaakte. Ik heb die foto nog ergens liggen. Heel mooi opgemaakt (de film Cars motief) maar qua eten een no go. | |
kvd | zondag 26 januari 2014 @ 12:11 |
Volgens mij heeft gewoonmezelf87 het over vormpjes, uitstekers ed en niet over een taart ![]() | |
gewoonmezelf87 | zondag 26 januari 2014 @ 12:14 |
Dit dus ![]() | |
SV-tje | zondag 26 januari 2014 @ 20:51 |
Ik krijg mensen jaar op jaar terug om een taart te bestellen en niet alleen omdat ie mooi is. En op een bruiloft waarvoor ik zelf de taart had gemaakt, heb ik heel veel mensen gehoord die nog nooit zo'n lekkere taart hadden geproefd. Dus het kan zeker wel. | |
Spuuglokje | zondag 26 januari 2014 @ 21:34 |
Precies. ![]() | |
lady-wrb | zondag 26 januari 2014 @ 22:53 |
je gaat zeker binnenkort weer bakken? ![]() | |
Spuuglokje | maandag 27 januari 2014 @ 06:48 |
![]() ![]() | |
Spuuglokje | maandag 27 januari 2014 @ 07:48 |
Weet je wat het is? Veel mensen doen een veel te dikke laag botercreme en/of fondant op de taart. En maken allerlei boetseersels erop. Dan is het logisch dat het superzoet smaakt en niet eens meer naar taart smaakt. Daarom decoreer ik vooral met puzzelplaatjes, dus niet laag op laag op laag. Dan draait het echt nog om de smaak van de binnenkant. ![]() | |
Tink89 | maandag 27 januari 2014 @ 08:07 |
Bij de pipo's waren ze nu een euro of vier geloof ik. Daarvoor ga ik de moeite doen om het ergens te bestellen en vervolgens weken te wachten op levering niet doen... Als ik meer dingen nodig heb, dan misschien wel, maar voor zoiets kleins, nee. | |
#ANONIEM | woensdag 29 januari 2014 @ 15:35 |
Voor wie eens in Rotterdam-Centrum is nabij de Bijenkorf en NH Hotel daar heb je al een tijdje 10 to 3 bakery. Heerlijke cup-cakes en zelfs mini-cakes. ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 29-01-2014 15:54:34 ] | |
Anne | woensdag 29 januari 2014 @ 15:54 |
Wat heeft dat te maken met dit topic? Dit topic gaat om het decoreren van. | |
lady-wrb | woensdag 29 januari 2014 @ 16:26 |
jeempie ze hebben veganistische glutenvrije suikervrije cupcakes ![]() dat klinkt wel erg oneetbaar ![]() | |
Popples | woensdag 29 januari 2014 @ 16:41 |
![]() ![]() ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 29 januari 2014 @ 16:44 |
Ja! ![]() | |
lady-wrb | woensdag 29 januari 2014 @ 17:06 |
ja dat! | |
Tink89 | woensdag 29 januari 2014 @ 18:38 |
Die hebben ze bij mugs en muffins in Tilburg ook ongeveer: melk, suiker, gluten en eivrij, geloof ik... Smaken prima en als je allergisch bent, mag je nooit ergens iets lekkers. Dan is dit alleen maar fijn hoor. | |
lady-wrb | woensdag 29 januari 2014 @ 18:39 |
ja maar er staat alleen wat er niet in zit. wat zit er dan wel in? want misschien is iemand daar dan weer allergisch voor ![]() | |
minilot | woensdag 29 januari 2014 @ 18:43 |
Vaak wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van amandelmeel of rijstbloem in plaats van gewone tarwebloem en kokosmelk in plaats van zuivel. Kan heel lekker zijn hoor! ![]() | |
lady-wrb | woensdag 29 januari 2014 @ 19:32 |
ik geloof je direct, maar dan zouden ze wel iets smakelijker kunnen omschrijven. het nodigt mij niet echt uit om het te proberen ![]() | |
loecje | woensdag 29 januari 2014 @ 19:50 |
het is denk ik ook meer bedoeld voor degene die er ivm allergie specifiek naar opzoek zijn. | |
Myraela | woensdag 29 januari 2014 @ 19:52 |
Het is dan ook niet voor jou als je normale cupcakes kunt eten. | |
Tink89 | donderdag 30 januari 2014 @ 08:40 |
Kokosmelk, maar ook amandelmelk, soja, rijstmelk of hazelnootmelk. Hier ben ik het niet mee eens hoor. Die dingen smaken prima en zijn echt niet alleen maar een slappe vervanging voor een gewone cupcake. | |
Tinuviel | donderdag 30 januari 2014 @ 18:32 |
Spuuglokje wat zijn die puzzelplaatjes dan precies? | |
Gaoxing | vrijdag 31 januari 2014 @ 03:42 |
Ik kan je vertellen dat als je een ukkie hebt dat inderdaad geen gluten, ei en melk mag, zomaar een cupcake kopen een feest kan zijn. Heck, dat is het ook voor een veertigjarige ![]() | |
Resistor | vrijdag 31 januari 2014 @ 09:12 |
![]() * Resistor vlucht snel weer weg uit dit glazuur-van-de-tanden-springend zoete vrouwentopic ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 31 januari 2014 @ 09:53 |
Gaoxing, je hebt natuurlijk helemaal gelijk! ![]() Dat zijn afbeeldingen waarbij je de kleuren fondant apart uitsnijdt en in elkaar 'puzzelt' zodat het maar 1 fondantlaag hoog is in plaats van te stapelen en je daardoor laag op laag op laag krijgt. Een paar voorbeeldjes van mijn puzzelplaatjes: Minnie Mouse: ![]() Barbapapa (waarbij de bloemenkransjes en het parelkettinkje dan weer niet gepuzzeld zijn omdat dat te priegelig werd. Het was een taartje van 20 cm doorsnede namelijk): ![]() Garfield: ![]() | |
Heaven7 | vrijdag 31 januari 2014 @ 10:51 |
Hemel Spuug ![]() | |
Gaoxing | vrijdag 31 januari 2014 @ 15:01 |
Ik denk dat die Barbapapataart nog steeds m'n all-time favoriet van je is, Spuug. En de Minecrafttaart, natuurlijk. | |
Spuuglokje | vrijdag 31 januari 2014 @ 15:30 |
Ik heb precies dezelfde favorieten! Hoewel... mijn eindtaart van de PME masters was mijn allerlievelingste. Ook al was ie totaal anders dan dit soort werk. | |
Meke | vrijdag 31 januari 2014 @ 15:46 |
Worthless without pics natuurlijk ![]() ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 31 januari 2014 @ 17:12 |
![]() ![]() ![]() | |
sieske | vrijdag 31 januari 2014 @ 17:19 |
nou, 't is niet echt mijn smaak maar ik vind 'm wel ontzettend mooi hoor. Mooie technieken gebruikt. Die strikken zijn echt wel tof, en die bloemen zijn ook leuk. | |
#ANONIEM | zaterdag 1 februari 2014 @ 10:28 |
Precies.Mijn vriendin is nu fan van die zaak en ik heb dus de opdracht gekregen als we zo meteen naar de stad gaan om weer even een pitsstop te maken bij The Bakery voor een doosje met die mini-cupcakes. Haar kennende zal ze daar ter plekke 1 willen nuttigen. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-02-2014 10:28:53 ] | |
Spuuglokje | zaterdag 1 februari 2014 @ 18:16 |
Het is ook niet mijn smaak. ![]() ![]() Taart voor vandaag: ![]() | |
Tinuviel | zaterdag 1 februari 2014 @ 19:26 |
Spuuglokje gefeliciteerd ![]() Die taart van een tijd geleden is technisch supermooi, maar ook niet mijn smaak idd. Hoe krijg je het bij die puzzelplaatjes dan voor elkaar, dat ze er niet als verschillende stukken eruit zien. Ik zou het spannend en leuk vinden om wat foto's van tijdens het decoreren te zien. | |
Spuuglokje | zaterdag 1 februari 2014 @ 20:46 |
Het is een kwestie van heel precies uitsnijden en ook gebruik maken van zwarte (eetbare) stift voor bijvoorbeeld wimpers en snorharen. Normaal gesproken maak ik eigenlijk nooit tussenstapfoto's, maar het eerste weekend van maart heb ik een Snoopytaartopdracht. Dan zal ik tijdens het maken van de taart en het puzzelplaatje foto's voor je maken, Tinuviel! [ Bericht 0% gewijzigd door Spuuglokje op 01-02-2014 21:34:24 ] | |
sieske | zondag 2 februari 2014 @ 12:33 |
ja, lijkt mij ook wel leuk om te zien en handig als voorbeeldje ![]() | |
Tinuviel | zondag 2 februari 2014 @ 12:49 |
Spuuglokje, ik heb vandaag geprobeerd om ook met puzzelplaatjeste werken. Vond het best lastig hoe je de stukjes samenvoegd en aan elkaar plakt en dat de stukken even dik zijn. Verder last van scheurend marsepein/ fondant en daardoor kwam de ganache ertussendoor. Dus ik moet nog verder oefenen:![]() | |
Spuuglokje | zondag 2 februari 2014 @ 13:09 |
Wat ik je kan aanraden is een roller met hulpringetjes. Dan is de fondant/marsepein overal even dik. En als je geen ganache tussen de tegeltjes wilt hebben, dan kun je de tegeltjes op een heel dun uitgerold stuk fondant/marsepein leggen in plaats van direct op de ganache. Dan kan het er ook niet tussendoor naar boven komen. | |
Tinuviel | zondag 2 februari 2014 @ 14:11 |
Dankjewel Spuuglokje voor de tips. Die ga ik zeker bij de volgende taart opvolgen. | |
Tinuviel | zondag 2 februari 2014 @ 19:15 |
Waar kopen jullie fondant of marsepein? De kwaliteit verschilt enorm merk ik. | |
lady-wrb | zondag 2 februari 2014 @ 19:31 |
ik koop die van funcakes. andere doe ik niet. daar is niet mee te werken en het is niet lekker. | |
Tink89 | maandag 3 februari 2014 @ 08:56 |
Bij pipoos meestal. In ieder geval niet bij de v&d, de supermarkt of de xenos. Jamin heeft wel fijn spul, net als cook & co. | |
_Liek | maandag 3 februari 2014 @ 15:27 |
Staan weer mooie taarten tussen! Ik gebruik ook alleen de funcakes fondant | |
#ANONIEM | vrijdag 7 februari 2014 @ 17:19 |
Leuk gedaan. Fraai. ![]() | |
_evenstar_ | vrijdag 7 februari 2014 @ 17:30 |
Wat dan wel? Nu is het niet in mijn buurt ![]() | |
Audreyoot | woensdag 12 februari 2014 @ 09:10 |
Heeft iemand van jullie wel eens een schuimlaag tussen de biscuit gebruikt? Ik wilde een christoffeltaart maken maar niet geschakeld dat dat helemaal niet met biscuit gemaakt wordt ![]() | |
Tink89 | woensdag 12 februari 2014 @ 09:24 |
Ja, jum! | |
Myraela | woensdag 12 februari 2014 @ 10:05 |
Ja, is lekker. Heb mijn laag merengue toen wel helemaal bedekt met een dun laagje witte chocolade omdat ik bang was dat het anders niet krokant zou blijven. | |
Tink89 | woensdag 12 februari 2014 @ 12:03 |
Dat klinkt dan wel weer heftig... Zou ik niet nog chocolademousse bij doen ofzo. Sowieso vind ik meringue lekkerder met fruit. Ik zou eens op het forum van deleukstetaarten kijken, daar staan veel meringuerecepten bij de vullingen. | |
Audreyoot | woensdag 12 februari 2014 @ 12:10 |
Ik ga hem gewoon proberen ![]() De chocomouse bedacht ik omdat ik hem met ganache af wil smeren, en ook omdat dat zo lekker is bij een christoffel. Maar zal ook nog eens op het taartenforum kijken, misschien staat daar nog een geniaal recept. | |
Audreyoot | donderdag 13 februari 2014 @ 10:33 |
Dit is hem geworden:![]() Echt mega machtig; chocobiscuit met een vulling van chocomouse en meringue, afgesmeerd met ganache. Was eigenlijk een test want ik had nooit meringue, ganache en chocomouse gemaakt ![]() Niet mijn ding, ik laat mijn vriend hem wel opeten hahaha | |
Spuuglokje | donderdag 13 februari 2014 @ 11:11 |
Ziet er lekker uit hoor, Audreyoot. ![]() | |
gewoonmezelf87 | donderdag 13 februari 2014 @ 12:03 |
Ik kan geen melk/pure chocolade eten maar hier zou ik wel een migraine voor over hebben... ![]() Dames, ik zoek een website waar ik een foto op een edible sheet kan laten printen.. Wie heeft er een goede site? | |
dobbey | donderdag 13 februari 2014 @ 12:51 |
www.bouwhuis.com foto naar toe mailen en je kunt het in alle verschillende soorten en maten weer terug krijgen per post. | |
Holyme | donderdag 13 februari 2014 @ 17:28 |
Oh wat ziet die er heerlijk uit zeg! ![]() | |
_Liek | vrijdag 14 februari 2014 @ 10:09 |
@Audreyoot Die taart ziet er heerlijk en machtig uit!! @gewoonmezelf87 Hier kun je ook laten printen: http://www.deleukstetaartenprints.nl/ | |
Audreyoot | vrijdag 14 februari 2014 @ 10:15 |
Dankjulliewel ![]() ![]() | |
Vicky | vrijdag 14 februari 2014 @ 10:17 |
ziet er heerlijk uit!! | |
Spuuglokje | zaterdag 15 februari 2014 @ 13:16 |
Mijn dochter wilde voor haar feestje graag een met marsepein beklede stapeltaart van Game of Thrones. Bovenop heb ik de leeuw van de Lannisters gemaakt.![]() Door het lichtval is de kleur een beetje anders. De kleuren van de bovenste foto kloppen. ![]() | |
Myraela | zaterdag 15 februari 2014 @ 13:19 |
Waarom doe je eigenlijk ook nog marsepein op de bodem? | |
lady-wrb | zaterdag 15 februari 2014 @ 13:19 |
mooi weer spuuglokje! knap gemaakt weer die leeuw en zo mooi strak! ![]() | |
egeltje1985 | zaterdag 15 februari 2014 @ 13:22 |
Die wil ik ook! ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 15 februari 2014 @ 13:23 |
Onder de taart zit geen marsepein. Ik bekleed 'm door, als het ware. Dat is wat ik ooit geleerd heb tijdens cursussen. Zo lijkt het meer een geheel en dan schittert het fotoflitslicht niet op het aluminiumkleurige onderbord. ![]() | |
Yannick567 | zaterdag 15 februari 2014 @ 14:12 |
Die taart ziet er wel strakker uit zo als geheel ja, mooi! Donderdag nog 24 van deze exemplaren gemaakt voor een collega ![]() ![]() Soms nog wel crisis met dat beslag verdelen zeg. Ik had al iets meer bloem etc gedaan dan in het recept maar dan nog net uitkomen. ![]() | |
_Liek | maandag 17 februari 2014 @ 10:45 |
Leuke cupcakes! Gebruik je lepels om je beslag te verdelen? Ik gebruik zelf een ijsschep.. Laat makkelijk los en je ziet gelijk hoeveel beslag erin zit en dus makkelijker te verdelen dan met lepels.. | |
Yannick567 | maandag 17 februari 2014 @ 11:19 |
Ik gebruik meestal een ijslepel, maar een afgestreken lepel is dan weer te weinig voor 12 cupcakes. Misschien een kleinere ijslepel kopen of een kwestie van creatief zijn ![]() | |
Qwea | woensdag 19 februari 2014 @ 21:48 |
Ik moest mijn taart hier posten van Harajuku. Eerste taart evah : ![]() 1ste keer fondant, evah. Binnenkant met slagroom en jam bestreken, buitenkant met slagroom. Bekleed met fondant. Pootjes en letters zijn marsepein. | |
Harajuku. | woensdag 19 februari 2014 @ 21:49 |
Natuurtalent toch! ![]() | |
Pisces29 | woensdag 19 februari 2014 @ 22:52 |
Mooi Qweej! ![]() ![]() | |
_Liek | dinsdag 25 februari 2014 @ 21:15 |
Qwea, ging dat goed met slagroom? Was je fondant niet gesmolten? Ik dacht dat slagroom te vochtig was..Hij ziet er wel leuk uit ![]() | |
Qwea | dinsdag 25 februari 2014 @ 21:26 |
Ging prima ![]() | |
Cat-astrophe | woensdag 26 februari 2014 @ 10:25 |
Volgende keer wel je vieze vette vingers van het bord afvegen. ![]()
| |
Qwea | donderdag 27 februari 2014 @ 08:59 |
Sorry ![]() | |
_Liek | maandag 10 maart 2014 @ 21:05 |
Afgelopen weekend dit taartje gemaakt met niet teveel poespas.. Gevuld met banaan en choco![]() | |
Isabeau | maandag 10 maart 2014 @ 21:23 |
Ziet er schitterend uit, Liek! Heel chic ![]() ik las overigens eerst gevuld met banaan en drop ![]() | |
Qwea | dinsdag 22 april 2014 @ 10:20 |
![]() Zo is het orgineel geworden. | |
kvd | dinsdag 22 april 2014 @ 12:36 |
Dit jaar weer mogen assisteren met het maken van de traktatie van mijn neefje. En hij wilde weer cake pops hebben. Een stuk beter gelukt dan vorig jaar![]() (nog nat op de foto, zondag gemaakt, net een appje gekregen dat ze heerlijk waren) | |
Tinuviel | woensdag 23 april 2014 @ 13:05 |
Wat mooi Liek en Qea! Kvd ziet er erg mooi en lekker uit. Ik wil voor mijn zoon zijn verjaardag zo een cake decoratie maken: https://www.flickr.com/photos/48609941@N06/4515840605/ | |
_Liek | donderdag 24 april 2014 @ 16:33 |
Leuk golf-effect bij die taart Tinuviel! Wanneer ga je die maken? Ik heb met Pasen m'n eerste boetseersel gemaakt ![]() Nog een vraagje dat jullie misschien wel weten.. Iemand die zelf een printer heeft om eetbare prints te maken... Iedereen zegt dat de inkt snel uitdroogt, dat je de printer dus veel moet gebruiken. Maar wat is snel? Hoelang kan je ermee doen? | |
calastra | zaterdag 26 april 2014 @ 22:20 |
Ik ben mij ook aan het orienteren op eetbare printerinkt en printers. De meningen zijn erg verdeeld. Waar je in ieder geval op moet letten is dat de stroom erop blijft staan. Dat scheelt al veel problemen met betrekking tot het verstoppen van de printerkoppen. Meest gebruikte printers zijn canon en epson. Misschien heb je hier wat aan: http://www.vanillabeanbak(...)hts-and-experiences/ | |
Tinuviel | zaterdag 26 april 2014 @ 22:33 |
Liek de verjaardag van mijn zoontje vieren we op 11 mei. Ik moet nog even kijken hoe ik dat golf effect zo mooi voor elkaar krijg. Daarnaast wilde ik ook wat decoratie bovenop de cake maken: iig een dolfijn en misschien een bootje. Ik zal ook de chinese mie vervangen door wat anders. Wat zijn jullie top favorieten voor vulling van cakes (tussen biscuitlagen): ik zoek dan een fruit en chocolade vulling (mag wel in verschillende lagen) en geen witte chocolade. Wat zijn jullie tips? | |
_Liek | maandag 28 april 2014 @ 15:26 |
Dank je! ![]() Tinuviel, chocolademousse en banaan zijn hier een geliefde combie.. Of wat dacht je van choco en frambozen? Of aardbeien? Hier staan ook vaak leuke combi's tussen: http://forum.deleukstetaarten.nl/viewtopic.php?id=15883 Denk dat je die golven trouwens t makkelijkste krijgt met een hoop creme en een kleine spatel... Als je geen mie wilt gebruiken zou je ook fondant sliertjes kunnen maken en die goed uit laten drogen | |
gewoonmezelf87 | donderdag 1 mei 2014 @ 22:23 |
Vandaag weer een een taartje gemaakt, een roze taart om te vieren dat wij een meisje krijgen... ![]() Maar dat was wel de op 1 na laatste deze zwangerschap want mijn bekken kan het kracht zetten, lopen, rollen, staan niet aan.... Maar mag de pret niet drukken... Gewoon simpel bisquit met room en jam ![]() | |
Tinuviel | donderdag 1 mei 2014 @ 22:29 |
Gefeliciteerd Gewoonmezelf en wat een prachtige taart. | |
gewoonmezelf87 | donderdag 1 mei 2014 @ 22:32 |
We weten al wel even dat we een meisje verwachten hoor, maar taart maken was er nog niet van gekomen, en nu wilde ik bakken maar had geen goede reden ![]() En dank je | |
#ANONIEM | vrijdag 2 mei 2014 @ 09:04 |
Persoonlijk vind ik hem zelf er niet zo mooi uitzien, een beetje 'chemisch' om zo maar te zeggen. Maar dat komt misschien door de foto. Hoe was de smaak verder? Ik vind de decoratie in ieder geval wel leuk qua idee. | |
DevilsAndDust | vrijdag 2 mei 2014 @ 09:58 |
Had je de taart wel goed afgesmeerd, gm? Hij ziet er een beetje bobbelig uit, of niet? | |
gewoonmezelf87 | vrijdag 2 mei 2014 @ 11:03 |
Hij is iet wat hobbelig idd, als een opdracht zou ik dit ook nooit wegbrengen. Chemisch is ie niet, tenminste niet meer dan anders. Maar ik moet toegeven,.t is niet de beste taart die ik ooit gemaakt heb, ik heb last van bekkeninstabiliteit en dat maakt het rustig bewerken, wat ik het liefst altijd staand doe toch echt lastig... T is ook deze zwangerschap wel de laatste taart die ik zelf maak. T chemische komt trouwens door t marmeren denk ik... Dat pakte niet helemaal top uit... Ach ja... Volgende keer beter. | |
_Liek | woensdag 7 mei 2014 @ 12:09 |
GM Gefeliciteerd! Zeker een goed excuus voor taart ![]() | |
Tinuviel | zondag 11 mei 2014 @ 13:22 |
Ik ben best trots op deze taart. De botercreme was door de creamcheese lekker fris en de frambozencreme vulling was ook erg lekker.![]() ![]() | |
LadyOracle | zondag 11 mei 2014 @ 18:32 |
Kan ik iemand tegen een redelijke vergoeding blij maken met de volgende boeken? - The International School of Sugarcraft - Book one - Beginners (als nieuw) - Cake Decorating Step-by-Step (Als nieuw) - Romantic Cakes - Peggy Porschen (goed) Liefst alledrie tegelijk. Het is allemaal Engelstalig en in goede staat dus. Ik doe ze weg omdat ik zelden meer bak (mijn taarten in deze reeks staan echt way back...). | |
SV-tje | zondag 11 mei 2014 @ 20:52 |
Wat zou je ervoor willen hebben als redelijke vergoeding? | |
SV-tje | zondag 11 mei 2014 @ 22:23 |
Gisteren hapjes voor n baby shower en 'n taart gemaakt![]() Twee weken terug ook al een taart gemaakt, maar nog geen tijd gehad om te laten zien ![]() ![]() | |
gewoonmezelf87 | zondag 11 mei 2014 @ 22:27 |
wauw! | |
Meke | zondag 11 mei 2014 @ 23:19 |
Die eerste foto ![]() ![]() ![]() ![]() En prachtige taart ook ![]() | |
SV-tje | maandag 12 mei 2014 @ 08:03 |
Met dank aan de aankleding die een andere buurvrouw had georganiseerd en de hulp die ik 's ochtends gehad heb om alles te maken. | |
gewoonmezelf87 | maandag 12 mei 2014 @ 12:58 |
Morgen 1 jaar getrouwd en ipv een stuk in te vriezen heb ik een kleinere versie gemaakt vandaag..![]() ![]() | |
sieske | woensdag 14 mei 2014 @ 12:06 |
hartelijk gefeliciteerd!! Mooie taart ook, was ie lekker? | |
gewoonmezelf87 | woensdag 14 mei 2014 @ 15:15 |
hij was weer heerlijk ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 14 mei 2014 @ 15:40 |
SV-tje je taart ziet er, zoals altijd, weer schitterend uit! En die hapjes voor de babyshower ook. ![]() | |
SV-tje | woensdag 14 mei 2014 @ 17:04 |
Dank je! Het zijn er nog niet heel veel geweest dit jaar. Maar voor juni al weer wat op de planning staan! | |
Spuuglokje | woensdag 14 mei 2014 @ 18:17 |
Misschien niet heel veel, maar altijd perfect verzorgd. Love that! ![]() | |
LadyOracle | woensdag 14 mei 2014 @ 20:18 |
30 euro lijkt me redelijk gezien ze ongebruikt zijn en gezien de nieuwprijzen | |
SV-tje | woensdag 14 mei 2014 @ 21:07 |
30 euro voor de 3 samen? | |
Tinuviel | woensdag 14 mei 2014 @ 21:48 |
Mooie hapjes en taart sV'tje! Wat een prachtige 1jarig huwelijksjubileum taart gewoonmezelf. | |
LadyOracle | donderdag 15 mei 2014 @ 23:23 |
Inderdaad. | |
Muck | vrijdag 16 mei 2014 @ 00:00 |
Mocht sv ze niet willen, neem ik ze gráág van je over ![]() | |
SV-tje | vrijdag 16 mei 2014 @ 18:45 |
Dan heel graag. Zal je een pb sturen voor adres en betaalgegevens. | |
BlauweTijger | woensdag 28 mei 2014 @ 17:19 |
MIJN EERSTE APPELTAART OOIT. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Anne | woensdag 28 mei 2014 @ 17:44 |
Ziet er goed uit! | |
Miracle_Drug | woensdag 28 mei 2014 @ 19:50 |
Wow ziet er goed uit vind ik! Ik heb ook nog nooit appeltaart gemaakt (staat al jaren op de planning ![]() ![]() | |
BlauweTijger | woensdag 28 mei 2014 @ 23:34 |
Thx ![]() ![]() | |
Miezziej | donderdag 29 mei 2014 @ 14:12 |
Ik wil graag voor het eerst in mijn leven een stapeltaart maken... ![]() ![]() Ik zat aan zoiets te denken: http://www.deleukstetaart(...)aart-voor-moederdag/ (Fondant en marsepein durf ik nog niet aan haha) Ik twijfel alleen of ik voor cake moet gaan of voor biscuit. Mijn bakvorm is ongeveer 20cm, en het is voor zo'n 20 personen denk ik... Hebben jullie tips? ![]() | |
Myraela | donderdag 29 mei 2014 @ 14:29 |
Twee taarten maken, van biscuit. | |
Dragonberry | donderdag 29 mei 2014 @ 14:46 |
Cake kan prima voor zo'n soort taart. In dit recept word ook cake gebruikt ![]() | |
_Liek | dinsdag 10 juni 2014 @ 13:50 |
Taarten maken en dit warme weer gaan niet samen, maar het is toch gelukt! ![]() | |
trui | woensdag 11 juni 2014 @ 11:05 |
prachtig, Liek! | |
Pisces29 | woensdag 11 juni 2014 @ 11:42 |
Ik spiekte even in je profiel, ik kan me gewoon niet voorstellen dat je als veertiger nog nooit een appeltaart gebakken hebt ![]() ![]() | |
Tinuviel | zondag 22 juni 2014 @ 13:05 |
Ik ga vandaag cupcakes bakken en die gaan morgen gedecoreerd mee naar werk. Wat doe ik het beste met de decoratie (marsepein en fondant)? Op de afgekoelde cupcakes en dan bewaren of apart bewaren? En buiten dekoelkast of erin? | |
Spuuglokje | zondag 22 juni 2014 @ 13:31 |
De gedecoreerde cupcakes kun je prima buiten de koelkast bewaren, als je ze in een (taart-) doosje stopt | |
Tinuviel | zondag 22 juni 2014 @ 15:13 |
Dankje. Een Tupperware doos kan neem ik aan ook? | |
Spuuglokje | zondag 22 juni 2014 @ 17:28 |
Tuurlijk! ![]() | |
lady-wrb | zondag 22 juni 2014 @ 17:35 |
heb je geen cupcake-drager? | |
Tinuviel | zondag 22 juni 2014 @ 17:38 |
Nee helaas niet. Ik zal ze in tupperware doosjes transporteren en dan daar op grote borden uitstallen. | |
Tinuviel | zondag 22 juni 2014 @ 19:15 |
Dank voor de tips. Ik heb cupcakes in wk stijl gedecoreerd:![]() ![]() | |
lady-wrb | zondag 22 juni 2014 @ 19:20 |
wat zit er in de cupcakes? frambozen? | |
Tinuviel | zondag 22 juni 2014 @ 19:26 |
Ik heb een deel met frambozen en een deel met blauwe bessen gemaakt. Het recept zijn de fruit cupcakes van Rudolf. | |
SV-tje | zaterdag 19 juli 2014 @ 21:17 |
Vandaag een hele leuke, leerzame en gezellige workshop gehad bij The little cake shop van Suuz Verhoef. Ondanks het weer, wat het niet makkelijk maakt om een taart strak af te smeren en te bekleden, niet heel ontevreden. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 19 juli 2014 @ 21:39 |
Niet helemaal mijn ding, maar de taart ziet er echt prachtig uit! Wat voor smaken heb je gebruikt? | |
SV-tje | zondag 20 juli 2014 @ 09:21 |
Dank je! Omdat het een workshop was niet gevuld. Is ook cake ipv biscuit anders is het niet zo te snijden en afgesmeerd met amerikaanse botercreme. | |
#ANONIEM | zondag 20 juli 2014 @ 12:30 |
Aha! |