abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_103255034
Echt gekonfijt, dus gekookt in siroop en daarna uitgelekt.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 22:09:12 #252
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103256289
Cool.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 22:12:54 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103256518
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 21:47 schreef Isegrim het volgende:
Echt gekonfijt, dus gekookt in siroop en daarna uitgelekt.
Mooi, heel klassiek!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103268410
En waar eet je die dan bij?? Klinkt wel lekker!
pi_103278856
Piet,
ik wil vanavond gehaktbrood maken, voor morgen.
Heb 1 pond gehakt uit de vriezer gehaald en das veel te veel voor vanavond. Ik zal zo'n 400 gram overhouden.

Ik draai dan wel eens gehaktballen, voor morgen, maar ik zat te denken een keer gehaktbrood te maken.
Heb je een simpel, lekker recept voor gehaktbrood?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_103283307
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 09:29 schreef Amthezia het volgende:
En waar eet je die dan bij?? Klinkt wel lekker!
Gewoon zo, als snoep.
  † In Memoriam † woensdag 19 oktober 2011 @ 16:04:38 #257
91830 MaximusTG
pi_103283639
quote:
2s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 14:15 schreef Lonaa het volgende:
Piet,
ik wil vanavond gehaktbrood maken, voor morgen.
Heb 1 pond gehakt uit de vriezer gehaald en das veel te veel voor vanavond. Ik zal zo'n 400 gram overhouden.

Ik draai dan wel eens gehaktballen, voor morgen, maar ik zat te denken een keer gehaktbrood te maken.
Heb je een simpel, lekker recept voor gehaktbrood?
Ik vind deze erg lekker:
http://allrecipes.com/Recipe/Brown-Sugar-Meatloaf/Detail.aspx (kies metric, makkelijker)

Wel met wat aanpassingen, staat ook in de suggesties van andere lezers.

- helft van de melk, anders veel te nat
- scheut worcestershiresauce door het gehaktmengsel
- verse peterselie door het gehaktmengsel.
- vers broodkruim gebruiken. (witbrood, korst eraf, keukenmachine ben ff vergeten hoeveel, maar zeker een paar sneetjes)

Alles bij elkaar mengen behalve de suiker en ketchup en het kruim. Nu net zoveel kruim toevoegen tot het tot een mooi geheel te vormen is (mag best beetje vochtig blijven). Wat ik altijd doe is en paar sneetjes brood onderin de ovenschaal leggen, die kunnen dan overtollig vet opnemen. Vlak voor je het in de oven doet suiker + ketchup mengen en erbovenop. Dan de oven in. Heerlijk!
  woensdag 19 oktober 2011 @ 18:20:53 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103289426
quote:
2s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 14:15 schreef Lonaa het volgende:
Piet,
ik wil vanavond gehaktbrood maken, voor morgen.
Heb 1 pond gehakt uit de vriezer gehaald en das veel te veel voor vanavond. Ik zal zo'n 400 gram overhouden.

Ik draai dan wel eens gehaktballen, voor morgen, maar ik zat te denken een keer gehaktbrood te maken.
Heb je een simpel, lekker recept voor gehaktbrood?
Ik heb nog nooit een meatloaf gemaakt, maar wel een Leberkäse, een soort Duitse meatloaf

500 g Rundergehakt
100 g Varkensschouder
100 g rauw spel
1 blaadje banda foelie, fijn gemalen in een vijzel of molen,
1 Ui
5 a 10 g Zout
1 TL witte peper
1 TL Majoraan
3 knoflooktenen
wat citroenrasp
250 ml IJswater of crushed ijs.

De vaste ingredienten in de keukenmachine doen en malen, voeg langzaam tijdens het malen het ijswater/crushed ijs toe, tot een egale massa ontstaat.
Doe dit in een ingevette vorm en zet het in de koelkast om op te stijven. bak het in de oven bij 175 graden tot een kerntemperatuur van 85 Graden is bereikt, ca 1 1/2 uur, en de korst lekker bruin is.
Is heel Beiers en heel lekker.
Warm snijden en op broodjes serveren, man, wat heb ik dat graag gegeten in München en in Oberbeyern
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 oktober 2011 @ 18:49:49 #259
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_103290627
Heb nog veel knolselderij over... puree of frietjes maken? Wat vind jij een goed gerecht?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  woensdag 19 oktober 2011 @ 18:54:29 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103290790
Soepje mee maken? Wat bouillon, kleingesneden knolselder er in koken tot gaar, staafmixer er in, wat room erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 oktober 2011 @ 18:56:26 #261
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103290860
Scheutje pastis erdoor aan het eind is ook lekker.
  woensdag 19 oktober 2011 @ 18:58:36 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103290956
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 18:56 schreef Erasmo het volgende:
Scheutje pastis erdoor aan het eind is ook lekker.
Jep, Kervel erdoor ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 oktober 2011 @ 21:40:31 #263
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_103299539
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 18:49 schreef uniekhoorn het volgende:
Heb nog veel knolselderij over... puree of frietjes maken? Wat vind jij een goed gerecht?
Frietjes :Y
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_103373296
Piet,

Ik heb hier nog wat komkommers teveel liggen, en wil wel weer eens een lekkere tzatziki maken :)
Nu smaakt ie normaal al goed, maar heb jij tips om hem nog lekkerder te maken?
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 15:00:04 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103374050
quote:
3s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 14:42 schreef fotostarter het volgende:
Piet,

Ik heb hier nog wat komkommers teveel liggen, en wil wel weer eens een lekkere tzatziki maken :)
Nu smaakt ie normaal al goed, maar heb jij tips om hem nog lekkerder te maken?
Neem volvette yoghurt van de turk, haal de zaadlijsten uit de komkommer en gebruik alleen het hardere deel. Leg de reepjes kommer eerst in met wat zout en laat ze een half uurtje staan en knijp ze dan uit en spoel ze af. Je haalt dat flink wat vocht er uit. Gebruik verse knoflook, en eventueel wat dille.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103378234
Ik doe het maar ff hier, want ik kan het keukenspullen topic nergens vinden. Piet, heb jij ervaring met de messen (of kwaliteit in t algemeen) van Schulte Ufer?

Er is nu bij BP een actie waarbij je met spaarpunten een messenset, of de losse messen, kunt kopen met fikse kortingen.
http://www.bp.com/retail/(...)21&contentId=7071795
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 18:06:18 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103381821
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 16:38 schreef Gripper het volgende:
Ik doe het maar ff hier, want ik kan het keukenspullen topic nergens vinden. Piet, heb jij ervaring met de messen (of kwaliteit in t algemeen) van Schulte Ufer?

Er is nu bij BP een actie waarbij je met spaarpunten een messenset, of de losse messen, kunt kopen met fikse kortingen.
http://www.bp.com/retail/(...)21&contentId=7071795
Nooit van gehoord eigenlijk. Als een goedkoop messenset zoekt, ze hebben deze week bij de Aldi ook een aanbieding. Mijn advies, koop liever 1 goed koksmes dan een set speelgoed.
Een goed mes gaat je leven lang mee. Zelfs je kinderen hebben daar plezier van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103482799
Piet! Ik heb dus vanavond hazenbout gestoofd, maar wat totáál niet tevreden :')

Het was zo droog! heb een grote fobie voor droog vlees En ik snap niet zo goed waarom. Heb jij enig idee?

Wat ik heb gedaan:
Haas gemarineerd in rode wijn met flinke scheut azijn (1/2 glas), tijm, peterselie, knoflook, ui en pompoen (bij gebrek aan wortel). Wel korter dan ik wilde want gisteren vergeten, dus ca 5 uur gemarineerd ipv de geplande 24 u (zou dit het probleem zijn?).

Dan: hazenbout op hoog vuur met roomboter en scheut olie aangebakken. Uit pan genomen. Ui en knof uit marinade gezeefd, gefruit. Vocht erbij. Tegen de kook gebracht. Hazenbouten erin. Lamsbouillon toegevoegd. En nog ca 2 glazen water zodat ze echt onder stonden. Deksel erop. Op laag vuur (sudderplaatje) ca 3 uur laten sudderen. Vlees viel toen al van het bot, maar zo droog! Toen omdat ik een dikkere saus wilde de hazenbout in kleinere schaal gedaan met deel van het vocht (net bedekt), in folie en in de oven op 100 graden (rest van het vocht dus ingekookt tot saus). Dat stuk in de oven heeft mi de consistentie van het vlees niet veranderd, was precies hetzelfde als na 3 uur stoven in de pan.

De eters vonden beiden dat het niet anders was dan de haas die ze kenden ('is zoals ik het ken, heb het wel eens nog sappiger gegeten maar nog vaker veel droger') maar ik was totaal niet tevreden. Had het zelf nooit eerder gehad. Is stoof van haas sowieso droger? Het is wel magerder vlees dan een goede sucadelap denk ik, maar dat is konijn ook en dat heb ik nooit droog gehad. Heb ik iets verkeerd gedaan?

Grr ik ben gefrustreerd! :( :( Ik haat het als eten niet op tafel komt zoals ik het wil.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103487120
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nooit van gehoord eigenlijk. Als een goedkoop messenset zoekt, ze hebben deze week bij de Aldi ook een aanbieding. Mijn advies, koop liever 1 goed koksmes dan een set speelgoed.
Een goed mes gaat je leven lang mee. Zelfs je kinderen hebben daar plezier van.
Nee, ik zoek niet de goedkoopste messenset, wel een goeie :)
Aan de andere kant: met die tankzegeltjes worden de messen nu 5 ipv 40 ¤ / stuk. Kan ik me geen buil aan vallen toch?
Kinderen komen er niet in huize Gripper, dus zķ lang hoeven ze ook weer niet mee te gaan.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 24 oktober 2011 @ 09:15:07 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103487287
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 09:05 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nee, ik zoek niet de goedkoopste messenset, wel een goeie :)
Aan de andere kant: met die tankzegeltjes worden de messen nu 5 ipv 40 ¤ / stuk. Kan ik me geen buil aan vallen toch?
Kinderen komen er niet in huize Gripper, dus zķ lang hoeven ze ook weer niet mee te gaan.
Ze zeggen dat ze dat kosten, maar voor 5 euro kan je het proberen uiteraard.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 oktober 2011 @ 09:21:38 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103487426
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 00:13 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet! Ik heb dus vanavond hazenbout gestoofd, maar wat totáál niet tevreden :')

Het was zo droog! heb een grote fobie voor droog vlees En ik snap niet zo goed waarom. Heb jij enig idee?

Wat ik heb gedaan:
Haas gemarineerd in rode wijn met flinke scheut azijn (1/2 glas), tijm, peterselie, knoflook, ui en pompoen (bij gebrek aan wortel). Wel korter dan ik wilde want gisteren vergeten, dus ca 5 uur gemarineerd ipv de geplande 24 u (zou dit het probleem zijn?).

Dan: hazenbout op hoog vuur met roomboter en scheut olie aangebakken. Uit pan genomen. Ui en knof uit marinade gezeefd, gefruit. Vocht erbij. Tegen de kook gebracht. Hazenbouten erin. Lamsbouillon toegevoegd. En nog ca 2 glazen water zodat ze echt onder stonden. Deksel erop. Op laag vuur (sudderplaatje) ca 3 uur laten sudderen. Vlees viel toen al van het bot, maar zo droog! Toen omdat ik een dikkere saus wilde de hazenbout in kleinere schaal gedaan met deel van het vocht (net bedekt), in folie en in de oven op 100 graden (rest van het vocht dus ingekookt tot saus). Dat stuk in de oven heeft mi de consistentie van het vlees niet veranderd, was precies hetzelfde als na 3 uur stoven in de pan.

De eters vonden beiden dat het niet anders was dan de haas die ze kenden ('is zoals ik het ken, heb het wel eens nog sappiger gegeten maar nog vaker veel droger') maar ik was totaal niet tevreden. Had het zelf nooit eerder gehad. Is stoof van haas sowieso droger? Het is wel magerder vlees dan een goede sucadelap denk ik, maar dat is konijn ook en dat heb ik nooit droog gehad. Heb ik iets verkeerd gedaan?

Grr ik ben gefrustreerd! :( :( Ik haat het als eten niet op tafel komt zoals ik het wil.
Nee, je hebt niets verkeerd gedaan eigenlijk. Haas is retemager vaak en kan idd wat droog zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103487803
Haas moet je toch ook larderen of niet?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 24 oktober 2011 @ 09:47:53 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103487962
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 09:40 schreef Weltschmerz het volgende:
Haas moet je toch ook larderen of niet?
Rug ja, dat kan, maar voor of achterbout larderen is Vrijwel onmogelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103489794
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2011 09:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, je hebt niets verkeerd gedaan eigenlijk. Haas is retemager vaak en kan idd wat droog zijn.
Magerder dan konijn dan? Aangezien mijn konijn nooit zo droog is...

Ik was ook al aan het denken of ik misschien de volgende keer het vlees in blokjes snijd (bot er wel bij gooien voor de smaak natuurlijk), omdat het stoofvocht dan meer door het hele vlees trekt? Nu heb de hele bouten gestoofd.

Anders ga ik concluderen dat ik hazenstoof gewoon te droog vind, probeer ik de volgende keer een gelardeerde rug, of de filets van de rug gewoon kort gebakken.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 24 oktober 2011 @ 11:42:43 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103490808
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 11:10 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Magerder dan konijn dan? Aangezien mijn konijn nooit zo droog is...
Duidelijk magerder dan tam konijn, wild konijn is ook erg mager
quote:
Ik was ook al aan het denken of ik misschien de volgende keer het vlees in blokjes snijd (bot er wel bij gooien voor de smaak natuurlijk), omdat het stoofvocht dan meer door het hele vlees trekt? Nu heb de hele bouten gestoofd.

Anders ga ik concluderen dat ik hazenstoof gewoon te droog vind, probeer ik de volgende keer een gelardeerde rug, of de filets van de rug gewoon kort gebakken.
Rug niet stoven, dat is zonde.
Heb te trouwens voor of achterbout gebruikt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103492636
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Duidelijk magerder dan tam konijn, wild konijn is ook erg mager

[..]

Rug niet stoven, dat is zonde.
Heb te trouwens voor of achterbout gebruikt?
Nee, noemde juist de rug omdat die niet gestoofd hoeft te worden ;)
Het waren achterbouten.

Heb meestal tam konijn gehad volgens mij, dus dat zou het verschil dan deels kunnen verklaren.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103492794
Tam konijn is behoorlijk vet en dus veel malser. :Y
  maandag 24 oktober 2011 @ 13:14:59 #278
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103494177
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goed mes gaat je leven lang mee. Zelfs je kinderen hebben daar plezier van.
Persoonlijk zou ik kinderen geen mes geven, zeker niet als die zo scherp is dat je je ermee kan scheren.
Mocht je gezellig met een kind staan te kokkerellen, blijf er dan bij staan zodat je goed op kan letten (ook ivm. pannen met kokend water e.d.)
  maandag 24 oktober 2011 @ 13:16:35 #279
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103494230
Volgens mij bedoelde Piet dat je kinderen er later nog wat aan hebben, als ze de messen van je erven..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 24 oktober 2011 @ 13:18:22 #280
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103494294
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 09:05 schreef Gripper het volgende:
Aan de andere kant: met die tankzegeltjes worden de messen nu 5 ipv 40 ¤ / stuk. Kan ik me geen buil aan vallen toch?
Messen die voor ¤5,- per stuk worden verkocht maken ze bij dit soort aanbiedingen nog steeds geen verlies op, misschien ook geen winst maar het kost BP in elk geval niets.
Messen van de goede merken zoals Zwilling en Global zijn ook gemaakt van een hardere staalsoort, blijft langer scherp en heeft minder onderhoud nodig.
Sowieso kan je het beste je messen (laten) slijpen na aanschaf, dat geldt zelfs voor de duurste messen.

quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 13:16 schreef MutedFaith het volgende:
Volgens mij bedoelde Piet dat je kinderen er later nog wat aan hebben, als ze de messen van je erven..
Zo'n vermoeden had ik al maar toch..veiligheid voor alles :)
pi_103494664
Als jij denk dat die hardere messen beter en scherper zijn, moet je hier eens naar kijken. :)

http://www.hebikietsgemis(...)en/aflevering-3.html

Lang leven Robert Herder-messen. _O_
  maandag 24 oktober 2011 @ 13:54:51 #282
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103495749
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 13:28 schreef Isegrim het volgende:
Als jij denk dat die hardere messen beter en scherper zijn, moet je hier eens naar kijken. :)

http://www.hebikietsgemis(...)en/aflevering-3.html

Lang leven Robert Herder-messen. _O_
Over messen weet ik inmiddels genoeg en die aflevering van de Wilde Keuken heb ik ook gezien.
Wat ik meer bedoel is dat die goedkope messen vaak van zacht bandstaal zijn gemaakt: je hebt een plaat staal, daar worden vormpjes uit gedrukt en dat wordt een beetje geslepen.
Professionele messen worden gesmeed, daardoor heb je een betere kwaliteit staal (vaak een legering) en zijn de messen harder.
Zwilling messen zijn harder dan Global messen, Zwilling hoef je minder snel aan te zetten/slijpen dan Global.
Global is wel zachter staal maar omdat die maar aan 1 kant van het mes zijn geslepen zijn ze veel scherper. Je moet ze alleen wel vaker aanzetten/slijpen

Robert Herder messen zijn weer anders, hoe die gemaakt zijn, geen idee maar ik weet wel dat ze roesten en juist daardoor scherp blijven.
  maandag 24 oktober 2011 @ 14:03:04 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103496055
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 13:54 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Over messen weet ik inmiddels genoeg en die aflevering van de Wilde Keuken heb ik ook gezien.
Wat ik meer bedoel is dat die goedkope messen vaak van zacht bandstaal zijn gemaakt: je hebt een plaat staal, daar worden vormpjes uit gedrukt en dat wordt een beetje geslepen.
Professionele messen worden gesmeed, daardoor heb je een betere kwaliteit staal (vaak een legering) en zijn de messen harder.
Zwilling messen zijn harder dan Global messen, Zwilling hoef je minder snel aan te zetten/slijpen dan Global.
Global is wel zachter staal maar omdat die maar aan 1 kant van het mes zijn geslepen zijn ze veel scherper. Je moet ze alleen wel vaker aanzetten/slijpen

Robert Herder messen zijn weer anders, hoe die gemaakt zijn, geen idee maar ik weet wel dat ze roesten en juist daardoor scherp blijven.
Robert Herder messen zijn bandstaal, is te zien in de wilde keuken. Het speciale eraan is wat voor staal het is (Koolstofstaal) en de manier van slijpen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103506364
Pieterman: fileren of niet?
pi_103506478
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 18:20 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Pieterman: fileren of niet?
Ik wist niet dat dat een vissoort was, dus ik dacht dat je Piet zo noemde en vroeg me af waar je vraag op sloeg. :')
  maandag 24 oktober 2011 @ 18:27:09 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103506657
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 18:20 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Pieterman: fileren of niet?
Ja, en heel voorzichtig, je moet weten wat je doet, de stekels op zijn rug van de Pieterman bevatten een naar gif.
Wellicht beter ze eerst schoon te maken, ze te pocheren of braden en dan pas te fileren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103684885
Hey Piet, ik heb in de aanbieding een paar konijnenbouten gekocht (impulsaankoop), en ik heb nog nooit zoiets gemaakt, dus net een beetje gegoogled en het moet blijkbaar lang sudderen, dus aanbraden, dan sudderen met rode wijn? tijm? rozemarijn? uitje? knoflook? laurier? uurtje sudderen?

[ Bericht 3% gewijzigd door Fokpop op 28-10-2011 21:03:44 ]
pi_103685185
Tam of wild konijn?
pi_103685266
Vast tam want als het wild was stond het er vast bij :)
pi_103685470
Wild is ook veeeeel kleiner en donkerder. Tam is lekkerder. Met rozemarijn vind ik zelf erg lekker en dan in de oven. :9
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 21:36:49 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103686944
Konijn, kruiden zouten peperen, aanbraden en dan stoven in kriekenbier, met wat wat wortels, blaadje laurier, mosterd, knoflook.
Heeerlijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103687558
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Konijn, kruiden zouten peperen, aanbraden en dan stoven in kriekenbier, met wat wat wortels, blaadje laurier, mosterd, knoflook.
Heeerlijk.
ey jij was op vakantie dacht ik?
pi_103688554
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Konijn, kruiden zouten peperen, aanbraden en dan stoven in kriekenbier, met wat wat wortels, blaadje laurier, mosterd, knoflook.
Heeerlijk.
bedankt! is dat ook lekker als je niet van kriek houdt? welke kruiden? stoven in de pan of in de oven zoals isegrim zegt? helemaal onder water?
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 22:57:08 #294
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103690577
Hou je wel van bier of dat ook niet?
Een herfstbock of een stout kan er ook prima bij namelijk.
En rode wijn natuurlijk ook.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 23:23:12 #295
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103691730
Gemarineerd:


Gesudderd:

Rabbit with juniper berries

Marineren in: ui, knoflook, rode wijn, jeneverbessen, laurier, thym, rozemarijn.
Daarna sudderen in die marinade. En ja, "onder water" is verstandigst, anders droogt dat wat erbovenuit steekt uit.
Afmaken met gedroogde paddestoeltjes en peterselie. (voor uitgebreid recept even klikken)

Wel al tijd geleden dat ik het maakte, maar was wel okay.
Maar stel je er niet teveel van voor. 't Is eigenlijk gewoon magere kip.
pi_103691915
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Gemarineerd:
[ link | afbeelding ]

Gesudderd:
[ link | afbeelding ]
Rabbit with juniper berries

Marineren in: ui, knoflook, rode wijn, jeneverbessen, laurier, thym, rozemarijn.
Daarna sudderen in die marinade. En ja, "onder water" is verstandigst, anders droogt dat wat erbovenuit steekt uit.
Afmaken met gedroogde paddestoeltjes en peterselie. (voor uitgebreid recept even klikken)

Wel al tijd geleden dat ik het maakte, maar was wel okay.
Maar stel je er niet teveel van voor. 't Is eigenlijk gewoon magere kip.
ziet er mnommie uit (op die peterselie na, daar heb ik het niet zo op :7)
pi_103717142
Ik heb uiteindelijk Piet's recept gebruikt (want hem vroeg ik om raad :P) en het konijn was hardstikke lekker! bedankt piet!
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:20:36 #298
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103719466
Piet ik probeer de marmelade uit dit recept te maken:
http://www.nrc.nl/thuiskok/2010/01/12/zoet-met-een-bittertje/

Ipv bittere sinaasappelen heb ik gewone gebruikt. Tijdens het snijden viel me al op dat de schil nog niet echt zacht was en na 2 extra uurtjes op een laag pitje heeft het nog steeds niet de gewenste zachtheid. Doe ik wat fout of lukt dit recept alleen met de bittere broer?
pi_103720204
Maar Robin, da's wild konijn toch? Ik vind tam veul lekkerder. :9
pi_103721465
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 21:20 schreef Erasmo het volgende:
Piet ik probeer de marmelade uit dit recept te maken:
http://www.nrc.nl/thuiskok/2010/01/12/zoet-met-een-bittertje/

Ipv bittere sinaasappelen heb ik gewone gebruikt. Tijdens het snijden viel me al op dat de schil nog niet echt zacht was en na 2 extra uurtjes op een laag pitje heeft het nog steeds niet de gewenste zachtheid. Doe ik wat fout of lukt dit recept alleen met de bittere broer?
Sowieso zijn de meeste 'gewone'sinaasappels niet geschikt, die worden geverfd! Niet gezond om te eten die schil. Perssinaasappels zijn vaker niet behandeld, maar het beste zijn biologische oid voor zoiets, zodat je zeker weet dat je geen verf zit te vreten...
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')