abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 16:14:55 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103115185
Omdat ik stoor aan niet naar pompoen smakende pompoensoep heb ik vandaag een broertje van de pompoen, de courgette, tot een smakelijke soep verwerkt.
1 Kg kleine courgettes
6 blokjes zelfgemaakte kippefond, ( ik maak een zeer gecontreerde kippenboullion zonder zout, die kook ik in en vries hem in in ijsklontjes zakjes, gebruik die voor het op smaak maken van sauzen en in dit geval, soep)
Zout
Peper uit de molen
Sachet saffraan
Wat verse dille, gehakt, of uit de diepvries
Verse basilicum
Paar ringen gehakte chili
Pakje room (optioneel)
Snij de courgette aan blokjes en voeg samen met de fond en de kruiden in een pan en breng aan de kook op een laag vuur. Pas op dat het niet aanbrand, voeg eventueel een beetje water toe.
Laat 10-15 minuten zachtjes koken.
Staafmixeren of gebruik een blender als je dat liever doet.
Voeg de room toe en breng het terug aan de kook.
Afsmaken met peper en zout.
Serveren in bord of kom met wat dille en croutons als garnering.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103119721
Piet, een vraagje: ik wil coq au vin maken, en daarbij als groente iets met spitskool serveren. Heb je een leuk idee voor de spitskool? Ik denk zelf aan even smoren met een beetje room en mosterd, maar dat vind ik ook wat saai. Weet jij iets beters? Als je een ander groentegerecht ubergeschikt acht voor bij de coq au vin houd ik me ook aanbevolen.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 16 oktober 2011 @ 00:03:53 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103133295
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 18:36 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet, een vraagje: ik wil coq au vin maken, en daarbij als groente iets met spitskool serveren. Heb je een leuk idee voor de spitskool? Ik denk zelf aan even smoren met een beetje room en mosterd, maar dat vind ik ook wat saai. Weet jij iets beters? Als je een ander groentegerecht ubergeschikt acht voor bij de coq au vin houd ik me ook aanbevolen.
Spitskool heeeel fijn snijden, met een japanse mandoline bijvoorbeeld, gerookt spek heel fijn snijden, aanbraden, kool erbij en smoren, afmonteren met wat room, zout en peper afsmaken.

Verder bij cock au vin...
Spruitjes, rode kool met appeltjes, maar ook worteltjes met erwtjes, maar dan wel verse peentjes met diepvries erwten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103140943
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 00:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Spitskool heeeel fijn snijden, met een japanse mandoline bijvoorbeeld, gerookt spek heel fijn snijden, aanbraden, kool erbij en smoren, afmonteren met wat room, zout en peper afsmaken.

Verder bij cock au vin...
Spruitjes, rode kool met appeltjes, maar ook worteltjes met erwtjes, maar dan wel verse peentjes met diepvries erwten.
Dank je piet! We hebben ditmaal de spitskool in grote repen gesneden (ik vind fijn gesneden prettiger, maar nr 2 in het kookverhaal niet) en gesmoord met roomboter, halverwege wat room, mosterd, een half kopje kippenbouillon en karwij erbij. Was heerlijk!

De coq au vin overigens ook, dus ik hou de spruitjes, rode kool enz. in gedachten voor de volgende keer. :)

Ik moet dit soort dingen echt eens eerder vragen dan - in een bui van inspiratieloosheid- een half uur voor ik al begin met koken :o
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103140965
Waarom geef jij trouwens als tip de spitskool heel fijn te snijden? Kwestie van smaak, of smoort het in jouw beleving beter?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 16 oktober 2011 @ 10:19:58 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103141017
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:16 schreef cinnamon_M het volgende:
Waarom geef jij trouwens als tip de spitskool heel fijn te snijden? Kwestie van smaak, of smoort het in jouw beleving beter?
Beter mondgevoel vind ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103141229
'Cock' au vin, Piet? De wens is de vader van de gedachte. :D
  zondag 16 oktober 2011 @ 10:44:50 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103141372
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:34 schreef Isegrim het volgende:
'Cock' au vin, Piet? De wens is de vader van de gedachte. :D
Jaja, das op zijn Frans...
Zoals ik altijd zeg, ik ben heel goed in Frans, alleen die taal blijft lastig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103141394
Op z'n Frans is 'coq'. :P
  zondag 16 oktober 2011 @ 10:48:21 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103141408
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:46 schreef Isegrim het volgende:
Op z'n Frans is 'coq'. :P
Nee, op zijn Frans is pijpen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103141422
Oh LOL. :')
pi_103141743
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Beter mondgevoel vind ik
Ah, ok. Kwestie van smaak dus, idd.
En dank je, Isegrim. Ik had er overheen gelezen, maar nu zit ik dus vast aan het beeld van een man die zijn 'cock' in de wijn gedoopt heeft }:| :P
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 16 oktober 2011 @ 11:51:48 #213
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103142633
Even de coq au vin en Frans mondgevoel perikelen achter ons latend, hoe lang is uitgebakken spekvet houdbaar in de koelkast?
  zondag 16 oktober 2011 @ 12:02:19 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103142880
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 11:51 schreef Erasmo het volgende:
Even de coq au vin en Frans mondgevoel perikelen achter ons latend, hoe lang is uitgebakken spekvet houdbaar in de koelkast?
Goed afgedekt, wekenlang.
Is niet dat het zo snel bederft, maar neemt smaakjes aan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 oktober 2011 @ 12:07:49 #215
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103142999
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed afgedekt, wekenlang.
Is niet dat het zo snel bederft, maar neemt smaakjes aan.
Ok dat is op tijd op als je er regelmatig in bakt. Mits het allemaal goed gaat vanmiddag een fotobeschrijving spek smelten voor beginners!
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:15:32 #216
296595 foodlover
live and learn
pi_103167317
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 12:07 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ok dat is op tijd op als je er regelmatig in bakt. Mits het allemaal goed gaat vanmiddag een fotobeschrijving spek smelten voor beginners!
Wat ga je bakken in dat spekvet?
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:20:13 #217
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103167620
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 22:15 schreef foodlover het volgende:

[..]

Wat ga je bakken in dat spekvet?
Voornamelijk aardappels.
pi_103221471
Hey PIet (of anderen!)

Nu weet ik, als volger van je topic, dat je een hekel hebt aan tofu.. maar ik heb een pak silken tofu in de kast staan een weet niet wat ik er mee aan moet. Ik heb geen staafmixer of keukenmachine, dus de mogelijkheden zijn helaas niet eindeloos =) Ideeën?

Thnx!
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 01:21:51 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103221773
Oe die Fuchsia Dunlop's Mapo Tofu (wat een naam) ziet er heerlijk uit!! Als je nog meer ideeën hebt zijn ze altijd welkom hoor =D Maar ik denk dat ik al weet wat ik ga maken hihi.
pi_103221778
Oh wacht ik zie heel veel recepten daar.. nice!
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 01:29:06 #222
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103221852
Eigenlijk is dit wel zo'n beetje alles wat ik online heb staan met silken tofu. :)
Veel herhaling, van mapo tofu. Dat is nu eenmaal mijn lievelingsgerecht en bij gebrek aan verse, kleine tofu bij de toko gebruik ik regelmatig silken tofu. Maar je zult zelf ook snappen dat je dan wel enigzins voorzichtig moet zijn. Eigenlijk niet meer roeren nadat je de tofu hebt toegevoegd.
pi_103221961
Ok =P nou toch bedankt.. ik ga een beetje experimenteren met dat recept, als vegetariër zijnde, maar dat moet goed komen. De smaken combineren volgens mij sowieso geweldig!
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 01:36:54 #224
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103222008
Toch handig als je dat van tevoren zegt hoor, dat je vegetariër bent. :o
Toevallig alle recepten hierboven vegetarisch, behalve mapo tofu en die kies je uit. Juist ja. |:(
pi_103222156
Hahaha, ja maar die ziet er zo lekker uit! (de rest ook hoor, maar mapo tofu springt er uit.. krijg er honger van). Nja meeste recepten met tofu zijn vegetarisch en ik ben al zo lang vegetarier dat ik wel bekend ben met het vervangen van vlees in recepten. Soms geen zin in, maar het is ook wel leuk om creatief te zijn met je eten =P
pi_103224317
Robin, ik denk dat negen van de tien niet-Aziatische Nederlanders die tofu eten, vegetariër zijn. :P De overige mensen houden er veelal een mening zoals die van Piet op na (ook als ze nog nooit tofu geproefd hebben of alleen de supermarktmeuk).
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 10:43:29 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103226476
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 08:55 schreef Isegrim het volgende:
Robin, ik denk dat negen van de tien niet-Aziatische Nederlanders die tofu eten, vegetariër zijn. :P De overige mensen houden er veelal een mening zoals die van Piet op na (ook als ze nog nooit tofu geproefd hebben of alleen de supermarktmeuk).
Pah!
Wat is mijn mening dan over tofu?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103229583
Smakeloos spul. :P
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 13:37:29 #229
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 14:28:07 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103233661
En? Ik zou geen ander levensmiddel weten met minder smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 14:29:26 #231
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103233706
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:
En? Ik zou geen ander levensmiddel weten met minder smaak.
Zelfs geen pompoen? ;)
pi_103233901
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:
En? Ik zou geen ander levensmiddel weten met minder smaak.
Ik heb geen waarde-oordeel over je mening verder. :)
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 14:37:58 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103234025
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 14:34 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik heb geen waarde-oordeel over je mening verder. :)
Je wekt de suggestie dat ik het nooit anders dan supermarktmeuk heb geprobeerd.
Zie nog mijn punkvriendinnetje (vegetaries) boullion trekken van Tofu.
:D :D :D
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 14:39:20 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103234071
Tempeh heeft trouwens wel smaak en kan je echt wat lekkers mee maken zonder dat het alleen maar naar je smaakmakers smaakt, het mondgevoel is beter ook nog
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103236019
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 14:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je wekt de suggestie dat ik het nooit anders dan supermarktmeuk heb geprobeerd.
Zie nog mijn punkvriendinnetje (vegetaries) boullion trekken van Tofu.
:D :D :D
Nee, dat ging over Andere Mensen, schat. O+
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 15:39:14 #236
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103236391
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 15:29 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Nee, dat ging over Andere Mensen, schat. O+
Ja, hiero, ikke.. ;)
Tofu vind ik maar niks, ik zou het vervangen voor kipfilet denk ik.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 16:09:26 #237
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103237585
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 14:34 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik heb geen waarde-oordeel over je mening verder. :)
Niet nodig, dat doet ie zelf wel. _O-

quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Tempeh heeft trouwens wel smaak en kan je echt wat lekkers mee maken zonder dat het alleen maar naar je smaakmakers smaakt, het mondgevoel is beter ook nog
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 16:25:29 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103238175
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 16:09 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Niet nodig, dat doet ie zelf wel. _O-

[..]

???
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 16:42:36 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103238995
Dat je niet zo erg positief tegenover tofu staat! :Y)
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 16:52:38 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103239454
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 16:42 schreef RobinOok het volgende:
Dat je niet zo erg positief tegenover tofu staat! :Y)
Wat heeft dat met Tempeh te maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 18:14:55 #241
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103242609
Jij maakt die vergelijking. Niet ik.
pi_103242781
Ik vind die silken tofu juist niks :( (uit zo'n wit japans pakje) maar ik had laatst tofu die donkerder was (uit de supermarkt, ja ja slecht). En die was steviger, en smaakte een stuk beter in mijn mopu tofu recept!
Hebben jullie m vooreer tips voor smaakvolle lekkere tofu?
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 18:30:17 #243
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103243183
Ik dus nie. :N
pi_103243355
De enige manier om die bruine tofu eetbaar te maken is een bereidingswijze die zowel de consistentie als de smakeloosheid maskeert.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 18:42:57 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103243648
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 18:14 schreef RobinOok het volgende:
Jij maakt die vergelijking. Niet ik.
En?
Wat heeft dat met je gegiechel te maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 20:27:46 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103249693
Ik heb het gevoel dat je ons alsmaar tevergeefs uitspraken probeert te ontlokken. Daar word ik giebelig van ja.

[ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 18-10-2011 20:33:52 ]
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 20:41:37 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103250575
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 20:27 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb het gevoel dat je ons alsmaar tevergeefs uitspraken probeert te ontlokken. Daar word ik giebelig van ja.
Neuh, ik ben een man, die doen niet aan hint.
Je weet hoe ik over eten denk, ik wil dat zaken naar zichzelf smaken. Jij hangt een andere filosofie aan, das prima, maar accepteer gewoon dat ik dat anders zie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103251982
Niet kibbelen jongens. :{w

Robin, wij hebben van de week gekonfijte kumquats gemaakt. Erg lekker!
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 21:15:27 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103252832
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 21:02 schreef Isegrim het volgende:
Niet kibbelen jongens. :{w

Was sich Liebt Neckt sich.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 21:41:55 #250
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103254664
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 21:02 schreef Isegrim het volgende:

Robin, wij hebben van de week gekonfijte kumquats gemaakt. Erg lekker!

Kumquats in syrup

Zoiets? Of "gedroogderder"? :-)
Leuk.

(ik kibbel nooit, dat lijkt maar zo omdat er een scherm tussen zit. :* )
pi_103255034
Echt gekonfijt, dus gekookt in siroop en daarna uitgelekt.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 22:09:12 #252
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103256289
Cool.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 22:12:54 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103256518
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 21:47 schreef Isegrim het volgende:
Echt gekonfijt, dus gekookt in siroop en daarna uitgelekt.
Mooi, heel klassiek!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103268410
En waar eet je die dan bij?? Klinkt wel lekker!
pi_103278856
Piet,
ik wil vanavond gehaktbrood maken, voor morgen.
Heb 1 pond gehakt uit de vriezer gehaald en das veel te veel voor vanavond. Ik zal zo'n 400 gram overhouden.

Ik draai dan wel eens gehaktballen, voor morgen, maar ik zat te denken een keer gehaktbrood te maken.
Heb je een simpel, lekker recept voor gehaktbrood?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_103283307
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 09:29 schreef Amthezia het volgende:
En waar eet je die dan bij?? Klinkt wel lekker!
Gewoon zo, als snoep.
  † In Memoriam † woensdag 19 oktober 2011 @ 16:04:38 #257
91830 MaximusTG
pi_103283639
quote:
2s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 14:15 schreef Lonaa het volgende:
Piet,
ik wil vanavond gehaktbrood maken, voor morgen.
Heb 1 pond gehakt uit de vriezer gehaald en das veel te veel voor vanavond. Ik zal zo'n 400 gram overhouden.

Ik draai dan wel eens gehaktballen, voor morgen, maar ik zat te denken een keer gehaktbrood te maken.
Heb je een simpel, lekker recept voor gehaktbrood?
Ik vind deze erg lekker:
http://allrecipes.com/Recipe/Brown-Sugar-Meatloaf/Detail.aspx (kies metric, makkelijker)

Wel met wat aanpassingen, staat ook in de suggesties van andere lezers.

- helft van de melk, anders veel te nat
- scheut worcestershiresauce door het gehaktmengsel
- verse peterselie door het gehaktmengsel.
- vers broodkruim gebruiken. (witbrood, korst eraf, keukenmachine ben ff vergeten hoeveel, maar zeker een paar sneetjes)

Alles bij elkaar mengen behalve de suiker en ketchup en het kruim. Nu net zoveel kruim toevoegen tot het tot een mooi geheel te vormen is (mag best beetje vochtig blijven). Wat ik altijd doe is en paar sneetjes brood onderin de ovenschaal leggen, die kunnen dan overtollig vet opnemen. Vlak voor je het in de oven doet suiker + ketchup mengen en erbovenop. Dan de oven in. Heerlijk!
  woensdag 19 oktober 2011 @ 18:20:53 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103289426
quote:
2s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 14:15 schreef Lonaa het volgende:
Piet,
ik wil vanavond gehaktbrood maken, voor morgen.
Heb 1 pond gehakt uit de vriezer gehaald en das veel te veel voor vanavond. Ik zal zo'n 400 gram overhouden.

Ik draai dan wel eens gehaktballen, voor morgen, maar ik zat te denken een keer gehaktbrood te maken.
Heb je een simpel, lekker recept voor gehaktbrood?
Ik heb nog nooit een meatloaf gemaakt, maar wel een Leberkäse, een soort Duitse meatloaf

500 g Rundergehakt
100 g Varkensschouder
100 g rauw spel
1 blaadje banda foelie, fijn gemalen in een vijzel of molen,
1 Ui
5 a 10 g Zout
1 TL witte peper
1 TL Majoraan
3 knoflooktenen
wat citroenrasp
250 ml IJswater of crushed ijs.

De vaste ingredienten in de keukenmachine doen en malen, voeg langzaam tijdens het malen het ijswater/crushed ijs toe, tot een egale massa ontstaat.
Doe dit in een ingevette vorm en zet het in de koelkast om op te stijven. bak het in de oven bij 175 graden tot een kerntemperatuur van 85 Graden is bereikt, ca 1 1/2 uur, en de korst lekker bruin is.
Is heel Beiers en heel lekker.
Warm snijden en op broodjes serveren, man, wat heb ik dat graag gegeten in München en in Oberbeyern
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 oktober 2011 @ 18:49:49 #259
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_103290627
Heb nog veel knolselderij over... puree of frietjes maken? Wat vind jij een goed gerecht?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  woensdag 19 oktober 2011 @ 18:54:29 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103290790
Soepje mee maken? Wat bouillon, kleingesneden knolselder er in koken tot gaar, staafmixer er in, wat room erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 oktober 2011 @ 18:56:26 #261
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103290860
Scheutje pastis erdoor aan het eind is ook lekker.
  woensdag 19 oktober 2011 @ 18:58:36 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103290956
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 18:56 schreef Erasmo het volgende:
Scheutje pastis erdoor aan het eind is ook lekker.
Jep, Kervel erdoor ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 oktober 2011 @ 21:40:31 #263
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_103299539
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 18:49 schreef uniekhoorn het volgende:
Heb nog veel knolselderij over... puree of frietjes maken? Wat vind jij een goed gerecht?
Frietjes :Y
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_103373296
Piet,

Ik heb hier nog wat komkommers teveel liggen, en wil wel weer eens een lekkere tzatziki maken :)
Nu smaakt ie normaal al goed, maar heb jij tips om hem nog lekkerder te maken?
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 15:00:04 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103374050
quote:
3s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 14:42 schreef fotostarter het volgende:
Piet,

Ik heb hier nog wat komkommers teveel liggen, en wil wel weer eens een lekkere tzatziki maken :)
Nu smaakt ie normaal al goed, maar heb jij tips om hem nog lekkerder te maken?
Neem volvette yoghurt van de turk, haal de zaadlijsten uit de komkommer en gebruik alleen het hardere deel. Leg de reepjes kommer eerst in met wat zout en laat ze een half uurtje staan en knijp ze dan uit en spoel ze af. Je haalt dat flink wat vocht er uit. Gebruik verse knoflook, en eventueel wat dille.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103378234
Ik doe het maar ff hier, want ik kan het keukenspullen topic nergens vinden. Piet, heb jij ervaring met de messen (of kwaliteit in t algemeen) van Schulte Ufer?

Er is nu bij BP een actie waarbij je met spaarpunten een messenset, of de losse messen, kunt kopen met fikse kortingen.
http://www.bp.com/retail/(...)21&contentId=7071795
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 18:06:18 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103381821
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 16:38 schreef Gripper het volgende:
Ik doe het maar ff hier, want ik kan het keukenspullen topic nergens vinden. Piet, heb jij ervaring met de messen (of kwaliteit in t algemeen) van Schulte Ufer?

Er is nu bij BP een actie waarbij je met spaarpunten een messenset, of de losse messen, kunt kopen met fikse kortingen.
http://www.bp.com/retail/(...)21&contentId=7071795
Nooit van gehoord eigenlijk. Als een goedkoop messenset zoekt, ze hebben deze week bij de Aldi ook een aanbieding. Mijn advies, koop liever 1 goed koksmes dan een set speelgoed.
Een goed mes gaat je leven lang mee. Zelfs je kinderen hebben daar plezier van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103482799
Piet! Ik heb dus vanavond hazenbout gestoofd, maar wat totáál niet tevreden :')

Het was zo droog! heb een grote fobie voor droog vlees En ik snap niet zo goed waarom. Heb jij enig idee?

Wat ik heb gedaan:
Haas gemarineerd in rode wijn met flinke scheut azijn (1/2 glas), tijm, peterselie, knoflook, ui en pompoen (bij gebrek aan wortel). Wel korter dan ik wilde want gisteren vergeten, dus ca 5 uur gemarineerd ipv de geplande 24 u (zou dit het probleem zijn?).

Dan: hazenbout op hoog vuur met roomboter en scheut olie aangebakken. Uit pan genomen. Ui en knof uit marinade gezeefd, gefruit. Vocht erbij. Tegen de kook gebracht. Hazenbouten erin. Lamsbouillon toegevoegd. En nog ca 2 glazen water zodat ze echt onder stonden. Deksel erop. Op laag vuur (sudderplaatje) ca 3 uur laten sudderen. Vlees viel toen al van het bot, maar zo droog! Toen omdat ik een dikkere saus wilde de hazenbout in kleinere schaal gedaan met deel van het vocht (net bedekt), in folie en in de oven op 100 graden (rest van het vocht dus ingekookt tot saus). Dat stuk in de oven heeft mi de consistentie van het vlees niet veranderd, was precies hetzelfde als na 3 uur stoven in de pan.

De eters vonden beiden dat het niet anders was dan de haas die ze kenden ('is zoals ik het ken, heb het wel eens nog sappiger gegeten maar nog vaker veel droger') maar ik was totaal niet tevreden. Had het zelf nooit eerder gehad. Is stoof van haas sowieso droger? Het is wel magerder vlees dan een goede sucadelap denk ik, maar dat is konijn ook en dat heb ik nooit droog gehad. Heb ik iets verkeerd gedaan?

Grr ik ben gefrustreerd! :( :( Ik haat het als eten niet op tafel komt zoals ik het wil.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103487120
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nooit van gehoord eigenlijk. Als een goedkoop messenset zoekt, ze hebben deze week bij de Aldi ook een aanbieding. Mijn advies, koop liever 1 goed koksmes dan een set speelgoed.
Een goed mes gaat je leven lang mee. Zelfs je kinderen hebben daar plezier van.
Nee, ik zoek niet de goedkoopste messenset, wel een goeie :)
Aan de andere kant: met die tankzegeltjes worden de messen nu 5 ipv 40 ¤ / stuk. Kan ik me geen buil aan vallen toch?
Kinderen komen er niet in huize Gripper, dus zķ lang hoeven ze ook weer niet mee te gaan.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 24 oktober 2011 @ 09:15:07 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103487287
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 09:05 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nee, ik zoek niet de goedkoopste messenset, wel een goeie :)
Aan de andere kant: met die tankzegeltjes worden de messen nu 5 ipv 40 ¤ / stuk. Kan ik me geen buil aan vallen toch?
Kinderen komen er niet in huize Gripper, dus zķ lang hoeven ze ook weer niet mee te gaan.
Ze zeggen dat ze dat kosten, maar voor 5 euro kan je het proberen uiteraard.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 oktober 2011 @ 09:21:38 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103487426
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 00:13 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet! Ik heb dus vanavond hazenbout gestoofd, maar wat totáál niet tevreden :')

Het was zo droog! heb een grote fobie voor droog vlees En ik snap niet zo goed waarom. Heb jij enig idee?

Wat ik heb gedaan:
Haas gemarineerd in rode wijn met flinke scheut azijn (1/2 glas), tijm, peterselie, knoflook, ui en pompoen (bij gebrek aan wortel). Wel korter dan ik wilde want gisteren vergeten, dus ca 5 uur gemarineerd ipv de geplande 24 u (zou dit het probleem zijn?).

Dan: hazenbout op hoog vuur met roomboter en scheut olie aangebakken. Uit pan genomen. Ui en knof uit marinade gezeefd, gefruit. Vocht erbij. Tegen de kook gebracht. Hazenbouten erin. Lamsbouillon toegevoegd. En nog ca 2 glazen water zodat ze echt onder stonden. Deksel erop. Op laag vuur (sudderplaatje) ca 3 uur laten sudderen. Vlees viel toen al van het bot, maar zo droog! Toen omdat ik een dikkere saus wilde de hazenbout in kleinere schaal gedaan met deel van het vocht (net bedekt), in folie en in de oven op 100 graden (rest van het vocht dus ingekookt tot saus). Dat stuk in de oven heeft mi de consistentie van het vlees niet veranderd, was precies hetzelfde als na 3 uur stoven in de pan.

De eters vonden beiden dat het niet anders was dan de haas die ze kenden ('is zoals ik het ken, heb het wel eens nog sappiger gegeten maar nog vaker veel droger') maar ik was totaal niet tevreden. Had het zelf nooit eerder gehad. Is stoof van haas sowieso droger? Het is wel magerder vlees dan een goede sucadelap denk ik, maar dat is konijn ook en dat heb ik nooit droog gehad. Heb ik iets verkeerd gedaan?

Grr ik ben gefrustreerd! :( :( Ik haat het als eten niet op tafel komt zoals ik het wil.
Nee, je hebt niets verkeerd gedaan eigenlijk. Haas is retemager vaak en kan idd wat droog zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103487803
Haas moet je toch ook larderen of niet?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 24 oktober 2011 @ 09:47:53 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103487962
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 09:40 schreef Weltschmerz het volgende:
Haas moet je toch ook larderen of niet?
Rug ja, dat kan, maar voor of achterbout larderen is Vrijwel onmogelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103489794
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2011 09:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, je hebt niets verkeerd gedaan eigenlijk. Haas is retemager vaak en kan idd wat droog zijn.
Magerder dan konijn dan? Aangezien mijn konijn nooit zo droog is...

Ik was ook al aan het denken of ik misschien de volgende keer het vlees in blokjes snijd (bot er wel bij gooien voor de smaak natuurlijk), omdat het stoofvocht dan meer door het hele vlees trekt? Nu heb de hele bouten gestoofd.

Anders ga ik concluderen dat ik hazenstoof gewoon te droog vind, probeer ik de volgende keer een gelardeerde rug, of de filets van de rug gewoon kort gebakken.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 24 oktober 2011 @ 11:42:43 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103490808
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 11:10 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Magerder dan konijn dan? Aangezien mijn konijn nooit zo droog is...
Duidelijk magerder dan tam konijn, wild konijn is ook erg mager
quote:
Ik was ook al aan het denken of ik misschien de volgende keer het vlees in blokjes snijd (bot er wel bij gooien voor de smaak natuurlijk), omdat het stoofvocht dan meer door het hele vlees trekt? Nu heb de hele bouten gestoofd.

Anders ga ik concluderen dat ik hazenstoof gewoon te droog vind, probeer ik de volgende keer een gelardeerde rug, of de filets van de rug gewoon kort gebakken.
Rug niet stoven, dat is zonde.
Heb te trouwens voor of achterbout gebruikt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103492636
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Duidelijk magerder dan tam konijn, wild konijn is ook erg mager

[..]

Rug niet stoven, dat is zonde.
Heb te trouwens voor of achterbout gebruikt?
Nee, noemde juist de rug omdat die niet gestoofd hoeft te worden ;)
Het waren achterbouten.

Heb meestal tam konijn gehad volgens mij, dus dat zou het verschil dan deels kunnen verklaren.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103492794
Tam konijn is behoorlijk vet en dus veel malser. :Y
  maandag 24 oktober 2011 @ 13:14:59 #278
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103494177
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goed mes gaat je leven lang mee. Zelfs je kinderen hebben daar plezier van.
Persoonlijk zou ik kinderen geen mes geven, zeker niet als die zo scherp is dat je je ermee kan scheren.
Mocht je gezellig met een kind staan te kokkerellen, blijf er dan bij staan zodat je goed op kan letten (ook ivm. pannen met kokend water e.d.)
  maandag 24 oktober 2011 @ 13:16:35 #279
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103494230
Volgens mij bedoelde Piet dat je kinderen er later nog wat aan hebben, als ze de messen van je erven..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 24 oktober 2011 @ 13:18:22 #280
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103494294
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 09:05 schreef Gripper het volgende:
Aan de andere kant: met die tankzegeltjes worden de messen nu 5 ipv 40 ¤ / stuk. Kan ik me geen buil aan vallen toch?
Messen die voor ¤5,- per stuk worden verkocht maken ze bij dit soort aanbiedingen nog steeds geen verlies op, misschien ook geen winst maar het kost BP in elk geval niets.
Messen van de goede merken zoals Zwilling en Global zijn ook gemaakt van een hardere staalsoort, blijft langer scherp en heeft minder onderhoud nodig.
Sowieso kan je het beste je messen (laten) slijpen na aanschaf, dat geldt zelfs voor de duurste messen.

quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 13:16 schreef MutedFaith het volgende:
Volgens mij bedoelde Piet dat je kinderen er later nog wat aan hebben, als ze de messen van je erven..
Zo'n vermoeden had ik al maar toch..veiligheid voor alles :)
pi_103494664
Als jij denk dat die hardere messen beter en scherper zijn, moet je hier eens naar kijken. :)

http://www.hebikietsgemis(...)en/aflevering-3.html

Lang leven Robert Herder-messen. _O_
  maandag 24 oktober 2011 @ 13:54:51 #282
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103495749
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 13:28 schreef Isegrim het volgende:
Als jij denk dat die hardere messen beter en scherper zijn, moet je hier eens naar kijken. :)

http://www.hebikietsgemis(...)en/aflevering-3.html

Lang leven Robert Herder-messen. _O_
Over messen weet ik inmiddels genoeg en die aflevering van de Wilde Keuken heb ik ook gezien.
Wat ik meer bedoel is dat die goedkope messen vaak van zacht bandstaal zijn gemaakt: je hebt een plaat staal, daar worden vormpjes uit gedrukt en dat wordt een beetje geslepen.
Professionele messen worden gesmeed, daardoor heb je een betere kwaliteit staal (vaak een legering) en zijn de messen harder.
Zwilling messen zijn harder dan Global messen, Zwilling hoef je minder snel aan te zetten/slijpen dan Global.
Global is wel zachter staal maar omdat die maar aan 1 kant van het mes zijn geslepen zijn ze veel scherper. Je moet ze alleen wel vaker aanzetten/slijpen

Robert Herder messen zijn weer anders, hoe die gemaakt zijn, geen idee maar ik weet wel dat ze roesten en juist daardoor scherp blijven.
  maandag 24 oktober 2011 @ 14:03:04 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103496055
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 13:54 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Over messen weet ik inmiddels genoeg en die aflevering van de Wilde Keuken heb ik ook gezien.
Wat ik meer bedoel is dat die goedkope messen vaak van zacht bandstaal zijn gemaakt: je hebt een plaat staal, daar worden vormpjes uit gedrukt en dat wordt een beetje geslepen.
Professionele messen worden gesmeed, daardoor heb je een betere kwaliteit staal (vaak een legering) en zijn de messen harder.
Zwilling messen zijn harder dan Global messen, Zwilling hoef je minder snel aan te zetten/slijpen dan Global.
Global is wel zachter staal maar omdat die maar aan 1 kant van het mes zijn geslepen zijn ze veel scherper. Je moet ze alleen wel vaker aanzetten/slijpen

Robert Herder messen zijn weer anders, hoe die gemaakt zijn, geen idee maar ik weet wel dat ze roesten en juist daardoor scherp blijven.
Robert Herder messen zijn bandstaal, is te zien in de wilde keuken. Het speciale eraan is wat voor staal het is (Koolstofstaal) en de manier van slijpen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103506364
Pieterman: fileren of niet?
pi_103506478
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 18:20 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Pieterman: fileren of niet?
Ik wist niet dat dat een vissoort was, dus ik dacht dat je Piet zo noemde en vroeg me af waar je vraag op sloeg. :')
  maandag 24 oktober 2011 @ 18:27:09 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103506657
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 18:20 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Pieterman: fileren of niet?
Ja, en heel voorzichtig, je moet weten wat je doet, de stekels op zijn rug van de Pieterman bevatten een naar gif.
Wellicht beter ze eerst schoon te maken, ze te pocheren of braden en dan pas te fileren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103684885
Hey Piet, ik heb in de aanbieding een paar konijnenbouten gekocht (impulsaankoop), en ik heb nog nooit zoiets gemaakt, dus net een beetje gegoogled en het moet blijkbaar lang sudderen, dus aanbraden, dan sudderen met rode wijn? tijm? rozemarijn? uitje? knoflook? laurier? uurtje sudderen?

[ Bericht 3% gewijzigd door Fokpop op 28-10-2011 21:03:44 ]
pi_103685185
Tam of wild konijn?
pi_103685266
Vast tam want als het wild was stond het er vast bij :)
pi_103685470
Wild is ook veeeeel kleiner en donkerder. Tam is lekkerder. Met rozemarijn vind ik zelf erg lekker en dan in de oven. :9
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 21:36:49 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103686944
Konijn, kruiden zouten peperen, aanbraden en dan stoven in kriekenbier, met wat wat wortels, blaadje laurier, mosterd, knoflook.
Heeerlijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103687558
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Konijn, kruiden zouten peperen, aanbraden en dan stoven in kriekenbier, met wat wat wortels, blaadje laurier, mosterd, knoflook.
Heeerlijk.
ey jij was op vakantie dacht ik?
pi_103688554
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Konijn, kruiden zouten peperen, aanbraden en dan stoven in kriekenbier, met wat wat wortels, blaadje laurier, mosterd, knoflook.
Heeerlijk.
bedankt! is dat ook lekker als je niet van kriek houdt? welke kruiden? stoven in de pan of in de oven zoals isegrim zegt? helemaal onder water?
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 22:57:08 #294
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103690577
Hou je wel van bier of dat ook niet?
Een herfstbock of een stout kan er ook prima bij namelijk.
En rode wijn natuurlijk ook.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 23:23:12 #295
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103691730
Gemarineerd:


Gesudderd:

Rabbit with juniper berries

Marineren in: ui, knoflook, rode wijn, jeneverbessen, laurier, thym, rozemarijn.
Daarna sudderen in die marinade. En ja, "onder water" is verstandigst, anders droogt dat wat erbovenuit steekt uit.
Afmaken met gedroogde paddestoeltjes en peterselie. (voor uitgebreid recept even klikken)

Wel al tijd geleden dat ik het maakte, maar was wel okay.
Maar stel je er niet teveel van voor. 't Is eigenlijk gewoon magere kip.
pi_103691915
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Gemarineerd:
[ link | afbeelding ]

Gesudderd:
[ link | afbeelding ]
Rabbit with juniper berries

Marineren in: ui, knoflook, rode wijn, jeneverbessen, laurier, thym, rozemarijn.
Daarna sudderen in die marinade. En ja, "onder water" is verstandigst, anders droogt dat wat erbovenuit steekt uit.
Afmaken met gedroogde paddestoeltjes en peterselie. (voor uitgebreid recept even klikken)

Wel al tijd geleden dat ik het maakte, maar was wel okay.
Maar stel je er niet teveel van voor. 't Is eigenlijk gewoon magere kip.
ziet er mnommie uit (op die peterselie na, daar heb ik het niet zo op :7)
pi_103717142
Ik heb uiteindelijk Piet's recept gebruikt (want hem vroeg ik om raad :P) en het konijn was hardstikke lekker! bedankt piet!
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:20:36 #298
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103719466
Piet ik probeer de marmelade uit dit recept te maken:
http://www.nrc.nl/thuiskok/2010/01/12/zoet-met-een-bittertje/

Ipv bittere sinaasappelen heb ik gewone gebruikt. Tijdens het snijden viel me al op dat de schil nog niet echt zacht was en na 2 extra uurtjes op een laag pitje heeft het nog steeds niet de gewenste zachtheid. Doe ik wat fout of lukt dit recept alleen met de bittere broer?
pi_103720204
Maar Robin, da's wild konijn toch? Ik vind tam veul lekkerder. :9
pi_103721465
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 21:20 schreef Erasmo het volgende:
Piet ik probeer de marmelade uit dit recept te maken:
http://www.nrc.nl/thuiskok/2010/01/12/zoet-met-een-bittertje/

Ipv bittere sinaasappelen heb ik gewone gebruikt. Tijdens het snijden viel me al op dat de schil nog niet echt zacht was en na 2 extra uurtjes op een laag pitje heeft het nog steeds niet de gewenste zachtheid. Doe ik wat fout of lukt dit recept alleen met de bittere broer?
Sowieso zijn de meeste 'gewone'sinaasappels niet geschikt, die worden geverfd! Niet gezond om te eten die schil. Perssinaasappels zijn vaker niet behandeld, maar het beste zijn biologische oid voor zoiets, zodat je zeker weet dat je geen verf zit te vreten...
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')