heb ik als verrassing aan mn zus en zwager gegevenquote:Op donderdag 17 maart 2011 16:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Jij ging toch naar De Moerbei in Warmond?
Maar waarom moet dat? Waarom zou je als ondernemer dat willen doen? Ik heb zo nog nooit naar de restaurantweek gekeken, en ik denk de meeste horeca uitbaters ook niet. Bij de meeste restaurants krijg je gewoon een zwaar afgeslapt menu dat zwaar wordt overschaduwd door de normale kwaliteit.quote:Op donderdag 17 maart 2011 19:12 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
want?
De restaurantweek zou een opening moeten zijn voor 'de normale mensch' om kennis te maken met keukens van niveau. Sinds onze restaurantweek zijn wij verliefd op Vestersen er na ons trouwen nog gaan eten voor de volle prijs, omdat ze tijdens de restaurantweek zó ontzettend goed waren
daar houden ze klanten aan over.
Waar ga jij dan zelf naartoe?quote:Op donderdag 17 maart 2011 19:13 schreef FutureFairytale het volgende:
heb ik als verrassing aan mn zus en zwager gegeven
Als je als restauranthouder al niet de moeite neemt om je aan iets eenvoudigs als een weken van te voren opgegeven dieetwens te houden, dan ben je geen restaurateur.quote:Op donderdag 17 maart 2011 19:10 schreef Physics het volgende:
Als ik heel eerlijk moet zijn vind ik het niet gek dat ze in de restaurantweek niet heel veel moeite doen om aan allerlei lastige eisen te voldoen.
De originele opzet van de Restaurantweek was wel degelijk ooit wel om laagdrempelig tegen een aantrekkelijk prijskaartje eters die normaal niet zo snel naar bepaalde restaurants gaan binnen te halen en kennis te laten maken met het goede van jouw keuken. Met de bedoeling dat die gasten dan later nog eens terug komen en tegen normale tarieven gaan eten.quote:Op donderdag 17 maart 2011 19:15 schreef Physics het volgende:
Maar waarom moet dat? Waarom zou je als ondernemer dat willen doen? Ik heb zo nog nooit naar de restaurantweek gekeken, en ik denk de meeste horeca uitbaters ook niet.
Draai de vraag eens om; waarom zou je als restaurant een uitgekleed voordeelmenuutje serveren? Denk je dat klanten die dat voorgezet krijgen een positieve indruk van je zaak opdoen en graag nog eens terugkomen?quote:Op donderdag 17 maart 2011 19:15 schreef Physics het volgende:
[..]
Maar waarom moet dat? Waarom zou je als ondernemer dat willen doen? Ik heb zo nog nooit naar de restaurantweek gekeken, en ik denk de meeste horeca uitbaters ook niet. Bij de meeste restaurants krijg je gewoon een zwaar afgeslapt menu dat zwaar wordt overschaduwd door de normale kwaliteit.
Lastig? Veel moeite? Kom op zeg! Misschien als je zomaar bij een tent binnen stapt. Je weet het als restaurant a) van te voren en b) als je alles vers maakt is het helemaal geen probleem om dingen te vervangen. Ik verwacht echt wel dat ze dat op ster-niveau kunnen.quote:Op donderdag 17 maart 2011 19:10 schreef Physics het volgende:
[..]
Als ik heel eerlijk moet zijn vind ik het niet gek dat ze in de restaurantweek niet heel veel moeite doen om aan allerlei lastige eisen te voldoen.
Een gamba in tempurabeslag?quote:Op donderdag 17 maart 2011 21:23 schreef Miss_Virgo het volgende:
een bepaalde garnaal in beslag (was een bijzondere, weet de naam niet meer)
Een Creuse of een Fines Claires ?quote:Het voorgerecht was ook erg lekker. Een oester (wederom een bepaalde soort, weer de naam vergeten... )
Ziet er erg leuk en lekker uit allemaal. Hebben sinds kort dus ook een 1e Michelinster.quote:Op donderdag 17 maart 2011 22:32 schreef Goodbye het volgende:
Leuk om al jullie bevindingen te lezen, ik zal ook laten weten hoe mijn etentje was!
Ik ga zondagavond naar 't Amsterdammertje, ik ben benieuwd!
Ja, dat was wel grappig toen alles opgeteld was. Ik ging met 2 verschillende 'groepen' maar afgerond zat er zonder fooi hooguit 2 euro verschil in. Nu scheelt het dat ik nauwelijks wijn drink, met één glas heb ik voldoende, want at tikt aan.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 01:15 schreef golfer het volgende:
Leuke verslagen Catje!![]()
Jammer dat je bij Breteli ook soortgelijke ervaringen had (uur wachten) als wij bij ons Michelinsterrenrestaurant.
Wel op zich lekkere gerechten zo te zien en leuk dat het bij De Aubergine wel aan de verwachtingen voldeed. (behalve het ook net als bij ons weer lang moeten wachten op de rekening)
Overigens maakt de kwaliteit van de foto's niets uit. Het geeft juist een leuk sfeerbeeld van de gerechten en de opmaak.![]()
Wel opvallend dat jullie bij beide restauranst ongeveer hetzelfde kwijt waren.
Wij moesten bij onze tegenvallende Michelintent 80 euro pp, aftikken.
Klinkt heel goed Miss_Virgo!quote:Op donderdag 17 maart 2011 21:23 schreef Miss_Virgo het volgende:
Heerlijk gegeten bij de Stadsschuur in Goes. Na de laatste keer dat we er geweest zijn, is het verbouwd, ziet er ontzettend mooi en sfeervol uit. We werden weer zeer vriendelijk en adequaat geholpen.
Als aparetief kregen we een prosecco met limoncello.
De amuse was een zeer goede binnenkomer. Het was een stukje gebakken tong, op brunoise gesneden groent, een bepaalde garnaal in beslag (was een bijzondere, weet de naam niet meer) op een sausje met knoflook en een kwarteleitje op een soort tapenade.
Het voorgerecht was ook erg lekker. Een oester (wederom een bepaalde soort, weer de naam vergeten... )met groentekaviaar, zalmtartaar en een glaasje krabmouse, grapefuit en komkommergelei bij, wat erg lekker was, echter ging het na een paar happen wat tegenstaan. De zalmtartaar en oester waren heerlijk!
Daarna kregen we de keuze om nog een soep als tussengerecht te nemen. De soep was op basis van ganzenlever, iets wat ik liever niet eet, waarna ik een kreeftensoep aangeboden kreeg, super!![]()
Hierna even een verfrissende spoom van perenijs & cava waarna we klaar waren voor de volgende gang.
De kabeljauwhaas van het hoofdgerecht was perfect bereid, als garnituur kregen we spinazie in tempura, dat gaf een lekkere crunch
Na 2 chocolademousjes met een bananencakeje, pisanambonsaus en mangosaus. Iets te zoet naar mijn smaak, maar verder niks mis mee. Bij de koffie na kregen we wat huisgemaakte bonbons, met als uitblinker de tequillabonbon. Eerst een stukje choclade met zout, dan het pipetje met tequilla en dan de bonbon met citroen, weer heel leuk bedacht!
Al met al wel iets meer kwijt dan de 27,50, maar wel een heerlijke, complete avond gehad.
Je bent in ieder geval wel net zo kritisch als wij zijn, zo te zien en neemt niet alles aan als geweldig alleen omdat een restaurant een bepaalde reputatie heeft..quote:Op vrijdag 18 maart 2011 01:18 schreef Cat22 het volgende:
Ja, dat was wel grappig toen alles opgeteld was. Ik ging met 2 verschillende 'groepen' maar afgerond zat er zonder fooi hooguit 2 euro verschil in. Nu scheelt het dat ik nauwelijks wijn drink, met één glas heb ik voldoende, want at tikt aan.
En de koffie met friansdises bij de een kost ongeveer hetzelfde als het tussengerecht bij de ander, dus dat heft elkaar mooi op.Het was het bedrag wat ik per keer verwachtte uit te geven.
Mooi verslag en terecht commentaar als ik het zo lees.quote:
Lekkerquote:Op dinsdag 15 maart 2011 22:24 schreef golfer het volgende:
Net terug van Apicius.
Verslag volgt later of morgen.
Lekker, maar niet heel erg bijzonder gegeten.
2 sterren Michelin die vorig jaar terug is gegaan naar 1 ster.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 13:53 schreef rubje het volgende:
Lekkeren men vraag voor een gewone rode wijn 8 euro per glas! belachelijk gewoon
![]()
Dit gaat echt nergens over of was dit een 3 sterren Michellin restaurant?
![]()
je recensie is duidelijk! Mijden die Toko.![]()
![]()
4,50-5 euro max inderdaad. Tenzij ik een Chateau Latour of een Lafite Rothshild uit 1964 bestel.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 15:08 schreef jackson het volgende:
Wat mag een glas wijn kosten volgens jullie dan tijdens zo'n restaurantweek? Ik vind 5 euro per glas eigenlijk wel een mooi bedrag tijdens zo'n week.
Gewoon een toptent. Ik vind die recensies altijd zo vreemd... Kritisch is prima maar het slaat nogal eens doorquote:Op vrijdag 18 maart 2011 15:09 schreef golfer het volgende:
[..]
2 sterren Michelin die vorig jaar terug is gegaan naar 1 ster.
Leuk om te schenken bij Latour in Huis ter Duin. Ook mooi om eens te gaan eten. Wel heel erg formeel viel mij op.quote:
fijne avond! Ben heel benieuwd hoe je t vind! Ik ben om 18.15u bij Heinde & Ver in Goudaquote:Op vrijdag 18 maart 2011 16:47 schreef kahlie het volgende:
Zooo, bijna klaar met omkleden en straks naar Fred!
Ze belden nog om de reservering te bespreken, stond hij bij hen om 18.00 ipv 19.00. *humm* wel lief verderWe gaan romantisch met z'n tweetjes eten en ik ben heel benieuwd wat we krijgen.
Dat laatste. Je krijgt een reserveringsnummer (en in totaal 3 mails + een sms zodat je het maar zeker niet vergeetquote:Op vrijdag 18 maart 2011 16:57 schreef Fiorellino het volgende:
Moet je eerst thuis kaarten ontvangen of kun je gewoon via de website reserveren bij het restaurant waar je wil eten en reken je daar gewoon die 27 euro nogwat af ?
Er zijn genoeg annuleringen dus ik zou gewoon anders ook even telefonisch naar het restaurant van je wens bellen, heb je meer kans.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 17:11 schreef Fiorellino het volgende:
Dankjewel! Ik kwam er pas vandaag achter, heb meteen een sms naar mijn vriend gestuurd, hopelijk is hij in voor een avondje uit eten
Ik vraag me af of dat werkt. Ze hameren er altijd op dat je reserveringen via de site moet doen. Maar wie weet.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 17:18 schreef lekzzz het volgende:
[..]
Er zijn genoeg annuleringen dus ik zou gewoon anders ook even telefonisch naar het restaurant van je wens bellen, heb je meer kans.
ik zie op twitter veel chefs klagen over mensen die gewoon niet komen opdagen, of idd annuleren, en dan ziten ze met die plekken. zelfs oproepjes op twitter wie die plekken op wil vullenquote:Op vrijdag 18 maart 2011 17:23 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ik vraag me af of dat werkt. Ze hameren er altijd op dat je reserveringen via de site moet doen. Maar wie weet.
Ik heb twee me jaar geleden zelfs als reserve opgegeven en dat werkte ookquote:Op vrijdag 18 maart 2011 17:24 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik zie op twitter veel chefs klagen over mensen die gewoon niet komen opdagen, of idd annuleren, en dan ziten ze met die plekken. zelfs oproepjes op twitter wie die plekken op wil vullen
dus een belletje kan nooit kwaad denk ik
Klinkt goed en lekker.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 22:40 schreef FutureFairytale het volgende:
terug van Heinde & Ver.
Geen luxe restaurant, wel een lekkere. flinke porties en kreeg zelfs nog iets extra toen ik het vroeg (gratis)
als amuse kregen we een lekker kreeftensoepje. daarna keuzemenu; vriendin nam ingerolde snoekbaars in courgette met basilicumvinaigrette. ik carpaccio (wel van regio rund). Hoofd een heerlijke biefstuk van het Waards rund met sjalotten-truffelsaus, groentetaart 2x
(andijvie, ei, kaas, deeg), zelfgemaakte patat + zelfgemaakte mayo. vriendin nam varkensoester gevuld met knoflook & peterselie in kloosterbiersaus. was echt een heel groot stuk vlees! toe had ik taart van bitterkoekjes met hangop uit Alphen a/d Rijn. vriendin had Franse chocoladetaart met kastanjes en cointreau.
¤ 70,- excl. fooi voor 2x menu, brood met smeersels, fles water, 2 cola en 1 thee.
Nice! Leuk ook dat het een keuzemenu was.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 22:40 schreef FutureFairytale het volgende:
terug van Heinde & Ver.
Geen luxe restaurant, wel een lekkere. flinke porties en kreeg zelfs nog iets extra toen ik het vroeg (gratis)
als amuse kregen we een lekker kreeftensoepje. daarna keuzemenu; vriendin nam ingerolde snoekbaars in courgette met basilicumvinaigrette. ik carpaccio (wel van regio rund). Hoofd een heerlijke biefstuk van het Waards rund met sjalotten-truffelsaus, groentetaart 2x
(andijvie, ei, kaas, deeg), zelfgemaakte patat + zelfgemaakte mayo. vriendin nam varkensoester gevuld met knoflook & peterselie in kloosterbiersaus. was echt een heel groot stuk vlees! toe had ik taart van bitterkoekjes met hangop uit Alphen a/d Rijn. vriendin had Franse chocoladetaart met kastanjes en cointreau.
¤ 70,- excl. fooi voor 2x menu, brood met smeersels, fles water, 2 cola en 1 thee.
Ja, idioot hè? (Wel voor twee personen natuurlijk.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 23:15 schreef golfer het volgende:
Oeps...160 euro voor de Restaurantweek en niet eens bij een Michelinsterrentent.
Dus het is het wel waard geweest. Ben benieuwd naar je review!quote:Op vrijdag 18 maart 2011 23:20 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, idioot hè? (Wel voor twee personen natuurlijk.)
Maar wel overal reuzelekkere wijn bij, en ik had het tussengerecht en het verrukkelijke kaasplankje niet willen missen.
Alle bordjes brandschoon terug naar de keuken.. We werden nog nét niet geknuffeld bij het weggaan.![]()
Same here afgelopen zaterdag... 170 incl. fooi. Lijkt me ook niet meer dan normaal eigenlijkquote:Op vrijdag 18 maart 2011 23:15 schreef golfer het volgende:
Oeps...160 euro voor de Restaurantweek en niet eens bij een Michelinsterrentent.
Totaal onverantwoordelijk en zeker ook nog daarna in de auto gestapt?quote:
Ben jij dat zelf, op je usericon? Zo ja, dan zat je volgens mij vlakbij ons.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 23:11 schreef minilot het volgende:
*burp*
Net terug van voor het eerst eens eten bij De Limonadefabriek in Streefkerk, op iets meer dan tien minuten rijden bij mijn huis vandaan..
Ik had door omstandigheden niet gelunched. Niet slim natuurlijk, want ik schoof samen met mijn lief in razende honger en dorst aan tafel. We hebben onze borden nog nét niet schoongelikt. In elk geval waren we een beschamende ¤160,- kwijt, omdat we een wijnarrangement, én de aperetiefprosecco én twee toffe extra gangen én friandises hadden. Zeg maar alles dat je extra kunt bestellen tijdens restaurantweek.![]()
![]()
Heerlijk gegeten, echt bijzonder puik in orde!![]()
Daar gaan we in de lente zeker nog eens terug, om op het terras op de rivier te eten! Later dit weekend een uitgebreide recensie - nu uitbuiken en een dutje doen. Dromen over de gekonfijte kumquat en de zilte geitenkaas, of de kalfssukade in jus, of de gnocchi in truffelsoep..![]()
ben benieuwd naar je verslag!quote:Op vrijdag 18 maart 2011 23:11 schreef minilot het volgende:
*burp*
Net terug van voor het eerst eens eten bij De Limonadefabriek in Streefkerk, op iets meer dan tien minuten rijden bij mijn huis vandaan..
Ik had door omstandigheden niet gelunched. Niet slim natuurlijk, want ik schoof samen met mijn lief in razende honger en dorst aan tafel. We hebben onze borden nog nét niet schoongelikt. In elk geval waren we een beschamende €160,- kwijt, omdat we een wijnarrangement, én de aperetiefprosecco én twee toffe extra gangen én friandises hadden. Zeg maar alles dat je extra kunt bestellen tijdens restaurantweek.![]()
![]()
Heerlijk gegeten, echt bijzonder puik in orde!![]()
Daar gaan we in de lente zeker nog eens terug, om op het terras op de rivier te eten! Later dit weekend een uitgebreide recensie - nu uitbuiken en een dutje doen. Dromen over de gekonfijte kumquat en de zilte geitenkaas, of de kalfssukade in jus, of de gnocchi in truffelsoep..![]()
Nu voel ik me nog specialer.quote:Op zaterdag 19 maart 2011 01:51 schreef tombolafan het volgende:
Cat, Belgisch Blauwe is een koeienras:
[ afbeelding ]
Dus je had speciale runder-gerechten
Eindelijk even de tijd om een recensie te schrijven over onze ervaringen bij Flinstering, waar we van de week hebben gegeten. Ik heb geen foto's en weet ook niet alle gerechten meer helemaal uit mijn hoofd.quote:Op woensdag 16 maart 2011 18:33 schreef Quinn_Dexter het volgende:
Wij gaan vd week naar Flinstering in Breda, dat is de winnaar van mijn tent is top een paar jaar geleden. Schijnt wel goed opgedroogd te zijn voor een TV promoted restaurant
Nou, het was wel een rode wijnquote:Op zaterdag 19 maart 2011 17:36 schreef golfer het volgende:
Ook al de hoofdprijs betaald dus voor een glas witte wijn: 9,50 voor een glas.
Oh.Verkeerd begrepen, maar als het dezelfde El Paso rode wijn was die jouw vriend dronk dan is 9,50 voor een glas uit een fles die in z'n geheel in de winkel ca. 5 euro kost toch nog steeds erg duur.quote:
ik mag morgen avond.quote:Op zaterdag 19 maart 2011 12:15 schreef motorbloempje het volgende:
Le Marron was geweldig gisteravond![]()
Na wat negatieve verhalen van m'n collega toch even in spanning gezeten![]()
maar uiteindelijk hebben we een héérlijke avond gehad.
knip
Vind sowieso een wijnarrangement van 43 euro best aan de prijs :/quote:Op zaterdag 19 maart 2011 17:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh.Verkeerd begrepen, maar als het dezelfde El Paso rode wijn was die jouw vriend dronk dan is 9,50 voor een glas uit een fles die in z'n geheel in de winkel ca. 5 euro kost toch nog steeds erg duur.
Ik had niet anders verwacht.... Goed om te horenquote:Op zaterdag 19 maart 2011 12:15 schreef motorbloempje het volgende:
Le Marron was geweldig gisteravond![]()
Vorig jaar was het 12,50 per glas daar.quote:Op zaterdag 19 maart 2011 17:36 schreef golfer het volgende:
Ook al de hoofdprijs betaald dus voor een glas witte wijn: 9,50 voor een glas.
we willen weten wat je hebt gegeten!quote:Op zondag 20 maart 2011 10:25 schreef Den_Haag het volgende:
[..]
Vorig jaar was het 12,50 per glas daar.
Het eten bij Restaurant M gister was heerlijk. Wel een compleeet ander menu dan ik zie voor de vrijdagavond
had je mee moeten gaanquote:Op zondag 20 maart 2011 10:31 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
we willen weten wat je hebt gegeten!
Ik vond het super inderdaad!quote:Op zondag 20 maart 2011 01:54 schreef Cat22 het volgende:
Leuk om te zien dat er bij elke editie weer meer fans en reviews komen. Ik zie weer lekkere gerechten de revue passeren.
Die wijn was 4 zoveel per fles geloof ik (golfer heeft het opgezocht) en van de rest. die je noemt bestaat alleen het Roode Hert nogquote:Op zondag 20 maart 2011 11:42 schreef borisz het volgende:
Deze Rweek overgeslagen uit portemoneeoverwegingen. Zelf nog nooit een ervaring gehad met wijn a 7-9 euro per glas.
De keren dat wij tijdens de Rweek hebben gegeten was het altijd prima met nette prijzen. Roode Hert(Velsen Zuid), Vis & Ko(Haarlem), Terra Cotta(Bloemendaal)
Wel leuk om van iedereen de verslagen te lezen.
Vis en Ko bestaat toch nog? Van Imko Binnerts. Kan niet vinden dat hij opnieuw failliet is gegaan. Roode Hert zit in Velsen Zuid(Oud Velsen) en die bestaat nogsteedsquote:Op zondag 20 maart 2011 12:22 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Die wijn was 4 zoveel per fles geloof ik (golfer heeft het opgezocht) en van de rest. die je noemt bestaat alleen het Roode Hert nogOf is die ook alweer weg
Ik hoorde de sommelier aan een andere tafel vertellen dat het geen stikstof was, wat dan wel heb ik niet gevolgd maar misschien droogijs ?quote:Op zondag 20 maart 2011 15:27 schreef golfer het volgende:
Het water loopt mij in de mond pumpkin.![]()
![]()
Wat een lekkere en mooi opgemaakte combinaties en leuk dat dessert met (waarschijnlijk) stikstof om het rookeffect te krijgen.
Oh ja, droogijs zou ook goed kunnen, geeft ook dat neveleffect.quote:Op zondag 20 maart 2011 16:04 schreef pumpkin_Ruby het volgende:
Ik hoorde de sommelier aan een andere tafel vertellen dat het geen stikstof was, wat dan wel heb ik niet gevolgd maar misschien droogijs ?
Het bakje zat in elk geval zo in elkaar:
[ afbeelding ]
Ja, dat lijkt mij ook. Toch een beetje een anticlimax als je dan thuis weer aan een bammetje moet of zoquote:Op zondag 20 maart 2011 16:41 schreef Bluezz het volgende:
Prachtige lunch en leuk mét mooie foto's
Ik vraag me altijd af wat je dan zelf 's avonds thuis eet na zo'n lunch![]()
![]()
(ik ben helemaal niet van het lunchen in een restaurant, vind het 's avonds veel leuker op de een of andere manier)
Volgens mij heb je na zo'n sterrenlunch helemaal geen grote honger meer en ga je gezellig thuis naborrelen.quote:Op zondag 20 maart 2011 16:43 schreef LieLie het volgende:
[..]
Ja, dat lijkt mij ook. Toch een beetje een anticlimax als je dan thuis weer aan een bammetje moet of zo
nou na vorig jaar lunch bij Niven ging ik thuis lunchen want kreeg honger van het etenquote:Op zondag 20 maart 2011 16:44 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Volgens mij heb je na zo'n sterrenlunch helemaal geen grote honger meer en ga je gezellig thuis naborrelen.
Da's minder.quote:Op zondag 20 maart 2011 16:48 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
nou na vorig jaar lunch bij Niven ging ik thuis lunchen want kreeg honger van het eten(was ook echt heel weinig, kreeg ook geen brood)
Ja, maar jij bent ook een vreselijke vreetzak.quote:Op zondag 20 maart 2011 16:48 schreef FutureFairytale het volgende:
nou na vorig jaar lunch bij Niven ging ik thuis lunchen want kreeg honger van het eten(was ook echt heel weinig, kreeg ook geen brood)
Gisteren heb ik voor het avondeten twee kleine pizza's in elkaar gedraaid.quote:Op zondag 20 maart 2011 16:41 schreef Bluezz het volgende:
Prachtige lunch en leuk mét mooie foto's
Ik vraag me altijd af wat je dan zelf 's avonds thuis eet na zo'n lunch![]()
![]()
(ik ben helemaal niet van het lunchen in een restaurant, vind het 's avonds veel leuker op de een of andere manier)
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |