Troel | zondag 25 december 2011 @ 20:19 |
cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! En voor de rest, kijk in het oude topic ![]() | |
Chickert | maandag 26 december 2011 @ 14:36 |
Het volgende hoort niet helemaal thuis in dit topic, maar aangezien dit een van de weinige topics is waar ik meelees/aqctief ben... Ik heb gisteravond een trifle voor het dessert gemaakt: ![]() Cake met amaretto, drie soorten rood fruit, amaretto-biscuitjes en room van slagroom en mascarpone ![]() ![]() Fijne dagen allemaal!! | |
Silmarwen | maandag 26 december 2011 @ 14:37 |
Ziet er erg mooi en erg lekker uit! Omnomnom. | |
FutureFairytale | maandag 26 december 2011 @ 14:39 |
Ik vind de laagjes erg goed hoor, veel mooier dan mijn trifle van gisteren! Daar moest ik vertellen dat het laagjes waren ![]() ![]() Klinkt wel behoorlijk machtig ja met al die mascarpone en amaretto ![]() | |
Tegan | maandag 26 december 2011 @ 15:09 |
Hoe heb je dat in godsnaam gegeten? Allemaal lepelen uit de pot? | |
Chickert | maandag 26 december 2011 @ 17:20 |
Bijna wel... met een opscheplepel geprobeerd van elke laag wat te scheppen en het gewoon overgeschept in schaaltjes. Moet zeggen, we waren met zijn 5-en, hadden hier makkelijk met 8 of 10 personen van kunnen eten. (Maar ach, nu hebben we vandaag nog wat ;-)) | |
#ANONIEM | maandag 26 december 2011 @ 17:39 |
Koekjes! En de oreo bonbons | |
#ANONIEM | maandag 26 december 2011 @ 18:21 |
Ik vind het mooi gedaan hoor met die laagjes ![]() Wat een aparte koekjes ![]() Het ziet er verdomd omnomnom uit ![]() | |
#ANONIEM | maandag 26 december 2011 @ 19:56 |
De vulling is gekleurd inderdaad! Boter en poedersuiker met wat vanille en dan een kleurtje ![]() | |
BE | dinsdag 27 december 2011 @ 15:12 |
Vraagje. Ik heb nu een biscuit gebakken en daartussen moet een laagje jam en een laagje botercreme komen. En de buitenkant ga ik afsmeren met botercreme. Ik heb de taart donderdag nodig. Kan ik dan vanavond de botercreme er al op doen, of is het beter te wachten tot morgen. En waar bewaar ik de taart dan als hij klaar is? In de koelkast? | |
Popples | dinsdag 27 december 2011 @ 15:17 |
ik zou zou hem morgen afsmeren. vind namelijk boter altijd een rare smaak krijgen als hij te lang staat. heb je geen kelder of een koele plaats? daar kun je het ook bewaren in een taart doos of zo. ik ga donderdag weer aan de bak. maar een zeemeerminnen hello kitty maken. ga het proberen te teken met chocolade. lukt dat niet dan word het een ritje naar een bakwinkel. | |
BE | dinsdag 27 december 2011 @ 15:22 |
Tx! Doe ik het morgen! En ik kan hem wel buiten in de schuur zetten als koele plaats. Koud kan je het toch nauwelijks noemen. ![]() | |
Popples | dinsdag 27 december 2011 @ 15:38 |
ik heb een kelderkast en daar zet ik de taart altijd in. ik vond hem uit de koelkast ook niet verkeerd maar uit de kelderkast is hij toch lekkerder of ik ben gewoon raar ![]() ![]() | |
BE | dinsdag 27 december 2011 @ 15:48 |
Nee, dat kan ik me wel voorstellen. Ik hou ook niet van ijskoude taart. Heb de biscuit nu in plastic verpakt in de bijkeuken liggen. Morgen afsmeren en dan maar hopen dat dat lukt en dat ze hem donderdag lekker vinden op het kinderdagverblijf. ![]() | |
Popples | dinsdag 27 december 2011 @ 16:00 |
komt vast goed ![]() succes!! | |
Chan | dinsdag 27 december 2011 @ 23:41 |
Ik heb vandaag voor het eerst in mijn leven een taartje gebakken en ik ben er zó trots op ![]() ![]() Morgen gaan we proeven, ik ben erg benieuwd... Ik heb hem nu in de koelkast gezet met een schaal er op de kop overheen, is dat voldoende voor de fondant? Even showen hoor: ![]() ![]() | |
tessie | dinsdag 27 december 2011 @ 23:47 |
Wow chan, super netjes en mooi voor een eerste taart! | |
Rijstebuiltje | dinsdag 27 december 2011 @ 23:48 |
Wow Chan, ziet er leuk uit! Wat voor vulling zit erin ? | |
Chan | dinsdag 27 december 2011 @ 23:52 |
Dank ![]() Ik heb in zo'n bladaschaal van Ikea (of hoe heten die schalen) een brownie gebakken, en ik heb botercreme met hazelnotenpasta gemaakt. Dat zit erin dus ![]() | |
BE | woensdag 28 december 2011 @ 07:59 |
Mooi Chan! ![]() | |
Pindasoepje | woensdag 28 december 2011 @ 08:39 |
Wow wat een mooie taart voor een eerste keer.. Ik wil het ook eens gaan proberen, heb alleen geen oven maar ik vroeg me af of een taart anders smaakt als je een combi magnetron gebruikt. | |
RadioSlut | woensdag 28 december 2011 @ 09:01 |
Je hebt talent! ![]() | |
Popples | woensdag 28 december 2011 @ 10:32 |
ik heb ook alleen maar een combi hoor. de oven is de deur uitgegaan en proef geen verschil. chan wat een mooie taart. | |
Pindasoepje | woensdag 28 december 2011 @ 10:46 |
Oh echt? Hmm en dan kan je gewoon de "normale" recepten gebruiken? | |
Lienekien | woensdag 28 december 2011 @ 10:47 |
Het is toch wel een combi met ovenfunctie? | |
Pindasoepje | woensdag 28 december 2011 @ 10:52 |
Ja klopt, maar ik had ergens het idee dat taarten uit een combi minder lekker zouden zijn ![]() | |
BE | woensdag 28 december 2011 @ 10:53 |
Dat is toch idd wat een combi een combi maakt? Hier een combi-magnetron waarbij ik net een prima biscuit heb gebakken in de heteluchtoven. ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | woensdag 28 december 2011 @ 10:57 |
Ik gebruik altijd alle recepten voor onze combi zonder aan te passen. Je moet alleen op de temperatuur letten. Zelfs heteluchtoven temperatuur kan nog wel eens te heet zijn. De smaak is altijd prima ![]() | |
Lienekien | woensdag 28 december 2011 @ 10:58 |
Er zijn ook combi's die magnetron met alleen een grill combineren. | |
Chan | woensdag 28 december 2011 @ 11:03 |
Dank nogmaals, ik had nooit verwacht dat het taartje er zo uit zo gaan zien, had echt een lelijk gedrocht verwacht dus ben ook wel erg blij met het resultaat ![]() | |
BE | woensdag 28 december 2011 @ 11:03 |
Ow, dat wist ik dan weer niet. ![]() | |
Stiemie | woensdag 28 december 2011 @ 11:06 |
Chan ![]() ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 28 december 2011 @ 12:29 |
Leuk boltaartje Chan! ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 28 december 2011 @ 12:30 |
En ik vind de koekjes van SpaceInvaders en de trifle van Chickert er ook bijzonder geslaagd uitzien! ![]() | |
BE | woensdag 28 december 2011 @ 19:05 |
What was I thinking. ![]() ![]() De bak met botercreme viel halverwege ook nog op de grond. ![]() ![]() *cupcakes bakken gaat... ![]() | |
_Ophelia_ | woensdag 28 december 2011 @ 19:19 |
Ga je voor de koekiemonster cupcakes? ![]() | |
MissHobje | woensdag 28 december 2011 @ 19:49 |
Winter cuppies ![]() ![]() ![]() | |
Mirjam | woensdag 28 december 2011 @ 19:50 |
omg ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 28 december 2011 @ 20:00 |
Lekker MissHobje! ![]() En BE, wat jammer dat het niet ging zoals je het in je hoofd had... Zijn de cupcakes wel goed gelukt? Ik heb vandaag een taart gemaakt voor een meisje dat 7 jaar wordt morgen: ![]() Bloemetjes en strikjes en een sierrandje aan de zijkant: ![]() | |
BE | woensdag 28 december 2011 @ 20:00 |
Die zijn mooi! ![]() ![]() Maar die Kitty taart hierboven zeker ook wel! ![]() ![]() Nee, veel simpeler, rood sterretje met blauwe S erop. ![]() ![]() Dit was overigens de taart voor ik hem ging besme(u)ren met jam en botercreme. ![]() Het idee was best aardig. Toch? Hij staat hier nu te wachten tot wij hem straks gaan proeven, maar ik vind hem er zo enorm niet lekker uit zien! ![]() ![]() | |
BE | woensdag 28 december 2011 @ 20:02 |
Hoe plak ik de fondant trouwens zometeen op het cakeje vast? Met een beetje glazuur? ![]() Spuug, ik moet ze nog gaan bakken, net eerst het spul naar bed gebracht en nu ga ik zo eerst even eten. ![]() | |
Stiemie | woensdag 28 december 2011 @ 20:08 |
Leuk idee zo'n lego-taart! En succes met de cupcakes Vastplakken doe ik altijd gewoon met wat aardbeienjam ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 28 december 2011 @ 20:18 |
Ja aardbeienjam kan prima. Of botercreme. Witte chocoladepasta gebruik ik ook wel eens. Die onbesme(u)rde legotaart ziet er trouwens cool uit! | |
BE | woensdag 28 december 2011 @ 20:19 |
Ik kan geen botercreme meer zien, ik veeg net nog een klodder van de keukendeur! ![]() ![]() Maar jam klinkt als een prima tip. ![]() | |
MissHobje | woensdag 28 december 2011 @ 20:42 |
![]() ![]() En Brighteyes, je bent ook besmet met het bakvirus zie ik ![]() ![]() | |
BE | woensdag 28 december 2011 @ 21:06 |
Nou... besmet... ik geloof dat ik het voorlopig maar bij de cupcakes ga houden. Op 2 januari gaan de kaken weer op elkaar vwb vreterijen en daar past zelf flink taarten bakken niet helemaal bij. ![]() ![]() Ze zien er goed uit! Maar vlgs mij kan dat met het recept uit de OP ook amper fout gaan. ![]() Ik vind fondant wel erg leuk spul om mee te werken! ![]() | |
Popples | woensdag 28 december 2011 @ 21:21 |
spuuglokje wat mooi ![]() ![]() wat een mooie wintercc. jammer om op te eten. be goed bezig. balen zeg van je botercreme. veel plezier morgen! misschien iemand hier tips. ik heb vandaag met witte chocolade een hello kitty proberen te maken. maar het liep helemaal uit. iemand tips hoe ik het wel goed krijg? anders moet ik morgen heel snel fondant halen voor de taart en daar heb ik eigenlijk helemaal geen tijd voor. ![]() | |
BE | woensdag 28 december 2011 @ 21:36 |
Mijn eer is gered: ![]() Ik begrijp nu de term traktatie-stress ineens. ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 28 december 2011 @ 21:52 |
Popples, ik heb 2 keer eerder een Hello Kitty taart gemaakt, en heb toen een plaatje van internet nagepuzzeld. En met een sugargun zwarte sliertjes geknepen (daar krijg je blaren van ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 28 december 2011 @ 21:53 |
BE wat een mooie cupcakes! <3 | |
#ANONIEM | woensdag 28 december 2011 @ 21:57 |
Hoe krijgen jullie de cupcakes zo plat? ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 28 december 2011 @ 22:11 |
Een vraag die regelmatig gesteld wordt ![]() Ik leg er meestal een snijplank op (bakpapiertje ertussen anders plakken ze aan de plank vast) BE je cupcakes zijn mooi geworden ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 28-12-2011 22:13:00 ] | |
BE | woensdag 28 december 2011 @ 22:34 |
Ik vond het juist zo zonde dat ze inzakten! ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 28 december 2011 @ 22:50 |
Geen snijplank van plastic gok ik? ![]() En dus als je ze gaat bakken? | |
Chan | woensdag 28 december 2011 @ 23:35 |
BE ze zijn mooi geworden! En Spuug en MissHobje, wow, echt schitterend! Hoe lang moet je die plaat dan laten liggen? Ik heb er net een een minuut of 10 een glazen plaat op laten liggen en ze werden wel een beetje plat, maar lang niet zo plat als ik zou willen. Maar misschien had ik ook gewoon iets teveel beslag in de cupjes gedaan. Het resultaat, 56 minicupcakes: ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | woensdag 28 december 2011 @ 23:38 |
Plaat direct na het bakken er op laten liggen totdat ze afgekoeld zijn. | |
#ANONIEM | donderdag 29 december 2011 @ 00:11 |
Die van plastic zijn meestal vrij licht ja ![]() En nee niet IN de oven maar als ze klaar zijn ![]() | |
Popples | donderdag 29 december 2011 @ 08:17 |
mooi be! spuuglokje thanks. ga straks maar even 2 uur rijden. chan wat een leuke mini cc's! zo ik ga nu maar even mijn biscuit maken, mag 2 taarten maken. | |
BE | donderdag 29 december 2011 @ 08:38 |
Lief zijn ze chan! | |
RenRen- | donderdag 29 december 2011 @ 11:50 |
Mooi zeg! Hoe vaak heb je moeten bakken? En was dit voor 12 normale oid? | |
#ANONIEM | donderdag 29 december 2011 @ 11:50 |
Oh lol ![]() Ik had het dan met plaat en al in de oven gegooid en dan alles vernaait ![]() | |
Chan | donderdag 29 december 2011 @ 22:37 |
Dank ![]() Een keer gebakken maar, paste precies. En het was inderdaad voor twaalf normale, maar naast de 56 mini's had in ook nog drie hele grote normale.. | |
Popples | donderdag 29 december 2011 @ 22:57 |
ben je niet de enige ![]() nog niet helemaal af maar dat komt omdat het op het laatste moment moet. na al het gerace en gedoe heb ik voor makkelijk gekozen. ![]() ![]() morgen komt de foto als hij helemaal af is ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 29 december 2011 @ 22:58 |
Kon nergens een goedkope muffin bakblik vonden (overal uitverkocht) dus maar een stevige voor 12 euro bij de v&d gehaald (ok niet duur maar action en xenos zijn goedkoper) En er zit 5 jaar garantie op.... ![]() | |
Popples | donderdag 29 december 2011 @ 23:03 |
waar wil je garantie op hebben dan? roest? een krasje? ![]() ik heb er ooit een bij de lidl van zenker vandaan gehaald maar die is dus krom getrokken terwijl de rest(zenker spul) dat nooit heeft gedaan. | |
#ANONIEM | donderdag 29 december 2011 @ 23:11 |
Geen idee ik vond het al zo raar ![]() Ik wilde een cheap ass want dat is goed genoeg maar overal opperdepop ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 30 december 2011 @ 08:49 |
Dat ziet er lief uit, Popples! Handige oplossing, met zo'n eetbaar plaatje. Scheelt veel werk! ![]() En aangezien je om tips vroeg, maar misschien niet achteraf... ![]() ![]() | |
Popples | vrijdag 30 december 2011 @ 09:24 |
weet ik spuuglokje maar dit was echt rot fondant zodra je er naar keek scheurde het. ik heb zitten vloeken en had de hoop al bijna opgegeven ![]() het is niet zo perfect als ik allemaal wilde maar mijn meisje was hartstikke blij. hij is nog niet klaar. de bloemetjes rand word straks gedaan voor iedereen er is. | |
Maaikebb | vrijdag 30 december 2011 @ 13:20 |
![]() Pas geleden 2 taartjes gemaakt als deel van het grand dessert! De rode gevuld met aardbeienmouse en gele room en de groene is een chocolade taart met tobleronecreme en gele room:D | |
Spuuglokje | vrijdag 30 december 2011 @ 20:15 |
Ai Popples, dat lijkt me heel pijnlijk, taarten decoreren terwijl je een whiplash hebt. ![]() ![]() Lekker ziet dat eruit Maaikebb! ![]() ![]() | |
Troel | zaterdag 31 december 2011 @ 10:05 |
Prachtige creaties weer ![]() ![]() | |
Skaai | zaterdag 31 december 2011 @ 12:11 |
Ik heb lekkere basic appelcupcakes gebakken met een kaneel kruimellaagje, in plaats van appelflappen vanavond ![]() | |
Popples | zaterdag 31 december 2011 @ 14:09 |
maaike wat een mooie taartjes. spuuglokje ik heb al 9 jaar een whiplash maar je moet soms iets over hebben voor je kind ![]() ik kan dit ook alleen maar met goede dagen maar dat heb ik gisteren en vandaag (de rest van de week)dus geweten. maar lekker boeien want mijn meisje kon er niet genoeg van krijgen. het paarse is met glitters. niet zoals ik wilde totaal niet. had ook geen goede materialen enz. dus dan maar gedaan met wat ik had. eindresultaat: ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 31 december 2011 @ 14:36 |
Niet te streng zijn Popples, het ziet er bijzonder feestelijk uit! En paarse glitters ![]() Klinkt lekker Skaai! Ik bak hier helemaal niks vandaag. Net kwarkini's gehaald bij de bakker. Oliebollen, maar dan frisser. ![]() | |
Sjeen | zaterdag 31 december 2011 @ 15:22 |
Ik heb champagnecupcakes met champagnebotercreme gemaakt, op speciaal verzoek van dochterlief ![]() | |
Cuppycakes | zaterdag 31 december 2011 @ 16:31 |
Leuk dit topic! Om de cupcakes plat te krijgen: Direct nadat je ze uit de oven haalt een boek/gids (bijv hm gids ofzo die dikte/zwaarte) op je cupcake plaat leggen, zakken ze mooi gelijkmatig recht. ![]() Heb ik gister gemaakt ![]() Deze zijn framboos-vanilla-witte choco cupcakes | |
Skaai | zaterdag 31 december 2011 @ 20:16 |
Oeh hoe smaken ze? Het klinkt wel lekker ![]() | |
MarjoBlabla | zondag 1 januari 2012 @ 21:55 |
Afgelopen vrijdag bij Deleukstetaartenshop in Veenendaal geweest! Wat een fijne winkel ![]() ![]() ![]() Wat is Satin Ice trouwens lekker spul! Hij liet het ons proeven en ik vond het echt lekker. Hij zei dat het ook heeeeeeel erg fijn is om mee te werken, dus dat ga ik uitproberen! ![]() ![]() | |
Keroppi | zondag 1 januari 2012 @ 22:09 |
Ik wil van die cake-pops gaan bakken. Maar waar zijn de vormen ervoor verkrijgbaar? Ik heb wel iets gezien op de DLTwebshop, maar ik kan niet zien of die bestaat uit twee 'blikken' die je op elkaar vastmaakt. Want ik vraag me af hoe je anders mooie ronde bolletjes krijgt. Ik hoorde iemand dat ze nu ook via Tell Sell aan de man gebracht worden, maar dat is toch een beetje tegen mijn principes... dingen via Tell Sell kopen ![]() | |
Tegan | zondag 1 januari 2012 @ 22:37 |
Cakepops kun je toch gewoon maken van verkruimeld cake? Zelf bolletjes draaien? | |
MarjoBlabla | zondag 1 januari 2012 @ 22:57 |
Cake maken, verkruimelen, botercreme doorheen, bolletjes van maken (gewoon met de hand!), even in de vriezer (10 minuutjes?) en dan in de choco/smeltsnoep dippen. Heb je geen mold voor nodig ![]() | |
Popples | zondag 1 januari 2012 @ 23:00 |
nu heb ik spijt dat ik de gekleurde chocolade gekocht heb. dame heeft over 10 dagen kinderfeestje. van de week maar even 2 uur rijden ![]() maar gewone cake of biscuit? | |
MarjoBlabla | zondag 1 januari 2012 @ 23:01 |
Wat voor gekleurde chocolade heb je? Gewone cake ![]() | |
Keroppi | zondag 1 januari 2012 @ 23:02 |
Handig! Ik zal zelf even zoeken naar recepten/how-to's (ben geen keukenprinses ![]() | |
Popples | zondag 1 januari 2012 @ 23:08 |
van wilton heb je gekleurde chocolade. zag er leuk uit. | |
MarjoBlabla | zondag 1 januari 2012 @ 23:12 |
Dat zijn toch de candymelts? In een wit zakje, met een opdruk in de kleur van het spul in het zakje.. Die zijn er juist mega geschikt voor! ![]() | |
Popples | zondag 1 januari 2012 @ 23:17 |
ik heb werkelijk geen idee, ik heb niet zo goed gekeken. het zag er uit als kleine bolletjes gekleurde chocolade. ik liep met 3 kids door de winkel die wel even van alles verzonnen en mijn moeder was het 4de kind die je losliet in een winkel waar ze alles bekeek of ze het nog nooit gezien had. | |
MarjoBlabla | zondag 1 januari 2012 @ 23:19 |
Als je ze kan smelten, zodat ze vloeibaar worden kan je ze prima gebruiken voor je cakepops ![]() Ik ga donderdag weer cakepops maken, heb namelijk zo'n cupcakemold gekocht vrijdag! Hoop dat hij een beetje fijn werkt, we zullen het zien ![]() | |
#ANONIEM | maandag 2 januari 2012 @ 12:35 |
Ik ga morgen voor mijn verjaardag cupcakes maken. Ik wil wel luchtige en niet te droge cakejes, is dit recept dan iets? http://www.cupcakerecepte(...)basisrecept-cupcakes En dit recept uit de OP, voor hoeveel cupcakes is dat ongeveer? Ik kan niet inschatten ![]() [ Bericht 55% gewijzigd door #ANONIEM op 02-01-2012 12:36:25 ] | |
kvd | maandag 2 januari 2012 @ 12:38 |
Hebben we onze verjaardag op dezelfde dag SpaceInvaders? Morgen ook jarig? Ik ga morgen voor ovemorgen op het werk maar weer aan de bakkerij, met dezelfde ingredienten als met kerst. Heb nog een partij over ![]() | |
rhubarbje | maandag 2 januari 2012 @ 12:42 |
Oke ik heb weken niet gebakken maar ik denk dat ik maar eens aan de slag ga normaal maak ik 'gewone' taarten en cupcakes en zoek ik de uitdaging meer in de technieken of smaak maar ik wil al jaren zo klooien met decoratie en zo iemand nog tips? ik dacht te beginnen met cupcakes met botercreme? of heeft iemand zoiets van nou ik zou daar mee beginnen? en heeft iemand misschien hét recept voor botercreme? waarvan je zegt: je moet echt die van mij proberen? alvast bedankt! | |
Tegan | maandag 2 januari 2012 @ 12:43 |
Denk iets van 12-15. | |
Tegan | maandag 2 januari 2012 @ 12:43 |
Botercreme is gewoon boter, poedersuiker, smaakje, evt. kleurstof. | |
Popples | maandag 2 januari 2012 @ 12:45 |
en wat melk | |
rhubarbje | maandag 2 januari 2012 @ 12:46 |
ik heb het ooit 1 keer geprobeerd maar dat werd ellende ![]() een engels recept gebruikt misschien een foutje gemaakt met rekenen of zo vandaar dat ik het hier ff kwam vragen | |
rhubarbje | maandag 2 januari 2012 @ 12:49 |
Oh en hoe lang blijven ze goed als je die creme er al op smeert? want ik en mijn vriend houden niet zo van cake ![]() | |
Tegan | maandag 2 januari 2012 @ 12:52 |
Ik had ooit gedaan. Een deel boter, een deel poedersuiker, paar eetlepels witte chocoladepasta ![]() | |
MaximusTG | maandag 2 januari 2012 @ 12:52 |
Leuke taartjes allemaal zeg! Nu heeft mn vriendin net een boek gekregen over zulke taarten voor kerst "Taart om blij van te worden", en ik vroeg me af of jullie misschien een winkel in Enschede weten waar je benodigheden kan halen? Uitsteekvormpjes etc. ? Want ik heb wel eens iets over Pipoos gelezen. Maar laat die nu net uit Enschede weg zijn ![]() | |
kvd | maandag 2 januari 2012 @ 12:54 |
ik had 250 gram roomboter, 250 gram poedersuiker, 2 eetlepels water en 1 theelepel vanille-extract en het was heerlijk | |
Popples | maandag 2 januari 2012 @ 12:55 |
ik zal even iemand vragen van een andere forum ik weet dat zij dicht bij losser woont en dichtbij haar een zit. of wil je echt in enschede blijven? | |
#ANONIEM | maandag 2 januari 2012 @ 12:56 |
Maar dat recept uit de OP is wel luchtig? Niet dat ik van die vaste droge zooi krijg ![]() | |
rhubarbje | maandag 2 januari 2012 @ 12:56 |
tnx | |
rhubarbje | maandag 2 januari 2012 @ 12:56 |
laat ik dat toevallig in huis hebben! nog niet geproefd...ik vind het namelijk toch een beetje vreemd haha | |
#ANONIEM | maandag 2 januari 2012 @ 12:57 |
Ik ben morgen jarig inderdaad! ![]() | |
Popples | maandag 2 januari 2012 @ 13:01 |
http://shop.lotterose.nl/ deze vond ik via google | |
#ANONIEM | maandag 2 januari 2012 @ 13:01 |
Hoeveel botercreme moet ik maken voor 30-35 cupcakes??? Boodschappenlijstje aan het maken ![]() [ Bericht 55% gewijzigd door #ANONIEM op 02-01-2012 13:01:31 ] | |
Popples | maandag 2 januari 2012 @ 13:03 |
niet zo heel veel. ik heb pas echt veel weggegooid en had 300gram. ![]() 100/150 gram ofzo? geen idee eigenlijk anders kun je toch bij maken. ![]() | |
Tegan | maandag 2 januari 2012 @ 13:03 |
Ik eet ook nooit zoet beleg, maar dit moest ik kopen toen ik het in de winkel zag ![]() | |
MaximusTG | maandag 2 januari 2012 @ 13:04 |
Hey, cool, ja, wou wel echt in Enschede blijven, hebben geen auto nl. Mooi op internet uitzoeken en dan daar ophalen. Bedankt! | |
#ANONIEM | maandag 2 januari 2012 @ 13:04 |
Ik neem denk ik 250 gram boter/ 250 gram poedersuiker en dan wat vanille en een kleurtje. Liever te veel dan te weinig ![]() | |
rhubarbje | maandag 2 januari 2012 @ 13:04 |
haha op die manier ben ik er ook aan gekomen ![]() | |
E.T. | maandag 2 januari 2012 @ 16:01 |
Voor hysterische rainbow-cupcakes, kun je dan gewoon elke willekeurige levensmiddelen-kleurstof gebruiken? Of werkt die van Wilton het beste? | |
Popples | maandag 2 januari 2012 @ 16:07 |
misschien hebben ze wel een winkeltje. moet je anders eens bellen, kun je dingen bekijken ipv een plaatje. ET volgens mij maak het niks uit welke je gebruikt. | |
Troel | maandag 2 januari 2012 @ 16:20 |
Ik heb het met Wilton gedaan ET, maar ik neem aan dat het met andere ook kan. Ze waren ontzettend hysterisch, maar wel lekker ![]() | |
Popples | maandag 2 januari 2012 @ 17:01 |
ik heb het ooit wel eens met die van de boerenbond toen gedaan en dat kon ook prima haha | |
Troel | maandag 2 januari 2012 @ 17:07 |
ik las dat je het bij de boerenkool gedaan had ![]() | |
_Hestia_ | maandag 2 januari 2012 @ 21:44 |
Misschien bij de winkel "Kookboek.nl" in de Walstraat? Daar heb ik pas iig wel cupcakevormpjes en andere benodigdheden gezien, maar heb er niet echt op gelet wat ze precies hebben. Winkel is op maandag en dinsdag gesloten. | |
Troel | maandag 2 januari 2012 @ 21:46 |
Zou Stolker niet ook dat soort dingen hebben? | |
_Hestia_ | maandag 2 januari 2012 @ 21:49 |
Stolker heeft vooral pannen, keukenmessen, keukenhulpen en keukenmachines volgens mij en niet echt van dit soort spullen. | |
Troel | maandag 2 januari 2012 @ 21:56 |
Tja, dat dacht ik van Wildenborg ook altijd en die hadden het ook ![]() | |
_Hestia_ | maandag 2 januari 2012 @ 21:58 |
Daar heb je gelijk in. Ze kan altijd eens kijken natuurlijk ![]() | |
Keroppi | maandag 2 januari 2012 @ 22:41 |
Ik heb ingredienten gehaald om cake-pops te maken na jullie aanwijzingen. Ik hoop later deze week het resultaat te showen ![]() | |
_Hestia_ | maandag 2 januari 2012 @ 22:43 |
Ik ben benieuwd! | |
kvd | dinsdag 3 januari 2012 @ 10:42 |
SpaceInvaders, gefeliciteerd met ons ![]() | |
Popples | dinsdag 3 januari 2012 @ 11:15 |
SpaceInvaders en kvd gefeliciteerd met jullie verjaardag!!! | |
#ANONIEM | dinsdag 3 januari 2012 @ 11:30 |
Dankje! Jij ook gefeliciteerd! ![]() | |
_aurum_ | dinsdag 3 januari 2012 @ 11:37 |
verkeerd topic ![]() | |
Dragonberry | dinsdag 3 januari 2012 @ 16:58 |
gefeliciteerd!! @Spaceinvaders: Had je nog genoeg botercreme? volgens mij is 250 gram boter en poedersuiker namelijk nogal weinig voor 30 cupcakes.. zelf kan ik daar volgens mij ongeveer 10 toeven mee maken, maar ik maak altijd merengue botercreme en het ligt er ook wel aan hoeveel je gebruikt natuurlijk. Morgen maar weer eens maken ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 3 januari 2012 @ 17:04 |
Ja idd wat weinig, maar geeft niet, dan maar wat zonder. Aangezien iemand hier het over 150 gram had lol ![]() [ Bericht 58% gewijzigd door #ANONIEM op 03-01-2012 17:05:09 ] | |
Popples | dinsdag 3 januari 2012 @ 17:06 |
oeps ik dacht voor onder de fondant ![]() | |
Dragonberry | dinsdag 3 januari 2012 @ 19:46 |
haha ligt er denk ik net aan wat je zelf het meeste doet en waar je het eerste aan denkt ![]() | |
Tink89 | woensdag 4 januari 2012 @ 10:30 |
Hmmz, vriendjelief wilt liever mijn muffins uitdelen op z'n werk dan een vlaai van de winkel ![]() Dat wordt zondag zo'n 36 muffins (of cupcakes, even vragen wattie wilt) bakken. Ik hoop op cupcakes, dan kan ik ze versieren... Overigens wordt vrijdag de kersttaart alsnog uit de vriezer gehaald en opgegeten, dus dan kan ik ook een foto posten! Xx | |
Tink89 | woensdag 4 januari 2012 @ 20:20 |
Het worden 36 cupcakes, incl. versiering. Aangezien ik toch in 3 keer moet bakken (heb maar 1 muffinvorm), vroeg ik me af of ik ook chocolade of citroencupcakes ofzo kan maken. Bij citroen kan ik de vanille-essence vervangen door citroenessence neem ik aan? En voor chocolade? Wat doe ik dan? Xx | |
Tegan | woensdag 4 januari 2012 @ 20:25 |
Deel van de bloem vervangen door cacaopoeder. | |
Popples | woensdag 4 januari 2012 @ 20:59 |
of lekker chocolade erdoor heen. ![]() ![]() | |
Roze_Marijn | woensdag 4 januari 2012 @ 21:21 |
ohhh dit ziet er allemaal écht lekker uit ![]() | |
rhubarbje | donderdag 5 januari 2012 @ 11:13 |
Mijn eerste poging met de botercreme was heel goed gelukt!!! Alleen vinden mijn vriend en ik allebei dat de boel er veel te zoet van word ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Tegan | donderdag 5 januari 2012 @ 13:22 |
Pics. | |
#ANONIEM | donderdag 5 januari 2012 @ 13:24 |
je kan ook hartige cupcakes maken ![]() | |
Tegan | donderdag 5 januari 2012 @ 13:29 |
Ik had dat ooit gedaan, was wel geslaagd. Deel van de bloem vervangen voor aardappelpuree. Geen suiker. En dan voor het bakken mais, reepjes kalkoen, erwtjes, ui, knoflook erdoor mengen, en nog wat dingen erdoor die ik vergeet. Zal eens kijken of ik het recept nog heb. | |
rhubarbje | donderdag 5 januari 2012 @ 13:35 |
het ging me om het botercreme experiment | |
rhubarb | donderdag 5 januari 2012 @ 13:43 |
Hallo naamgenoot! :p | |
rhubarbje | donderdag 5 januari 2012 @ 13:51 |
hai ![]() | |
Popples | donderdag 5 januari 2012 @ 14:31 |
klinkt lekker. heb net in de bakwinkel maar bakingsoda gekocht. ![]() zo spullen zijn in huis. morgen cake pops maken. als ze lukken ga ik dinsdag nog een 30 maken. ![]() | |
Keroppi | donderdag 5 januari 2012 @ 14:56 |
Ah ik heb de cake-pops ook voor morgen op de planning staan. Ben benieuwd hoe het gaat worden! | |
Tink89 | donderdag 5 januari 2012 @ 16:08 |
Alles in huis gehaald voor 36 cupcakes. Ze worden allemaal vanille, maar met verschillende versieringen, aangezien ik witte, zwarte, roze fondant heb en blauwe kleurstof (eventueel voor de witte fondant). Zo eerst maar eens koekjes versieren met de twee monsters die mijn neefjes zijn ![]() | |
Popples | donderdag 5 januari 2012 @ 17:31 |
ik heb dan wel 2 kids die er met de neus boven opstaan en willen proeven natuurlijk ![]() hoe ga jij ze maken? | |
Spuuglokje | vrijdag 6 januari 2012 @ 20:01 |
Ik heb vandaag gereedschapskoekjes gemaakt. ![]() (Nou ja, ik heb gisteren een heleboel verschillende koekjes gemaakt, en vanmiddag heb ik het gereedschap met icing gedaan) ![]() Zo groot is een koekje: ![]() | |
Popples | vrijdag 6 januari 2012 @ 20:03 |
wow spuuglokje wat mooi ![]() | |
rhubarbje | vrijdag 6 januari 2012 @ 20:03 |
wat leuk!!! | |
Harajuku. | vrijdag 6 januari 2012 @ 20:09 |
Ik heb mijne gewoon bij een toko gehaald, en volgens mij heb ik de felste kleuren hier so far in de cupcakes dus het lijkt me dat je daar niet aan vast hoeft te zitten. | |
Spuuglokje | vrijdag 6 januari 2012 @ 20:10 |
Is weer eens wat anders dan hartjes he. ![]() ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 6 januari 2012 @ 20:12 |
Nee inderdaad. Ik ben zelf helemaal niet zo enthousiast over Wilton kleurstof. Ik heb dat wel gekocht toen ik een cursus Wilton ging doen, maar inmiddels heb ik kleurstof van Sugarflair en dat vind ik krachtiger. Wilton blijft pastelleriger dan Sugarflair. | |
Harajuku. | vrijdag 6 januari 2012 @ 20:19 |
Jij maakt van die prachtige taarten ![]() ![]() | |
Keroppi | vrijdag 6 januari 2012 @ 20:21 |
Vandaag Cake-pops gemaakt maar ik weet niet of ze gelukt zijn. Ik heb namelijk geen idee hoe ze moeten smaken. Ik heb de verkruimelde cake gemengd met wat botercreme maar nu heeft een beetje de consistentie van rauw cookiedough... En geen cake-melts gebruikt maar glazuur. Het resultaat is mieieieierzoet. Eigenlijk zou ik ze liever in cakevorm willen hebben, dat leek me wel lekker. Maar dit is machtig en zoet :/ ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 6 januari 2012 @ 20:22 |
Bedankt voor het compliment Harajuku! ![]() Een beetje aanleg voor priegelen is wel mooi meegenomen ja. En gelukkig houd ik enorm van mijn eigen baksels. ![]() ![]() | |
Keroppi | vrijdag 6 januari 2012 @ 20:27 |
Ze zijn zelfs zo zwaar dat ze 'door' de stokjes vallen ![]() | |
Popples | vrijdag 6 januari 2012 @ 20:28 |
keroppi ze zien er wel leuk uit. ik heb ze ook gemaakt vandaag maar heb geen rauwe cookidough hoor. ik had een biscuit verkruimeld. | |
Spuuglokje | vrijdag 6 januari 2012 @ 20:29 |
Ach wat jammer van al dat werk dan Keroppi! ![]() | |
Keroppi | vrijdag 6 januari 2012 @ 20:43 |
Maar werd .t geen kleffe massa dan? | |
Popples | vrijdag 6 januari 2012 @ 21:28 |
nee. hier vond iedereen het super lekker. ik denk ook omdat jij gewone? cake gebruikt heb en ik biscuit(is luchtiger) dan de botercreme beetje bij beetje door. maar die zoet is het wel. denk de volgende keer minder poedersuiker door de botercreme. gemaakt met 2 kids op mijn vingers die dus telkens aten. de hartjes hadden ze al op voor ik een foto kon maken. ![]() ik had niet genoeg candy melts omdat ik dinsdag 40 van die dingen moet maken. | |
Tink89 | zondag 8 januari 2012 @ 11:35 |
De eerste lading van 12 muffins staat nu 25 minuten in de oven, maar is nog niks gebruind enzo, ze zijn zelfs nog vloeibaar aan de bovenkant... Wat gaat er nou mis? | |
Troel | zondag 8 januari 2012 @ 11:47 |
de temperatuur? | |
Tink89 | zondag 8 januari 2012 @ 11:50 |
Hij staat op hetelucht 150, zoals in het recept, heb hem net naar 160 gezet en ze worden nu een pietsje bruin, maar staan er ondertussen al 35 minuten in... Edit: Ondertussen 170 graden. | |
Popples | zondag 8 januari 2012 @ 11:56 |
ik heb gisteren hartige muffins gemaakt maar die moesten op 180 graden. | |
Tink89 | zondag 8 januari 2012 @ 12:00 |
Jah, de oven staat hier inmiddels op 170 (in de OP staat 150) en heb er net eentje uitgehaald die van binnen nog niet helemaal gaar was... Heb ze nog maar eens 5 minuten gegeven en ga ondertussen even googelen naar andere recepten om te zien wat daar de temperaturen zijn ![]() Edit: Op 180 gaat het idd beter, vind online ook heel veel recepten die dat aan houden | |
Popples | zondag 8 januari 2012 @ 12:11 |
soms even recepten vergelijken ![]() | |
Skaai | zondag 8 januari 2012 @ 17:22 |
150 graden? Ik heb nog nooit muffins op 150 graden gebakken, altijd rond de 180 graden. Gek dat het recept 150 aangeeft, zal wel een superoven zijn ![]() | |
Sjeen | zondag 8 januari 2012 @ 19:24 |
Nou, heteluchtoven moet je meestal wel lager zetten dan andere ovens. Cake gaat hier altijd op 150/160 graden. | |
Spuuglokje | zondag 8 januari 2012 @ 19:39 |
Heteluchtoven stel ik 10% lager in, dus staat er 200, dan 180 hetelucht. Staat er 180, dan 170. | |
Skaai | zondag 8 januari 2012 @ 19:57 |
Oh ik heb een hete lucht oven, gaat altijd als een malle hier ![]() | |
Silmarwen | zondag 8 januari 2012 @ 20:03 |
Hetelucht hier, cupcakes gaan altijd op 170, cake op 150. | |
E.T. | zondag 8 januari 2012 @ 21:17 |
Juf, succes morgen met de kleurstoffen! ![]() Alleen dat eeuwige instorten vind ik altijd zo vervelend ![]() | |
Skaai | maandag 9 januari 2012 @ 17:18 |
Chocoladebommetjes met een laagje cocos!![]() ![]() | |
limbolandjgirl | maandag 9 januari 2012 @ 17:29 |
Skaai die zien er echt super leuk uit! ![]() Ook al houd ik niet van kokos, het ziet er wel lekker uit. | |
Raissa | maandag 9 januari 2012 @ 17:33 |
Ziet er erg smakelijk uit! | |
MissHobje | maandag 9 januari 2012 @ 17:33 |
Lekkur Skaai ![]() enne ET die knallen mijn beeldscherm ff op zeg ![]() | |
#ANONIEM | maandag 9 januari 2012 @ 17:37 |
Ik zie de kindjes al stuiteren ![]() ![]() Ik ben niet zo'n chocomens maar dat ziet er wel heeeeeeel lekker uit ![]() | |
_Hestia_ | maandag 9 januari 2012 @ 18:36 |
Oeh die lijken mij erg lekker Skaai ![]() | |
Spuuglokje | maandag 9 januari 2012 @ 19:46 |
Mmmmm I love kokos! Ziet er heerlijk uit Skaai! ![]() En E.T., hoe vonden ze de rainbowcakes? ![]() | |
E.T. | maandag 9 januari 2012 @ 23:13 |
Ze waren goedgekeurd door de kinderen ![]() Ik vond het alleen erg jammer dat ze allemaal ingestort waren en 'gekrompen' ![]() | |
Popples | dinsdag 10 januari 2012 @ 10:22 |
in de oven laten afkoelen tot ze koud zijn. zijn wel leuk gelukt! skaai die zien er heerlijk uit. | |
_Ophelia_ | dinsdag 10 januari 2012 @ 12:53 |
FIY: Cupcake mee aan boord mag, glazuur niet Dus niet versieren en vliegen ![]() | |
RenRen- | dinsdag 10 januari 2012 @ 13:07 |
Yum! ![]() Ziet er echt heel mooi uit! ![]() Alleen in Amerika kan dit. ![]() | |
Isabeau | dinsdag 10 januari 2012 @ 13:53 |
Best logisch hoor, want glazuur is een soort gel en daar kan je bommen mee maken. Snap dat dan ![]() | |
Skaai | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:05 |
Een explosieve red velvet ![]() | |
MarjoBlabla | dinsdag 10 januari 2012 @ 20:03 |
Whieee, botercreme van funcakes bijna klaar! Nu maar hopen dat hij lekker is... | |
RenRen- | woensdag 11 januari 2012 @ 13:47 |
Ik heb een vraagje voor jullie met betrekking tot mijn examen. Ik heb toestemming van de modjes. Wat vinden jullie belangrijk bij cupcakereceptensites? Mag iets heel normaals zijn, of iets wat je helemaal mist. Bedankt ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 11 januari 2012 @ 14:02 |
Belangrijk: foto's van het resultaat erbij. Liefst mooie foto's natuurlijk. | |
MissHobje | woensdag 11 januari 2012 @ 15:29 |
Dat het duidelijke taal is zeg maar, goed geschreven, ook het product eindresultaat op de foto wat Spuuglokje al aangeeft. Maar dat er ook lekkere variatie tips bij staan. Vrolijke opbouw/kleuren nodigt ook uit tot het lezen van een recept. | |
Dizzy-Miss-Lizzy | woensdag 11 januari 2012 @ 15:41 |
Is er toevallig iemand in de omgeving van Den Haag die nog een taart op bestelling maakt? ![]() | |
RenRen- | woensdag 11 januari 2012 @ 15:54 |
Dankje ![]() Opbouw en kleuren van de site? En dan bedoel je niet te zakelijk en strak? Bedankt ook ![]() | |
MissHobje | woensdag 11 januari 2012 @ 15:55 |
Jups kleuren en opbouw, moet voor mij vrolijk en uitnodigend overkomen, niet teveel frutsel, dus wel redelijk strak. | |
Troel | donderdag 12 januari 2012 @ 12:57 |
Misschien iets heel simpels, maar recepten op dezelfde manier opgesteld. Dus een duidelijke uiteenzetting van wat je nodig hebt en dan het liefst dat bij elk recept de eieren bovenaan staan en dan de meel en niet bij de een de boter bovenaan en bij de ander de suiker en bij de derde de eieren zeg maar ![]() Zodat je dus vrij simpel in één oogopslag recepten kan vergelijken. En geen extra onzin op de site. Strak dus inderdaad, simpele opbouw bij voorkeur en als je gebruik maakt van advertenties, dan statische advertenties want al die bewegende dingen zijn verschrikkelijk ![]() | |
Danielle83 | donderdag 12 januari 2012 @ 15:08 |
Dat ziet er wel echt te lekker uit ![]() Eigenlijk nog nooit cupcakes met kokos gemaakt, maar is wel een goeie! | |
Troel | donderdag 12 januari 2012 @ 15:10 |
Ik moet voor zaterdag twee taarten maken en voor zondag 1 taart. De taart voor zondag wilde ik opbouwen uit gewone simpele cake, het moet namelijk een thomas worden en de jarige vindt cake nou eenmaal lekkerder dan biscuit. Zaterdagochtend is de laatste mogelijkheid voor mij om wat te doen, verder kan ik morgen of vanavond een en ander doen. Wat kan ik het beste doen? Een en ander is natuurlijk wel afhankelijk van wat je in een taart stopt en hoe je hem afwerkt. Afwerking van de Thomas de trein taart zondag is fondant, de taarten van zaterdag zijn of fondant, of glazuur. | |
The_Hives | donderdag 12 januari 2012 @ 15:15 |
hier was toch ook iemand die een cupcake/taart workshopbedrijfje had in Westwoud? ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 12 januari 2012 @ 16:46 |
Morgen is mijn zus jarig, en ik heb voor haar een mooi kookboek en een oranje cupcakehouder gekocht en er bijpassende cupcakes bij gemaakt. ![]() ![]() ![]() | |
Audreyoot | donderdag 12 januari 2012 @ 17:21 |
^ Mooi! Kan iemand mij vertellen waar ik die 'rietjes' kan kopen/bestellen om ik de taart te steken zodat ik de tweede laag kan stapelen? Pilaren heb ik al maar deze taart moet echt op de onderste komen en bij pilaren heb je zo'n tussenruimte. Bij het tweede filmpje uit de OP zie je die plastic rietjes wat ik bedoel. Edit: al gevonden http://www.deleukstetaart(...)tic-set4-p-1032.html | |
_Hestia_ | donderdag 12 januari 2012 @ 17:30 |
Ziet er mooi uit Spuuglokje! Echt mooi versierd! ![]() | |
DevilsAndDust | donderdag 12 januari 2012 @ 17:45 |
Weet je wat ik handig zou vinden op een site met cupcakerecepten? Een omrekenmogelijkheid. Dat je aan kan geven of je 6, 12, 18 etc. cupcakes wilt maken, en dat dan de hoeveelheden van de ingrediënten automatisch voor je worden aangepast. | |
_Hestia_ | donderdag 12 januari 2012 @ 18:38 |
Dat zou idd wel handig zijn ja ![]() | |
Skaai | donderdag 12 januari 2012 @ 22:29 |
![]() ![]() Ik had laatst 1 ei, en een recept met 2 eieren. Gewoon alles door de helft gedaan ![]() | |
Nanook24 | donderdag 12 januari 2012 @ 23:01 |
Ik weet wie je bedoelt omdat ik er in de buurt woon maar volgens mij zit die mevrouw niet op Fok! (of ik heb iets gemist en dan komt die mevrouw zich vanzelf melden. ![]() | |
Troel | donderdag 12 januari 2012 @ 23:18 |
Prachtig ![]() | |
The_Hives | vrijdag 13 januari 2012 @ 09:02 |
misschien was dat dan wat ik me herinnerde ![]() ![]() | |
RenRen- | vrijdag 13 januari 2012 @ 11:15 |
![]() ![]() Klinkt logisch ja. Moet even zien in hoeverre dat kan op een handige manier... Dankje voor je input ![]() | |
RenRen- | vrijdag 13 januari 2012 @ 11:16 |
Dat zou een heel toffe feature zijn! Ik denk niet dat ik dat kan in de gegeven tijd, maar ik heb wat tijd over, hoop ik, op het einde. | |
Troel | vrijdag 13 januari 2012 @ 14:31 |
Nouja, ik weet niet of mensen zelf moeten kunnen invoeren, maar dat je dan dus inderdaad invulvakken maakt waarin men de hoeveelheden invult, eventueel een aantal open vakken voor ingrediënten die niet standaard zijn? | |
Tegan | vrijdag 13 januari 2012 @ 14:51 |
Dat kan op deze site ![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 13 januari 2012 @ 16:40 |
Ja, dat weet ik. ![]() | |
RenRen- | vrijdag 13 januari 2012 @ 17:39 |
1 als het goed is, het wordt niet userdriven of iets. Meer dat je iets in kan sturen door middel van een formulier, aangezien er veel getekend moet worden voor één recept is het niet handig als users alles invullen. Dus degene die het invoert (Ik, gok ik) moet dan even slim nadenken, maar dat zal niet altijd gebeuren. ![]() | |
Tegan | vrijdag 13 januari 2012 @ 18:00 |
Maak een db met alle mogelijke ingredienten. En dan in het invoerformulier dat je daaruit kan kiezen met een dropdown? Dan hoef je bij het recept enkel de ingredientid's te loggen en de hoeveelheid. Dat zo uitlezen? Kan je wel altijd garanderen dat alle ingredienten op dezelfde volgorde staan, gewoon de id's aanhouden voor de volgorde. En als de hoeveelheden apart gelogd worden kan je ook beter omzetten naar minder of meer stuks? Plus dan kun je ook ingredientpagina's maken met info en linken naar alle recepten waar het wordt gebruikt. Weet niet hoe handig dat gaat werken. Of vraag even in het PHP-topic of iemand mee kan denken hoe je dat het beste kan doen ![]() | |
Troel | vrijdag 13 januari 2012 @ 21:12 |
Dat dus ![]() ![]() | |
RenRen- | vrijdag 13 januari 2012 @ 21:42 |
Dat worden dan nogal veel dropdownmenu's, dus dat is denk ik niet de meest verstandige keuze. Het wordt al zo'n gigantisch formulier voor het aanmaken van een recept ![]() Dat laatste is een beetje slecht voor de usability ben ik bang, maar dat is niet helemaal voor hier ![]() ![]() | |
Troel | zaterdag 14 januari 2012 @ 10:48 |
Wat is Regalice rolfondant ONTZETTEND smerig. Echt, het smaakt gewoon naar kots! Eerst dacht ik dat het wellicht aan de verpakking lag, maar de andere kleur had dezelfde geur (ik heb die dus maar niet eens geproefd). Dus een ietwat verkleurde Thomas de Trein gemaakt, ik heb al het oorspronkelijke rood ervan af gevist, want het was echt heel smerig. ![]() En bij het opdrogen laten alle zorgvuldig dichtgeplakte randjes dus los. Ik baal daar van, ook al zo Ruben het echt niet opvallen, maar een keer een perfect taart zou wel fijn zijn. Iemand een tip hoe dat op te lossen is? | |
Nijna | zaterdag 14 januari 2012 @ 13:45 |
Hij ziet er goed uit Troel, jammer dat dat fondant spul zo smerig smaakte. Jammer dat randjes loslaten, maar hij ziet er wel gaaf uit, ik denk dat het Ruben niet eens opvalt, die heeft een supertaart! Gefeliciteerd met je grote vent. | |
Audreyoot | zaterdag 14 januari 2012 @ 16:23 |
Weten jullie hoe je de marsepein mooi strak om de taart krijgt als je een reliëf erin hebt gerold? Ik neem niet aan dat je dan veel over de marsepein kan wrijven of duwen want dan zal het reliëf wel weg gaan? | |
Spuuglokje | zaterdag 14 januari 2012 @ 18:55 |
Het klopt dat je niet veel erover moet wrijven, daarom is het belangrijk (eigenlijk altijd, ook als je geen reliëf erin gerold hebt), om de taart superstrak in te smeren met botercreme. Dan heb je nauwelijks bobbels weg te poetsen. ![]() | |
Audreyoot | zaterdag 14 januari 2012 @ 20:38 |
Oke, dan ga ik dat binnenkort eens proberen ![]() | |
CherryBoomBoom | zondag 15 januari 2012 @ 10:46 |
Hey allemaal! Ik ben zelf al een tijdje bezig met cupcakes en simpele taartjes te maken maar nu heb ik toch een vraagje. Ik zou morgen graag een kleine taart maken voor iemand die jarig is, de taart bestaat uit een cake en botercreme. Aangezien ik morgen minder tijd heb dan deze namiddag vroeg ik mij af of ik het beslag van de cake en de botercreme vandaag al kan maken. Als ik beide luchtdicht en in de frigo bewaar lijkt dit mij geen probleem? Bedankt! | |
Tink89 | zondag 15 januari 2012 @ 10:48 |
Je cakebeslag zakt in, wordt het niet meer luchtig. Je kunt denk ik beter je cake bakken en die bewaren tot morgen ![]() | |
CherryBoomBoom | zondag 15 januari 2012 @ 11:00 |
Heel erg bedankt voor de snelle reactie! ![]() Bewaar ik de cake dan best uit de frigo of in de frigo? | |
Tink89 | zondag 15 januari 2012 @ 11:03 |
Hihi, frigo... Lol ![]() Op een koele, donkere plaats, luchtdicht, buiten de koelkast (in een kelder ofzo, zoiets zegmaar). | |
CherryBoomBoom | zondag 15 januari 2012 @ 11:06 |
Haha ja ik ben Belg ![]() Ik bewaar meestal gedecoreerde cakes (met botercreme dus) en die moeten in de koelkast door de botercreme maar ik dacht wel dat een gewone cake er beter uit bleef. Bedankt! | |
Eva4Evah | zondag 15 januari 2012 @ 18:20 |
wat leuk! ![]() | |
Spuuglokje | zondag 15 januari 2012 @ 19:54 |
Dank je wel Eva4Evah! | |
Troel | maandag 16 januari 2012 @ 12:45 |
Die heb ik helemaal gemist! Die zijn gaaf!! Met mijn trein en mijn auto kreeg ik de jongens eindelijk aan het koekjesbakken, dit zijn perfecte vormen voor jongensmama's die ook koekjes willen bakken ![]() Echt leuk dat gereedschap (en wederom zo netjes afgewerkt, knap hoor!) | |
_Hestia_ | woensdag 18 januari 2012 @ 16:28 |
Ik weet niet meer wie de tip gaf om een snijplank op je cupcakes te leggen om ze plat te krijgen, maar dat is idd een handige tip ![]() Vanmiddag voor het eerst cupcakes versierd ![]() ![]() BTW: vind het erg apart dat er 13 op kunnen, aangezien de meeste recepten voor 12 cupcakes zijn. [ Bericht 4% gewijzigd door _Hestia_ op 18-01-2012 16:35:15 ] | |
Audreyoot | woensdag 18 januari 2012 @ 16:57 |
Leuk ![]() je kan het recept toch aanpassen naar 13 muffins? | |
_Hestia_ | woensdag 18 januari 2012 @ 17:02 |
Mja, dat kan wel,maar is wel lastig vind ik. En in mijn muffinbak is ook maar plaats voor 12 ![]() | |
het-is-mij | woensdag 18 januari 2012 @ 20:29 |
Leuk gedaan. Vraagje, ik wil t weekend voor een verjaardag o.a. cupcakes maken met merengiue botercreme. Hoe kan ik ze t beste bewaren nadat ik ze hiermee gedecoreerd heb? | |
_Hestia_ | woensdag 18 januari 2012 @ 20:32 |
In de koelkast lijkt mij ![]() | |
Tegan | woensdag 18 januari 2012 @ 20:36 |
Je kunt toch ook gewoon van een recept van twaalf in ieder bakje iets minder deeg doen ![]() | |
_Hestia_ | woensdag 18 januari 2012 @ 20:38 |
Dat kan, maar mn muffinvorm is voor 12 stuks. Dus dan moet ik ze gewoon op een bakplaat zetten en dan worden ze minder mooi bij mij. | |
Tegan | woensdag 18 januari 2012 @ 20:48 |
Of je koopt een losse vorm erbij ![]() | |
SV-tje | woensdag 18 januari 2012 @ 23:32 |
Mijn eerste taart voor deze week is gisteren opgehaald en ik heb er vandaag een stukje van gegeten. Was niet alleen mooi maar ook erg lekker. Het verzoek was een taart voor een K3 Kuma he taart, voor diegene die de clip kent, zoek de elementen ![]() Gevuld met: 15cm Tropische vruchten en zwitserse room; 20cm Citroenkwarktaarttoetje van Mona en zelfgemaakte lemoncurd; 25cm zelfgemaakte frambozenmousse en zelfgemaakte wittechocolade creme. ![]() ![]() ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 19 januari 2012 @ 07:43 |
Wauw wat een prachtig kunstwerk is dat geworden! ![]() | |
Troel | donderdag 19 januari 2012 @ 07:52 |
Wauw, bijna zonde om aan te snijden! | |
Silmarwen | donderdag 19 januari 2012 @ 08:25 |
Echt heel erg gaaf! | |
Ynske | donderdag 19 januari 2012 @ 09:10 |
K heb t ook geprobeerd gister, met chocomoussetaartjes![]() | |
trui | donderdag 19 januari 2012 @ 12:56 |
is er iemand in de buurt van Utrecht die het leuk zou vinden om (tegen betaling uiteraard) een Alvin & The Chipmunks taart te maken voor de 7e verjaardag van mijn dochter? ze is 9 februari jarig, en we vieren het -waarschijnlijk- vrijdag de 10e. | |
Silmarwen | donderdag 19 januari 2012 @ 13:07 |
Welke kant van Utrecht? ![]() Ik woon vlak naast Woerden en zou dat wel leuk vinden. Als je me goed genoeg vindt natuurlijk. ![]() | |
trui | donderdag 19 januari 2012 @ 13:21 |
Woerden is wel te doen voor ons! heb je een beetje een idee over wat voor soort taart je dan zou maken? | |
Silmarwen | donderdag 19 januari 2012 @ 13:25 |
Zie pm ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 19 januari 2012 @ 13:25 |
Ik wil ook een Alvin & The Chipmunks taart ![]() ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | donderdag 19 januari 2012 @ 13:39 |
Die is mooi geworden Svtje ![]() Hoe heb je die middelste gedaan? Zijn dat allemaal los uitgesneden stukjes in verschillende kleuren? | |
trui | donderdag 19 januari 2012 @ 14:09 |
vergeet ik helemaal te zeggen hoe geweldig ik je K3 taart vind, SV: heel!! ![]() | |
L-E | donderdag 19 januari 2012 @ 15:21 |
Waar 'plak' je mee, als ik vragen mag? ![]() | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 15:35 |
Ik ga in februari een stapeltaart voor mijn schoonmoeder maken. Nu komt in de bovenste taart een laag van aardbeien botercreme en een laag met verse aardbeien in gelatine, de onderste laag komt baileys of amaretto bc met een laag knisperige chocolade en bokkenbootjes bc. Nu heb ik voor die gelatine een ring gekocht die ik om de taart kan klemmen zodat de gelatine er niet langs loopt als de laag opstijft, heeft iemand hier ervaring mee? Werkt dat ding goed of zijn er beter oplossingen te bedenken? | |
Dragonberry | donderdag 19 januari 2012 @ 17:06 |
Je kan ook de laag maken en in een vorm gieten, laten opstijven en daarna pas tussen je taart doen. | |
Audreyoot | donderdag 19 januari 2012 @ 17:17 |
Ja daar had ik inderdaad ook al eens aan gedacht, maar ik heb helaas geen goede vorm en was ook bang dat het kapot zou gaan als ik het eruit zou halen ![]() | |
Troel | donderdag 19 januari 2012 @ 19:39 |
In dit geval heb ik geplakt met botercreme, omdat ik dat nog had staan van een andere taart. Maar ook de dingen die ik met icing geplakt had, bleven niet al te netjes zitten ![]() | |
SV-tje | donderdag 19 januari 2012 @ 23:01 |
De middelste heb ik gemaakt door allemaal losse rolletjes van de verschillende kleuren in elkaar te draaien als een touw, die heb ik aan elkaar geduwd zodat je een beetje een streng krijgt. Die streng heb ik een rol van gemaakt als zo'n opgerold dropsnoepje en die ronde die dan ontstaat heb ik uitgerold. Het klinkt zo lastiger als dat het was. Als je op google zoekt op marselein marmeren kom je wel plaatjes tegen die de uitleg verduidelijken. @troel: Daar had de jarige minder moeite mee gelukkig, die heeft zelfs de armpjes en uitgeharde sterretjes opgegeten. | |
kvd | zaterdag 21 januari 2012 @ 13:20 |
de oven heeft net lekker staan bakken, de mixer staan mixen. Wilde voor vanavond kaneel cupcakes met koffiebotercreme maken. Wilde voor de snelle variant gaan (dus gewoon een pakje ![]() ![]() ![]() Maar meteen een edit, onderkant zwart, muffins zelf keiuhard en droog. Kan ik niet serveren dus. Straks maar in de herhaling... [ Bericht 3% gewijzigd door kvd op 21-01-2012 13:29:21 ] | |
minilot | zaterdag 21 januari 2012 @ 14:15 |
Stomme vraag misschien, maar dat zwarte papier/plastic eronder met die bloemen erop: wat is het en waar heb je het gekocht? ![]() En: toffe taart natuurlijk! ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 21-01-2012 14:21:33 ] | |
Yvonnetje | zaterdag 21 januari 2012 @ 14:24 |
Prachtige creaties weer hier!! Vraagje: heeft iemand ervaring met de marsepein en fondant van de Boerenbond? Ik zag daar veel leuk bakspul liggen, waaronder dit dus, in vrolijke kleurtjes en niet duur! | |
kvd | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:23 |
I just died and went to heaven...heb net opnieuw kaneelcupcakes staan bakken. En moest toch even voorproeven, want je zet geen prut voor aan de visite. En de combinatie van warme kaneelcupcakes met mokkakoffiebotercreme (mooi scrabblewoord ![]() ![]() ik geloof spontaan in mn eigen bakkunsten hahaha | |
Sjeen | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:54 |
De marsepein is in elk geval erg lekker en ik vond 'm ook prettig werken ![]() | |
Yvonnetje | zaterdag 21 januari 2012 @ 21:35 |
Ahh, dankje! ![]() | |
SV-tje | zaterdag 21 januari 2012 @ 23:39 |
Dat is gewoon cadeaupapier, volgens mij heb ik het laatst bij het kruidvat gekocht. Maar ik weet het niet helemaal zeker omdat ik altijd als ik een leuke rol zie voor een leuke prijs deze koop, zo heb ik een hele verzameling bij elkaar inmiddels. | |
Skaai | zondag 22 januari 2012 @ 21:18 |
Ik heb nu 24 citroenmini's in de oven staan, zojuist 24 chocolade mini's gebakken ![]() Morgen jarig, dus ik kan niet op het werk aankomen zonder gebakjes ![]() Straks de citroentjes nog een beetje vullen met lemoncurd ![]() | |
Raissa | donderdag 26 januari 2012 @ 11:05 |
![]() ![]() ![]() | |
Probability | donderdag 26 januari 2012 @ 11:05 |
Geven jullie wel eens een high tea en wat bakken jullie dan ongeveer? | |
Audreyoot | donderdag 26 januari 2012 @ 11:24 |
Ik denk dat je een 'cream tea' bedoeld, high tea is een verkeerde benaming en wordt helaas overal fout toegepast. High tea is een maaltijd die rond 18:00 gegeten wordt en helemaal niet luxe (denk aan bonen in tomatensaus, worsten, gefrituurde aardappels etc). Ik heb 18 februari een cream tea, voor mijn schoonmoeder haar verjaardag. Ze is Engelse dus dan moet het ook maar meteen goed met quiches, scones, muffins, cupcake, en ik bak haar een 2 laags taart. Verder nog wat hartige en zoete prikkertjes en koekjes ![]() Hier vind je een lijstje met traditionele hapjes: http://nl.wikipedia.org/wiki/Afternoon_tea | |
Sjeen | donderdag 26 januari 2012 @ 11:25 |
Ik heb mijn Kenwood ![]() ![]() ![]() | |
Audreyoot | donderdag 26 januari 2012 @ 11:26 |
![]() ![]() | |
Probability | donderdag 26 januari 2012 @ 11:31 |
Ik weet het verschil, maar in Nederland is dit nu eenmaal de term voor een afternoon tea ![]() | |
Audreyoot | donderdag 26 januari 2012 @ 11:33 |
Nouja ik denk niet dat dit in Nederland de correcte term ervoor is, is gewoon een domme fout die wordt overgenomen. Ik zie het soms wel nog goed staan op kaarten van hotels maar vaak genoeg ook verkeerd. Maar ik ben het met je eens dat je er wss niks aan kan veranderen. Lijkt me wel grappig als iemand een high tea bestelt hem dan witte bonen in tomatensaus met purree voor te schotelen ![]() | |
Skaai | donderdag 26 januari 2012 @ 12:22 |
Cream tea klinkt vies, ik denk meteen aan creampie ![]() | |
Skaai | donderdag 26 januari 2012 @ 12:26 |
Ehmm ik heb geen officieel recept, ik neem gewoon een basisrecept muffins, gooi er citroenrasp (eventueel limoenrasp), Dr. Oetker citroenrasp (die gesuikerde troep), wat citroensap en een theelepeltje citroen aroma doorheen. Alles wat citroen bevat dus ![]() En als ze zijn afgekoeld maak ik er gaatjes in en die vul ik met lemoncurd. Ik klooi altijd maar wat aan ![]() Topping is een heleboel roomkaas met poedersuiker, citroenaroma en wat limoenrasp voor het contrast. En ik bak ze 12/13 minuten. Citroen/limoensap gooi ik er wel van een verse vrucht doorheen ![]() Dit was overigens het resultaat ![]() ![]() | |
Ooi86 | donderdag 26 januari 2012 @ 12:28 |
Ik heb een fondantvraagje: als ik fondant in stukjes snij of vormpjes wil maken, gebruik ik meestal een gewoon scherp mes. Het valt me dan vaak op dat je dan van die kartelige randjes krijgt. Ze zijn niet mooi smooth. Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen? | |
Sjeen | donderdag 26 januari 2012 @ 12:34 |
tsja, in Nederland is die term nu eenmaal ingeburgerd... | |
Audreyoot | donderdag 26 januari 2012 @ 12:50 |
![]() ![]() | |
Silmarwen | donderdag 26 januari 2012 @ 14:00 |
Ik gebruik een tool ervoor om het netjes zachtjes glad te duwen. Kan ook met de achterkant van een theelepeltje of een (niet gebruikte) nagelriem terugduw ding... Geen idee hoe het heet, maar werkt heel goed! | |
Audreyoot | donderdag 26 januari 2012 @ 15:08 |
Ik kwam net deze cake pops tegen ![]() ![]() | |
trui | donderdag 26 januari 2012 @ 16:49 |
die zijn leuk zeg. ![]() | |
Muck | donderdag 26 januari 2012 @ 16:53 |
bokkenpootje ![]() | |
Silmarwen | donderdag 26 januari 2012 @ 17:19 |
Nooit geweten. ![]() | |
Skaai | donderdag 26 januari 2012 @ 17:24 |
Stond ik net bij de IKEA he, bij de bakproducten, wil een mevrouw een deegroller kopen. De deegrollers van de IKEA zijn niet zo duur, maar ik zag dat de randen scherp waren, zegmaar. Dus ik met mijn ziekelijke bemoeizucht: Mevrouw gaat u een taart maken? Met marsepein of fondant? Mevrouw: Ehhm ![]() Ik: Dan is het beter om een deegroller te kopen waar de uiteindes rond zijn, anders krijgt u strepen! De Action heeft ze ![]() Die mevrouw: Oooh wat goed, daar had ik niet aan gedacht, bedankt voor de tip! * legt deegroller snel terug in schap* ![]() ![]() Dus nu moet ik met mijn grote mond toch maar een keer een taart gaan bouwen ![]() | |
Tink89 | vrijdag 27 januari 2012 @ 10:14 |
Oeh, bij de Action ja? Ik heb zo'n siliconen-deegroller van de Xenos en die doet het op zich prima, maar heb wel heel soms een streepje hier en daar. Bijna jarig, dus dan mag ik Cappucino-cupcakes maken, een drie-lagen-taart (moet de vulling nog even bedenken) maken en versieren en een drie-soorten-chocolade-cake. Iemand nog leuke vullingen zonder lactose (en dan niet "soja-botercreme" of "soja-banketbakkersroom", want dat is echt niet lekker ![]() Xx! | |
Baby_Girl | vrijdag 27 januari 2012 @ 10:43 |
Hallo, Wat een leuk topic is dit! Mag ik ook mijn laatste creatie showen? Ik vind ze zelf zó leuk geworden. ![]() ![]() Ik hoop dat ik het goed heb gedaan en dat de foto niet te groot is ofzo. | |
Tink89 | vrijdag 27 januari 2012 @ 10:44 |
Supertof! ![]() Waren ze ook lekker? Het lijkt zoveel fondant, dat er weinig anders te proeven valt. | |
Baby_Girl | vrijdag 27 januari 2012 @ 10:46 |
Dat is snel, dank je ![]() Ik weet niet of ze lekker waren, ik heb ze cadeau gegeven.Op zich denk ik dat het wel mee valt met de hoeveelheid fondant, de bloempotjes zijn ook groter dan de normale cupcake bakjes. | |
limbolandjgirl | vrijdag 27 januari 2012 @ 17:49 |
Ik ga morgen carnavalscupcakes maken ![]() Ik ben benieuwd. Want een vriendin gaat mij helpen en zij heeft nog nooit cupcakes gebakken / gedecoreerd. Maar ik zal het resultaat zeker hier showen ![]() | |
Tink89 | vrijdag 27 januari 2012 @ 18:36 |
Maaruhm, mensen goede ideeën voor lactosevrije vulling? | |
Silmarwen | vrijdag 27 januari 2012 @ 19:01 |
Oh die zijn LEUK! Die ga ik misschien wel doen voor mijn dochters afscheidfeestje, alleen dan blauwe vergeet-me-nietjes ofzo. ![]() Lactosevrije vulling? Iets van fruitvulling? Vlaaivulling ofzo? Weet niet zeker of dat lactosevrij is alleen. | |
Spuuglokje | vrijdag 27 januari 2012 @ 20:29 |
Die zijn leuk geworden Baby_Girl! Ik heb die bloempotvormpjes ook gekocht, maar moet ze nog maken. Vanmiddag had ik zin in chocolade, dus heb ik deze muffins even in elkaar gedraaid. ![]() ![]() | |
_Hestia_ | vrijdag 27 januari 2012 @ 20:32 |
Wow, Baby_Girl, die zien er lekker uit ![]() En die chocolademuffins van Spuuglokje ook ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 27 januari 2012 @ 23:09 |
Hoe laat zijn we morgen welkom ![]() | |
Sorella | zaterdag 28 januari 2012 @ 08:46 |
Even weer onder de aandacht brengen maar zelf heb ik geen idee. | |
Spuuglokje | zaterdag 28 januari 2012 @ 10:30 |
Je bent welkom hoor, maar ze zijn al op. ![]() | |
roos85 | zaterdag 28 januari 2012 @ 10:47 |
oh wat gaaf ![]() | |
hugsy33 | zaterdag 28 januari 2012 @ 11:41 |
Echt geweldige cupcakes hier weer, ik lurk al een tijdje mee maar blijf me verbazen ![]() ik moet zelf suikers zoveel mogelijk zien te vermijden en ik vroeg me af of jullie daar ook recepten van hebben(van de cupcakes zelfof koekjes oid) | |
limbolandjgirl | zaterdag 28 januari 2012 @ 17:30 |
Tadaaa mijn carnavalscupcakes. Wij zeggen hier in Limburg vastelaovendj tegen carnaval. Even ter informatie aan de niet-Limburgers onder ons ![]() Ik heb ze samen met een vriendin gemaakt die voor het eerst cupcakes ging maken & versieren. | |
_Hestia_ | zaterdag 28 januari 2012 @ 18:00 |
Zien er goed gelukt uit! | |
MarjoBlabla | zaterdag 28 januari 2012 @ 22:09 |
Zou je je recept van je topping kunnen delen? ![]() ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 28 januari 2012 @ 22:16 |
spuug mag ik het recept van je gereedschapskoekjes? ![]() | |
trui | zaterdag 28 januari 2012 @ 22:45 |
ooh deze zie ik nu pas (n.a.v. lady-wrb's vraag). maar wat geweldig!! ![]() ![]() | |
Spuuglokje | zondag 29 januari 2012 @ 13:21 |
Het is héél ingewikkeld. ![]() ![]() ![]() ![]() En Lady-wrb, die koekjes maakte ik met Funcakes koekjesmix, waarvan ik de helft van de mix verving door tarwebloem om het uitlopen van de koekjes te voorkomen. De icing is gemaakt met de Funcakes mix voor Royal Icing, en daar heb ik kleurstof aan toegevoegd. Dank je wel Trui! ![]() | |
trui | zondag 29 januari 2012 @ 21:17 |
wat zijn dat voor bolletjes, spuug? en ik kwam nog een leuke site tegen die misschien als inspiratie kan dienen voor alle bak-wonders hier. te mooi om op te eten! |