Nee, noemde juist de rug omdat die niet gestoofd hoeft te wordenquote:Op maandag 24 oktober 2011 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Duidelijk magerder dan tam konijn, wild konijn is ook erg mager
[..]
Rug niet stoven, dat is zonde.
Heb te trouwens voor of achterbout gebruikt?
Persoonlijk zou ik kinderen geen mes geven, zeker niet als die zo scherp is dat je je ermee kan scheren.quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goed mes gaat je leven lang mee. Zelfs je kinderen hebben daar plezier van.
Messen die voor ¤5,- per stuk worden verkocht maken ze bij dit soort aanbiedingen nog steeds geen verlies op, misschien ook geen winst maar het kost BP in elk geval niets.quote:Op maandag 24 oktober 2011 09:05 schreef Gripper het volgende:
Aan de andere kant: met die tankzegeltjes worden de messen nu 5 ipv 40 ¤ / stuk. Kan ik me geen buil aan vallen toch?
Zo'n vermoeden had ik al maar toch..veiligheid voor allesquote:Op maandag 24 oktober 2011 13:16 schreef MutedFaith het volgende:
Volgens mij bedoelde Piet dat je kinderen er later nog wat aan hebben, als ze de messen van je erven..
Over messen weet ik inmiddels genoeg en die aflevering van de Wilde Keuken heb ik ook gezien.quote:Op maandag 24 oktober 2011 13:28 schreef Isegrim het volgende:
Als jij denk dat die hardere messen beter en scherper zijn, moet je hier eens naar kijken.
http://www.hebikietsgemis(...)en/aflevering-3.html
Lang leven Robert Herder-messen.
Robert Herder messen zijn bandstaal, is te zien in de wilde keuken. Het speciale eraan is wat voor staal het is (Koolstofstaal) en de manier van slijpenquote:Op maandag 24 oktober 2011 13:54 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Over messen weet ik inmiddels genoeg en die aflevering van de Wilde Keuken heb ik ook gezien.
Wat ik meer bedoel is dat die goedkope messen vaak van zacht bandstaal zijn gemaakt: je hebt een plaat staal, daar worden vormpjes uit gedrukt en dat wordt een beetje geslepen.
Professionele messen worden gesmeed, daardoor heb je een betere kwaliteit staal (vaak een legering) en zijn de messen harder.
Zwilling messen zijn harder dan Global messen, Zwilling hoef je minder snel aan te zetten/slijpen dan Global.
Global is wel zachter staal maar omdat die maar aan 1 kant van het mes zijn geslepen zijn ze veel scherper. Je moet ze alleen wel vaker aanzetten/slijpen
Robert Herder messen zijn weer anders, hoe die gemaakt zijn, geen idee maar ik weet wel dat ze roesten en juist daardoor scherp blijven.
Ik wist niet dat dat een vissoort was, dus ik dacht dat je Piet zo noemde en vroeg me af waar je vraag op sloeg.quote:
Ja, en heel voorzichtig, je moet weten wat je doet, de stekels op zijn rug van de Pieterman bevatten een naar gif.quote:
ey jij was op vakantie dacht ik?quote:Op vrijdag 28 oktober 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Konijn, kruiden zouten peperen, aanbraden en dan stoven in kriekenbier, met wat wat wortels, blaadje laurier, mosterd, knoflook.
Heeerlijk.
bedankt! is dat ook lekker als je niet van kriek houdt? welke kruiden? stoven in de pan of in de oven zoals isegrim zegt? helemaal onder water?quote:Op vrijdag 28 oktober 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Konijn, kruiden zouten peperen, aanbraden en dan stoven in kriekenbier, met wat wat wortels, blaadje laurier, mosterd, knoflook.
Heeerlijk.
ziet er mnommie uit (op die peterselie na, daar heb ik het niet zo op )quote:Op vrijdag 28 oktober 2011 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Gemarineerd:
[ link | afbeelding ]
Gesudderd:
[ link | afbeelding ]
Rabbit with juniper berries
Marineren in: ui, knoflook, rode wijn, jeneverbessen, laurier, thym, rozemarijn.
Daarna sudderen in die marinade. En ja, "onder water" is verstandigst, anders droogt dat wat erbovenuit steekt uit.
Afmaken met gedroogde paddestoeltjes en peterselie. (voor uitgebreid recept even klikken)
Wel al tijd geleden dat ik het maakte, maar was wel okay.
Maar stel je er niet teveel van voor. 't Is eigenlijk gewoon magere kip.
Sowieso zijn de meeste 'gewone'sinaasappels niet geschikt, die worden geverfd! Niet gezond om te eten die schil. Perssinaasappels zijn vaker niet behandeld, maar het beste zijn biologische oid voor zoiets, zodat je zeker weet dat je geen verf zit te vreten...quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 21:20 schreef Erasmo het volgende:
Piet ik probeer de marmelade uit dit recept te maken:
http://www.nrc.nl/thuiskok/2010/01/12/zoet-met-een-bittertje/
Ipv bittere sinaasappelen heb ik gewone gebruikt. Tijdens het snijden viel me al op dat de schil nog niet echt zacht was en na 2 extra uurtjes op een laag pitje heeft het nog steeds niet de gewenste zachtheid. Doe ik wat fout of lukt dit recept alleen met de bittere broer?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |