Je kan hiervan een heerlijke frittatta makenquote:Op maandag 2 september 2013 14:24 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, nog bedankt voor je antwoord over de gember trouwens.
Ik wil vanavond restjes opmaken. Ik heb over: gekookte aardappelen in de schil, paprika's, courgette, uien, spekjes en nog wat sla.
Ik zat eraan te denken een of ander gerecht te maken van de aardappels en groenten, daarbij sla en kippenpoten.
Alleen laat mijn inspiratie wat betreft technieken en kruiden me een beetje in de steek..
Nog tips?
Sorry, kom net van de tandarts, ff geen inspiratiequote:Op maandag 2 september 2013 14:31 schreef PluisigNijntje het volgende:
Haha, volgens mij raadde Piet mij dat de vorige keer dat ik aardappels en spekjes over had ook al aan. Ook gemaakt toen, inderdaad lekker maar ik zoek nu liever iets anders..
Klinkt okay, tip, scheid de eieren en sla het eiwit heel stijf. Meng je vulling en voeg dan het eiwit toe, schep het eiwit eronder. Dan wordt je vulling luchtigerquote:Op maandag 2 september 2013 16:55 schreef PluisigNijntje het volgende:
Het wordt een clafoutis/ gratin van alle groente + een prei, met liefdevol gemarineerde kippenpoten
kurkuma smaakt bitter. Wat wil je geel maken?quote:Op woensdag 4 september 2013 14:00 schreef rhubarb het volgende:
Piet, voor een gerecht heb ik gele kleurstof nodig. Kan ik daar kurkuma voor gebruiken of heeft dat teveel smaak van zich zelf? Als curcumine nodig is, waar kan ik dit dan halen? Of is een gele kleurstofstift voor cupcakes van dr oetker ook geschikt? (het is niet voor taart bedoeld)
Kaasblokje gemaakt van risotto en oude kaas gehard in een rubberen matje in de magnetron.quote:Op woensdag 4 september 2013 14:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
kurkuma smaakt bitter. Wat wil je geel maken?
Voedingskleurstoffen zijn vrijwel smaakneutraal.
Saffraan geeft een hele mooie gele kleur en een hele mooie smaak.
Safraan met een klein beetje zout in een vijzel heel fijn wrijven en dan je vloeistof voor de risotto gebruiken om het op te lossen. Daarna de risotto koken met deze vloeistof. Risotto kleurt prachtig met saffraan en de smaak past mooi bij dit gerecht.quote:Op woensdag 4 september 2013 14:04 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Kaasblokje gemaakt van risotto en oude kaas gehard in een rubberen matje in de magnetron.
Sowieso is saffaan en rijst een goddelijke combi.quote:
Waarschijnlijk omdat ze dat niet zijnquote:Op woensdag 4 september 2013 17:19 schreef rhubarb het volgende:
Waarom zijn voorgekookte krieltjes volgens de verpakking "niet geschikt om in te vriezen"?
Heb je wel eens echte saffraanrijst gegeten?quote:Op woensdag 4 september 2013 20:37 schreef krakkemieke het volgende:
Omdat soort van rauwe aardappels niet goed in te vriezen zijn.
En nasi koening is echt wel lekker! (met kurkuma ja )
Ik ben erg nieuwsgierig naar jou leberkase recept, dat wil ik graag een keer makenquote:Op donderdag 5 september 2013 15:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ga een Leberkase bakken, daarbij puree en zuurkool met spek.
Zal het morgen ff postenquote:Op donderdag 5 september 2013 20:37 schreef Soury het volgende:
[..]
Ik ben erg nieuwsgierig naar jou leberkase recept, dat wil ik graag een keer maken
Dankquote:
Ik heb deze vakantie paella met saffraan gegeten, ik vond het heerlijk.quote:Op woensdag 4 september 2013 21:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb je wel eens echte saffraanrijst gegeten?
Maak er alsnog soep mee, met diepvries asperges, of chique chileensequote:Op vrijdag 6 september 2013 22:04 schreef Aventura het volgende:
Kwam bij het ordenen van mijn vriezer nog een bak aspergekookvocht tegen. Kan ik daar nog wat mee? Was ooit mijn plan om er soep van te maken, met wat verse asperges erbij dus, maar ben het helemaal vergeten...
Sjit, vergetenquote:
Geen haast ik heb vandaag al genoeg gedaan voor morgen.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |