abonnement Unibet Coolblue
pi_122037266
Wat is Postcrossing?

Het idee is dat je een kaartje stuurt (een echte) naar het adres dat je uit de database hebt gekregen en dat je vervolgens ook kaartjes terug gaat ontvangen uit de hele wereld. En het werkt echt, een klein groepje FOK!ers is ondertussen verslaafd geraakt.

Schrijf je in, doe mee en deel je verhalen en ervaringen! ^O^



De site van Postcrossing!

Maar hoe werkt het dan :?

Het doel van dit project is om mensen kaarten te laten versturen naar en ontvangen uit de hele wereld. De belangrijkste stelregel is: als je een kaart verzendt, krijg je er ten minste een terug van een willekeurige Postcrosser ergens op deze wereld!

Is dat niet erg veel werk? :?

Valt reuze mee! Het werkt, in het kort, als volgt:
1. Je vraagt een adres aan via de website
2. Je stuurt de postkaart naar dat adres
3. Je wacht totdat je zelf een kaart ontvangt
4. Je registreert de ontvangen kaart via de website

De eerste stap is om iemands adres aan te vragen. Naar dit adres stuur je een postkaart. Je ontvangt dit adres per e-mail, tezamen met een 'postcard ID', bijvoorbeeld NL-12345 waardoor die postkaart een uniek registratienummer krijgt. Je stuurt de kaart op, en wanneer de geadresseerde deze ontvangt wordt het unieke ID-nummer door hem/haar geregistreerd op de website van Postcrossing. Daarmee wordt vervolgens jouw adres naar de eerstvolgende (buitenlandse) Postcrosser gestuurd die op zijn beurt weer een nieuw adres uit het systeem aanvraagt!

Op deze manier werkt het als een soort ketting, je krijgt na het sturen van een kaart, er ook een terug van een willekeurige Postcrosser, en wie weet stuurt de geadresseerde er zelf ook wel een terug als je je adres erop zet!

Er is wel een limiet: je kunt maar een beperkt aantal kaarten 'onderweg' hebben. Elke keer als een door jou verzonden kaart aankomt, kun je vervolgens een nieuw adres aanvragen. Hoe meer kaarten je verstuurd hebt, hoe meer kaarten je onderweg mag hebben!

Wat voor postzegels moet ik gebruiken :?

Voor kaarten binnen Europa plak je een zegel 'Europa 1' (85 eurocent) en voor kaarten buiten Europaeen zegel 'Wereld 1' (95 eurocent). Vanaf 01-01-2013 gaan de tarieven omhoog. Postzegels kun je bij de verkooppunten van PostNL kopen en ook online bij PostNL.

Mag ik nog guldenzegels plakken?

Guldenzegels mogen ook gewoon geplakt worden. "Postzegels houden lang hun waarde. Alle gulden en euro postzegels vanaf 1977 kunt u gewoon gebruiken, als u zorgt dat die postzegels samen de waarde hebben die nodig is om uw brief of kaart te mogen versturen. Onze postzegels met een cijfer blijven ook na tariefswijzigingen geldig," aldus de website van PostNL.

• Voor Europa dient u 2 keer zoveel Nederland 1 postzegels te plakken als Europa 1 postzegels.
• Voor Wereld dient u 2 keer zoveel Nederland 1 postzegels te plakken als Wereld 1 postzegels.
• Een normale zegel + kerstzegel kan ook voor binnen Europa.

Binnen het Europa-tarief vallen de volgende landen:
Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Canarische Eilanden, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Faeröer Eilanden, Finland, Frankrijk (incl. Monaco), Gibraltar, Groenland, IJsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kanaaleilanden, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal (incl. Azoren en Madeira), Roemenië, Rusland (incl. Aziatisch deel), San Marino, Servië en Montenegro, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije (incl. Aziatisch deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland (Belarus), Zwitserland en Zweden.

Alle overige landen vallen buiten het Europa-tarief.

Ik lees vanalles over 'taggen' of 'onofficiële kaarten', WTF :?

'Taggen' is ook een bezigheid die voorkomt uit het Postcrossen. Het werkt als volgt:
1. Je gaat naar het Postcrossing forum en zoekt een leuk tag-thema op (bijvoorbeeld theezakjes, giraffekaartjes, chocola, noem maar op...)
2. In dat topic 'tag' (tik, als in tikkertje) je degene boven je (de laatste poster in het topic) door een berichtje te posten en hem/haar een U2U (private message) te sturen met de vraag of hij/zij zijn/haar adres even naar je U2U't
3. Als je het adres terugkrijgt, stuur je datgene op waar het tag-topic over gaat (theezakje, giraffekaart, chocoladereep etc.)
4. Binnen de kortste keren word jij ook getagged, stuur je je adres door en krijg jij jouw theezakje, giraffekaart of chocoladereep!

In sommige tagtopics staat er een lijstje van wat degene wil (verlanglijstje). Je stuurt dan iets wat hij/zij wil en post op jouw beurt a) wie je getagd hebt en b) wat jij wil ontvangen. Dan wordt jij getagged door iemand die aan je 'verzoek' kan voldoen en krijg jij dus wat je vroeg!

Waar kan ik kaarten kopen?

Kaarten kopen kan op de meest uiteenlopende plaatsen:
• Bruna
• Musea
• HEMA
• V&D
• Bijenkorf
• Boekhandels
• Cadeauwinkels
• Souvenirwinkels

Ook kun je kaarten en postzegels via Internet bestellen. Dit kan onder andere op de volgende sites:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Welke Fok!kers zijn ook Postcrossers :?
inkie1010
Muck
QTPi
Smittend
Sonja27
Vava
Vonkenboer
Wendytje
Loqi
iFries
daantje1044
charmed_angel
Guppyfriend
lyron
Luthien87
Lienzz
tdrone
Serinde
snoekiesnoeksnoek
Dandilion
Bos81
automatic_
Stephanie1990
RiesAmaris
Finland
Janeway
DeLuna
Poesopstokje
Jum
Kaasmuisje
zoeperzazke
KwadeAfdronk
Dr_Flash
Herfstblad

Waar zijn de vorige deeltjes gebleven :? Die zijn hier!

Heb je de laatste post? Open dan even een nieuw topic. De OP vind je hier!

[ Bericht 7% gewijzigd door Achtentachtig op 25-01-2013 17:33:14 ]
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122037299
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 17:24 schreef Achtentachtig het volgende:

[..]

Ja, inderdaad.. en lekker in de frisse lucht :)
Borgen _O_

En ik zou voor geen goud bij PostNL willen werken :+
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  vrijdag 25 januari 2013 @ 17:26:16 #3
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_122037307
O, blijven we doorleren? :P
Sta nu trouwens op 41/41.
pi_122037684
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 17:26 schreef Miniem het volgende:

[..]

Borgen _O_

En ik zou voor geen goud bij PostNL willen werken :+
Haha, achja. Ieder z'n ding :)

quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 17:26 schreef Ceviche het volgende:
O, blijven we doorleren? :P
Sta nu trouwens op 41/41.
Mja, was een beetje inspiratieloos.. dan nog maar een keer leren... O-)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122037950
Nou ja die frisse lucht heb ik dan weer niet omdat ik binnen zit. We zitten nogal in een stink hol. Maar ach de koffie is lekker en de collega's gezellig.
pi_122038054
Had vandaag weer drie kaartjes. Twee uit Oekraïne en een uit Rusland. Leuke kaartjes. heb ze nog niet geupload ( up geload?).
Zal als ik het voor elkaar heb wel veen linkjes plaatsen.

Ik krijg mijn kaarten de laatste tijd steeds per groepje van 3. Zouden ze samen een vliegtuig delen of zo?

Mijn kaartje naar Japan was over in 7 dagen en die naar Amerika in 12 dagen. Nog 1 kaartje over en dan mag ik er 10 onderweg hebben.
pi_122038585
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 12:17 schreef Finland. het volgende:

[..]

Ik ben vandaag even weer heengeweest, en ik heb even gevraagd: ze gaan voorlopig nog niet weg, wanneer ze uberhaupt weg gaan weten ze zelf ook nog niet. Voor postzegels hoef je er in ieder geval niet meer heen, want die bestellen ze niet meer bij. Kon ook al geen Europa meer kopen...
Bedankt voor het navragen! Dan ga ik er volgende week mooi nog even bij langs. :)
  FOK!fotograaf vrijdag 25 januari 2013 @ 18:02:37 #8
200114 Mascleta
Non me ne frega un cazzo!
pi_122038744
En weer een kaartje geregistreerd. Mag twee nieuwe schrijven. Ga toch maar adressen aanvragen denk ik, kreeg een mailtje van PMK dat mijn bestelling met europazegels was verzonden, dus die zullen morgen wel binnenkomen.

Edit: Done, 1 kaartje mag naar een Russische studente, en de andere naar een oude man in Thailand die graag kinderachtige kaarten wil of romantische. Dus......
Canon EOS 5D MkII | Canon 24-70 F/2.8 | | Canon 70-200 F/2.8 | Canon 580EX
-----
1500m: 5.55.4 | 3000m: 12:02:05 | 5km: 20:59 | 10km: 47:21 | Halve Marathon: 1:51:03 | Marathon: 4:09:57
-----
pi_122042432
Mijn gekregen kaartjes:
Met hap eruit uit Duitsland;

http://www.postcrossing.com/postcards/DE-1881509

uit Oekraïne:
http://www.postcrossing.com/postcards/UA-464093

http://www.postcrossing.com/postcards/UA-465969 ( haar eerst verstuurde kaartje)
pi_122042871
:W

Ik zit er er sterk aan te denken om mee te gaan doen met postcrossing. Het lijkt me wel leuk om kaartjes te ontvangen en voor anderen kaartjes uit te zoeken. Maar goed, ik heb nog wel wat vraagjes en waar kan ik die beter stellen dan hier?

Als eerste over het 'profiel', waar je kan schrijven wat je leuk vindt en wat nier. Kan je dat aanpassen of zou ik het in een keer juist moeten invullen?

Hoe makkelijk is het allemaal? Waarschijnlijk makkelijk, maar ik heb nu even zo veel gelezen dat ik door de bomen het bos even niet meer zie ;)
Als ik me registreer en ik vraag om een adres, krijg ik die via de mail of op de site?
Moet ik de ID die bij het adres krijg ergens op de site registreren? Of gebeurt dat automatisch omdat de ID dan aan mijn naam is gekoppeld?
Als ik een adres krijg, hoe snel moet ik dan een kaartje versturen? Ofwel, stel dat ik op een zaterdagavond een adres krijg en ik wil gaan shoppen voor het kaartje, heb ik dan een tijdslimiet? Of mag ik het versturen wanneer ik wil?
Wat is handiger? Een hele voorraad aan kaartjes of gericht kaartjes kopen voor het adres wat je hebt gekregen?
Hebben jullie er ook negatieve ervaringen mee?
pi_122043165
Je profiel kun je altijd aanpassen.

Het adres krijg je op de site én per mail.

Het ID dat je krijgt bij het aanvragen van een (te verzenden) kaartje hoef je niet op de site te registreren. Je moet het wel op de kaart schrijven, zodat de ontvanger het op de site kan registreren.

Er zit geen tijdslimiet aan het verzenden (dat zouden ze toch niet kunnen controleren, want post is nooit 100% betrouwbaar). Eerder is wel altijd beter natuurlijk.

Ik vind een voorraadje kaarten hebben handiger, maar daarover lopen de meningen vast uiteen.
pi_122043296
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 19:53 schreef kvd het volgende:
:W

Ik zit er er sterk aan te denken om mee te gaan doen met postcrossing. Het lijkt me wel leuk om kaartjes te ontvangen en voor anderen kaartjes uit te zoeken. Maar goed, ik heb nog wel wat vraagjes en waar kan ik die beter stellen dan hier?
Goed plan! ;)

quote:
Als eerste over het 'profiel', waar je kan schrijven wat je leuk vindt en wat nier. Kan je dat aanpassen of zou ik het in een keer juist moeten invullen?
Nee, dat kun je later zo vaak aanpassen als je wilt.

quote:
Hoe makkelijk is het allemaal? Waarschijnlijk makkelijk, maar ik heb nu even zo veel gelezen dat ik door de bomen het bos even niet meer zie ;)
Heel gemakkelijk. Iedereen kan het en het is absoluut erg laagdrempelig qua gebruiksgemak en dergelijke.

quote:
Als ik me registreer en ik vraag om een adres, krijg ik die via de mail of op de site?
Die krijg je via de e-mail, maar kun je later op de site nog eens checken (als backup).

quote:
Moet ik de ID die bij het adres krijg ergens op de site registreren? Of gebeurt dat automatisch omdat de ID dan aan mijn naam is gekoppeld?
Bij het verzenden van kaarten gaat dat vanzelf (je schrijft het ID op de kaart) en als je een kaart ontvangt registreer je 'm handmatig op de site.

quote:
Als ik een adres krijg, hoe snel moet ik dan een kaartje versturen? Ofwel, stel dat ik op een zaterdagavond een adres krijg en ik wil gaan shoppen voor het kaartje, heb ik dan een tijdslimiet? Of mag ik het versturen wanneer ik wil?
Geen tijdslimiet, maar het wordt gewaardeerd als je kort na het ontvangen van het adres een kaart stuurt. Anders kun je beter het adres iets later aanvragen.

quote:
Wat is handiger? Een hele voorraad aan kaartjes of gericht kaartjes kopen voor het adres wat je hebt gekregen?
Ik heb een stapeltje 'standaard' kaarten en als ik iemand met een leuk profiel heb haal ik een gerichte kaart.
quote:
Hebben jullie er ook negatieve ervaringen mee?
Tot dusver niet! Je kunt in je profiel aangeven of je ook kaarten wilt ontvangen/versturen naar je eigen land. Ik heb dit uitgezet, omdat een NL'er toch wat gemakkelijker zelf op de stoep staat dan een Chinees bijvoorbeeld. Puur voor 't gevoel ;)

Veel plezier!
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122043402
Dank jullie, ik ga me aanmelden!
  Moderator vrijdag 25 januari 2013 @ 20:07:00 #14
155227 crew  Guppy
dus
pi_122043509
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 19:53 schreef kvd het volgende:
:W

Ik zit er er sterk aan te denken om mee te gaan doen met postcrossing. Het lijkt me wel leuk om kaartjes te ontvangen en voor anderen kaartjes uit te zoeken. Maar goed, ik heb nog wel wat vraagjes en waar kan ik die beter stellen dan hier?

Als eerste over het 'profiel', waar je kan schrijven wat je leuk vindt en wat nier. Kan je dat aanpassen of zou ik het in een keer juist moeten invullen?
Kan je later zovaak aanpassen als je wilt :)

Hoe makkelijk is het allemaal? Waarschijnlijk makkelijk, maar ik heb nu even zo veel gelezen dat ik door de bomen het bos even niet meer zie ;)
Heel easy, het wijst zich echt vanzelf

Als ik me registreer en ik vraag om een adres, krijg ik die via de mail of op de site?
Via de mail èn op de site

Moet ik de ID die bij het adres krijg ergens op de site registreren? Of gebeurt dat automatisch omdat de ID dan aan mijn naam is gekoppeld?
[img]Op de kaart die je krijgt staat een ID, die registreer je. De site koppelt de ID dan aan de account van de verzender[/img]

Als ik een adres krijg, hoe snel moet ik dan een kaartje versturen? Ofwel, stel dat ik op een zaterdagavond een adres krijg en ik wil gaan shoppen voor het kaartje, heb ik dan een tijdslimiet? Of mag ik het versturen wanneer ik wil?
Je hebt in principe een jaar de tijd om de kaart te versturen. Daarna wordt de ID inactief.

Wat is handiger? Een hele voorraad aan kaartjes of gericht kaartjes kopen voor het adres wat je hebt gekregen?
[img]Wat je wil, er is niet echt een ideale manier. Ik heb een flinke voorraad en vul die af en toe aan als ik wat leuks zie. Ik jaag vooral op postkaartboekjes, die zijn niet duur en vaak erg leuk. [/img]

Hebben jullie er ook negatieve ervaringen mee?
Eén keer kreeg ik een hele leuke kaart. Op de achterkant zat een stempel van Sea Shepherd, waar ik ook een groot supporter van ben. Verder stond er helaas niks op de kaart, behalve nog een sticker met het adres van de verzender. Ik had aan de verzender een heel enthousiast bedankje gestuurd, en erbij gezet dat ik het jammer vond dat er verder niks op de kaart stond.
Krijg ik een hele bitchmail terug, dat ze hersenkanker had gehad en dat ze daarom niet meer goed kon schrijven. Thanks for the whine about not writing, en ik was een horrible person omdat ik zoiets zei.
Ik heb haar nog een berichtje gestuurd dat ik het zo niet bedoelde, maar dat ik juist heel benieuwd was naar de persoon achter de kaart. Later dacht ik nog, als je een sticker met je adres kunt laten maken, kun je er toch ook iets meer van jezelf over opzetten. Bijvoorbeeld dat je een hersentumor hebt gehad. Als dat zo belangrijk voor je is. Maar goed, achteraf geen idee waarom ik de moeite nam, nooit meer wat van gehoord...
Gelukkig is dat het enige vervelende...

[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122043512
oeh, nog 1 vraag....bij het adres invullen bij de registratie, zetten jullie je eigen naam ook bij of hou je het bij je username? Wat is gebruikelijk?
pi_122043573
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 20:07 schreef kvd het volgende:
oeh, nog 1 vraag....bij het adres invullen bij de registratie, zetten jullie je eigen naam ook bij of hou je het bij je username? Wat is gebruikelijk?
Alleen mijn voornaam staat in mijn profiel.

Edit: Uiteraard krijgen mensen die mij een kaart willen sturen wel mijn volledige naam.
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122043615
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 20:07 schreef kvd het volgende:
oeh, nog 1 vraag....bij het adres invullen bij de registratie, zetten jullie je eigen naam ook bij of hou je het bij je username? Wat is gebruikelijk?
Mijn volledige naam met adres.
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  Moderator vrijdag 25 januari 2013 @ 20:08:50 #18
155227 crew  Guppy
dus
pi_122043621
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 20:07 schreef kvd het volgende:
oeh, nog 1 vraag....bij het adres invullen bij de registratie, zetten jullie je eigen naam ook bij of hou je het bij je username? Wat is gebruikelijk?
Ik heb voorletter, achternaam in m'n adres. M'n username lijkt niet op m'n eigen naam.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122043644
Thanks!
pi_122043809
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 20:09 schreef kvd het volgende:
Thanks!
Veel plezier! :)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
pi_122044039
YESSSSSSSSs Ik mag een kaartje sturen naar Zuid-Afrika *O* *O* *O*
"Geef me een joint", zei de goudvis, "Dan word ik haai"
pi_122045937
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 20:09 schreef kvd het volgende:
Thanks!
Heel veel plezier met postcrossing. Je hebt er zojuist een nieuwe verslaving bij gekregen :) .
Het is echt heel leuk.
pi_122045955
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 20:17 schreef Bos81 het volgende:
YESSSSSSSSs Ik mag een kaartje sturen naar Zuid-Afrika *O* *O* *O*
*O* *O* *O* *O* leuk zeg. Jaloers!
pi_122048121
Zo, profiel aangemaakt, eerste adres aangevraagd...ik ga morgen op zoek....leuk
pi_122048994
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 21:33 schreef kvd het volgende:
Zo, profiel aangemaakt, eerste adres aangevraagd...ik ga morgen op zoek....leuk
Tof! Vergeet de postzegels niet ;);)
Kaartenvoordeel.nl - ansicht, thema- en Postcrossing-kaarten › Nieuw: Postcrossing-stempels, Hello Kitty, Waar is Wally? en Inge Löök
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')