abonnement Unibet Coolblue
pi_122037266
Wat is Postcrossing?

Het idee is dat je een kaartje stuurt (een echte) naar het adres dat je uit de database hebt gekregen en dat je vervolgens ook kaartjes terug gaat ontvangen uit de hele wereld. En het werkt echt, een klein groepje FOK!ers is ondertussen verslaafd geraakt.

Schrijf je in, doe mee en deel je verhalen en ervaringen! ^O^



De site van Postcrossing!

Maar hoe werkt het dan :?

Het doel van dit project is om mensen kaarten te laten versturen naar en ontvangen uit de hele wereld. De belangrijkste stelregel is: als je een kaart verzendt, krijg je er ten minste een terug van een willekeurige Postcrosser ergens op deze wereld!

Is dat niet erg veel werk? :?

Valt reuze mee! Het werkt, in het kort, als volgt:
1. Je vraagt een adres aan via de website
2. Je stuurt de postkaart naar dat adres
3. Je wacht totdat je zelf een kaart ontvangt
4. Je registreert de ontvangen kaart via de website

De eerste stap is om iemands adres aan te vragen. Naar dit adres stuur je een postkaart. Je ontvangt dit adres per e-mail, tezamen met een 'postcard ID', bijvoorbeeld NL-12345 waardoor die postkaart een uniek registratienummer krijgt. Je stuurt de kaart op, en wanneer de geadresseerde deze ontvangt wordt het unieke ID-nummer door hem/haar geregistreerd op de website van Postcrossing. Daarmee wordt vervolgens jouw adres naar de eerstvolgende (buitenlandse) Postcrosser gestuurd die op zijn beurt weer een nieuw adres uit het systeem aanvraagt!

Op deze manier werkt het als een soort ketting, je krijgt na het sturen van een kaart, er ook een terug van een willekeurige Postcrosser, en wie weet stuurt de geadresseerde er zelf ook wel een terug als je je adres erop zet!

Er is wel een limiet: je kunt maar een beperkt aantal kaarten 'onderweg' hebben. Elke keer als een door jou verzonden kaart aankomt, kun je vervolgens een nieuw adres aanvragen. Hoe meer kaarten je verstuurd hebt, hoe meer kaarten je onderweg mag hebben!

Wat voor postzegels moet ik gebruiken :?

Voor kaarten binnen Europa plak je een zegel 'Europa 1' (85 eurocent) en voor kaarten buiten Europaeen zegel 'Wereld 1' (95 eurocent). Vanaf 01-01-2013 gaan de tarieven omhoog. Postzegels kun je bij de verkooppunten van PostNL kopen en ook online bij PostNL.

Mag ik nog guldenzegels plakken?

Guldenzegels mogen ook gewoon geplakt worden. "Postzegels houden lang hun waarde. Alle gulden en euro postzegels vanaf 1977 kunt u gewoon gebruiken, als u zorgt dat die postzegels samen de waarde hebben die nodig is om uw brief of kaart te mogen versturen. Onze postzegels met een cijfer blijven ook na tariefswijzigingen geldig," aldus de website van PostNL.

• Voor Europa dient u 2 keer zoveel Nederland 1 postzegels te plakken als Europa 1 postzegels.
• Voor Wereld dient u 2 keer zoveel Nederland 1 postzegels te plakken als Wereld 1 postzegels.
• Een normale zegel + kerstzegel kan ook voor binnen Europa.

Binnen het Europa-tarief vallen de volgende landen:
Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Canarische Eilanden, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Faeröer Eilanden, Finland, Frankrijk (incl. Monaco), Gibraltar, Groenland, IJsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kanaaleilanden, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal (incl. Azoren en Madeira), Roemenië, Rusland (incl. Aziatisch deel), San Marino, Servië en Montenegro, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije (incl. Aziatisch deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland (Belarus), Zwitserland en Zweden.

Alle overige landen vallen buiten het Europa-tarief.

Ik lees vanalles over 'taggen' of 'onofficiële kaarten', WTF :?

'Taggen' is ook een bezigheid die voorkomt uit het Postcrossen. Het werkt als volgt:
1. Je gaat naar het Postcrossing forum en zoekt een leuk tag-thema op (bijvoorbeeld theezakjes, giraffekaartjes, chocola, noem maar op...)
2. In dat topic 'tag' (tik, als in tikkertje) je degene boven je (de laatste poster in het topic) door een berichtje te posten en hem/haar een U2U (private message) te sturen met de vraag of hij/zij zijn/haar adres even naar je U2U't
3. Als je het adres terugkrijgt, stuur je datgene op waar het tag-topic over gaat (theezakje, giraffekaart, chocoladereep etc.)
4. Binnen de kortste keren word jij ook getagged, stuur je je adres door en krijg jij jouw theezakje, giraffekaart of chocoladereep!

In sommige tagtopics staat er een lijstje van wat degene wil (verlanglijstje). Je stuurt dan iets wat hij/zij wil en post op jouw beurt a) wie je getagd hebt en b) wat jij wil ontvangen. Dan wordt jij getagged door iemand die aan je 'verzoek' kan voldoen en krijg jij dus wat je vroeg!

Waar kan ik kaarten kopen?

Kaarten kopen kan op de meest uiteenlopende plaatsen:
• Bruna
• Musea
• HEMA
• V&D
• Bijenkorf
• Boekhandels
• Cadeauwinkels
• Souvenirwinkels

Ook kun je kaarten en postzegels via Internet bestellen. Dit kan onder andere op de volgende sites:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Welke Fok!kers zijn ook Postcrossers :?
inkie1010
Muck
QTPi
Smittend
Sonja27
Vava
Vonkenboer
Wendytje
Loqi
iFries
daantje1044
charmed_angel
Guppyfriend
lyron
Luthien87
Lienzz
tdrone
Serinde
snoekiesnoeksnoek
Dandilion
Bos81
automatic_
Stephanie1990
RiesAmaris
Finland
Janeway
DeLuna
Poesopstokje
Jum
Kaasmuisje
zoeperzazke
KwadeAfdronk
Dr_Flash
Herfstblad

Waar zijn de vorige deeltjes gebleven :? Die zijn hier!

Heb je de laatste post? Open dan even een nieuw topic. De OP vind je hier!

[ Bericht 7% gewijzigd door Achtentachtig op 25-01-2013 17:33:14 ]
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122037299
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 17:24 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Ja, inderdaad.. en lekker in de frisse lucht :)
Borgen _O_

En ik zou voor geen goud bij PostNL willen werken :+
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  vrijdag 25 januari 2013 @ 17:26:16 #3
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_122037307
O, blijven we doorleren? :P
Sta nu trouwens op 41/41.
pi_122037684
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 17:26 schreef Miniem het volgende:

[..]

Borgen _O_

En ik zou voor geen goud bij PostNL willen werken :+
Haha, achja. Ieder z'n ding :)

quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 17:26 schreef Ceviche het volgende:
O, blijven we doorleren? :P
Sta nu trouwens op 41/41.
Mja, was een beetje inspiratieloos.. dan nog maar een keer leren... O-)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122037950
Nou ja die frisse lucht heb ik dan weer niet omdat ik binnen zit. We zitten nogal in een stink hol. Maar ach de koffie is lekker en de collega's gezellig.
pi_122038054
Had vandaag weer drie kaartjes. Twee uit Oekraïne en een uit Rusland. Leuke kaartjes. heb ze nog niet geupload ( up geload?).
Zal als ik het voor elkaar heb wel veen linkjes plaatsen.

Ik krijg mijn kaarten de laatste tijd steeds per groepje van 3. Zouden ze samen een vliegtuig delen of zo?

Mijn kaartje naar Japan was over in 7 dagen en die naar Amerika in 12 dagen. Nog 1 kaartje over en dan mag ik er 10 onderweg hebben.
pi_122038585
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 12:17 schreef Finland. het volgende:

[..]

Ik ben vandaag even weer heengeweest, en ik heb even gevraagd: ze gaan voorlopig nog niet weg, wanneer ze uberhaupt weg gaan weten ze zelf ook nog niet. Voor postzegels hoef je er in ieder geval niet meer heen, want die bestellen ze niet meer bij. Kon ook al geen Europa meer kopen...
Bedankt voor het navragen! Dan ga ik er volgende week mooi nog even bij langs. :)
  FOK!fotograaf vrijdag 25 januari 2013 @ 18:02:37 #8
200114 Mascleta
Non me ne frega un cazzo!
pi_122038744
En weer een kaartje geregistreerd. Mag twee nieuwe schrijven. Ga toch maar adressen aanvragen denk ik, kreeg een mailtje van PMK dat mijn bestelling met europazegels was verzonden, dus die zullen morgen wel binnenkomen.

Edit: Done, 1 kaartje mag naar een Russische studente, en de andere naar een oude man in Thailand die graag kinderachtige kaarten wil of romantische. Dus......
Canon EOS 5D MkII | Canon 24-70 F/2.8 | | Canon 70-200 F/2.8 | Canon 580EX
-----
1500m: 5.55.4 | 3000m: 12:02:05 | 5km: 20:59 | 10km: 47:21 | Halve Marathon: 1:51:03 | Marathon: 4:09:57
-----
pi_122042432
Mijn gekregen kaartjes:
Met hap eruit uit Duitsland;

http://www.postcrossing.com/postcards/DE-1881509

uit Oekraïne:
http://www.postcrossing.com/postcards/UA-464093

http://www.postcrossing.com/postcards/UA-465969 ( haar eerst verstuurde kaartje)
pi_122042871
:W

Ik zit er er sterk aan te denken om mee te gaan doen met postcrossing. Het lijkt me wel leuk om kaartjes te ontvangen en voor anderen kaartjes uit te zoeken. Maar goed, ik heb nog wel wat vraagjes en waar kan ik die beter stellen dan hier?

Als eerste over het 'profiel', waar je kan schrijven wat je leuk vindt en wat nier. Kan je dat aanpassen of zou ik het in een keer juist moeten invullen?

Hoe makkelijk is het allemaal? Waarschijnlijk makkelijk, maar ik heb nu even zo veel gelezen dat ik door de bomen het bos even niet meer zie ;)
Als ik me registreer en ik vraag om een adres, krijg ik die via de mail of op de site?
Moet ik de ID die bij het adres krijg ergens op de site registreren? Of gebeurt dat automatisch omdat de ID dan aan mijn naam is gekoppeld?
Als ik een adres krijg, hoe snel moet ik dan een kaartje versturen? Ofwel, stel dat ik op een zaterdagavond een adres krijg en ik wil gaan shoppen voor het kaartje, heb ik dan een tijdslimiet? Of mag ik het versturen wanneer ik wil?
Wat is handiger? Een hele voorraad aan kaartjes of gericht kaartjes kopen voor het adres wat je hebt gekregen?
Hebben jullie er ook negatieve ervaringen mee?
pi_122043165
Je profiel kun je altijd aanpassen.

Het adres krijg je op de site én per mail.

Het ID dat je krijgt bij het aanvragen van een (te verzenden) kaartje hoef je niet op de site te registreren. Je moet het wel op de kaart schrijven, zodat de ontvanger het op de site kan registreren.

Er zit geen tijdslimiet aan het verzenden (dat zouden ze toch niet kunnen controleren, want post is nooit 100% betrouwbaar). Eerder is wel altijd beter natuurlijk.

Ik vind een voorraadje kaarten hebben handiger, maar daarover lopen de meningen vast uiteen.
pi_122043296
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 19:53 schreef kvd het volgende:
:W

Ik zit er er sterk aan te denken om mee te gaan doen met postcrossing. Het lijkt me wel leuk om kaartjes te ontvangen en voor anderen kaartjes uit te zoeken. Maar goed, ik heb nog wel wat vraagjes en waar kan ik die beter stellen dan hier?
Goed plan! ;)

quote:
Als eerste over het 'profiel', waar je kan schrijven wat je leuk vindt en wat nier. Kan je dat aanpassen of zou ik het in een keer juist moeten invullen?
Nee, dat kun je later zo vaak aanpassen als je wilt.

quote:
Hoe makkelijk is het allemaal? Waarschijnlijk makkelijk, maar ik heb nu even zo veel gelezen dat ik door de bomen het bos even niet meer zie ;)
Heel gemakkelijk. Iedereen kan het en het is absoluut erg laagdrempelig qua gebruiksgemak en dergelijke.

quote:
Als ik me registreer en ik vraag om een adres, krijg ik die via de mail of op de site?
Die krijg je via de e-mail, maar kun je later op de site nog eens checken (als backup).

quote:
Moet ik de ID die bij het adres krijg ergens op de site registreren? Of gebeurt dat automatisch omdat de ID dan aan mijn naam is gekoppeld?
Bij het verzenden van kaarten gaat dat vanzelf (je schrijft het ID op de kaart) en als je een kaart ontvangt registreer je 'm handmatig op de site.

quote:
Als ik een adres krijg, hoe snel moet ik dan een kaartje versturen? Ofwel, stel dat ik op een zaterdagavond een adres krijg en ik wil gaan shoppen voor het kaartje, heb ik dan een tijdslimiet? Of mag ik het versturen wanneer ik wil?
Geen tijdslimiet, maar het wordt gewaardeerd als je kort na het ontvangen van het adres een kaart stuurt. Anders kun je beter het adres iets later aanvragen.

quote:
Wat is handiger? Een hele voorraad aan kaartjes of gericht kaartjes kopen voor het adres wat je hebt gekregen?
Ik heb een stapeltje 'standaard' kaarten en als ik iemand met een leuk profiel heb haal ik een gerichte kaart.
quote:
Hebben jullie er ook negatieve ervaringen mee?
Tot dusver niet! Je kunt in je profiel aangeven of je ook kaarten wilt ontvangen/versturen naar je eigen land. Ik heb dit uitgezet, omdat een NL'er toch wat gemakkelijker zelf op de stoep staat dan een Chinees bijvoorbeeld. Puur voor 't gevoel ;)

Veel plezier!
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122043402
Dank jullie, ik ga me aanmelden!
  Moderator vrijdag 25 januari 2013 @ 20:07:00 #14
155227 crew  Guppy
dus
pi_122043509
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 19:53 schreef kvd het volgende:
:W

Ik zit er er sterk aan te denken om mee te gaan doen met postcrossing. Het lijkt me wel leuk om kaartjes te ontvangen en voor anderen kaartjes uit te zoeken. Maar goed, ik heb nog wel wat vraagjes en waar kan ik die beter stellen dan hier?

Als eerste over het 'profiel', waar je kan schrijven wat je leuk vindt en wat nier. Kan je dat aanpassen of zou ik het in een keer juist moeten invullen?
Kan je later zovaak aanpassen als je wilt :)

Hoe makkelijk is het allemaal? Waarschijnlijk makkelijk, maar ik heb nu even zo veel gelezen dat ik door de bomen het bos even niet meer zie ;)
Heel easy, het wijst zich echt vanzelf

Als ik me registreer en ik vraag om een adres, krijg ik die via de mail of op de site?
Via de mail èn op de site

Moet ik de ID die bij het adres krijg ergens op de site registreren? Of gebeurt dat automatisch omdat de ID dan aan mijn naam is gekoppeld?
[img]Op de kaart die je krijgt staat een ID, die registreer je. De site koppelt de ID dan aan de account van de verzender[/img]

Als ik een adres krijg, hoe snel moet ik dan een kaartje versturen? Ofwel, stel dat ik op een zaterdagavond een adres krijg en ik wil gaan shoppen voor het kaartje, heb ik dan een tijdslimiet? Of mag ik het versturen wanneer ik wil?
Je hebt in principe een jaar de tijd om de kaart te versturen. Daarna wordt de ID inactief.

Wat is handiger? Een hele voorraad aan kaartjes of gericht kaartjes kopen voor het adres wat je hebt gekregen?
[img]Wat je wil, er is niet echt een ideale manier. Ik heb een flinke voorraad en vul die af en toe aan als ik wat leuks zie. Ik jaag vooral op postkaartboekjes, die zijn niet duur en vaak erg leuk. [/img]

Hebben jullie er ook negatieve ervaringen mee?
Eén keer kreeg ik een hele leuke kaart. Op de achterkant zat een stempel van Sea Shepherd, waar ik ook een groot supporter van ben. Verder stond er helaas niks op de kaart, behalve nog een sticker met het adres van de verzender. Ik had aan de verzender een heel enthousiast bedankje gestuurd, en erbij gezet dat ik het jammer vond dat er verder niks op de kaart stond.
Krijg ik een hele bitchmail terug, dat ze hersenkanker had gehad en dat ze daarom niet meer goed kon schrijven. Thanks for the whine about not writing, en ik was een horrible person omdat ik zoiets zei.
Ik heb haar nog een berichtje gestuurd dat ik het zo niet bedoelde, maar dat ik juist heel benieuwd was naar de persoon achter de kaart. Later dacht ik nog, als je een sticker met je adres kunt laten maken, kun je er toch ook iets meer van jezelf over opzetten. Bijvoorbeeld dat je een hersentumor hebt gehad. Als dat zo belangrijk voor je is. Maar goed, achteraf geen idee waarom ik de moeite nam, nooit meer wat van gehoord...
Gelukkig is dat het enige vervelende...

[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122043512
oeh, nog 1 vraag....bij het adres invullen bij de registratie, zetten jullie je eigen naam ook bij of hou je het bij je username? Wat is gebruikelijk?
pi_122043573
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 20:07 schreef kvd het volgende:
oeh, nog 1 vraag....bij het adres invullen bij de registratie, zetten jullie je eigen naam ook bij of hou je het bij je username? Wat is gebruikelijk?
Alleen mijn voornaam staat in mijn profiel.

Edit: Uiteraard krijgen mensen die mij een kaart willen sturen wel mijn volledige naam.
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122043615
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 20:07 schreef kvd het volgende:
oeh, nog 1 vraag....bij het adres invullen bij de registratie, zetten jullie je eigen naam ook bij of hou je het bij je username? Wat is gebruikelijk?
Mijn volledige naam met adres.
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  Moderator vrijdag 25 januari 2013 @ 20:08:50 #18
155227 crew  Guppy
dus
pi_122043621
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 20:07 schreef kvd het volgende:
oeh, nog 1 vraag....bij het adres invullen bij de registratie, zetten jullie je eigen naam ook bij of hou je het bij je username? Wat is gebruikelijk?
Ik heb voorletter, achternaam in m'n adres. M'n username lijkt niet op m'n eigen naam.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122043644
Thanks!
pi_122043809
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 20:09 schreef kvd het volgende:
Thanks!
Veel plezier! :)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122044039
YESSSSSSSSs Ik mag een kaartje sturen naar Zuid-Afrika *O* *O* *O*
"Geef me een joint", zei de goudvis, "Dan word ik haai"
pi_122045937
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 20:09 schreef kvd het volgende:
Thanks!
Heel veel plezier met postcrossing. Je hebt er zojuist een nieuwe verslaving bij gekregen :) .
Het is echt heel leuk.
pi_122045955
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 20:17 schreef Bos81 het volgende:
YESSSSSSSSs Ik mag een kaartje sturen naar Zuid-Afrika *O* *O* *O*
*O* *O* *O* *O* leuk zeg. Jaloers!
pi_122048121
Zo, profiel aangemaakt, eerste adres aangevraagd...ik ga morgen op zoek....leuk
pi_122048994
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 21:33 schreef kvd het volgende:
Zo, profiel aangemaakt, eerste adres aangevraagd...ik ga morgen op zoek....leuk
Tof! Vergeet de postzegels niet ;);)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122049984
Jeuh! Mijn kaartje naar finland is aangekomen. Nu mag ik er 10 onderweg hebben.
Grappig dat japan, usa en finland eerder over zijn dat 200 km naar Duitsland.
pi_122049991
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 21:49 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Tof! Vergeet de postzegels niet ;);)
Haha, dat komt ook helemaal goed ;)
pi_122050148
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 22:04 schreef nallajja het volgende:
Jeuh! Mijn kaartje naar finland is aangekomen. Nu mag ik er 10 onderweg hebben.
Grappig dat japan, usa en finland eerder over zijn dat 200 km naar Duitsland.
Hoe lang deed jouw kaart naar Finland er over?
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122060763
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 20:17 schreef Bos81 het volgende:
YESSSSSSSSs Ik mag een kaartje sturen naar Zuid-Afrika *O* *O* *O*
^O^
En dat kan zomaar.....?
  zaterdag 26 januari 2013 @ 10:46:57 #30
299969 Finland.
Met een vleugje Pools.
pi_122062616
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 22:04 schreef nallajja het volgende:
Jeuh! Mijn kaartje naar finland is aangekomen. Nu mag ik er 10 onderweg hebben.
Grappig dat japan, usa en finland eerder over zijn dat 200 km naar Duitsland.
Soms doet een of andere afgelegen berggeitenplaats in Rusland er korter over dan plekken waar je verwacht dat er sowieso een beetje een fatsoenlijke postbode is. Heb nu naar Polen en Londen kaarten die al 50 dagen onderweg zijn, dus ik vrees dat die gaan expiren.
[b]Op zondag 27 mei 2012 14:43 schreef Nuchterheid het volgende:[/b]
Het is algemeen bekend dat Russen altijd dronken zijn.
[b]Op donderdag 4 oktober 2012 21:39 schreef Swetsenegger het volgende:[/b]
Ik heb geen sixpack, maar een fust.
pi_122062693
quote:
Naamtopic! en door jezelf geopend ook nog!

Mijn kaartje naar Litouwen was gewoon na 3 dagen al geregistreerd!
Duitsland komt tegenwoordig wel later aan dan in het begin: eerst eigenlijk standaard 4 dagen, tegenwoordig ruim een week. Hebben meer mensen dat?
pi_122063223
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 10:51 schreef Masspa het volgende:

[..]

Naamtopic! en door jezelf geopend ook nog!

Mijn kaartje naar Litouwen was gewoon na 3 dagen al geregistreerd!
Duitsland komt tegenwoordig wel later aan dan in het begin: eerst eigenlijk standaard 4 dagen, tegenwoordig ruim een week. Hebben meer mensen dat?
Nee,

Vorige week nog een kaart naar Duitsland wat binnen een dag of 3 werd geregistreerd. Bij de stats staat weliswaar 7 dagen, maar ik deed de kaart pas een dag of 3-4 na aanvragen op de bus.
"Geef me een joint", zei de goudvis, "Dan word ik haai"
pi_122063822
Schrijven jullie meestal veel op het kaartje? Kan me voorstellen dat als iemand er om vraagt, dat je dat dan doet. Maar als iemand het er niet bij heeft gezet?
En versturen jullie het met envelopp of op kaartje het adres en hoppa....in de bus?
pi_122064037
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 11:43 schreef kvd het volgende:
Schrijven jullie meestal veel op het kaartje? Kan me voorstellen dat als iemand er om vraagt, dat je dat dan doet. Maar als iemand het er niet bij heeft gezet?
En versturen jullie het met envelopp of op kaartje het adres en hoppa....in de bus?
Meestal schrijf ik hem wel helemaal vol ja. Wat ik schrijf hangt een beetje van het profiel van die persoon af. Soms haak ik daar op in, soms schrijf ik iets over het kaartje zelf en heb ook een soort standaard verhaaltje wat ik wel vaker gebruik. Alleen bij een leeg profiel vind ik het altijd wel lastig, maar die tref ik niet zo veel :) .

verder doe ik mijn kaart nooit in een envelop. Soms vragen mensen daar wel om, dan hangt het een beetje van de rest af of ik het ook doe. Mensen die alleen om een envelop vragen omdat ze ook postzegels verzamelen heb ik geen problemen mee. Maar er zijn ook mensen die het kaartje in een envelop willen en dan het kaartje onbeschreven. Die vind ik altijd een beetje stom haha. Krijg dan het idee dat ze gratis kaartjes willen scoren en dat ze straks weer doorgestuurd worden ofzo. Dan schrijf ik expres op zijn minst het ID van het kaartje op de kaart, om hem 'onbruikbaar' te maken zeg maar :P .

Maar in principe geen envelop dus!
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 11:16 schreef Bos81 het volgende:

[..]

Nee,

Vorige week nog een kaart naar Duitsland wat binnen een dag of 3 werd geregistreerd. Bij de stats staat weliswaar 7 dagen, maar ik deed de kaart pas een dag of 3-4 na aanvragen op de bus.
Hm. dan weet ik ook niet waar het aan ligt. Misschien pech gehad met de ontvangers, dat ze pas een dag of 2 later registreren oid.
pi_122064051
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 11:43 schreef kvd het volgende:
Schrijven jullie meestal veel op het kaartje? Kan me voorstellen dat als iemand er om vraagt, dat je dat dan doet. Maar als iemand het er niet bij heeft gezet?
En versturen jullie het met envelopp of op kaartje het adres en hoppa....in de bus?
In principe zonder enveloppe, tenzij er gevraagd wordt om de kaart in een enveloppe te doen, maar niet als er bij staat dat ze een lege kaart willen, wat wel eens voorkom. Dat is gewoon tja :')

Als de ontvanger niet veel in het profiel heeft staan hou ik het meestal bij Happy postcrossing groetjes uit Nederland, of ik vertel hoe ik postcrossing beleef in 1 of 2 zinnen, meer niet..
"Geef me een joint", zei de goudvis, "Dan word ik haai"
pi_122064433
Ik schrijf het kaartje altijd vol en trek me niks aan van verzoeken om enveloppen of lege kaartjes. Ik stuur wat ik wil, graag of niet. :P
pi_122065154
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 12:04 schreef lunapuella het volgende:
Ik schrijf het kaartje altijd vol en trek me niks aan van verzoeken om enveloppen of lege kaartjes. Ik stuur wat ik wil, graag of niet. :P
Dit inderdaad!!! :6
pi_122068551
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 12:04 schreef lunapuella het volgende:
Ik schrijf het kaartje altijd vol en trek me niks aan van verzoeken om enveloppen of lege kaartjes. Ik stuur wat ik wil, graag of niet. :P
Doe ik ook. :Y
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 10:51 schreef Masspa het volgende:

[..]

Naamtopic! en door jezelf geopend ook nog!

Mijn kaartje naar Litouwen was gewoon na 3 dagen al geregistreerd!
Duitsland komt tegenwoordig wel later aan dan in het begin: eerst eigenlijk standaard 4 dagen, tegenwoordig ruim een week. Hebben meer mensen dat?
Yeah! *O*

Kaarten naar Duitsland komen hier gewoon na drie/vier dagen aan. Japan is de laatste tijd ook erg snel met de post. Vaak komen die nog sneller aan dan kaarten uit een Europees-land.

Maar: wat ik me vanmorgen toevallig afvroeg. We plakken hier in NL altijd een Priority-zegel op alle post. Maar als iedereen dat doe is het dus in NL (en andere landen) geen priority meer. In sommige landen kennen ze geen priority-zegel, maar waarom niet? Betalen die minder of zo?
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122068616
Yes, mn kaartje naar Belarus is aangekomen. Dat was tevens mn 5de kaart die ik heb verstuurd, dus ik mag twee adressen aanvragen.

Maandag maar even doen, dan kunnen ze dezelfde dag naar de brievenbus.
pi_122068937
Btw, om nog even terug te komen op die postzegelprijzen. Een kaartje van Japan naar Nederland (binnen zeven dagen bezorgd) kost 0,70 Yen oftewel 0.57 Euro. }:|
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122069512
Joehoe, eerste kaartje klaar om op de bus te doen!!

Alleen heeft die miep van de Primera me wereldzegels gegeven in plaats van Europazegels...En om door de sneeuw en kou nou weer nieuwe te gaan halen...Postnl heeft maar even geluk ;)
  zaterdag 26 januari 2013 @ 14:24:56 #42
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_122069535
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 14:00 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Doe ik ook. :Y

[..]

Yeah! *O*

Kaarten naar Duitsland komen hier gewoon na drie/vier dagen aan. Japan is de laatste tijd ook erg snel met de post. Vaak komen die nog sneller aan dan kaarten uit een Europees-land.

Maar: wat ik me vanmorgen toevallig afvroeg. We plakken hier in NL altijd een Priority-zegel op alle post. Maar als iedereen dat doe is het dus in NL (en andere landen) geen priority meer. In sommige landen kennen ze geen priority-zegel, maar waarom niet? Betalen die minder of zo?
Ik had gisteren een kaart waar die persoon gewoon met stift priority op had geschreven. Die kaart deed er 4 dagen over, gem. is 6 dagen. Tja. Ik weet het niet.
Priority is toch dat je kaart voorrang krijgt in het buitenland? Jammer dat het zo lastig te testen is.
pi_122069892
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 14:24 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Ik had gisteren een kaart waar die persoon gewoon met stift priority op had geschreven. Die kaart deed er 4 dagen over, gem. is 6 dagen. Tja. Ik weet het niet.
Priority is toch dat je kaart voorrang krijgt in het buitenland? Jammer dat het zo lastig te testen is.
quote:
PostNL:
Met deze stickers zal uw post in het buitenland voorrang krijgen. Hierdoor zal uw post sneller dan gebruikelijk arriveren. Het komt iedereen wel eens voor dat er post is die te laat de deur uit gaat, of dat er iets met spoed verstuurd moet worden. Wilt u dat het toch nog op tijd komt? Deze stickers geven u de mogelijkheid om dit te kunnen realiseren.
Meer info geven ze niet...
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  zaterdag 26 januari 2013 @ 15:14:23 #44
299969 Finland.
Met een vleugje Pools.
pi_122071577
Studie-ontwijkend kaarten inscannen :').
[b]Op zondag 27 mei 2012 14:43 schreef Nuchterheid het volgende:[/b]
Het is algemeen bekend dat Russen altijd dronken zijn.
[b]Op donderdag 4 oktober 2012 21:39 schreef Swetsenegger het volgende:[/b]
Ik heb geen sixpack, maar een fust.
pi_122071973
Ik kreeg gisteren een kaartje uit Tsjechie
http://www.postcrossing.com/postcards/CZ-251033

En een fauna of Belarus binnengekregen (die met het hert). In mijn Hurray vertelde ik dat deze kaarten erg populair zijn hier om te ontvangen. Kreeg ik nog een private message terug:
"I am very happy that card came so fast and you liked!=) "
pi_122072534
Eerste kaart gepost,kijken hoe lang die erover doet (belgië)
pi_122073131
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 15:34 schreef kvd het volgende:
Eerste kaart gepost,kijken hoe lang die erover doet (belgië)
Dat zal niet lang duren, kan er met een dag of 2,3 al zijn denk ik...
pi_122073165
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 15:34 schreef kvd het volgende:
Eerste kaart gepost,kijken hoe lang die erover doet (belgië)
Dat betekent dat je nu ook zelf een kaart kunt krijgen :) België is er inderdaad begin volgende week al!
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122073257
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 15:49 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Dat betekent dat je nu ook zelf een kaart kunt krijgen :) België is er inderdaad begin volgende week al!
Je krijgt pas een kaartje als die van jou is geregistreerd, dus daar zal je nog even op moeten wachten...
pi_122073633
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 15:49 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Dat betekent dat je nu dan ook zelf een kaart kunt krijgen :) België is er inderdaad begin volgende week al!
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122074491
En ik kreeg vandaag uit België een kaart O+



http://www.postcrossing.com/postcards/BE-190161
"Geef me een joint", zei de goudvis, "Dan word ik haai"
pi_122074557

Ik uit Japan :)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122078876
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 22:06 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Hoe lang deed jouw kaart naar Finland er over?
4 dagen.
pi_122079158
Kreeg een leuke hurray uit oekraine. Ze verzameld postzegels en vroeg of je er een mee kan sturen. Heb er 20 mee gestuurd ( heb er heel veel gescoord op mp) en een zakje thee.

Kreeg de ze hurray:

maryana__sunway wrote you a message:

"Hello!

Thank you so much for the amazing card, stamps andDutch tea!!! :)

All of them are great addition to my collection!

Have a good winter! Have a wonderful weekend! Maryana"


Leuk als je iemand blij kan maken.
pi_122079762
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 18:24 schreef nallajja het volgende:

[..]

4 dagen.
Argh! Mijne is al 7 dagen onderweg. Misschien is het mijn beroerde handschrift? Ik ga voortaan maar adressen printen :(
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  FOK!fotograaf zaterdag 26 januari 2013 @ 19:14:48 #56
200114 Mascleta
Non me ne frega un cazzo!
pi_122081118
Vandaag mijn bestelling zegels van PMK binnengekregen. Kaartjes had ik al geschreven. zo maar eens posten.
Canon EOS 5D MkII | Canon 24-70 F/2.8 | | Canon 70-200 F/2.8 | Canon 580EX
-----
1500m: 5.55.4 | 3000m: 12:02:05 | 5km: 20:59 | 10km: 47:21 | Halve Marathon: 1:51:03 | Marathon: 4:09:57
-----
pi_122084111
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 18:43 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Argh! Mijne is al 7 dagen onderweg. Misschien is het mijn beroerde handschrift? Ik ga voortaan maar adressen printen :(
Finland heeft er bij mij ook wel eens 10 dagen over gedaan, kan dus wel kloppen....
pi_122084852
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 20:19 schreef soapie het volgende:

[..]

Finland heeft er bij mij ook wel eens 10 dagen over gedaan, kan dus wel kloppen....
Mja, dit is wel zo'n plattelands middle of nowhere-adresje..
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122086602
Ja hoor, daar is hij dan, mijn eerste kaartje uit China!! *O* een creme witte kaart met een porselijne chinese vaas erop. Stond niet veel op, kaartje was niet super bijzonder maar wel mijn eerste kaartje :)

Verder nog een vraagje.. misschien beetje domme vraag maar toch :') ik heb dat vinkje uit staan van Nederlandse kaarten ontvangen & versturen, maar ik vroeg mij af of je dan wel alsnog een kaartje naar België kan sturen? omdat dat ook een nederlands/vlaams sprekend land is.. van alle adresjes inmiddels heb ik nog geen België ertussen gehad.
pi_122086689
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 21:10 schreef Defida het volgende:
Ja hoor, daar is hij dan, mijn eerste kaartje uit China!! *O* een creme witte kaart met een porselijne chinese vaas erop. Stond niet veel op, kaartje was niet super bijzonder maar wel mijn eerste kaartje :)

Verder nog een vraagje.. misschien beetje domme vraag maar toch :') ik heb dat vinkje uit staan van Nederlandse kaarten ontvangen & versturen, maar ik vroeg mij af of je dan wel alsnog een kaartje naar België kan sturen? omdat dat ook een nederlands/vlaams sprekend land is.. van alle adresjes inmiddels heb ik nog geen België ertussen gehad.
Je krijgt gewoon België alleen komt dat belgië niet zo heel vaak voor als Duitsland.
pi_122086760
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 18:43 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Argh! Mijne is al 7 dagen onderweg. Misschien is het mijn beroerde handschrift? Ik ga voortaan maar adressen printen :(
Troost je; de mijne al 32 dagen en ik heb, vind ik zelf, een heel net handschrift wat iedereen makkelijk kan lezen.

EDIT: ik dácht 32 dagen. Ik keek net bleek het al 40 te zijn.

[ Bericht 4% gewijzigd door Mokkels op 26-01-2013 21:19:29 ]
pi_122086872
Ik had mijn bestelling vandaag van PMK binnen. Het klopte alleen niet helemaal.

Ik had 2 x 10 europa en 2 x 10 wereld

Alleen heb van beiden maar 1 x 10 europa en 1 x 10 wereld gekregen. Kan het wel begrijpen want het stond heel onduidelijk op de pak bon. Heb er een mailtje naar toe gestuurd.

Verder wel super leuke postzegels er weer bij. Ik kan dus weer even voor uit.

Maar goed ook: vrijdag word mijn laatste werkdag van m'n bijbaantje dus kan nu geen geld meer missen dus nu heb ik tenminste een voorraad dus mijn hobby 'kost geen geld' op dit moment.
  Moderator zaterdag 26 januari 2013 @ 21:16:41 #63
155227 crew  Guppy
dus
pi_122086933
Gewoon even een mailtje sturen inderdaad, mijn ervaring is dat ze dit prima oplossen
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122087017
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 21:16 schreef Guppyfriend het volgende:
Gewoon even een mailtje sturen inderdaad, mijn ervaring is dat ze dit prima oplossen
Dat denk ik ook wel. Heb wel vertrouwen in dat soort bedrijven en volgens mij word er ook niet moeilijk om gedaan. Als je zelf gewoon een normaal berichtje stuurt..
pi_122088782
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 21:13 schreef Mokkels het volgende:

[..]

Troost je; de mijne al 32 dagen en ik heb, vind ik zelf, een heel net handschrift wat iedereen makkelijk kan lezen.

EDIT: ik dácht 32 dagen. Ik keek net bleek het al 40 te zijn.
Pff, ongelooflijk... Ik heb voor de rest alleen maar kaarten die >30 dagen onderweg zijn. Op deze manier schiet 't natuurlijk niet echt op :(
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122088836
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 21:50 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Pff, ongelooflijk... Ik heb voor de rest alleen maar kaarten die >30 dagen onderweg zijn. Op deze manier schiet 't natuurlijk niet echt op :(
Nee, jammer is dat hè.. Ben toch altijd bang dat ze niet aankomen óf helemaal verwoest door de reis die ze hebben doorstaan. Er moet toch een reden zijn dat ze er zo lang over doen?

Mijn allereerst verstuurde kaart naar Rusland expired morgen.. ook zo zonde..
pi_122089005
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 21:10 schreef Defida het volgende:
Ja hoor, daar is hij dan, mijn eerste kaartje uit China!! *O* een creme witte kaart met een porselijne chinese vaas erop. Stond niet veel op, kaartje was niet super bijzonder maar wel mijn eerste kaartje :)

Verder nog een vraagje.. misschien beetje domme vraag maar toch :') ik heb dat vinkje uit staan van Nederlandse kaarten ontvangen & versturen, maar ik vroeg mij af of je dan wel alsnog een kaartje naar België kan sturen? omdat dat ook een nederlands/vlaams sprekend land is.. van alle adresjes inmiddels heb ik nog geen België ertussen gehad.
Ik heb het ook uitgevinkt en het allereerste adres dat ik kreeg was in Belgie. Wel in het franssprekende gedeelte, maar het is Belgie ;)
pi_122089060
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 21:51 schreef Mokkels het volgende:

[..]

Nee, jammer is dat hè.. Ben toch altijd bang dat ze niet aankomen óf helemaal verwoest door de reis die ze hebben doorstaan. Er moet toch een reden zijn dat ze er zo lang over doen?

Mijn allereerst verstuurde kaart naar Rusland expired morgen.. ook zo zonde..
Mja, sommige mensen zetten er een retouradres op.. :{
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122089169
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 21:56 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Mja, sommige mensen zetten er een retouradres op.. :{
Huh? Hoe bedoel je dat precies?
  zondag 27 januari 2013 @ 11:13:20 #70
299969 Finland.
Met een vleugje Pools.
pi_122104628
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 21:55 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik heb het ook uitgevinkt en het allereerste adres dat ik kreeg was in Belgie. Wel in het franssprekende gedeelte, maar het is Belgie ;)
Het gaat per land, niet per taalgedeelte, anders mocht Amerika ook naar een heleboel landen geen kaarten meer sturen. Al is het drie kilometer over de grens, het is buitenland!
[b]Op zondag 27 mei 2012 14:43 schreef Nuchterheid het volgende:[/b]
Het is algemeen bekend dat Russen altijd dronken zijn.
[b]Op donderdag 4 oktober 2012 21:39 schreef Swetsenegger het volgende:[/b]
Ik heb geen sixpack, maar een fust.
pi_122104732
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 21:58 schreef Mokkels het volgende:

[..]

Huh? Hoe bedoel je dat precies?
Nou, dat als het dus ergens niet goed gaat met de bezorging of iets dergelijks ze 'm retourafzender kunnen doen.
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122104895
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 11:13 schreef Finland. het volgende:

[..]

Het gaat per land, niet per taalgedeelte, anders mocht Amerika ook naar een heleboel landen geen kaarten meer sturen. Al is het drie kilometer over de grens, het is buitenland!
Bedoelde dat het dat juist wat lastiger maakte. Hij praat little bit Inglish, ik een petiet peu vrans ;-)
Verder dan bonjour kwam ik niet haha
pi_122105856
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2013 11:24 schreef kvd het volgende:

[..]

Bedoelde dat het dat juist wat lastiger maakte. Hij praat little bit Inglish, ik een petiet peu vrans ;-)
Verder dan bonjour kwam ik niet haha
Haha! Google translate ;) En dan per ongeluk iets totaal anders zeggen, haha..
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122105900
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 11:18 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Nou, dat als het dus ergens niet goed gaat met de bezorging of iets dergelijks ze 'm retourafzender kunnen doen.
Maar als je er geen adres op staat dan kunnen ze toch ook geen retour afzender toen lijkt mij?
pi_122106036
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 12:02 schreef Mokkels het volgende:

[..]

Maar als je er geen adres op staat dan kunnen ze toch ook geen retour afzender toen lijkt mij?
Nee dat bedoelde ik, sommige mensen zetten hun eigen adres er op als retouradres mbv een sticker oid
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122106753
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 12:05 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Nee dat bedoelde ik, sommige mensen zetten hun eigen adres er op als retouradres mbv een sticker oid
Ah, ik snap 'm!

Ennnn m'n kaartje naar Rusland is expired. Nu gaat er weer eentje onderweg naar Rusland en dat die wel mag aankomen!
pi_122108419
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 12:25 schreef Mokkels het volgende:

[..]

Ah, ik snap 'm!

Ennnn m'n kaartje naar Rusland is expired. Nu gaat er weer eentje onderweg naar Rusland en dat die wel mag aankomen!
Balen! Twee keer achter elkaar expired naar het zelfde land zou wel heel toevallig zijn :)

Ik heb net 300 kaarten aan m'n favorieten toegevoegd :')
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  FOK!fotograaf zondag 27 januari 2013 @ 13:25:09 #78
200114 Mascleta
Non me ne frega un cazzo!
pi_122109432
Ik heb kaarten succesvol verzonden naar acht verschillende landen nu: Rusland (2x), Polen (2x), Wit-Rusland (2x), USA (2x), Maleisië, Japan, Tsjechië, Duitsland.

En kaartjes ontvangen uit negen verschillende landen. Duitsland (3x), Oekraïne (2x), Polen (2x), Rusland (2x), Australië, Frankrijk, Taiwan, Wit-Rusland, USA
Canon EOS 5D MkII | Canon 24-70 F/2.8 | | Canon 70-200 F/2.8 | Canon 580EX
-----
1500m: 5.55.4 | 3000m: 12:02:05 | 5km: 20:59 | 10km: 47:21 | Halve Marathon: 1:51:03 | Marathon: 4:09:57
-----
pi_122110125
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 13:03 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Balen! Twee keer achter elkaar expired naar het zelfde land zou wel heel toevallig zijn :)

Ik heb net 300 kaarten aan m'n favorieten toegevoegd :')
300 kaarten?! Wowww! Ik vind dat ik er al veel toevoeg soms op een dag :') Totaal: 149..
pi_122110215
Lol, deze net verstuurd naar een motor rijdende dame uit Nederland :P

With her feet in the city, but her heart in the outdoors.
pi_122110313
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 13:44 schreef Sokkepok het volgende:
Lol, deze net verstuurd naar een motor rijdende dame uit Nederland :P

[ afbeelding ]
Hahaha, die is leuk zeg!!
  zondag 27 januari 2013 @ 14:20:05 #82
142454 Lienzz
Klik hier!
pi_122112141

dit kaartje gaat naar Finland
En dat kan zomaar.....?
pi_122121127
Doen jullie ook mee aan dat taggen enzo?
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  zondag 27 januari 2013 @ 17:31:26 #84
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_122121360
Taggen?
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_122121810
Eindelijk weer een kaartje aangekomen. Naar Belarus 18 dagen onderweg..
pi_122122825
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 17:31 schreef automatic_ het volgende:
Taggen?
In de OP staat:

quote:
Ik lees vanalles over 'taggen' of 'onofficiële kaarten', WTF

'Taggen' is ook een bezigheid die voorkomt uit het Postcrossen. Het werkt als volgt:
1. Je gaat naar het Postcrossing forum en zoekt een leuk tag-thema op (bijvoorbeeld theezakjes, giraffekaartjes, chocola, noem maar op...)
2. In dat topic 'tag' (tik, als in tikkertje) je degene boven je (de laatste poster in het topic) door een berichtje te posten en hem/haar een U2U (private message) te sturen met de vraag of hij/zij zijn/haar adres even naar je U2U't
3. Als je het adres terugkrijgt, stuur je datgene op waar het tag-topic over gaat (theezakje, giraffekaart, chocoladereep etc.)
4. Binnen de kortste keren word jij ook getagged, stuur je je adres door en krijg jij jouw theezakje, giraffekaart of chocoladereep!

In sommige tagtopics staat er een lijstje van wat degene wil (verlanglijstje). Je stuurt dan iets wat hij/zij wil en post op jouw beurt a) wie je getagd hebt en b) wat jij wil ontvangen. Dan wordt jij getagged door iemand die aan je 'verzoek' kan voldoen en krijg jij dus wat je vroeg!
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122123481
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 18:05 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

In de OP staat:

[..]

Doe ik niet aan, vind PC genoeg!!
  Moderator zondag 27 januari 2013 @ 18:20:45 #88
155227 crew  Guppy
dus
pi_122123631
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 18:17 schreef soapie het volgende:

[..]

Doe ik niet aan, vind PC genoeg!!
+1
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122123655
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 18:17 schreef soapie het volgende:

[..]

Doe ik niet aan, vind PC genoeg!!
Idem!
pi_122124265
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 18:17 schreef soapie het volgende:

[..]

Doe ik niet aan, vind PC genoeg!!
Haha, ik ook niet hoor.. vroeg me 't me af. Ik vind Postcrossing ansich ook voldoende :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Achtentachtig op 27-01-2013 18:34:18 (dt) ]
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122124351
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 18:05 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

In de OP staat:

[..]

Af en toe doe ik daar wel aan mee. Vooral als ik kaarten onderweg heb naar landen waarbij ik van te voren denk dat het lang gaat duren. Dan doe ik mee aan een tag binnen NL zodat ik binnen een paar dagen weer kan sturen en ontvangen.
pi_122124391
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 18:35 schreef SummerBreeze het volgende:

[..]

Af en toe doe ik daar wel aan mee. Vooral als ik kaarten onderweg heb naar landen waarbij ik van te voren denk dat het lang gaat duren. Dan doe ik mee aan een tag binnen NL zodat ik binnen een paar dagen weer kan sturen en ontvangen.
Huh? Maar je kunt daardoor toch niet eerder een extra kaart versturen? Of bedoel je dat je meedoet zodat je uberhaupt iets kunt sturen :)?
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122124406
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 18:36 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Huh? Maar je kunt daardoor toch niet eerder een extra kaart versturen? Of bedoel je dat je meedoet zodat je uberhaupt iets kunt sturen :)?
dat laatste dus ja.
pi_122125121
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 17:25 schreef Achtentachtig het volgende:
Doen jullie ook mee aan dat taggen enzo?
Ja! :)
With her feet in the city, but her heart in the outdoors.
pi_122126176
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 18:50 schreef Sokkepok het volgende:

[..]

Ja! :)
Maar.. ik snap het niet helemaal. Je tagt dus iemand en dan moet je sturen wat die gene wil?
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122126317
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 19:10 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Maar.. ik snap het niet helemaal. Je tagt dus iemand en dan moet je sturen wat die gene wil?
Ehm, dat ligt een beetje aan de tag. Er zijn heel veel verschillende soorten tags.
Meestal geeft de persoon voor jou een lijstje met dingen, als jij dan die persoon tagt moet je 1 ding uit dat lijstje naar die persoon sturen (voor het adres stuur je een u2u naar die persoon, dat is een priveberichtje). En dan zet jij weer je eigen lijstje neer.
With her feet in the city, but her heart in the outdoors.
pi_122126486
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 19:13 schreef Sokkepok het volgende:

[..]

Ehm, dat ligt een beetje aan de tag. Er zijn heel veel verschillende soorten tags.
Meestal geeft de persoon voor jou een lijstje met dingen, als jij dan die persoon tagt moet je 1 ding uit dat lijstje naar die persoon sturen (voor het adres stuur je een u2u naar die persoon, dat is een priveberichtje). En dan zet jij weer je eigen lijstje neer.
Maar wat vraag je dan? Een bepaalde kaart..? Of ook grotere dingen..
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122126743
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 19:13 schreef Sokkepok het volgende:

[..]

Ehm, dat ligt een beetje aan de tag. Er zijn heel veel verschillende soorten tags.
Meestal geeft de persoon voor jou een lijstje met dingen, als jij dan die persoon tagt moet je 1 ding uit dat lijstje naar die persoon sturen (voor het adres stuur je een u2u naar die persoon, dat is een priveberichtje). En dan zet jij weer je eigen lijstje neer.
En word dan ook een kaart vol geschreven? Of is het meer zo van "Ohhhh, jij hebt een kaartje die wil ik ook versturen" dat je hem dan 'ruilt' met iemand anders?
pi_122126838
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 19:21 schreef Mokkels het volgende:

[..]

En word dan ook een kaart vol geschreven? Of is het meer zo van "Ohhhh, jij hebt een kaartje die wil ik ook versturen" dat je hem dan 'ruilt' met iemand anders?
Mja vroeg ik me ook af.. stop je ze dan in een envelop of iets en schrijf je een berichtje op een los papiertje?
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122126874
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 19:16 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Maar wat vraag je dan? Een bepaalde kaart..? Of ook grotere dingen..
Nou, dat ligt dus aan de tag:

http://forum.postcrossing.com/forumdisplay.php?fid=90
Dit zijn allerlei tags met spulletjes, buitenlands snoep of toeristische magneten bijvoorbeeld.

http://forum.postcrossing.com/forumdisplay.php?fid=68
En dat is met allerlei soorten postkaarten.
With her feet in the city, but her heart in the outdoors.
pi_122126915
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 19:21 schreef Mokkels het volgende:

[..]

En word dan ook een kaart vol geschreven? Of is het meer zo van "Ohhhh, jij hebt een kaartje die wil ik ook versturen" dat je hem dan 'ruilt' met iemand anders?
Dat ligt helemaal aan de persoon die het verstuurd ;)
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 19:23 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Mja vroeg ik me ook af.. stop je ze dan in een envelop of iets en schrijf je een berichtje op een los papiertje?
Sommige mensen doen een briefje in de envelop, anderen schrijven alleen hun naam en de tag op de buitenkant van de envelop.
With her feet in the city, but her heart in the outdoors.
pi_122126932
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 19:23 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Mja vroeg ik me ook af.. stop je ze dan in een envelop of iets en schrijf je een berichtje op een los papiertje?
Ik heb laatst wel een swap gedaan met een vrouw. Heb dat hier ook al in t topic gezet maar ik had een kaartje in m'n favorieten gezet en ze stuurde een berichtje of ik dat kaartje wou hebben. Naar wat over en weer ge-email heb ik ze onbeschreven verstuurd (4 kaartjes) en zij mij er 3. Ook onbeschreven maar ze had er wel een heel lief berichtje in gedaan waardoor mijn gezicht eruit zag als: :D O+
pi_122127458
Aaahh.. okay ik snap het! Best leuk dus eigenlijk wel, maar meer als extra dan om aan bijzondere kaarten te komen.. :)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122127595
Swaps, taggen etc doe ik wel, maar eigenlijk alleen op mijn eigen crea forum. Op het pc forum kom ik momenteel maar heel weinig. :z
  zondag 27 januari 2013 @ 19:36:50 #105
142454 Lienzz
Klik hier!
pi_122127640
ik heb gisteren weer 4 kaartjes gekregen bij het casino, nu vroeg ik me af of er iemand geïnteresseerd is om (onbeschreven) kaartjes met me uit te wisselen.
Ik heb dit setje nu dubbel, ik probeer zoveel mogelijk unieke kaarten te versturen, ik stuur niet graag een kaart dubbel ;)

Op de volgende foto zijn de kaarten te zien:


verder maakt het me niet zo heel veel uit welke kaartjes ik ervoor terug krijg :D
En dat kan zomaar.....?
pi_122128543
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 19:24 schreef Mokkels het volgende:

[..]

Ik heb laatst wel een swap gedaan met een vrouw. Heb dat hier ook al in t topic gezet maar ik had een kaartje in m'n favorieten gezet en ze stuurde een berichtje of ik dat kaartje wou hebben. Naar wat over en weer ge-email heb ik ze onbeschreven verstuurd (4 kaartjes) en zij mij er 3. Ook onbeschreven maar ze had er wel een heel lief berichtje in gedaan waardoor mijn gezicht eruit zag als: :D O+
Had ik gelezen, inderdaad.. :Y Dat is wel leuk inderdaad!
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122133206
Weinig actief geweest de afgelopen week op het internet vanwege de ijspret. Diverse tochten gedaan en elke dag wel een paar uur gereden. Heerlijk! Weer een paar leuke kaartjes ontvangen, maar nog niets verstuurd. Wel weer 3 adressen aangevraagd en geschreven!

Ook op de webshop vandaag maar weer wat nieuwe kaartjes toegevoegd, 61 totaal. Was ook weer nodig!

Morgen maar weer volop werken, wat schade van afgelopen week inhalen!

Ik doe regelmatig mee met tags en RR's en dergelijke, erg leuk om collecties compleet te krijgen, of je brievenbus gewoon wat gevulder te hebben :)
Postcrossing webshop: Happy Postcrossing.nl
pi_122133849
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 21:01 schreef Happy_postcrossing het volgende:
Weinig actief geweest de afgelopen week op het internet vanwege de ijspret. Diverse tochten gedaan en elke dag wel een paar uur gereden. Heerlijk! Weer een paar leuke kaartjes ontvangen, maar nog niets verstuurd. Wel weer 3 adressen aangevraagd en geschreven!

Ook op de webshop vandaag maar weer wat nieuwe kaartjes toegevoegd, 61 totaal. Was ook weer nodig!

Morgen maar weer volop werken, wat schade van afgelopen week inhalen!

Ik doe regelmatig mee met tags en RR's en dergelijke, erg leuk om collecties compleet te krijgen, of je brievenbus gewoon wat gevulder te hebben :)
Misschien een brutale vraag maar is jouw webshop je baan? Of is het meer een 'bijbaantje'?
pi_122138447
Ik heb een webdesign/webhosting bedrijf sinds 2006. In 2009 liep dat inmiddels zo goed dat mijn partner hier ook fulltime in is komen werken.
In 2010 hebben wij onze eerste webshop opgezet, in de Lente van 2012 de 2de webshop, en de postcrossing (3de) webshop is in November 2012 opgezet.

De 3 webshops zijn alle 3 voortgekomen uit een hobby, maar zijn inmiddels met z'n 3en de hoofdverdienste geworden, ook mede doordat ik daar de meeste tijd in steek.

Naar mijn mening kun je een webshop niet als bijverdienste hebben, althans, niet naast een fulltime baan (in loondienst), dat is onmogelijk te combineren :)
In het webdesign wereldje ben ik ook een hoop mensen tegengekomen die 'even' een webshop wilden naast hun fulltime job.
Het gaat altijd fout. Of vanwege het niet aanslaan omdat ze er te weinig tijd in steken om van de grond te komen en denken dat het zomaar gaat, of vanwege onverwacht succes :)

Webshops opzetten/groot maken is verslavend, en ik moet nu echt stoppen na de 3de shop heb ik met mezelf afgesproken :D
Postcrossing webshop: Happy Postcrossing.nl
pi_122145396
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 22:04 schreef Happy_postcrossing het volgende:
Ik heb een webdesign/webhosting bedrijf sinds 2006. In 2009 liep dat inmiddels zo goed dat mijn partner hier ook fulltime in is komen werken.
In 2010 hebben wij onze eerste webshop opgezet, in de Lente van 2012 de 2de webshop, en de postcrossing (3de) webshop is in November 2012 opgezet.

De 3 webshops zijn alle 3 voortgekomen uit een hobby, maar zijn inmiddels met z'n 3en de hoofdverdienste geworden, ook mede doordat ik daar de meeste tijd in steek.

Naar mijn mening kun je een webshop niet als bijverdienste hebben, althans, niet naast een fulltime baan (in loondienst), dat is onmogelijk te combineren :)
In het webdesign wereldje ben ik ook een hoop mensen tegengekomen die 'even' een webshop wilden naast hun fulltime job.
Het gaat altijd fout. Of vanwege het niet aanslaan omdat ze er te weinig tijd in steken om van de grond te komen en denken dat het zomaar gaat, of vanwege onverwacht succes :)

Webshops opzetten/groot maken is verslavend, en ik moet nu echt stoppen na de 3de shop heb ik met mezelf afgesproken :D
Nice. :) ik zit ook in dat wereldje, maar het is n blijft lastig. Leuk om dan ook de goeie kanten ervan te lezen :)
pi_122152877
Bedoel je webshop wereldje of webdesign wereldje waar je in zit?

Doordat wij toch beiden thuis aan het werk zijn vanwege het webdesign gebeuren was de stap naar een webshop niet zo heel erg moeilijk omdat er weinig zou veranderen.
We hoefden niet minder te gaan werken of vrije uren op te nemen, gewoon lekker zelf inplannen.
Ik heb gezien dat als je in loondienst zit dat het dan een stuk lastiger is om een webshop op te bouwen.

Doordat de webshops uiteindelijk goed de groei te pakken hadden konden (moesten :P) we het webdesign iets afbouwen. Dat is weer het positieve aan het snelle webdesign wereldje, je pakt de opdrachten die je wilt pakken want er is toch genoeg vraag.
En in de mindere maanden van de webshops (zomer vakantie) trekken we het webdesign weer goed aan en zo houd je altijd werk.

Daarnaast werken we in de rustige periodes ook regelmatig in een aantal familie bedrijven van mijn ouders, ooms en neef. Overigens hele andere branches dan wat wij doen, dus echt 100% perfect te noemen.

Ik zou nooit voor een baas willen werken trouwens. Zoals afgelopen week hebben we alleen het nodige gedaan en de rest heerlijk vrij genomen en elk vrij uur op de schaatsen gestaan.
En om mij heen hoorde ik alleen maar mensen klagen dat ze moesten werken ^^

Ben benieuwd wat de postbode vandaag weer in de brievenbus brengt :)

[ Bericht 5% gewijzigd door Happy_postcrossing op 28-01-2013 10:27:02 ]
Postcrossing webshop: Happy Postcrossing.nl
pi_122156613
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 09:57 schreef Happy_postcrossing het volgende:
Bedoel je webshop wereldje of webdesign wereldje waar je in zit?

Doordat wij toch beiden thuis aan het werk zijn vanwege het webdesign gebeuren was de stap naar een webshop niet zo heel erg moeilijk omdat er weinig zou veranderen.
We hoefden niet minder te gaan werken of vrije uren op te nemen, gewoon lekker zelf inplannen.
Ik heb gezien dat als je in loondienst zit dat het dan een stuk lastiger is om een webshop op te bouwen.

Doordat de webshops uiteindelijk goed de groei te pakken hadden konden (moesten :P) we het webdesign iets afbouwen. Dat is weer het positieve aan het snelle webdesign wereldje, je pakt de opdrachten die je wilt pakken want er is toch genoeg vraag.
En in de mindere maanden van de webshops (zomer vakantie) trekken we het webdesign weer goed aan en zo houd je altijd werk.

Daarnaast werken we in de rustige periodes ook regelmatig in een aantal familie bedrijven van mijn ouders, ooms en neef. Overigens hele andere branches dan wat wij doen, dus echt 100% perfect te noemen.

Ik zou nooit voor een baas willen werken trouwens. Zoals afgelopen week hebben we alleen het nodige gedaan en de rest heerlijk vrij genomen en elk vrij uur op de schaatsen gestaan.
En om mij heen hoorde ik alleen maar mensen klagen dat ze moesten werken ^^

Ben benieuwd wat de postbode vandaag weer in de brievenbus brengt :)
Beetje van beide, freelance webdeveloper met twee webshops.
Werken voor een baas vind ik ook niets, dat is voornamelijk ook de reden waarom ik zelf iets ben gestart. Maargoed, terug naar de kaartjes ;)

Twee nieuwe adressen getrokken, volgende twee kaartjes gaan naar Belarus & Duitsland.
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 28 januari 2013 @ 12:00:53 #113
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_122156675
Ik wil geen adressen in China meer. Die rijstvreters lopen constant te verzaken met registreren :(
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_122156892
quote:
8s.gif Op maandag 28 januari 2013 12:00 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik wil geen adressen in China meer. Die rijstvreters lopen constant te verzaken met registreren :(
Berichtje gestuurd?
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122157180
Had een berichtje naar degene gestuurd waar een kaart al bijna 50 dagen over doet, maar de kaart is nog niet aangekomen.... Helaas -O- Ik ga pas versturen als mn laatste 3 kaarten ontvangen/verlopen zijn. Dus nog max een maand wachten :P
  maandag 28 januari 2013 @ 12:17:20 #116
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_122157220
Vandaag een leuke hurray gekregen :)



quote:
Hello Rachel and thank you for your card! I'm going to frame it and hang it in my bathroom, I have several little plastic ducks in there and this picture will be just perfect there!
http://www.postcrossing.com/postcards/NL-1652894
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_122157513
Kaart uit Turkije gekregen die er slechts 4 dagen over deed! Ongelooflijk.. donderdag verzonden.
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122157654
Krijg je eigenlijk een mailtje ofzo als de code van je verstuurde kaart is ingevuld? Of moet ik gewoon steeds op de site kijken?
  maandag 28 januari 2013 @ 12:38:02 #119
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_122157913
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 12:31 schreef kvd het volgende:
Krijg je eigenlijk een mailtje ofzo als de code van je verstuurde kaart is ingevuld? Of moet ik gewoon steeds op de site kijken?
Je krijgt idd een mailtje :)
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_122159093
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 22:04 schreef Happy_postcrossing het volgende:
Ik heb een webdesign/webhosting bedrijf sinds 2006. In 2009 liep dat inmiddels zo goed dat mijn partner hier ook fulltime in is komen werken.
In 2010 hebben wij onze eerste webshop opgezet, in de Lente van 2012 de 2de webshop, en de postcrossing (3de) webshop is in November 2012 opgezet.

De 3 webshops zijn alle 3 voortgekomen uit een hobby, maar zijn inmiddels met z'n 3en de hoofdverdienste geworden, ook mede doordat ik daar de meeste tijd in steek.

Naar mijn mening kun je een webshop niet als bijverdienste hebben, althans, niet naast een fulltime baan (in loondienst), dat is onmogelijk te combineren :)
In het webdesign wereldje ben ik ook een hoop mensen tegengekomen die 'even' een webshop wilden naast hun fulltime job.
Het gaat altijd fout. Of vanwege het niet aanslaan omdat ze er te weinig tijd in steken om van de grond te komen en denken dat het zomaar gaat, of vanwege onverwacht succes :)

Webshops opzetten/groot maken is verslavend, en ik moet nu echt stoppen na de 3de shop heb ik met mezelf afgesproken :D
Bedankt voor je antwoord! Leuk en interessant om te weten vind ik dat altijd! Ik moet wel zeggen dat ik de postcrossing webshop het beste er vind uit zien!
In m'n stoute dromen zou ik ook wel een webshop willen hebben. Maar dat laat ik maar aan me voor bij gaan. Ik denk dat ik dan een week later denk "Ohjaaaa, dit moest ik nog opsturen!"
pi_122159545
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 12:17 schreef automatic_ het volgende:
Vandaag een leuke hurray gekregen :)

[ afbeelding ]

[..]

http://www.postcrossing.com/postcards/NL-1652894
Dat is leuk! Heerlijk als iemand zo blij is met je kaart.
pi_122159648
oh kut - had laatst iemand anders deze user ook al niet?

quote:
And your postcard will go to...
Username: Lazy_rabbit (female)
Name: Irina
Country: Ukraine

If you really wanna make me happy, please, if possible:
* NO greeting card
* NO pets
* NO monuments and memorials
* NO churches, cathedrals, temples
* NO AD-cards
* NO selfmade

My dear friend, I don`t like cards "about nothing". For example, cards with flowers or sceneries from nowhere. I like when card makes sence.

I would be extremely grateful if you could take a look at my received cards and make sure you're not sending me a card that I already have. I scan and upload all my cards and you can easily filter the list by choosing your country. Thank you! Scans are there https://picasaweb.google.com/116768538000105084843 and on my postcards wall.

Please, write the date and the name of your city\village and country, ok? :)
pi_122159931
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 13:22 schreef computergirl het volgende:
oh kut - had laatst iemand anders deze user ook al niet?

[..]

Mijn God wat een eisenpakket.. Ze kan beter zeggen wat er wel gewaardeerd wordt..
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 28 januari 2013 @ 13:31:57 #124
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_122159987
Het ontbreekt er nog maar aan dat ze erbij schrijft van "als je niet aan mijn voorwaarden voldoet registreer ik je kaart niet" :') Gaar wijf. Gewoon de bovenste van de stapel goedkopertjes sturen ^O^
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_122160100
quote:
14s.gif Op maandag 28 januari 2013 13:31 schreef Dr_Flash het volgende:
Het ontbreekt er nog maar aan dat ze erbij schrijft van "als je niet aan mijn voorwaarden voldoet registreer ik je kaart niet" :') Gaar wijf. Gewoon de bovenste van de stapel goedkopertjes sturen ^O^
Studeert Film, dus iets met een film..?
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  maandag 28 januari 2013 @ 13:47:51 #126
299969 Finland.
Met een vleugje Pools.
pi_122160545
Naar dat soort mensen stuur ik een kaart met peerd van Ome Loeks :7.
[b]Op zondag 27 mei 2012 14:43 schreef Nuchterheid het volgende:[/b]
Het is algemeen bekend dat Russen altijd dronken zijn.
[b]Op donderdag 4 oktober 2012 21:39 schreef Swetsenegger het volgende:[/b]
Ik heb geen sixpack, maar een fust.
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 28 januari 2013 @ 14:04:58 #127
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_122161241
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 13:47 schreef Finland. het volgende:
Naar dat soort mensen stuur ik een kaart met peerd van Ome Loeks :7.
Wel een goeie :Y

"Hier, paardenreet. Voor jou" _O-
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_122161424
Maar weer eens een rondje langs de online kaartenwinkels doen. Wat zijn jullie recente aankopen? :)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122162088
quote:
Guldenpostzegel tot november geldig

DEN HAAG - De guldenpostzegel is nog tot 1 november 2013 geldig. Ongeveer tien jaar na de invoering van de euro wordt de oude postzegel ongeldig als frankeermiddel.

Nederland is één van de weinige landen in de Euro-zone dat nog oude postzegels in de valuta van vóór de invoering van de euro in 2002 toestaat. Onder meer Duitsland, Spanje, Portugal en Ierland hebben dit direct bij de invoering van de euro afgeschaft.

Ook worden er steeds minder guldenzegels geplakt, terwijl de kosten voor het verwerken gelijk blijven. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor de techniek achter fraudepreventie in bijvoorbeeld sorteermachines of instructies voor het netwerk van PostNL postkantoren. Het beëindigen hiervan maakt de verwerking van post en pakketten eenvoudiger.
Bron

Is dat het einde van Postzegels met Korting? -O-
pi_122162223
quote:
8s.gif Op maandag 28 januari 2013 14:23 schreef takkfyrir het volgende:

[..]

Bron

Is dat het einde van Postzegels met Korting? -O-
Jup... -O-
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  maandag 28 januari 2013 @ 14:28:23 #131
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_122162334
Ik las het ook net & wilde het ook meteen posten.

Ik ga er nog wel een aantal kopen. Misschien komen ze met een kortingsactie :P
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_122162381
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 14:28 schreef automatic_ het volgende:
Ik las het ook net & wilde het ook meteen posten.

Ik ga er nog wel een aantal kopen. Misschien komen ze met een kortingsactie :P
Dat dacht ik ook gelijk.. ze moeten die handel toch op een of andere manier voor 1 november zien te slijten...
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122162617
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 13:22 schreef computergirl het volgende:
oh kut - had laatst iemand anders deze user ook al niet?

[..]

Daar zou ik niet eens meer moeite voor doen.
Als ze perse dit niet wil hebben en dat niet. Breng het dan positief met kaartjes wat je wél wilt.
Zij zou weer mijn 'straf' krijgen met een gratis kaart en saaie postzegels.
pi_122162668
quote:
8s.gif Op maandag 28 januari 2013 14:23 schreef takkfyrir het volgende:

[..]

Bron

Is dat het einde van Postzegels met Korting? -O-
Oei, dat word veel kaartjes versturen. Heb net 20 wereld en 20 europa besteld en had er ook nog een paar! Moet lukken!
  maandag 28 januari 2013 @ 14:41:08 #135
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_122162857
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 14:29 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Dat dacht ik ook gelijk.. ze moeten die handel toch op een of andere manier voor 1 november zien te slijten...
Ik las ergens dat je in DLD je oude zegels kon omruilen naar Euro zegels. Misschien gaan ze dat hier ook doen.
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_122162880
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2013 14:41 schreef automatic_ het volgende:

[..]

Ik las ergens dat je in DLD je oude zegels kon omruilen naar Euro zegels. Misschien gaan ze dat hier ook doen.
Dan heel van PMK inslaan en dan omruilen bij PostNL.. :')
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122162907
quote:
Vorig jaar is voor 2 miljoen euro aan guldenzegels geplakt. PostNL schat dat er nog tussen de 20 en 200 miljoen oude postzegels in omloop zijn. Het aantal ligt vermoedelijk dichter bij de 20 miljoen, maar het is lastig schatten omdat een deel van de zegels is verdwenen in de prullenbak of een album, zegt PostNL.
http://nos.nl/artikel/467235-guldenzegel-na-1-november-taboe.html

Best veel!
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 28 januari 2013 @ 15:44:29 #138
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_122165315
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 14:41 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Dan heel van PMK inslaan en dan omruilen bij PostNL.. :')
Als dat gebeurt sluit PMK acuut de deuren denk ik :Y En gaan ze hun eigen voorraad omwisselen, levert meer op :P
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_122165679
Oeh ik heb ook net NL 10, EU 20 en Wereld 20 zegels besteld, lekker veel kaartjes versturen maar weer :P
pi_122167036
Even een tip voor 3D postkaarten! Bij mijn Trekpleister vond ik deze pakketjes tussen al het 50% kortingspul.





Ik betaalde nu 50 cent voor een pakje waar 6 kaarten (3x2 designs) inzitten :)
With her feet in the city, but her heart in the outdoors.
pi_122167352
Thanks voor de tip!

Ik heb oa deze besteld:

via http://www.kaartenvoordee(...)van-9-kaarten-pc008/ Lekker makkelijk en kunnen overal heen ;)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 28 januari 2013 @ 17:01:45 #142
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_122168926
6 euro voor 9 kaarten vind jij wel een "bijzonder scherpe actieprijs"? :')
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_122169264
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 17:01 schreef Dr_Flash het volgende:
6 euro voor 9 kaarten vind jij wel een "bijzonder scherpe actieprijs"? :')
Kortingscode nav vorige bestelling :)

Edit: en weer een hurray binnen! Na 19 dagen heeft mijn kaart eindelijk de binnenlanden van Zweden gehaald :) Nu weer een kaart naar Duitsland gestuurd...
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  maandag 28 januari 2013 @ 17:30:07 #144
142454 Lienzz
Klik hier!
pi_122170766
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 16:26 schreef Achtentachtig het volgende:
Thanks voor de tip!

Ik heb oa deze besteld:
[ afbeelding ]
via http://www.kaartenvoordee(...)van-9-kaarten-pc008/ Lekker makkelijk en kunnen overal heen ;)
\
leuke kaarten vind het alleen minder dat er overal happy postcrossing op staat!
En dat kan zomaar.....?
pi_122171472
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 17:30 schreef Lienzz het volgende:

[..]

\
leuke kaarten vind het alleen minder dat er overal happy postcrossing op staat!
Vind ik juist wel leuk!

Vanmiddag kaart uit Turkije met een heel verhaal over een paleis :P :
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 28 januari 2013 @ 17:48:21 #146
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_122172027
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 17:30 schreef Lienzz het volgende:

[..]

\
leuke kaarten vind het alleen minder dat er overal happy postcrossing op staat!
Ja idd. Net zo nietszeggend als Boomerang Freecards waar iedereen zo'n kriebel aan schijnt te hebben :')
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_122172235
Even tussendoor: binnenkort dus nieuwe beeltenis op de postzegels ;)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122172291
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 16:19 schreef Sokkepok het volgende:
Even een tip voor 3D postkaarten! Bij mijn Trekpleister vond ik deze pakketjes tussen al het 50% kortingspul.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik betaalde nu 50 cent voor een pakje waar 6 kaarten (3x2 designs) inzitten :)
Tof! jammer dat hier geen trekpleister te vinden is.
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
pi_122172316
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 17:48 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ja idd. Net zo nietszeggend als Boomerang Freecards waar iedereen zo'n kriebel aan schijnt te hebben :')
Zitten af en toe ook nog leuke kaarten tussen hoor.
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
pi_122173336
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 17:51 schreef Achtentachtig het volgende:
Even tussendoor: binnenkort dus nieuwe beeltenis op de postzegels ;)
Het is dat ik dit topic even checkte, anders had ik het Beatrix-nieuws nog uren gemist. :@
  Moderator maandag 28 januari 2013 @ 18:11:27 #151
155227 crew  Guppy
dus
pi_122173464
Ik kreeg een push bericht van nu.nl :o
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122174186
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 18:09 schreef takkfyrir het volgende:

[..]

Het is dat ik dit topic even checkte, anders had ik het Beatrix-nieuws nog uren gemist. :@
Kom maar onder die steen vandaan ;)

Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122174243
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 18:22 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Kom maar onder die steen vandaan ;)

[ afbeelding ]
Prins Pils en er een carnavalszegel van maken :7
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
pi_122178999
Ik kreeg vandaag het ideale kaartje voor mij binnen:
1: Camera
2: Zwart/wit
3: Gewoon, mooi :D


http://www.postcrossing.com/postcards/TW-780134
  Moderator maandag 28 januari 2013 @ 19:53:32 #155
155227 crew  Guppy
dus
pi_122181465
Noes, PMK stopt er mee :( wat stom!!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122181752
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 19:53 schreef Guppyfriend het volgende:
Noes, PMK stopt er mee :( wat stom!!
Ja is het al zeker? Kan niks op de website vinden.

Ennnn, mijn kaartje naar Rusland is aangekomen! Yay! Na 61 dagen! *O*
  Moderator maandag 28 januari 2013 @ 19:57:49 #157
155227 crew  Guppy
dus
pi_122181803
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 19:57 schreef Mokkels het volgende:

[..]

Ja is het al zeker? Kan niks op de website vinden.

Ennnn, mijn kaartje naar Rusland is aangekomen! Yay! Na 61 dagen! *O*
Oh nee, maar dat zal toch wel? Ik bedoel, als ze straks niet meer geldig zijn, is het alleen voor verzamelaars nog interessant...
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122181951
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 19:57 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Oh nee, maar dat zal toch wel? Ik bedoel, als ze straks niet meer geldig zijn, is het alleen voor verzamelaars nog interessant...
Ja, dat denk ik ook wel.. Wel zonde, want Nederland heeft gewoon verder saaie postzegels. Je kunt wel wat speciale verzenden maarja... het is toch anders. 3 a 4 postzegels en dan verschillende is toch véél leuker?


http://www.postcrossing.com/postcards/NL-1570494

Dit was dus mijn allereerste verzonden kaartje. Vandaar die witte rand door het scannen. Nu ben ik pro en kan ik zonder. :9
  Moderator maandag 28 januari 2013 @ 20:01:55 #159
155227 crew  Guppy
dus
pi_122182103
Ik vind de huidige zegels ook jammer... Het kan zoveel leuker!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122182286
In dat artikel over de afschaffing van de gulden postzegels staat ook het volgende:

Door de oude zegels niet meer te accepteren, wordt de verwerking van post en pakketten goedkoper en eenvoudiger.

Voel ik hier een dijk van een prijsverlaging aankomen? _O_
pi_122183127
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 20:04 schreef Kaasmuisje het volgende:
In dat artikel over de afschaffing van de gulden postzegels staat ook het volgende:

Door de oude zegels niet meer te accepteren, wordt de verwerking van post en pakketten goedkoper en eenvoudiger.

Voel ik hier een dijk van een prijsverlaging aankomen? _O_
Nee joh! Als de aardappel oogst een jaar mislukt is gaat de prijs van de patat omhoog maar die gaat echt niet meer omlaag hoor. Dat doen ze dus echt niet..
  Moderator maandag 28 januari 2013 @ 20:24:52 #162
155227 crew  Guppy
dus
pi_122183805
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 20:04 schreef Kaasmuisje het volgende:
In dat artikel over de afschaffing van de gulden postzegels staat ook het volgende:

Door de oude zegels niet meer te accepteren, wordt de verwerking van post en pakketten goedkoper en eenvoudiger.

Voel ik hier een dijk van een prijsverlaging aankomen? _O_
Hebben we het kwartje van Kok ooit nog teruggehad? ;)
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 28 januari 2013 @ 20:53:39 #163
142454 Lienzz
Klik hier!
pi_122185854
Heb maar snel nog wat europa-zegels besteld :D bij PMK
En dat kan zomaar.....?
  maandag 28 januari 2013 @ 20:55:05 #164
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_122185956
Ik ga er straks ook nog een paar bestellen :) Ik vind de oude zegels eigenlijk leuker om te versturen dan de saaie, normale zegels :)
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
  maandag 28 januari 2013 @ 20:55:54 #165
142454 Lienzz
Klik hier!
pi_122186017
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 20:55 schreef automatic_ het volgende:
Ik ga er straks ook nog een paar bestellen :) Ik vind de oude zegels eigenlijk leuker om te versturen dan de saaie, normale zegels :)
dit dus :D
En dat kan zomaar.....?
pi_122186038
Ben benieuwd wanneer PMK met een reactie/actie gaat komen...
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122187127
Heeft iemand van jullie wel eens besteld bij www.thepostcardstore.co.uk ? Zit nu even te kijken en het ziet er wel goed uit, op zich! Deze week eens even kijken hoe het daar met betalen enzo zit..
pi_122187750
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 20:24 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Hebben we het kwartje van Kok ooit nog teruggehad? ;)
:D
pi_122187874
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 21:13 schreef Masspa het volgende:
Heeft iemand van jullie wel eens besteld bij www.thepostcardstore.co.uk ? Zit nu even te kijken en het ziet er wel goed uit, op zich! Deze week eens even kijken hoe het daar met betalen enzo zit..
Worden ook op Marktplaats voordelig aangeboden.
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122188409
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 18:22 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Kom maar onder die steen vandaan ;)

[ afbeelding ]
:D
pi_122189021
Hopelijk komen er nu ook mooiere postzegels (hoewel we er met een beeltenis van Wim lex niet op vooruit gaan ben ik bang). En er komen vast wel speciale kaarten op de markt van de troonsopvolging, leuk! :9
pi_122189350
quote:
Postzegel troonswisseling

Er komt een speciale postzegel ter ere van de troonswisseling. Op de zegel zullen afbeeldingen staan van zowel Beatrix als Willem-Alexander. Hij ligt over enkele weken in de winkel.

Na de speciale zegel komt er eerst een zogenoemde tussenzegel en daarna pas een definitieve postzegel met daarop de beeltenis van koning Willem-Alexander. Deze zegels verschijnen, een paar maanden na elkaar, na de troonswisseling.

Volgens Post.NL ligt het ontwerp er al, maar wordt de definitieve keuze in overleg met het Koninklijk Huis en de Rijksvoorlichtingsdienst gemaakt.
http://nos.nl/liveblog/46(...)-af.html#update-6846
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  Moderator maandag 28 januari 2013 @ 21:49:15 #173
155227 crew  Guppy
dus
pi_122189429
Jamaar daar heb je voor Europa en Wereld zegels natuurlijk geen drol aan /mopper
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122189629
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 21:49 schreef Guppyfriend het volgende:
Jamaar daar heb je voor Europa en Wereld zegels natuurlijk geen drol aan /mopper
De Koningin staat nu ook niet op Europa- en Wereldzegels. Dat is eigenlijk best vreemd, inderdaad.. Dat wordt flink bijplakzegels gebruiken..
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  Moderator maandag 28 januari 2013 @ 21:53:11 #175
155227 crew  Guppy
dus
pi_122189688
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 21:52 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

De Koningin staat nu ook niet op Europa- en Wereldzegels. Dat is eigenlijk best vreemd, inderdaad.. Dat wordt flink bijplakzegels gebruiken..
Ik bedoel meer dat er ook wel eens wat meer variatie mag komen in de Europa en Wereld zegels.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122189842
Ik hoop stiekem op een Máximapostzegel. :Y Die komt er natuurlijk niet, maar het zou toch erg tof zijn. :P
pi_122189897
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 21:53 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Ik bedoel meer dat er ook wel eens wat meer variatie mag komen in de Europa en Wereld zegels.
Zijn die zegels van nu (thema 'Groen') eigenlijk de enige buiteland-zegels die verkrijgbaar zijn (geweest) met cijfers?
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122189955
Zou je ook eigenlijk een kaartje kunnen versturen met alleen maar bijplak zegels?

Heb er toen een heleboel gekocht ivm verhoging van die 5 cent. Maar PMK had toen alles ook veranderd dus heb er nu niks meer aan. Lijkt me wel een keer geinig om te doen naar iemand met lange eisenlijstjes haha
pi_122190060
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 21:57 schreef Mokkels het volgende:
Zou je ook eigenlijk een kaartje kunnen versturen met alleen maar bijplak zegels?

Heb er toen een heleboel gekocht ivm verhoging van die 5 cent. Maar PMK had toen alles ook veranderd dus heb er nu niks meer aan. Lijkt me wel een keer geinig om te doen naar iemand met lange eisenlijstjes haha
Ja hoor, als het totaalbedrag maar klopt. :)
pi_122191209
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 21:55 schreef takkfyrir het volgende:
Ik hoop stiekem op een Máximapostzegel. :Y Die komt er natuurlijk niet, maar het zou toch erg tof zijn. :P
Misschien als themazegel! :Y
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122191440
"Tot 1 november blijven ze zowieso geldig.
De verwachting is dat ze daarna ook gewoon geldig blijven. Dit wordt de komende tijd juridisch uitgezocht."

Reactie van postzegelsmetkorting.nl op Facebook.
Postcrossing webshop: Happy Postcrossing.nl
pi_122191864
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 22:21 schreef Happy_postcrossing het volgende:
"Tot 1 november blijven ze zowieso geldig.
De verwachting is dat ze daarna ook gewoon geldig blijven. Dit wordt de komende tijd juridisch uitgezocht."

Reactie van postzegelsmetkorting.nl op Facebook.
Ik ben benieuwd.. laten we 't hopen :)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  maandag 28 januari 2013 @ 23:09:05 #183
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_122194437
Zoooo! :)

quote:
25 x Combinatie ¤ 0,90 voor een kaart of brief 0-20 gram
10 x Combinatie ¤ 0,95 voor een kaart of brief 0-20 gram
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_122202592
Lekker interessant profiel getrokken.. :(
http://www.postcrossing.com/user/Chiu-Chiu

En zal de komende tijd wel rustig zijn hier, heb er alleen een naar DE die dichtbij is. Verder alleen maar verre kaarten.. :(
Nog een moet er aankomen, dan mag ik er 8 onderweg hebben.. Zou haast NL weer aanzetten, maar vind dat niet zo'n fijn idee...

NL-1677356 Chiu-Chiu Taiwan 29/Jan/2013 9,528 km 0 day Traveling
NL-1672848 taika Belarus 26/Jan/2013 1,578 km 2 days Traveling
NL-1667606 ramo Germany 23/Jan/2013 239 km 5 days Traveling
NL-1664860 CindyQueen Japan 22/Jan/2013 9,132 km 6 days Traveling
NL-1661127 ClaireHwang China 20/Jan/2013 9,333 km 8 days Traveling
NL-1655298 acountrygirl U.S.A. 17/Jan/2013 6,242 km 11 days Traveling
NL-1638558 Sofinna Russia 8/Jan/2013 5,061 km 20 days Traveling
pi_122203286
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2013 21:23 schreef Molline het volgende:

[..]

:D
Ik bedoelde het uiteraard als grapje. :D
Maar toch als ze zo expliciet aankondigen dat eea goedkoper wordt, mag het Nederlandse volk en dan m.n. de postcrossers daar wat mij betreft wel van mee profiteren. Wij zorgen met al onze kaartjes immers ook voor de werkgelegenheid. Voor wat hoort wat toch?! ;)
  FOK!fotograaf dinsdag 29 januari 2013 @ 10:59:57 #186
200114 Mascleta
Non me ne frega un cazzo!
pi_122204619
heb net 50x europa en 50x wereld ingeslagen bij PMK. Die 50x wereld ga ik nooit op tijd opmaken meer.

EDIT: mijn twee postkaarten die ik toevallig allebei op 29 november heb gepost zijn nu expired. waarvan 1 naar Duitsland en 1 naar China.

[ Bericht 42% gewijzigd door Mascleta op 29-01-2013 11:15:23 ]
Canon EOS 5D MkII | Canon 24-70 F/2.8 | | Canon 70-200 F/2.8 | Canon 580EX
-----
1500m: 5.55.4 | 3000m: 12:02:05 | 5km: 20:59 | 10km: 47:21 | Halve Marathon: 1:51:03 | Marathon: 4:09:57
-----
  dinsdag 29 januari 2013 @ 11:17:46 #187
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_122205085
Hmm.. Dan zal daar ook wel iets mis zijn gegaan met de brievenbus ;(

Ik heb overigens 2 verstuurd op 1 januari en die zijn ook nog steeds onderweg (USA en Rusland, dus dat kan op zich wel...) Eéntje van die lichting is al wel aangekomen, Oekraïne.
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
  dinsdag 29 januari 2013 @ 11:40:55 #188
142454 Lienzz
Klik hier!
pi_122205771
Ik verwacht dat mijn kaartje naar Ierland expired. Is nu 45 dagen onderweg, en de user is 25 dagen geleden voor het laatst gezien. Prive berichtje gestuurd maar geen reactie hierop gekregen.
Verder heb ik een kaartje naar China wat al 37 dagen onderweg is en USA 27 dagen.
Ik verwacht vandaag 1/2 hurray's
En dat kan zomaar.....?
pi_122206553
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 09:46 schreef 16021988 het volgende:
Lekker interessant profiel getrokken.. :(
http://www.postcrossing.com/user/Chiu-Chiu

En zal de komende tijd wel rustig zijn hier, heb er alleen een naar DE die dichtbij is. Verder alleen maar verre kaarten.. :(
Nog een moet er aankomen, dan mag ik er 8 onderweg hebben.. Zou haast NL weer aanzetten, maar vind dat niet zo'n fijn idee...

NL-1677356 Chiu-Chiu Taiwan 29/Jan/2013 9,528 km 0 day Traveling
NL-1672848 taika Belarus 26/Jan/2013 1,578 km 2 days Traveling
NL-1667606 ramo Germany 23/Jan/2013 239 km 5 days Traveling
NL-1664860 CindyQueen Japan 22/Jan/2013 9,132 km 6 days Traveling
NL-1661127 ClaireHwang China 20/Jan/2013 9,333 km 8 days Traveling
NL-1655298 acountrygirl U.S.A. 17/Jan/2013 6,242 km 11 days Traveling
NL-1638558 Sofinna Russia 8/Jan/2013 5,061 km 20 days Traveling
Je kunt ook NL alleen aanzetten als je een naam trekt. Daarna weer uit. Zo kun je wel versturen naar Nederland, maar niet ontvangen :)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  FOK!fotograaf dinsdag 29 januari 2013 @ 13:14:42 #190
200114 Mascleta
Non me ne frega un cazzo!
pi_122208954
Ik stond op 8 verzonden en 14 ontvangen. Een lange tijd geen kaarten meer ontvangen daarna. Nu sta ik op 12 verzonden en 14 ontvangen. Als er nog een paar geregistreerd worden zal ik wel weer eens wat kunnen ontvangen.



Door die twee kaarten die expired zijn kan ik ook weer twee nieuwe adressen aanvragen. vanavond maar even doen dan.
Canon EOS 5D MkII | Canon 24-70 F/2.8 | | Canon 70-200 F/2.8 | Canon 580EX
-----
1500m: 5.55.4 | 3000m: 12:02:05 | 5km: 20:59 | 10km: 47:21 | Halve Marathon: 1:51:03 | Marathon: 4:09:57
-----
pi_122209138
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 10:59 schreef Mascleta het volgende:
heb net 50x europa en 50x wereld ingeslagen bij PMK. Die 50x wereld ga ik nooit op tijd opmaken meer.

EDIT: mijn twee postkaarten die ik toevallig allebei op 29 november heb gepost zijn nu expired. waarvan 1 naar Duitsland en 1 naar China.

Ik vind het zo irritant dat users soms gewoon verdwijnen van Postcrossing >.< Zet je profiel dan gewoon op inactief als je er geen zin meer in hebt.. |:(
With her feet in the city, but her heart in the outdoors.
pi_122209216
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 13:19 schreef Sokkepok het volgende:

[..]

Ik vind het zo irritant dat users soms gewoon verdwijnen van Postcrossing >.< Zet je profiel dan gewoon op inactief als je er geen zin meer in hebt.. |:(
Ja precies, of een optie van PC zelf dat als je langer dan een bepaalde tijd niet bent ingelogd, je profiel op inactief gaat.


http://www.postcrossing.com/postcards/US-2046707

Vandaag weer een kaartje ontvangen, deze komt uit Amerika.
  dinsdag 29 januari 2013 @ 13:27:54 #193
265732 Keshet
Alle kleuren van de regenboog
pi_122209547
Ik had ook weer een fijn profiel:

quote:
Because of so many damaged cards, I like my postcards UNWRITTEN, NEW and in the ENVELOPE please. Don't write the address with the card inside, this leaves the indentation.
If possible, use many different stamps. I love stamps and special cancellations. :)
FDC's instead of cards are welcome too.

Please DON'T send me churches, religious, sports, Touchnote, Zazzle, funny or silly cards, nor cute or kitschy (too colorful, tacky) ones. Don't send me folded, advertising, home-made or free ones either, only real postcards! Thank you.

I prefer SINGLE views and COLLAGES.
In zijn profiel staat ook nog een hele lijst met zjn wishlist.

Naar hem is een Greenpeace kaart met daarop een Orang Oetang onderweg, met een standaard postzegel erop en élke milimeter beschreven.
Ik heb er wel Happy Postcrossing opgezet. O+
A grand adventure has begun.
pi_122209580
Jaja, het eerste kaartje is bij de ontvanger aangekomen...
Nu wachten op een kaartje van iemand anders en zelf een nieuw adres aanvragen
pi_122209586
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 13:27 schreef Keshet het volgende:
Ik had ook weer een fijn profiel:

[..]

Naar hem is een Greenpeace kaart met daarop een Orang Oetang onderweg, met een standaard postzegel erop en élke milimeter beschreven.
Ik heb er wel Happy Postcrossing opgezet. O+
_O_
pi_122209639
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 13:27 schreef Keshet het volgende:
Ik had ook weer een fijn profiel:

[..]

In zijn profiel staat ook nog een hele lijst met zjn wishlist.

Naar hem is een Greenpeace kaart met daarop een Orang Oetang onderweg, met een standaard postzegel erop en élke milimeter beschreven.
Ik heb er wel Happy Postcrossing opgezet. O+
^O^
  FOK!fotograaf dinsdag 29 januari 2013 @ 13:32:33 #197
200114 Mascleta
Non me ne frega un cazzo!
pi_122209757
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 13:27 schreef Keshet het volgende:
Ik had ook weer een fijn profiel:

[..]

In zijn profiel staat ook nog een hele lijst met zjn wishlist.

Naar hem is een Greenpeace kaart met daarop een Orang Oetang onderweg, met een standaard postzegel erop en élke milimeter beschreven.
Ik heb er wel Happy Postcrossing opgezet. O+
Ik zou ook weigeren aan zulke eisenlijstjes te voldoen. Of, er wel aan voldoen, maar dan zo dusdanig schraal dat ie er niet blij van wordt.
Canon EOS 5D MkII | Canon 24-70 F/2.8 | | Canon 70-200 F/2.8 | Canon 580EX
-----
1500m: 5.55.4 | 3000m: 12:02:05 | 5km: 20:59 | 10km: 47:21 | Halve Marathon: 1:51:03 | Marathon: 4:09:57
-----
pi_122210387
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 13:20 schreef Crientj het volgende:

[..]

Ja precies, of een optie van PC zelf dat als je langer dan een bepaalde tijd niet bent ingelogd, je profiel op inactief gaat.

[ afbeelding ]
http://www.postcrossing.com/postcards/US-2046707

Vandaag weer een kaartje ontvangen, deze komt uit Amerika.
Heel goed plan! :Y
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122211133
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 13:27 schreef Keshet het volgende:
Ik had ook weer een fijn profiel:

[..]

In zijn profiel staat ook nog een hele lijst met zjn wishlist.

Naar hem is een Greenpeace kaart met daarop een Orang Oetang onderweg, met een standaard postzegel erop en élke milimeter beschreven.
Ik heb er wel Happy Postcrossing opgezet. O+
Tekst komt me eng bekend voor. Welke user is het?
  dinsdag 29 januari 2013 @ 14:10:23 #200
265732 Keshet
Alle kleuren van de regenboog
pi_122211186
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 14:08 schreef SummerBreeze het volgende:

[..]

Tekst komt me eng bekend voor. Welke user is het?
http://www.postcrossing.com/user/Lionheart2010

Deze.

Ik moet weer eens op zoek naar nieuwe kaartjes. Yay!
A grand adventure has begun.
pi_122211194
Kijk, hier heb je wat aan

quote:
I'd like to receive any card that you think is awesome! I love to learn about where you are from, so cards with pictures of your city/country and any interesting facts you can include would be cool, too! But I also like artistic or nature cards. Honestly, I like everything!
Wat je stuurt, het is dus goed.

Oh, en tweede kaartje gaat naar de USA...
  dinsdag 29 januari 2013 @ 14:12:54 #202
299969 Finland.
Met een vleugje Pools.
pi_122211265
Ik ben echt zo'n knurft he. Een hele tijd geleden heb ik een kaartje uit Japan gekregen, heel leuk. Krijg ik vandaag weer een kaartje uit Japan, met daarop de tekst dat ik misschien de eerste kaart niet had ontvangen. Ja godverdomme, dit is al de tweede of derde keer dat ik kaart vergeet te registreren en ik kan die eerste niet vinden omdat hij zeer waarschijnlijk bij mijn ouders ligt :'(.

Wel lief van dr dat ze een tweede kaartje heeft gestuurd *;.
[b]Op zondag 27 mei 2012 14:43 schreef Nuchterheid het volgende:[/b]
Het is algemeen bekend dat Russen altijd dronken zijn.
[b]Op donderdag 4 oktober 2012 21:39 schreef Swetsenegger het volgende:[/b]
Ik heb geen sixpack, maar een fust.
  dinsdag 29 januari 2013 @ 14:13:45 #203
299969 Finland.
Met een vleugje Pools.
pi_122211296
Trouwens, ik zit over twee weken een middagje in Den Haag, nog tips wat kaarten betreft?
[b]Op zondag 27 mei 2012 14:43 schreef Nuchterheid het volgende:[/b]
Het is algemeen bekend dat Russen altijd dronken zijn.
[b]Op donderdag 4 oktober 2012 21:39 schreef Swetsenegger het volgende:[/b]
Ik heb geen sixpack, maar een fust.
pi_122211378
Ha, zit ik vanmorgen nog te schelden, is net mijn Rusland kaart geregistreerd.
Nieuwe kaartjes naar Rusland en Ukraine, oftewel weer meer dan 1500km ..

Die tip van NL even aanzetten, ga ik idd maar eens toepassen.. Want zo schiet het niet op!
pi_122211476
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 14:12 schreef Finland. het volgende:
Ik ben echt zo'n knurft he. Een hele tijd geleden heb ik een kaartje uit Japan gekregen, heel leuk. Krijg ik vandaag weer een kaartje uit Japan, met daarop de tekst dat ik misschien de eerste kaart niet had ontvangen. Ja godverdomme, dit is al de tweede of derde keer dat ik kaart vergeet te registreren en ik kan die eerste niet vinden omdat hij zeer waarschijnlijk bij mijn ouders ligt :'(.

Wel lief van dr dat ze een tweede kaartje heeft gestuurd *;.
Je kunt ook de verzender om het ID vragen en daarna je kaart gaan zoeken :)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  dinsdag 29 januari 2013 @ 14:19:50 #206
299969 Finland.
Met een vleugje Pools.
pi_122211547
Oh, maar ik weet wel waar de kaart ligt; bij mijn ouders (waar bij mijn ouders weet ik dan weer niet :')), dus het ID heb ik in principe wel. Maar het moet wel dat kaartje zijn, want het zijn beide Aladdin-kaarten ( O+ ) en ik verder nog nooit iets uit Japan gehad.
[b]Op zondag 27 mei 2012 14:43 schreef Nuchterheid het volgende:[/b]
Het is algemeen bekend dat Russen altijd dronken zijn.
[b]Op donderdag 4 oktober 2012 21:39 schreef Swetsenegger het volgende:[/b]
Ik heb geen sixpack, maar een fust.
pi_122211656
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 14:19 schreef Finland. het volgende:
Oh, maar ik weet wel waar de kaart ligt; bij mijn ouders (waar bij mijn ouders weet ik dan weer niet :')), dus het ID heb ik in principe wel. Maar het moet wel dat kaartje zijn, want het zijn beide Aladdin-kaarten ( O+ ) en ik verder nog nooit iets uit Japan gehad.
Aaah! Op die manier :D Den Haag is best leuk! Hangt er natuurlijk wel vanaf waar je interesses liggen...
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122211683
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 14:15 schreef 16021988 het volgende:
Ha, zit ik vanmorgen nog te schelden, is net mijn Rusland kaart geregistreerd.
Nieuwe kaartjes naar Rusland en Ukraine, oftewel weer meer dan 1500km ..

Die tip van NL even aanzetten, ga ik idd maar eens toepassen.. Want zo schiet het niet op!
Dat is dan geen garantie dat je een NL'er trekt he? Alleen wordt het bestand met NL'ers toegevoegd aan de 'zoekopdracht' :)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  dinsdag 29 januari 2013 @ 14:30:42 #209
299969 Finland.
Met een vleugje Pools.
pi_122211962
Inmiddels weet ik dat het sowieso dezelfde kaart is. Had toentertijd een foto gemaakt op Instagram van de postzegels, omdat ik die zo mooi vond, en je kan op die foto nog een klein stukje tekst zien, zelfde handschrift :P.
[b]Op zondag 27 mei 2012 14:43 schreef Nuchterheid het volgende:[/b]
Het is algemeen bekend dat Russen altijd dronken zijn.
[b]Op donderdag 4 oktober 2012 21:39 schreef Swetsenegger het volgende:[/b]
Ik heb geen sixpack, maar een fust.
pi_122212850
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 14:23 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Dat is dan geen garantie dat je een NL'er trekt he? Alleen wordt het bestand met NL'ers toegevoegd aan de 'zoekopdracht' :)
Klopt, maar de kans is wel groter natuurlijk dat ik dan geen Rusland/Belarus trek.. Tenzij die natuurlijk al in t lijstje voorkomen.. Meeeeh, ik wil onbekende landen hebben!!!
  dinsdag 29 januari 2013 @ 14:57:04 #211
299969 Finland.
Met een vleugje Pools.
pi_122213124
De laatste keer dat ik een nieuw land heb getrokken is ook al weer lichtjaren geleden! Ach, maakt het uit, zo lang ik maar leuke Hurrays krijg vind ik het wel goed :).
[b]Op zondag 27 mei 2012 14:43 schreef Nuchterheid het volgende:[/b]
Het is algemeen bekend dat Russen altijd dronken zijn.
[b]Op donderdag 4 oktober 2012 21:39 schreef Swetsenegger het volgende:[/b]
Ik heb geen sixpack, maar een fust.
  FOK!fotograaf dinsdag 29 januari 2013 @ 15:04:20 #212
200114 Mascleta
Non me ne frega un cazzo!
pi_122213457
Top 10 landen met meeste leden:

RU - Russia - 41,290
US - United States of America - 41,242
CN - China - 35,042
TW - Taiwan - 32,158
DE - Germany - 30,588
NL - Netherlands - 25,745
PL - Poland - 20,321
UA - Ukraine - 15,729
BY - Belarus - 15,247
FI - Finland - 14,383

Top 10 meeste verstuurde postkaarten

US - United States of America - 1,823,111
DE - Germany - 1,719,246
FI - Finland - 1,543,422
NL - Netherlands - 1,537,893
RU - Russia - 1,204,272
CN - China - 664,228
TW - Taiwan - 651,345
BY - Belarus - 648,614
PL - Poland - 536,666
UA - Ukraine - 390,699

Het zijn inderdaad wel de herkenbare landen waar ik vaak iets heen mag sturen of uit ontvang. Een paar uitzonderingen daargelaten.
Canon EOS 5D MkII | Canon 24-70 F/2.8 | | Canon 70-200 F/2.8 | Canon 580EX
-----
1500m: 5.55.4 | 3000m: 12:02:05 | 5km: 20:59 | 10km: 47:21 | Halve Marathon: 1:51:03 | Marathon: 4:09:57
-----
pi_122215950
# - Land - Inwonertal
1 China 1.343.239.923 (2012)
2 India 1.205.073.612 (2012)
3 Verenigde Staten 313.847.465 (2012)
4 Indonesië 248.645.008 (2012)
5 Brazilië 199.321.413 (2012)
6 Pakistan 190.291.129 (2012)
7 Nigeria 170.123.740 (2012)
8 Bangladesh 161.083.804 (2012)

9 Rusland 142.517.670 (2012)
10 Japan 127.368.088 (2012)

Opvallend: slechts drie landen uit de top 10 van landen naar inwonertal staan in de top 10 van meeste PC-gebruikers of -verzenders.
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122216311
Wij verkassen morgen voor een paar daagjes richting Limburg (Kerkrade) en gaan een beetje de toerist lopen uithangen. Iemand nog leuke tips voor winkels met kaarten/snail mail achtige spullen in Kerkrade, Maastricht of Aachen/Luik? We twijfelen nog over een beetje winkelen in Aachen of Luik. shoptips welkom :D
  FOK!fotograaf dinsdag 29 januari 2013 @ 16:17:16 #215
200114 Mascleta
Non me ne frega un cazzo!
pi_122216498
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 16:13 schreef RiesAmaris het volgende:
Wij verkassen morgen voor een paar daagjes richting Limburg (Kerkrade) en gaan een beetje de toerist lopen uithangen. Iemand nog leuke tips voor winkels met kaarten/snail mail achtige spullen in Kerkrade, Maastricht of Aachen/Luik? We twijfelen nog over een beetje winkelen in Aachen of Luik. shoptips welkom :D
Designer outlet Roermond of Maasmechelen Village (net over grens naar België) zijn ook wel aanraders als je wil shoppen voor kleding etc.
Canon EOS 5D MkII | Canon 24-70 F/2.8 | | Canon 70-200 F/2.8 | Canon 580EX
-----
1500m: 5.55.4 | 3000m: 12:02:05 | 5km: 20:59 | 10km: 47:21 | Halve Marathon: 1:51:03 | Marathon: 4:09:57
-----
pi_122216502
Kaartje naar China is aangekomen. Trek ik een nieuw adres, opnieuw naar China.
Geen ramp, zeker weten niet. Maar de persoon uit dit profiel vraagt aan Nederlanders om Postcrossing postzegels. Bestaan die?

Profiel: http://www.postcrossing.com/user/mengyeyue
pi_122216602
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 16:17 schreef Crientj het volgende:
Kaartje naar China is aangekomen. Trek ik een nieuw adres, opnieuw naar China.
Geen ramp, zeker weten niet. Maar de persoon uit dit profiel vraagt aan Nederlanders om Postcrossing postzegels. Bestaan die?

Profiel: http://www.postcrossing.com/user/mengyeyue
Ja, die bestaan maar worden niet meer uitgegeven. Je kunt ze alleen nog bij verzamelaars vinden (op CataWiki of Marktplaats bijvoorbeeld).
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  FOK!fotograaf dinsdag 29 januari 2013 @ 16:20:04 #218
200114 Mascleta
Non me ne frega un cazzo!
pi_122216612
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 16:17 schreef Crientj het volgende:
Kaartje naar China is aangekomen. Trek ik een nieuw adres, opnieuw naar China.
Geen ramp, zeker weten niet. Maar de persoon uit dit profiel vraagt aan Nederlanders om Postcrossing postzegels. Bestaan die?

Profiel: http://www.postcrossing.com/user/mengyeyue
Die bestaan zeker, maar of ze nog te krijgen zijn weet ik niet.

Canon EOS 5D MkII | Canon 24-70 F/2.8 | | Canon 70-200 F/2.8 | Canon 580EX
-----
1500m: 5.55.4 | 3000m: 12:02:05 | 5km: 20:59 | 10km: 47:21 | Halve Marathon: 1:51:03 | Marathon: 4:09:57
-----
pi_122216692
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 16:17 schreef Crientj het volgende:
Kaartje naar China is aangekomen. Trek ik een nieuw adres, opnieuw naar China.
Geen ramp, zeker weten niet. Maar de persoon uit dit profiel vraagt aan Nederlanders om Postcrossing postzegels. Bestaan die?

Profiel: http://www.postcrossing.com/user/mengyeyue
Check dat fotoalbum van die gast: http://www.flickr.com/photos/mengyeyue
Dikke Noord-Koreaanse propaganda shizzle..
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  FOK!fotograaf dinsdag 29 januari 2013 @ 16:25:26 #220
200114 Mascleta
Non me ne frega un cazzo!
pi_122216847
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 16:21 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Check dat fotoalbum van die gast: http://www.flickr.com/photos/mengyeyue
Dikke Noord-Koreaanse propaganda shizzle..
Hij is daar geweest op reis volgens mij, enkele pagina's verder zie je allemaal toeristenfoto's van Pyongyang
Canon EOS 5D MkII | Canon 24-70 F/2.8 | | Canon 70-200 F/2.8 | Canon 580EX
-----
1500m: 5.55.4 | 3000m: 12:02:05 | 5km: 20:59 | 10km: 47:21 | Halve Marathon: 1:51:03 | Marathon: 4:09:57
-----
pi_122217071


*dingdong* Huishoudelijke Mededeling

In verband met de viering van Chinees Nieuwjaar is de postbezorging van en naar China van 4 t/m 17 februari 2013 aangepast en ernstig vertraagd!
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122217593
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 16:04 schreef Achtentachtig het volgende:
# - Land - Inwonertal
1 China 1.343.239.923 (2012)
2 India 1.205.073.612 (2012)
3 Verenigde Staten 313.847.465 (2012)
4 Indonesië 248.645.008 (2012)
5 Brazilië 199.321.413 (2012)
6 Pakistan 190.291.129 (2012)
7 Nigeria 170.123.740 (2012)
8 Bangladesh 161.083.804 (2012)

9 Rusland 142.517.670 (2012)
10 Japan 127.368.088 (2012)

Opvallend: slechts drie landen uit de top 10 van landen naar inwonertal staan in de top 10 van meeste PC-gebruikers of -verzenders.
Hoop mensen is niet genoeg natuurlijk. Die mensen moeten ook met een computer om kunnen gaan en voldoende inkomen hebben om geld uit te geven aan kaartjes voor wildvreemden. En toegang tot een fatsoenlijk postsysteem. Kan me voorstellen dat het daar in veel delen van bijvoorbeeld India, Nigeria en Bangladesh nogal aan schort.
pi_122217864
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 16:19 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Ja, die bestaan maar worden niet meer uitgegeven. Je kunt ze alleen nog bij verzamelaars vinden (op CataWiki of Marktplaats bijvoorbeeld).
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 16:20 schreef Mascleta het volgende:

[..]

Die bestaan zeker, maar of ze nog te krijgen zijn weet ik niet.

[ afbeelding ]

Ah thanks. :) Dan krijgt ie gewoon standaard postzegels.
  dinsdag 29 januari 2013 @ 17:05:47 #224
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_122218633
Vandaag een kaartje uit Griekenland gekregen! :)
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_122220129
quote:
4s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 16:31 schreef Achtentachtig het volgende:
[ afbeelding ]

*dingdong* Huishoudelijke Mededeling

In verband met de viering van Chinees Nieuwjaar is de postbezorging van en naar China van 4 t/m 17 februari 2013 aangepast en ernstig vertraagd!
Nou, dan ga ik er maar vanuit dat mn kaartje naar china wel gaat verlopen :')
pi_122220767
Ahhh, leuke dingen in m'n brievenbus vandaag!

Ik had laatst te weinig postzegels gekregen van PMK dus kreeg nu nog een nazending. Netjes afgehandeld dus!

Ennnnnn, ik kreeg een Moomin kaart uit Finland mét Moomin postzegels! O+


http://www.postcrossing.com/postcards/FI-1654166
  dinsdag 29 januari 2013 @ 18:35:33 #227
142454 Lienzz
Klik hier!
pi_122222428
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 17:52 schreef Mokkels het volgende:
Ahhh, leuke dingen in m'n brievenbus vandaag!

Ik had laatst te weinig postzegels gekregen van PMK dus kreeg nu nog een nazending. Netjes afgehandeld dus!

Ennnnnn, ik kreeg een Moomin kaart uit Finland mét Moomin postzegels! O+

[ afbeelding ]
http://www.postcrossing.com/postcards/FI-1654166
Linkje!!
En dat kan zomaar.....?
  dinsdag 29 januari 2013 @ 18:39:38 #228
142454 Lienzz
Klik hier!
pi_122222578
Deze kreeg ik vandaag in de brievenbus:


En ik heb vandaag ook 2 setjes van 6 3d kaarten gekocht bij de Action voor 1 euro, ik vind ze zelf niet zo mooi. Maar ik geloof dat kinderen en chinezen er wel blij van worden!
En dat kan zomaar.....?
  dinsdag 29 januari 2013 @ 18:42:30 #229
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_122222683
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 18:35 schreef Lienzz het volgende:

[..]

Linkje!!
Die staat er toch?
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
  dinsdag 29 januari 2013 @ 19:01:47 #230
142454 Lienzz
Klik hier!
pi_122223483
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 18:42 schreef automatic_ het volgende:

[..]

Die staat er toch?
ja idd, ik had erover heen gelezen :P
En dat kan zomaar.....?
  dinsdag 29 januari 2013 @ 19:03:13 #231
142454 Lienzz
Klik hier!
pi_122223547
Ik moet trouwens ook altijd goed uitkijken met wat voor soort pen ik schrijf omdat ik Linkshandig ben heb ik heel vaak dat ik tekst uitveeg met mijn hand of dat mijn hand tekst stempelt...heel vervelend
En dat kan zomaar.....?
pi_122223767
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 19:03 schreef Lienzz het volgende:
Ik moet trouwens ook altijd goed uitkijken met wat voor soort pen ik schrijf omdat ik Linkshandig ben heb ik heel vaak dat ik tekst uitveeg met mijn hand of dat mijn hand tekst stempelt...heel vervelend
Ik had laatst een fine liner gekocht. Ik dacht "Yeah, mooi lekker dun schrijven!" was het een glad kaartje. Alles was uitgeveegd! :(
  FOK!fotograaf dinsdag 29 januari 2013 @ 19:10:30 #233
200114 Mascleta
Non me ne frega un cazzo!
pi_122223855
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 19:03 schreef Lienzz het volgende:
Ik moet trouwens ook altijd goed uitkijken met wat voor soort pen ik schrijf omdat ik Linkshandig ben heb ik heel vaak dat ik tekst uitveeg met mijn hand of dat mijn hand tekst stempelt...heel vervelend
Story of my life. :D
Canon EOS 5D MkII | Canon 24-70 F/2.8 | | Canon 70-200 F/2.8 | Canon 580EX
-----
1500m: 5.55.4 | 3000m: 12:02:05 | 5km: 20:59 | 10km: 47:21 | Halve Marathon: 1:51:03 | Marathon: 4:09:57
-----
pi_122223912
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 14:13 schreef Finland. het volgende:
Trouwens, ik zit over twee weken een middagje in Den Haag, nog tips wat kaarten betreft?
Haagse markt?? Slegte, Boulevard (Scheveningen)

[ Bericht 2% gewijzigd door soapie op 29-01-2013 19:19:28 ]
pi_122224001
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 19:12 schreef soapie het volgende:

[..]

Haagse markt?? Slegte??
Museumwinkels..
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  FOK!fotograaf dinsdag 29 januari 2013 @ 19:52:37 #236
200114 Mascleta
Non me ne frega un cazzo!
pi_122225924
Vandaag er weer eens over nagedacht om ansichtkaarten te laten drukken. Een goede optie voor normaal formaat. Goede professionele druk en een standaard achterkant waar ik evt. in klein nog naam/website van mij als fotograaf kwijt kon. Maar blijf me verbazen over die prijzen t.o.v. aantal.

100 - ¤42,39
250 - ¤44,55
500 - ¤47,25
1000 - ¤51,37
2500 - ¤78,30
5000 - ¤118,73
10000 - ¤215,84

het verschil tussen 100 en 1000 stuks is nog geen 10,-. Maar wat moet ik nu met 1000x dezelfde kaart? Ik zou liever dan 100 x 10 verschillende kaarten willen laten bedrukken. Maar dan kom je weer op de prijs van 42,39 per 100 kaarten uit en dat keer 10. Een andere optie zou zijn om er een aantal aan een kaarten winkel/webshop te verkopen.

Kan Happy_postcrossing mij vertellen per hoeveel stuks ze kaarten inkoopt ongeveer en tegen welke prijs. En of ze geïnteresseerd is in een stapel. Uiteraard met overleg over de foto die de kaart mag sieren. Mag ook via PM.
Canon EOS 5D MkII | Canon 24-70 F/2.8 | | Canon 70-200 F/2.8 | Canon 580EX
-----
1500m: 5.55.4 | 3000m: 12:02:05 | 5km: 20:59 | 10km: 47:21 | Halve Marathon: 1:51:03 | Marathon: 4:09:57
-----
pi_122226525
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 19:52 schreef Mascleta het volgende:
Vandaag er weer eens over nagedacht om ansichtkaarten te laten drukken. Een goede optie voor normaal formaat. Goede professionele druk en een standaard achterkant waar ik evt. in klein nog naam/website van mij als fotograaf kwijt kon. Maar blijf me verbazen over die prijzen t.o.v. aantal.

100 - ¤42,39
250 - ¤44,55
500 - ¤47,25
1000 - ¤51,37
2500 - ¤78,30
5000 - ¤118,73
10000 - ¤215,84

het verschil tussen 100 en 1000 stuks is nog geen 10,-. Maar wat moet ik nu met 1000x dezelfde kaart? Ik zou liever dan 100 x 10 verschillende kaarten willen laten bedrukken. Maar dan kom je weer op de prijs van 42,39 per 100 kaarten uit en dat keer 10. Een andere optie zou zijn om er een aantal aan een kaarten winkel/webshop te verkopen.

Kan Happy_postcrossing mij vertellen per hoeveel stuks ze kaarten inkoopt ongeveer en tegen welke prijs. En of ze geïnteresseerd is in een stapel. Uiteraard met overleg over de foto die de kaart mag sieren. Mag ook via PM.

Hij ;)
pi_122227868
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 19:52 schreef Mascleta het volgende:
Vandaag er weer eens over nagedacht om ansichtkaarten te laten drukken. Een goede optie voor normaal formaat. Goede professionele druk en een standaard achterkant waar ik evt. in klein nog naam/website van mij als fotograaf kwijt kon. Maar blijf me verbazen over die prijzen t.o.v. aantal.
Zie DM
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  dinsdag 29 januari 2013 @ 20:52:11 #239
147091 janeway
live long and prosper
pi_122229784
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 20:22 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Zie DM
Ooh ik wil ook die dm... Kan dat 88?
  dinsdag 29 januari 2013 @ 20:55:26 #240
147091 janeway
live long and prosper
pi_122229981
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 18:39 schreef Lienzz het volgende:
Deze kreeg ik vandaag in de brievenbus:
[ afbeelding ]

En ik heb vandaag ook 2 setjes van 6 3d kaarten gekocht bij de Action voor 1 euro, ik vind ze zelf niet zo mooi. Maar ik geloof dat kinderen en chinezen er wel blij van worden!
Chinezen zijn gek op 3d kaarten hahaha.. Ik wordt er zelf gek van.. Maar goed voor die euro per 6 wil ik wel een paar 3d kaarten op voorraad hebben
pi_122230359
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 20:52 schreef janeway het volgende:

[..]

Ooh ik wil ook die dm... Kan dat 88?
Jup :)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  dinsdag 29 januari 2013 @ 21:04:52 #242
147091 janeway
live long and prosper
pi_122230593
tn
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:01 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Jup :)
tnx
pi_122230939
En mijn kaartje naar Duitsland is ook aangekomen. Dit was dat meisje wat van doodles (kleine tekeningen) hield. Vond hem zelf niet zo super, hij was ook groter dan normale kaarten.


http://www.postcrossing.com/postcards/NL-1667087
pi_122230991
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:09 schreef Mokkels het volgende:
En mijn kaartje naar Duitsland is ook aangekomen. Dit was dat meisje wat van doodles (kleine tekeningen) hield. Vond hem zelf niet zo super, hij was ook groter dan normale kaarten.

[ afbeelding ]
http://www.postcrossing.com/postcards/NL-1667087
...en al 2 favourites :)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122231143
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:10 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

...en al 2 favourites :)
Ja klopt ik zag het!
Er zijn maar 2 kaartjes van mij (18 gestuurd) geen favoriet. Laat ik die zelf dan ook net niet zo mooi en speciaal vinden.
pi_122232706
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:13 schreef Mokkels het volgende:

[..]

Ja klopt ik zag het!
Er zijn maar 2 kaartjes van mij (18 gestuurd) geen favoriet. Laat ik die zelf dan ook net niet zo mooi en speciaal vinden.
Leuk! Vanmiddag een bericht gehad van iemand in China die ik een kaart had gestuurd. Ze had tot dusver nog geen enkele kaart ontvangen (wat ook niet zo raar is, want haar adres is zo ongeveer een halve kaart vol).
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122232784
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:32 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Leuk! Vanmiddag een bericht gehad van iemand in China die ik een kaart had gestuurd. Ze had tot dusver nog geen enkele kaart ontvangen (wat ook niet zo raar is, want haar adres is zo ongeveer een halve kaart vol).
Hoe zou dat toch kunnen? 'Mijn' chinezen hebben allemaal gewoon 4 a 5 regels adres.. Zou dat zoveel verschillen in één (zo'n groot) land?
pi_122232951
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:33 schreef Mokkels het volgende:

[..]

Hoe zou dat toch kunnen? 'Mijn' chinezen hebben allemaal gewoon 4 a 5 regels adres.. Zou dat zoveel verschillen in één (zo'n groot) land?
Nou, deze liet de kaart naar haar school sturen..?!

"Grade 3, class 9
School of Civil and Commercial Law" en onderaan het adres stond een of andere Chinese zin/opmerking die ik niet kon overschrijven :')
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 29 januari 2013 @ 21:37:09 #249
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_122233043
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 16:04 schreef Achtentachtig het volgende:
# - Land - Inwonertal
1 China 1.343.239.923 (2012)
2 India 1.205.073.612 (2012)
3 Verenigde Staten 313.847.465 (2012)
4 Indonesië 248.645.008 (2012)
5 Brazilië 199.321.413 (2012)
6 Pakistan 190.291.129 (2012)
7 Nigeria 170.123.740 (2012)
8 Bangladesh 161.083.804 (2012)

9 Rusland 142.517.670 (2012)
10 Japan 127.368.088 (2012)

Opvallend: slechts drie landen uit de top 10 van landen naar inwonertal staan in de top 10 van meeste PC-gebruikers of -verzenders.
Rest zijn te druk met neuken denk ik :P
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_122234191
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:36 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Nou, deze liet de kaart naar haar school sturen..?!

"Grade 3, class 9
School of Civil and Commercial Law" en onderaan het adres stond een of andere Chinese zin/opmerking die ik niet kon overschrijven :')
Ow ik heb ook al eens zo'n schooladres gehad. Een of andere "private middle school".
pi_122234367
quote:
17s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 21:52 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ow ik heb ook al eens zo'n schooladres gehad. Een of andere "private middle school".
Zal wel een kostschool of zo zijn dan. Of een campus..?
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122245129
Gisteren een creatieve kaart ontvangen....er zat een papier over de achterkant geplakt. Dus ik trek het hoekje los om te kijken wat er onder zat, bleek het een deel van een kalender te zijn. Cheap!!!
  Moderator woensdag 30 januari 2013 @ 09:06:46 #253
155227 crew  Guppy
dus
pi_122245690
Chinese kinderen en studenten wonen vaak op campus :Y en komen maar één of twee keer per jaar thuis
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122246471
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2013 09:06 schreef Guppyfriend het volgende:
Chinese kinderen en studenten wonen vaak op campus :Y en komen maar één of twee keer per jaar thuis
Ik Google Streetview ook vaak adressen ;) Maar in China is dat niet zo'n succes.. ben altijd wel benieuwd hoe die mensen wonen, haha!
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122247636
*O* Kaartje naar Taiwan is aangekomen. 9 dagen over een afstand van 9511 kilometer. Bizar hoor.
  woensdag 30 januari 2013 @ 12:07:00 #256
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_122250161
Ik streetview nooit haha.
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_122250711
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 10:37 schreef Crientj het volgende:
*O* Kaartje naar Taiwan is aangekomen. 9 dagen over een afstand van 9511 kilometer. Bizar hoor.
Mijn kaartje naar China is al 49 dagen onderweg, 9304 kilometer, zegt dus niks.....
pi_122250856
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 09:45 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Ik Google Streetview ook vaak adressen ;) Maar in China is dat niet zo'n succes.. ben altijd wel benieuwd hoe die mensen wonen, haha!
Ik facebook :@
  woensdag 30 januari 2013 @ 12:33:46 #259
147091 janeway
live long and prosper
pi_122250900
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2013 12:31 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik facebook :@
Ooh daar had ik nog niet aangedacht hahaha.. Streetview wel...
pi_122250952
http://papierdier.nl/home/show

Leuke kaarten website!
pi_122251495
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 12:33 schreef janeway het volgende:

[..]

Ooh daar had ik nog niet aangedacht hahaha.. Streetview wel...
Ik weer niet aan streetview.
Maar goed,ik facebook (en vroeger hyves) en google iedereen... :@
pi_122251619
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2013 13:09 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik weer niet aan streetview.
Maar goed,ik facebook (en vroeger hyves) en google iedereen... :@
Ik vind het altijd wel leuk om te zien hoe hun huis er uit ziet en de wijk enzo hahaha!
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122251810
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 13:14 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Ik vind het altijd wel leuk om te zien hoe hun huis er uit ziet en de wijk enzo hahaha!
Ik heb er nu dus ook weer wat nieuws bij ;)
  FOK!fotograaf woensdag 30 januari 2013 @ 14:03:06 #264
200114 Mascleta
Non me ne frega un cazzo!
pi_122253210
Pfff. Net even via streetview een adres opgezocht van een kaartje dat onderweg is naar Bangkok. Dan ga je toch net even anders tegen die jongen met dat rare wensenlijstje aankijken.

Canon EOS 5D MkII | Canon 24-70 F/2.8 | | Canon 70-200 F/2.8 | Canon 580EX
-----
1500m: 5.55.4 | 3000m: 12:02:05 | 5km: 20:59 | 10km: 47:21 | Halve Marathon: 1:51:03 | Marathon: 4:09:57
-----
pi_122253253
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 14:03 schreef Mascleta het volgende:
Pfff. Net even via streetview een adres opgezocht van een kaartje dat onderweg is naar Bangkok. Dan ga je toch net even anders tegen die jongen met dat rare wensenlijstje aankijken.
slik
pi_122253688
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 14:03 schreef Mascleta het volgende:
Pfff. Net even via streetview een adres opgezocht van een kaartje dat onderweg is naar Bangkok. Dan ga je toch net even anders tegen die jongen met dat rare wensenlijstje aankijken.

[ afbeelding ]
En die dus z'n spaarpot waarschijnlijk 3x over de kop moet gooien voor 'n postzegel en een kaartje... :{
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  woensdag 30 januari 2013 @ 14:31:03 #267
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_122254152
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 14:57 schreef Finland. het volgende:
De laatste keer dat ik een nieuw land heb getrokken is ook al weer lichtjaren geleden! Ach, maakt het uit, zo lang ik maar leuke Hurrays krijg vind ik het wel goed :).
Lichtjaar is een eenheid voor afstand, niet voor tijd :@
pi_122254359
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 14:03 schreef Mascleta het volgende:
Pfff. Net even via streetview een adres opgezocht van een kaartje dat onderweg is naar Bangkok. Dan ga je toch net even anders tegen die jongen met dat rare wensenlijstje aankijken.

[ afbeelding ]
wow idd. Dan kijk je er heel anders tegen aan. Die moet wel heel erg van post houden denk ik dan als hij zijn geld daaraan uit gaat geven. Ziet er niet uit alsof hij er genoeg van heeft liggen.
pi_122254479
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 14:37 schreef nallajja het volgende:

[..]

wow idd. Dan kijk je er heel anders tegen aan. Die moet wel heel erg van post houden denk ik dan als hij zijn geld daaraan uit gaat geven. Ziet er niet uit alsof hij er genoeg van heeft liggen.
nou.....het is een betonnen/stenen huis. Dan ben je in die regio niet echt super-arm volgens mij.
Wel vergeleken met ons natuurlijk
pi_122254616
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 14:40 schreef computergirl het volgende:

[..]

nou.....het is een betonnen/stenen huis. Dan ben je in die regio niet echt super-arm volgens mij.
Wel vergeleken met ons natuurlijk
Welk land was dit ook alweer?
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  woensdag 30 januari 2013 @ 14:46:59 #271
299969 Finland.
Met een vleugje Pools.
pi_122254700
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2013 14:31 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Lichtjaar is een eenheid voor afstand, niet voor tijd :@
Ja maar de afstand die de minuut en uurwijzers hebben moeten afleggen sindsdien is ook heul ver :o

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[b]Op zondag 27 mei 2012 14:43 schreef Nuchterheid het volgende:[/b]
Het is algemeen bekend dat Russen altijd dronken zijn.
[b]Op donderdag 4 oktober 2012 21:39 schreef Swetsenegger het volgende:[/b]
Ik heb geen sixpack, maar een fust.
  FOK!fotograaf woensdag 30 januari 2013 @ 14:50:19 #272
200114 Mascleta
Non me ne frega un cazzo!
pi_122254838
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 14:44 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Welk land was dit ook alweer?
Thailand, De Hoofdstad Bangkok, niet heel gek ver van het centrum als ik de stadskaart bekijk.
Canon EOS 5D MkII | Canon 24-70 F/2.8 | | Canon 70-200 F/2.8 | Canon 580EX
-----
1500m: 5.55.4 | 3000m: 12:02:05 | 5km: 20:59 | 10km: 47:21 | Halve Marathon: 1:51:03 | Marathon: 4:09:57
-----
pi_122254949
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 14:50 schreef Mascleta het volgende:

[..]

Thailand, De Hoofdstad Bangkok, niet heel gek ver van het centrum als ik de stadskaart bekijk.
Goeiegrutjes.. ( w/ :D )
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122255228
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 14:40 schreef computergirl het volgende:

[..]

nou.....het is een betonnen/stenen huis. Dan ben je in die regio niet echt super-arm volgens mij.
Wel vergeleken met ons natuurlijk
Volgens mij zie ik allemaal kapotte dingen aan het huis hangen, Het ziet er echt niet uit alsof hij geld heeft. Ook niet voor daar.
pi_122255995
Kreeg deze vandaag uit Duitsland.
Leuk ze heeft duidelijk mijn profiel gelezen. Ik heb erop staan dat ik van zwart en wit hou maar ook van heel kleurrijk. Deze is en mooie combi.

http://www.postcrossing.com/postcards/DE-1908055
pi_122256095
oh, ik zie nu dat dit dikke toeval is. Bij haar verzonden kaarten staat zo goed als alleen deze kaart en dan nog met de variatie van geel en blauw.
pi_122261465
Hoppa! Nieuwe stapel kaarten op de mat! :) (als in: zelf gekocht :P)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122262682
Kreeg deze vandaag uit Duitsland..... :')

pi_122264872
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 19:52 schreef Mascleta het volgende:

Kan Happy_postcrossing mij vertellen per hoeveel stuks ze kaarten inkoopt ongeveer en tegen welke prijs. En of ze geïnteresseerd is in een stapel. Uiteraard met overleg over de foto die de kaart mag sieren. Mag ook via PM.
Wij zijn altijd geïnteresseerd!
Maar zal vooral afhangen van inderdaad de foto, de prijs en de achterkant.
Genoeg schrijfruimte en lijntjes, veel of weinig reclame, kwaliteit van karton en dergelijke.

Qua aantallen verschilt het. Wat we vaak doen is eerst kijken of het product/afbeelding aanslaat, als dat het geval is worden ze groter ingekocht. Met groter wordt dan rond de 200 bedoeld, tot nu toe.

Maar we bestaan pas sinds 7 november met deze webshop, dus we hebben wel duizenden kaarten op voorraad, maar nog niet van alles de voorraad die gewenst is :)

En het is een Zij (althans degene die hier schrijft), geen Hij dus je had het goed :)
Postcrossing webshop: Happy Postcrossing.nl
pi_122266271
Vraagje voor de Amsterdammers:
Bestaat de 5 euro-winkel nog op de hoek van de Damstraat? Heeft die nog steeds 10 kaarten voor 3 euro? (en voor de duidelijkheid: deze winkel bedoel ik)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122266553
Goh happy postcrossing, ik dacht dat je een hij was. Geen idee waarom eigenlijk.
  Moderator woensdag 30 januari 2013 @ 19:18:30 #282
155227 crew  Guppy
dus
pi_122266623
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 19:10 schreef Achtentachtig het volgende:
Vraagje voor de Amsterdammers:
Bestaat de 5 euro-winkel nog op de hoek van de Damstraat? Heeft die nog steeds 10 kaarten voor 3 euro? (en voor de duidelijkheid: deze winkel bedoel ik)
Volgens mij wel, ik heb daar van de zomer nog kaartjes gekocht :Y
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 30 januari 2013 @ 19:19:26 #283
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_122266662
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 19:16 schreef nallajja het volgende:
Goh happy postcrossing, ik dacht dat je een hij was. Geen idee waarom eigenlijk.
Ja, dat dacht ik ook :Y
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_122266711
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 19:18 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Volgens mij wel, ik heb daar van de zomer nog kaartjes gekocht :Y
Mooi, dan ga ik daar van't weekend maar eens even langs :) Thanks... ^O^
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122266956
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 19:16 schreef nallajja het volgende:
Goh happy postcrossing, ik dacht dat je een hij was. Geen idee waarom eigenlijk.
Omdat dat plaatje links op mannetje staat....
pi_122267176
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 19:26 schreef soapie het volgende:

[..]

Omdat dat plaatje links op mannetje staat....
Dat had ik nog niet eens op gelet. Was een gevoel. Geen idee waarom
pi_122267299
...we gaan alweer op naar deel 89! Iemand inspiratie voor 'n betere TT? :P
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
  woensdag 30 januari 2013 @ 19:40:48 #288
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_122267650
Waar Rusland mijn kaarten niet registreert :(

:P
  Moderator woensdag 30 januari 2013 @ 19:41:58 #289
155227 crew  Guppy
dus
pi_122267721
TT: "Met kaarten en zo"
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122268135
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 19:40 schreef Ceviche het volgende:
Waar Rusland en China mijn kaarten niet registreren :(

:P
Fixed
pi_122268166
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 19:49 schreef soapie het volgende:

[..]

Fixed
+ Thailand

Waar het Verre Oosten de kaarten niet registreert :P
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122269221
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 19:10 schreef Achtentachtig het volgende:
Vraagje voor de Amsterdammers:
Bestaat de 5 euro-winkel nog op de hoek van de Damstraat? Heeft die nog steeds 10 kaarten voor 3 euro? (en voor de duidelijkheid: deze winkel bedoel ik)
Oeh, dankje voor de tip! Ga morgen naar Amsterdam toe. Ook nog naar het FOAM museum dus misschien wel leuke fotografie kaartjes. O+
  Moderator woensdag 30 januari 2013 @ 20:08:39 #293
155227 crew  Guppy
dus
pi_122269272
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 20:07 schreef Mokkels het volgende:

[..]

Oeh, dankje voor de tip! Ga morgen naar Amsterdam toe. Ook nog naar het FOAM museum dus misschien wel leuke fotografie kaartjes. O+
Kijk ook even bij de Slegte in Amsterdam voor kaartenboekjes :Y
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122269401
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 20:08 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Kijk ook even bij de Slegte in Amsterdam voor kaartenboekjes :Y
Dankjewel!
Dat word morgen dus ook een hoop shoppen in Amsterdam. Lush, MAC, 5 euro winkel, Slegte.
Nu maar hopen dat ik genoeg tijd heb. Om rond te lopen + te fotograferen.
pi_122269807
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 19:10 schreef Achtentachtig het volgende:
Vraagje voor de Amsterdammers:
Bestaat de 5 euro-winkel nog op de hoek van de Damstraat? Heeft die nog steeds 10 kaarten voor 3 euro? (en voor de duidelijkheid: deze winkel bedoel ik)
Ken die winkel helemaal niet, leuk als ik weer eens in A'dam ben... *op lijstje zet!!
pi_122269830
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 20:08 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Kijk ook even bij de Slegte in Amsterdam voor kaartenboekjes :Y
Maar wacht niet te lang, anders vis je achter het net. (Zoals ik vanmiddag had. Heb alsnog toffe kaartjes, maar niet van Utrecht zelf.)
pi_122269990
Germany 30/Jan/2013 158 km 5 days
Germany 29/Jan/2013 438 km 3 days
Germany 25/Jan/2013 459 km 3 days
Taiwan 24/Jan/2013 9,541 km 7 days
Germany 23/Jan/2013 241 km 3 days
Poland 22/Jan/2013 789 km 5 days
Portugal 22/Jan/2013 1,789 km 14 days
Germany 18/Jan/2013 264 km 8 days
Germany 17/Jan/2013 135 km 4 days

Overzichtje van de kaartjes die ik de afgelopen week/weken heb gekregen...erg veel duitsland :{


deze kreeg ik vandaag
En dat kan zomaar.....?
pi_122270094
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 20:19 schreef soapie het volgende:

[..]

Ken die winkel helemaal niet, leuk als ik weer eens in A'dam ben... *op lijstje zet!!
Zijn er eigenlijk meer van die winkels in NL, kan er niks over vinden....
pi_122270204

kaartje naar Finland is ook aangekomen, ontvanger heeft ook de postzegels ingescand :D
En dat kan zomaar.....?
pi_122270341
Vandaag ook weer de postzegels van PMK in de brievenbus, en ik heb gister nog 2 setjes besteld op marktplaats. Kaartjes van the postcardstore!
En dat kan zomaar.....?
pi_122270360
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 20:24 schreef soapie het volgende:

[..]

Zijn er eigenlijk meer van die winkels in NL, kan er niks over vinden....
Ja in Nijmegen en Groningen schijnen er ook te zitten? Verder heb je Boekenvoordeel, die hebben ook goedkope kaarten
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')