abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_136176019
nou, 't is niet echt mijn smaak maar ik vind 'm wel ontzettend mooi hoor. Mooie technieken gebruikt. Die strikken zijn echt wel tof, en die bloemen zijn ook leuk.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_136199172
quote:
7s.gif Op woensdag 29 januari 2014 19:52 schreef Myraela het volgende:

Het is dan ook niet voor jou als je normale cupcakes kunt eten.
Precies.Mijn vriendin is nu fan van die zaak en ik heb dus de opdracht gekregen als we zo meteen naar de stad gaan om weer even een pitsstop te maken bij The Bakery voor een doosje met die mini-cupcakes. Haar kennende zal ze daar ter plekke 1 willen nuttigen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-02-2014 10:28:53 ]
  zaterdag 1 februari 2014 @ 18:16:09 #203
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_136212965
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 17:19 schreef sieske het volgende:
nou, 't is niet echt mijn smaak maar ik vind 'm wel ontzettend mooi hoor. Mooie technieken gebruikt. Die strikken zijn echt wel tof, en die bloemen zijn ook leuk.
Het is ook niet mijn smaak. :D Maar toch vind ik hem mooi. O+

Taart voor vandaag:

pi_136215072
Spuuglokje gefeliciteerd *O*

Die taart van een tijd geleden is technisch supermooi, maar ook niet mijn smaak idd.

Hoe krijg je het bij die puzzelplaatjes dan voor elkaar, dat ze er niet als verschillende stukken eruit zien. Ik zou het spannend en leuk vinden om wat foto's van tijdens het decoreren te zien.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zaterdag 1 februari 2014 @ 20:46:16 #205
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_136218051
Het is een kwestie van heel precies uitsnijden en ook gebruik maken van zwarte (eetbare) stift voor bijvoorbeeld wimpers en snorharen. Normaal gesproken maak ik eigenlijk nooit tussenstapfoto's, maar het eerste weekend van maart heb ik een Snoopytaartopdracht. Dan zal ik tijdens het maken van de taart en het puzzelplaatje foto's voor je maken, Tinuviel!

[ Bericht 0% gewijzigd door Spuuglokje op 01-02-2014 21:34:24 ]
pi_136233833
ja, lijkt mij ook wel leuk om te zien en handig als voorbeeldje :Y
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_136234403
Spuuglokje, ik heb vandaag geprobeerd om ook met puzzelplaatjeste werken. Vond het best lastig hoe je de stukjes samenvoegd en aan elkaar plakt en dat de stukken even dik zijn. Verder last van scheurend marsepein/ fondant en daardoor kwam de ganache ertussendoor. Dus ik moet nog verder oefenen:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 2 februari 2014 @ 13:09:33 #208
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_136235106
Wat ik je kan aanraden is een roller met hulpringetjes. Dan is de fondant/marsepein overal even dik. En als je geen ganache tussen de tegeltjes wilt hebben, dan kun je de tegeltjes op een heel dun uitgerold stuk fondant/marsepein leggen in plaats van direct op de ganache. Dan kan het er ook niet tussendoor naar boven komen.
pi_136237606
Dankjewel Spuuglokje voor de tips. Die ga ik zeker bij de volgende taart opvolgen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_136250676
Waar kopen jullie fondant of marsepein? De kwaliteit verschilt enorm merk ik.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  † In Memoriam † zondag 2 februari 2014 @ 19:31:52 #211
37843 lady-wrb
kortaf
pi_136251510
ik koop die van funcakes. andere doe ik niet. daar is niet mee te werken en het is niet lekker.
  maandag 3 februari 2014 @ 08:56:10 #212
319308 Tink89
To live is to dance
pi_136275134
Bij pipoos meestal. In ieder geval niet bij de v&d, de supermarkt of de xenos.

Jamin heeft wel fijn spul, net als cook & co.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_136287000
Staan weer mooie taarten tussen!

Ik gebruik ook alleen de funcakes fondant
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_136443503
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2014 12:49 schreef Tinuviel het volgende:


Leuk gedaan. Fraai. ^O^
  vrijdag 7 februari 2014 @ 17:30:17 #215
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_136443937
quote:
1s.gif Op woensdag 29 januari 2014 16:44 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ja! :D Eet dan gewoon geen cupcake, zou ik zeggen.
Wat dan wel?
Nu is het niet in mijn buurt :+ maar ik zou het geweldig vinden !!
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_136616214
Heeft iemand van jullie wel eens een schuimlaag tussen de biscuit gebruikt? Ik wilde een christoffeltaart maken maar niet geschakeld dat dat helemaal niet met biscuit gemaakt wordt :') Dus nu heb ik een taart van biscuit staan, wilde proberen er een laag merengue met chocomouse tussen maken. Heb geen idee of het lekker is.
  woensdag 12 februari 2014 @ 09:24:25 #217
319308 Tink89
To live is to dance
pi_136616466
quote:
17s.gif Op woensdag 12 februari 2014 09:10 schreef Audreyoot het volgende:
Heeft iemand van jullie wel eens een schuimlaag tussen de biscuit gebruikt? Ik wilde een christoffeltaart maken maar niet geschakeld dat dat helemaal niet met biscuit gemaakt wordt :') Dus nu heb ik een taart van biscuit staan, wilde proberen er een laag merengue met chocomouse tussen maken. Heb geen idee of het lekker is.
Ja, jum!
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_136617340
quote:
17s.gif Op woensdag 12 februari 2014 09:10 schreef Audreyoot het volgende:
Heeft iemand van jullie wel eens een schuimlaag tussen de biscuit gebruikt? Ik wilde een christoffeltaart maken maar niet geschakeld dat dat helemaal niet met biscuit gemaakt wordt :') Dus nu heb ik een taart van biscuit staan, wilde proberen er een laag merengue met chocomouse tussen maken. Heb geen idee of het lekker is.
Ja, is lekker.

Heb mijn laag merengue toen wel helemaal bedekt met een dun laagje witte chocolade omdat ik bang was dat het anders niet krokant zou blijven.
  woensdag 12 februari 2014 @ 12:03:36 #219
319308 Tink89
To live is to dance
pi_136620772
quote:
14s.gif Op woensdag 12 februari 2014 10:05 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ja, is lekker.

Heb mijn laag merengue toen wel helemaal bedekt met een dun laagje witte chocolade omdat ik bang was dat het anders niet krokant zou blijven.
Dat klinkt dan wel weer heftig... Zou ik niet nog chocolademousse bij doen ofzo. Sowieso vind ik meringue lekkerder met fruit. Ik zou eens op het forum van deleukstetaarten kijken, daar staan veel meringuerecepten bij de vullingen.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_136620954
Ik ga hem gewoon proberen :)
De chocomouse bedacht ik omdat ik hem met ganache af wil smeren, en ook omdat dat zo lekker is bij een christoffel. Maar zal ook nog eens op het taartenforum kijken, misschien staat daar nog een geniaal recept.
pi_136655702
Dit is hem geworden:



Echt mega machtig; chocobiscuit met een vulling van chocomouse en meringue, afgesmeerd met ganache.

Was eigenlijk een test want ik had nooit meringue, ganache en chocomouse gemaakt :D

Niet mijn ding, ik laat mijn vriend hem wel opeten hahaha
  donderdag 13 februari 2014 @ 11:11:31 #222
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_136656773
Ziet er lekker uit hoor, Audreyoot. :)
pi_136658605
Ik kan geen melk/pure chocolade eten maar hier zou ik wel een migraine voor over hebben... :9~

Dames, ik zoek een website waar ik een foto op een edible sheet kan laten printen.. Wie heeft er een goede site?
S. 2014
J. 2016
  donderdag 13 februari 2014 @ 12:51:37 #224
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_136660405
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 12:03 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Ik kan geen melk/pure chocolade eten maar hier zou ik wel een migraine voor over hebben... :9~

Dames, ik zoek een website waar ik een foto op een edible sheet kan laten printen.. Wie heeft er een goede site?
www.bouwhuis.com foto naar toe mailen en je kunt het in alle verschillende soorten en maten weer terug krijgen per post.
pi_136671614
quote:
17s.gif Op donderdag 13 februari 2014 10:33 schreef Audreyoot het volgende:
Dit is hem geworden:

[ afbeelding ]

Echt mega machtig; chocobiscuit met een vulling van chocomouse en meringue, afgesmeerd met ganache.

Was eigenlijk een test want ik had nooit meringue, ganache en chocomouse gemaakt :D

Niet mijn ding, ik laat mijn vriend hem wel opeten hahaha
Oh wat ziet die er heerlijk uit zeg! :9~
pi_136695026
@Audreyoot Die taart ziet er heerlijk en machtig uit!!

@gewoonmezelf87 Hier kun je ook laten printen: http://www.deleukstetaartenprints.nl/
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_136695202
Dankjulliewel :) Hij was ook echt extreem machtig, volgende keer ga ik voor wat fruitigers ;)
pi_136695257
quote:
17s.gif Op donderdag 13 februari 2014 10:33 schreef Audreyoot het volgende:
Dit is hem geworden:

[ afbeelding ]

Echt mega machtig; chocobiscuit met een vulling van chocomouse en meringue, afgesmeerd met ganache.

Was eigenlijk een test want ik had nooit meringue, ganache en chocomouse gemaakt :D

Niet mijn ding, ik laat mijn vriend hem wel opeten hahaha
ziet er heerlijk uit!!
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  zaterdag 15 februari 2014 @ 13:16:41 #229
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_136733354
Mijn dochter wilde voor haar feestje graag een met marsepein beklede stapeltaart van Game of Thrones. Bovenop heb ik de leeuw van de Lannisters gemaakt.



Door het lichtval is de kleur een beetje anders. De kleuren van de bovenste foto kloppen.

pi_136733475
Waarom doe je eigenlijk ook nog marsepein op de bodem?
  † In Memoriam † zaterdag 15 februari 2014 @ 13:19:37 #231
37843 lady-wrb
kortaf
pi_136733489
mooi weer spuuglokje!
knap gemaakt weer die leeuw en zo mooi strak! _O_
  zaterdag 15 februari 2014 @ 13:22:23 #232
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_136733605
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 13:16 schreef Spuuglokje het volgende:
Mijn dochter wilde voor haar feestje graag een met marsepein beklede stapeltaart van Game of Thrones. Bovenop heb ik de leeuw van de Lannisters gemaakt.

[ afbeelding ]

Door het lichtval is de kleur een beetje anders. De kleuren van de bovenste foto kloppen.

[ afbeelding ]
Die wil ik ook! :D
  zaterdag 15 februari 2014 @ 13:23:03 #233
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_136733639
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 13:19 schreef Myraela het volgende:
Waarom doe je eigenlijk ook nog marsepein op de bodem?
Onder de taart zit geen marsepein. Ik bekleed 'm door, als het ware. Dat is wat ik ooit geleerd heb tijdens cursussen. Zo lijkt het meer een geheel en dan schittert het fotoflitslicht niet op het aluminiumkleurige onderbord. :)
pi_136735339
Die taart ziet er wel strakker uit zo als geheel ja, mooi!

Donderdag nog 24 van deze exemplaren gemaakt voor een collega :)



Soms nog wel crisis met dat beslag verdelen zeg. Ik had al iets meer bloem etc gedaan dan in het recept maar dan nog net uitkomen. :')
pi_136803959
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 14:12 schreef Yannick567 het volgende:

Soms nog wel crisis met dat beslag verdelen zeg. Ik had al iets meer bloem etc gedaan dan in het recept maar dan nog net uitkomen. :')
Leuke cupcakes! Gebruik je lepels om je beslag te verdelen? Ik gebruik zelf een ijsschep.. Laat makkelijk los en je ziet gelijk hoeveel beslag erin zit en dus makkelijker te verdelen dan met lepels..
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_136804783
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 10:45 schreef _Liek het volgende:

[..]

Leuke cupcakes! Gebruik je lepels om je beslag te verdelen? Ik gebruik zelf een ijsschep.. Laat makkelijk los en je ziet gelijk hoeveel beslag erin zit en dus makkelijker te verdelen dan met lepels..
Ik gebruik meestal een ijslepel, maar een afgestreken lepel is dan weer te weinig voor 12 cupcakes. Misschien een kleinere ijslepel kopen of een kwestie van creatief zijn :9
  woensdag 19 februari 2014 @ 21:48:51 #237
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_136909176
Ik moest mijn taart hier posten van Harajuku.

Eerste taart evah :



1ste keer fondant, evah.

Binnenkant met slagroom en jam bestreken, buitenkant met slagroom. Bekleed met fondant. Pootjes en letters zijn marsepein.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  woensdag 19 februari 2014 @ 21:49:36 #238
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_136909224
Natuurtalent toch! :D
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_136912826
Mooi Qweej! O+ en slagroom, jam en marsepein, boh :9
Op woensdag 22 januari 2025 19:50 schreef Bugno3 het volgende:
Stukje Pelle, stukje Cannavaro, stukje Totti.
pi_137139521
Qwea, ging dat goed met slagroom? Was je fondant niet gesmolten? Ik dacht dat slagroom te vochtig was..Hij ziet er wel leuk uit :D
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  dinsdag 25 februari 2014 @ 21:26:56 #241
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_137140107
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 21:15 schreef _Liek het volgende:
Qwea, ging dat goed met slagroom? Was je fondant niet gesmolten? Ik dacht dat slagroom te vochtig was..Hij ziet er wel leuk uit :D
Ging prima :Y en was heerlijk.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_137153349
quote:
14s.gif Op woensdag 19 februari 2014 21:48 schreef Qwea het volgende:
Ik moest mijn taart hier posten van Harajuku.

Eerste taart evah :

[ afbeelding ]

1ste keer fondant, evah.

Binnenkant met slagroom en jam bestreken, buitenkant met slagroom. Bekleed met fondant. Pootjes en letters zijn marsepein.
Volgende keer wel je vieze vette vingers van het bord afvegen. }:|

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  donderdag 27 februari 2014 @ 08:59:33 #243
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_137189275
Sorry ;(
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_137595702
Afgelopen weekend dit taartje gemaakt met niet teveel poespas.. Gevuld met banaan en choco

Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_137596939
Ziet er schitterend uit, Liek! Heel chic :Y

ik las overigens eerst gevuld met banaan en drop :+ Dat leek me héél vies
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 22 april 2014 @ 10:20:49 #246
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_139138983
quote:
14s.gif Op woensdag 19 februari 2014 21:48 schreef Qwea het volgende:
Ik moest mijn taart hier posten van Harajuku.

Eerste taart evah :

[ afbeelding ]

1ste keer fondant, evah.

Binnenkant met slagroom en jam bestreken, buitenkant met slagroom. Bekleed met fondant. Pootjes en letters zijn marsepein.


Zo is het orgineel geworden.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_139142563
Dit jaar weer mogen assisteren met het maken van de traktatie van mijn neefje. En hij wilde weer cake pops hebben. Een stuk beter gelukt dan vorig jaar


(nog nat op de foto, zondag gemaakt, net een appje gekregen dat ze heerlijk waren)
pi_139177934
Wat mooi Liek en Qea!

Kvd ziet er erg mooi en lekker uit.

Ik wil voor mijn zoon zijn verjaardag zo een cake decoratie maken:
https://www.flickr.com/photos/48609941@N06/4515840605/
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139218420
Leuk golf-effect bij die taart Tinuviel! Wanneer ga je die maken? Ik heb met Pasen m'n eerste boetseersel gemaakt :D

Nog een vraagje dat jullie misschien wel weten.. Iemand die zelf een printer heeft om eetbare prints te maken... Iedereen zegt dat de inkt snel uitdroogt, dat je de printer dus veel moet gebruiken. Maar wat is snel? Hoelang kan je ermee doen?
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_139288371
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 16:33 schreef _Liek het volgende:
Leuk golf-effect bij die taart Tinuviel! Wanneer ga je die maken? Ik heb met Pasen m'n eerste boetseersel gemaakt :D

Nog een vraagje dat jullie misschien wel weten.. Iemand die zelf een printer heeft om eetbare prints te maken... Iedereen zegt dat de inkt snel uitdroogt, dat je de printer dus veel moet gebruiken. Maar wat is snel? Hoelang kan je ermee doen?
Ik ben mij ook aan het orienteren op eetbare printerinkt en printers.
De meningen zijn erg verdeeld.
Waar je in ieder geval op moet letten is dat de stroom erop blijft staan. Dat scheelt al veel problemen met betrekking tot het verstoppen van de printerkoppen.
Meest gebruikte printers zijn canon en epson.
Misschien heb je hier wat aan:
http://www.vanillabeanbak(...)hts-and-experiences/
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')