abonnement Unibet Coolblue
pi_103492636
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Duidelijk magerder dan tam konijn, wild konijn is ook erg mager

[..]

Rug niet stoven, dat is zonde.
Heb te trouwens voor of achterbout gebruikt?
Nee, noemde juist de rug omdat die niet gestoofd hoeft te worden ;)
Het waren achterbouten.

Heb meestal tam konijn gehad volgens mij, dus dat zou het verschil dan deels kunnen verklaren.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 24 oktober 2011 @ 12:37:28 #277
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_103492794
Tam konijn is behoorlijk vet en dus veel malser. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 24 oktober 2011 @ 13:14:59 #278
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103494177
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goed mes gaat je leven lang mee. Zelfs je kinderen hebben daar plezier van.
Persoonlijk zou ik kinderen geen mes geven, zeker niet als die zo scherp is dat je je ermee kan scheren.
Mocht je gezellig met een kind staan te kokkerellen, blijf er dan bij staan zodat je goed op kan letten (ook ivm. pannen met kokend water e.d.)
  maandag 24 oktober 2011 @ 13:16:35 #279
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103494230
Volgens mij bedoelde Piet dat je kinderen er later nog wat aan hebben, als ze de messen van je erven..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 24 oktober 2011 @ 13:18:22 #280
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103494294
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 09:05 schreef Gripper het volgende:
Aan de andere kant: met die tankzegeltjes worden de messen nu 5 ipv 40 ¤ / stuk. Kan ik me geen buil aan vallen toch?
Messen die voor ¤5,- per stuk worden verkocht maken ze bij dit soort aanbiedingen nog steeds geen verlies op, misschien ook geen winst maar het kost BP in elk geval niets.
Messen van de goede merken zoals Zwilling en Global zijn ook gemaakt van een hardere staalsoort, blijft langer scherp en heeft minder onderhoud nodig.
Sowieso kan je het beste je messen (laten) slijpen na aanschaf, dat geldt zelfs voor de duurste messen.

quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 13:16 schreef MutedFaith het volgende:
Volgens mij bedoelde Piet dat je kinderen er later nog wat aan hebben, als ze de messen van je erven..
Zo'n vermoeden had ik al maar toch..veiligheid voor alles :)
  maandag 24 oktober 2011 @ 13:28:27 #281
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_103494664
Als jij denk dat die hardere messen beter en scherper zijn, moet je hier eens naar kijken. :)

http://www.hebikietsgemis(...)en/aflevering-3.html

Lang leven Robert Herder-messen. _O_
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 24 oktober 2011 @ 13:54:51 #282
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103495749
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 13:28 schreef Isegrim het volgende:
Als jij denk dat die hardere messen beter en scherper zijn, moet je hier eens naar kijken. :)

http://www.hebikietsgemis(...)en/aflevering-3.html

Lang leven Robert Herder-messen. _O_
Over messen weet ik inmiddels genoeg en die aflevering van de Wilde Keuken heb ik ook gezien.
Wat ik meer bedoel is dat die goedkope messen vaak van zacht bandstaal zijn gemaakt: je hebt een plaat staal, daar worden vormpjes uit gedrukt en dat wordt een beetje geslepen.
Professionele messen worden gesmeed, daardoor heb je een betere kwaliteit staal (vaak een legering) en zijn de messen harder.
Zwilling messen zijn harder dan Global messen, Zwilling hoef je minder snel aan te zetten/slijpen dan Global.
Global is wel zachter staal maar omdat die maar aan 1 kant van het mes zijn geslepen zijn ze veel scherper. Je moet ze alleen wel vaker aanzetten/slijpen

Robert Herder messen zijn weer anders, hoe die gemaakt zijn, geen idee maar ik weet wel dat ze roesten en juist daardoor scherp blijven.
  maandag 24 oktober 2011 @ 14:03:04 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103496055
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 13:54 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Over messen weet ik inmiddels genoeg en die aflevering van de Wilde Keuken heb ik ook gezien.
Wat ik meer bedoel is dat die goedkope messen vaak van zacht bandstaal zijn gemaakt: je hebt een plaat staal, daar worden vormpjes uit gedrukt en dat wordt een beetje geslepen.
Professionele messen worden gesmeed, daardoor heb je een betere kwaliteit staal (vaak een legering) en zijn de messen harder.
Zwilling messen zijn harder dan Global messen, Zwilling hoef je minder snel aan te zetten/slijpen dan Global.
Global is wel zachter staal maar omdat die maar aan 1 kant van het mes zijn geslepen zijn ze veel scherper. Je moet ze alleen wel vaker aanzetten/slijpen

Robert Herder messen zijn weer anders, hoe die gemaakt zijn, geen idee maar ik weet wel dat ze roesten en juist daardoor scherp blijven.
Robert Herder messen zijn bandstaal, is te zien in de wilde keuken. Het speciale eraan is wat voor staal het is (Koolstofstaal) en de manier van slijpen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103506364
Pieterman: fileren of niet?
  maandag 24 oktober 2011 @ 18:23:16 #285
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_103506478
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 18:20 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Pieterman: fileren of niet?
Ik wist niet dat dat een vissoort was, dus ik dacht dat je Piet zo noemde en vroeg me af waar je vraag op sloeg. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 24 oktober 2011 @ 18:27:09 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103506657
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 18:20 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Pieterman: fileren of niet?
Ja, en heel voorzichtig, je moet weten wat je doet, de stekels op zijn rug van de Pieterman bevatten een naar gif.
Wellicht beter ze eerst schoon te maken, ze te pocheren of braden en dan pas te fileren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103684885
Hey Piet, ik heb in de aanbieding een paar konijnenbouten gekocht (impulsaankoop), en ik heb nog nooit zoiets gemaakt, dus net een beetje gegoogled en het moet blijkbaar lang sudderen, dus aanbraden, dan sudderen met rode wijn? tijm? rozemarijn? uitje? knoflook? laurier? uurtje sudderen?

[ Bericht 3% gewijzigd door Fokpop op 28-10-2011 21:03:44 ]
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 21:02:27 #288
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_103685185
Tam of wild konijn?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_103685266
Vast tam want als het wild was stond het er vast bij :)
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 21:07:42 #290
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_103685470
Wild is ook veeeeel kleiner en donkerder. Tam is lekkerder. Met rozemarijn vind ik zelf erg lekker en dan in de oven. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 21:36:49 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103686944
Konijn, kruiden zouten peperen, aanbraden en dan stoven in kriekenbier, met wat wat wortels, blaadje laurier, mosterd, knoflook.
Heeerlijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103687558
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Konijn, kruiden zouten peperen, aanbraden en dan stoven in kriekenbier, met wat wat wortels, blaadje laurier, mosterd, knoflook.
Heeerlijk.
ey jij was op vakantie dacht ik?
pi_103688554
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Konijn, kruiden zouten peperen, aanbraden en dan stoven in kriekenbier, met wat wat wortels, blaadje laurier, mosterd, knoflook.
Heeerlijk.
bedankt! is dat ook lekker als je niet van kriek houdt? welke kruiden? stoven in de pan of in de oven zoals isegrim zegt? helemaal onder water?
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 22:57:08 #294
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103690577
Hou je wel van bier of dat ook niet?
Een herfstbock of een stout kan er ook prima bij namelijk.
En rode wijn natuurlijk ook.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 23:23:12 #295
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103691730
Gemarineerd:


Gesudderd:

Rabbit with juniper berries

Marineren in: ui, knoflook, rode wijn, jeneverbessen, laurier, thym, rozemarijn.
Daarna sudderen in die marinade. En ja, "onder water" is verstandigst, anders droogt dat wat erbovenuit steekt uit.
Afmaken met gedroogde paddestoeltjes en peterselie. (voor uitgebreid recept even klikken)

Wel al tijd geleden dat ik het maakte, maar was wel okay.
Maar stel je er niet teveel van voor. 't Is eigenlijk gewoon magere kip.
pi_103691915
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Gemarineerd:
[ link | afbeelding ]

Gesudderd:
[ link | afbeelding ]
Rabbit with juniper berries

Marineren in: ui, knoflook, rode wijn, jeneverbessen, laurier, thym, rozemarijn.
Daarna sudderen in die marinade. En ja, "onder water" is verstandigst, anders droogt dat wat erbovenuit steekt uit.
Afmaken met gedroogde paddestoeltjes en peterselie. (voor uitgebreid recept even klikken)

Wel al tijd geleden dat ik het maakte, maar was wel okay.
Maar stel je er niet teveel van voor. 't Is eigenlijk gewoon magere kip.
ziet er mnommie uit (op die peterselie na, daar heb ik het niet zo op :7)
pi_103717142
Ik heb uiteindelijk Piet's recept gebruikt (want hem vroeg ik om raad :P) en het konijn was hardstikke lekker! bedankt piet!
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:20:36 #298
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103719466
Piet ik probeer de marmelade uit dit recept te maken:
http://www.nrc.nl/thuiskok/2010/01/12/zoet-met-een-bittertje/

Ipv bittere sinaasappelen heb ik gewone gebruikt. Tijdens het snijden viel me al op dat de schil nog niet echt zacht was en na 2 extra uurtjes op een laag pitje heeft het nog steeds niet de gewenste zachtheid. Doe ik wat fout of lukt dit recept alleen met de bittere broer?
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:42:02 #299
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_103720204
Maar Robin, da's wild konijn toch? Ik vind tam veul lekkerder. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_103721465
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 21:20 schreef Erasmo het volgende:
Piet ik probeer de marmelade uit dit recept te maken:
http://www.nrc.nl/thuiskok/2010/01/12/zoet-met-een-bittertje/

Ipv bittere sinaasappelen heb ik gewone gebruikt. Tijdens het snijden viel me al op dat de schil nog niet echt zacht was en na 2 extra uurtjes op een laag pitje heeft het nog steeds niet de gewenste zachtheid. Doe ik wat fout of lukt dit recept alleen met de bittere broer?
Sowieso zijn de meeste 'gewone'sinaasappels niet geschikt, die worden geverfd! Niet gezond om te eten die schil. Perssinaasappels zijn vaker niet behandeld, maar het beste zijn biologische oid voor zoiets, zodat je zeker weet dat je geen verf zit te vreten...
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')