abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 16:14:55 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103115185
Omdat ik stoor aan niet naar pompoen smakende pompoensoep heb ik vandaag een broertje van de pompoen, de courgette, tot een smakelijke soep verwerkt.
1 Kg kleine courgettes
6 blokjes zelfgemaakte kippefond, ( ik maak een zeer gecontreerde kippenboullion zonder zout, die kook ik in en vries hem in in ijsklontjes zakjes, gebruik die voor het op smaak maken van sauzen en in dit geval, soep)
Zout
Peper uit de molen
Sachet saffraan
Wat verse dille, gehakt, of uit de diepvries
Verse basilicum
Paar ringen gehakte chili
Pakje room (optioneel)
Snij de courgette aan blokjes en voeg samen met de fond en de kruiden in een pan en breng aan de kook op een laag vuur. Pas op dat het niet aanbrand, voeg eventueel een beetje water toe.
Laat 10-15 minuten zachtjes koken.
Staafmixeren of gebruik een blender als je dat liever doet.
Voeg de room toe en breng het terug aan de kook.
Afsmaken met peper en zout.
Serveren in bord of kom met wat dille en croutons als garnering.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103119721
Piet, een vraagje: ik wil coq au vin maken, en daarbij als groente iets met spitskool serveren. Heb je een leuk idee voor de spitskool? Ik denk zelf aan even smoren met een beetje room en mosterd, maar dat vind ik ook wat saai. Weet jij iets beters? Als je een ander groentegerecht ubergeschikt acht voor bij de coq au vin houd ik me ook aanbevolen.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 16 oktober 2011 @ 00:03:53 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103133295
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 18:36 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet, een vraagje: ik wil coq au vin maken, en daarbij als groente iets met spitskool serveren. Heb je een leuk idee voor de spitskool? Ik denk zelf aan even smoren met een beetje room en mosterd, maar dat vind ik ook wat saai. Weet jij iets beters? Als je een ander groentegerecht ubergeschikt acht voor bij de coq au vin houd ik me ook aanbevolen.
Spitskool heeeel fijn snijden, met een japanse mandoline bijvoorbeeld, gerookt spek heel fijn snijden, aanbraden, kool erbij en smoren, afmonteren met wat room, zout en peper afsmaken.

Verder bij cock au vin...
Spruitjes, rode kool met appeltjes, maar ook worteltjes met erwtjes, maar dan wel verse peentjes met diepvries erwten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103140943
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 00:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Spitskool heeeel fijn snijden, met een japanse mandoline bijvoorbeeld, gerookt spek heel fijn snijden, aanbraden, kool erbij en smoren, afmonteren met wat room, zout en peper afsmaken.

Verder bij cock au vin...
Spruitjes, rode kool met appeltjes, maar ook worteltjes met erwtjes, maar dan wel verse peentjes met diepvries erwten.
Dank je piet! We hebben ditmaal de spitskool in grote repen gesneden (ik vind fijn gesneden prettiger, maar nr 2 in het kookverhaal niet) en gesmoord met roomboter, halverwege wat room, mosterd, een half kopje kippenbouillon en karwij erbij. Was heerlijk!

De coq au vin overigens ook, dus ik hou de spruitjes, rode kool enz. in gedachten voor de volgende keer. :)

Ik moet dit soort dingen echt eens eerder vragen dan - in een bui van inspiratieloosheid- een half uur voor ik al begin met koken :o
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103140965
Waarom geef jij trouwens als tip de spitskool heel fijn te snijden? Kwestie van smaak, of smoort het in jouw beleving beter?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 16 oktober 2011 @ 10:19:58 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103141017
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:16 schreef cinnamon_M het volgende:
Waarom geef jij trouwens als tip de spitskool heel fijn te snijden? Kwestie van smaak, of smoort het in jouw beleving beter?
Beter mondgevoel vind ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103141229
'Cock' au vin, Piet? De wens is de vader van de gedachte. :D
  zondag 16 oktober 2011 @ 10:44:50 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103141372
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:34 schreef Isegrim het volgende:
'Cock' au vin, Piet? De wens is de vader van de gedachte. :D
Jaja, das op zijn Frans...
Zoals ik altijd zeg, ik ben heel goed in Frans, alleen die taal blijft lastig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103141394
Op z'n Frans is 'coq'. :P
  zondag 16 oktober 2011 @ 10:48:21 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103141408
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:46 schreef Isegrim het volgende:
Op z'n Frans is 'coq'. :P
Nee, op zijn Frans is pijpen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103141422
Oh LOL. :')
pi_103141743
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Beter mondgevoel vind ik
Ah, ok. Kwestie van smaak dus, idd.
En dank je, Isegrim. Ik had er overheen gelezen, maar nu zit ik dus vast aan het beeld van een man die zijn 'cock' in de wijn gedoopt heeft }:| :P
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 16 oktober 2011 @ 11:51:48 #213
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103142633
Even de coq au vin en Frans mondgevoel perikelen achter ons latend, hoe lang is uitgebakken spekvet houdbaar in de koelkast?
  zondag 16 oktober 2011 @ 12:02:19 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103142880
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 11:51 schreef Erasmo het volgende:
Even de coq au vin en Frans mondgevoel perikelen achter ons latend, hoe lang is uitgebakken spekvet houdbaar in de koelkast?
Goed afgedekt, wekenlang.
Is niet dat het zo snel bederft, maar neemt smaakjes aan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 oktober 2011 @ 12:07:49 #215
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103142999
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed afgedekt, wekenlang.
Is niet dat het zo snel bederft, maar neemt smaakjes aan.
Ok dat is op tijd op als je er regelmatig in bakt. Mits het allemaal goed gaat vanmiddag een fotobeschrijving spek smelten voor beginners!
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:15:32 #216
296595 foodlover
live and learn
pi_103167317
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 12:07 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ok dat is op tijd op als je er regelmatig in bakt. Mits het allemaal goed gaat vanmiddag een fotobeschrijving spek smelten voor beginners!
Wat ga je bakken in dat spekvet?
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:20:13 #217
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103167620
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 22:15 schreef foodlover het volgende:

[..]

Wat ga je bakken in dat spekvet?
Voornamelijk aardappels.
pi_103221471
Hey PIet (of anderen!)

Nu weet ik, als volger van je topic, dat je een hekel hebt aan tofu.. maar ik heb een pak silken tofu in de kast staan een weet niet wat ik er mee aan moet. Ik heb geen staafmixer of keukenmachine, dus de mogelijkheden zijn helaas niet eindeloos =) Ideeën?

Thnx!
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 01:21:51 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103221773
Oe die Fuchsia Dunlop's Mapo Tofu (wat een naam) ziet er heerlijk uit!! Als je nog meer ideeën hebt zijn ze altijd welkom hoor =D Maar ik denk dat ik al weet wat ik ga maken hihi.
pi_103221778
Oh wacht ik zie heel veel recepten daar.. nice!
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 01:29:06 #222
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103221852
Eigenlijk is dit wel zo'n beetje alles wat ik online heb staan met silken tofu. :)
Veel herhaling, van mapo tofu. Dat is nu eenmaal mijn lievelingsgerecht en bij gebrek aan verse, kleine tofu bij de toko gebruik ik regelmatig silken tofu. Maar je zult zelf ook snappen dat je dan wel enigzins voorzichtig moet zijn. Eigenlijk niet meer roeren nadat je de tofu hebt toegevoegd.
pi_103221961
Ok =P nou toch bedankt.. ik ga een beetje experimenteren met dat recept, als vegetariër zijnde, maar dat moet goed komen. De smaken combineren volgens mij sowieso geweldig!
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 01:36:54 #224
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103222008
Toch handig als je dat van tevoren zegt hoor, dat je vegetariër bent. :o
Toevallig alle recepten hierboven vegetarisch, behalve mapo tofu en die kies je uit. Juist ja. |:(
pi_103222156
Hahaha, ja maar die ziet er zo lekker uit! (de rest ook hoor, maar mapo tofu springt er uit.. krijg er honger van). Nja meeste recepten met tofu zijn vegetarisch en ik ben al zo lang vegetarier dat ik wel bekend ben met het vervangen van vlees in recepten. Soms geen zin in, maar het is ook wel leuk om creatief te zijn met je eten =P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')