abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 23 mei 2012 @ 09:26:45 #1
331842 Paul_in_the_Dark
Ja hallo met in the Dark?!
pi_111915193

quote:
PINT, de enige onafhankelijke vertegenwoordiger van de Nederlandse bierconsument, wil een einde maken aan het stunten met bierprijzen door supermarkten. Bier is een kwaliteitsproduct en mag niet langer als lokmiddel worden gebruikt. Daartoe roept PINT de politiek in Nederland op om een wettelijke minimumverkoopprijs op bier in te voeren.

Je hoeft maar een supermarkt binnen te lopen en de kortingen op de kratjes bier vliegen je om de oren. Kortingen tussen 20% en 50% zijn eerder regel dan uitzondering. Vooral grote supermarktketens maken zich hier schuldig aan. Zij gebruiken bier als lokmiddel om klanten binnen te halen. Daarbij gebruiken zij het principe dat er op bier in principe niets verdient hoeft te worden, het mag zelfs beneden de inkoopprijs aan de man worden gebracht om maar mensen binnen te krijgen en te verleiden om ook andere winstgevende producten te kopen.

Jeroen Carol-Visser, voorzitter van PINT: 'Bier is een kwaliteitsproduct. Door het stunten met bierprijzen wordt de kwaliteit en variëteit volledig ondergeschikt gemaakt aan de kwantiteit. Supermarkten en de vooral grote pilsbrouwerijen houden elkaar in een wurggreep. Wij zijn een voorstander van een verbod op verkoop van alcoholhoudende dranken beneden de inkoopprijs of productieprijs of tegen een zo lage prijs dat horeca, slijterijen en kleine brouwerijen in een onmogelijke positie worden gebracht.'

Een neveneffect van het stunten met bierprijzen is dat het "binge drinking" en comazuipen door jongeren makkelijker maakt, want het is immers goedkoop. Jeroen Carol-Visser: 'Voordat de anti-alcohol-lobby met ons idee op de loop gaat, wijs ik er op dat het niet onze bedoeling is dat deze maatregel de portemonnee van de overheid gaat spekken door middel van accijnsverhogingen. Wij streven naar een liberale markt met de broodnodige bescherming van de onderkant van de markt. Net zoals in Engeland het geval is"

Aan die onderkant zitten ook de horeca, slijterijen en kleine brouwerijen. Zo zijn de prijzen die brouwerijen rekenen aan horeca en supermarkten in de afgelopen decennia scheefgegroeid. De horeca betaalt soms wel tweemaal zoveel als de supermarkt voor hetzelfde bier. Slijterijen worden weggeconcurreerd en kleine brouwerijen krijgen amper schapruimte in de supermarkt, er wordt alleen naar de prijs gekeken en niet naar kwaliteit van het product.

Hoeveel moet die minimumprijs dan zijn? Jeroen Carol-Visser: 'Dat is natuurlijk een lastige vraag, waar niet zo één, twee, drie een antwoord op te geven is. Voor een kratje bier betaal je in de supermarkt tussen de ¤ 11,00 en ¤ 15,00. Dan praat je over een prijs tussen de ¤ 1,50 en ¤ 2,00 per liter. Let wel, dit zijn de prijzen voordat de supermarkten beginnen te stunten. Een minimumprijs van ¤ 1,50 per liter lijkt dus acceptabel.'
http://pint.nl/nieuws/201(...)r-in-supermarkt.aspx

----------------

Wat vinden jullie van deze stelling? Zijn jullie het met hem eens? Of willen jullie zo'n goedkoop bier mogelijk hoe dan ook
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 woensdag 23 mei 2012 @ 09:27:50 #2
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_111915229
Wat is er gebeurd met de verantwoordelijkheid van de ouders van de coma zuipertjes?
Moet de overheid alles gaan regelen tegenwoordig?
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
pi_111915272
1 april is al weer een tijdje geleden toch? :?
pi_111915317
quote:
BIERDRINKER IS DE NIEUWE MELKKOE
PERSBERICHT
PINT, de enige onafhankelijke vertegenwoordiger van de Nederlandse bierconsument, wijst de suggestie om de accijnzen op bier met 50% te verhogen resoluut van de hand. De bierdrinker dreigt de nieuwe melkkoe te worden. De Nederlandse brouwers hebben al aangekondigd de bierprijzen dit jaar met 6% te verhogen en nu dreigt ook de overheid een flinke graai uit de portemonnee van de bierdrinker te nemen

STAP, GGZ Nederland, Jellinek en het Trimbos Instituut stellen het kabinet voor om in 2013 de accijnzen op bier met 50% te verhogen. PINT wijst er op dat de bierconsument weer eens het kind van de rekening dreigt te worden. De accijnzen in Nederland behoren nu al tot de hoogste in Europa.







Voor iedere liter pils moet nu bijvoorbeeld ongeveer ¤ 0,25 aan accijnzen worden betaald. Tel daar nog eens de omzetbelasting van 19% bij op en je komt uit op een percentage tussen 30% en 40% dat de consument nu moet betalen aan de overheid voor ieder flesje bier dat hij of zij koopt in de supermarkt. Dat is natuurlijk belachelijk voor een relatief gezond product bij matig alcoholgebruik.

Alleen in Scandinavië en op de Britse eilanden zijn de accijnzen nog hoger. En juist daar wordt veel meer gedronken dan in Nederland en is alcoholisme en alcoholmisbruik een veel groter probleem. Een verband leggen tussen accijnzen en alcoholgebruik is dan ook een misvatting. Bovendien moet je niet alleen naar de accijnzen kijken, maar ook naar de omzetbelasting. Nu al heeft de Nederlandse biercultuur, die juist aan een opmars bezig is, last van oneerlijke concurrentieverhoudingen met brouwerijen uit de ons omringende landen, die een veel lagere heffing kennen. Een accijnsverhoging zal onherstelbare schade toebrengen aan onze kwetsbare biercultuur. PINT pleit daarom voor een harmonisering van de accijnzen binnen de EU.

Verder stellen de vier organisaties ook dat Nederlanders niet afwijzend staan tegenover accijnsverhogingen. PINT daagt ze uit om deze vraag ook te stellen aan de bijna 7 miljoen bierdrinkers in Nederland. Uit peilingen onder onze leden blijkt juist dat zij faliekant tegen accijnsverhogingen zijn.

Jeroen Carol-Visser, voorzitter van bierconsumentenvereniging PINT: 'Het is oneerlijk en asociaal om een grote groep mensen die verantwoord met bier omgaat - en dat is verreweg de meerderheid - te straffen voor het gedrag van een kleine groep zware drinkers. Het mes snijdt in dit voorstel echt maar aan één kant, namelijk in de rug van de Nederlandse bierconsument. De bierdrinker kan en mag niet de nieuwe melkkoe worden, niet van de Nederlandse brouwers en niet van de overheid.'
Die mensen weten niet heel erg wat ze willen. Hoge prijs, lage prijs. Niks is goed.
Ze kunnen beter een biertje gaan pakken.
pi_111915338
laat de vrije markt de vrije markt zijn.
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
pi_111915369
Voorzitter PINT
  woensdag 23 mei 2012 @ 09:36:36 #7
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_111915476
Misschien zoeken mensen niet per se een kwaliteitsproduct en nemen ze met minder genoegen. Keuze moet er zijn.
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_111916367
Wat belachelijk dit, de biermarkt is net zoals andere producten gewoon een vrije markt. Dat de bierprijs zo laag is, is gewoon een resultaat van concurrentie. Als de consument goedkoop bier wilt drinken en geen duur "kwalitatief :') Heineken" dan is dat gewoon een keuze, ik drink ook die goedkope zeik.

quote:
wijs ik er op dat het niet onze bedoeling is dat deze maatregel de portemonnee van de overheid gaat spekken door middel van accijnsverhogingen.
Nee hij wil dat de brouwers er vandoor gaan met een prijsverhoging... Heb ik het duizend keer liever dat de overheid het krijgt, scheelt weer iets voor het begrotingstekort. Daarnaast gaan de accijnzen sowieso omhoog binnenkort voor geld in de schatkist.
pi_111916424
Ja goede zaak joh, nog meer laten regelen door de regering zijn ze goed in! ^O^

:{
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_111916525
Toch is het wel opvallend hoe veel goedkoper bier is geworden.

Vroegah moest je gewoon 30 gulden voor een kratje neertikken, nu betaal ik vaak maar 8,50 voor Bavaria of zo ^O^
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_111916558
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 10:14 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:
Toch is het wel opvallend hoe veel goedkoper bier is geworden.

Vroegah moest je gewoon 30 gulden voor een kratje neertikken, nu betaal ik vaak maar 8,50 voor Bavaria of zo ^O^
Bier en Bavaria in 1 zin? :?
pi_111916773
Het probleem zit hem natuurlijk bij de wurgcontracten van brouwerijen waar de horeca niet of moeilijk omheen kan.

Ik zie geen probleem met het gebruik van bier als lokkertje. Bij kip heb ik eerder mijn bedenkingen. Ook zie ik niet hoe brouwers en de kwaliteit hiermee onder druk zouden komen te staan. Ook Grolsch is regelmatig in de aanbieding. Dat betekent echt niet dat ze daar ineens van dat zoete kinderpils van gaan maken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_111916890
dan wordt het nog voordeliger om in het buitenland bier te halen, prima bier die duitsers en tjechen ^^ , mits gebrouwen volgens het rheinheidsgebod :P
Dit bericht is goedgekeurd door de NSA en de NVD en andere opsporingsdiensten.
pi_111917288
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 10:25 schreef longinus het volgende:
dan wordt het nog voordeliger om in het buitenland bier te halen, prima bier die duitsers en tjechen ^^ , mits gebrouwen volgens het rheinheidsgebod :P
Of twee meter lopen naar de super, of he-le-maal naar Duitsland. Ik weet wel wat ik doe.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_111929086
Rot op PINT!
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_111929120
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 10:14 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:
Toch is het wel opvallend hoe veel goedkoper bier is geworden.

Vroegah moest je gewoon 30 gulden voor een kratje neertikken, nu betaal ik vaak maar 8,50 voor Bavaria of zo ^O^
Het is dan ook vooral een lokkertje. Voor zover ik weet is Nederland ook het enige dure Westerse land waar het bier in de supermarkt zo goedkoop is. In Engeland en de VS betaal je echt veel voor een kratje van maar 12 flesjes.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_111929242
In mijn herinnering was een kratje goed pilsner iets van 20 euro begin jaren negentig en 25 eind jaren 90. Ik weet het niet meer zo precies want het heeft nooit mijn aankoopgedrag beinvloed. Dat zou betekenen dat het niet helemaal mee is gegaan met de inflatie en relatief wat goedkoper is geworden, maar niet dramatisch.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_111929304
Laat al die klote verenigingen lekker lullen. Als je de prijs te laag vind moet je maar kiezen met je portemonnee en niet anderen naaien.
  woensdag 23 mei 2012 @ 15:39:36 #19
3542 Gia
User under construction
pi_111929474
quote:
10s.gif Op woensdag 23 mei 2012 10:15 schreef Godtje het volgende:

[..]

Bier en Bavaria in 1 zin? :?
Wat is daar mis mee?
Bavaria is een prima pilsje. Alleen Grolsch gaat erboven.
pi_111929560
De Jan Linders hier heeft gemiddeld één keer in de 6 weken een actie met Brand bier. En dan meestal 3 halen/2 betalen dus dan haal ik 6 kratten en kan vooruit tot de volgende actie. Niet doen dus. :P
pi_111929633
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 15:33 schreef Weltschmerz het volgende:
In mijn herinnering was een kratje goed pilsner iets van 20 euro begin jaren negentig en 25 eind jaren 90. Ik weet het niet meer zo precies want het heeft nooit mijn aankoopgedrag beinvloed. Dat zou betekenen dat het niet helemaal mee is gegaan met de inflatie en relatief wat goedkoper is geworden, maar niet dramatisch.
dus 44 a 55 gulden bedoel je?
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_111929740
Alsof ze dat coma-zuipen met bier doen. Met 5% ben eerder buitenwesten door een watervergiftiging dan door de alcohol. Je pist het op bepaald moment met bier sneller uit dan je het erin kan gooien.
pi_111929852
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 15:45 schreef Casos het volgende:
Alsof ze dat coma-zuipen met bier doen. Met 5% ben eerder buitenwesten door een watervergiftiging dan door de alcohol. Je pist het op bepaald moment met bier sneller uit dan je het erin kan gooien.
Oke coole boy is in de huis die beweert dat je niet dronken kunt wordt van bier.

Het gaat alleen geleidelijker, waardoor je beter kunt doseren.
  woensdag 23 mei 2012 @ 15:51:01 #24
3542 Gia
User under construction
pi_111930006
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 15:45 schreef Casos het volgende:
Alsof ze dat coma-zuipen met bier doen. Met 5% ben eerder buitenwesten door een watervergiftiging dan door de alcohol. Je pist het op bepaald moment met bier sneller uit dan je het erin kan gooien.
Kids die een kilootje of 50 wegen, kunnen echt flink dronken worden van alleen bier.
pi_111930121
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 15:47 schreef Zombiehoofd het volgende:

[..]

Oke coole boy is in de huis die beweert dat je niet dronken kunt wordt van bier.

Het gaat alleen geleidelijker, waardoor je beter kunt doseren.
Dat zegt hij toch niet. Hij geeft alleen aan dat comazuipen vaker gaat via wodka en whisky. Of dat waar is weet ik niet, maar het kan.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_111930141
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 15:47 schreef Zombiehoofd het volgende:

[..]

Oke coole boy is in de huis die beweert dat je niet dronken kunt wordt van bier.

Het gaat alleen geleidelijker, waardoor je beter kunt doseren.
Je moet net iets beter de reacties lezen, ik zeg nergens dat je niet dronken kan worden van bier, alleen dat comazuipen doorgaans met iets sterkers dan bier gedaan wordt, omdat je wel heel erg veel bier moet drinken voor je jezelf in coma gezopen hebt.
  woensdag 23 mei 2012 @ 15:57:38 #27
65837 cerror
ik kom af en toe
pi_111930284
Wat een gelul. :')
Vanwege subjectieve smaak en een hilarisch achterlijk principe zouden wij meer moeten betalen voor bier?
Hoi, ik ben een lamzak met een passie voor flessen wasverzachter.
Neuk mijn oor en noem me Harry Mulisch
pi_111930352
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 15:54 schreef Casos het volgende:

[..]

Je moet net iets beter de reacties lezen, ik zeg nergens dat je niet dronken kan worden van bier, alleen dat comazuipen doorgaans met iets sterkers dan bier gedaan wordt, omdat je wel heel erg veel bier moet drinken voor je jezelf in coma gezopen hebt.
Ok ja dat klopt :@
  woensdag 23 mei 2012 @ 16:19:50 #29
342946 TweeGrolsch
Geen 18 ? Geen druppel!
pi_111931199
Die verdomde vrije markt weer!!! Omhoog met die prijzen!!!
  woensdag 23 mei 2012 @ 17:29:02 #30
321876 Cherna
Fuck the System
pi_111934501
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 15:45 schreef Casos het volgende:
Alsof ze dat coma-zuipen met bier doen. Met 5% ben eerder buitenwesten door een watervergiftiging dan door de alcohol. Je pist het op bepaald moment met bier sneller uit dan je het erin kan gooien.
Inderdaad, sterke drank hakt er beter in.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_111934578
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2012 15:51 schreef Gia het volgende:

[..]

Kids die een kilootje of 50 wegen, kunnen echt flink dronken worden van alleen bier.
Heb ik helemaal geen moeite mee :9
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
  Moderator woensdag 23 mei 2012 @ 17:33:45 #32
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_111934718
quote:
PINT, de enige onafhankelijke vertegenwoordiger van de Nederlandse bierconsument
+
quote:
Bier is een kwaliteitsproduct en mag niet langer als lokmiddel worden gebruikt.
= :')

er is geen enkele Nederlandse bierconsument die problemen heeft moet goedkoper bier en als ik een supermarkt was dan zette ik het ook in als lokmiddel :Y
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_111935185
Comazuipen met bier is toch wel een hele klus. Petje af voor degenen die dit lukt.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
pi_111935663
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 15:33 schreef Weltschmerz het volgende:
In mijn herinnering was een kratje goed pilsner iets van 20 euro begin jaren negentig en 25 eind jaren 90. Ik weet het niet meer zo precies want het heeft nooit mijn aankoopgedrag beinvloed. Dat zou betekenen dat het niet helemaal mee is gegaan met de inflatie en relatief wat goedkoper is geworden, maar niet dramatisch.
Toch knap dat jij in de jaren 90 al met euros betaalde.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  woensdag 23 mei 2012 @ 18:52:14 #35
331842 Paul_in_the_Dark
Ja hallo met in the Dark?!
pi_111937941
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2012 17:57 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Toch knap dat jij in de jaren 90 al met euros betaalde.
XD
  woensdag 23 mei 2012 @ 19:07:58 #36
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_111938735
Mawh. Liever opbokken met al die reclames.
  woensdag 23 mei 2012 @ 19:11:42 #37
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_111938936
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 15:54 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Dat zegt hij toch niet. Hij geeft alleen aan dat comazuipen vaker gaat via wodka en whisky. Of dat waar is weet ik niet, maar het kan.
alsof ze dat lusten :')

een laagje rum van papa en de rest aanvullen met cola :')
  woensdag 23 mei 2012 @ 19:15:39 #38
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_111939123
quote:
Dat is natuurlijk belachelijk voor een relatief gezond product bij matig alcoholgebruik.
lulwud
  woensdag 23 mei 2012 @ 19:22:01 #39
3542 Gia
User under construction
pi_111939432
quote:
7s.gif Op woensdag 23 mei 2012 19:07 schreef Life2.0 het volgende:
Mawh. Liever opbokken met al die reclames.
Hier hebben ze bij de c1000 een aparte hal volgestouwd met kratten bier. Kunnen het in de winkel niet bijbenen.
Nu moet je dus eerst bij de kassa aangeven hoeveel bier je wilt, afrekenen en dan naar die andere hal met je kassabon om het af te halen. Lang leve de reclames.
pi_111939625
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 09:36 schreef Id_do_her het volgende:
Misschien zoeken mensen niet per se een kwaliteitsproduct en nemen ze met minder genoegen. Keuze moet er zijn.
Dat.

Daarnaast is kwaliteit nogal een relatief begrip.
Conscience do cost.
  woensdag 23 mei 2012 @ 19:31:48 #41
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_111939871
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2012 19:22 schreef Gia het volgende:

[..]

Hier hebben ze bij de c1000 een aparte hal volgestouwd met kratten bier. Kunnen het in de winkel niet bijbenen.
Nu moet je dus eerst bij de kassa aangeven hoeveel bier je wilt, afrekenen en dan naar die andere hal met je kassabon om het af te halen. Lang leve de reclames.
:') ______

Nee maar heel serieus, behandel alcohol gewoon voor wat het is; een drug. Geen reclame, geen verkoop aan minderjarigen, geen kortingen en mensen gaan er vanzelf verantwoordelijk mee omgaan.
  woensdag 23 mei 2012 @ 20:09:38 #42
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_111941821
Bier, simpeler kan haast niet. :')

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
  Moderator woensdag 23 mei 2012 @ 20:12:39 #43
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_111941996
wegwezen Bansheeboy!!

bier is goddelijk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 23 mei 2012 @ 20:17:39 #44
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_111942296
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 20:12 schreef sp3c het volgende:
wegwezen Bansheeboy!!

bier is goddelijk
Daar verschillen wij van mening. Ik vind bier echt iets voor het simpele gepeupel. Het is niet alleen erg simpel en dom om iets lekker te moeten vinden wat eigenlijk stinkt en naar het schijnt niet te zuipen is behalve als je "het leert te drinken". :')

"Bier moet je leren drinken." Waarom? Als het smerig is doen we het toch lekker niet. :{

Ja.

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
  † In Memoriam † woensdag 23 mei 2012 @ 20:19:13 #45
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_111942394
Onder regels van de islam had je dit probleem niet.
  woensdag 23 mei 2012 @ 20:22:47 #46
3542 Gia
User under construction
pi_111942601
Bier hoef je niet te leren drinken, dat gaat vanzelf.
't Is gewoon lekker, zeker als het goed gekoeld is.

Overigens vind ik een ijskoud rosebiertje, 0,0, ook heerlijk met dit warme weer.
pi_111943883
quote:
15s.gif Op woensdag 23 mei 2012 20:17 schreef BansheeBoy het volgende:

"Bier moet je leren drinken." Waarom? Als het smerig is doen we het toch lekker niet. :{

Er zijn zoveel dingen die je als jongetje waarschijnlijk niet lekker vindt maar naarmate je ouder wordt en je smaak ontwikkeld opeens wel. Olijven vond ik vroeger puur vergif, tegenwoordig haal ik standaard elke zaterdag allerlei verschillende soorten olijven op de markt.

Zo werkt het nou eenmaal. Sommige dingen moet je eerst 'leren ervaren' voordat je het lekker vindt. Bier vond ik ook niets toen ik vroeger één klein slokje van papa mocht, maar ondertussen vind ik een koud biertje op een warme dag als deze juist heerlijk.


quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 20:22 schreef Gia het volgende:
Overigens vind ik een ijskoud rosebiertje, 0,0, ook heerlijk met dit warme weer.
Conscience do cost.
  Moderator woensdag 23 mei 2012 @ 21:12:48 #48
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_111945150
quote:
15s.gif Op woensdag 23 mei 2012 20:17 schreef BansheeBoy het volgende:

[..]

Daar verschillen wij van mening. Ik vind bier echt iets voor het simpele gepeupel. Het is niet alleen erg simpel en dom om iets lekker te moeten vinden wat eigenlijk stinkt
bier stinkt helemaal niet _O-

quote:
en naar het schijnt niet te zuipen is behalve als je "het leert te drinken". :')

"Bier moet je leren drinken." Waarom? Als het smerig is doen we het toch lekker niet. :{

Ja.

:{²
mwah, ijshockey moet je leren kijken ... maar als je het eenmaal kan is elke voetbalwedstrijd saai amateurtheater

en dit is geen mening waarover je kunt verschillen maar gewoon feiten, jij weet ook helemaal nix he :N
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator woensdag 23 mei 2012 @ 21:16:32 #49
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_111945380
als je al terugschrikt van dingen die je moet leren heb ik trouwens wel met je te doen :')

je eerste keer sex is ook altijd klote ... doet de BSB zeker ook niet aan?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 23 mei 2012 @ 21:23:14 #50
61910 mymoodfentje
SHENS troll'd hard
pi_111945739
Hoe minder overheid, hoe rijker de burger. Slecht plan dit.
"If you had a million years to do it, you couldn't rub out even half the "Fuck you" signs in the world."
Always look at the bright side of death
  woensdag 23 mei 2012 @ 21:28:08 #51
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_111945931
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 21:16 schreef sp3c het volgende:
je eerste keer sex is ook altijd klote
Spreek voor jezefl :{w

Seks is net als fietsen; dat kun je gewoon.

Ps.

Bier stinkt.
  woensdag 23 mei 2012 @ 21:30:28 #52
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_111946023
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 21:16 schreef sp3c het volgende:
je eerste keer sex is ook altijd klote ...
Dan weet je meer dan ik. :{

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
  woensdag 23 mei 2012 @ 21:31:12 #53
3542 Gia
User under construction
pi_111946058
quote:
Ben ik een lesbo omdat ik rosebier, ijskoud, best lekker vind?
pi_111946732
quote:
15s.gif Op woensdag 23 mei 2012 20:09 schreef BansheeBoy het volgende:
Bier, simpeler kan haast niet. :')

:{²
Rot op BansheeBoy, heb je wel eens gezien hoe ze bier maken? Dat doe je dus niet zomaar in een dag.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  woensdag 23 mei 2012 @ 22:10:30 #55
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_111948303
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 21:43 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Rot op BansheeBoy, heb je wel eens gezien hoe ze bier maken? Dat doe je dus niet zomaar in een dag.
Simpel in de zin van dat het drank voor het gepeupel is. Niet voor niks is de onderkant van de samenleving grootverbruiker aangaande deze vochtige drank. :{

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
  Moderator woensdag 23 mei 2012 @ 22:33:37 #56
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_111949756
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 21:28 schreef Life2.0 het volgende:

[..]

Spreek voor jezefl :{w

Seks is net als fietsen; dat kun je gewoon.
nou als het bij jou niet is verbeterd sinds de eerste keer en denkt dat het geniale sex is dan zou je eens wat vaker naar je partner moeten luisteren

quote:
Ps.

Bier stinkt.
lol, goeie grap _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 23 mei 2012 @ 22:37:02 #57
3542 Gia
User under construction
pi_111949991
Ik vind lamsvlees erg vies smaken, maar ja, dat moet je natuurlijk 'leren eten'!
pi_111951252
quote:
15s.gif Op woensdag 23 mei 2012 22:10 schreef BansheeBoy het volgende:

[..]

Simpel in de zin van dat het drank voor het gepeupel is. Niet voor niks is de onderkant van de samenleving grootverbruiker aangaande deze vochtige drank. :{

Ik dacht dat die mensen dat juist niet mochten drinken van hun geloof :?
Conscience do cost.
  woensdag 23 mei 2012 @ 22:54:35 #59
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_111951269
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 22:37 schreef Gia het volgende:
Ik vind lamsvlees erg vies smaken, maar ja, dat moet je natuurlijk 'leren eten'!
Niet doen joh, als je het niet lekker vindt moet je je zelf niet dwingen. :{

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
  woensdag 23 mei 2012 @ 22:55:07 #60
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_111951323
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 22:54 schreef ems. het volgende:

[..]

Ik dacht dat die mensen dat juist niet mochten drinken van hun geloof :?
De Sjonnies en Anita's van deze wereld drinken dit meer dan osmose. :{

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
  Moderator woensdag 23 mei 2012 @ 23:09:06 #61
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_111952240
daarom zijn ze zo vrolijk altijd :Y
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 23 mei 2012 @ 23:10:01 #62
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_111952305
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 23:09 schreef sp3c het volgende:
daarom zijn ze zo vrolijk altijd :Y
Nee, ze zijn zo vrolijk omdat ze elke dag uitslapen. :{

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
  Moderator woensdag 23 mei 2012 @ 23:10:21 #63
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_111952325
van het bierdrinken!
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 23 mei 2012 @ 23:11:17 #64
342946 TweeGrolsch
Geen 18 ? Geen druppel!
pi_111952388
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 19:31 schreef Life2.0 het volgende:

[..]

:') ______

Nee maar heel serieus, behandel alcohol gewoon voor wat het is; een drug. Geen reclame, geen verkoop aan minderjarigen, geen kortingen en mensen gaan er vanzelf verantwoordelijk mee omgaan.
Behandel mensen niet als kinderen.
  woensdag 23 mei 2012 @ 23:14:26 #65
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_111952586
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 23:11 schreef TweeGrolsch het volgende:

[..]

Behandel mensen niet als kinderen.
Dan trekken we dat door naar alles he:
dus zonder rbw de weg op, coke kopen op je 10e etc?
  woensdag 23 mei 2012 @ 23:44:58 #66
3542 Gia
User under construction
pi_111954362
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 23:14 schreef Life2.0 het volgende:

[..]

Dan trekken we dat door naar alles he:
dus zonder rbw de weg op, coke kopen op je 10e etc?
Er is toch al een minimum leeftijd om bier te mogen kopen, en ja, ook voor drugs en rookgerei.

Hoewel die leeftijd wmb wel naar 18 mag, eigenlijk.

Er zijn echt groepjes jongeren, net 16, die hun zakgeld omzetten in blikjes bier. Gewoon na school, ergens onder een bruggetje of zo, stiekem drinken.
Ouders weten dit niet, of willen het niet weten.

Ik heb er geen probleem mee dat ze af en toe drinken, op een feestje, of met stappen. Maar doordeweek, stiekem je geld opzuipen na schooltijd zou best moeilijker gemaakt mogen worden.
  Moderator woensdag 23 mei 2012 @ 23:47:50 #67
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_111954520
ik kreeg mijn eerste biertje ver voor mijn 16de na een gewonnen wedstrijd ... het was heerlijk *O*
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 23 mei 2012 @ 23:52:52 #68
3542 Gia
User under construction
pi_111954757
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 23:47 schreef sp3c het volgende:
ik kreeg mijn eerste biertje ver voor mijn 16de na een gewonnen wedstrijd ... het was heerlijk *O*
Ik ook hoor, maar dat waren andere tijden.
Ik moest ook regelmatig sigaretten gaan halen voor mijn moeder, toen ik 6 was. Winkel was om de hoek. Heel gewoon, toen.

Maar tegenwoordig hebben 16-jarigen best veel geld op zak. Dat had ik vroeger niet.
25 gulden voor de hele week.
pi_111955047
Sowieso moet het gestunt met bierprijzen afgelopen zijn. Maar om andere reden dan het feit dat bier een kwaliteitsproduct is. De werkelijke reden is dat alcohol veel te gemakkelijk toegankelijk is voor tieners. Het fenomeen comazuipen is enorm in opkomst en alcoholmisbruik richt grote schade aan in hersens van jongeren die nog volop in ontwikkeling zijn.

Alcoholgebruik is te vanzelfsprekend in onze samenleving, alcoholmisbruik wordt te vaak weggelachen of vergoeilijkt. Er is beleid nodig waarmee alcoholgebruik/-misbruik onder kwetsbare groepen wordt ingedamd. Prijsverhogingen zijn dan erg efficiënt.
  donderdag 24 mei 2012 @ 00:06:11 #70
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_111955285
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2012 23:44 schreef Gia het volgende:

[..]

Er is toch al een minimum leeftijd om bier te mogen kopen, en ja, ook voor drugs en rookgerei.

Hoewel die leeftijd wmb wel naar 18 mag, eigenlijk.

Er zijn echt groepjes jongeren, net 16, die hun zakgeld omzetten in blikjes bier. Gewoon na school, ergens onder een bruggetje of zo, stiekem drinken.
Ouders weten dit niet, of willen het niet weten.

Ik heb er geen probleem mee dat ze af en toe drinken, op een feestje, of met stappen. Maar doordeweek, stiekem je geld opzuipen na schooltijd zou best moeilijker gemaakt mogen worden.
Dus we behandelen we ze al als kinderen, wat is dus het probleem?

En ze kunnen het ook opmaken aan pokemons, voetbalplaatjes, gokautomaten, snoep, frikandelbroodjes, makeup en scooters.. Moeten wij dat nou echt ons probleem maken?

De grap is gewoon dat het ook HUN geld is, dus laat ze, fouten moet je zelf maken :Y
  donderdag 24 mei 2012 @ 00:10:12 #71
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_111955412
quote:
15s.gif Op donderdag 24 mei 2012 00:00 schreef Elfletterig het volgende:
Sowieso moet het gestunt met bierprijzen afgelopen zijn. Maar om andere reden dan het feit dat bier een kwaliteitsproduct is. De werkelijke reden is dat alcohol veel te gemakkelijk toegankelijk is voor tieners. Het fenomeen comazuipen is enorm in opkomst en alcoholmisbruik richt grote schade aan in hersens van jongeren die nog volop in ontwikkeling zijn.

Alcoholgebruik is te vanzelfsprekend in onze samenleving, alcoholmisbruik wordt te vaak weggelachen of vergoeilijkt. Er is beleid nodig waarmee alcoholgebruik/-misbruik onder kwetsbare groepen wordt ingedamd. Prijsverhogingen zijn dan erg efficiënt.
Gemakkelijke toegang is niet eens een probleem; als iemand het wilt kopen mag het best zonder te veel poespas gekocht worden (kijk nou naar de situatie met wiet waar ze panisch alles proberen te verbieden en daarmee dus problemen creeeren, laten we leren van onze fouten in het verleden..).

Het probleem zit hem in de aantrekkelijkheid. De keuze om wel of niet drugs tot je te nemen moet een zelfstandige keuze zijn zonder invloed van buitenaf; men moet zelf een rationele afweging kunnen maken of ze wel of niet gaan drinken. Op het moment is drinken normaal en niet drinken is raar, dat is gewoon fucked up :') :{
  Moderator donderdag 24 mei 2012 @ 00:12:25 #72
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_111955484
dan ga je ervanuit dat de overheid minder uitgeeft als het kleiner is, of meer uitgeeft aan de burger en dat is niet per definitie waar

nu ben ik all for een kleinere overheid maar we moeten er niet in gaan snijden om het snijden
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  donderdag 24 mei 2012 @ 00:12:48 #73
3542 Gia
User under construction
pi_111955494
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 00:06 schreef Life2.0 het volgende:

[..]

Dus we behandelen we ze al als kinderen, wat is dus het probleem?

En ze kunnen het ook opmaken aan pokemons, voetbalplaatjes, gokautomaten, snoep, frikandelbroodjes, makeup en scooters.. Moeten wij dat nou echt ons probleem maken?
Daar gaan hun hersenen niet van naar de gallemiesen.

Ik stel voor dat drank kopen, anders dan per consumptie in de kroeg of zo, pas mag vanaf de 18.
Het voorkomt dat jongeren ergens in parkjes, onder bruggen, achter garages enz, gaan zitten drinken. Vaak met vandalisme en/of geweld tot gevolg.
  donderdag 24 mei 2012 @ 00:20:39 #74
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_111955712
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2012 00:12 schreef Gia het volgende:

[..]

Daar gaan hun hersenen niet van naar de gallemiesen.

Ik stel voor dat drank kopen, anders dan per consumptie in de kroeg of zo, pas mag vanaf de 18.
Het voorkomt dat jongeren ergens in parkjes, onder bruggen, achter garages enz, gaan zitten drinken. Vaak met vandalisme en/of geweld tot gevolg.
Hangt allemaal af van de mate.. Als ze echte dag anderen in elkaar slaan voor hun pokemon kaartjes is het ook geen gezonde bezigheid he, zo mogen ze van mij best een paar biertjes drinken zolang ze dit maar zelf besloten hebben en niet uit peerpressure/conformeren naar de maatschappij..

Is opzich best aardig idee, alleen zul je altijd hebben dat mensen niet in een kroeg willen zitten (of dit te duur vinden) en dus wordt die goedkope supermarkt mix or dat kratje (lastig meenemen op de fiets wel :+ ) aantrekkelijk. Doe dit icm met veilige hangplekken en je hebt mijn stem ^O^
pi_111956659
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2012 23:52 schreef Gia het volgende:

[..]

Ik ook hoor, maar dat waren andere tijden.
Ik moest ook regelmatig sigaretten gaan halen voor mijn moeder, toen ik 6 was. Winkel was om de hoek. Heel gewoon, toen.

Maar tegenwoordig hebben 16-jarigen best veel geld op zak. Dat had ik vroeger niet.
25 gulden voor de hele week.
25 Gulden..?? Was je Pa directeur van de bromtollenfabriek.. :o ??
Ik moest zeuren om een tientje.. :(
  donderdag 24 mei 2012 @ 01:04:50 #76
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_111956705
Ik mocht kiezen welke chips we namen in het weekend :(
pi_111956712
quote:
15s.gif Op donderdag 24 mei 2012 00:00 schreef Elfletterig het volgende:
Sowieso moet het gestunt met bierprijzen afgelopen zijn. Maar om andere reden dan het feit dat bier een kwaliteitsproduct is. De werkelijke reden is dat alcohol veel te gemakkelijk toegankelijk is voor tieners. Het fenomeen comazuipen is enorm in opkomst en alcoholmisbruik richt grote schade aan in hersens van jongeren die nog volop in ontwikkeling zijn.
Comazuipen doe je niet met bier of wijn.
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_111956730
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 01:02 schreef Maron het volgende:

[..]

25 Gulden..?? Was je Pa directeur van de bromtollenfabriek.. :o ??
Ik moest zeuren om een tientje.. :(
3 euro per week hier. En het trieste was dat ik geen zakgeld meer kreeg toen ik iedere zaterdag van 7 tot 5 in een fabriek werkte want tja... ik had het toch niet meer nodig :') . En mijn zusje maar niets doen ;( .
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_111958203
Laten we het eerst even hebben over de bierprijzen in cafe's een tapje bier inkoop is duurder dan een flesje inkoop in de supermarkt, vind je het gek dat cafe's hun hoofd niet boven water kunnen houden.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  donderdag 24 mei 2012 @ 09:58:05 #80
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_111960470
quote:
15s.gif Op woensdag 23 mei 2012 20:17 schreef BansheeBoy het volgende:

[..]

Daar verschillen wij van mening. Ik vind bier echt iets voor het simpele gepeupel. Het is niet alleen erg simpel en dom om iets lekker te moeten vinden wat eigenlijk stinkt en naar het schijnt niet te zuipen is behalve als je "het leert te drinken". :')

"Bier moet je leren drinken." Waarom? Als het smerig is doen we het toch lekker niet. :{

Ja.

:{²
Nee, die shoarmatent van je vriendjes ruikt lekker... :r
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  donderdag 24 mei 2012 @ 10:00:12 #81
3542 Gia
User under construction
pi_111960513
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 01:02 schreef Maron het volgende:

[..]

25 Gulden..?? Was je Pa directeur van de bromtollenfabriek.. :o ??
Ik moest zeuren om een tientje.. :(
Was ook kleedgeld.

Mijn vader was een kleine zelfstandige.
  donderdag 24 mei 2012 @ 10:00:27 #82
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_111960518
quote:
15s.gif Op donderdag 24 mei 2012 00:00 schreef Elfletterig het volgende:
Sowieso moet het gestunt met bierprijzen afgelopen zijn. Maar om andere reden dan het feit dat bier een kwaliteitsproduct is. De werkelijke reden is dat alcohol veel te gemakkelijk toegankelijk is voor tieners. Het fenomeen comazuipen is enorm in opkomst en alcoholmisbruik richt grote schade aan in hersens van jongeren die nog volop in ontwikkeling zijn.

Alcoholgebruik is te vanzelfsprekend in onze samenleving, alcoholmisbruik wordt te vaak weggelachen of vergoeilijkt. Er is beleid nodig waarmee alcoholgebruik/-misbruik onder kwetsbare groepen wordt ingedamd. Prijsverhogingen zijn dan erg efficiënt.
Want als iets duur is wordt het niet gekocht. Of als iets illegaal is wordt het niet gebruikt.

naief
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_111960571
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2012 23:44 schreef Gia het volgende:

[..]

Er is toch al een minimum leeftijd om bier te mogen kopen, en ja, ook voor drugs en rookgerei.

Hoewel die leeftijd wmb wel naar 18 mag, eigenlijk.

Er zijn echt groepjes jongeren, net 16, die hun zakgeld omzetten in blikjes bier. Gewoon na school, ergens onder een bruggetje of zo, stiekem drinken.
Ouders weten dit niet, of willen het niet weten.

Ik heb er geen probleem mee dat ze af en toe drinken, op een feestje, of met stappen. Maar doordeweek, stiekem je geld opzuipen na schooltijd zou best moeilijker gemaakt mogen worden.
Toen ik 16, 17 was ging ik op donderdagavond altijd uit. Bier drinken in de stad. Vrijdag had ik toch de eerste 2 uur gym en dat kon makkelijk geskipped worden. Nu 13 jaar later ben ik een volledig functionerend lid van de maatschappij, met een goede opleiding, goede vaste baan, eigen huis, vrouw, kat en kind. Je maakt je teveel zorgen om niets.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  donderdag 24 mei 2012 @ 10:04:25 #84
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_111960595
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 10:03 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Toen ik 16, 17 was ging ik op donderdagavond altijd uit. Bier drinken in de stad. Vrijdag had ik toch de eerste 2 uur gym en dat kon makkelijk geskipped worden. Nu 13 jaar later ben ik een volledig functionerend lid van de maatschappij, met een goede opleiding, goede vaste baan, eigen huis, vrouw, kat en kind. Je maakt je teveel zorgen om niets.
Gia is ook een overbezorgde moeder. Als haar kinderen later groot zijn kunnen ze nog niet poepen zonder even te bellen met mams ;)
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_111960628
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 10:00 schreef maniack28 het volgende:
Want als iets duur is wordt het niet gekocht. Of als iets illegaal is wordt het niet gebruikt.
naief
Je moet me geen woorden in de mond leggen. Ik heb er niet voor gepleit om alcohol illegaal te maken. Integendeel, want dat zou problemen alleen maar vergroten.

Wat de prijs betreft: hoe hoger de prijs, des te hoger de drempel om het te kopen. Als een krat bier maar 8 of 9 euro kost, is dat voor jongeren prima te betalen. Is de prijs bijvoorbeeld 20 euro, dan wordt het toch wat kostbaarder. Prijsverhoging is natuurlijk niet het enige middel om alcoholgebruik te ontmoedigen. Ook goede voorlichting is belangrijk en ouders hebben een verantwoordelijkheid, die ze vaak niet nemen omdat ze zelf onvoldoende kennis hebben over de gevaren van overmatig alcoholgebruik bij jongeren.
pi_111960635
quote:
15s.gif Op donderdag 24 mei 2012 00:00 schreef Elfletterig het volgende:
Sowieso moet het gestunt met bierprijzen afgelopen zijn. Maar om andere reden dan het feit dat bier een kwaliteitsproduct is. De werkelijke reden is dat alcohol veel te gemakkelijk toegankelijk is voor tieners. Het fenomeen comazuipen is enorm in opkomst en alcoholmisbruik richt grote schade aan in hersens van jongeren die nog volop in ontwikkeling zijn.

Alcoholgebruik is te vanzelfsprekend in onze samenleving, alcoholmisbruik wordt te vaak weggelachen of vergoeilijkt. Er is beleid nodig waarmee alcoholgebruik/-misbruik onder kwetsbare groepen wordt ingedamd. Prijsverhogingen zijn dan erg efficiënt.
Op zich heb je hier wel gelijk in, maar het probleem ligt niet alleen bij jongeren. Als ik naar mijn schoonouders kijk bijvoorbeeld: elke dag gaan er bij hun wel 2 à 3 flessen rode wijn doorheen. Op een rustige dag that is. Mensen zijn gepensioneerd, hebben veel geld want hun hele leven goede banen gehad en alcohol is nu eenmaal onderdeel van hun leven. Mijn schoonvader stapt ook makkelijk nog in de auto na het nuttigen van 4 à 5 glazen wijn of flesjes bier. Heel normaal. Met prijsverhogingen alleen kom je er dus niet aangezien deze mensen toch bulken van het geld.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_111960755
Je mag geen reclame maken om mensen naar je winkel te lokken? En voor de rest deze:
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 09:27 schreef Netsplitter het volgende:
Wat is er gebeurd met de verantwoordelijkheid van de ouders van de coma zuipertjes?
Moet de overheid alles gaan regelen tegenwoordig?
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
  donderdag 24 mei 2012 @ 10:11:18 #88
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_111960769
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 10:05 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Je moet me geen woorden in de mond leggen. Ik heb er niet voor gepleit om alcohol illegaal te maken. Integendeel, want dat zou problemen alleen maar vergroten.

Wat de prijs betreft: hoe hoger de prijs, des te hoger de drempel om het te kopen. Als een krat bier maar 8 of 9 euro kost, is dat voor jongeren prima te betalen. Is de prijs bijvoorbeeld 20 euro, dan wordt het toch wat kostbaarder. Prijsverhoging is natuurlijk niet het enige middel om alcoholgebruik te ontmoedigen. Ook goede voorlichting is belangrijk en ouders hebben een verantwoordelijkheid, die ze vaak niet nemen omdat ze zelf onvoldoende kennis hebben over de gevaren van overmatig alcoholgebruik bij jongeren.
Ik had het over de algehele trend in dit land. Alcohol/rookwaar/drugs en al het andere dat kwaad en evil is.
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  donderdag 24 mei 2012 @ 10:13:08 #89
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_111960816
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 10:05 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Op zich heb je hier wel gelijk in, maar het probleem ligt niet alleen bij jongeren. Als ik naar mijn schoonouders kijk bijvoorbeeld: elke dag gaan er bij hun wel 2 à 3 flessen rode wijn doorheen. Op een rustige dag that is. Mensen zijn gepensioneerd, hebben veel geld want hun hele leven goede banen gehad en alcohol is nu eenmaal onderdeel van hun leven. Mijn schoonvader stapt ook makkelijk nog in de auto na het nuttigen van 4 à 5 glazen wijn of flesjes bier. Heel normaal. Met prijsverhogingen alleen kom je er dus niet aangezien deze mensen toch bulken van het geld.
De issue hier is dat jezelf katslam zuipen, itt drugsgebruik, volledig geaccepteerd is in de maatschappij. Iedereen vind het normaal als je dronken bent, maar blowen of coke snuiven is ineens een heel ander verhaal. In feite heb je dus een mentaliteitsverandering nodig om alcohol tot drugs te maken... Tenminste, als dat is wat je wilt....
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_111961004
-edit- verkeerd gelezen
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_111961109
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 01:05 schreef RabbitHeart het volgende:
Comazuipen doe je niet met bier of wijn.
Dat stelde ik ook niet. Ik stelde dat alcohol te gemakkelijk toegankelijk is voor jongeren. En één van de zaken waaruit dat blijkt, is de opmars van comazuipen. Zie onderstaande artikelen over de situatie in Nederland en Engeland:

Nederland: http://www.volkskrant.nl/(...)uipers-in-2011.dhtml
Engeland: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)eiend-probleem.dhtml

En comazuipen is niet eens zozeer alleen een probleem onder jongeren, maar hier geldt het oude gezegde: jong geleerd, is oud gedaan.

quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 00:10 schreef Life2.0 het volgende:
Gemakkelijke toegang is niet eens een probleem; als iemand het wilt kopen mag het best zonder te veel poespas gekocht worden (kijk nou naar de situatie met wiet waar ze panisch alles proberen te verbieden en daarmee dus problemen creeeren, laten we leren van onze fouten in het verleden..).

Het probleem zit hem in de aantrekkelijkheid. De keuze om wel of niet drugs tot je te nemen moet een zelfstandige keuze zijn zonder invloed van buitenaf; men moet zelf een rationele afweging kunnen maken of ze wel of niet gaan drinken. Op het moment is drinken normaal en niet drinken is raar, dat is gewoon fucked up :') :{
Met "gemakkelijke toegang" doelde ik niet op barrières in de vorm van verboden, ik doelde op de lage prijs van drank. Wat bier betreft, is er haast elke week wel ergens een scherpe aanbieding in de supermarkt. Er zijn complete websites te vinden waar alle aanbiedingen op een rij staan. Wie een beetje slim winkelt, koopt voor hooguit 8 euro een krat bier van een A-merk. En huismerken zijn soms nog goedkoper.

Dat neemt trouwens niet weg dat ik het (ook) volledig eens ben met je laatste alinea. Wat ik eerder al zei: alcoholgebruik is te zeer vanzelfsprekend. Het wordt heel normaal gevonden dat jongeren van pakweg 13-14 jaar een biertje drinken. De nadelen daarvan worden relativerend weggewimpeld en de tijdsgeest is ook dat iedereen wars is van betutteling. Dus wie waarschuwt voor de gevaren, is al gauw een zeikerd, die vast zelf geen leven heeft...
pi_111961411
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 10:05 schreef Nielsch het volgende:
Op zich heb je hier wel gelijk in, maar het probleem ligt niet alleen bij jongeren. Als ik naar mijn schoonouders kijk bijvoorbeeld: elke dag gaan er bij hun wel 2 à 3 flessen rode wijn doorheen. Op een rustige dag that is. Mensen zijn gepensioneerd, hebben veel geld want hun hele leven goede banen gehad en alcohol is nu eenmaal onderdeel van hun leven. Mijn schoonvader stapt ook makkelijk nog in de auto na het nuttigen van 4 à 5 glazen wijn of flesjes bier. Heel normaal. Met prijsverhogingen alleen kom je er dus niet aangezien deze mensen toch bulken van het geld.
Je beschrijft in het klein wat men inderdaad op grotere schaal ook wel waarneemt. Onder ouderen neemt alcoholmisbruik fors toe. Het is inderdaad ook de generatie die rustig met drank op achter het stuur stapt, want dat was vroeger ook geen probleem en ach, de pakkans is toch niet zo groot. Bovendien is deze groep mensen vroeger slecht voorgelicht (en evenmin hebben ze hun kinderen goed voorgelicht) over het onderwerp.

Ik deel inderdaad je opvatting dat je er niet alleen komt met prijsverhogingen. Betere voorlichting is ook nodig. En zeker bij drankrijders zou ik me prima kunnen voorstellen dat je de boetes afhankelijk maakt van het inkomen of vermogen dat mensen bezitten. Maar dat is weer een heel andere discussie. De kern is dat gedragsbeïnvloeding nodig is. Zeker als ze de weg op gaan, want daarmee brengen ze anderen in gevaar.

En voor de goede orde: als iemand met te veel drank op een ernstig ongeluk veroorzaakt, bijvoorbeeld iemand doodrijdt, moet en mag het niet zo zijn dat de rechter het alcoholgebruik wegredeneert. Wie met drank op achter het stuur stapt, is per definitie fout. Punt. Ook dat is gedragsbeïnvloeding.
  donderdag 24 mei 2012 @ 11:07:49 #93
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_111962631
baalt dat de 2,5 lemon van grolsch er niet meer is de stenders variant is net wat minder.. wat 2% kan doen met de smaak :'(

en idd de meeste jeugd drinkt in me sterke drank.. tenminste ik deed dat wel vroeger :%
Er staat nog een vraag voor u open!!
  donderdag 24 mei 2012 @ 11:17:58 #94
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_111963048
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 09:58 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Nee, die shoarmatent van je vriendjes ruikt lekker... :r
Niet naar toe gaan. Van mij hoef je het niet te leren om het fijn te vinden. :')

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
  donderdag 24 mei 2012 @ 11:22:06 #95
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_111963203
quote:
15s.gif Op donderdag 24 mei 2012 11:17 schreef BansheeBoy het volgende:

[..]

Niet naar toe gaan. Van mij hoef je het niet te leren om het fijn te vinden. :')

:{²
bier ook niet
Er staat nog een vraag voor u open!!
  Forum Admin donderdag 24 mei 2012 @ 11:45:16 #96
232445 crew  Specularium
pi_111964221
Het gaat inmiddels een stapje verder.

quote:
GGD: geen drank in supermarkt

De leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol moet van 16 naar 18 jaar, drank mag niet meer verkocht worden in de supermarkt en er moet een minimumprijs voor alcohol komen. Daarvoor pleit Laurent de Vries, directeur van GGD Nederland.

De Vries keert zich tegen recente prijsacties van supermarkten, waarbij drie kratten bier voor de prijs van twee de deur uitgaan. "Het kan toch niet zo zijn dat een flesje bronwater duurder is dan een flesje bier", aldus De Vries.

Rotterdam
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt volgens de gezondheidsdienst dat door ruime beschikbaarheid en een lage prijs van drank mensen meer gaan drinken.

De GGD wil vooral alcoholmisbruik onder jongeren beperken. Een maand geleden gaf de gemeente Rotterdam ook al aan de leeftijdsgrens voor alcohol te willen verhogen naar 18 jaar.
pi_111964306
quote:
15s.gif Op donderdag 24 mei 2012 00:00 schreef Elfletterig het volgende:
Sowieso moet het gestunt met bierprijzen afgelopen zijn. Maar om andere reden dan het feit dat bier een kwaliteitsproduct is. De werkelijke reden is dat alcohol veel te gemakkelijk toegankelijk is voor tieners. Het fenomeen comazuipen is enorm in opkomst en alcoholmisbruik richt grote schade aan in hersens van jongeren die nog volop in ontwikkeling zijn.

Alcoholgebruik is te vanzelfsprekend in onze samenleving, alcoholmisbruik wordt te vaak weggelachen of vergoeilijkt. Er is beleid nodig waarmee alcoholgebruik/-misbruik onder kwetsbare groepen wordt ingedamd. Prijsverhogingen zijn dan erg efficiënt.
Als je een kinderwens hebt moet je kinderen nemen, niet volwassenen als kinderen gaan behandelen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_111966840
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 10:23 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Dat stelde ik ook niet. Ik stelde dat alcohol te gemakkelijk toegankelijk is voor jongeren. En één van de zaken waaruit dat blijkt, is de opmars van comazuipen. Zie onderstaande artikelen over de situatie in Nederland en Engeland:

Nederland: http://www.volkskrant.nl/(...)uipers-in-2011.dhtml
Engeland: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)eiend-probleem.dhtml

En comazuipen is niet eens zozeer alleen een probleem onder jongeren, maar hier geldt het oude gezegde: jong geleerd, is oud gedaan.

[..]

Met "gemakkelijke toegang" doelde ik niet op barrières in de vorm van verboden, ik doelde op de lage prijs van drank. Wat bier betreft, is er haast elke week wel ergens een scherpe aanbieding in de supermarkt. Er zijn complete websites te vinden waar alle aanbiedingen op een rij staan. Wie een beetje slim winkelt, koopt voor hooguit 8 euro een krat bier van een A-merk. En huismerken zijn soms nog goedkoper.

Dat neemt trouwens niet weg dat ik het (ook) volledig eens ben met je laatste alinea. Wat ik eerder al zei: alcoholgebruik is te zeer vanzelfsprekend. Het wordt heel normaal gevonden dat jongeren van pakweg 13-14 jaar een biertje drinken. De nadelen daarvan worden relativerend weggewimpeld en de tijdsgeest is ook dat iedereen wars is van betutteling. Dus wie waarschuwt voor de gevaren, is al gauw een zeikerd, die vast zelf geen leven heeft...
Eens! Ik erger me dood aan die altijd en overal aanwezige drankcultuur hier in NL. En als je er iets van zegt, heb jij het gedaan. Verder vind ik het zo irritant hypocriet, dat er m.b.t. tabak/sigaretten met 2 maten gemeten wordt, terwijl alcohol minstens zo slecht is.

Als vorm van gedragsbeïnvloeding ben ik dus absoluut vóór een flinke stijging van de prijs. Liever gisteren dan morgen.
pi_111966893
quote:
14s.gif Op donderdag 24 mei 2012 10:34 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Je beschrijft in het klein wat men inderdaad op grotere schaal ook wel waarneemt. Onder ouderen neemt alcoholmisbruik fors toe. Het is inderdaad ook de generatie die rustig met drank op achter het stuur stapt, want dat was vroeger ook geen probleem en ach, de pakkans is toch niet zo groot. Bovendien is deze groep mensen vroeger slecht voorgelicht (en evenmin hebben ze hun kinderen goed voorgelicht) over het onderwerp.

Ik deel inderdaad je opvatting dat je er niet alleen komt met prijsverhogingen. Betere voorlichting is ook nodig. En zeker bij drankrijders zou ik me prima kunnen voorstellen dat je de boetes afhankelijk maakt van het inkomen of vermogen dat mensen bezitten. Maar dat is weer een heel andere discussie. De kern is dat gedragsbeïnvloeding nodig is. Zeker als ze de weg op gaan, want daarmee brengen ze anderen in gevaar.

En voor de goede orde: als iemand met te veel drank op een ernstig ongeluk veroorzaakt, bijvoorbeeld iemand doodrijdt, moet en mag het niet zo zijn dat de rechter het alcoholgebruik wegredeneert. Wie met drank op achter het stuur stapt, is per definitie fout. Punt. Ook dat is gedragsbeïnvloeding.
Niemand dwingt je met alcohol op in je auto te kruipen, dus valt dit wmb gewoon onder voorbedachte rade en dus moord. De straf moet navenant zijn.
  Forum Admin donderdag 24 mei 2012 @ 13:13:33 #100
232445 crew  Specularium
pi_111967523
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 12:58 schreef just_a_girl_2 het volgende:

[..]

Niemand dwingt je met alcohol op in je auto te kruipen, dus valt dit wmb gewoon onder voorbedachte rade en dus moord. De straf moet navenant zijn.
Nee, want de intentie is niet iemand dood te rijden. Dood door schuld is het.
pi_111967702
quote:
9s.gif Op donderdag 24 mei 2012 13:13 schreef Specularium het volgende:

[..]

Nee, want de intentie is niet iemand dood te rijden. Dood door schuld is het.
Misschien niet de intentie, maar wel degelijk schijt hebben aan de mogelijkheid!
  donderdag 24 mei 2012 @ 14:58:57 #102
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_111971505
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 13:17 schreef just_a_girl_2 het volgende:

[..]

Misschien niet de intentie, maar wel degelijk schijt hebben aan de mogelijkheid!
Dat is de grap juist..
pi_111972158
Laten we bier lekker duur gaan maken dan wordt het ook weer lonend om thuis alcohol te gaan stoken. Dat er dan jaarlijks wat methanol doden gaan vallen daar moeten we ons dan maar bij neerleggen.

Belachelijk in ieder geval om de prijzen te gaan verhogen omdat er zogenaamd tegenwoordig een probleem zou zijn terwijl dit er altijd al was, maar tegenwoordig elke scheet uitvergroot wordt door de media en dan denken de bestuurders dat ze daarop moeten sturen. :')
  Overall beste user 2022 donderdag 24 mei 2012 @ 15:54:53 #104
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_111973522
Een minimumprijs? Een MAXIMUMprijs zal die gek bedoelen.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_111973592
Serieus, waarom is dit een zaak voor de regering? Elke malloot moet toch gewoon lekker zelf kunnen weten hoe en of hij zijn leven wil vergallen door je zelf de verdoemenis in te snuiven/roken/zuipen. Dit is toch godverdomme een vrij land of hoe zit dat?? Shit joh.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  donderdag 24 mei 2012 @ 19:05:57 #106
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_111980854
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 11:22 schreef theguyver het volgende:

[..]

bier ook niet [ afbeelding ]
Roepen ze wel altijd. Dat je bier moet leren drinken. :')

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
  Forum Admin donderdag 24 mei 2012 @ 19:07:41 #107
232445 crew  Specularium
pi_111980923
quote:
15s.gif Op donderdag 24 mei 2012 19:05 schreef BansheeBoy het volgende:

[..]

Roepen ze wel altijd. Dat je bier moet leren drinken. :')

:{²
Ja, net als koffie met melk en suiker, want dat is ook gewoon smerig.
  donderdag 24 mei 2012 @ 19:10:45 #108
171605 henkde_j
BAM BAM BAM
pi_111981015
Geen verkeerd idee. Het bier is gewoon te koop in de supermarkt. Het zou mooi zijn als de wat gezondere producten goedkoper worden van de prijsstijging van het bier. :)
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
  donderdag 24 mei 2012 @ 19:11:20 #109
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_111981039
quote:
9s.gif Op donderdag 24 mei 2012 19:07 schreef Specularium het volgende:

[..]

Ja, net als koffie met melk en suiker, want dat is ook gewoon smerig.
Niet leren drinken dan. :{

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
  donderdag 24 mei 2012 @ 19:46:03 #110
132605 kawotski
Il Dottore
pi_111982379
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 10:14 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:
Toch is het wel opvallend hoe veel goedkoper bier is geworden.

Vroegah moest je gewoon 30 gulden voor een kratje neertikken, nu betaal ik vaak maar 8,50 voor Bavaria of zo ^O^
Dat heet nu marktwerking, kunnen ze bij de overheden nog wat van leren
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
pi_111983163
quote:
15s.gif Op woensdag 23 mei 2012 22:10 schreef BansheeBoy het volgende:

[..]

Simpel in de zin van dat het drank voor het gepeupel is. Niet voor niks is de onderkant van de samenleving grootverbruiker aangaande deze vochtige drank. :{

:{²
Wat een onzin. Aan de bovenkant van de samenleving drinken ze net zo goed een hele hoop bier. In alle lagen van de samenleving wordt veel bier gedronken. Door de werkloze Sjonnie, door Achmed de Kutmarokkaan, door Piet van de postkamer, door Kees de consultant, door Hendrik-Jan de hockeyer en door Diederick de directeur.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  donderdag 24 mei 2012 @ 20:42:50 #112
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')