abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 3 oktober 2011 @ 21:05:42 #102
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102664725
Buffelmozzarella kun je bij de meeste supermarkten wel krijgen.
  maandag 3 oktober 2011 @ 21:07:31 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102664837
Ik snap niet waarom het zo geliefd is, smakeloos als tofu
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 oktober 2011 @ 21:14:57 #104
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102665277
Je kan het trouwens ook prima zelf maken.
  maandag 3 oktober 2011 @ 21:21:34 #105
243385 Flappe-du-Pomme
Flap des Appels
pi_102665705
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap niet waarom het zo geliefd is, smakeloos als tofu
Ik vind de structuur en de hele subtiele smaak (samen met tomaat, basilicum en olijfolie) erg lekker!
pi_102665956
Goeie mozzarella vind ik erg lekker, de structuur vooral.
  maandag 3 oktober 2011 @ 21:28:16 #107
168739 Red_85
'echt wel'
pi_102666138
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap niet waarom het zo geliefd is, smakeloos als tofu
Romig Piet, da's lekker. En in combinatie met:

quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 21:21 schreef Flappe-du-Pomme het volgende:

[..]

Ik vind de structuur en de hele subtiele smaak (samen met tomaat, basilicum en olijfolie) erg lekker!
Is het koning. De smaak van koningskruid, tomaat, bufala, peper en een beetje olie is voor mij.. jawel, koning.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 3 oktober 2011 @ 21:32:33 #108
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102666423
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap niet waarom het zo geliefd is, smakeloos als tofu
Ik snap niet waarom het ene zo geliefd is en andere zo gehaat.
Ik vind beide wel wat hebben.
pi_102666899
Ik vind ook beide lekker. Silken tofu. :9
  maandag 3 oktober 2011 @ 21:43:18 #110
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102667049
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 21:25 schreef Isegrim het volgende:
Goeie mozzarella vind ik erg lekker, de structuur vooral.
Ik ook. Maar ik heb er wel woede mee weten op te wekken. Een Italiaanse boerenseun bracht eens flink een paar bollen voor me mee. Ik deed er een beetje zout op. Hij vond het echt een zware belediging voor zijn Mozzarella en werd boos. :D.

Ja, jammer dan. Ik vind dat gewoon lekker met een klein beetje zout.

Tofu, heb ik geen plezierige ervaringen mee. Maar ik heb me er dan ook echt nooit in verdiept om dat lekker klaar te maken.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  maandag 3 oktober 2011 @ 22:09:02 #111
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102668636
Goede tofu hoef je net zo min lekker te maken als goede mozzarella.
  maandag 3 oktober 2011 @ 22:15:17 #112
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102668973
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 22:09 schreef RobinOok het volgende:
Goede tofu hoef je net zo min lekker te maken als goede mozzarella.
Dat was echt heel goede Mozzarella. Vandaar de boosheid van die jongen. Het is mijn smaak. Ik vind dat lekker.
En Tofu, tja. ik zou het niet eens kunnen beoordelen. Nooit in verdiept en dat gaat er wrs. ook nooit van komen. Ieder zijn voorkeur.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_102670117
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 22:09 schreef RobinOok het volgende:
Goede tofu hoef je net zo min lekker te maken als goede mozzarella.
Goede tofu als in reeds gekruid?
pi_102670600
Nee, goede tofu is ook ongekruid lekker. :Y Is echt heel wat anders dan die harde, smakeloze blokken die de super heeft.
  maandag 3 oktober 2011 @ 22:49:05 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102670795
quote:
1s.gif Op maandag 3 oktober 2011 22:37 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Goede tofu als in reeds gekruid?
Nee, goede tofu als in vers en zacht en smeuïg zonder bijsmaakjes.
pi_102687022
Piet? Hoe kan ik kwarktaart maken zonder kwark? Ik ben lactosa-intollerant.
Zou ik bijvoorbeeld soya-yoghurt in een theedoek een nacht kunnen hangen en het daarmee maken? Ala hangop manier dus?
pi_102687061
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 22:46 schreef Isegrim het volgende:
Nee, goede tofu is ook ongekruid lekker. :Y Is echt heel wat anders dan die harde, smakeloze blokken die de super heeft.
Waar haal jij die dan?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  dinsdag 4 oktober 2011 @ 14:39:32 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102687719
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2011 14:20 schreef DrukVout het volgende:
Piet? Hoe kan ik kwarktaart maken zonder kwark? Ik ben lactosa-intollerant.
Zou ik bijvoorbeeld soya-yoghurt in een theedoek een nacht kunnen hangen en het daarmee maken? Ala hangop manier dus?
Klinkt als een goed idee. Maar in kwark zit trouwens nauwelijks lactose, net als in kaas.
Je zou ook Tofu kunnen gebruiken, dat is in principe soya kwark
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 oktober 2011 @ 14:43:23 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102687856
quote:
1s.gif Op maandag 3 oktober 2011 22:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, goede tofu als in vers en zacht en smeuïg zonder bijsmaakjes.
En heeft totaal geen smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102688080
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2011 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klinkt als een goed idee. Maar in kwark zit trouwens nauwelijks lactose, net als in kaas.
Je zou ook Tofu kunnen gebruiken, dat is in principe soya kwark
Jammerlijke is dat ik zelfs op harde boter reageer waar ook weinig in zit. Als ik een boterham met kaas eet knort mijn maag de rest van de dag met alle gevolgen van dien.

Maar ik ga het proberen ben benieuwd!

Zoek trouwens nog steeds een goede vervanger van harde boter voor in bijv. taarten. De vloeibare boter geeft niet altijd eenzelfde recept. Roomboter is uit den boze ofc en van soja heb ik het nog niet gevonden :(
  dinsdag 4 oktober 2011 @ 15:19:42 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102689427
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2011 14:49 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Jammerlijke is dat ik zelfs op harde boter reageer waar ook weinig in zit. Als ik een boterham met kaas eet knort mijn maag de rest van de dag met alle gevolgen van dien.

Maar ik ga het proberen ben benieuwd!

Zoek trouwens nog steeds een goede vervanger van harde boter voor in bijv. taarten. De vloeibare boter geeft niet altijd eenzelfde recept. Roomboter is uit den boze ofc en van soja heb ik het nog niet gevonden :(
In harde kaas zit helemaal geen lactose
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 4 oktober 2011 @ 15:40:23 #122
91830 MaximusTG
pi_102690268
Nou ja, dit staat op wiki:

Cheeses. Traditionally made hard cheese (such as Emmental) and soft ripened cheeses may create less reaction than the equivalent amount of milk because of the processes involved. Fermentation and higher fat content contribute to lesser amounts of lactose. Traditionally made Emmental or Cheddar might contain 10% of the lactose found in whole milk. In addition, the traditional aging methods of cheese (over 2 years) reduces their lactose content to practically nothing.[25] Commercial cheese brands, however, are generally manufactured by modern processes that do not have the same lactose reducing properties, and as no regulations mandate what qualifies as an "aged" cheese, this description does not provide any indication of whether the process used significantly reduced lactose.


Dus je hebt wel gelijk, maar je kan er niet vanuit gaan dat wat je in de supermarkt koopt geen lactose bevat, dan wordt het per kaas een experiment :+
pi_102690689
Maakt op zich niet uit wie wat zegt. Veel mensen zeggen tegen mij ook dat er in harde kazen niks zit. Lees ik wikipedia dan zeggen ze weer van wel.

Maar denk dat de beste test ikzelf ben. Eet ik kaas heb ik last. Eet ik geen kaas heb ik geen last. Simpel zat.
pi_102691100
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2011 14:21 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Waar haal jij die dan?
Chinese supermarkt / toko.
pi_102691201
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2011 15:48 schreef DrukVout het volgende:
Maakt op zich niet uit wie wat zegt. Veel mensen zeggen tegen mij ook dat er in harde kazen niks zit. Lees ik wikipedia dan zeggen ze weer van wel.

Maar denk dat de beste test ikzelf ben. Eet ik kaas heb ik last. Eet ik geen kaas heb ik geen last. Simpel zat.
Kan ook tussen je oren zitten. :P
pi_102741372
Piet, elke keer als ik kippensoep zelf maak verandert die in een soort van drilpudding zodra die afgekoeld is, is dat normaal? En zo niet, wat doe ik eraan?
pi_102741636
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2011 17:52 schreef Deliah het volgende:
Piet, elke keer als ik kippensoep zelf maak verandert die in een soort van drilpudding zodra die afgekoeld is, is dat normaal? En zo niet, wat doe ik eraan?
Oudere kip ("soepkip") heeft dit minder. Het zijn de zachte botdelen die snel oplossen en gelatine geven (dit wordt de gelei die je bedoelt). Kan geen kwaad verder, maar oude kip geeft imo meer smaak voor bouillon.
  woensdag 5 oktober 2011 @ 18:22:14 #128
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_102742294
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2011 14:49 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Jammerlijke is dat ik zelfs op harde boter reageer waar ook weinig in zit. Als ik een boterham met kaas eet knort mijn maag de rest van de dag met alle gevolgen van dien.

Maar ik ga het proberen ben benieuwd!

Zoek trouwens nog steeds een goede vervanger van harde boter voor in bijv. taarten. De vloeibare boter geeft niet altijd eenzelfde recept. Roomboter is uit den boze ofc en van soja heb ik het nog niet gevonden :(
Dierlijk vet gebruiken? :p
  woensdag 5 oktober 2011 @ 18:35:58 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102742711
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2011 17:52 schreef Deliah het volgende:
Piet, elke keer als ik kippensoep zelf maak verandert die in een soort van drilpudding zodra die afgekoeld is, is dat normaal? En zo niet, wat doe ik eraan?
Ja, dat is gewoon, en zelfs gewild, het collageen (bindweefsel, een eiwit) lost op, of liever het splitst zich door het opnemen van water
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102742782
Ah, bedankt :) , ik was bang dat er iets mis was.
  donderdag 6 oktober 2011 @ 12:04:36 #131
340838 VakantieNancy
Altijd op Vakantie
pi_102766662
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2011 18:22 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Dierlijk vet gebruiken? :p
In de joodse keuken wordt wel kippenvet gebruikt, en verder werd ook wel ganzenvet en varkensvet gebruikt voordat de margarine werd bedacht.
Lekker hoor.
Zonnenschijn en Champagne, van Spanje tot Rockanje
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 18:43:40 #132
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102816574
Als in een recept "Soy sauce" staat, welke bedoelen ze dan?
Ik ga er vanuit dat ze zoiets als Kikkoman bedoelen en geen ketjap, maar klopt die aanname een beetje?
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 18:47:23 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102816702
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 18:43 schreef SiGNe het volgende:
Als in een recept "Soy sauce" staat, welke bedoelen ze dan?
Ik ga er vanuit dat ze zoiets als Kikkoman bedoelen en geen ketjap, maar klopt die aanname een beetje?
Ja, klopt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 18:52:58 #134
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102816920
Ja, in het Engels zullen ze ketjap nooit gewoon soy sauce noemen. Altijd sweet soy of zo. gewone soy sauce is gewone lichte sojasaus. (Chinees of Japans)

Hier: alle sojasauzen op een rijtje
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 18:56:00 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102817054
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 18:52 schreef RobinOok het volgende:
Ja, in het Engels zullen ze ketjap nooit gewoon soy sauce noemen. Altijd sweet soy of zo. gewone soy sauce is gewone lichte sojasaus. (Chinees of Japans)

Hier: alle sojasauzen op een rijtje
Ik mis de mushroom soy.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 19:04:11 #136
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102817396
Wat zijn goede kruiden om een Duitse linzensoep mee op smaak te brengen?
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 19:35:55 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102818718
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 19:04 schreef Erasmo het volgende:
Wat zijn goede kruiden om een Duitse linzensoep mee op smaak te brengen?
Poeh, heeft ie nog niet genoeg smaak van het spek en de metworst? Wat bonenkruid, lavas en Salie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 19:44:40 #138
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102819039
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, klopt.
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 18:52 schreef RobinOok het volgende:
Ja, in het Engels zullen ze ketjap nooit gewoon soy sauce noemen. Altijd sweet soy of zo. gewone soy sauce is gewone lichte sojasaus. (Chinees of Japans)

Hier: alle sojasauzen op een rijtje
Dank jullie wel :)
Gelukkig heb ik hier ook diverse sojasauzen in huis dus hoefde ik sowieso niet nog even langs de winkel.
Zelf heb ik Kikkoman, Ketjap Manis, Ketjap Asin, Ketjap Benteng in huis, binnenkort maar eens chinese soyasaus halen, weet ik helemaal zo goed als zeker dat ik de juiste versie in huis heb
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 19:48:58 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102819211
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 19:44 schreef SiGNe het volgende:

[..]


[..]

Dank jullie wel :)
Gelukkig heb ik hier ook diverse sojasauzen in huis dus hoefde ik sowieso niet nog even langs de winkel.
Zelf heb ik Kikkoman, Ketjap Manis, Ketjap Asin, Ketjap Benteng in huis, binnenkort maar eens chinese soyasaus halen, weet ik helemaal zo goed als zeker dat ik de juiste versie in huis heb [ afbeelding ]
Probeer eens mushroom soy, van pearl river bridge, een van mijn favorieten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 20:15:44 #140
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102820430
Ga ik proberen te onthouden en kopen als ik het vind.
Ik ben de laatste tijd enorm verzot op zoute smaken, net ook al een heel stuk Parmazaan op zitten smikkelen (heerlijk, flinterdunne plakjes snijden en op je tong laten smelten.. jum)
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 21:07:49 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102822779
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 20:15 schreef SiGNe het volgende:
Ga ik proberen te onthouden en kopen als ik het vind.
Ik ben de laatste tijd enorm verzot op zoute smaken, net ook al een heel stuk Parmazaan op zitten smikkelen (heerlijk, flinterdunne plakjes snijden en op je tong laten smelten.. jum)
Bedoel je niet umami? Dat is wat je in parmazaan, oude kaas, rijpe salami, gedroogde tomaten etc proeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 21:26:24 #142
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102823601
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Poeh, heeft ie nog niet genoeg smaak van het spek en de metworst? Wat bonenkruid, lavas en Salie?
Er zit inderdaad goed veel smaak aan, maar wellicht dat de Duitsers er nog wat aan toevoegen wat het typisch Duits maakt.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 21:41:15 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102824292
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 21:26 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Er zit inderdaad goed veel smaak aan, maar wellicht dat de Duitsers er nog wat aan toevoegen wat het typisch Duits maakt.
Bijvoet, als je er in NL aan kan komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102827035
Wat is dat?
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 22:44:31 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102827933
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102836898
Ah, alsem! Ik ga eens kijken bij ons kruidenboertje.
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 10:03:16 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102836988
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 09:53 schreef Isegrim het volgende:
Ah, alsem! Ik ga eens kijken bij ons kruidenboertje.
Alsem is het geslacht, daar behoren meer kruiden toe.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102837027
Ik laat hem 't plaatje wel zien. Interessant, die muggenwerende werking.
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 10:11:30 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102837072
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 10:07 schreef Isegrim het volgende:
Ik laat hem 't plaatje wel zien. Interessant, die muggenwerende werking.
Tja, er wordt ook een hoop zaken verteld en geschreven die niet noodzakelijk ook zo zijn als je het eens probeerd. Maar er zijn veel kruiden van het geslacht alsum die erg op elkaar lijken en verschillende hebben een medicinale toepassing.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102837482
Niet echt ontopic, maar ik ontdekte gisteren per toeval dat gember bij mij lijkt te werken tegen migraine. Ik ga dit de komende maanden testen en als het echt blijkt te werken, een topic openen. Er is 1 onderzoek naar verricht door een Deense universiteit, daaruit bleek dat het effectief kan zijn bij migraine.
pi_102837678
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 09:53 schreef Isegrim het volgende:
Ah, alsem! Ik ga eens kijken bij ons kruidenboertje.
ga eens wandelen, dat is een soort onkruid en je ziet het ook hier in Nederland vaker, alleen weet ik niet precies of het nu ook nog te vinden is, of dat je het alleen voor de bloei met nog gesloten bloemetjes plukt
mijn moeder gebruikt het vooral bij kip, eend en gans en je moet de bladjes ertussenuit plukken en alleen de stokjes met de (grijze) bolletjes eraan gebruiken

[ Bericht 4% gewijzigd door Zana op 08-10-2011 12:51:49 ]
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 10:59:22 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102837688
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/2214812/

Ga je hetop jezelf proberen of ga je het daadwerkelijk in een onderzoek stoppen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 11:01:49 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102837727
De migraine stichting in de UK doet daar trouwens ook wat mee
http://www.pharmiweb.com/features/feature.asp?ROW_ID=1072
Zoek anders een contact met hun?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102838193
Ik wil het eerst een aantal keer testen om zeker te weten dat het geen toeval is. Dank voor de links. :)
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 12:11:59 #155
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102839422
Ik hoor ook wel veel verhalen dat gember tegen zee- en wagenziekte zou helpen.

quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bijvoet, als je er in NL aan kan komen.
De kruidenman op de markt(een Duitser) neemt het volgende week mee :)
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 12:21:38 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102839712
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 12:11 schreef Erasmo het volgende:
Ik hoor ook wel veel verhalen dat gember tegen zee- en wagenziekte zou helpen.

Reisziektepilletjes doen dat trouwens ook verschrikkelijk goed.

quote:
De kruidenman op de markt(een Duitser) neemt het volgende week mee :)
Kijk, die wist natuurlijk wat Beifuss is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102839985
Gember werkt tegen misselijkheid (anti-emeticum).
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 17:48:54 #158
296595 foodlover
live and learn
pi_102848364


Deze theedrank gekocht in Thaise supermarkt wordt daar zelfs verkocht in vliegtuig (Air Asia) tegen griep, verkoudheid en reisziekte. Bij mij werkt het tegen verkoudheid, lijkt even of je keel wegbrandt maar wel effectief.
pi_102848811
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 17:48 schreef foodlover het volgende:
[ afbeelding ]

Deze theedrank gekocht in Thaise supermarkt wordt daar zelfs verkocht in vliegtuig (Air Asia) tegen griep, verkoudheid en reisziekte. Bij mij werkt het tegen verkoudheid, lijkt even of je keel wegbrandt maar wel effectief.
Wat zit daarin dan, dat dat een brandend gevoel geeft? Gember? of echt een sambalbrand zeg maar :P
pi_102862877
Piet, even een vraagje! Ik hou van aioli, maar er zijn maar weinig ECHT lekkere. Die van de supermarkt zijn maar mwah, in de meeste restaurants ook. Nu had ik laatst bij een spaans restaurantje een lekkere aioli die romig en bijna gewoon sausig was. Heb jij iets lekkers voor me?
  zondag 9 oktober 2011 @ 10:06:08 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102867302
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 01:17 schreef Ansu het volgende:
Piet, even een vraagje! Ik hou van aioli, maar er zijn maar weinig ECHT lekkere. Die van de supermarkt zijn maar mwah, in de meeste restaurants ook. Nu had ik laatst bij een spaans restaurantje een lekkere aioli die romig en bijna gewoon sausig was. Heb jij iets lekkers voor me?
Zorg voor de volgende ingredienten, op kamertemperatuur!

10 tenen knoflook
3 Eigelen
1 EL mosterd, scherp
Zout
Witte peper
250 ml Olijfolie
½ EL Citroensap
Pel tien tenen knoflook, hak ze fijn, bestrooi ze met een weinig zout en plet ze met de platte kant van een koksmes tot puree. Meng dit goed met de eigelen en de mosterd tot een prutje en voeg terwijl je er een emulsie van blijft slaan met een garde druppel voor druppel de olijfolie toe. De olie moet helemaal zijn opgenomen voordat je meer toevoegd.
Je maakt zo een mayonaise met knoflook. Op het laatst afsmaken met wat peper en citroensap.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 oktober 2011 @ 11:20:35 #162
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102868617
Olijfolie?
pi_102868878
quote:
1s.gif Op zondag 25 september 2011 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vind dat het snel overheerst en dat er altijd veel te veel in gedaan wordt. Bloedworst zit het altijd in grote hoeveelheid in.
Omdat ik me dit niet kon voorstellen, heb ik het nagevraagd bij mijn moeder die zelf brabantse bloedworst maakt. (boerderij, noodslacht)

Dit doet ze er in:
varkenslever
zwoerd
rugspek
Meel (boekweit)
koffiemelk
colorozo
bloedworstkruiden maar geen kruidnagel
  zondag 9 oktober 2011 @ 11:43:53 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102869051
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2011 11:33 schreef jpjedi het volgende:

[..]

Omdat ik me dit niet kon voorstellen, heb ik het nagevraagd bij mijn moeder die zelf brabantse bloedworst maakt. (boerderij, noodslacht)

bloedworstkruiden maar geen kruidnagel
Bloedworstkruiden is een mix van kruiden en specerijen en de meeste daarvan bevat kruidnagel
http://www.naturalspices.(...)orst-kruidenmix.html


Ingrediënten Peper, kruidnagel, kaneel, piment, laurier, majoraan, tijm.
Land van herkomst Nederland
Eigenschappen Allergeen vrij, Glutenvrij, Zonder zout, MSG vrij, Vegetarisch, E-nummer vrij (cleanlabel)
Allergenen Geen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 oktober 2011 @ 11:44:44 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102869065
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 11:20 schreef RobinOok het volgende:
Olijfolie?
Je kan natuurlijk een neutralere olie nemen, als dat wilt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102869075
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2011 11:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bloedworstkruiden is een mix van kruiden en specerijen en de meeste daarvan bevat kruidnagel
http://www.naturalspices.(...)orst-kruidenmix.html


Ingrediënten Peper, kruidnagel, kaneel, piment, laurier, majoraan, tijm.
Land van herkomst Nederland
Eigenschappen Allergeen vrij, Glutenvrij, Zonder zout, MSG vrij, Vegetarisch, E-nummer vrij (cleanlabel)
Allergenen Geen
Dat was de reden dat ik het haar gevraagd heb. Ze stelt zelf de kruiden samen en gebruikt geen mix. Geen kruidnagel volgens oud recept.
  zondag 9 oktober 2011 @ 11:51:46 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102869185
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2011 11:45 schreef jpjedi het volgende:

[..]

Dat was de reden dat ik het haar gevraagd heb. Ze stelt zelf de kruiden samen en gebruikt geen mix. Geen kruidnagel volgens oud recept.
Dat is heel goed van je moeder, helaas gebruiken de slagers het meestal wel, als ze het al zelf maken, want zelf slachten is er zelden nog bij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102990405
recept

Ik ga aankomend weekend dit recept maken, maar wil de helft maken omdat ik anders veel te veel heb. Zou ik de kooktijden moeten aanpassen?

Ik heb 1 kilo varkensbuik (met zwoerd) besteld maar niet met bot eraan, is het verstandig om dat nog aan te geven bij de slager of zou dat niet uit maken?
  woensdag 12 oktober 2011 @ 14:13:44 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102996684
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 10:47 schreef utrecht1970 het volgende:
recept

Ik ga aankomend weekend dit recept maken, maar wil de helft maken omdat ik anders veel te veel heb. Zou ik de kooktijden moeten aanpassen?

Ik heb 1 kilo varkensbuik (met zwoerd) besteld maar niet met bot eraan, is het verstandig om dat nog aan te geven bij de slager of zou dat niet uit maken?
Nee, hoef je niet aan te passen, anders wordt de zwoerd niet krokant.
Zonder bot is alleen maar makkelijk, zie het nut van bot hier ook niet echt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102998803
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 14:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, hoef je niet aan te passen, anders wordt de zwoerd niet krokant.
Zonder bot is alleen maar makkelijk, zie het nut van bot hier ook niet echt
thanks
  woensdag 12 oktober 2011 @ 15:36:04 #171
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102999484
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 14:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, hoef je niet aan te passen, anders wordt de zwoerd niet krokant.
Zonder bot is alleen maar makkelijk, zie het nut van bot hier ook niet echt
Wellicht dat de smaak van de merg eruit loopt oid.
  woensdag 12 oktober 2011 @ 15:52:08 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103000057
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 15:36 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Wellicht dat de smaak van de merg eruit loopt oid.
Na, bij buikspek heb je geen echte mergbotten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103091503
Piet, heb jij een goed recept voor lekkere Belgische mayo? :9~
  † In Memoriam † vrijdag 14 oktober 2011 @ 21:33:55 #174
91830 MaximusTG
pi_103092905
Das toch niet zo moeilijk? Eierdooier, mosterd, citroensap, zout, witte peper, en plantaardige olie (gebruik zelf altijd zonnebloem). Dooier mengen met mosterd, beetje zout, witte peper en citroensap, en dan de gebruikelijke manier om mayo te maken. Tenslotte nog op smaak brengen met eventueel wat meer citroensap, peper en zout?
Maar wie weet weet Piet wat beters ;).
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 22:32:36 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103096381
Arachide olie is ook goed, lekke neutraal.
Oh, en alles op kamertemperatuur natuurlijk, en als de olie toevoegd druppelsgewijs in het begin en olie moet verdwenen zijn voor je meer toevoegd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103096484
Ja maar de hoeveelheden ongeveer? Citroen is wel een goeie misschien dat dat de goeie zuur erbij brengt.
  † In Memoriam † zaterdag 15 oktober 2011 @ 10:08:35 #177
91830 MaximusTG
pi_103106842
1 dooier, theelepeltje mosterd (om te beginnen), flinke snuf peper en zout, halve citroen, max 250 ml olie..
Begin met het mengen van de dooier, de mosterd, de peper en zout en een goeie knijp uit de citroen. Mayo maken zoals Piet ook zegt. Als je het maar rustig aandoet kan het bijna niet misgaan. Of via de staafmixer methode, maar die heb ik zelf nog nooit geprobeerd (google maar). En als je dan een lekkere romige mayo hebt, op smaak brengen met wat meer citroen, mosterd, zout, peper. Toch kwestie van proeven..
pi_103107408
Er zijn er bij, die op het einde nog een eiwit er doorheen kloppen, om het wat smeuiger te maken. Heb het zelf nooit nodig gevonden, hij is van zichzelf altijd romig genoeg,
Wat ik me wel afvraag, ik gebruik altijd citroensap uit een glazen fles ipv een verse citroen.
Zou hier nu veel verschil inzitten?
pi_103107446
Volgens mij werkt de staafmixermethode alleen met het eiwit erbij. Ik had namelijk speciaal daarvoor een staafmixer gekocht, ik dacht als het zo makkelijk is wil ik ook zelf mayonaise maken, maar er kwam een heel vettige niet lekker mayo uit. Vooral het mondgevoel was om te huilen, alsof je een slokje olie neemt, en ik had ook het idee dat het veel te veel naar de olie smaakte. Een en ander doet mij vermoeden dat je op die manier gewoon meer olie gebruikt en dat 'gecompenseerd' wordt door het eiwit wat het structuur geeft.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_103107482
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 10:48 schreef Weltschmerz het volgende:
Volgens mij werkt de staafmixermethode alleen met het eiwit erbij. Ik had namelijk speciaal daarvoor een staafmixer gekocht, ik dacht als het zo makkelijk is wil ik ook zelf mayonaise maken, maar er kwam een heel vettige niet lekker mayo uit. Vooral het mondgevoel was om te huilen, alsof je een slokje olie neemt, en ik had ook het idee dat het veel te veel naar de olie smaakte. Een en ander doet mij vermoeden dat je op die manier gewoon meer olie gebruikt en dat 'gecompenseerd' wordt door het eiwit wat het structuur geeft.
bij sommige staafmixers zit een opzetstukje voor een garde. daar gaat het prima mee ^O^
pi_103107574
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Arachide olie is ook goed, lekke neutraal.
Oh, en alles op kamertemperatuur natuurlijk, en als de olie toevoegd druppelsgewijs in het begin en olie moet verdwenen zijn voor je meer toevoegd.
Arachideolie is inderdaad ideaal. Gisteren heb ik rijstolie gebruikt bij gebrek aan arachideolie en dat bleek een prima vervanger.
pi_103107648
Ik heb het ook eens van olijfolie gemaakt. Maar echt dat is een marketing ding van de commerciele majo makers, zeker pure olijfolienaise of hoe het heet is niet te eten :D
pi_103107695
Ik heb wel vaak, dat wanneer de mayo klaar is, dat het de eerste minuten erg naar ijzer of zo smaakt. Een hele typische smaak. Maar na enkele uren in de koeling, smaakt hij perfect :)
pi_103107710
quote:
3s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:03 schreef fotostarter het volgende:
Ik heb wel vaak, dat wanneer de mayo klaar is, dat het de eerste minuten erg naar ijzer of zo smaakt. Een hele typische smaak. Maar na enkele uren in de koeling, smaakt hij perfect :)
herken ik niet. wel wordt de majo steviger als ie een tijdje in de koelkast staat volgens mij.
pi_103107972
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:04 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

herken ik niet. wel wordt de majo steviger als ie een tijdje in de koelkast staat volgens mij.
Ik denk dat het de keuze olie is. Gebruik vaak zonnebloemolie.
Misschien de volgende keer eens arachide proberen :)
pi_103107983
Ik meestal ook zonnebloemolie. Is prima olie voor majo.
pi_103108077
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:18 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ik meestal ook zonnebloemolie. Is prima olie voor majo.
Hmz... dan weet ik het ff ook niet meer :D
Ben benieuwd wat die smaak dan meebrengt.
pi_103108134
quote:
3s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:23 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Hmz... dan weet ik het ff ook niet meer :D
Ben benieuwd wat die smaak dan meebrengt.
In eidooier zit wel redelijk wat ijzer als ik zo ff snel kijk. Misschien is dat het?
pi_103108141
Geen idee of je het echt kan proeven trouwens met die hoeveelheden. Misschien als je er gevoelig voor bent ofzo?
pi_103108176
Ik maak dan meestal wel een flinke hoeveelheid op basis van 3 eidooiers.
Ik ga eens kijken bij een kleinere portie :)
En nee, gevoelig ben ik er niet voor voor zover ik weet.

Vreemde is, dat het na dat het in de koeling is geweest, gewoon perfect smaakt, na een romige licht zure mayo.
pi_103108206
Meer eidooiers vink lekkerder. *O*

Misschien is het je garde of waar je mee / in roert wat smaak afgeeft?
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 11:32:55 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103108258
quote:
3s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:03 schreef fotostarter het volgende:
Ik heb wel vaak, dat wanneer de mayo klaar is, dat het de eerste minuten erg naar ijzer of zo smaakt. Een hele typische smaak. Maar na enkele uren in de koeling, smaakt hij perfect :)
Vreemd, wat voor een olie gebruik je?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103108281
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vreemd, wat voor een olie gebruik je?
zonnebloemolie maar hij gaat archide proberen
pi_103108352
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 10:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

bij sommige staafmixers zit een opzetstukje voor een garde. daar gaat het prima mee ^O^
Volgens mij zat die er ook bij ja. Maar dat is dan niet de truc met de smalle beker waarbij je de staafmixer omhoog trekt en klaar neem ik aan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_103108551
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:00 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ik heb het ook eens van olijfolie gemaakt. Maar echt dat is een marketing ding van de commerciele majo makers, zeker pure olijfolienaise of hoe het heet is niet te eten :D
Een goede olijfolie in de mayo kan heerlijk zijn maar hou je in! Te veel en het is inderdaad niet meer te eten. Maar mayo van een neutrale olie met een klein scheutje olijfolie kan erg lekker zijn.
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 11:47:24 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103108593
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:45 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Een goede olijfolie in de mayo kan heerlijk zijn maar hou je in! Te veel en het is inderdaad niet meer te eten. Maar mayo van een neutrale olie met een klein scheutje olijfolie kan erg lekker zijn.
Imho alleen met heel veel knoflook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103108598
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vreemd, wat voor een olie gebruik je?
Zonnebloem gebruik ik. Maar nu ik eraan denk, denk ik dat het komt, omdat ik het in een ijzeren kom maak. En dan met een garde een half uur sta te rammelen. Ik denk dat het daarvandaan komt.

Hoe stom kan een mens zijn :D
Ik ga zo na de winkel, en daarna eens proberen in een mengkom van plastic.
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 11:49:50 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103108653
quote:
3s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:47 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Zonnebloem gebruik ik. Maar nu ik eraan denk, denk ik dat het komt, omdat ik het in een ijzeren kom maak. En dan met een garde een half uur sta te rammelen. Ik denk dat het daarvandaan komt.

Hoe stom kan een mens zijn :D
Ik ga zo na de winkel, en daarna eens proberen in een mengkom van plastic.
IJzer of rvs?
Neem liever een glazen of porcelein mengkom, die is beter schoon te maken dan kunststof.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103109088
Het zijn van die RVS bekkens zeg maar. Ik vermoed nu sterk dat het daar uit komt.
Hm.. heb helaas geen glazen mengkommen. Ja een kleintje, maar dat is niks. Heb hier nog een kunststof bak staan. Zal ook wel werken :)
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 12:27:35 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103109647
Ik ben geen grote fan van kunststof schalen, ze voelen altijd vettig aan vind ik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 16:14:55 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103115185
Omdat ik stoor aan niet naar pompoen smakende pompoensoep heb ik vandaag een broertje van de pompoen, de courgette, tot een smakelijke soep verwerkt.
1 Kg kleine courgettes
6 blokjes zelfgemaakte kippefond, ( ik maak een zeer gecontreerde kippenboullion zonder zout, die kook ik in en vries hem in in ijsklontjes zakjes, gebruik die voor het op smaak maken van sauzen en in dit geval, soep)
Zout
Peper uit de molen
Sachet saffraan
Wat verse dille, gehakt, of uit de diepvries
Verse basilicum
Paar ringen gehakte chili
Pakje room (optioneel)
Snij de courgette aan blokjes en voeg samen met de fond en de kruiden in een pan en breng aan de kook op een laag vuur. Pas op dat het niet aanbrand, voeg eventueel een beetje water toe.
Laat 10-15 minuten zachtjes koken.
Staafmixeren of gebruik een blender als je dat liever doet.
Voeg de room toe en breng het terug aan de kook.
Afsmaken met peper en zout.
Serveren in bord of kom met wat dille en croutons als garnering.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103119721
Piet, een vraagje: ik wil coq au vin maken, en daarbij als groente iets met spitskool serveren. Heb je een leuk idee voor de spitskool? Ik denk zelf aan even smoren met een beetje room en mosterd, maar dat vind ik ook wat saai. Weet jij iets beters? Als je een ander groentegerecht ubergeschikt acht voor bij de coq au vin houd ik me ook aanbevolen.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')