abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_102837678
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 09:53 schreef Isegrim het volgende:
Ah, alsem! Ik ga eens kijken bij ons kruidenboertje.
ga eens wandelen, dat is een soort onkruid en je ziet het ook hier in Nederland vaker, alleen weet ik niet precies of het nu ook nog te vinden is, of dat je het alleen voor de bloei met nog gesloten bloemetjes plukt
mijn moeder gebruikt het vooral bij kip, eend en gans en je moet de bladjes ertussenuit plukken en alleen de stokjes met de (grijze) bolletjes eraan gebruiken

[ Bericht 4% gewijzigd door Zana op 08-10-2011 12:51:49 ]
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 10:59:22 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102837688
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/2214812/

Ga je hetop jezelf proberen of ga je het daadwerkelijk in een onderzoek stoppen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 11:01:49 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102837727
De migraine stichting in de UK doet daar trouwens ook wat mee
http://www.pharmiweb.com/features/feature.asp?ROW_ID=1072
Zoek anders een contact met hun?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102838193
Ik wil het eerst een aantal keer testen om zeker te weten dat het geen toeval is. Dank voor de links. :)
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 12:11:59 #155
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102839422
Ik hoor ook wel veel verhalen dat gember tegen zee- en wagenziekte zou helpen.

quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bijvoet, als je er in NL aan kan komen.
De kruidenman op de markt(een Duitser) neemt het volgende week mee :)
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 12:21:38 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102839712
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 12:11 schreef Erasmo het volgende:
Ik hoor ook wel veel verhalen dat gember tegen zee- en wagenziekte zou helpen.

Reisziektepilletjes doen dat trouwens ook verschrikkelijk goed.

quote:
De kruidenman op de markt(een Duitser) neemt het volgende week mee :)
Kijk, die wist natuurlijk wat Beifuss is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102839985
Gember werkt tegen misselijkheid (anti-emeticum).
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 17:48:54 #158
296595 foodlover
live and learn
pi_102848364


Deze theedrank gekocht in Thaise supermarkt wordt daar zelfs verkocht in vliegtuig (Air Asia) tegen griep, verkoudheid en reisziekte. Bij mij werkt het tegen verkoudheid, lijkt even of je keel wegbrandt maar wel effectief.
pi_102848811
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 17:48 schreef foodlover het volgende:
[ afbeelding ]

Deze theedrank gekocht in Thaise supermarkt wordt daar zelfs verkocht in vliegtuig (Air Asia) tegen griep, verkoudheid en reisziekte. Bij mij werkt het tegen verkoudheid, lijkt even of je keel wegbrandt maar wel effectief.
Wat zit daarin dan, dat dat een brandend gevoel geeft? Gember? of echt een sambalbrand zeg maar :P
pi_102862877
Piet, even een vraagje! Ik hou van aioli, maar er zijn maar weinig ECHT lekkere. Die van de supermarkt zijn maar mwah, in de meeste restaurants ook. Nu had ik laatst bij een spaans restaurantje een lekkere aioli die romig en bijna gewoon sausig was. Heb jij iets lekkers voor me?
  zondag 9 oktober 2011 @ 10:06:08 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102867302
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 01:17 schreef Ansu het volgende:
Piet, even een vraagje! Ik hou van aioli, maar er zijn maar weinig ECHT lekkere. Die van de supermarkt zijn maar mwah, in de meeste restaurants ook. Nu had ik laatst bij een spaans restaurantje een lekkere aioli die romig en bijna gewoon sausig was. Heb jij iets lekkers voor me?
Zorg voor de volgende ingredienten, op kamertemperatuur!

10 tenen knoflook
3 Eigelen
1 EL mosterd, scherp
Zout
Witte peper
250 ml Olijfolie
½ EL Citroensap
Pel tien tenen knoflook, hak ze fijn, bestrooi ze met een weinig zout en plet ze met de platte kant van een koksmes tot puree. Meng dit goed met de eigelen en de mosterd tot een prutje en voeg terwijl je er een emulsie van blijft slaan met een garde druppel voor druppel de olijfolie toe. De olie moet helemaal zijn opgenomen voordat je meer toevoegd.
Je maakt zo een mayonaise met knoflook. Op het laatst afsmaken met wat peper en citroensap.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 oktober 2011 @ 11:20:35 #162
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102868617
Olijfolie?
pi_102868878
quote:
1s.gif Op zondag 25 september 2011 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vind dat het snel overheerst en dat er altijd veel te veel in gedaan wordt. Bloedworst zit het altijd in grote hoeveelheid in.
Omdat ik me dit niet kon voorstellen, heb ik het nagevraagd bij mijn moeder die zelf brabantse bloedworst maakt. (boerderij, noodslacht)

Dit doet ze er in:
varkenslever
zwoerd
rugspek
Meel (boekweit)
koffiemelk
colorozo
bloedworstkruiden maar geen kruidnagel
  zondag 9 oktober 2011 @ 11:43:53 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102869051
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2011 11:33 schreef jpjedi het volgende:

[..]

Omdat ik me dit niet kon voorstellen, heb ik het nagevraagd bij mijn moeder die zelf brabantse bloedworst maakt. (boerderij, noodslacht)

bloedworstkruiden maar geen kruidnagel
Bloedworstkruiden is een mix van kruiden en specerijen en de meeste daarvan bevat kruidnagel
http://www.naturalspices.(...)orst-kruidenmix.html


Ingrediënten Peper, kruidnagel, kaneel, piment, laurier, majoraan, tijm.
Land van herkomst Nederland
Eigenschappen Allergeen vrij, Glutenvrij, Zonder zout, MSG vrij, Vegetarisch, E-nummer vrij (cleanlabel)
Allergenen Geen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 oktober 2011 @ 11:44:44 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102869065
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 11:20 schreef RobinOok het volgende:
Olijfolie?
Je kan natuurlijk een neutralere olie nemen, als dat wilt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102869075
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2011 11:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bloedworstkruiden is een mix van kruiden en specerijen en de meeste daarvan bevat kruidnagel
http://www.naturalspices.(...)orst-kruidenmix.html


Ingrediënten Peper, kruidnagel, kaneel, piment, laurier, majoraan, tijm.
Land van herkomst Nederland
Eigenschappen Allergeen vrij, Glutenvrij, Zonder zout, MSG vrij, Vegetarisch, E-nummer vrij (cleanlabel)
Allergenen Geen
Dat was de reden dat ik het haar gevraagd heb. Ze stelt zelf de kruiden samen en gebruikt geen mix. Geen kruidnagel volgens oud recept.
  zondag 9 oktober 2011 @ 11:51:46 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102869185
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2011 11:45 schreef jpjedi het volgende:

[..]

Dat was de reden dat ik het haar gevraagd heb. Ze stelt zelf de kruiden samen en gebruikt geen mix. Geen kruidnagel volgens oud recept.
Dat is heel goed van je moeder, helaas gebruiken de slagers het meestal wel, als ze het al zelf maken, want zelf slachten is er zelden nog bij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102990405
recept

Ik ga aankomend weekend dit recept maken, maar wil de helft maken omdat ik anders veel te veel heb. Zou ik de kooktijden moeten aanpassen?

Ik heb 1 kilo varkensbuik (met zwoerd) besteld maar niet met bot eraan, is het verstandig om dat nog aan te geven bij de slager of zou dat niet uit maken?
  woensdag 12 oktober 2011 @ 14:13:44 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102996684
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 10:47 schreef utrecht1970 het volgende:
recept

Ik ga aankomend weekend dit recept maken, maar wil de helft maken omdat ik anders veel te veel heb. Zou ik de kooktijden moeten aanpassen?

Ik heb 1 kilo varkensbuik (met zwoerd) besteld maar niet met bot eraan, is het verstandig om dat nog aan te geven bij de slager of zou dat niet uit maken?
Nee, hoef je niet aan te passen, anders wordt de zwoerd niet krokant.
Zonder bot is alleen maar makkelijk, zie het nut van bot hier ook niet echt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102998803
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 14:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, hoef je niet aan te passen, anders wordt de zwoerd niet krokant.
Zonder bot is alleen maar makkelijk, zie het nut van bot hier ook niet echt
thanks
  woensdag 12 oktober 2011 @ 15:36:04 #171
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102999484
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 14:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, hoef je niet aan te passen, anders wordt de zwoerd niet krokant.
Zonder bot is alleen maar makkelijk, zie het nut van bot hier ook niet echt
Wellicht dat de smaak van de merg eruit loopt oid.
  woensdag 12 oktober 2011 @ 15:52:08 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103000057
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 15:36 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Wellicht dat de smaak van de merg eruit loopt oid.
Na, bij buikspek heb je geen echte mergbotten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103091503
Piet, heb jij een goed recept voor lekkere Belgische mayo? :9~
  † In Memoriam † vrijdag 14 oktober 2011 @ 21:33:55 #174
91830 MaximusTG
pi_103092905
Das toch niet zo moeilijk? Eierdooier, mosterd, citroensap, zout, witte peper, en plantaardige olie (gebruik zelf altijd zonnebloem). Dooier mengen met mosterd, beetje zout, witte peper en citroensap, en dan de gebruikelijke manier om mayo te maken. Tenslotte nog op smaak brengen met eventueel wat meer citroensap, peper en zout?
Maar wie weet weet Piet wat beters ;).
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 22:32:36 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103096381
Arachide olie is ook goed, lekke neutraal.
Oh, en alles op kamertemperatuur natuurlijk, en als de olie toevoegd druppelsgewijs in het begin en olie moet verdwenen zijn voor je meer toevoegd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103096484
Ja maar de hoeveelheden ongeveer? Citroen is wel een goeie misschien dat dat de goeie zuur erbij brengt.
  † In Memoriam † zaterdag 15 oktober 2011 @ 10:08:35 #177
91830 MaximusTG
pi_103106842
1 dooier, theelepeltje mosterd (om te beginnen), flinke snuf peper en zout, halve citroen, max 250 ml olie..
Begin met het mengen van de dooier, de mosterd, de peper en zout en een goeie knijp uit de citroen. Mayo maken zoals Piet ook zegt. Als je het maar rustig aandoet kan het bijna niet misgaan. Of via de staafmixer methode, maar die heb ik zelf nog nooit geprobeerd (google maar). En als je dan een lekkere romige mayo hebt, op smaak brengen met wat meer citroen, mosterd, zout, peper. Toch kwestie van proeven..
pi_103107408
Er zijn er bij, die op het einde nog een eiwit er doorheen kloppen, om het wat smeuiger te maken. Heb het zelf nooit nodig gevonden, hij is van zichzelf altijd romig genoeg,
Wat ik me wel afvraag, ik gebruik altijd citroensap uit een glazen fles ipv een verse citroen.
Zou hier nu veel verschil inzitten?
pi_103107446
Volgens mij werkt de staafmixermethode alleen met het eiwit erbij. Ik had namelijk speciaal daarvoor een staafmixer gekocht, ik dacht als het zo makkelijk is wil ik ook zelf mayonaise maken, maar er kwam een heel vettige niet lekker mayo uit. Vooral het mondgevoel was om te huilen, alsof je een slokje olie neemt, en ik had ook het idee dat het veel te veel naar de olie smaakte. Een en ander doet mij vermoeden dat je op die manier gewoon meer olie gebruikt en dat 'gecompenseerd' wordt door het eiwit wat het structuur geeft.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_103107482
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 10:48 schreef Weltschmerz het volgende:
Volgens mij werkt de staafmixermethode alleen met het eiwit erbij. Ik had namelijk speciaal daarvoor een staafmixer gekocht, ik dacht als het zo makkelijk is wil ik ook zelf mayonaise maken, maar er kwam een heel vettige niet lekker mayo uit. Vooral het mondgevoel was om te huilen, alsof je een slokje olie neemt, en ik had ook het idee dat het veel te veel naar de olie smaakte. Een en ander doet mij vermoeden dat je op die manier gewoon meer olie gebruikt en dat 'gecompenseerd' wordt door het eiwit wat het structuur geeft.
bij sommige staafmixers zit een opzetstukje voor een garde. daar gaat het prima mee ^O^
pi_103107574
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Arachide olie is ook goed, lekke neutraal.
Oh, en alles op kamertemperatuur natuurlijk, en als de olie toevoegd druppelsgewijs in het begin en olie moet verdwenen zijn voor je meer toevoegd.
Arachideolie is inderdaad ideaal. Gisteren heb ik rijstolie gebruikt bij gebrek aan arachideolie en dat bleek een prima vervanger.
pi_103107648
Ik heb het ook eens van olijfolie gemaakt. Maar echt dat is een marketing ding van de commerciele majo makers, zeker pure olijfolienaise of hoe het heet is niet te eten :D
pi_103107695
Ik heb wel vaak, dat wanneer de mayo klaar is, dat het de eerste minuten erg naar ijzer of zo smaakt. Een hele typische smaak. Maar na enkele uren in de koeling, smaakt hij perfect :)
pi_103107710
quote:
3s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:03 schreef fotostarter het volgende:
Ik heb wel vaak, dat wanneer de mayo klaar is, dat het de eerste minuten erg naar ijzer of zo smaakt. Een hele typische smaak. Maar na enkele uren in de koeling, smaakt hij perfect :)
herken ik niet. wel wordt de majo steviger als ie een tijdje in de koelkast staat volgens mij.
pi_103107972
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:04 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

herken ik niet. wel wordt de majo steviger als ie een tijdje in de koelkast staat volgens mij.
Ik denk dat het de keuze olie is. Gebruik vaak zonnebloemolie.
Misschien de volgende keer eens arachide proberen :)
pi_103107983
Ik meestal ook zonnebloemolie. Is prima olie voor majo.
pi_103108077
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:18 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ik meestal ook zonnebloemolie. Is prima olie voor majo.
Hmz... dan weet ik het ff ook niet meer :D
Ben benieuwd wat die smaak dan meebrengt.
pi_103108134
quote:
3s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:23 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Hmz... dan weet ik het ff ook niet meer :D
Ben benieuwd wat die smaak dan meebrengt.
In eidooier zit wel redelijk wat ijzer als ik zo ff snel kijk. Misschien is dat het?
pi_103108141
Geen idee of je het echt kan proeven trouwens met die hoeveelheden. Misschien als je er gevoelig voor bent ofzo?
pi_103108176
Ik maak dan meestal wel een flinke hoeveelheid op basis van 3 eidooiers.
Ik ga eens kijken bij een kleinere portie :)
En nee, gevoelig ben ik er niet voor voor zover ik weet.

Vreemde is, dat het na dat het in de koeling is geweest, gewoon perfect smaakt, na een romige licht zure mayo.
pi_103108206
Meer eidooiers vink lekkerder. *O*

Misschien is het je garde of waar je mee / in roert wat smaak afgeeft?
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 11:32:55 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103108258
quote:
3s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:03 schreef fotostarter het volgende:
Ik heb wel vaak, dat wanneer de mayo klaar is, dat het de eerste minuten erg naar ijzer of zo smaakt. Een hele typische smaak. Maar na enkele uren in de koeling, smaakt hij perfect :)
Vreemd, wat voor een olie gebruik je?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103108281
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vreemd, wat voor een olie gebruik je?
zonnebloemolie maar hij gaat archide proberen
pi_103108352
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 10:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

bij sommige staafmixers zit een opzetstukje voor een garde. daar gaat het prima mee ^O^
Volgens mij zat die er ook bij ja. Maar dat is dan niet de truc met de smalle beker waarbij je de staafmixer omhoog trekt en klaar neem ik aan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_103108551
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:00 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ik heb het ook eens van olijfolie gemaakt. Maar echt dat is een marketing ding van de commerciele majo makers, zeker pure olijfolienaise of hoe het heet is niet te eten :D
Een goede olijfolie in de mayo kan heerlijk zijn maar hou je in! Te veel en het is inderdaad niet meer te eten. Maar mayo van een neutrale olie met een klein scheutje olijfolie kan erg lekker zijn.
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 11:47:24 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103108593
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:45 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Een goede olijfolie in de mayo kan heerlijk zijn maar hou je in! Te veel en het is inderdaad niet meer te eten. Maar mayo van een neutrale olie met een klein scheutje olijfolie kan erg lekker zijn.
Imho alleen met heel veel knoflook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103108598
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vreemd, wat voor een olie gebruik je?
Zonnebloem gebruik ik. Maar nu ik eraan denk, denk ik dat het komt, omdat ik het in een ijzeren kom maak. En dan met een garde een half uur sta te rammelen. Ik denk dat het daarvandaan komt.

Hoe stom kan een mens zijn :D
Ik ga zo na de winkel, en daarna eens proberen in een mengkom van plastic.
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 11:49:50 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103108653
quote:
3s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:47 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Zonnebloem gebruik ik. Maar nu ik eraan denk, denk ik dat het komt, omdat ik het in een ijzeren kom maak. En dan met een garde een half uur sta te rammelen. Ik denk dat het daarvandaan komt.

Hoe stom kan een mens zijn :D
Ik ga zo na de winkel, en daarna eens proberen in een mengkom van plastic.
IJzer of rvs?
Neem liever een glazen of porcelein mengkom, die is beter schoon te maken dan kunststof.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103109088
Het zijn van die RVS bekkens zeg maar. Ik vermoed nu sterk dat het daar uit komt.
Hm.. heb helaas geen glazen mengkommen. Ja een kleintje, maar dat is niks. Heb hier nog een kunststof bak staan. Zal ook wel werken :)
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 12:27:35 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103109647
Ik ben geen grote fan van kunststof schalen, ze voelen altijd vettig aan vind ik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 16:14:55 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103115185
Omdat ik stoor aan niet naar pompoen smakende pompoensoep heb ik vandaag een broertje van de pompoen, de courgette, tot een smakelijke soep verwerkt.
1 Kg kleine courgettes
6 blokjes zelfgemaakte kippefond, ( ik maak een zeer gecontreerde kippenboullion zonder zout, die kook ik in en vries hem in in ijsklontjes zakjes, gebruik die voor het op smaak maken van sauzen en in dit geval, soep)
Zout
Peper uit de molen
Sachet saffraan
Wat verse dille, gehakt, of uit de diepvries
Verse basilicum
Paar ringen gehakte chili
Pakje room (optioneel)
Snij de courgette aan blokjes en voeg samen met de fond en de kruiden in een pan en breng aan de kook op een laag vuur. Pas op dat het niet aanbrand, voeg eventueel een beetje water toe.
Laat 10-15 minuten zachtjes koken.
Staafmixeren of gebruik een blender als je dat liever doet.
Voeg de room toe en breng het terug aan de kook.
Afsmaken met peper en zout.
Serveren in bord of kom met wat dille en croutons als garnering.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103119721
Piet, een vraagje: ik wil coq au vin maken, en daarbij als groente iets met spitskool serveren. Heb je een leuk idee voor de spitskool? Ik denk zelf aan even smoren met een beetje room en mosterd, maar dat vind ik ook wat saai. Weet jij iets beters? Als je een ander groentegerecht ubergeschikt acht voor bij de coq au vin houd ik me ook aanbevolen.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 16 oktober 2011 @ 00:03:53 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103133295
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 18:36 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet, een vraagje: ik wil coq au vin maken, en daarbij als groente iets met spitskool serveren. Heb je een leuk idee voor de spitskool? Ik denk zelf aan even smoren met een beetje room en mosterd, maar dat vind ik ook wat saai. Weet jij iets beters? Als je een ander groentegerecht ubergeschikt acht voor bij de coq au vin houd ik me ook aanbevolen.
Spitskool heeeel fijn snijden, met een japanse mandoline bijvoorbeeld, gerookt spek heel fijn snijden, aanbraden, kool erbij en smoren, afmonteren met wat room, zout en peper afsmaken.

Verder bij cock au vin...
Spruitjes, rode kool met appeltjes, maar ook worteltjes met erwtjes, maar dan wel verse peentjes met diepvries erwten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103140943
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 00:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Spitskool heeeel fijn snijden, met een japanse mandoline bijvoorbeeld, gerookt spek heel fijn snijden, aanbraden, kool erbij en smoren, afmonteren met wat room, zout en peper afsmaken.

Verder bij cock au vin...
Spruitjes, rode kool met appeltjes, maar ook worteltjes met erwtjes, maar dan wel verse peentjes met diepvries erwten.
Dank je piet! We hebben ditmaal de spitskool in grote repen gesneden (ik vind fijn gesneden prettiger, maar nr 2 in het kookverhaal niet) en gesmoord met roomboter, halverwege wat room, mosterd, een half kopje kippenbouillon en karwij erbij. Was heerlijk!

De coq au vin overigens ook, dus ik hou de spruitjes, rode kool enz. in gedachten voor de volgende keer. :)

Ik moet dit soort dingen echt eens eerder vragen dan - in een bui van inspiratieloosheid- een half uur voor ik al begin met koken :o
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103140965
Waarom geef jij trouwens als tip de spitskool heel fijn te snijden? Kwestie van smaak, of smoort het in jouw beleving beter?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 16 oktober 2011 @ 10:19:58 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103141017
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:16 schreef cinnamon_M het volgende:
Waarom geef jij trouwens als tip de spitskool heel fijn te snijden? Kwestie van smaak, of smoort het in jouw beleving beter?
Beter mondgevoel vind ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103141229
'Cock' au vin, Piet? De wens is de vader van de gedachte. :D
  zondag 16 oktober 2011 @ 10:44:50 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103141372
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:34 schreef Isegrim het volgende:
'Cock' au vin, Piet? De wens is de vader van de gedachte. :D
Jaja, das op zijn Frans...
Zoals ik altijd zeg, ik ben heel goed in Frans, alleen die taal blijft lastig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103141394
Op z'n Frans is 'coq'. :P
  zondag 16 oktober 2011 @ 10:48:21 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103141408
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:46 schreef Isegrim het volgende:
Op z'n Frans is 'coq'. :P
Nee, op zijn Frans is pijpen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103141422
Oh LOL. :')
pi_103141743
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Beter mondgevoel vind ik
Ah, ok. Kwestie van smaak dus, idd.
En dank je, Isegrim. Ik had er overheen gelezen, maar nu zit ik dus vast aan het beeld van een man die zijn 'cock' in de wijn gedoopt heeft }:| :P
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 16 oktober 2011 @ 11:51:48 #213
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103142633
Even de coq au vin en Frans mondgevoel perikelen achter ons latend, hoe lang is uitgebakken spekvet houdbaar in de koelkast?
  zondag 16 oktober 2011 @ 12:02:19 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103142880
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 11:51 schreef Erasmo het volgende:
Even de coq au vin en Frans mondgevoel perikelen achter ons latend, hoe lang is uitgebakken spekvet houdbaar in de koelkast?
Goed afgedekt, wekenlang.
Is niet dat het zo snel bederft, maar neemt smaakjes aan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 oktober 2011 @ 12:07:49 #215
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103142999
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed afgedekt, wekenlang.
Is niet dat het zo snel bederft, maar neemt smaakjes aan.
Ok dat is op tijd op als je er regelmatig in bakt. Mits het allemaal goed gaat vanmiddag een fotobeschrijving spek smelten voor beginners!
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:15:32 #216
296595 foodlover
live and learn
pi_103167317
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 12:07 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ok dat is op tijd op als je er regelmatig in bakt. Mits het allemaal goed gaat vanmiddag een fotobeschrijving spek smelten voor beginners!
Wat ga je bakken in dat spekvet?
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:20:13 #217
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103167620
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 22:15 schreef foodlover het volgende:

[..]

Wat ga je bakken in dat spekvet?
Voornamelijk aardappels.
pi_103221471
Hey PIet (of anderen!)

Nu weet ik, als volger van je topic, dat je een hekel hebt aan tofu.. maar ik heb een pak silken tofu in de kast staan een weet niet wat ik er mee aan moet. Ik heb geen staafmixer of keukenmachine, dus de mogelijkheden zijn helaas niet eindeloos =) Ideeën?

Thnx!
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 01:21:51 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103221773
Oe die Fuchsia Dunlop's Mapo Tofu (wat een naam) ziet er heerlijk uit!! Als je nog meer ideeën hebt zijn ze altijd welkom hoor =D Maar ik denk dat ik al weet wat ik ga maken hihi.
pi_103221778
Oh wacht ik zie heel veel recepten daar.. nice!
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 01:29:06 #222
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103221852
Eigenlijk is dit wel zo'n beetje alles wat ik online heb staan met silken tofu. :)
Veel herhaling, van mapo tofu. Dat is nu eenmaal mijn lievelingsgerecht en bij gebrek aan verse, kleine tofu bij de toko gebruik ik regelmatig silken tofu. Maar je zult zelf ook snappen dat je dan wel enigzins voorzichtig moet zijn. Eigenlijk niet meer roeren nadat je de tofu hebt toegevoegd.
pi_103221961
Ok =P nou toch bedankt.. ik ga een beetje experimenteren met dat recept, als vegetariër zijnde, maar dat moet goed komen. De smaken combineren volgens mij sowieso geweldig!
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 01:36:54 #224
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103222008
Toch handig als je dat van tevoren zegt hoor, dat je vegetariër bent. :o
Toevallig alle recepten hierboven vegetarisch, behalve mapo tofu en die kies je uit. Juist ja. |:(
pi_103222156
Hahaha, ja maar die ziet er zo lekker uit! (de rest ook hoor, maar mapo tofu springt er uit.. krijg er honger van). Nja meeste recepten met tofu zijn vegetarisch en ik ben al zo lang vegetarier dat ik wel bekend ben met het vervangen van vlees in recepten. Soms geen zin in, maar het is ook wel leuk om creatief te zijn met je eten =P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')