abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_130636511
Mijn gember en hoe heet dat oranje ding dat op gember lijkt doen het prima in een zakje in de vriezer.
Spoilers!
pi_130636722
Het wordt idd zacht bij het ontdooien. Dus dan maar in kleine porties voorgesneden invriezen denk ik, dan maakt het iig niet uit.

Ben nog wel benieuwd naar die pasta.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 15:08:12 #104
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_130636947
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 15:01 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ben nog wel benieuwd naar die pasta.
Het word niet vanzelf langer houdbaar als je er een pasta van maakt volgens mij. Je zal ook iets moeten toevoegen dat conserveert, zoals zout, suiker, olie of azijn. Dat heeft dan ook invloed op de smaak. Waar gebruik je de gember in het algemeen voor?
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_130637767
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 14:52 schreef RobinOok het volgende:
Van die lapjes of een hele schouder?

[ link | afbeelding ]
Pork Shoulder

[ link | afbeelding ]
Varkensschouder
Die bovenste foto lag vandaag bij de biologische markt bij een broodjeszaak. Kraampje zag er zo goed uit dat ik n broodje pulled pork met cole slaw heb gehaald, yum! _O_
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 16:47:41 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130640300
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 14:00 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, ik heb laatst weer eens verse gemberwortel gekocht. Ik gebruik het alleen niet zoveel en meestal moet ik een deel weggooien. In de vriezer werd het zacht. Heb je tips hoe ik er misschien een houdbare pasta van kan maken oid?
Leg het in siroop, schillen, stukjes snijden, en in een potje met zware suikersiroop (60%) leggen in de koelkast. Het zoeter worden is voor de meeste gember gerechten geen probleem, en bonus, zelfgemaakte gembeersiroop
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 16:48:33 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130640331
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 14:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn gember en hoe heet dat oranje ding dat op gember lijkt doen het prima in een zakje in de vriezer.
Laos of galanga?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 18:46:16 #108
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130643897
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 15:31 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Die bovenste foto lag vandaag bij de biologische markt bij een broodjeszaak. Kraampje zag er zo goed uit dat ik n broodje pulled pork met cole slaw heb gehaald, yum! _O_
Pardon? De foto lag bij een broodjeszaak? :)
Je bedoelt een vergelijkbaar stuk varkensvlees?
pi_130644021
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 16:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Laos of galanga?
Laos inderdaad.
Spoilers!
pi_130646220
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 14:47 schreef PluisigNijntje het volgende:
Tsja bij mij niet.. Misschien inpakken in alu folie?
Nee. Eerst de knollen schillen. Als je ze wil gebruiken, kan je ze gewoon bevroren raspen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130646341
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 14:54 schreef Flurry het volgende:
De mijne wordt zacht bij het ontdooien, maar da's juist ideaal: dan wacht je even tot alleen de buitenkant ontdooit is en dan schraap je zo de schil eraf ^O^
LOL!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130646956
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 18:46 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Pardon? De foto lag bij een broodjeszaak? :)
Je bedoelt een vergelijkbaar stuk varkensvlees?
Haha ja mooi stuk buikspek uit de slowcooker. Ik zal geen tweede fotorechtendiscussie op laten waaien ;)
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 22:22:21 #113
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_130654040
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 14:00 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, ik heb laatst weer eens verse gemberwortel gekocht. Ik gebruik het alleen niet zoveel en meestal moet ik een deel weggooien. In de vriezer werd het zacht. Heb je tips hoe ik er misschien een houdbare pasta van kan maken oid?
Schoon maken in plakjes snijden en invriezen.
Dan wat je nodig hebt uit de vriezer halen en niet geheel ontdooien, en in kleinere stukjes snijden.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 22:26:50 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130654290
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 22:22 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Schoon maken in plakjes snijden en invriezen.
Dan wat je nodig hebt uit de vriezer halen en niet geheel ontdooien, en in kleinere stukjes snijden.
Drogen uit, verliezen aroma
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 22:59:58 #115
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_130655856
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 22:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Drogen uit, verliezen aroma
Niet waar.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zaterdag 31 augustus 2013 @ 16:05:38 #116
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_130673729
Heb jij nog een idee voor een recept van een lekkere chocoladetaart met chocolademousse? Het liefst een koude taart aangezien mijn oven niet zo heel goed is (bodempje bakken zou nog wel moeten kunnen maar grotere baksels gaan altijd mis)
  zaterdag 31 augustus 2013 @ 16:44:28 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130674622
quote:
99s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 16:05 schreef ErkendFokker het volgende:
Heb jij nog een idee voor een recept van een lekkere chocoladetaart met chocolademousse? Het liefst een koude taart aangezien mijn oven niet zo heel goed is (bodempje bakken zou nog wel moeten kunnen maar grotere baksels gaan altijd mis)
Zoiets
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:

200 gram Suiker
8 Eieren
50 gram cacao
150 gram Maizena
zakje bakpoeder (optie)
snufje zout
Vanillearoma of extract
Paar druppels citroensap
Eieren moet op kamertemperatuur zijn
Scheid de eieren, roer het eigeel met de suiker tot deze is opgelost.
Meng je meel met het bakpoeder
Zeef hier beetje bij beetje de maizena in tot het dikvloeibaar is, niet meer
Sla de eiwitten heel erg stijf met een kneepje citroen (Het zuur zorgt er voor dat het beter opslaat)
Envelopeer beetje bij beetje het eiwit door de suiker-eigeel massa. Niet roeren, maar met een silicoonspatel omslaan, als je roert gaat de lucht eruit
Als je al het eiwit er door hebt zeef er dan beetje bij beetje de resterende cacaomaizena door terwijl je dit omslaat.
Je hebt nu een hele luchtige massa
Stort dit voorzichtig in een 28 cm springvorm die bekleed is met bakpapier
ca 30-40 minuten bakken in een bij 200 graden voorverwarmde oven, het liefst met een bakblik met wat water er op onderin, zodat je stoom krijgt.
eerste 25 minuten niet openen, daarna kan je eens proberen met een sateprikker of hij gaar is. Als je denkt dat ie gaar is nog 5 minuten laten staan.
.

Dit mengsel wordt erg luchtig, je zal waarschijnlijk een kop er op krijgen.
Af laten koelen en met een lang mes er 3 dunne plakken van snijden.

Deze plakken besprenkelen met grand marnier

Smelt 150 gram bittere chocolade au bain marie in een rvs schaal, zorg dat het smelt maar niet te heet wordt
Sla 350 cc slagroom stijf in een rvs schaal
Als de chocolade gesmolten is, voeg een flinke eetlepel slagroom toe en envelopeer het er door, zodat het dunner wordt, meng het chocolademengsel met de rest van de slagroom door het met een siliconenspatel om te slaan, maar niet roeren, het moet luchtig blijven.
Bestrijk een plak van de taart met dit chocomengsel, leg er een tweede op en herhaal, leg de derde erop en herhaal, smeer ook de zijkanten in.
Laat dit opstijven in de koelkast.

Deze chocoladetaart heeft het voordeel dat hij niet machtig is, en niet mierzoet is.
Of bedoel je arretjescake/koude hond?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 31 augustus 2013 @ 17:32:54 #118
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_130676010
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoiets

[..]

Of bedoel je arretjescake/koude hond?
Ja nouja, wou een koude taart maken omdat mijn oven zo kut is.. chocolademousse en biscuit bodem maar daar moet nog meer bij
  zaterdag 31 augustus 2013 @ 17:36:38 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130676136
quote:
99s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 17:32 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Ja nouja, wou een koude taart maken omdat mijn oven zo kut is.. chocolademousse en biscuit bodem maar daar moet nog meer bij
Koop het kant en klaar gebakken kapsel, besprenkel met grand marnier en volg verder het bovenstaande recept,
Desnoods koop je een cake, doe je hetzelfde mee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 31 augustus 2013 @ 17:41:46 #120
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_130676283
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koop het kant en klaar gebakken kapsel, besprenkel met grand marnier en volg verder het bovenstaande recept,
Desnoods koop je een cake, doe je hetzelfde mee.
Klinkt goed :p roombotercake, hotelcake of chocoladecake (lichte of zware)
  zaterdag 31 augustus 2013 @ 17:45:03 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130676385
quote:
99s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 17:41 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Klinkt goed :p roombotercake, hotelcake of chocoladecake (lichte of zware)
Dan meer chocolade door je mousse die je er tussen doet, en je kan hem ook overdekken met couverture, omdat je geen punten snijdt maar plakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 september 2013 @ 16:38:09 #122
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_130708386
Is er een verschil tussen een potje ketoembar en verse koriander? De smaak van verse koriander staat mij namelijk heel erg tegen terwijl ik ketoembar erg lekker vind en vaak in de keuken gebruik.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  zondag 1 september 2013 @ 16:57:09 #123
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130709106
Ja, tuurlijk is er veel verschil. Ketoembar is gemalen koriander zaad. Verse koriander is koriander blad. Verschil tussen een specerij of een kruid. Droog of vers. Sterk of mild.

http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/koriander/
pi_130709159
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 16:38 schreef EnemyRock het volgende:
Is er een verschil tussen een potje ketoembar en verse koriander? De smaak van verse koriander staat mij namelijk heel erg tegen terwijl ik ketoembar erg lekker vind en vaak in de keuken gebruik.
Je hebt je eigen vraag al beantwoord hč? :P :D
pi_130741352
Piet, nog bedankt voor je antwoord over de gember trouwens.

Ik wil vanavond restjes opmaken. Ik heb over: gekookte aardappelen in de schil, paprika's, courgette, uien, spekjes en nog wat sla.
Ik zat eraan te denken een of ander gerecht te maken van de aardappels en groenten, daarbij sla en kippenpoten.
Alleen laat mijn inspiratie wat betreft technieken en kruiden me een beetje in de steek..
Nog tips? :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_130741527
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 14:24 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, nog bedankt voor je antwoord over de gember trouwens.

Ik wil vanavond restjes opmaken. Ik heb over: gekookte aardappelen in de schil, paprika's, courgette, uien, spekjes en nog wat sla.
Ik zat eraan te denken een of ander gerecht te maken van de aardappels en groenten, daarbij sla en kippenpoten.
Alleen laat mijn inspiratie wat betreft technieken en kruiden me een beetje in de steek..
Nog tips? :)
Je kan hiervan een heerlijke frittatta maken
pi_130741558
Haha, volgens mij raadde Piet mij dat de vorige keer dat ik aardappels en spekjes over had ook al aan. Ook gemaakt toen, inderdaad lekker maar ik zoek nu liever iets anders..
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 2 september 2013 @ 16:55:05 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130745917
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 14:31 schreef PluisigNijntje het volgende:
Haha, volgens mij raadde Piet mij dat de vorige keer dat ik aardappels en spekjes over had ook al aan. Ook gemaakt toen, inderdaad lekker maar ik zoek nu liever iets anders..
Sorry, kom net van de tandarts, ff geen inspiratie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130745946
Het wordt een clafoutis/ gratin van alle groente + een prei, met liefdevol gemarineerde kippenpoten :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 2 september 2013 @ 16:59:42 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130746091
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 16:55 schreef PluisigNijntje het volgende:
Het wordt een clafoutis/ gratin van alle groente + een prei, met liefdevol gemarineerde kippenpoten :)
Klinkt okay, tip, scheid de eieren en sla het eiwit heel stijf. Meng je vulling en voeg dan het eiwit toe, schep het eiwit eronder. Dan wordt je vulling luchtiger
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130811547
Piet, voor een gerecht heb ik gele kleurstof nodig. Kan ik daar kurkuma voor gebruiken of heeft dat teveel smaak van zich zelf? Als curcumine nodig is, waar kan ik dit dan halen? Of is een gele kleurstofstift voor cupcakes van dr oetker ook geschikt? (het is niet voor taart bedoeld)
  woensdag 4 september 2013 @ 14:02:42 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130811623
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 14:00 schreef rhubarb het volgende:
Piet, voor een gerecht heb ik gele kleurstof nodig. Kan ik daar kurkuma voor gebruiken of heeft dat teveel smaak van zich zelf? Als curcumine nodig is, waar kan ik dit dan halen? Of is een gele kleurstofstift voor cupcakes van dr oetker ook geschikt? (het is niet voor taart bedoeld)
kurkuma smaakt bitter. Wat wil je geel maken?
Voedingskleurstoffen zijn vrijwel smaakneutraal.
Saffraan geeft een hele mooie gele kleur en een hele mooie smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130811669
quote:
1s.gif Op woensdag 4 september 2013 14:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

kurkuma smaakt bitter. Wat wil je geel maken?
Voedingskleurstoffen zijn vrijwel smaakneutraal.
Saffraan geeft een hele mooie gele kleur en een hele mooie smaak.
Kaasblokje gemaakt van risotto en oude kaas gehard in een rubberen matje in de magnetron.
  woensdag 4 september 2013 @ 14:07:44 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130811758
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 14:04 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Kaasblokje gemaakt van risotto en oude kaas gehard in een rubberen matje in de magnetron.
Safraan met een klein beetje zout in een vijzel heel fijn wrijven en dan je vloeistof voor de risotto gebruiken om het op te lossen. Daarna de risotto koken met deze vloeistof. Risotto kleurt prachtig met saffraan en de smaak past mooi bij dit gerecht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130811977
Thanks!
  woensdag 4 september 2013 @ 14:22:03 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130812099
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 14:16 schreef rhubarb het volgende:
Thanks!
Sowieso is saffaan en rijst een goddelijke combi.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130817707
Waarom zijn voorgekookte krieltjes volgens de verpakking "niet geschikt om in te vriezen"?
  woensdag 4 september 2013 @ 17:20:29 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130817761
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 17:19 schreef rhubarb het volgende:
Waarom zijn voorgekookte krieltjes volgens de verpakking "niet geschikt om in te vriezen"?
Waarschijnlijk omdat ze dat niet zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130825073
Omdat soort van rauwe aardappels niet goed in te vriezen zijn.
En nasi koening is echt wel lekker! (met kurkuma ja ;) )
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 4 september 2013 @ 21:43:56 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130828301
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 20:37 schreef krakkemieke het volgende:
Omdat soort van rauwe aardappels niet goed in te vriezen zijn.
En nasi koening is echt wel lekker! (met kurkuma ja ;) )
Heb je wel eens echte saffraanrijst gegeten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 september 2013 @ 21:45:25 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130828384
Als je rauwe aardappels invriest, of te koud bewaard, worden ze zoet. Het zetmeel zet zich om in Suikers
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130859601
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 15:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ga een Leberkase bakken, daarbij puree en zuurkool met spek.
Ik ben erg nieuwsgierig naar jou leberkase recept, dat wil ik graag een keer maken :Y)
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  donderdag 5 september 2013 @ 20:54:26 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130860428
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 20:37 schreef Soury het volgende:

[..]

Ik ben erg nieuwsgierig naar jou leberkase recept, dat wil ik graag een keer maken :Y)
Zal het morgen ff posten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130860444
quote:
1s.gif Op donderdag 5 september 2013 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zal het morgen ff posten
Dank :Y)
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_130889760
quote:
1s.gif Op woensdag 4 september 2013 21:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb je wel eens echte saffraanrijst gegeten?
Ik heb deze vakantie paella met saffraan gegeten, ik vond het heerlijk.
Juist omdat ik wist dat kurkuma als nep-saffraan werd gebruikt, verwachtte ik er niks van.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 6 september 2013 @ 22:04:57 #147
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_130900853
Kwam bij het ordenen van mijn vriezer nog een bak aspergekookvocht tegen. Kan ik daar nog wat mee? Was ooit mijn plan om er soep van te maken, met wat verse asperges erbij dus, maar ben het helemaal vergeten...
  vrijdag 6 september 2013 @ 22:20:03 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130901855
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 22:04 schreef Aventura het volgende:
Kwam bij het ordenen van mijn vriezer nog een bak aspergekookvocht tegen. Kan ik daar nog wat mee? Was ooit mijn plan om er soep van te maken, met wat verse asperges erbij dus, maar ben het helemaal vergeten...
Maak er alsnog soep mee, met diepvries asperges, of chique chileense
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 september 2013 @ 22:20:45 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130901941
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 20:54 schreef Soury het volgende:

[..]

Dank :Y)
Sjit, vergeten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130902265
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 september 2013 22:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sjit, vergeten
Geen haast ik heb vandaag al genoeg gedaan voor morgen.
Moinks ballen gemaakt voor de bbq O+
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 6 september 2013 @ 23:17:28 #151
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130904707
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 22:24 schreef Soury het volgende:

[..]

Geen haast ik heb vandaag al genoeg gedaan voor morgen.
Moinks ballen gemaakt voor de bbq O+
Jum! Ben ik inmiddels ook bekend door geworden in de buurt :)
Ook met Noskos BBQ saus?
pi_130904763
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 23:17 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Jum! Ben ik inmiddels ook bekend door geworden in de buurt :)
Ook met Noskos BBQ saus?
Nee ik maak de saus zelf

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 6 september 2013 @ 23:20:28 #153
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130904805
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 23:19 schreef Soury het volgende:

[..]

Nee ik maak de saus zelf
Wat voor saus maak je erbij?
įltijd interesse voor sausjes :)
pi_130904849
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 23:20 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Wat voor saus maak je erbij?
įltijd interesse voor sausjes :)
Mijn recept (nou ja mijn) staat er ;)
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 6 september 2013 @ 23:25:39 #155
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130904975
Ah, niet gezien door de spoiltag, sorry :@ :)

Klinkt erg lekker :Y)
pi_130905093
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 23:25 schreef SiGNe het volgende:
Ah, niet gezien door de spoiltag, sorry :@ :)

Klinkt erg lekker :Y)
Ik had het er later bij gezet, klinkt niet lekker het is super lekker. Morgen gaan ze met saus op de bbq
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 6 september 2013 @ 23:31:59 #157
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130905165
Ik serveer er tot nu toe steeds deze bij http://www.bbq-nl.com/2007/06/noskos-sweet-smokey-bbq-sauce.html
Maar ik ga jouw sausje ook eens proberen
pi_130944988
Goedemiddag,

Ik ga vanmiddag lasange en chilli maken voor van de week. Maar kan ik lasange met bechamelsaus wel invriezen? De saus maak ik zelf:

1 deel boter?
1 deel bloem?
10 delen melk?

Hoe lang zou dit goed blijven in de vriezer?
  zondag 8 september 2013 @ 13:26:40 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130945327
Natuurlijk kan je dat invriezen, en als je vriezer kouder is dan -18 een maand of 3 minstens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 september 2013 @ 14:05:06 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130946838
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 20:37 schreef Soury het volgende:

[..]

Ik ben erg nieuwsgierig naar jou leberkase recept, dat wil ik graag een keer maken :Y)
400 g Rundvlees, bv rib
400 g Varkensvlees, bv Procureur
250 g Buikspek
300-400 g IJs, gecrushed
teentje knoflook
15 g Salz
4-6 blaadjes foelie, gemalen
witte peper
citroenrasp
Majoraan
gember

Vlees door de gehaktmolen malen, en op smaak brengen met het zout, knof en de foelie, daarna afsmaken met de peper, citroenrasp, majoraan en gember.

Dan in delen in de keukenmachine portiegewijs met het ijs tot een fijn deeg malen.
In een bv cakevorm gieten, 2/3 vol, het rijst.
ca 1 uur bakken bij 200 graden.
Het ijs is wellicht vreemd, maar belangrijk, het zorgt ervoor dat de eiwitten bij het malen in de keukenmachine niet gaat stollen.
Dit is trouwens een fijne Leberkas. Voor een grove hou je een deel van het rund en varkensvlees achter en snij je klein met een mes, dit meng je dan door het deeg heen voor het bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130952083
Dank Piet, ga ik een keer proberen :Y)
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  zondag 8 september 2013 @ 16:57:10 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130952773
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 16:34 schreef Soury het volgende:
Dank Piet, ga ik een keer proberen :Y)
Bij gebrek aan gehaktmolen voor de eerste maling, snij het met een mes. In de keukenmachine het vlees niet fijnmaken zonder ijs. Dan gaat het helemaal lukken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130952836
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2013 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bij gebrek aan gehaktmolen voor de eerste maling, snij het met een mes. In de keukenmachine het vlees niet fijnmaken zonder ijs. Dan gaat het helemaal lukken
Ik heb een keukenmachine die ijs aan kan :Y
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  zondag 8 september 2013 @ 17:02:20 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130952972
Het grappige is trouwens, Leberkas is zo'n typisch Beiers gerecht waar foelie voor gebruikt wordt. Buiten Nederland en Beieren wordt foelie eigenlijk nooit gebruikt, kent men het nauwelijks tot niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130958323
Ik heb een flespompoen gekocht waar ik een hoofdgerecht mee wil maken geen soep, suggesties? Overigens geen idee hoe je het bereidt
  zondag 8 september 2013 @ 20:00:45 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130958839
Een hoofdgerecht met pompoen, hmm.
Interessant.
Ik denk bij pompoen aan inleggen in het zuur, soep, als groente maar een hoofdgerecht,
Hmmm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130959315
Ik hoopte op een hartige taart recept
  zondag 8 september 2013 @ 20:32:43 #168
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130960476
de schil kan je in elk geval ook in de oven krokant bakken (beetje olie erop)
Kan leuk zijn om je gerecht wat mooier te maken (en is nog lekker ook)
pi_130960799
http://www.bbcgoodfood.co(...)curry-with-chickpeas

Deze staat hier regelmatig op het menu. Hij is snel, makkelijk en goed te bewaren. Ik vries pompoen trouwens in blokjes in.

Even verder zoeken, ik heb er nog een paar.

Edit:
http://www.ah.nl/allerhan(...)q=Pompoen+bijgerecht

En deze ragout vond ik erg lekker, geen idee hoe het met de rijst uit dit recept smaakt: http://www.ah.nl/allerhan(...)=Pompoen+paddenstoel

Helaas geen hartige taart, daar hou ik me ook voor aanbevolen ;)

[ Bericht 49% gewijzigd door Lucky_Strike op 08-09-2013 20:53:55 ]
Spoilers!
pi_130962415
Ik heb een recept van Jamie Oliver waarin hij de pompoen in achten snijdt, en die inwrijft met een mix van korianderzaad, oregano, venkelzaad, rode peper, knoflook, zout en peper, met wat olijfolie. Dat een half uurtje in de oven, op 200 gr. Superlekker.
  zondag 8 september 2013 @ 21:07:19 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130963716
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 20:57 schreef Bleie het volgende:
Ik heb een recept van Jamie Oliver waarin hij de pompoen in achten snijdt, en die inwrijft met een mix van korianderzaad, oregano, venkelzaad, rode peper, knoflook, zout en peper, met wat olijfolie. Dat een half uurtje in de oven, op 200 gr. Superlekker.
Dat is het tweede recept in mijn post. Kwam uit de kerst Allerhande waar Jamie aan meewerkte.
Spoilers!
pi_130964159
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2013 21:14 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat is het tweede recept in mijn post. Kwam uit de kerst Allerhande waar Jamie aan meewerkte.
Oeps, had je links niet aangeklikt. En ik heb t uit een van zn boeken (naked chef) :P
pi_130964361
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2013 21:20 schreef Bleie het volgende:

[..]

Oeps, had je links niet aangeklikt. En ik heb t uit een van zn boeken (naked chef) :P
Ik weet even niet hoe ik van die leuke linkjes die er niet als linkjes uitzien maak op de tablet. Te veel moeite ook ;)
Spoilers!
pi_130976825
Ik heb een receptenboek gekregen over taartjes en andere zoetigheden, bij ongeveer de helft staat amandelmeel als ingrediėnt maar wegens allergie kan ik dat niet gebruiken.
Is er een alternatief? Gewone patentbloem?
  maandag 9 september 2013 @ 07:40:04 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130976873
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 07:34 schreef Gwywen het volgende:
Ik heb een receptenboek gekregen over taartjes en andere zoetigheden, bij ongeveer de helft staat amandelmeel als ingrediėnt maar wegens allergie kan ik dat niet gebruiken.
Is er een alternatief? Gewone patentbloem?
Als alternatief zou ik eerder Maizena dan patentbloem gebruiken, want geen gluten. Maar je zou ook aan bonenmeel kunnen denken. gemalen (gedroogde) witte bonen. Wordt veel gebruikt in de industrie omdat amandelen duur zijn. Denk alleen dat je dat zelf moet malen. De smaak krijg je met beide niet in de buurt van amandelen trouwens.
Experimenteer eens met Maizena, gebruik qua gewicht eerst eens de helft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130976906
Maizena, daar zou ik nou nooit opgekomen zijn, bedankt, ga ik uitproberen. :)
  maandag 9 september 2013 @ 07:46:05 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130976911
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 07:45 schreef Gwywen het volgende:
Maizena, daar zou ik nou nooit opgekomen zijn, bedankt, ga ik uitproberen. :)
Ik gebruik maizena in heel veel baksels, zoals taarten en cake.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130977169
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2013 07:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik gebruik maizena in heel veel baksels, zoals taarten en cake.
En dat is dus omdat daar geen gluten in zit, begrijp ik?
Wat doet dat dan precies? Wordt het daar zachter van?
  maandag 9 september 2013 @ 09:17:52 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130977962
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2013 08:17 schreef Gwywen het volgende:

[..]

En dat is dus omdat daar geen gluten in zit, begrijp ik?
Wat doet dat dan precies? Wordt het daar zachter van?
Lossere structuur, geen broodstructuur, maar zacht en splijtbaar met een vorkje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130979124
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2013 09:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lossere structuur, geen broodstructuur, maar zacht en splijtbaar met een vorkje
Klinkt super! O+
Zo steek je nog eens wat op.

Nu ik toch in dit topic ben, schiet me ineens te binnen dat ik bij een bramentaartje laatst de roomboter tot 'beurre noisette' moest laten smelten.
Ik heb het heel zachtjes opgezet tot het zich splitste in een heldere vloeistof en een soort bruine korreltjes op de bodem, is dat de bedoeling? Het rook inderdaad een beetje apart, noot-achtig.
  maandag 9 september 2013 @ 11:53:27 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130981599
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 10:21 schreef Gwywen het volgende:

[..]

Klinkt super! O+
Zo steek je nog eens wat op.

Nu ik toch in dit topic ben, schiet me ineens te binnen dat ik bij een bramentaartje laatst de roomboter tot 'beurre noisette' moest laten smelten.
Ik heb het heel zachtjes opgezet tot het zich splitste in een heldere vloeistof en een soort bruine korreltjes op de bodem, is dat de bedoeling? Het rook inderdaad een beetje apart, noot-achtig.
Ja, dat is idd precies bedoeling.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130981713
Net in het pizza-topic de tip gekregen om eens geroosterde paprika's te pureren als alternatief sausje voor op de pizza (ik kan niet tegen tomaat). Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Een hele paprika in de oven doen op 180 zodat ik daarna het velletje er af trek en in de blender kan gooien? Of moet ik het gewoon in reepjes in de pan roosteren en dan met velletje in de blender? Iemand tips? :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  maandag 9 september 2013 @ 12:07:09 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130981909
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 11:58 schreef essnhills het volgende:
Net in het pizza-topic de tip gekregen om eens geroosterde paprika's te pureren als alternatief sausje voor op de pizza (ik kan niet tegen tomaat). Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Een hele paprika in de oven doen op 180 zodat ik daarna het velletje er af trek en in de blender kan gooien? Of moet ik het gewoon in reepjes in de pan roosteren en dan met velletje in de blender? Iemand tips? :)
Neem een (ouwe) vork en prik die in een paprika, neem een gasbrander en steek die aan. Brand daarmee de paprika af, de huid wordt zwart. Niet schrikken.
Hou hem onder de kraan en spoel de geblakerde huid eraf.
Dit kan ook boven een gaspit op het fornuis, maar gaat wat minder goed. Met een elektrieke verfafbrander gaat het ook.
Gasbrander doet het ook goed met tomaten schillen trouwens en met een caramellaag maken op een pudding bijvoorbeeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 september 2013 @ 12:09:10 #185
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_130981966
Als je niet de methode van Piet aandurft: paprika's in grove stukken, velletje insmeren met olie, onder de grill in de oven laten zwartblakeren. Daarna een tijdje in een afgesloten plastic zakje, kun je daarna vrij gemakkelijk het velletje erafhalen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_130982035
Oké bedankt ^O^

Ik heb helaas geen gasbrander en met de gaspit op het fornuis weet ik niet of het goed gaat lukken..

Ik probeer eerst wel de manier van Lienekien :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  maandag 9 september 2013 @ 12:12:10 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130982036
Of, als je heel lui bent, haal een grote pot milde Ayvar bij de turkse slager. Is een soort "sambal" maar dan geheel niet scherp gemaakt van paprika en aubergine.
Er is ook een pittige variant, er lekker op gegrilled vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 september 2013 @ 12:15:20 #188
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_130982100
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2013 12:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Of, als je heel lui bent, haal een grote pot milde Ayvar bij de turkse slager. Is een soort "sambal" maar dan geheel niet scherp gemaakt van paprika en aubergine.
Er is ook een pittige variant, er lekker op gegrilled vlees.
Van Batak heb je potten met gegrillde rode paprika's.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 september 2013 @ 12:21:06 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130982254
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 12:15 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Van Batak heb je potten met gegrillde rode paprika's.
Klopt, had ik geeneens aan gedacht, en die zijn eigenlijk veel lekkerder dan die blokkige paprika's uit het westland.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 september 2013 @ 12:23:40 #190
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_130982307
Ik vraag me wel eens af wat de voedingswaarde nog is van die uit een pot. Verse paprika's zijn behoorlijk rijk aan vitamine c.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 september 2013 @ 12:26:45 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130982377
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 12:23 schreef Lienekien het volgende:
Ik vraag me wel eens af wat de voedingswaarde nog is van die uit een pot. Verse paprika's zijn behoorlijk rijk aan vitamine c.
Klopt, maar zoveel heb je ook niet nodig, een kwart sinaasappel is voldoende om scheurbuik te genezen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 9 september 2013 @ 19:52:00 #192
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_130997071
Hallo! Ik heb een varkensfiletrollade (750 gram) liggen en nou kwam ik een recept tegen met appel en kaneel en kruidnagel. Nou geeft het recept aan dat ik 'm op de barbecue moet bereiden (zo'n 1,5 uur en dan telkens omdraaien) maar ik heb geen tuin noch barbecue.
Ik kan hem toch ook gewoon in de oven mikken? En hoe lang en hoe heet denk je dat het dan moet?
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  maandag 9 september 2013 @ 20:21:28 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130998585
quote:
6s.gif Op maandag 9 september 2013 19:52 schreef Skaai het volgende:
Hallo! Ik heb een varkensfiletrollade (750 gram) liggen en nou kwam ik een recept tegen met appel en kaneel en kruidnagel. Nou geeft het recept aan dat ik 'm op de barbecue moet bereiden (zo'n 1,5 uur en dan telkens omdraaien) maar ik heb geen tuin noch barbecue.
Ik kan hem toch ook gewoon in de oven mikken? En hoe lang en hoe heet denk je dat het dan moet?
Oven kan prima, braad hem eerst even aan in een koekenpan, en dan 2-3 uur bij 120 graden.
Voordeel van langzaam garen is dat de structuur mooier wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 9 september 2013 @ 22:19:26 #194
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_131005355
Dankjewel!
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  dinsdag 10 september 2013 @ 20:20:01 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131035723
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2013 19:48 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik heb een flespompoen gekocht waar ik een hoofdgerecht mee wil maken geen soep, suggesties? Overigens geen idee hoe je het bereidt
Heb vanavond pompoensoep gemaakt die door kan gaan voor een ragout.
Ongeveer een 1,5 kilo schoongemaakt pompoenvlees aan de kook gebracht met een liter kippenboullion klein beetje garem massala erbij, afgestreken theelepel, en wat zout.
Toen het gaar en zacht was de staafmixer erin en een pakje room, hierbij een pond kleine coquilles.
Goddelijk lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131036826
Piet, ik heb een (picanha) staartstuk van 1 kilo in de vriezer liggen en nu kom ik alleen recepten voor op de bbq tegen of als steaks. Ik wil hem in de oven bereiden.
Vetlaag insnijden en dan aanbraden met peper en zout of meteen in de oven gooien op weet ik veel hoeveel graden en tijd ?
  dinsdag 10 september 2013 @ 20:55:34 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131038037
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 20:39 schreef Sorella het volgende:
Piet, ik heb een (picanha) staartstuk van 1 kilo in de vriezer liggen en nu kom ik alleen recepten voor op de bbq tegen of als steaks. Ik wil hem in de oven bereiden.
Vetlaag insnijden en dan aanbraden met peper en zout of meteen in de oven gooien op weet ik veel hoeveel graden en tijd ?
Heb geen goede ervaringen met staartstuk, hoor verhalen dat je het als steak kan eten, maar een paar keer taaie boel gehad en er uiteindelijk een (zeer smakelijk) stoofgerecht mee gemaakt.
Wat je zou kunnen proberen is hem op lage temperatuur langzaam te garen.
Aanbraden en dan een uur of 3 op 75 graden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131041421
Een staartstuk moet flink lang afgehangen worden wil je het als steak bakken. En dat is het in Nederland meestal niet. Nederlandse slagers snijden er rosbief van, taai als de neten.
pi_131043446
Het is de bedoeling om hem als 1 geheel te braden en dan aan tafel aan te snijden.
3 uur op 75 wordt het dan niet te droog ?
  dinsdag 10 september 2013 @ 22:30:44 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131044362
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 22:15 schreef Sorella het volgende:
Het is de bedoeling om hem als 1 geheel te braden en dan aan tafel aan te snijden.
3 uur op 75 wordt het dan niet te droog ?
Nee, niet met die vetlaag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 september 2013 @ 22:31:25 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131044393
Maar zoals gezegd, ik heb geen goede ervaringen met staartstuk, taai
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 september 2013 @ 23:23:05 #202
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131046730
Mijn picanha:


Staartstuk by FotoosVanRobin, on Flickr
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')