Niet zo zaniken...nieuwsbericht is nieuwsbericht...quote:
Juh ook herkenbaar voor mij. Ben nu 26, al flink wat banen versleten, maar toch nergens een vast contract kunnen krijgen. Is gewoon stomvervelend want ik ben nu gewoon echt op de leeftijd dat ik mijn eigen leven aan het opbouwen ben. Ik wil een toekomst, ik wil een huis, trouwen met mijn vriend, kinderen, heel de klimbam. En zolang ik geen vaste baan heb kan ik naar die toekomstdromen dus echt wel fluiten.quote:Op donderdag 23 februari 2012 22:44 schreef Macabrefuture het volgende:
Herkenbaar in mijn omgeving en bij mij thuis. Ook tijdelijk contract. vaste collega,s krijgen extra workshops. Ik doe niet mee, hun lopen voorop.
Ja, en dan heb je de "juiste" studie gedaan, en is er geen werk te vinden dat past bij je studie..quote:Op donderdag 23 februari 2012 22:46 schreef Zihuatanejo het volgende:
Als men een "juiste" studie hebt gedaan valt het mee. Althans in mijn vriendenkring.
Sterker nog, mijn ervaring leert dat je maar 3 tijdelijke contracten krijgt, je dan 3 maanden weg moet, en dan weer terug kan komen om vervolgens weer opnieuw te beginnen. Echt zo'n bullshit vind ik dat. Als iemand goed werk doet hoort ie gewoon een vast contract te krijgen. Ongeacht je leeftijd.quote:Op donderdag 23 februari 2012 22:55 schreef Jellereppe het volgende:
Ben pas 21 jaar. Maar hoor al een tijdje verhalen om mij heen dat vaste contracten een utopie zijn. En dan wil Kamp nog het ontslagrecht gaan versoepelen. Werkgevers kunnen je 7 jaar lang tijdelijke contracten aanbieden. Wat moet je dan als je aan het vegin van je leven staat.
Wat een tijd om in te leven. 3 tijdelijke contracten en dan weer 3 maanden thuis zitten.quote:Op donderdag 23 februari 2012 22:56 schreef DjinN het volgende:
[..]
Sterker nog, mijn ervaring leert dat je maar 3 tijdelijke contracten krijgt, je dan 3 maanden weg moet, en dan weer terug kan komen om vervolgens weer opnieuw te beginnen. Echt zo'n bullshit vind ik dat. Als iemand goed werk doet hoort ie gewoon een vast contract te krijgen. Ongeacht je leeftijd.
Jep...tis idd gewoon een kuttijd qua werkquote:Op donderdag 23 februari 2012 22:59 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Wat een tijd om in te leven. 3 tijdelijke contracten en dan weer 3 maanden thuis zitten.Gelukkig duurt mijn opleiding nog een aantal jaar. Maar zie de toekomst van de jonge generatie niet rooskleurig in.
Dat lijkt mij verre van fijn. Hopelijk bemachtig je die vaste baan. De economie doet zich de das om als ze jonge twintigers en dertigers geen vast contract aanbieden. Je spendeert toch minder, lijkt mij.quote:Op donderdag 23 februari 2012 23:01 schreef DjinN het volgende:
[..]
Jep...tis idd gewoon een kuttijd qua werkEn tegenwoordig doen ze al moeilijk als je nog geen ervaring hebt. Wat is dat nou weer voor kutzooi? Je moet toch ergens ervaring opdoen en de kans krijgen om alles te leren ??? Ik werk dan in de communicatiebranche, dus is het gelukkig voor mij niet belachelijk moeilijk om werk te vinden. Maar wel om werk te HOUDEN. Elke dag ben ik bang dat ik weer om een of andere reden mijn baan verlies. Die onzekerheid, daar word ik gewoon doodmoe van.
Een juiste studie is volgens mijn definitie dat er ook flink wat werkgelegenheid in zit. Natuurlijk kan veranderingen in wereldeconomie en bepaalde trends roet in het eten gooien, maar wie begint met filosofie en psychologie moet niet veel verwachtingen hebben.quote:Op donderdag 23 februari 2012 22:47 schreef DjinN het volgende:
[..]
Ja, en dan heb je de "juiste" studie gedaan, en is er geen werk te vinden dat past bij je studie..En dus blijf je rondgaan in het kringetje
Mwa mijn vriendin en ik hebben beide ook geen vaste baan maar ik kan ook niet zeggen dat we ons nou zo geremd voelen. Oke we kunnen geen huis kopen maar dat is voorlopig toch niet echt verstandig. We hebben voorlopig nog geen zin in trouwen en kinderen maar er is weinig dat ons zou kunnen tegenhouden.quote:Op donderdag 23 februari 2012 22:46 schreef DjinN het volgende:
[..]
Juh ook herkenbaar voor mij. Ben nu 26, al flink wat banen versleten, maar toch nergens een vast contract kunnen krijgen. Is gewoon stomvervelend want ik ben nu gewoon echt op de leeftijd dat ik mijn eigen leven aan het opbouwen ben. Ik wil een toekomst, ik wil een huis, trouwen met mijn vriend, kinderen, heel de klimbam. En zolang ik geen vaste baan heb kan ik naar die toekomstdromen dus echt wel fluiten.
De politiek zet nu wel erg in om het werkgevers zo makkelijk mogelijk te maken om weer van werknemers af te kunnen. Ik ben bang dat politieke partijen daar nu mee instemmen en het later niet meer terug kunnen draaien waardoor mensen niets meer op lange termijn kunnen plannen zoals enkelen hier ook al aangeven..quote:Op vrijdag 24 februari 2012 00:26 schreef Hexagon
[b]Als de arbeidsmarkt weer aantrekt zal dat ook wel weer veranderen. Het is een kwestie van uitzitten. Dat was begin jaren 80 ook zo.
Vakmannen zijn inderdaad spekkoper momenteelquote:Op vrijdag 24 februari 2012 00:59 schreef erik666 het volgende:
Ik heb een vaste loodgieter en timmerman die komen om in het werk.
En je baas moet dat gaan faciliteren? Ik zou als baas ook niet staan te springen om vrouwen met een kinderwens.quote:Op donderdag 23 februari 2012 22:46 schreef DjinN het volgende:
[..]
Juh ook herkenbaar voor mij. Ben nu 26, al flink wat banen versleten, maar toch nergens een vast contract kunnen krijgen. Is gewoon stomvervelend want ik ben nu gewoon echt op de leeftijd dat ik mijn eigen leven aan het opbouwen ben. Ik wil een toekomst, ik wil een huis, trouwen met mijn vriend, kinderen, heel de klimbam. En zolang ik geen vaste baan heb kan ik naar die toekomstdromen dus echt wel fluiten.
Vind je het gek, als ik zo om me heen kijk doet driekwart van de Nederlanders een flutstudie, allemaal "marketing en communicatie", "vrijetijds management", of welke andere management studie dan ook, in Nederland hebben we 9 miljoen mensen die 6 miljoen mensen moeten managen, als vakman zijnde heb ik geen enkele vorm van klagen, in december zijn er 3 collega's van me weggegaan, en die posities krijgen we zeer slecht opgevult, uit nood hebben ze maar een junior aangenomen die we zelf gaan opleiden.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 01:02 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Vakmannen zijn inderdaad spekkoper momenteel
Dat moeten we inderdaad met zijn allen niet willen; een middenklasse met kinderen. Stel je voor dat we in de toekomst ook nog een middenklasse zouden hebben, dan zou jouw "faciliterende" werkgever zijn rotzooi nog altijd aan klanten kunnen slijten. Maar kortetermijnwinst is tegenwoordig belangrijker als bestaansrecht in de toekomst, jammer alleen dat Nederland economische zelfmoord pleegt als men in die "visie" blijft volharden...quote:Op vrijdag 24 februari 2012 06:45 schreef raptorix het volgende:
[..]
En je baas moet dat gaan faciliteren? Ik zou als baas ook niet staan te springen om vrouwen met een kinderwens.
Maak je borst maar nat, begin jaren 90 zat ik zonder fatsoenlijke opleiding zonder werk, was bereid alles aan te pakken, ook uitzendwerk, en dat was er zelfs niet altijd, soms paar dagen industrieel werk, maar werd je na paar dagen gewoon naar huis gestuurt, heb jarenlang lopen kloten, zelfs zo erg dat ik in depressie terecht kwam. Maar het goede nieuws, het word gerust wel weer beter, elke 10 a 15 jaar heb je zo een periode, mijn advies: ontwikkel je skills, maakt niet uit wat, kies vooral iets wat je leuk vind, niets is zo dodelijk als met tegenzin naar je werk gaan.quote:Op donderdag 23 februari 2012 23:01 schreef DjinN het volgende:
[..]
Jep...tis idd gewoon een kuttijd qua werkEn tegenwoordig doen ze al moeilijk als je nog geen ervaring hebt. Wat is dat nou weer voor kutzooi? Je moet toch ergens ervaring opdoen en de kans krijgen om alles te leren ??? Ik werk dan in de communicatiebranche, dus is het gelukkig voor mij niet belachelijk moeilijk om werk te vinden. Maar wel om werk te HOUDEN. Elke dag ben ik bang dat ik weer om een of andere reden mijn baan verlies. Die onzekerheid, daar word ik gewoon doodmoe van.
En hoe denk je dat het ging voordat zaken als kinderopvang werden vergoed?quote:Op vrijdag 24 februari 2012 06:54 schreef DDDDDaaf het volgende:
[..]
Dat moeten we inderdaad met zijn allen niet willen; een middenklasse met kinderen. Stel je voor dat we in de toekomst ook nog een middenklasse zouden hebben, dan zou jouw "faciliterende" werkgever zijn rotzooi nog altijd aan klanten kunnen slijten. Maar kortetermijnwinst is tegenwoordig belangrijker als bestaansrecht in de toekomst, jammer alleen dat Nederland economische zelfmoord pleegt als men in die "visie" blijft volharden...
Hier ben ik het wel grotendeels mee eens. Mensen willen alles en weigeren te kiezen. Kijk naar je situatie en stem daar je leven op af.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 07:01 schreef raptorix het volgende:
[..]
En hoe denk je dat het ging voordat zaken als kinderopvang werden vergoed?
Het punt is dat mensen tegenwoordig geen keuzes willen maken, ze willen wel 3 keer op vakantie, een duur koophuis, en dan natuurlijk ook kinderen. En wie gaat het betalen? Juist de baas.
Nu is dit voor onderneming met 20.000 werknemers nog vaak te behappen, maar wat denk je hoe dit zit met laten we zeggen een cafe met 4 man personeel? Wat denk je wat het voor een impact heeft wanneer een eigenaar in 1 keer 900 euro per maand moet gaan bijdragen aan kinderopvang?
Goed punt. Door versoepeling van het ontslagrecht zal het makkelijker worden om aan werk te komen. En makkelijker worden om aan 'vast' werk te komen, en die verandering zal ook op de hypotheekmarkt niet zonder gevolgen blijven.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 00:26 schreef Hexagon het volgende:
Het komt gewoon door economische tegenwind. Dan loopt werkloosheid op en zullen er minder mensen vast aangenomen worden. Zeker in een tijd dat bedrijven onzeker zijn is het niet handig om aan grote groepen vast personeel vast te zitten aangezien tegenvallende cijfers dan een bedrijf bijzonder in de problemen kunnen brengen.
In die zin bieden tijdelijke contracten nog wel enige mogelijkheden om aan het werk te komen. Juist de starre verhoudingen in de zuidelijke landen zorgen voor de grote werkloosheid.
Als de arbeidsmarkt weer aantrekt zal dat ook wel weer veranderen. Het is een kwestie van uitzitten. Dat was begin jaren 80 ook zo.
Het hangt idd ook wel een beetje van de soort studie die je hebt af. Een ICT'er heeft sneller een vaste baan dan een architect momenteel.
Dat is inderdaad ook zo. Wanneer minder vaste arbeidsrelaties de norm worden kunnen banken niet meer op oude voet hypotheken verstrekken en dus met nieuw beleid moeten komen.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 11:34 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Goed punt. Door versoepeling van het ontslagrecht zal het makkelijker worden om aan werk te komen. En makkelijker worden om aan 'vast' werk te komen, en die verandering zal ook op de hypotheekmarkt niet zonder gevolgen blijven.
Daar is geen versoepeling van het ontslagrecht voor nodig, dat gaat over 5 a 10 jaar vanzelf vanwege de vergrijzing. Als heel 55+ Nederland straks met pensioen is bidden en smeken werkgevers weer of je alsjeblieft bij ze aan de slag wil. Dan eis je als werknemer om te beginnen gewoon een vast contract. De gouden tijden voor de werknemer komen vanzelf weer terug.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 11:34 schreef Janneke141 het volgende:
Goed punt. Door versoepeling van het ontslagrecht zal het makkelijker worden om aan werk te komen. En makkelijker worden om aan 'vast' werk te komen, en die verandering zal ook op de hypotheekmarkt niet zonder gevolgen blijven.
Mensen die niet weten dat een vrouwen tijdens zwangerschapsverlof niet door de werkgever betaald worden.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 11:11 schreef Big-Ern het volgende:
[..]
Hier ben ik het wel grotendeels mee eens. Mensen willen alles en weigeren te kiezen. Kijk naar je situatie en stem daar je leven op af.
Het klinkt wellicht cru, maar inderdaad. Als ik een kleine werkgever zou zijn en ik zou ook liever een man dan een jonge vrouw waarbij de kans groot is dat ze nog een kinderwens heeft aannemen. Het is voor die kleine werkgever amper te betalen.
Klopt, dit zie je al in de zorg, bij minder populaire artsenberoepen zoals de GGZ, GGD en verpleeghuiswereld. De oudere artsen doen een stap terug, maar verse artsen zijn er dan nauwelijks, zeker buiten de Randstad niet. Je krijgt hier dan als je wel solliciteert en bevalt binnen een maand een vast contract aangebodenquote:Op vrijdag 24 februari 2012 12:35 schreef Northside het volgende:
[..]
Daar is geen versoepeling van het ontslagrecht voor nodig, dat gaat over 5 a 10 jaar vanzelf vanwege de vergrijzing. Als heel 55+ Nederland straks met pensioen is bidden en smeken werkgevers weer of je alsjeblieft bij ze aan de slag wil. Dan eis je als werknemer om te beginnen gewoon een vast contract. De gouden tijden voor de werknemer komen vanzelf weer terug.
Je leest ook enkel wat je wilt lezen.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 12:55 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Mensen die niet weten dat een vrouwen tijdens zwangerschapsverlof niet door de werkgever betaald worden.![]()
Dit wordt gewoon door het UWV betaald, maar je zit wel een tijdje zonder die persoon op de werkvloer, dat is het enigste wat sooms vervelend is.
Ik heb liever een goed functionerend persoon op mijn afdeling dan dat ik onderscheid ga maken op de sexe omdat ze misschien wel eens zwanger zou zijn.
Flauwekul, juist enorme bescherming van de werknemers zorgt voor stagnatie, zeker in landen met zware ontslagbescherming, daarnaast is uitzendwerk prima manier om bekend te raken met een bedrijfssector.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 12:46 schreef Truffelvarken het volgende:
Uitzendbureaus zijn de pest voor elk land, hebben bijna geen toegevoegde waarde. Een extra laag die aan de productieven verdient
Dankzij die bureaus sijpelt het vakmanschap weg en ze helpen de beroeps bevolking op den duur aan de bedelstaf.
Mensen die geen geld genoeg verdienen, kopen namelijk ook niks en de economie stopt.
Goed voorbeeld is de horeca, daar willen ze liever geen vaste contracten omdat een tent minder waard word als je veel vaste krachten in dienst hebt.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 11:13 schreef Big-Ern het volgende:
Ik sluit niet uit dat werkgevers weer meer mensen aan gaan nemen wanneer het ontslagrecht wel wat versoepeld wordt. Werknemers die niet functioneren worden wel erg lang getolereerd.
Wat bedoelde je dan met de volgende zinsnedes?quote:Op vrijdag 24 februari 2012 12:57 schreef Big-Ern het volgende:
[..]
Je leest ook enkel wat je wilt lezen.
quote:Het klinkt wellicht cru, maar inderdaad. Als ik een kleine werkgever zou zijn en ik zou ook liever een man dan een jonge vrouw waarbij de kans groot is dat ze nog een kinderwens heeft aannemen. Het is voor die kleine werkgever amper te betalen.
Niet gelogen. Als ik dit lees zie ik de toekomst weer wat rooskleuriger in als twintiger.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 12:35 schreef Northside het volgende:
[..]
Daar is geen versoepeling van het ontslagrecht voor nodig, dat gaat over 5 a 10 jaar vanzelf vanwege de vergrijzing. Als heel 55+ Nederland straks met pensioen is bidden en smeken werkgevers weer of je alsjeblieft bij ze aan de slag wil. Dan eis je als werknemer om te beginnen gewoon een vast contract. De gouden tijden voor de werknemer komen vanzelf weer terug.
En eis dan gelijk een fors salaris om de straks explosief stijgende pensioenpremies te kunnen betalen... Dankzij die 55+ groep die decennia lang te weinig heeft betaald.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 12:35 schreef Northside het volgende:
[..]
Daar is geen versoepeling van het ontslagrecht voor nodig, dat gaat over 5 a 10 jaar vanzelf vanwege de vergrijzing. Als heel 55+ Nederland straks met pensioen is bidden en smeken werkgevers weer of je alsjeblieft bij ze aan de slag wil. Dan eis je als werknemer om te beginnen gewoon een vast contract. De gouden tijden voor de werknemer komen vanzelf weer terug.
Dat sowieso. Als die babyboomers straks met pensioen gaan en de werkgever die topsalarissen niet meer uit hoeft te betalen aan zo'n grote groep blijft er bij HR een hoop geld over om te investeren in het overige personeel. Het is nu zuur, maar de mensen die over een jaar of 6, 7 afstuderen zitten goed denk ik.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 14:42 schreef Nielsch het volgende:
En eis dan gelijk een fors salaris om de straks explosief stijgende pensioenpremies te kunnen betalen... Dankzij die 55+ groep die decennia lang te weinig heeft betaald.
Net met een hbo-opleiding begonnen dit jaar. Dan plakken we er toch nog een master van 2 jaar aan vast. Zit ik precies op 6 jaar.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 14:48 schreef Northside het volgende:
[..]
Dat sowieso. Als die babyboomers straks met pensioen gaan en de werkgever die topsalarissen niet meer uit hoeft te betalen aan zo'n grote groep blijft er bij HR een hoop geld over om te investeren in het overige personeel. Het is nu zuur, maar de mensen die over een jaar of 6, 7 afstuderen zitten goed denk ik.
Die hebben over 6 a 7 jaar ook nog geen ervaring, maar de groep die nu in dit topic besproken wordt wel wat, ook al is het niet allemaal vakgerelateerd dat maakt vaak ook niet zoveel uit, zolang men maar door heeft hoe bedrijven werken.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 14:48 schreef Northside het volgende:
[..]
Dat sowieso. Als die babyboomers straks met pensioen gaan en de werkgever die topsalarissen niet meer uit hoeft te betalen aan zo'n grote groep blijft er bij HR een hoop geld over om te investeren in het overige personeel. Het is nu zuur, maar de mensen die over een jaar of 6, 7 afstuderen zitten goed denk ik.
Klopt, dat kwam laatst ook naar voren in een groot arbeidsmarkt-onderzoek. Bedrijven willen dat kandidaten werkervaring hebben, of het relevante ervaring is doet er minder toe.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 14:51 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Die hebben over 6 a 7 jaar ook nog geen ervaring, maar de groep die nu in dit topic besproken wordt wel wat, ook al is het niet allemaal vakgerelateerd dat maakt vaak ook niet zoveel uit, zolang men maar door heeft hoe bedrijven werken.
Dat is geen moeilijke opgave. Genoeg werk te vinden voor 2 of meer avonden in de week. Maar dan moet je niet al te veel eisen stellen in deze tijd.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 14:52 schreef waht het volgende:
[..]
Klopt, dat kwam laatst ook naar voren in een groot arbeidsmarkt-onderzoek. Bedrijven willen dat kandidaten werkervaring hebben, of het relevante ervaring is doet er minder toe.
Ontslagrecht moet zeker soepeler worden. Juist omdat werkgevers hun werknemers niet meer kwijt kunnen, door ontslagbescherming, nemen ze niemand meer aan in vaste dienst.quote:Op donderdag 23 februari 2012 22:55 schreef Jellereppe het volgende:
Ben pas 21 jaar. Maar hoor al een tijdje verhalen om mij heen dat vaste contracten een utopie zijn. En dan wil Kamp nog het ontslagrecht gaan versoepelen. Werkgevers kunnen je 7 jaar lang tijdelijke contracten aanbieden. Wat moet je dan als je aan het begin van je leven staat.
Neoliberaal dogmatisch sprookje wat niet blijkt te kloppen.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 14:59 schreef ioko het volgende:
[..]
Ontslagrecht moet zeker soepeler worden. Juist omdat werkgevers hun werknemers niet meer kwijt kunnen, door ontslagbescherming, nemen ze niemand meer aan in vaste dienst.
Ontslagrecht versoepelen = flexibele arbeidsmarkt = betere economie
Ontslagrecht versoepelen is een hele slechte zaak. Om jarenlang te leven met de onzekerheid dat je op elke moment naar believen eruit kan worden gegooid. Daarnaast heb je voor veel zaken zoals een hypotheek een vaste contract nodig. Jonge gezinnen zijn juist goed voor de economie en werkgelegenheid. Huis kopen, opknappen, een dagje uit met kinderen etc. Dit zal echt niet voorkomen als je geen zekerheid hebt van een vast contract.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 14:59 schreef ioko het volgende:
[..]
Ontslagrecht moet zeker soepeler worden. Juist omdat werkgevers hun werknemers niet meer kwijt kunnen, door ontslagbescherming, nemen ze niemand meer aan in vaste dienst.
Ontslagrecht versoepelen = flexibele arbeidsmarkt = betere economie
Cirkelredenering, klopt niet.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 14:59 schreef ioko het volgende:
Ontslagrecht moet zeker soepeler worden. Juist omdat werkgevers hun werknemers niet meer kwijt kunnen, door ontslagbescherming, nemen ze niemand meer aan in vaste dienst.
Ontslagrecht versoepelen = flexibele arbeidsmarkt = betere economie
Ach, ze zijn hard onderweg. Het lijkt me duidelijk dat een groot deel van onze werkgelegenheid uitsluitend leunt op steun vanuit de overheid. Concurreren met wat we nu hebben gaat jammerlijk falen. Helemaal terecht ook gezien de welvaartsverschillen op deze aarde.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:04 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Neoliberaal dogmatisch sprookje wat niet blijkt te kloppen.![]()
Dan zouden de economieen die nog een rijnlandmodel aanhangen allang weggevaagd moeten zijn door india of bangladesh daar heeft men bijna geen rechten en dat blijkt toch ook niet het geval te zijn.
Maar dit is ook een flutredenering.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:05 schreef Jellereppe het volgende:
Voor het onslagrecht is jaren gevochten en dat gaan versoepelen is al het voorgaande werk waar jullie grootouders voor gevochten hebben teniet doen. Flexwerk moet een optie zijn, geen noodzakelijke kwaad.
Het blijft een slechte zaak. De enige winnaars zijn de werkgevers. Hoe verhoog je stress en een minder vrolijke bevolking. Dan moet je aan het ontslagrecht gaan morrelen. Kan je verzekeren dat het dan ook wachten is op de eerste mensen die psychologische klachten gaan ondervinden doordat ze geen vaste zekerheid hebben. Gedachtengoed van de VVD.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:07 schreef Northside het volgende:
[..]
Maar dit is ook een flutredenering.
Het trekt over een paar jaar vanzelf bij, de markt corrigeert zichzelf weer. Straks zijn (goede) werknemers weer lekker schaars.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:12 schreef Jellereppe het volgende:
Het blijft een slechte zaak. De enige winnaars zijn de werkgevers. Hoe verhoog je stress en een minder vrolijke bevolking. Dan moet je aan het ontslagrecht gaan morrelen. Kan je verzekeren dat het dan ook wachten is op de eerste mensen die psycholgische klachten gaan ondervinden doordat ze geen vaste zekerheid hebben. Gedachtengoed van de VVD.
Daar lijkt mij op z'n zachtst gezegd niet echt sprake van ceteris paribus. India en Bangladesh kunnen op zoveel vlakken nog lang niet concurreren met landen waar sprake is van een Rijnlandmodel, dat het nergens op slaat om deze vergelijking te trekken.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:04 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Neoliberaal dogmatisch sprookje wat niet blijkt te kloppen.![]()
Dan zouden de economieen die nog een rijnlandmodel aanhangen allang weggevaagd moeten zijn door india of bangladesh daar heeft men bijna geen rechten en dat blijkt toch ook niet het geval te zijn.
Ontzettend onnederlandse denkwijze inderdaad. Hier is iedereen gelijk en niemand beter dan de ander.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:18 schreef Viajero het volgende:
Werk is geen recht, als je goed werk doet dan blijf je, en anders zou je ontslagen moeten worden zodat iemand die het beter kan die baan kan krijgen.
Het ligt ook aan je vakgebied. Ik heb voortijdig een vast contract gekregen een jaar geleden, omdat mijn werkgever mij zekerheid wilde bieden en erg graag wilde dat ik bleef.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:26 schreef MaLo het volgende:
Ik (32) ben blij met mijn vaste contract, mijn partner heeft ook een vast contract. Ik ben 3 jaar geleden bij deze werkgever aan de slag gegaan en kreeg na één jaarcontract meteen een vast contract. Mijn collega die een jaar na mij is begonnen, kreeg twee tijdelijke contracten en deze laatste wordt niet verlengd. Gevoelsmatig heb ik net op het goede moment mijn schaapjes op het droge gekregen wat betreft vast werk. Ik ben blij dat ik nu geen starter ben op de arbeidsmarkt, het word er niet makkelijker op.
De huidige situatie op de arbeidsmarkt belet mij wel om door te stromen naar een andere baan. Ik wil zeker nu niet de onzekerheid van een tijdelijk contract, wat je eigenlijk altijd krijgt als je ergens nieuw begint.
Die welvaartsverschillen zijn heel vervelend, maar zoals je wel weet ben ik voor extra importheffing wanneer zooi niet volgens de door ons gemaakte arbo/ milieu regels geproduceerd wordt. Anders moeten we ook zulke arbo en millieu regels als de producerende landen erop na gaan houden. De enigste die van deze dingen beter worden zijn de grote bredrijven. De burgers in het westen zijn de afgelopen 20 jaar bedonderd door de zogenaamde voordelen van globalisatie zonder dat de extranaliteiten hiervan in rekening werden gebracht. De productie banen voor de simpele zielen in onze maatschappij zijn verdwenen. De burgers in opkomende economien worden op deze manier te lang uitgebuit alleen maar voor de winstmaximalisatie van westerse bedrijven.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:07 schreef waht het volgende:
[..]
Ach, ze zijn hard onderweg. Het lijkt me duidelijk dat een groot deel van onze werkgelegenheid uitsluitend leunt op steun vanuit de overheid. Concurreren met wat we nu hebben gaat jammerlijk falen. Helemaal terecht ook gezien de welvaartsverschillen op deze aarde.
Nou ja, voor die keuze sta ik nu dus. Er zijn mogelijkheden bij andere werkgevers, alleen begin ik daar dus weer met een jaarcontract (nu vaste aanstelling). Heb er over nagedacht, maar besloten er toch voor te gaan. Ik wil me niet door angst laten regeren / heb er alle vertrouwen in dat ze me niet eruit gooien omdat ze ontevreden gaan zijn over mijn werk.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:26 schreef MaLo het volgende:
De huidige situatie op de arbeidsmarkt belet mij wel om door te stromen naar een andere baan. Ik wil zeker nu niet de onzekerheid van een tijdelijk contract, wat je eigenlijk altijd krijgt als je ergens nieuw begint.
En zo blijven mensen dus zitten op posities die misschien niet de beste voor ze zijn, en voor het bedrijf betekent dat ook dat ze misschien niet de beste mensen op die posities hebben.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:26 schreef MaLo het volgende:
De huidige situatie op de arbeidsmarkt belet mij wel om door te stromen naar een andere baan. Ik wil zeker nu niet de onzekerheid van een tijdelijk contract, wat je eigenlijk altijd krijgt als je ergens nieuw begint.
Grappig.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:52 schreef Viajero het volgende:
[..]
Eigenlijk zouden hypotheek verstrekker moeten kijken naar het inkomenspatroon over de laatste vijf jaar ipv of iemand een vast contract heeft. Een vriend van me heeft ooit een vast contract ergens aangenomen om een hypotheek te kunnen nemen. Toen hij die eenmaal had was hij binnen zes maanden weer weg daar om weer contract werk te gaan doen.
Vertel het mijn vriend, baas wou hem graag in dienst houden, maar alleen niet met een vast contract, maar goed regels en wetten die door linkse honden worden verzonnen werken toch niet.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:04 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Neoliberaal dogmatisch sprookje wat niet blijkt te kloppen.![]()
Dan zouden de economieen die nog een rijnlandmodel aanhangen allang weggevaagd moeten zijn door india of bangladesh daar heeft men bijna geen rechten en dat blijkt toch ook niet het geval te zijn.
Conclusie: baas wilde hem dus niet graag genoeg in dienst houden.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:59 schreef raptorix het volgende:
Vertel het mijn vriend, baas wou hem graag in dienst houden, maar alleen niet met een vast contract, maar goed regels en wetten die door linkse honden worden verzonnen werken toch niet.
Wat een enorme pauperbaan moet jij hebben om zo te denken zeg, laat me raden, je werkt in een fabriek, of in een callcenter?quote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:12 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Het blijft een slechte zaak. De enige winnaars zijn de werkgevers. Hoe verhoog je stress en een minder vrolijke bevolking. Dan moet je aan het ontslagrecht gaan morrelen. Kan je verzekeren dat het dan ook wachten is op de eerste mensen die psychologische klachten gaan ondervinden doordat ze geen vaste zekerheid hebben. Gedachtengoed van de VVD.
Niet met een vast contract, hij had graag nog een jaar contract aangeboden als dat mocht.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 16:00 schreef Northside het volgende:
[..]
Conclusie: baas wilde hem dus niet graag genoeg in dienst houden.
Dan had die baas hem zoals je kunt lezen voor 3 maanden op straat moeten schoppen en kan de werknemersdans wederom opnieuw beginnnen.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:59 schreef raptorix het volgende:
[..]
Vertel het mijn vriend, baas wou hem graag in dienst houden, maar alleen niet met een vast contract, maar goed regels en wetten die door linkse honden worden verzonnen werken toch niet.
Heb ik gezegd dat ik dat meteen nu al wil? Ik neem toch aan dat het normaal is om op je 26e over je toekomst na te gaan denken...quote:Op vrijdag 24 februari 2012 06:45 schreef raptorix het volgende:
[..]
En je baas moet dat gaan faciliteren? Ik zou als baas ook niet staan te springen om vrouwen met een kinderwens.
Lijkt me toch iets waar een (kleine) werkgever rekening mee houdt. Ik zou het wel doen denk ik.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 16:16 schreef DjinN het volgende:
Heb ik gezegd dat ik dat meteen nu al wil? Ik neem toch aan dat het normaal is om op je 26e over je toekomst na te gaan denken...
Ik doe het dus niet, ik wacht nog wel een paar jaartjesquote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:48 schreef Northside het volgende:
[..]
Nou ja, voor die keuze sta ik nu dus. Er zijn mogelijkheden bij andere werkgevers, alleen begin ik daar dus weer met een jaarcontract (nu vaste aanstelling). Heb er over nagedacht, maar besloten er toch voor te gaan. Ik wil me niet door angst laten regeren / heb er alle vertrouwen in dat ze me niet eruit gooien omdat ze ontevreden gaan zijn over mijn werk.
geen vast contract knnen krijgen is ook gewoon balen zonder studie hoor. Er hoeft geen onderscheid te zijn tussen geschoold en ongeschoold personeel als et hierom gaat.quote:Op donderdag 23 februari 2012 22:47 schreef DjinN het volgende:
[..]
Ja, en dan heb je de "juiste" studie gedaan, en is er geen werk te vinden dat past bij je studie..En dus blijf je rondgaan in het kringetje
Maar de bedoeling van een studie is vaak om juist de kans om een baan te vergroten. Extra zuur als je investering tot niets heeft geleidt.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 16:43 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
geen vast contract knnen krijgen is ook gewoon balen zonder studie hoor. Er hoeft geen onderscheid te zijn tussen geschoold en ongeschoold personeel als et hierom gaat.
Ongeschoold ersoneel wordt zelfs nog genemd, die hebben t nog moeilijker.
Ik heb het al zovaak gezegt. De jongere generaties betalen letterlijk de welvaart en zekerheden van de oudere generaties.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 18:56 schreef LXIV het volgende:
Het probleem is niet dat de arbeidsmarkt te soepel is geworden, maar dat zij nog steeds te rigide is. Juist daarom durven werknemers "niemand" aan te nemen. Want als je een kat in de zak aanneemt, dan zit je daar zo een paar jaar aan vast. En dat kan een klein bedrijf zelfs de kop kosten.
Wat ik wel oneerlijk vind is dat de 'oudere' generatie alle mogelijke rechten heeft, vaak het dubbele verdient en nog niet de helft van de competenties heeft. Hoeveel mensen werken er niet (waar ik werk tenminste) die het digitale tijdperk compleet gemist hebben, daarom eigenlijk niks zinvols meer kunnen doen, maar af en toe op het werk hoeven te komen en er op hun 55-ste alweer uit mogen? Maar wel 6K bruto of meer krijgen! Eigenlijk zou een werkgever zo iemand het liefst eruit gooien en voor dat geld 2 jongeren aannemen. Maar aanhouden van deze mensen is blijkbaar toch goedkoper.
En die jongeren zijn eigenlijk dubbel zuur. Want geen vast contract is ook vaak geen hypotheek en dat betekent de volle mep aan inkomstenbelasting betalen, terwijl die oudere 6K collega gewoon 700 euro aftrekt per maand. Niet dat hij ooit zoveel betaalt heeft voor zijn huis, maar wel nog net op tijd een extra hypotheek genomen. Lekker leven zonder zorgen wordt dat genoemd.
Mocht ik op straat komen te staan (wat dus alweer onwaarschijnlijk is, want ik ben net iets ouder), dan ben ik binnen 3 maanden weg uit dit land. Ik ga echt niet met een 0-uren contract voortdurend in onzekerheid leven en me suf werken wanneer het nodig is en op de bank zitten wanneer ze me niet nodig hebben.
ontslag recht horror idd. Een loss-loss situatie.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 18:56 schreef LXIV het volgende:
Het probleem is niet dat de arbeidsmarkt te soepel is geworden, maar dat zij nog steeds te rigide is. Juist daarom durven werknemers "niemand" aan te nemen. Want als je een kat in de zak aanneemt, dan zit je daar zo een paar jaar aan vast. En dat kan een klein bedrijf zelfs de kop kosten.
en nog veel meer.... idd heel onrechtvaardig, ook heel dom en contra-productief.quote:Wat ik wel oneerlijk vind is dat de 'oudere' generatie alle mogelijke rechten heeft, vaak het dubbele verdient en nog niet de helft van de competenties heeft. Hoeveel mensen werken er niet (waar ik werk tenminste) die het digitale tijdperk compleet gemist hebben, daarom eigenlijk niks zinvols meer kunnen doen, maar af en toe op het werk hoeven te komen en er op hun 55-ste alweer uit mogen?
nog een voorbeeld van contra-productieve werksistuaties.quote:Maar wel 6K bruto of meer krijgen! Eigenlijk zou een werkgever zo iemand het liefst eruit gooien en voor dat geld 2 jongeren aannemen. Maar aanhouden van deze mensen is blijkbaar toch goedkoper.
En die jongeren zijn eigenlijk dubbel zuur. Want geen vast contract is ook vaak geen hypotheek en dat betekent de volle mep aan inkomstenbelasting betalen, terwijl die oudere 6K collega gewoon 700 euro aftrekt per maand. Niet dat hij ooit zoveel betaalt heeft voor zijn huis, maar wel nog net op tijd een extra hypotheek genomen. Lekker leven zonder zorgen wordt dat genoemd.
Mocht ik op straat komen te staan (wat dus alweer onwaarschijnlijk is, want ik ben net iets ouder), dan ben ik binnen 3 maanden weg uit dit land. Ik ga echt niet met een 0-uren contract voortdurend in onzekerheid leven en me suf werken wanneer het nodig is en op de bank zitten wanneer ze me niet nodig hebben.
Waar ik werk zitten ze ook. En je moet er eens iets over durven zeggen. Het ergste is dat je er niets aan kan doen, want ze zijn met elkaar het grootste deel van de stemmers.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 18:56 schreef LXIV het volgende:
Wat ik wel oneerlijk vind is dat de 'oudere' generatie alle mogelijke rechten heeft, vaak het dubbele verdient en nog niet de helft van de competenties heeft. Hoeveel mensen werken er niet (waar ik werk tenminste) die het digitale tijdperk compleet gemist hebben, daarom eigenlijk niks zinvols meer kunnen doen, maar af en toe op het werk hoeven te komen en er op hun 55-ste alweer uit mogen? Maar wel 6K bruto of meer krijgen! Eigenlijk zou een werkgever zo iemand het liefst eruit gooien en voor dat geld 2 jongeren aannemen. Maar aanhouden van deze mensen is blijkbaar toch goedkoper.
De regels ken ik ook wel, en in plaats dat ieman dus netjes aan het werkt blijft moet ie 3 maanden de WW in, ja nee daar zijn we allemaal mee geholpen.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 16:13 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dan had die baas hem zoals je kunt lezen voor 3 maanden op straat moeten schoppen en kan de werknemersdans wederom opnieuw beginnnen.
Deze regels zijn ontstaan in de vorige eeuw om werknemers te behoeden voor uitbuiting door werkgevers. Maar goed jij wilt liever geloven in het rechtse sprookje dat werkgevers het beste met de werknemers voor hebben en eigenlijk wel het maximale willen betalen terwijl men ook wel minimumlonen wilt verlagen.
Ja, nog een partij om de oppositie te verdelen.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Richt een jongerenpartij op. Jullie laten je naaien omdat je geen vuist vormt
Van D66, de PVDA of de SP hoeven jullie sowieso niks te verwachten. Die zijn er in ieder geval niet voor jongeren. Om over CDA en VVD nog maar te zwijgen.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 21:17 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ja, nog een partij om de oppositie te verdelen.
Braaf op babyboombelangen partijen blijven stemmen, goedzo!quote:Op vrijdag 24 februari 2012 21:17 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ja, nog een partij om de oppositie te verdelen.
Stemmen? Daar heb je een democratie voor nodig.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Braaf op babyboombelangen partijen blijven stemmen, goedzo!
Maar wat wil je dan doen? Je tentje opzetten op het Malieveld?quote:Op vrijdag 24 februari 2012 21:27 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Stemmen? Daar heb je een democratie voor nodig.
De financiele troep belasten, ze moeten hun eigen troep opruimen. Een maatschappij is voor mensen, niet voor aandeelhouders.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 21:39 schreef LXIV het volgende:
[..]
Maar wat wil je dan doen? Je tentje opzetten op het Malieveld?
Waarom moet een bedrijf in jou investeren? Het is geen filantropische instelling, investeer in je zelf, zorg dat je een waardevolle asset bent voor een bedrijf, dan zullen ze je graag in dienst nemen, en kun je betere voorwaarden eisen, bijvoorbeeld dat je door kunt studeren op het bedrijf zijn kosten.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 21:03 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Alleen jammer dat werkgevers niet zullen investeren in tijdelijk personeel (met bv opleidingen). Ondertussen loopt iedereen te zeiken dat er te weinig goed opgeleid personeel is. De privatisering van onderwijs heeft ook dramatische gevolgen (laatste voorbeeld Windesheim).
Het is een vicieuze cirkel van steeds slechtere arbeidsvoorwaarden, beloning en opleiding. En niemand die verantwoordelijkheid neemt, de werknemer krijgt de schuld, want die zijn lui.
Omdat ze goed personeel nodig hebben.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 21:50 schreef raptorix het volgende:
[..]
Waarom moet een bedrijf in jou investeren?
Onzin. Bedrijven zoeken nog steeds jongetjes van 20 met universitaire opleiding en 10 jaar ervaring. En ze roepen dat anderen daar voor moeten zorgen.quote:Het is geen filantropische instelling, investeer in je zelf, zorg dat je een waardevolle asset bent voor een bedrijf, dan zullen ze je graag in dienst nemen, en kun je betere voorwaarden eisen, bijvoorbeeld dat je door kunt studeren op het bedrijf zijn kosten.
De privatisering van het onderwijsquote:Op vrijdag 24 februari 2012 21:03 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Alleen jammer dat werkgevers niet zullen investeren in tijdelijk personeel (met bv opleidingen). Ondertussen loopt iedereen te zeiken dat er te weinig goed opgeleid personeel is. De privatisering van onderwijs heeft ook dramatische gevolgen (laatste voorbeeld Windesheim).
Het is een vicieuze cirkel van steeds slechtere arbeidsvoorwaarden, beloning en opleiding. En niemand die verantwoordelijkheid neemt, de werknemer krijgt de schuld, want die zijn lui.
Het feit dat ze dat kunnen permitteren zegt dus voldoende over het niveau in Nederland, bij ons hoef je helemaal geen opleiding te hebben, een goed stel hersens en feeling voor het vak is voldoende, het punt is dat mensen echter liever hun tijd besteden aan flut studies waar geen werkgever op zit te wachten, vervolgens gaan dit soort types klagen dat ze niet aan de bak komen, tjah vind je het gek als elke oetlul vrijetijds management studeert.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 21:53 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Omdat ze goed personeel nodig hebben.
[..]
Onzin. Bedrijven zoeken nog steeds jongetjes van 20 met universitaire opleiding en 10 jaar ervaring. En ze roepen dat anderen daar voor moeten zorgen.
Waarom moeten werknemers bedrijven subsidieren met gratis opleiding? Dat verdienen ze nooit terug. Zeker niet aangezien de opleidingen steeds duurder en slechter worden.
Ik ken iemand die via een uitzendbureau werkte (kantoorfunctie) voor een wat groter bedrijf. Na 1,5 jaar werd afgesproken (tussen hem, het bedrijf en het uitzendbureau) dat hij een cursus excel of access zou krijgen. Dat werd een half jaar uitgesteld (zonder goede verklaring) en vervolgens werd hij het bos ingestuurd met een cursus basisveiligheid (VCA). Dat was goedkoper maar voor zijn functie nutteloos.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:06 schreef MaLo het volgende:
Op mijn werk is het ook zo dat alleen de vaste medewerkers cursussen van enige betekenis mogen volgen. En dan is het nog steeds deels in eigen tijd. Terwijl juist nieuwe medewerkers (dus mensen met een contract voor bepaalde tijd) vaak een cursus goed kunnen gebruiken.
En wat houd je tegen om zelf studie te volgen? Ondanks dat ik gerust dure cursussen mag volgen, kies ik er liever voor om aan zelf studie te doen, niet alleen bespaar ik het bedrijf daar veel geld mee, ik zadel me dan ook niet op met een studie schuld.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:06 schreef MaLo het volgende:
Op mijn werk is het ook zo dat alleen de vaste medewerkers cursussen van enige betekenis mogen volgen. En dan is het nog steeds deels in eigen tijd. Terwijl juist nieuwe medewerkers (dus mensen met een contract voor bepaalde tijd) vaak een cursus goed kunnen gebruiken.
WUT, een cursus excel/accessquote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:13 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ik ken iemand die via een uitzendbureau werkte (kantoorfunctie) voor een wat groter bedrijf. Na 1,5 jaar werd afgesproken (tussen hem, het bedrijf en het uitzendbureau) dat hij een cursus excel of access zou krijgen. Dat werd een half jaar uitgesteld (zonder goede verklaring) en vervolgens werd hij het bos ingestuurd met een cursus basisveiligheid (VCA). Dat was goedkoper maar voor zijn functie nutteloos.
Precies. Gewoon het hele onderwijs afschaffen. Laat iedereeen het lekker zelf regelen.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:14 schreef raptorix het volgende:
[..]
En wat houd je tegen om zelf studie te volgen?
Een cursus Excel!? Dat doe je toch zelf? Te triest vooor woorden als je daarvoor 'afhankelijk' bent van het bedrijf.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:13 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ik ken iemand die via een uitzendbureau werkte (kantoorfunctie) voor een wat groter bedrijf. Na 1,5 jaar werd afgesproken (tussen hem, het bedrijf en het uitzendbureau) dat hij een cursus excel of access zou krijgen. Dat werd een half jaar uitgesteld (zonder goede verklaring) en vervolgens werd hij het bos ingestuurd met een cursus basisveiligheid (VCA). Dat was goedkoper maar voor zijn functie nutteloos.
Nou en? Afspraak is afspraak.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:16 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Een cursus Excel!? Dat doe je toch zelf? Te triest vooor woorden als je daarvoor 'afhankelijk' bent van het bedrijf.
Ehm, het huidige systeem is opgezet door de overheid, over het resultaat mag je je eigen oordeel geven.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:15 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Precies. Gewoon het hele onderwijs afschaffen. Laat iedereeen het lekker zelf regelen.
quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:15 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Precies. Gewoon het hele onderwijs afschaffen. Laat iedereeen het lekker zelf regelen.
Ik lever het bedrijf genoeg op, ik zit daar niet om ze nog meer geld te besparen. Een studieschuld krijg ik niet door het volgen van cursussen, ik heb geen terugbetalingsregeling als ik mijn contract op zou zeggen. En verder zijn tijd en geld motieven om niet zelf cursussen te volgen.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:14 schreef raptorix het volgende:
[..]
En wat houd je tegen om zelf studie te volgen? Ondanks dat ik gerust dure cursussen mag volgen, kies ik er liever voor om aan zelf studie te doen, niet alleen bespaar ik het bedrijf daar veel geld mee, ik zadel me dan ook niet op met een studie schuld.
Het resultaat was goed, maar is de afgelopen jaren flink afgebroken. In mijn tijd betekende MBO nog iets.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:17 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ehm, het huidige systeem is opgezet door de overheid, over het resultaat mag je je eigen oordeel geven.
In mijn tijd betekende HBO nog ietsquote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:18 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Het resultaat was goed, maar is de afgelopen jaren flink afgebroken. In mijn tijd betekende MBO nog iets.
quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:19 schreef MaLo het volgende:
[..]
In mijn tijd betekende HBO nog iets.
Oh. Ja, dan hoef je als werknemer niks meer te doen. Goeie instelling.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:17 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Nou en? Afspraak is afspraak.
Wat een onzin, er word tussen de drie partijen iets afgesproken en dan krijgt hij na een half jaar wachten een half opgegeten dropje.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:21 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Oh. Ja, dan hoef je als werknemer niks meer te doen. Goeie instelling.
Als je genoeg oplevert bevind je dus in een situatie waar je voorwaarden kunt stellen, wat let je om dat niet te doen?quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:18 schreef MaLo het volgende:
[..]
Ik lever het bedrijf genoeg op, ik zit daar niet om ze nog meer geld te besparen. Een studieschuld krijg ik niet door het volgen van cursussen, ik heb geen terugbetalingsregeling als ik mijn contract op zou zeggen. En verder zijn tijd en geld motieven om niet zelf cursussen te volgen.
De cursussen die ik via het werk volg, zijn al voor de helft in mijn eigen tijd en dat vind ik prima, maar ook wel genoeg.
In mijn tijd ook, tegenwoordig stromen zelfs VMBO'ers met niet al te veel moeite door naar HBO opleidingen, in mijn tijd was het al een hele prestatie als iemand vanuit het LBO naar een MTS ging en het haalde.quote:
Wat voor voorwaarden zou ik moeten stellen dan? Ik heb toch aangegeven dat ik niet ontevreden ben over de situatie zoals die voor mij geldt? Geen kosten voor opleidingen, 50% eigen tijd, 50% onder de baas zijn tijd, ik vind het best hoor. Tuurlijk zou het het mooiste zijn als de cursussen geheel onder werktijd vielen, maar zoals je zelf ook aangeeft, een beetje investering mag je wel van werknemers verwachten.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:23 schreef raptorix het volgende:
[..]
Als je genoeg oplevert bevind je dus in een situatie waar je voorwaarden kunt stellen, wat let je om dat niet te doen?
Precies. Je betaald je blauw en krijgt een waardeloos papiertje.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:24 schreef raptorix het volgende:
[..]
In mijn tijd ook, tegenwoordig stromen zelfs VMBO'ers met niet al te veel moeite door naar HBO opleidingen, in mijn tijd was het al een hele prestatie als iemand vanuit het LBO naar een MTS ging en het haalde.
Maar dan krijgen de aandeelhouders van uitzendbureaus minder dividend, dus dat gebeurt niet.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:27 schreef MaLo het volgende:
[..]
Ik vind alleen dat werknemers met een contract voor bepaalde tijd ook meer opleidingsmogelijkheden zouden moeten krijgen, dat zou in mijn ogen zowel het bedrijf als de werknemer ten goede komen.
Wij werken niet met uitzendbureaus, iedereen is rechtstreeks in dienst van het bedrijf. Dus die vlieger gaat niet opquote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:28 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Maar dan krijgen de aandeelhouders van uitzendbureaus minder dividend, dus dat gebeurt niet.
Dan is dat mooi stom van dat bedrijf. Met het aanbieden van opleiding loop je meer kans om tijdelijk personeel aan je te binden. Er zijn altijd oppurtunisten die met een papiertje naar de concurrent stappen, maar ik denk dat het netto in het voordeel van het bedrijf is.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:31 schreef MaLo het volgende:
[..]
Wij werken niet met uitzendbureaus, iedereen is rechtstreeks in dienst van het bedrijf. Dus die vlieger gaat niet op.
Ok verwisselde je met andere post, dacht dat je geen opleidingen mocht volgen, bij ons hebben ze een vrij goede deal:quote:Op vrijdag 24 februari 2012 22:27 schreef MaLo het volgende:
[..]
Wat voor voorwaarden zou ik moeten stellen dan? Ik heb toch aangegeven dat ik niet ontevreden ben over de situatie zoals die voor mij geldt? Geen kosten voor opleidingen, 50% eigen tijd, 50% onder de baas zijn tijd, ik vind het best hoor. Tuurlijk zou het het mooiste zijn als de cursussen geheel onder werktijd vielen, maar zoals je zelf ook aangeeft, een beetje investering mag je wel van werknemers verwachten.
Ik vind alleen dat werknemers met een contract voor bepaalde tijd ook meer opleidingsmogelijkheden zouden moeten krijgen, dat zou in mijn ogen zowel het bedrijf als de werknemer ten goede komen.
Oh eh, ik dacht dat er net besloten was dat mensen tot 67 moesten werken.......maar droom jij lekker verder hoor.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 12:35 schreef Northside het volgende:
[..]
Daar is geen versoepeling van het ontslagrecht voor nodig, dat gaat over 5 a 10 jaar vanzelf vanwege de vergrijzing. Als heel 55+ Nederland straks met pensioen is bidden en smeken werkgevers weer of je alsjeblieft bij ze aan de slag wil. Dan eis je als werknemer om te beginnen gewoon een vast contract. De gouden tijden voor de werknemer komen vanzelf weer terug.
De basale functies zijn vast te doen voor de meeste mensen, maar ik heb mensen complete database-systemen zien programmeren in Excell, dat leer zelfs ik mezelf niet aan met een on-line cursusje. Die kennis wilde een stapje verder in zijn kantooromgeving en dat dient gestimuleert te worden.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 12:33 schreef Basp1 het volgende:
Dat mensen uberhaubt nog behoefte hebben aan excel cursussen is te triest voor woorden met de help functie zijn de meeste functies wel te doorgronden als ze niet eens in staat zijn om een goede help functie te gebruiken zouden ze misschien toch eens goed aan zelfreflectie moeten doen en tot de conclusie komen dat de functies die ze ambieren te hoog gegrepen zijn.
Een database in Excelquote:Op zaterdag 25 februari 2012 12:38 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
De basale functies zijn vast te doen voor de meeste mensen, maar ik heb mensen complete database-systemen zien programmeren in Excell, dat leer zelfs ik mezelf niet aan met een on-line cursusje. Die kennis wilde een stapje verder in zijn kantooromgeving en dat dient gestimuleert te worden.
Als dan tussen de drie partijen iets word afgesproken in die richting, is een papiertje basisveiligheid gewoon niet volgens de afspraak.
Dat zal allemaal best, maar het gaat er om dat de drie partijen opleiding afspreken en dat het uitzendbureau de boel besodemieterd.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 12:44 schreef Basp1 het volgende:
Welke hobbybob gaat excel misbruiken om er een database applicatie van te maken als de standaards ook zo te koop zijn genaamd acces. Heel leuk zulke hobby bobs maar als die een keer bij je bedrijf vertrekken heb je een serieus probleem met het onderhoud van zulke te complex gemaakte applicaties. Dat zijn dus dan ook weer van die types die ik hierboven al benoemd had, een gebrek aan zelfreflectie. En dan hebben ze het geluk/ ongeluk dat hun baas aan diezelfde kwaal leidt.
Welkom tot de echte wereld waar niet elke afspraak wordt nagekomen of soms zelf helemaal weer veranderd worden. Als je daar niet mee kan omgaan geldt ook hiervoor weer het woordje zelfreflectie.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 12:50 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dat zal allemaal best, maar het gaat er om dat de drie partijen opleiding afspreken en dat het uitzendbureau de boel besodemieterd.
Prima, maar dan moeten bedrijven niet zeuren dat ze geen goed personeel kunnen krijgen en dat het personeel voor zichzelf moet zorgen. Dan kies je voor een vechtsituatie.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 12:57 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Welkom tot de echte wereld waar niet elke afspraak wordt nagekomen of soms zelf helemaal weer veranderd worden. Als je daar niet mee kan omgaan geldt ook hiervoor weer het woordje zelfreflectie.
Het personeel wordt niet per defenitie beter van simpele opleidingen. Veel personeel verwacht dat alles voor hun wordt aangedragen als je lbo'er bent kan ik daarin meegaan maar alles wat daarbovenuit komt daarvan verwacht ik ook wat zelfredzaamheid en eigen initiatief. Als dat ontbreekt heb je totaal niets van je opleiding gesnapt.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 12:58 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Prima, maar dan moeten bedrijven niet zeuren dat ze geen goed personeel kunnen krijgen en dat het personeel voor zichzelf moet zorgen. Dan kies je voor een vechtsituatie.
Geef ze dan dure opleidingenquote:Op zaterdag 25 februari 2012 13:03 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Het personeel wordt niet per defenitie beter van simpele opleidingen.
Want een dure opleiding is in jou wereld per defenitie complexer?quote:Op zaterdag 25 februari 2012 13:07 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Geef ze dan dure opleidingen
Hee, jij zegt dat simpele opleidingen niet helpen.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 13:09 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Want een dure opleiding is in jou wereld per defenitie complexer?
Ga eerst eens wat aan logica doen zou ik zeggen.
Ik verwacht van een mbo of hoger opgeleid persoon wel wat autodidactische vaardigheden. Een F1 toest in excel indrukken om daarna je vraag in te typen moet op dat niveau toch niet teveel gevraagd zijn.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 13:22 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Hee, jij zegt dat simpele opleidingen niet helpen.
Maar niet iedereen heeft MBO. Kan je je argument alleen winnen met strenge randvoorwaarden?quote:Op zaterdag 25 februari 2012 13:46 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ik verwacht van een mbo of hoger opgeleid persoon wel wat autodidactische vaardigheden. Een F1 toest in excel indrukken om daarna je vraag in te typen moet op dat niveau toch niet teveel gevraagd zijn.
Vreemd genoeg zijn de meeste job-hopper juist hoger opgeleiden die uitstekend voor zichzelf kunnen zorgen. Wat hebben de lager opgeleiden daar mee te maken. Dat zijn degenen die steeds meer in tijdelijke contracten blijven hangen en waar men niet in wil investeren terwijl men klaagt over te weinig opgeleid personeel?quote:Op zaterdag 25 februari 2012 13:24 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Tja dat krijg je met al die kut jobhoppers. Dan begint het heel normaal te worden.
Omdat alle werkgevers het er over hebben. Jobhoppen is de toekomst geworden voor IEDEREEN.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 13:49 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Vreemd genoeg zijn de meeste job-hopper juist hoger opgeleiden die uitstekend voor zichzelf kunnen zorgen. Wat hebben de lager opgeleiden daar mee te maken. Dat zijn degenen die steeds meer in tijdelijke contracten blijven hangen en waar men niet in wil investeren terwijl men klaagt over te weinig opgeleid personeel?
Nee en als je nog lager opgeleid bent dan zul je ook geen ilussies moeten maken dat je ooit een kantoorfunctie gaat vervullen. Een cursus rijbewijs c na 4 jaar achter de vuilniswagen gelopen te hebben om deze dan ook een keer te besturen hoort dan wel tot de mogelijkheden.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 13:48 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Maar niet iedereen heeft MBO. Kan je je argument alleen winnen met strenge randvoorwaarden?
Klopt , hier is er zelfs een verpleegkundige bevordert tot artsquote:Op vrijdag 24 februari 2012 12:56 schreef Godshand het volgende:
[..]
Klopt, dit zie je al in de zorg, bij minder populaire artsenberoepen zoals de GGZ, GGD en verpleeghuiswereld. De oudere artsen doen een stap terug, maar verse artsen zijn er dan nauwelijks, zeker buiten de Randstad niet. Je krijgt hier dan als je wel solliciteert en bevalt binnen een maand een vast contract aangeboden
Onzin. Er zijn zat makkelijke baantje op kantoren. Geef een chauffeur een cursus Excell en Word....quote:Op zaterdag 25 februari 2012 13:54 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Nee en als je nog lager opgeleid bent dan zul je ook geen ilussies moeten maken dat je ooit een kantoorfunctie gaat vervullen.
quote:Een cursus rijbewijs c na 4 jaar achter de vuilniswagen gelopen te hebben om deze dan ook een keer te besturen hoort dan wel tot de mogelijkheden.
Dan gaat hij dus zoals je al beschreven hebt een database systeem bouwen in excel terwijl de effecientie voor de organisatie ver te zoeken is. Maar wel leuk voor hem dat hij kan hobbien in de baas zijn tijd.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 14:01 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Onzin. Er zijn zat makkelijke baantje op kantoren. Geef een chauffeur een cursus Excell en Word....
Je zei net zelf dat dat hobbyprojecten zijn van nerds. Die ex-chauffeurs die naar kantoor verhuizen bedenken dat soort dingen niet. Die kunnen met een simpel cursusje hun ex-collega's inplannen.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 14:03 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dan gaat hij dus zoals je al beschreven hebt een database systeem bouwen in excel terwijl de effecientie voor de organisatie ver te zoeken is. Maar wel leuk voor hem dat hij kan hobbien in de baas zijn tijd.
Uhmmm nou nee, ik zit prima waar ik zit eigenlijkquote:Op zaterdag 25 februari 2012 13:51 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[..]
Omdat alle werkgevers het er over hebben. Jobhoppen is de toekomst geworden voor IEDEREEN.
Sorry, maar je moet jobhoppen. Het gaat niet om jouw werkplezier, wat denk je nou?quote:Op zaterdag 25 februari 2012 14:09 schreef Re het volgende:
[..]
Uhmmm nou nee, ik zit prima waar ik zit eigenlijk
Ik ben blij dat er tijdelijke contracten zijn, eerst maar eens bewijzen wat je kan. Bij ons krijgen ze trouwens wel alle noodzakelijke trainingen en optionele trainingen, anders kunnen ze hun werk niet doen.
Ahhhh ok, nou is dat gelukkig niet zo moeilijk in mijn branche dus ik zal eens kijken waar ik naartoe ga springen...quote:Op zaterdag 25 februari 2012 14:10 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Sorry, maar je moet jobhoppen. Het gaat niet om jouw werkplezier, wat denk je nou?
Dat soort werkgevers worden er minder en minder.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 14:09 schreef Re het volgende:
[..]
Uhmmm nou nee, ik zit prima waar ik zit eigenlijk
Ik ben blij dat er tijdelijke contracten zijn, eerst maar eens bewijzen wat je kan. Bij ons krijgen ze trouwens wel alle noodzakelijke trainingen en optionele trainingen, anders kunnen ze hun werk niet doen.
Waarom?quote:Op zaterdag 25 februari 2012 14:16 schreef Re het volgende:
[..]
Ahhhh ok, nou is dat gelukkig niet zo moeilijk in mijn branche dus ik zal eens kijken waar ik naartoe ga springen...
Oh, als ik een CV zie van een jobhopper dan gaat die de prullenbak in
Dus jij wilt wel flexibel met mensen om kunnen gaan, maar zij mogen dat niet?quote:Op zaterdag 25 februari 2012 14:09 schreef Re het volgende:
[..]
Uhmmm nou nee, ik zit prima waar ik zit eigenlijk
Ik ben blij dat er tijdelijke contracten zijn, eerst maar eens bewijzen wat je kan. Bij ons krijgen ze trouwens wel alle noodzakelijke trainingen en optionele trainingen, anders kunnen ze hun werk niet doen.
Klinkt goed, lekker beunhazen en je uit sloven om tegenover je collega's te bewijzen dat je het waard ben om in hun aanwezigheid te mogen verkeren (en waarvan de zittende collega's zichzelf natuurlijk allang hebben bewezen en dat ook niet meer hoeven te doen).quote:Op zaterdag 25 februari 2012 14:09 schreef Re het volgende:
Ik ben blij dat er tijdelijke contracten zijn, eerst maar eens bewijzen wat je kan.
Heb je daar een opleiding voor nodig dan? Volgens is dat gewoon common sense.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 13:03 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Het personeel wordt niet per defenitie beter van simpele opleidingen. Veel personeel verwacht dat alles voor hun wordt aangedragen als je lbo'er bent kan ik daarin meegaan maar alles wat daarbovenuit komt daarvan verwacht ik ook wat zelfredzaamheid en eigen initiatief. Als dat ontbreekt heb je totaal niets van je opleiding gesnapt.
Onzin, de jobhoppers zijn juist de zeikerds. Boehoe ik vind het hier niet meer leuk ik ga ergens anders werken. Jankzakken zijn hetquote:Op zaterdag 25 februari 2012 14:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom?
Mijn ervaring is dat mensen die 15 jaar bij dezelfde werkgever hebben gewerkt eerder gedemotiveerde zeikers zijn dan mensen die alle paar jaren wisselden omdat ze wat beters ambieerden.
Tja, jij weet dus duidelijk mensen niet te binden of motiverenquote:Op zaterdag 25 februari 2012 14:26 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[..]
Onzin, de jobhoppers zijn juist de zeikerds. Boehoe ik vind het hier niet meer leuk ik ga ergens anders werken. Jankzakken zijn het
Dat zal nogal meevallen. De goede hoger opgeleiden krijgen hier ook wel sneller een vast contract, en voor de lager opgeleiden is er in het buitenland ook niet veel te halen. Bovendien zullen die minder snel verhuizen/emigreren voor hun werk.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 16:20 schreef schaal_9 het volgende:
Krijgen we zo niet een exodus naar het buitenland, als je 7 jaar lang een flexcontract kan hebben?
Daar zit wel weer wat in ja, hoger opgeleiden vinden ook gemakkelijker ander werk.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 16:23 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Dat zal nogal meevallen. De goede hoger opgeleiden krijgen hier ook wel sneller een vast contract, en voor de lager opgeleiden is er in het buitenland ook niet veel te halen. Bovendien zullen die minder snel verhuizen/emigreren voor hun werk.
Inderdaad!quote:Op zaterdag 25 februari 2012 16:35 schreef schaal_9 het volgende:
[..]
Daar zit wel weer wat in ja, hoger opgeleiden vinden ook gemakkelijker ander werk.
Ik denk dat ook het minimumjeugdloon meespeelt, waardoor banen voor lager opgeleiden verdrongen worden door scholieren die voor een slavenloontje bereid zijn hetzelfde werk te doen. In Frankrijk bijvoorbeeld kennen ze een minimumloon van 9,22 euro per uur (vanaf 18 jaar!!) en 6,45 euro per uur vanaf 16 jaar. Zo goed als geen leeftijdsdiscriminatie dus en: op volwassen leeftijd kun je met het genoemde loon een volwaardig bestaan opbouwen.
De jeugdschalen zoals we die nu kennen hadden er nooit in deze vorm moeten komen.
Da's ook niet zo vreemd. Werkgevers denken over het algemeen dat ze almachtig zijn en dat je god op je blote knietjes moet bedanken dat je voor ze mag werken. Daar komt ook bij dat voor iedere werkgever uiteindelijk maar 1 ding de 1e plaats in neemt, de almachtige euro oftewel hun bankrekening. Ze kunnen lullen wat ze willen maar uiteindelijk is voor hen iedere werknemer daar ondergeschikt aan wat het eeuwige eenrichtingsverkeer verklaart. Ze stellen steeds meer eisen maar als je als werknemer een keer ergens om vraagt dan ziijn ze opeens niet thuis want het kost teveel.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Clapyourhands en Re zijn tekenend, wel flexibel met werknemers om willen gaan, maar als die flexibel willen zijn dat niet accepteren.
Als er één groep jankzakken pur sang is, dan is dat wel het Nederlandse bedrijfsleven. Te weinig werknemers in een bepaalde branche of wil men 20-jarige instromers met 30 jaar ervaring en de looneisen van een 16-jarige vakkenvuller, dan staat men alweer met rode ogen en een vol gesnotterde zakdoek bij de overheid op de stoep...quote:Op zaterdag 25 februari 2012 14:26 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[..]
Onzin, de jobhoppers zijn juist de zeikerds. Boehoe ik vind het hier niet meer leuk ik ga ergens anders werken. Jankzakken zijn het
Dat zeggen ze altijd over Polen maar als als die zo hard werken dan is het gek dat ze veel minder loon krijgen dan de Nederlanders.quote:Op zondag 26 februari 2012 09:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, en neem je dan sympatieke hardwerkende polen aan is het ook niet goed.
Niet als je ze een nul uren contract geeft.quote:Op zondag 26 februari 2012 09:35 schreef Frezer het volgende:
Ik snap überhaupt niet hoe het voordelig kan zijn voor een werkgever om langere tijd flexibele krachten in dienst te hebben. Er zit namelijk eigenlijk altijd een extra partij tussen die ook een boterham wil verdienen: de detacheerders/uitzendbureaus. Dus zowel werknemer (die krijgt een lager salaris) als werkgever (die heeft hogere kosten in vergelijking met vast personeel) delen het verlies.
Het enige voordeel voor de werkgever is dan wellicht dat die ingeleende persoon als debet tussen de schroeven en moertjes staat vermeld en niet in het personeelsbestand: kun je pronken met een goede productiviteit en lage personeelskosten.
Volgens mij ben je dus als werkgever jezelf goed voor de gek aan het houden als je mensen 3+ jaar aan het inlenen bent.
Dat is idd zo in de uitzendmarkt, in de laag opgeleide segmenten. Zodra het detachering heet is dat echter zeker niet meer het geval.quote:Op zondag 26 februari 2012 09:43 schreef klaaskippegaas het volgende:
[..]
Niet als je ze een nul uren contract geeft.
Verder kost het je niks als ze ziek zijn.
HBO is dan ook wat vroeger de MAVO was.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 14:24 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
Heb je daar een opleiding voor nodig dan? Volgens is dat gewoon common sense.
Sowieso vind ik diploma's zwaar overgewaardeerd. Mijn hoogste diploma is Mavoen op dit moment heb ik ook gewoon een baan op HBO niveau.
Nee, om productiviteit.quote:Op zondag 26 februari 2012 09:41 schreef klaaskippegaas het volgende:
[..]
Dat zeggen ze altijd over Polen maar als als die zo hard werken dan is het gek dat ze veel minder loon krijgen dan de Nederlanders.
Kortom, het is de werkgevers alleen maar om het lage loon te doen.
Dus de werkgever twijfelt aan de inzet en capaciteit van je vriend. Waarom ontslagrecht versoepelen als ze de minkukels nu al erbuiten kunnen houden d.m.v. drie tijdelijke contracten?quote:Op vrijdag 24 februari 2012 15:59 schreef raptorix het volgende:
[..]
Vertel het mijn vriend, baas wou hem graag in dienst houden, maar alleen niet met een vast contract, maar goed regels en wetten die door linkse honden worden verzonnen werken toch niet.
Zoveel mogelijk productiviteit per betaalde euro ja, niet per fte. Het gaat dus wel degelijk om een zo laag mogelijk loon.quote:
Precies.... een vak leer je toch meestal in de praktijk. Als je goed kan leren en door praktische ervaring gemotiveerd raakt om jezelf de theorie eigen te maken kun je alsnog een hoog niveau bereiken.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 14:24 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
Heb je daar een opleiding voor nodig dan? Volgens is dat gewoon common sense.
Sowieso vind ik diploma's zwaar overgewaardeerd. Mijn hoogste diploma is Mavoen op dit moment heb ik ook gewoon een baan op HBO niveau.
Als je het verschil niet ziet tussen loonkosten en uurloon dan kom je met dit soort postings.quote:Op zondag 26 februari 2012 10:45 schreef Ludd het volgende:
[..]
Zoveel mogelijk productiviteit per betaalde euro ja, niet per fte. Het gaat dus wel degelijk om een zo laag mogelijk loon.
Inderdaad ja. Ik kreeg na een half jaar (was een jaarcontract) een vast contract aangeboden, net zoals mijn andere collega's die allemaal tussen de 25-35 jaar zijn. Ook allemal academen trouwens. Ik merk er eigenlijk niks van, wat in het eerste artikel stond.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 16:23 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Dat zal nogal meevallen. De goede hoger opgeleiden krijgen hier ook wel sneller een vast contract, en voor de lager opgeleiden is er in het buitenland ook niet veel te halen. Bovendien zullen die minder snel verhuizen/emigreren voor hun werk.
Voor het merendeel van de vakken is een diploma een indicatie van capaciteit, maar zeker geen garantie. Vaak is hoger onderwijs slecht verbonden aan de zakenwereld de in het bijzonder hogere opleidingen besteden veel te weinig tijd aan praktisch denken en veel te veel aan niet relevante of verouderde theorie.quote:Op zondag 26 februari 2012 12:34 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Precies.... een vak leer je toch meestal in de praktijk. Als je goed kan leren en door praktische ervaring gemotiveerd raakt om jezelf de theorie eigen te maken kun je alsnog een hoog niveau bereiken.
Wat is dan een juiste studie? Hier zitten van zorg tot engineur gewoon vast met bijbaantjesquote:Op donderdag 23 februari 2012 22:46 schreef Zihuatanejo het volgende:
Als men een "juiste" studie hebt gedaan valt het mee. Althans in mijn vriendenkring.
Eens! Heb dit echt nooit kunnen begrijpen..quote:Op zaterdag 25 februari 2012 16:35 schreef schaal_9 het volgende:
[..]
Daar zit wel weer wat in ja, hoger opgeleiden vinden ook gemakkelijker ander werk.
Ik denk dat ook het minimumjeugdloon meespeelt, waardoor banen voor lager opgeleiden verdrongen worden door scholieren die voor een slavenloontje bereid zijn hetzelfde werk te doen. In Frankrijk bijvoorbeeld kennen ze een minimumloon van 9,22 euro per uur (vanaf 18 jaar!!) en 6,45 euro per uur vanaf 16 jaar. Zo goed als geen leeftijdsdiscriminatie dus en: op volwassen leeftijd kun je met het genoemde loon een volwaardig bestaan opbouwen.
De jeugdschalen zoals we die nu kennen hadden er nooit in deze vorm moeten komen.
Het zijn ook altijd bedrijven die daar over klagen, ja.quote:Op zondag 26 februari 2012 17:40 schreef raptorix het volgende:
Typisch nederlands gelul hier, al dat gezeur van die mensen die maar roepen dat bedrijven opleidingen moeten verzorgen, dat bedrijven verantwoordelijk zijn voor vastigheid, en maar zeuren, en maar zeuren.
En dan over 15 jaar klagen dat onze arbeid zo duur is geworden en dat we weg geconcurreerd zijn door het buitenland.
Met proberen de goedkoopste te zijn gaan we het niet redden.quote:Op zondag 26 februari 2012 17:40 schreef raptorix het volgende:
Typisch nederlands gelul hier, al dat gezeur van die mensen die maar roepen dat bedrijven opleidingen moeten verzorgen, dat bedrijven verantwoordelijk zijn voor vastigheid, en maar zeuren, en maar zeuren.
En dan over 15 jaar klagen dat onze arbeid zo duur is geworden en dat we weg geconcurreerd zijn door het buitenland.
Hoi, maak eens kennis met de SP.quote:Op zondag 26 februari 2012 17:44 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Het zijn ook altijd bedrijven die daar over klagen, ja.
Nee, bedrijven klagen dat ze geen mensen kunnen krijgen, uit eigen ervaring weet ik dat dit zo is, iedereen doet tegenwoordig lul studies waar niemand op zit te wachten, wij hebben al bijna 5 jaar permanent software ontwikkelaars nodig, mogen ook starters zijn, sterker mogen ook mensen zijn zonder technische achtergrond maar met goed stel hersens, maar zelfs die mensen krigj je niet.quote:Op zondag 26 februari 2012 17:44 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Het zijn ook altijd bedrijven die daar over klagen, ja.
Jij weet ook wel dat ik het heb over prijs/kwaliteit, en dat is Nederland nu snel achteruit aan het hollen.quote:Op zondag 26 februari 2012 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met proberen de goedkoopste te zijn gaan we het niet redden.
Klopt. Probeer eens een goede electrotechnicus te vinden. Fucking onmogelijk.quote:Op zondag 26 februari 2012 17:50 schreef raptorix het volgende:
[..]
Nee, bedrijven klagen dat ze geen mensen kunnen krijgen, uit eigen ervaring weet ik dat dit zo is, iedereen doet tegenwoordig lul studies waar niemand op zit te wachten, wij hebben al bijna 5 jaar permanent software ontwikkelaars nodig, mogen ook starters zijn, sterker mogen ook mensen zijn zonder technische achtergrond maar met goed stel hersens, maar zelfs die mensen krigj je niet.
Loopt gelijk op met het onderwijs. Wel eisen stellen maar niets willen investeren.quote:Op zondag 26 februari 2012 17:51 schreef raptorix het volgende:
[..]
Jij weet ook wel dat ik het heb over prijs/kwaliteit, en dat is Nederland nu snel achteruit aan het hollen.
Dan moet je ze motiveren met salaris en opleidingen. Maar het is veel makkelijker om te klagen en in je kantoorbed te blijven liggen.quote:Op zondag 26 februari 2012 17:53 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:
[..]
Klopt. Probeer eens een goede electrotechnicus te vinden. Fucking onmogelijk.
welke studie heb je gedaan?quote:Op donderdag 23 februari 2012 22:46 schreef DjinN het volgende:
[..]
Juh ook herkenbaar voor mij. Ben nu 26, al flink wat banen versleten, maar toch nergens een vast contract kunnen krijgen. Is gewoon stomvervelend want ik ben nu gewoon echt op de leeftijd dat ik mijn eigen leven aan het opbouwen ben. Ik wil een toekomst, ik wil een huis, trouwen met mijn vriend, kinderen, heel de klimbam. En zolang ik geen vaste baan heb kan ik naar die toekomstdromen dus echt wel fluiten.
Klopt, je zou eens een amerikaan moeten vertellen dat mensen hier in opstand komen, wanneer ze na 5 jaar op kosten van het rijk te hebben gestudeerd, boos worden als ze niet nog een gesubsidieerde studie mogen doen.quote:Op zondag 26 februari 2012 17:54 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Loopt gelijk op met het onderwijs. Wel eisen stellen maar niets willen investeren.
Dat is gedeeltelijk wel waar, maar in mijn business kun je vrij goed geld verdienen, maar zelfs dan kiezen mensen nog steeds voor een flutstudie (communicatie managementquote:Op zondag 26 februari 2012 17:55 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dan moet je ze motiveren met salaris en opleidingen. Maar het is veel makkelijker om te klagen en in je kantoorbed te blijven liggen.
Je hoeft niet meer te werken van het UWV, of je bent al binnen?quote:Op zondag 26 februari 2012 18:00 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Ik heb na MTS elektronica/technische computerkunde 7 jaar in het leger gezeten, en ben daarna andere dingen gaan doen. Er was geen interessant (zeker niet financieel) werk te vinden in de electro.
Ik hoef ondertussen niet meer te werken, maar niet dankzij een technische carrière. En het word alleen maar slechter.
Je vriend klaagde ook niet? Uit je post daarover merk ik op dat hij daar niet heel erg tevreden over was.quote:Op zondag 26 februari 2012 17:40 schreef raptorix het volgende:
Typisch nederlands gelul hier, al dat gezeur van die mensen die maar roepen dat bedrijven opleidingen moeten verzorgen, dat bedrijven verantwoordelijk zijn voor vastigheid, en maar zeuren, en maar zeuren.
En dan over 15 jaar klagen dat onze arbeid zo duur is geworden en dat we weg geconcurreerd zijn door het buitenland.
Ze zijn er simpelweg niet. En we bieden een prima salaris.quote:Op zondag 26 februari 2012 17:55 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dan moet je ze motiveren met salaris en opleidingen. Maar het is veel makkelijker om te klagen en in je kantoorbed te blijven liggen.
Die vertrekken ook gewoon naar het buitenland Of willen entertaiment inquote:Op zondag 26 februari 2012 17:50 schreef raptorix het volgende:
[..]
Nee, bedrijven klagen dat ze geen mensen kunnen krijgen, uit eigen ervaring weet ik dat dit zo is, iedereen doet tegenwoordig lul studies waar niemand op zit te wachten, wij hebben al bijna 5 jaar permanent software ontwikkelaars nodig, mogen ook starters zijn, sterker mogen ook mensen zijn zonder technische achtergrond maar met goed stel hersens, maar zelfs die mensen krigj je niet.
Wie riep dat, wil die kant ook wel eens horenquote:Op zondag 26 februari 2012 17:40 schreef raptorix het volgende:
Typisch nederlands gelul hier, al dat gezeur van die mensen die maar roepen dat bedrijven opleidingen moeten verzorgen, dat bedrijven verantwoordelijk zijn voor vastigheid, en maar zeuren, en maar zeuren.
En dan over 15 jaar klagen dat onze arbeid zo duur is geworden en dat we weg geconcurreerd zijn door het buitenland.
Ik snap je vraag/punt niet, wat bedoel je?quote:Op zondag 26 februari 2012 18:13 schreef betyar het volgende:
[..]
Je vriend klaagde ook niet? Uit je post daarover merk ik op dat hij daar niet heel erg tevreden over was.
Lees het topic eens door.quote:Op zondag 26 februari 2012 18:15 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
Wie riep dat, wil die kant ook wel eens horen
Binnen.quote:Op zondag 26 februari 2012 18:02 schreef raptorix het volgende:
[..]
Je hoeft niet meer te werken van het UWV, of je bent al binnen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |