Nee, maar ik dacht dat een traiteur echt bedoeld was om hele gerechten te kopen, niet zozeer een kaasjequote:Op maandag 3 oktober 2011 20:41 schreef Isegrim het volgende:
Het is toch ook niet raar om bij de supermarkt alleen één appel te halen ofzo?
Ik vind de structuur en de hele subtiele smaak (samen met tomaat, basilicum en olijfolie) erg lekker!quote:Op maandag 3 oktober 2011 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap niet waarom het zo geliefd is, smakeloos als tofu
Romig Piet, da's lekker. En in combinatie met:quote:Op maandag 3 oktober 2011 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap niet waarom het zo geliefd is, smakeloos als tofu
Is het koning. De smaak van koningskruid, tomaat, bufala, peper en een beetje olie is voor mij.. jawel, koning.quote:Op maandag 3 oktober 2011 21:21 schreef Flappe-du-Pomme het volgende:
[..]
Ik vind de structuur en de hele subtiele smaak (samen met tomaat, basilicum en olijfolie) erg lekker!
Ik snap niet waarom het ene zo geliefd is en andere zo gehaat.quote:Op maandag 3 oktober 2011 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap niet waarom het zo geliefd is, smakeloos als tofu
Ik ook. Maar ik heb er wel woede mee weten op te wekken. Een Italiaanse boerenseun bracht eens flink een paar bollen voor me mee. Ik deed er een beetje zout op. Hij vond het echt een zware belediging voor zijn Mozzarella en werd boos.quote:Op maandag 3 oktober 2011 21:25 schreef Isegrim het volgende:
Goeie mozzarella vind ik erg lekker, de structuur vooral.
Dat was echt heel goede Mozzarella. Vandaar de boosheid van die jongen. Het is mijn smaak. Ik vind dat lekker.quote:Op maandag 3 oktober 2011 22:09 schreef RobinOok het volgende:
Goede tofu hoef je net zo min lekker te maken als goede mozzarella.
Goede tofu als in reeds gekruid?quote:Op maandag 3 oktober 2011 22:09 schreef RobinOok het volgende:
Goede tofu hoef je net zo min lekker te maken als goede mozzarella.
Nee, goede tofu als in vers en zacht en smeuïg zonder bijsmaakjes.quote:Op maandag 3 oktober 2011 22:37 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Goede tofu als in reeds gekruid?
Waar haal jij die dan?quote:Op maandag 3 oktober 2011 22:46 schreef Isegrim het volgende:
Nee, goede tofu is ook ongekruid lekker.Is echt heel wat anders dan die harde, smakeloze blokken die de super heeft.
Klinkt als een goed idee. Maar in kwark zit trouwens nauwelijks lactose, net als in kaas.quote:Op dinsdag 4 oktober 2011 14:20 schreef DrukVout het volgende:
Piet? Hoe kan ik kwarktaart maken zonder kwark? Ik ben lactosa-intollerant.
Zou ik bijvoorbeeld soya-yoghurt in een theedoek een nacht kunnen hangen en het daarmee maken? Ala hangop manier dus?
En heeft totaal geen smaakquote:Op maandag 3 oktober 2011 22:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, goede tofu als in vers en zacht en smeuïg zonder bijsmaakjes.
Jammerlijke is dat ik zelfs op harde boter reageer waar ook weinig in zit. Als ik een boterham met kaas eet knort mijn maag de rest van de dag met alle gevolgen van dien.quote:Op dinsdag 4 oktober 2011 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klinkt als een goed idee. Maar in kwark zit trouwens nauwelijks lactose, net als in kaas.
Je zou ook Tofu kunnen gebruiken, dat is in principe soya kwark
In harde kaas zit helemaal geen lactosequote:Op dinsdag 4 oktober 2011 14:49 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Jammerlijke is dat ik zelfs op harde boter reageer waar ook weinig in zit. Als ik een boterham met kaas eet knort mijn maag de rest van de dag met alle gevolgen van dien.
Maar ik ga het proberen ben benieuwd!
Zoek trouwens nog steeds een goede vervanger van harde boter voor in bijv. taarten. De vloeibare boter geeft niet altijd eenzelfde recept. Roomboter is uit den boze ofc en van soja heb ik het nog niet gevonden
Kan ook tussen je oren zitten.quote:Op dinsdag 4 oktober 2011 15:48 schreef DrukVout het volgende:
Maakt op zich niet uit wie wat zegt. Veel mensen zeggen tegen mij ook dat er in harde kazen niks zit. Lees ik wikipedia dan zeggen ze weer van wel.
Maar denk dat de beste test ikzelf ben. Eet ik kaas heb ik last. Eet ik geen kaas heb ik geen last. Simpel zat.
Oudere kip ("soepkip") heeft dit minder. Het zijn de zachte botdelen die snel oplossen en gelatine geven (dit wordt de gelei die je bedoelt). Kan geen kwaad verder, maar oude kip geeft imo meer smaak voor bouillon.quote:Op woensdag 5 oktober 2011 17:52 schreef Deliah het volgende:
Piet, elke keer als ik kippensoep zelf maak verandert die in een soort van drilpudding zodra die afgekoeld is, is dat normaal? En zo niet, wat doe ik eraan?
Dierlijk vet gebruiken? :pquote:Op dinsdag 4 oktober 2011 14:49 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Jammerlijke is dat ik zelfs op harde boter reageer waar ook weinig in zit. Als ik een boterham met kaas eet knort mijn maag de rest van de dag met alle gevolgen van dien.
Maar ik ga het proberen ben benieuwd!
Zoek trouwens nog steeds een goede vervanger van harde boter voor in bijv. taarten. De vloeibare boter geeft niet altijd eenzelfde recept. Roomboter is uit den boze ofc en van soja heb ik het nog niet gevonden
Ja, dat is gewoon, en zelfs gewild, het collageen (bindweefsel, een eiwit) lost op, of liever het splitst zich door het opnemen van waterquote:Op woensdag 5 oktober 2011 17:52 schreef Deliah het volgende:
Piet, elke keer als ik kippensoep zelf maak verandert die in een soort van drilpudding zodra die afgekoeld is, is dat normaal? En zo niet, wat doe ik eraan?
In de joodse keuken wordt wel kippenvet gebruikt, en verder werd ook wel ganzenvet en varkensvet gebruikt voordat de margarine werd bedacht.quote:
Ja, klopt.quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 18:43 schreef SiGNe het volgende:
Als in een recept "Soy sauce" staat, welke bedoelen ze dan?
Ik ga er vanuit dat ze zoiets als Kikkoman bedoelen en geen ketjap, maar klopt die aanname een beetje?
Ik mis de mushroom soy.quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 18:52 schreef RobinOok het volgende:
Ja, in het Engels zullen ze ketjap nooit gewoon soy sauce noemen. Altijd sweet soy of zo. gewone soy sauce is gewone lichte sojasaus. (Chinees of Japans)
Hier: alle sojasauzen op een rijtje
Poeh, heeft ie nog niet genoeg smaak van het spek en de metworst? Wat bonenkruid, lavas en Salie?quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 19:04 schreef Erasmo het volgende:
Wat zijn goede kruiden om een Duitse linzensoep mee op smaak te brengen?
quote:
Dank jullie welquote:Op vrijdag 7 oktober 2011 18:52 schreef RobinOok het volgende:
Ja, in het Engels zullen ze ketjap nooit gewoon soy sauce noemen. Altijd sweet soy of zo. gewone soy sauce is gewone lichte sojasaus. (Chinees of Japans)
Hier: alle sojasauzen op een rijtje
Probeer eens mushroom soy, van pearl river bridge, een van mijn favorieten.quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 19:44 schreef SiGNe het volgende:
[..]
[..]
Dank jullie wel
Gelukkig heb ik hier ook diverse sojasauzen in huis dus hoefde ik sowieso niet nog even langs de winkel.
Zelf heb ik Kikkoman, Ketjap Manis, Ketjap Asin, Ketjap Benteng in huis, binnenkort maar eens chinese soyasaus halen, weet ik helemaal zo goed als zeker dat ik de juiste versie in huis heb [ afbeelding ]
Bedoel je niet umami? Dat is wat je in parmazaan, oude kaas, rijpe salami, gedroogde tomaten etc proeft.quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 20:15 schreef SiGNe het volgende:
Ga ik proberen te onthouden en kopen als ik het vind.
Ik ben de laatste tijd enorm verzot op zoute smaken, net ook al een heel stuk Parmazaan op zitten smikkelen (heerlijk, flinterdunne plakjes snijden en op je tong laten smelten.. jum)
Er zit inderdaad goed veel smaak aan, maar wellicht dat de Duitsers er nog wat aan toevoegen wat het typisch Duits maakt.quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Poeh, heeft ie nog niet genoeg smaak van het spek en de metworst? Wat bonenkruid, lavas en Salie?
Bijvoet, als je er in NL aan kan komen.quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 21:26 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Er zit inderdaad goed veel smaak aan, maar wellicht dat de Duitsers er nog wat aan toevoegen wat het typisch Duits maakt.
Alsem is het geslacht, daar behoren meer kruiden toe.quote:Op zaterdag 8 oktober 2011 09:53 schreef Isegrim het volgende:
Ah, alsem! Ik ga eens kijken bij ons kruidenboertje.
Tja, er wordt ook een hoop zaken verteld en geschreven die niet noodzakelijk ook zo zijn als je het eens probeerd. Maar er zijn veel kruiden van het geslacht alsum die erg op elkaar lijken en verschillende hebben een medicinale toepassing.quote:Op zaterdag 8 oktober 2011 10:07 schreef Isegrim het volgende:
Ik laat hem 't plaatje wel zien. Interessant, die muggenwerende werking.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |