gianni61 | maandag 27 mei 2013 @ 13:17 |
[Centraal] Whisky /Whiskey Topic Welkom in het centrale whisky-topic, met daarin ruimte voor alles voor en over whisky en whiskey. De voorgaande delen: Topicreeks: [Centraal] Whisky / Whiskey • Wat is whisky? Whisky is een destillaat, dat wordt gestookt van granen; voornamelijk gerst, tarwe, rogge, en maïs. Hiertoe wordt uit de granen door middel van een speciaal proces, vergelijkbaar met het brouwen van bier, suiker onttrokken dat vervolgens vergist en gedestilleerd wordt in koperen destilleerketels. Daarna wordt het enige jaren op eikenhouten vaten gelegd om te rijpen. De meeste whiskies worden gemaakt van meerdere soorten graan, die apart verwerkt worden en later weer bij elkaar gemengd. Dit noemt men blended whiskies. Voorbeelden die je vaak tegenkomt zijn Johnny Walker Red en Black Label, Vat69, Teachers, Famous Grouse, etc. Andere whiskies worden van slechts één graansoort gestookt. Als die ene graansoort (gemoute) gerst is, dan heet het resultaat een single malt whisky. Is dat rogge, dan wordt het een straight rye whisky. De eerste zie je vaak uit Schotland (en soms uit Ierland), de laatste meestal uit de USA. Als zo'n whisky nu ook nog eens getapt wordt uit één vat, dan wordt het een single cask whisky genoemd. De meeste whiskies die je gewoon koopt zijn dranken met een alcoholpercentage tussen de 40% en 46%; dat noemt men drinksterkte. Soms worden whiskies verkocht op hogere alcoholpercentages, zoals ze uit het vat vandaan komen. Dit noemt men dan vatsterkte, of cask strength whisky. Men kan er voor kiezen om de whisky op vatsterkte door er een beetje (bron)water aan toe te voegen iets soepeler drinkbaar te maken, dit is echter niet noodzakelijk. • Waar haal ik whisky? De betere whisky vinden wij onder andere bij: • Ton Overmars slijterij te Amsterdam • Van Wees slijterij te Amersfoort • Van Zuylen slijterij te Loosduinen • Slijter Zonneveld te Maassluis • Whiskykoning te Den Bosch • Versailles te Nijmegen • Whiskybase shop te Rotterdam • Whiskysite/Druiventuin te Leiden of zo lang de Britse Pond weinig waard is: • The Whisky Exchange in de UK • Master Of Malt in de UK • Royal Mile Whisky in de UK Voor de meeste standaardbottelingen kan je online terecht bij: • Drankgigant • Drankdozijn Bij de meeste van bovenstaande winkels is het ook mogelijk om online te bestellen zodat je voor een nieuwe of bijzondere whisky niet eens de deur uit hoeft • En wat als ik nog vragen heb? Post de vraag in dit topic Voor wie het weten wil: Hoe een whisky uiteindelijk smaakt is voor een groot (zo niet het grootste) deel afhankelijk van het vat waarin het bewaard is geweest. Tegenwoordig wordt de meeste Schotse whisky gerijpt in vaten die daarvoor in Amerika hebben gediend om bourbon in te laten rijpen. Vroeger werd er veel vaker whisky gerijpt in ex-sherryvaten. Vaak wordt er gezocht naar de beste mix van bourbonvat-whisky en sherryvat-whisky om een bepaald karakter te creëren voor een bepaalde botteling. Er zijn ook variëteiten die exclusief van bourbonvaten komen (veel Glenmorangies bijvoorbeeld) en sommige fabrikanten hebben echte 100% sherryvat-whiskies in het assortiment (veel Macallan, Glenfarclas en Aberlour). vele honderden verschillende smaken? Zeker! Zó veel variatie met een soort drank? Veel meer verschillende smaken dan elke andere alcoholische drank die ik ken. zachte whisky, scherpe whisky, rokerige whisky, zoete whisky, medicinale whisky, frisse whisky, romige whisky, noem het maar op. Dus laat u door één slechte eerste ervaring niet uit het veld slaan. Helaas zitten er zeker bij de voordeligere flessen whisky ( onder de 30 euro) verhoudingsgewijs veel slechtere soorten. tussen. Probeer daarna gewoon eens een andere of haal bij de betere slijter een paar mini-flesjes (5cl) van enkele Single Malt Whiskies....en vergelijk die eens. u zult versteld staan van de varieteit. Slechte whisky is natuurlijk beter te haggelen met flink veel ijs/water/cola Dramming? Whisky drink je doorgaans uit een glas (toch?). In de diverse landen gelden er in de horeca verschillende regels over de hoeveelheid te schenken alcohol in een glas. In Nederland lijkt de standaard op 35ml te zitten voor een glaasje whisky. In de beter gesorteerde whiskybars kun je er ook voor kiezen om een halve hoeveelheid ( ± 2cl) aan te schaffen zodat je makkelijker meer smaken kunt vergelijken of proberen zonder dat je te snel onder invloed of blut raakt. Een dram is echter een willekeurige hoeveelheid whisky die je inschenkt. De ene keer kies je er voor om een ruime hoeveelheid in te schenken zodat je de hele avond aan een glas kunt nippen. een andere keer neem je juist kleinere beetjes, of halve drams zodat je meerdere soorten kunt proberen. Nog meer info nodig? dan kun je hier een forum vinden dat speciaal is gewijd aan whisky in al zijn verschijningsvormen Meer whiskylinks • Whiskybase • The Whisky Wire • Malt Madness • Ralfy's YouTube Channel • Whisky Connosr Drink verstandig, drink met maten ----Het leven is te kort om slechte whisky te drinken!---- Hier verder! | |
gianni61 | maandag 27 mei 2013 @ 13:17 |
geloof dat Orbeatle niet in de gaten had, dat hij de lapo had | |
Cynix ® | maandag 27 mei 2013 @ 13:19 |
Misschien iets te vroeg op de dag aan de Whisky? | |
Orbeatle | maandag 27 mei 2013 @ 13:20 |
Oeps , sorry! Zit ook gewoon op kantoor nu, dus dan moet ik ook nog wel eens even gauw iets werkgerelateerds doen . | |
gianni61 | maandag 27 mei 2013 @ 13:21 |
kan gebeuren. heb ik ook wel eens | |
MPG | maandag 27 mei 2013 @ 13:22 |
Een fles in zn bureaula ? | |
Orbeatle | maandag 27 mei 2013 @ 13:27 |
Je moest eens weten... | |
totalatool | maandag 27 mei 2013 @ 13:32 |
Dus, Feis Ile... helaas moet ik dat dit jaar missen. Voor volgend jaar heb ik mijn eerste masterclass al geboekt, en ondertussen zal ik in september nog wel naar het Islay Jazz Festival gaan. | |
gianni61 | maandag 27 mei 2013 @ 13:37 |
mijn plannen om naar schotland te gaan zijn weer even de ijskast ingegaan. mede dankzij een extra dure beurt aan de auto en een belastingdienst die opeens bedenkt dat ze zorgtoeslag terug willen hebben. maar ook omdat niemand mee wil | |
Joooo-pi | maandag 27 mei 2013 @ 13:56 |
Het geweldige systeem van de voorschotten van de belastingdienst . Maar goed, dat is off-topic. | |
JeMoeder | maandag 27 mei 2013 @ 15:34 |
Welke van de FOK!kers zijn ter plaatse (Feis Ile)? | |
golfer | maandag 27 mei 2013 @ 15:53 |
Nee, we waren een paar jaar geleden toch op Skye en dan kon ik natuurlijk niet nalaten even een tour en rondleiding te doen bij Tallisker. | |
Cynix ® | maandag 27 mei 2013 @ 16:41 |
Ga ik ook zeker nog eens doen, maar dan waarschijnlijk naar Islay. | |
MarkHerder | maandag 27 mei 2013 @ 16:43 |
vanavond weer een bijeenkomst en proeverij van onze whiskyclub : http://www.whiskyenwad.nl/. Er is door bestuurd een eigen blend gemaakt en we krijgen de spirit (jaar2) te proeven van de Grunninger whisky welke volgend jaar mogelijk gebotteld wordt. Ik ben benieuwd. Ik ben zelf een enorme beginner met whisky maar heb wel vrienden welke allerlei diploma's hebben in de whiky en andere dranken. Mijn korte aanraking met whisky heeft mijn smaak heel erg veranderd. Wat ik voorheen niet puur door mijn keel kon krijgen heb ik nu totaal geen moeite mee. Je moet dus ook whisky (lees sterke drank) leren drinken. Verder moet je naar mijn weten wel echt de achtergrong goed weten van whisky en de smaken. iedereen roept altijd maar : Jodium, vanille, Caramel etc maar dit zijn begrippen die veel te breed zijn. Verder is het goed om echt met eem pipet druppels water bij je single malt te doen Niet zeggen dat dit zonde is maar dit is bij sommige whiksky's echt een smaakverrijker. Eind vorige topic las ik een beginner die niet wist waar hij moest beginnen: dat is puur afhankelijk van je smaak, maar je zou kunnen beginnen met wat fruitige whisky's. Zeker geen Islay pakken als beginner. Glenrothes / Highland Park / Old Pulteny zijn naar mijn weten goed Single Malts om mee te beginnen. Verder ben ik ook echt niet vies van een blend. Naked Grouse is een van de meest gedronken blends bij mij thuis. Verder Chiva Regal 18 en Jameson ook prima. Ik vind whisky leuk, de sfeer er om heen en het heeft mijn kortzichtlijke blink op drank (bier en beerenburg) enorm verrijkt met naast whisky ook rum en cognac. Voor nu proost en laat wel even weten wat we vanavond geproeft hebben. | |
kensei | maandag 27 mei 2013 @ 16:50 |
Van het weekend ook voor het eerst een Millstone 100 gedroken. Een Nederlands whisky die puur van rogge wordt gemaakt. 1 van de zoetste Whisky's die ik op heb, smaakt heel subtiel naar honing, ook een aanrader | |
morgane | maandag 27 mei 2013 @ 17:50 |
Ik ben een zij bedankt voor je tips, ik hoop binnenkort weer eens de kans te krijgen wat te proeven | |
MarkHerder | maandag 27 mei 2013 @ 17:56 |
sorry! Dames hebben een veel betere smaak dan heren over het algemeen dus proeven die handel! | |
morgane | maandag 27 mei 2013 @ 17:59 |
Haha we zullen zien. Moet denk ik vooral gaan wennen aan het verschil in alcoholpercentage t.o.v. wijn | |
MarkHerder | maandag 27 mei 2013 @ 18:05 |
hahaha ja ik heb er ook door heen gemoeten, vreemd eigenlijk dat je iets eerst vies vindt en daarn echt heel lekker vindt. | |
morgane | maandag 27 mei 2013 @ 18:10 |
Dat had ik idd ook met bier, wijn en koffie. Dus dit wordt het volgende project zag bij G&G een proefflesje Chivas 12 staan, is dat nog wat? | |
Cynix ® | maandag 27 mei 2013 @ 19:09 |
Chivas Regal is prima whisky! Ik heb hier permanent een flesje of 15-20 whisky staan, maar er zit altijd wel een Chivas Regal bij. Lekker en niet al te moeilijk. Bijna iedereen lust 'm wel. | |
RingBewoner | maandag 27 mei 2013 @ 19:12 |
In de zon met een tomintoul 10 is het best lekker. | |
Atmosphere82 | maandag 27 mei 2013 @ 19:33 |
Orbeatle, je hebt best een opwindende (nieuwe) UI moet ik zeggen haha! | |
Orbeatle | maandag 27 mei 2013 @ 19:43 |
Oei! Dat is tegen de policy he. Het mag niet seksueel getint zijn . | |
Atmosphere82 | maandag 27 mei 2013 @ 19:47 |
Het kan toch net haha! Een vriend van me had in de klas eens af en toe T-shirts aan waarop een non te zien was die bepaalde handelingen deed in haar onderste regionen zal ik maar zeggen...! | |
totalatool | dinsdag 28 mei 2013 @ 16:01 |
Anyway...... Ik heb zojuist een fles Ardbog gescoord, zonder daarvoor op mijn trouwdag zaterdag naar een Ardbeg embassy te hoeven gaan. Heb ik toch een alcoholisch aandenken aan mijn trouwdag. Woei! | |
JeMoeder | dinsdag 28 mei 2013 @ 16:12 |
Ah leuk man! Al geproefd? | |
MarkHerder | woensdag 29 mei 2013 @ 08:51 |
Zo maandag een blinde proeverij gehad. Dat was erg leuk om te doen. 5 flessen, 15 keuzes. Ik had er 2 goed Haha. Wat hebben we geproefd: 1. The Wild Geese, rare Irish Whiskey 2. Glen Moray 8yrs 3. McAllan 10 yrs Cask Strenght 4. Black Grouse 5. Longrow CV Peated en de winnaar kreeg een Carn Mor individuele botteling van een Arran 14Yrs welke we ook maar direct hebben geproeft. Niet de meest speciale flessen (Op de McAllan na) maar erg leuk om een keer te doen. | |
Orbeatle | woensdag 29 mei 2013 @ 09:27 |
Die Longrow CV heb ik ook eens ooit geproefd. Wat een ellende, heftige whisky! | |
totalatool | woensdag 29 mei 2013 @ 10:17 |
Nee, hij is nog niet eens verzonden. Maar dat maakt niet uit, zoals ik er nu over denk open ik hem pas op 1 juni 2014. | |
JeMoeder | woensdag 29 mei 2013 @ 10:20 |
Bedoel je dat je de Longrow niet lekker vind, of juist erg? Ik ben er helemaal weg van namelijk. | |
Orbeatle | woensdag 29 mei 2013 @ 11:08 |
Ellende. Dat is negatief. Nee, ik vond 'm niet lekker . Maar ben ook geen fan van Springbank. | |
JeMoeder | woensdag 29 mei 2013 @ 12:22 |
Ik ben gek van veel van de destillaten die uit Springbank destilleerderij komen. Longrow CV vind ik een lekkere, iets rokerige en scherpe jonge whiskey Maar goed, gelukkig verschillen de smaken | |
Boze_Appel | donderdag 30 mei 2013 @ 00:43 |
Prive GlenGrant-tasting gehad. Wat is het leven toch zwaar. | |
Atmosphere82 | donderdag 30 mei 2013 @ 12:49 |
Leuk hoor! Kan iemand mij verder nog wat goede Ierse whiskeymerken aanraden die a.) te betalen zijn en b.) niet zo standaard zijn als b.v. Jameson, Connemara en Tullamore Dew? Ik ken b.v. wel Locke's en Readbrest, maar ik zoek nog wat anders. Alvast bedankt! | |
MPG | donderdag 30 mei 2013 @ 12:55 |
Bushmill's? | |
Atmosphere82 | donderdag 30 mei 2013 @ 12:55 |
Die vind ik niet zo lekker eigenlijk... | |
MPG | donderdag 30 mei 2013 @ 12:56 |
Ligt eraan welke je hebt. De 10 yo vind ik nog vrij aardig. | |
totalatool | donderdag 30 mei 2013 @ 13:41 |
Green Spot of Yellow Spot? | |
Karstman | donderdag 30 mei 2013 @ 14:49 |
Bushmills 1608 is een mooie dram, ook de 16 jaar is uitstekend maar wel weer wat duurder. Tyrconnell is ook niet een onaardige dram, tijdje geleden een proefsetje van gekregen en dat was prima weg te krijgen. Verder hebben we nog Wild Geese (van Cooley). In blend en single malt variant. Prachtige vierkante fles en tegenwoordig is de single malt wat beter te betalen dan toen hij net op de Nederlandse markt verscheen. Het is alleen geen hoogvlieger qua smaak vind ik. Wil je eens een graanwhisky proberen is Greenore altijd het proberen waard. | |
Atmosphere82 | donderdag 30 mei 2013 @ 16:34 |
Oké bedankt! Dan weet ik me wat me te doen staat bij de Ierse pub of bij Gall & Gall! | |
Boze_Appel | donderdag 30 mei 2013 @ 16:43 |
De 10 jaar oude port finish hebben we bij mij geproefd, maar ik bedenk mij nu dat je daar wellicht nog niet bij was. Erg lekker, maar voldoet denk ik niet aan eis a, het betaalbare (60 eu). | |
Atmosphere82 | donderdag 30 mei 2013 @ 16:47 |
Uhm nee, ik wil liever niet boven de 33 euro gaan! | |
Karstman | donderdag 30 mei 2013 @ 17:05 |
Volgens mij wel, we hebben toen toch een heel setje Ieren afgewerkt? Later nog een proefsetje van iemand gehad waar een gewone, een port en een sherry finish inzaten (en een glas). Ik heb soweiso het idee dat Ierse whiskies een hogere prijsstelling hebben dan schotse... | |
Cynix ® | donderdag 30 mei 2013 @ 17:34 |
Dat is wmb dan onterecht. Ik vind Schotse lekkerder. | |
Boze_Appel | donderdag 30 mei 2013 @ 17:45 |
Ja, dat klopt. Wellicht een simpele kwestie van vraag & aanbod? Of het komt omdat het duurder is om alles tot pulp te destilleren. | |
MarkHerder | donderdag 6 juni 2013 @ 11:50 |
Ik ben bezig om met mijn vader en twee ooms een reis naar Schotland te plannen. 2 opties of Islay reis of Speyside reis. Mijn keus is Speyside reis, meer bezoeken bij elkaar en ben geen Islay drinker (De rest wel) iemand van jullie al een keer naar een van deze twee gebieden gewwest en kan der wat over zeggen? groeten Mark | |
Heufje | vrijdag 7 juni 2013 @ 11:39 |
Ik ben twee jaar geleden in het najaar naar Islay geweest. Was fantastisch. Het hele eiland ruikt gewoon naar Islay whisky Hebben Bowmore en Laphroaig bezocht en bij beiden een tour gedaan. Uiteraard ook even een vlaggetje gepland op mijn plot en mijn rente opgehaald. Helaas konden we maar twee nachten blijven. Wij hebben de boot naar Newcastle genomen, daarna een mooie trip met de auto naar het westen, daar weer de boot naar Islay. Lange rit, maar veel moois gezien. Sliepen in Cala Sith Guesthouse in Port Ellen. Echte aanrader! Werden daar 's avonds laat verwelkomt met een lekker glas Ardbeg. Wat wil je eigenlijk precies weten? | |
MarkHerder | vrijdag 7 juni 2013 @ 12:43 |
Wat ik wou weten is of de reis naar Islay en het verblijf ook het Schotland gevoel geeft. Maar wat ik zo lees dan moet dat wel goed komen. | |
Ringo | zaterdag 8 juni 2013 @ 02:17 |
Bourbon! | |
Ringo | zaterdag 8 juni 2013 @ 02:19 |
Nog eens bourbon! | |
Ringo | zaterdag 8 juni 2013 @ 02:20 |
Weinig geld, veel smaak! Nu met extra tropisch fruit, koffie en cacao! | |
DaCobus | zaterdag 8 juni 2013 @ 07:28 |
Ben een keer op tijd en heb 2 van deze jongens kunnen bemachtigen. | |
Cynix ® | zaterdag 8 juni 2013 @ 08:55 |
Ziet er op papier al goed uit! Speciale editie? | |
Cynix ® | zaterdag 8 juni 2013 @ 08:56 |
Goed bezig, R! | |
DaCobus | zaterdag 8 juni 2013 @ 09:05 |
Een speciale editie van een speciale editie zeg maar. Eenmaal per jaar komt de Cairdeas uit en nu dus een port wood finish! Well, summer has truly arrived on Islay, which is particularly good as we’ve just taken part in the Feis Ile Festival. A big thanks to the thousands of you who came to visit us over the week-long festival and I those of you who were able to join in with our special events on the Sunday, Monday and Tuesday enjoyed it as much as we did. If you couldn’t make it you can catch up on some of the festivities on our Feis Ile live blog page here. This is perhaps the most eagerly anticipated email by our ‘Friends’ from me for the whole year because it gives me great pleasure to announce that this year’s special ‘Friends’ bottling - Cairdeas - is now on sale in our online shop. Of course every year Cairdeas is different, but this year I believe it is truly special and very unique indeed. I’m sure you’ll understand when I say that we do sometimes like to keep a few secrets to ourselves! Well, I managed to get a style of barrel that we’ve never used before and one that I’d been hoping to for a long time: port barrels! I’ve always felt that the marriage of Laphroaig with these barrels would produce something very special and frankly I was not disappointed – the result is simply delicious! For the technically-minded among you: it’s been bottled at 51.3% ABV, is non-chill filtered and is an all natural colour. But to be professional, here are my official tasting notes: Nose Stewed Rhubarb, Huge peat moving into vanilla ice cream and milk chocolaty. Gentle cloves, minty and fresh... Cairdeas Port wood then becomes floral like summer roses, orange marmalade and finishes with a long, dry charcoal finish. Palate A lovely mouth feel and a nice balance, Cairdeas port wood has an initial honey sweetness but becomes dry quickly then creamy and floral, it shows a heavy saltiness and a great liquorice root flavour that really lasts, it then develops into a long, heavy charcoal finish mixing with orange rind flavours that really linger on the palate. It’s on sale for £47 with a maximum of three bottles per FoL. | |
Cynix ® | zaterdag 8 juni 2013 @ 09:20 |
Mooi! | |
morpheus_at_work | zaterdag 8 juni 2013 @ 21:07 |
Vandaag tijdens onwijs veel shoppen in drankzaak ook 3 whiskey gehaald . Johnny Walker Red voor in de mix met de cola , Black Label en Jameson Select Reserve. Leuk dat er ook een topic over is , leer ik ook nog eens wat van. | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juni 2013 @ 21:09 |
Dan je eerste les Johnny Walker is Whisky, geen whiskEy Dus je hebt 2 whisky en 1 whiskey gehaalt [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 08-06-2013 21:10:11 ] | |
morpheus_at_work | zaterdag 8 juni 2013 @ 21:14 |
Gelukkig drink je er ook stukken minder van dan wijn, smaak sensatie is er al met een bodem en groot glas | |
XmattX | zaterdag 8 juni 2013 @ 21:17 |
| |
morpheus_at_work | zaterdag 8 juni 2013 @ 21:18 |
Pfff moet ik nog gaan nadenken waar ze gebotteld worden | |
Preston_Marlowe | zaterdag 8 juni 2013 @ 22:25 |
Was te laat helaas. Was ook wel erg snel uitverkocht | |
badschaap | zondag 9 juni 2013 @ 01:28 |
Is the Famous grouse een goede whisky om mee te leren whisky te drinken? | |
kensei | zondag 9 juni 2013 @ 02:07 |
Eerder een whisky om het af te leren | |
badschaap | zondag 9 juni 2013 @ 02:25 |
welke is dan goed | |
DaCobus | zondag 9 juni 2013 @ 08:50 |
Zijn er zoveel goed. | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | zondag 9 juni 2013 @ 09:00 |
Gwn jack daniels is de beste in de cola lekker Niet die schotse imitatie shit nemen | |
Orbeatle | zondag 9 juni 2013 @ 09:26 |
Ah, weer zo'n troll... | |
Joooo-pi | zondag 9 juni 2013 @ 10:14 |
Lees je even in over het verschil tussen een blend en een single malt. Zoek dan een betaalbare single malt uit (rond de 25 euro). Om de verschillen tussen de single malts te ontdekken, kun je ook miniaturen kopen van verschillende merken. | |
morpheus_at_work | zondag 9 juni 2013 @ 10:23 |
welke heb je op het oog want ze hebben er maar 12 verschillende met hun eigen smaak en eigenschappen. | |
morpheus_at_work | zondag 9 juni 2013 @ 10:25 |
Jameson is erg goed en mild om je smaakpapillen te laten wennen | |
badschaap | zondag 9 juni 2013 @ 12:08 |
gewoon die standaard versie | |
MarkHerder | zondag 9 juni 2013 @ 14:42 |
Famous Grouse is een prima om in te stappen met Whisky, wat een onzin dat dat een afkanpper is. Whisky is smaak en aan smaak hangt geen prijskaartje of een merknaam! Lekker Famous Gouse proberen (qua prijs ook prima als je het niet lekker vindt) Daarna stapje naar Black Grouse of Naked Grouse als je in de Grouses wilt blijven. Wil verder in de wondere wereld van Malt dan raad ik je aan om te kijken naar Macallan10, Glenfidich12 of old pulteny12. Dit waren voor mij de fijnsten om te beginnen met whisky. Ik heb zelf de keuze genomen om ook niet direct met de Islay whisky in te stappen, Ardbeg Laprhroig of Bowmore, dit zijn over het algemeen zware whisky's en niet voor beginner. Maar wat ik al zei, het is een kwestie van smaak. | |
XmattX | zondag 9 juni 2013 @ 15:07 |
Het verrassende is dat veel mensen juist via deze geturfde whiskies binnenkomen. Dus ik zou ze wel proberen als beginner. Vind je het niks, laat het dan even links liggen, grote kans dat je ze later in je whiskyleven wel leert waarderen (En zo niet, ook geen man overboord, er is genoeg lekkere whisky over ) | |
Cynix ® | zondag 9 juni 2013 @ 15:23 |
Het is net na 3-en, zou ik al aan de Whisky kunnen? | |
kensei | zondag 9 juni 2013 @ 15:44 |
| |
Cynix ® | zondag 9 juni 2013 @ 15:52 |
Ja, dat dacht ik dus ook. Het is een Glenlivet 15yo geworden. | |
badschaap | zondag 9 juni 2013 @ 16:00 |
hoeveel soorten heb je dan wel niet | |
Cynix ® | zondag 9 juni 2013 @ 16:25 |
Ik heb altijd wel een flesje of 20 staan. Voorkeur is Islay, maar ik wil wel een 'brede smaak' houden, dus ik wissel regelmatig van soort. Alle bekende namen wel zo'n beetje geprobeerd, maar dan wel vaak de 'instappers' tot een 30-35 ¤. Duurder kan altijd nog als ik alles geproefd heb. | |
badschaap | zondag 9 juni 2013 @ 16:25 |
haha wow real gentleman | |
MarkHerder | zondag 9 juni 2013 @ 17:03 |
ik doe het niet zo gek, heb een fles of 4 die steeds veranderen en 1 die eigenlijk altijd aanwezig is. Mijn vader verzameld whisky die heeft er zo'n 200 staan. | |
DaCobus | zondag 9 juni 2013 @ 19:43 |
Ardmore traditional cask al eens geprobeerd? Ik heb hem de laatste keer meebesteld (19,95¤) en hij is verrassend lekker. lekker peaty, zou zomaar een wat makkelijkere Islay kunnen zijn. | |
Cynix ® | zondag 9 juni 2013 @ 20:01 |
Ardmore? Weet ik zo even niet. Zal er eens op letten. | |
Karstman | zondag 9 juni 2013 @ 20:49 |
Honderden merken en duizenden zo niet tienduizenden varianten. Hier is een redelijk uitputtend lijstje: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_whisky_brands Heb er zelf een stuk of 60, miniaturen niet meegeteld. | |
morpheus_at_work | zondag 9 juni 2013 @ 23:12 |
Jammer dat ze er niet beter op worden na het bottelen zoals wijnen. | |
morpheus_at_work | zondag 9 juni 2013 @ 23:14 |
Glenfidich12 is aardig opgegaan tijdens een avondje met collegas tijdens een 3 daagse training in saai hotel | |
MarkHerder | maandag 10 juni 2013 @ 08:41 |
Jammer dat ze er niet beter op worden na het bottelen zoals wijnen. [/quote] Beter worden ze niet in smaak, wel in prijs redementen van 200 - 400% zijn normaal als je een beetje goede whisky inkoopt. | |
hoogvlieger | maandag 10 juni 2013 @ 11:14 |
Over 3 weken kan ik ff 2 flessen Bowmore 12jr accijnsvrij inslaan. Toch leuk 18e per fles | |
anndb | maandag 10 juni 2013 @ 17:15 |
Hier ook een Whisky fan! Bij mij is Lagavulin de favoriet. | |
habitue | maandag 10 juni 2013 @ 17:19 |
Laphroig QC | |
DaCobus | maandag 10 juni 2013 @ 18:37 |
Laphroaig blijft erg lekker ja. net als Ardbeg. | |
anndb | maandag 10 juni 2013 @ 21:48 |
Laphroaig vind ik ook wel lekker, maar iets te rokerig voor mij soms. Zo voor af en toe eens zeker goed te doen. Heb een vriend van mij dagje Whisky maken in Almere kado gegeven voor zijn verjaardag, en ga zelf natuurlijk mee. Ben benieuwd wat het gaat worden (http://www.kadopagina.nl/cadeau/maak-uw-eigen-whisky) | |
morpheus_at_work | maandag 10 juni 2013 @ 21:52 |
Sinds wanneer kan het rijpen bij iemand thuis ? | |
anndb | maandag 10 juni 2013 @ 21:54 |
Hehe geen idee dat zou je als tip voor het verkooppraatje aan de site moeten mailen haha ach als verjaardags kado viel het erg in de smaak en ik ga graag mee, ben wel benieuwd. Geen idee hoe professioneel het daar allemaal in toe gaat. Kan goed bij iemand semi-thuis zijn hehe. | |
XmattX | maandag 10 juni 2013 @ 21:55 |
Als er houtsnippers in liggen. En ik kan je uit eigen ervaring vertellen: da's best leuk, maar ook niet meer dan dat en zeker geen whisky zoals whisky ooit bedoeld was | |
Atmosphere82 | maandag 10 juni 2013 @ 23:23 |
Goede keuze! | |
DaCobus | dinsdag 11 juni 2013 @ 19:39 |
Kun je een niet te zuipen whisky iets mee ophalen. | |
XmattX | dinsdag 11 juni 2013 @ 22:10 |
Idd. Ik gebruik ze samen met verschillende specerijen en suiker om mijn eigen winter-likeurtje te maken van whisky die echt niet te zuipen is. (Dat vind ik niet snel overigens, ik denk eens in de 50 flessen oid) | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | vrijdag 14 juni 2013 @ 23:27 |
Ik zit een beetje te dubben tussen de Glenrothes Three Decades en de Dalmore King Alexander III. Nou is smaak iets persoonlijks maar wat zouden jullie aanraden? | |
Actaeon | vrijdag 14 juni 2013 @ 23:27 |
Goede username. | |
Cynix ® | vrijdag 14 juni 2013 @ 23:56 |
Geen idee. Ik had vanavond een glaasje Balvenie 14yo Golden Cask en die was heel goed te doen! Nu thuis doe ik nog een slaapmutsje Bowmore 12yo. | |
Karstman | zaterdag 15 juni 2013 @ 11:05 |
Ik ken ze allebei niet maar instinctief zou ik kiezen voor Glenrothes boven Dalmore. | |
gianni61 | zaterdag 15 juni 2013 @ 17:09 |
bestelling drankdozijn binnen gekomen: 1L laphroaig quarter cask sheep dip the laddie 10 jura 10 springbank CV Nikka black. Helaas niet allemaal voor mij zelf | |
golfer | zaterdag 15 juni 2013 @ 17:53 |
De lokale G&G was voorraad aan het opruimen en had een aantal whisky's in de aanbieding met 40% korting. Flesje Starthisla 12 y aangeschaft voor 26 euro. Vanavond maar even proeven. | |
Sunnythesun | zaterdag 15 juni 2013 @ 17:55 |
Wij hebben deze fles vanmiddag in de kast gezet: Website-voor-een-fles ruil | |
DaCobus | zaterdag 15 juni 2013 @ 19:04 |
Heb net een Talisker 57 North leeg. Was erg lekker! Wat is "Website-voor-een-fles ruil"? Ik heb eventueel een Laphroaig Cairdeas Port Wood edition te ruil. | |
Sunnythesun | zaterdag 15 juni 2013 @ 20:00 |
Mijn lief bouwt een website en de opdrachtgever geeft ons whisky Wij hebben ook nog een deel 57 North staan, en ook nog de distillers edition ongeopend. | |
gianni61 | zaterdag 15 juni 2013 @ 20:13 |
en hoe is deze? de 57 north heb ik ook nog open staan | |
Sunnythesun | zaterdag 15 juni 2013 @ 20:20 |
Weet ik nog niet Binnenkort maar eens open maken | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | zaterdag 15 juni 2013 @ 21:01 |
Zojuist een Lagavulin 16yo genomen, was er al een poos op naar zoek. | |
kensei | zaterdag 15 juni 2013 @ 22:17 |
parks & rec? | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | zaterdag 15 juni 2013 @ 22:18 |
Uh wat? | |
kensei | zaterdag 15 juni 2013 @ 22:38 |
die hele serie is zon beetje 1 grote reclame spot voor die specifieke whisky [ Bericht 0% gewijzigd door kensei op 15-06-2013 22:48:00 ] | |
morpheus_at_work | zaterdag 15 juni 2013 @ 23:02 |
Als het maar 1 fles is dan ben je te goedkoop 40 euro fles | |
Sunnythesun | zaterdag 15 juni 2013 @ 23:03 |
50 hier in het dorp. En hij is geen prof dus ja.. gewoon leuk om te doen. | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | zaterdag 15 juni 2013 @ 23:27 |
Ah nee, had hem bij een cafeetje gehad en vond hem fantastisch Hele serie nog nooit gezien of van gehoord eigenlijk | |
kensei | zaterdag 15 juni 2013 @ 23:54 |
Geniale serie als je the office ook goed vond, maar ontopic: goede aanwinst | |
Atmosphere82 | zondag 16 juni 2013 @ 23:12 |
Gisteren bij een vriend na een concert te hebben bezocht nog even 's nachts rond 01.30u aan de bourbon (Jim Beam) en de Goldlys gezeten. Voor een driejarige whisk(e)y is die laatste echt wel goed te doen vind ik! | |
MarkHerder | maandag 17 juni 2013 @ 13:10 |
Heeft iemand hier al wat geproefd van die nieuwe McAllan reeks (Ruby bv?) Ben daar wel erg benieuwd naar. | |
gianni61 | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:40 |
net de sheep dip open gemaakt, op zich geen verkeerde blend | |
Cynix ® | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:43 |
En? Was het wat? | |
Karstman | dinsdag 18 juni 2013 @ 22:18 |
Uit de nieuwe 1824 reeks van Macallan heb ik de Sienna en de Amber geproefd. De Sienna is veel lekkerder dan de Amber, meer diepte, voller van smaak, kruidiger, meer karamel en meer afdronk. Klopt ook wel als je naar de prijs kijkt. Ze lijken me wel wat overpriced eerlijk gezegd. | |
badschaap | dinsdag 18 juni 2013 @ 22:41 |
heb vandaag me eerste whisky gekocht. Johnnie walker black label. Vind m niet erg vies maar ook niet echt lekker | |
MarkHerder | dinsdag 18 juni 2013 @ 23:10 |
ok, Waarom Black label? Prijs? Naam? op aanraden van een ander? Persoonlijk denk ik had je dan beter met een black Grouse kunnen beginnen. Maar misschien kun je dmv de JW een beetje wennen aan de sterkte van de drank. | |
badschaap | dinsdag 18 juni 2013 @ 23:22 |
was in de aanbieding | |
mrPanerai | woensdag 19 juni 2013 @ 10:21 |
Net terug van vakantie vind ik in m'n mailbox een mailtje terug dat m'n slijter een fles Ardbog (nieuwe ltd van Ardbeg) voor me opzij heeft staan...helemaal blij dus ik mail terug dat ik er vandaag nog om kom, gaat ie sluit uitzonderlijk sluiten vandaag ...winkeliers zijn niet meer wat ze geweest zijn [ Bericht 0% gewijzigd door mrPanerai op 19-06-2013 11:54:15 ] | |
Orbeatle | woensdag 19 juni 2013 @ 10:31 |
Ik wil een collega van me een fles whisky cadeau doen, en ben op zoek naar tips. Ik weet dat hij erg gecharmeerd is van de Laphroaig Quarter Cask, dus ik wil iets voor 'm halen wat daarop lijkt, maar toch net een klein beetje anders . Iemand goede suggesties? Budget is ongeveer de prijs van de Laphroaig Quarter Cask. | |
Molleman | woensdag 19 juni 2013 @ 11:15 |
Afgelopen weekend een Whisky/Whiskey avondje gehad met een aantal vrienden. Ieder zijn collectie meegenomen en er wat van aan het proeven geweest. - Highland Park 18 - Jack Daniels White Rabbit - Glenfiddich 15yo - Glenfiddich Rich Oak - Aberlour 16yo - Coal ila single cask Strenght - Bowmore Legend Van de Highland Park 18 zou ik toch graag een flesje willen hebben, waarom zo duur... | |
XmattX | woensdag 19 juni 2013 @ 11:51 |
Je zou kunnen denken aan de Lagavulin 16 (iets subtieler, meer gebalanceerd, ongeveer een tientje duurder, een klassieker) of een Finlaggan Cask Strength (onbekende jonge islay whisky op vatsterkte, heftig van smaak een sterkte, ongeveer 5 euro duurder) | |
Orbeatle | woensdag 19 juni 2013 @ 15:20 |
Oh ja, een Lagavulin is wel een goeie misschien. Thanks. | |
kensei | woensdag 19 juni 2013 @ 15:29 |
Ik had er 2 flessen van, maar die zijn alweer op helaas Vroeger waren ze nog eens 50e bij drankdozijn | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | woensdag 19 juni 2013 @ 15:35 |
Bij de slijter zijn ze nog steeds erg goedkoop als je een beetje kunt rennen. | |
Karstman | woensdag 19 juni 2013 @ 20:33 |
Dan moet je het niet bij je vaste slijter doen want die kennen je... | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | woensdag 19 juni 2013 @ 20:37 |
Of gewoon zoveel meeneemen dat het de moeite waard is... zie mijzelf al met drie cases Laphroaig de deuren uit rennen | |
Karstman | woensdag 19 juni 2013 @ 20:45 |
Ik kan bij het bovenste plankje in de Druiventuin maar dat is het me echt niet waard. Nu krijg ik nog wel eens echt goeie dingen te proeven (Brora 35 enzo) en dat is dan over | |
Atmosphere82 | woensdag 19 juni 2013 @ 21:36 |
Dat zijn prachtige merken! | |
Atmosphere82 | woensdag 19 juni 2013 @ 21:37 |
Ja hè? Ik heb er ook een fles van gekocht, vorig jaar op vakantie in Wales. Er zit nog een restje in... | |
mrPanerai | donderdag 20 juni 2013 @ 15:56 |
goeie whisky hoeft geen fortuin te kosten ff m'n flesjes opgehaald. eentje voor tussendoor en eentje voor speciale gelegenheden : | |
DaCobus | donderdag 20 juni 2013 @ 20:38 |
Ardbog! Die wil ik nog één zien te ruilen tegen mijn Laphroaig Cairdeas Port Wood edition. | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | donderdag 20 juni 2013 @ 20:59 |
Zojuist Aberlour 10yo en Springbank CV gehaald, als het niks is kan het altijd nog in de cola | |
morgane | donderdag 20 juni 2013 @ 21:31 |
Wat is er 'mis' met de Laphroaig dan? Lijkt me wel een aardige deal trouwens | |
mrPanerai | donderdag 20 juni 2013 @ 21:40 |
Mja ik hou 'm wel voor speciale gelegenheden, zeg ik nu . De laphroaig die je noemt is nog een stuk duurder. Marketing van Arbeg is wel goed! | |
morgane | donderdag 20 juni 2013 @ 21:41 |
Ik reageerde op je onderbuurman | |
Orbeatle | donderdag 20 juni 2013 @ 21:43 |
Springbank in de cola? Gadverdamme! | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | donderdag 20 juni 2013 @ 21:48 |
Huh wat? Zonde van de cola of de Springbank? | |
Orbeatle | vrijdag 21 juni 2013 @ 00:57 |
Van de cola . | |
DaCobus | vrijdag 21 juni 2013 @ 15:06 |
Niks! Maar ik heb er 2 gekocht om er één van te verkopen of te ruilen. De Laphroaigs wisselen nu voor 100-150¤ van eigenaar maar dat doen de Ardbogs ook. | |
Trashcanman | vrijdag 21 juni 2013 @ 16:08 |
Weinig als turf/medicinaal je ding is, dan is het zelfs een van de populairste whiskies. Zelf kan ik heeeeel af en toe een halve dram nog wel erg lekker vinden (weet zo niet meer welke Laphroaigs ik al wel eens geproefd heb, maar ik ga er van uit dat ze allemaal wel sterk medicinaal zijn ), maar zelf grote hoeveelheden (lees: een fles) inslaan zou ik niet zo snel doen. | |
DaCobus | vrijdag 21 juni 2013 @ 18:23 |
We hebben het nu wel over de Caideas Port wood edition hé! Maar idd, ook die heeft als basis de Medicinale turfsmaak. | |
Trashcanman | vrijdag 21 juni 2013 @ 18:28 |
I knows, erg vervelend (nou ja, ik slaap er niet minder om ) dat ik niet meer heb onthouden welke whiskies ik nu van Laproaigh al heb geproefd, nu kan ik alleen maar met algemeenheden gooien. | |
Bosbeetle | vrijdag 21 juni 2013 @ 18:30 |
Bij mij heb je de quater cask en de tripple wood gehad ( ik heb de gewone 10yo eigenlijk nog nooit gehad) ik vind van deze 2 de quater cask eigenlijk lekkerder. | |
Cynix ® | vrijdag 21 juni 2013 @ 20:23 |
Hmm, zo ook maar eens in de whiskykast snuffelen of er nog iets leuks in zit. | |
kensei | vrijdag 21 juni 2013 @ 20:25 |
Vanavond op tafel: Highland park 12 Dalmore 15 Millstone 100 rye Glenfarclas 12 Goed weekend allemaal | |
chufi | vrijdag 21 juni 2013 @ 20:25 |
morgane | zaterdag 22 juni 2013 @ 10:30 |
Ik ken 'm wel, dat bedoelde ik niet (ik werk bij G&G)...maar moet nog beginnen met whisky leren drinken dus die laat ik voorlopig maar staan | |
mrPanerai | zaterdag 22 juni 2013 @ 10:47 |
Idd ook een van mijn favorieten, ik koop enkel nog Islays, omdat ik daar de beste turf en het medicinale het best in terug vind. | |
JeMoeder | zaterdag 22 juni 2013 @ 11:01 |
Na 10 dagen overproofed white rum en appleton brown rum is het vanavond weer whiskytijd Gaat nog wat worden met die jetlag van me, gister 35 uur wakker geweest, net 10u geslapen maar nog zo duf als een luiaard. | |
Karstman | zaterdag 22 juni 2013 @ 18:14 |
Afzien zeker al die rum Paar goeie cask strength Islay's houden je ogen wel open! | |
Cynix ® | zaterdag 22 juni 2013 @ 20:35 |
Vandaag voor het eerst eens bij de Whiskykoning in Den Bosch geweest en natuurlijk wat meegenomen: een Caol Ila 2004 Saint & Peat (het is toch bijna winter ) en een Ledaig 10yo from the Isle of Mull. Even dubben waarmee ik ga beginnen. | |
Karstman | zaterdag 22 juni 2013 @ 20:48 |
Lekker, dat houdt de herfst wel even weg. Ledaig is denkelijk wat milder dan de Coal Ila, zou daar mee beginnen. | |
Cynix ® | zaterdag 22 juni 2013 @ 20:49 |
Dat bedacht ik me ook en die heb ik dus inderdaad net geopend. Lekkerrr! | |
Atmosphere82 | zaterdag 22 juni 2013 @ 21:51 |
Vond je ze lekker? | |
Joooo-pi | zaterdag 22 juni 2013 @ 22:40 |
Vanavond een laga | |
Karstman | zaterdag 22 juni 2013 @ 23:52 |
Bunnahabain 1997 uit de SV unchillfiltered collection hier | |
JeMoeder | zondag 23 juni 2013 @ 09:49 |
| |
DaCobus | zondag 23 juni 2013 @ 12:51 |
Ik heb hier Bunnahabain 12 maar die valt me een beetje tegen. Rare smaakje die ik niet kan thuis brengen. Hoestdrank ofzo. | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | zondag 23 juni 2013 @ 14:37 |
Nog niet gehad, alleen even geroken en dat beviel prima maar de smaak is nog een raadsel Laat het wel even weten, denk dat ik de Aberlour vanavond een kans geef. | |
XmattX | zondag 23 juni 2013 @ 15:38 |
Jup, da's herkenbaar Ik zeg, geef hem wat tijd: het was een van mijn eerste flessen SM whisky en gedurende de fles begon ik hem steeds lekkerder te vinden... | |
Atmosphere82 | zondag 23 juni 2013 @ 22:55 |
Ik ben vandaag naar het Omniversum in Den Haag geweest met een vriend. We zagen daar onder andere een film over de zogenaamde 'wereldoceaan'. Er waren beelden te zien van Celp die voor de kust van San Francisco groeit in de oceaan daar. Dat was leuk, ik moest direct aan die whisk(e)y denken! Die vriend van mij geloofde daarna niet dat deze substantie in een merk whisk(e)y wordt verwerkt... | |
Karstman | zondag 23 juni 2013 @ 23:28 |
Ach er zijn hele volksstammen die een worm in hun drank stoppen dus zo raar is een takkie groen nou ook weer niet. | |
Atmosphere82 | maandag 24 juni 2013 @ 17:50 |
Nee, dat is waar! | |
mrPanerai | maandag 24 juni 2013 @ 19:12 |
Iemand ervaring met Celp whisky? Ik had 'm al zien staan maar heb er nog een aantal op m'n lijstje staan die ik eigenlijk liever wil | |
Karstman | maandag 24 juni 2013 @ 22:13 |
Ja ikke. Als eigenaar van een prachtige fles Celp (inmiddels een jaar of 6-8 open en al goed groen van kleur) kan ik je aanraden om hem vooral te proberen maar niet perse om er een aan te schaffen. Het is een heel jonge islay met alle kenmerken die daar bij horen (turf, scherp, medicinaal) met daarbij door het zeewier een goeie hap zilt. Klinkt smerig maar toch werkt het wel, hoewel niet iedereen het lekker vindt. Ook als je het lekker vindt ga je meer dan 1 glaasje per avond niet drinken en je drinkt het als laatste want na een glaasje Celp proef je helemaal niks meer | |
kensei | maandag 24 juni 2013 @ 22:24 |
Is je whisky niet helemaal naar de klote als het al 6 jaar open staat? Normaal moet je een geopende fles wel binnen een paar maanden leeg drinken toch | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | maandag 24 juni 2013 @ 22:33 |
Over zes jaar durf ik geen uitspraak te doen maar ik heb meerdere flessen die al wel een jaartje open staan en nog prima smaken. | |
Karstman | maandag 24 juni 2013 @ 22:33 |
Nee hoor, verschilt heel erg per fles en hoe goed ie dicht zit en hoe je hem bewaart. | |
Boze_Appel | maandag 24 juni 2013 @ 22:36 |
Wat Karst zegt. Goed bewaren, dus uit direct zonlicht houden, af en toe omkeren zodat de kurk (als je nog een oldskool kurk hebt) niet uitdroogt enzo. | |
Cynix ® | maandag 24 juni 2013 @ 22:46 |
Kurk! Daar zeg je wat. Mijn flessen staan rechtop. | |
kensei | maandag 24 juni 2013 @ 22:47 |
Ook weinig verschil in smaak gemerkt? Overigens is het natuurlijk wel zo dat je vollere flessen langer kan bewaren omdat er minder zuurstof in de fles zit dus minder oxidatie kan plaats vinden. Maar hoe leger de fles hoe sneller de smaak zal veranderen. Maarja tot nu toe heeft geen enkele fles het bij mij langer dan 3 maanden uitgehouden, dus ik hoef me er ook niet echt druk over te maken | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | maandag 24 juni 2013 @ 22:47 |
Fuck fuck fuck ja, moet ik ook nog doen. Ty voor de reminder! | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | maandag 24 juni 2013 @ 22:50 |
Eigenlijk niet, nee. Heb jij telkens één fles over meerdere tegelijk open? Als er bij mij vrienden langskomen drinken we meestal gewoon bier of jenever, dus de whisky drink ik allemaal zelf | |
kensei | maandag 24 juni 2013 @ 22:58 |
Ik heb altijd 1 wegdrink whisky (hp12) en 1 iets meer fancy whisky maximaal open staan, ik maak eigenlijk nooit een 3e fles open voordat ik een daarvan op heb. Meestal 1 keer per week whisky avondje met 1 of 2 andere whisky liefhebbers. Maar drink zelf bijna elke dag wel een dram, voor de gezondheid | |
Atmosphere82 | maandag 24 juni 2013 @ 23:00 |
Een vriend van me zei het vorige week nog. Alweer vergeten om te doen! Vanavond moet ik dat dan echt maar eens doen! Bekend. Ik heb maximaal drie whisk(e)ys openstaan per keer. | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | maandag 24 juni 2013 @ 23:01 |
Ja kijk, ik drink alleen in het weekend dus daar zit ook al een flink verschil | |
Atmosphere82 | maandag 24 juni 2013 @ 23:06 |
Ik drink eigenlijk maar twee glazen whisk(e)y per maand thuis. Hooguit, puur voor de kosten. | |
Karstman | maandag 24 juni 2013 @ 23:12 |
Heb er 30 open staan, duurt dus wel even voordat die leeg zijn... Heb er nog maar ooit 1 gehad die na veel jaren slechter werd, de rest houdt het prima. Zou best kunnen dat er wat ontwikkeling in de smaak zit maar dat is zo minimaal dan dat ik het nog niet heb gemerkt. | |
Atmosphere82 | maandag 24 juni 2013 @ 23:18 |
Wow! Een vriend van mij heeft er meestal een stuk of vijftien staan... | |
kensei | maandag 24 juni 2013 @ 23:40 |
Het is maar net wat je ervoor over hebt, als je een beetje betaalbare whisky koopt hoeft het niet veel duurder te zijn dan bijvoorbeeld bier drinken. Als je 2 uurtjes werkt kan je al een fles kopen (ik als student dan ) | |
XmattX | maandag 24 juni 2013 @ 23:40 |
Dat hangt van de whisky af (sommigen gaan al flink achteruit na een paar weken op een niveau onder 1/2 vol), maar inderdaad, na 6 jaar zal de smaak zeker veranderd zijn. Let wel, dit is ook soms ten goede | |
kensei | maandag 24 juni 2013 @ 23:42 |
Beetje overdreven imo, hoe groot is je totale collectie dan wel niet? | |
Karstman | maandag 24 juni 2013 @ 23:45 |
60 waarvan een aantal dubbele, zie linkje in mijn sig. | |
kensei | maandag 24 juni 2013 @ 23:48 |
Damn, mooie collectie Hoe bewaar je ze allemaal? Speciale kast/kelder? | |
Karstman | maandag 24 juni 2013 @ 23:53 |
In een kast in de kamer. De open en een deel van de dichte flessen bovenin met een half deurtje ervoor dus nooit direct zonlicht erop. De rest staat onderin de kast te wachten tot het naar boven mag verhuizen. Binnenkort ook een deel in een oude KLM trolley | |
chufi | dinsdag 25 juni 2013 @ 00:05 |
Closed = is nog niet aangeraakt ... Emptied = leeg opgezopen.. weg van de lijst eigenlijk, toch? Maar wel geinig je collextie weergave | |
totalatool | dinsdag 25 juni 2013 @ 06:06 |
Er zijn heel veel mensen met collecties boven de 100 flessen. Daarvan zijn er ook een paar hier actief, waaronder ondergetekende. | |
kensei | dinsdag 25 juni 2013 @ 08:31 |
Ging om het aantal aangebroken flessen, niet totale collectie. Ik bedoel als je al 10 flessen open hebt waarom zou je dan een 11e open maken bijvoorbeeld. Tenzij je echt alles direct proeft bij de aankoop | |
Karstman | dinsdag 25 juni 2013 @ 09:11 |
Closed is inderdaad dicht maar een deel daarvan hebben we natuurlijk al wel eens ergens geproefd. Die lege zou hij eigenlijk niet weer moeten geven, even de instellingen veranderen Niet alles maar sommige wel, daarbij wil je wel eens wat anders ook al heb je 20 flessen open staan. En soms organiseer je eens een proeverij en dan heb je ineens weer een fles of 6 extra open staan. Tegenwoordig gaat het niet zo hard meer qua kopen en drinken... ben aan het afvallen en hoewel er in whisky bewezen geen calorieen zitten mag ik toch niet zoveel drinken | |
Karstman | dinsdag 25 juni 2013 @ 09:33 |
Hmm instellingen veranderd en hij laat nog steeds de dichte flessen zien... | |
totalatool | dinsdag 25 juni 2013 @ 10:11 |
Ah, dan moet ik even snel tellen: ruim 20 open, onlangs wat flessen geleegd en in verband met aankomende verhuizing het openen van nieuwe flessen even uitgesteld. Maar ik begrijp je vraag niet goed: de reden om nieuwe flessen te openen is simpelweg omdat je dan weer iets nieuws en anders in de dram-optielijst hebt als je zin hebt in een whisk(e)y. | |
mrPanerai | dinsdag 25 juni 2013 @ 10:30 |
Ik heb er 6 (Uigedail, Corryvreckan, Big Peat, Peat Chimney, Laphroaig QC, Dun Breaghan) open staan en nog een Christmas Pete en Ardbog dicht staan. ...ik heb me ooit laten wijsmaken dat bewaren het beste in de koker/doos gebeurd om ze een beetje voor zonlicht te sparen. Al moet ik zeggen dat ze nooit langer dan 2/3 maanden staan. | |
JeMoeder | dinsdag 25 juni 2013 @ 10:50 |
Mijn gehele collectie is bijna geopend. Schat dat het zo'n 25 flessen zijn, zonder op mijn eigen link in de sig te klikken Ik koop om te drinken, niet om te kijken of te bewaren | |
MarkHerder | dinsdag 25 juni 2013 @ 13:12 |
Ik lees terug net iets verontrustends! Kurk ja prima, maar leg geen flessen whisky plat om de kurk nat te houden!! Kurk is de nummer 1 factor waardoor je whisky kapot gaat. Whisky moet je staand bewaren, en nooit liggend met een natte kurk!! De lijmlaag tussen de kurk en de vaak plastic of houten dop kan gaat "werken" met de whisky Sorry voor de uitroeptekens maar aub niet doen dus.Kurk wordt gebruikt omdat de afdichtwaarde heel goed is en zeker ook voor de sensatie van het openen van de fles. Eigenlijk is een GOEDE schroefdop eigenlijk nog het beste, dan kan je je flessen ook liggend wegleggen. Wat betreft het bewaren: Zolang de fles dicht zit kan deze wel 100 jaar bewaard blijven. Als de fles geopend en nog voor de helft vol is, kan deze nog een jaar of 5 bewaard blijven. Zit er minder dan de helft in de fles dan is het advies: opdrinken en niet bewaren! Amen.... [ Bericht 1% gewijzigd door MarkHerder op 25-06-2013 13:33:55 ] | |
totalatool | dinsdag 25 juni 2013 @ 15:48 |
Wat Mark zegt... whisk(e)y moet je rechtop bewaren! | |
Karstman | dinsdag 25 juni 2013 @ 17:18 |
Yup alles staat in de kast. Maar de kurk moet af en toe wel wat vocht hebben anders droogt hij uit en sluit de fles niet meer goed en verdampt al je waardevolle levenswater. | |
kensei | dinsdag 25 juni 2013 @ 18:43 |
Als je 10 flessen open hebt zit er altijd wel iets bij waar je zin in hebt toch, ik snap die drang niet om nieuwe flessen direct te openen terwijl je als zoveel open hebt staan. | |
Karstman | dinsdag 25 juni 2013 @ 19:33 |
dat zou je zeggen hè. Ik zei ooit ook dat een fles of 5 in de kast meer dan voldoende was... | |
Orbeatle | dinsdag 25 juni 2013 @ 19:39 |
Is het dat op een gegeven moment niet meer dan? . Ik trakteer mezelf eigenlijk elke keer als ik salaris heb weer op een nieuwe fles . Maar dat wil dan echt niet zeggen dat er ondertussen alweer een hele fles doorheen is gegaan. Zo groeit mijn collectie gestaag . | |
DaCobus | dinsdag 25 juni 2013 @ 19:47 |
Ik heb nog een laphroaig Cairdeas Port Wood over! Interesse? | |
Karstman | dinsdag 25 juni 2013 @ 20:04 |
Moet dat kosten? | |
DaCobus | dinsdag 25 juni 2013 @ 20:11 |
100 ex verzenden. | |
gadeweerd | dinsdag 25 juni 2013 @ 20:36 |
Waarom? Omdat het mooie van whisky is, dat de verschillen zo divers zijn. Proeven doe ik per definitie met meer dan één whisky, zodat je kan vergelijken. Ik heb zo'n 75-100 flessen open staan. Ik weet... Beetje uit de hand gelopen. Is een fles meer dan 3/4 leeg, dan wordt die meer actief gedronken... | |
totalatool | woensdag 26 juni 2013 @ 12:21 |
Gisteren is bij mij het aantal open flessen weer met één afgenomen: Highland Park 18 leeggedronken tijdens de laatste twee afleveringen Game of Thrones seizoen 3. | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | woensdag 26 juni 2013 @ 12:26 |
... Nikker wat. Het staat je vrij om mij te adopteren. | |
mrPanerai | vrijdag 28 juni 2013 @ 16:40 |
Gisteren deel mogen uitmaken van een whisky tasting met een toch wel uitzonderlijke line-up van de schotse bottelaar Gordon & MacPhail. - Macalan Speymalt 2003 - Braes of Glenlivet 1975 - Glen Albyn 1975 - Glenrothes 1969 - Linkwood 1969 - Imperial 1995 Cask Strenght - Glen Elgin 1997 en als klap op de vuurpijl - Port Ellen 1979, Rare Old Dat zijn toch dingen die je niet zo vaak kan proeven en dan niet zozeer vanwege de prijs (al is die er zeker wel) maar meer omdat je ze echt niet meer vind. In het quizje achteraf nog een vette "Classic Malts" plinth gewonnen, helaas past deze niet in mijn interieur en zijn het ook niet de merken die ik prefereer maar als ik er iemand een plezier mee kan doen in ruil voor een bescheiden flesje stuur ik 'm wel je kant op. [ Bericht 0% gewijzigd door mrPanerai op 28-06-2013 20:55:18 ] | |
WhateverWhatever | vrijdag 28 juni 2013 @ 16:42 |
-verkeerd- | |
Atmosphere82 | zaterdag 29 juni 2013 @ 23:05 |
Ik drink bijna altijd whisk(e)y terwijl ik een boek of een tijdschrift lees. Niet zozeer tijdens het televisie kijken. Wie herkent dit? | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | zondag 30 juni 2013 @ 01:08 |
Ik juist meestal tijdens het serie kijken of gamen. | |
mrPanerai | zondag 30 juni 2013 @ 07:15 |
Gewoon languit in de bank voor televisie. Meestel giet ik een vijftal glaasjes van verschillende whiskys samen uit en zet die dan samen op de salontafel, beetje vergelijken met de smaak van het moment. | |
Cynix ® | zondag 30 juni 2013 @ 07:16 |
Hier ook. | |
Boze_Appel | zondag 30 juni 2013 @ 07:47 |
Hier stopte mijn hart even, maar gelukkig ging het verder. | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | zondag 30 juni 2013 @ 09:09 |
Ja ik blend zelf regelmatig een high-end mix van Johnny, Jack en Jim in elkaar. Voor tips stuur mij een pm of dm | |
Orbeatle | zondag 30 juni 2013 @ 10:06 |
| |
XmattX | zondag 30 juni 2013 @ 14:33 |
Is anders erg leuk, zelf blenden! Ik kan je de volgende (goedkope, lekkere) blends aanraden: 50% Glendronach Octarine / 50% Kilkerran WIP IV (fruit, fruit, fruiter) 50% Caol Ila 12 / 20% Laphroaig 10 / 30% Glenfarclas 12 (voor de turf-liefhebbers, met een klein zoetje van de Glenfarclas) | |
Boze_Appel | zondag 30 juni 2013 @ 14:36 |
Mwa. Als ik mijn whisky wil verpesten gooi ik het wel gewoon in de cola. | |
XmattX | zondag 30 juni 2013 @ 14:36 |
Eerst een keer proberen, dan pas keiharde _gefundeerde_ kritiek leveren graag. Als je het al een paar keer hebt geprobeerd en het nog steeds des duivels vocht vind, even goede vrienden, maar ik betwijfel of dit het geval is | |
kensei | zondag 30 juni 2013 @ 15:13 |
12 jarige malts blenden kan best lekker zijn. Ik doe welleens glenfarclas en highland park half om half, smaakt erg goed. Met wat duurdere whiskys zou ik het alleen niet doen. | |
Boze_Appel | zondag 30 juni 2013 @ 15:17 |
Ik heb een aantal keer zelf blends gemaakt, zelfs een zelf blends maken proeverij bijgewoond. Blends maken per definitie de smaak en geur vlak of in ieder geval vlakker. Als ik een vlakke smaak wil hebben dan koop ik wel gewoon een blend, gemaakt door mensen met meer verstand van geur & smaak dan ik en kan ik de singles overhouden om fijn van te genieten met allemaal hun eigen unieke smaak. | |
XmattX | zondag 30 juni 2013 @ 15:48 |
Ok, anders dan je ongefundeerde uitlating deed vermoeden heb je dus wel ervaring, mijn excuses. Overigens hangt dat vlakker worden maar helemaal af van je punt van origine. Als ik begin met een subtiele Speysider en daar iets meer uitgesprokens bij gooit wordt die Speysider zeker niet vlakker. Ik ben zelf naarmate ik meer heb geproefd steeds meer in de richting van 'complexe' malts gegaan qua smaak (oftewel, een malt waarin je veel lagen kan ontdekken, liefst nog met ontwikkeling in de tijd, en niet noodzakelijk met een uitgesproken profiel in één richting). Blenden is voor mij een uitstekende manier om nieuwe complexe malts te creëren met verrassende karakters uit malts die op zichzelf wat vlak zijn. En daarnaast leer je veel over de verschillende smaakprofielen door ze te combineren en te kijken wat er verdwijnt en wat overblijft. (Probeer maar eens een letterlijk 1 of 2 druppels laphroaig bij een willekeurige licht-gesherriede of bourbon-gelagerde malt te gooien, je proeft onmiddelijk verschil). Dit wil niet zeggen dat ik een sherrybom of turfmonster op zijn tijd niet kan waarderen natuurlijk | |
mrPanerai | zondag 30 juni 2013 @ 18:04 |
Blenders zoals bv. Wemyss, Douglass Laing en zelfs Johnny Walker doen er jaren over om een beetje een fatsoenlijke blend op de markt te brengen die complexiteit in smaak tonen. Uiteraard kan je verschillende malts bijeen kieperen en nog een drinkbaar resultaat overhouden, doch ga je verschillen smaken en geuren neutraliseren of verdringen en geen goeie whisky meer overhouden, als je dat toch denkt dan raad ik je aan eens een proeverij met kenners te doen die je ook uitleggen wat je nu eigenlijk moet proeven als je een goeie whisky drinkt. Over het mixen van blends wil ik zelfs niets zeggen. | |
XmattX | zondag 30 juni 2013 @ 18:31 |
Kan het nog neerbuigender? Een klein beetje ruimte overlaten voor mensen die een andere mening zijn toegedaan, daar worden we allemaal beter van. Jij mag jou mening hebben, mag ik dan ook die van mij? En for the record: ik beschouw mijzelf als een kenner (als jij mij unilateraal mag bestempelen tot niet-kenner, mag ik toch zeker ook het tegenovergestelde? ). Misschien moet je maar eens een proeverij doen met mij waarin ik je uitleg dat het zelf blenden van whisky geen gedoemde maar juist een erg leuke bezigheid is waarbij je niet alleen een lekkere (of smerige, en dat is dan ook weer interessant) blend overhoud maar ook nog eens smaken ontdekt in de component-malts die je normaal niet of nauwelijks kan detecteren. [ Bericht 5% gewijzigd door XmattX op 30-06-2013 18:43:53 ] | |
leolinedance | zondag 30 juni 2013 @ 20:21 |
Hier nog een whiskey liefhebber, maar nog geen echte kenner. Ben nog een beetje zoekende naar mijn smaak, maar het is een mooie zoektocht Mijn favoriet is op dit moment waarschijnlijk toch wel een Dalwhinnie 15 jaar, al drink ik op niet bijzondere momenten vaak een wat simpelere Black Label of een bourbon als Four Roses. Gisteren een mooi proeverijtje gehouden met 3 vrienden, allemaal een flesje meenemen en genieten maar. Van de flesjes op de foto vond ik de Bowmore het lekkers. [ Bericht 3% gewijzigd door leolinedance op 30-06-2013 20:39:22 ] | |
Boze_Appel | zondag 30 juni 2013 @ 22:46 |
Probeer voor een volgende keer proefglaasjes te regelen (kan je bij elke slijter kopen). Als je een nosing/tasting wil houden zijn tumblers vrij waardeloos. | |
leolinedance | zondag 30 juni 2013 @ 23:26 |
Goede tip ja. Nu moet ik wel zeggen dat we wel een paar aardige glaajes gedronken hebben, zeg maar een stuk of 6 van deze hoeveelheden of misschien net iets minder: Ik liep aardig scheef naar huis in ieder geval 's nachts Ik ga zelf een set van deze glazen kopen: [ Bericht 13% gewijzigd door leolinedance op 30-06-2013 23:34:25 ] | |
Boze_Appel | zondag 30 juni 2013 @ 23:32 |
Ik heb zelf liever die met een pootje, maar dat maakt voor de geur niets uit. Vind het gewoon lekkerder vasthouden en je komt niet met je gore kaasvingers aan het glas. De meeste whiskydrinkers die ik ken gaan voor het Glencairnglas overigens. Ik ga denk wel nog een keer The Neat Glass bestellen. | |
mrPanerai | maandag 1 juli 2013 @ 04:24 |
Je kan het een stuk interessanter maken door elkeen z'n eigen whisky te laten voorstellen en er een kwartiertje over te laten praten. Dat vergt wel een inspanning van elk lid maar je steekt heel wat op en gaat het nog meer waarderen (en is nog goed voor je presentatieskills) | |
Karstman | maandag 1 juli 2013 @ 12:53 |
Ik heb 2 Bowmore glazen die ongeveer die vorm hebben, dat drinkt inderdaad geweldig. Voor proeven vind ik ze minder geschikt en heb ik ook liever een Glencairn of iets vergelijkbaars, met of zonder voetje. | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | maandag 1 juli 2013 @ 14:03 |
Worstel nog steeds met mijn Cardhu glas. Dat drinkt voor geen meter. | |
mrPanerai | maandag 1 juli 2013 @ 14:15 |
ik snap ook niet dat wanneer er glazen worden bijgegeven het bijna altijd tumblers zijn, zal wel wat met de prijs en transportkosten te maken hebben gok ik zo. | |
Orbeatle | maandag 1 juli 2013 @ 14:23 |
Duur glaasje. | |
Cynix ® | maandag 1 juli 2013 @ 14:28 |
En niet eens praktisch ook. Als je érgens met je 'gore kaasvingers' aan zit, is het wel aan zoiets. | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | maandag 1 juli 2013 @ 14:29 |
Gebruik normaal gewoon een glencairn of een tumbler, kan er eigenlijk niet mee zitten. | |
Orbeatle | maandag 1 juli 2013 @ 14:35 |
Precies. Jack Daniel's uit een tumbler en een echt goeie single malt uit een glencairn glaaske. | |
Boze_Appel | maandag 1 juli 2013 @ 14:36 |
Dat is wel waar. | |
JeMoeder | maandag 1 juli 2013 @ 15:15 |
Waarom moet je doen wat anderen doen? Iedereen heeft een andere smaak(perceptie), niets is dan ook goed/fout in mijn ogen. Ook al gooi je ijs bij je whisky, je doet het maar lekker. Ik doe ook wat ik lekker vind, en daarbij hoort in mijn geval ook af en toe wat experimenteren - zo ook bijvoorbeeld whisky gebak maken of whisky met chocolade combineren. Een ander vind dat geen zak aan. Geen probleem, die doet gewoon zijn/haar ding. Dat belerende komt me de strot uit. | |
kensei | maandag 1 juli 2013 @ 15:22 |
Ik heb die standaart glencairn glazen gekocht: Maar die dingen zijn echt onhandig om bij de voet op te pakken, misschien toch maar de versie met zo'n lange voet er nog bij kopen | |
Orbeatle | maandag 1 juli 2013 @ 15:48 |
Oh vind je? Ik vind het een fijn glaasje! Mooier ook dan die met zo'n lang voetje. | |
kensei | maandag 1 juli 2013 @ 15:56 |
Misschien heb ik te grote handen ofzo, die andere vind ik ook minder maar lijken me wel comfortabeler | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | maandag 1 juli 2013 @ 16:09 |
Ik pak ze inderdaad altijd zo krampachtig bij het voetje beet | |
kensei | maandag 1 juli 2013 @ 18:19 |
Eigenlijk wil ik zo'n beker: Maar waar vind je die in nederland.. | |
N.I.M.B.Y. | maandag 1 juli 2013 @ 18:26 |
Niet voor nosing geschikt alle aroma verdwijnt te snel. Soms gebruik ik een cognacglas vanwege de vorm zijn die ook goed om het geurpallet in je op te nemen. | |
Its-Jojo-4you | maandag 1 juli 2013 @ 18:46 |
in je katholieke kerk. | |
Karstman | maandag 1 juli 2013 @ 19:31 |
Beetje katholieke kerk moet je kunnen helpen. Al denk ik dat dit meer voor wijn is bedoeld... | |
Orbeatle | maandag 1 juli 2013 @ 19:43 |
Ik ging er eigenlijk direct vanuit dat het hier een grappenmaker betreft. Maar toch niet dan? | |
Atmosphere82 | maandag 1 juli 2013 @ 19:45 |
Erg mooi zeg!!! Leuke tips trouwens hier over het zelf blenden van whisk(e)ys!!! | |
fruityloop | maandag 1 juli 2013 @ 19:59 |
amen. | |
XmattX | maandag 1 juli 2013 @ 23:41 |
Ik had deze post even gemist, maar had het niet beter kunnen verwoorden. Amen. (ook in het kader van bovenstaande kelken-discussie ) Zo zie je maar, je moeder weet het altijd beter. | |
Boze_Appel | dinsdag 2 juli 2013 @ 00:24 |
Dat doet mij denken aan een whisky 'instructieboekje' wat ik en Karstman ooit onder ogen hebben gekregen. Kan even de foto's niet vinden die ik er toen van gemaakt heb. Maar het kwam er op neer dat je zelf wel even bepaalt hoeveel ijsblokjes je in je whisky doet. | |
N.I.M.B.Y. | dinsdag 2 juli 2013 @ 18:12 |
Ja maar nee | |
Karstman | woensdag 3 juli 2013 @ 11:16 |
Gister een paar samples binnen gekregen van whiskysamples.eu (prima service overigens, via Paypal betalen en binnen 5 dagen in huis (inc. weekend) vanuit belgie) waaronder 3 uit mijn geboortejaar Glen Grant 36 jaar TWA, Coal Ila 26yo SV, Glen Elgin 24yo LJ. Eens kijken welke van de 3 ik op mijn verjaardag zaterdag ga nuttigen. | |
Buitendam | woensdag 3 juli 2013 @ 11:18 |
Ik vind het daar zo ontzettend duur. | |
Karstman | woensdag 3 juli 2013 @ 14:01 |
Tja is wel waar denk ik. Maar de samples die ik nu binnen heb zijn van flessen die zelf al heel duur zijn, als je ze nog kan vinden. En ja dan zijn de samples ook duur en voor iets speciaals zoals uit mijn geboortejaar moet je soms wat meer betalen dat heb ik er dan wel voor over, ga ik ook niet voor elke willekeurige fles doen | |
Boze_Appel | woensdag 3 juli 2013 @ 15:36 |
mmmmhhhh. | |
kensei | woensdag 3 juli 2013 @ 15:39 |
Ik dacht zo'n whisky plint is eigenlijk wel heel erg tof: Blijkt dat kreng 200 euro te kosten | |
Boze_Appel | woensdag 3 juli 2013 @ 15:40 |
Dat is inclusief de zes flessen neem ik aan? | |
kensei | woensdag 3 juli 2013 @ 15:40 |
Nee zonder | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | woensdag 3 juli 2013 @ 15:41 |
Tering, als je een beetje handig bent maak je zelf zoiets voor een paar tientjes | |
kensei | woensdag 3 juli 2013 @ 19:21 |
Dat glas zo snijden en die tekst zo graveren? Dat gaat je nooit zo netjes lukken | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | woensdag 3 juli 2013 @ 20:37 |
Glassnijden laat je natuurlijk doen, qua gravering kun je vast in de buurt wel voor een paar tientjes wat plaatjes laten graveren, ziet er nog netter uit ook. Hout enzo is gewoon zelf te doen. | |
mrPanerai | woensdag 3 juli 2013 @ 21:04 |
Ik heb er nog een nieuwe liggen, niet zo fancy met dat glas maar wel uit mooi zwart gelakt hout met geborsteld aluminium. Voor 45¤ incl verzenden (prijs van een flesje) mag ie weg | |
Karstman | vrijdag 5 juli 2013 @ 21:48 |
Vandaag m'n whiskykast even uitgestoft en ja dan staat ineens je tafel vol Nu weer netjes in de kast En de rest van de voorraad (en andere drank) onderin | |
chufi | vrijdag 5 juli 2013 @ 22:08 |
Das een hele selectie... Paar jaren terug had ik ook iets van 20 flessen staan... Nu nog slechts 5 | |
Atmosphere82 | zondag 7 juli 2013 @ 22:44 |
Het feit dat whisk(e)y bestaat is voor mij HET bewijs van het bestaan van een God! Een vriend deelt die opvatting ook! | |
totalatool | maandag 8 juli 2013 @ 11:33 |
Dus jij gelooft ook letterlijk dat de engelen hun deel nemen? | |
JeMoeder | maandag 8 juli 2013 @ 11:51 |
Vast, want als het geen engelen waren dan namen ze geen deel, maar het hele vat. | |
Atmosphere82 | maandag 8 juli 2013 @ 21:47 |
Haha inderdaad! Scherp JeMoeder! | |
MadMaster | donderdag 11 juli 2013 @ 15:18 |
Wegens niet bekende redenen was deze topic reeks uit mijn AT verdwenen. Vond het al zo rustig vanuit deze hoek... | |
Atmosphere82 | donderdag 11 juli 2013 @ 16:43 |
Hehe! Is er hier iemand die mij een goede Nederlandse whiskey kan aanraden? En zo ja, waar koop ik die? Ik ben daar benieuwd naar, het is weer eens wat anders denk ik. | |
MPG | donderdag 11 juli 2013 @ 16:49 |
Tijd terug heb ik een aantal Millstones (van Zuidam) geproefd. Persoonlijke favoriet van het rijtje was toen de 8yo French Oak. Maar de varianten ontliepen elkaar niet zo heel veel imho. Deze dus: http://www.drankgigant.nl(...)year-french-oak.html | |
Atmosphere82 | donderdag 11 juli 2013 @ 17:08 |
Bedankt MPG, prijzig maar zeer zeker interessant! | |
MadMaster | donderdag 11 juli 2013 @ 18:21 |
Millstone Rye 100, verkrijgbaar bij de betere slijter... | |
chufi | donderdag 11 juli 2013 @ 19:22 |
of bij : http://www.drankgigant.nl/sterke-drank/whisky/millstone-100.html | |
kensei | donderdag 11 juli 2013 @ 20:16 |
Millstone Rye 100 is gruwelijk, een van mijn favoriete whisky's Hij is maar 40 euro bij drankdozijn trouwens | |
MadMaster | donderdag 11 juli 2013 @ 20:19 |
Ik boycot de drankgigant. Support your locals! | |
kensei | donderdag 11 juli 2013 @ 20:26 |
Ik support liever m'n eigen bankrekening | |
MadMaster | donderdag 11 juli 2013 @ 20:29 |
Prima, maar straks niet zeuren als een bepaalde botteling niet meer verkrijgbaar is, omdat die niet door de drankgiganten e.d. verkocht kunnen worden... | |
kensei | donderdag 11 juli 2013 @ 20:35 |
Wel nobel van je om je locals te supporten, maar marktwerking kan je toch niet tegenhouden.. En voor arme studenten als mij maakt drankdozijn het verschil tussen moneysink & betaalbare hobby | |
AlDieWillenteKaaprenVaren | donderdag 11 juli 2013 @ 20:37 |
Maar da's het ook. Voor het verschil dat ik op jaarbasis bij Drankgigant bespaar kan ik makkelijk nog drie a vier whiskeys halen. Neemt niet weg dat ik als ik snel iets wil hebben, gewoon naar de lokale slijter ga, maar als het tijd heeft is het gewoon te duur. Een verschil van dertig of veertig euro kan ik niet uit sympathie wegwuiven. | |
KolonelKhedaffi | donderdag 11 juli 2013 @ 20:38 |
Qask strength Caol Ila en Quarter cask laphroaig binnen. | |
MadMaster | donderdag 11 juli 2013 @ 20:44 |
Dan neem ik die taak om de lokale slijter in stand te houden wel op me. De meeste whiskies die ik aanschaf hebben die grootgrutters toch niet... | |
Orbeatle | donderdag 11 juli 2013 @ 21:06 |
Ik heb nog nooit een rye whisky gehad! Is dat heel erg? | |
Cynix ® | donderdag 11 juli 2013 @ 21:12 |
Ik ook niet, maar ik mis dus iets? | |
chufi | donderdag 11 juli 2013 @ 21:14 |
Waar zit ie dan? | |
MadMaster | donderdag 11 juli 2013 @ 21:17 |
Rye whisky is niet alledaags in Europa. In de USA is rye whiskey meer gangbaar en naar mijn mening smakelijker dan corn whiskey. Zuidam heeft met hun rye whisky een prima product op de markt gezet... | |
MadMaster | donderdag 11 juli 2013 @ 21:19 |
Zie de OP en daarnaast shop ik in Haarlem (Melgers en Liquid Gold) en andere plaatsen waar een goede whiskyshop zit... | |
Orbeatle | donderdag 11 juli 2013 @ 21:21 |
Wat moet ik me er bij voorstellen qua smaak t.o.v. een whiskey/bourbon? Aangezien het meer een Amerikaanse whiskey is als ik het goed begrijp... | |
Cynix ® | donderdag 11 juli 2013 @ 21:22 |
Ik ben het wel een beetje met je eens. Al bestel ik zo nu en dan een doosje bij Drankdozijn, ik snuffel de andere keer liever bij de Whiskykoning in Den Bosch of de Wijn- en Whiskyschuur in Friesland. En dat laatste vooral voor de 'apartere' flesjes. En die mogen zelfs iets meer kosten. | |
MadMaster | donderdag 11 juli 2013 @ 21:29 |
Nee. Het is niet zo zeer Amerikaanse whiskey. Het is wat zoeter dan de meeste malt whiskies, maar niet zo zoet als bourbons. Hier is een goede recensie te lezen: http://maltfascination.co(...)0-months-old-zuidam/ | |
Orbeatle | donderdag 11 juli 2013 @ 21:41 |
Cool. Thanks. | |
gadeweerd | donderdag 11 juli 2013 @ 21:48 |
Millstone 100 Rye is inderdaad de beste Nederlandse Wizz, mijn inziens. | |
JeMoeder | donderdag 11 juli 2013 @ 21:48 |
Ik ga altijd naar de Druiventuin (whiskysite.nl) voor IB flessen. Zeeën van keuze en mensen die weten waarover ze praten. Geef ze een smaakprofiel waarbinnen je whisky moet passen en ze komen met een aantal opties in verschillende prijssegmenten. Ik heb me daar nog nooit bekocht gevoeld! |