Ik zie een groot aantal beslissingen die door de overheid worden genomen die ten grondslag liggen aan deze kloof. Om een emotioneel voorbeeld te kiezen: die bailouts van grote banken hebben niets met een vrije markt te maken, het is overheidsingrijpen. Nu zat daar een hele redenering achter (waarom dat nodig werd geacht) maar dat verandert niets aan het feit dat dit geen marktwerking is. Marktwerking wordt verward met een bepaald fenomeen waar een elite zich op een bepaalde manier weet te verrijken. Na enig onderzoek kom je erachter dat dit doorgaans met behulp van een macht buiten de markt gebeurd is die de markt heeft vormgegeven in het voordeel van een kleine groep. De overheid is m.a.w. vatbaar voor beïnvloeding buiten de democratie om. Dat is het echte probleem, niet de hebzucht van marktpartijen (alhoewel dat ook geen deugd hoeft te zijn).quote:Op maandag 7 maart 2011 00:01 schreef Probably_on_pcp het volgende:
[..]
Waarom zou dat niets met de vrije markt te maken hebben?
Welke prikkel krijgt men bij dit systeem om in het algemene belang te handelen?quote:Op maandag 7 maart 2011 21:55 schreef Probably_on_pcp het volgende:
Nou ik snap nu idd waarom men met perfecte concurrentie aan kwam zetten. De misvatting ontstond omdat ik er even vanuit ging dat iedereen hier al bekend was met de Resource Based Economy, de technische kijk op de systemen die wij nodig hebben om het leven van de gehele mensheid te verbeteren.
Wat een jankverhalen. Als je op school goed presteert, krijg je een beurs aangeboden. Verder kan je het geld altijd lenen om je studie te betalen. Na je studie kan je het met gemak terug betalen, omdat je in de VS een veel lager belastingtarief hebt.quote:Op maandag 7 maart 2011 11:48 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat is juist het probleem. Een groot gedeelte kan niet studeren omdat het geld van de reaganomics niet bij hun ouders is terecht gekomen maar bij de multimiljonairs en miljardairs. Dat is dus allemaal talent wat niet gebruikt wordt, maar 2 banen kan draaien in de schoonmaakindustrie, en waar het land dus ook veel minder aan verdient dan kan.
Dat is waardoor genivelleerde landen in Noord-Europa het relatief veel beter doen, met meer geld, meer vrije tijd en meer zekerheid.
Klopt, ze kunnen daar zelf voor verandering worden. Blijkbaar willen ze dat niet en is het grootste gedeelte vd bevolking tevreden.quote:Op maandag 7 maart 2011 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Gek genoeg stemmen al die inwoners van de VS toch niet massaal op de Communistische partij
http://www.cpusa.org/
of op de socialistische partij
http://www.sp-usa.org/
Dus als zij zich niet zo een regering wensen, waarom denken jullie het dan beter te weten dan een door en door democratisch land.
Maar die beslissingen, doel je daarmee niet op deregulatie? Dus meer vrijheid geven aan de markt? Dat is wat ik zie en dat is volgens mij idd de reden dat de overheid idd ook schuld heeft.quote:Op maandag 7 maart 2011 22:46 schreef waht het volgende:
[..]
Ik zie een groot aantal beslissingen die door de overheid worden genomen die ten grondslag liggen aan deze kloof.
Maar die beinvloeding komt toch neer op het dereguleren van de markten? Dat is toch het doel van de beinvloeding? Het is de taak van de overheid om het vrijemarkt systeem te beteugelen (waardoor het uiteraard per definitie niet meer vrij is). De meest gezonde situatie is een balans natuurlijk, maar wanneer dit systeem even uit balans raakt kan het doorschieten naar de een of de andere kant.quote:Om een emotioneel voorbeeld te kiezen: die bailouts van grote banken hebben niets met een vrije markt te maken, het is overheidsingrijpen. Nu zat daar een hele redenering achter (waarom dat nodig werd geacht) maar dat verandert niets aan het feit dat dit geen marktwerking is. Marktwerking wordt verward met een bepaald fenomeen waar een elite zich op een bepaalde manier weet te verrijken. Na enig onderzoek kom je erachter dat dit doorgaans met behulp van een macht buiten de markt gebeurd is die de markt heeft vormgegeven in het voordeel van een kleine groep. De overheid is m.a.w. vatbaar voor beïnvloeding buiten de democratie om. Dat is het echte probleem, niet de hebzucht van marktpartijen (alhoewel dat ook geen deugd hoeft te zijn).
Het welzijn van elk mens op aarde in principe. Of in ieder geval is de prikkel een enorme persoonlijke vrijheid. Wanneer mensen niet meer hoeven te werken door automatisering (het mag wel als ze het perse willen natuurlijk) dan hebben ze ontzettend veel vrijheid en kunnen ze doen en laten wat ze willen. Dus de prikkel is in die zin ook egoistisch en is dan echte persoonlijke vrijheid.quote:Op maandag 7 maart 2011 22:47 schreef waht het volgende:
[..]
Welke prikkel krijgt men bij dit systeem om in het algemene belang te handelen?
Nee, het gros moet keihard werken, maar zal nooit een leuk inkomen krijgen omdat ze keihard moeten werken om eten op tafel te krijgen. Tijd voor een opleiding is er niet. Als je arm geboren wordt in de USA is de kans erg groot dat je arm dood gaat. The American dream is in NL wat beter geregeld. Als je hier arm bent kun je alsnog dmv een opleiding verhuizen naar Wassenaar.quote:Op zondag 6 maart 2011 12:27 schreef kontknager het volgende:
[..]
Het grote verschil is dat je hier altijd maar je handje kan ophouden en vervolgens kan vangen. Daar moet je daadwerkelijk werken en studeren wil je een leuk inkomen krijgen.
De verhalen vanuit de VS zijn op het moment toch anders hoorquote:Op maandag 7 maart 2011 23:02 schreef Zienswijze het volgende:
Wat een jankverhalen. Als je op school goed presteert, krijg je een beurs aangeboden. Verder kan je het geld altijd lenen om je studie te betalen. Na je studie kan je het met gemak terug betalen, omdat je in de VS een veel lager belastingtarief hebt.
Dat is een hele mooie oneliner, maar die eigen verantwoordelijkheid moet je nemen binnen een systeem dat je wordt opgelegd en waar je als individu geen macht over kan uitoefenen.quote:Eigen verantwoordelijkheid: daar draait het om.
Met dank aan Fox.quote:Op maandag 7 maart 2011 19:07 schreef Probably_on_pcp het volgende:
[..]
Omdat veel Amerikanen niet de kennis hebben om een goed doordachte beslising te maken? Ze zijn geindoctrineerd met het feit dat socialisme de vijand is en dat tegen het huidige systeem zijn, betekent dat je niet patriottistisch bent en dus een vijand van de VS.
Of ze zijn gedesillusioneerd...quote:Op maandag 7 maart 2011 23:05 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
Klopt, ze kunnen daar zelf voor verandering worden. Blijkbaar willen ze dat niet en is het grootste gedeelte vd bevolking tevreden.
Fox is idd een heel goed voorbeeld van hoe ziek Amerika is geworden. Fox was ooit een respectabele nieuwszender en is overgekocht door een schatrijke mediatycoon die Fox ging gebruiken als propagandamachine voor de Republikeinse partij.quote:
Dereguleren om het dereguleren sta ik niet achter. Er bestaat m.i. in de praktijk zoiets als teveel vrijheid. De markt is niet heilig dus zal er altijd enige vorm van regulering en/of toezicht moeten bestaan willen we het meeste profijt hebben van de vrije markt.quote:Op maandag 7 maart 2011 23:31 schreef Probably_on_pcp het volgende:
[..]
Maar die beslissingen, doel je daarmee niet op deregulatie? Dus meer vrijheid geven aan de markt? Dat is wat ik zie en dat is volgens mij idd de reden dat de overheid idd ook schuld heeft.
Ik denk dus dat we 'het beest' wel kunnen beteugelen in het belang van (bijna) iedereen. Ik zie daarnaast niet hoe dat beest ooit kan veranderen. Mensen hebben bepaalde eigenschappen die in essentie hetzelfde blijven. Daar kunnen we derhalve het beste mee leren leven in plaats van het proberen te veranderen.quote:Maar die beinvloeding komt toch neer op het dereguleren van de markten? Dat is toch het doel van de beinvloeding? Het is de taak van de overheid om het vrijemarkt systeem te beteugelen (waardoor het uiteraard per definitie niet meer vrij is). De meest gezonde situatie is een balans natuurlijk, maar wanneer dit systeem even uit balans raakt kan het doorschieten naar de een of de andere kant.
Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is dat het systeem van volledig vrije markten gevaarlijk is voor het welzijn van alle mensen op aarde. Het is alsof de overheid een gevaarlijk wild beest onder controle moet zien te houden. Nu kun je natuurlijk zeggen dat het de overheid is die verkeerde beslissingen neemt (zoals jij dat volgens mij doet), maar ik verschuif het accent naar het beest. Kun je wel verwachten dat in alle landen met een kapitalistisch systeem, de overheden in staat zijn en blijven het beest te beteugelen? Is dit echt de manier waarop wij de dagelijkse gang van zaken op onze aarde geregeld willen hebben?
Maar dan ga je ervan uit dat die geautomatiseerde omgeving zichzelf in stand houdt?quote:Op maandag 7 maart 2011 23:34 schreef Probably_on_pcp het volgende:
[..]
Het welzijn van elk mens op aarde in principe. Of in ieder geval is de prikkel een enorme persoonlijke vrijheid. Wanneer mensen niet meer hoeven te werken door automatisering (het mag wel als ze het perse willen natuurlijk) dan hebben ze ontzettend veel vrijheid en kunnen ze doen en laten wat ze willen. Dus de prikkel is in die zin ook egoistisch en is dan echte persoonlijke vrijheid.
Dat dacht ik dus ook altijd. Ik dacht dat de mens eerst een mentale volwassenheid moest bereiken en dat we dan pas een betere wereld zouden krijgen (binnen het huidige systeem). Die kijk van mij is verandert toen ik aanraking kwam met het idee van de Resource Based Economy.quote:Op maandag 7 maart 2011 23:54 schreef waht het volgende:
Ik denk dus dat we 'het beest' wel kunnen beteugelen in het belang van (bijna) iedereen. Ik zie daarnaast niet hoe dat beest ooit kan veranderen. Mensen hebben bepaalde eigenschappen die in essentie hetzelfde blijven. Daar kunnen we derhalve het beste mee leren leven in plaats van het proberen te veranderen.
We kunnen het beest wel vervangen door een machine als het ware. Een machine door ons ontworpen met behulp van de wetenschappelijke methode, wat de meest objectief verifieerbare manier is om de waarheid te achterhalen.quote:Ik denk dus niet dat we een keuze hebben wat betreft de karakteristieken van het beest (oftewel de natuur van de mens). We kunnen enkel kiezen hoe we dat beest onder controle houden. Planeconomieën falen doordat ze verkeerde prikkels geven en niet goed aansluiten op de natuur van de mens.
Grotendeels wel. Er zullen nog steeds wetenschappers zijn en techneuten die de systemen overzien. Zouden we morgen overstappen op zo'n systeem, dan hebben we nog steeds redelijk wat mensen nodig denk ik, maar als je kijkt naar de trends op het gebied van automatisering dan gaan we de komende decennia een gouden tijd tegemoet.quote:Maar dan ga je ervan uit dat die geautomatiseerde omgeving zichzelf in stand houdt?
Sterker nog, zodra niet iedereen meer prijsnemer is, is er geen perfect concurrentie meer.quote:Op maandag 7 maart 2011 20:56 schreef Zombiehoofd het volgende:
vrije markt is niet perfecte concurrentie. Onder perfect concurrentie kunnen er geen machtsconcentraties ontstaan. Je haalt gewoon dingen door elkaar.
Nou dat is toch beter dat de sterksten winnen en de zwakken "kapot" gaan?! De sterksten kunnen het immers het best, het meest efficiënt. Daarentegen horen bij een vrije markt goede antitrust maatregelen. Hebben we die niet in de VS en de EU? Dus dat gedoe over monopolies. Natuurlijk zijn er monopolies, maar dit systeem heeft wel de meeste innovatieve producten voortgebracht.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 20:51 schreef Knipoogje het volgende:
Vrije markt is trouwens iets uit de middeleeuwen: de sterksten bepalen de markt. De zwakken worden kapot gemaakt. Het hele systeem van horigen en superrijken is eigenlijk weer een beetje terug aan het komen. Snap niet dat mensen nog steeds een vrije markt als het hoogste goed zien terwijl de geschiedenis keer op keer bewezen heeft dat vrije markt leidt tot vrije corruptie, machtspolitiek en monopolies. Overheden zouden juist hun best moeten doen om het de winnaars van de huidige vrije marktpolitiek zo moeilijk mogelijk te maken met verstikkende regelgeving voor grote bedrijven. Op die manier blijven de kleintjes concurrerend.
dat is en algemeen verschijnsel in "rijke landen", In China en India groeit de middengroep juist en daardoor de economie, in de USA neemt die fors afquote:Op zaterdag 5 maart 2011 21:00 schreef Zombiehoofd het volgende:
[..]
Als jij onder arm "modaal" verstaat misschien, maar anders niet. Maar daar gaat het hier niet om. Het gaat erom dat de huidige welvaartsgroei naar een select groepje gaat.
Maarja ze stemmen zelf regelmatig op een Republikein, dus echt veel medelijden kan ik ook niet hebben.
Niet alleen Fox. Bijna alle media zijn in handen van die rijkste 1%, en in de VS is wel een cultuur van onafhankelijke pers, maar niet van onafhankelijke berichtgeving. Onafhankelijk van de overheid maar zeer afhankelijk van het geld. Je schrijft wat de baas wil en je schrijft vooral niet wat de baas niet wil, presstitution wordt het ook wel genoemd.quote:
In de VS zijn journalisten bijna zonder uitzondering links geschoold, omdat hun professoren links zijn. Daardoor krijgen Amerikanen via het 'nieuws' een verwrongen beeld van de werkelijkheid. Dat er dan 1 TV station (FOX), en 1 krant (WSJ) zijn die er een rechtse kijk op na houden, brengt het zaakje echt niet in evenwicht.quote:Op woensdag 9 maart 2011 12:13 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Niet alleen Fox. Bijna alle media zijn in handen van die rijkste 1%, en in de VS is wel een cultuur van onafhankelijke pers, maar niet van onafhankelijke berichtgeving. Onafhankelijk van de overheid maar zeer afhankelijk van het geld. Je schrijft wat de baas wil en je schrijft vooral niet wat de baas niet wil, presstitution wordt het ook wel genoemd.
Links in de USA is nog altijd behoorlijk rechts in Nederland. En die ene tv station en krant hebben veel journalistieke invloed.quote:Op woensdag 9 maart 2011 14:48 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
In de VS zijn journalisten bijna zonder uitzondering links geschoold, omdat hun professoren links zijn. Daardoor krijgen Amerikanen via het 'nieuws' een verwrongen beeld van de werkelijkheid. Dat er dan 1 TV station (FOX), en 1 krant (WSJ) zijn die er een rechtse kijk op na houden, brengt het zaakje echt niet in evenwicht.
Nederland als standaard gebruiken lijkt me niet zo nuttigquote:Op woensdag 9 maart 2011 21:29 schreef Zombiehoofd het volgende:
[..]
Links in de USA is nog altijd behoorlijk rechts in Nederland. En die ene tv station en krant hebben veel journalistieke invloed.
Hoi,quote:Op woensdag 9 maart 2011 14:48 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
In de VS zijn journalisten bijna zonder uitzondering links geschoold, omdat hun professoren links zijn. Daardoor krijgen Amerikanen via het 'nieuws' een verwrongen beeld van de werkelijkheid. Dat er dan 1 TV station (FOX), en 1 krant (WSJ) zijn die er een rechtse kijk op na houden, brengt het zaakje echt niet in evenwicht.
Nou met de wereld vergeleken is de USA altijd nog gewoon flink rechts.quote:Op woensdag 9 maart 2011 21:41 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Nederland als standaard gebruiken lijkt me niet zo nuttig
Leuk, maar niet zo relevant voor een binnenlandse aangelegenheidquote:Op woensdag 9 maart 2011 22:14 schreef Zombiehoofd het volgende:
Daarnaast zie je
[..]
Nou met de wereld vergeleken is de USA altijd nog gewoon flink rechts.
Wel, was een reactie op de post dat de Amerikaanse media wordt gedomineerd door linksen.quote:Op woensdag 9 maart 2011 22:18 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Leuk, maar niet zo relevant voor een binnenlandse aangelegenheid
Nu ken ik de situatie niet goed genoeg daar, maar waarom dan schalen op Nederlands/Europess niveau?quote:Op woensdag 9 maart 2011 22:30 schreef Zombiehoofd het volgende:
[..]
Wel, was een reactie op de post dat de Amerikaanse media wordt gedomineerd door linksen.
Links / rechts...quote:Op woensdag 9 maart 2011 22:14 schreef Zombiehoofd het volgende:
Daarnaast zie je
[..]
Nou met de wereld vergeleken is de USA altijd nog gewoon flink rechts.
Het lijkt mij belangrijk dat studenten in de journalistiek zelf leren nadenken, ipv dat ze worden gebrainwashed met linkse of rechtse rhetoriek. Dat studenten leren hoor en wederhoor toe te passen, dat ze hun hart niet laten spreken, maar de technieken gebruiken, die ze op school geleerd hebben, om zo objectief mogelijk te werk te kunnen gaan. Daarvoor is het natuurlijk wel belangrijk dat ze de juiste technieken leren, maar als zelfs iemand met een natuurkunde achtergrond dat snapt, moet het niet zo moeilijk zijn.quote:Op woensdag 9 maart 2011 21:55 schreef vergezocht het volgende:
[..]
Hoi,
hoe moeten ze 'rechts' geschoold worden dan?
Moeten ze worden geleerd dat allochtonen niet thuishoren in de Westerse samenleving, dat de Koran verboden moet worden, dat mensen geen recht op vuurwapens mogen hebben, en dat de media gecontroleerd moet worden?
Leg eens uit hoe jij dat beter kan laten gebeuren. Met het oog op 'rechtse' scholing.
Geweldige humorquote:Op zondag 6 maart 2011 12:50 schreef Montov het volgende:
[..]
Als je als 'arme' iemand minder dan 250.000 dollar per jaar verstaat wel, zoals bij Fox News:
Video
En hoe zie je dat in de praktijk precies voor je, die brainwashing op een universiteit? Wordt er tussen neus en lippen door verteld dat je wel elk artikel met de aanhef 'markx is groot' moet beginnen? Word je verketterd als je 'rechts' bent?quote:Op donderdag 10 maart 2011 05:34 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Het lijkt mij belangrijk dat studenten in de journalistiek zelf leren nadenken, ipv dat ze worden gebrainwashed met linkse of rechtse rhetoriek. Dat studenten leren hoor en wederhoor toe te passen, dat ze hun hart niet laten spreken, maar de technieken gebruiken, die ze op school geleerd hebben, om zo objectief mogelijk te werk te kunnen gaan. Daarvoor is het natuurlijk wel belangrijk dat ze de juiste technieken leren, maar als zelfs iemand met een natuurkunde achtergrond dat snapt, moet het niet zo moeilijk zijn.
In een universitaire omgeving heb je het als rechtse stemmer idd niet gemakkelijk. Als je de link had gelezen die ik eerder meegaf, dan had je dat ook niet gevraagd.quote:Op donderdag 10 maart 2011 11:36 schreef kingmob het volgende:
[..]
En hoe zie je dat in de praktijk precies voor je, die brainwashing op een universiteit? Wordt er tussen neus en lippen door verteld dat je wel elk artikel met de aanhef 'markx is groot' moet beginnen? Word je verketterd als je 'rechts' bent?
Wat doen die studenten dan nog op de universiteit, als ze al zo volwassen zijn, dat ze zelf na kunnen denken? Onzin natuurlijk. Je ziet het hier in POL toch ook, van die jongelingen die heel goed de krant kunnen lezen, maar niet aan kunnen tonen dat ze zelf onafhankelijk een mening kunnen vormen. Het is MI haast onmogelijk om op die leeftijd al zelfstandig een probleem te doorgronden. Ik zie het met de studenten waar ik mee samenwerk, in de optica. Die komen binnen met een BS graad, maar zelf een probleem oplossen, dat kunnen ze nog niet. Die hebben nog echt begeleiding nodig.quote:Het is geen basisschool met kleine vormbare geesten, het is een vervolgopleiding waar een vak wordt geleerd. Dat calimero-gedrag ook altijd![]()
Tja, hier past weer maar een reactie:quote:'Fox news is ok want journalisten krijgen les van voornamelijk democratische docenten', je ziet toch ook in dat dat een verweer van likmevestje is?
Iemands mening is geen waarheid. geef eens een voorbeeld hoe dat precies in z'n werk gaat naast 'gevoelens' dat de mening niet zo geaccepteerd wordt?quote:Op donderdag 10 maart 2011 13:27 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
In een universitaire omgeving heb je het als rechtse stemmer idd niet gemakkelijk. Als je de link had gelezen die ik eerder meegaf, dan had je dat ook niet gevraagd.
Een universiteit is geen school. Er wordt op een universiteit niets onderwezen over de maatschappij. Hoe wordt zo'n ontzettend onvolwassen student nu concreet beïnvloed?quote:Wat doen die studenten dan nog op school, als ze al zo volwassen zijn, dat ze zelf na kunnen denken? Onzin natuurlijk. Je ziet het hier in POL toch ook, van die jongelingen die heel goed de krant kunnen lezen, maar niet aan kunnen tonen dat ze zelf onafhankelijk een mening kunnen vormen. Het is MI haast onmogelijk om op die leeftijd al zelfstandig een probleem te doorgronden. Ik zie het met de studenten waar ik mee samenwerk, in de optica. Die komen binnen met een BS graad, maar zelf een probleem oplossen, dat kunnen ze nog niet. Die hebben nog echt begeleiding nodig.
emo.gif is altijd een zwaktebodquote:Tja, hier past weer maar een reactie:Lees nog eens terug wat ik geschreven heb, en probeer het dan nog eens.
Viel gisteren van mijn blauwgrijsgroene Leolux bankje toen ik op Pownews de reacties zag van de Docenten van de HvA op het aanstellen van de haatbaard die weigert vrouwen de hand te schudden. Wat een eikels.quote:Op donderdag 10 maart 2011 13:27 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
In een universitaire omgeving heb je het als rechtse stemmer idd niet gemakkelijk. Als je de link had gelezen die ik eerder meegaf, dan had je dat ook niet gevraagd.
Daar heeft iedereen niets, dus dat is in ordequote:Op donderdag 10 maart 2011 16:22 schreef Morendo het volgende:
Hoe zit het eigenlijk met de welvaartsverdeling in Noord-Korea of Cuba?
Het socialisme verklaardquote:Op donderdag 10 maart 2011 16:28 schreef meth77 het volgende:
[..]
Daar heeft iedereen niets, dus dat is in orde
Wederom een schandalig filmpjequote:Op zondag 6 maart 2011 12:50 schreef Montov het volgende:
[..]
Als je als 'arme' iemand minder dan 250.000 dollar per jaar verstaat wel, zoals bij Fox News:
Video
De mensen in mijn woonplaats kunnen het bloed van mevrouw Thatcher nog steeds wel drinken. Labour is ook ongekend populair, Conservatives krijgen hier amper een voet aan de grond. Wat Thatcher zegt over dat de armen er ook op vooruit zijn gegaan toen zij regeerde gaat in mijn woonplaats echt niet op.quote:
Eigen verantwoordlijkheid m'n ballen, als je je hypotheek niet meer kunt/wilt betalen dan geef je de sleutel aan de bank, wat dan ook massaal is gebeurt en toen hadden 'we' een bankencrisis. Schuld is dé grote hype in de VS, zonder lening ben je een communist.quote:Op maandag 7 maart 2011 23:02 schreef Zienswijze het volgende:
Wat een jankverhalen. Als je op school goed presteert, krijg je een beurs aangeboden. Verder kan je het geld altijd lenen om je studie te betalen. Na je studie kan je het met gemak terug betalen, omdat je in de VS een veel lager belastingtarief hebt.
Eigen verantwoordelijkheid: daar draait het om.
Amerikanen leven wel op de pof, waarschijnlijk meer dan Nederlanders, maar er is in de laatste jaren een dalende trend wat dit betreft.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 22:55 schreef elcastel het volgende:
[..]
Eigen verantwoordlijkheid m'n ballen, als je je hypotheek niet meer kunt/wilt betalen dan geef je de sleutel aan de bank, wat dan ook massaal is gebeurt en toen hadden 'we' een bankencrisis. Schuld is dé grote hype in de VS, zonder lening ben je een communist.
Word.quote:Op zaterdag 5 maart 2011 20:56 schreef LXIV het volgende:
Een 'arme' in de VS heeft een groter woonoppervlakte, een grotere auto en meer caloriën in zijn superwagenkarretje liggen dan een modale Nederlander.
Alles is dus relatief.
Leuk inderdaad en klopt ook wel, maar vind jij, Pietverdriet, echt niet dat ze in de VS een beetje heel erg overdrijven? Natuurlijk oordelen we hier met dat "Nederlandse vingertje".quote:
Probleem is dat FOX leugens presenteert.quote:Op woensdag 9 maart 2011 14:48 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
In de VS zijn journalisten bijna zonder uitzondering links geschoold, omdat hun professoren links zijn. Daardoor krijgen Amerikanen via het 'nieuws' een verwrongen beeld van de werkelijkheid. Dat er dan 1 TV station (FOX), en 1 krant (WSJ) zijn die er een rechtse kijk op na houden, brengt het zaakje echt niet in evenwicht.
Ja dat is een probleem dat alle media aangaat.quote:Op zondag 13 maart 2011 12:39 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Probleem is dat FOX leugens presenteert.
Haha, nee.quote:Op zondag 13 maart 2011 13:27 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ja dat is een probleem dat alle media aangaat.
Je hebt media en je hebt Fox News.quote:Op zondag 13 maart 2011 13:27 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ja dat is een probleem dat alle media aangaat.
Het vervelende is dat op.-ed., en dat is FOX eigenlijk, tha bomb is hè. Ik bedoel, 'Uitgesproken WNL' spiegelt zich aan FOX n.b. Het is gewoon verdraaien, liegen en bedriegen, zodat de feiten je bekrompen levensvisie niet weerspreken, en dat dan idealistisch noemen.quote:Op zondag 13 maart 2011 16:51 schreef ZoKanIkHetOok het volgende:
[..]
Je hebt media en je hebt Fox News.
Zoals je wellicht weet is de nieuwste target van Fox en de Republikeinen het lerarenbestand.
Ik zag laatst een fragment van Fox News waarin letterlijk werd gezegd: 'and they get the afternoons off, they're done at 2.30!'
Het kan goed zijn dat dit het meest walgelijke statement is dat ik ooit op die zender voorbij heb horen komen.
Wat dat betreft doet FOX (die ik allerminst krediet wil gevenquote:Op zondag 13 maart 2011 16:54 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Het vervelende is dat op.-ed., en dat is FOX eigenlijk, tha bomb is hè. Ik bedoel, 'Uitgesproken WNL' spiegelt zich aan FOX n.b. Het is gewoon verdraaien, liegen en bedriegen, zodat de feiten je bekrompen levensvisie niet weerspreken, en dat dan idealistisch noemen.
OFRS, Pim Fortuyn? Weet je zeker dat je niet in een parallel universum zit?quote:Op zondag 13 maart 2011 16:58 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Wat dat betreft doet FOX (die ik allerminst krediet wil geven) nauwelijks onder voor Onze Fatsoenlijke Rrrrrode Staatsomroep Waarschuwend Voor Het Grote Kale Gevaar Pim Fortuyn...
![]()
Die hond van een Ferry Mingele, de kwijlende blik van Clairy Polak die het probleempje Van Gogh opgelost zag worden door een fiere moslim, allemaal Nederlandse FOX-toestanden, waar jij over zwijgt omdat je tot dezelfde politieke kleurquote:Op zondag 13 maart 2011 17:04 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
OFRS, Pim Fortuyn? Weet je zeker dat je niet in een parallel universum zit?
Je fantaseert.quote:Op zondag 13 maart 2011 17:10 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Die hond van een Ferry Mingele, de kwijlende blik van Clairy Polak die het probleempje Van Gogh opgelost zag worden door een fiere moslim, allemaal Nederlandse FOX-toestanden, waar jij over zwijgt omdat je tot dezelfde politieke kleurbehoort.
Dat heb je nu eenmaal met politiek gekleurde media. Dat is niet typisch FOX! Als je objectieve informatie wilt kun je beter een wetenschappelijk tijdschrift lezen.quote:Het vervelende is dat op.-ed., en dat is FOX eigenlijk, tha bomb is hè. Ik bedoel, 'Uitgesproken WNL' spiegelt zich aan FOX n.b. Het is gewoon verdraaien, liegen en bedriegen, zodat de feiten je bekrompen levensvisie niet weerspreken, en dat dan idealistisch noemen.
Het streven moet zijn... zo waardevrij als mogelijk informatie geven. Dat is idd op zich best moeilijk (bij Uitgesproken VARA! zie je bijv. een zekere bias mbt onderwerpkeuze) en je kunt ook niet altijd iedereen tevreden stellen...quote:Op zondag 13 maart 2011 17:32 schreef teknomist het volgende:
[..]
Dat heb je nu eenmaal met politiek gekleurde media. Dat is niet typisch FOX! Als je objectieve informatie wilt kun je beter een wetenschappelijk tijdschrift lezen.
Als dat gebeurt ja, maar dat valt nogal mee. Ik ga iig niet mee in die hype die journalisten al bij voorbaat ziet als een 5 de colonne van de linkse kerk. Dat is nl. ook voor een groot deel gebaseerd op allerlei vage verdachtmakingen en ronduit fantasie (zie boven bij Matador).quote:Op zondag 13 maart 2011 18:09 schreef tjoptjop het volgende:
Aan de andere kant, liever een medium wat er onbeschaamd voor uitkomt, dan een die beweert objectief te zijn en ondertussen ook hartstikke gekleurd is.
Wil je beweren dat er in de NL media geen kleuring is? Wel eens een Telegraaf opengeslagen? een Volkskrant, een HP/de Tijd, een Elsevier?quote:Op zondag 13 maart 2011 18:12 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Als dat gebeurt ja, maar dat valt nogal mee. Ik ga iig niet mee in die hype die journalisten al bij voorbaat ziet als een 5 de colonne van de linkse kerk. Dat is nl. ook voor een groot deel gebaseerd op allerlei vage verdachtmakingen en ronduit fantasie (zie boven bij Matador).
VK lees ik wel eens, maar vind die niet echt links oid.quote:Op zondag 13 maart 2011 18:19 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Wil je beweren dat er in de NL media geen kleuring is? Wel eens een Telegraaf opengeslagen? een Volkskrant, een HP/de Tijd, een Elsevier?
En je bent zelf dus precies zo. "vroeger was HP 'beschaafd' en daarna 'een aanhangsel van de LPF'".quote:Op zondag 13 maart 2011 18:27 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
VK lees ik wel eens, maar vind die niet echt links oid.
Telegraaf is vooral tendentieus/rechts, komt in de buurt van een papieren FOX, ook qua verdraaiingen. Idem Elsevier, hoewel die ook betere tijden heeft gehad.
HP/Tijd was een tijdje qua onderwerpkeuze een aanhangsel van LPF, maar dat is ook weer over, volgens mij. Vroegah was HP iig een beschaafd links-liberaal opinieblad.
Overigens zijn opiniebladen natuurlijk van een bepaalde signatuur en dus in zekere mate behept met een bias.
Iig is niet de gehele journalistiek in de greep van de linkse kerk, of proberen dag in dag uit ons communistisch te brainwashen...
Hoe kom je er in godsnaam bij dat ik links zou zijn; ik denk dat ik heel ferm al meer dan twee decennia gesitueerd ben in het midden van het politieke spectrum...quote:Op zondag 13 maart 2011 18:29 schreef El_Matador het volgende:
[..]
En je bent zelf dus precies zo. "vroeger was HP 'beschaafd' en daarna 'een aanhangsel van de LPF'".
Je bent zelf verstokt links en daarom herken je de linkse bagger uitgezonden en gepubliceerd in de linkse media niet.
Ja, dus als je het dan hebt over televisie-journalistiek dan zul je het met me eens zijn dat het streven moet zijn naar verbetering in waardevrij informatie verstrekken, en niet een m.i. (bewust) afglijden naar het niveau FOX...quote:Op zondag 13 maart 2011 18:31 schreef tjoptjop het volgende:
Ik beweer dan ook niet dat de media links is, ik zeg alleen dat het gekleurd is. En ja ook de VK.
Je hebt gelijk vwb opiniebladen, die had ik niet als voorbeeld moeten nemen daar die ook niet pretenderen objectief te zijn.
Maakt me niet zoveel uit, dan kijk ik het gewoon niet. Ik zou niet weten waarom zoiets qua kleuring niet zou mogen bestaan.quote:Op zondag 13 maart 2011 18:33 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Ja, dus als je het dan hebt over televisie-journalistiek dan zul je het met me eens zijn dat het streven moet zijn naar verbetering in waardevrij informatie verstrekken, en niet een m.i. (bewust) afglijden naar het niveau FOX...
Omdat het streven is om waardevrije informatie te verschaffen... gelijkend op, wat teknomist ook zegt, wetenschappelijke data vergaring...quote:Op zondag 13 maart 2011 18:37 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Maakt me niet zoveel uit, dan kijk ik het gewoon niet. Ik zou niet weten waarom zoiets qua kleuring niet zou mogen bestaan.
Ik lees je wel.quote:Op zondag 13 maart 2011 18:30 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Hoe kom je er in godsnaam bij dat ik links zou zijn; ik denk dat ik heel ferm al meer dan twee decennia gesitueerd ben in het midden van het politieke spectrum...
Mwah, was dat maar zo... check maar eens kijkcijferonderzoeken.quote:Gelukkig is TV een hopeloos verouderd medium.
Ja leuk, maar hoe wil je dat dan bereiken? Vrijheid van pers is ook dat ze het met een enorme bias kunnen brengen. Het is dan aan de consument om daar mee af te rekenen. Kiezen wat je wel en niet uitzend kan bijv. ook al een bepaalde kleuring zijn.quote:Op zondag 13 maart 2011 18:38 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Omdat het streven is om waardevrije informatie te verschaffen... gelijkend op, wat teknomist ook zegt, wetenschappelijke data vergaring...
Ik zit toevallig zo'n kinderindoctrinatieprogramma te kijken over de NSB: is uitermate genuanceerd van toon.quote:Op zondag 13 maart 2011 18:40 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Ik lees je wel.
Een beetje PvdA-D66 kleurtje. Ja, dat is links ja. En daarom zie je de kleuring van de media niet, dat is erg jammer voor een intelligent persoon als jij. Niks "fantasie". Het gaat alleen veel geniepiger dan de Amerikaanse idiotie van een Glenn Beck enzo.
Rechtse politici zijn fout en linkse zijn goed. Dat beeld wordt keihard door de publieke omroepen geschapen. Zeker in het kinderindoctrinatieprogramma Het Jeugdjournaal.
Gelukkig is TV een hopeloos verouderd medium.
Fox News gaat duidelijk over de grens heen. Kijk de docu "Outfoxed" maar eens en dan zul je zien dat de propaganda van Fox een heel stuk verder gaat dan de kleuring van de NLse media.quote:Op zondag 13 maart 2011 18:37 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Maakt me niet zoveel uit, dan kijk ik het gewoon niet. Ik zou niet weten waarom zoiets qua kleuring niet zou mogen bestaan.
Als jij een verotte hypotheek neemt, dan is dat je eigen verantwoordelijkheid. Niemand dwingt je om een (bepaalde) hypotheek te nemen.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 22:55 schreef elcastel het volgende:
[..]
Eigen verantwoordlijkheid m'n ballen, als je je hypotheek niet meer kunt/wilt betalen dan geef je de sleutel aan de bank, wat dan ook massaal is gebeurt en toen hadden 'we' een bankencrisis. Schuld is dé grote hype in de VS, zonder lening ben je een communist.
Welke grens en wie stelt die?quote:Op zondag 13 maart 2011 18:48 schreef Probably_on_pcp het volgende:
[..]
Fox News gaat duidelijk over de grens heen. Kijk de docu "Outfoxed" maar eens en dan zul je zien dat de propaganda van Fox een heel stuk verder gaat dan de kleuring van de NLse media.
Jij bent wel van de linkse slachtofferrol is het niet?quote:Op zondag 13 maart 2011 18:47 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Ik zit toevallig zo'n kinderindoctrinatieprogramma te kijken over de NSB: is uitermate genuanceerd van toon.
En volgens mij is juist dat het probleem: nuance.
Nuance wordt gezien als links. Zeker tegenwoordig.
Nuance is niet sterk, maar zwak, in de ogen van sommige mensen. Links wordt gezien als zwak, en dat willen we niet zijn, we zijn sterk, alles is clear cut goed of kwaad en het kwaad wordt platgebombardeerd, want het staat me in de weg.
Ja, geen wonder dat achtergrond informatie geven en daardoor de nuance laten zien, gezien wordt als een links complot... tegen wat? Het Gesundes Volksempfinden...?
Maar het is dus niet links.
Zoals ik ook alleen geïnteresseerd ben in de epistemologische kant van de zaak en gezien wordt als links...
Jij bent van de rechtse slachtofferrol roepen....quote:Op zondag 13 maart 2011 18:51 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Jij bent wel van de linkse slachtofferrol is het niet?
Het is een streven dat ten burele van iedere redactie steeds weer dient worden te besproken bij ieder item....quote:Op zondag 13 maart 2011 18:43 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ja leuk, maar hoe wil je dat dan bereiken? Vrijheid van pers is ook dat ze het met een enorme bias kunnen brengen. Het is dan aan de consument om daar mee af te rekenen. Kiezen wat je wel en niet uitzend kan bijv. ook al een bepaalde kleuring zijn.
Tekenend dat jij mij blijkbaar als rechts ziet aangezien ik in dit topic helemaal geen kleur (quote:Op zondag 13 maart 2011 18:52 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Jij bent van de rechtse slachtofferrol roepen.....
Onzin dus. Nuance wordt gezien als links.
Mooi streven, maar wat als ze dat niet doen?quote:Op zondag 13 maart 2011 18:53 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Het is een streven dat ten burele van iedere redactie steeds weer dient worden te besproken bij ieder item....
Waar doe ik dat?quote:Op zondag 13 maart 2011 18:53 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Tekenend dat jij mij blijkbaar als rechts beschuldigd aangezien ik in dit topic helemaal geen kleur () heb bekend.
Als het goed is doen ze dat wel, doen ze dat niet dan streven ze op.- ed. na...quote:Op zondag 13 maart 2011 18:55 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Mooi streven, maar wat als ze dat niet doen?
Er worden memo's verstuurd door de hoge heren die de journalisten vertellen hoe ze over een bepaald onderwerp moeten berichten. Doe je niet wat nodig is (dingen aandikken of verzinnen) dan staat je baan op het spel.quote:Op zondag 13 maart 2011 18:50 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Welke grens en wie stelt die?
Persoonlijk heb ik ook niks met Fox, ik kijk het dan ook niet (behalve in stukjes bij the Daily Show als ze zich weer eens belachelijk hebben gemaakt)
Echt, hoe krijg je het voor elkaar. Je bevestigt dus keihard mijn punt!quote:Op zondag 13 maart 2011 18:47 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Ik zit toevallig zo'n kinderindoctrinatieprogramma te kijken over de NSB: is uitermate genuanceerd van toon.
En volgens mij is juist dat het probleem: nuance.
Nuance wordt gezien als links. Zeker tegenwoordig.
Nuance is niet sterk, maar zwak, in de ogen van sommige mensen. Links wordt gezien als zwak, en dat willen we niet zijn, we zijn sterk, alles is clear cut goed of kwaad en het kwaad wordt platgebombardeerd, want het staat me in de weg.
Ja, geen wonder dat achtergrond informatie geven en daardoor de nuance laten zien, gezien wordt als een links complot... tegen wat? Het Gesundes Volksempfinden...?
Maar het is dus niet links.
Zoals ik ook alleen geïnteresseerd ben in de epistemologische kant van de zaak en gezien wordt als links...
euh.....quote:Op zondag 13 maart 2011 18:56 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Waar doe ik dat?
Volgens mij nergens.
Tekenend dat jij dat dus ziet in wat ik hier te berde breng... dan ben je wrs niet 'geen kleur'???
gelet op de tegenstellingquote:Jij bent van de rechtse slachtofferrol roepen....
?quote:Op zondag 13 maart 2011 18:56 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Als het goed is doen ze dat wel, doen ze dat niet dan streven ze op.- ed. na...
Leuk, maar geen antwoord op mijn vraag.quote:Op zondag 13 maart 2011 18:57 schreef Probably_on_pcp het volgende:
[..]
Er worden memo's verstuurd door de hoge heren die de journalisten vertellen hoe ze over een bepaald onderwerp moeten berichten. Doe je niet wat nodig is (dingen aandikken of verzinnen) dan staat je baan op het spel.
Waar komt die obsessie met de Islam vandaan dan?quote:Op zondag 13 maart 2011 18:58 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Echt, hoe krijg je het voor elkaar. Je bevestigt dus keihard mijn punt!
Bovendien heb je ongelijk; nuance is niet links en links is niet genuanceerd. De zaken van meerdere kanten bekijken is goed, maar niet altijd nodig. Het draait ook om relevantie. De media zijn heel erg gericht op alles wat met islam te maken heeft. Terwijl dat maar een klein deel van ons leven beinvloedt. Andere zaken beinvloeden ons leven veel meer en daar hoor je nauwelijks iets over.
Dat kwam erna...quote:Op zondag 13 maart 2011 18:58 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
euh.....
[..]
gelet op de tegenstelling
Maar goed, dit voegt niet zoveel meer toe
9/11 natuurlijk. Zwart-wit gesteld: rechts een nieuwe vijand, links een nieuwe vriend (tegen die verderfelijke Verenigde Staten).quote:Op zondag 13 maart 2011 19:00 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Waar komt die obsessie met de Islam vandaan dan?
Wat een geouwehoer ook hè, je hebt nog nooit ook maar een seconde hierover nagedacht... het zijn gewoon leuzen die je nababbelt...quote:Op zondag 13 maart 2011 19:03 schreef El_Matador het volgende:
[..]
9/11 natuurlijk. Zwart-wit gesteld: rechts een nieuwe vijand, links een nieuwe vriend (tegen die verderfelijke Verenigde Staten).
Links genuanceerd, man donder op. Nooit een positief bericht over de VS, terwijl die op het gebied van alles waar links voor staat mijlen voorloopt op islamitische landen!
Ik stel dan ook niet dat JIJ in een slachtofferrol duikt, hell ik weet niet eens of je links of rechts bent en dat boeit me ook niet echt.quote:Op zondag 13 maart 2011 19:03 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Dat kwam erna....
Ik heb nergens gezegd of geïmpliceerd dat je rechts zou zijn... jij begint ineens over slachtofferrol. Wat sws al bizar is, want dat ben ik niet en laat ik ook nergens merken...
Je sterke tegenargumenten zijn overweldigend!quote:Op zondag 13 maart 2011 19:04 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Wat een geouwehoer ook hè, je hebt nog nooit ook maar een seconde hierover nagedacht... het zijn gewoon leuzen die je nababbeld....
Ik ben het er wel mee eens. Ik kan er niks aan doen, maar waarom staat rechts vaak gelijk aan dom (ondoordacht) in de media? Wakker Nederland en telegraaf bevestigen dit.quote:Op zondag 13 maart 2011 18:47 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Ik zit toevallig zo'n kinderindoctrinatieprogramma te kijken over de NSB: is uitermate genuanceerd van toon.
En volgens mij is juist dat het probleem: nuance.
Nuance wordt gezien als links. Zeker tegenwoordig.
Nuance is niet sterk, maar zwak, in de ogen van sommige mensen. Links wordt gezien als zwak, en dat willen we niet zijn, we zijn sterk, alles is clear cut goed of kwaad en het kwaad wordt platgebombardeerd, want het staat me in de weg.
Ja, geen wonder dat achtergrond informatie geven en daardoor de nuance laten zien, gezien wordt als een links complot... tegen wat? Het Gesundes Volksempfinden...?
Maar het is dus niet links.
Zoals ik ook alleen geïnteresseerd ben in de epistemologische kant van de zaak en gezien wordt als links...
Jij wil weten waar de grens ligt. Dat weet ik niet want waarschijnlijk is er een grijs gebied, maar hopelijk kunnen we het er over eens zijn dat het opdracht geven van hogerhand over wat het nieuws moet zijn en hoe dat gebracht moet worden, met eventuele aandikkingen en leugens, nou niet bepaald journalistiek verantwoord is. We kunnen het er hopelijk over eens zijn dat het verdraaien van feiten en het voorliegen van mensen iets verder gaat dan het kleuren van nieuws.quote:Op zondag 13 maart 2011 19:00 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Leuk, maar geen antwoord op mijn vraag.
Kan ik hieruit de conclussie trekken dat er in Utah en Maryland het meest wordt gepijpt zonder dat daar per se iets voor terugverwacht wordt?quote:
En waar woon jij?quote:Op zaterdag 12 maart 2011 22:41 schreef RabbitHeart het volgende:
[..]
De mensen in mijn woonplaats kunnen het bloed van mevrouw Thatcher nog steeds wel drinken. Labour is ook ongekend populair, Conservatives krijgen hier amper een voet aan de grond. Wat Thatcher zegt over dat de armen er ook op vooruit zijn gegaan toen zij regeerde gaat in mijn woonplaats echt niet op.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |