Het word niet vanzelf langer houdbaar als je er een pasta van maakt volgens mij. Je zal ook iets moeten toevoegen dat conserveert, zoals zout, suiker, olie of azijn. Dat heeft dan ook invloed op de smaak. Waar gebruik je de gember in het algemeen voor?quote:Op vrijdag 30 augustus 2013 15:01 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ben nog wel benieuwd naar die pasta.
Die bovenste foto lag vandaag bij de biologische markt bij een broodjeszaak. Kraampje zag er zo goed uit dat ik n broodje pulled pork met cole slaw heb gehaald, yum!quote:Op zondag 25 augustus 2013 14:52 schreef RobinOok het volgende:
Van die lapjes of een hele schouder?
[ link | afbeelding ]
Pork Shoulder
[ link | afbeelding ]
Varkensschouder
Leg het in siroop, schillen, stukjes snijden, en in een potje met zware suikersiroop (60%) leggen in de koelkast. Het zoeter worden is voor de meeste gember gerechten geen probleem, en bonus, zelfgemaakte gembeersiroopquote:Op vrijdag 30 augustus 2013 14:00 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, ik heb laatst weer eens verse gemberwortel gekocht. Ik gebruik het alleen niet zoveel en meestal moet ik een deel weggooien. In de vriezer werd het zacht. Heb je tips hoe ik er misschien een houdbare pasta van kan maken oid?
Laos of galanga?quote:Op vrijdag 30 augustus 2013 14:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn gember en hoe heet dat oranje ding dat op gember lijkt doen het prima in een zakje in de vriezer.
Pardon? De foto lag bij een broodjeszaak?quote:Op vrijdag 30 augustus 2013 15:31 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Die bovenste foto lag vandaag bij de biologische markt bij een broodjeszaak. Kraampje zag er zo goed uit dat ik n broodje pulled pork met cole slaw heb gehaald, yum!![]()
Nee. Eerst de knollen schillen. Als je ze wil gebruiken, kan je ze gewoon bevroren raspen.quote:Op vrijdag 30 augustus 2013 14:47 schreef PluisigNijntje het volgende:
Tsja bij mij niet.. Misschien inpakken in alu folie?
LOL!quote:Op vrijdag 30 augustus 2013 14:54 schreef Flurry het volgende:
De mijne wordt zacht bij het ontdooien, maar da's juist ideaal: dan wacht je even tot alleen de buitenkant ontdooit is en dan schraap je zo de schil eraf
Haha ja mooi stuk buikspek uit de slowcooker. Ik zal geen tweede fotorechtendiscussie op laten waaienquote:Op vrijdag 30 augustus 2013 18:46 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Pardon? De foto lag bij een broodjeszaak?
Je bedoelt een vergelijkbaar stuk varkensvlees?
Schoon maken in plakjes snijden en invriezen.quote:Op vrijdag 30 augustus 2013 14:00 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, ik heb laatst weer eens verse gemberwortel gekocht. Ik gebruik het alleen niet zoveel en meestal moet ik een deel weggooien. In de vriezer werd het zacht. Heb je tips hoe ik er misschien een houdbare pasta van kan maken oid?
Drogen uit, verliezen aromaquote:Op vrijdag 30 augustus 2013 22:22 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Schoon maken in plakjes snijden en invriezen.
Dan wat je nodig hebt uit de vriezer halen en niet geheel ontdooien, en in kleinere stukjes snijden.
Zoietsquote:Op zaterdag 31 augustus 2013 16:05 schreef ErkendFokker het volgende:
Heb jij nog een idee voor een recept van een lekkere chocoladetaart met chocolademousse? Het liefst een koude taart aangezien mijn oven niet zo heel goed is (bodempje bakken zou nog wel moeten kunnen maar grotere baksels gaan altijd mis)
Of bedoel je arretjescake/koude hond?quote:Op donderdag 27 juni 2013 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:
200 gram Suiker
8 Eieren
50 gram cacao
150 gram Maizena
zakje bakpoeder (optie)
snufje zout
Vanillearoma of extract
Paar druppels citroensap
Eieren moet op kamertemperatuur zijn
Scheid de eieren, roer het eigeel met de suiker tot deze is opgelost.
Meng je meel met het bakpoeder
Zeef hier beetje bij beetje de maizena in tot het dikvloeibaar is, niet meer
Sla de eiwitten heel erg stijf met een kneepje citroen (Het zuur zorgt er voor dat het beter opslaat)
Envelopeer beetje bij beetje het eiwit door de suiker-eigeel massa. Niet roeren, maar met een silicoonspatel omslaan, als je roert gaat de lucht eruit
Als je al het eiwit er door hebt zeef er dan beetje bij beetje de resterende cacaomaizena door terwijl je dit omslaat.
Je hebt nu een hele luchtige massa
Stort dit voorzichtig in een 28 cm springvorm die bekleed is met bakpapier
ca 30-40 minuten bakken in een bij 200 graden voorverwarmde oven, het liefst met een bakblik met wat water er op onderin, zodat je stoom krijgt.
eerste 25 minuten niet openen, daarna kan je eens proberen met een sateprikker of hij gaar is. Als je denkt dat ie gaar is nog 5 minuten laten staan.
.
Dit mengsel wordt erg luchtig, je zal waarschijnlijk een kop er op krijgen.
Af laten koelen en met een lang mes er 3 dunne plakken van snijden.
Deze plakken besprenkelen met grand marnier
Smelt 150 gram bittere chocolade au bain marie in een rvs schaal, zorg dat het smelt maar niet te heet wordt
Sla 350 cc slagroom stijf in een rvs schaal
Als de chocolade gesmolten is, voeg een flinke eetlepel slagroom toe en envelopeer het er door, zodat het dunner wordt, meng het chocolademengsel met de rest van de slagroom door het met een siliconenspatel om te slaan, maar niet roeren, het moet luchtig blijven.
Bestrijk een plak van de taart met dit chocomengsel, leg er een tweede op en herhaal, leg de derde erop en herhaal, smeer ook de zijkanten in.
Laat dit opstijven in de koelkast.
Deze chocoladetaart heeft het voordeel dat hij niet machtig is, en niet mierzoet is.
Ja nouja, wou een koude taart maken omdat mijn oven zo kut is.. chocolademousse en biscuit bodem maar daar moet nog meer bijquote:Op zaterdag 31 augustus 2013 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoiets
[..]
Of bedoel je arretjescake/koude hond?
Koop het kant en klaar gebakken kapsel, besprenkel met grand marnier en volg verder het bovenstaande recept,quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 17:32 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Ja nouja, wou een koude taart maken omdat mijn oven zo kut is.. chocolademousse en biscuit bodem maar daar moet nog meer bij
Klinkt goed :p roombotercake, hotelcake of chocoladecake (lichte of zware)quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop het kant en klaar gebakken kapsel, besprenkel met grand marnier en volg verder het bovenstaande recept,
Desnoods koop je een cake, doe je hetzelfde mee.
Dan meer chocolade door je mousse die je er tussen doet, en je kan hem ook overdekken met couverture, omdat je geen punten snijdt maar plakkenquote:Op zaterdag 31 augustus 2013 17:41 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Klinkt goed :p roombotercake, hotelcake of chocoladecake (lichte of zware)
Je hebt je eigen vraag al beantwoord hè?quote:Op zondag 1 september 2013 16:38 schreef EnemyRock het volgende:
Is er een verschil tussen een potje ketoembar en verse koriander? De smaak van verse koriander staat mij namelijk heel erg tegen terwijl ik ketoembar erg lekker vind en vaak in de keuken gebruik.
Je kan hiervan een heerlijke frittatta makenquote:Op maandag 2 september 2013 14:24 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, nog bedankt voor je antwoord over de gember trouwens.
Ik wil vanavond restjes opmaken. Ik heb over: gekookte aardappelen in de schil, paprika's, courgette, uien, spekjes en nog wat sla.
Ik zat eraan te denken een of ander gerecht te maken van de aardappels en groenten, daarbij sla en kippenpoten.
Alleen laat mijn inspiratie wat betreft technieken en kruiden me een beetje in de steek..
Nog tips?
Sorry, kom net van de tandarts, ff geen inspiratiequote:Op maandag 2 september 2013 14:31 schreef PluisigNijntje het volgende:
Haha, volgens mij raadde Piet mij dat de vorige keer dat ik aardappels en spekjes over had ook al aan. Ook gemaakt toen, inderdaad lekker maar ik zoek nu liever iets anders..
Klinkt okay, tip, scheid de eieren en sla het eiwit heel stijf. Meng je vulling en voeg dan het eiwit toe, schep het eiwit eronder. Dan wordt je vulling luchtigerquote:Op maandag 2 september 2013 16:55 schreef PluisigNijntje het volgende:
Het wordt een clafoutis/ gratin van alle groente + een prei, met liefdevol gemarineerde kippenpoten
kurkuma smaakt bitter. Wat wil je geel maken?quote:Op woensdag 4 september 2013 14:00 schreef rhubarb het volgende:
Piet, voor een gerecht heb ik gele kleurstof nodig. Kan ik daar kurkuma voor gebruiken of heeft dat teveel smaak van zich zelf? Als curcumine nodig is, waar kan ik dit dan halen? Of is een gele kleurstofstift voor cupcakes van dr oetker ook geschikt? (het is niet voor taart bedoeld)
Kaasblokje gemaakt van risotto en oude kaas gehard in een rubberen matje in de magnetron.quote:Op woensdag 4 september 2013 14:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
kurkuma smaakt bitter. Wat wil je geel maken?
Voedingskleurstoffen zijn vrijwel smaakneutraal.
Saffraan geeft een hele mooie gele kleur en een hele mooie smaak.
Safraan met een klein beetje zout in een vijzel heel fijn wrijven en dan je vloeistof voor de risotto gebruiken om het op te lossen. Daarna de risotto koken met deze vloeistof. Risotto kleurt prachtig met saffraan en de smaak past mooi bij dit gerecht.quote:Op woensdag 4 september 2013 14:04 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Kaasblokje gemaakt van risotto en oude kaas gehard in een rubberen matje in de magnetron.
Sowieso is saffaan en rijst een goddelijke combi.quote:
Waarschijnlijk omdat ze dat niet zijnquote:Op woensdag 4 september 2013 17:19 schreef rhubarb het volgende:
Waarom zijn voorgekookte krieltjes volgens de verpakking "niet geschikt om in te vriezen"?
Heb je wel eens echte saffraanrijst gegeten?quote:Op woensdag 4 september 2013 20:37 schreef krakkemieke het volgende:
Omdat soort van rauwe aardappels niet goed in te vriezen zijn.
En nasi koening is echt wel lekker! (met kurkuma ja)
Ik ben erg nieuwsgierig naar jou leberkase recept, dat wil ik graag een keer makenquote:Op donderdag 5 september 2013 15:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ga een Leberkase bakken, daarbij puree en zuurkool met spek.
Zal het morgen ff postenquote:Op donderdag 5 september 2013 20:37 schreef Soury het volgende:
[..]
Ik ben erg nieuwsgierig naar jou leberkase recept, dat wil ik graag een keer maken
Dankquote:
Ik heb deze vakantie paella met saffraan gegeten, ik vond het heerlijk.quote:Op woensdag 4 september 2013 21:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb je wel eens echte saffraanrijst gegeten?
Maak er alsnog soep mee, met diepvries asperges, of chique chileensequote:Op vrijdag 6 september 2013 22:04 schreef Aventura het volgende:
Kwam bij het ordenen van mijn vriezer nog een bak aspergekookvocht tegen. Kan ik daar nog wat mee? Was ooit mijn plan om er soep van te maken, met wat verse asperges erbij dus, maar ben het helemaal vergeten...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |