Spitskool heeeel fijn snijden, met een japanse mandoline bijvoorbeeld, gerookt spek heel fijn snijden, aanbraden, kool erbij en smoren, afmonteren met wat room, zout en peper afsmaken.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 18:36 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet, een vraagje: ik wil coq au vin maken, en daarbij als groente iets met spitskool serveren. Heb je een leuk idee voor de spitskool? Ik denk zelf aan even smoren met een beetje room en mosterd, maar dat vind ik ook wat saai. Weet jij iets beters? Als je een ander groentegerecht ubergeschikt acht voor bij de coq au vin houd ik me ook aanbevolen.
Dank je piet! We hebben ditmaal de spitskool in grote repen gesneden (ik vind fijn gesneden prettiger, maar nr 2 in het kookverhaal niet) en gesmoord met roomboter, halverwege wat room, mosterd, een half kopje kippenbouillon en karwij erbij. Was heerlijk!quote:Op zondag 16 oktober 2011 00:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Spitskool heeeel fijn snijden, met een japanse mandoline bijvoorbeeld, gerookt spek heel fijn snijden, aanbraden, kool erbij en smoren, afmonteren met wat room, zout en peper afsmaken.
Verder bij cock au vin...
Spruitjes, rode kool met appeltjes, maar ook worteltjes met erwtjes, maar dan wel verse peentjes met diepvries erwten.
Beter mondgevoel vind ikquote:Op zondag 16 oktober 2011 10:16 schreef cinnamon_M het volgende:
Waarom geef jij trouwens als tip de spitskool heel fijn te snijden? Kwestie van smaak, of smoort het in jouw beleving beter?
Jaja, das op zijn Frans...quote:Op zondag 16 oktober 2011 10:34 schreef Isegrim het volgende:
'Cock' au vin, Piet? De wens is de vader van de gedachte.
Ah, ok. Kwestie van smaak dus, idd.quote:
Goed afgedekt, wekenlang.quote:Op zondag 16 oktober 2011 11:51 schreef Erasmo het volgende:
Even de coq au vin en Frans mondgevoel perikelen achter ons latend, hoe lang is uitgebakken spekvet houdbaar in de koelkast?
Ok dat is op tijd op als je er regelmatig in bakt. Mits het allemaal goed gaat vanmiddag een fotobeschrijving spek smelten voor beginners!quote:Op zondag 16 oktober 2011 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed afgedekt, wekenlang.
Is niet dat het zo snel bederft, maar neemt smaakjes aan.
Wat ga je bakken in dat spekvet?quote:Op zondag 16 oktober 2011 12:07 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ok dat is op tijd op als je er regelmatig in bakt. Mits het allemaal goed gaat vanmiddag een fotobeschrijving spek smelten voor beginners!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |