abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_94250376
quote:
5s.gif Op donderdag 17 maart 2011 16:43 schreef golfer het volgende:

[..]

Jij ging toch naar De Moerbei in Warmond?
heb ik als verrassing aan mn zus en zwager gegeven :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_94250539
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 19:12 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

want?

De restaurantweek zou een opening moeten zijn voor 'de normale mensch' om kennis te maken met keukens van niveau. Sinds onze restaurantweek zijn wij verliefd op Vesters O+ en er na ons trouwen nog gaan eten voor de volle prijs, omdat ze tijdens de restaurantweek zó ontzettend goed waren O+ daar houden ze klanten aan over.
Maar waarom moet dat? Waarom zou je als ondernemer dat willen doen? Ik heb zo nog nooit naar de restaurantweek gekeken, en ik denk de meeste horeca uitbaters ook niet. Bij de meeste restaurants krijg je gewoon een zwaar afgeslapt menu dat zwaar wordt overschaduwd door de normale kwaliteit.
  donderdag 17 maart 2011 @ 19:25:24 #203
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94251004
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 19:13 schreef FutureFairytale het volgende:

heb ik als verrassing aan mn zus en zwager gegeven :)
Waar ga jij dan zelf naartoe?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 17 maart 2011 @ 19:29:05 #204
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94251207
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 19:10 schreef Physics het volgende:

Als ik heel eerlijk moet zijn vind ik het niet gek dat ze in de restaurantweek niet heel veel moeite doen om aan allerlei lastige eisen te voldoen.

Als je als restauranthouder al niet de moeite neemt om je aan iets eenvoudigs als een weken van te voren opgegeven dieetwens te houden, dan ben je geen restaurateur.
Dat heeft niets met lastige eisen te maken, dat heeft met vakkennis en gastvrijheid te maken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 17 maart 2011 @ 19:31:35 #205
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94251342
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 19:15 schreef Physics het volgende:

Maar waarom moet dat? Waarom zou je als ondernemer dat willen doen? Ik heb zo nog nooit naar de restaurantweek gekeken, en ik denk de meeste horeca uitbaters ook niet.
De originele opzet van de Restaurantweek was wel degelijk ooit wel om laagdrempelig tegen een aantrekkelijk prijskaartje eters die normaal niet zo snel naar bepaalde restaurants gaan binnen te halen en kennis te laten maken met het goede van jouw keuken. Met de bedoeling dat die gasten dan later nog eens terug komen en tegen normale tarieven gaan eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94252041
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 19:15 schreef Physics het volgende:

[..]

Maar waarom moet dat? Waarom zou je als ondernemer dat willen doen? Ik heb zo nog nooit naar de restaurantweek gekeken, en ik denk de meeste horeca uitbaters ook niet. Bij de meeste restaurants krijg je gewoon een zwaar afgeslapt menu dat zwaar wordt overschaduwd door de normale kwaliteit.
Draai de vraag eens om; waarom zou je als restaurant een uitgekleed voordeelmenuutje serveren? Denk je dat klanten die dat voorgezet krijgen een positieve indruk van je zaak opdoen en graag nog eens terugkomen?
pi_94252574
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 19:25 schreef golfer het volgende:

[..]

Waar ga jij dan zelf naartoe?
Heinde & Ver (Gouda)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_94259343
Heerlijk gegeten bij de Stadsschuur in Goes. Na de laatste keer dat we er geweest zijn, is het verbouwd, ziet er ontzettend mooi en sfeervol uit. We werden weer zeer vriendelijk en adequaat geholpen.

Als aparetief kregen we een prosecco met limoncello.

De amuse was een zeer goede binnenkomer. Het was een stukje gebakken tong, op brunoise gesneden groent, een bepaalde garnaal in beslag (was een bijzondere, weet de naam niet meer) op een sausje met knoflook en een kwarteleitje op een soort tapenade.

Het voorgerecht was ook erg lekker. Een oester (wederom een bepaalde soort, weer de naam vergeten... ) :@ met groentekaviaar, zalmtartaar en een glaasje krabmouse, grapefuit en komkommergelei bij, wat erg lekker was, echter ging het na een paar happen wat tegenstaan. De zalmtartaar en oester waren heerlijk!

Daarna kregen we de keuze om nog een soep als tussengerecht te nemen. De soep was op basis van ganzenlever, iets wat ik liever niet eet, waarna ik een kreeftensoep aangeboden kreeg, super! ^O^

Hierna even een verfrissende spoom van perenijs & cava waarna we klaar waren voor de volgende gang.

De kabeljauwhaas van het hoofdgerecht was perfect bereid, als garnituur kregen we spinazie in tempura, dat gaf een lekkere crunch :P

Na 2 chocolademousjes met een bananencakeje, pisanambonsaus en mangosaus. Iets te zoet naar mijn smaak, maar verder niks mis mee. Bij de koffie na kregen we wat huisgemaakte bonbons, met als uitblinker de tequillabonbon. Eerst een stukje choclade met zout, dan het pipetje met tequilla en dan de bonbon met citroen, weer heel leuk bedacht!

Al met al wel iets meer kwijt dan de 27,50, maar wel een heerlijke, complete avond gehad.
pi_94261710
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 19:10 schreef Physics het volgende:

[..]

Als ik heel eerlijk moet zijn vind ik het niet gek dat ze in de restaurantweek niet heel veel moeite doen om aan allerlei lastige eisen te voldoen.
Lastig? Veel moeite? Kom op zeg! Misschien als je zomaar bij een tent binnen stapt. Je weet het als restaurant a) van te voren en b) als je alles vers maakt is het helemaal geen probleem om dingen te vervangen. Ik verwacht echt wel dat ze dat op ster-niveau kunnen.

Dat je bij een bistro dan sla zonder dressing krijgt, omdat de dressing uit een pakje komt en dat is niet glutenvrij, ala, maar als ster-restaurant kun je makkelijk olijfolie en azijn mengen en d'r wat van maken. Zelf ik kan d'r ook wat van maken als m'n ma bij mij eet... wij hebben het rustig in de restaurantweek meegemaakt dat de kok zelf glutenvrij/tarwevrij brood had gebakken voor haar.

Restaurantweek hoort niet te betekenen: goedkope, slechte gerechten en teveel drukte in de keuken ofzo. Mensen met voedselallergie hebben ook recht op een avondje uit eten!
  donderdag 17 maart 2011 @ 22:27:54 #210
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94264572
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 21:23 schreef Miss_Virgo het volgende:
een bepaalde garnaal in beslag (was een bijzondere, weet de naam niet meer)
Een gamba in tempurabeslag?
quote:
Het voorgerecht was ook erg lekker. Een oester (wederom een bepaalde soort, weer de naam vergeten... )
Een Creuse of een Fines Claires ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94264923
Leuk om al jullie bevindingen te lezen, ik zal ook laten weten hoe mijn etentje was!

Ik ga zondagavond naar 't Amsterdammertje, ik ben benieuwd! :9
Stay with me, let's just breathe.
It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
  donderdag 17 maart 2011 @ 22:54:58 #212
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94266790
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 22:32 schreef Goodbye het volgende:
Leuk om al jullie bevindingen te lezen, ik zal ook laten weten hoe mijn etentje was!

Ik ga zondagavond naar 't Amsterdammertje, ik ben benieuwd! :9
Ziet er erg leuk en lekker uit allemaal. Hebben sinds kort dus ook een 1e Michelinster.
Ben benieuwd naar je bevindingen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94274229
Disclaimer: de meeste fotos zijn van slechte kwaliteit, het licht in de restaurants is sfeervol, jammer dat je als klant daardoor niet de gerechten goed kunt beoordelen. En voor foto's dus ook niet handig, maar ik wilde/durfde de flits niet te gebruiken.

Eerste stop tijdens deze restaurantweek: restaurant Bretelli (zet je geluid maar uit :') ).

Ik ben er al 2 keer geweest dus het is bekend terrein. Wellicht dat daardoor de verwachtingen ook zo hoog gespannen waren.

In tegenstelling tot de vorige keren mogen we nu plaatsnemen voorin het restaurant. Later blijkt dat Bretelli de hele zaak aan de Restaurantweek heeft gewijd: 30 couverts. Je merkt dat het druk is, voldoende ruimte om de tafels maar wel veel omgevingsgeluid (waar wij uiteraard ook aan bijdragen). Achterin zit je toch iets meer privé. Het personeel heeft het ook druk, we krijgen telkens een andere gastvrouw aan tafel (bij Bretelli lijken enkel dames in de bediening te werken). Iedereen doet het keurig, maar ik vind het prettiger om eenzelfde gezicht terug te zien komen. We krijgen een aperitief voorgesteld, maar dit nemen we niet.

We starten met een amuse.

Links een bakje met onder andere bloemkoolcrème die zo glad is dat hij lijkt te smelten op je tong. Een pastille van bevroren paprika en wat crunch. Rechts een blokje vis met diverse garnituren, de naam ben ik kwijt.

Het lekkere brood en plankje met toebehoren mag niet ontbreken.

De olijfolie is zo smakelijk, je blijft het op je heerlijk verse broodje (en soms over je bord, oeps!) druppelen. We eten er goed van, broodjes worden keurig aangevuld.

Tijd voor het voorgerecht: Makreel & Tuticorin Flower Gamba

Met citrus gemarineerde makreelfilet, gestoomde Tuticorin Flower gamba op een salade van amaranth en rode peper, gemarineerde kleine groenten en structuren van bio-yoghurt. Deze foto heb ik per ongeluk met flits genomen, de kwaliteit is een stuk beter, maar ik wilde het de andere gasten verder niet aandoen. Lekker hapje, maar niet iets wat bijzonder indruk op me maakte. En die zwarte streep op het bord had er voor mij niet per se op gehoeven.

Tussengerecht: Tongschar& schotse krab

Gebakken tongschar gevuld met krab en basilicum gelakte krab op een créme van venkel, zeekraal, compote van venkel en saffraan, geconfijte tomaat en frisse coulis van basilicum met ciroenschuim. Ook hier weer: lekker gerecht, maar heeft geen verpletterende indruk op me achtergelaten. Het kan er ook mee te maken hebben dat ik de dag erna weer ging uit eten in ik dit verslag daarna pas typ.

Gelukkig dat we onze heerlijke broodjes hadden want daarna was het wachten wachten wachten op het hoofdgerecht. Ik heb het niet getimed, maar ik denk dat het richting een uur liep voor dit geserveerd werd. En dat vind ik gewoon te lang. Ander detail: bij een tafelgenoot was één mes te weinig ingedekt. Men kreeg het in de gaten net voor het hoofdgerecht werd geserveerd, beetje slordig. Inmiddels was het na tienen (binnenkomst om 19.30 uur) en dat is voor mij te laat om nog echt royaal warm te gaan eten (mijn gebrek wellicht). En het hoofdgerecht..... tja. Vol BOMbarie aangekondigd op de kaart: Bommerige hoen!

Dit is gepocheerde filet&gestoofde bout: in paddestoelenbouillion gegaarde bommerige hoen met een puree van raapstelen, in laagjes gemaakte terrine van knolselderij en katenspek, compote van zoete uien en tijm met krokant knolselderij, romige parijse champignons. In het bakje gestoofde bout en schuim van knoflook en dragon. Kip kan ik thuis ook pocheren en een champignonsaus kan ik er dan wel bij verzinnen. En wat is het toch met die veegjes puree die je op ieder bord vindt? Geef mij maar een hoopje: blijft het lekker warm en hoef je niet je halve bord af te schrapen op zoek naar een vork vol. Dit is de eerste keer dat ik een deel van mijn gerecht aan mijn tafelgenoot heb gegeven. Ik had te weinig honger en vond het niet speciaal genoeg om helemaal op te eten.

Blijkbaar kreeg de keuken toen haast want binnen 10 minuten na het afruimen van de borden werd het nagerecht geserveerd: Chocolade taïnori 64% & ananas.

(zien jullie de :) ?)
Een delice van chocolade met een brownie van chocolade, een compote van ananas, mousse van rozemarijn, roomijs van tonkabonen en een crunch van pistache en chocolade. Ook dit gerecht was teleurstellend. Een brownie hoort in mijn beleving groter dan een vingerhoed te zijn en de opmaak van het bord was vrij ongeïnspireerd. De compote, roomijs en de andere elementen smaakten goed, daar niet van, maar het had een hoog ik-ken-dit-al gehalte. Met uitzondering van de mousse van rozemarijn, njam!

Gezien de tijd hebben we niet gevraagd om koffie, maar om de rekening. Voor 4 gangen, een glas wijn en een flesje water waren we inclusief fooi 60 euro per persoon kwijt. Leuk detail: een van de gastvrouwen herkende me van de vorige keren. Das dan wel weer attent!

Conclusie: waar ik vorig jaar nog vele verrassende gerechten geserveerd kreeg met bereidingen die ik niet kende en combinaties die wonderwel smaakten (sushi met kokos O+ ) was het nu een stuk minder spannend. Sommige gerechten waren zelfs erg gewoontjes. Prima voor in een regulier restaurant, maar niet voor een restaurant met ster. In ieder geval niet wat ik ervan verwacht. Het lijkt erop dat Bretelli zich dit jaar er wat gemakkelijker vanaf wilde maken. Jammer, ze kunnen zoveel beter. Of waren mijn verwachtingen te hoog gespannen?
Ik twijfel of ik er de volgende keer weer zal reserveren.

[ Bericht 0% gewijzigd door Cat-astrophe op 18-03-2011 01:28:32 ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_94274242
Vanavond ging ik naar De Aubergine

Het is een mooi pand, gelegen aan de Maas, al heb je daar vanuit het restaurant weinig uitzicht op. Prettige inrichting met neutrale tinten, ronde tafels en fijne stoelen. Vrij snel na aankomst wordt ons een aperitief aangeboden van zwarte bessen en een schuimende champagne. Wijs geworden door eerdere ervaringen (en prijzen) slaan we deze vriendelijk doch beleefd af.


(tjek mijn bijlichting met kaars!)
Als opwarmertje een bloempotje met een tuintje erin: aardappeltjes met eidooier, groene bloemkool, asperges en nog meer lekkere dingetjes zijn te vinden tussen het eetbare zand (gemalen olijven en een popcorn van graan). Heel verrassend, lekker en leuk om te zien!

Al snel volgt de amuse met diverse gerechtjes. Links een marshmallow van bockbier, de naam vna het gerecht in het midden ben ik vergeten en rechts een pompoenbolletje met een crispje erbij.

Het smaakt prima. De marshmallow aan de linkerkant is heerlijk luchtig, het cornetje in het midden is krokant en het pompoenbolletje lekker zacht.

Er wordt gevraagd of we drie of vier gangen willen (kost 7,50 extra). Wij kiezen voor drie gangen dus de zeetongfilet met risotto, gezouten citroen en citroengrasschuim gaat aan onze neuzen voorbij. (ach, ik heb gisteren al citroengrasschuim gehad :P ).

Omdat de rest van het menu bestaat uit vleesgerechten waren kiezen we voor een glas rode wijn: Leyda, Carmenère reserva uit Chili. Volgens de ober iets zwaarder, goed bij het diner passend, met kers en een beetje caramel. Ik volg zijn advies op en ben blij dat ik voor de naam op de kaart kan spieken. De druiven zijn biologisch geteeld, altijd fijn om te weten.

Keurig op tijd arriveert vervolgens het voorgerecht: kalfswang, aardappelcréme in peterseliegelei, kalfsborst met ganzenlever en krokante port.

Lekkere stukjes vlees en de ganzenlever in een krokant bolletje is, net als het krokante chipje port een leuke toevoeging. Ik heb het me goed laten smaken.

Tijd voor het hoofdgerecht: de Belgische blauwe.

Ossenhaas, ossenstaart, sukade, schorseneer en een eigen jus van sjalotten en laurier. Het vlees is goed gebakken, maar zoals een tafelgenoot opmerkt- mijn man kan ook zon goed draadjesvlees maken. En we zijn vergeten te vragen waarom het Belgische blauwe heet. Wel heel erg jammer dat mijn bord slordig opgemaakt is: alles ligt op een hoopje aan de rechterkant. De borden van mijn tafelgenoten zijn mooi symmetrisch. Een zeurpiet zou het terugsturen, maar dat vind ik wel weer erg flauw.

Vervolgens een verrassing: een dessert amuse!

Links een crème van yoghurt met eronder een auberginesiroop. Ik zou zweren dat het naar anijs en drop smaakte. En rechts een lolly met bevroren yoghurt in witte chocolade. Kijk, voor deze ideetjes komen wij bij zon restaurant!


(Bijna) tot slot de dessertproeverij van het seizoen, bestaande uit roomijs (smaak ben ik vergeten), verschillende bereidingen van bloedsinaasappel in het midden en rechts een heerlijk chocolade 'taartje' met mousse aan de binnenkant. Het smaakte wederom prima en das het belangrijkste.

Het is nog redelijk vroeg dus we sluiten af met koffie. De communicatie liep niet helemaal vlekkeloos, het wordt ons 2 keer gevraagd. Maar er zijn friandises!
Creme brulee en verder diverse bonbonnetjes en marshmallows. Ons werd niet uitgelegd wat het precies was.

Rond een uur of 10 willen we richting huiswaarts gaan dus we gaan eens rondkijken of we de aandacht van een ober kunnen trekken. Maar waar men tijdens het diner diverse malen langskwam en zeer attent onze glazen mineraalwater bijvulde, is er nu niemand die aandacht lijkt te hebben voor onze tafel. Al in al hebben we ruim 3 kwartier zitten wachten (met inmiddels lege koffiekopjes) voor de aandacht weten te trekken. Maar goed dat we gespreksstof genoeg hadden. De rekening komt daarna snel genoeg, wel jammer dat we dan alsnog zelf op zoek moeten naar een pin terminal (waarbij mijn tafelgenoot langs de keuken kwam waar het personeel zich blijkbaar aan het ontladen was door geintjes uit te halen). Vinden wij niet erg, maar ik denk dat je dit als klant niet zou hoeven te zien.
Al in al waren we inclusief fooi 60 euro per persoon kwijt voor 3 gangen, 1 glas wijn en een flesje water per persoon en koffie met friandises.

Conclusie: lekker gegeten, mooie smaken en verrassende bereidingen. Goede service, alleen jammer dat men op het eind een paar steken liet vallen. Qua timing liep het verder perfect, de gerechten werden in mooi tempo geserveerd.
Hier wil ik volgende jaar wel terug komen! (of misschien wel dit najaar al :P )

[ Bericht 49% gewijzigd door Cat-astrophe op 18-03-2011 09:53:11 ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 18 maart 2011 @ 01:15:22 #215
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94274998
Leuke verslagen Catje! ^O^

Jammer dat je bij Breteli ook soortgelijke ervaringen had (uur wachten) als wij bij ons Michelinsterrenrestaurant. :{
Wel op zich lekkere gerechten zo te zien en leuk dat het bij De Aubergine wel aan de verwachtingen voldeed. (behalve het ook net als bij ons weer lang moeten wachten op de rekening)

Overigens maakt de kwaliteit van de foto's niets uit. Het geeft juist een leuk sfeerbeeld van de gerechten en de opmaak. ^O^

Wel opvallend dat jullie bij beide restaurants ongeveer hetzelfde kwijt waren.
Wij moesten bij onze tegenvallende Michelintent 80 euro pp, aftikken. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94275116
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 01:15 schreef golfer het volgende:
Leuke verslagen Catje! ^O^

Jammer dat je bij Breteli ook soortgelijke ervaringen had (uur wachten) als wij bij ons Michelinsterrenrestaurant. :{
Wel op zich lekkere gerechten zo te zien en leuk dat het bij De Aubergine wel aan de verwachtingen voldeed. (behalve het ook net als bij ons weer lang moeten wachten op de rekening)

Overigens maakt de kwaliteit van de foto's niets uit. Het geeft juist een leuk sfeerbeeld van de gerechten en de opmaak. ^O^

Wel opvallend dat jullie bij beide restauranst ongeveer hetzelfde kwijt waren.
Wij moesten bij onze tegenvallende Michelintent 80 euro pp, aftikken. :{
Ja, dat was wel grappig toen alles opgeteld was. Ik ging met 2 verschillende 'groepen' maar afgerond zat er zonder fooi hooguit 2 euro verschil in. Nu scheelt het dat ik nauwelijks wijn drink, met één glas heb ik voldoende, want at tikt aan.
En de koffie met friansdises bij de een kost ongeveer hetzelfde als het tussengerecht bij de ander, dus dat heft elkaar mooi op. :) Het was het bedrag wat ik per keer verwachtte uit te geven.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_94275183
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 21:23 schreef Miss_Virgo het volgende:
Heerlijk gegeten bij de Stadsschuur in Goes. Na de laatste keer dat we er geweest zijn, is het verbouwd, ziet er ontzettend mooi en sfeervol uit. We werden weer zeer vriendelijk en adequaat geholpen.

Als aparetief kregen we een prosecco met limoncello.

De amuse was een zeer goede binnenkomer. Het was een stukje gebakken tong, op brunoise gesneden groent, een bepaalde garnaal in beslag (was een bijzondere, weet de naam niet meer) op een sausje met knoflook en een kwarteleitje op een soort tapenade.

Het voorgerecht was ook erg lekker. Een oester (wederom een bepaalde soort, weer de naam vergeten... ) :@ met groentekaviaar, zalmtartaar en een glaasje krabmouse, grapefuit en komkommergelei bij, wat erg lekker was, echter ging het na een paar happen wat tegenstaan. De zalmtartaar en oester waren heerlijk!

Daarna kregen we de keuze om nog een soep als tussengerecht te nemen. De soep was op basis van ganzenlever, iets wat ik liever niet eet, waarna ik een kreeftensoep aangeboden kreeg, super! ^O^

Hierna even een verfrissende spoom van perenijs & cava waarna we klaar waren voor de volgende gang.

De kabeljauwhaas van het hoofdgerecht was perfect bereid, als garnituur kregen we spinazie in tempura, dat gaf een lekkere crunch :P

Na 2 chocolademousjes met een bananencakeje, pisanambonsaus en mangosaus. Iets te zoet naar mijn smaak, maar verder niks mis mee. Bij de koffie na kregen we wat huisgemaakte bonbons, met als uitblinker de tequillabonbon. Eerst een stukje choclade met zout, dan het pipetje met tequilla en dan de bonbon met citroen, weer heel leuk bedacht!

Al met al wel iets meer kwijt dan de 27,50, maar wel een heerlijke, complete avond gehad.
Klinkt heel goed Miss_Virgo! :Y En die tequilabonbon bij de koffie is inderdaad leuk bedacht.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 18 maart 2011 @ 01:23:26 #218
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94275281
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 01:18 schreef Cat22 het volgende:

Ja, dat was wel grappig toen alles opgeteld was. Ik ging met 2 verschillende 'groepen' maar afgerond zat er zonder fooi hooguit 2 euro verschil in. Nu scheelt het dat ik nauwelijks wijn drink, met één glas heb ik voldoende, want at tikt aan.
En de koffie met friansdises bij de een kost ongeveer hetzelfde als het tussengerecht bij de ander, dus dat heft elkaar mooi op. :) Het was het bedrag wat ik per keer verwachtte uit te geven.
Je bent in ieder geval wel net zo kritisch als wij zijn, zo te zien en neemt niet alles aan als geweldig alleen omdat een restaurant een bepaalde reputatie heeft.. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 18 maart 2011 @ 08:58:00 #219
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_94278823
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 00:56 schreef Cat22 het volgende:
Vanavond ging ik naar De Aubergine

Mooi verslag en terecht commentaar als ik het zo lees.
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
pi_94289129
Gisteravond gegeten bij Dorloté in Amersfoort. Staat lokaal bekend als één van de betere (en duurdere) restaurants in de stad. Echter geen ster of zo.

Ze hadden ook duidelijk de hele zaak aan de restaurantweek gewijd. Er waren twee shifts, dus je moest óf om half zes, óf om half negen reserveren. Toen ik om vijf voor half negen binnen kwam was het nog rustig. Om stipt half negen zat de zaak volledig vol. Dat maakte het ook wat rumoerig. Wel een mooie zaak, modern ingericht, in een historische stadsboerderij.

Er was de mogelijkheid om voor 7,50 een tussengang te nemen (iets met coquille en risotto, niet besteld) en/of een kaasplankje (wel gedaan). Geen wijnarrangement en geen keuze in het menu. Wel werd er heel goed rekening gehouden met mijn vegetarische tafeldame. Alleen ons nagerecht was hetzelfde, verder had zij totaal andere gerechten als ik. Er was geen menukaartje gemaakt en ik heb niet alle gerechten exact onthouden.

We begonnen direct met het voorgerecht, dus geen amuses. Mijn voorgerecht was met kabeljauw, een gepocheerd 'henne-eitje' (een hen is toch gewoon een vrouwtjeskip? :? ) rnet nog wat frutseltjes. Erg lekker. Het vegetraische gerecht bestond o.a. uit een tarte tatin van tomaat.

Mijn hoofdgerecht was een lekker stukje rood vlees (weet niet meer precies wat voor vlees :@ ) met aardappeltjes, paddestoelen en groente in een rode wijnsaus. Smaakte goed. Ik meen dat het vegetarische gerecht een ratatouille was, maar weet het niet zeker.

Nagerecht bestond uit drie dingen: creme brulee, sabayon en een bolletje ijs. Best lekker, maar weinig origineel. Afgesloten met koffie. De koffie vergezeld van een bonbonnetje (dus geen verzameling friandise ofzo).

Totale schade (twee maal menu, één maal kaasplankje, drie glazen wijn, één glas water water, twee maal koffie) was 80 euro.

Conclusie: best goed, maar niet sensationeel. Laten we zeggen een zeventje. :)

Op naar de Limonadefabriek vanavond. :Y)
pi_94289344
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:24 schreef golfer het volgende:
Net terug van Apicius.
Verslag volgt later of morgen.
Lekker, maar niet heel erg bijzonder gegeten.
Lekker }:| en men vraag voor een gewone rode wijn 8 euro per glas! belachelijk gewoon :Y :{ Dit gaat echt nergens over of was dit een 3 sterren Michellin restaurant? :N

je recensie is duidelijk! Mijden die Toko. :Y :Y :{w
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  vrijdag 18 maart 2011 @ 15:08:39 #222
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_94292385
Wat mag een glas wijn kosten volgens jullie dan tijdens zo'n restaurantweek? Ik vind 5 euro per glas eigenlijk wel een mooi bedrag tijdens zo'n week :).
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
  vrijdag 18 maart 2011 @ 15:09:05 #223
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94292409
quote:
10s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 13:53 schreef rubje het volgende:

Lekker }:| en men vraag voor een gewone rode wijn 8 euro per glas! belachelijk gewoon :Y :{ Dit gaat echt nergens over of was dit een 3 sterren Michellin restaurant? :N

je recensie is duidelijk! Mijden die Toko. :Y :Y :{w
2 sterren Michelin die vorig jaar terug is gegaan naar 1 ster.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 18 maart 2011 @ 15:10:56 #224
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94292482
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 15:08 schreef jackson het volgende:
Wat mag een glas wijn kosten volgens jullie dan tijdens zo'n restaurantweek? Ik vind 5 euro per glas eigenlijk wel een mooi bedrag tijdens zo'n week :).
4,50-5 euro max inderdaad. Tenzij ik een Chateau Latour of een Lafite Rothshild uit 1964 bestel. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 18 maart 2011 @ 15:11:05 #225
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_94292491
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 15:09 schreef golfer het volgende:

[..]

2 sterren Michelin die vorig jaar terug is gegaan naar 1 ster.
Gewoon een toptent. Ik vind die recensies altijd zo vreemd... Kritisch is prima maar het slaat nogal eens door :)
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
  vrijdag 18 maart 2011 @ 15:12:18 #226
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_94292546
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 15:10 schreef golfer het volgende:

Chateau Latour
Leuk om te schenken bij Latour in Huis ter Duin. Ook mooi om eens te gaan eten. Wel heel erg formeel viel mij op.
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
  vrijdag 18 maart 2011 @ 16:29:14 #227
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_94295858
Vanavond nog een keertje eten, dit keer in Restaurant Spandershoeve Indonesisch? Ja dat klopt. We wilde een keer wat anders en kijken wat de restaurantweek ons hier gaat brengen.

[ Bericht 0% gewijzigd door lekzzz op 18-03-2011 17:16:55 ]
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
pi_94296665
Zooo, bijna klaar met omkleden en straks naar Fred!

Ze belden nog om de reservering te bespreken, stond hij bij hen om 18.00 ipv 19.00. *humm* wel lief verder :Y We gaan romantisch met z'n tweetjes eten en ik ben heel benieuwd wat we krijgen.
pi_94297121
Moet je eerst thuis kaarten ontvangen of kun je gewoon via de website reserveren bij het restaurant waar je wil eten en reken je daar gewoon die 27 euro nogwat af ?
pi_94297460
quote:
Op vrijdag 18 maart 2011 16:47 schreef kahlie het volgende:
Zooo, bijna klaar met omkleden en straks naar Fred!

Ze belden nog om de reservering te bespreken, stond hij bij hen om 18.00 ipv 19.00. *humm* wel lief verder :Y We gaan romantisch met z'n tweetjes eten en ik ben heel benieuwd wat we krijgen.
fijne avond! Ben heel benieuwd hoe je t vind! Ik ben om 18.15u bij Heinde & Ver in Gouda :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_94297576
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 16:57 schreef Fiorellino het volgende:
Moet je eerst thuis kaarten ontvangen of kun je gewoon via de website reserveren bij het restaurant waar je wil eten en reken je daar gewoon die 27 euro nogwat af ?
Dat laatste. Je krijgt een reserveringsnummer (en in totaal 3 mails + een sms zodat je het maar zeker niet vergeet :D ) maar daar ben ik nog nooit naar gevraagd (naam is voldoende). En na het eten reken je het totaal af. Is altijd meer dan 27,50, ik neem aan dat je in ieder geval iets wil drinken bij je maaltijd. :P En wellicht nog koffie toe of een extra gang erbij en dat kost uiteraard extra.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_94297726
Dankjewel! Ik kwam er pas vandaag achter, heb meteen een sms naar mijn vriend gestuurd, hopelijk is hij in voor een avondje uit eten :D
  vrijdag 18 maart 2011 @ 17:18:09 #233
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_94297985
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 17:11 schreef Fiorellino het volgende:
Dankjewel! Ik kwam er pas vandaag achter, heb meteen een sms naar mijn vriend gestuurd, hopelijk is hij in voor een avondje uit eten :D
Er zijn genoeg annuleringen dus ik zou gewoon anders ook even telefonisch naar het restaurant van je wens bellen, heb je meer kans.
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
pi_94298213
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 17:18 schreef lekzzz het volgende:

[..]

Er zijn genoeg annuleringen dus ik zou gewoon anders ook even telefonisch naar het restaurant van je wens bellen, heb je meer kans.
Ik vraag me af of dat werkt. Ze hameren er altijd op dat je reserveringen via de site moet doen. Maar wie weet. :)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 18 maart 2011 @ 17:24:25 #235
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_94298253
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 17:23 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Ik vraag me af of dat werkt. Ze hameren er altijd op dat je reserveringen via de site moet doen. Maar wie weet. :)
ik zie op twitter veel chefs klagen over mensen die gewoon niet komen opdagen, of idd annuleren, en dan ziten ze met die plekken. zelfs oproepjes op twitter wie die plekken op wil vullen :o
dus een belletje kan nooit kwaad denk ik
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_94298473
Je krijg ook op de website te zien of het vol is toch? Ik heb een restaurant in gedachten dat in een klein plaatsje zit, wie weet is dat ook minder snel volgeboekt om die reden.
  vrijdag 18 maart 2011 @ 17:34:28 #237
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_94298697
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 17:24 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ik zie op twitter veel chefs klagen over mensen die gewoon niet komen opdagen, of idd annuleren, en dan ziten ze met die plekken. zelfs oproepjes op twitter wie die plekken op wil vullen :o
dus een belletje kan nooit kwaad denk ik
Ik heb twee me jaar geleden zelfs als reserve opgegeven en dat werkte ook :D
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
pi_94305916
Nou we hebben gereserveerd, Mr. Fiorellino vond het een goed plan :). We gaan hier eten, heb er echt zin in.
pi_94315673
terug van Heinde & Ver.
Geen luxe restaurant, wel een lekkere. flinke porties en kreeg zelfs nog iets extra toen ik het vroeg (gratis) :)
als amuse kregen we een lekker kreeftensoepje. daarna keuzemenu; vriendin nam ingerolde snoekbaars in courgette met basilicumvinaigrette. ik carpaccio (wel van regio rund :P ). Hoofd een heerlijke biefstuk van het Waards rund met sjalotten-truffelsaus, groentetaart 2x :9 (andijvie, ei, kaas, deeg), zelfgemaakte patat + zelfgemaakte mayo. vriendin nam varkensoester gevuld met knoflook & peterselie in kloosterbiersaus. was echt een heel groot stuk vlees! toe had ik taart van bitterkoekjes met hangop uit Alphen a/d Rijn. vriendin had Franse chocoladetaart met kastanjes en cointreau.

¤ 70,- excl. fooi voor 2x menu, brood met smeersels, fles water, 2 cola en 1 thee.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 18 maart 2011 @ 22:50:54 #240
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94316131
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 22:40 schreef FutureFairytale het volgende:
terug van Heinde & Ver.
Geen luxe restaurant, wel een lekkere. flinke porties en kreeg zelfs nog iets extra toen ik het vroeg (gratis) :)
als amuse kregen we een lekker kreeftensoepje. daarna keuzemenu; vriendin nam ingerolde snoekbaars in courgette met basilicumvinaigrette. ik carpaccio (wel van regio rund :P ). Hoofd een heerlijke biefstuk van het Waards rund met sjalotten-truffelsaus, groentetaart 2x :9 (andijvie, ei, kaas, deeg), zelfgemaakte patat + zelfgemaakte mayo. vriendin nam varkensoester gevuld met knoflook & peterselie in kloosterbiersaus. was echt een heel groot stuk vlees! toe had ik taart van bitterkoekjes met hangop uit Alphen a/d Rijn. vriendin had Franse chocoladetaart met kastanjes en cointreau.

¤ 70,- excl. fooi voor 2x menu, brood met smeersels, fles water, 2 cola en 1 thee.
Klinkt goed en lekker. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94316399
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 22:40 schreef FutureFairytale het volgende:
terug van Heinde & Ver.
Geen luxe restaurant, wel een lekkere. flinke porties en kreeg zelfs nog iets extra toen ik het vroeg (gratis) :)
als amuse kregen we een lekker kreeftensoepje. daarna keuzemenu; vriendin nam ingerolde snoekbaars in courgette met basilicumvinaigrette. ik carpaccio (wel van regio rund :P ). Hoofd een heerlijke biefstuk van het Waards rund met sjalotten-truffelsaus, groentetaart 2x :9 (andijvie, ei, kaas, deeg), zelfgemaakte patat + zelfgemaakte mayo. vriendin nam varkensoester gevuld met knoflook & peterselie in kloosterbiersaus. was echt een heel groot stuk vlees! toe had ik taart van bitterkoekjes met hangop uit Alphen a/d Rijn. vriendin had Franse chocoladetaart met kastanjes en cointreau.

¤ 70,- excl. fooi voor 2x menu, brood met smeersels, fles water, 2 cola en 1 thee.
Nice! Leuk ook dat het een keuzemenu was.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 18 maart 2011 @ 23:11:32 #242
221912 minilot
Nancy boy
pi_94317147
*burp*
Net terug van voor het eerst eens eten bij De Limonadefabriek in Streefkerk, op iets meer dan tien minuten rijden bij mijn huis vandaan..

Ik had door omstandigheden niet gelunched. Niet slim natuurlijk, want ik schoof samen met mijn lief in razende honger en dorst aan tafel. We hebben onze borden nog nét niet schoongelikt. In elk geval waren we een beschamende ¤160,- kwijt, omdat we een wijnarrangement, én de aperetiefprosecco én twee toffe extra gangen én friandises hadden. Zeg maar alles dat je extra kunt bestellen tijdens restaurantweek. :') :+

Heerlijk gegeten, echt bijzonder puik in orde! ^O^
Daar gaan we in de lente zeker nog eens terug, om op het terras op de rivier te eten! Later dit weekend een uitgebreide recensie - nu uitbuiken en een dutje doen. Dromen over de gekonfijte kumquat en de zilte geitenkaas, of de kalfssukade in jus, of de gnocchi in truffelsoep.. O+

[ Bericht 8% gewijzigd door minilot op 18-03-2011 23:36:03 ]
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 18 maart 2011 @ 23:15:38 #243
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94317356
Oeps...160 euro voor de Restaurantweek en niet eens bij een Michelinsterrentent. :o
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 18 maart 2011 @ 23:20:28 #244
221912 minilot
Nancy boy
pi_94317604
quote:
11s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 23:15 schreef golfer het volgende:
Oeps...160 euro voor de Restaurantweek en niet eens bij een Michelinsterrentent. :o
Ja, idioot hè? (Wel voor twee personen natuurlijk. ;))
Maar wel overal reuzelekkere wijn bij, en ik had het tussengerecht en het verrukkelijke kaasplankje niet willen missen.
Alle bordjes brandschoon terug naar de keuken.. We werden nog nét niet geknuffeld bij het weggaan. :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_94317963
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 23:20 schreef minilot het volgende:

[..]

Ja, idioot hè? (Wel voor twee personen natuurlijk. ;))
Maar wel overal reuzelekkere wijn bij, en ik had het tussengerecht en het verrukkelijke kaasplankje niet willen missen.
Alle bordjes brandschoon terug naar de keuken.. We werden nog nét niet geknuffeld bij het weggaan. :')
Dus het is het wel waard geweest. Ben benieuwd naar je review!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  Licht Ontvlambaar zaterdag 19 maart 2011 @ 00:19:33 #246
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_94320101
Roxy's was ook weer geweldig O+

Met overheerlijke tomatensoep en huisgemaakte frietjes met kipnuggets voor dochterlief. Ieder een amuse bestaande uit een rundercarpacio met filet en picalilly, een dumpling met kokossaus en een kofta met tzaziki. Als voorgerecht een carpaccio van zeewolf en mosseltempura (voor de dames) en een carpaccio van Limburgs rund (voor de heren). Een tussengerechtje met kwartel op bloedworst, hoofdgerecht van kalfswang en kalfsoester, knolselderijpuree en groentjes. En als dessert een aangepaste versie voor dochterlief en voor ons pandanijs, witte chocomouse, een bonbon van mango met framboos en een alternatieve tiramisu ( een lange vinger in marcaponemouse met koffie eroverheen).

Geen idee wat de rekening bedroeg, we waren uitgenodigd... Maar we gaan terug :Y
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  zaterdag 19 maart 2011 @ 01:14:46 #247
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_94322209
quote:
11s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 23:15 schreef golfer het volgende:
Oeps...160 euro voor de Restaurantweek en niet eens bij een Michelinsterrentent. :o
Same here afgelopen zaterdag... 170 incl. fooi. Lijkt me ook niet meer dan normaal eigenlijk :). Voor 70 euro eten is echt heullll weinig maargoed thee en water drinken scheelt alles. Wij hadden al voor 65 euro drank :D.
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
  zaterdag 19 maart 2011 @ 01:16:50 #248
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94322282
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 01:14 schreef jackson het volgende:

Wij hadden al voor 65 euro drank :D.
Totaal onverantwoordelijk en zeker ook nog daarna in de auto gestapt? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94322449
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 23:11 schreef minilot het volgende:
*burp*
Net terug van voor het eerst eens eten bij De Limonadefabriek in Streefkerk, op iets meer dan tien minuten rijden bij mijn huis vandaan..

Ik had door omstandigheden niet gelunched. Niet slim natuurlijk, want ik schoof samen met mijn lief in razende honger en dorst aan tafel. We hebben onze borden nog nét niet schoongelikt. In elk geval waren we een beschamende ¤160,- kwijt, omdat we een wijnarrangement, én de aperetiefprosecco én twee toffe extra gangen én friandises hadden. Zeg maar alles dat je extra kunt bestellen tijdens restaurantweek. :') :+

Heerlijk gegeten, echt bijzonder puik in orde! ^O^
Daar gaan we in de lente zeker nog eens terug, om op het terras op de rivier te eten! Later dit weekend een uitgebreide recensie - nu uitbuiken en een dutje doen. Dromen over de gekonfijte kumquat en de zilte geitenkaas, of de kalfssukade in jus, of de gnocchi in truffelsoep.. O+
Ben jij dat zelf, op je usericon? Zo ja, dan zat je volgens mij vlakbij ons. :W

Wij hebben het tussengerecht overgeslagen, net als het aperitief en het wijnarrangement (moest rijden). Kaasplankje heb ik wel gedaan en de friandises hadden we beiden. Daarmee kwamen we uit op 100 euro.

Ik vond het goed geslaagd; beter, origineler en uitgebreider dan bij Dorloté gisteren. Alleen over het hoofdgerecht hadden we wat te zeuren; de polenta vond ik niet erg bijzonder (weinig smaak) en we vonden beiden de vetrandjes van de sukade niet zo jummie.
pi_94323105
Cat, Belgisch Blauwe is een koeienras:


Dus je had speciale runder-gerechten :Y)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_94325789
quote:
Op vrijdag 18 maart 2011 23:11 schreef minilot het volgende:
*burp*
Net terug van voor het eerst eens eten bij De Limonadefabriek in Streefkerk, op iets meer dan tien minuten rijden bij mijn huis vandaan..

Ik had door omstandigheden niet gelunched. Niet slim natuurlijk, want ik schoof samen met mijn lief in razende honger en dorst aan tafel. We hebben onze borden nog nét niet schoongelikt. In elk geval waren we een beschamende €160,- kwijt, omdat we een wijnarrangement, én de aperetiefprosecco én twee toffe extra gangen én friandises hadden. Zeg maar alles dat je extra kunt bestellen tijdens restaurantweek. :') :+

Heerlijk gegeten, echt bijzonder puik in orde! ^O^
Daar gaan we in de lente zeker nog eens terug, om op het terras op de rivier te eten! Later dit weekend een uitgebreide recensie - nu uitbuiken en een dutje doen. Dromen over de gekonfijte kumquat en de zilte geitenkaas, of de kalfssukade in jus, of de gnocchi in truffelsoep.. O+
ben benieuwd naar je verslag! *O* verdrietige Piet nog gezien?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_94327730
Gisteravond heb ik met mijn vriendin bij Restaurant M in Amersfoort gegeten. http://www.restaurantm.nl/

Het restaurant was niet volledig in het teken van de restaurantweek. We konden gewoon zelf onze tijd kiezen en om half 8 hadden we een mooie tafel.

Restaurant M had de normale menukaart met daarin extra het restaurantweek menu. Daar gingen wij voor dus dat hebben we ook genomen. Het was niet een vast menu maar zowel bij het voor als bij het hoofdgerecht kon je kiezen tussen vlees of vis.

Het restaurant vond ik vrij gehorig waardoor de ober vrij lastig te verstaan was. Ik bestelde een ice tea en mijn vriendin en cola, waarna er 2 ice tea kwamen. Eerste minpuntje.

Mijn vriendin en ik hebben elke keer een andere keuze gemaakt.

Het voorgerecht
Mijn voorgerecht:

Steak tartaar (die van het gewone menu afkwam):
Steak Tartare à la M met een krokant eitje en garnituur

Alleen de beste ossenhaas, met de hand gehakt, komt voor dit gerecht in aanmerking. Samen met het bijzondere krokante en lauwwarme eitje een ware klassieker die je met de garnituren zo af maakt als je zelf het aller-aller-lekkerst vindt.


Het vlees was van een erg goede kwaliteit en het smaakte dus erg goed.

Het voorgerecht van mijn vriendin was een tartaartje van zalm wat ook erg in de smaak viel.

Het hoofdgerecht

Hier moesten we erg lang op wachten. Niet dat we haast hadden maar het duurde gewoon erg lang (zeker 40 minuten). De volgorde van uitserveren was ook niet helemaal goed hadden wij het idee. Mensen die na ons kwamen kregen eerder hun hoofdgerecht (ook restaurantweek menu) Misschien dat het kwam doordat zij aangegeven hadden haast te hebben ofzo. Maar toch vonden wij dat wat te lang tussen de 2 gangen. Ook had ik nog een drankje besteld tussendoor maar dit is niet helemaal goed doorgekomen want die kwam niet.

Mijn hoofdgerecht:

Heilbotfilet met truffelrisotto. Erg lekker, over het eten niets dan goeds.

Het hoofdgerecht van mijn vriendin:

Traches van ossenhaas (of een ander soort rundvlees, dat ben ik even vergeten).
Dit viel ook erg in de smaak.

Dessert

Hier was gewoon 1 keuze en hadden ze een combi gemaakt van hun vaste desserts op de kaart.

Een stukje M style cheese cake met rood fruit
Een ijslollies in pure chocolade met butterscotch saus
Hangop met rood fruit.
Dit dessert viel ook erg in de smaak.

Kosten 66 euro.

Conclusie:

Erg lekker gegeten alleen de bediening was wat aan de slordige kant.
pi_94327836
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 01:51 schreef tombolafan het volgende:
Cat, Belgisch Blauwe is een koeienras:
[ afbeelding ]

Dus je had speciale runder-gerechten :Y)
Nu voel ik me nog specialer. ):O

Leuke reviews tot dusver!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_94329241
Le Marron was geweldig gisteravond :)
Na wat negatieve verhalen van m'n collega toch even in spanning gezeten :P
maar uiteindelijk hebben we een héérlijke avond gehad.

Hadden om 20.00uur gereserveerd en waren er ook netjes op tijd.
Begonnen met een glas bubbels en daarna kwamen ze vragen of de kaart en opzet duidelijk waren.
We hebben wel even zitten twijfelen, want er stonden ook heerlijke extra's op, maar hebben ons uiteindelijk wel aan het 'standaard' 3 gangen menu gehouden, met als wijziging dat we om een kaasplankje hebben gevraagd als nagerecht. Dit stond niet op de kaart, maar was wel degelijk mogelijk, joepie! *O*

Als amuse kregen we een kopje zuurkoolsoep met spek van een 'gered' soort varken op roggebrood. Ik zal eens even op moeten zoeken welke soort het precies is, maar het gaat om een zwart varken, dat uit de UK komt, met uitsterven bedreigd was, maar door een Nederlandse boer weer op peil gefokt is en nu dus heerlijk spek geeft.
De soep was simpel doch doeltreffend! Ga zeker eens proberen zoiets zelf te maken!

Voorgerecht was een couscous met inktvis, sorbet van groene olijven, parmezan-schuim en gegrilde paprika. De smaken waren erg afwisselend, maar de combinatie super. De wijn erbij was ook precies goed!

Hoofdgerecht was rundersucade met een sabayon, wat aardappel en bleekselderij. Ik vond het op het eerste gezicht iets 'weinig', als in: een extra stukje sucade had niet misstaan, maar dat kwam ook omdat ik het heerlijk vond en het liefst nog een dubbele portie had genomen. Ook hier weer een goede smakencombinatie en een perfecte wijn voor erbij.

Toen sloop er een 'foutje' in. Vrij snel nadat de borden weg waren gehaald werd ons het kaasplankje gebracht, terwijl we een paar minuten eerder hadden gezegd 'nou, doe maar rustig aan, wij zitten nog lekker na te genieten'. Dat was dus niet helemaal doorgekomen, maar bleek te maken te hebben met het feit dat we een tussengerechtje, een ik geloof limoenmarshmellow, niet gehad hadden. Dit kregen we vlak nadat we ons kaasplankje hadden gehad alsnog.
Bij het kaasplankje zat een stuk geroosterd notenbrood en de kaas was echt heerlijk! Een hele frisse maar krachtige zachte geitenkaas, een vrij harde schapenkaas met rozemarijn, een roodschimmel gespoeld met sake en een koemelkse blauwschimmel. Alle vier waren echt heerlijk om van te snoepen en hebben er dan ook lang over gedaan. Zo lang dat we op een gegeven moment de laatste mensen in ons deel van het restaurant waren :@. Ook de wijn hierbij was weer om te smullen. Deze is ook nog een keer kosteloos bijgeschonken :9

Nog even gezellig met mensen uit de bediening zitten praten en gezien hoe een en ander aan elkaar geleerd werd. Zo werkte er een héél jong meisje, zat in 5 HAVO en wilde hierna graag naar de hotelschool in Maastricht! Wát een super gemotiveerd, vriendelijk en leergierig meisje! Erg leuk om te zien! En ook nog even uitgelegd gekregen hoe het zat met het opdekken van de tafels, de vouwen, etc.

Daarna nog een kopje verse thee genomen met friandises. Waar we hoorden van mijn collega dat ze het wat 'armoedig' vond, 2 friandises, hebben wij er aardig wat gehad! Stuk of 4 a 5, en ook de mensen om ons heen mochten er lekker van snoepen! Ze kwamen er regelmatig mee langs!

De rekening bedroeg 157 euro. Eerst kregen we per ongeluk de rekening van de tafel naast ons, mensen die ondanks alle tussengangen ná ons binnen kwamen en ruimschoots voor ons weer weg gingen: het bedienend personeel voelde dus prima aan wat voor vlees ze in de kuip hadden met ons: lange genieters!

Ook na het afrekenen nog een tijdje met de sommelier en een van de heren van de bediening staan praten en met een héél goed gevoel terug naar huis gegaan met de allerlaatste bus die om 00.13 vertrok ;)

O+ als iemand de uitgebreidere gerechtomschrijvingen heeft van Le Marron, gaarne, want in ons enthousiasme zijn we foto's (van gerechten en de kaart) helemaal vergeten :')
Ja doei.
  zaterdag 19 maart 2011 @ 13:19:44 #255
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94331236
Vanavond een nieuwe poging wagen bij Bij Tholen. Serveren een 4-gangen diner voor 27,50.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94332557
Leuke verslagen allemaal! Ben 'blij' te lezen dat het eigenlijk bij vele de ervaring is dat de bij te bestellen zaken vrij prijzig zijn allemaal, aperatief 9,50, koffietafel 6,95 (terwijl je gewoon een espresso besteld) enz. Ach ik word er erg gelukkig van, en vind het het allemaal zeker waard!

Was even bang dat mijn broertje het niks zou vinden (was op het laatste moment met ons meegegaan). Hij is vaak meer het type; zoveel mogelijk eten voor zo weinig mogelijk geld.. dus toen ik zei; duur restaurant, aanbieding ¤ 27,50 wilde hij gelijk mee.

Onderweg daarheen vroeg hij wat verlegen of er wel frietjes bij het hoofdgerecht geserveerd werden, omdat hij bang was te weinig te krijgen. Tijdens het hoofd twijfelde hij nog even, maar het was uiteindelijk toch niet nodig, hij zat toch wel vol :P

Toen de rekening kwam, moesten we ¤ 65,00 pp excl fooi afrekenen. Hij vond het HELEMAAL NET VEEL, nou ik was bijna shocked toen hij dat zei. Haha zegt genoeg dus over het eten en de avond ;)
pi_94333675
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:33 schreef Quinn_Dexter het volgende:
Wij gaan vd week naar Flinstering in Breda, dat is de winnaar van mijn tent is top een paar jaar geleden. Schijnt wel goed opgedroogd te zijn voor een TV promoted restaurant :)
Eindelijk even de tijd om een recensie te schrijven over onze ervaringen bij Flinstering, waar we van de week hebben gegeten. Ik heb geen foto's en weet ook niet alle gerechten meer helemaal uit mijn hoofd.

Bij binnenkomst direct vriendelijk en enthousiast welkom geheten en aan een hoog tafeltje gezet. Vrij snel drankje opgenomen en daarna een kleine amuse en de menukaart. Flinstering heeft destijds mijn tent is top gewonnen en hadden toen de gimmick van de met verlichting gekleurde wanden en beamerprojecties. Die hebben ze nog steeds en het geeft een erg mooi, stijlvol en trendy sfeertje.

Ze hebben een 3-gangenmenu dat kan worden aangevuld met tussengerechtjes en kaas.

Het voorgerecht was een taartje van blokjes rauwe tonijn met een gegrilde gamba en avocadomayonaise. Smaakte goed :) , zeker met een wit wijntje erbij :)

Wij hadden een extra gang genomen, een stukje baarsfilet op risotto met spinazie en een cremetje (ben vergeten wat precies). Wat mij betreft het toppertje van de avond, erg lekker!! :) Ook weer met wit wijntje erbij.

Hoofd was een ribeye met pastinaak en een jus van gerookte look. Moet zeggen dat ik de keuze voor een ribeye best wel gewaagd vond, want naar mijn idee valt dit vleesje niet bij iedereen in de smaak....wat mij betreft (meativoor) een prima en smaakvol (vooral de look-jus) gerecht, maar niet zo bijzonder als het tussengerecht.

Dessert was een mascarpone taartje met een schijfje boterkoek, vanille en mokkaijs...eenvoudig, simpel maar doeltreffend lekker :D

Toe espresso, capuccino met friandises...en nog het laatste restje witte wijn :D

Het was druk, maar de bediening (veel jonge mensen :)) had het naar mijn idee goed onder controle met voldoende persoonlijk aandacht voor alle tafeltjes.

Flinstering is geen sterrenrestaurant dus we hadden niet het (hoge) verwachtingspatroon die sommigen hier hadden, maar we zijn aangenaam verrast door de sfeer, de kwaliteit van het eten en de bediening. Ik denk dat we de gewone menukaart nog wel eens aan een nadere inspectie onderwerpen, want daar stonden toch nog wel wat gerechten op die mij deden watertanden :)

Met alle toeters en bellen waren we geloof ik zo'n 120 euro kwijt.....mooie prijs voor een mooie avond.
Quinn Dexter
pi_94334350
net gekeken op de site van Flinstering en idd... lekkere gerechten zeg :9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_94335312
Bedankt voor de recensies allemaal, leuk om te lezen ^O^

@ Mo proefde je bij de roodschimmel dat het gespoeld was in Saké?
En tipje voor de foto's, leg meteen als je binnenkomt je cameraatje op tafel, doen wij ook en zo vergeten we het (meestal) niet om meteen een pica te maken :9
pi_94339082
Kaatje bij de sluis* in Blokzijl
Het eten was heerlijk! Ik wil ook geen flits gebruiken in het restaurant, dus de foto's zijn niet top...
Verder hebben we geen verstand van wijnen, dus die typ ik gewoon van het menu en rekening ;)

Bij aankomst werden werden we vriendelijk ontvangen in een halletje en naar tafel gebracht. Wij zitten op de eerste etage. Op tafel staat al een schaaltje boter klaar. Er werd gevraagd of we een aperitief wilden gebruiken. Nee, maar mijn vriend wilde wel alvast een witte wijn (6 euro), een Verdejo Reina de Castilla. Verder bestelde ik een fles water (7,50 euro) en mijn vriend een wijnarrangement (35 euro, met koffie en friandises, maar bij 4 gangen was het 42 euro.). Als tussengerecht konden we voor kaas kiezen. Aangezien mijn vriend meestal niet gelukkig is met de porties in "sjiekere" restaurants, besloten we dat erbij te nemen (15 euro p.p.).
Nu het eten. Als amuse was er een glas komkomersoep met koriander en tobascoroom. Heel fris, gelukkig niet veel koriandersmaak en heel licht pittig. Verder een glaasje gevuld (van onder naar boven) met een bepaalde soort olijven, verse tomaat (gemarineerd?) en eierroom. De eierroom smaakte heel erg naar eidooier, dan vind ik wel lekker. Lekkere combinatie met de tomaat en olijven.

Voorgerecht was een cannoli gevuld met brasemmousse, daarbij limoensaus en oerbietjes. Ik vond het gerecht zalvig en de pasta glad. Vind ik niet heel erg lekker, de mousse had niet veel smaak. De saus is zurig, maar lekker in combinatie met de cannoli. De bietjes waren nog knapperig en smaakten echt naar bietjes! Op de kaart staat dat er ook tijm inzat, maar ik kan me het niet herinneren. Mijn vriend dronk hierbij een glas Maravilla uit Chili.

Na het weghalen van de borden kregen we een broodje, een lekker knapperige en zeer luchtige ciabattaatje.
Het hoofdgerecht was een kalfstournedos met augurkencompote, jus met Blokzijlsche mosterd, een witlofje met ...saus (ik weet het niet meer), langzaam gegaarde prei met roze peper en een kappertje, een plakje biet in eigen saus (wel licht zurig). Het vlees was heerlijk, de groentes kwamen uit de omgeving en was ook heerlijk. Ik vind het altijd wel jammer dat er weinig groente bijzit. Erbij was een glas El paso uit Spanje. De combinatie met het eten was minder, aangezien het kalfsvlees niet tegen de wijn opkon. Misschien wel een succes met wild, maar kalf heeft toch minder smaak. Voor mij kwam er een losse glas wijn bij (9,50 euro).

Toen kwamen de boerenkaasjes, met ananasgembercompote en een klein rozijnenbolletje.
Coulommiers (camembert achtig), saint-maure (geitenkaas) , fourme d'ambert (blauwe kaas), brin d'amour (schapenkaas) en munster (camembert achtig). Mijn vriend vond de eerste te flauw, maar ik vond ze allemaal sterk van smaak. De mildste waren nog de geitenkaas en de blauwe kaas. Vooral in combinatie met de compote was het lekker. De wijn was een licht oranje wijn, 15% alcohol, een muscat de Beaumes? Heel sterk en zoet.

Een dessertamuse: Blokzijlse kogel, chocolade gevuld met advocaat. Knapperige chocolade met vloeibare vulling. Ik heb het niet geproefd, omdat ik chocolade met alcohol niet lekker vind.

Als dessert was er dragonparfait, daarop zoete maïscreme, gemarineerde sinasappel in eigen sap en gemengd met krokante amandelen. Naas het glas een klein hoorntje met zoete popcorn. Dit was echt heel erg lekker. Zacht ijs met sinasappel, mmmm. De wijn: muscate de reiversaltes? Het was in ieder geval zoet.

Na hadden we nog koffie en een thee (8 euro). De friandises bestonden uit: koffiemousse met cacaostukjes, een amandelcakeje (ons favoriet), chocolaatje gevuld met Blokzijls kruidenlikeur, en een kletskop van sinasappel met een chocolade koekje. (Vergeten om de flitser af te zetten).


De totale rekening bedroeg 178 euro voor 2x menu, 2x kaas, 1 fles water, 1 wijnarrangement, 2 losse glazen wijn, en 1 thee. Dit duurde van 19.00 tot 21.30 uur. Niet te lang of kort. De bediening was attent. Ik zag dat iedereen op de bovenverdieping hetzelfde menu hadden.

Minpuntjes? Tja, om vervelend te zijn: het broodje had wel eerder mogen komen, want het schaaltje met boter stond de hele tijd op tafel. Misschien ook wel meer brood, maar ja, dat is heel persoonlijk. Verder: ik kreeg Earl Grey thee, dan vind ik dus niet zo heel erg lekker, maar dat werd niet verteld door het personeel. Ik had dat niet zelf aangegeven en gelukkig had het geen sterke parfumsmaak. Verder: de wijnen werden niet bijgevuld. Ik weet dat dat normaal is, maar het begint al met een klein laagje (oke, het is niet te vergelijken met thuis) en op is op. Ik vind dat altijd wel gierig overkomen (Persoonlijke mening, niets tegen dit restaurant op zich).

Eindoordeel: Een hele leuke avond gehad, niet echt verrassend, wel lekker eten. Een 8,5.
  zaterdag 19 maart 2011 @ 17:36:13 #261
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94339407
Ook al de hoofdprijs betaald dus voor een glas witte wijn: 9,50 voor een glas. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94339563
quote:
11s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 17:36 schreef golfer het volgende:
Ook al de hoofdprijs betaald dus voor een glas witte wijn: 9,50 voor een glas. :{
Nou, het was wel een rode wijn :)
  zaterdag 19 maart 2011 @ 17:47:28 #263
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94339808
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 17:40 schreef Yinny het volgende:

Nou, het was wel een rode wijn :)
Oh.Verkeerd begrepen, maar als het dezelfde El Paso rode wijn was die jouw vriend dronk dan is 9,50 voor een glas uit een fles die in z'n geheel in de winkel ca. 5 euro kost toch nog steeds erg duur. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 19 maart 2011 @ 18:40:36 #264
63722 z80
I fink you freaky
pi_94341764
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 12:15 schreef motorbloempje het volgende:
Le Marron was geweldig gisteravond :)
Na wat negatieve verhalen van m'n collega toch even in spanning gezeten :P
maar uiteindelijk hebben we een héérlijke avond gehad.
knip
ik mag morgen avond.
eensk kijken of het mij net zo goed bevalt.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_94341896
quote:
Op zaterdag 19 maart 2011 17:47 schreef golfer het volgende:

[..]

Oh.Verkeerd begrepen, maar als het dezelfde El Paso rode wijn was die jouw vriend dronk dan is 9,50 voor een glas uit een fles die in z'n geheel in de winkel ca. 5 euro kost toch nog steeds erg duur. ;)
Vind sowieso een wijnarrangement van 43 euro best aan de prijs :/
Quinn Dexter
  zaterdag 19 maart 2011 @ 19:01:21 #266
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_94342535
Ik werd net gebeld dat ik gereserveerd had, maar ik heb gisteravond toch al bij u gegeten? :P
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
pi_94344147
Vanmiddag geluncht bij Amarone in Rotterdam.
Een verslag is hier te vinden.
De eerste keer in een sterrenrestaurant viel totaal niet tegen! Gastvrij en vriendelijk, heeeerlijk gegeten en ik heb het gevoel dat ik (ooit ;)) best wel eens terug ga komen :)
Ik ben onder de indruk dus ;)

Over de prijzen: In totaal waren we met een lunch voor 2 ¤ 85 kwijt. Witte wijn was 3,75 en rode 4,75. Water 4,50 en koffie 3,50. Ik vind dit heel netjes qua prijs, al heb ik nog nooit zoveel pp uitgegeven in een restaurant :s)
  zaterdag 19 maart 2011 @ 20:33:22 #268
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_94346456
Wat heerlijk Puff :Y
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zaterdag 19 maart 2011 @ 21:31:42 #269
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_94349189
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 12:15 schreef motorbloempje het volgende:
Le Marron was geweldig gisteravond :)

Ik had niet anders verwacht.... Goed om te horen :D
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
pi_94353059
We zijn terug van ons etentje bij restaurant Het Dijkhuis te Ophemert. Het was heerlijk! Vooraf onze wensen doorgegeven en daar werd rekening mee gehouden, top! :).

Ons voorgerecht: gemarineerde champignons met ham, rucolla, met daarnaast bruchetta en een smeersel/sausje wat bestond uit knoflook en nog wat andere dingen, ben het vergeten. Was erg lekker! Daarna alles laten zakken en toen volgde het hoofdgerecht: eendenborst met een drssing en groenten. Klinkt erg simpel maar zo zag het er zeker niet uit! Het vlees was erg lekker en de huisgemaakte frites smaakten er goed bij. Daarna volgde het nagerecht: combinatie van brownies en spekkoek. Er zat ook witte chocolade bavarois bij en een heerlijke karamelsaus. Dat was voor mij echt geweldig, ben geen toetjesmens maar heb nog nooit zo genoten van een toetje!

Het personeel was aardig en incl. Drinken waren we 64e kwijt, helemaal niet duur dus. Dit is en blijft ons favo restaurant :).

Cijfer: 10 :@. Geen minpunten voor ons.
pi_94353682
Vanavond gegeten bij Bij Tholen te Haarlem.
Het is een gezellig groot huiskamerachtig restaurant met open keuken, we kiezen zelf een tafeltje.
Bij binnenkomst krijgen we een schaaltje olijfjes.
Het 4 gangen menu is 27.50 en we nemen het wijnarrangement voor 13.50 pp erbij.
(en we dronken er gewoon kraanwater bij)

Gisteren bij de online-reservering al aangegeven dat 1 persoon lactose intolerant is, en vanmiddag werden we gebeld dat we niet uit de menukaart kunnen kiezen omdat het restaurantweek is en dat het dieet bekend was.
Netjes!

We beginnen met het voorgerecht :
Makreel, zalm en een kroketje van zeevruchten.
Het kroketje werd voor golfer vervangen door een gebakken dorade ivm de lactose in de kroket.





Erg smakelijk en een goeie vervanging.
Erbij dronken we een witte Sauvignon Blanc Loire. Lekker fris wijntje.

Tussengerecht : Gevogeltebouillon waar sereh inzat. Smaakte ook goed.



Het hoofdgerecht : Kalfsmedallion (draadjesvlees) met aardappeltaartje en rode portsaus.
Voor golfer hadden ze de moeite genomen om aardappeltjes te koken als vervanging.
Erbij dronken we een glas rode Primitivo-Merlot. Goeie combi en een lekker gerecht.



Bij het nagerecht werd al verteld dat het voor golfer wat 'saai' zou zijn....
Het nagerecht bestond uit :
Ananas met bloedsinaasappelsorbet en pure chocolademousse.
Op onze opmerking dat sorbetijs wel zou kunnen, werd verteld dat ze geen risico wilden nemen omdat het niet zelfgemaakt ijs was.
Eerlijk en goed opgelost, bij de ananas kreeg golfer gecarameliseerde appeltjes in grand marnier.
Erbij dronken we een zoete witte muscatwijn.

Bloes :


golfer :


We hebben prima gegeten, zaten gezellig, hele aardige attente bediening.
Prijs/kwaliteit verhouding goed.
We hebben in totaal voor 41 euro pp (ex fooi)gegeten.

Na deze rest.week kennismaking gaan we zeker een keertje terug om a la carte te eten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 19-03-2011 23:23:26 ]
pi_94353818
(slechte foto's maar je hebt een indruk) :D
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 19 maart 2011 @ 23:15:11 #273
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94353983
Lookin nice :)

Ik zal het even onthouden ;).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_94354387
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 23:15 schreef borisz het volgende:
Lookin nice :)

Ik zal het even onthouden ;).
Op loopsafstand van het station ook *)
pi_94360865
Leuk om te zien dat er bij elke editie weer meer fans en reviews komen. Ik zie weer lekkere gerechten de revue passeren. :Y
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_94366853
quote:
11s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 17:36 schreef golfer het volgende:
Ook al de hoofdprijs betaald dus voor een glas witte wijn: 9,50 voor een glas. :{
Vorig jaar was het 12,50 per glas daar. ;)

Het eten bij Restaurant M gister was heerlijk. Wel een compleeet ander menu dan ik zie voor de vrijdagavond
pi_94366970
quote:
Op zondag 20 maart 2011 10:25 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Vorig jaar was het 12,50 per glas daar. ;)

Het eten bij Restaurant M gister was heerlijk. Wel een compleeet ander menu dan ik zie voor de vrijdagavond
we willen weten wat je hebt gegeten! *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_94367281
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 10:31 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

we willen weten wat je hebt gegeten! *O*
had je mee moeten gaan :6
pi_94367524
quote:
Op zondag 20 maart 2011 01:54 schreef Cat22 het volgende:
Leuk om te zien dat er bij elke editie weer meer fans en reviews komen. Ik zie weer lekkere gerechten de revue passeren. :Y
Ik vond het super inderdaad! :s)
pi_94368253
Wij gaan vanavond, heb er heel veel zin in!
  Moderator / Redactie Sport zondag 20 maart 2011 @ 11:42:51 #281
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94368524
Deze Rweek overgeslagen uit portemoneeoverwegingen :+. Zelf nog nooit een ervaring gehad met wijn a 7-9 euro per glas.
De keren dat wij tijdens de Rweek hebben gegeten was het altijd prima met nette prijzen. Roode Hert(Velsen Zuid), Vis & Ko(Haarlem), Terra Cotta(Bloemendaal)

Wel leuk om van iedereen de verslagen te lezen :).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_94369807
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 11:42 schreef borisz het volgende:
Deze Rweek overgeslagen uit portemoneeoverwegingen :+. Zelf nog nooit een ervaring gehad met wijn a 7-9 euro per glas.
De keren dat wij tijdens de Rweek hebben gegeten was het altijd prima met nette prijzen. Roode Hert(Velsen Zuid), Vis & Ko(Haarlem), Terra Cotta(Bloemendaal)

Wel leuk om van iedereen de verslagen te lezen :).
Die wijn was 4 zoveel per fles geloof ik (golfer heeft het opgezocht) en van de rest. die je noemt bestaat alleen het Roode Hert nog :? Of is die ook alweer weg :D
pi_94369818
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 10:50 schreef Den_Haag het volgende:

had je mee moeten gaan :6
Nee dat mag je hier posten *)
  Moderator / Redactie Sport zondag 20 maart 2011 @ 12:30:54 #284
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94370096
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 12:22 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Die wijn was 4 zoveel per fles geloof ik (golfer heeft het opgezocht) en van de rest. die je noemt bestaat alleen het Roode Hert nog :? Of is die ook alweer weg :D
Vis en Ko bestaat toch nog? Van Imko Binnerts. Kan niet vinden dat hij opnieuw failliet is gegaan. Roode Hert zit in Velsen Zuid(Oud Velsen) en die bestaat nogsteeds :Y. TerraCotta is inmiddels Terra geworden ja :+.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_94370133
Oh ik ben in de war. Vis & Ko zit in het pand van Lambermons en die is verhuisd 8)7
was in de war met haarlem aan zee.

:@
pi_94374290
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 10:50 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

had je mee moeten gaan :6
had je me uit moeten nodigen }:|

quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 12:22 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Nee dat mag je hier posten *)
*O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_94375864
Gisteren zijn we met twee vrienden gaan lunchen bij Katseveer* in Wilhelminadorp. Het was stralend lenteweer, bij aankomst bij het restaurant zaten de planten op de dijk vol met zonnende lieveheersbeestjes. Het restaurant is mooi gelegen in een oud veerhuis met uitzicht over de Oosterschelde. Binnenkort gaan ze verbouwen, er komt een grote glazen wand aan de waterkant zodat alle tafeltjes van dat uitzicht kunnen genieten. Tijdens de verbouwing verhuist het restaurant dan tijdelijk een klein stukje naar Wolphaartsdijk, naar het pand waar voorheen restaurant het Veerhuis gevestigd was.
Ook al eet ik doorgaans vegetarisch, nadat ik de website van het restaurant bekeken had besloot ik toch maar door te geven dat ik ook wel vis wilde eten. Ik moet toch eens leren niet zo benauwd te zijn over vegetarisch eten buiten de deur want als ik het uiteindelijke menu bekijk dan hadden ze het vast makkelijk kunnen aanpassen.

Om te beginnen kregen we amuses van het huis. Lekker ziltige chipjes met zwarte en witte sesam, geheel in lentesfeer vogelnestjes van tarwe met gespikkelde eitjes van crème fraîche en truffel en puntzakjes met garnaaltjes die erg lekker roken.





De garnaaltjes kon je in z'n geheel ongepeld opeten.



Hierna volgden nog twee amuses, een kroepoekje van Parmezaanse kaas en een bakje bietengelei/bietenmousse met paling en een takje zeebesjes.



Er werd natuurlijk brood op tafel gezet, er stond wel boter voor op tafel maar geen olijfolie. Daar kwamen ze namelijk mee langs want er waren verschillende soorten geparfumeerde olijfolie, de olie die je koos werd in een klein bakje geschonken. Ik had olie met citroen maar heb ook lekker gebruik gemaakt van de gerookte olijfolie van mijn man.

Er werd in vrij vlot maar niet onplezierig tempo geserveerd en al snel kregen we ons voorgerecht. Tartaar van roodbaars met soja, rettich en yuzu-mayonaise. Ik houd zelf eigenlijk niet van soja maar het ging goed samen met de andere zurige/scherpe ingrediënten.



Normaal bestellen we geen tussengerecht maar toen we deze op de kaart zagen gingen we voor de bijl, zelfs degene die zei geen coquilles te lusten (hij vond het achteraf nog lekker ook); coquilles geserveerd op een bedje van quinoa, gegarneerd met wat komkommer en een hartig stokje gekruid met ras al hanout. Op de rand van het bord puree van bloemkool en tamarind. Aan tafel werd er een warme emulsie van linzen en koffie geparfumeerd met truffel over het gerecht geschonken, waardoor de geuren gelijk uit het bord kwamen opstijgen. De koffiesmaak konden we er niet echt uithalen, misschien heel subtiel...Op mijn bord zie je maar een paar stipjes truffel, mijn tafelgenoten kregen allemaal veel meer, maar daar maalde ik niet om want het was echt een heerlijk gerecht.



Toen het hoofdgerecht; gebakken zeeduivelfilet met mais, wortel en saus met saffraan. De mais kwam terug als een half babymaiskolfje, popcorn en een blokje polenta (midden boven), de wortel als zoete wortelpuree, een blokje gelei en het rolletje zoetzure groente (midden). De popcorn werd vergezeld van een kleinere variant, gepofte amaranth, een graansoort die verbouwd werd door de Azteken.
De zeeduivel was erg lekker, op de foto zie je helaas niet wat een mooie dikke filet het was.



Toen kwam het toetje, op het menu aangekondigd als Banane Royal 2011.
Een ganache van Manjari chocolade met bananencake, roomijs, schijfjes in rum gemarineerde banaan en gel van banaan.

Het werd geserveerd op dit traytje;



Vervolgens werd er warm water bij geschonken;



En toen gebeurde er dit;


Volgens een tafelgenote het lekkerste toetje wat ze ooit gegeten had. Zo lekker vond ik het net niet maar wel erg leuk.

Daarna hebben we nog even nagetafeld met koffie, thee, appelsap en friandises. Het scheutje met blaadje wat vanuit de theezakjes door het dekseltje van de theepot gestoken was stond erg schattig en was ook nog eens functioneel, je kon het deksel en het theezakje zo in één handeling van/uit de theepot verwijderen.



Nadat we het restaurant verlaten hebben zijn we nog even gaan wandelen langs het water want het was zulk lekker weer.
We hebben echt heerlijk gegeten en we vonden de sfeer in het restaurant ook erg fijn, gastvrij en niet te stijf. In recensies las je wel eens wat kritiek op de ouderwetse inrichting maar dat vonden wij eigenlijk helemaal niet, het gaf wel wat huiselijks. Was echt een goede kennismaking, na de verbouwing gaan we vast nog eens terug.

Wij waren 214 euro kwijt met vier personen, 4x lunch inclusief stertoeslag, extra gang, wijn (maar 1 glaasje, zijn geen drinkers) sap, water en thee/koffie met friandises.
pi_94376063
Wauw, pumkin, het ziet er allemaal prachtig uit!! Leuke recensie!
pi_94376309
ziet er geweldig uit! en lekker! en wat goedkoop :o
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 20 maart 2011 @ 15:27:10 #290
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94377352
Het water loopt mij in de mond pumpkin. :9~ :9
Wat een lekkere en mooi opgemaakte combinaties en leuk dat dessert met (waarschijnlijk) stikstof om het rookeffect te krijgen. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94378761
quote:
14s.gif Op zondag 20 maart 2011 15:27 schreef golfer het volgende:
Het water loopt mij in de mond pumpkin. :9~ :9
Wat een lekkere en mooi opgemaakte combinaties en leuk dat dessert met (waarschijnlijk) stikstof om het rookeffect te krijgen. ^O^
Ik hoorde de sommelier aan een andere tafel vertellen dat het geen stikstof was, wat dan wel heb ik niet gevolgd maar misschien droogijs ?

Het bakje zat in elk geval zo in elkaar:

  zondag 20 maart 2011 @ 16:11:34 #292
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94378989
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 16:04 schreef pumpkin_Ruby het volgende:

Ik hoorde de sommelier aan een andere tafel vertellen dat het geen stikstof was, wat dan wel heb ik niet gevolgd maar misschien droogijs ?

Het bakje zat in elk geval zo in elkaar:

[ afbeelding ]
Oh ja, droogijs zou ook goed kunnen, geeft ook dat neveleffect. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94379940
Wat een mooie recensie en wat een heerlijke lunch!
Ik zou er haast jaloers van worden. :D
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_94380174
Prachtige lunch en leuk mét mooie foto's ^O^

Ik vraag me altijd af wat je dan zelf 's avonds thuis eet na zo'n lunch :? :D
(ik ben helemaal niet van het lunchen in een restaurant, vind het 's avonds veel leuker op de een of andere manier)
pi_94380233
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 16:41 schreef Bluezz het volgende:
Prachtige lunch en leuk mét mooie foto's ^O^

Ik vraag me altijd af wat je dan zelf 's avonds thuis eet na zo'n lunch :? :D
(ik ben helemaal niet van het lunchen in een restaurant, vind het 's avonds veel leuker op de een of andere manier)
Ja, dat lijkt mij ook. Toch een beetje een anticlimax als je dan thuis weer aan een bammetje moet of zo :P
pi_94380303
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 16:43 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ja, dat lijkt mij ook. Toch een beetje een anticlimax als je dan thuis weer aan een bammetje moet of zo :P
Volgens mij heb je na zo'n sterrenlunch helemaal geen grote honger meer en ga je gezellig thuis naborrelen. :9
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_94380465
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 16:44 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Volgens mij heb je na zo'n sterrenlunch helemaal geen grote honger meer en ga je gezellig thuis naborrelen. :9
nou na vorig jaar lunch bij Niven ging ik thuis lunchen want kreeg honger van het eten :') (was ook echt heel weinig, kreeg ook geen brood)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_94380645
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 16:48 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

nou na vorig jaar lunch bij Niven ging ik thuis lunchen want kreeg honger van het eten :') (was ook echt heel weinig, kreeg ook geen brood)
Da's minder. -O-
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 20 maart 2011 @ 16:53:39 #299
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94380691
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 16:48 schreef FutureFairytale het volgende:

nou na vorig jaar lunch bij Niven ging ik thuis lunchen want kreeg honger van het eten :') (was ook echt heel weinig, kreeg ook geen brood)
Ja, maar jij bent ook een vreselijke vreetzak. :6
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94380957
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 16:41 schreef Bluezz het volgende:
Prachtige lunch en leuk mét mooie foto's ^O^

Ik vraag me altijd af wat je dan zelf 's avonds thuis eet na zo'n lunch :? :D
(ik ben helemaal niet van het lunchen in een restaurant, vind het 's avonds veel leuker op de een of andere manier)
Gisteren heb ik voor het avondeten twee kleine pizza's in elkaar gedraaid. :)
Ik zat trouwens ook goed vol na Amarone, ik was het dus niet eens met de vooroordelen over te kleine porties.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')