abonnement Unibet Coolblue
pi_114900560


Vorige delen:
Parijs!
Parijs... hoe duur/tips etc?
Parijs... hoe duur/tips etc? #2
Parijs - Tips, hints, tricks, kosten, etc... #3
Parijs - Tips, hints, tricks, kosten, etc... #4
Parijs #5 - Tips etc.. Bon marché vers Paris
Parijs #6
Parijs #7
Parijs #8 - La Ville-lumiere
Parijs #9 - met de Franse slag...
Paris #10 Waar het Rugby bezit nam van Paris
Parijs #11 Bientôt le printemps!
Parijs #12: Over de Eiffeltoren beklimmen en meer...
Parijs #13: Cité d'amour!
Parijs #14:

Hoe zit dat met die arrondissementen? Wat ligt nou waar?
Rondom Parijs ligt een rondweg (de Periferique). Binnen de rondweg is de stad opgedeeld in twintig arrondissementen die qua nummering in een spiraalvorm vanuit het centrum naar buiten draaien (zie plaatje). De meeste bekende bezienswaardigheden liggen binnen de periferique (uitzonderingen zijn bijvoorbeeld Disneyland Resort Paris en La Défense).

Hoe kom ik er?
Met de bus, vliegtuig, trein, auto, fiets. Wat jij wil. Met de bus (Eurolines bijvoorbeeld) is meestal het goedkoopst. De trein (Thalys) zal echter meestal de beste verhouding bieden tussen comfort, reistijd en prijs. Je komt dan aan op het Gare du Nord. Kijk op www.thalys.nl of www.ns.nl/internationaal/

Waar moet ik slapen
Goedkope adresjes vind je hier



Hoe werkt het OV?
Binnen Parijs zul je vooral de metro en de RER (snelmetro) gebruiken. Voor beiden kun je dezelfde kaartjes gebruiken. Welk soort kaartje het voordeligst is, is erg afhankelijk van hoe lang je blijft, hoe veel je reist en wat je wilt bezoeken. Voor een paar dagen is het voor de meeste mensen het voordeligst om metrokaartjes per tien tegelijk te kopen (carnet heet dat). Daarnaast kan je een Carte Mobilis, Carte Orange of een Paris Visite kopen. Welke het goedkoopst en handigste is, is voor iedereen weer anders.

Hier vind je een kaartje met de metrolijnen en hier een (Nederlandstalige) reisplanner.

Kan je in Parijs ook fietsen?
Ja zeker! Overal in Parijs zijn fietspunten van vélib' aanwezig. Bij deze fietspunten kan je een abonnement nemen (voor 1 dag, 7 dagen of 1 jaar) en daarmee kan je een fiets meenemen. Inleveren kan weer bij elk willekeurig vélib' punt, dit is echt de moeite om even goed te bekijken voordat je op pad gaat!

Op deze wikipediapagina lees je alles wat je moet weten over vélib'!



Ik heb een leuk hotelletje gevonden, maar waar zit het ergens?
Kijk naar de postcode. Alle postcodes binnen de periferique hebben het nummer 750xx. De xx zijn de cijfers van het arrondissement (75013 is dus dertiende arrondissement). Of je kunt hier het adres zoeken.



Oh. En is dat wel een nette buurt?
Geen idee, maar hier kun je foto’s bekijken van alle adressen in Parijs. Over het algemeen zijn er geen slechte buurten binnen de perifique; zoals overal moet je je niet opvallend en uitdagend gedragen en nergens mee bemoeien.

Nog wat tips...
... een paar essentiële dingen zijn toch wel de volgende:



• de EIFFELTOREN natuurlijk!!!!
• de kathedraal "Notre Dame" op 1 van de 2 eilanden in de Seine
+ daar in de buurt:
• de 2 eilandjes zelf ontdekken (dat is waar Parijs ontstaan is)
• evt de restaurantjes/boetiekjes in de daaraan grenzende wijk "St Michel"
• het monument "Arc de Triomphe", bovenaan de "Champs Elysées", (winkelen, terrasje pikken..)
• almaar rechtdoor de Champs Elysées afwandelend kom je dan achtereenvolgens
langs zijstraat "Avenue Montaigne (winkels luxe-merken),
langs het presidentiële paleis, het "Elysée" (niet goed te zien trouwens),
langs zijstraat met het "Grand Palais" en "Petit Palais",
over het grote verkeersplein "Concorde",
door de "Tuileries" (park),
tot bij het "Louvre" (alleen van buiten al de moeite van het bezichtigen waard!)
• de witte basiliek op de heuvel "Sacré Coeur" en het wijkje "Montmartre" daaromheen (veel portretschilders en terrasjes)
• onderaan de trappen naar de Sacré Coeur: de "Parijse walletjes" met de bekende "Moulin Rouge" (shows) en veel sex shops enzo.

Alle tips zijn natuurlijk super toeristisch, maar voor een allereerste keer zijn het gewoon een aantal aanknopingspunten. Dingen met uitzicht kan je het beste een half uur voor zonsondergang doen. Dan zie je in kort tijdsbestek de stad bij dag, schemer en avond.

Heb je veel tijd, dan heb je aan deze punten misschien nog wat:
• Je kunt ook de toren "Montparnasse" beklimmen (met lift), als het mooi weer is heb je van daaruit een schitterend uitzicht;
• Zakencentrum "La Défense" heeft weer een heel andere sfeer, met hoge moderne kantoorgebouwen;



• Centre Pompidou (gek gebouw+museum+bibliotheek) : ligt tussen Le Marais (gay buurt) en Les Halles (overdekt winkelcentrum -niet echt de moeite waard, behalve als het regent ) ) : in dit hele gebied vind je ook veel eettentjes en winkeltjes (en ook een gedeelte sex shops)
• Parken: "Jardins du Luxembourg" (mooi), "Monceau", "Buttes Chaumont", "Parc André Citroën" (modern/beetje botanisch),...
• Musea: Louvre, Musée d'Orsay, Rodin,..................
• "Les Invalides" is overigens het monument waar Napoleon ligt ;
• Het "Panthéon" is waar andere historisch belangrijke Fransen begraven liggen (erg statig) ;
• enz enz enz...



Voor verdere info
http://www.parijsonline.nl, http://parijsonline.blogspot.com/ en http://verborgenparijs.blog.com/
http://www.parijs.nl
http://parijs.pagina.nl
Fotos op Flickr
Parijs in 26 gigapixels

Laat het gewoon over je heen komen, plan je vakantie niet te vol (twee à drie dingen per dag zijn méér dan zat) enne, VEEL PLEZIER!!!!!

Deze OP is opgesteld door DutchieBre (copy van K_man ). Aangevuld door Bora-Bora, Tim2308 en Burdie. Met dank aan de Wiki info van koei. Je vindt de OP hier. Suggesties over aanvullingen en verbeteringen zijn uiteraard welkom.
steck bratwurst in dein sauerkraut :)
pi_114900573
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 10:31 schreef DutchieBre het volgende:

[..]

Waarom op deze manier reizen ? Ik heb dit een paar keer gedaan, NOOIT MEER !! Op de 1 of andere manier word ik er ook altijd uitgehaald voor drugscontrole.. Zit je tussen 32 nationaliteiten in zo'n bus, nemen ze alleen de Hollander mee .. Dat terwijl ik niet eens ooit een sigaret gerookt heb in mijn leven en niet bepaald het uiterlijk van een smokkelaar heb :D (Nouja, hoe zien die er eigenlijk wel uit :D) .. Geef mij maar de auto of het vliegtuig ..
Waarom niet? Mensen zijn zo gewend aan 'luxe' en 'hoe het hoort', een beetje avontuur op z'n tijd is toch leuk ;) Ik zou het ook zó doen!

Maar, gelukkig voor nu ga ik wel wat langer. Vrijdag neem ik de megabus, ben benieuwd! Weekje Parijs, laat me verrassen. Eindelijk de tijd om wat langer rond te slenteren en een de nodige musea te bekijken (ook de minder bekende), filmpje pakken, fotootjes maken.. :)

Overigens heb ik ook graag nog tips m.b.t. eten. Lunchen in La Defense is dus een goeie, nog meer? Waar zitten de Japanse must-go-to's?
steck bratwurst in dein sauerkraut :)
  dinsdag 31 juli 2012 @ 16:25:31 #3
246608 T_Killer
Rochelle, Rochelle
pi_114900664
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 16:23 schreef wormtrein het volgende:

[..]

Waarom niet? Mensen zijn zo gewend aan 'luxe' en 'hoe het hoort', een beetje avontuur op z'n tijd is toch leuk ;) Ik zou het ook zó doen!

Maar, gelukkig voor nu ga ik wel wat langer. Vrijdag neem ik de megabus, ben benieuwd! Weekje Parijs, laat me verrassen. Eindelijk de tijd om wat langer rond te slenteren en een de nodige musea te bekijken (ook de minder bekende), filmpje pakken, fotootjes maken.. :)

Overigens heb ik ook graag nog tips m.b.t. eten. Lunchen in La Defense is dus een goeie, nog meer? Waar zitten de Japanse must-go-to's?
Dit zou ik ook graag willen weten Met name sushi tentjes.
Daarnaast de vraag hoe je momenteel (met maar 1 werkende lift) het beste de Eiffeltoren op kunt? Trappen of toch in de rij aansluiten met een kaartje voor de lift (desnoods vantevoren gekocht).
"A young girl's strange erotic journey from Milan to Minsk"
pi_114902502
Vanaf 17 september ben ik waarschijnlijk in Parijs te vinden tot eind januari. Mocht iemand tips hebben voor een studio, let me know!

:Y
pi_114903963
Als je een uurtje vrij hebt en het is lekker weer zou ik naar Parc des Buttes Chaumont gaan. Echt een héél relaxt en mooi stadspark. :)
pi_114904714
Ik zal het in gedachten houden. :)
pi_114905999
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 17:04 schreef Rnnz het volgende:
Vanaf 17 september ben ik waarschijnlijk in Parijs te vinden tot eind januari. Mocht iemand tips hebben voor een studio, let me know!

:Y
Ik heb hier gewoond ..

Prima locatie. Precies onder de torens van La Defense. Perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Parijs omdat je gelijk aan metrostation Grande Arche de la Defense zit (lijn 1). Wonen veel studenten, dus altijd een erg gezellige boel hier :D ..
pi_114906636
Ziet er leuk uit, heb je toevallig zelf nog meer foto's?

Wel jammer dat het buiten Parijs zelf ligt. Plus; frais, betekent dat zoiets als bemiddelingskosten?

Ga zelf overigens stage lopen bij een bedrijf in het 15e. Is dat goed te bereizen allemaal?
pi_114906782
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 18:43 schreef Rnnz het volgende:
Ziet er leuk uit, heb je toevallig zelf nog meer foto's?

Wel jammer dat het buiten Parijs zelf ligt. Plus; frais, betekent dat zoiets als bemiddelingskosten?

Ga zelf overigens stage lopen bij een bedrijf in het 15e. Is dat goed te bereizen allemaal?
Binnen 10 minuutjes sta je op de Champs Ellysees .. Dus totaal niet "uit" de stad in vergelijking tot andere delen van Parijs die wel binnen de 75 vallen :D .. Ik heb nooit bemiddelingskosten hoeven te betalen, echter heb ik mijn appartement via de universiteit geregeld. En of het bereizen is in Parijs geen thema, de metro is perfect, dus je bent nooit echt heel lang onderweg.
pi_114906885
Er staat bij frais: ¤650,-, volgens mij kan dat niets anders betekenen dan bemiddelingskosten in dit geval. Maar goed, jij hebt er geen last van gehad in ieder geval. :P

Ik had altijd een beetje het gevoel dat ik binnen de ring wilde wonen, maar misschien toch eens andere opties bekijken.
pi_114906962
Ik heb overigens niet echt foto's meer uit die tijd (is alweer bijna 10 jaar geleden). Ik heb wel een betere website gevonden .. Het is een heel nette buurt, veel beter dan buurten met dezelfde huur " binnen de ring" zoals jij dat zo mooi noemt :P ..


(op de website kun je een virtuele tour nemen in het complex) ..
pi_114907372
Of het beschikbaar is, is echter een tweede. Ziet er naar uit van niet, als ik het goed heb bekeken.
pi_114907807
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 18:58 schreef Rnnz het volgende:
Of het beschikbaar is, is echter een tweede. Ziet er naar uit van niet, als ik het goed heb bekeken.
Je kunt altijd contact opnemen, wellicht dat ze alternatieven kunnen aanbieden. Kijk ook eens naar Residentie Modigliani. Een iets goedkoper segment (had ik daar maar gezeten :P) maar wel in dezelfde buurt.
pi_114908748
Ziet er inderdaad goed uit, maar ook zij lijken geen plek meer te hebben. Maar ik zal ze inderdaad toch eens contacteren, misschien hebben ze wel nog iets. :)
pi_114908920
Succes ermee in ieder geval. Mocht me nog iets te binnen schieten dan laat ik het weten.
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 10:38:33 #16
246608 T_Killer
Rochelle, Rochelle
pi_115040145
Hoe zit het trouwens met pinnen in Parijs? Ik lees op veel plekken dat betalen met creditcard mogelijk is, maar kun je daarnaast ook nog pinnen?
"A young girl's strange erotic journey from Milan to Minsk"
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 13:20:08 #17
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_115047150
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 10:38 schreef T_Killer het volgende:
Hoe zit het trouwens met pinnen in Parijs? Ik lees op veel plekken dat betalen met creditcard mogelijk is, maar kun je daarnaast ook nog pinnen?
Betalen met een Nederlandse pinpas werkt volgens mij al jaren goed in Frankrijk. In heel Europa trouwens.
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 18:38:13 #18
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_115062189
Ik ben afgelopen woensdag in Parijs geweest, waarbij ik om 6:30 aankwam per nachtbus en om 23:00 weer vertrok, wederom per nachtbus. Tussendoor heb ik alleen gelopen.

Net heb ik even m'n gelopen route ingetekend in Google Earth.
De totale afstand was 34 km en dit was de route:

Bercy (nog fris/koud om 6:30)
Ile Saint-Louis
Notre Dame (extreem rustig om 7:30)
Jardin du Luxembourg (heerlijk rustig, warm en zonnig om 8:30)
Cimetière de Montparnasse
Markt tussen kerkhof en tour Montparnasse
Lange route naar Eiffeltoren (wat een drukte om 13:00...)
Bois de Boulogne (inmiddels snikheet, dus naast veel gelopen ook lang gerust)
Trocadéro (dus nogmaals kans om de Eiffeltoren te fotograferen)
Place de la Concorde
Zonsondergang vanaf Pont de Arts (topdrukte)
Bercy


Op zich was het een interessant experiment om een flink deel van Parijs te zien in één dag, zonder gebruik te maken van enig ander vervoermiddel dan de eigen benen. Natuurlijk was ik doodmoe achteraf en in de nachtbus terug sliep ik heel wat beter dan op de heenweg.

Dat brengt mij bij mijn ervaringen met iDbus.
Ik kan deze maatschappij op zich aanraden vanwege de lage prijs en het directe vervoer. Ook een vroege aankomst is prettig. WiFi werkte meestal naar behoren, en er is één stopcontact per twee stoelen aanwezig.

Minder vond ik het feit dat slapen, ondanks de beloofde extra beenruimte, voor lange mensen erg lastig blijft in een bus als deze (behalve als je heel moe bent). Een fatsoenlijke hoofdsteun ontbrak en de beenruimte was slechts vergelijkbaar met die in een intercontinentaal vliegtuig. Het is absoluut niet vergelijkbaar met de beenruimte in een trein. Ook was de bus verplicht een half uur te stoppen, wat op zo'n korte niet ideaal is, want midden in de nacht. Op de heenweg werden huishoudelijke mededelingen bovendien alleen in het Frans omgeroepen, op de terugweg ook in het Engels.

iDbus lijkt vooralsnog voornamelijk door Fransen te worden gebruikt. Daarnaast zaten er op de terugweg enkele mensen uit de UK en uit Brazilië in de bus. Ik heb geen Nederlanders kunnen onderscheiden, afgezien van mijzelf.

Maar ja, goedkoper dan dit zul je niet snel naar Parijs kunnen!
In totaal heeft het me 29 euro gekost, inclusief de trein Utrecht - Amsterdam v.v., de iDbus Amsterdam - Parijs v.v., meegenomen ontbijt en lunch en wat in de plaatselijke markt, supermarkt en bij McDonald's gekochte snacks. Oh, en ook nog wat typische Franse gele pruimen en langwerpige radijsjes om mee te nemen, die kosten werkelijk geen drol momenteel!

[ Bericht 0% gewijzigd door Lemans24 op 04-08-2012 00:50:27 ]
pi_115418400
Iemand die op 8 oktober nog naar parijs wil met de trein? Ik heb een treinkaartje over van antwerpen - parijs. Verkoop m voor ¤40 . Gekocht voor ¤43
  zaterdag 11 augustus 2012 @ 11:30:53 #20
246608 T_Killer
Rochelle, Rochelle
pi_115418692
Gisteren teruggekomen na een weekje Parijs. Werkelijkwaar een schitterende stad maar o zo vermoeiend. Nu effe een dagje bijkomen en m'n arme beentjes rust geven.
"A young girl's strange erotic journey from Milan to Minsk"
pi_115424320
Ik ben weer terug van een klein weekje Parijs.

Parijs heeft me echt aangenaam verrast! Eigenlijk wou ik niet naar Parijs, waarom weet ik eigenlijk niet. Maar omdat de reis zó goedkoop was, moest ik eigenlijk wel met m'n vriendin meegaan (totaal 20 euro voor 2 personen retour met IDbus).

Busreis
De bus vertrok om 00:00 uit Amsterdam, tevens woonplaats dus ideaal. Volgens mij waren wij de enige twee Nederlanders, de rest allemaal Frans in de leeftijdscategorie 20 t/m 35 jaar.
Iedereen sliep in no-time. Wel grappig al dat gesnurk :'). Verstelbare stoeltjes zijn best ruim, één stopcontact per twee stoelen, wifi is prima. Na een lange reis met twee pauzes eindelijk aangekomen in Parijs. Om 6:10 liepen we station Bercy in.

Parijs
Geweldige stad! Mooie gebouwen, Eiffeltoren, OV is echt perfect, zowel bus als metro, Louvre, Champs-Elysee, Sacre Couer, st. Eustage, Notre Dame, etc etc. Verder nog wezen shoppen ofcourse (vriendin). We zijn in verschillende winkelcentra, galeries la fayette, les halles en l'italia geweest. Hotel le mathurin ook prima. Voor de rest heerlijk slenteren door allerlei straatjes, af en toe ergens naar binnen een baquette of croissant met een wijntje nuttigen en vooral genieten van de prachtige stad!

Zoals ik al zei, Parijs heeft me echt verrast! Supertrip gehad, zeker voor herhaling vatbaar, maar dan niet met de bus :P.
  zondag 12 augustus 2012 @ 11:24:13 #22
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_115456078
Ik ben erg benieuwd, ik ga het binnenkort ook voor het eerst eens bekijken daar. Hoor er veel mooie verhalen over, ook verhalen over dat alles er erg duur is (consumpties) ?
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  zondag 12 augustus 2012 @ 15:10:41 #23
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_115463168
quote:
7s.gif Op zondag 12 augustus 2012 11:24 schreef elcastel het volgende:
Ik ben erg benieuwd, ik ga het binnenkort ook voor het eerst eens bekijken daar. Hoor er veel mooie verhalen over, ook verhalen over dat alles er erg duur is (consumpties) ?
Dat verschilt heel erg, de prijzen lopen uiteen van goedkoop in een rustig straatje tot stervensduur naast de eiffeltoren.
  maandag 13 augustus 2012 @ 13:13:29 #24
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_115508985
Hoe werken die parnet's nu precies? Is dit één rit per kaartje, of één route? Van andere metropools weet ik dat je gewoon bij ingang van de metro een kaartje invoert, en vervolgens uitstapt op de plaats van bestemming. Dit allemaal met één kaart.

Voorbeeld: we komen met de trein op de Gare du nord, en moeten naar Torcy. Bij de Gare du nord dus opstappen op de D1, en vervolgens bij Chatelet les halles overstappen op de A4.

Betaal ik dan twee kaartjes, één kaartje of nog meer (Torcy is immers de 11e halte)?
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_115511605
Je koopt één kaartje, maar geen 'normaal' metrokaartje. Je koopt een RER-kaartje waarbij je het vertrek- en eindstation opgeeft (Billet Origine-Destination).

Binnen het centrum van Parijs geldt wel het systeem dat jij beschrijft: je koopt een voor een vaste prijs een kaartje en stapt - eventueel na één of meerdere keren overstappen - uit bij het station van bestemming. Dit geldt voor alle metrolijnen en voor de RER-stations binnen zone 1. Jij reist echter naar een plek ver buiten het centrum (zone 5), dus je hebt een ander (duurder) kaartje nodig.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-08-2012 14:31:16 ]
pi_115518729
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 13:13 schreef greatgonzo het volgende:
Hoe werken die parnet's nu precies? Is dit één rit per kaartje, of één route? Van andere metropools weet ik dat je gewoon bij ingang van de metro een kaartje invoert, en vervolgens uitstapt op de plaats van bestemming. Dit allemaal met één kaart.

Voorbeeld: we komen met de trein op de Gare du nord, en moeten naar Torcy. Bij de Gare du nord dus opstappen op de D1, en vervolgens bij Chatelet les halles overstappen op de A4.

Betaal ik dan twee kaartjes, één kaartje of nog meer (Torcy is immers de 11e halte)?
je kan beter lijn B pakken dan stap je op het zelfde perron over bij chatelet

Koop een kaartje parijs naar Torcy, dat is ong 7 euro
pi_115581354
Hebben mensen nog budgettips voor Parijs? Gaat een duur halfjaar worden ben ik bang. :p
pi_115725684
Ik wil in oktober paar dagen naar Parijs met vriendin. Nu zat ik naar de Megabus te kijken, kost 10 pond pp dus erg weinig. Alleen een goedkoop hotel is lastiger te vinden..

Met de auto naar camping rijden scheelt dan toch weer een beetje.. Iemand tips?
pi_115726082
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 00:25 schreef Rnnz het volgende:
Hebben mensen nog budgettips voor Parijs? Gaat een duur halfjaar worden ben ik bang. :p
voor eten bij Flunch, vanaf 5,45 warme hap, zoveel friet en groenten pakken als op je bord past.
bij Centre pompidou en Place de Clichy
pi_116097113
Wat een heerlijke stad om te bezoeken zeg. Heb er een paar dagen rondgelopen, ook de metro werkt perfect. We hebben lang niet alles gezien, integendeel, maar we willen dingen niet afraffelen en gaan gewoon nog een keer terug.

We hebbende eerste dag (aankomst) vooral rondgelopen en gegeten in St.Germain, tweede dag buiten bij het Louvre gelopen en daarna de rest van de dag naar Notre Dame en omgeving. 's Avonds besloten om naar de Eiffeltoren te gaan, wat in de avond geen slecht idee is !

Volgende dag hebben we helemaal besteed aan Sacre Coeur en daarna winkelen in La Fayette. We hebben nog zat te doen dus !
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_116101159
Leuk die Velib, heb er aardig mee rondgecrosst voor 1,70 op één dag *) Ik voelde me helemaal in m'n element tussen de scheurende taxi's en bussen, totdat ik dacht 'even' naar de Arc de Triomphe te fietsen en midden op Place de la Concorde terecht kwam in de spits.

:+
steck bratwurst in dein sauerkraut :)
pi_116103128
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 12:00 schreef wormtrein het volgende:
Leuk die Velib, heb er aardig mee rondgecrosst voor 1,70 op één dag *) Ik voelde me helemaal in m'n element tussen de scheurende taxi's en bussen, totdat ik dacht 'even' naar de Arc de Triomphe te fietsen en midden op Place de la Concorde terecht kwam in de spits.

:+
Haha leuk he, wel ideaal voor het Bois de Boulogne enzo.
pi_116108672
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 12:00 schreef wormtrein het volgende:
Leuk die Velib, heb er aardig mee rondgecrosst voor 1,70 op één dag *) Ik voelde me helemaal in m'n element tussen de scheurende taxi's en bussen, totdat ik dacht 'even' naar de Arc de Triomphe te fietsen en midden op Place de la Concorde terecht kwam in de spits.

:+
Waar haal je die betaalkaart voor die dingen nou ? Wij zijn er niet aan toe gekomen, maar ik zou nog achterhalen hoe het werkt, ben het vergeten ...
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_116108806
quote:
5s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 15:32 schreef elcastel het volgende:

[..]

Waar haal je die betaalkaart voor die dingen nou ? Wij zijn er niet aan toe gekomen, maar ik zou nog achterhalen hoe het werkt, ben het vergeten ...
Gewoon telefoonnummer bellen toch wat er bijstaat en je CC gegevens invullen.
pi_116119433
Ik heb gewoon voor elke dag dat ik dat ding wilde gebruiken een dagkaartje aangeschaft op zo'n paal bij de fietsen. Weet niets van een speciale betaalkaart, heb creditcard gebruikt.
steck bratwurst in dein sauerkraut :)
pi_116121679
iemand ervaring met bezoeken kasteel versaille vanuit centrum parijs? (evt eigen gelegenheid met ov?) En evt hop on hop off bussen?
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
pi_116121959
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 20:50 schreef QEX het volgende:
iemand ervaring met bezoeken kasteel versaille vanuit centrum parijs? (evt eigen gelegenheid met ov?) En evt hop on hop off bussen?
je kan RER C nemen naar Versailles Rive Gauche , je kan 2 losse kaartjes kopen (geen gewoon metro kaartje) of een Mobile Card voor 1-4 zones (Versailles ligt in zone 4)

Hop on/off buss komt daar niet
pi_116122121
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 20:56 schreef macca728 het volgende:

[..]

je kan RER C nemen naar Versailles Rive Gauche , je kan 2 losse kaartjes kopen (geen gewoon metro kaartje) of een Mobile Card voor 1-4 zones (Versailles ligt in zone 4)

Hop on/off buss komt daar niet
Bedankt, is zo;n mobile card zoiets als de oyster card in Londen? Bedoelde eigenlijk algemene ervaringen met hop on/off in parijs.
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
pi_116122321
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 21:00 schreef QEX het volgende:

[..]

Bedankt, is zo;n mobile card zoiets als de oyster card in Londen? Bedoelde eigenlijk algemene ervaringen met hop on/off in parijs.
oh ok, zal het laatste niet doen, met de metro kan je overal wel makkelijk komen, maar voor 1ste keer kan je het doen.

nee Mobilis is een dagkaart, iets goedkoper vaak, je kan ook Paris Visite card nemen
pi_116122634
ik ga waarschijnlijk 3 dagen en heb een hotel in het 9 e arrondissement. Dus meeste is begreep ik wel dichtbij. En tegen ov en lopen heb ik niets, mits het te doen is. Vind het wel altijd erg fijn om ervaringen van anderen te horen, zeker als ze vaker geweest zijn.
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
pi_116122744
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 21:12 schreef QEX het volgende:
ik ga waarschijnlijk 3 dagen en heb een hotel in het 9 e arrondissement. Dus meeste is begreep ik wel dichtbij. En tegen ov en lopen heb ik niets, mits het te doen is. Vind het wel altijd erg fijn om ervaringen van anderen te horen, zeker als ze vaker geweest zijn.
Ja als je van lopen houdt, kan je ook best veel zien en de metro zie je echt overal bijna. Alleen even de kaart bestuderen :) Moet je even kijken wat het goedkoopst is, Mobilis voor zone 1-2 of Paris Visite al heb je die niet voor 1-2 maar voor zone 1-3 maar krijg je wel korting op Arc de Triomph en Tour Montparnasse
pi_116134153
Een Paris Visite is vrijwel nooit lucratief, of je moet echt heel vaak de metro nemen. Als je 's morgens iets bezoekt, 's middags iets anders en 's avonds nog ergens gaat eten, dan zit je per dag misschien vier of vijf keer in de metro. Daarmee haal je 'm er niet uit.
pi_116134226
Ik heb een setje van 10 metrokaartjes aangeschaft, en (samen met af en toe een Velib) de hele week daarmee gedaan. Wel veel gelopen ook, maar dat is in een stad als Parijs geen straf O+
steck bratwurst in dein sauerkraut :)
  woensdag 29 augustus 2012 @ 07:45:43 #44
70867 Jackal_Omega
Boeiend.................
pi_116137164
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 21:04 schreef macca728 het volgende:

[..]

oh ok, zal het laatste niet doen, met de metro kan je overal wel makkelijk komen, maar voor 1ste keer kan je het doen.

nee Mobilis is een dagkaart, iets goedkoper vaak, je kan ook Paris Visite card nemen
Wij hebben hop on/hop off wel gedaan. Je krijgt er een goed beeld door waar alles ligt en kunt t beter in perspectief plaatsen. Voor de volgende keer zou ik niet meer doen maar dan weet je al waar alles ligt. Enige is de prijs die best hoog is (68 euro voor 2 personen voor 2 dagen, 1 dag is maar 5 euro pp goedkoper)

Allereerste keer met de metro gegaan en dan heb je te weinig idee van de stad imho
Het beste horlogeforum van Nederland
pi_116138270
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2012 07:45 schreef Jackal_Omega het volgende:

[..]

Wij hebben hop on/hop off wel gedaan. Je krijgt er een goed beeld door waar alles ligt en kunt t beter in perspectief plaatsen. Voor de volgende keer zou ik niet meer doen maar dan weet je al waar alles ligt. Enige is de prijs die best hoog is (68 euro voor 2 personen voor 2 dagen, 1 dag is maar 5 euro pp goedkoper)

Allereerste keer met de metro gegaan en dan heb je te weinig idee van de stad imho
Ja voor de eerste keer kan je het zeker doen.
pi_116196498
nog tips waar je het best online kan zoeken? vind namelijk best butget hotels maar als ik dan kijk naar beoordeling dan zijn die vaak slecht. (wil liever niet in hostel )
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
pi_116196928
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2012 18:35 schreef QEX het volgende:
nog tips waar je het best online kan zoeken? vind namelijk best butget hotels maar als ik dan kijk naar beoordeling dan zijn die vaak slecht. (wil liever niet in hostel )
Volgens mij moet je ook gewoon geluk hebben. Ik zat pas in een 3 sterren hotel tegenover de Tour Montparnasse voor 70 euro per nacht. Gevonden via Hotels.com.
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_116197134
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2012 18:42 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:

[..]

Volgens mij moet je ook gewoon geluk hebben. Ik zat pas in een 3 sterren hotel tegenover de Tour Montparnasse voor 70 euro per nacht. Gevonden via Hotels.com.
of in een rustige buurt gaan zitten buiten Parijs, La Defense bv. Heb je vaak beter voor minder geld dan centrum.
  donderdag 30 augustus 2012 @ 18:48:24 #49
246608 T_Killer
Rochelle, Rochelle
pi_116197221
Ik ben in Oceania Porte de Versailles geweest. 200m van t metrostation Porte de Versailles, 4 sterren, incl zwembad voor iets van 60 euro p nacht.
"A young girl's strange erotic journey from Milan to Minsk"
pi_116197924
zo dan. ik ga gelijk kijken. wel grappig. leuk hotel gevonden, midden in centrum. ene site 140 euro voor 2 nachten en andere site, zelfde reisdagen zelfde hotel 170 euro.


Oceania Porte de Versailles, ziet er gaaf uit, zelfde prijs als dat andere hotel wat ik gezien had.

[ Bericht 31% gewijzigd door QEX op 30-08-2012 19:19:39 ]
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
pi_116199093
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2012 19:05 schreef QEX het volgende:
zo dan. ik ga gelijk kijken. wel grappig. leuk hotel gevonden, midden in centrum. ene site 140 euro voor 2 nachten en andere site, zelfde reisdagen zelfde hotel 170 euro.

Oceania Porte de Versailles, ziet er gaaf uit, zelfde prijs als dat andere hotel wat ik gezien had.
ja je moet best goed rondkijken, hetzelfde hotel kan ergens anders stuk goedkoper zijn !
pi_116199205
dat oceania pote de versailles, bij kras.nl 140 euro, bij e booking gewoon 400.
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
pi_116831052
dit weekend journee partimoine.
Alles gebouwen zijn open, incl de gebouwen die niet voor publiek open zijn

Vandaag naar het Palais Elysee geweest en het ministerie van buitenlandse zaken
pi_116842177
Aan alle Parijs liefhebbers hier.

Ik ben al in geen jaren meer in Parijs geweest vanwege de vaak onbeschofte manier van optreden aldaar door de mensen in vooral de horeca. Klinkt flauw maar als ik ergens niet tegenkan is op vakantie personeel dat gewoonweg grof en soms onbeschoft tegen jou als toerist is en je soms probeert op te lichten. Parijs is daar nogal bekend om.

Mijn vraag is dan ook of dit helemaal is verdwenen of tenminste iets is veranderd of dat het gewoon hetzelfde is gebleven
pi_116858061
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_117058514
Het hotel is geboekt! In oktober lekker naar Parijs :). Die Velib lijkt me zeker leuk om een keer te gebruiken, neem aan dat die dingen op veel plaatsen in de stad staan?

In Londen heb ik veel gebruik gemaakt van '2 for 1' acties, is er in Parijs ook zoiets verkrijgbaar? vouchers etc.
pi_117059209
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2012 11:52 schreef Jappe90 het volgende:
Het hotel is geboekt! In oktober lekker naar Parijs :). Die Velib lijkt me zeker leuk om een keer te gebruiken, neem aan dat die dingen op veel plaatsen in de stad staan?

In Londen heb ik veel gebruik gemaakt van '2 for 1' acties, is er in Parijs ook zoiets verkrijgbaar? vouchers etc.
Die Velib staan op veel plaatsen, maar vaak best wel achteraf dat is wel lastig.

ALs je kijkt in Nice bv daar staan ze veel duidelijker en elke 2 straten is er wel 1.
pi_117070434
quote:
6s.gif Op zondag 16 september 2012 12:13 schreef Iwanius het volgende:
Aan alle Parijs liefhebbers hier.

Ik ben al in geen jaren meer in Parijs geweest vanwege de vaak onbeschofte manier van optreden aldaar door de mensen in vooral de horeca. Klinkt flauw maar als ik ergens niet tegenkan is op vakantie personeel dat gewoonweg grof en soms onbeschoft tegen jou als toerist is en je soms probeert op te lichten. Parijs is daar nogal bekend om.

Mijn vraag is dan ook of dit helemaal is verdwenen of tenminste iets is veranderd of dat het gewoon hetzelfde is gebleven
Wat voor een antwoord verwacht je nou?
is er in een andere plaats nooit iemand onbeschoft tegen je geweest?

Het ligt er vaak ook aan hoe je jezelf opstelt.

Oké ik ben inmiddels geen echte toerist meer in Parijs (mijn vriendin heeft er een appartement maar woont in NL dus we zijn er zeer regelmatig) , maar de keren dat ik er onbeschoft behandeld ben zijn op 2 vingers te tellen.
  vrijdag 21 september 2012 @ 17:00:03 #59
23218 Blue-eyes
Spanning & sensatie
pi_117071050
quote:
6s.gif Op zondag 16 september 2012 12:13 schreef Iwanius het volgende:
Aan alle Parijs liefhebbers hier.

Ik ben al in geen jaren meer in Parijs geweest vanwege de vaak onbeschofte manier van optreden aldaar door de mensen in vooral de horeca. Klinkt flauw maar als ik ergens niet tegenkan is op vakantie personeel dat gewoonweg grof en soms onbeschoft tegen jou als toerist is en je soms probeert op te lichten. Parijs is daar nogal bekend om.

Mijn vraag is dan ook of dit helemaal is verdwenen of tenminste iets is veranderd of dat het gewoon hetzelfde is gebleven
Ik kom regelmatig in Parijs en heb eigenlijk alleen maar goede ervaringen met het horeca personeel. Ik vind ze over het algemeen vriendelijker dan in NL.
Is het soms de taalbarriere waar je tegenaan loopt?
Heb ik eindelijk de zin van het leven in elkaar gepuzzeld, blijven er 3 schroefjes over.
pi_117320863
Ik heb een klein reisdilemma en hoop dat iemand mij kan helpen:

Morgen gaan we naar Parijs met de auto. We slapen in hotel Val d' Europe, willen overdag en tijdens eten naar Parijs, en gaan in de avond naar Disney (538 feest). Daarna gaan we (met de auto) naar het hotel.

Onze auto willen we in de eerste instantie op de parkeerplaats van Disney zetten (er even vanuit gaande dat dat mogelijk is, als het goed is wel). Kun je makkelijk met de metro/trein/bus van Disney naar Parijs? En kun je makkelijk vanuit Val d' Europe naar Parijs met het ov? Ik hoorde iets over metrokaartjes voor een dag, die dan weer niet geldig zouden zijn voor de zones buiten Parijs, kan iemand me dit uitleggen? En kun je bij het (eventuele) station van Disney gewoon een dagkaart kopen?

Alvast bedankt!
pi_117322081
Er zijn verschillende zones. Je gaat gewoon naar het station en daar koop je een kaartje voor het juiste aantal zones. De automaten zijn makkelijk te begrijpen. :)

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 27-09-2012 18:53:43 ]
pi_117326033
Vanaf val d'Europe erg makkelijk. Parkeer de auto gelijk bij de Auchan of outlet ofzo daar, sta je gratis.

Je moet trouwens de RER hebben. Je komt door buurten die niet al te geweldig zijn trouwens. Maar moet geen problemen geven hoor.

[ Bericht 23% gewijzigd door #ANONIEM op 27-09-2012 20:19:04 ]
pi_117396073
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2012 18:18 schreef Ahoy- het volgende:
Ik heb een klein reisdilemma en hoop dat iemand mij kan helpen:

Morgen gaan we naar Parijs met de auto. We slapen in hotel Val d' Europe, willen overdag en tijdens eten naar Parijs, en gaan in de avond naar Disney (538 feest). Daarna gaan we (met de auto) naar het hotel.

Onze auto willen we in de eerste instantie op de parkeerplaats van Disney zetten (er even vanuit gaande dat dat mogelijk is, als het goed is wel). Kun je makkelijk met de metro/trein/bus van Disney naar Parijs? En kun je makkelijk vanuit Val d' Europe naar Parijs met het ov? Ik hoorde iets over metrokaartjes voor een dag, die dan weer niet geldig zouden zijn voor de zones buiten Parijs, kan iemand me dit uitleggen? En kun je bij het (eventuele) station van Disney gewoon een dagkaart kopen?

Alvast bedankt!
je bent allang weg ,maar misschien handig voor anderen dan maar
Dagkaart zone 1-5. Dat is binnen en buiten parijs, heel de dag geldig
pi_118008653
Eind deze week lekker 4 dagen naar Parijs! Heel veel zin in.

Iemand nog tips wat betreft bezienswaardigheden? En dan vooral de wat minder bekende plekken. We hebben een capitool gids dus de grote bezienswaardigheden weten we :). Ik zie trouwens dat alle musea gratis zijn als je tussen de 18 en 26 jaar bent? :) dat scheelt enorm!

Nog tips wat betreft eten en drinken?
pi_118009119
quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2012 19:19 schreef Jappe90 het volgende:
Eind deze week lekker 4 dagen naar Parijs! Heel veel zin in.

Iemand nog tips wat betreft bezienswaardigheden? En dan vooral de wat minder bekende plekken. We hebben een capitool gids dus de grote bezienswaardigheden weten we :). Ik zie trouwens dat alle musea gratis zijn als je tussen de 18 en 26 jaar bent? :) dat scheelt enorm!

Nog tips wat betreft eten en drinken?
Je kan goedkoop eten bij Flunch, een soort zelfbedieningsrestaurant.
Ze zitten naast Centre Pompidou en bij Place de Clichy (vlakbij Pigalle)

Makkelijk als je snel wat warms wilt eten en goedkoop !!
pi_118031843
quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2012 19:31 schreef macca728 het volgende:

[..]

Je kan goedkoop eten bij Flunch, een soort zelfbedieningsrestaurant.
Ze zitten naast Centre Pompidou en bij Place de Clichy (vlakbij Pigalle)

Makkelijk als je snel wat warms wilt eten en goedkoop !!
Bedankt! Centre Pompidou staat sowieso op de planning :)
pi_118094046
Nog meer tips? We gaan 4 dagen, we willen het Louvre, Eiffeltoren, Sacre Coeur, Montparnasse, Centre Pompidoe etc aandoen.

Wat OV betreft. We zitten net in zone 2. Ik denk dat we het met de gewone metrokaartjes wel afkunnen of raden jullie een Paris Visite kaart aan?
  woensdag 17 oktober 2012 @ 20:28:23 #68
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_118096762
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 19:36 schreef Jappe90 het volgende:
Nog meer tips? We gaan 4 dagen, we willen het Louvre, Eiffeltoren, Sacre Coeur, Montparnasse, Centre Pompidoe etc aandoen.

Wat OV betreft. We zitten net in zone 2. Ik denk dat we het met de gewone metrokaartjes wel afkunnen of raden jullie een Paris Visite kaart aan?
De Eiffeltoren niet beklimmen, de Tour Montparnasse en Montmartre wel, maar dat wist je vast al.
Wel gewoon uitgebreid om, onder en bij de Eiffeltoren gaan lopen hoor!

Verder is een bezoekje aan La Defence de moeite waard, voor de aparte moderne gebouwen, de relaxte sfeer en het mooie uitzicht over de rest van Parijs. Bois de Boulogne is ook leuk bij mooi weer, evenals de Jardins du Luxembourg en Jardins des Plantes. Sowieso zijn de parken leuk!

Voor de metro kun je geloof ik het beste die setjes van 10 gebruiken.
pi_118097114
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 20:28 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

De Eiffeltoren niet beklimmen, de Tour Montparnasse en Montmartre wel, maar dat wist je vast al.
Wel gewoon uitgebreid om, onder en bij de Eiffeltoren gaan lopen hoor!

Verder is een bezoekje aan La Defence de moeite waard, voor de aparte moderne gebouwen, de relaxte sfeer en het mooie uitzicht over de rest van Parijs. Bois de Boulogne is ook leuk bij mooi weer, evenals de Jardins du Luxembourg en Jardins des Plantes. Sowieso zijn de parken leuk!

Voor de metro kun je geloof ik het beste die setjes van 10 gebruiken.
Ja als hij in zone 2 zit, het meeste kan je ook wel lopen of een enkel metroritje.
Misschen de fiets een idee ?? Wel spannend haha.

Arc de Triomph kan je ook beklimmen en zeker lekker uitusten in de genoemde parken of bv Tuleries park bij het Louvre.
pi_118104772
Lemans24 en ik moeten maar nooit samen naar Parijs gaan. :P
  woensdag 17 oktober 2012 @ 22:56:47 #71
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_118105249
quote:
10s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 22:47 schreef k_man het volgende:
Lemans24 en ik moeten maar nooit samen naar Parijs gaan. :P
Je houdt niet van parken?
pi_118108969
Het zijn niet de plekken die ik als eerste aan zou raden. Als ik al een park zou aanbevelen, dan is het het Parc André Citroën.

Ik zou wél tegen zonsondergang de Eiffeltoren op gaan, touristtrap Montmartre vermijden als de pest en niet voor het (tegenvallende) uitzicht naar La Défense gaan. Binnen het centrum zijn veel interessantere moderne gebouwen te vinden.
  donderdag 18 oktober 2012 @ 00:39:02 #73
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_118110123
Ik vind La Defense ook leuk, maar zou ook zeker naar het paleis van Versailles gaan. Moet je natuurlijk wel wat verder voor reizen (trein), maar je bent er zo een hele dag zoet en bij goed weer lekker buiten in het enórme park rondrennen dan wel luieren :) Eiffeltoren belkimmen zou ik toch ook wel doen, inderdaad met zondondergang erg leuk. Parken zijn leuk, maar Bois de Boulogne alleen overdag he 8-)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_118202994
quote:
7s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 00:12 schreef k_man het volgende:
Ik zou wél tegen zonsondergang de Eiffeltoren op gaan, touristtrap Montmartre vermijden als de pest en niet voor het (tegenvallende) uitzicht naar La Défense gaan. Binnen het centrum zijn veel interessantere moderne gebouwen te vinden.
Inderdaad, ik vond de Eiffeltoren op toch wel een van de highlights in Parijs. Tegen zonsondergang inderdaad. Maar misschien is het gewoon een kwestie van smaak, ik kan me alleen niet voorstellen dat iemand het niet mooi vindt, laat staan afraadt.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 11:24:27 #75
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_118203228
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 11:12 schreef elcastel het volgende:

[..]

Inderdaad, ik vond de Eiffeltoren op toch wel een van de highlights in Parijs. Tegen zonsondergang inderdaad. Maar misschien is het gewoon een kwestie van smaak, ik kan me alleen niet voorstellen dat iemand het niet mooi vindt, laat staan afraadt.
Ik ben nog nooit op de Eiffeltoren geweest, omdat de rijen er enorm zijn en het reteduur is. Je verdoet je tijd in Parijs toch als je daar twee uur gaat wachten?
Daarnaast: in een uitzicht over Parijs bij zonsondergang, hoort de Eiffeltoren. Het is een prachtige toren, die wil ik wel kunnen zien!
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 11:26:38 #76
246608 T_Killer
Rochelle, Rochelle
pi_118203274
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 11:24 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Ik ben nog nooit op de Eiffeltoren geweest, omdat de rijen er enorm zijn en het reteduur is. Je verdoet je tijd in Parijs toch als je daar twee uur gaat wachten?
Daarnaast: in een uitzicht over Parijs bij zonsondergang, hoort de Eiffeltoren. Het is een prachtige toren, die wil ik wel kunnen zien!
Uitzicht vanaf de Montparnasse is mooier, Je kunt de Eiffeltoren zien en t is minder druk (hoewel daar ook een rij staat).
Eiffeltoren is 's avonds mooier (en ook minder druk)
"A young girl's strange erotic journey from Milan to Minsk"
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 11:30:01 #77
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_118203340
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 11:26 schreef T_Killer het volgende:

[..]

Uitzicht vanaf de Montparnasse is mooier, Je kunt de Eiffeltoren zien en t is minder druk (hoewel daar ook een rij staat).
Eiffeltoren is 's avonds mooier (en ook minder druk)
Ik kon zo doorlopen bij de Tour Montparnasse toen het regende. Ook 4 euro ipv 10, geloof ik. Is alweer een paar jaar geleden. Je ziet geen klap als het regent ;)

Het regende toen ook bij de Eiffeltoren. Er was bijna niemand, maar er stond wel een rij. Half uur, denk ik. Toen overwoog ik wel te gaan (het was mijn eerste keer in Parijs en ik had geld te veel), maar ik vond de rij te lang. Wist ik veel... De keer erna was het mooi weer en was de rij enorm, cirkelend tot de andere kant van het plein onder de toren!

Het uitzicht vanaf Montmartre was mooi overigens.

[ Bericht 7% gewijzigd door Lemans24 op 20-10-2012 11:36:24 ]
pi_118205325
Ik ben volgens mij twee of drie keer op de Eiffeltoren geweest. Nooit langer dan een kwartier in de rij gestaan.

Tour Montparnasse ben ik ook geweest. Het uitzicht is wel mooi, maar de beleving is veel minder. Je staat toch op het kale dak van een winderige wolkenkrabber. Niet tussen het staal, de bouten en de sfeer van een monument.

[ Bericht 25% gewijzigd door #ANONIEM op 20-10-2012 13:01:14 ]
pi_118206271
Tour Montparnasse kost 15 euro aan entree en ik vond het ook lang niet zo magisch als de Eiffeltoren. :)
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 13:57:06 #80
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_118206675
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 13:39 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Tour Montparnasse kost 15 euro aan entree en ik vond het ook lang niet zo magisch als de Eiffeltoren. :)
4 dus voor mij. Uitzicht was crap, zoals gezegd door de regen, maar de beleving daar is top met alle foto's en informatie over andere wolkenkrabbers. Een aanrader dus met regen, maar die 15 euro zou ik er nooit voor over hebben.
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 15:36:03 #81
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_118209096
Vorig jaar op onze eerste dag waren we al in de buurt van de eiffeltoren, in de namiddag. Mijn vrouw wilde direct naar boven, maar ik ben een wijs man en zei "Nee, we gaan morgen heel vroeg, dan hoeven we niet zo lang te wachten". Uiteindelijk liepen we toch maar even door en bleek er totaal geen rij te staan en konden we letterlijk direct doorlopen naar de lift :)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_118226988
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 13:39 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Tour Montparnasse kost 15 euro aan entree en ik vond het ook lang niet zo magisch als de Eiffeltoren. :)
Mee eens. Ik had vorige maand via-via vrijkaartjes voor de Tour Montparnasse, en hoewel het uitzicht absoluut fraai is, zou ik er nooit 15 euro per persoon voor over hebben.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_118227455
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 00:02 schreef Fred_B het volgende:

[..]

Mee eens. Ik had vorige maand via-via vrijkaartjes voor de Tour Montparnasse, en hoewel het uitzicht absoluut fraai is, zou ik er nooit 15 euro per persoon voor over hebben.
Kost toch max maar 13 ? En met Paris Visite krijg je 30% korting.
pi_118236292
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 00:12 schreef macca728 het volgende:

[..]

Kost toch max maar 13 ? En met Paris Visite krijg je 30% korting.
Ik heb er toen niet op gelet, maar volgens de website is het inderdaad 13 euro. Maar dat vind ik nog steeds vrij prijzig.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  zondag 21 oktober 2012 @ 14:30:10 #85
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_118240235
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 11:56 schreef Fred_B het volgende:

[..]

Ik heb er toen niet op gelet, maar volgens de website is het inderdaad 13 euro. Maar dat vind ik nog steeds vrij prijzig.
Absurd duur inderdaad.

Nog een aanrader, denk ik, zijn de catacombes. Iedere keer vergeten tot nu toe, of ik was niet in de buurt, daarom staan ze nog steeds hoog op mijn lijstje. De ingang is in de buurt van het station Montparnasse.
Ook in de buurt van Montparnasse is het kerkhof, ook mooi om even overheen te lopen. Dat andere beroemde kerkhof, bij Montmartre, heb ik nog nooit bezocht, maar schijnt ook de moeite waard te zijn.
pi_118268418
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 14:30 schreef Lemans24 het volgende:
Ook in de buurt van Montparnasse is het kerkhof, ook mooi om even overheen te lopen. Dat andere beroemde kerkhof, bij Montmartre, heb ik nog nooit bezocht, maar schijnt ook de moeite waard te zijn.
Je vergeet het beroemdste kerkhof van Parijs. Misschien zelfs het beroemdste kerkhof ter wereld.

Hint: het begint met een P en eindigt op ère Lachaise. :P
pi_118329405
Bedankt voor de tips! We hebben het echt super naar ons zin gehad, wat een heerlijke stad!
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 15:02:31 #88
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_118329455
quote:
6s.gif Op maandag 22 oktober 2012 01:36 schreef k_man het volgende:

[..]

Je vergeet het beroemdste kerkhof van Parijs. Misschien zelfs het beroemdste kerkhof ter wereld.

Hint: het begint met een P en eindigt op ère Lachaise. :P
Eerlijk gezegd had ik daar nog nooit van gehoord...
Wel van enkele mensen die er liggen, natuurlijk.
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 15:03:59 #89
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_118329502
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 15:00 schreef Jappe90 het volgende:
Bedankt voor de tips! We hebben het echt super naar ons zin gehad, wat een heerlijke stad!
En welke dingen hebben jullie bezocht?
pi_118364539
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 15:03 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

En welke dingen hebben jullie bezocht?
We hebben de grote bezienswaardigheden bezocht zoals de Eiffeltoren (ook naar boven geweest), het Louvre, Musee d'Orsay (Van Gogh), Centre Pompidou (erg leuk!), Sacre Coeur, Notre Dame, etc. Verder heerlijk door de stad geslenterd. Zondag en maandag was het echt prachtig weer, dus toen lekker in een park kunnen picknicken!

Wat eten betreft. Wij hadden ook de tip gekregen om in de wijk Quartier Latin een eetgelegenheid te zoeken. Los daarvan is het al een hele leuke buurt om te bezoeken. Ook wat eten betreft zijn we daar geslaagd!
pi_118991490
Er is een eindejaars aanbieding voor de thalys naar Parijs. Heb net voor 58 euro een retourtje geboekt voor in januari!
pi_119003921
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 15:36 schreef flipsen het volgende:
Vorig jaar op onze eerste dag waren we al in de buurt van de eiffeltoren, in de namiddag. Mijn vrouw wilde direct naar boven, maar ik ben een wijs man en zei "Nee, we gaan morgen heel vroeg, dan hoeven we niet zo lang te wachten". Uiteindelijk liepen we toch maar even door en bleek er totaal geen rij te staan en konden we letterlijk direct doorlopen naar de lift :)
Is het een honeymoon in Parijs geworden, Flipsen?
 FR
  vrijdag 9 november 2012 @ 12:49:47 #93
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_119013204
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 00:40 schreef Bora-Bora het volgende:

[..]

Is het een honeymoon in Parijs geworden, Flipsen?
Je bent wel heel lang weggeweest hier he? :P De honeymoon was in 2010 naar Punta Cana. Vorig jaar hebben we een rondje Holanda-Europa gedaan. Nu willen we in mei/juni weer hetzelfde doen w/
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_119042915
Ja wel een tijdje inderdaad. Tof dat jullie zo jaarlijks (zelf ook) samen een mooie reis doen! ^O^
 FR
pi_119084078
Vraagje tussendoor: Klopt het dat het goedkoopst en gemakkelijkst naar Parijs rijden via Rotterdam is en je dan gelijk in hartje centrum arriveert en dichtbij de beste horeca gelegheden zit voor een hapje en een drankje? Oh en niet onbelangrijk: Hoe lang duurt de treinreis?
pi_119084372
Het maakt niks uit of je in Rotterdam de Thalys instapt of elders. Het is dezelfde trein. Wat handig is hangt af van waar je zelf woont. Is Rotterdam voor jou het dichtstbijzijnde Thalys-station, dan is dat voor jou het snelst. Hoe lang het duurt hangt uiteraard ook af van waar je instapt. Je bent ermee bekend dat NS ook een site heeft? :P

De Thalys stopt in Parijs op Gare du Nord. Dat is in het centrum, maar verder geen heel boeiende buurt.
pi_119115089
Treinreis duurt ongeveer 2 uurtjes vanuit R'dam
pi_119116591
quote:
14s.gif Op maandag 12 november 2012 09:25 schreef buishuis het volgende:
Treinreis duurt ongeveer 2 uurtjes vanuit R'dam
2 uurtjes en 37 minuutjes
 FR
  maandag 12 november 2012 @ 11:55:29 #99
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_119119333
quote:
10s.gif Op zondag 11 november 2012 14:39 schreef k_man het volgende:
De Thalys stopt in Parijs op Gare du Nord. Dat is in het centrum, maar verder geen heel boeiende buurt.
Beetje vage buurt zelfs, die aandoet alsof het een grensplaats is. Maar er zitten wel een goedkope (eet)cafees, op een paar blokken van het station.
pi_119140486
quote:
1s.gif Op maandag 12 november 2012 11:55 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Beetje vage buurt zelfs, die aandoet alsof het een grensplaats is. Maar er zitten wel een goedkope (eet)cafees, op een paar blokken van het station.
De grens met Algerije dan ofzo :P

Hoewel het er wel lekker goedkoop is, vind ik het toch wel een buurt om zo snel mogelijk weer te verlaten.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_119145678
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 20:40 schreef Fred_B het volgende:

[..]

De grens met Algerije dan ofzo :P

Hoewel het er wel lekker goedkoop is, vind ik het toch wel een buurt om zo snel mogelijk weer te verlaten.
gelijk de metro in.
  dinsdag 13 november 2012 @ 17:42:54 #102
198365 Morendo
The Real Deal
pi_119171366
Een romantische citytrip bracht me laatst in Parijs maar ik vond het een fikse tegenvaller. Ik liep met m'n reismaat rond toen zo'n zwarte me opeens tegenhield en me een armband omknoopte. Kostte me gewoon 10 euro, dat vond ik wel afzetterij. Maar ik ben dan ook niet zo iemand die dan wegloopt. Later lieten we gezellig een portret van ons maken door een straatkunstenaar en dat kostte soixante of zo iets, dus ik haal 10 euro uit m'n portemonnee wou hij er gewoon 12 van hebben, bleek voor zowel me als her sixty te zijn. Vond ik wel prijzig. Daarna Disneyland, dat vond ik wel mooi. De hele trip werd er helaas niet geneukt.
Die Lebenslust bringt dich um.
pi_119171736
quote:
2s.gif Op dinsdag 13 november 2012 17:42 schreef Morendo het volgende:
Een romantische citytrip bracht me laatst in Parijs maar ik vond het een fikse tegenvaller. Ik liep met m'n reismaat rond toen zo'n zwarte me opeens tegenhield en me een armband omknoopte. Kostte me gewoon 10 euro, dat vond ik wel afzetterij. Maar ik ben dan ook niet zo iemand die dan wegloopt. Later lieten we gezellig een portret van ons maken door een straatkunstenaar en dat kostte soixante of zo iets, dus ik haal 10 euro uit m'n portemonnee wou hij er gewoon 12 van hebben, bleek voor zowel me als her sixty te zijn. Vond ik wel prijzig. Daarna Disneyland, dat vond ik wel mooi. De hele trip werd er helaas niet geneukt.
Dan was het niet romantsch genoeg haha.

Ja je moet je niets in handen laten drukken door die zwarten of door kunstenaars, gewoon wegduwen.
pi_119173459
quote:
2s.gif Op dinsdag 13 november 2012 17:42 schreef Morendo het volgende:
Een romantische citytrip bracht me laatst in Parijs maar ik vond het een fikse tegenvaller. Ik liep met m'n reismaat rond toen zo'n zwarte me opeens tegenhield en me een armband omknoopte. Kostte me gewoon 10 euro, dat vond ik wel afzetterij. Maar ik ben dan ook niet zo iemand die dan wegloopt. Later lieten we gezellig een portret van ons maken door een straatkunstenaar en dat kostte soixante of zo iets, dus ik haal 10 euro uit m'n portemonnee wou hij er gewoon 12 van hebben, bleek voor zowel me als her sixty te zijn. Vond ik wel prijzig. Daarna Disneyland, dat vond ik wel mooi. De hele trip werd er helaas niet geneukt.
boer zoekt vrouw gekeken???
  woensdag 14 november 2012 @ 00:26:49 #105
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_119188433
De tering... Of hoe je dat ook op zijn Frans zegt.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zaterdag 24 november 2012 @ 14:26:02 #106
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_119571507
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2012 00:26 schreef flipsen het volgende:
De tering... Of hoe je dat ook op zijn Frans zegt.
"Centre Pompidou".
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
  zaterdag 24 november 2012 @ 15:16:31 #107
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_119572646
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 14:26 schreef SillyWalks het volgende:
"Centre Pompidou".
_O- _O- _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 9 december 2012 @ 19:41:47 #108
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_120118798
Wie kan mij hier tips geven over criminaliteit/misdaad in Montmartre?

Ben met 8 vrienden een weekend daar en we doen onze eigen rondleiding en hebben 8 thema's verdeeld. Ik moet wat zinnigs over de onderwereld bijdragen....

Dat klinkt misschien raar, maar die andere hebben het nog veel moeilijker :D
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_120131608
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 19:41 schreef XL het volgende:
Wie kan mij hier tips geven over criminaliteit/misdaad in Montmartre?
Heb je nog iets specifieks in gedachten? Waarschijnlijk verdien je het meest met drugshandel, maar toeristen beroven is ook een idee. Als je met z'n achten bent zou je ook een groepsverkrachting kunnen doen.
pi_120131893
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 19:41 schreef XL het volgende:
Wie kan mij hier tips geven over criminaliteit/misdaad in Montmartre?

Ben met 8 vrienden een weekend daar en we doen onze eigen rondleiding en hebben 8 thema's verdeeld. Ik moet wat zinnigs over de onderwereld bijdragen....

Dat klinkt misschien raar, maar die andere hebben het nog veel moeilijker :D
Praat met die oplichters die toeristen oplichten daar door ze een ketting om te doen. Wel uitkijken.
  maandag 10 december 2012 @ 07:41:10 #111
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_120139127
Wat ik zelf al vond is het verhaal van papillon. Hij wordt opgepakt in Montmartre, maar het verhaal speelt in frans guyana.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_120222668
Tweede kerstdag tot 30 december naar Parijs. Jaren geleden dat ik er was, echt zin in :)

Heeft iemand dat How to become Parisian in one hour ooit gedaan? :) De recensies zijn iig heel goed :)
pi_120292950
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 19:41 schreef XL het volgende:
Wie kan mij hier tips geven over criminaliteit/misdaad in Montmartre?

Ben met 8 vrienden een weekend daar en we doen onze eigen rondleiding en hebben 8 thema's verdeeld. Ik moet wat zinnigs over de onderwereld bijdragen....

Dat klinkt misschien raar, maar die andere hebben het nog veel moeilijker :D
Denk bv aan de prostitutie van het nabij gelegen Moulin Rouge-gebied, aan de portretschilder/teken-oorlog tussen de schilders mét en die zonder vergunning (en betaald staanplaatsje), en met name al dat gedoe op die trappen voor de basiliek, waar je bij elke stap wordt beziggehouden door allerlei vage lui die je of iets willen aansmeren, of het direct op je portefeuille voorzien hebben. Of op je vriendin... :P

Hoe diep moet je graven?
 FR
pi_121076755
morgen dagje Parijs
Mits de Thalys rijdt
pi_121091146
Waarom zou die niet rijden?
pi_121103284
quote:
2s.gif Op woensdag 12 december 2012 11:22 schreef kikoooooo het volgende:
Tweede kerstdag tot 30 december naar Parijs. Jaren geleden dat ik er was, echt zin in :)

Heeft iemand dat How to become Parisian in one hour ooit gedaan? :) De recensies zijn iig heel goed :)
Beste mensen, ga deze show zien!! Het was geniaal. :D
  donderdag 3 januari 2013 @ 10:41:32 #117
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_121103557
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 02:00 schreef Bora-Bora het volgende:

[..]

Denk bv aan de prostitutie van het nabij gelegen Moulin Rouge-gebied, aan de portretschilder/teken-oorlog tussen de schilders mét en die zonder vergunning (en betaald staanplaatsje), en met name al dat gedoe op die trappen voor de basiliek, waar je bij elke stap wordt beziggehouden door allerlei vage lui die je of iets willen aansmeren, of het direct op je portefeuille voorzien hebben. Of op je vriendin... :P

Hoe diep moet je graven?
Dat verhaal met de portretschilder/tekenaars was goed! Dat wist ik niet, veel gevonden over het aantal vergunningen, het aantal mensen dat er zonder vergunning is. Hoe de straatverkopers zonder vergunning te werk gaan etc etc. Mooi verhaal over kunnen houden en vervolgens perfect in actie gezien, incl. politie achtervolging.

Verder heb ik zoals gezegd het papillon verhaal uitgewerkt (met delen verzonnen, maar dat deed papillon ook) als levend cluedo. Ik gaf informatie over zijn leven en vrienden in Montmartre en op het einde moesten de overige deelnemers raden wie de moordenaar was etc. Hoe alles in het echte verhaal gebeurde heb ik spelenderwijze zo ook kunnen vertellen.

Hoogtepunt van de tour was niet mijn misdaad sectie, maar degene die over eten en drinken moest vertellen en bij de wijnberg in Montmartre ineens een fles wijn tevoorschijn tovert van die wijnberg. Wij daar allemaal proeven. Tientallen mensen geinteresseerd, tweede fles verkocht voor 100 euro (normale prijs 85 euro).... Hartstikke nep natuurlijk (beide flessen a 3,95 euro met eigen etiket).
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_121106618
quote:
99s.gif Op donderdag 3 januari 2013 10:41 schreef XL het volgende:
Hoogtepunt van de tour was niet mijn misdaad sectie, maar degene die over eten en drinken moest vertellen en bij de wijnberg in Montmartre ineens een fles wijn tevoorschijn tovert van die wijnberg. Wij daar allemaal proeven. Tientallen mensen geinteresseerd, tweede fles verkocht voor 100 euro (normale prijs 85 euro).... Hartstikke nep natuurlijk (beide flessen a 3,95 euro met eigen etiket).
En zo komen we weer uit bij de misdaad. Oplichting in dit geval. :P
  donderdag 3 januari 2013 @ 12:50:45 #119
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_121107241
quote:
6s.gif Op donderdag 3 januari 2013 12:33 schreef k_man het volgende:

[..]

En zo komen we weer uit bij de misdaad. Oplichting in dit geval. :P
Ja duidelijk, maar op dat moment geloofde wij nog alle zeven dat die fles echt was. Pas nadat onze achtste man de verkoop gesloten had, wij samen met de opgelichte toeristen getoast hebben en uit plastic bekers wijn van 85 euro dronken en ieder zijn eigen weg vervolgde begon hij te lachen.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_121143958
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2013 22:47 schreef psv-gomes het volgende:
Waarom zou die niet rijden?
omdat hij i NL over hetzelfde trajact gaat als de Fyra die nog al eens stistaat.

Maar ging allemaal prima, geen minuut vertraging gehad ^O^
pi_121314209
quote:
2s.gif Op dinsdag 13 november 2012 17:42 schreef Morendo het volgende:
Een romantische citytrip bracht me laatst in Parijs maar ik vond het een fikse tegenvaller. Ik liep met m'n reismaat rond toen zo'n zwarte me opeens tegenhield en me een armband omknoopte. Kostte me gewoon 10 euro, dat vond ik wel afzetterij. Maar ik ben dan ook niet zo iemand die dan wegloopt. Later lieten we gezellig een portret van ons maken door een straatkunstenaar en dat kostte soixante of zo iets, dus ik haal 10 euro uit m'n portemonnee wou hij er gewoon 12 van hebben, bleek voor zowel me als her sixty te zijn. Vond ik wel prijzig. Daarna Disneyland, dat vond ik wel mooi. De hele trip werd er helaas niet geneukt.
:o Dus dat was achterliggende gedachte voor de trip naar Frankrijk?
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 16 januari 2013 @ 13:27:35 #122
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_121632997
Ik heb gisteravond te horen gekregen dat ik misschien naar Parijs kan. Ofja, ik kan naar Parijs :+, maar ik zie nu even door de bomen het bos niet meer.

Ik moet sowieso in gebied 75001 (Carrousel du Louvre) en 75007 (ambassadeurswoning) zijn, dus ik probeer iets te vinden dat enigszins in de buurt van beide ligt, vanwaar beide ook makkelijk te bereiken zijn. Ohja, en dat goedkoop is :'). Iemand tips?

Ik zag de link in de OP, voor goedkope adresjes, maar die doet het niet? Ik zou er een gebruikersnaam en wachtwoord voor moeten invullen?
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_121633458
Ff op booking.com kijken en dan kijken bij de wijk 01 of 07, zie genoeg goedkoops
pi_125312007
Even een schupke omhoog!
Een spontaan idee om volgend weekend naar Parijs te gaan met mijn vriendin :) Ben er al een keer eerder geweest en toen zoveel mogelijk in 1 keer willen bezoeken. Nu willen we het wat rustiger aan doen en ik heb sindsdien fotografie opgepikt als hobby dus wil wat kwaliteitsfoto’s maken (uitzicht over de stad, klassieke franse stads-taferelen, bezienswaardigheden). Ik zit nu te kijken naar een Formule 1 hotel aan de rand van de stad (49 p/n). Kan dit nog goedkoper? We hadden de vorige keer ook een Paris Visite kaart en dat beviel super, dus die nemen we weer en met de metro sta je overal waar je wezen moet.
Graag hoor ik dan nog tips van jullie kenners ;) Sowieso bezoeken wij:
- eifeltoren
- arc de triomphe
- louvre
- centre pompidou
- notre dame
- pantheon
- mont parnasse (uitkijkpunt)
- la defense
-

Ben dus op zoek naar klassiekere/oude/monumentalere delen van Parijs waar het toerisme niet overheerst en ik wat toffe platen kan schieten :)
  maandag 15 april 2013 @ 15:26:16 #125
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_125312195
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 15:21 schreef Thrilled het volgende:
Even een schupke omhoog!
Een spontaan idee om volgend weekend naar Parijs te gaan met mijn vriendin :) Ben er al een keer eerder geweest en toen zoveel mogelijk in 1 keer willen bezoeken. Nu willen we het wat rustiger aan doen en ik heb sindsdien fotografie opgepikt als hobby dus wil wat kwaliteitsfoto’s maken (uitzicht over de stad, klassieke franse stads-taferelen, bezienswaardigheden). Ik zit nu te kijken naar een Formule 1 hotel aan de rand van de stad (49 p/n). Kan dit nog goedkoper? We hadden de vorige keer ook een Paris Visite kaart en dat beviel super, dus die nemen we weer en met de metro sta je overal waar je wezen moet.
Graag hoor ik dan nog tips van jullie kenners ;) Sowieso bezoeken wij:
- eifeltoren
- arc de triomphe
- louvre
- centre pompidou
- notre dame
- pantheon
- mont parnasse (uitkijkpunt)
- la defense
-

Ben dus op zoek naar klassiekere/oude/monumentalere delen van Parijs waar het toerisme niet overheerst en ik wat toffe platen kan schieten :)
Pere Lachaise O+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_125315728
Je gaat dat allemaal (en meer) in één weekendje doen? :o

Als je zoekt naar plekken waar het toerisme niet overheerst, mag je je lijstje trouwens drastisch omgooien.
  maandag 15 april 2013 @ 17:27:39 #127
930 Kimmie
mikro-zacht
pi_125316601
quote:
11s.gif Op maandag 15 april 2013 16:59 schreef k_man het volgende:
Je gaat dat allemaal (en meer) in één weekendje doen? :o

Als je zoekt naar plekken waar het toerisme niet overheerst, mag je je lijstje trouwens drastisch omgooien.
en ze willen het wat rustiger aan doen!

ga binnenkort ook

heb een leuke Japanse O+ winkelketen ontdekt http://www.uniqlo.com/us/

http://www.merci-merci.com/fr/ is ook de moeite waard

:)
fake a dream
pi_125316728
quote:
10s.gif Op maandag 15 april 2013 17:27 schreef Kimmie het volgende:
heb een leuke Japanse O+ winkelketen ontdekt http://www.uniqlo.com/us/
Ken je Muji?
  maandag 15 april 2013 @ 17:32:20 #129
930 Kimmie
mikro-zacht
pi_125316748
quote:
7s.gif Op maandag 15 april 2013 17:31 schreef k_man het volgende:

[..]

Ken je Muji?
ja
fake a dream
  maandag 15 april 2013 @ 17:32:39 #130
930 Kimmie
mikro-zacht
pi_125316761
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 15:21 schreef Thrilled het volgende:
Even een schupke omhoog!
Een spontaan idee om volgend weekend naar Parijs te gaan met mijn vriendin :) Ben er al een keer eerder geweest en toen zoveel mogelijk in 1 keer willen bezoeken. Nu willen we het wat rustiger aan doen en ik heb sindsdien fotografie opgepikt als hobby dus wil wat kwaliteitsfoto’s maken (uitzicht over de stad, klassieke franse stads-taferelen, bezienswaardigheden). Ik zit nu te kijken naar een Formule 1 hotel aan de rand van de stad (49 p/n). Kan dit nog goedkoper? We hadden de vorige keer ook een Paris Visite kaart en dat beviel super, dus die nemen we weer en met de metro sta je overal waar je wezen moet.
Graag hoor ik dan nog tips van jullie kenners ;) Sowieso bezoeken wij:
- eifeltoren
- arc de triomphe
- louvre
- centre pompidou
- notre dame
- pantheon
- mont parnasse (uitkijkpunt)
- la defense
-

Ben dus op zoek naar klassiekere/oude/monumentalere delen van Parijs waar het toerisme niet overheerst en ik wat toffe platen kan schieten :)
als je goedkoop wil kan je een appartement overwegen

http://www.waytostay.com/(...)Half_size_banner_266

en je vergeet de tuilerieen, altijd leuk voor een aardig plaatje

of de metro nemen naar le marais en lekker rondlopen

of 100% parijs meenemen, staan ook leuke dingen in
fake a dream
pi_125328621
Mur je t aime, mosquee de paris, chateau de Vincennes, parce butte chaumont
Parc de sceaux, Saint Germaine en laye, père lachaise,
pi_125349916
We lopen aardig wat af op een dag hoor en de vorige keer hebben we ook veel de metro gepakt en toen hebben we ook alles van ons lijstje gezien. We zijn zelfs op de derde dag eerder vertrokken omdat we alles hadden gehad en nog even langs Disney Village wilden :D
Denk wel dat ik een realistisch beeld heb van onze routes enzo dus dat komt wel goed :) Ik zal jullie tips voor locaties even op een kaartje zetten en googelen.. thnx!
pi_125373231
Al zouden jullie jezelf teleporteren, dan kom je nog tijd te kort. Mits je niet alles in Japans tempo afraffelt.
pi_125381943
Wij gaan aankomend weekend (vrijdag t/m zondag) ook naar Parijs.

Nu zitten wij vlakbij Disneyland en hebben we tickets voor zaterdag om naar Disneyland te gaan. Vrijdagochtend vertrekken wij met de auto rond een uur of 6 en hopen dan rond 12/13 uur bij het Hotel te zijn.

Nu zit ons hotel in zone 5 en ik kom er niet uit hoeveel je nou kwijt bent om van Val d'Europe naar Parijs te reizen en of dit nog zin heeft om rond een uur of 17 (na het inchecken etc.) nog naar het centrum te gaan (lijkt me wel)?

Of is het de moeite waard om in winkelcentrum val d'europe te blijven + eten?

Zondag pakken we dan om 'sochtends vroeg de metro richting het centrum te gaan en aan het begin van de avond weer terug naar Nederland.
Wie niet dom is moet slim zijn!
pi_125383097
quote:
19s.gif Op woensdag 17 april 2013 00:18 schreef PeeJie_ het volgende:
Nu zit ons hotel in zone 5 en ik kom er niet uit hoeveel je nou kwijt bent om van Val d'Europe naar Parijs te reizen en of dit nog zin heeft om rond een uur of 17 (na het inchecken etc.) nog naar het centrum te gaan (lijkt me wel)?
Een retourtje van Disneyland naar het centrum kost 14,60, volgens dit foldertje. Of het zin heeft hangt van je plannen af. Er zijn best leuke dingen te doen, niet alles sluit om 17:00 uur. Eifeltoren is bijv nog laat open, Palais de Tokyo ook (kun je ook meteen eten dan).

quote:
Of is het de moeite waard om in winkelcentrum val d'europe te blijven + eten?
Lees je eigen zin nog eens terug. Je vraagt of het de moeite waard is om in een winkelcentrum te gaan eten. :P
pi_125383147
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2013 00:48 schreef k_man het volgende:

[..]

Een retourtje van Disneyland naar het centrum kost 14,60, volgens dit foldertje. Of het zin heeft hangt van je plannen af. Er zijn best leuke dingen te doen, niet alles sluit om 17:00 uur. Eifeltoren is bijv nog laat open, Palais de Tokyo ook (kun je ook meteen eten dan).

[..]

Lees je eigen zin nog eens terug. Je vraagt of het de moeite waard is om in een winkelcentrum te gaan eten. :P
Thanks.

En ik bedoelde of het winkelcentrum groot / interessant genoeg is om te blijven en later ook eventueel te eten (gezien de restaurantjes in de buurt), of dat het zonde is en dat ik gewoon richting het centrum MOET gaan die avond, om daar al van te genieten ;)
Wie niet dom is moet slim zijn!
pi_125384123
Genoeg restaurants in val d europe, niet al te duur.
Maar je kan ook gezellig naar Parijs gaan, genoeg tijd, de laatste rer gaat om 0:30
pi_125387626
Kennen jullie bedrijven/reisbureau's/websites waar ik in Nederland al een Paris Visite kaart kan kopen? Ik heb geen zin om dat met mijn gebrekkig Frans dat in Parijs pas te doen.. :P

idem voor kaartjes voor de Eifeltoren :@ beide zo goedkoop mogelijk?
  woensdag 17 april 2013 @ 10:05:56 #139
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_125387644
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2013 10:04 schreef Thrilled het volgende:
Kennen jullie bedrijven/reisbureau's/websites waar ik in Nederland al een Paris Visite kaart kan kopen? Ik heb geen zin om dat met mijn gebrekkig Frans dat in Parijs pas te doen.. :P

idem voor kaartjes voor de Eifeltoren :@ beide zo goedkoop mogelijk?
'bonjour, je voudrais une carte de Paris Visite'
opgelost
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_125387665
niet het antwoord waar ik naar zocht :P
  woensdag 17 april 2013 @ 12:29:28 #141
930 Kimmie
mikro-zacht
pi_125392079
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2013 00:48 schreef k_man het volgende:

[..]

Een retourtje van Disneyland naar het centrum kost 14,60, volgens dit foldertje. Of het zin heeft hangt van je plannen af. Er zijn best leuke dingen te doen, niet alles sluit om 17:00 uur. Eifeltoren is bijv nog laat open, Palais de Tokyo ook (kun je ook meteen eten dan).

[..]

Hey bedankt handig kaartje,

heb je toevallig ook een routebeschrijving bij de hand naar Euro Disney maar dan met de auto vanuit centre Paris? :7
fake a dream
pi_125393662
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2013 10:06 schreef Thrilled het volgende:
niet het antwoord waar ik naar zocht :P
Dat gaat nog wat worden met jou in Parijs. Waarschijnlijk sterf je van de honger, of ga je vooraf in Nederland ook al je eten en drinken boeken? :P
pi_125398162
quote:
10s.gif Op woensdag 17 april 2013 13:17 schreef k_man het volgende:

[..]

Dat gaat nog wat worden met jou in Parijs. Waarschijnlijk sterf je van de honger, of ga je vooraf in Nederland ook al je eten en drinken boeken? :P
Ik ben er al eerder een paar dagen geweest en toen overleefde ik ook prima :P Toen alles via een reisbureau laten regelen, maar daar had ik nu geen zin in ( :') ), net als dat ik nu geen zin heb om daar na het inchecken eerst een paris visite kaart te regelen :P Gewoon gelijk de hort op! Nu kan ik al het voorbereidende werk doen snap'es vouz! ;)
pi_125399058
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2013 10:04 schreef Thrilled het volgende:
Kennen jullie bedrijven/reisbureau's/websites waar ik in Nederland al een Paris Visite kaart kan kopen? Ik heb geen zin om dat met mijn gebrekkig Frans dat in Parijs pas te doen.. :P

idem voor kaartjes voor de Eifeltoren :@ beide zo goedkoop mogelijk?
De eiffeltoren heeft een website, kan je online tickets kopen

http://www.tour-eiffel.fr(...)ng-your-tickets.html
pi_125399198
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2013 10:06 schreef Thrilled het volgende:
niet het antwoord waar ik naar zocht :P
http://nl.franceguide.com/faq/home.html?NodeID=608
pi_125399254
Googlen is niet zo moeilijk :)
pi_125406267
Zooo, ik heb alle 16 topics helemaal doorgelezen, bedankt voor alle tips & info!
Ik ga eind mei een weekendje naar Parijs met een vriendin en we willen naast de toeristische must-sees ook wel van het uitgaansleven gaan genieten.

Hotel dus geboekt in het Quartier Latin, zodat we iig centraal zitten. Ik las een paar keer iets over clubs rondom de Champs Elysées, maar dat spreekt ons wat minder aan denk ik.. Zijn er ook specifieke studentenkroegen bijvoorbeeld?
  woensdag 17 april 2013 @ 18:22:12 #148
930 Kimmie
mikro-zacht
pi_125406383
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2013 18:19 schreef Honeymooner het volgende:
Zooo, ik heb alle 16 topics helemaal doorgelezen, bedankt voor alle tips & info!
Ik ga eind mei een weekendje naar Parijs met een vriendin en we willen naast de toeristische must-sees ook wel van het uitgaansleven gaan genieten.

Hotel dus geboekt in het Quartier Latin, zodat we iig centraal zitten. Ik las een paar keer iets over clubs rondom de Champs Elysées, maar dat spreekt ons wat minder aan denk ik.. Zijn er ook specifieke studentenkroegen bijvoorbeeld?
ga naar de Sorbonne, spreek wat gasten aan en vraag waar zij uithangen na het studeren, dan vind je de beste plekken om uit te gaan :D
fake a dream
pi_125412501
Ons hotel zit naast de Sorbonne, dus dat komt dan wel goed! :)
  woensdag 17 april 2013 @ 22:25:26 #150
930 Kimmie
mikro-zacht
pi_125419082
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2013 20:36 schreef Honeymooner het volgende:
Ons hotel zit naast de Sorbonne, dus dat komt dan wel goed! :)
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2013 20:36 schreef Honeymooner het volgende:
Ons hotel zit naast de Sorbonne, dus dat komt dan wel goed! :)
nou, ook weer geregeld
:)
fake a dream
pi_125635081
Vanochtend ons aankomend weekendje weg naar Parijs geannuleerd gezien de weersverwachtingen :{ 3 dagen regen, kans op onweer, 80, 55 en 75% kans op neerslag. Had ik niet zo'n zin in..

Nu een ander hotel geboekt (Hôtel de Venise) voor half mei, hopen dat het dan beter weer is. Iemand ervaringen met dit hotel? :)
pi_125646053
Hoi! Klopt het dat de goedkope adresjes-link het niet meer doet? :@ Ik zou graag een paar daagjes naar Parijs willen, is het vanaf het centrum haalbaar om in versailles te komen?
pi_125648133
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 17:27 schreef RenRen- het volgende:
Hoi! Klopt het dat de goedkope adresjes-link het niet meer doet? :@ Ik zou graag een paar daagjes naar Parijs willen, is het vanaf het centrum haalbaar om in versailles te komen?
Als het OV niet staakt, is dat geen probleem.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  dinsdag 23 april 2013 @ 22:02:36 #154
272504 Gits
kimmidoll
pi_125659054
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 12:35 schreef Thrilled het volgende:
Vanochtend ons aankomend weekendje weg naar Parijs geannuleerd gezien de weersverwachtingen :{ 3 dagen regen, kans op onweer, 80, 55 en 75% kans op neerslag. Had ik niet zo'n zin in..
_O-
pi_125671477
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 22:02 schreef Gits het volgende:

[..]

_O-
What's so funny? :@
  woensdag 24 april 2013 @ 10:51:38 #156
272504 Gits
kimmidoll
pi_125672783
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 10:02 schreef Thrilled het volgende:

[..]

What's so funny? :@
dat na al die voorbereidingen en al dat advies hier :D
pi_125680629
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 10:51 schreef Gits het volgende:

[..]

dat na al die voorbereidingen en al dat advies hier :D
Ik schuif het alleen door, het is niet helemaal van de kaart :P Alles is nog steeds bruikbaar en toepasbaar.. ;)
pi_125682771
Zo slecht weer word t ook weer niet hoor
pi_125684273
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 16:06 schreef psv-gomes het volgende:
Zo slecht weer word t ook weer niet hoor
nou 12 graden, vrijdag de hele dag regen. Kan beter.
  woensdag 24 april 2013 @ 20:22:38 #160
272504 Gits
kimmidoll
pi_125692409
maak er een zooitje van |:(
  woensdag 24 april 2013 @ 20:23:05 #161
272504 Gits
kimmidoll
pi_125692431
uhm.... verkeerd topic zie ik
:{
pi_125692622
Overdag Bewolkt en zonnig tussendoor ;)

Alleen in de ochtend regen.
  woensdag 24 april 2013 @ 20:32:06 #163
272504 Gits
kimmidoll
pi_125692866
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 20:26 schreef psv-gomes het volgende:
Overdag Bewolkt en zonnig tussendoor ;)

Alleen in de ochtend regen.
wat voor weer wordt het woensdag a.s. en de rest van de week erna, mijn app geeft slechts het weer voor 24 uur aan (en nu je toch bezig bent) :P
  woensdag 24 april 2013 @ 21:57:32 #165
272504 Gits
kimmidoll
pi_125697893
quote:
nou, dat is superfijn!

:s)
pi_125710095
Zo goed vind ik het er (nog steeds) niet uit zien anders hoor :P Ben blij dat ik het heb doorgeschoven.. gisteren ook demonstraties e.d.. :)
pi_125774878
Het is toch bagger weer hier ;)
pi_125788757
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 20:28 schreef psv-gomes het volgende:
Het is toch bagger weer hier ;)
Blij om te horen ;)

tenzij het nu jou vakantie is daar... :@
pi_125789097
Vandaag zonnig weer ;)


Nee, ik woon er
pi_125799999
Is er nog iemand die een retourtje Schiphol-Paris Nord wil overnemen?

Ik ga het weekend van 31 mei naar Parijs en zou met 2 vriendinnen, maar eentje kan door omstandigheden niet mee, daarom nu dus een ticket over.
Het gaat om onderstaande tijden:

Van SCHIPHOL naar PARIS NORD op 31/05/2013 met Thalys
Treinnummer 9340 met vertrek om 11:34 en aankomst om 14:35

Van PARIS NORD naar SCHIPHOL op 02/06/2013 met Thalys
Treinnummer 9363 met vertrek om 16:25 en aankomst om 19:24
pi_125812246
Kosten?
pi_125822477
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 22:28 schreef psv-gomes het volgende:
Kosten?
Das onderhandelbaar, ze heeft er 119E voor betaald, maar kan het dus niet meer annuleren, dus alles is beter dan 119E kwijt zijn zeg maar. :)

Weet niet hoeveel een retourtje op z'n goedkoopst kan zijn? Maar misschien daar nog wat onder ofzo?
pi_125822689
quote:
1s.gif Op zondag 28 april 2013 10:25 schreef Honeymooner het volgende:
Weet niet hoeveel een retourtje op z'n goedkoopst kan zijn? Maar misschien daar nog wat onder ofzo?
allergoedkoopste tarief van Thalys is 70 euro retour
pi_125823974
70¤ max voor Amsterdam -Parijs
pi_125825025
Ah oke, dat is wel een stuk goedkoper. Ze zat zelf meer aan 90-100E te denken.
pi_125825344
Maak er 95van, zit je precies er tussen in.
pi_125825569
Ze zegt nu dat 90E wel goed is, grote kans dat ze em toch niet kwijt raakt..
pi_125863114
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 13:06 schreef Honeymooner het volgende:
grote kans dat ze em toch niet kwijt raakt..
Ik bied 50 euro. Snel beslissen graag.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 29-04-2013 13:25:35 ]
  maandag 29 april 2013 @ 13:51:03 #179
272504 Gits
kimmidoll
pi_125863932
quote:
7s.gif Op maandag 29 april 2013 13:24 schreef k_man het volgende:

[..]

Ik bied 50 euro. Snel beslissen graag.
Nou honeymooner, doen zou ik zeggen!

:)
pi_125872683
quote:
7s.gif Op maandag 29 april 2013 13:24 schreef k_man het volgende:

[..]

Ik bied 50 euro. Snel beslissen graag.
Ja, ze vindt het prima.. Snel genoeg?
pi_125872934
Tof. Je hebt PM. :)
pi_125874683
Goeie deal :)
pi_125956917
Vraagje aan de kenners hier. Wat is het beste gebied om te kiezen als je Parijs wil bezoeken met de auto? Dus qua kosten voor het appartement, parkeerkosten enz. Zoek me nu al een paar dagen rot maar kan niet vinden wat de beste plek is om te verblijven. Alvast bedankt voor het meedenken.
Single ply roofing, pay less, worthless.
pi_125971191
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2013 21:32 schreef RoofingBurner het volgende:
Vraagje aan de kenners hier. Wat is het beste gebied om te kiezen als je Parijs wil bezoeken met de auto? Dus qua kosten voor het appartement, parkeerkosten enz. Zoek me nu al een paar dagen rot maar kan niet vinden wat de beste plek is om te verblijven. Alvast bedankt voor het meedenken.
Vind mijzelf niet echt een kenner, maar heb de laatste weken wel wat rond zitten snuffelen her en der.. hoe verder buiten het centrum, hoe goedkoper de hotels/parkeerkosten worden. Denk ook niet dat je elke dag voor je plezier met de auto gaat rondrijden in de stad of wel? Ik heb een hotelletje net over de seine in het oosten van de stad (nog wel binnen de peripherique) en zal elke dag de metro gaan gebruiken.. parkeren bij het hotel voor 10 eu per dag :)
pi_125971808
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 10:01 schreef Thrilled het volgende:

[..]

Vind mijzelf niet echt een kenner, maar heb de laatste weken wel wat rond zitten snuffelen her en der.. hoe verder buiten het centrum, hoe goedkoper de hotels/parkeerkosten worden. Denk ook niet dat je elke dag voor je plezier met de auto gaat rondrijden in de stad of wel? Ik heb een hotelletje net over de seine in het oosten van de stad (nog wel binnen de peripherique) en zal elke dag de metro gaan gebruiken.. parkeren bij het hotel voor 10 eu per dag :)
Welk gebied is dat waar je zit?
Single ply roofing, pay less, worthless.
pi_125974181
Ik ga met mijn vriendin een paar dagen kamperen in de buurt van Meaux. We willen dan met de trein en metro Parijs in. Dan nemen we een mobilis à 15 euro (omgeving Meaux is zone 5).

Heeft iemand ervaring met parkeren in de buurt van het station Chelles-Gournay? Dat scheelt weer een zone en is maar een stukje verder rijden. We zijn met de motor, dus dat maakt het parkeren wel gemakkelijker.
pi_125974398
Waarom ga je niet met de trein van meaux naar Parijs?
Of is Chelles dichterbij?
pi_125974530
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 11:42 schreef psv-gomes het volgende:
Waarom ga je niet met de trein van meaux naar Parijs?
Of is Chelles dichterbij?
Chelles is zone vier, en dat scheelt voor twee personen tachtig euro als je vier dagen Parijs in gaat, vandaar.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-05-2013 11:47:42 ]
pi_125976402
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 10:23 schreef RoofingBurner het volgende:

[..]

Welk gebied is dat waar je zit?
12e arrondisement, in de buurt van Gare de Lyon :)
pi_126847434
Ik ga over een paar weken een weekend naar Parijs, dit wordt mijn eerste keer(Alleen in Disney geweest).
Zaterdag gaan we de hele dag naar Disney dus ik heb maar anderhalve dag in totaal de tijd. Ik weet dat het veel te kort is om Parijs echt te ontdekken, maar nu wil ik toch als een soort Japanner alle highlights zien. Ik kom aan op vrijdag-middag rond half 5, en vertrek op zondag rond half 4.

De dingen die ik graag wil zien/bezoeken zijn:

Eifeltoren
Boottocht over de Seine
Louvre
Arc de Triomphe
Champs-Elysees
Notre Dame
Sacre-Coeur
Mur de je t aime
Pont neuf

Dit wil ik verdelen over de vrijdagavond, en zondag.
Ik begrijp dat het kort is om alles goed te bekijken, maar we proberen op deze manier toch zoveel mogelijk van Parijs mee te krijgen.

Zelf zat ik te denken om de boottocht over de Seine en Eifeltoren op vrijdagavond te doen, de rest in een wandel/metro tocht op zondag. Hebben jullie hier op of aanmerkingen over, bv bepaalde dingen die in de avond mooier zijn dan overdag of andere tips, dan hoor ik het graag.
  woensdag 22 mei 2013 @ 12:17:49 #191
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_126851173
Mocht het minder goed weer zijn, doe dan het Louvre 's avonds en de rest op zondag. En dat 'de rest' is ook weer niet zo veel, prima te doen in één lange dag.
pi_126853293
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 12:17 schreef Lemans24 het volgende:
Mocht het minder goed weer zijn, doe dan het Louvre 's avonds en de rest op zondag. En dat 'de rest' is ook weer niet zo veel, prima te doen in één lange dag.
Je bedoelt minder weer op vrijdag, zodat ik dan het louvre binnen kan?

Was een beetje bang dat ik teveel wilde, maar het is dus wel te doen op een dag, ook als ik om half 4 weer de thalys terug pak?
  woensdag 22 mei 2013 @ 13:15:54 #193
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_126853366
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 13:13 schreef vanpers het volgende:

[..]

Je bedoelt minder weer op vrijdag, zodat ik dan het louvre binnen kan?

Was een beetje bang dat ik teveel wilde, maar het is dus wel te doen op een dag, ook als ik om half 4 weer de thalys terug pak?
Half 4 is wel erg vroeg. Heel vroeg beginnen dus, de plekken zonder 'entree' (bruggen en sommige parken), kun je ook om 6:00 al bezoeken :) Ik zou niet overal naar binnen gaan, kost veel te veel tijd.
En doe die Eiffeltoren maar na het Louvre dan, op vrijdagavond.
pi_126854331
quote:
1s.gif Op woensdag 22 mei 2013 13:15 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Half 4 is wel erg vroeg. Heel vroeg beginnen dus, de plekken zonder 'entree' (bruggen en sommige parken), kun je ook om 6:00 al bezoeken :) Ik zou niet overal naar binnen gaan, kost veel te veel tijd.
En doe die Eiffeltoren maar na het Louvre dan, op vrijdagavond.
We zijn sowieso van plan vroeg te beginnen. Weet zelfs niet eens of we het Louvre wel echt binnen gaan(is dat de moeite?). Heb gelezen dat de boottocht over de seine wel mooi is als het wat donkerder is met lichtjes. Eiffeltoren gaat de lift om middernacht voor de laatste keer naar boven.

Verder nog dingen die ik eigenlijk zou moeten doen?
  woensdag 22 mei 2013 @ 13:51:29 #195
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_126854781
Die boottocht zou ik alleen doen als het een 'romantisch weekend' is. De Seine zie je ook al van alle kanten als je er loopt.
En ja, het Louvre is de moeite. En dat zeg ik als iemand die niet van kunstmuseums houdt. Die mummies en tempels zijn indrukwekkend, de schilderijen deden mij weinig, maar even zoeken naar wat Van Goghs en Rembrandts vond ik best leuk. En die Mona Lisa, tja...
pi_126855769
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 13:51 schreef Lemans24 het volgende:
Die boottocht zou ik alleen doen als het een 'romantisch weekend' is. De Seine zie je ook al van alle kanten als je er loopt.
En ja, het Louvre is de moeite. En dat zeg ik als iemand die niet van kunstmuseums houdt. Die mummies en tempels zijn indrukwekkend, de schilderijen deden mij weinig, maar even zoeken naar wat Van Goghs en Rembrandts vond ik best leuk. En die Mona Lisa, tja...
Het is wel bedoeld als een 'romantisch weekend' ;) . Mijn vriendin weet totaal niet waar we heen gaan. Toch eens over denken om het Louvre binnen te gaan dan, zeker als het weer tegen zit.

Heb ook alle topics doorgelezen en bv de uitzendingen van 3 op reis in Parijs bekeken. Zou bv ook best de catacomben ingaan maar in zo'n kort weekend zit dat er niet in.
pi_126858292
Ik vond de catacomben zelf de moeite waard. Als je jonger dan 26 bent is het Louvre gratis en ja, het Louvre is een must.



Schilderijen van vijf meter hoog _O_.
pi_126858319
Voor de catacomben zal ik ruim voor openingstijd er heen gaan. Soms staat er een rij van ruim 2 uur!

Soms heb je geluk en staat er geen rij.

Zo heb ik een keer 1,5 uur en 1 uur gewacht en eens een keer 5 mn tot een x gewoon doorlopen.

Catacomben heb je verder maar 1 uur voor nodig als je vinnen bent


Heb je de boottocht geboekt ia de site die ik je heb gegeven?
pi_126869359
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 15:13 schreef psv-gomes het volgende:
Voor de catacomben zal ik ruim voor openingstijd er heen gaan. Soms staat er een rij van ruim 2 uur!

Soms heb je geluk en staat er geen rij.

Zo heb ik een keer 1,5 uur en 1 uur gewacht en eens een keer 5 mn tot een x gewoon doorlopen.

Catacomben heb je verder maar 1 uur voor nodig als je vinnen bent

Heb je de boottocht geboekt ia de site die ik je heb gegeven?
Heb de boottocht nog niet geboekt, twijfel tussen die jij me gegeven hebt ( http://www.vedettesdupontneuf.com/index.htm ) en deze ( http://www.youropitickets.com/nl/rondvaart-seine-parijs.html ).

De laatste is duurder maar heeft ook nederlands commentaar.
pi_126877335
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 13:41 schreef vanpers het volgende:
Weet zelfs niet eens of we het Louvre wel echt binnen gaan(is dat de moeite?).
:D :D
  woensdag 22 mei 2013 @ 21:31:00 #201
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_126877735
Nou, van buiten is het níet de moeite ;)
pi_126878013
Ik vind het wel humor. Het beroemdste museum ter wereld en dat iemand dan gaat vragen of dat nou eigenlijk een beetje de moeite is.
pi_126894366
quote:
6s.gif Op woensdag 22 mei 2013 21:35 schreef k_man het volgende:
Ik vind het wel humor. Het beroemdste museum ter wereld en dat iemand dan gaat vragen of dat nou eigenlijk een beetje de moeite is.
Heb er toch een aantal in NY bezocht, maar toch denk ik dat we een andere mening hebben of het de moeite is/was.

Maar excuses dat ik blijkbaar een domme vraag gesteld heb.
pi_126902513
Er bestaan geen domme vragen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 23-05-2013 14:17:08 ]
pi_126908476
quote:
12s.gif Op donderdag 23 mei 2013 14:16 schreef Sloggi het volgende:
Er bestaan geen domme vragen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat is de reden dat ik hier op voorhand informeer, zodat ik daar geen domme beslissingen maak ;)
pi_126911962
Ik ben wel vaker in parijs geweest en heb de grote bezienswaardigheden ook wel gezien. Heeft er iemand nog tips voor iets "anders"? Ik heb anderhalve dag vrije tijd
pi_126913439
Fondation Cartier? Daar loopt nu een tentoonstelling van Ron Mueck. Schijnt zeer de moeite waard te zijn. Je loopt wel risico lang in de rij te moeten staan, begreep ik.

[ Bericht 80% gewijzigd door #ANONIEM op 23-05-2013 18:22:09 ]
pi_126913455
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 10:36 schreef vanpers het volgende:
Heb er toch een aantal in NY bezocht,
Een aantal Louvres? :?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-05-2013 18:21:19 ]
pi_126913923
quote:
6s.gif Op woensdag 22 mei 2013 21:35 schreef k_man het volgende:
Ik vind het wel humor. Het beroemdste museum ter wereld en dat iemand dan gaat vragen of dat nou eigenlijk een beetje de moeite is.
Niet iedereen krijgt een stijfje zoals jij van musea, dus dan wil Sjonnie of Anita uit de provincie wel weten of ze haar schaarse tijd in Parijs niet beter kan besteden in een winkelcentrum.
pi_126914126
Maar vragen of het Louvre wel de moeite waard is is op zich best wel klachtwaardig.
pi_126914306
quote:
6s.gif Op donderdag 23 mei 2013 18:21 schreef k_man het volgende:

[..]

Een aantal Louvres? :?
Waar heb jij de tekst Louvres getypt in het stukje wat ik quote 8-)

quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 18:39 schreef MCH het volgende:
Maar vragen of het Louvre wel de moeite waard is is op zich best wel klachtwaardig.
Excuses, zelfs als ik het over kon doen zou ik de vraag opnieuw stellen (alleen op iets minder stomme manier ;) )
pi_126921647
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 17:42 schreef skit het volgende:
Ik ben wel vaker in parijs geweest en heb de grote bezienswaardigheden ook wel gezien. Heeft er iemand nog tips voor iets "anders"? Ik heb anderhalve dag vrije tijd
Wat is je interesse?
pi_126922642
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 18:44 schreef vanpers het volgende:
Waar heb jij de tekst Louvres getypt in het stukje wat ik quote 8-)
Ik zei; het is het beroemdste museum ter wereld. En dan zeg jij: daar heb ik er een aantal van bezocht in NY. Dat kan natuurlijk niet. Er is maar een beroemdste museum van de wereld en dat staat in Parijs. Vandaar mijn heel erg leuke grapje. Snap je wel?

Afijn, je kunt het Louvre waarschijnlijk inderdaad beter overslaan. Niet aan jou besteed.
pi_126927365
quote:
1s.gif Op donderdag 23 mei 2013 21:10 schreef psv-gomes het volgende:

[..]

Wat is je interesse?
ik sta open voor nieuwe dingen.
Gewoon ergens een beetje rondstruinen, wat van de stad zien. Mijn interesse ligt niet bij dagenlang museums en gallerijen bezoeken
pi_126936202
andere dingen;
Grande mosquee de Paris en de rue mouffetard
Belleville
Egouts de paris
cimetiere des chiens, Dierenkerkhof, in asnieres sur seine
Promenade Plantee
Chinatown
Spookmetro http://w3.teaser.fr/~aquintanar/ratp-img.html
parc des buttes chaumont
Vincennes
Niet in Parijs, maar er buiten. Saint germaine en Laye (park en kasteel) of¨parc de Sceaux

[ Bericht 1% gewijzigd door psv-gomes op 24-05-2013 15:35:09 ]
pi_126937384
quote:
10s.gif Op donderdag 23 mei 2013 21:24 schreef k_man het volgende:

[..]

Ik zei; het is het beroemdste museum ter wereld. En dan zeg jij: daar heb ik er een aantal van bezocht in NY. Dat kan natuurlijk niet. Er is maar een beroemdste museum van de wereld en dat staat in Parijs. Vandaar mijn heel erg leuke grapje. Snap je wel?

Afijn, je kunt het Louvre waarschijnlijk inderdaad beter overslaan. Niet aan jou besteed.
Toch bedankt voor de tip, denk dat ik toch even binnen ga kijken ;) .
pi_126938206
quote:
1s.gif Op donderdag 23 mei 2013 22:29 schreef skit het volgende:

[..]

ik sta open voor nieuwe dingen.
Gewoon ergens een beetje rondstruinen, wat van de stad zien. Mijn interesse ligt niet bij dagenlang museums en gallerijen bezoeken
Parc de Belleville is wel leuk, geen spectaculair park maar wel geinig en een gaaf uitzicht over de stad. Weer eens wat anders dan de standaardparken in elk geval.
Verder heb ik me een hele ochtend vermaakt op de Puces de Saint Ouen, een soort megavlooienmarkt aan de rand van de stad. Die is volgens mij wel alleen van vr-zo. Ook grappig om daar een stuk door de buurt te lopen, zie je ook eens een andere kant van Parijs...
Verder weet ik niet of het nog bestaat en of je er van houdt, maar vroeger werd er elke vrijdagavond een skatetocht door stad georganiseerd. Echt superleuk om de stad zo een keer op een andere manier te zien, alleen lag het tempo toen ik er was echt best wel hoog...
Verder zijn er nog honderdduizend andere tips, je kan het beste zo'n boekje over de stad of lonely planet kopen en dan in een wijk zoeken waar je normaal niet zou komen.
pi_126940306
Misschien is het kasteel van Vincennes ook de moeite waard. De Conciergerie vond ik erg interessant, mijn vriendin vond het niet veel aan.
  vrijdag 24 mei 2013 @ 11:07:15 #219
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_126940807
quote:
1s.gif Op donderdag 23 mei 2013 22:29 schreef skit het volgende:

[..]

ik sta open voor nieuwe dingen.
Gewoon ergens een beetje rondstruinen, wat van de stad zien. Mijn interesse ligt niet bij dagenlang museums en gallerijen bezoeken
dierentuin in jardin des plantes. een van de oudste dierentuinen ter wereld.
en de botanische kassen aan de rand van jardin des plantes. en de grande mosque is dan ook heel dichtbij.
pi_126940869
De Promenade Plantée, soms ook Coulée Verte genoemd, is een verhoogd park dat aangelegd werd in 1994 op een verlaten 19e eeuws spoorwegviaduct. Parijs was daarmee de eerste stad die een verhoogde spoorweg omvormde tot Park.
http://www.stadsverkenner.com/parijs/promenadeplantee
  vrijdag 24 mei 2013 @ 14:48:22 #221
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_126947694
Bij warm weer is het Bois de Boulogne ook leuk om rond te lopen. Groot, typisch stadspark met bootjes in een vijver, grote bomen en veel wandelpaden.
Jardin des Plantes is inderdaad de moeite waard. Dierentuin en moskee heb ik daar dan nog niet eens bezocht.
  vrijdag 24 mei 2013 @ 22:15:15 #222
272504 Gits
kimmidoll
pi_126967875
Hey, en als je met kinderen gaat, is dit een leuke site, met ideetjes.

http://babyccinokids.com/paris/

:)
  vrijdag 24 mei 2013 @ 23:41:29 #223
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_126971732
oh ja, en als het je op een of andere manier lukt om het grand palais binnen te komen, altijd doen. de grote zaal dan, bedoel ik. mooiste gebouw van parijs.
pi_126972618
Waarom zou dat niet lukken?

Ik vraag me alleen af hoeveel je van het gebouw zult zien. Er is nu een tentoonstelling over lichtkunst, als ik het goed begrijp. Dat zal toch her en der met verduisteringsmateriaal gepaard gaan, vrees ik.
pi_127342006
Ik heb een beetje een vreemde vraag denk ik.

Die ringzigeuners langs de Seine, is er nou iets wat je tegen ze kunt zeggen zodat ze het niet eens proberen? :') Vorig jaar een vervelende ervaring gehad, nadat er al 4 met ring en kind langs waren geweest kwam een vijfde, en die greep mijn arm, en toen ik zei dat ze van me af moest blijven, in het Nederlands, want mijn Frans is vrij slecht, begon ze me als een malle uit te schelden. En dat vond ik niet zo prettig. Of blijven ze gewoon zo hardnekkig en moet je met een blik op oneindig doorlopen?
pi_127342319
quote:
11s.gif Op zondag 2 juni 2013 23:30 schreef RenRen- het volgende:
Ik heb een beetje een vreemde vraag denk ik.

Die ringzigeuners langs de Seine, is er nou iets wat je tegen ze kunt zeggen zodat ze het niet eens proberen? :') Vorig jaar een vervelende ervaring gehad, nadat er al 4 met ring en kind langs waren geweest kwam een vijfde, en die greep mijn arm, en toen ik zei dat ze van me af moest blijven, in het Nederlands, want mijn Frans is vrij slecht, begon ze me als een malle uit te schelden. En dat vond ik niet zo prettig. Of blijven ze gewoon zo hardnekkig en moet je met een blik op oneindig doorlopen?
Dat laatste plus een resoluut No of Non. Maar misschien zie je er op het eerste gezicht gewoon uit als een makkelijk slachtoffer. ;)
pi_127342392
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 23:36 schreef MCH het volgende:

[..]

Dat laatste plus een resoluut No of Non. Maar misschien zie je er op het eerste gezicht gewoon uit als een makkelijk slachtoffer. ;)
Misschien wel, maar bij mij valt sowieso niks te halen, want ik heb nooit cash op zak :') Misschien keek ik wel als een blij ei in Parijs. Ik vond het in ieder geval erg naar. Dankjewel, ik ga het proberen, als ze het dit jaar durven als ik met mijn vriend ben. Misschien vinden ze mannen minder leuk/makkelijk.
pi_127345576
Gewoon negeren
pi_127346312
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 00:03 schreef k_man het volgende:
Waarom zou dat niet lukken?

Ik vraag me alleen af hoeveel je van het gebouw zult zien. Er is nu een tentoonstelling over lichtkunst, als ik het goed begrijp. Dat zal toch her en der met verduisteringsmateriaal gepaard gaan, vrees ik.
Die tentoonstelling blijkt dus niet in de grote hal te zijn, maar in een ander deel van het gebouw. Wel erg de moeite waard! Echt een aanrader, nog t/m 22 juli. Allerlei kunst die te maken heeft met licht. Het is voor een groot deel - en dat is wel een nadeel - ook leuk voor kinderen... :P

Edit; even een filmpje online gezet van een van de werken. Dat is dus een kamer van een paar vierkante meter, waarvan de wanden bedekt zijn met gloeilampen. Je wordt ten eerste gek van het felle licht, ten tweede is het er (door al die lampen) vies warm en ten derde hoor je het geluid van het steeds in- en uitschakelen van de lampen. Al met al best intens om in die kamer te zijn.

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 03-06-2013 01:40:57 ]
  maandag 3 juni 2013 @ 02:13:31 #230
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_127346899
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 23:38 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Misschien wel, maar bij mij valt sowieso niks te halen, want ik heb nooit cash op zak :')
Je creditcard of bankpas willen ze nog veel liever hoor.
(en hoe doe je dat buiten Europa/VS, geen cash?)
pi_127350779
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 02:13 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Je creditcard of bankpas willen ze nog veel liever hoor.
(en hoe doe je dat buiten Europa/VS, geen cash?)
Haha _O- Ik trek gewoon mijn portemonnee niet.
Ik ben nog nooit buiten Europa geweest. Buiten Europa zal ik wss wel geld pinnen maar binnen Europa gaat het eigenlijk altijd goed :Y
pi_127350954
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 23:38 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Misschien wel, maar bij mij valt sowieso niks te halen, want ik heb nooit cash op zak :') Misschien keek ik wel als een blij ei in Parijs. Ik vond het in ieder geval erg naar. Dankjewel, ik ga het proberen, als ze het dit jaar durven als ik met mijn vriend ben. Misschien vinden ze mannen minder leuk/makkelijk.
Kijk dan maar uit voor die negers met hun armbanden bij Sacre Coeur. Ook heel irritant maar dan bij stelletjes.

Politie zou eens moeten optreden.
pi_127351188
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 10:40 schreef macca728 het volgende:

[..]

Kijk dan maar uit voor die negers met hun armbanden bij Sacre Coeur. Ook heel irritant maar dan bij stelletjes.

Politie zou eens moeten optreden.
Ohja, die zijn ook fijn. Zijn ze nog erger bij stelletjes? Godver :')
  maandag 3 juni 2013 @ 14:13:01 #234
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_127358538
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 00:03 schreef k_man het volgende:
Waarom zou dat niet lukken?

Ik vraag me alleen af hoeveel je van het gebouw zult zien. Er is nu een tentoonstelling over lichtkunst, als ik het goed begrijp. Dat zal toch her en der met verduisteringsmateriaal gepaard gaan, vrees ik.
ik weet niet hoe het nu is, maar een paar jaar geleden was ie meer dicht dan open. er zijn vaak grote events, zoals modeshows en dansfeesten en expo's, en dan wordt er dus op-en afgebouwd of je moet kaartjes hebben voor zo'n event.

ik dacht ook binnen te komen voor een monet tentoonstelling, maar dat was ook in een ander deel van het gebouw, heb die zaal dus niet gezien.. ;(
  maandag 3 juni 2013 @ 15:52:39 #235
23218 Blue-eyes
Spanning & sensatie
pi_127362492
L'Institut du Monde Arabe is ook een bezoekje waard, al is het alleen maar voor het prachtige uitzicht. Maar ook het gebouw zelf is erg mooi.
Neem de glazen lift naar de 9e etage naar het panoramadak. Toegang is gratis!
Heb ik eindelijk de zin van het leven in elkaar gepuzzeld, blijven er 3 schroefjes over.
  dinsdag 4 juni 2013 @ 19:12:31 #236
272504 Gits
kimmidoll
pi_127411601
quote:
14s.gif Op maandag 3 juni 2013 01:26 schreef k_man het volgende:

[..]

Die tentoonstelling blijkt dus niet in de grote hal te zijn, maar in een ander deel van het gebouw. Wel erg de moeite waard! Echt een aanrader, nog t/m 22 juli. Allerlei kunst die te maken heeft met licht. Het is voor een groot deel - en dat is wel een nadeel - ook leuk voor kinderen... :P

Edit; even een filmpje online gezet van een van de werken. Dat is dus een kamer van een paar vierkante meter, waarvan de wanden bedekt zijn met gloeilampen. Je wordt ten eerste gek van het felle licht, ten tweede is het er (door al die lampen) vies warm en ten derde hoor je het geluid van het steeds in- en uitschakelen van de lampen. Al met al best intens om in die kamer te zijn.
Dit is een heel irritant filmpje

:D
pi_128173838
Weet iemand hoe je in Nederland al kaarten voor musea kan bestellen? Ik kom alleen op Engelse sites. Lijkt me ideaal om ze alvast te hebben zodat je niet in de rij hoeft te staan bij het Louvre enzo.
Single ply roofing, pay less, worthless.
pi_128184666
Je kan ze toch bestellen en uitprinten? Dan maakt t toch niet uit waar die site vandaan komt
  woensdag 10 juli 2013 @ 00:27:13 #239
24329 KNAK
ff w88,......
pi_128782817
Nergens een recent Parijs topique te vinden dus vandaag dit vers aangemaakte topic.
Dus wel

Ik ga einde deze maand 5 dagen voor het eerst Parijs aandoen met een reisgenoot.
Kenners hebben mij advies gegeven of in 5th Arrondissement een hotel te boeken, of anders in Montmartre. Voor ik die stap ga zetten toch even kijken wat kenners hier zouden doen/aanraden

Wat ik graag zou willen?

levendig, plekken om te eten, wat publiek links en rechts nabij mijn hotel.
Geen hotel in een straatje achteraf diep in een rustige wijk. Verder zal ik het hotel in die wijk als uitvalsbasis gebruiken voor een hoop toeristisch gebeuren en de metro zal ik ook niet schuwen.

Welke wijk is leuk voor oud jongere te verblijven? Eventueel tips wat hotels betreft zijn zeer welkom Beetje veilige wijk is dan ook wel gewenst, moet beetje levendig/gezelligz zijn, dus niet in een wijk waar al die autos zo nu en dan worden geBBQ't

Wijk 5 en Montmartre passen in dit verhaal?? Wie weet heeft iemand onlangs een zeer plezierig verblijf gehad daar wat ik in gedachte heb... ;-)
Mai pben rai~!
  woensdag 10 juli 2013 @ 09:01:52 #240
123189 Klare
Extraordinary Girl
pi_128786445
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 23:10 schreef RoofingBurner het volgende:
Weet iemand hoe je in Nederland al kaarten voor musea kan bestellen? Ik kom alleen op Engelse sites. Lijkt me ideaal om ze alvast te hebben zodat je niet in de rij hoeft te staan bij het Louvre enzo.
Via de anwb, tenminste voor het Louvre.
pi_128787042
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2013 00:27 schreef KNAK het volgende:
Nergens een recent Parijs topique te vinden dus vandaag dit vers aangemaakte topic.
Dus wel

Ik ga einde deze maand 5 dagen voor het eerst Parijs aandoen met een reisgenoot.
Kenners hebben mij advies gegeven of in 5th Arrondissement een hotel te boeken, of anders in Montmartre. Voor ik die stap ga zetten toch even kijken wat kenners hier zouden doen/aanraden

Wat ik graag zou willen?

levendig, plekken om te eten, wat publiek links en rechts nabij mijn hotel.
Geen hotel in een straatje achteraf diep in een rustige wijk. Verder zal ik het hotel in die wijk als uitvalsbasis gebruiken voor een hoop toeristisch gebeuren en de metro zal ik ook niet schuwen.

Welke wijk is leuk voor oud jongere te verblijven? Eventueel tips wat hotels betreft zijn zeer welkom Beetje veilige wijk is dan ook wel gewenst, moet beetje levendig/gezelligz zijn, dus niet in een wijk waar al die autos zo nu en dan worden geBBQ't

Wijk 5 en Montmartre passen in dit verhaal?? Wie weet heeft iemand onlangs een zeer plezierig verblijf gehad daar wat ik in gedachte heb... ;-)
Quatier Latin - montmartre - menilmontant

T zijn meer de buitenwijken waar de auto's op de BBQ gaan
  donderdag 11 juli 2013 @ 01:13:58 #242
24329 KNAK
ff w88,......
pi_128822903
Ik heb Montmartre op aanraden geboekt :) Ben benieuwd

Ik heb daarbij ook gelijk maar besloten met de auto te gaan.
Zijn er kenners hier die daar tips over hebben?

Ik denk zelf aan parkeren aan de rand van de stad, lijkt mij dat dat goedkoper is, en vandaaruit de metro te nemen.

Hoeveel kosten wat tolwegen kan ik verder verwachten?
Mai pben rai~!
pi_128823063
Volgens mij denkt KNAK dat er ergens een zweterig bedrijfspandje is waar een legertje Fokkers klaarstaat om al zijn vragen te googlen. :')
  donderdag 11 juli 2013 @ 02:37:08 #244
24329 KNAK
ff w88,......
pi_128823804
:')

Ik verwacht helemaal niets, ik gok op iemand die uit ervaring iets kan vertellen. Google heb ik heus in gebruik, maar wie weet is er iets wat ik over het hoofd zie en komt daar nou net iemand mee aan als reactie op mijn vraag. Niets mis met het vergroten van kansen op goed advies, toch? ;)
Mai pben rai~!
pi_128826680
Je hotel heeft geen parkeerplaats?
pi_128834373
Net terug van een lang weekendje Parijs, was alweer ruim 10 jaar geleden. Blijft een leuke stad ^O^

Ideale vinding die Velib punten trouwens, lekker door de stad fietsen ipv met de metro denderen en eigenlijk alles tussen de sights missen. Alleen soms even (goed) zoeken naar een punt waar je je fiets weer kwijt kan.

Had via airbnb een prima appartementje in Montmartre (3min lopen van de moulin rouge), ideaal. Laat in de avond wel ietwat rustig en een paar louche types op straat, maar zeker niet erger dan hier in Nederland. En overdag juist super gezellig met overal terrasjes en veel volk.
..non est vivere sed valere vita est ..
pi_128834461
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2013 01:13 schreef KNAK het volgende:
Ik heb Montmartre op aanraden geboekt :) Ben benieuwd

Ik heb daarbij ook gelijk maar besloten met de auto te gaan.
Zijn er kenners hier die daar tips over hebben?

Ik denk zelf aan parkeren aan de rand van de stad, lijkt mij dat dat goedkoper is, en vandaaruit de metro te nemen.

Hoeveel kosten wat tolwegen kan ik verder verwachten?
Ervaringsdeskundige meldt.
Ook met de auto gegaan, omdat de Thalys zo lastminute stervensduur bleek te zijn.

We hebben de auto in een van de bewaakte parkeergarages aan de peripherique gezet. Via deze site kan je zo een aantal parkeergarages uitzoeken en ook heel voordelig alvast reserveren. Ik betaalde iets meer dan 40eu voor een plek in die garage van vrijdagmiddag tot maandagavond.

De wijk was niet zo denderend, maar hij stond er na 4 dagen nog helemaal prima bij :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Augustus_Thijs op 12-07-2013 09:22:38 ]
..non est vivere sed valere vita est ..
  vrijdag 12 juli 2013 @ 00:03:21 #248
24329 KNAK
ff w88,......
pi_128856467
Hotel heeft wel een parkeergarage nabij, maar ergens ben ik met mijn 1 jaar oude rijbewijs van mening drukke onzin te vermijden en het parkeren dichtbij snelwegen te houden.

Afijn,vlak voor ik wilde gaan boeken bij parkingdeparis bedacht ik me dat ik in een ver verledenen wat Franse vrienden heb gemaakt :') Een paar ervan zijn woonachtig in Taverny en ik kan de wagen na even contact te hebben gezocht er plaatsen. 11 jaar in Azie wonen en er internationaal volk leren kennen heeft zo zijn voordelen ;-)

Thalys is belachelijk duur, 330 euro is te zot voor woorden dus daarom maar de auto. Enige wat ik niet uit Google krijg is wat ik aan tolwegen moet betalen en of het nut heeft de TomTom de tolwegen te laten vermijden.
Wat ik wel heb gevonden is dat dan de wegen niet al te best zijn, met name in Belgie/rondom Brussel. Wat ben je kwijt voor de tol? 10? 20? 50 eur?

Het is verder voor mij de 1e keer Frankrijk, heb 4 volle dagen om alles wat de moeite waard is te zien/ontdekken. Verder zijn er nog zeker wel vragen wat betreft metro gebruik in Parijs, of een dagkaart nut heeft, of gewoon per rit, of het misschien niet beter is de bus te pakken ipv de metro om zo toch iets van Parijs mee te krijgen want Metro is uiteindelijk toch ondergronds, of het bushoppen wel efficient/gemakkelijk is. etc, maar ik vraag het maar niet hier voor de nodige UTFS opmerkingen voorbij schieten, want dat moet ik dus inderdaad nog gaan doen :P

Eerst maar eens een must-see lijst samenstellen :)
Mai pben rai~!
pi_128862187
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2013 00:03 schreef KNAK het volgende:

Wat ik wel heb gevonden is dat dan de wegen niet al te best zijn, met name in Belgie/rondom Brussel. Wat ben je kwijt voor de tol? 10? 20? 50 eur?

Peage heeft me iets van 15eu gekost enkele reis.

De wegen in belgië zijn niet geweldig nee, maar verder geen probleem om te rijden.
..non est vivere sed valere vita est ..
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 12 juli 2013 @ 10:29:47 #250
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_128863248
Als je via tolwegen gaat: niet bij het verkeerde poortje gaan staan :+
pi_128865761
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2013 00:03 schreef KNAK het volgende:
Thalys is belachelijk duur,
Nee, last minute boeken is belachelijk duur. Als je je reis eerder plant, kun je voor 35 euro (enkele reis).

quote:
Verder zijn er nog zeker wel vragen wat betreft metro gebruik in Parijs, of een dagkaart nut heeft, of gewoon per rit, of het misschien niet beter is de bus te pakken ipv de metro om zo toch iets van Parijs mee te krijgen want Metro is uiteindelijk toch ondergronds, of het bushoppen wel efficient/gemakkelijk is. etc, maar ik vraag het maar niet hier voor de nodige UTFS opmerkingen voorbij schieten, want dat moet ik dus inderdaad nog gaan doen :P
In mijn ervaring kun je je metrokaartjes het beste per tien tegelijk kopen. Dan zijn ze iets goedkoper dan wanneer je ze los koopt. De kosten van een Paris Visite kaart e.d. haal je er meestal niet uit, tenzij je heel veel met de metro gaat. Ik kom echter vaak niet verder dan maximaal vijf metroritjes per dag.

Metro is binnen de ring de snelste en makkelijkste manier om ergens te komen. Er is overal wel een halte in de buurt. De bussen vormen een onoverzichtelijk spinnenweb, waar je lastig wijs uit wordt. De enige keer dat ik de bus genomen heb, was volgens mij om bij Villa Savoy te komen. Dat ligt echter ver buiten de stad en is bovendien waarschijnljk niet iets wat jij op je eerste Parijs bezoek zult willen bezoeken (al is het wel erg mooi).

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-07-2013 11:54:16 ]
  zondag 14 juli 2013 @ 00:21:18 #252
24329 KNAK
ff w88,......
pi_128922669
Handige info

Per 10 tegelijk, Is zo een kaartje dan netzoiets als in Amstedam, kaartje van een x-bedrag waar je dan een uur mee kan rondzwerven? of per zone (voorzover ze daar mee werken)

Als het gebruik van een bus verder teveel gekloot met zich mee brengt laat ik dat zeer snel achterwege...
Mai pben rai~!
pi_128923952
Nee, gewoon van begin tot eind, zolang je het station maar niet verlaat en zolang je binnen zone 1-2 blijft. En dat blijf je bijna altijd, tenzij je naar Disney wilt ofzo.
pi_128936381
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2013 00:03 schreef KNAK het volgende:
Hotel heeft wel een parkeergarage nabij, maar ergens ben ik met mijn 1 jaar oude rijbewijs van mening drukke onzin te vermijden en het parkeren dichtbij snelwegen te houden.

Afijn,vlak voor ik wilde gaan boeken bij parkingdeparis bedacht ik me dat ik in een ver verledenen wat Franse vrienden heb gemaakt :') Een paar ervan zijn woonachtig in Taverny en ik kan de wagen na even contact te hebben gezocht er plaatsen. 11 jaar in Azie wonen en er internationaal volk leren kennen heeft zo zijn voordelen ;-)

Thalys is belachelijk duur, 330 euro is te zot voor woorden dus daarom maar de auto. Enige wat ik niet uit Google krijg is wat ik aan tolwegen moet betalen en of het nut heeft de TomTom de tolwegen te laten vermijden.
Wat ik wel heb gevonden is dat dan de wegen niet al te best zijn, met name in Belgie/rondom Brussel. Wat ben je kwijt voor de tol? 10? 20? 50 eur?

Het is verder voor mij de 1e keer Frankrijk, heb 4 volle dagen om alles wat de moeite waard is te zien/ontdekken. Verder zijn er nog zeker wel vragen wat betreft metro gebruik in Parijs, of een dagkaart nut heeft, of gewoon per rit, of het misschien niet beter is de bus te pakken ipv de metro om zo toch iets van Parijs mee te krijgen want Metro is uiteindelijk toch ondergronds, of het bushoppen wel efficient/gemakkelijk is. etc, maar ik vraag het maar niet hier voor de nodige UTFS opmerkingen voorbij schieten, want dat moet ik dus inderdaad nog gaan doen :P

Eerst maar eens een must-see lijst samenstellen :)
3 maanden van te voren boeken ben je amper ¤70 voor een retourtje.
pi_130113714
Even voorstellen.
Ben Chris en een Parijsliefhebber. Ik kom er al jaren en het is in de afgelopen jaren een compleet uit de hand gelopen hobby van me geworden. Begon het vroeger met wat notities en fotoboeken, tegenwoordig een volledige Nederlandstalige website, vol informatie, wandelingen, geschiedenis en met m'n andere hobby fotografie over de prachtige stad Parijs.
Ik hoop hier op dit forum nog wat nieuwe dingen te ontdekken en waar mogelijk een klein steentje bijdragen aan eventuele vragen over Parijs. Wel heel erg leuk dat er een fora over parijs is, want die zijn er niet veel. Blij dat ik hem gevonden heb.

Weet niet of ik hier een link mag plaatsen, anders haalt de moderator hem maar weer weg.
http://www.parijsmijnstad.nl

vr. groeten
Chris
mijn website over Parijs: http://www.parijsmijnstad.nl
pi_130114462
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 22:59 schreef parijsmijnstad het volgende:
Even voorstellen.
Ben Chris en een Parijsliefhebber. Ik kom er al jaren en het is in de afgelopen jaren een compleet uit de hand gelopen hobby van me geworden. Begon het vroeger met wat notities en fotoboeken, tegenwoordig een volledige Nederlandstalige website, vol informatie, wandelingen, geschiedenis en met m'n andere hobby fotografie over de prachtige stad Parijs.
Ik hoop hier op dit forum nog wat nieuwe dingen te ontdekken en waar mogelijk een klein steentje bijdragen aan eventuele vragen over Parijs. Wel heel erg leuk dat er een fora over parijs is, want die zijn er niet veel. Blij dat ik hem gevonden heb.

Weet niet of ik hier een link mag plaatsen, anders haalt de moderator hem maar weer weg.
http://www.parijsmijnstad.nl

vr. groeten
Chris
Die site ken ik wel. Staat al ff in m'n favorieten
pi_130116170
De wereld is klein.....hoop dat je het iets vindt :-)
mijn website over Parijs: http://www.parijsmijnstad.nl
pi_130116280
Ja, anders staat e niet in m'n favorieten ;)
pi_130573466
Ik ga met mijn vriendin voor een lang weekend naar Parijs. We komen vrijdag aan het einde van de ochtend aan en gaan zondag aan het begin van de avond weg. Nu vraag ik me af wat het goedkoopst en meest praktische is qua kaartjes voor het openbaar vervoer, een Paris Visite Pass of een carnet aangevuld eventueel met wat losse kaartjes? We gaan allebei voor het eerst naar Parijs en willen dus veel zien.

Wie helpt?
pi_130573836
Carnet. Paris Visite haal je er nooit uit, tenzij je de halve dag in de metro gaat zitten.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-08-2013 22:20:11 ]
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 28 augustus 2013 @ 22:20:33 #261
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_130573887
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 22:13 schreef TheArt het volgende:
Ik ga met mijn vriendin voor een lang weekend naar Parijs. We komen vrijdag aan het einde van de ochtend aan en gaan zondag aan het begin van de avond weg. Nu vraag ik me af wat het goedkoopst en meest praktische is qua kaartjes voor het openbaar vervoer, een Paris Visite Pass of een carnet aangevuld eventueel met wat losse kaartjes? We gaan allebei voor het eerst naar Parijs en willen dus veel zien.

Wie helpt?
Hoeveel zones zit je hotel van het centrum af?
pi_130574308
quote:
14s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 22:20 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Hoeveel zones zit je hotel van het centrum af?
We zitten in Clichy, vlakbij metrostation Mairie de Clichy.

EDIT: Dat zit net nog in zone 2 zie ik, dus dan kan ik beter een carnet nemen inderdaad.

[ Bericht 8% gewijzigd door TheArt op 28-08-2013 22:36:04 ]
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 28 augustus 2013 @ 22:45:44 #263
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_130575364
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 22:27 schreef TheArt het volgende:

[..]

We zitten in Clichy, vlakbij metrostation Mairie de Clichy.

EDIT: Dat zit net nog in zone 2 zie ik, dus dan kan ik beter een carnet nemen inderdaad.
Visite is dus 23.40 pp. Ben je van plan om veel lopend te doen of veel metro?
Weet niet hoe veel zo'n carnet kost..
pi_130575805
¤13,30
pi_130575914
quote:
14s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 22:45 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Visite is dus 23.40 pp. Ben je van plan om veel lopend te doen of veel metro?
Weet niet hoe veel zo'n carnet kost..
Een carnet kost 13,30. We zijn wel van plan om ook wat te lopen door de dag heen. We pakken ook per dag de dingen die dicht bij elkaar liggen natuurlijk. Maar een ritje of 5 per dag kom je toch wel gemakkelijk aan denk ik zo met ook nog het heen- en terugreizen naar het hotel. Dat betekent dat we sowieso wat losse tickets bij moeten gaan kopen. En dan kom je uiteindelijk maar uit op een voordeel van max. een paar euro. Als we maar 2 dagen waren gegaan dan was een carnet wel duidelijk goedkoper geweest.
pi_130575980
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 22:55 schreef TheArt het volgende:

[..]

Een carnet kost 13,30. We zijn wel van plan om ook wat te lopen door de dag heen. We pakken ook per dag de dingen die dicht bij elkaar liggen natuurlijk. Maar een ritje of 5 per dag kom je toch wel gemakkelijk aan denk ik zo met ook nog het heen- en terugreizen naar het hotel. Dat betekent dat we sowieso wat losse tickets bij moeten gaan kopen. En dan kom je uiteindelijk maar uit op een voordeel van max. een paar euro. Als we maar 2 dagen waren gegaan dan was een carnet wel duidelijk goedkoper geweest.
+ korting op Arc de Triomph and Tour Montparnasse bij Paris Visite, schhelt ook nog paar euro als je daar heen wilt.
pi_130576459
Gemiddeld vijf keer per dag de metro nemen vind ik al veel. :)
pi_130576842
quote:
7s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:05 schreef k_man het volgende:
Gemiddeld vijf keer per dag de metro nemen vind ik al veel. :)
2x per dag heb je sowieso al. En ik heb niet bepaald het idee dat de bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen of zeg ik nou iets heel geks?
pi_130577947
wij gaan ook altijd drie dagen en heb nog nooit een Paris Visite gekocht.
Altijd Carnet voor de metro (of voor de bus).

vr. groeten
Chris
http://www.parijsmijnstad.nl
mijn website over Parijs: http://www.parijsmijnstad.nl
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 28 augustus 2013 @ 23:37:11 #270
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_130578095
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:12 schreef TheArt het volgende:

[..]

2x per dag heb je sowieso al. En ik heb niet bepaald het idee dat de bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen of zeg ik nou iets heel geks?
Ligt eraan welke bezienswaardigheden je bedoelt.
Arc, Champs Elysees, Louvre is allemaal achter elkaar.

Sacre Coeur is verder weg bijv.

Denk dat je vaker in de metro gaat dan je denkt.
pi_130578180
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:12 schreef TheArt het volgende:

[..]

2x per dag heb je sowieso al. En ik heb niet bepaald het idee dat de bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen of zeg ik nou iets heel geks?
Ligt er enerzijds aan wat je wilt zien en of je het een beetje handig uitkient, anderzijds wat je tempo is. Als je in een Japans tempo alles afraffelt, zul je vaker in de metro zitten dan wanneer je het rustig aan doet. Ik bezoek in Parijs graag wat musea en daarvan doe je er geen vijf op een dag. :)
pi_130578215
quote:
14s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:37 schreef Pino112 het volgende:
Denk dat je vaker in de metro gaat dan je denkt.
Vaker dan vijf keer op een dag? :o
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 28 augustus 2013 @ 23:42:49 #273
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_130578351
quote:
11s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:39 schreef k_man het volgende:

[..]

Vaker dan vijf keer op een dag? :o
Dat ligt er aan. Als je bijv eerst de stad in gaat, daarna naar de Sacre Coeur, en dan weer terug naar de stad zit je al op 4.

Meh, door al deze verhalen wil ik weer terug :D Het is nog maar drie weken geleden ;(
pi_130578649
quote:
7s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:39 schreef k_man het volgende:

[..]

Ligt er enerzijds aan wat je wilt zien en of je het een beetje handig uitkient, anderzijds wat je tempo is. Als je in een Japans tempo alles afraffelt, zul je vaker in de metro zitten dan wanneer je het rustig aan doet. Ik bezoek in Parijs graag wat musea en daarvan doe je er geen vijf op een dag. :)
Dat laatste doen wij dan weer niet. Zijn niet bepaald musealiefhebbers, al is het Louvre natuurlijk wel de moeite waard om een keer van binnen te zien. En we zijn er nu voor de 1e keer. Dan wil je natuurlijk ook wat zien. Het is niet dat we alles af gaan raffelen, zeker niet, maar op mijn elfendertigst door die stad gaan banjeren, gaan we zeker niet doen.

quote:
14s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:37 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Ligt eraan welke bezienswaardigheden je bedoelt.
Arc, Champs Elysees, Louvre is allemaal achter elkaar.

Sacre Coeur is verder weg bijv.

Denk dat je vaker in de metro gaat dan je denkt.
Dat gevoel heb ik dus ook altijd. Aan de andere kant ben ik niet zo'n ervaren citytripper, zeker niet in de echt hele grote steden, dus heb ik geen idee hoe het meeste lopend te behappen is.
pi_130578976
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:48 schreef TheArt het volgende:
Dat laatste doen wij dan weer niet. Zijn niet bepaald musealiefhebbers,
Aparte username heb je dan gekozen. :P
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 28 augustus 2013 @ 23:54:33 #276
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_130578977
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:48 schreef TheArt het volgende:

[..]

Dat gevoel heb ik dus ook altijd. Aan de andere kant ben ik niet zo'n ervaren citytripper, zeker niet in de echt hele grote steden, dus heb ik geen idee hoe het meeste lopend te behappen is.
Ons plan was eerst om 1 dag in Parijs te zijn, we zijn lopend van Montparnasse naar Hotel des Invalides, Tour Eiffel, Arc, Elysees, Louvre en Notre Dame gegaan,, en dat was op zich best veel lopen :+.
Uiteraard Sacre Coeur met metro. Metro is enorm handig, vooral omdat je overal wel een station hebt.

Als je trouwens naar de top vd Tour Eiffel wil zou ik wel een kaartje reserveren, want anders mag je een paar uur in de rij staan. Naar de 2e etage kan je met de trap en daar is een minder lange rij meestal.
pi_130579214
quote:
14s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:54 schreef Pino112 het volgende:
Als je trouwens naar de top vd Tour Eiffel wil zou ik wel een kaartje reserveren, want anders mag je een paar uur in de rij staan. Naar de 2e etage kan je met de trap en daar is een minder lange rij meestal.
Naar de Eiffeltoren kun je het beste aan het begin van de avond gaan. Dan zijn de meeste grote tourgroepen vertrokken en zijn veel mensen aan het eten. Met een beetje geluk pak je een mooie zonsondergang mee en zie je vervolgens de duizenden lichtjes. De Eiffeltoren is bovendien nog laat open, dus door dat 's avonds te doen hou je overdag meer tijd over voor andere dingen - efficiënt gebruik van je tijd! w/
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 29 augustus 2013 @ 00:01:52 #278
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_130579292
quote:
7s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 00:00 schreef k_man het volgende:

[..]

Naar de Eiffeltoren kun je het beste aan het begin van de avond gaan. Dan zijn de meeste grote tourgroepen vertrokken en zijn veel mensen aan het eten. Met een beetje geluk pak je een mooie zonsondergang mee en zie je vervolgens de duizenden lichtjes. De Eiffeltoren is bovendien nog laat open, dus door dat 's avonds te doen hou je overdag meer tijd over voor andere dingen - efficiënt gebruik van je tijd! w/
Dat kan ook ja. Voor het overdaguitzicht kan je dan ook evt de Tour Montparnasse op.
pi_130600663
Kleine tip voor de shop-liefhebbers die nog wat tijd over hebben:
in Val d'Europe is een supergroot winkelcentrum genaamd Marne la Valle. Naast het winkelcentrum zit een redelijk groot outlet center waar je veel bekende merken met veel korting.
Het is 1 of 2 haltes verder met de metro vanaf Disneyland. Het winkelcentrum heeft een uitgebreid aanbod aan winkels en restaurants waar je heerlijk en goedkoop kunt eten.
pi_130602529
Het heet centre commercial val d europe. 1 halte vanaf Disneyland.
Maar het is nog ong 40 m'n vanaf Chatelet les Halles.


Voor de eiffeltoren kan je beter tickets van te voren boeken.

Vergeet niet bij de sacrecoeur de mur de je t aime te bezoeken ( places abbesses)
pi_130674811
Ik ben nog nooit in Parijs geweest en nu lijkt het er toch op dat het volgend jaar eindelijk gaat gebeuren.

Afijn, ik zou aldaar graag de Amélie tour willen gaan volgen (naar de film Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain) weet iemand of dit ook echt als tour aangeboden wordt (in groepsverband tickets e.d.) of gaat dit puur individueel?
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_130676722
Hoi Miam, er is wel een leuke wandeling (in het engels). Misschien ook wel leuk om te doen?

http://couvreur.home.xs4a(...)s/amelie/amelie1.htm

Veel plezier in Parijs

vr. groeten
Chris

[ Bericht 16% gewijzigd door Thetallguy op 31-08-2013 20:23:00 ]
mijn website over Parijs: http://www.parijsmijnstad.nl
pi_130679020
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 17:57 schreef parijsmijnstad het volgende:
Hoi Miam, er is wel een leuke wandeling (in het engels). Misschien ook wel leuk om te doen?

http://couvreur.home.xs4a(...)s/amelie/amelie1.htm

Veel plezier in Parijs
vr. groeten
Chris
Ah, leuk, bedankt! in het Engels wel zo makkelijk want mijn Frans is heel slecht! ;)

[ Bericht 6% gewijzigd door Thetallguy op 31-08-2013 20:23:14 ]
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_130679083
Ik vind`m gewoon in het Nederlands :P

http://couvreur.home.xs4a(...)s/Amelie/amelie1.htm
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_130937621
Een vraag: ik ga met mijn ouders en broer 4 dagen naar Parijs. We zoeken een simpel hotel bij Gare du Nord. 2x2 persoonskamer en rond de 500 euro totaal. Ik heb zelf ook al rondgekeken en ben al op wat hotels uitgekomen. Maar misschien hebben jullie nog goed tips.
pi_130940671
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 02:17 schreef Reismeis het volgende:
Een vraag: ik ga met mijn ouders en broer 4 dagen naar Parijs. We zoeken een simpel hotel bij Gare du Nord. 2x2 persoonskamer en rond de 500 euro totaal. Ik heb zelf ook al rondgekeken en ben al op wat hotels uitgekomen. Maar misschien hebben jullie nog goed tips.
Ik heb goede ervaringen met ibis Styles Paris Cadet Lafayette. Het ligt heel erg rustig, dichtbij een metro halte (en dichtbij Gare du Nord, 1 of 2 haltes), supermarkt in de buurt, vriendelijk personeel en eenvoudig maar erg smakelijk ontbijt (zit in de prijs).

Het hotel was ander half jaar terug toen ik er was net opgeknapt, erg netjes en schoon. Verder wel compact. Welke had je zelf gevonden?
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
  zondag 8 september 2013 @ 10:58:47 #287
23218 Blue-eyes
Spanning & sensatie
pi_130941061
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 02:17 schreef Reismeis het volgende:
Een vraag: ik ga met mijn ouders en broer 4 dagen naar Parijs. We zoeken een simpel hotel bij Gare du Nord. 2x2 persoonskamer en rond de 500 euro totaal. Ik heb zelf ook al rondgekeken en ben al op wat hotels uitgekomen. Maar misschien hebben jullie nog goed tips.
Ik heb goede ervaringen met Hotel Parisiana dat op ca. 8 minuten lopen van Gare du Nord ligt. Verwacht geen modern hotel maar het is er schoon en de kamers zijn ruim. In de omgeving zijn er zat restaurants en in de straat zit een supermarkt(je).
Heb ik eindelijk de zin van het leven in elkaar gepuzzeld, blijven er 3 schroefjes over.
pi_130943319
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 10:31 schreef poepeneesje het volgende:

[..]

Ik heb goede ervaringen met ibis Styles Paris Cadet Lafayette. Het ligt heel erg rustig, dichtbij een metro halte (en dichtbij Gare du Nord, 1 of 2 haltes), supermarkt in de buurt, vriendelijk personeel en eenvoudig maar erg smakelijk ontbijt (zit in de prijs).

Het hotel was ander half jaar terug toen ik er was net opgeknapt, erg netjes en schoon. Verder wel compact. Welke had je zelf gevonden?
Bedankt! Ik ga even kijken!

Ik heb tot nu toe gevonden:

- Hotel Avenir
- Hotel Campanile Paris X Gare du Nord
- Ibis Paris Gare du Nord Chateau Landon

Dus ook een van Ibis :-)
pi_130943542
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 10:58 schreef Blue-eyes het volgende:

[..]

Ik heb goede ervaringen met Hotel Parisiana dat op ca. 8 minuten lopen van Gare du Nord ligt. Verwacht geen modern hotel maar het is er schoon en de kamers zijn ruim. In de omgeving zijn er zat restaurants en in de straat zit een supermarkt(je).
Ik ga even kijken. Als het maar schoon is inderdaad. We zitten er toch alleen 's nachts en de rest van de tijd zijn we op pad.
pi_130943632
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 12:31 schreef Reismeis het volgende:

[..]

Bedankt! Ik ga even kijken!

Ik heb tot nu toe gevonden:

- Hotel Avenir
- Hotel Campanile Paris X Gare du Nord
- Ibis Paris Gare du Nord Chateau Landon

Dus ook een van Ibis :-)
De laatste twee had ik toen ook gevonden, ik vond toen de ligging en hoge prijs wat minder. Daarnaast degene die ik had gekozen net verbouwd en oogde het net wat hipper, wat meer ons past. Qua prijs zie ik dat ze nu weinig verschillen, wellicht ligt het aan de periode, wij waren toen in voorjaar gegaan.
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_130946165
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 12:39 schreef poepeneesje het volgende:

[..]

De laatste twee had ik toen ook gevonden, ik vond toen de ligging en hoge prijs wat minder. Daarnaast degene die ik had gekozen net verbouwd en oogde het net wat hipper, wat meer ons past. Qua prijs zie ik dat ze nu weinig verschillen, wellicht ligt het aan de periode, wij waren toen in voorjaar gegaan.
Wat vond je van de ligging? Te ver van het centrum?
Ik heb jouw hotel bekeken maar die is net wat aan de prijs en vrij volgeboekt. Ik zit nu op de volgende drie:

- Hotel Campanile Paris X Gare du Nord
- Ibis Paris Gare du Nord Chateau Landon
- Kyriad Paris 10 - Gare de l'Est

Ik laat de andere drie leden van de familie maar tot een beslissing komen :-) Zijn alle drie beetje dezelfde prijs en vlakbij het station. Dat is wel handig omdat we op dag 1 al om 10 uur aankomen en eigenlijk gelijk onze spullen bij het hotel willen droppen en we gaan de laatste dag rond 18:00 uur weg en dan is het ook handig dat je niet de hele dag met je spullen hoeft te zeulen en dan weer vlakbij het station bent.
pi_130946235
Nog een vraag, als dat mag: we willen graag een kaart voor de metro waarbij je niet moeilijk hoeft te doen en makkelijk door Parijs kan reizen. We komen dus op een vrijdag 10:00 uur aan en op een maandag 18:00 uur weg. Wat kan iemand ons aanraden wat betreft die tijdsduur en handige metrokaart? Wij hebben alle vier geen rijbewijs, dus we zijn gewend met het openbaar vervoer/metro te reizen en een stukje lopen is geen probleem.

Bedankt!
pi_130946626
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:50 schreef Reismeis het volgende:
Nog een vraag, als dat mag: we willen graag een kaart voor de metro waarbij je niet moeilijk hoeft te doen en makkelijk door Parijs kan reizen. We komen dus op een vrijdag 10:00 uur aan en op een maandag 18:00 uur weg. Wat kan iemand ons aanraden wat betreft die tijdsduur en handige metrokaart? Wij hebben alle vier geen rijbewijs, dus we zijn gewend met het openbaar vervoer/metro te reizen en een stukje lopen is geen probleem.

Bedankt!
De makkelijkste kaart is gewon een dagkaart, deze is te koop voor 1, 3 en 5 dagen.
Als je van plan bent (erg) weinig met de metro te reizen kunnen losse kaartjes voordeliger zijn, maar dat is natuurlijk minder makkelijk.
pi_130947854
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:47 schreef Reismeis het volgende:

[..]

Wat vond je van de ligging? Te ver van het centrum?
Ik heb jouw hotel bekeken maar die is net wat aan de prijs en vrij volgeboekt. Ik zit nu op de volgende drie:

- Hotel Campanile Paris X Gare du Nord
- Ibis Paris Gare du Nord Chateau Landon
- Kyriad Paris 10 - Gare de l'Est

Ik laat de andere drie leden van de familie maar tot een beslissing komen :-) Zijn alle drie beetje dezelfde prijs en vlakbij het station. Dat is wel handig omdat we op dag 1 al om 10 uur aankomen en eigenlijk gelijk onze spullen bij het hotel willen droppen en we gaan de laatste dag rond 18:00 uur weg en dan is het ook handig dat je niet de hele dag met je spullen hoeft te zeulen en dan weer vlakbij het station bent.
Was voor mij een prima uitvalsplek, ik had zo'n 5-dagen metrokaart, echt ideaal. Ik was echt binnen een half uur waar ik heen wilde. Het hotel heeft een bagagekluis waar ik toen ook gebruik van heb gemaakt, dan kom je later op de dag gewoon je bagage ophalen na te zijn uitgecheckt. De meeste hotels hebben dit wel.

quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:50 schreef Reismeis het volgende:
Nog een vraag, als dat mag: we willen graag een kaart voor de metro waarbij je niet moeilijk hoeft te doen en makkelijk door Parijs kan reizen. We komen dus op een vrijdag 10:00 uur aan en op een maandag 18:00 uur weg. Wat kan iemand ons aanraden wat betreft die tijdsduur en handige metrokaart? Wij hebben alle vier geen rijbewijs, dus we zijn gewend met het openbaar vervoer/metro te reizen en een stukje lopen is geen probleem.

Bedankt!
Zie hier boven. Jullie zouden dan een 3-dagen metrokaart kunnen kopen. Lopen naar ons hotel was nog niet eens 5 minuten. Dat geldt als het goed is ook voor de 1e en 2e hotel dit jij nu hebt, daar had ik de hotels op geselecteerd.
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_130950305
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:59 schreef larsico het volgende:

[..]

De makkelijkste kaart is gewon een dagkaart, deze is te koop voor 1, 3 en 5 dagen.
Als je van plan bent (erg) weinig met de metro te reizen kunnen losse kaartjes voordeliger zijn, maar dat is natuurlijk minder makkelijk.
Ik ken de precieze tarieven niet, maar volgens mij is zo'n carnet van 10 tickets meestal goedkoper dan een dagkaart, tenzij je heel veel metroritten wil gaan maken.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_130951334
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 15:38 schreef Fred_B het volgende:

[..]

Ik ken de precieze tarieven niet, maar volgens mij is zo'n carnet van 10 tickets meestal goedkoper dan een dagkaart, tenzij je heel veel metroritten wil gaan maken.
Dagkaart is voordeliger zodra je 6 ritjes per dag maakt of meer, uitgaande van een dagkaart voor 3 dagen (volwassene).
pi_131092761
Paar weken geleden geweest. Leuk om een keer gezien te hebben. Maar daar blijft het dan ook wel bij.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_131093048
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:47 schreef Reismeis het volgende:

[..]

Wat vond je van de ligging? Te ver van het centrum?
Ik heb jouw hotel bekeken maar die is net wat aan de prijs en vrij volgeboekt. Ik zit nu op de volgende drie:

- Hotel Campanile Paris X Gare du Nord
- Ibis Paris Gare du Nord Chateau Landon
- Kyriad Paris 10 - Gare de l'Est

Ik laat de andere drie leden van de familie maar tot een beslissing komen :-) Zijn alle drie beetje dezelfde prijs en vlakbij het station. Dat is wel handig omdat we op dag 1 al om 10 uur aankomen en eigenlijk gelijk onze spullen bij het hotel willen droppen en we gaan de laatste dag rond 18:00 uur weg en dan is het ook handig dat je niet de hele dag met je spullen hoeft te zeulen en dan weer vlakbij het station bent.
Welke is het nog geworden? Ik wil die eerste boeken, maar twijfel nog een beetje. Prijs is prima, maar schijnt nogal klein te zijn.
'Cause it's easier to fly
Than to face another night
In Southern Sun
And your love is all around
pi_131093487
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 13:47 schreef Da_Sandman het volgende:

[..]

Welke is het nog geworden? Ik wil die eerste boeken, maar twijfel nog een beetje. Prijs is prima, maar schijnt nogal klein te zijn.
Nog niet geboekt. Heb er nu vier (drie van die post en er is er nog 1 bij gekomen) en ik denk dat ik zondag een keus maak en ga boeken. Maakt me nu niet heel veel meer uit. Maar mijn favoriet is nog dezelfde als de jouwe, en klein maakt me nooit zoveel uit. Welke periode ga jij?
pi_131093609
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 14:00 schreef Reismeis het volgende:

[..]

Nog niet geboekt. Heb er nu vier (drie van die post en er is er nog 1 bij gekomen) en ik denk dat ik zondag een keus maak en ga boeken. Maakt me nu niet heel veel meer uit. Maar mijn favoriet is nog dezelfde als de jouwe, en klein maakt me nooit zoveel uit. Welke periode ga jij?
Gaat om het weekend van 18 oktober en zo te zien is er nog één 2-persoons kamer vrij (in hoeverre dat geen marketingtrucje is), en wil dus vrij snel boeken. Nog geen 200 euro.

Wel irritant dat dit weer allemaal met credit cards geregeld moet worden, terwijl je ze niet nodig hebt om te betalen.
'Cause it's easier to fly
Than to face another night
In Southern Sun
And your love is all around
pi_131201716
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 13:35 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Paar weken geleden geweest. Leuk om een keer gezien te hebben. Maar daar blijft het dan ook wel bij.
Wat heb je zo allemaal gedaan? Enkel highlights, of iets verder verkend? Ik hoor die commentaar geregeld van mensen die slechts de toeristische attracties gingen bezoeken. Parijs moet je wat ontdekken, rondslenterend door de kwartieren en stoppend op terrassen en in parken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')