abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 14:54:52 #101
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_130636485
De mijne wordt zacht bij het ontdooien, maar da's juist ideaal: dan wacht je even tot alleen de buitenkant ontdooit is en dan schraap je zo de schil eraf ^O^
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_130636511
Mijn gember en hoe heet dat oranje ding dat op gember lijkt doen het prima in een zakje in de vriezer.
Spoilers!
pi_130636722
Het wordt idd zacht bij het ontdooien. Dus dan maar in kleine porties voorgesneden invriezen denk ik, dan maakt het iig niet uit.

Ben nog wel benieuwd naar die pasta.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 15:08:12 #104
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_130636947
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 15:01 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ben nog wel benieuwd naar die pasta.
Het word niet vanzelf langer houdbaar als je er een pasta van maakt volgens mij. Je zal ook iets moeten toevoegen dat conserveert, zoals zout, suiker, olie of azijn. Dat heeft dan ook invloed op de smaak. Waar gebruik je de gember in het algemeen voor?
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_130637767
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 14:52 schreef RobinOok het volgende:
Van die lapjes of een hele schouder?

[ link | afbeelding ]
Pork Shoulder

[ link | afbeelding ]
Varkensschouder
Die bovenste foto lag vandaag bij de biologische markt bij een broodjeszaak. Kraampje zag er zo goed uit dat ik n broodje pulled pork met cole slaw heb gehaald, yum! _O_
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 16:47:41 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130640300
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 14:00 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, ik heb laatst weer eens verse gemberwortel gekocht. Ik gebruik het alleen niet zoveel en meestal moet ik een deel weggooien. In de vriezer werd het zacht. Heb je tips hoe ik er misschien een houdbare pasta van kan maken oid?
Leg het in siroop, schillen, stukjes snijden, en in een potje met zware suikersiroop (60%) leggen in de koelkast. Het zoeter worden is voor de meeste gember gerechten geen probleem, en bonus, zelfgemaakte gembeersiroop
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 16:48:33 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130640331
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 14:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn gember en hoe heet dat oranje ding dat op gember lijkt doen het prima in een zakje in de vriezer.
Laos of galanga?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 18:46:16 #108
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130643897
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 15:31 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Die bovenste foto lag vandaag bij de biologische markt bij een broodjeszaak. Kraampje zag er zo goed uit dat ik n broodje pulled pork met cole slaw heb gehaald, yum! _O_
Pardon? De foto lag bij een broodjeszaak? :)
Je bedoelt een vergelijkbaar stuk varkensvlees?
pi_130644021
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 16:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Laos of galanga?
Laos inderdaad.
Spoilers!
pi_130646220
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 14:47 schreef PluisigNijntje het volgende:
Tsja bij mij niet.. Misschien inpakken in alu folie?
Nee. Eerst de knollen schillen. Als je ze wil gebruiken, kan je ze gewoon bevroren raspen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130646341
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 14:54 schreef Flurry het volgende:
De mijne wordt zacht bij het ontdooien, maar da's juist ideaal: dan wacht je even tot alleen de buitenkant ontdooit is en dan schraap je zo de schil eraf ^O^
LOL!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130646956
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 18:46 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Pardon? De foto lag bij een broodjeszaak? :)
Je bedoelt een vergelijkbaar stuk varkensvlees?
Haha ja mooi stuk buikspek uit de slowcooker. Ik zal geen tweede fotorechtendiscussie op laten waaien ;)
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 22:22:21 #113
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_130654040
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 14:00 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, ik heb laatst weer eens verse gemberwortel gekocht. Ik gebruik het alleen niet zoveel en meestal moet ik een deel weggooien. In de vriezer werd het zacht. Heb je tips hoe ik er misschien een houdbare pasta van kan maken oid?
Schoon maken in plakjes snijden en invriezen.
Dan wat je nodig hebt uit de vriezer halen en niet geheel ontdooien, en in kleinere stukjes snijden.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 22:26:50 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130654290
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 22:22 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Schoon maken in plakjes snijden en invriezen.
Dan wat je nodig hebt uit de vriezer halen en niet geheel ontdooien, en in kleinere stukjes snijden.
Drogen uit, verliezen aroma
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 22:59:58 #115
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_130655856
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 22:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Drogen uit, verliezen aroma
Niet waar.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zaterdag 31 augustus 2013 @ 16:05:38 #116
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_130673729
Heb jij nog een idee voor een recept van een lekkere chocoladetaart met chocolademousse? Het liefst een koude taart aangezien mijn oven niet zo heel goed is (bodempje bakken zou nog wel moeten kunnen maar grotere baksels gaan altijd mis)
  zaterdag 31 augustus 2013 @ 16:44:28 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130674622
quote:
99s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 16:05 schreef ErkendFokker het volgende:
Heb jij nog een idee voor een recept van een lekkere chocoladetaart met chocolademousse? Het liefst een koude taart aangezien mijn oven niet zo heel goed is (bodempje bakken zou nog wel moeten kunnen maar grotere baksels gaan altijd mis)
Zoiets
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:

200 gram Suiker
8 Eieren
50 gram cacao
150 gram Maizena
zakje bakpoeder (optie)
snufje zout
Vanillearoma of extract
Paar druppels citroensap
Eieren moet op kamertemperatuur zijn
Scheid de eieren, roer het eigeel met de suiker tot deze is opgelost.
Meng je meel met het bakpoeder
Zeef hier beetje bij beetje de maizena in tot het dikvloeibaar is, niet meer
Sla de eiwitten heel erg stijf met een kneepje citroen (Het zuur zorgt er voor dat het beter opslaat)
Envelopeer beetje bij beetje het eiwit door de suiker-eigeel massa. Niet roeren, maar met een silicoonspatel omslaan, als je roert gaat de lucht eruit
Als je al het eiwit er door hebt zeef er dan beetje bij beetje de resterende cacaomaizena door terwijl je dit omslaat.
Je hebt nu een hele luchtige massa
Stort dit voorzichtig in een 28 cm springvorm die bekleed is met bakpapier
ca 30-40 minuten bakken in een bij 200 graden voorverwarmde oven, het liefst met een bakblik met wat water er op onderin, zodat je stoom krijgt.
eerste 25 minuten niet openen, daarna kan je eens proberen met een sateprikker of hij gaar is. Als je denkt dat ie gaar is nog 5 minuten laten staan.
.

Dit mengsel wordt erg luchtig, je zal waarschijnlijk een kop er op krijgen.
Af laten koelen en met een lang mes er 3 dunne plakken van snijden.

Deze plakken besprenkelen met grand marnier

Smelt 150 gram bittere chocolade au bain marie in een rvs schaal, zorg dat het smelt maar niet te heet wordt
Sla 350 cc slagroom stijf in een rvs schaal
Als de chocolade gesmolten is, voeg een flinke eetlepel slagroom toe en envelopeer het er door, zodat het dunner wordt, meng het chocolademengsel met de rest van de slagroom door het met een siliconenspatel om te slaan, maar niet roeren, het moet luchtig blijven.
Bestrijk een plak van de taart met dit chocomengsel, leg er een tweede op en herhaal, leg de derde erop en herhaal, smeer ook de zijkanten in.
Laat dit opstijven in de koelkast.

Deze chocoladetaart heeft het voordeel dat hij niet machtig is, en niet mierzoet is.
Of bedoel je arretjescake/koude hond?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 31 augustus 2013 @ 17:32:54 #118
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_130676010
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoiets

[..]

Of bedoel je arretjescake/koude hond?
Ja nouja, wou een koude taart maken omdat mijn oven zo kut is.. chocolademousse en biscuit bodem maar daar moet nog meer bij
  zaterdag 31 augustus 2013 @ 17:36:38 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130676136
quote:
99s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 17:32 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Ja nouja, wou een koude taart maken omdat mijn oven zo kut is.. chocolademousse en biscuit bodem maar daar moet nog meer bij
Koop het kant en klaar gebakken kapsel, besprenkel met grand marnier en volg verder het bovenstaande recept,
Desnoods koop je een cake, doe je hetzelfde mee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 31 augustus 2013 @ 17:41:46 #120
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_130676283
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koop het kant en klaar gebakken kapsel, besprenkel met grand marnier en volg verder het bovenstaande recept,
Desnoods koop je een cake, doe je hetzelfde mee.
Klinkt goed :p roombotercake, hotelcake of chocoladecake (lichte of zware)
  zaterdag 31 augustus 2013 @ 17:45:03 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130676385
quote:
99s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 17:41 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Klinkt goed :p roombotercake, hotelcake of chocoladecake (lichte of zware)
Dan meer chocolade door je mousse die je er tussen doet, en je kan hem ook overdekken met couverture, omdat je geen punten snijdt maar plakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 september 2013 @ 16:38:09 #122
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_130708386
Is er een verschil tussen een potje ketoembar en verse koriander? De smaak van verse koriander staat mij namelijk heel erg tegen terwijl ik ketoembar erg lekker vind en vaak in de keuken gebruik.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  zondag 1 september 2013 @ 16:57:09 #123
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130709106
Ja, tuurlijk is er veel verschil. Ketoembar is gemalen koriander zaad. Verse koriander is koriander blad. Verschil tussen een specerij of een kruid. Droog of vers. Sterk of mild.

http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/koriander/
pi_130709159
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 16:38 schreef EnemyRock het volgende:
Is er een verschil tussen een potje ketoembar en verse koriander? De smaak van verse koriander staat mij namelijk heel erg tegen terwijl ik ketoembar erg lekker vind en vaak in de keuken gebruik.
Je hebt je eigen vraag al beantwoord hè? :P :D
pi_130741352
Piet, nog bedankt voor je antwoord over de gember trouwens.

Ik wil vanavond restjes opmaken. Ik heb over: gekookte aardappelen in de schil, paprika's, courgette, uien, spekjes en nog wat sla.
Ik zat eraan te denken een of ander gerecht te maken van de aardappels en groenten, daarbij sla en kippenpoten.
Alleen laat mijn inspiratie wat betreft technieken en kruiden me een beetje in de steek..
Nog tips? :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')