Pietverdriet | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:30 |
Ik heb de indruk dat ik de aankondiging in de krant van de nieuwe Haring ieder jaar opnieuw lees, hij is volgens mij altijd hetzelfde. De nieuwe haring is uitstekend, maar hij wordt wel duurder... Maar goed, binnenkort de nieuwe haring. We wachten in spanning op boterzachte moddervette lichtrose van binnen haring, voor mij zonder uitjes graag. http://www.destentor.nl/n(...)e-Nieuwe-duurder.ece Smerig weer om te vissen? Het was prachtig weer dit voorjaar | |
7754 | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:32 |
Waarom zijn die dingen zo duur dan? In Duitsland worden ze ook gevangen en kosten ze een fractie van wat ze hier kosten. | |
Ole | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:33 |
Dat zei ik ook al van de week! Terwijl ze nu meer mogen vangen. Iig heb ik er ook weer zin in! | |
Pietverdriet | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:35 |
De haring die wij eten wordt allemaal in scandinavie gevangen, noorse kust, kattegat. Heb zwaar het vermoeden dat het allemaal gelul is om de prijs op te drijven. | |
Hyperdude | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:36 |
En dan de oude voorraad nog maandenlang tegen "Nieuwe haring" prijzen aan onwetenden versjacheren. ![]() Haring kan prima zijn; maar die "Nieuwe Haring" is 90% marketing BS. | |
joekeloekes | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:40 |
Als je een lekkere haring wil eten dan wacht je even lekker tot wat later in het seizoen, dan hebben ze zich volgevreten en zijn ze lekker vet. Dan moet je nog wel een leverancier hebben die je nieuwe verkoopt en geen oude rommel. Ik vind haring erg lekker maar door de troep die ze meestal verkopen en de fantasieprijzen is het al jaren geleden. | |
Pietverdriet | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:47 |
Mijn vuistregel voor het eten van haring: 1. Koop de haring waar de haring voor je neus wordt schoongemaakt. Als de haring schoongemaakt klaar ligt in grote RVS schalen, loop dan door. 2. Staan er mensen in de rij te wachten op hun haring, is dat positief 3. Proef kritisch, zonder uitjes, nieuwe haring hoort zacht te zijn, vet, van binnen licht roze, niet oud roze. | |
Yi-Long | zaterdag 4 juni 2011 @ 11:11 |
Omdat Nederlanders zo idioot zijn om gewoon alles te betalen wat men ervoor vraagt. 6 euro per uur om te parkeren? Mjah, vervelend maar het moet maar...(!) 7 euro voor een Mac-menu!? Tja, het is wel een grote beker met water-siroop, aardig wat gefrituurde frietjes, en een lauwe hamburger, dus dat is een mooie prijs...(!), 2 euro voor een rauw visje en wat uitjes? Ach, is lekker toch!? (!) Je betaalt hier zelfs 50ct om even ergens naar de WC te mogen, of om een mini-bakje saus bij je menu te krijgen...(!) ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 4 juni 2011 @ 11:29 |
Nederlanders klagen daar wel over, maar snappen het idee van stemmen met je Euro/voeten niet. Ze klagen over de prijzen in de horeca, maar gaan er wel heen. | |
Yi-Long | zaterdag 4 juni 2011 @ 11:43 |
Yeah, I know.... ... kut is dat. Die eikels verpesten het voor iedereen. | |
golfer | zaterdag 4 juni 2011 @ 13:03 |
En kijk of de visboer met latex-handschoenen aan werkt. | |
RobinOok | zaterdag 4 juni 2011 @ 13:09 |
Ja, bah, daar hou ik ook niet van. Eten aanraken met latex handschoenen, brrrr. Ik gruwel al als ik eraan denk. | |
rubje | zaterdag 4 juni 2011 @ 13:44 |
En dat vermoeden heb ik ook al een tijdje ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 4 juni 2011 @ 14:38 |
Liever dat dan dit
| |
Isegrim | zaterdag 4 juni 2011 @ 17:37 |
WTF? ![]() Maar haringtijd. ![]() | |
7754 | zaterdag 4 juni 2011 @ 21:36 |
DIe viskar waar ik wel eens haal, die draagt latex handshoen inderdaad, maar hij rekent ook met die hand af. | |
PaarsBeestje | zaterdag 4 juni 2011 @ 21:39 |
Ugh, ik heb dat met slagroomtruffels gehad bij de plaatselijke bakker. Toen ik haar erop aansprak, was ze nog beledigd ook, want 'zo deed ze het altijd'. ![]() | |
RobinOok | zaterdag 4 juni 2011 @ 21:41 |
Je had die marsepein wel aangepakt als ie handschoentjes had aangehad en met handschoenen aan zijn puistenkop had gekrabt? ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 4 juni 2011 @ 22:13 |
Nee, ik heb het gewoon over hygiene | |
LeeHarveyOswald | maandag 6 juni 2011 @ 09:46 |
Dan doet mijn schaafijssurinamer hier op de hoek van de markt het beter. Komt een jochie aanlopen, die zn hand op het blok ijs neerlegt. Met mooi surinaams accent zegt hij "Jongen doe dat nooit meer, dat is etenswaar, mensen moeten dat nog eten en ik weet niet waar jij met je handen allemaal geweest bent!". Moeder van het jochie diepst beledigt, en schaafijsman schaaft een centimeter van zn ijs af ![]() | |
LeeHarveyOswald | maandag 6 juni 2011 @ 11:42 |
Overigens ben ik het met de OP eens dat ze ieder jaar 'de mooiste haring ooit' hebben gevangen, en dat hij ieder jaar iets duurder is. En dat het AD ieder jaar dezelfde winkels in zn top 10 zet in de haringtest. | |
RobinOok | maandag 6 juni 2011 @ 15:26 |
Oh, ik ben geen expert, heb ook niks met haring, maar in mijn beleving verandert het wel. Soms is ie niet zo vet, soms wat klein, soms is er niet veel. Van die dingen. Kan iemand even 25 jaar ANP persberichten achter elkaar zetten? ![]() | |
Ole | maandag 6 juni 2011 @ 15:34 |
Voor zover ik me herinner was hij vorig jaar later omdat het te koud geweest was. Ook minder vet Maar ik zoek even! | |
Ole | maandag 6 juni 2011 @ 15:36 |
Vorig jaar ( nos.nl)
| |
RobinOok | maandag 6 juni 2011 @ 15:50 |
Aha! niet zo supervet als vorig jaar, maar is het "een prima vis". de vissen dit jaar opvallend groter zijn dan voorgaande jaren. ![]() | |
golfer | maandag 6 juni 2011 @ 17:14 |
2009:2008: 2006:
| |
RobinOok | maandag 6 juni 2011 @ 17:23 |
I rest my case: niet ieder jaar hetzelfde. :-) Bedankt, Golfer en Ole! ![]() | |
borisz | maandag 6 juni 2011 @ 18:38 |
Haring ![]() | |
Rickocum | dinsdag 7 juni 2011 @ 15:15 |
Ik ga vanmiddag wat nieuwe halen. | |
HAL9000S | dinsdag 7 juni 2011 @ 15:22 |
Ik vond 'm een stuk minder zacht dan ik verwacht had. Redelijk stevig qua structuur, wel lekker zacht van smaak. Maar hij smolt niet weg op m'n tong zeg maar. | |
Ole | dinsdag 7 juni 2011 @ 15:25 |
Ik heb zin in Hááááring!!!! | |
golfer | dinsdag 7 juni 2011 @ 17:32 |
Morgen maar eens even er eentje halen bij een stalletje. ![]() | |
Rickocum | dinsdag 7 juni 2011 @ 17:34 |
Okay hij wordt nu geprepareerd! | |
golfer | woensdag 8 juni 2011 @ 15:13 |
Net dus de eerste van dit jaar op. Smaakte prima. Zit goed in het vet, mooi rood van binnen. ![]() | |
Erasmo | woensdag 8 juni 2011 @ 16:42 |
De vissers krijgen 90 cent voor een kilo haring, dus dat valt hartstikke mee. Overigens wordt nog steeds van het grootste gedeelte van de haring vismeel gedraaid. | |
Pietverdriet | woensdag 8 juni 2011 @ 16:51 |
Om zo van goddelijk lekkere haring smerige kweekzalm te maken. Geloof dat ze van 7 kilo haring op die manier 1 kilo zalm maken. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 8 juni 2011 @ 17:01 |
Dat ze daar de bijvangst niet voor gebruiken... | |
Pietverdriet | woensdag 8 juni 2011 @ 17:04 |
Daar zit vaak een quota op, dus bv de bijgevangen schol of ondermaats gaat hup, dood overboord. Waanzin is het. | |
golfer | woensdag 8 juni 2011 @ 17:05 |
Over die waanzin van de bijvangst: http://www.fishfight.nl/ | |
LeeHarveyOswald | woensdag 8 juni 2011 @ 17:13 |
Het "Vissers willen het niet" uit dat filmpje betwijfel ik. Als je de bijvangst overboord flikkert is er meer ruimte voor vis die meer opbrengt.. | |
golfer | woensdag 8 juni 2011 @ 18:24 |
Als je je even wat meer verdiept in die aktie en de bijbehorende TV-programma's van Hugh opzoekt zal je zien dat de vissers het zelf echt verschrikkelijk vinden. Het heeft namelijk te maken met de Europese visquota. Als je als visser bijvoorbeeld aan je kabeljauwquotum zit ben je gedwongen, terwijl je op een andere vissoort vist, om alle kabeljauw die je als bijvangst binnenkrijgt overboord te kiepen (meestal dood). Dat geldt dus voor alle vissoorten waarvan je als visser aan je quotum zit. | |
Isegrim | woensdag 8 juni 2011 @ 18:29 |
![]() | |
Rickocum | woensdag 8 juni 2011 @ 18:31 |
Ik heb er vandaag weer 4 opgekaand, gisteren 2 ![]() Ze zijn heerlijk mooi en rood van binnen, zoals het hoort ![]() | |
golfer | woensdag 8 juni 2011 @ 18:33 |
Dat mag in het huidige systeem dus (nog) niet. | |
Maria2.0 | woensdag 8 juni 2011 @ 18:34 |
Gister 2 gehaald, eentje was perfect, de ander toch iets minder. Vandaag weer 2 gehaald, de eerste is net op. Ik hou normaal niet zo van haring maar deze was tongstrelend ![]() | |
Griebus | woensdag 8 juni 2011 @ 21:52 |
Dat is er zo fout aan bij onze visboer op de Jan Evertsenstraat. Het probleem is dat die neppe boer gewoon de haringen weet te verkopen en dit dus nooit gaat veranderen. En tja met een zoot uitjes en/of zuur merk je er niks meer van ![]() | |
AMAR420 | woensdag 8 juni 2011 @ 23:52 |
geef mij dan toch maar een bakje kibbeling | |
golfer | donderdag 9 juni 2011 @ 00:36 |
En wat heeft dat met haring te maken ![]() | |
Ole | donderdag 9 juni 2011 @ 05:19 |
anyway... mijn stamkroeg had heeerlijke haring! | |
popolon | donderdag 9 juni 2011 @ 05:38 |
Elk jaar weer rond deze tijd lees ik deze topics. Maar weer snel naar The Dutchstore even wat ingevroren haringen scoren. ![]() De pickled herring in glazen potten die uit Canada komen zijn ook zeker goed te eten, maar smaakt niet echt naar 'Hollandse haring'. Maar daarom niet perse slecht, integendeel. Maar er gaat niks boven een net schoongemaakte vd viskraam. | |
Ole | donderdag 9 juni 2011 @ 05:45 |
Half jaartje geleden ingevroren haringen meegenomen naar Spanje Goed te doen hoor! | |
golfer | donderdag 9 juni 2011 @ 15:32 |
Vanmiddag stak er plotseling weer eentje over bij de visstal. Heb mij er maar weer over ontfermt. ![]() | |
Farenji | donderdag 9 juni 2011 @ 18:14 |
Zojuist de eerste haringen (vier stuks!) van dit jaar gegeten, ik vond ze erg lekker. Mooi vet, zacht, en heerlijk van smaak. Er zijn weinig dingen waar ik zo gelukkig van word om te eten als goede haring. ![]() | |
PLAE@ | vrijdag 10 juni 2011 @ 00:55 |
Ik durf het niet in m'n mond te stoppen ![]() | |
Maria2.0 | vrijdag 10 juni 2011 @ 15:31 |
Zojuist weer 3 stuks meegenomen van de visboer ![]() | |
golfer | vrijdag 10 juni 2011 @ 15:58 |
Ook maar weer 2 stuks aangeschaft bij de kar. ![]() | |
HAL9000S | vrijdag 10 juni 2011 @ 15:59 |
Hier in Utrecht bij fishes zijn ze echt heerlijk en boterzacht.... 5 stuks voor een tientje ![]() | |
Jarno | vrijdag 10 juni 2011 @ 16:04 |
Nog niet gehad helaas, morgen maar eens snel wat halen... | |
golfer | vrijdag 10 juni 2011 @ 16:08 |
Duur. Ik betaal voor eren losse hier 1,95 en de aanbieding is 5 voor 7,50. ![]() | |
Lonaa | vrijdag 10 juni 2011 @ 16:10 |
Hier waren ze ook lekker, 3 voor 5 euro. ![]() | |
Isegrim | vrijdag 10 juni 2011 @ 17:56 |
Fishes. ![]() | |
RobinOok | vrijdag 10 juni 2011 @ 18:06 |
Onzin! Laat ze maar lekker wegblijven. | |
Isegrim | vrijdag 10 juni 2011 @ 18:20 |
Niks onzin. Ze verkopen de enige echt duurzame tonijn in blik. ![]() | |
HAL9000S | vrijdag 10 juni 2011 @ 18:31 |
Ja daar zijn ze volop bezig met duurzaamheid.... je kan er geen paling meer krijgen. | |
RobinOok | vrijdag 10 juni 2011 @ 18:37 |
Net zo duurzaam als de vis van AH ja. | |
HAL9000S | vrijdag 10 juni 2011 @ 18:46 |
Oké. | |
Yvesss | vrijdag 10 juni 2011 @ 18:46 |
Hier in Utrecht zit een viszaak met nogal wat pretenties. Ze halen ongevraagd de staart eraf, daar heb ik een hekel aan. Ze vragen 2,50 per stuk, daarvoor krijg je een heleboel graten. Dusdanig veel, dat ik de tweede gewoon heb weggegooid. | |
Isegrim | vrijdag 10 juni 2011 @ 18:50 |
Bron? Hun tonijn is individueel gevangen en heeft MSC-keurmerk. Ook onafhankelijke bronnen beschouwen het als 1 vd weinige duurzame tonijnproducten. | |
Isegrim | vrijdag 10 juni 2011 @ 18:50 |
En terecht. | |
HAL9000S | vrijdag 10 juni 2011 @ 18:56 |
Welke zaak is dat? | |
RobinOok | vrijdag 10 juni 2011 @ 19:01 |
Mening. (en een beetje gebaseerd op dit draadje: http://www.foodlog.nl/neppers/bericht/msc_met_een_krijtje/ ) | |
Yvesss | vrijdag 10 juni 2011 @ 19:02 |
Welke zaak dat is? Ik zal niet gelijk de naam noemen, maar zoek het in Overvecht. Ze stonden 1 of 2 jaar geleden in de AD top tien. Het kan altijd een momentopname zijn, ik heb ze zelf niet gehaald en ik weet niet welk personeelslid de haringen heeft schoongemaakt. Ik ga zelf ook geen haringen halen voor 2,50 per stuk. Maar op deze manier waren ze nog geen euro waard. | |
HAL9000S | vrijdag 10 juni 2011 @ 19:03 |
Ah ja, Volendam is dat toch? 2 jaar terug stonden ze inderdaad in de top 10 maar zo geweldig vind ik hun haring ook niet. | |
Yvesss | vrijdag 10 juni 2011 @ 19:06 |
Wat je zegt. Bovendien heb ik een hekel aan visboeren in zo'n mall-achtige setting. Ga lekker kibbeling bakken (die ook idioot duur is). | |
Freak188 | vrijdag 10 juni 2011 @ 19:52 |
En de haring van vorig jaar is altijd minder vet en minder lekker (dat gaan ze dus ook zeggen over deze haring, in 2012). | |
Yvesss | vrijdag 10 juni 2011 @ 20:09 |
Nu vertelde mijn visboer me dat hij na dit weekend een andere 'batch' haringen had. Dat zei hij afgelopen Woensdag. Die haringen werden nu pas verwerkt en ingevroren, dat soort dingen. Nieuwere Hollandsche Nieuwe dus. Het zou zomaar waar kunnen zijn. Ik weet niet precies hoe het zit met het vangseizoen, maar deze vissen hebben iets langer rondgezwommen. Ik ben benieuwd. De visboer zelf ook trouwens. Hij klonk oprecht. Ik weet het Dinsdag. | |
Smart_ass | vrijdag 10 juni 2011 @ 20:59 |
Ik heb laatst weer eens lekker een haring gegeten, ¤2,50 per stuk! Belachelijk duur vond ik. Maar wel erg lekker. ![]() | |
Erasmo | vrijdag 10 juni 2011 @ 21:24 |
En terecht, het vangen en kweken van paling is behoorlijk schadelijk voor de nu al zeer lage visstand. Als de vis niet voor je ogen word gefileerd is hij sowieso al aan het ranzig worden door bederf. | |
Yvesss | vrijdag 10 juni 2011 @ 21:43 |
Nou, bederf, niet al te zwart/wit. Er is niet zoveel mis met het fileren van een gekoelde plate haringen voor eters die tussen de middag komen. Ik ga altijd om 10:00 uur, dan krijg je idd vers van het mes. Maar om tussen de middag 300 haringen in 3 kwartier live schoon te maken? Dat is toch niet te doen? Dus dan toch maar de gekoelde plate. Overigens is de plate zo leeg, als je om 15:00 nog een haring wil, krijg je nul op het rekest. Volgens mij gaat het mis als deze meuk een halve laat staan een hele dag bewaard wordt. Maar dat proeft eenieder toch wel? | |
#ANONIEM | vrijdag 10 juni 2011 @ 21:47 |
Zacht van smaak misschien, maar niet te zacht van textuur. Een haring moet wel een bite hebben. Laten we het 'al dente' noemen. | |
Yvesss | vrijdag 10 juni 2011 @ 22:01 |
"Al Dente?" Nou, daar hoef je nu net geen moeite voor te doen. Nee, een Al Dente haring lijkt me niets. Die heb ik al gehad. Nog wat graten erbij s.v.p? Door dit soort loze uitspraken gaat onze echte haringcultuur teloor. | |
Griebus | vrijdag 10 juni 2011 @ 22:03 |
Maar dan is het dus al te laat. De visboer moet dat in de gaten houden en niet gewoon die bak willen verkopen. | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 10 juni 2011 @ 22:10 |
al 2 gehad. Mnomnomnom ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 10 juni 2011 @ 22:15 |
Stel je niet aan met je haringcultuur. Ik vind dat een haring niet zacht moet zijn zoals Piet 'm kennelijk graag heeft. Natuurlijk moet ie niet 'al dente' zijn als pasta, maar een beetje een bite mag ie best hebben. | |
Yvesss | vrijdag 10 juni 2011 @ 22:20 |
Hoeveel te laat? 30 seconden? 5 minuten? Waar ligt dat omslagpunt? Als je reëel bent heeft elke visboer zo'n schaal. Geeft niet, als hij er maar snel doorheen gaat. Ach, ik weet het ook niet. Er zal best wat viespeukerij plaatsvinden bij diverse visboeren. Oude voorraad met nieuwe mengen enzo, in de kofferbak van de Ford Focus. Gewoon afgaan op de smaak. Haring is eigenlijk een redelijk simpel product. Of het is heel erg lekker of totaal niet. Er is geen ruimte voor tussenweg. Daarom is de AD test altijd een beetje een aanfluiting. Daar is wél een tussenweg. Onder de 7 is het afzeikerij. Die test klopt niet, ik heb bepaalde gerenommeerde viskarren al 15 jaar niet voorbij zien komen. AD-test is leuk om te lezen mede door de cabaretier die de stukjes schrijft, maar verder a serious piece of shit. | |
golfer | vrijdag 10 juni 2011 @ 23:06 |
Maak er nou geen wetenschap van. Verse Hollandse nieuwe vers uit het vaatje en vers terplekke schoongemaakt is echt wel te onderscheiden van fabrieksmatig al bewerkte (supermarkt)haringen of een al kant en klare haring die al in de schaal ligt bij een visboer. Dat proef je en vooral: dat ruik je meteen. | |
Erasmo | vrijdag 10 juni 2011 @ 23:15 |
Dat valt hartstikke mee, mijn visboer heeft hem in pakweg 15 seconden gefileerd. | |
Oksel | vrijdag 10 juni 2011 @ 23:21 |
Ik wil morgen haring. | |
golfer | zaterdag 11 juni 2011 @ 00:04 |
ga naar een goede stal en laat hem ter plekke voor je klaar maken. Succes ermee. ![]() | |
ausweiss | zaterdag 11 juni 2011 @ 01:58 |
Ze zijn heerlijk. Vandaag een schaaltje van 10 gehaald hier in Vlaardingen bij van Warmelo en vd drift. Ik vond de prijs best meevallen 1,30 per stuk. De kat was vandaag ook weer in opperbeste stemming, Hij heeft heeft gewoon een halve haring weg zitten kanen. | |
MacBright® | zaterdag 11 juni 2011 @ 02:12 |
Goed idee. Het weekend even op Scheveningen een paar harinkjes gaan happen. | |
golfer | zaterdag 11 juni 2011 @ 02:15 |
Simonis! | |
Isegrim | zaterdag 11 juni 2011 @ 10:41 |
Ik zie weinig onderbouwing eerlijk gezegd. En ik zie ook niet hoe je op verse vis of kibbeling een sticker zou moeten plakken. ![]() ![]() ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 11 juni 2011 @ 11:18 |
Daarnaast is de tonijn van Fishes ook veel lekkerder dan andere bliktonijn. Er komt een mootje tonijn uit, en geen hand kattenvoer. Het heeft structuur. Als je het zo uit het blik in de salade zou gooien, dan zit er 1, misschien 2 grote stukken tonijn in je salade. | |
Isegrim | zaterdag 11 juni 2011 @ 16:23 |
Vandaag een lekkere, zeer verse haring gegeten bij Gundlach op de markt op de Binnenrotte (eerste Gundlach-kraam, er zijn er twee; 'Gundlach' en 'Robert Gundlach'). "Gekaakt op zee en niet aan land" aldus de visboer, al weet ik niet wat voor verschil dat maakt (versheid denk ik?). | |
uniekhoorn | zaterdag 11 juni 2011 @ 16:32 |
Eindelijk ook gegeten... en ik maar denken dat het weer eens overdreven was hoe lekker ze zijn maar ze zijn echt heel erg lekker! ![]() Hier in Leek betalen we 1.90 per stuk en 4 voor 7E | |
Isegrim | zaterdag 11 juni 2011 @ 16:34 |
Wij betaalden ¤ 1,50 per stuk bij Gundlach. ![]() | |
7754 | zaterdag 11 juni 2011 @ 21:07 |
Dure dingen, maar wel lekker. Krijg trek. | |
Isegrim | zaterdag 11 juni 2011 @ 21:23 |
Duur? ![]() | |
7754 | zaterdag 11 juni 2011 @ 21:36 |
1,50 / 2 euro voor een visje vind je goedkoop? | |
Isegrim | zaterdag 11 juni 2011 @ 21:40 |
Ik vind het niet duur in elk geval. Wat is nou anderhalve euro? | |
borisz | zaterdag 11 juni 2011 @ 21:45 |
Ik had ze voor 2 en 1,95 | |
Ole | zaterdag 11 juni 2011 @ 21:49 |
In Amsterdam is ie altijd het duurst ![]() Weet iemand al wanneer de AD test verschijnt? | |
7754 | zaterdag 11 juni 2011 @ 21:51 |
Wat is nou 1 haring? Twee happen, weg.. | |
7754 | zaterdag 11 juni 2011 @ 21:51 |
Die haringen van 4 euro per stuk zijn de beste. | |
#ANONIEM | zaterdag 11 juni 2011 @ 21:55 |
Je krijgt er gratis wormen bij. | |
7754 | zaterdag 11 juni 2011 @ 21:55 |
wormen? | |
#ANONIEM | zaterdag 11 juni 2011 @ 21:58 |
http://nl.wikipedia.org/wiki/Anisakis | |
7754 | zaterdag 11 juni 2011 @ 21:59 |
Sinds 1968 zijn de Nederlandse vissers verplicht rauwe vis, dus ook haring, een etmaal bij -20 °C te bewaren of gedurende een bepaalde tijd in een zure marinade te leggen. Hierdoor wordt anisakiasis (haringwormziekte) in Nederland vrijwel niet meer aangetroffen. In landen waar veel rauwe vis wordt gegeten, zoals Japan, komt anisakiasis nog geregeld voor. Nergens last van dus. | |
Erasmo | zaterdag 11 juni 2011 @ 22:02 |
En dan durven ze hem nog in stukken te hakken ook ![]() Nog best lastig om een goede haringkraam tussen al die toeristententen te vinden daar. | |
#ANONIEM | zaterdag 11 juni 2011 @ 22:04 |
Die zogenaamde nieuwe haring is dus al ingevroren geweest. | |
Ole | zaterdag 11 juni 2011 @ 22:04 |
Als je hem lang genoeg buiten de koeling legt krijgt ie wel een ander soort wormen hoor ![]() | |
Erasmo | zaterdag 11 juni 2011 @ 22:06 |
Wat jij zoekt is groene haring. | |
7754 | zaterdag 11 juni 2011 @ 22:06 |
Lekker Ole.. just heerlijk.. | |
#ANONIEM | zaterdag 11 juni 2011 @ 22:13 |
Ik zoek helemaal niks, de haring wordt ingevroren en is dus niet nieuw meer. | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 11 juni 2011 @ 22:19 |
Hier 1,80 en het was een mindere kwaliteir dan ik eerder ophad. | |
golfer | zaterdag 11 juni 2011 @ 23:14 |
Psst... bijna al het vlees en alle vis dat je eet is ingevroren geweest. En ingevroren betekent niet dat iets niet meer nieuw is, want ze worden meteen aan boord al ingevroren. Ze zijn pas niet nieuw meer als je ze na ontdooiing opnieuw zou invriezen. | |
popolon | zondag 12 juni 2011 @ 00:00 |
Ja da's al jaaaaren zo. | |
#ANONIEM | zondag 12 juni 2011 @ 00:03 |
Dan kun je toch gewoon het hele jaar vers ontdooide nieuwe haring eten? | |
Isegrim | zondag 12 juni 2011 @ 00:08 |
Die zijn opnieuw ingevroren, gok ik. ![]() | |
NDAsilenced | zondag 12 juni 2011 @ 00:19 |
De haring van vorige jaar was juist wat minder vet dan gewenst, dat heeft ook in de krant gestaan, spits/metro/pers | |
golfer | zondag 12 juni 2011 @ 01:00 |
Vanavond een uitzending (herhaling?) van Klootwijk aan Zee over haring. Nederland 2. 21:05 | |
Culthit. | zondag 12 juni 2011 @ 01:01 |
3 voor ¤6,60 ![]() Maar waren wel lekker. | |
Isegrim | zondag 12 juni 2011 @ 01:06 |
Bedoel je dan zondagavond? ![]() | |
golfer | zondag 12 juni 2011 @ 01:17 |
Yups. ![]() | |
Isegrim | zondag 12 juni 2011 @ 01:20 |
Ok! | |
Zeepvloertje | zondag 12 juni 2011 @ 01:24 |
Ik kocht laatst een broodje haring met uien voor 2.50. Zeker duur, maar het was wel lekker. Ik las trouwens net dat sommige boeren ook nog hun oude haring verkopen. Als ik vraag om een broodje haring, dan moet ik toch verwachten dat ze van de nieuwste batch verkopen toch? | |
NDAsilenced | zondag 12 juni 2011 @ 02:10 |
Vraag om een "broodje nieuwe", | |
Farenji | zondag 12 juni 2011 @ 02:23 |
Bij schmidt zeevis in rdam betaalde ik 2.25 per haring. Boeien. Je weet daar wel zeker dat je kwaliteit krijgt. Je hebt ook van die zaken die adverteren met: "bij ons is de haring het hele jaar vers!" ![]() ![]() En er zijn ook genoeg mensen die het verschil niet proeven tussen een oude traanharing en een verse kwaliteitsharing. | |
Culthit. | zondag 12 juni 2011 @ 22:42 |
Voor goed eten ben ik wel bereid meer te betalen. ![]() | |
Stokstaart | maandag 13 juni 2011 @ 23:38 |
Vandaag bij de viszaak van Waasdorp Rotterdam (welke in tegenstelling tot de snackbar wél van goede kwaliteit is) mn eerste gehapt. Stevig van structuur, smelt niet op de tong maar wel lekker vet. Bijzonder goed te eten ![]() | |
rechtsedirecte | dinsdag 14 juni 2011 @ 08:51 |
en dat is maar goed ook want een deel van mijn vakantiebudget gaat op aan haring...vanaf het moment dat ik in Augustus op Schiphol uit het vliegtuig stap is het toch wel om de dag een harinkie happen, maar ja, ik kom dan ook van oorsprong uit de haringstad | |
robel | dinsdag 14 juni 2011 @ 13:11 |
Wie weet waar je in de buurt van Leiden goedkope haring kan kopen? Is het niet mogelijk om zelf bij de visafslag een emmertje te kopen? Wie weet of de haringen bij de Lidl, Aldi en AH te pruimen zijn? | |
Erasmo | dinsdag 14 juni 2011 @ 13:27 |
Hebben ze in Leiden wel een visafslag dan? ![]() Nee nee en nee. | |
Weltschmerz | dinsdag 14 juni 2011 @ 13:32 |
Je kunt bij een kraam toch ook wel zo'n emmertje krijgen? Toen ik student was deed ik dat heel vaak, nog niet eens half zo duur en het schoonmaken is zo gepiept als je eenmaal de slag te pakken hebt. Bovendien vond ik ze lekkerder worden als ze nog even een dagje extra in de emmer stonden. | |
Curiosity | dinsdag 14 juni 2011 @ 14:03 |
Gisteren 3 stuks gegeten á 1,90 stuk bij Tuyp in Schiedam, ze waren heerlijk, mooi rood van binnen. | |
Isegrim | dinsdag 14 juni 2011 @ 17:45 |
Ik vind die snackbar wel okay eigenlijk. ![]() ![]() | |
Griebus | dinsdag 14 juni 2011 @ 19:09 |
Hoeveel haringen zitten er in een emmertje/tonnetje? Want vind ik wel een keer leuk om te proberen en met anderen een proeverijtje te houden ![]() | |
Erasmo | dinsdag 14 juni 2011 @ 19:42 |
Ligt er maar net aan hoe groot het tonnetje is ![]() | |
Weltschmerz | dinsdag 14 juni 2011 @ 19:49 |
Ik haalde ze altijd bij de marktkraam die ook op niet marktdagen stond en die had volgens mij twee soorten emmertjes. Ik denk de kleinste met 10 of 15, zoiets. Ik neem aan dat je nu wel instructievideotjes kunt vinden van hoe je ze schoonmaakt, ik heb het toen van mijn inmiddels ex geleerd en als je er eenmaal twee gedaan hebt ben je zo door de hele emmer heen. Het is een handigheidje. | |
Stokstaart | dinsdag 14 juni 2011 @ 20:08 |
Ik kan je nu een paar uitermate ranzige ervaringen vertellen, maar dat doe ik niet. | |
Maria2.0 | dinsdag 14 juni 2011 @ 20:34 |
Vandaag een broodje gehapt in Harderwijk. Lekkere smaak, heerlijk zacht, helaas niet al te best schoongemaakt. Ik vond iets teveel graatjes naar mijn zin. | |
Yvesss | dinsdag 14 juni 2011 @ 20:51 |
Die graatjes hè, dat is toch essentieel. Dat kan de meest perfecte haring bederven. Ik kan best tegen graten, ik eet vis het liefst met huid en kop maar in het geval van haring wil je dat net niet. | |
Erasmo | dinsdag 14 juni 2011 @ 20:55 |
Het scheelt dat bij haring de kleine graatjes zo zacht zijn dat het geen enkel probleem is. | |
Yvesss | dinsdag 14 juni 2011 @ 20:59 |
Ja, die kleintjes zitten er altijd in. Geen probleem. Het gaat om de visboer die de wat grotere vergeet. En die zijn wel aardig hinderlijk in de haringbelevenis. Een first-taster is gelijk genezen, ik laat een dergelijke kar of tent voor eeuwig links liggen. | |
Oceanonix | woensdag 15 juni 2011 @ 08:36 |
Afgelopen vrijdag 2,20 betaald voor een HN. Helaas vol graat. (viskar in Den Dolder) Gisteren 1,75 in de kantine. Ook deze met graat. Ondanks het slechte schoonmaken was het lekker. Het waren mooie dikke HN, mooi van kleur. | |
Tarado | woensdag 15 juni 2011 @ 09:27 |
vorige week 2,50 haringshop bij Haarlemmermeerstation Amsterdam, duur waren ze daar altijd al maar dit keer vond ik de haring ook niet eens lekker, beetje tranig | |
Fokatio | woensdag 15 juni 2011 @ 14:21 |
Als alle haring toch ingevroren is geweest, waarom kunnen ze dan niet het hele jaar hollandsche nieuwe ontdooien? | |
Pietverdriet | woensdag 15 juni 2011 @ 14:24 |
Dat gebeurd ook. | |
golfer | woensdag 15 juni 2011 @ 15:27 |
Net weer eentje naar binnen laten glijden bij de kraam en nog eentje voor vanavond meegenomen. ![]() | |
Curiosity | vrijdag 24 juni 2011 @ 10:19 |
Gisteren een haring en Corenwijn party gehad, 2 broodjes en 2 losse haringen gehapt, ze waren weer heerlijk. | |
Rickocum | vrijdag 24 juni 2011 @ 10:21 |
Hollandsche nieuwe, mede te identificeren aan de binnenkant van de haring? Over wat voor kleur hebben we het hier? Licht rose? Licht rood? DOnker rood? | |
golfer | vrijdag 24 juni 2011 @ 12:09 |
Lichte kleur van binnen is het beste. | |
Rickocum | vrijdag 24 juni 2011 @ 12:21 |
Ik ga zo denk ik maar effe wat halen ![]() | |
Rickocum | vrijdag 24 juni 2011 @ 12:21 |
Tot hoe lang duur het overigens voordat de 'versheid' weer er van af is? (dat de Hollandse Nieuwe niet meer de HN is ![]() | |
golfer | vrijdag 24 juni 2011 @ 12:32 |
http://www.schmidtzeevis.nl/html/haring_2007.html | |
rubje | zaterdag 9 juli 2011 @ 16:16 |
slechste en lekkerste haringen van Rotterdam-Centrum! ![]() | |
Rickocum | zaterdag 9 juli 2011 @ 16:17 |
Nou t was weer lekker mensen ![]() | |
rubje | zaterdag 9 juli 2011 @ 16:20 |
psssst![]() ![]() ![]() | |
Yvesss | zaterdag 9 juli 2011 @ 16:28 |
Ah, de AD haringtest. Ik weet het niet met die test, het is meer een jaarlijks stukje cabaret. | |
golfer | zaterdag 9 juli 2011 @ 16:37 |
Nieuwe haring met uitjes eten. Dan weet je echt niet hoe het moet. ![]() | |
golfer | zaterdag 9 juli 2011 @ 16:41 |
De volledige AD haringtest: http://www.ad.nl/ad/nl/66(...)ria/haringtest.dhtml | |
Ole | zaterdag 9 juli 2011 @ 16:41 |
Als het maar lekker is | |
Curiosity | zaterdag 9 juli 2011 @ 16:42 |
Je moet helemaal niets. ![]() | |
Yvesss | zaterdag 9 juli 2011 @ 16:45 |
Mwah, zeker in dit geval moet het wel. | |
golfer | zaterdag 9 juli 2011 @ 16:47 |
Om die bedorven smaak te verhullen zeker wel. ![]() | |
Yvesss | zaterdag 9 juli 2011 @ 16:52 |
Wel slaande op 'je moet helemaal niets' . Voor de smaaktest geen uitjes dus. Beetje verwarrend zo. Ik bestel ze best eens met uitjes. Daarvan klop je het grootste deel af. Hier en daar een stukje ui voor de bite is wel prettig. Ach, laat maar. Ik lul maar wat. | |
Buitendam | zaterdag 9 juli 2011 @ 16:54 |
Zijn er nu geen nieuwe haringen meer te krijgen? | |
golfer | zaterdag 9 juli 2011 @ 16:56 |
Ja hoor. Volop. Het hele jaar door. (ingevroren geweest). Alleen noem je na verloop van enige tijd geen Hollandse Nieuwe meer. ![]() | |
Yvesss | zaterdag 9 juli 2011 @ 16:56 |
Ze zijn altijd nieuw. Wat jij Nieuw noemt is de vangst van volgend jaar. Beetje een hype, het haringgedoe hoor. Maar wel leuk. | |
Buitendam | zaterdag 9 juli 2011 @ 17:04 |
Dat bedoel ik, eigenlijk. Hoe lang is de Hollandse Nieuwe nog te verkrijgen? | |
Yvesss | zaterdag 9 juli 2011 @ 17:05 |
Tijdens de reguliere openingstijden van de visboer. | |
Rickocum | zaterdag 9 juli 2011 @ 17:35 |
Officieel niet meer, maar laten we zeggen tot augustus. | |
Rickocum | zaterdag 9 juli 2011 @ 17:36 |
Duidelijk geen verstand van. Ze smaken toch echt anders in de winter. | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 9 juli 2011 @ 17:59 |
Ze liggen langer op vat dan de echte nieuwe. Daardoor zou er een meer uitgesproken smaak aan moeten zitten. Niet beter of slechter maar anders. Haring met uitjes ![]() | |
Sicstus | zaterdag 9 juli 2011 @ 23:07 |
Uitjes op een haring doen ![]() Dat is zoiets als ketchup op een biefstuk doen. | |
golfer | zaterdag 9 juli 2011 @ 23:13 |
Prima methode om ranzige ouwe haringsmaak en vooral -geur te verbloemen. ![]() | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 9 juli 2011 @ 23:38 |
Heerlijke combi. Ik heb alleen de eerste nieuwe los gegeten. Heerlijk ook ![]() | |
Curiosity | zondag 10 juli 2011 @ 10:48 |
Mijn visboer laat mij de keuze of ik wel of geen uitjes wil, dus hoezo iets verbloemen?. En laat ik het nu lekkerder vinden met een beetje ui, ergens anders eten ze het weer gesneden en met zuur, laat de mensen toch, als ze dit nu lekker vinden. Ik wist niet dat er een wet was op "hoe een haring te eten". | |
Tarado | zondag 10 juli 2011 @ 11:11 |
Groot gelijk je moet het eten zoals jij wilt, ikzelf vind het lekker met een snufje verse zwarte peper, uitjes en zuur zijn niet aan mij besteed | |
#ANONIEM | zondag 10 juli 2011 @ 11:12 |
Haring met Amsterdamse uitjes lijkt me niet zo een slechte combinatie. | |
Yvesss | zondag 10 juli 2011 @ 15:20 |
Ze zouden zelfs beter kunnen smaken vermits het nieuwe seizoen minder kan uitvallen. Die haringmarketing heb ik nu wel gehad. Net als dat gekwezel over die uitjes. Persoonlijk wil ik graag bij de eerste hap wat uitjes. Bij de tweede hap en het staartgepeuzel niet meer. Wacht jij ook met mosselen totdat de R in de maand is? [ Bericht 0% gewijzigd door Yvesss op 10-07-2011 15:31:57 ] |