abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 23 maart 2011 @ 17:42:54 #1
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_94518457


Liveblogs
NRC Liveblog - NOS Liveblog - Al Jazeera Liveblog - BBC Liveblog - FMCNL: mil. radiocommunicatie - Twitter
Streams
Al Arabiya - Al Jazeera Arabic - Al Jazeera English - BBC Arabic - CBS News - CNN - Euronews - Fox News
France24 - Libya 17 February - Sky News - CPS: meerdere streams op n pagina






SPOILER: meer foto's
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Kaarten:

Zie voor live-updates van deze kaart: the Guardian.
Reuters heeft een kaart van Libische bases, vluchtelingen, en protesten.
SPOILER: meer kaarten
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

SPOILER: eerdere topics
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Laatste Frontpage-nieuwsberichten:
Libi: Arabische interventie verwacht
Hillen: Deelname kost 20 miljoen euro
Libi: 'Nederland levert F-16's voor missie'
Libi: Amerikaanse F-15 gecrasht
Libi: China wil onmiddellijk bestand in Libi

Hoe beoordeel je bronnen?
Dingen die je kunt doen om de Libirs te steunen
Libi Fototopic
Waarom grijpen we in in Libi ?
Discussieer: Lange termijn geo-politieke effecten revoluties.
quote:
No-fly zone (NFZ)
Resolutie 1973 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties werd door de VN-Veiligheidsraad aangenomen op 17 maart 2011. Ze had betrekking op de situatie in Libi in verband met de opstand aldaar. De resolutie, die werd ingediend door Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Libanon stelde een vliegverbod boven Libi in en machtigde alle VN-lidstaten om, met uitsluiting van een buitenlandse bezettingsmacht op Libisch grondgebied, alle noodzakelijke maatregelen te nemen voor de bescherming van de burgerbevolking in Libi. Tien lidstaten van de Raad stemden vr de resolutie. Naast de drie indieners waren dit de Verenigde Staten, Bosni en Herzegovina, Colombia, Gabon, Portugal, Nigeria en Zuid-Afrika. Vijf landen onthielden zich van stemming, namelijk Rusland, China, Brazili, Duitsland en India.

Fases
• Fase 1: Uitschakelen van de luchtverdediging
• Fase 2: Monitoren van schendingen van de no-flyzone en van aanvallen op burgers

Belangrijkste punten van de Resolutie
Eist de onmiddellijke instelling van een staakt-het-vuren en een volledige stopzetting van het geweld en alle aanvallen tegen en misbruik van burgers;
Machtigt de lidstaten (...), hetzij nationaal handelend of door middel van regionale organisaties of regelingen, (...) om met aanvallen bedreigde burgers en bevolkte gebieden in Libi, met inbegrip van Benghazi, te beschermen met uitsluiting van een buitenlandse bezettingsmacht in welke vorm dan ook op enig deel van het Libische grondgebied;
Besluit een verbod in te stellen op alle vluchten in het luchtruim van Libi om burgers te helpen beschermen;
Besluit verder dat het verbod opgelegd bij paragraaf 6 niet van toepassing is op vluchten die uitsluitend humanitaire hulp als doel hebben, zoals het leveren of het vergemakkelijken van verlenen van bijstand, met inbegrip van medische benodigdheden, voedsel, humanitaire hulpverleners en bijstand in verband met, of voor het afvoeren van vreemdelingen uit Libi, is evenmin van toepassing op vluchten die door de paragrafen 4 of 8, noch op andere vluchten die noodzakelijk worden geacht door de staten die handelen onder de vergunning die is verleend in paragraaf 8 ten behoeve van de Libische volk, en dat deze vluchten worden gecordineerd met een mechanisme overeenkomstig met paragraaf 8;
Machtigt de lidstaten (...), hetzij nationaal handelend of door middel van regionale organisaties of regelingen, om alle nodige maatregelen te nemen om de naleving van het verbod op vluchten zoals zijn opgelegd in paragraaf 6 hierboven, zo nodig af te dwingen;
Beslist dat alle staten alle vliegtuigen die geregistreerd zijn in Libi of eigendom zijn van of gexploiteerd worden door Libische onderdanen of bedrijven de toestemming dienen te weigeren om van hun grondgebied op te stijgen, erop te landen, of over hun grondgebied te vliegen, tenzij de betreffende vlucht is goedgekeurd door de bij resolutie 1970 ingestelde commissie of in het geval van een noodlanding. (bron)
quote:
Landen die militaire steun verlenen:
• Belgi: stuurt zes F16 fighters, ook is de mijnenveger BNS Narcis in het gebied.
• Canada: stuurt zeven CF-18 fighters 140 soldaten naar de regio, het Halifax-class fregat HMCS Charlottetown is ook betrokken bij de operatie.
• Denemarken: stuurt zes F-16 fighters.
• Frankrijk: heeft Mirage en Rafale vliegtuigen op de bases Istres and at Solenzara gestationeerd. Tankvliegtuigen zijn gestationeerd op Istres. De anti-air destroyer Forbin is vlakbij het gebied. De carrier Charles de Gaulle wordt met haar volledige strike group naar de Libische kust uitgezonden. Tijdens een persconferentie werd gezegd dat er op dit moment (20-03) twintig vliegtuigen boven Libi actief zijn.
• Griekenland: stuurt vier F-16 fighters, twee fregatten en een AWACS.
• Itali: volgens het Pentagon nemen er elf fregatten deel aan de eerst aanvalsgolf.
• Nederland: Stuurt zes F-16's, een tanker en de Hr.ms. Haarlem, een mijnenveger.
• Noorwegen: stuurt zes F-16 fighters en een P-3 Orion surveillance vliegtuig. Hij kondigde ook aan humanitaire hulp te bieden.
• Qatar: volgens de Qatar News Agency zullen er tussen de vier en zes vliegtuigen (Mirages) meehelpen met het in stand houden van de no-fly zone boven Libi.
• Spanje: stuurt vier F-18 fighters, een tanker, one F100 frigate, one submarine and one P-3 Orion surveillance vliegtuig.
• Verenigde Arabische Emiraten: Heeft aangekondigd 24 vliegtuigen (Mirages en F-16’s) te zullen sturen.
• Verenigd Koninkrijk: Cameron heeft bevestigd dat Typhoon en Tornadofighters mee zullen participeren in de operatie, samen met tankers en surveillance vliegtuigen.
• Verenigde Staten: de VS hebben elf schepen uitgezonden, waaronder de carrier USS Enterprise. Ook worden doormiddel van Tomahawk-raketten SAM-sites uitgenomen. Volgens een woordvoerder van het Pentagon zijn er drie B-2 bommenwerpers en negentien F-16 en F-18 fighters actief boven Libi, als ook AC-130 PSYOP toestellen. Er zijn U-2 spionagevliegtuigen gestationeerd op Cyprus.

NAVO
• Heeft permanent AWACS vliegtuigen in de lucht, bemanningen worden geleverd door diverse lidstaten.

Landen die mogelijk de no-fly zone militair zullen steunen:
• Albanie: heeft bekend gemaakt klaar te zijn om te helpen.
• Jordani
• Kroati: heeft beloofd hulp te sturen, al dan niet militair.
• Saoedi-Arabie: Min. BuZa heeft bekend gemaakt mogelijk airstrikes uit te zullen voeren.
• Duitsland: schijnt indirect steun te gaan geven door posities in Afghanistan te gaan versterken, stuurt mogelijk AWACS-bemanningen. Ook wordt de campagne in Libi gecordineerd vanaf een militaire basis nabij Ramstein. (zie hieronder)
• Turkije: heeft bekend gemaakt de 'nodige voorbereidingen' te gaan treffen.
• Zweden: heeft aangegeven steun te zullen verlenen wanneer de NATO daarom vraagt. Stuurt humanitaire hulp.

Bases die in gebruik zijn:
• Duitsland: Ramstein - van hieruit wordt de operatie in Libi gecordineerd.
• Frankrijk: Istres, Solenzara, Saint-Dizier Robinson Air Base
• Griekenland: Souda, Aktion.
• Itali: Amendola, Aviano, Decimomannu, Gioia del Colle, Trapani, Pantelleria, Sigonella, Capodichino
• Spanje: Rota, Morn, Torrejn
• Verenigd Koninkrijk: RAF Akrotiri

Laatste update: 23-03, 00:37
quote:
Naamgebruik:
• Operation Mobile, Canada
• Opration Harmattan, Frankrijk
• Operation Ellamy, Verenigd Koninkrijk
• Operation Odyssey Dawn, Verenigde Staten

  woensdag 23 maart 2011 @ 17:43:41 #2
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_94518483
Duurde effe, m'n internet flikkerde eruit :').
pi_94518510
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 17:00 schreef yavanna het volgende:
Guardian

3.51pm: Right on cue, the Guardian's Chris McGreal has just emailed on the situation in Misrata.


Nearly 12 hours of allied air strikes have virtually wiped out Muammar Gaddafi's forces that were attacking the rebel-held town of Misrata and ended five days of bloody assault that cost nearly 100 lives. Mohammed Ali, an IT engineer at the town's main hospital, said that waves of air strikes which began shortly after midnight destroyed tanks and artillery that Gaddafi's army had been using to shell the heart of Misrata.

"The air strikes went on until 11.30 this morning. After that there was no shelling. We are very relieved. We are very grateful. We want to thank he world. The Gaddafi forces are scattered around. All that is left is the snipers and our fighters can take care of them," he
said.
Ali said that among the targets of the air strikes was a former hospital used by Gaddafi's army as a station for its tanks during its assault on Misrata. He said that the hospital was almost destroyed along with all the tanks during the coalition bombing attack. Ali said that the past five days of fighting left 94 people dead and more than 1,300 injured. About 60 civilians were among the dead, including whole families killed in their cars or homes.
Goed nieuws!
De nieuwe cordinaten die twitteraars doorgaven konden ze bij daglicht nog even checken.

Even bijlezen of men in Zintan nog leeft.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  woensdag 23 maart 2011 @ 17:44:49 #4
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_94518519
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 17:26 schreef svann het volgende:

[..]

Is dat zo?
Vlak voor de verkiezingen had de VK een zaterdagsmagazine met Roemer op de voorkant en een uitgebreid interview van een pagina of vijf.
'De pers' vond het gedoe rondom Cohen gewoon veel interessanter en 'de pers' besteedde idd relatief weinig aandacht aan Roemer. T linkse kerk, denk ik. ;)

En nu ga ik bijlezen. Leven er nog opstandelingen?
Dat was heel fijn voor de bekendheid van Roemer. Maar je kan beter wat vaker er met een redelijk formaat bericht erin komen dan een keer met een interview van een paar pagina's. Anders krijg je "de SP laat zo weinig van zich horen" naar je geslingerd. En onder de Volkskrantlezers zitten wel een hoop potentile SP-stemmers. Dat de Telegraaf niet zo veel aandacht aan Roemer gaf was natuurlijk al lang te verwachten, tenzij het is om hem af te kraken.

Maar ik ga nu een beetje off-topic, sorry. :@

Hebben de rebellen alweer een stad verovert eigenlijk of zijn die nog aan het organiseren?
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_94518560
Daar heb je gelijk in, Ugjerke. :Y
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_94518631
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 17:32 schreef Opa2012 het volgende:

[..]

Dat moet Roemer dan maar eens gaan doen. Wel met z'n eigen helicopter natuurlijk.
Net zoals zij dat deden bij Lockerbie?

Sowieso onderhandelen met terroristen :')
pi_94518667
Ik denk dat de meeste nederlanders al de rampen een beetje aan zich voorbij laten gaan.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  woensdag 23 maart 2011 @ 17:49:23 #8
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94518684
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 17:44 schreef svann het volgende:

[..]

Goed nieuws!
De nieuwe cordinaten die twitteraars doorgaven konden ze bij daglicht nog even checken.

Even bijlezen of men in Zintan nog leeft.
In Zintan zouden de rebellen Grad's hebben buitgemaakt en aan het terugschieten zijn.

Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94518715
NEW: Fierce fighting between pro- and anti-Gadhafi forces reported in Ajdabiya

Eindelijk. De rebellen rukken op. *O*
  woensdag 23 maart 2011 @ 17:50:34 #10
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_94518723
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 17:48 schreef svann het volgende:
Ik denk dat de meeste nederlanders al de rampen een beetje aan zich voorbij laten gaan.
De meeste mensen zijn alleen genteresseerd in het landelijke of regionale nieuws. Het buitenland zal ze aan hun reet roesten. In dat opzicht verschillen we niet veel met Amerikanen :').
  woensdag 23 maart 2011 @ 17:51:13 #11
104871 remlof
Europees federalist
pi_94518755
[12:41 p.m. Wednesday ET, 6:41 p.m. in Libya] In the last 24 hours, the international coalition has flown 175 sorties over Libya - 113 of them by U.S. planes, U.S. Rear Adm. Gerard Hueber said. He said the coalition has no indication that Libyan leader Moammar Gadhafi was complying with a United Nations mandate to stop attacks against civilians. Coalition forces are now focusing on applying pressure on Gadhafi's ground forces that are attacking civilians, Hueber said. That includes targeting Libya's mechanized forces and artillery and interdicting supply lines for "beans and bullets," he said.

The no-fly zone now spans Libya from east to west along its coastline, Hueber added.


bron: http://news.blogs.cnn.com(...)re-erupt-in-tripoli/
  woensdag 23 maart 2011 @ 17:51:21 #12
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94518759
Volgens mij niet. Vier dagen zijn voor het eerst terug enkele tanks gebombardeerd en afgelopen nacht voor het eerst flink gebombardeerd met tanks en gebouwen als doel.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_94518763
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 17:48 schreef svann het volgende:
Ik denk dat de meeste nederlanders al de rampen een beetje aan zich voorbij laten gaan.
Maar het is eerder een wereldramp, en de wereld denkt daar wel anders over. :{

En ik denk ook niet dat er veel Nederlanders aan boord waren van die vlucht.
  woensdag 23 maart 2011 @ 17:54:16 #14
2651 svann
night-hawk
pi_94518896
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 17:51 schreef vergezocht het volgende:
Maar het is eerder een wereldramp, en de wereld denkt daar wel anders over. :{

En ik denk ook niet dat er veel Nederlanders aan boord waren van die vlucht.
Heb ik een ramp gemist?
Begin net pas bij te lezen.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_94518942
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 17:54 schreef svann het volgende:

[..]

Heb ik een ramp gemist?
Begin net pas bij te lezen.
O nee, ik dacht dat je Lockerbie bedoelde. Uit 1988 je weet.
pi_94519164
Ben net erachter gekomen dat Lizabeth Taylor is overleden :'(
  woensdag 23 maart 2011 @ 18:02:07 #17
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94519208

Reportage exclusif de FRANCE 24 Zintan (Libye)
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_94519249
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 16:12 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

En dat doet ie door Zawya, Misrata en Zintan plat te bombarderen. :Y Dat is zeker alleen een beetje onvoorzichtig van hem.
Sinds wanneer mag je rebellen/strijdgroepen/terroristen niet meer bombarderen?

quote:
Ik dacht dat de Amerikanen collateral damage hadden uitgevonden.
Zij hebbe het idee de wereld in geholpen dat je een cleane oorlog zou kunnen voeren, wat natuurlijk niet waar is, en dat je dan heel af en toe toch wat morst, dat moest een naampje krijgen.

quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 16:19 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Dus omdat er eerder slechte oorlogen zijn gevoerd, mag ik nu niet voor een goede oorlog zijn?
Jawel, maar enthousiasme en naiviteit liggen dicht bij elkaar, en de vraag is of je een goede oorlog kan voeren vanuit dubieuze motieven.

Ik kijk met stijgende verbazing naar de propaganda die over ons uitgestort wordt, en met de Irak-oorlog in gedachten, hoe makkelijk de media en politici daarin meegaan. In het begin van de opstand werd er al gekopt met dat Ghadaffi steden liet platbombarderen, terwijl het om munitiedepots bleek te gaan. "Schieten op zijn volk", de eventuele aanwezigheid van wmd's is al genoemd, iets kritischer op wat er nou eigenlijk aan de hand is mag wel.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 23 maart 2011 @ 18:06:41 #19
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94519395
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:03 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Sinds wanneer mag je rebellen/strijdgroepen/terroristen niet meer bombarderen?

[..]
Dus de coalitie mag de terroristenbende van Ghaddafi gewoon bombarderen, we zijn het eens.
quote:
Zij hebbe het idee de wereld in geholpen dat je een cleane oorlog zou kunnen voeren, wat natuurlijk niet waar is, en dat je dan heel af en toe toch wat morst, dat moest een naampje krijgen.

[..]
Dat idee probeerden ze te verkopen voor de foute oorlogen van Irak en Afghanistan. Maar ik zie dat niet als argument om nu geen burgers te helpen.
quote:
Jawel, maar enthousiasme en naiviteit liggen dicht bij elkaar, en de vraag is of je een goede oorlog kan voeren vanuit dubieuze motieven.
Irak en Afghanistan? Nee, maar de motieven voor dit ingrijpen zijn niet dubieus, hoogstens hypocriet aangezien het westen heeft samengewerkt met de dictators.
quote:
Ik kijk met stijgende verbazing naar de propaganda die over ons uitgestort wordt, en met de Irak-oorlog in gedachten, hoe makkelijk de media en politici daarin meegaan. In het begin van de opstand werd er al gekopt met dat Ghadaffi steden liet platbombarderen, terwijl het om munitiedepots bleek te gaan. "Schieten op zijn volk", de eventuele aanwezigheid van wmd's is al genoemd, iets kritischer op wat er nou eigenlijk aan de hand is mag wel.
Dat zal allemaal best, maar dat is voor mij geen argument om de burgers van Misrata en Zintan niet te beschermen.

Discussie verder: Waarom grijpen we in in Libi ?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94519454
Ik snap de TT niet, betekent het dat de rebellen al hebben gewonnen?
  woensdag 23 maart 2011 @ 18:09:02 #21
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_94519472
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:08 schreef vergezocht het volgende:
Ik snap de TT niet, betekent het dat de rebellen al hebben gewonnen?
Nee, dat ze een interim-reging aan het vormen zijn.
pi_94519489
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:09 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Nee, dat ze een interim-reging aan het vormen zijn.
Het is geen regering als het geen macht heeft.

Eerst moeten ze de oorlog zien te winnen.
pi_94519715
ik vind het jammer dat Rozenthal de hele missie uit zijn verbanden scheurt. Het is de bedoeling om ENKEL de bevolking te beschermen tegen troepen van zowel khadaffi als rebellen. Er zijn geen gevallen bekend van dat rebellen bevolking vermoord, maar dit is wel zo bij khadaffi die gewoon zijn volk bombardeert en mensen zonder wapens laat neerschieten.

Wij mogen geen invloed hebben in het ontstaan van het nieuwe regime van het land en ook zeker niet met het aftreden van Gadhaffi. wij zijn er enkel om er voor te zorgen dat de bevolking ongedeerd blijft in deze oorlog door al het niet-precieze en zware geschut uit te schakelen. Luchtaanvallen dus!
pi_94519783
Ze hebben carte blanche gekregen om door te stoten naar de hoofdstad. Komen steeds meer berichten dat ze de direct de Stalinorgels en tanks aanvallen indien ze worden aangevallen. Nieuwe voorlopige regering zal wel snel erkend worden.

Zal inderdaad niet meer lang duren. Weekje of 2. Indien niet dan hebben we echt een probleem. Blijkens is de aanhang van G dan toch groot genoeg.
pi_94519904
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:17 schreef johnnylove het volgende:
Ze hebben carte blanche gekregen om door te stoten naar de hoofdstad. Komen steeds meer berichten dat ze de direct de Stalinorgels en tanks aanvallen indien ze worden aangevallen. Nieuwe voorlopige regering zal wel snel erkend worden.

Zal inderdaad niet meer lang duren. Weekje of 2. Indien niet dan hebben we echt een probleem. Blijkens is de aanhang van G dan toch groot genoeg.
Over wie heb je het? Wie is 'ze' ?
pi_94520051
En weer terug. :P
Zoon van Tolmai.
pi_94520206
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:19 schreef vergezocht het volgende:

[..]

Over wie heb je het? Wie is 'ze' ?
Dat is voor mij nog steeds de grootste vraag? Ik als buitenstaander ben benieuwd wie over 5 jaar daar om de macht strijd. Je moet niet vergeten dat geld blind maakt en daar komt t letterlijk uit de grond.

Om dan een maatschappij op te bouwen die er nooit is geweest op geen enkel niveau.. Dat gaat nog lastig worden in Libie. Dan heb je buurlanden die wel/en niet meedoen. Algerije is voor G bijv..
Ook het westen is zeg maar onverdeeld..

Vandaar mijn opmerking over ze, want ik weet ook niet precies wie tegen wie vecht. Ja G moet weg.
  woensdag 23 maart 2011 @ 18:37:05 #28
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94520620
Nog steeds snipers rond Misrata Hospital?

Vanmiddag al minimaal 3-4 kills bevestigd.
  woensdag 23 maart 2011 @ 18:42:02 #29
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94520810
AJE

(AFP) - Ground troops loyal to Gaddafi who are threatening rebel-held cities are now being targeted by coaliton airstrikes, the US military said.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_94520833
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:17 schreef johnnylove het volgende:
Ze hebben carte blanche gekregen om door te stoten naar de hoofdstad. Komen steeds meer berichten dat ze de direct de Stalinorgels en tanks aanvallen indien ze worden aangevallen.
"Stalinorgels"? Wat een geweldig woord, _O_!

Maar inderdaad, zodra de opstandelingen worden beschoten door tanks, vuren geallieerde vliegtuigen raketten af op de tanks en de artillerie. De NAVO is dan ook de facto de luchtmacht van de rebellen geworden, zij het in beperkte mate. Ik vraag me af wat ze in de steden gaan doen.
  woensdag 23 maart 2011 @ 18:46:39 #31
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94520988
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:42 schreef Monidique het volgende:

[..]

"Stalinorgels"? Wat een geweldig woord, _O_!

Maar inderdaad, zodra de opstandelingen worden beschoten door tanks, vuren geallieerde vliegtuigen raketten af op de tanks en de artillerie. De NAVO is dan ook de facto de luchtmacht van de rebellen geworden, zij het in beperkte mate. Ik vraag me af wat ze in de steden gaan doen.
Wat een onzin, op 2 a 3 eerdere air strikes na, van 4 dagen terug en wellicht vannacht, worden pas sinds vanavond grondtroepen van G aangevallen nabij steden en het is helemaal niet bekend hoe/wat/waar exact.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  woensdag 23 maart 2011 @ 18:46:49 #32
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_94520999
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:42 schreef Monidique het volgende:

[..]

"Stalinorgels"? Wat een geweldig woord, _O_!

Maar inderdaad, zodra de opstandelingen worden beschoten door tanks, vuren geallieerde vliegtuigen raketten af op de tanks en de artillerie. De NAVO is dan ook de facto de luchtmacht van de rebellen geworden, zij het in beperkte mate. Ik vraag me af wat ze in de steden gaan doen.
Katushya's _O_
pi_94521019
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:46 schreef yavanna het volgende:

[..]

Wat een onzin, op 2 a 3 eerdere air strikes na, van 4 dagen terug en wellicht vannacht, worden pas sinds vanavond grondtroepen van G aangevallen nabij steden en het is helemaal niet bekend hoe/wat/waar exact.
Ik ben blij dat jouw uitspraken volledig consistent zijn met mijn uitspraken, :).
  woensdag 23 maart 2011 @ 18:48:39 #34
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94521065
Libya rebels fail to seize air strike gains

The international intervention has certainly had an impact on the ground in Libya.

Most significantly, it did, as the chief British military spokesman put it, stop an advance by Libyan government forces on the eastern town of Benghazi "in its tracks".

That included a devastating air attack on a government military column in the open.

The United States and others insist they are not acting as the rebels' air force, but their actions are reducing some of the government's military advantages, and have clearly been a psychological boost to the rebels.

However, rebel forces in the east clearly remain badly organised.

This has left something of a military stalemate in the east. Such rebel forces as have been engaged seem unable still to match government forces in defensive positions.

The pro-Gaddafi forces clearly continue to have advantages in weaponry, especially tanks and artillery. So, unless they are moving in the open desert, the rebels seem unable to make advances.
Volunteer army

There were many military defections to the rebel side early on, clearly including some commanders and officers.

But they were mainly individuals rather than formed units, and, of course, large chunks of the regular Libyan armed forces - especially in the east - were in a bad state anyway. This has clearly blunted their potential effectiveness.

As a result, there does not seem to have been much evidence of these forces on the battlefield.

Instead, the rebel forces appear to have been largely volunteers, often with little military expertise, armed only with light weapons, and travelling essentially in pick-up trucks.

There has been little sign of serious military planning. And taking the offensive against a better-armed opponent is always inherently more challenging militarily anyway than digging in for defence.

Such few heavy weapons as have been on display have tended to be improvised or scavenged from government forces.

The government, on the other hand, still seems able to rely on elements of its elite forces.

Whether the rebel side can make serious advances in improving their training, command structure, and access to heavy weapons in the future is unclear.

There was evidence of attempts to do that in the initial stages, and some of the proponents of international intervention in the United States have suggested helping to arm and train the rebels.

But, at the moment, the military situation in the east may be descending into a messy stalemate.

There seems to be little evidence of rebel forces in the east and the west being able to co-ordinate or communicate effectively. And the situation in the west - particularly the effectiveness of rebel forces there, in the third city of Misrata - remains even murkier.

The international coalition now seems to be focusing its attention there more intensively, in what could prove to be the beginning of a new phase in the operation.

~Cheer up, the worst is yet to come.~
  woensdag 23 maart 2011 @ 18:48:49 #35
104871 remlof
Europees federalist
pi_94521074
quote:
14s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:42 schreef yavanna het volgende:
AJE

(AFP) - Ground troops loyal to Gaddafi who are threatening rebel-held cities are now being targeted by coaliton airstrikes, the US military said.
Dat hebben ze vanaf het begin toch al gedaan? Vrijdag al bij Benghazi en vannacht nog bij Ajdabiya.
pi_94521112
quote:
11s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:48 schreef remlof het volgende:

[..]

Dat hebben ze vanaf het begin toch al gedaan? Vrijdag al bij Benghazi en vannacht nog bij Ajdabiya.
En twaalf uur lang in Misrata, heb ik begrepen.
  woensdag 23 maart 2011 @ 18:49:42 #37
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94521115
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:47 schreef Monidique het volgende:

[..]

Ik ben blij dat jouw uitspraken volledig consistent zijn met mijn uitspraken, :).
Niet echt.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  woensdag 23 maart 2011 @ 18:51:29 #38
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94521195
quote:
11s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:48 schreef remlof het volgende:

[..]

Dat hebben ze vanaf het begin toch al gedaan? Vrijdag al bij Benghazi en vannacht nog bij Ajdabiya.
Dat was voornl/alleen op tanks gericht, nu ook op andere gronddoelen.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  woensdag 23 maart 2011 @ 19:07:23 #39
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_94522074
Update 19.01: Grondtroepen van Gaddafi die een steden in handen van anti-regimestrijders willen aanvallen, zijn nu het doelwit van de geallieerde luchtaanvallen. Dat meldt het Amerikaanse leger. (AFP)

Als dit geen oorlogsverklaring meer is, weet ik het ook niet. En in principe carte blanche. Als de "anti-regimestrijders" niet binnen 2 weken in Tripoli zijn, hebben we toch verkeerde keuze gemaakt....
pi_94522254
Samenvatting van vandaag:

Luchtaanvallen van de geallieerde landen hebben de strijdkrachten van Gaddafi zo goed als helemaal verdreven uit Misrata. Hierdoor is een einde gekomen aan vijf dagen van bloedvergieten waarbij bijna honderd doden vielen.

Het anti-regimebolwerk Benghazi heeft een regering geformeerd. Mahmoud Jibril, een in Amerika opgeleide planoloog die van Gaddafi regime overliep naar de opstandelingen, is benoemd tot hoofd.

Gaddafi beloofde vandaag tijdens zijn eerste publieke verschijning in een week tijd de overwinning aan een enthousiaste menigte. Hij zei dat er geen overgave zou zijn aan de machten die thuishoren in de stofstapel der geschiedenis.
  woensdag 23 maart 2011 @ 19:16:40 #42
104871 remlof
Europees federalist
pi_94522360
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:51 schreef yavanna het volgende:

[..]

Dat was voornl/alleen op tanks gericht, nu ook op andere gronddoelen.
Aha.
pi_94522477
quote:
Mahmoud Jibril, een in Amerika opgeleide planoloog die van Gaddafi regime overliep naar de opstandelingen, is benoemd tot hoofd.
Kortom, een man die decennialang bij de leiding hoorde van een wreed, terroristisch regime.
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 19:19:21 #44
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94522496
niets nieuws, maar:

NATO diplomats fail to agree to take over command of Libya attack operations - Reuters
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  woensdag 23 maart 2011 @ 19:21:54 #45
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94522622
quote:
14s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:19 schreef naatje_1 het volgende:
niets nieuws, maar:

NATO diplomats fail to agree to take over command of Libya attack operations - Reuters
Alle grote organisaties vallen uit elkaar. :Y
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94522685
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:19 schreef Monidique het volgende:

[..]

Kortom, een man die decennialang bij de leiding hoorde van een wreed, terroristisch regime.
We hebben er nieuwe miljardair erbij. Ik geloof pas echt dat dit voor de bevolking is, is als hij over 5 jaar dit niet is. Ik acht die kans nihil.
  woensdag 23 maart 2011 @ 19:23:34 #47
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94522706
Heeft iemand dat filmpje paraat, dat Libi begon met geweldloze demonstraties?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94522730
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:21 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Alle grote organisaties vallen uit elkaar. :Y
NATO is opgericht als verdedigend orgaan en terecht dus dat dit niet onder NATO vlag valt.
  woensdag 23 maart 2011 @ 19:24:16 #49
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94522739
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:19 schreef Monidique het volgende:

[..]

Kortom, een man die decennialang bij de leiding hoorde van een wreed, terroristisch regime.
Echt, oude mensen 13.gif
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 19:26:15 #50
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94522845
U.S. Def. Sec. Gates says U.S. could turn over control of Libyan military operation as soon as Saturday - AP http://bit.ly/failWN
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_94522901
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:23 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Heeft iemand dat filmpje paraat, dat Libi begon met geweldloze demonstraties?
pi_94522922
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:19 schreef Monidique het volgende:

[..]

Kortom, een man die decennialang bij de leiding hoorde van een wreed, terroristisch regime.
Onzin.... je kunt ook gewoon proberen om een verschil te maken in je leven... juist door goede studies te doen en hogerop in het regime te komen.... want dat zijn juist de mensen die later het verschil kunnen maken.

Als ik 30 jaar geleden in Libi had gestudeerd zou ik ook geprobeerd hebben om zo hoog mogelijk op de ladder te komen, al was het alleen maar om het idee dat ik dan pas echt een mening in zo'n land zou hebben dat een beetje telde, en met misschien de droom om later echt een verschil te kunnen maken.

Dat hij jaren een hoog diplomaat onder het regime van Kadaffi is geweest maakt hem absoluut niet slecht hoor!
pi_94522959
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 17:06 schreef The-Dutch-Priest het volgende:

[..]

Uhh nope je linkt nu naar een andere uitzending volgens mij, namelijk naar die van maandag maar Claudia zat in die van gisteren.

Enigste Libi opmerking is op 27:10 en zo dom is het niet want die opmerking dat ze niet wist dat de regering wapens verkoopt verbaasd me niet, dat heb ik ook op Fok! al veel vaker gehoord dat men dit niet weet.

Dit is de juiste
dank voor de correctie, je hebt gelijk :)

dat men dit niet weet dat verbaast mij dus wel :{
...
  woensdag 23 maart 2011 @ 19:32:02 #54
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94523143
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:23 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Heeft iemand dat filmpje paraat, dat Libi begon met geweldloze demonstraties?
Of was dat gewoon deel1 van de BBC Panorama docu?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 23 maart 2011 @ 19:32:19 #55
104871 remlof
Europees federalist
pi_94523157
quote:
4s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:27 schreef horned_reaper het volgende:

[..]

Onzin.... je kunt ook gewoon proberen om een verschil te maken in je leven... juist door goede studies te doen en hogerop in het regime te komen.... want dat zijn juist de mensen die later het verschil kunnen maken.

Als ik 30 jaar geleden in Libi had gestudeerd zou ik ook geprobeerd hebben om zo hoog mogelijk op de ladder te komen, al was het alleen maar om het idee dat ik dan pas echt een mening in zo'n land zou hebben dat een beetje telde, en met misschien de droom om later echt een verschil te kunnen maken.

Dat hij jaren een hoog diplomaat onder het regime van Kadaffi is geweest maakt hem absoluut niet slecht hoor!
Helemaal waar.

De Interim Transitional National Council heeft al een eigen website in de lucht trouwens: www.ntclibya.org
  woensdag 23 maart 2011 @ 19:32:20 #56
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94523159
quote:
Ah! Thanks ^O^
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94523253
en voor mensen die ze zien vliegen is dit misschien handig?
...
  woensdag 23 maart 2011 @ 19:43:44 #58
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94523665
De NAVO heeft weer lekker gefaald.

Ik distantieer mij bij deze openlijk van alle aantijgingen daarmee. Tijd voor Europese Lente O+
pi_94523731
quote:
4s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:27 schreef horned_reaper het volgende:

Dat hij jaren een hoog diplomaat onder het regime van Kadaffi is geweest maakt hem absoluut niet slecht hoor!
Ik was in de war met Mustafa Abdul Jalil, kennelijk. Maar inderdaad, het kan zijn dat je decennialang een wreed, barbaars, repressief regime hebt gesteund en in stand gehouden en dat je diep van binnen een heel fijne vent bent. Het kan best. Ik zou echter de vreugde temperen en wat sceptisch blijven.
pi_94523840
Jalil was a judge "known for ruling consistently against the regime"[4] before becoming justice minister in 2007. In January 2010 he attempted to resign on national television over the government's failure to release political prisoners. His resignation was rejected. He resigned on 15 February 2011 after seeing the violence used against protestors in Benghazi, being the first senior official to do so.[4]
pi_94523947
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:03 schreef Weltschmerz het volgende:
Jawel, maar enthousiasme en naiviteit liggen dicht bij elkaar, en de vraag is of je een goede oorlog kan voeren vanuit dubieuze motieven.

Ik kijk met stijgende verbazing naar de propaganda die over ons uitgestort wordt, en met de Irak-oorlog in gedachten, hoe makkelijk de media en politici daarin meegaan. In het begin van de opstand werd er al gekopt met dat Ghadaffi steden liet platbombarderen, terwijl het om munitiedepots bleek te gaan. "Schieten op zijn volk", de eventuele aanwezigheid van wmd's is al genoemd, iets kritischer op wat er nou eigenlijk aan de hand is mag wel.
Ik ben het met je eens. Maar, ik heb wel beelden gezien van ongewapende demonstranten die door het hoofd werden geschoten. Verder moeten wij natuurlijk ook afgaan op de informatie die we krijgen van bronnen zoals Reuters en de BBC. Er zijn simpelweg niet veel andere media aanwezig, behalve de nieuwe media als Twitteraars e.d. Als je daarnaast legt, de uitspraken en bedreigingen van Ghadaffi (of hoe je het ook schrijft), lijken mij de berichten van slachtpartijen en huurmoordenaars niet heel onwaarschijnlijk.
  woensdag 23 maart 2011 @ 19:50:34 #62
104871 remlof
Europees federalist
pi_94524007
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:43 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
De NAVO heeft weer lekker gefaald.

Ik distantieer mij bij deze openlijk van alle aantijgingen daarmee. Tijd voor Europese Lente O+
Helemaal mee eens, laat Frankrijk en Engeland maar de leiding nemen van deze operatie en daarmee de basis leggen voor een EU-defensietak.

NAVO bereikt geen akkoord over leiding missie Libi
  woensdag 23 maart 2011 @ 19:51:58 #63
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94524092
BBC

Canada has carried out its first bombing raids over Libya, AP reports. In the attack near the besieged city of Misrata, four CF-18 jets, supported by two refuelling aircraft, carried out two separate bombing runs, said deputy chief of air force staff Maj Gen Tom Lawson.

The Canadian planes dropped four laser-guided bombs near the besieged city of Misrata on Tuesday night and Wednesday morning.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_94524218
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:49 schreef plak_bandje het volgende:

[..]

Ik ben het met je eens. Maar, ik heb wel beelden gezien van ongewapende demonstranten die door het hoofd werden geschoten.
Tsja, dat is wat ze ook zeiden over Saddam Hoessein: het is een massamoordenaar, hij let mensen martelen, opblazen, verkrachten, you name it. En daar hadden ze helemaal gelijk in. De conclusie om dus maar binnen te vallen, was echter nogal achterlijk. Je zult nog maar weinig mensen met een werkend brein vinden die denken dat de agressie tegen Irak een fantastisch idee was.
pi_94524266
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:51 schreef yavanna het volgende:

The Canadian planes dropped four laser-guided bombs near the besieged city of Misrata on Tuesday night and Wednesday morning.
Ik vraag me af of ze daarvoor drones of mensen op de grond voor gebruiken.
  woensdag 23 maart 2011 @ 19:55:51 #66
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94524320
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:54 schreef Monidique het volgende:

[..]

Ik vraag me af of ze daarvoor drones of mensen op de grond voor gebruiken.
Daar gebruiken ze een painter voor volgens mij :) Of het vliegtuig bemand of niet is, maakt verder niet uit als het doel is gemerkt (laser).
pi_94524352
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:55 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

Daar gebruiken ze een painter voor volgens mij :) Of het vliegtuig bemand of niet is, maakt verder niet uit als het doel is gemerkt (laser).
En die doelen kunnen ze merken middels mensen op de grond of middels onbemande vliegtuigjes.
  woensdag 23 maart 2011 @ 19:57:26 #68
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94524404
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:55 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

Daar gebruiken ze een painter voor volgens mij :) Of het vliegtuig bemand of niet is, maakt verder niet uit als het doel is gemerkt (laser).
Kun je daar iets meer over vertellen, wat is zo'n painter bv?
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_94524854
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:57 schreef yavanna het volgende:

[..]

Kun je daar iets meer over vertellen, wat is zo'n painter bv?
quote:
Laser guidance is a technique of guiding a missile or other projectile or vehicle to a target by means of a laser beam. Some laser guided systems utilise beam riding guidance, but most operate more similarly to semi-active radar homing (SARH). This technique is sometimes called SALH, for Semi-Active Laser Homing. With this technique, a laser is kept pointed at the target and the laser radiation bounces off the target and is scattered in all directions (this is known as painting the target, or laser painting). The missile, bomb, etc. is launched or dropped somewhere near the target. When it is close enough for some of the reflected laser energy from the target to reach it, a laser seeker detects which direction this energy is coming from and adjusts the projectile trajectory towards the source. While the projectile is in the general area and the laser is kept aimed at the target, the projectile should be guided accurately to the target.
Als je Engels goed is is dit een prachtige uitleg.
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
  woensdag 23 maart 2011 @ 20:06:17 #70
253516 Oorlogsheld
Supermarkt oorlog veteraan
pi_94524874
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:56 schreef Monidique het volgende:

[..]

En die doelen kunnen ze merken middels mensen op de grond of middels onbemande vliegtuigjes.
dat doen ze gewoon realtime via sattalieten natuurlijk!
Have been helt kepsteetsj at a prisson
  Donald Duck held woensdag 23 maart 2011 @ 20:08:02 #71
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_94524978
Het is jammer dat de opstandelingen zo weinig doen met de mogelijkheden die hen nu geboden worden. Er is totaal geen cordinatie, geen strategie.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_94525001
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 20:06 schreef Oorlogsheld het volgende:

[..]

dat doen ze gewoon realtime via sattalieten natuurlijk!
van de satellieten komt anders een slechter beeld dan van de UAV's. De camera's die op de UAV's zitten zijn bijna apache-kwaliteit namelijk, ( wat betekend dat ze vanaf 1 kilometer zien wat het merkje op de cigaret in je mond is).
pi_94525055
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 20:08 schreef __Saviour__ het volgende:
Het is jammer dat de opstandelingen zo weinig doen met de mogelijkheden die hen nu geboden worden. Er is totaal geen cordinatie, geen strategie.
jij zou blij zijn als ze ge-ordend troepen aanvielen en enorm veel doden veroorzaakte bij het leger van khadaffi? ik ben allang blij dat ze het woord terugtrekken kennen.
  woensdag 23 maart 2011 @ 20:09:12 #74
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94525061
Wat een leuk filmpje op het journaal over "geallieerde bombardementen met burgerslachtoffers" :D
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 23 maart 2011 @ 20:09:26 #75
253516 Oorlogsheld
Supermarkt oorlog veteraan
pi_94525075
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 20:08 schreef yowkah het volgende:

[..]

van de satellieten komt anders een slechter beeld dan van de UAV's. De camera's die op de UAV's zitten zijn bijna apache-kwaliteit namelijk, ( wat betekend dat ze vanaf 1 kilometer zien wat het merkje op de cigaret in je mond is).
Ik durf te wedden dat het leger beter beeld heeft via satalieten dan wij ooit gezien hebben,
Have been helt kepsteetsj at a prisson
pi_94525125
Off-topic-ish, maar zr vermakelijk:

quote:
Who else was involved in the effort to forge better ties with Gadhafi? John McCain. In August 2009 he led a delegation of senators, including fellow hawks Lindsey Graham and Joe Lieberman, on a trip to visit the Libyan leader in Tripoli. Discussed during the visit was delivery of -- get this -- American military equipment to Gadhafi (a man with American blood on his hands no less).

"We discussed the possibility of moving ahead with the provision of non-lethal defense equipment to the government of Libya," the AP quoted McCain as saying at a press conference. McCain also noted that "ties between the United States and Libya have taken a remarkable and positive turn in recent years."

None of which is to say it was wrong to pursue better relations with Libya. But it's ironic that McCain is now citing the fact that Gadhafi has "American blood on his hands" as a reason to bomb Libya, considering McCain himself met with Gadhafi less than two years ago.
http://www.salon.com/news(...)ain_libya/index.html
pi_94525223
quote:
dat doen ze gewoon realtime via sattalieten natuurlijk!
Project Star Wars is niet door gegaan.
  woensdag 23 maart 2011 @ 20:12:54 #78
51398 MisterJ.Lo
LL.M (Master of Laws).
pi_94525273
De NAVO lijkt op een farce uit te lopen, laat de coalitie maar de klus klaren, met Frankrijk of Groot Brittanni als leidende rol.

[ Bericht 12% gewijzigd door MisterJ.Lo op 23-03-2011 21:02:49 ]
Any man who can drive safely while kissing a pretty girl
is simply not giving the kiss the attention it deserves.
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 20:14:20 #79
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94525349
Secretary of State #Clinton: "Many, many Libyans are safer today because the international community took action" http://on.cnn.com/hjoPJa
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 20:23:42 #80
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94525866
Al Arabiya: Doctor in Misurata: Gaddafi forces tanks are approaching the hospital & are shelling the area. #Libya
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  woensdag 23 maart 2011 @ 20:26:26 #81
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94526017
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 20:05 schreef Ulpianus het volgende:

[..]



[..]

Als je Engels goed is is dit een prachtige uitleg.
Dank je. ^O^
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_94526208
ik zit op omegle met mensen te discussieren over Libya en vraag waarom ze voor of tegen, best interessant
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 20:30:52 #83
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94526234
Al Arabiya: Reuters: Eight explosions heard in east Tripoli & smoke is seen billowing. #Libya
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  woensdag 23 maart 2011 @ 20:32:33 #84
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94526328
Guardian.

Some more apparent psychological warfare now, this time from the US Secretary of State, Hillary Clinton.

She has urged Gaddafi to leave Libya, adding that his inner circle should "make the right decision", the Associated Press news agency reports.

Observers have suggested that one of the primary aims of the coalition mounting air strikes in libya is to force 'palace coup'.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  woensdag 23 maart 2011 @ 20:34:15 #85
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94526422
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 20:05 schreef Ulpianus het volgende:

[..]



[..]

Als je Engels goed is is dit een prachtige uitleg.
En zo niet, hoef je alleen maar de eerste 10 minuten van deze film te kijken, om het te begrijpen :7

  woensdag 23 maart 2011 @ 20:35:30 #86
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94526482
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 20:12 schreef MisterJ.Lo het volgende:
De NAVO lijkt op een farce uit te lopen, laat de coalitie maar de klus klaren, met Frankrijk of Groot Brittanni als lijdende rol.
Idd, zo jammer dat men niet eens meer wil helpen om eigen rommel op te ruimen ;(
pi_94526716
Turkije heel erg bijgedraaid?

Ze leveren zelfs de grootste bijdrage van heel de NAVO als het om het handhaven van het wapenembargo gaat

http://www.worldbulletin.net/?aType=haber&ArticleID=71542
http://english.aljazeera.(...)323142534477747.html
Op zondag 5 februari 2012 19:00 schreef Voorschrift het volgende:
Welk sprookjespompoen kom jij uitgestapt?
pi_94526752
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 20:12 schreef MisterJ.Lo het volgende:
De NAVO lijkt op een farce uit te lopen, laat de coalitie maar de klus klaren, met Frankrijk of Groot Brittanni als lijdende rol.
Lijdende rol? Freudiaanse typo?
Op zondag 5 februari 2012 19:00 schreef Voorschrift het volgende:
Welk sprookjespompoen kom jij uitgestapt?
  woensdag 23 maart 2011 @ 20:42:39 #89
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94526920
Klopt, was vanochtend of begin van de middag al bekend dat ze een sub en 6 oorlogsbodems sturen.

Het is ook niet zozeer dat ze zijn bijgedraaid, het zal meer een afkeer zijn van om nu meteen al in samenwerking met de westerse wereld (die in het MO niet overal even geliefd is) een militaire operatie uit te voeren in een overwegend islamitisch gebied. Ongeacht de meningen over Turkije, geloof ik niet dat zij het daar kunnen aanzien wat Gadaffi met z'n eigen volk doet, dat is inhumaan. Ze gaan dus gewoon het volk steunen, op eigen manier.

Wat overigens prima kan zijn, is dat de hele operatie gewoon doorgaat, doordat staten uit zichzelf overgaan op actie tegen de massamoorden daar. Had er nog niet aan gedacht, maar dit is misschien wel een veel betere optie. Meerdere mogendheden uit de hele wereld die, zonder gepusht te worden, uit zichzelf opstaan tegen massamoord en dictatuur.

De eigen keuze van verschillende landen, om de mensen in Libie te helpen. Die mogelijkheid tot keuze, dat is precies waar daar op dit moment voor gevochten wordt :Y

Maar de NAVO kan opgedoekt worden.
pi_94527471
ik snap ook niet waarom nederland precies in navo structuur wilt werken en niet gewoon uit steun voor het UN zolang er ook steun is uit bepaalde andere landen uit het midden oosten.

daarnaast het is natuurlijk raar dat we alleen met de NAVO willen werken op het moment dat het hele midden oosten een hekel heeft aan de NAVO maar niet aan de VN?
pi_94527577
Nato is toch al lang over de datum?
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 20:55:56 #92
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94527642
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 20:54 schreef jpjedi het volgende:
Nato is toch al lang over de datum?
true
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  woensdag 23 maart 2011 @ 20:58:49 #93
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94527808
7.22pm: Eight explosions were heard in the east of Tripoli this evening and smoke was seen rising into the night sky, local residents have told Reuters.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:01:05 #94
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94527957
Dat zou goed nieuws zijn. Misschien gaan ze dan ook weer wat beter uitzenden.

AJE

Libyan authorities say they will release Al Jazeera's reporting crew within 24 hours, after they were detained in west Libya last week.
The crew includes two correspondents, one Tunisian and another Mauritanian, and two cameramen, one Norwegian and one British.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:01:44 #95
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94528004
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 20:52 schreef yowkah het volgende:
ik snap ook niet waarom nederland precies in navo structuur wilt werken en niet gewoon uit steun voor het UN zolang er ook steun is uit bepaalde andere landen uit het midden oosten.

daarnaast het is natuurlijk raar dat we alleen met de NAVO willen werken op het moment dat het hele midden oosten een hekel heeft aan de NAVO maar niet aan de VN?
En alsof we zelf geen mening hebben :P ik begrijp die redenatie ook nog steeds niet
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:02:25 #96
51398 MisterJ.Lo
LL.M (Master of Laws).
pi_94528051
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 20:39 schreef De_Nuance het volgende:

[..]

Lijdende rol? Freudiaanse typo?
Leidende rol natuurlijk.
Any man who can drive safely while kissing a pretty girl
is simply not giving the kiss the attention it deserves.
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:03:01 #97
51398 MisterJ.Lo
LL.M (Master of Laws).
pi_94528089
quote:
Volgens Sergei Prikhodko, Ruslands adviseur voor Buitenlandse Zaken van president Medvedev, is een invasie over de grond in Libi vrijwel een zekerheid. Hij zegt dat er geen gecordineerd plan is waardoor de geallieerde actie zich zullen voortslepen.
Any man who can drive safely while kissing a pretty girl
is simply not giving the kiss the attention it deserves.
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:05:09 #98
51398 MisterJ.Lo
LL.M (Master of Laws).
pi_94528228
quote:
Een eventuele stuurgroep van landen die de militaire interventie in Libi steunen zal toegankelijk zijn voor alle landen die willen toetreden en kan binnen enkele dagen worden opgezet. Dat zegt een Franse presidentile bron vandaag.

Het idee is om ook landen uit te nodigen die niet op de top van afgelopen zaterdag waren maar wel genteresseerd zijn in deelname, zei de bron. We moeten een plek hebben waar degenen die zich willen committeren aan het helpen van de Libirs daarvan het politieke kader kunnen bespreken. (Reuters)
Any man who can drive safely while kissing a pretty girl
is simply not giving the kiss the attention it deserves.
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:05:23 #99
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94528240
Korte video over de F15 piloten 'survival'. Met briljante animatie. :')

http://abcnews.go.com/GMA(...)d&utm_medium=twitter
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:06:44 #100
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94528322
quote:
14s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:01 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

En alsof we zelf geen mening hebben :P
Hebben we ook niet. Uit de WikiLeaks blijkt dat Amerika meer over NL te vertellen heeft dan wij zelf.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:07:49 #101
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94528401
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:05 schreef MisterJ.Lo het volgende:

[..]

We gaan de komende dagen dus zien wie er oprecht loyaal is aan de fundamentele vrijheden van mensen, en ook wie niet :Y
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:08:06 #102
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94528421
quote:
7s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:05 schreef yavanna het volgende:
Korte video over de F15 piloten 'survival'. Met briljante animatie. :')

http://abcnews.go.com/GMA(...)d&utm_medium=twitter
Verklaard trouwens wel de verwondingen van de boer en zijn zonen. het droppen van twee bommen die de Harriets(?) afgooide om de groep mensen af te weren/schrikken.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:10:02 #103
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94528529
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 21:10:07 #104
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94528537
Blijkbaar is er nu iets meer informatie ofzo, maar het artikel over de navo op NU.nl: http://www.nu.nl/buitenla(...)ampaign=nunl_twitter

Nog iets van die stal, 'Honderd aanvallen in n dag in Libi': http://bit.ly/hS222W
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_94528626
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:07 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

We gaan de komende dagen dus zien wie er oprecht loyaal is aan de fundamentele vrijheden van mensen, en ook wie niet :Y
Ik denk dat het eerder zo iets is van; wie genteresseerd is in een deel van de olievoorraden kan zich nu nog melden.
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:12:27 #106
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_94528664
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:08 schreef yavanna het volgende:

[..]

Verklaard trouwens wel de verwondingen van de boer en zijn zonen. het droppen van twee bommen die de Harriets(?) afgooide om de groep mensen af te weren/schrikken.
Het Pentagon verklaarde gister toch dat dat 100% niet gebeurd was..? Is daar nog nieuws over?
2019: The Great Awakening
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:14:45 #107
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94528811
quote:
6.48pm: From the naval air base of Sigonella in Italy, a key stating post for the air strikes on Libya, Tom Kington has some more detail shedding light on the injuring of a number of villagers close to where a US fighter jet crased on Monday night:

Tom Kington

American fighter aircraft fired their cannons to protect a downed US pilot in Libya on Tuesday, close to where local residents were reportedly injured by gunfire, a US military source has revealed.

The source's statement on Wednesday could explain how at least eight Libyans near the scene were wounded by gunfire. The US military denied early reports that two helicopters arriving to collect the pilot in the early hours of Tuesday fired on locals.

The source said Harrier jump jets that had arrived at the scene before the helicopters "strafed" the ground as they flew low over a group of vehicles indicated as a potential threat to the pilot. A second source told the Guardian the vehicles were targeted about three miles from the stranded pilot, about 30 minutes before the helicopters arrived.

The pilot and a crew member had parachuted from their F-15E Strike Eagle aircraft after it suffered a mechanical failure during a raid near Benghazi, parachuting to separate locations. Two Osprey tiltrotor aircraft were dispatched from the USS Kearsarge off the Libyan coast to pick up the pilot, located thanks to a GPS signal, the source said.

The second crew member could not be traced by rescuers because his GPS was not transmitting, he said. He was met by locals who took him and gave him shelter. He is now reportedly at Aviano air base in northern Italy.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:16:13 #108
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94528897
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:12 schreef MangoTree het volgende:

[..]

Het Pentagon verklaarde gister toch dat dat 100% niet gebeurd was..? Is daar nog nieuws over?
De ontkenning was, dacht ik, enkel gericht op 'schieten'. Van die bommen hoor ik nu voor het eerst, komt wel meer overeen met de verwondingen. Niet dat ik die exact zag, maar die man zat helemaal onder als van 'scherven' oid..
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 21:17:18 #109
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94528971
Arabiya TV reports air strikes on Gadhafi compound in Tripoli - Reuters
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:20:18 #110
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94529131
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:14 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Volgens dit bericht zou het dan wel schieten zijn. Nogal een verschil, schieten of 2 500lb bommen.

The source said Harrier jump jets that had arrived at the scene before the helicopters "strafed" the ground as they flew low over a group of vehicles indicated as a potential threat to the pilot.

strafed, strafing, strafes
To attack (ground troops, for example) with a machine gun or cannon from a low-flying aircraft.
An attack of machine-gun or cannon fire from a low-flying aircraft.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:22:15 #111
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94529243
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:11 schreef LWD-Godius het volgende:

[..]

Ik denk dat het eerder zo iets is van; wie genteresseerd is in een deel van de olievoorraden kan zich nu nog melden.
Als de coalitie uit is op de olievoorraden, hadden die B2's hun lading wel boven Benghazi geloosd de afgelopen dagen. Dan hadden we vandaag al een deal voor goedkope olie met Big G.
pi_94529284
BreakingNews: Arabiya TV reports air strikes on #Gadhafi compound in #Tripoli
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 21:23:59 #113
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94529340
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:22 schreef zoefbust het volgende:
BreakingNews: Arabiya TV reports air strikes on #Gadhafi compound in #Tripoli
quote:
14s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:17 schreef naatje_1 het volgende:
Arabiya TV reports air strikes on Gadhafi compound in Tripoli - Reuters
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_94529407
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:22 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

Als de coalitie uit is op de olievoorraden, hadden die B2's hun lading wel boven Benghazi geloosd de afgelopen dagen. Dan hadden we vandaag al een deal voor goedkope olie met Big G.
Voor iedereen die weer "Olie, olie!" roept en andere verschrikkelijke argumenten: http://liam-theactivist.b(...)ica-to-benghazi.html
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:28:01 #115
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_94529563
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:20 schreef yavanna het volgende:

[..]

Volgens dit bericht zou het dan wel schieten zijn. :?

The source said Harrier jump jets that had arrived at the scene before the helicopters "strafed" the ground as they flew low over a group of vehicles indicated as a potential threat to the pilot.

strafed, strafing, strafes
To attack (ground troops, for example) with a machine gun or cannon from a low-flying aircraft.
An attack of machine-gun or cannon fire from a low-flying aircraft.
Ok, bommen schiet je niet, ik denk dat ik het begrijp. ;) En die piloot is daar toch ook, die had dus ook gewond kunnen raken. Het is nog een vaag verhaal.
2019: The Great Awakening
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:30:18 #116
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94529689
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:28 schreef MangoTree het volgende:

[..]

Ok, bommen schiet je niet, ik denk dat ik het begrijp. ;) En die piloot is daar toch ook, die had dus ook gewond kunnen raken. Het is nog een vaag verhaal.
Misschien is het allebei gebeurd. Die bommen zal ABC toch ook niet verzinnen, zou je denken. En die dorpelingen zullen ook wel verschil weten tussen een bom of een kogel.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:32:16 #117
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94529830
Dit zal zijn waar Hillary Clinton het over had vandaag.

CNN Natl Security

Members of Gadhafi's inner circle are contacting US and Arab states, but have been unclear about their intentions, @eliselabottcnn is told

Gadhafi's brother-in-law has called State Dept almost daily and Foreign Minister Musa Kusa has also reached out, @eliselabottcnn reports

Arab allies have told US officials they have been contacted by members of Gadhafi's inner circle.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_94529941
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:22 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

Als de coalitie uit is op de olievoorraden, hadden die B2's hun lading wel boven Benghazi geloosd de afgelopen dagen. Dan hadden we vandaag al een deal voor goedkope olie met Big G.
Dat zou te opzichtig zijn. Lees voor de grap eens je eigen post terug.
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:34:10 #119
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_94529968

British Royal Air Force (RAF) planes took off from Brize Norton air base in the UK on Tuesday to refuel Tornados operating over Libya to enforce the no-fly zone. Many of the planes are refuelling over Cyprus, which hosts two British bases, but which has said it does not want any involvement in military operations over Libya. Sqn Ldr Tim Kent, pilot from one of the refuelling planes explains the procedure.

Even bijtanken.
2019: The Great Awakening
pi_94530013
quote:
2s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:32 schreef yavanna het volgende:
Dit zal zijn waar Hillary Clinton het over had vandaag.

CNN Natl Security

Members of Gadhafi's inner circle are contacting US and Arab states, but have been unclear about their intentions, @eliselabottcnn is told

Gadhafi's brother-in-law has called State Dept almost daily and Foreign Minister Musa Kusa has also reached out, @eliselabottcnn reports

Arab allies have told US officials they have been contacted by members of Gadhafi's inner circle.


quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:33 schreef LWD-Godius het volgende:

[..]

Dat zou te opzichtig zijn. Lees voor de grap eens je eigen post terug.
http://liam-theactivist.blogspot.com/2011/03/srebrenica-to-benghazi.html
quote:
The West is just in it for oil is perhaps the most fequent and nonsensical claim, churned out by those who ignore the fact that the most prominent states in the coalition import relatively little of their oil from Libya, with the overall supply of Libyan crude making up just 2% of the worlds total. Of course contracts in Libya are still worth billions of dollars to many Western companies and certain states including Italy are more reliant on these than others, but this is hardly a motive for intervention after all, he was already providing the oil, working with companies such as BP and showed no signs of cutting it off. If anything, Libyan oil would have been an incentive to keep Gaddafi in place, just as tacit or active support has been given to other despots in return for their energy supplies.
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:38:39 #121
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_94530244
Jenga!

Duurde even want ik had Zenga in mijn hoofd :P

2019: The Great Awakening
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:43:24 #122
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94530511
BBC

An attendee at a White House briefing explaining why the US backed military action as pro-Gaddafi forces moved in on Benghazi, quotes a senior Middle East adviser as saying: "We were looking at Srebrenica on steroids - the real or imminent possibility that up to 100,000 people could be massacred, and everyone would blame us for it."
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 21:45:07 #123
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94530593
Debat in de Kamer begonnen over deelname Nederland aan internationale actie beschermen Libische bevolking tegen Gaddafi.

@Borisham
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_94530716
quote:
14s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:45 schreef naatje_1 het volgende:
Debat in de Kamer begonnen over deelname Nederland aan internationale actie beschermen Libische bevolking tegen Gaddafi.

@Borisham
Mubasher!
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
pi_94530726
De plenaire afronding dan he.

http://nos.nl/nieuws/live/politiek24/
Ze zijn al sinds 14.30u bezig.
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:48:17 #126
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94530808
Gaddafi Thugs

Ghaddafi's henchmen, for your easy blocking pleasure.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 21:48:49 #127
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94530839
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:46 schreef Toad het volgende:
De plenaire afronding dan he.

http://nos.nl/nieuws/live/politiek24/
Ze zijn al sinds 14.30u bezig.
Laten we eh eh eh, wel wezen eh eh eh /herobrinkman
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_94530842
godsamme zeg die hero brinkman, wordt je toch gek van?

pechtold; wat is die minimale bijdrage?
brinkman: geen f16's. blablablablabla

wat is je antwoord nou smartass?
pi_94530849
quote:
Stel we nemen jouw argumenten aan, dan nog is een interventie in Libi volstrekte willekeur van handelen. In staten waar het er veel erger aan toe is, hoor je geen enkele van deze coalitielanden er ook maar een woord over reppen (oliebelangen gaan voor). Libi is een showcase dat laat zien hoe oliebelangen worden behartigd met positief optreden (zo wordt het althans gepresenteerd) terwijl het een DIK negatief optreden is, waarvoor de coalitielanden zich voor moeten schamen.
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:49:07 #130
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94530858
Libyan TV is now saying that Tripoli is under attack. "Tripoli is being subjected now to an imperialist, crusader air raid against civilian and military installations," it reported.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 21:49:36 #131
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94530891
Rutte niet bij slotdebat over missie Libi: http://bit.ly/gTJKgI
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:49:41 #132
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94530894
Ik vraag me nog steeds elke dag af waarom de PVV in het kabinet zit. Er is geen partij die zo ver van de samenleving afstaat en toch claimt op te komen voor de burger.
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:50:29 #133
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94530948
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:49 schreef LWD-Godius het volgende:

[..]

Stel we nemen jouw argumenten aan, dan nog is een interventie in Libi volstrekte willekeur van handelen. In staten waar het er veel erger aan toe is, hoor je geen enkele van deze coalitielanden er ook maar een woord over reppen (oliebelangen gaan voor). Libi is een showcase dat laat zien hoe oliebelangen worden behartigd met positief optreden (zo wordt het althans gepresenteerd) terwijl het een DIK negatief optreden is, waarvoor de coalitielanden zich voor moeten schamen.
Ga weg met je olie man :') Denk je dat Denemarken, de VS, Turkije, Belgi en Canada het van Libische olie moeten hebben.
pi_94530958
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:49 schreef LWD-Godius het volgende:

[..]

Stel we nemen jouw argumenten aan, dan nog is een interventie in Libi volstrekte willekeur van handelen. In staten waar het er veel erger aan toe is, hoor je geen enkele van deze coalitielanden er ook maar een woord over reppen (oliebelangen gaan voor). Libi is een showcase dat laat zien hoe oliebelangen worden behartigd met positief optreden (zo wordt het althans gepresenteerd) terwijl het een DIK negatief optreden is, waarvoor de coalitielanden zich voor moeten schamen.
Ik vind het vrij frappant dat jij ergens anders kwalijkere zaken ziet gebeuren dan het massaal bombarderen van steden.

Waar dan?
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
pi_94531013
Brinkman: wij eisen 50% van de deelneming uit een arabisch land.

even vvoor duidelijkheid als je hier naar kijkt:
er zijn 8 toestellen uit Qatar, niet 4.
5 schepen uit turkije inderdaad
daarnast VAE heeft 24 toestellen aangeboden. dat is meer dan waar het VK mee vliegt.
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 21:52:04 #136
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94531050
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:50 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

Ga weg met je olie man :') Denk je dat Denemarken, de VS, Turkije, Belgi en Canada het van Libische olie moeten hebben.
Niet perse, maar het is uiteraard wel een grote factor. Toen er protesten in Libi waren, stegen de olieprijzen.
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_94531120
Cohen, gedraag je is. Met zo'n hand onder het hoofd als of die van lood is. :+
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:53:08 #138
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94531124
Tanks from forces loyal to Gaddafi are positioned at three different entrances to the city of Ajdabiya, according to Arabiya TV.

US military officials said earlier today that missiles from F-15 fighter jets ground forces outside the eastern gateway city of Ajdabiya, where rebels have been locked in a daily struggle with the regime's forces.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:53:10 #139
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94531127
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:51 schreef yowkah het volgende:
Brinkman: wij eisen 50% van de deelneming uit een arabisch land.

even vvoor duidelijkheid als je hier naar kijkt:
er zijn 8 toestellen uit Qatar, niet 4.
5 schepen uit turkije inderdaad
daarnast VAE heeft 24 toestellen aangeboden. dat is meer dan waar het VK mee vliegt.
Die gast maakt echt de ene na de andere opmerking, waarbij het net lijkt alsof hij zich hierover heeft ingelicht via De Telegraaf.
pi_94531192
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:53 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

Die gast maakt echt de ene na de andere opmerking, waarbij het net lijkt alsof hij zich hierover heeft ingelicht via De Telegraaf.
hehe en dat noemt zich partij van de vrijheid, de partij die niet wilt hebben bij de vrijheid binnen een ander land. Goeie naamkeuze ^^
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 21:55:12 #141
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94531245
Nu CDA
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_94531398
SP: Het doel van resolutie 1973 is gehaald.

Oh, chill, wist ik niet.
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
pi_94531499
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:57 schreef Ulpianus het volgende:
SP: Het doel van resolutie 1973 is gehaald.

Oh, chill, wist ik niet.
dat is het NFZ. er zijn sinds de NFZ geen vliegtuigen opgestegen. dus NFZ is klaar en in werking. dus doel behaald.
pi_94531522
De beelden die uit Misrata komen zijn echt verschrikkelijk. Mensen door luchtafweergeschut aan flarden geschoten.

http://www.facebook.com/17022011libya
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:00:09 #145
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94531526
quote:
14s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:52 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Niet perse, maar het is uiteraard wel een grote factor. Toen er protesten in Libi waren, stegen de olieprijzen.
Maar niet door de protesten, maar door een overmaat aan foute speculatie.

Zodra het woord olie valt, krijgen veel mensen meteen last van het Pavlol-effect, en leggen zelf meteen de link met macht, geld, invasies en dubbele agenda's. Alleen al door de minimale aanwezigheid van deze grondstof begint al bij veel mensen de dubbele moraal en conspiracy-detector te werken.

Nou vraag ik de mensen met dit syndroom, zo achterdochtig wil je toch niet leven!?
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:00:26 #146
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_94531544
quote:
14s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:52 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Niet perse, maar het is uiteraard wel een grote factor. Toen er protesten in Libi waren, stegen de olieprijzen.
En als ze Khadaffi hadden laten winnen daalden ze weer. Het zou dus compleet onlogisch zijn om in te grijpen voor een stabiele olieprijs.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_94531581
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:59 schreef yowkah het volgende:

[..]

dat is het NFZ. er zijn sinds de NFZ geen vliegtuigen opgestegen. dus NFZ is klaar en in werking. dus doel behaald.
Zijn verwoording is armoedig. De NFZ is een onderdeel van de resolutie. Aanhoudende grond bombardementen zijn nodig om burgers te beschermen. Vraag maar aan Libirs.
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
pi_94531635
quote:
Op woensdag 23 maart 2011 21:34 schreef MangoTree het volgende:

British Royal Air Force (RAF) planes took off from Brize Norton air base in the UK on Tuesday to refuel Tornados operating over Libya to enforce the no-fly zone. Many of the planes are refuelling over Cyprus, which hosts two British bases, but which has said it does not want any involvement in military operations over Libya. Sqn Ldr Tim Kent, pilot from one of the refuelling planes explains the procedure.

Even bijtanken.
In mijn tijd bij het 334 ben ik ook wel eens mee geweest op een airrefueling missie. De KDC-10's hebben een starre boom en de boomoperator heeft 3D beeld om te richten. Mooie techniekmaar doodsaaie patronen vliegen. :')
pi_94531676
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:01 schreef Ulpianus het volgende:

[..]

Zijn verwoording is armoedig. De NFZ is een onderdeel van de resolutie. Zonder aanhoudende grond bombardementen is nodig om burgers te beschermen. Vraag maar aan Libirs.
klopt maar de grootste aanvallen zijn toch al ver-ijdelt? de aanval op benghazi, de bombardementen van artillerie en tanks? het doel behaald betekend alleen dat de NFZ in plaats is.
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 22:02:49 #150
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94531682
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:00 schreef Ugjerke het volgende:

[..]

En als ze Khadaffi hadden laten winnen daalden ze weer. Het zou dus compleet onlogisch zijn om in te grijpen voor een stabiele olieprijs.
Maar als ze khadaffi hadden laten winnen, dan was het wel heel erg gesteld met de mensenrechten en aangezien het zo in de media was, moest men wel de kant van de opstandelingen kiezen. Nu men de kant van de opstandelingen hebben gekozen, moet khadaffi zo snel mogelijk weg.
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_94531694
quote:
Op woensdag 23 maart 2011 22:00 schreef deleriouz het volgende:
De beelden die uit Misrata komen zijn echt verschrikkelijk. Mensen door luchtafweergeschut aan flarden geschoten.

http://www.facebook.com/17022011libya
Kun je die ook kijken zonder FB account?
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:03:34 #152
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_94531718
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:01 schreef jpjedi het volgende:

[..]

In mijn tijd bij het 334 ben ik ook wel eens mee geweest op een airrefueling missie. De KDC-10's hebben een starre boom en de boomoperator heeft 3D beeld om te richten. Mooie techniekmaar doodsaaie patronen vliegen. :')
Wat is een starre boom? :)
2019: The Great Awakening
pi_94531749
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 21:50 schreef Ulpianus het volgende:

[..]

Ik vind het vrij frappant dat jij ergens anders kwalijkere zaken ziet gebeuren dan het massaal bombarderen van steden.

Waar dan?
Ten eerste wil ik zeggen dat ik blij ben dat er iets gedaan word aan de tiranen in deze wereld.

Khaddafi is lang niet de enige despoot die er rond loopt, in tal van andere islamitische staten, verscheidene Aziatische en in de vorige eeuw ook latijns-amerikaanse landen komen dit soort verschrikkelijke regimes voor, veelal ergere.

De coalitielanden, hoor je er nooit over. De belangen waren voor hun te groot om hun mond open te trekken. Nu is er onrust is in een weinig zeggend Afrikaans land wat grote olievoorraden heeft is men opeens weer in de geest van de Franse revolutie. boo fucking hoo
pi_94531760
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:03 schreef jpjedi het volgende:

[..]

Kun je die ook kijken zonder FB account?
Volgens mij is dat een 'open' groep ja.

--edit-- positive. het werkt ook zonder FB account
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:04:32 #155
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_94531767
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:02 schreef yowkah het volgende:

[..]

klopt maar de grootste aanvallen zijn toch al ver-ijdelt? de aanval op benghazi, de bombardementen van artillerie en tanks? het doel behaald betekend alleen dat de NFZ in plaats is.
http://www.un.org/Docs/sc/unsc_resolutions11.htm

Lees resolutie 1973 nog een keer. :)
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_94531768
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:02 schreef yowkah het volgende:

[..]

klopt maar de grootste aanvallen zijn toch al ver-ijdelt? de aanval op benghazi, de bombardementen van artillerie en tanks? het doel behaald betekend alleen dat de NFZ in plaats is.
De grondtroepen van G zijn niet te stoppen met eenmalige bombardementen en zonder deze acties vallen er doden. Kijk naar Misurata.
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:04 schreef LWD-Godius het volgende:

[..]

Ten eerste wil ik zeggen dat ik blij ben dat er iets gedaan word aan de tiranen in deze wereld.

Khaddafi is lang niet de enige despoot die er rond loopt, in tal van andere islamitische staten, verscheidene Aziatische en in de vorige eeuw ook latijns-amerikaanse landen komen dit soort verschrikkelijke regimes voor, veelal ergere.

De coalitielanden, hoor je er nooit over. De belangen waren voor hun te groot om hun mond open te trekken. Nu is er onrust is in een weinig zeggend Afrikaans land wat grote olievoorraden heeft is men opeens weer in de geest van de Franse revolutie. boo fucking hoo
Dat er kwalijke regimes bestaan is waar. Maar nergens word het geweld gebruikt dat ik zie sinds 17 Februari.
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:05:35 #157
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94531828
quote:
14s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:02 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Maar als ze khadaffi hadden laten winnen, dan was het wel heel erg gesteld met de mensenrechten en aangezien het zo in de media was, moest men wel de kant van de opstandelingen kiezen. Nu men de kant van de opstandelingen hebben gekozen, moet khadaffi zo snel mogelijk weg.
Nog geen reden om aan te nemen dat er oliebelangen onze kant op komen. Zeker spelen kon alleen met Gadaffi. Het volk wil namelijk zelf ook eens beslissen, en hoewel wij dat (pogen te) steunen, is er totaal geen garantie voor oliedeals.

Misschien nemen ze daar wel het meest verstandige besluit ooit, en maakt de oppositie alle raffinaderijen en boortorens met de grond gelijk.
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:06:18 #158
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_94531864
quote:
14s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:02 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Maar als ze khadaffi hadden laten winnen, dan was het wel heel erg gesteld met de mensenrechten en aangezien het zo in de media was, moest men wel de kant van de opstandelingen kiezen. Nu men de kant van de opstandelingen hebben gekozen, moet khadaffi zo snel mogelijk weg.
Dat.. lijkt me logisch? Als je iemand weg wil hebben, wil je dat altijd zo snel mogelijk toch? Ik denk dus dat het dankzij de media (en daarmee volgende politieke druk) gebeurt is. Niet door de olie.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:07:09 #159
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_94531910
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:05 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

Nog geen reden om aan te nemen dat er oliebelangen onze kant op komen. Zeker spelen kon alleen met Gadaffi. Het volk wil namelijk zelf ook eens beslissen, en hoewel wij dat (pogen te) steunen, is er totaal geen garantie voor oliedeals.

Misschien nemen ze daar wel het meest verstandige besluit ooit, en maakt de oppositie alle raffinaderijen en boortorens met de grond gelijk.
Dikke kans dat ze straks alles weer volledig nationaliseren, terwijl er de afgelopen jaren juist allerlei deals met Shell en BP gesloten waren.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_94531914
quote:
Op woensdag 23 maart 2011 22:04 schreef deleriouz het volgende:

[..]

Volgens mij is dat een 'open' groep ja.

--edit-- positive. het werkt ook zonder FB account
Zat te kutten, werkt nu ook bij mij. Indrukwekkend inderdaad. En wat een geweld uit die stalinorgels.
pi_94531978
Godver wat een gekloot met het standpunt van SP. Hij heeft gewoon een ondoordacht standpunt.

Staakt het vuren heeft volgens SP hoogste prioriteit. Leuk, maar zo werkt dit niet.
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:09:41 #162
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 22:09:45 #163
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94532052
Reuters correction: Arabiya TV reports air strikes on Gadhafi compound in Ajdabiyah, not Tripoli
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_94532057
quote:
Op woensdag 23 maart 2011 22:03 schreef MangoTree het volgende:

[..]

Wat is een starre boom? :)
Soort uitschuifbare buis ipv slang. De buis heeft vleugeltjes om te kunnen richten.

pi_94532115
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:04 schreef Ulpianus het volgende:

[..]

De grondtroepen van G zijn niet te stoppen met eenmalige bombardementen en zonder deze acties vallen er doden. Kijk naar Misurata.
klopt maar die bombardementen zijn al 100 vliegtuigen voor, en 160 kruisraketten. een aantal onderzeers en wat schepen. zijn vraag of dit al niet genoeg is ( wat naar mijn idee zeker waar is) is de juiste in dit geval. En als dit genoeg is ( wat dus volgens mij zeker waar is) beantwoord ook of de NFZ een succes is.

PS: vind jij SP hun standpunt goed?
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:13:34 #166
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_94532247
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:09 schreef jpjedi het volgende:

[..]

Soort uitschuifbare buis ipv slang. De buis heeft vleugeltjes om te kunnen richten.

[ afbeelding ]
Dank. Ik begreep dat die jetpiloten de moeilijkste klus eraan hebben. Gaat het weleens fout?
2019: The Great Awakening
pi_94532248
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:07 schreef jpjedi het volgende:

[..]

Zat te kutten, werkt nu ook bij mij. Indrukwekkend inderdaad. En wat een geweld uit die stalinorgels.
wat een willekeur ook. als er iets met die dingen mis was, is het dat ze de precisie van een suikerspin hebben ( geen dus)
pi_94532386
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:11 schreef yowkah het volgende:

[..]

klopt maar die bombardementen zijn al 100 vliegtuigen voor, en 160 kruisraketten. een aantal onderzeers en wat schepen. zijn vraag of dit al niet genoeg is ( wat naar mijn idee zeker waar is) is de juiste in dit geval. En als dit genoeg is ( wat dus volgens mij zeker waar is) beantwoord ook of de NFZ een succes is.

PS: vind jij SP hun standpunt goed?
Of er genoeg vliegtuigen voor zijn kan ik niet beoordelen. Maar deze Art. 100 brief legt deze beslissing bij de NAVO. Vind ik goed, is een sterk orgaan betreft organisatie.
De NFZ is inderdaad een succes, maar daar gaat het al lang niet meer over. Het gaat over de grondtroepen waar door de coalitie (en misschien zometeen ook NL, onder commando van NAVO) aanvallen op worden uitgevoerd. Deze aanvallen zijn cruciaal voor het voorkomen van burgerslachtoffers. Kijk naar het geweld in Benghazi voor de aanvallen en kijk naar de status van Misurata.

Ik vind het standpunt van de SP vaag en zeker niet goed.

En net heb ik door gekut met de site D66 gemist. ;(
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
pi_94532415
quote:
14s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:09 schreef naatje_1 het volgende:
Reuters correction: Arabiya TV reports air strikes on Gadhafi compound in Ajdabiyah, not Tripoli
vreemd want dit lees ik net op twitter

BREAKING: A senior US military commander confirms that airstrikes have hit Gaddafi's compound in Tripoli
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 22:18:13 #170
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94532515
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:16 schreef zoefbust het volgende:

[..]

vreemd want dit lees ik net op twitter

BREAKING: A senior US military commander confirms that airstrikes have hit Gaddafi's compound in Tripoli
bron?
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:18:42 #171
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_94532540

Steve Harrigan's on the ground in Tripoli as the city's rocked by at least eight explosions.
2019: The Great Awakening
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:21:55 #172
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94532747
quote:
#NRC Update 22.12: Het Huis van Afgevaardigden in de VS is niet blij met de steun van Amerika aan de missie in Libi. Het is onvoldoende duidelijk wat de doelen van de missie zijn, hoe onze nationale veiligheid erbij gebaat is en hoe het past in ons overkoepelend beleid in het Midden-Oosten. Het Amerikaanse volk heeft recht op antwoorden.
Bij gebrek aan eigen inzicht binnen de VS-politiek, zal ik Obama het antwoord hierop alvast cadeau doen:

Mensen die dit niet begrijpen, is het eigenbelang teveel naar het hoofd gestegen. Daarmee staan ze te ver af van de samenleving, om het meest directe belang hiervan in te zien.
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:22:09 #173
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94532768
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:02 schreef yowkah het volgende:

[..]

klopt maar de grootste aanvallen zijn toch al ver-ijdelt? de aanval op benghazi, de bombardementen van artillerie en tanks? het doel behaald betekend alleen dat de NFZ in plaats is.
Misrata, Zintan.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94532769
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:08 schreef Ulpianus het volgende:
Godver wat een gekloot met het standpunt van SP. Hij heeft gewoon een ondoordacht standpunt.

Staakt het vuren heeft volgens SP hoogste prioriteit. Leuk, maar zo werkt dit niet.
Gewoon allemaal stoppen met vechten, een kringetje vormen en samen gezellig dansen. Dan is alles weer goed.
pi_94532867
CU; Honderden misschien duizenden doden door Gadhaffi's geweld.

Oh God, het gebrek aan informatie binnen de 2de kamer. ;(
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
pi_94532880
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:16 schreef Ulpianus het volgende:

[..]

Of er genoeg vliegtuigen voor zijn kan ik niet beoordelen. Maar deze Art. 100 brief legt deze beslissing bij de NAVO. Vind ik goed, is een sterk orgaan betreft organisatie.
De NFZ is inderdaad een succes, maar daar gaat het al lang niet meer over. Het gaat over de grondtroepen waar door de coalitie (en misschien zometeen ook NL, onder commando van NAVO) aanvallen op worden uitgevoerd. Deze aanvallen zijn cruciaal voor het voorkomen van burgerslachtoffers. Kijk naar het geweld in Benghazi voor de aanvallen en kijk naar de status van Misurata.

Ik vind het standpunt van de SP vaag en zeker niet goed.
Het artikel stelt ook dat Gadhaffi afgezet moet worden. Waar ik zeker tegen ben. Als er 1 ding moeten leren van voorgaande oorlogen waar de VN en NAVO in deel hebben genomen is dat wij ons niet moeten mengen met interne aangelegenheden. Wij mogen volgens 1973 ons alleen de menselijke rechten en de burgers beschermen.

wat SP nou zegt is dat wij daar niet aan mee moeten helpen ( als je de discussies van vanmiddag gevolgt heb dan snap je dat inmiddels misschien wel) Ze willen 1973 steunen, maar het afzetten van ghadaffi niet. Maar alleen als duidelijk is dat onze hulp niet gebruikt wordt voor buiten proportionele acties betreft geweld zoals al vaak in Afghanistan en Iraq.
pi_94532898
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:23 schreef Ulpianus het volgende:
CU; Honderden misschien duizenden doden door Gadhaffi's geweld.

Oh God, het gebrek aan informatie binnen de 2de kamer. ;(
ik ergerde me daar ook aan ja XD

ow nu ook al dat onze mijnenjager wordt gebruikt om op mijnen te jagen... dat is ook al niet het geval, het is gewoon een patrouille schip voor inspecties
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:24:19 #178
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94532908
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:23 schreef Ulpianus het volgende:
CU; Honderden misschien duizenden doden door Gadhaffi's geweld.

Oh God, het gebrek aan informatie binnen de 2de kamer. ;(
Is er al iets concreets bekend eigenlijk? Heb al 8000 tot 10000 gehoord, maar ben bang dat het nooit echt bevestigd kan worden.
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:24:50 #179
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94532946
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:11 schreef yowkah het volgende:

[..]

klopt maar die bombardementen zijn al 100 vliegtuigen voor, en 160 kruisraketten. een aantal onderzeers en wat schepen. zijn vraag of dit al niet genoeg is ( wat naar mijn idee zeker waar is)
Dus de mensen in Misrata en Zintan moeten gewoon dood?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94532988
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:23 schreef yowkah het volgende:

[..]

Het artikel stelt ook dat Gadhaffi afgezet moet worden. Waar ik zeker tegen ben. Als er 1 ding moeten leren van voorgaande oorlogen waar de VN en NAVO in deel hebben genomen is dat wij ons niet moeten mengen met interne aangelegenheden. Wij mogen volgens 1973 ons alleen de menselijke rechten en de burgers beschermen.

wat SP nou zegt is dat wij daar niet aan mee moeten helpen ( als je de discussies van vanmiddag gevolgt heb dan snap je dat inmiddels misschien wel) Ze willen 1973 steunen, maar het afzetten van ghadaffi niet. Maar alleen als duidelijk is dat onze hulp niet gebruikt wordt voor buiten proportionele acties betreft geweld zoals al vaak in Afghanistan en Iraq.
Goed, dan moet daar maar even een praktische vraag tegenover gegooid worden.

Kan, zonder Gadhaffi af te zetten, het geweld gestopt worden?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
pi_94533000
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Dus de mensen in Misrata en Zintan moeten gewoon dood?
alsof die vliegtuigen die er nu vliegen daar niet helpen? ik leg alleen uit waarom de NFZ al een succes is en het doel van de NFZ tot zo ver behaald is. niet dat hij weg moet.
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 22:25:54 #182
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94533010
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:22 schreef Athlon_2o0o het volgende:

[..]

Gewoon allemaal stoppen met vechten, een kringetje vormen en samen gezellig dansen. Dan is alles weer goed.
Maar helpt oorlog dan wel? Daarbij, de VN-resolutie geeft niet eens toestemming om de oppositie te helpen ghadaffi te overwinnen.
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_94533068
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:25 schreef Ulpianus het volgende:

[..]

Goed, dan moet daar maar even een praktische vraag tegenover gegooid worden.

Kan, zonder Gadhaffi af te zetten, het geweld gestopt worden?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nee maar dat zegt niet dat wij als de VN of NAVO hem mogen uitschakelen, dat is aan de rebellen of de Afrikaanse Unie waar het land toe behoort. Tot die tijd, beschermen wij de mensen rechten.
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:27:10 #184
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94533086
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:23 schreef yowkah het volgende:

[..]

Het artikel stelt ook dat Gadhaffi afgezet moet worden. Waar ik zeker tegen ben. Als er 1 ding moeten leren van voorgaande oorlogen waar de VN en NAVO in deel hebben genomen is dat wij ons niet moeten mengen met interne aangelegenheden. Wij mogen volgens 1973 ons alleen de menselijke rechten en de burgers beschermen.

wat SP nou zegt is dat wij daar niet aan mee moeten helpen ( als je de discussies van vanmiddag gevolgt heb dan snap je dat inmiddels misschien wel) Ze willen 1973 steunen, maar het afzetten van ghadaffi niet. Maar alleen als duidelijk is dat onze hulp niet gebruikt wordt voor buiten proportionele acties betreft geweld zoals al vaak in Afghanistan en Iraq.
Het afzetten en doodmaken van Gadaffi is ook een recht van het volk van Libi. Ze moeten hun onderdrukker natuurlijk wel zelf omleggen, willen ze onderdrukking overwinnen.

Het is enorm belangrijk voor het volk om dat zelf te doen, zo belangrijk dat ik het niet direct kan verwoorden :P
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 22:27:17 #185
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94533093
SGP, altijd leuk
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_94533173
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:27 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

Het afzetten en doodmaken van Gadaffi is ook een recht van het volk van Libi. Ze moeten hun onderdrukker natuurlijk wel zelf omleggen, willen ze onderdrukking overwinnen.

Het is enorm belangrijk voor het volk om dat zelf te doen, zo belangrijk dat ik het niet direct kan verwoorden :P
juistem! en daarom mogen wij enkel de NFZ handhaven en kan ik snappen dat SP eerst wilt weten wat er met onze voertuigen gebeurd. en of er geen excessief geweld wordt geleverd. Iets waar niet elke land het over eens schijnt te zijn ( sinds frankrijk al een nieuwe leider van het land erkend heeft gek genoeg.)
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 22:28:56 #187
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94533199
Hoorde ik niemand over tot nog toe, maar fijn dat defensie het kan trekken.
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_94533213
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:26 schreef yowkah het volgende:

[..]

Nee maar dat zegt niet dat wij als de VN of NAVO hem mogen uitschakelen, dat is aan de rebellen of de Afrikaanse Unie waar het land toe behoort. Tot die tijd, beschermen wij de mensen rechten.
De VN resolutie geeft alle landen, in een coalitie of niet, het recht alle mogelijke middelen in te zetten om de burgers te beschermen.

Kan ik dat interpreteren als het afzetten van Gadhaffi om het geweld te stoppen?
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:31:14 #189
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94533327
Wat lult dat wijf nou.

Mensen zijn toch ook dieren. Hypocriet om dan weer juist niet die te helpen, terwijl ze letterlijk in huilen uitbarst als ze een visser een net ziet ophalen.
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:32:45 #190
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94533405
We vinden, we vinden.

Daadkracht is vereist om een krijger op z'n knien te dwingen. Woorden schaden hem niet.
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:32:57 #191
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94533421
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:25 schreef yowkah het volgende:

[..]

alsof die vliegtuigen die er nu vliegen daar niet helpen?
Ja. Na de bombardementen van gisteren hebben ze tot vanavond rust gehad. Ze moeten vooral door gaan met bombarderen, of moeten de burgers van Misrata en Zintan dood?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94533429
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:23 schreef yowkah het volgende:

[..]

Het artikel stelt ook dat Gadhaffi afgezet moet worden. Waar ik zeker tegen ben. Als er 1 ding moeten leren van voorgaande oorlogen waar de VN en NAVO in deel hebben genomen is dat wij ons niet moeten mengen met interne aangelegenheden. Wij mogen volgens 1973 ons alleen de menselijke rechten en de burgers beschermen.

wat SP nou zegt is dat wij daar niet aan mee moeten helpen ( als je de discussies van vanmiddag gevolgt heb dan snap je dat inmiddels misschien wel) Ze willen 1973 steunen, maar het afzetten van ghadaffi niet. Maar alleen als duidelijk is dat onze hulp niet gebruikt wordt voor buiten proportionele acties betreft geweld zoals al vaak in Afghanistan en Iraq.
Dit hele gebeuren heeft maar n reden, namelijk het afzetten van Ghadaffi.
De EU, VS en de Arabische Liga willen dat, alleen willen en kunnen ze dit niet hard op zeggen.
Ghadaffi is een ongeleide projectiel, en de volksopstand pakken ze met beiden handen aan om van hem af te komen.
En nu maar hopen op een goede afloop, want een plan voor na deze interventie is er niet.
Dit bericht is automatisch gegenereerd. U kunt hierop niet reageren.
pi_94533545
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:33 schreef Mr_Memory het volgende:

[..]

Dit hele gebeuren heeft maar n reden, namelijk het afzetten van Ghadaffi.
De EU, VS en de Arabische Liga willen dat, alleen willen en kunnen ze dit niet hard op zeggen.
Ghadaffi is een ongeleide projectiel, en de volksopstand pakken ze met beiden handen aan om van hem af te komen.
En nu maar hopen op een goede afloop, want een plan voor na deze interventie is er niet.
Klopt, iedereen wil Gadhaffi weg.
Maar vooral nadat hij zijn burgers begon af te slachten.

Het liefst hebben we vrede in dat land, is dat zo moeilijk te bevatten?
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
pi_94533552
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:33 schreef Mr_Memory het volgende:

[..]

Dit hele gebeuren heeft maar n reden, namelijk het afzetten van Ghadaffi.
De EU, VS en de Arabische Liga willen dat, alleen willen en kunnen ze dit niet hard op zeggen.
Ghadaffi is een ongeleide projectiel, en de volksopstand pakken ze met beiden handen aan om van hem af te komen.
En nu maar hopen op een goede afloop, want een plan voor na deze interventie is er niet.
Nee dit hele ding hoeft als enige reden te hebben dat de mensen rechten beschermt worden. Dat Ghadaffi niet zijn eigen volk aanvalt.
De EU, VS en AL mogen dat best willen, dat hij weg moet. Maar dat is aan het volk om te bewerkstelligen. Anders gaan wij ze een nieuw regime opdringen wat ze mogelijk niet eens willen. De interventie hoeft geen gevolg plan te hebben. Het zorgen dat de NFZ in stand blijft en dat er geen etra wapens in het land komen is MEER dan genoeg
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:36:08 #195
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_94533603
Gaddafi tanks move in again on besieged Libyan city
quote:
TRIPOLI (Reuters) - Libyan leader Muammar Gaddafi's forces resumed their attack on the rebel-held town of Misrata on Wednesday, moving back onto the offensive just hours after Western strikes silenced their guns.
Slecht nieuws uit Misurata :N Meer in het artikel.
2019: The Great Awakening
pi_94533632
hoi :W
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_94533635
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:36 schreef MangoTree het volgende:
Gaddafi tanks move in again on besieged Libyan city

[..]

Slecht nieuws uit Misurata :N Meer in het artikel.
misschien de valse hoop dat ze snachts moeilijker te raken zijn XD
pi_94533684
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:35 schreef yowkah het volgende:

[..]

Nee dit hele ding hoeft als enige reden te hebben dat de mensen rechten beschermt worden. Dat Ghadaffi niet zijn eigen volk aanvalt.
De EU, VS en AL mogen dat best willen, dat hij weg moet. Maar dat is aan het volk om te bewerkstelligen. Anders gaan wij ze een nieuw regime opdringen wat ze mogelijk niet eens willen.1 De interventie hoeft geen gevolg plan te hebben. Het zorgen dat de NFZ in stand blijft en dat er geen etra wapens in het land komen is MEER dan genoeg2
1: Nee, wat is dit voor belachelijke aanname. Kunnen wij niet akkoord gaan met het interim regering wat onafhankelijk is gevormd?
2: Nee, dit heb ik al vaak genoeg gezegd; van de grondtroepen van Gadhaffi moet worden voorkomen dat ze burgers vermoorden. Dit kan alleen door middel van geweld.
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
pi_94533725
Libye: forte explosion sur une base militaire l'est de Tripoli

TRIPOLI - Une forte explosion s'est produite mercredi soir sur une base de l'arme de terre libyenne 32 km l'est de Tripoli, ont indiqu des tmoins l'AFP.

Ces tmoins ont vu aprs l'explosion des flammes s'lever de la base militaire, situe dans la rgion de Tajoura, au kilomtre 32 l'est de la capitale.

Ce camp avait dj t pris pour cible au premier jour des frappes de la coalition internationale samedi contre les objectifs militaires du colonel Mouammar Kadhafi.

La tlvision d'Etat libyenne a ensuite fait dfiler un bandeau qui, citant une source militaire, annonait que "des bombardements des colonialistes croiss ont frapp certaines cibles civiles et militaires Tajoura".

Peu aprs, l'agence officielle libyenne Jana a rapport que la rgion de Tajoura, o se situent les plus importantes bases militaires de Tripoli, avait t la cible de raids de la coalition pour "la seconde fois cette nuit".

(AFP / 23 mars 2011 22h13)

vertaald

Libi: sterke explosie op een militaire basis ten oosten van Tripoli

TRIPOLI - Een sterke explosie deed zich woensdagavond op basis van de Libische leger op 32 km ten oosten van Tripoli, zeiden getuigen AFP.

Deze getuigen zagen na de explosie van vlammen een stijging van de militaire basis, gelegen in de regio Tajoura, 32 kilometer ten oosten van de hoofdstad.

Dit kamp was al gericht stakingen op de eerste dag van de internationale coalitie op zaterdag tegen militaire doelen van kolonel Muammar Gaddafi.

Libische staatstelevisie schuift dan een banner die, onder vermelding van een militaire bron, kondigde aan dat "de bombardementen van de kolonialisten kruisvaarders een aantal civiele en militaire doelen hit in Tajoura.

Kort daarna, de officile Libische agentschap Jana gemeld dat de regio Tajoura, waar zijn de belangrijkste militaire bases in Tripoli, was het doelwit van aanvallen geweest door de coalitie om "de tweede keer die nacht."

( AFP / 23 maart 2011 22:13)
pi_94533783
Gadaffi heeft zo'n 2000 tanks tot zijn beschikking. Hoeveel zouden er op dit moment nog over zijn?
pi_94533841
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:35 schreef Ulpianus het volgende:

[..]

Klopt, iedereen wil Gadhaffi weg.
Maar vooral nadat hij zijn burgers begon af te slachten.

Het liefst hebben we vrede in dat land, is dat zo moeilijk te bevatten?
Nee! helemaal niet, en ik hoop het beste voor de Libische bevolking. :Y
Dit bericht is automatisch gegenereerd. U kunt hierop niet reageren.
pi_94533973
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:37 schreef Ulpianus het volgende:

[..]

1: Nee, wat is dit voor belachelijke aanname. Kunnen wij niet akkoord gaan met het interim regering wat onafhankelijk is gevormd?
2: Nee, dit heb ik al vaak genoeg gezegd; van de grondtroepen van Gadhaffi moet worden voorkomen dat ze burgers vermoorden. Dit kan alleen door middel van geweld.
1.welke interim regering
2. Klopt maar dat kan je ook alleen met grondtroepen, of wil jij kruisraketten gebruiken om een sluipschutter aan te vallen -.-. Arabische Liga heeft gezegt niet mee te gaan met zenden van grondtroepen dus dat zit er sowieso niet in. Daarnaast is al vaak gezegt door de rebellen dat ze de VN landen bedanken voor de luchtdekking tegen tanks etc. en dat ze de sluipschutters zelf zullen uitschakelen.
pi_94534031
Corrected: Gaddafi compound under air strike: report

Corrects to show Arabiya reporting strike in Ajdabiyah not Tripoli)

BERLIN (Reuters) - Libyan leader Muammar Gaddafi's compound in Ajdabiyah was subject to air strikes, Arabiya TV reported on Wednesday.

On Tuesday, Gaddafi addressed supporters at the compound.
(Reporting by Joseph Nasr; Writing by Adam Tanner)
pi_94534046
Jullie willen de doodstraf voor Gaddafi. Wat moet het standpunt van Mark Rutte zijn in deze? Er was met de executie van Saddam veel ophef over het standpunt van Balkenende.
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:44:42 #205
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94534064
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:35 schreef yowkah het volgende:

[..]

Nee dit hele ding hoeft als enige reden te hebben dat de mensen rechten beschermt worden. Dat Ghadaffi niet zijn eigen volk aanvalt.
Dan moet je rond Misrata en Zintan blijven bombarderen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94534095
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:44 schreef Lagrinta het volgende:
Jullie willen de doodstraf voor Gaddafi. Wat moet het standpunt van Mark Rutte zijn in deze? Er was met de executie van Saddam veel ophef over het standpunt van Balkenende.
Gadaffi moet gewoon berecht worden in zijn eigen land. Als daar de doodstraf bestaat: so be it.
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 22:45:41 #207
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94534143
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:44 schreef Lagrinta het volgende:
Jullie willen de doodstraf voor Gaddafi. Wat moet het standpunt van Mark Rutte zijn in deze? Er was met de executie van Saddam veel ophef over het standpunt van Balkenende.
Laat hem lekker levenslang krijgen, doodstraf is minder erg dan levenslang.
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:46:30 #208
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94534206
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:36 schreef yowkah het volgende:

[..]

misschien de valse hoop dat ze snachts moeilijker te raken zijn XD
Moeten ze wel door blijven gaan met bombarderen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94534207
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:43 schreef yowkah het volgende:

[..]

1.welke interim regering
2. Klopt maar dat kan je ook alleen met grondtroepen, of wil jij kruisraketten gebruiken om een sluipschutter aan te vallen -.-. Arabische Liga heeft gezegt niet mee te gaan met zenden van grondtroepen dus dat zit er sowieso niet in. Daarnaast is al vaak gezegt door de rebellen dat ze de VN landen bedanken voor de luchtdekking tegen tanks etc. en dat ze de sluipschutters zelf zullen uitschakelen.
1: De interim regering in Benghazi, waar die planoloog hoofd van is.
2: Grondtroepen zijn er al, ze worden rebellen genoemd maar zijn gewoon Libische burgers.
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:46:40 #210
2651 svann
night-hawk
pi_94534219
10:15 PM Tricia1234: Separately, our source claims that state television in Tripoli is showing pictures of dead people which the reports say were killed in the coalition air strikes
10:15 PM Tricia1234: however some of the dead have been recognised by viewers as relatives who disappeared during Gaddafis crackdown on Tripoli.

http://www.livestream.com/libya17feb chat
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_94534239
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:44 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Dan moet je rond Misrata en Zintan blijven bombarderen.
ben ik ook helemaal mee eens. dat ontken ik zeker niet ( ook niet gedaan volgens mij). Vraag is alleen of daar nog meer troepen voor nodig zijn. En daar pleit de SP ook voor, daar willen ze opheldering over, ook of daar de nederlandse NAVO troepen voor gebruikt zullen worden.
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:48:14 #212
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94534312
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:47 schreef yowkah het volgende:

[..]

ben ik ook helemaal mee eens. dat ontken ik zeker niet ( ook niet gedaan volgens mij). Vraag is alleen of daar nog meer troepen voor nodig zijn. En daar pleit de SP ook voor, daar willen ze opheldering over, ook of daar de nederlandse NAVO troepen voor gebruikt zullen worden.
Als je jezelf en je houding tov mensenrechten serieus neemt, wel.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94534323
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:46 schreef Ulpianus het volgende:

[..]

1: De interim regering in Benghazi, waar die planoloog hoofd van is.
2: Grondtroepen zijn er al, ze worden rebellen genoemd maar zijn gewoon Libische burgers.
1. die is niet onafhankelijk, en wordt alleen erkend door frankrijk.
2. Klopt deze rebellen zijn de grondtroepen en burgers, alleen zij mogen Ghadaffi afzetten. Dat mogen de VN en NAVO troepen dus niet.
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:49:41 #214
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94534380
Kadaffi is nog steeds de baas in libie ~O>
There is only one religion
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 22:50:39 #215
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94534428
das snel:

Kamer akkoord met Nederlandse missie Libi: http://bit.ly/fqwio5

op mijn politiek24 hebben ze nog niet gestemd...
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  woensdag 23 maart 2011 @ 22:50:48 #216
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94534436
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:48 schreef yowkah het volgende:

[..]

1. die is niet onafhankelijk,
Geen enkele regering is onafhankelijk. :')
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94534456
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:35 schreef yowkah het volgende:

[..]

Nee dit hele ding hoeft als enige reden te hebben dat de mensen rechten beschermt worden. Dat Ghadaffi niet zijn eigen volk aanvalt.
Ja dat is reden die iedereen gebruikt, en ook een terechte reden.

quote:
De EU, VS en AL mogen dat best willen, dat hij weg moet. Maar dat is aan het volk om te bewerkstelligen. Anders gaan wij ze een nieuw regime opdringen wat ze mogelijk niet eens willen.
Waarom denk je dat ze alleen de pro Ghadaffi troepen aanvallen?
Dan kies je toch al voor een bepaalde partij. :?
quote:
De interventie hoeft geen gevolg plan te hebben. Het zorgen dat de NFZ in stand blijft en dat er geen etra wapens in het land komen is MEER dan genoeg
Denk je dit nu echt? Dan ben je toch wel een beetje naief.
Natuurlijk moet er wel een plan b zijn na deze interventie, natuurlijk moet dit wel worden uitgevoerd door de Libische bevolking zelf.
Dit bericht is automatisch gegenereerd. U kunt hierop niet reageren.
pi_94534734
discussie gaat nu op 3 fronten. zouden we hier effe een apart topic voor moeten openen?
en daarnaast wil ik van jullie weten waarvoor jullie discussiren. Ik probeer hier eigenlijk de beredenering van de SP te verduidelijken en waarom ik de vraag ( of je niet moet afvragen of de troepen die nu worden gebruikt tegen Libi niet voldoende zijn) zo belangrijk vind.

Ook ik steun de motie om vliegtuigen te sturen en de Haarlem te laten patrouilleren voor de huidige missie ( wapen embargo). Ik ben alleen bang voor de toekomst van deze missie waarin de NAVO misschien achter Ghadaffi aan gaat ( op dit moment enkel tegen gehouden door Duitsland en Turkije). dit zou kunnen resulteren dat Nederland deze missie verder gaat steunen ( waar ik dus tegen ben).
pi_94534861
Ben je bang dat de Navo achter Gaddafi aangaat ? waarom ?
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:03:02 #220
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94534989
Waarom grijpen we in in Libi ?

In dit topic houden we de actualiteiten bij, is niet bedoeld voor discussie. En we zijn het gewoon niet eens met de SP die waarschijnlijk dode Libirs misbruikt om het kabinet dwars te zitten.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94535027
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:57 schreef yowkah het volgende:
discussie gaat nu op 3 fronten. zouden we hier effe een apart topic voor moeten openen?
en daarnaast wil ik van jullie weten waarvoor jullie discussiren. Ik probeer hier eigenlijk de beredenering van de SP te verduidelijken en waarom ik de vraag ( of je niet moet afvragen of de troepen die nu worden gebruikt tegen Libi niet voldoende zijn) zo belangrijk vind.

Ook ik steun de motie om vliegtuigen te sturen en de Haarlem te laten patrouilleren voor de huidige missie ( wapen embargo). Ik ben alleen bang voor de toekomst van deze missie waarin de NAVO misschien achter Ghadaffi aan gaat ( op dit moment enkel tegen gehouden door Duitsland en Turkije). dit zou kunnen resulteren dat Nederland deze missie verder gaat steunen ( waar ik dus tegen ben).
Op en apart topic voor de beredenering van de SP zit ik iig niet te wachten, maar je bent vrij om deze te starten. :)
Dit bericht is automatisch gegenereerd. U kunt hierop niet reageren.
pi_94535094
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 23:00 schreef zoefbust het volgende:
Ben je bang dat de Navo achter Gaddafi aangaat ? waarom ?
de NAVO of VN wel ja. De reden daarvoor is dat Frankrijk de leider van de missie is samen met Engeland. Frankrijk dat nieuwe regime als de enige bestempeld heeft. Dat elke partij in de VN al heeft gezegd tegen Ghadaffi te zijn en hem weg wilt hebben. En dat dit ook in de artikel 100 brief staat. Dat maakt mij eerlijk gezegt wel een beetje bang ja.

@MR_Memorry.
ik ook niet eigenlijk maarja wordt toch een beetje grotere discussie dan ik had verwacht vandaar hehe
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:07:15 #223
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_94535186
AMWorldTodayPM: Skyping a man in #Misurata: He says 75% of the city has no electricity, water supply was cut 2 wks ago. (cont) #Libya
half a minute ago via web

OmarAlmoktar: 14-CallFrom #Misurata," footage we took and sent to media, they can't show them to the world as horrible as you can not imagine"
25 minutes ago via TweetDeck

11:25pm: Reuters quotes a doctor in the opposition-held city of Misurata as saying government forces are closing in on the hospital. Government tanks are closing in on Misurata hospital and shelling the area, the doctor told the news agency before the line was cut off.

11:16pm: Al Jazeera English correspondent Anita McNaught, in Tripoli, journalists were driven around the city earlier today with a promise from the government of being taken to see the scene of a coaltion air strike, some civilian casualties, maybe even a hospital.But none of this happened. After being driven around for 45 minuets or so, we were being taken back to the hotel and they said they couldnt find the right address.
2019: The Great Awakening
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:07:25 #224
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94535203
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:44 schreef Lagrinta het volgende:
Jullie willen de doodstraf voor Gaddafi. Wat moet het standpunt van Mark Rutte zijn in deze? Er was met de executie van Saddam veel ophef over het standpunt van Balkenende.
De keuze is aan het volk van Libi.
pi_94535222
quote:
16s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:49 schreef Dance99Vv het volgende:
Kadaffi is nog steeds de baas in libie ~O>
[OT]
Wat is er met je gebeurd tussen Egypte en nu? daar nog Pro-democracy en nu dit soort posts?
[/OT]
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:10:22 #226
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94535329
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:51 schreef Mr_Memory het volgende:

Denk je dit nu echt? Dan ben je toch wel een beetje naief.
Natuurlijk moet er wel een plan b zijn na deze interventie, natuurlijk moet dit wel worden uitgevoerd door de Libische bevolking zelf.
Lijkt me wel zo aardig om ze hier zelf over te laten beslissen, gezien zij juist voor dat recht zijn opgestaan.
pi_94535420
http://live.twitstream.net/penw over bunker Gaddafi in Brega
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 23:13:17 #228
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94535460
Weetje, wat ik vrij erg vind, we zeggen allemaal dingen in de media van 'die missie moet niet doorgaan zus' en 'we weten niet wat er komt na dit zo', terwijl er geen enkele Libir gehoord wordt wat zijn oplossingen zouden zijn wat betreft dit dilemma...
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:15:21 #229
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94535561
quote:
7s.gif Op woensdag 23 maart 2011 23:13 schreef naatje_1 het volgende:
Weetje, wat ik vrij erg vind, we zeggen allemaal dingen in de media van 'die missie moet niet doorgaan zus' en 'we weten niet wat er komt na dit zo', terwijl er geen enkele Libir gehoord wordt wat zijn oplossingen zouden zijn wat betreft dit dilemma...
inderdaad ik hoor de hele wereld behalve iets zinnigs uit libie
There is only one religion
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:15:32 #230
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94535570
#Confirmed: Misrata port is open now! Int'l organizations must quickly come with protection of UN mission ships.
pi_94535592
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 23:10 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

Lijkt me wel zo aardig om ze hier zelf over te laten beslissen, gezien zij juist voor dat recht zijn opgestaan.
Oh zeker, dat zei ik ook al, maar er moet wel een plan zijn voor wie en hoe de opstandelingen te steunen in de toekomst.
Dat ze het zelf moeten doen is juist voor mij een pre!
Dit bericht is automatisch gegenereerd. U kunt hierop niet reageren.
pi_94535684
quote:
7s.gif Op woensdag 23 maart 2011 23:13 schreef naatje_1 het volgende:
Weetje, wat ik vrij erg vind, we zeggen allemaal dingen in de media van 'die missie moet niet doorgaan zus' en 'we weten niet wat er komt na dit zo', terwijl er geen enkele Libir gehoord wordt wat zijn oplossingen zouden zijn wat betreft dit dilemma...
Weer de westerse arrogantie dat wij wel weten hoe het moet denk ik |:(
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:18:01 #233
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94535685
Ik lees het nu pas echt eigenlijk. Volgens mij zijn we het eens :P
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 23:19:16 #234
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94535742
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 23:15 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

inderdaad ik hoor de hele wereld behalve iets zinnigs uit libie
Voorbeeld: ik hoorde de hele neerlandse media waarschuwen over de stammenverdeeldheid die zou heersen in Libi. Toen hoorde ik bij met het oog op morgen een Libir zeggen dat die stammen het moslimbroederschap van Egypte zijn, kortom: massahysterie.
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:25:29 #235
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94536007
AJE

Our correspondent Anita McNaught, in Tripoli, journalists were driven around the city earlier today with a promise from the government of being taken to see the scene of a coaltion air strike, some civilian casualties, maybe even a hospital.

But none of this happened. :') After being driven around for 45 minuets or so, we were being taken back to the hotel and they said they couldn't find the right address." :')
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:25:34 #236
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94536014
Sommige politici laten wel weer duidelijk hun mening horen, maar het straalt van de argumentatie af dat ze er helemaal nog niks van begrijpen.

Alsof Gadaffi gaat meedoen aan dat staakt-het-vuren dat ze willen verzoeken. Hebben ze de afgelopen vier weken gemist ofzo :')
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:26:32 #237
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_94536064
OmarAlmoktar: 19-CallFrom #Misurata,"Imagine how catastrophic we live, when we see a plane bomb, we get HAPPY!!"
24 minutes ago via TweetDeck

OmarAlmoktar: 19-CallFrom #Misurata,"This is a WITNEESSING, all bombs from the sky is are so precise that anything around the target is completely save"
17 minutes ago via TweetDeck

AMWorldTodayPM: #Misurata call: He says he just got information that there are still nine tanks in the city centre.
3 minutes ago via web

AMWorldTodayPM: #Misurata call: "we need US planes to destroy these tanks immediately"
2 minutes ago via web
2019: The Great Awakening
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:26:41 #238
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94536078
Morgen weer een kans want volgens de staats tv zijn er wederom vele burgers getroffen door de coalitie bombardementen.

Libyan state news agency Jana is reporting that coalition raids have hit a residential neighbourhood east of the capital and killed "a large number" of civilians. The report cannot be verified.

AFP is reporting that Libyan state news agency Jana says coalition raids on a residential neighbourhood east of the capital have killed "a large number" of civilians.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:27:55 #239
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94536144
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 23:26 schreef MangoTree het volgende:
OmarAlmoktar: 19-CallFrom #Misurata,"Imagine how catastrophic we live, when we see a plane bomb, we get HAPPY!!"

:'(
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 23:29:39 #240
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94536215
en ik hoor trouwens nog steeds mensen over 'de stammen'. Stel je voor dat khadaffi's regime weg is, dan zou je mot tussen de stammen kunnen krijgen, stel je voor...

maar dat was volgens die Libir dus massahysterie. Overigens moet ik wel melden dat dit een Libir was die in Nederland woont nu.

http://nos.nl/radiouitzen(...)morgen-2300-uur.html

va 25:13 is ie te horen
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:30:16 #241
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_94536247
itsDice: Watching BBC News from Tripoli u can hear the ITN reporter right next to him broadcasting live on ITV
3 minutes ago via TweetDeck

rt_com: Explosions going off in Tripoli and rounds of anti-aircraft gunfire being fired.
8 minutes ago via web

feb17libya: BBC Correspondents in #Tripoli say they can see tracer fire going up into the sky, but much less than previous nights. http://t.co/6oDaTQP
7 minutes ago via Tweet Button
2019: The Great Awakening
pi_94536294
quote:
Op woensdag 23 maart 2011 23:08 schreef The-Dutch-Priest het volgende:

[..]

[OT]
Wat is er met je gebeurd tussen Egypte en nu? daar nog Pro-democracy en nu dit soort posts?
[/OT]
Wellicht is ie er achter gekomen dat ie de verloren zoon van Kadaffi is en baalt ie van het mislopen van de macht?

Is maar een optie ;)
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:31:17 #243
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94536305
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 23:26 schreef yavanna het volgende:
Morgen weer een kans want volgens de staats tv zijn er wederom vele burgers getroffen door de coalitie bombardementen.

Libyan state news agency Jana is reporting that coalition raids have hit a residential neighbourhood east of the capital and killed "a large number" of civilians. The report cannot be verified.

AFP is reporting that Libyan state news agency Jana says coalition raids on a residential neighbourhood east of the capital have killed "a large number" of civilians.
Ik zag vanavond zo een mooi filmpje van de Staats TV over een gebombardeerd huis in Tripoli. O+

Keurige brokstukken, een keurig vuurtje er in. Een keurige man die keurig wist te roepen dat hij zo schandelijk door de coalitie was getroffen. Een keurige vrouw die keurig wanhopig schreeuwde.

Ik moest meteen aan de carglass-reclame denken _O-
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:31:46 #244
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94536325
#Cool! Unmanned RQ-4 Global Hawk as Forte 10 FL500 went tactical at 22:15 UTC #OdysseyDawn wondering where the MCE unit is located!


geen foto van nu
pi_94536395
Ik weet niet of jullie nu nog politiek 24 de SP hoorde spreken?
over wat het dubbel besluit was?

En wat daar hun antwoord op is?
dubbelbesluit is:
dat er in elke brief of wat staat dat het regime weg moet.
Dat sommige fracties al zeggen dat als de NAVO actie wordt uitgebreid of groter worden gemaakt, we automatisch mee zullen gaan.

de SP wilt alleen steunen voor 1973 en niet meer. Zodra duidelijk is dat de NAVO niet verder gaat. Zullen zij instemmen. Dat is wat hij zegt. en daar ben ik het met hem eens. Ook al vind ik dat dit besluit niet directe invloed op deze aspecten. Toch van belang.

maar hierin schieten ze ook iets door naar mijn mening. Ze konden het ook gewoon aanstippen, en dan mee stemmen ( wat ze dus niet doen) beetje zonde. ( voor de mensen die het interesseert, ik heb geen SP gestemt, aar groen links :D ander oorlogs onderwerp om over te discussiren wat dat betreft)
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:39:23 #246
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94536708
1973: Alles mag om de bevolking te beschermen behalve een bezettingsmacht. Als je denkt dat je Ghaddafi moet wegbombarderen om de bevolking te beschermen, mag dat dus gewoon volgens de VN.

De SP is voor resolutie 1973, dus de SP wil Roemer wegbombarderen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:39:35 #247
2651 svann
night-hawk
pi_94536716
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 23:26 schreef yavanna het volgende:
Morgen weer een kans want volgens de staats tv zijn er wederom vele burgers getroffen door de coalitie bombardementen.

Libyan state news agency Jana is reporting that coalition raids have hit a residential neighbourhood east of the capital and killed "a large number" of civilians. The report cannot be verified.

AFP is reporting that Libyan state news agency Jana says coalition raids on a residential neighbourhood east of the capital have killed "a large number" of civilians.
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 22:46 schreef svann het volgende:

10:15 PM Tricia1234: Separately, our source claims that state television in Tripoli is showing pictures of dead people which the reports say were killed in the coalition air strikes

10:15 PM Tricia1234: however some of the dead have been recognised by viewers as relatives who disappeared during Gaddafis crackdown on Tripoli.

http://www.livestream.com/libya17feb chat
Libische Staats TV online: http://watchtvlivestreaming.com/tvlive/b1951
Bij mij doet hij het niet.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:39:46 #248
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94536725
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 23:31 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
#Cool! Unmanned RQ-4 Global Hawk as Forte 10 FL500 went tactical at 22:15 UTC #OdysseyDawn wondering where the MCE unit is located!

[ afbeelding ]
geen foto van nu
Het lijkt wel een, wat vreemde, walvis.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  Moderator woensdag 23 maart 2011 @ 23:40:11 #249
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_94536746
quote:
14s.gif Op woensdag 23 maart 2011 23:39 schreef Papierversnipperaar het volgende:
1973: Alles mag om de bevolking te beschermen behalve een bezettingsmacht. Als je denkt dat je Ghaddafi moet wegbombarderen om de bevolking te beschermen, mag dat dus gewoon volgens de VN.

De SP is voor resolutie 1973, dus de SP wil Roemer wegbombarderen.
_O-
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_94536850
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 23:39 schreef svann het volgende:

[..]
Libische Staats TV online: http://watchtvlivestreaming.com/tvlive/b1951
Bij mij doet hij het niet.
En de tweede Staatszender:
http://nl.wwitv.com/tv/b6257.htm

Daar laten ze ook veel amateurbeelden zien
pi_94536885
quote:
14s.gif Op woensdag 23 maart 2011 23:40 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

_O-
Als je daarmee tegelijkertijd de bevolking om hem heen die mee dood gaat ook beveiligt mag dat inderdaad.
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:52:52 #252
2651 svann
night-hawk
pi_94537335
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 23:42 schreef ChristianLebaneseFront het volgende:
En de tweede Staatszender:
http://nl.wwitv.com/tv/b6257.htm

Daar laten ze ook veel amateurbeelden zien
Krijg ik ook niet aan de praat.
Niet dat ik veel mis natuurlijk, maar een blik was wel leuk geweest.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  woensdag 23 maart 2011 @ 23:54:55 #253
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_94537437
Synergy3k: @richardengelnbc recounts a close call in Benghazi http://on.msnbc.com/favtrM
9 minutes ago via TweetDeck

Video, o.a. rebel met een speelgoedgeweer :Y)
2019: The Great Awakening
pi_94537941
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 23:54 schreef MangoTree het volgende:
Synergy3k: @richardengelnbc recounts a close call in Benghazi http://on.msnbc.com/favtrM
9 minutes ago via TweetDeck

Video, o.a. rebel met een speelgoedgeweer :Y)
Leip filmpje. Laat goed zien hoe ongeorganiseerd en hoe slecht bewapend de rebellen zijn.
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
  donderdag 24 maart 2011 @ 00:07:26 #255
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_94538063
Phone-cam footage of citizen soldiers attacking a tank: Benghazi

Deze is helemaal vaag, het lijkt wel of die tank door rebellen bestuurd wordt die niet weten wat ze doen. :o
2019: The Great Awakening
pi_94538079
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 23:31 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
#Cool! Unmanned RQ-4 Global Hawk as Forte 10 FL500 went tactical at 22:15 UTC #OdysseyDawn wondering where the MCE unit is located!

[ afbeelding ]
geen foto van nu
Wat een bazenvliegtuig is dat zeg.
  donderdag 24 maart 2011 @ 00:11:51 #257
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94538286
Huub heeft trouwens een geweldige map samengesteld met belangrijke luchthavens en bijbehorende info.
pi_94538446
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 00:11 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Was naar iets anders aan het zoeken, kom ik dit tegen

Dit is van Feb 17. Bizar dat het zo snel zo hard werd daar.
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
  donderdag 24 maart 2011 @ 00:18:27 #260
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94538493
Ja :x op youtube staan nu echt heel wat filmpjes van wat eerder, maar sommige zijn echt niet goed man :X
pi_94538665
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 00:11 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Was naar iets anders aan het zoeken, kom ik dit tegen

En de reactie eronder:

this is why america has the second amendment.

_O_ _O_
  donderdag 24 maart 2011 @ 00:25:23 #262
2651 svann
night-hawk
pi_94538785
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 00:18 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Ja :x op youtube staan nu echt heel wat filmpjes van wat eerder, maar sommige zijn echt niet goed man :X
Ik ben na al die jaren Fok wel wat gewend, maar dat filmpje van die huurlingen die gedwongen werden rauwe hond te eten...
En misschien vooral wel de mentaliteit van de legerleiding die daarvan uitgaat...
Het echoot nog na op mijn netvlies.
What has been seen cannot be unseen ofzo. ;(
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_94539012
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 00:25 schreef svann het volgende:

Ik ben na al die jaren Fok wel wat gewend, maar dat filmpje van die huurlingen die gedwongen werden rauwe hond te eten...
En misschien vooral wel de mentaliteit van de legerleiding die daarvan uitgaat...
Het echoot nog na op mijn netvlies.
What has been seen cannot be unseen ofzo. ;(
Rauwe hond?
  donderdag 24 maart 2011 @ 00:32:58 #264
104871 remlof
Europees federalist
pi_94539088
quote:
10s.gif Op donderdag 24 maart 2011 00:30 schreef ChristianLebaneseFront het volgende:

[..]

Rauwe hond?
Net zoiets als op die video van Syrische elite troepen die een puppie levend verscheurden.
Saddam gaf die ooit eens aan een Amerikaanse diplomaat. Walgelijk :r
  donderdag 24 maart 2011 @ 00:33:45 #265
173736 sunny16947
het kan altijd erger
pi_94539120
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 00:07 schreef MangoTree het volgende:
Phone-cam footage of citizen soldiers attacking a tank: Benghazi

Deze is helemaal vaag, het lijkt wel of die tank door rebellen bestuurd wordt die niet weten wat ze doen. :o
Wordt misschien wel bestuurd door huurlingen. Zag net een filmpje op de staatstv over slachtoffers. Vond er wel erg veel donkere kroeskopjes bij liggen.
host mailgroepen http://www.seniorweb.nl
Snooker is top!!!
pi_94539199
quote:
9s.gif Op donderdag 24 maart 2011 00:32 schreef remlof het volgende:

[..]

Net zoiets als op die video van Syrische elite troepen die een puppie levend verscheurden.
Saddam gaf die ooit eens aan een Amerikaanse diplomaat. Walgelijk :r
Ik weet dat de Syrische Special Forces schorpioenen en/of slangen moeten eten, maar een puppy? :o
pi_94540939
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 00:07 schreef MangoTree het volgende:
Phone-cam footage of citizen soldiers attacking a tank: Benghazi

Deze is helemaal vaag, het lijkt wel of die tank door rebellen bestuurd wordt die niet weten wat ze doen. :o
dat dacht ik ook toen ik dat filmpje zag vanmiddag, maar het zou ook kunnen zijn dat de besturing naar de klote is en dat ze proberen te vluchten, maar dat het niet helemaal lukt ofzo
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 24 maart 2011 @ 01:59:03 #268
165924 msnk
AliceWonder <3
pi_94541164
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 00:22 schreef ChristianLebaneseFront het volgende:
this is why america has the second amendment.

_O_ _O_
Zodat je je kunt verdedigen tegen nota bene je eigen regering? Hoezo self-fulfilling prophecy :')
AFC AJAX
  donderdag 24 maart 2011 @ 04:01:35 #269
2651 svann
night-hawk
pi_94542093
21:24 Reuters Gaddafis forces have resumed shelling Misrata, which is almost totally cut off. Government tanks are closing in on Misrata hospital and shelling the area, a witness told Reuters by phone before the line was cut off.

U.N. intervenes as Gaddafi attacks Misrata http://www.livelibya.com
Gaddafis military battalion has continued its attacks on the city of Misrata. They have been heavily shelling the city with tanks aiming at targets such as Guz Al Tuk Hotel, medical clinics and Abu Ammar Mosque. A few ours later and U.N. coalition forces began attacking Gaddafis forces with missile airstrikes after Gaddafis forces clearly demonstrated that they were killing civilians.

00:45 The Dictator tweets: CONFIRMED: Electricity now back in the whole of #Misrata. Tanks have retreated. #Libya #Feb17

Eindelijk weer stroom! Misschien morgen ook weer water?
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_94542120
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 04:01 schreef svann het volgende:
21:24 Reuters Gaddafis forces have resumed shelling Misrata, which is almost totally cut off. Government tanks are closing in on Misrata hospital and shelling the area, a witness told Reuters by phone before the line was cut off.

U.N. intervenes as Gaddafi attacks Misrata http://www.livelibya.com
Gaddafis military battalion has continued its attacks on the city of Misrata. They have been heavily shelling the city with tanks aiming at targets such as Guz Al Tuk Hotel, medical clinics and Abu Ammar Mosque. A few ours later and U.N. coalition forces began attacking Gaddafis forces with missile airstrikes after Gaddafis forces clearly demonstrated that they were killing civilians.

00:45 The Dictator tweets: CONFIRMED: Electricity now back in the whole of #Misrata. Tanks have retreated. #Libya #Feb17

Eindelijk weer stroom! Misschien morgen ook weer water?
Kan iemand mij uitleggen wat "tweets" betekenen? Ik ben van de eerdere generatie, en weet niet wat het ding is.

Kan iemand zomaar een account aanmaken als dictator or zo bijv.? Of komt dat van Khadafi? :?

En hoe weet je wie welke tweet stuurt, je kan toch niet iedereen als vriend hebben? Hoe weet je op welke 'feeds?' je moet abonneren?

Ik snap er geen bal van. :)
  donderdag 24 maart 2011 @ 04:22:56 #271
2651 svann
night-hawk
pi_94542139
Tweets zijn van die korte Twitterberichtjes van max. 140 tekens.
Daar kun je net als op een forum een account aanmaken met een saaie of sprekende naam.
Erkende bekende personen kunnen hun account laten verifiren en krijgen dan een V tekentje.
Je kan interessante accounts 'volgen' van een persoon, krant of club en dan komen er automaties berichten die zij tweeten in jouw brievenbus timeline, zodat de informatie naar je toe komt.
Sommige mensen houden hun account priv en dan is het alleen voor genodigden zichtbaar.

Maar WTF! UTFS! ;)
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_94542142
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 04:10 schreef vergezocht het volgende:

[..]

Kan iemand mij uitleggen wat "tweets" betekenen? Ik ben van de eerdere generatie, en weet niet wat het ding is.
Tweets zijn berichten van maximaal 140 tekens die gepost worden op Twitter. Een post op twitter heet dus een tweet.

quote:
Kan iemand zomaar een account aanmaken als dictator or zo bijv.? Of komt dat van Khadafi? :?
Ja, iedereen kan (zomaar) een account aanmaken op Twitter. De tweet die je leest komt van iemand die zich The Dictator noemt.

quote:
En hoe weet je wie welke tweet stuurt, je kan toch niet iedereen als vriend hebben? Hoe weet je op welke 'feeds?' je moet abonneren?
Iedereen heeft een gebruikersnaam en elke tweet is gekoppeld aan een gebruiker. Je kunt mensen volgen, waardoor je hun berichten ziet op je homepagina wanneer je bent ingelogd (je hoeft dus niet iedereen langs te gaan, de berichten komen vanzelf naar jou toe). Of, je kunt ook lijsten (die anderen gemaakt hebben) volgen, zoals deze. In dat geval zie je de berichten (tweets) van mensen die zijn toegevoegd aan zo'n lijst.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 24-03-2011 04:25:39 ]
  donderdag 24 maart 2011 @ 04:25:16 #273
2651 svann
night-hawk
pi_94542143
:7

 

Verder wat ZarGon zegt. Met een heel handige Libi-link.

[ Bericht 6% gewijzigd door svann op 24-03-2011 04:44:11 ]
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  donderdag 24 maart 2011 @ 04:37:09 #274
2651 svann
night-hawk
pi_94542167
FRANCE 24 23/03/2011 EXCLUSIVE: Zintan rebels persist

The mountain stronghold of Zintan has not figured much in media coverage from Libya. In this exclusive report, FRANCE 24 goes behind the scenes with local residents holding out against an onslaught of attacks from Gaddafi's forces.

They are a motley band of fighters whose weapons include bolt-action rifles of a bygone era - but they are determined to protect their town from Gaddafi s tanks and artillery.

Verder: http://www.france24.com/e(...)zintan-libya-gaddafi (Verhaal met sfeerfilmpje.)

Je ziet eigenlijk niet veel, maar wel dat het wonderlijk is dat ze zo'n ongelijke strijd al zolang volhouden.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_94542965
Ik begin nu toch enigszins mentaal moe te worden van de Arabisch lente. Houden jullie het nog vol om alles te volgen?
  donderdag 24 maart 2011 @ 08:10:21 #276
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94543010
G'morning. c_/


This video posted on YouTube last night by user zintan2011 purports to be images of a destroyed regime tank near the town of Zintan, which has been the scene of back-and-forth fighting in recent days:
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_94543288
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 08:05 schreef Lagrinta het volgende:
Ik begin nu toch enigszins mentaal moe te worden van de Arabisch lente. Houden jullie het nog vol om alles te volgen?
Volgen lukt wel maar ik reageer duidelijk minder... Al ben ik natuurlijk nog steeds blij wanneer Ghadaffi word aangevallen.

Mubarak en Tahrir zijn al weer erg lang geleden ondertussen, dat heeft toen mijn aandacht getrokken. Nu is het ook echt een oorlog en wie weet wanneer er een einde aan komt. Toch is deze oorlog wel heel belangrijk voor volgende revoluties en andere die nog aan de gang zijn. Als de demonstranten in Libi toch winnen na al dit geweld hebben mensen in andere landen ook meer kansen :)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_94543982
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 00:22 schreef ChristianLebaneseFront het volgende:

[..]

En de reactie eronder:

this is why america has the second amendment.

_O_ _O_
Ach, ik heb ze daar in libi ook bijna allemala met wapens rond zien lopen. Dus of dat veel verschil zou hebben gemaakt.
..non est vivere sed valere vita est ..
  donderdag 24 maart 2011 @ 09:16:47 #279
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_94544083


This is how Gaddafi 'state' tv roll. As the man brandishes his gun on tv proclaiming he will fight until the last drop of blood.

Via Facebook, en goeiemorgen c_/
2019: The Great Awakening
pi_94544513
woopsy beetje oude tweet :X
pi_94548242
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 09:16 schreef MangoTree het volgende:
[ afbeelding ]

This is how Gaddafi 'state' tv roll. As the man brandishes his gun on tv proclaiming he will fight until the last drop of blood.

Via Facebook, en goeiemorgen c_/
Libie heeft wel de coolste staats-TV van alle landen. Alleen Noord-Korea kan nog mee-concurreren. :D
  donderdag 24 maart 2011 @ 11:36:23 #282
173736 sunny16947
het kan altijd erger
pi_94548430
1e schip met medicamenten aangekomen in misrata.

http://medeor.org/
host mailgroepen http://www.seniorweb.nl
Snooker is top!!!
pi_94548684
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 11:36 schreef sunny16947 het volgende:
1e schip met medicamenten aangekomen in misrata.

http://medeor.org/
Ik snap totaal niet waarom dit soort dingen niet en masse worden gedropt door vliegtuigen. En eerder.
Life is a tragedy for those who feel, but a comedy to those who think.
- Horace Walpole
  donderdag 24 maart 2011 @ 11:43:55 #284
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_94548735
AJE
Libya Live Blog - March 24

11:28am
Reuters photographer Goran Tomasevic snapped this photograph on Monday. It shows a rebel gunman at a checkpoint aiming his AK-47 at a man protecting another man who the fighter believes is a Gaddafi sympathizer, and shows how fluid the situation in Libya can be:


11:24am
Al Jazeera's Tony Birtley follows up on the story of Ahmed Mohammed, a boy shot in the chest during Gaddafi's final push on Benghazi on Saturday morning, before Western warplanes began enforcing the no-fly, no-drive zone:

2019: The Great Awakening
  donderdag 24 maart 2011 @ 11:57:04 #286
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_94549266
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 11:31 schreef ChristianLebaneseFront het volgende:

[..]

Libie heeft wel de coolste staats-TV van alle landen. Alleen Noord-Korea kan nog mee-concurreren. :D
de video (the telegraph)
quote:
He said: "In the name of all mighty God I pledge to you my dear leader that I will sacrifice my last breath, my last bullet, my last drop of blood, last baby and child for you.
...we vervolgen het programma met Lingo *O* :+
2019: The Great Awakening
  donderdag 24 maart 2011 @ 12:09:37 #287
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_94549753
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 11:42 schreef Ulpianus het volgende:

[..]

Ik snap totaal niet waarom dit soort dingen niet en masse worden gedropt door vliegtuigen. En eerder.
De haven is sinds gisteren volgens mij pas weer open.

En deze hield tot voor kort buitenlandse vluchten boven Libisch grondgebied in de gaten


maar nu is het zeker optioneel :Y
pi_94550242
ik lees dat een aidship is aangekomen in misrata, maar ook dat de haven is ingenomen door kadaffi :?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 24 maart 2011 @ 12:25:57 #289
173736 sunny16947
het kan altijd erger
pi_94550405
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 12:21 schreef Slayage het volgende:
ik lees dat een aidship is aangekomen in misrata, maar ook dat de haven is ingenomen door kadaffi :?
Het schip is gister aangekomen en werd begeleid door US en Maltese militairen. Het was georganiseerd door Mohamed Nabous en zijn supporters (stichting?) i.s.m. medeor.org. Volgende zijn onderweg.
host mailgroepen http://www.seniorweb.nl
Snooker is top!!!
pi_94550544
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 12:25 schreef sunny16947 het volgende:

[..]

Het schip is gister aangekomen en werd begeleid door US en Maltese militairen. Het was georganiseerd door Mohamed Nabous en zijn supporters (stichting?) i.s.m. medeor.org. Volgende zijn onderweg.
ah ok, maar als de haven nu in handen van K is wordt de levering lastig lijkt me ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 24 maart 2011 @ 12:29:40 #291
286050 Muridae
Acta non Verba
pi_94550556
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 12:25 schreef sunny16947 het volgende:

[..]

Het schip is gister aangekomen en werd begeleid door US en Maltese militairen. Het was georganiseerd door Mohamed Nabous en zijn supporters (stichting?) i.s.m. medeor.org. Volgende zijn onderweg.
Hoe is Mohammed omgekomen? vuurgevecht?
pi_94550589
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 12:29 schreef Muridae het volgende:

[..]

Hoe is Mohammed omgekomen? vuurgevecht?
wat ik heb gelezen ; sniper toen Mo aan het filmen was ...
hoezo adhd ?
pi_94550995
turkse president roept op tot vertrek van khadaffi

http://www.zaman.com.tr/h(...)ulkeni-talan-ettirme
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 24 maart 2011 @ 12:43:35 #294
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_94551028
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 12:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

ah ok, maar als de haven nu in handen van K is wordt de levering lastig lijkt me ;(
Dan word het gewoon schieten denk ik. :P
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 24 maart 2011 @ 13:07:17 #295
104871 remlof
Europees federalist
pi_94551823
FMCNL FMC the Netherlands
Netherlands Air Force F-16 departing Leeuwarden EHLW 14:30 UTC to Decimomannu Air Base Italy LIED live audio http://goo.gl/lloaP
3 minutes ago
pi_94552172
misrata voorlopig weer veilig van tanks en artillerie

http://www.guardian.co.uk(...)-air-strikes-misrata
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_94553037
http://www.nytimes.com/20(...)&partner=rss&emc=rss

weet niet of het al geplaatst was. Gaat over Merkel die bekritiseert wordt door anderen uit haar eigen partij
pi_94553971
Wat een misselijke situatie is het toch geworden.

Ghaddafi die verliest, Ghaddafi die weer aan de winnende hand is.

Frankrijk dat de verlosser speelt, Ghaddafi lijkt wederom verslagen.

En nu is het weer wat rustiger.

Is dit soms een vorm van entertainment voor de rest van de wereld.
Bel me op me 0 six
Krijg hoofd van een hoop chicks
Pak cake zie je bent boos
Wij zijn in the building jullie zijn dakloos
pi_94554427
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 14:07 schreef Allessio het volgende:
Wat een misselijke situatie is het toch geworden.

Ghaddafi die verliest, Ghaddafi die weer aan de winnende hand is.

Frankrijk dat de verlosser speelt, Ghaddafi lijkt wederom verslagen.

En nu is het weer wat rustiger.

Is dit soms een vorm van entertainment voor de rest van de wereld.
nou niet bepaald. heb het liefste dat dit alles snel voorbij is en dat er geen andere arabische landen waar opstand is een no fly zone of dergelijke actie nodig heeft.
  donderdag 24 maart 2011 @ 14:18:50 #300
19242 yavanna
Results may vary.
pi_94554450
Een paar dagen terug was er ook een dergelijk bericht, of die klopte niet of dit is een oude tweet.

Guardian :

1.07pm: Tweet from ABC News.

#BREAKING ABC's Martha Raddatz: #Gadhafi sends up first warplane violating no fly zone -- plane is shot down by French fighter jets. #Libya
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_94554492
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 14:07 schreef Allessio het volgende:
Wat een misselijke situatie is het toch geworden.

Ghaddafi die verliest, Ghaddafi die weer aan de winnende hand is.

Frankrijk dat de verlosser speelt, Ghaddafi lijkt wederom verslagen.

En nu is het weer wat rustiger.

Is dit soms een vorm van entertainment voor de rest van de wereld.
Ik word er ook letterlijk misselijk van.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')