ga eens wandelen, dat is een soort onkruid en je ziet het ook hier in Nederland vaker, alleen weet ik niet precies of het nu ook nog te vinden is, of dat je het alleen voor de bloei met nog gesloten bloemetjes pluktquote:Op zaterdag 8 oktober 2011 09:53 schreef Isegrim het volgende:
Ah, alsem! Ik ga eens kijken bij ons kruidenboertje.
De kruidenman op de markt(een Duitser) neemt het volgende week meequote:Op vrijdag 7 oktober 2011 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bijvoet, als je er in NL aan kan komen.
Reisziektepilletjes doen dat trouwens ook verschrikkelijk goed.quote:Op zaterdag 8 oktober 2011 12:11 schreef Erasmo het volgende:
Ik hoor ook wel veel verhalen dat gember tegen zee- en wagenziekte zou helpen.
Kijk, die wist natuurlijk wat Beifuss is.quote:De kruidenman op de markt(een Duitser) neemt het volgende week mee
Wat zit daarin dan, dat dat een brandend gevoel geeft? Gember? of echt een sambalbrand zeg maarquote:Op zaterdag 8 oktober 2011 17:48 schreef foodlover het volgende:
[ afbeelding ]
Deze theedrank gekocht in Thaise supermarkt wordt daar zelfs verkocht in vliegtuig (Air Asia) tegen griep, verkoudheid en reisziekte. Bij mij werkt het tegen verkoudheid, lijkt even of je keel wegbrandt maar wel effectief.
Zorg voor de volgende ingredienten, op kamertemperatuur!quote:Op zondag 9 oktober 2011 01:17 schreef Ansu het volgende:
Piet, even een vraagje! Ik hou van aioli, maar er zijn maar weinig ECHT lekkere. Die van de supermarkt zijn maar mwah, in de meeste restaurants ook. Nu had ik laatst bij een spaans restaurantje een lekkere aioli die romig en bijna gewoon sausig was. Heb jij iets lekkers voor me?
Omdat ik me dit niet kon voorstellen, heb ik het nagevraagd bij mijn moeder die zelf brabantse bloedworst maakt. (boerderij, noodslacht)quote:Op zondag 25 september 2011 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vind dat het snel overheerst en dat er altijd veel te veel in gedaan wordt. Bloedworst zit het altijd in grote hoeveelheid in.
Bloedworstkruiden is een mix van kruiden en specerijen en de meeste daarvan bevat kruidnagelquote:Op zondag 9 oktober 2011 11:33 schreef jpjedi het volgende:
[..]
Omdat ik me dit niet kon voorstellen, heb ik het nagevraagd bij mijn moeder die zelf brabantse bloedworst maakt. (boerderij, noodslacht)
bloedworstkruiden maar geen kruidnagel
Je kan natuurlijk een neutralere olie nemen, als dat wilt.quote:
Dat was de reden dat ik het haar gevraagd heb. Ze stelt zelf de kruiden samen en gebruikt geen mix. Geen kruidnagel volgens oud recept.quote:Op zondag 9 oktober 2011 11:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bloedworstkruiden is een mix van kruiden en specerijen en de meeste daarvan bevat kruidnagel
http://www.naturalspices.(...)orst-kruidenmix.html
Ingrediėnten Peper, kruidnagel, kaneel, piment, laurier, majoraan, tijm.
Land van herkomst Nederland
Eigenschappen Allergeen vrij, Glutenvrij, Zonder zout, MSG vrij, Vegetarisch, E-nummer vrij (cleanlabel)
Allergenen Geen
Dat is heel goed van je moeder, helaas gebruiken de slagers het meestal wel, als ze het al zelf maken, want zelf slachten is er zelden nog bij.quote:Op zondag 9 oktober 2011 11:45 schreef jpjedi het volgende:
[..]
Dat was de reden dat ik het haar gevraagd heb. Ze stelt zelf de kruiden samen en gebruikt geen mix. Geen kruidnagel volgens oud recept.
Nee, hoef je niet aan te passen, anders wordt de zwoerd niet krokant.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 10:47 schreef utrecht1970 het volgende:
recept
Ik ga aankomend weekend dit recept maken, maar wil de helft maken omdat ik anders veel te veel heb. Zou ik de kooktijden moeten aanpassen?
Ik heb 1 kilo varkensbuik (met zwoerd) besteld maar niet met bot eraan, is het verstandig om dat nog aan te geven bij de slager of zou dat niet uit maken?
thanksquote:Op woensdag 12 oktober 2011 14:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, hoef je niet aan te passen, anders wordt de zwoerd niet krokant.
Zonder bot is alleen maar makkelijk, zie het nut van bot hier ook niet echt
Wellicht dat de smaak van de merg eruit loopt oid.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 14:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, hoef je niet aan te passen, anders wordt de zwoerd niet krokant.
Zonder bot is alleen maar makkelijk, zie het nut van bot hier ook niet echt
Na, bij buikspek heb je geen echte mergbottenquote:Op woensdag 12 oktober 2011 15:36 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Wellicht dat de smaak van de merg eruit loopt oid.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |