quote:Op zondag 9 juni 2013 15:23 schreef Cynix ® het volgende:
Het is net na 3-en, zou ik al aan de Whisky kunnen?
Ik heb altijd wel een flesje of 20 staan. Voorkeur is Islay, maar ik wil wel een 'brede smaak' houden, dus ik wissel regelmatig van soort. Alle bekende namen wel zo'n beetje geprobeerd, maar dan wel vaak de 'instappers' tot een 30-35 ¤. Duurder kan altijd nog als ik alles geproefd heb.quote:
haha wow real gentlemanquote:Op zondag 9 juni 2013 16:25 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Ik heb altijd wel een flesje of 20 staan. Voorkeur is Islay, maar ik wil wel een 'brede smaak' houden, dus ik wissel regelmatig van soort. Alle bekende namen wel zo'n beetje geprobeerd, maar dan wel vaak de 'instappers' tot een 30-35 ¤. Duurder kan altijd nog als ik alles geproefd heb.
Ardmore traditional cask al eens geprobeerd?quote:Op zondag 9 juni 2013 16:25 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Ik heb altijd wel een flesje of 20 staan. Voorkeur is Islay, maar ik wil wel een 'brede smaak' houden, dus ik wissel regelmatig van soort. Alle bekende namen wel zo'n beetje geprobeerd, maar dan wel vaak de 'instappers' tot een 30-35 ¤. Duurder kan altijd nog als ik alles geproefd heb.
Honderden merken en duizenden zo niet tienduizenden varianten. Hier is een redelijk uitputtend lijstje:quote:
Jammer dat ze er niet beter op worden na het bottelen zoals wijnen.quote:Op zondag 9 juni 2013 17:03 schreef MarkHerder het volgende:
ik doe het niet zo gek, heb een fles of 4 die steeds veranderen en 1 die eigenlijk altijd aanwezig is. Mijn vader verzameld whisky die heeft er zo'n 200 staan.
Glenfidich12 is aardig opgegaan tijdens een avondje met collegas tijdens een 3 daagse training in saai hotelquote:Op zondag 9 juni 2013 14:42 schreef MarkHerder het volgende:
Famous Grouse is een prima om in te stappen met Whisky, wat een onzin dat dat een afkanpper is. Whisky is smaak en aan smaak hangt geen prijskaartje of een merknaam!
Lekker Famous Gouse proberen (qua prijs ook prima als je het niet lekker vindt) Daarna stapje naar Black Grouse of Naked Grouse als je in de Grouses wilt blijven. Wil verder in de wondere wereld van Malt dan raad ik je aan om te kijken naar Macallan10, Glenfidich12 of old pulteny12.
Dit waren voor mij de fijnsten om te beginnen met whisky. Ik heb zelf de keuze genomen om ook niet direct met de Islay whisky in te stappen, Ardbeg Laprhroig of Bowmore, dit zijn over het algemeen zware whisky's en niet voor beginner. Maar wat ik al zei, het is een kwestie van smaak.
Laphroaig blijft erg lekker ja.quote:
Sinds wanneer kan het rijpen bij iemand thuis ?quote:Op maandag 10 juni 2013 21:48 schreef anndb het volgende:
Laphroaig vind ik ook wel lekker, maar iets te rokerig voor mij soms. Zo voor af en toe eens zeker goed te doen. Heb een vriend van mij dagje Whisky maken in Almere kado gegeven voor zijn verjaardag, en ga zelf natuurlijk mee. Ben benieuwd wat het gaat worden (http://www.kadopagina.nl/cadeau/maak-uw-eigen-whisky)
Hehe geen idee dat zou je als tip voor het verkooppraatje aan de site moeten mailen haha ach als verjaardags kado viel het erg in de smaak en ik ga graag mee, ben wel benieuwd. Geen idee hoe professioneel het daar allemaal in toe gaat. Kan goed bij iemand semi-thuis zijn hehe.quote:Op maandag 10 juni 2013 21:52 schreef morpheus_at_work het volgende:
[..]
Sinds wanneer kan het rijpen bij iemand thuis ?
Als er houtsnippers in liggen. En ik kan je uit eigen ervaring vertellen: da's best leuk, maar ook niet meer dan dat en zeker geen whisky zoals whisky ooit bedoeld wasquote:Op maandag 10 juni 2013 21:52 schreef morpheus_at_work het volgende:
[..]
Sinds wanneer kan het rijpen bij iemand thuis ?
Goede keuze!quote:Op zondag 9 juni 2013 15:52 schreef Cynix ® het volgende:
Ja, dat dacht ik dus ook.
Het is een Glenlivet 15yo geworden.
Kun je een niet te zuipen whisky iets mee ophalen.quote:Op maandag 10 juni 2013 21:55 schreef XmattX het volgende:
[..]
Als er houtsnippers in liggen. En ik kan je uit eigen ervaring vertellen: da's best leuk, maar ook niet meer dan dat en zeker geen whisky zoals whisky ooit bedoeld was
Idd. Ik gebruik ze samen met verschillende specerijen en suiker om mijn eigen winter-likeurtje te maken van whisky die echt niet te zuipen is. (Dat vind ik niet snel overigens, ik denk eens in de 50 flessen oid)quote:Op dinsdag 11 juni 2013 19:39 schreef DaCobus het volgende:
[..]
Kun je een niet te zuipen whisky iets mee ophalen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |