abonnement Unibet Coolblue
pi_104640994
Welkom in het centrale topic over de PVV. Dit topic is opgezet om te voorkomen dat over elke tweet, one-liner, quote of wat dan ook een eigen topic geopend wordt. Voor overzichtelijkheid dus.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  maandag 21 november 2011 @ 18:55:02 #2
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104641134
quote:
14s.gif Op maandag 21 november 2011 18:52 schreef du_ke het volgende:
Welkom in het centrale topic over de PVV. Dit topic is opgezet om te voorkomen dat over elke tweet, one-liner, quote of wat dan ook een eigen topic geopend wordt. Voor overzichtelijkheid dus.
Uh-huh:

PVV: Greenpeace d'ruit!

Bleker en Wilders ruzien over ontwikkelingssamenwerking
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104641210
De conclusie moet zijn dat de PVV zo veel one-liners de wereld in slingert, dat het ons in POL niet lukt om dat binnen een centraal topic te houden...

;)

[ Bericht 25% gewijzigd door #ANONIEM op 21-11-2011 18:56:45 ]
pi_104641304
quote:
10s.gif Op maandag 21 november 2011 18:56 schreef Elfletterig het volgende:
De conclusie moet zijn dat de PVV zo veel one-liners de wereld in slingert, dat het ons in POL niet lukt om dat binnen een centraal topic te houden...

;)
Niet alles hoeft in het centrale topic heb ik al vaker aangegeven maar dan moet er wel een toegevoegde waarde zijn. die over greenpeace gaat zo wel dicht. Over Bleker en Wilders vind ik wel een aardig onderwerp.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_104643461
Was een grapje, relax ;)
pi_104645097
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 14:32 schreef Scrutinizer het volgende: Zolang de PVV het voor haar aanhang aannemelijk kan maken dat er duidelijk afgebakende groepen in de samenleving (buitenlanders, kunstenaars etc) harder 'aangepakt' zullen worden is het voor de PVV-stemmer wel prima zo. Per slot van rekening gaat het dan met hun relatief beter dan met die anderen.
Dit is zo onderhand ook mijn conclusie. Ze stemmen niet zozeer om hun eigen positie te verbeteren, of de samenleving te willen veranderen. Ze willen vooral dat anderen pijn gaan lijden. En wie dat zijn, bepaalt Geert Wilders.
pi_104660589
quote:
2s.gif Op maandag 21 november 2011 20:02 schreef skrn het volgende:
Dit is zo onderhand ook mijn conclusie. Ze stemmen niet zozeer om hun eigen positie te verbeteren, of de samenleving te willen veranderen. Ze willen vooral dat anderen pijn gaan lijden. En wie dat zijn, bepaalt Geert Wilders.
Wanneer gaan kiezers dat dan doorzien? Dat je niet super-intelligent bent, snap ik. Dat je niet altijd tijd en zin hebt om jezelf in politiek te verdiepen, vooruit...

Maar het falen van de PVV begint zo onderhand toch echt op te vallen. Je hoeft echt niet hooggeschoold te zijn om dat in de gaten te hebben. Ik vind het verbijsterend dat een partij die zich ZO manifesteert en ZOVEEL beloftes breekt, in de peiling nog steeds zo hoog staat.

Wanneer worden Henk en Ingrid wakker?
  dinsdag 22 november 2011 @ 08:50:21 #9
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104665154
quote:
Met zijn oproep de Turkse president niet te ontvangen, ondermijnt Geert Wilders het diplomatieke systeem dat gericht is op het vermijden van oorlog. Dat stelt hoogleraar politieke theorie, Meindert Fennema.

Geachte heer Wilders,
Hoewel wij elkaar nooit gesproken hebben ken ik u goed. Ik ben namelijk uw biograaf. Volgens de oud-directeur van de Teldersstichting, Gerrie van der List, ben ik zelfs een groot bewonderaar van u. Ach, de mensen zeggen zoveel...In ieder geval bent u niet bang en dat siert u. Ik heb meestal geen behoefte mij in het koor te voegen van uw critici. Te velen daarvan wekken de indruk dat zij u demoniseren in de hoop aan de hemelpoort een VIP-behandeling te krijgen.

Internationale rechtsorde
Maar uw opiniestuk 'Turkse president Gül is niet welkom', waarin u zich uitspreekt tegen het staatsbezoek van de president van Turkije, beschouw ik als een bedreiging van de internationale rechtsorde. Daarom schrijf ik u deze open brief.

Het gaat mij niet om uw opsomming van Turkse wandaden door de eeuwen heen. Het kan geen kwaad daar, aan de vooravond van de viering van 400 jaar Turks-Nederlandse betrekkingen, nog eens op te wijzen. En voor zover deze wandaden voortduren zou de minister van Buitenlandse Zaken zijn Turkse ambtgenoot van onze verontrusting daarover deelgenoot moeten maken. Ik acht het ook niet beslist nodig om tegenover de Turkse wandaden die van Nederland te plaatsen. Het ene kwaad wist het andere immers niet uit, ook al zou het van meer bescheidenheid getuigen ook de eigen wandaden te erkennen.

Het gaat mij er ook niet om dat u zich een aanhanger betoond heeft van de joods-christelijke waarden en die onbekommerd tegenover de islamitische waarden stelt. Ik ben het daarmee niet eens, al was het maar omdat u zichzelf eerder als een aanhanger van het Oude Testament laat kennen, dan als een aanhanger van het Nieuwe Testament. U bent van de opvatting 'oog om oog tand om tand', meer dan van die welke voorschrijft je vijanden lief te hebben. U wekt daarmee de indruk dat u de ene woestijngodsdienst tegen de andere wilt beschermen. Ik vind dat niet productief, ook al is het op zich sympathiek dat u van die twee abrahamitische godsdienstende kleinste te hulp schiet.

Humanisme
In uw Volkskrantartikel beroept u zich ook op het humanisme. Dat is een Europese traditie die, net als het christendom, universalistische aanspraken heeft, maar deze niet koppelt aan een specifieke religie. In die humanistische traditie heeft zich ook het volkenrecht ontwikkeld. Een van de grondleggers van dat volkenrecht was Hugo de Groot (1583-1645) die in de strijd tussen prins Maurits en Johan van Oldenbarnevelt de kant van de laatste koos en voor de godsdienstvrijheid.

De Groot en Van Oldenbarnevelt werden in 1618 allebei gevangen genomen. Van Oldenbarnevelt werd door Prins Maurits ter dood veroordeeld, De Groot kreeg levenslang. Ik meld dat omdat u zichzelf in het slotwoord in uw proces uitdrukkelijk in de traditie van Van Oldenbarnevelt geplaatst heeft.

Het internationale recht dat Hugo de Groot voorstond, was gericht op het reguleren van oorlogvoering en waar mogelijk het vermijden daarvan. Niet voor niets heette het hoofdwerk van De Groot Over het recht van oorlog en vrede (1625). De Groot was één van de eersten die dacht in termen van een wereldgemeenschap van soevereine staten die elkaar als zodanig dienden te respecteren. Het vrije gebruik van de zeeën zou de handel ten goede komen. Zijn juridische aanbevelingen waren er op gericht de zeeën voor iedereen toegankelijk en de communicatie tussen de soevereine staten in stand te houden door een netwerk van diplomatieke betrekkingen.

Cultuurrelativisme
Om dat te bereiken moest men andere staten niet met dezelfde morele maatstaven beoordelen als men de eigen republiek beoordeelde. Dat was geen cultuurrelativisme, verre van dat. Maar het morele oordeel moest soms wijken voor een hoger belang, dat van de internationale vrede.

De Groot was een verdienstelijk theoloog, maar in zijn traktaten klonk de stem van de koopman sterker dan die van de dominee. Hoewel het volkenrechtelijk idee van soevereine staten in moreel opzicht dus iets onbevredigends heeft - men spreekt namelijk af zich niet met elkaars binnenlands beleid te bemoeien zolang de internationale orde daar geen last van heeft - heeft het volkenrecht bijgedragen aan het in stand houden van vreedzame betrekkingen tussen staten. Daarentegen heeft het morele universalisme van het christendom, van de islam, maar ook dat van de Jacobijnen en de socialisten, de wereldvrede vaak bedreigd.

In uw oproep om de Turkse president niet te ontvangen klinkt dat morele universalisme sterk door. Dat maakt uw oproep sympathiek. Maar u lijkt zich niet te realiseren dat de morele maatstaven waaraan u Turkije de maat neemt dan ook toegepast moeten worden op andere landen. Ook de presidenten van China, Japan, Indonesië, de meeste Afrikaanse landen, Rusland, Israël en vele andere landen die soms de mensenrechten niet respecteren, zouden niet meer welkom zijn.

Het zou er toe leiden dat er nog maar weinig staatsbezoeken kunnen worden afgelegd. En daarmee wordt het hele systeem van diplomatieke betrekkingen ondergraven. Meneer Wilders, uw voorstel voor een kopvoddentaks is door Frits Bolkestein 'schunnig' genoemd. Dat was een moreel oordeel waarmee ik van harte instem. Uw suggestie om de diplomatieke betrekkingen met islamitische landen te verbreken, is erger dan schunnig, die is gevaarlijk.

Meindert Fennema is hoogleraar politieke theorie aan de UvA en auteur van Tovenaarsleerling.
http://www.volkskrant.nl/(...)ationale-vrede.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104665204
quote:
Zoveel nuance en onderbouwing in 1 stuk, dat gaat vast niet aankomen... :').
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  dinsdag 22 november 2011 @ 08:56:42 #11
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104665271
quote:
10s.gif Op dinsdag 22 november 2011 08:53 schreef Jarno het volgende:

[..]

Zoveel nuance en onderbouwing in 1 stuk, dat gaat vast niet aankomen... :').
"Oh iemand van de UvA, het bolwerk van de Linksche Elite. Die kunnen we niet serieus nemen, hoor."
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104665658
quote:
U bent van de opvatting 'oog om oog tand om tand', meer dan van die welke voorschrijft je vijanden lief te hebben. U wekt daarmee de indruk dat u de ene woestijngodsdienst tegen de andere wilt beschermen. Ik vind dat niet productief, ook al is het op zich sympathiek dat u van die twee abrahamitische godsdienstende kleinste te hulp schiet
De kern van de zaak in het geval van Wilders en de PVV, Fennema omschrijft het treffend. Jammer dat zoveel mensen er in trappen en stemmen op een partij die ultra-zionisme ondersteunt.
  dinsdag 22 november 2011 @ 09:36:35 #13
104871 remlof
Europees federalist
pi_104665964
Ultrazionisten zijn net zo erg als radicale moslims, ook zij schuwen geweld niet.
pi_104666046
quote:
15s.gif Op dinsdag 22 november 2011 09:36 schreef remlof het volgende:
Ultrazionisten zijn net zo erg als radicale moslims, ook zij schuwen geweld niet.
Dat zal dan wel weer "genuanceerd" worden (dan kan Wilders het ongetwijfeld wel). Je kent de smoezen al vast wel: "Ter verdediging", "ze moesten wel", "omringd door hatend moslims", of wat dan ook....
  dinsdag 22 november 2011 @ 09:41:35 #15
104871 remlof
Europees federalist
pi_104666104
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 09:39 schreef attila_de_hun het volgende:

[..]

Dat zal dan wel weer "genuanceerd" worden (dan kan Wilders het ongetwijfeld wel). Je kent de smoezen al vast wel: "Ter verdediging", "ze moesten wel", "omringd door hatend moslims", of wat dan ook....
Mwah, ze worden gesteund door de staat Israel, dus zo zwak staan ze niet.
pi_104666625
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 23:54 schreef Elfletterig het volgende:

Wanneer worden Henk en Ingrid wakker?
Die zijn al wakker en zolang de PVV hun nachtmerries erkent, hun klankbord is als corebusiness, is de rest bijzaak.
Kan de PVV de grootste partij van NL worden? Ja , op zeker.
Signature
  dinsdag 22 november 2011 @ 10:23:59 #17
104871 remlof
Europees federalist
pi_104666983
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 10:06 schreef spambuster het volgende:

[..]

Die zijn al wakker en zolang de PVV hun nachtmerries erkent, hun klankbord is als corebusiness, is de rest bijzaak.
Kan de PVV de grootste partij van NL worden? Ja , op zeker.
Dat zou wel de snelste manier zijn om van ze af te komen, want dan moeten ze bijna wel de verantwoordelijkheid nemen die ze niet aankunnen.
pi_104667941
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 november 2011 10:23 schreef remlof het volgende:

[..]

Dat zou wel de snelste manier zijn om van ze af te komen, want dan moeten ze bijna wel de verantwoordelijkheid nemen die ze niet aankunnen.
Ik zou dat heel graag zien, dat de PVV daadwerkelijk verantwoordelijkheid gaat nemen . Ik ben benieuwd hoe goed minister Graus of Minister de Mos gaan functioneren en hoe lang de PVV dan nog zo populair blijft.GW weet natuurlijk dat dan de illusie dan snel zal worden doorprikt dus die blijft zo veel mogelijk het nemen van verantwoordelijkheid ontduiken. Ik hoop dus dat ze de grootste zullen worden bij een eventuele nieuwe verkiezing. Dan staat hij met de rug tegen de muur.
pi_104670935
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 11:01 schreef attila_de_hun het volgende:

Ik hoop dus dat ze de grootste zullen worden bij een eventuele nieuwe verkiezing. Dan staat hij met de rug tegen de muur.
Dan hebben ze dus heel wat macht om zaken weg te krijgen en in te brengen.
In 4 jaar kan NL dan behoorlijk veranderen.
Signature
pi_104673170
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 11:01 schreef attila_de_hun het volgende:

[..]

Ik zou dat heel graag zien, dat de PVV daadwerkelijk verantwoordelijkheid gaat nemen . Ik ben benieuwd hoe goed minister Graus of Minister de Mos gaan functioneren en hoe lang de PVV dan nog zo populair blijft.GW weet natuurlijk dat dan de illusie dan snel zal worden doorprikt dus die blijft zo veel mogelijk het nemen van verantwoordelijkheid ontduiken. Ik hoop dus dat ze de grootste zullen worden bij een eventuele nieuwe verkiezing. Dan staat hij met de rug tegen de muur.
En niet te vergeten al die ambtenaren die per direct ontslag nemen op het moment dat Graus of De Mos aan het hoofd van hun departement zou komen te staan.
  dinsdag 22 november 2011 @ 13:50:42 #21
104871 remlof
Europees federalist
pi_104673466
Ik zie het al voor me, welke kandidaten zou de PVV voor welke ministeries hebben?

ministerie van Algemene Zaken (AZ)
Geert Wilders

ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)
Hero Brinkman

ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa)
Raymond de Roon

ministerie van Defensie
Marcial Hernandez

ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI)
Dion Graus

ministerie van Financiën
Teun van Dijck

ministerie van Infrastructuur en Milieu
Leon de Jong

ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Harm Beertema

ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
Sietse Fritsma

ministerie van Veiligheid en Justitie
Lilian Helder

ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
Fleur Agema

_O-
  dinsdag 22 november 2011 @ 13:58:05 #22
104871 remlof
Europees federalist
pi_104673738
Ow ja en Martin Bosma als minister voor het Moslimprobleem Immigratie en Asiel :')
pi_104674350
Bosma wordt de minister van Propaganda.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_104674452
En het Ministerie van Defensie zal al gauw omgedoopt kunnen worden in het Ministerie van Oorlog.
pi_104674884
ministerie voor De Afschaffing van Buitenlandse Zaken (ABuZa)
Raymond de Roon
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')