Precies.Mijn vriendin is nu fan van die zaak en ik heb dus de opdracht gekregen als we zo meteen naar de stad gaan om weer even een pitsstop te maken bij The Bakery voor een doosje met die mini-cupcakes. Haar kennende zal ze daar ter plekke 1 willen nuttigen.quote:Op woensdag 29 januari 2014 19:52 schreef Myraela het volgende:
Het is dan ook niet voor jou als je normale cupcakes kunt eten.
Het is ook niet mijn smaak.quote:Op vrijdag 31 januari 2014 17:19 schreef sieske het volgende:
nou, 't is niet echt mijn smaak maar ik vind 'm wel ontzettend mooi hoor. Mooie technieken gebruikt. Die strikken zijn echt wel tof, en die bloemen zijn ook leuk.
Wat dan wel?quote:Op woensdag 29 januari 2014 16:44 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ja!Eet dan gewoon geen cupcake, zou ik zeggen.
Ja, jum!quote:Op woensdag 12 februari 2014 09:10 schreef Audreyoot het volgende:
Heeft iemand van jullie wel eens een schuimlaag tussen de biscuit gebruikt? Ik wilde een christoffeltaart maken maar niet geschakeld dat dat helemaal niet met biscuit gemaakt wordtDus nu heb ik een taart van biscuit staan, wilde proberen er een laag merengue met chocomouse tussen maken. Heb geen idee of het lekker is.
Ja, is lekker.quote:Op woensdag 12 februari 2014 09:10 schreef Audreyoot het volgende:
Heeft iemand van jullie wel eens een schuimlaag tussen de biscuit gebruikt? Ik wilde een christoffeltaart maken maar niet geschakeld dat dat helemaal niet met biscuit gemaakt wordtDus nu heb ik een taart van biscuit staan, wilde proberen er een laag merengue met chocomouse tussen maken. Heb geen idee of het lekker is.
Dat klinkt dan wel weer heftig... Zou ik niet nog chocolademousse bij doen ofzo. Sowieso vind ik meringue lekkerder met fruit. Ik zou eens op het forum van deleukstetaarten kijken, daar staan veel meringuerecepten bij de vullingen.quote:Op woensdag 12 februari 2014 10:05 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, is lekker.
Heb mijn laag merengue toen wel helemaal bedekt met een dun laagje witte chocolade omdat ik bang was dat het anders niet krokant zou blijven.
www.bouwhuis.com foto naar toe mailen en je kunt het in alle verschillende soorten en maten weer terug krijgen per post.quote:Op donderdag 13 februari 2014 12:03 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Ik kan geen melk/pure chocolade eten maar hier zou ik wel een migraine voor over hebben...![]()
Dames, ik zoek een website waar ik een foto op een edible sheet kan laten printen.. Wie heeft er een goede site?
Oh wat ziet die er heerlijk uit zeg!quote:Op donderdag 13 februari 2014 10:33 schreef Audreyoot het volgende:
Dit is hem geworden:
[ afbeelding ]
Echt mega machtig; chocobiscuit met een vulling van chocomouse en meringue, afgesmeerd met ganache.
Was eigenlijk een test want ik had nooit meringue, ganache en chocomouse gemaakt
Niet mijn ding, ik laat mijn vriend hem wel opeten hahaha
ziet er heerlijk uit!!quote:Op donderdag 13 februari 2014 10:33 schreef Audreyoot het volgende:
Dit is hem geworden:
[ afbeelding ]
Echt mega machtig; chocobiscuit met een vulling van chocomouse en meringue, afgesmeerd met ganache.
Was eigenlijk een test want ik had nooit meringue, ganache en chocomouse gemaakt
Niet mijn ding, ik laat mijn vriend hem wel opeten hahaha
Die wil ik ook!quote:Op zaterdag 15 februari 2014 13:16 schreef Spuuglokje het volgende:
Mijn dochter wilde voor haar feestje graag een met marsepein beklede stapeltaart van Game of Thrones. Bovenop heb ik de leeuw van de Lannisters gemaakt.
[ afbeelding ]
Door het lichtval is de kleur een beetje anders. De kleuren van de bovenste foto kloppen.
[ afbeelding ]
Onder de taart zit geen marsepein. Ik bekleed 'm door, als het ware. Dat is wat ik ooit geleerd heb tijdens cursussen. Zo lijkt het meer een geheel en dan schittert het fotoflitslicht niet op het aluminiumkleurige onderbord.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 13:19 schreef Myraela het volgende:
Waarom doe je eigenlijk ook nog marsepein op de bodem?
Leuke cupcakes! Gebruik je lepels om je beslag te verdelen? Ik gebruik zelf een ijsschep.. Laat makkelijk los en je ziet gelijk hoeveel beslag erin zit en dus makkelijker te verdelen dan met lepels..quote:Op zaterdag 15 februari 2014 14:12 schreef Yannick567 het volgende:
Soms nog wel crisis met dat beslag verdelen zeg. Ik had al iets meer bloem etc gedaan dan in het recept maar dan nog net uitkomen.
Ik gebruik meestal een ijslepel, maar een afgestreken lepel is dan weer te weinig voor 12 cupcakes. Misschien een kleinere ijslepel kopen of een kwestie van creatief zijnquote:Op maandag 17 februari 2014 10:45 schreef _Liek het volgende:
[..]
Leuke cupcakes! Gebruik je lepels om je beslag te verdelen? Ik gebruik zelf een ijsschep.. Laat makkelijk los en je ziet gelijk hoeveel beslag erin zit en dus makkelijker te verdelen dan met lepels..
Ging primaquote:Op dinsdag 25 februari 2014 21:15 schreef _Liek het volgende:
Qwea, ging dat goed met slagroom? Was je fondant niet gesmolten? Ik dacht dat slagroom te vochtig was..Hij ziet er wel leuk uit
Volgende keer wel je vieze vette vingers van het bord afvegen.quote:Op woensdag 19 februari 2014 21:48 schreef Qwea het volgende:
Ik moest mijn taart hier posten van Harajuku.
Eerste taart evah :
[ afbeelding ]
1ste keer fondant, evah.
Binnenkant met slagroom en jam bestreken, buitenkant met slagroom. Bekleed met fondant. Pootjes en letters zijn marsepein.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
quote:Op woensdag 19 februari 2014 21:48 schreef Qwea het volgende:
Ik moest mijn taart hier posten van Harajuku.
Eerste taart evah :
[ afbeelding ]
1ste keer fondant, evah.
Binnenkant met slagroom en jam bestreken, buitenkant met slagroom. Bekleed met fondant. Pootjes en letters zijn marsepein.
Ik ben mij ook aan het orienteren op eetbare printerinkt en printers.quote:Op donderdag 24 april 2014 16:33 schreef _Liek het volgende:
Leuk golf-effect bij die taart Tinuviel! Wanneer ga je die maken? Ik heb met Pasen m'n eerste boetseersel gemaakt![]()
Nog een vraagje dat jullie misschien wel weten.. Iemand die zelf een printer heeft om eetbare prints te maken... Iedereen zegt dat de inkt snel uitdroogt, dat je de printer dus veel moet gebruiken. Maar wat is snel? Hoelang kan je ermee doen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |