Mooi, heel klassiek!quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 21:47 schreef Isegrim het volgende:
Echt gekonfijt, dus gekookt in siroop en daarna uitgelekt.
Gewoon zo, als snoep.quote:Op woensdag 19 oktober 2011 09:29 schreef Amthezia het volgende:
En waar eet je die dan bij?? Klinkt wel lekker!
Ik vind deze erg lekker:quote:Op woensdag 19 oktober 2011 14:15 schreef Lonaa het volgende:
Piet,
ik wil vanavond gehaktbrood maken, voor morgen.
Heb 1 pond gehakt uit de vriezer gehaald en das veel te veel voor vanavond. Ik zal zo'n 400 gram overhouden.
Ik draai dan wel eens gehaktballen, voor morgen, maar ik zat te denken een keer gehaktbrood te maken.
Heb je een simpel, lekker recept voor gehaktbrood?
Ik heb nog nooit een meatloaf gemaakt, maar wel een Leberkäse, een soort Duitse meatloafquote:Op woensdag 19 oktober 2011 14:15 schreef Lonaa het volgende:
Piet,
ik wil vanavond gehaktbrood maken, voor morgen.
Heb 1 pond gehakt uit de vriezer gehaald en das veel te veel voor vanavond. Ik zal zo'n 400 gram overhouden.
Ik draai dan wel eens gehaktballen, voor morgen, maar ik zat te denken een keer gehaktbrood te maken.
Heb je een simpel, lekker recept voor gehaktbrood?
Jep, Kervel erdoor ookquote:Op woensdag 19 oktober 2011 18:56 schreef Erasmo het volgende:
Scheutje pastis erdoor aan het eind is ook lekker.
Frietjesquote:Op woensdag 19 oktober 2011 18:49 schreef uniekhoorn het volgende:
Heb nog veel knolselderij over... puree of frietjes maken? Wat vind jij een goed gerecht?
Neem volvette yoghurt van de turk, haal de zaadlijsten uit de komkommer en gebruik alleen het hardere deel. Leg de reepjes kommer eerst in met wat zout en laat ze een half uurtje staan en knijp ze dan uit en spoel ze af. Je haalt dat flink wat vocht er uit. Gebruik verse knoflook, en eventueel wat dille.quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 14:42 schreef fotostarter het volgende:
Piet,
Ik heb hier nog wat komkommers teveel liggen, en wil wel weer eens een lekkere tzatziki maken
Nu smaakt ie normaal al goed, maar heb jij tips om hem nog lekkerder te maken?
Nooit van gehoord eigenlijk. Als een goedkoop messenset zoekt, ze hebben deze week bij de Aldi ook een aanbieding. Mijn advies, koop liever 1 goed koksmes dan een set speelgoed.quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 16:38 schreef Gripper het volgende:
Ik doe het maar ff hier, want ik kan het keukenspullen topic nergens vinden. Piet, heb jij ervaring met de messen (of kwaliteit in t algemeen) van Schulte Ufer?
Er is nu bij BP een actie waarbij je met spaarpunten een messenset, of de losse messen, kunt kopen met fikse kortingen.
http://www.bp.com/retail/(...)21&contentId=7071795
Nee, ik zoek niet de goedkoopste messenset, wel een goeiequote:Op vrijdag 21 oktober 2011 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nooit van gehoord eigenlijk. Als een goedkoop messenset zoekt, ze hebben deze week bij de Aldi ook een aanbieding. Mijn advies, koop liever 1 goed koksmes dan een set speelgoed.
Een goed mes gaat je leven lang mee. Zelfs je kinderen hebben daar plezier van.
Ze zeggen dat ze dat kosten, maar voor 5 euro kan je het proberen uiteraard.quote:Op maandag 24 oktober 2011 09:05 schreef Gripper het volgende:
[..]
Nee, ik zoek niet de goedkoopste messenset, wel een goeie
Aan de andere kant: met die tankzegeltjes worden de messen nu 5 ipv 40 ¤ / stuk. Kan ik me geen buil aan vallen toch?
Kinderen komen er niet in huize Gripper, dus zķ lang hoeven ze ook weer niet mee te gaan.
Nee, je hebt niets verkeerd gedaan eigenlijk. Haas is retemager vaak en kan idd wat droog zijn.quote:Op maandag 24 oktober 2011 00:13 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet! Ik heb dus vanavond hazenbout gestoofd, maar wat totáál niet tevreden![]()
Het was zo droog! heb een grote fobie voor droog vlees En ik snap niet zo goed waarom. Heb jij enig idee?
Wat ik heb gedaan:
Haas gemarineerd in rode wijn met flinke scheut azijn (1/2 glas), tijm, peterselie, knoflook, ui en pompoen (bij gebrek aan wortel). Wel korter dan ik wilde want gisteren vergeten, dus ca 5 uur gemarineerd ipv de geplande 24 u (zou dit het probleem zijn?).
Dan: hazenbout op hoog vuur met roomboter en scheut olie aangebakken. Uit pan genomen. Ui en knof uit marinade gezeefd, gefruit. Vocht erbij. Tegen de kook gebracht. Hazenbouten erin. Lamsbouillon toegevoegd. En nog ca 2 glazen water zodat ze echt onder stonden. Deksel erop. Op laag vuur (sudderplaatje) ca 3 uur laten sudderen. Vlees viel toen al van het bot, maar zo droog! Toen omdat ik een dikkere saus wilde de hazenbout in kleinere schaal gedaan met deel van het vocht (net bedekt), in folie en in de oven op 100 graden (rest van het vocht dus ingekookt tot saus). Dat stuk in de oven heeft mi de consistentie van het vlees niet veranderd, was precies hetzelfde als na 3 uur stoven in de pan.
De eters vonden beiden dat het niet anders was dan de haas die ze kenden ('is zoals ik het ken, heb het wel eens nog sappiger gegeten maar nog vaker veel droger') maar ik was totaal niet tevreden. Had het zelf nooit eerder gehad. Is stoof van haas sowieso droger? Het is wel magerder vlees dan een goede sucadelap denk ik, maar dat is konijn ook en dat heb ik nooit droog gehad. Heb ik iets verkeerd gedaan?
Grr ik ben gefrustreerd!![]()
Ik haat het als eten niet op tafel komt zoals ik het wil.
Rug ja, dat kan, maar voor of achterbout larderen is Vrijwel onmogelijk.quote:Op maandag 24 oktober 2011 09:40 schreef Weltschmerz het volgende:
Haas moet je toch ook larderen of niet?
Magerder dan konijn dan? Aangezien mijn konijn nooit zo droog is...quote:Op maandag 24 oktober 2011 09:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, je hebt niets verkeerd gedaan eigenlijk. Haas is retemager vaak en kan idd wat droog zijn.
Duidelijk magerder dan tam konijn, wild konijn is ook erg magerquote:Op maandag 24 oktober 2011 11:10 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Magerder dan konijn dan? Aangezien mijn konijn nooit zo droog is...
Rug niet stoven, dat is zonde.quote:Ik was ook al aan het denken of ik misschien de volgende keer het vlees in blokjes snijd (bot er wel bij gooien voor de smaak natuurlijk), omdat het stoofvocht dan meer door het hele vlees trekt? Nu heb de hele bouten gestoofd.
Anders ga ik concluderen dat ik hazenstoof gewoon te droog vind, probeer ik de volgende keer een gelardeerde rug, of de filets van de rug gewoon kort gebakken.
Nee, noemde juist de rug omdat die niet gestoofd hoeft te wordenquote:Op maandag 24 oktober 2011 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Duidelijk magerder dan tam konijn, wild konijn is ook erg mager
[..]
Rug niet stoven, dat is zonde.
Heb te trouwens voor of achterbout gebruikt?
Persoonlijk zou ik kinderen geen mes geven, zeker niet als die zo scherp is dat je je ermee kan scheren.quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goed mes gaat je leven lang mee. Zelfs je kinderen hebben daar plezier van.
Messen die voor ¤5,- per stuk worden verkocht maken ze bij dit soort aanbiedingen nog steeds geen verlies op, misschien ook geen winst maar het kost BP in elk geval niets.quote:Op maandag 24 oktober 2011 09:05 schreef Gripper het volgende:
Aan de andere kant: met die tankzegeltjes worden de messen nu 5 ipv 40 ¤ / stuk. Kan ik me geen buil aan vallen toch?
Zo'n vermoeden had ik al maar toch..veiligheid voor allesquote:Op maandag 24 oktober 2011 13:16 schreef MutedFaith het volgende:
Volgens mij bedoelde Piet dat je kinderen er later nog wat aan hebben, als ze de messen van je erven..
Over messen weet ik inmiddels genoeg en die aflevering van de Wilde Keuken heb ik ook gezien.quote:Op maandag 24 oktober 2011 13:28 schreef Isegrim het volgende:
Als jij denk dat die hardere messen beter en scherper zijn, moet je hier eens naar kijken.
http://www.hebikietsgemis(...)en/aflevering-3.html
Lang leven Robert Herder-messen.
Robert Herder messen zijn bandstaal, is te zien in de wilde keuken. Het speciale eraan is wat voor staal het is (Koolstofstaal) en de manier van slijpenquote:Op maandag 24 oktober 2011 13:54 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Over messen weet ik inmiddels genoeg en die aflevering van de Wilde Keuken heb ik ook gezien.
Wat ik meer bedoel is dat die goedkope messen vaak van zacht bandstaal zijn gemaakt: je hebt een plaat staal, daar worden vormpjes uit gedrukt en dat wordt een beetje geslepen.
Professionele messen worden gesmeed, daardoor heb je een betere kwaliteit staal (vaak een legering) en zijn de messen harder.
Zwilling messen zijn harder dan Global messen, Zwilling hoef je minder snel aan te zetten/slijpen dan Global.
Global is wel zachter staal maar omdat die maar aan 1 kant van het mes zijn geslepen zijn ze veel scherper. Je moet ze alleen wel vaker aanzetten/slijpen
Robert Herder messen zijn weer anders, hoe die gemaakt zijn, geen idee maar ik weet wel dat ze roesten en juist daardoor scherp blijven.
Ik wist niet dat dat een vissoort was, dus ik dacht dat je Piet zo noemde en vroeg me af waar je vraag op sloeg.quote:
Ja, en heel voorzichtig, je moet weten wat je doet, de stekels op zijn rug van de Pieterman bevatten een naar gif.quote:
ey jij was op vakantie dacht ik?quote:Op vrijdag 28 oktober 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Konijn, kruiden zouten peperen, aanbraden en dan stoven in kriekenbier, met wat wat wortels, blaadje laurier, mosterd, knoflook.
Heeerlijk.
bedankt! is dat ook lekker als je niet van kriek houdt? welke kruiden? stoven in de pan of in de oven zoals isegrim zegt? helemaal onder water?quote:Op vrijdag 28 oktober 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Konijn, kruiden zouten peperen, aanbraden en dan stoven in kriekenbier, met wat wat wortels, blaadje laurier, mosterd, knoflook.
Heeerlijk.
ziet er mnommie uit (op die peterselie na, daar heb ik het niet zo opquote:Op vrijdag 28 oktober 2011 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Gemarineerd:
[ link | afbeelding ]
Gesudderd:
[ link | afbeelding ]
Rabbit with juniper berries
Marineren in: ui, knoflook, rode wijn, jeneverbessen, laurier, thym, rozemarijn.
Daarna sudderen in die marinade. En ja, "onder water" is verstandigst, anders droogt dat wat erbovenuit steekt uit.
Afmaken met gedroogde paddestoeltjes en peterselie. (voor uitgebreid recept even klikken)
Wel al tijd geleden dat ik het maakte, maar was wel okay.
Maar stel je er niet teveel van voor. 't Is eigenlijk gewoon magere kip.
Sowieso zijn de meeste 'gewone'sinaasappels niet geschikt, die worden geverfd! Niet gezond om te eten die schil. Perssinaasappels zijn vaker niet behandeld, maar het beste zijn biologische oid voor zoiets, zodat je zeker weet dat je geen verf zit te vreten...quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 21:20 schreef Erasmo het volgende:
Piet ik probeer de marmelade uit dit recept te maken:
http://www.nrc.nl/thuiskok/2010/01/12/zoet-met-een-bittertje/
Ipv bittere sinaasappelen heb ik gewone gebruikt. Tijdens het snijden viel me al op dat de schil nog niet echt zacht was en na 2 extra uurtjes op een laag pitje heeft het nog steeds niet de gewenste zachtheid. Doe ik wat fout of lukt dit recept alleen met de bittere broer?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |