abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 6 september 2013 @ 23:17:28 #151
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130904707
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 22:24 schreef Soury het volgende:

[..]

Geen haast ik heb vandaag al genoeg gedaan voor morgen.
Moinks ballen gemaakt voor de bbq O+
Jum! Ben ik inmiddels ook bekend door geworden in de buurt :)
Ook met Noskos BBQ saus?
pi_130904763
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 23:17 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Jum! Ben ik inmiddels ook bekend door geworden in de buurt :)
Ook met Noskos BBQ saus?
Nee ik maak de saus zelf

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 6 september 2013 @ 23:20:28 #153
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130904805
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 23:19 schreef Soury het volgende:

[..]

Nee ik maak de saus zelf
Wat voor saus maak je erbij?
áltijd interesse voor sausjes :)
pi_130904849
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 23:20 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Wat voor saus maak je erbij?
áltijd interesse voor sausjes :)
Mijn recept (nou ja mijn) staat er ;)
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 6 september 2013 @ 23:25:39 #155
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130904975
Ah, niet gezien door de spoiltag, sorry :@ :)

Klinkt erg lekker :Y)
pi_130905093
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 23:25 schreef SiGNe het volgende:
Ah, niet gezien door de spoiltag, sorry :@ :)

Klinkt erg lekker :Y)
Ik had het er later bij gezet, klinkt niet lekker het is super lekker. Morgen gaan ze met saus op de bbq
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 6 september 2013 @ 23:31:59 #157
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130905165
Ik serveer er tot nu toe steeds deze bij http://www.bbq-nl.com/2007/06/noskos-sweet-smokey-bbq-sauce.html
Maar ik ga jouw sausje ook eens proberen
pi_130944988
Goedemiddag,

Ik ga vanmiddag lasange en chilli maken voor van de week. Maar kan ik lasange met bechamelsaus wel invriezen? De saus maak ik zelf:

1 deel boter?
1 deel bloem?
10 delen melk?

Hoe lang zou dit goed blijven in de vriezer?
  zondag 8 september 2013 @ 13:26:40 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130945327
Natuurlijk kan je dat invriezen, en als je vriezer kouder is dan -18 een maand of 3 minstens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 september 2013 @ 14:05:06 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130946838
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 20:37 schreef Soury het volgende:

[..]

Ik ben erg nieuwsgierig naar jou leberkase recept, dat wil ik graag een keer maken :Y)
400 g Rundvlees, bv rib
400 g Varkensvlees, bv Procureur
250 g Buikspek
300-400 g IJs, gecrushed
teentje knoflook
15 g Salz
4-6 blaadjes foelie, gemalen
witte peper
citroenrasp
Majoraan
gember

Vlees door de gehaktmolen malen, en op smaak brengen met het zout, knof en de foelie, daarna afsmaken met de peper, citroenrasp, majoraan en gember.

Dan in delen in de keukenmachine portiegewijs met het ijs tot een fijn deeg malen.
In een bv cakevorm gieten, 2/3 vol, het rijst.
ca 1 uur bakken bij 200 graden.
Het ijs is wellicht vreemd, maar belangrijk, het zorgt ervoor dat de eiwitten bij het malen in de keukenmachine niet gaat stollen.
Dit is trouwens een fijne Leberkas. Voor een grove hou je een deel van het rund en varkensvlees achter en snij je klein met een mes, dit meng je dan door het deeg heen voor het bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130952083
Dank Piet, ga ik een keer proberen :Y)
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  zondag 8 september 2013 @ 16:57:10 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130952773
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 16:34 schreef Soury het volgende:
Dank Piet, ga ik een keer proberen :Y)
Bij gebrek aan gehaktmolen voor de eerste maling, snij het met een mes. In de keukenmachine het vlees niet fijnmaken zonder ijs. Dan gaat het helemaal lukken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130952836
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2013 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bij gebrek aan gehaktmolen voor de eerste maling, snij het met een mes. In de keukenmachine het vlees niet fijnmaken zonder ijs. Dan gaat het helemaal lukken
Ik heb een keukenmachine die ijs aan kan :Y
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  zondag 8 september 2013 @ 17:02:20 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130952972
Het grappige is trouwens, Leberkas is zo'n typisch Beiers gerecht waar foelie voor gebruikt wordt. Buiten Nederland en Beieren wordt foelie eigenlijk nooit gebruikt, kent men het nauwelijks tot niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130958323
Ik heb een flespompoen gekocht waar ik een hoofdgerecht mee wil maken geen soep, suggesties? Overigens geen idee hoe je het bereidt
  zondag 8 september 2013 @ 20:00:45 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130958839
Een hoofdgerecht met pompoen, hmm.
Interessant.
Ik denk bij pompoen aan inleggen in het zuur, soep, als groente maar een hoofdgerecht,
Hmmm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130959315
Ik hoopte op een hartige taart recept
  zondag 8 september 2013 @ 20:32:43 #168
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130960476
de schil kan je in elk geval ook in de oven krokant bakken (beetje olie erop)
Kan leuk zijn om je gerecht wat mooier te maken (en is nog lekker ook)
pi_130960799
http://www.bbcgoodfood.co(...)curry-with-chickpeas

Deze staat hier regelmatig op het menu. Hij is snel, makkelijk en goed te bewaren. Ik vries pompoen trouwens in blokjes in.

Even verder zoeken, ik heb er nog een paar.

Edit:
http://www.ah.nl/allerhan(...)q=Pompoen+bijgerecht

En deze ragout vond ik erg lekker, geen idee hoe het met de rijst uit dit recept smaakt: http://www.ah.nl/allerhan(...)=Pompoen+paddenstoel

Helaas geen hartige taart, daar hou ik me ook voor aanbevolen ;)

[ Bericht 49% gewijzigd door Lucky_Strike op 08-09-2013 20:53:55 ]
Spoilers!
pi_130962415
Ik heb een recept van Jamie Oliver waarin hij de pompoen in achten snijdt, en die inwrijft met een mix van korianderzaad, oregano, venkelzaad, rode peper, knoflook, zout en peper, met wat olijfolie. Dat een half uurtje in de oven, op 200 gr. Superlekker.
  zondag 8 september 2013 @ 21:07:19 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130963716
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 20:57 schreef Bleie het volgende:
Ik heb een recept van Jamie Oliver waarin hij de pompoen in achten snijdt, en die inwrijft met een mix van korianderzaad, oregano, venkelzaad, rode peper, knoflook, zout en peper, met wat olijfolie. Dat een half uurtje in de oven, op 200 gr. Superlekker.
Dat is het tweede recept in mijn post. Kwam uit de kerst Allerhande waar Jamie aan meewerkte.
Spoilers!
pi_130964159
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2013 21:14 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat is het tweede recept in mijn post. Kwam uit de kerst Allerhande waar Jamie aan meewerkte.
Oeps, had je links niet aangeklikt. En ik heb t uit een van zn boeken (naked chef) :P
pi_130964361
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2013 21:20 schreef Bleie het volgende:

[..]

Oeps, had je links niet aangeklikt. En ik heb t uit een van zn boeken (naked chef) :P
Ik weet even niet hoe ik van die leuke linkjes die er niet als linkjes uitzien maak op de tablet. Te veel moeite ook ;)
Spoilers!
pi_130976825
Ik heb een receptenboek gekregen over taartjes en andere zoetigheden, bij ongeveer de helft staat amandelmeel als ingrediënt maar wegens allergie kan ik dat niet gebruiken.
Is er een alternatief? Gewone patentbloem?
  maandag 9 september 2013 @ 07:40:04 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130976873
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 07:34 schreef Gwywen het volgende:
Ik heb een receptenboek gekregen over taartjes en andere zoetigheden, bij ongeveer de helft staat amandelmeel als ingrediënt maar wegens allergie kan ik dat niet gebruiken.
Is er een alternatief? Gewone patentbloem?
Als alternatief zou ik eerder Maizena dan patentbloem gebruiken, want geen gluten. Maar je zou ook aan bonenmeel kunnen denken. gemalen (gedroogde) witte bonen. Wordt veel gebruikt in de industrie omdat amandelen duur zijn. Denk alleen dat je dat zelf moet malen. De smaak krijg je met beide niet in de buurt van amandelen trouwens.
Experimenteer eens met Maizena, gebruik qua gewicht eerst eens de helft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130976906
Maizena, daar zou ik nou nooit opgekomen zijn, bedankt, ga ik uitproberen. :)
  maandag 9 september 2013 @ 07:46:05 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130976911
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 07:45 schreef Gwywen het volgende:
Maizena, daar zou ik nou nooit opgekomen zijn, bedankt, ga ik uitproberen. :)
Ik gebruik maizena in heel veel baksels, zoals taarten en cake.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130977169
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2013 07:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik gebruik maizena in heel veel baksels, zoals taarten en cake.
En dat is dus omdat daar geen gluten in zit, begrijp ik?
Wat doet dat dan precies? Wordt het daar zachter van?
  maandag 9 september 2013 @ 09:17:52 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130977962
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2013 08:17 schreef Gwywen het volgende:

[..]

En dat is dus omdat daar geen gluten in zit, begrijp ik?
Wat doet dat dan precies? Wordt het daar zachter van?
Lossere structuur, geen broodstructuur, maar zacht en splijtbaar met een vorkje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130979124
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2013 09:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lossere structuur, geen broodstructuur, maar zacht en splijtbaar met een vorkje
Klinkt super! O+
Zo steek je nog eens wat op.

Nu ik toch in dit topic ben, schiet me ineens te binnen dat ik bij een bramentaartje laatst de roomboter tot 'beurre noisette' moest laten smelten.
Ik heb het heel zachtjes opgezet tot het zich splitste in een heldere vloeistof en een soort bruine korreltjes op de bodem, is dat de bedoeling? Het rook inderdaad een beetje apart, noot-achtig.
  maandag 9 september 2013 @ 11:53:27 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130981599
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 10:21 schreef Gwywen het volgende:

[..]

Klinkt super! O+
Zo steek je nog eens wat op.

Nu ik toch in dit topic ben, schiet me ineens te binnen dat ik bij een bramentaartje laatst de roomboter tot 'beurre noisette' moest laten smelten.
Ik heb het heel zachtjes opgezet tot het zich splitste in een heldere vloeistof en een soort bruine korreltjes op de bodem, is dat de bedoeling? Het rook inderdaad een beetje apart, noot-achtig.
Ja, dat is idd precies bedoeling.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130981713
Net in het pizza-topic de tip gekregen om eens geroosterde paprika's te pureren als alternatief sausje voor op de pizza (ik kan niet tegen tomaat). Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Een hele paprika in de oven doen op 180 zodat ik daarna het velletje er af trek en in de blender kan gooien? Of moet ik het gewoon in reepjes in de pan roosteren en dan met velletje in de blender? Iemand tips? :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  maandag 9 september 2013 @ 12:07:09 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130981909
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 11:58 schreef essnhills het volgende:
Net in het pizza-topic de tip gekregen om eens geroosterde paprika's te pureren als alternatief sausje voor op de pizza (ik kan niet tegen tomaat). Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Een hele paprika in de oven doen op 180 zodat ik daarna het velletje er af trek en in de blender kan gooien? Of moet ik het gewoon in reepjes in de pan roosteren en dan met velletje in de blender? Iemand tips? :)
Neem een (ouwe) vork en prik die in een paprika, neem een gasbrander en steek die aan. Brand daarmee de paprika af, de huid wordt zwart. Niet schrikken.
Hou hem onder de kraan en spoel de geblakerde huid eraf.
Dit kan ook boven een gaspit op het fornuis, maar gaat wat minder goed. Met een elektrieke verfafbrander gaat het ook.
Gasbrander doet het ook goed met tomaten schillen trouwens en met een caramellaag maken op een pudding bijvoorbeeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 september 2013 @ 12:09:10 #185
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_130981966
Als je niet de methode van Piet aandurft: paprika's in grove stukken, velletje insmeren met olie, onder de grill in de oven laten zwartblakeren. Daarna een tijdje in een afgesloten plastic zakje, kun je daarna vrij gemakkelijk het velletje erafhalen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_130982035
Oké bedankt ^O^

Ik heb helaas geen gasbrander en met de gaspit op het fornuis weet ik niet of het goed gaat lukken..

Ik probeer eerst wel de manier van Lienekien :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  maandag 9 september 2013 @ 12:12:10 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130982036
Of, als je heel lui bent, haal een grote pot milde Ayvar bij de turkse slager. Is een soort "sambal" maar dan geheel niet scherp gemaakt van paprika en aubergine.
Er is ook een pittige variant, er lekker op gegrilled vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 september 2013 @ 12:15:20 #188
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_130982100
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2013 12:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Of, als je heel lui bent, haal een grote pot milde Ayvar bij de turkse slager. Is een soort "sambal" maar dan geheel niet scherp gemaakt van paprika en aubergine.
Er is ook een pittige variant, er lekker op gegrilled vlees.
Van Batak heb je potten met gegrillde rode paprika's.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 september 2013 @ 12:21:06 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130982254
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 12:15 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Van Batak heb je potten met gegrillde rode paprika's.
Klopt, had ik geeneens aan gedacht, en die zijn eigenlijk veel lekkerder dan die blokkige paprika's uit het westland.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 september 2013 @ 12:23:40 #190
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_130982307
Ik vraag me wel eens af wat de voedingswaarde nog is van die uit een pot. Verse paprika's zijn behoorlijk rijk aan vitamine c.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 september 2013 @ 12:26:45 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130982377
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 12:23 schreef Lienekien het volgende:
Ik vraag me wel eens af wat de voedingswaarde nog is van die uit een pot. Verse paprika's zijn behoorlijk rijk aan vitamine c.
Klopt, maar zoveel heb je ook niet nodig, een kwart sinaasappel is voldoende om scheurbuik te genezen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 9 september 2013 @ 19:52:00 #192
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_130997071
Hallo! Ik heb een varkensfiletrollade (750 gram) liggen en nou kwam ik een recept tegen met appel en kaneel en kruidnagel. Nou geeft het recept aan dat ik 'm op de barbecue moet bereiden (zo'n 1,5 uur en dan telkens omdraaien) maar ik heb geen tuin noch barbecue.
Ik kan hem toch ook gewoon in de oven mikken? En hoe lang en hoe heet denk je dat het dan moet?
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  maandag 9 september 2013 @ 20:21:28 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130998585
quote:
6s.gif Op maandag 9 september 2013 19:52 schreef Skaai het volgende:
Hallo! Ik heb een varkensfiletrollade (750 gram) liggen en nou kwam ik een recept tegen met appel en kaneel en kruidnagel. Nou geeft het recept aan dat ik 'm op de barbecue moet bereiden (zo'n 1,5 uur en dan telkens omdraaien) maar ik heb geen tuin noch barbecue.
Ik kan hem toch ook gewoon in de oven mikken? En hoe lang en hoe heet denk je dat het dan moet?
Oven kan prima, braad hem eerst even aan in een koekenpan, en dan 2-3 uur bij 120 graden.
Voordeel van langzaam garen is dat de structuur mooier wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 9 september 2013 @ 22:19:26 #194
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_131005355
Dankjewel!
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  dinsdag 10 september 2013 @ 20:20:01 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131035723
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2013 19:48 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik heb een flespompoen gekocht waar ik een hoofdgerecht mee wil maken geen soep, suggesties? Overigens geen idee hoe je het bereidt
Heb vanavond pompoensoep gemaakt die door kan gaan voor een ragout.
Ongeveer een 1,5 kilo schoongemaakt pompoenvlees aan de kook gebracht met een liter kippenboullion klein beetje garem massala erbij, afgestreken theelepel, en wat zout.
Toen het gaar en zacht was de staafmixer erin en een pakje room, hierbij een pond kleine coquilles.
Goddelijk lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131036826
Piet, ik heb een (picanha) staartstuk van 1 kilo in de vriezer liggen en nu kom ik alleen recepten voor op de bbq tegen of als steaks. Ik wil hem in de oven bereiden.
Vetlaag insnijden en dan aanbraden met peper en zout of meteen in de oven gooien op weet ik veel hoeveel graden en tijd ?
  dinsdag 10 september 2013 @ 20:55:34 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131038037
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 20:39 schreef Sorella het volgende:
Piet, ik heb een (picanha) staartstuk van 1 kilo in de vriezer liggen en nu kom ik alleen recepten voor op de bbq tegen of als steaks. Ik wil hem in de oven bereiden.
Vetlaag insnijden en dan aanbraden met peper en zout of meteen in de oven gooien op weet ik veel hoeveel graden en tijd ?
Heb geen goede ervaringen met staartstuk, hoor verhalen dat je het als steak kan eten, maar een paar keer taaie boel gehad en er uiteindelijk een (zeer smakelijk) stoofgerecht mee gemaakt.
Wat je zou kunnen proberen is hem op lage temperatuur langzaam te garen.
Aanbraden en dan een uur of 3 op 75 graden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131041421
Een staartstuk moet flink lang afgehangen worden wil je het als steak bakken. En dat is het in Nederland meestal niet. Nederlandse slagers snijden er rosbief van, taai als de neten.
pi_131043446
Het is de bedoeling om hem als 1 geheel te braden en dan aan tafel aan te snijden.
3 uur op 75 wordt het dan niet te droog ?
  dinsdag 10 september 2013 @ 22:30:44 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131044362
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 22:15 schreef Sorella het volgende:
Het is de bedoeling om hem als 1 geheel te braden en dan aan tafel aan te snijden.
3 uur op 75 wordt het dan niet te droog ?
Nee, niet met die vetlaag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')