Oudere kip ("soepkip") heeft dit minder. Het zijn de zachte botdelen die snel oplossen en gelatine geven (dit wordt de gelei die je bedoelt). Kan geen kwaad verder, maar oude kip geeft imo meer smaak voor bouillon.quote:Op woensdag 5 oktober 2011 17:52 schreef Deliah het volgende:
Piet, elke keer als ik kippensoep zelf maak verandert die in een soort van drilpudding zodra die afgekoeld is, is dat normaal? En zo niet, wat doe ik eraan?
Dierlijk vet gebruiken? :pquote:Op dinsdag 4 oktober 2011 14:49 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Jammerlijke is dat ik zelfs op harde boter reageer waar ook weinig in zit. Als ik een boterham met kaas eet knort mijn maag de rest van de dag met alle gevolgen van dien.
Maar ik ga het proberen ben benieuwd!
Zoek trouwens nog steeds een goede vervanger van harde boter voor in bijv. taarten. De vloeibare boter geeft niet altijd eenzelfde recept. Roomboter is uit den boze ofc en van soja heb ik het nog niet gevonden
Ja, dat is gewoon, en zelfs gewild, het collageen (bindweefsel, een eiwit) lost op, of liever het splitst zich door het opnemen van waterquote:Op woensdag 5 oktober 2011 17:52 schreef Deliah het volgende:
Piet, elke keer als ik kippensoep zelf maak verandert die in een soort van drilpudding zodra die afgekoeld is, is dat normaal? En zo niet, wat doe ik eraan?
In de joodse keuken wordt wel kippenvet gebruikt, en verder werd ook wel ganzenvet en varkensvet gebruikt voordat de margarine werd bedacht.quote:
Ja, klopt.quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 18:43 schreef SiGNe het volgende:
Als in een recept "Soy sauce" staat, welke bedoelen ze dan?
Ik ga er vanuit dat ze zoiets als Kikkoman bedoelen en geen ketjap, maar klopt die aanname een beetje?
Ik mis de mushroom soy.quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 18:52 schreef RobinOok het volgende:
Ja, in het Engels zullen ze ketjap nooit gewoon soy sauce noemen. Altijd sweet soy of zo. gewone soy sauce is gewone lichte sojasaus. (Chinees of Japans)
Hier: alle sojasauzen op een rijtje
Poeh, heeft ie nog niet genoeg smaak van het spek en de metworst? Wat bonenkruid, lavas en Salie?quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 19:04 schreef Erasmo het volgende:
Wat zijn goede kruiden om een Duitse linzensoep mee op smaak te brengen?
quote:
Dank jullie welquote:Op vrijdag 7 oktober 2011 18:52 schreef RobinOok het volgende:
Ja, in het Engels zullen ze ketjap nooit gewoon soy sauce noemen. Altijd sweet soy of zo. gewone soy sauce is gewone lichte sojasaus. (Chinees of Japans)
Hier: alle sojasauzen op een rijtje
Probeer eens mushroom soy, van pearl river bridge, een van mijn favorieten.quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 19:44 schreef SiGNe het volgende:
[..]
[..]
Dank jullie wel
Gelukkig heb ik hier ook diverse sojasauzen in huis dus hoefde ik sowieso niet nog even langs de winkel.
Zelf heb ik Kikkoman, Ketjap Manis, Ketjap Asin, Ketjap Benteng in huis, binnenkort maar eens chinese soyasaus halen, weet ik helemaal zo goed als zeker dat ik de juiste versie in huis heb [ afbeelding ]
Bedoel je niet umami? Dat is wat je in parmazaan, oude kaas, rijpe salami, gedroogde tomaten etc proeft.quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 20:15 schreef SiGNe het volgende:
Ga ik proberen te onthouden en kopen als ik het vind.
Ik ben de laatste tijd enorm verzot op zoute smaken, net ook al een heel stuk Parmazaan op zitten smikkelen (heerlijk, flinterdunne plakjes snijden en op je tong laten smelten.. jum)
Er zit inderdaad goed veel smaak aan, maar wellicht dat de Duitsers er nog wat aan toevoegen wat het typisch Duits maakt.quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Poeh, heeft ie nog niet genoeg smaak van het spek en de metworst? Wat bonenkruid, lavas en Salie?
Bijvoet, als je er in NL aan kan komen.quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 21:26 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Er zit inderdaad goed veel smaak aan, maar wellicht dat de Duitsers er nog wat aan toevoegen wat het typisch Duits maakt.
Alsem is het geslacht, daar behoren meer kruiden toe.quote:Op zaterdag 8 oktober 2011 09:53 schreef Isegrim het volgende:
Ah, alsem! Ik ga eens kijken bij ons kruidenboertje.
Tja, er wordt ook een hoop zaken verteld en geschreven die niet noodzakelijk ook zo zijn als je het eens probeerd. Maar er zijn veel kruiden van het geslacht alsum die erg op elkaar lijken en verschillende hebben een medicinale toepassing.quote:Op zaterdag 8 oktober 2011 10:07 schreef Isegrim het volgende:
Ik laat hem 't plaatje wel zien. Interessant, die muggenwerende werking.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |