Dat hangt er een beetje vanaf wat je als 'rechts' definieert. In dit geval denk ik dat je het neoliberalisme bedoelt. Ik denk dat dat maar een heel klein deel van het probleem is. Ik denk eerder, en dat gaat IMO voorbij links/rechts, dat het 'm zit in de organisatie van het bankwezen en het daaraan gekoppelde monetaire beleid. Dat beleid brengt het risico van conjuncturele schommelingen met zich mee, waarvan de kredietcrisis de keerzijde van de medaille is.quote:Op maandag 7 maart 2011 22:44 schreef KurdKasim het volgende:
En de financiele crisis is zeker ook niet de schuld van rechts... Zo ken ik er nog een paar.
Ik denk dat als je een overheid zou hebben gehad dat dichter bij het volk zat, dat het temmen van de bankenwezen eerder een feit zou zijn. Maar dat is nou net het probleem met rechts Amerika; men wil geen bemoeienis en dat wordt in stand gehouden door de media. Erg jammer, want een sociaal Amerika zou de wereld een stuk beter maken.quote:Op maandag 7 maart 2011 22:46 schreef sneakypete het volgende:
[..]
Dat hangt er een beetje vanaf wat je als 'rechts' definieert. In dit geval denk ik dat je het neoliberalisme bedoelt. Ik denk dat dat maar een heel klein deel van het probleem is. Ik denk eerder, en dat gaat IMO voorbij links/rechts, dat het 'm zit in de organisatie van het bankwezen en het daaraan gekoppelde monetaire beleid. Dat beleid brengt het risico van conjuncturele schommelingen met zich mee, waarvan de kredietcrisis de keerzijde van de medaille is.
Maar die was er volgens mij ook wel gekomen met een 'linkse' overheid.
Wat defineer je als revolutie. Het is misschien ongelukkig gesteld, maar ik doel op het inperken van de macht van de elite in de VS. In feite wordt het land nu bestuurd door de rijken, voor de rijken. Dat is wat moet veranderen.quote:Op maandag 7 maart 2011 22:48 schreef mlg het volgende:
Welke werkenende Amerikaan is nou zo gek om mee te doen aan een revolutie?
Moore is juist het bewijs dat in de US iedereen miljonair kan worden.quote:Op maandag 7 maart 2011 22:40 schreef KurdKasim het volgende:
Nog eens proberen dan.
Op 5 maart hield Moore een toespraak in Madison waarbij hij de mensen oproept om in opstand te komen tegen de extreem rijken.
De sociale mobiliteit in de VS is gemiddeld gezien lager dan in Nederland. En het 'bestuur door de rijken' lijkt me onder Obama minder dan in de VS. Maar sinds de midterms zijn er weer wat GOP governeurs bij, zoals in Wisconsin. En een idioot plan als het afschaffen van vakbonden is natuurlijk vrijheidsberoving onder het mom van fiscal responsibility.quote:Op maandag 7 maart 2011 22:52 schreef Opa2012 het volgende:
[..]
Moore is juist het bewijs dat in de US iedereen miljonair kan worden.
Dat lukt slechts een zeer klein deel van de bevolking. In de VS wordt men echter wijsgemaakt dat iedereen dat kan worden zolang je hard genoeg werkt, wat onzin is. Mensen moeten doorkrijgen dat zij nooit tot die rijke elite zullen behoren.quote:Op maandag 7 maart 2011 22:52 schreef Opa2012 het volgende:
[..]
Moore is juist het bewijs dat in de US iedereen miljonair kan worden.
Als men hard gaat werken is dat doorgaans alleen maar goed. Maar inderdaad zullen weinig mensen tot de rijke elite behoren, daar is het een rijke elite voor. Een kleine kans is echter wel aanwezig. Probeer ook maar eens mensen wijs te maken dat meedoen aan de loterij geen zin heeft.quote:Op maandag 7 maart 2011 22:55 schreef KurdKasim het volgende:
[..]
Dat lukt slechts een zeer klein deel van de bevolking. In de VS wordt men echter wijsgemaakt dat iedereen dat kan worden zolang je hard genoeg werkt, wat onzin is. Mensen moeten doorkrijgen dat zij nooit tot die rijke elite zullen behoren.
Op zich is daar natuurlijk niets mis mee; er zal immers altijd een rijkere elite bestaan en niet inderdaad, niet iedereen kan tot die groep behoren. Ik krijg echter het idee dat de gemiddelde werknemer in de VS steeds harder de lul is. Neem bijvoorbeeld het voorstel om vakbonden op te heffen. Krankzinnig, als je het mij vraagt.quote:Op maandag 7 maart 2011 22:59 schreef waht het volgende:
[..]
Als men hard gaat werken is dat doorgaans alleen maar goed. Maar inderdaad zullen weinig mensen tot de rijke elite behoren, daar is het een rijke elite voor. Een kleine kans is echter wel aanwezig. Probeer ook maar eens mensen wijs te maken dat meedoen aan de loterij geen zin heeft.
Zou best kunnen. Je ziet al een massale migratie van rijken naar Azie, het nieuwe kapitalistische heimat.quote:Op maandag 7 maart 2011 22:57 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
Naarmate het imperium van de VS steeds zwakker komt te staan zal de federale overheid veel minder in staat zijn om de interne tegenstellingen op te lossen door goedkope olie en leningen. Dan zul je zien dat Marx ineens onaangenaam actueel gaat worden voor de Amerikaanse elite, zeker omdat deze altijd juist naar de VS keek als grootste belofte voor een ander soort samenleving.
Niet dat zoiets makkelijk zal gaan, maar de kaarten zijn nu toch ineens heel anders geschud.
Eens, echter in de VS lijkt het alsof de mensen de rijken belangrijker vinden dan zichzelf. Hoe kan nou een belastingverlaging voor de allerrijksten in stand worden gehouden, terwijl een enorm deel van de bevolking het meest lijdt door de crisis? Dan is er iets goed mis in het land.quote:Op maandag 7 maart 2011 22:59 schreef waht het volgende:
[..]
Als men hard gaat werken is dat doorgaans alleen maar goed. Maar inderdaad zullen weinig mensen tot de rijke elite behoren, daar is het een rijke elite voor. Een kleine kans is echter wel aanwezig. Probeer ook maar eens mensen wijs te maken dat meedoen aan de loterij geen zin heeft.
Marx heeft communisme nooit beschreven, hij analyseerde het kapitalisme. Logisch dat als je zijn geschriften als blauwdruk leest je op een minder geschikte versie van hetzelfde systeem uitkomt, al was dit bedoeld als overgangssysteem. De toekomst is niet in detail voorspelbaar.quote:Op maandag 7 maart 2011 22:59 schreef KurdKasim het volgende:
Waarom van de ene extreem naar de andere? Communisme is in feite hetzelfde als kapitalisme in praktijk. Een kleine elite rijken die het land bestuurt.
Er is ook een soort bijna religieus geloof in beperkte staatsbemoeienis in de economie. Zo is Reagan, dé man achter trickle-down economics, de populairste president. Het is niet meteen marxistisch of gramsciaans bedoeld, maar het is natuurlijk maar de vraag of de gemiddelde burger in de VS overeenkomstig zijn of haar 'ware belangen' stemt.quote:Op maandag 7 maart 2011 23:03 schreef KurdKasim het volgende:
Hoe kan nou een belastingverlaging voor de allerrijksten in stand worden gehouden, terwijl een enorm deel van de bevolking het meest lijdt door de crisis? Dan is er iets goed mis in het land.
Bezuinigingen treffen de rijken ook wel maar als je van $10 naar $1 miljard kapitaal gaat ben je nog steeds een rijke stinkerd.quote:Op maandag 7 maart 2011 23:02 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Op zich is daar natuurlijk niets mis mee; er zal immers altijd een rijkere elite bestaan en niet inderdaad, niet iedereen kan tot die groep behoren. Ik krijg echter het idee dat de gemiddelde werknemer in de VS steeds harder de lul is. Neem bijvoorbeeld het voorstel om vakbonden op te heffen. Krankzinnig, als je het mij vraagt.
Ik vraag me ook af wat het originele idee was achter de belastingverlaging voor de rijken, onder Bush Jr. ingevoerd meen ik.quote:Op maandag 7 maart 2011 23:03 schreef KurdKasim het volgende:
[..]
Eens, echter in de VS lijkt het alsof de mensen de rijken belangrijker vinden dan zichzelf. Hoe kan nou een belastingverlaging voor de allerrijksten in stand worden gehouden, terwijl een enorm deel van de bevolking het meest lijdt door de crisis? Dan is er iets goed mis in het land.
Trickle down economics dus. Althans, zo is het verkocht, want ongetwijfeld zal achter de schermen gelobbyd zijn.quote:Op maandag 7 maart 2011 23:09 schreef waht het volgende:
Ik vraag me ook af wat het originele idee was achter de belastingverlaging voor de rijken, onder Bush Jr. ingevoerd meen ik.
Hij stelde toch dat de rijken dan meer geld hadden om te investeren, wat ten goede zou komen voor iedereen? Uiteindelijk bleek het niet zo goed te gaan doordat er meer in het buitenland werd belegd.quote:Op maandag 7 maart 2011 23:09 schreef waht het volgende:
[..]
Bezuinigingen treffen de rijken ook wel maar als je van $10 naar $1 miljard kapitaal gaat ben je nog steeds een rijke stinkerd.
[..]
Ik vraag me ook af wat het originele idee was achter de belastingverlaging voor de rijken, onder Bush Jr. ingevoerd meen ik.
Klinkt leuk maar die belastingverlaging was toch vooral bedoeld voor de middenstanders (en de rijken liften mee). Verder is crisis alweer over haar hoogtepunt heen dus waar hebben we het nog over. Ga werken man.quote:Op maandag 7 maart 2011 23:03 schreef KurdKasim het volgende:
[..]
Eens, echter in de VS lijkt het alsof de mensen de rijken belangrijker vinden dan zichzelf. Hoe kan nou een belastingverlaging voor de allerrijksten in stand worden gehouden, terwijl een enorm deel van de bevolking het meest lijdt door de crisis? Dan is er iets goed mis in het land.
Als je bedoelt dat de rijken het meeste profiteren, heb je gelijk. En de crisis over haar hoogtepunt heen? Volg je het nieuws wel?quote:Op maandag 7 maart 2011 23:19 schreef Opa2012 het volgende:
[..]
Klinkt leuk maar die belastingverlaging was toch vooral bedoeld voor de middenstanders (en de rijken liften mee). Verder is crisis alweer over haar hoogtepunt heen dus waar hebben we het nog over. Ga werken man.
Dat interesseert niemand.quote:Op maandag 7 maart 2011 23:12 schreef KurdKasim het volgende:
Weet iemand trouwens wanneer de WikiLeak over B of A komt?
Al 30 jaar 16 uur per dag.quote:Op maandag 7 maart 2011 23:20 schreef KurdKasim het volgende:
[..]
Als je bedoelt dat de rijken het meeste profiteren, heb je gelijk. En de crisis over haar hoogtepunt heen? Volg je het nieuws wel?
Ja, dank je. Worstel jij maar verder hoewel ik hoop dat ook jij je geluk (en rijkdom) zult vinden.quote:
Ik ga studeren aan de UvT, dus dat zal hoop ik wel lukken.quote:Op maandag 7 maart 2011 23:37 schreef Opa2012 het volgende:
[..]
Ja, dank je. Worstel jij maar verder hoewel ik hoop dat ook jij je geluk (en rijkdom) zult vinden.
Jaja, was het maar waar. Het gaat om vakbonden voor ambtenaren, en al helemaal niet om arbeiders.quote:Op maandag 7 maart 2011 22:40 schreef KurdKasim het volgende:
Arbeiders krijgen het steeds moeilijker en in Wisconsin is er bijna een wet die vakbonden verbiedt.
In o.a. Greenbay en Appleton betalen de ambtenaren maar wat al graag aan de vakbonden. Wisconsin is het brein in Amerika om de sociale zekerheid om zeep te helpen, wat een kut staat. Ze pleitten daar voor volledige privatisering in alle sectoren, stelletje dolle honden daar.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 06:51 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Jaja, was het maar waar. Het gaat om vakbonden voor ambtenaren, en al helemaal niet om arbeiders.
Interessant feit: in Wisconsin, en veel andere staten, zijn staatsambtenaren verplicht om contributie af te dragen aan een vakbond. Dat geld wordt automatisch op hun loon ingehouden, waardoor bijvoorbeeld een leraar in Californie al snel per jaar $1000 aan verplichte contributie (dag koopkracht) kwijt is voor een vakbond, zelfs als deze leraar anti-vakbond is. Er is namelijk geen keuze.
Amerikaanse ambtenaren dragen vaak geen premies af voor hun pensioen en hun ziektekostenverzekering en hebben een pensioen dat welvaartsvast is. In de privesector kunnen ze hier alleen maar van dromen.
Ambtenaren zijn ideale melkkoeien voor de vakbonden, die op haar beurt weer Democraten sponsoren, die er weer voor zorgen dat ambtenaren uit de wind worden gehouden. Tijd dat daar een einde aan komt.
Denivellering heeft inderdaad niet tot de gewenste resultaten geleid. Vanaf 1980 tot heden is de inkomensongelijkheid in bijna alle landen alleen maar toegenomen terwijl de investeringen als percentage van het BBP zijn afgenomen (vergeleken met de jaren 60 en 70 waarin de ongelijkheid juist aan het afnemen was door progressief belastingen beleid). De afname van investeringen vanaf 1980 lopen gelijke tred met de verminderde economische groei. Terwijl in de jaren 60 en 70 de groei van de wereldeconomie in termen van inkomen per hoofd jaarlijks meer dan 3 procent was is dat van 1980 tot 2009 nog maar 1,4 procent. Investeren kun je dus beter over laten aan de overheid.quote:
http://www.nydailynews.co(...)council_speaker.htmlquote:Larger employers in city-funded projects would have to pay at least $10 an hour with benefits or $11.50 without them - wages far exceeding the state's $7.25 an hour minimum wage.
"If we're providing a city subsidy to a project, we can at least expect that the project is going to generate jobs that will pay a decent wage and the minimum wage is just not a decent wage," said bill sponsor Oliver Koppell (D-Bronx).
The measure faces heavy opposition from developers who say they won't be able to secure tenants if store owners have to pay workers more than their competitors do.
Mayor Bloomberg opposes the bill, saying it would drive up the city's economic development costs and prevent new investment in city neighborhoods.
Kom maar eens met een bewijs.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 09:01 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Liarbird verdedigt het kapotmaken van vakbonden, journalistiek en mensenrechtenorganisaties
Hebben ze een andere keuze dan?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 08:58 schreef betyar het volgende:
[..]
In o.a. Greenbay en Appleton betalen de ambtenaren maar wat al graag aan de vakbonden. Wisconsin is het brein in Amerika om de sociale zekerheid om zeep te helpen, wat een kut staat. Ze pleitten daar voor volledige privatisering in alle sectoren, stelletje dolle honden daar.
quote:I see that recent polls supposedly show that huge majorities of Americans don't want any modifications to Medicare or Social Security. So what? It doesn't matter what you want. The country's broke, and you can vote yourself unsustainable quantities of government lollipops all you like, but all you're doing is ensuring that when, eventually, you're obliged to reacquaint yourself with reality, the shock will be far more devastating and convulsive.
Prima, verhoog het minimumloon naar 'living wage'. Daarmee garandeer je dat al die arme sloebers die voor 5,21 euro/uur wel aan de slag konden, nu thuis komen te zitten op food stamps.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 10:47 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
Overigens is er in de VS nu ook een push voor wat een 'living wage' heet, dat wil zeggen een inkomen waar je als werkende op een fatsoenlijke manier van kan leven. Duidelijk dat dit enorme tegenstand oproept bij een bepaalde groep mensen:
[..]
http://www.nydailynews.co(...)council_speaker.html
$ 7,25 is trouwens omgerekend 5,21 euro/uur. Zie je weer waar de winst gepakt wordt.
Bank of America en de Chamber of Commerce werken samen met data-beveiligingsbedrijven om journalisten, mensenrechtenorganisaties, vakbonden en wikileaks kapot te maken. Er is ook sprake van banden met de overheid.quote:
Euh, je zegt net dat ik het kapotmaken van journalisten en vakbonden loop te verdedigen, en nu gaat het over de Bank of America en de Amerikaanse Kamer van Koophandel? Ter info, ik werk niet voor de Bank of America of de Amerikaanse Kamer van Koophandel.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 11:44 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Bank of America en de Chamber of Commerce werken samen met data-beveiligingsbedrijven om journalisten, mensenrechtenorganisaties, vakbonden en wikileaks kapot te maken. Er is ook sprake van banden met de overheid.
http://thinkprogress.org/2011/02/10/chamberleaks-target-families/
Je verdedigt het systeem waar zij en jij deel van uitmaken en profiteren.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 11:53 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Euh, je zegt net dat ik het kapotmaken van journalisten en vakbonden loop te verdedigen, en nu gaat het over de Bank of America en de Amerikaanse Kamer van Koophandel? Ter info, ik werk niet voor de Bank of America of de Amerikaanse Kamer van Koophandel.
De arbeiders zijn al kapot. Ze zijn nu bezig aan de volgende fase.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 06:51 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Jaja, was het maar waar. Het gaat om vakbonden voor ambtenaren, en al helemaal niet om arbeiders.
Interessant feit: in Wisconsin, en veel andere staten, zijn staatsambtenaren verplicht om contributie af te dragen aan een vakbond. Dat geld wordt automatisch op hun loon ingehouden, waardoor bijvoorbeeld een leraar in Californie al snel per jaar $1000 aan verplichte contributie (dag koopkracht) kwijt is voor een vakbond, zelfs als deze leraar anti-vakbond is. Er is namelijk geen keuze.
Amerikaanse ambtenaren dragen vaak geen premies af voor hun pensioen en hun ziektekostenverzekering en hebben een pensioen dat welvaartsvast is. In de privesector kunnen ze hier alleen maar van dromen.
Ambtenaren zijn ideale melkkoeien voor de vakbonden, die op haar beurt weer Democraten sponsoren, die er weer voor zorgen dat ambtenaren uit de wind worden gehouden. Tijd dat daar een einde aan komt.
Er is geen rechtlijnig verband tussen arbeidskosten en werkgelegenheid. Het verband is er wel maar afhankelijk van meer factoren. Een ander element is dat deze mensen al hun geld uitgeven aan basale economische zaken die vooral het land zelf verder helpen, zoals huisvesting en zorg. Dit in tegenstelling tot de parasitaire klasse die voor luxeproducten gaan waar ze in feite zelf objectief weinig aan hebben, maar die wel decadente gevoelens van status bevredigen. Aan wat heeft de VS als gemeenschap meer?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 11:37 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Prima, verhoog het minimumloon naar 'living wage'. Daarmee garandeer je dat al die arme sloebers die voor 5,21 euro/uur wel aan de slag konden, nu thuis komen te zitten op food stamps.
Het concept economie is niet iets wat je ligt, wel?
Ik woon en werk in Japan, dus profiteren, neen.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 12:00 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je verdedigt het systeem waar zij en jij deel van uitmaken en profiteren.
De Amerikaanse werkloosheid cirkelt zo rond de 9%, ondanks een 'stimulus' van meer dan duizend miljard dollar. Daarnaast leent de Amerikaanse overheid 41 cent van iedere dollar die ze nu uitgeeft van de Chinezen. Is dit sustainable?quote:De arbeiders zijn al kapot. Ze zijn nu bezig aan de volgende fase.
Het gaat er niet om wat de VS gemeenschap wel of niet 'nodig zou hebben', het gaat er om wat economisch haalbaar is.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 12:05 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
[..]
Er is geen rechtlijnig verband tussen arbeidskosten en werkgelegenheid. Het verband is er wel maar afhankelijk van meer factoren. Een ander element is dat deze mensen al hun geld uitgeven aan basale economische zaken die vooral het land zelf verder helpen, zoals huisvesting en zorg. Dit in tegenstelling tot de parasitaire klasse die voor luxeproducten gaan waar ze in feite zelf objectief weinig aan hebben, maar die wel decadente gevoelens van status bevredigen. Aan wat heeft de VS als gemeenschap meer?
Omdat je in Japan woont profiteer je niet van het globale systeem?quote:
Lies, statistics....quote:De Amerikaanse werkloosheid cirkelt zo rond de 9%, ondanks een 'stimulus' van meer dan duizend miljard dollar. Daarnaast leent de Amerikaanse overheid 41 cent van iedere dollar die ze nu uitgeeft van de Chinezen. Is dit sustainable?
Ah, en jij profiteert er dus niet van?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 12:19 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Omdat je in Japan woont profiteer je niet van het globale systeem?
Inflatiecijfers? Dit heeft niets met inflatie te maken.quote:Lies, statistics....
De laatste inflatiecijfers missen de prijzen van voedsel en olie. Je overtuigd mij niet met cijfers, er word te veel en te hard over gelogen.
De Koch brothers. Broers die veel aan de vrije markt te danken hebben, en dat graag promoten. Maar daar moet jij blijkbaar niets van hebben.quote:Als de overheid geld nodig heeft kunnen ze dat van de Koch brothers terug stelen.
Zo simpel is het niet. Er kan ook meer van de bepaalde hoeveelheid geld naar de werknemers gaan en minder als winst ingeboekt worden. Daar gaat een bedrijf niet automatisch van failliet. De laatste decennia zie je dat alles om de winst draait, niet alleen ten koste van werknemers maar ook van lange-termijn investeringen.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 12:19 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Het gaat er niet om wat de VS gemeenschap wel of niet 'nodig zou hebben', het gaat er om wat economisch haalbaar is.
Een ondernemer heeft een bepaalde hoeveelheid geld ter beschikking om mensen in te huren. Als die mensen meer geld kosten, dan moet daar een hogere output tegenover staan, anders gaat die ondernemer failliet.
Je kunt net als de Amerikaanse overheid doen alsof je geld kunt bijdrukken zonder gevolgen, of geld kunt lenen bij de Chinezen, zonder dat er iets tegenover staat, maar feit is dat het geld eerst verdiend moet worden voordat het weer uitgegeven kan worden. Dat zijn hele simpele economische regels, en het is jammer dat zo weinig mensen daar van op de hoogte zijn.
Die werkloosheid is in werkelijkheid veel hoger, maar er wordt alles aan gedaan om niet door de psychologische 10% grens te gaan. Elke keer weer worden er grote groepen mensen volledig uit de cijfers geschreven.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 12:15 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik woon en werk in Japan, dus profiteren, neen.
[..]
De Amerikaanse werkloosheid cirkelt zo rond de 9%, ondanks een 'stimulus' van meer dan duizend miljard dollar. Daarnaast leent de Amerikaanse overheid 41 cent van iedere dollar die ze nu uitgeeft van de Chinezen. Is dit sustainable?
Arbeid verdient een eerlijke prijs!quote:Op dinsdag 8 maart 2011 12:19 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Het gaat er niet om wat de VS gemeenschap wel of niet 'nodig zou hebben', het gaat er om wat economisch haalbaar is.
Een ondernemer heeft een bepaalde hoeveelheid geld ter beschikking om mensen in te huren. Als die mensen meer geld kosten, dan moet daar een hogere output tegenover staan, anders gaat die ondernemer failliet.
Je kunt net als de Amerikaanse overheid doen alsof je geld kunt bijdrukken zonder gevolgen, of geld kunt lenen bij de Chinezen, zonder dat er iets tegenover staat, maar feit is dat het geld eerst verdiend moet worden voordat het weer uitgegeven kan worden. Dat zijn hele simpele economische regels, en het is jammer dat zo weinig mensen daar van op de hoogte zijn.
Prima.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 12:32 schreef dotCommunism het volgende:
[..]
Die werkloosheid is veel hoger, omdat er alles aan wordt gedaan niet door de psychologische 10% grens te gaan. Elke keer weer worden er grote groepen mensen volledig uit de cijfers geschreven.
Ik ben het met je eens dat 'arbeid een eerlijke prijs verdient'. Maar alleen voor niets gaat de zon op, Kwestie van de tering naar de nering zetten.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 12:33 schreef Arolsen het volgende:
[..]
Arbeid verdient een eerlijke prijs!
Met jou redenaties worden tal van mensen uitgebuit om allerlei mensen aan de top hun zakken vol te kunnen laten proppen met bonussen.
Ik profiteer ook, Mea Culpa. Maar ik ben bereid dat op te geven voor een betere wereld. We zullen wel moeten, want het gebeurd. Of we nou willen of niet.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 12:21 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ah, en jij profiteert er dus niet van?
[..]
Lees je eens in.quote:Inflatiecijfers? Dit heeft niets met inflatie te maken.
[..]
De Koch brothers. Broers die veel aan de vrije markt te danken hebben, en dat graag promoten. Maar daar moet jij blijkbaar niets van hebben.
Dus de winstuitkeringen omlaag?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 12:35 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik ben het met je eens dat 'arbeid een eerlijke prijs verdient'. Maar alleen voor niets gaat de zon op, Kwestie van de tering naar de nering zetten.
Wat doe je dan?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 12:41 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ik profiteer ook, Mea Culpa. Maar ik ben bereid dat op te geven voor een betere wereld. We zullen wel moeten, want het gebeurd. Of we nou willen of niet.
Waarom zou de winstuitkering omlaag moeten?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 13:36 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
Waarom geef je eerst geen antwoord op de vraag over winstuitkering tov investeringen/loon ipv het over een andere boeg te gooien?
Omdat dat eerlijker is dan het uitbuiten van werknemers op de topmannen nog verder vet te spekken.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 13:37 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Waarom zou de winstuitkering omlaag moeten?
Eerlijker? Definineer eerlijker.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 13:39 schreef Arolsen het volgende:
[..]
Omdat dat eerlijker is dan het uitbuiten van werknemers op de topmannen nog verder vet te spekken.
Die poetser moet gewoon een loon verdienen waar hij en zijn gezin zich mee kunnen onderhouden. Niets minder.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 13:42 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Eerlijker? Definineer eerlijker.
Als iemand van een miljoen een miljard maakt, moet je die persoon dan hetzelfde belonen als iemand die voor 5.71 euro per uur loopt te poetsen?
Die meest verdienenen waren helemaal nergens zonder de arbeid en het consumentisme van de gewone burgers.quote:Feit is dat de meest verdienenden er voor zorgen dat er meer mensen aan de slag kunnen. Helaas werkt het andersom niet zo.
En dat doen ze ook. Kijk eens naar buiten, welvaart zo ver het oog reikt. Allemaal eigendom van, of toegankelijk voor de normale burger.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 13:45 schreef Arolsen het volgende:
Daarom moeten die burgers daar eerlijk van mee kunnen profiteren.
Dat gaat over het peil van het minimumloon en heeft niets te maken met wat een werkgever een werknemer aan loon betaalt. Dat is immers, voorbij de grens van het minimumloon, een prijs die bepaald wordt door de markt. Anders gezegd, iedereen die het minimumloon of meer verdient, heeft wat mij betreft geen enkele aanspraak op een hogere prijs voor zijn arbeid dan de prijs die via het marktmechanisme is vastgesteld.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 13:45 schreef Arolsen het volgende:
[..]
Die poetser moet gewoon een loon verdienen waar hij en zijn gezin zich mee kunnen onderhouden.
beetje onzin om de arbeid van een compleet vervangbare werknemer qua toegevoegde waarde gelijk te stellen aan het risico dat de ondernemer iedere dag weer aanvaardt door iedere dat zijn onderneming draaiende te houden en investeringen te doen. De drijfveer van de ondernemer is primair eigen belang, maar het nastreven van dat belang werpt sowieso al zijn vruchten naar beneden af. En als je het niet eerlijk vindt dat je baas een Mercedes rijdt terwijl jijzelf bent aangewezen op een tweedehands fiets, dan kun je een andere baas gaan zoeken of je gaat zelf een risico aanvaarden (lees: een onderneming starten).quote:Op dinsdag 8 maart 2011 13:45 schreef Arolsen het volgende:
Die meest verdienenen waren helemaal nergens zonder de arbeid en het consumentisme van de gewone burgers.
Daarom moeten die burgers daar eerlijk van mee kunnen profiteren.
Omdat er een bepaalde hoeveelheid geld is die maar 1x uitgegeven kan worden, anders moet er geld worden geleend van China, etc. Een simpele economische wet, jammer dat niet meer mensen die begrijpen.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 13:37 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Waarom zou de winstuitkering omlaag moeten?
Nog meer sofistische wijsheid. Er is niemand die van een miljoen een miljard kan maken puur op basis van eigen talenten. Daar is een enorme collectieve operatie voor nodig. Zelfs zogenaamd eenzame uitvinders zijn afhankelijk van de verzamelde kennis en kunde van de mensheid.quote:Als iemand van een miljoen een miljard maakt, moet je die persoon dan hetzelfde belonen als iemand die voor 5.71 euro per uur loopt te poetsen?
Feit is dat de meest verdienenden er voor zorgen dat er meer mensen aan de slag kunnen. Helaas werkt het andersom niet zo.
Nee, probeer het nog eens.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 14:01 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
[..]
Omdat er een bepaalde hoeveelheid geld is die maar 1x uitgegeven kan worden, anders moet er geld worden geleend van China, etc. Een simpele economische wet, jammer dat niet meer mensen die begrijpen.
Daarom mag die persoon, die van dat ene miljoen een miljard maakt, in de VS 35% van zijn verdiende loon, en 50% van zijn bonus direct weer inleveren bij de Amerikaanse overheid.quote:Nog meer sofistische wijsheid. Er is niemand die van een miljoen een miljard kan maken puur op basis van eigen talenten. Daar is een enorme collectieve operatie voor nodig. Zelfs zogenaamd eenzame uitvinders zijn afhankelijk van de verzamelde kennis en kunde van de mensheid.
deden ze dat ook maar echt.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 14:05 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Nee, probeer het nog eens.
[..]
Daarom mag die persoon, die van dat ene miljoen een miljard maakt, in de VS 35% van zijn verdiende loon, en 50% van zijn bonus direct weer inleveren bij de Amerikaanse overheid.
Bij bedrijf X wordt door de collectieve inzet van het bedrijf een bepaalde omzet gedraaid. Dat geld moet vervolgens worden uitgegeven aan: 1) kortlopende vervangings-investeringen/schuld aflossingen, 2) lonen, 3) lange-termijn investeringen, en 4) winst-uitkeringen. Punt 1 staat vast, maar punten 2 t/m 4 zijn in principe onderling inwisselbaar. Dat er nu een cultuur is waarbij stelselmatig voor 4 gekozen wordt doet daar niets aan af.quote:
Ik weet niet of jij aandelen hebt, maar die winstuitkering (dividend), ook bij goed lopende bedrijven, die is meestal om te huilen.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 14:21 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
[..]
Bij bedrijf X wordt door de collectieve inzet van het bedrijf een bepaalde omzet gedraaid. Dat geld moet vervolgens worden uitgegeven aan: 1) kortlopende vervangings-investeringen/schuld aflossingen, 2) lonen, 3) lange-termijn investeringen, en 4) winst-uitkeringen. Punt 1 staat vast, maar punten 2 t/m 4 zijn in principe onderling inwisselbaar. Dat er nu een cultuur is waarbij stelselmatig voor 4 gekozen wordt doet daar niets aan af.
Precies hetzelfde argument tegen loonsverhoging kan gebruikt worden tegen winst-uitkeringen, zij het dat dit niet past binnen de huidige bedrijfscultuur. Dat is echter geen op logica gebaseerde conclusie maar een gevolg van de hierarchische verhoudingen in de economie/samenleving.
Goed punt, er zijn voor de filthy rich heel wat mogelijkheden om die tax rates te omzeilen, maar dat krijg je er van, als je het belastingstelsel eerlijk wil maken. Vlaktax FTW.quote:
Dat is een hele gebruikelijke valse discussietechniek.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 13:36 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
Waarom geef je eerst geen antwoord op de vraag over winstuitkering tov investeringen/loon ipv het over een andere boeg te gooien?
Want dan gaan ze geen belasting ontduiken op elke mogelijke manier?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 14:39 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Goed punt, er zijn voor de filthy rich heel wat mogelijkheden om die tax rates te omzeilen, maar dat krijg je er van, als je het belastingstelsel eerlijk wil maken. Vlaktax FTW.
Als er geen regels en uitzonderingen zijn, kan je er ook geen misbruik van maken. Daar zit wat in.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 14:41 schreef dotCommunism het volgende:
[..]
Want dan gaan ze geen belasting ontduiken op elke mogelijke manier?
Ik denk dat de focus op winst vooral vanuit de financiële sector komt. Althans dat is de kritiek die ik op de huidige economie heb. Deze bepalen waar de accenten liggen, ten koste van lange-termijn investeringen en lonen.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 14:36 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik weet niet of jij aandelen hebt, maar die winstuitkering (dividend), ook bij goed lopende bedrijven, die is meestal om te huilen.
Een bedrijf als ASML, dat goed boert, keert winst uit aan haar personeel. Heb je daar iets op tegen?
Of heb je iets tegen winstuitkeringen aan directeuren? Ik denk dat we elkaar daar tot op zekere hoogte wel kunnen vinden. Als het om ondernemers gaat, die hun eigen geld op het spel zetten, dan mogen zij wat mij betreft zichzelf net zo veel winst toedelen als ze dat zelf willen. Sterker nog, het zou gek zijn om dat anders te zien. Maar als het om ingehuurde CEO's gaat, die in loondienst zijn, dan zie ik niet in waarom zij miljoenen moeten verdienen. Ik bedoel, als ik een bedrijf had, dan zou ik mijn CEO redelijk betalen, maar voor de miljoenen moet hij/zij toch echt bij de concurrent zijn. Als je bedrijf zo afhankelijk is van je CEO voor prestaties, dat er een topper moet zitten die miljoenen per jaar moet kosten, dan heb je het niet helemaal goed opgezet.
Ik heb een antwoord gegeven.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 14:41 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dat is een hele gebruikelijke valse discussietechniek.
Klopt. Eigenaren hebben automatisch hart voor de zaak, ingehuurde CEO's en ander hoog management hebben dat niet automatisch zo. Of je zo'n "hart voor de zaak" via riante bonussen kunt veilig stellen, ik waag het te betwijfelen.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 14:55 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
[..]
Ik denk dat de focus op winst vooral vanuit de financiële sector komt. Althans dat is de kritiek die ik op de huidige economie heb. Deze bepalen waar de accenten liggen, ten koste van lange-termijn investeringen en lonen.
quote:http://www.tennessean.com(...)ons-made?odyssey=mod|newswell|text|FRONTPAGE|s
The Nashville Area Chamber of Commerce recently received appropriate criticism for the significant subsidy it receives from Nashville taxpayers. ("Metro's millions in subsidies to Nashville Area Chamber of Commerce questioned," March 3) While approximately 500 Metro employees have lost their jobs, tax dollars flowed uninterrupted to the Chamber. While the administration was cutting the department budgets, $300,000 in annual appropriations went to the Chamber with unwavering support from Mayor Dean.
The annual appropriation to the Chamber is supposed to be for economic development activities. Indeed, through the good work of the Chamber's Janet Miller, the Nashville area is able to attract a number of new companies. However, the majority of those businesses and resulting jobs have located outside Davidson County, according to the Chamber's data. Its marketing and recruitment efforts seem concentrated on the relatively easy sale of Williamson County's green fields and superior rated public education system.
Chamber credibility is eroding
It would be one thing if the Chamber's mission and activities were in sync with the majority of Nashvillians, but the Chamber has launched a propaganda war on our citizens. The Chamber, led by president Ralph Shulz, heavily lobbied for passage of the Music City Center, which polls indicated had a mere 25 percent public support from citizens. The public's cynicism about the Chamber's rosy numbers seem accurate to date, as only a handful of conventions have been booked exceeding the capabilities of the existing and debt-free Nashville Convention Center.
One year later, the Chamber decided one of Nashville's beloved venues, the Tennessee State Fairgrounds, the "common man's convention center,'' would be better served by a wrecking ball for further economic development. Then, further eroding its credibility, the Chamber supported its position with a two-page "economic impact'' study. This report, which was met with ridicule and laughter from the development and business communities alike, suggested redevelopment of a treasured cultural institution would yield an outlandish 6,500 jobs and $2.5 billion in economic impact — roughly one-third of the impact of Nashville's entire music industry.
The Chamber's cheerleading for the Fairgrounds' re-development was made more peculiar in light of its silence on May Town Center, a private green field development similar to Cool Springs. It also appeared to run counter to its own mission as most of the flea market vendors are small businesses. Isn't small business the Chamber's target audience?
If the Chamber wishes to remain immune to the budget cuts affecting all areas of Metro government, it must somehow eliminate the perception that it has been reduced to nothing more than a political tool or pawn for the administration. It must stop being simple order takers for business relocations and start selling Nashville.
Nashville, which has been growing and developing for more than a century, has fewer cheap and easy answers for new businesses, but isn't that why we pay the chamber these ridiculously big bucks far more than any other government in the region? The Chamber also must stop taking political positions and entering into political battles, which should be contrary to its mission and its members' interests. If the Chamber does not stop, it isn't just its funding that is at risk; its credibility will be tarnished, too.
Wat probeer je met deze dump te bereiken?quote:
Dat het heel hard fout gaat in Amerika met de vrije democratie en vrije markt. Dat een genuanceerde discussie die we in dit topic proberen te houden een gepasseerd station is.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 16:34 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Wat probeer je met deze dump te bereiken?
Dat komt door bestemmingsplannen.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 14:43 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Als er geen regels en uitzonderingen zijn, kan je er ook geen misbruik van maken. Daar zit wat in.
Zo blijven nu kantoorgebouwen leeg staan omdat dat belastingtechnisch gunstig uit pakt.
Je liegt. Als je net zo veel moet betalen voor een leeg kantoor als voor een vol, rennen ze om er iets mee te doen.quote:
Waarom denk je dat ze er geen woonruimte van maken?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 17:04 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je liegt. Als je net zo veel moet betalen voor een leeg kantoor als voor een vol, rennen ze om er iets mee te doen.
Niet?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 17:05 schreef Berlitz het volgende:
[..]
Waarom denk je dat ze er geen woonruimte van maken?
quote:http://www.volkskrant.nl/(...)ma-woning-zijn.dhtml
Je moet er wel rekening mee houden dat er een paar duizend man van de Belastingdienst bij je naar binnen kunnen kijken, vindt Rob Westra (30, ict-consultant). Hij knikt met zijn hoofd naar een groot en hoog kantoor aan de overzijde van de weg, waarin de fiscus is gevestigd.
Westra woont met zijn vriendin Odile Wedekind (25, analist bij de pakketdienst van TNT) in een appartement in Meerveste, een voormalig kantoorpand op bedrijventerrein Beukenhorst-West in Hoofddorp. Valt wel mee met de inkijk van de belastingmensen, vindt zij. ‘Je merkt er niets van.’
quote:‘Er moeten veel dingen samenvallen. De ligging moet geschikt zijn voor wonen. Het parkeren moet goed uitkomen. En het gebouw moet zonder te veel kosten geschikt zijn te maken voor bewoning. Behalve dat moet er een eigenaar zijn die realistisch is - een die niet blijft dromen van huurders die de komende jaren niet meer, misschien zelfs nooit meer, zullen komen.’
Inderdaad niet door bestemmingsplannen.quote:
Nou, dan schaffen we de overheid af, is dat probleem ook opgelost.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 17:16 schreef Berlitz het volgende:
[..]
Inderdaad niet door bestemmingsplannen.
Informeer je is man.
Bij de voorbeelden die jij geeft was het bestemmingsplan verandert.
zijn we ook in één klap van die nare steuntrekkers af. Zonder overheid wordt het echt ieder voor zich. Bring it on!quote:Op dinsdag 8 maart 2011 17:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Nou, dan schaffen we de overheid af, is dat probleem ook opgelost.
Ik ben voor!quote:Op dinsdag 8 maart 2011 20:43 schreef Argento het volgende:
[..]
zijn we ook in één klap van die nare steuntrekkers af. Zonder overheid wordt het echt ieder voor zich. Bring it on!
quote:Thomas Sowell
Union Myths
Private-sector workers haven't been immune to unions' deleterious effects as government workers have.
The biggest myth about labor unions is that unions are for workers. Unions are for unions, just as corporations are for corporations and politicians are for politicians.
Nothing shows the utter cynicism of the unions and the politicians who do their bidding like the so-called Employee Free Choice Act that the Obama administration tried to push through Congress. Employees free choice as to whether to join a union is precisely what that legislation would destroy.
Workers already have a free choice in secret-ballot elections conducted under existing laws. As more and more workers in the private sector have voted to reject having a union represent them, the unions answer has been to take away secret-ballot elections.
Under the Employee Free Choice Act, unions would not have to win in secret-ballot elections in order to represent the workers. Instead, union representatives could simply collect signatures from the workers until they had a majority.
Why do we have secret ballots in the first place, whether in elections for unions or elections for government officials? To prevent intimidation and allow people to vote the way they want to without fear of retaliation.
This is a crucial right that unions want to take away from workers. The actions of union mobs in Wisconsin, Ohio, and elsewhere give us a free home demonstration of how little they respect the rights of those who disagree with them and how much they rely on harassment and threats to get what they want.
It takes world-class chutzpah to call circumventing secret ballots the Employee Free Choice Act. To unions, workers are just the raw material used to create union power, just as iron ore is the raw material used by U.S. Steel and bauxite is the raw material used by the Aluminum Company of America.
The most fundamental fact about labor unions is that they do not create any wealth. They are one of a growing number of institutions which specialize in siphoning off wealth created by others, whether they are businesses or the taxpayers.
There are limits to how long unions can siphon off money from businesses without facing serious economic repercussions.
The most famous labor union leader, the legendary John L. Lewis, head of the United Mine Workers from 1920 to 1960, secured rising wages and job benefits for the coal miners, far beyond what they could have gotten out of a free market based on supply and demand.
But there is no free lunch.
An economist at the University of Chicago called John L. Lewis the worlds greatest oil salesman.
His strikes that interrupted the supply of coal, as well as the resulting wage increases that raised its price, caused many individuals and businesses to switch from using coal to using oil, leading to reduced employment of coal miners. The higher wage rates also led coal companies to replace many miners with machines.
The net result was a huge decline in employment in the coal-mining industry, leaving many mining areas virtually ghost towns by the 1960s. There is no free lunch.
Similar things happened in the unionized steel industry and in the unionized automobile industry. At one time, U.S. Steel was the largest steel producer in the world and General Motors the largest automobile manufacturer. Not any more. Their unions were riding high in their heyday, but they too discovered that there is no free lunch, as their members lost jobs by the hundreds of thousands.
Workers have also learned that there is no free lunch, which is why they have, over the years, increasingly voted against being represented by unions in secret-ballot elections.
One set of workers, however, remained largely immune to such repercussions. These are government workers represented by public-sector unions.
While oil could replace coal, while U.S. Steel dropped from number one in the world to number ten, and Toyota could replace General Motors as the worlds leading producer of cars, government is a monopoly. Nobody is likely to replace the federal or state bureaucracies, no matter how much money the unions drain from the taxpayers.
That is why government unions continue to thrive while private-sector unions decline. Taxpayers provide their free lunch.
Thomas Sowell is a senior fellow at the Hoover Institution. © 2011 Creators Syndicate, Inc.
quote:
Een eng ventje, dus.quote:Hij heeft een vaste column op de conservatieve website Townhall.com. Dr. Sowell heeft ook kritiek op de insteek van de linkse media, rechterlijk activisme, late abortus, het homohuwelijk en was tegen de toepassing van euthanasie op Terri Schiavo door haar te laten verhongeren. Hij verdedigt ook de internering van Japanse burgers tijdens de Tweede Wereldoorlog en de huidige profilering van terroristen en steunt het idee van een "rechtvaardige oorlog", zoals hij de oorlog in Irak noemt.
Nou inderdaad, fijne boy is datquote:Op woensdag 9 maart 2011 06:55 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
[..]
Een eng ventje, dus.
Racistisch bezig, du_ke? boyquote:
Nee bedoelde gewoon man/jongen. Had geen benul van een eventuele bijkomende betekenis van 'boy'quote:
quote:http://www.guardian.co.uk/commentisfree/cifamerica/2011/feb/16/anonymous-internet?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Defendants had a common plan to engage in acts … that deceived the press and public … These infringing and fraudulent acts are antithetical to public debate on important issues, because they prevent the public and the press from knowing the true position … In short, such conduct is destructive of public discourse, and cannot be tolerated under the law.
– Chamber of Commerce lawsuit against the Yes Men and "John and Jane Does 1 through 20", November 2009
Just a couple of years ago, most people had no idea what the Chamber of Commerce did. Aren't they mom and pop's small-business lobby in Washington? Now, thanks in large part to the work of Chamber opponents, we've come to learn that the biggest business lobby in the world is also one of the biggest impediments to real democracy in the US, and that they're a huge force in opposing healthcare reform, employee free choice and other labour legislation, veterans' rights, banking regulations and, of course, transparency.
The US Chamber of Commerce is the public face of a corporatism that is hijacking our democracy – and so dramatically limits any chances of meaningful reform. Even local chambers, fed up, have been leaving the US Chamber en masse. But what might it take for the "Facebook generation" in the US to topple, Tunisia- or Egypt-style, this arrogant and destructive force in American politics?
Late last week, another, still-unfolding leak story revealed the anti-democratic activities of private security firms, apparently hoping to sell their services to the US Chamber of Commerce as a means to silence its critics. Despite reports on the Centre for American Progress blog suggesting that contacts took place between representatives of the Chamber of Commerce where such proposals were made, the Chamber has denied all knowledge of them and has described such reports as a "smear campaign".
In 2009, the Chamber sued members of the Yes Men, an activist group that satirises powerful corporate foes, for posing as Chamber reps and announcing, to a room of reporters, that the Chamber was doing an about-face on their dangerous opposition to climate-change legislation. The media had a good laugh at the Chamber's expense (thanks in large part to a real Chamber representative who barged into the press conference in a rage), but the Chamber found the whole thing distinctly unfunny, and promptly filed suit. (Incidentally, the same law firm involved in the "Chamberleaks" affair, Hunton and Williams, is retained by the Chamber as its attorney in this suit against the Yes Men.)
Nutty indeed. But last week's spectacular series of leaks, counter-leaks and counter-counter-leaks revealed (and continues revealing) a disdain for free speech that shocked even us. It turns out that a consortium of private "cyber-security" firms were developing a $2m proposal to use a variety of sophisticated disinformation techniques to destroy the reputations of Chamber opponents, including public-interest, consumer-advocate and worker-rights groups such as US Chamber Watch and Change to Win. (The same firm was reportedly also proposing, in a presentation for Bank of America, a plot to destroy WikiLeaks, and to "neutralise" constitutional scholar Glenn Greenwald of Salon.com.) Like the Chamber of Commerce, Bank of America has denied knowledge of these plans.
More specifically, the firm proposed to (according to a leaked document) "create a false document, perhaps highlighting periodical financial information, and monitor to see if US Chamber Watch acquires it". To help make this happen, they'd "create a fake insider persona and generate communications" with Change to Win, a labour group the firm theorised might be allied to Chamber Watch. Maybe they'd even "create two fake insider personas, using one as leverage to discredit the other while confirming the legitimacy of the second". But it didn't stop there: the security firms proposed passing off the faked documents they'd created as the fabrication of Change to Win.
We wish we could credit these jokesters with some originality – especially given the fees they were planning to charge – but there's actually nothing new here. These dirty tricks are straight out of the playbook of COINTELPRO, the FBI's notorious 1960s programme of psychological warfare that, among other things, planted false reports and forged letters to destroy reputations. Lately, COINTELPRO tactics have been making a comeback on the right, inspiring a whole new generation of "dirty tricks" operators, along with their patrons in the rightwing media and their sponsors in Congress. But it isn't just "gross and offensive" kids (Andrew Breitbart's words) who are taking up old rightwing techniques. It's actually a very big business.
According to a security expert quoted in a recent New York Times article, "the 'competitive intelligence' industry had 9,700 companies offering these services, with an annual market of more than $2bn." What that industry does is (in the own words of one firm) to "discredit, confuse, shame, combat, infiltrate, fracture" opponents, whether those opponents are rival businesses or, as in this case, groups standing up for democracy, free speech and government transparency.
Why now? Dirty tricks aren't new, so why have they only now hit the corporate mainstream? Why might firms that specialise in such tactics consider that the most cashed-up big-business lobby in the world, with a daily budget nearing $400,000, might be a potential customer? After all, it has the funds at its disposal to enable it just to buy much of the media, not to mention a good chunk of Congress.
What this affair highlights is the crass, anti-democratic and increasingly desperate quality of our current version of corporate influence on politics. With the department of justice showing no signs of investigating, perhaps the Facebook generation in the US can learn a thing or two from the brave citizens in the Middle East.
Nee de Democraten kregen het alleen erdoor als de rijken ook hun verlaging kregen, anders hadden de Republikeinen niet ingestemd en was er geen enkele verlaging geweest..quote:Op maandag 7 maart 2011 23:19 schreef Opa2012 het volgende:
[..]
Klinkt leuk maar die belastingverlaging was toch vooral bedoeld voor de middenstanders (en de rijken liften mee). Verder is crisis alweer over haar hoogtepunt heen dus waar hebben we het nog over. Ga werken man.
'Starve the beast' heet die tactiek. Aan de ene kant de belastingen verlagen, aan de andere kant doelbewust op een fiscale crisis aansturen.quote:Op woensdag 9 maart 2011 19:04 schreef Fingon het volgende:
[..]
Nee de Democraten kregen het alleen erdoor als de rijken ook hun verlaging kregen, anders hadden de Republikeinen niet ingestemd en was er geen enkele verlaging geweest..
En wat betreft Wisconsin, die fiscale verantwoordelijkheid had de gouverneur even niet aan gedacht toen hij kort daarvoor een aantal leuke belastingverlagingen voor (voornamelijk) de bovenlaag doorvoerde.
En daarna als een duveltje uit een doosje komen met het probleem van teveel uitgaven en Unions die alles fout doen enz.
Tekenend is ook dat in de plannen de politie- en brandweerunions ontzien worden, waarom zou dat nou komen?
Mag ik je eraan herinneren dat in de teaparty een zelfde soort revolutionair elan bestaat. Enerzijds idd gericht tegen 'progressivism' dat tot tyrannie zou leiden; anderzijds eveneens gericht tegen het traditionele conservatisme van de republikeinse partij.quote:Op maandag 7 maart 2011 22:44 schreef sneakypete het volgende:
En wat wil Michael Moore nu bereiken, dan? Dat de democratie van de VS omver wordt geworpen omdat het resultaat hem niet aanstaat? Wil hij een staatsgreep plegen?
Een revolutie in het land is onwaarschijnlijk en als die er al komt, winnen de conservatieve rednecks het natuurlijk, want die hebben 'alle rijkdom' en, uiteraard, meer geweren in de kast.
In sommige gebieden zijn de vakbonden juist oppermachtig in Amerika. Het is dus nogal flauw om het zo voor te stellen alsof je als burger geen macht hebt in het land. De VS is daarentegen een democratisch land met enorme keuzevrijheid, alleen al door de grote regionale verschillen.
Het land is niet gegijzeld door een rijke elite, maar wordt gedragen door een grote groep burgers die een soort aangeboren afkeer ervaart tov jouw 'liberal socialism'.
Vandaag las ik in de krant dat de overheid in Oman besloten heeft het minimumloon te verhogen nav de demonstraties. Een populair besluit, met echter als voorspelbare gevolg dat er nu dus daadwerkelijk al een aantal mensen hun laatste stukje broodwinning kwijt zijn.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 11:37 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Prima, verhoog het minimumloon naar 'living wage'. Daarmee garandeer je dat al die arme sloebers die voor 5,21 euro/uur wel aan de slag konden, nu thuis komen te zitten op food stamps.
Het concept economie is niet iets wat je ligt, wel?
De Teaparty is in veel opzichten dan ook een progressieve beweging. Enerzijds natuurlijk conservatief als je kijkt naar de inhoud, maar als je het wat abstracter bekijkt en er van uit gaat dat conservatisme antirevolutionair is, en anti-anti-establishmentsdenken, dan is er weinig oprecht conservatiefs aan de Teaparty; ik denk dat we het daar over eens kunnen zijn.quote:Op woensdag 9 maart 2011 21:45 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Mag ik je eraan herinneren dat in de teaparty een zelfde soort revolutionair elan bestaat. Enerzijds idd gericht tegen 'progressivism' dat tot tyrannie zou leiden; anderzijds eveneens gericht tegen het traditionele conservatisme van de republikeinse partij.
Mijn indruk is dat de teaparty vooral ageert tegen het gebrek aan fiscaal conservatisme binnen de Republikeinse partij. Dit als reactie op de Bush jaren, met zijn 'compassionate neo-liberalism', waarbij de overheid en staatsschuld als kool groeide, maar de economie en de salarissen van werknemers nauwelijks. Is dit wat jij traditioneel conservatisme noemt?quote:Op woensdag 9 maart 2011 21:45 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Mag ik je eraan herinneren dat in de teaparty een zelfde soort revolutionair elan bestaat. Enerzijds idd gericht tegen 'progressivism' dat tot tyrannie zou leiden; anderzijds eveneens gericht tegen het traditionele conservatisme van de republikeinse partij.
Traditioneel conservatisme als term is idd niet zuiver, klopt. Ook compassionate conservatism (van Bush jr.) is geen goede term. Iig los even van de term zie je dus in die grassroots organisatie die de teaparty heeft opgezet verzet tegen zowel Obama's bail-out liberalism als het conservatisme dat de Republikeinse partij getekend heeft vanaf ongeveer George Bush sr.quote:Op donderdag 10 maart 2011 07:38 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Mijn indruk is dat de teaparty vooral ageert tegen het gebrek aan fiscaal conservatisme binnen de Republikeinse partij. Dit als reactie op de Bush jaren, met zijn 'compassionate neo-liberalism', waarbij de overheid en staatsschuld als kool groeide, maar de economie en de salarissen van werknemers nauwelijks. Is dit wat jij traditioneel conservatisme noemt?
En dat is een probleem?quote:Op woensdag 9 maart 2011 22:18 schreef truepositive het volgende:
En 33 van de 41 hebben voor verlenging van de Patriot Act gestemd
Nee hoor. Een continue noodtoestand is heel gebruikelijk voor een dictatuur.quote:
Als je er niet woont niet nee haha, maar zonder gekheid is de Patriot Act wel een wet waardoor de Amerikaanse overheid een soort van dictatuur is geworden.quote:
quote:http://crooksandliars.com(...)d-liberal-and-govern
Since all those isolated incidents involving terroristic violence directed at "liberals" and the "government" keep adding up into a serious trend, we've decided it's time to start keeping systematic track of the problem -- especially because mainstream media seem intent on refusing to recognize the trend.
quote:
quote:James G. Cummings, Slain US Nazi, Was "Very Upset" About Obama's Election, Had Parts For Dirty Bomb (VIDEO)
BELFAST, Maine -- James G. Cummings, who police say was shot to death by his wife two months ago, allegedly had a cache of radioactive materials in his home suitable for building a "dirty bomb."
According to an FBI field intelligence report from the Washington Regional Threat and Analysis Center posted online by WikiLeaks, an organization that posts leaked documents, an investigation into the case revealed that radioactive materials were removed from Cummings' home after his shooting death on Dec. 9.
Hier past maar een reactie.quote:Op donderdag 10 maart 2011 11:30 schreef ramon83 het volgende:
[..]
Als je er niet woont niet nee haha, maar zonder gekheid is de Patriot Act wel een wet waardoor de Amerikaanse overheid een soort van dictatuur is geworden.
Volgens de Patriot Act mag de overheid aldaar je aanhouden en opsluiten zonder enige vorm van beschuldiging, ze hoeven familie e.d. ook niet te vertellen waar je opgesloten zit, je hebt geen recht op een advocaat, ze mogen je onbeperkt vast houden en ze mogen je martelen (water-boarding) om een bekentenis af te dwingen. En het enige wat ze hoeven doen is zeggen dat je mogelijk betrokken bent bij terroristische activiteiten. (Wat dat ook mogen zijn en als je op de water-board tafel ligt ben je bereid om overal een bekentenis voor af te geven. Als je het zo bekijkt een onfeilbaar systeem, iedereen die opgepakt is bekent dus succes gegarandeerd!)
Ook heeft Bush junior een keer geroepen dat hijzelf boven de wet staat en zo heeft hij de V.S. eigenlijk al tot dictatuur verklaart, omdat niemand in een democratie boven de wet staat. Ook heeft hij een nieuwe wet gebruikt die nog niet was goedgekeurd door de Senaat. Ook dat is een kenmerk van een dictator, die gaat uit van wetten die hij maakt en heeft geen toestemming nodig van het volk.
Mijn bron is Tegenlicht, weet alleen niet meer hoe de docu heet.
Leugens, verzonnen door rechtsconservatieven om te maskeren dat wat hen betreft bedrijven hun werknemers nog verder mogen uitbuiten om hun winsten te maximaliseren. Wat hen betreft mag de gewone man tot onderbetaalde werkslaaf worden gedegegradeerdquote:Op woensdag 9 maart 2011 23:19 schreef sneakypete het volgende:
[..]
Vandaag las ik in de krant dat de overheid in Oman besloten heeft het minimumloon te verhogen nav de demonstraties. Een populair besluit, met echter als voorspelbare gevolg dat er nu dus daadwerkelijk al een aantal mensen hun laatste stukje broodwinning kwijt zijn.
Overigens een prachtig empirisch bewijs van de theorie dat minimumlonen dus niet werken, zoals uitgewerkt door bijv. Milton Friedman. Ik heb op dit forum vaak gelezen dat dat niet waar is. In Oman blijkt het nu dus wél waar.
Gevolg zal zijn meer protesten, als de werkloosheid verder oploopt. Dat zal nog lastig worden, dus.
Democratie is niet echt jouw ding, wel?quote:Op donderdag 10 maart 2011 15:09 schreef Arolsen het volgende:
Ik hoop trouwens dat ze in Wisconsin niet stoppen en dat die smerige rat van een Walker de rest van zijn leven niet meer op straat kan komen
Ook niet van de Koch Bros.quote:Op donderdag 10 maart 2011 15:13 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Democratie is niet echt jouw ding, wel?
Zitten die tegenwoordig ook al op Fok?quote:Op donderdag 10 maart 2011 15:13 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ook niet van de Koch Bros.
quote:http://www.volkskrant.nl/(...)btenaren-cao-s.dhtml
MADISON - De Senaat van de Amerikaanse staat Wisconsin heeft toch een omstreden voorstel aangenomen om ambtenaren-cao's af te schaffen. De Republikeinse gouverneur van Wisconsin wil op die manier fors bezuinigen om het begrotingstekort te beperken.
*
© reuters
*
© reuters
De afgelopen weken was veel te doen over de nieuwe wetgeving. Zo zorgden tegenstanders voor de grootste betogingen in de staat sinds de oorlog in Vietnam rond 1970. Ook reageerden de vakbonden furieus en bleken meer en meer inwoners van Wisconsin tegen de nieuwe regelgeving.
Misère
Volgens de Democraten gebruikt gouverneur Scott Walker de economische misère in zijn staat om de rechten van de vakbonden in te binden. De 43-jarige bestuurder was blij dat het voorstel werd aangenomen, ondanks afwezigheid van veel Democraten.
Die verschuilden zich al drie weken in een aangrenzende staat. Door hun afwezigheid ontbrak lange tijd het vereiste minimumaantal leden voor een normale stemming. Het voorstel werd daarom door de Republikeinen iets aangepast, zodat het niet langer nodig was dat de veertien 'vermiste' Democratische senatoren zouden meestemmen.
Not amused
De Democraten waren dan ook 'not amused', toen er toch over het voorstel gestemd werd. 'In dertig minuten hebben achttien senatoren vijftig jaar burgerrechten in Wisconsin ongedaan gemaakt', raasde senator Mark Miller. 'Hun oneerbiedigheid voor het volk van Wisconsin en hun rechten is een schande, die niet vergeten zal worden.'
Nu hun vertragingstactiek niets heeft uitgehaald, kondigden de Democraten aan terug te keren. 'We hebben gedaan wat we konden om de wet te vertragen, zodat mensen konden horen wat erin staat en konden onderhandelen over een voorstel dat niet de rechten van arbeiders compleet elimineert', aldus Miller.
Als de markt (kennelijk) niet bepaalt wat een eerlijke prijs is, wie heeft dan de wijsheid om dat wel te doen?quote:Op donderdag 10 maart 2011 15:09 schreef Arolsen het volgende:
Arbeid verdient een eerlijke prijs! Dan maken die graaiers maar wat minder winst.
Mensen zelf. En mensen grijpen de macht. Het gebeurd overal, het is toevallig in het MO begonnen.quote:Op donderdag 10 maart 2011 18:55 schreef Argento het volgende:
[..]
Als de markt (kennelijk) niet bepaalt wat een eerlijke prijs is, wie heeft dan de wijsheid om dat wel te doen?
Vrij simpel te berekenen aan de hand van de gemiddelde kosten van huur, servicekosten, eten en drinken en andere noodzakelijke dingen om van te kunnen leven. Dat is wat bedoeld wordt met de term 'living wage'.quote:Op donderdag 10 maart 2011 18:55 schreef Argento het volgende:
[..]
Als de markt (kennelijk) niet bepaalt wat een eerlijke prijs is, wie heeft dan de wijsheid om dat wel te doen?
En vergeet Charlie Sheen nietquote:Op donderdag 10 maart 2011 21:47 schreef popolon het volgende:
Het wordt nog leuker:
Michigan is under siege, is anybody watching?
Rachel Maddow says emergency financial manager bill sounds like it is out of a 'dystopian leftist novel from the future'
Leuk al die 'commie' plannen, zeg maar dag tegen de democratie. Maar zolang Limbaugh en Beck de meute in slaap weten te sussen kraait er geen haan naar.
Fiscaal conservatisme is een onding. Conservatisme is geen economisch geörienteerde ideologie, althans nooit geweest tot het neoliberalisme opkwam. Als je veel in Amerika komt lijkt dat misschien zo, maar dat is dus iets tamelijk recents. Zo'n twee eeuwen betekende conservatisme (afgaande op grondleggers ervan) niet het ideaal van een kleine overheid in elk geval (ook niet van een grote, overigens). Conservatisme sluit op zich een planeconomie uit; dat past niet in de conservatieve traditie. Maar een zo klein mogelijke overheid, qua bemoeienis of qua uitgaven, is geen conservatief maar een liberaal idee.quote:Op donderdag 10 maart 2011 07:38 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Mijn indruk is dat de teaparty vooral ageert tegen het gebrek aan fiscaal conservatisme binnen de Republikeinse partij. Dit als reactie op de Bush jaren, met zijn 'compassionate neo-liberalism', waarbij de overheid en staatsschuld als kool groeide, maar de economie en de salarissen van werknemers nauwelijks. Is dit wat jij traditioneel conservatisme noemt?
Waarom zouden hogere lonen leiden tot lagere winsten bij bedrijven? De bedrijven verhogen gewoon hun prijs en berekenen het dus door aan de consument. Aangezien de consument zelf zijn brood moet verdienen, is loonsverhoging een vicieuze cirkel omdat prijzen gewoon meestijgen.quote:Op donderdag 10 maart 2011 15:09 schreef Arolsen het volgende:
[..]
Leugens, verzonnen door rechtsconservatieven om te maskeren dat wat hen betreft bedrijven hun werknemers nog verder mogen uitbuiten om hun winsten te maximaliseren. Wat hen betreft mag de gewone man tot onderbetaalde werkslaaf worden gedegegradeerd
Arbeid verdient een eerlijke prijs! Dan maken die graaiers maar wat minder winst.
Det geld idd voor de meeste mensen. Lonen volgen globaal de inflatie.quote:Op donderdag 10 maart 2011 23:31 schreef sneakypete het volgende:
[..]
Waarom zouden hogere lonen leiden tot lagere winsten bij bedrijven? De bedrijven verhogen gewoon hun prijs en berekenen het dus door aan de consument. Aangezien de consument zelf zijn brood moet verdienen, is loonsverhoging een vicieuze cirkel omdat prijzen gewoon meestijgen.
Het grote probleem is dat er door (bijna) alle partijen ge-cherry-picked wordt.quote:Op zondag 13 maart 2011 01:39 schreef Illiberal het volgende:
Conservatieven in de VS willen klassiek-liberalisme conserveren.
Lees eens iets conservatiefs, en dan zullen ze vaak zelf toegeven dat conservatisme eigenlijk zeer onconservatief is.
Misschien is het echte bastion van ECHT conservatisme de "John Birch Society".
Deze club is bijvoorbeeld tegen globalisering en vrije handel. Daarnaast heb je bijvoorbeeld "National Greatness" conservatisme van bijvoorbeeld McCain. Hij vond het top dat burgers zich gingen inzetten in soort van paramilitaire organisaties.
Merk op dat de Tea-party ook een libertaire vleugel heeft. Daarnaast hebben we ook nog fusionisme van Frank Meyer, een gedachtegang dat stelt dat vrijheid en deugden samengaan.
En over Wisconsin, we zien overal ter wereld de wrakken van een grote verzorgingsstaat en het terreur van vakbonden. Kijk naar Detroit, kijk naar Griekenland en kijk naar Spanje. Dat zo'n Walker dat tegengaat lijkt me niet meer dan logisch.
Helaas hebben we hier in Nederland ook veel clubjes die het nodig vinden om de boel kort en klein te slaan in Den Haag als er een liberaal voorstel doorheen komt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |