abonnement Unibet Coolblue
pi_102741372
Piet, elke keer als ik kippensoep zelf maak verandert die in een soort van drilpudding zodra die afgekoeld is, is dat normaal? En zo niet, wat doe ik eraan?
pi_102741636
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2011 17:52 schreef Deliah het volgende:
Piet, elke keer als ik kippensoep zelf maak verandert die in een soort van drilpudding zodra die afgekoeld is, is dat normaal? En zo niet, wat doe ik eraan?
Oudere kip ("soepkip") heeft dit minder. Het zijn de zachte botdelen die snel oplossen en gelatine geven (dit wordt de gelei die je bedoelt). Kan geen kwaad verder, maar oude kip geeft imo meer smaak voor bouillon.
  woensdag 5 oktober 2011 @ 18:22:14 #128
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_102742294
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2011 14:49 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Jammerlijke is dat ik zelfs op harde boter reageer waar ook weinig in zit. Als ik een boterham met kaas eet knort mijn maag de rest van de dag met alle gevolgen van dien.

Maar ik ga het proberen ben benieuwd!

Zoek trouwens nog steeds een goede vervanger van harde boter voor in bijv. taarten. De vloeibare boter geeft niet altijd eenzelfde recept. Roomboter is uit den boze ofc en van soja heb ik het nog niet gevonden :(
Dierlijk vet gebruiken? :p
  woensdag 5 oktober 2011 @ 18:35:58 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102742711
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2011 17:52 schreef Deliah het volgende:
Piet, elke keer als ik kippensoep zelf maak verandert die in een soort van drilpudding zodra die afgekoeld is, is dat normaal? En zo niet, wat doe ik eraan?
Ja, dat is gewoon, en zelfs gewild, het collageen (bindweefsel, een eiwit) lost op, of liever het splitst zich door het opnemen van water
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102742782
Ah, bedankt :) , ik was bang dat er iets mis was.
  donderdag 6 oktober 2011 @ 12:04:36 #131
340838 VakantieNancy
Altijd op Vakantie
pi_102766662
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2011 18:22 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Dierlijk vet gebruiken? :p
In de joodse keuken wordt wel kippenvet gebruikt, en verder werd ook wel ganzenvet en varkensvet gebruikt voordat de margarine werd bedacht.
Lekker hoor.
Zonnenschijn en Champagne, van Spanje tot Rockanje
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 18:43:40 #132
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102816574
Als in een recept "Soy sauce" staat, welke bedoelen ze dan?
Ik ga er vanuit dat ze zoiets als Kikkoman bedoelen en geen ketjap, maar klopt die aanname een beetje?
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 18:47:23 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102816702
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 18:43 schreef SiGNe het volgende:
Als in een recept "Soy sauce" staat, welke bedoelen ze dan?
Ik ga er vanuit dat ze zoiets als Kikkoman bedoelen en geen ketjap, maar klopt die aanname een beetje?
Ja, klopt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 18:52:58 #134
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102816920
Ja, in het Engels zullen ze ketjap nooit gewoon soy sauce noemen. Altijd sweet soy of zo. gewone soy sauce is gewone lichte sojasaus. (Chinees of Japans)

Hier: alle sojasauzen op een rijtje
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 18:56:00 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102817054
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 18:52 schreef RobinOok het volgende:
Ja, in het Engels zullen ze ketjap nooit gewoon soy sauce noemen. Altijd sweet soy of zo. gewone soy sauce is gewone lichte sojasaus. (Chinees of Japans)

Hier: alle sojasauzen op een rijtje
Ik mis de mushroom soy.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 19:04:11 #136
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102817396
Wat zijn goede kruiden om een Duitse linzensoep mee op smaak te brengen?
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 19:35:55 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102818718
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 19:04 schreef Erasmo het volgende:
Wat zijn goede kruiden om een Duitse linzensoep mee op smaak te brengen?
Poeh, heeft ie nog niet genoeg smaak van het spek en de metworst? Wat bonenkruid, lavas en Salie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 19:44:40 #138
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102819039
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, klopt.
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 18:52 schreef RobinOok het volgende:
Ja, in het Engels zullen ze ketjap nooit gewoon soy sauce noemen. Altijd sweet soy of zo. gewone soy sauce is gewone lichte sojasaus. (Chinees of Japans)

Hier: alle sojasauzen op een rijtje
Dank jullie wel :)
Gelukkig heb ik hier ook diverse sojasauzen in huis dus hoefde ik sowieso niet nog even langs de winkel.
Zelf heb ik Kikkoman, Ketjap Manis, Ketjap Asin, Ketjap Benteng in huis, binnenkort maar eens chinese soyasaus halen, weet ik helemaal zo goed als zeker dat ik de juiste versie in huis heb
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 19:48:58 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102819211
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 19:44 schreef SiGNe het volgende:

[..]


[..]

Dank jullie wel :)
Gelukkig heb ik hier ook diverse sojasauzen in huis dus hoefde ik sowieso niet nog even langs de winkel.
Zelf heb ik Kikkoman, Ketjap Manis, Ketjap Asin, Ketjap Benteng in huis, binnenkort maar eens chinese soyasaus halen, weet ik helemaal zo goed als zeker dat ik de juiste versie in huis heb [ afbeelding ]
Probeer eens mushroom soy, van pearl river bridge, een van mijn favorieten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 20:15:44 #140
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102820430
Ga ik proberen te onthouden en kopen als ik het vind.
Ik ben de laatste tijd enorm verzot op zoute smaken, net ook al een heel stuk Parmazaan op zitten smikkelen (heerlijk, flinterdunne plakjes snijden en op je tong laten smelten.. jum)
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 21:07:49 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102822779
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 20:15 schreef SiGNe het volgende:
Ga ik proberen te onthouden en kopen als ik het vind.
Ik ben de laatste tijd enorm verzot op zoute smaken, net ook al een heel stuk Parmazaan op zitten smikkelen (heerlijk, flinterdunne plakjes snijden en op je tong laten smelten.. jum)
Bedoel je niet umami? Dat is wat je in parmazaan, oude kaas, rijpe salami, gedroogde tomaten etc proeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 21:26:24 #142
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102823601
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Poeh, heeft ie nog niet genoeg smaak van het spek en de metworst? Wat bonenkruid, lavas en Salie?
Er zit inderdaad goed veel smaak aan, maar wellicht dat de Duitsers er nog wat aan toevoegen wat het typisch Duits maakt.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 21:41:15 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102824292
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 21:26 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Er zit inderdaad goed veel smaak aan, maar wellicht dat de Duitsers er nog wat aan toevoegen wat het typisch Duits maakt.
Bijvoet, als je er in NL aan kan komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 22:27:44 #144
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102827035
Wat is dat?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 22:44:31 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102827933
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 09:53:54 #146
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102836898
Ah, alsem! Ik ga eens kijken bij ons kruidenboertje.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 10:03:16 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102836988
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 09:53 schreef Isegrim het volgende:
Ah, alsem! Ik ga eens kijken bij ons kruidenboertje.
Alsem is het geslacht, daar behoren meer kruiden toe.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 10:07:10 #148
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102837027
Ik laat hem 't plaatje wel zien. Interessant, die muggenwerende werking.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 10:11:30 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102837072
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 10:07 schreef Isegrim het volgende:
Ik laat hem 't plaatje wel zien. Interessant, die muggenwerende werking.
Tja, er wordt ook een hoop zaken verteld en geschreven die niet noodzakelijk ook zo zijn als je het eens probeerd. Maar er zijn veel kruiden van het geslacht alsum die erg op elkaar lijken en verschillende hebben een medicinale toepassing.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 10:47:33 #150
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102837482
Niet echt ontopic, maar ik ontdekte gisteren per toeval dat gember bij mij lijkt te werken tegen migraine. Ik ga dit de komende maanden testen en als het echt blijkt te werken, een topic openen. Er is 1 onderzoek naar verricht door een Deense universiteit, daaruit bleek dat het effectief kan zijn bij migraine.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')