Jum! Ben ik inmiddels ook bekend door geworden in de buurtquote:Op vrijdag 6 september 2013 22:24 schreef Soury het volgende:
[..]
Geen haast ik heb vandaag al genoeg gedaan voor morgen.
Moinks ballen gemaakt voor de bbq
Nee ik maak de saus zelfquote:Op vrijdag 6 september 2013 23:17 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Jum! Ben ik inmiddels ook bekend door geworden in de buurt
Ook met Noskos BBQ saus?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
Mijn recept (nou ja mijn) staat erquote:Op vrijdag 6 september 2013 23:20 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Wat voor saus maak je erbij?
áltijd interesse voor sausjes
Ik had het er later bij gezet, klinkt niet lekker het is super lekker. Morgen gaan ze met saus op de bbqquote:Op vrijdag 6 september 2013 23:25 schreef SiGNe het volgende:
Ah, niet gezien door de spoiltag, sorry![]()
Klinkt erg lekker![]()
400 g Rundvlees, bv ribquote:Op donderdag 5 september 2013 20:37 schreef Soury het volgende:
[..]
Ik ben erg nieuwsgierig naar jou leberkase recept, dat wil ik graag een keer maken
Bij gebrek aan gehaktmolen voor de eerste maling, snij het met een mes. In de keukenmachine het vlees niet fijnmaken zonder ijs. Dan gaat het helemaal lukkenquote:
Ik heb een keukenmachine die ijs aan kanquote:Op zondag 8 september 2013 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij gebrek aan gehaktmolen voor de eerste maling, snij het met een mes. In de keukenmachine het vlees niet fijnmaken zonder ijs. Dan gaat het helemaal lukken
Dat is het tweede recept in mijn post. Kwam uit de kerst Allerhande waar Jamie aan meewerkte.quote:Op zondag 8 september 2013 20:57 schreef Bleie het volgende:
Ik heb een recept van Jamie Oliver waarin hij de pompoen in achten snijdt, en die inwrijft met een mix van korianderzaad, oregano, venkelzaad, rode peper, knoflook, zout en peper, met wat olijfolie. Dat een half uurtje in de oven, op 200 gr. Superlekker.
Oeps, had je links niet aangeklikt. En ik heb t uit een van zn boeken (naked chef)quote:Op zondag 8 september 2013 21:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is het tweede recept in mijn post. Kwam uit de kerst Allerhande waar Jamie aan meewerkte.
Ik weet even niet hoe ik van die leuke linkjes die er niet als linkjes uitzien maak op de tablet. Te veel moeite ookquote:Op zondag 8 september 2013 21:20 schreef Bleie het volgende:
[..]
Oeps, had je links niet aangeklikt. En ik heb t uit een van zn boeken (naked chef)
Als alternatief zou ik eerder Maizena dan patentbloem gebruiken, want geen gluten. Maar je zou ook aan bonenmeel kunnen denken. gemalen (gedroogde) witte bonen. Wordt veel gebruikt in de industrie omdat amandelen duur zijn. Denk alleen dat je dat zelf moet malen. De smaak krijg je met beide niet in de buurt van amandelen trouwens.quote:Op maandag 9 september 2013 07:34 schreef Gwywen het volgende:
Ik heb een receptenboek gekregen over taartjes en andere zoetigheden, bij ongeveer de helft staat amandelmeel als ingrediënt maar wegens allergie kan ik dat niet gebruiken.
Is er een alternatief? Gewone patentbloem?
Ik gebruik maizena in heel veel baksels, zoals taarten en cake.quote:Op maandag 9 september 2013 07:45 schreef Gwywen het volgende:
Maizena, daar zou ik nou nooit opgekomen zijn, bedankt, ga ik uitproberen.
En dat is dus omdat daar geen gluten in zit, begrijp ik?quote:Op maandag 9 september 2013 07:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik gebruik maizena in heel veel baksels, zoals taarten en cake.
Lossere structuur, geen broodstructuur, maar zacht en splijtbaar met een vorkjequote:Op maandag 9 september 2013 08:17 schreef Gwywen het volgende:
[..]
En dat is dus omdat daar geen gluten in zit, begrijp ik?
Wat doet dat dan precies? Wordt het daar zachter van?
Klinkt super!quote:Op maandag 9 september 2013 09:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lossere structuur, geen broodstructuur, maar zacht en splijtbaar met een vorkje
Ja, dat is idd precies bedoeling.quote:Op maandag 9 september 2013 10:21 schreef Gwywen het volgende:
[..]
Klinkt super!![]()
Zo steek je nog eens wat op.
Nu ik toch in dit topic ben, schiet me ineens te binnen dat ik bij een bramentaartje laatst de roomboter tot 'beurre noisette' moest laten smelten.
Ik heb het heel zachtjes opgezet tot het zich splitste in een heldere vloeistof en een soort bruine korreltjes op de bodem, is dat de bedoeling? Het rook inderdaad een beetje apart, noot-achtig.
Neem een (ouwe) vork en prik die in een paprika, neem een gasbrander en steek die aan. Brand daarmee de paprika af, de huid wordt zwart. Niet schrikken.quote:Op maandag 9 september 2013 11:58 schreef essnhills het volgende:
Net in het pizza-topic de tip gekregen om eens geroosterde paprika's te pureren als alternatief sausje voor op de pizza (ik kan niet tegen tomaat). Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Een hele paprika in de oven doen op 180 zodat ik daarna het velletje er af trek en in de blender kan gooien? Of moet ik het gewoon in reepjes in de pan roosteren en dan met velletje in de blender? Iemand tips?
Van Batak heb je potten met gegrillde rode paprika's.quote:Op maandag 9 september 2013 12:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Of, als je heel lui bent, haal een grote pot milde Ayvar bij de turkse slager. Is een soort "sambal" maar dan geheel niet scherp gemaakt van paprika en aubergine.
Er is ook een pittige variant, er lekker op gegrilled vlees.
Klopt, had ik geeneens aan gedacht, en die zijn eigenlijk veel lekkerder dan die blokkige paprika's uit het westland.quote:Op maandag 9 september 2013 12:15 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Van Batak heb je potten met gegrillde rode paprika's.
Klopt, maar zoveel heb je ook niet nodig, een kwart sinaasappel is voldoende om scheurbuik te genezen.quote:Op maandag 9 september 2013 12:23 schreef Lienekien het volgende:
Ik vraag me wel eens af wat de voedingswaarde nog is van die uit een pot. Verse paprika's zijn behoorlijk rijk aan vitamine c.
Oven kan prima, braad hem eerst even aan in een koekenpan, en dan 2-3 uur bij 120 graden.quote:Op maandag 9 september 2013 19:52 schreef Skaai het volgende:
Hallo! Ik heb een varkensfiletrollade (750 gram) liggen en nou kwam ik een recept tegen met appel en kaneel en kruidnagel. Nou geeft het recept aan dat ik 'm op de barbecue moet bereiden (zo'n 1,5 uur en dan telkens omdraaien) maar ik heb geen tuin noch barbecue.
Ik kan hem toch ook gewoon in de oven mikken? En hoe lang en hoe heet denk je dat het dan moet?
Heb vanavond pompoensoep gemaakt die door kan gaan voor een ragout.quote:Op zondag 8 september 2013 19:48 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik heb een flespompoen gekocht waar ik een hoofdgerecht mee wil maken geen soep, suggesties? Overigens geen idee hoe je het bereidt
Heb geen goede ervaringen met staartstuk, hoor verhalen dat je het als steak kan eten, maar een paar keer taaie boel gehad en er uiteindelijk een (zeer smakelijk) stoofgerecht mee gemaakt.quote:Op dinsdag 10 september 2013 20:39 schreef Sorella het volgende:
Piet, ik heb een (picanha) staartstuk van 1 kilo in de vriezer liggen en nu kom ik alleen recepten voor op de bbq tegen of als steaks. Ik wil hem in de oven bereiden.
Vetlaag insnijden en dan aanbraden met peper en zout of meteen in de oven gooien op weet ik veel hoeveel graden en tijd ?
Nee, niet met die vetlaagquote:Op dinsdag 10 september 2013 22:15 schreef Sorella het volgende:
Het is de bedoeling om hem als 1 geheel te braden en dan aan tafel aan te snijden.
3 uur op 75 wordt het dan niet te droog ?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |