abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_90187107
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 17:38 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

De sligro heeft het sowieso, daar heb ik het ook eens gehaald.
Wantrouwen! :P
Aldus.
pi_90187627
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 11:21 schreef minilot het volgende:
- Taartje van zelfgemaakt bladerdeeg met cantherellen, ricotta, gruyere en een dot verse kervel en veldsla, en wat vijgen-balsamicostroop.
Ik zou zelf voor een gruner veltliner gaan, maar ik weet niet hoe makkelijk die in nederland te krijgen zijn. De vettigheid van de bladerdeeg, en de zoetigheid van de vijgen-balsamicastroop vragen om iets fris en licht zurig.
pi_90188274
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 11:21 schreef minilot het volgende:
Hoi kenners! Ik weet niets van wijn, dus ik zou heel graag tips van jullie willen krijgen voor bij deze twee gerechten (voor elk gerecht een andere wijn graag :)):

- Groene (waterkers-)poffertjes met gerookte wilde zalm en crème fraîche

- Taartje van zelfgemaakt bladerdeeg met cantherellen, ricotta, gruyere en een dot verse kervel en veldsla, en wat vijgen-balsamicostroop.

Alvast bedankt! O+
rood of wit?

bij je zalm past beter een witte wijn, zoals hierboven vermeld is de pinot grigio van alois lagerder een erg leuke wijn. Te koop bij oa de makro (wel ff bellen met de vestiging, indien kleine vestiging zou het kunnen dat ie niet op voorraad is). Uit mijn hoofd is ie rond de 12 euro

Voor je hoofdgerecht is een Vacqueyras of Gigondas een prima keuze. (wel beide redelijk stevige rode wijnen). Indien je liever wat kruidiger hebt een spaanse wijn bv marqués de riscal.
hardcoholic
pi_90188338
quote:
14s.gif Op zondag 19 december 2010 20:55 schreef Z het volgende:
Feinherb heet dat, half zoet of beetje gekruid. Ik vind die zoete wijnen niet zo lekker (dessertwijnen wel), geef mij maar een droge Riesling. Als er op een fles wijn staat dat hij een prijs gewonnen heeft, laat ik hem meestal staan er zijn zoveel concours en er worden zoveel prijzen uitgedeeld ...
Een goede riesling is niet droog, eerder richting het zoete dan droog :{ Droog zijn enkel de goedkope 4-5 eurie rieslings
hardcoholic
  maandag 20 december 2010 @ 18:12:23 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90188509
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 18:08 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Een goede riesling is niet droog, eerder richting het zoete dan droog :{ Droog zijn enkel de goedkope 4-5 eurie rieslings
Nee, zeker niet, er zijn hele goede droge Rieslings en je kan er ook heerlijke sekt van maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90188599
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 18:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, zeker niet, er zijn hele goede droge Rieslings en je kan er ook heerlijke sekt van maken
van riesling kan je prima sekt maken idd, maar veel mensen hebben het idee dat een riesling een stokdroge wijn betreft met veel zuren. Iets wat dus veelal opgaat voor de goedkope rieslings. Een goede Riesling is uitgebalanceerd, niet te droog en zeker niet zuur.
hardcoholic
  maandag 20 december 2010 @ 18:14:49 #207
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_90188629
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 18:07 schreef Ferdii het volgende:

[..]

rood of wit?

bij je zalm past beter een witte wijn
Ik hoorde laatst van een kenner dat het een beetje achterhaald is, wit bij vis en rood bij vlees. Ze had zelf een behoorlijke sterke Chardonnay die haar biefstuk achterover blies :D
With the stars as her umbrella
  maandag 20 december 2010 @ 18:17:32 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90188749
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 18:14 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Ik hoorde laatst van een kenner dat het een beetje achterhaald is, wit bij vis en rood bij vlees. Ze had zelf een behoorlijke sterke Chardonnay die haar biefstuk achterover blies :D
Je kan een krachtige witte wijn drinken bij rood vlees, maar een rode wijn drukt maar al te vaak een subtiele vis weg.
Verder moet je gewoon drinken wat je lekker vindt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90188761
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 18:14 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Ik hoorde laatst van een kenner dat het een beetje achterhaald is, wit bij vis en rood bij vlees. Ze had zelf een behoorlijke sterke Chardonnay die haar biefstuk achterover blies :D
Kan tegenwoordig best idd, maar toch blijft rood bij vlees en wit bij vis de meest gangbare combinaties :P wil niet zeggen dat er geen enkele witte wijn is die bij een biefstukje past. De santa rita Medalla real is zo'n wijn bv, een witte gran reserva, zware rokerige chardonnay aan alle kanten :P
hardcoholic
pi_90189074
quote:
Op maandag 20 december 2010 18:08 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Een goede riesling is niet droog, eerder richting het zoete dan droog :{ Droog zijn enkel de goedkope 4-5 eurie rieslings
Daar ben ik het niet mee eens. De bekendste rieslings zijn inderdaad zoet, er zijn echter ook zat uitstekende droge rieslings.
Aldus.
pi_90189114

Bourgogne Chardonnay 2009

Crémant de Bourgogne

ik heb vandaag deze twee gekocht voor de kerst en oud op nieuw :)
En dat kan zomaar.....?
pi_90189530
Voor de kerst maak ik een struisvogelbiefstukje met rode port-jus en paddenstoelen-rucolastamppot. Nu ben ik alleen nog op zoek naar een wijn voor bij dit gerecht.

Ik dacht zelf aan een australische rode wijn, maar ben er nog niet uit welke soort.
Iemand suggesties?
  maandag 20 december 2010 @ 18:37:59 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90189656
Net een fles "Achterhoekse Wijnhof" van de Aldi geopend.
Gemaakt van de Rondo Druif
Jaargang 2008.
Staat niet op welke wijnboer het is, en meer dan een slobberwijntje is het niet.
Heb uitstekende wijnen van Nederlandse bodem gedronken, maar dit is er geen grote wijn, maar daar is de prijs ook niet naar.
Ik vind het positief dat Nederlandse en dan speciaal achterhoekse wijnen nu voor een groter publiek bekender worden, maar helaas was het geen mooie witte wijn die we in NL uitstekend maken. Ik moet bekennen dat ik nog nooit een mooie rode wijn heb gedronken van Nederlandse bodem.
Daarover gesproken is het een van de betere Nederlandse rode wijnen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 20 december 2010 @ 18:38:51 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90189693
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 18:35 schreef actuarisje het volgende:
Voor de kerst maak ik een struisvogelbiefstukje met rode port-jus en paddenstoelen-rucolastamppot. Nu ben ik alleen nog op zoek naar een wijn voor bij dit gerecht.

Ik dacht zelf aan een australische rode wijn, maar ben er nog niet uit welke soort.
Iemand suggesties?
Zou bij struisvogel een Zuid Afrikaan nemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90190127
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 18:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Net een fles "Achterhoekse Wijnhof" van de Aldi geopend.
Gemaakt van de Rondo Druif
Jaargang 2008.
Staat niet op welke wijnboer het is, en meer dan een slobberwijntje is het niet.
Heb uitstekende wijnen van Nederlandse bodem gedronken, maar dit is er geen grote wijn, maar daar is de prijs ook niet naar.
Ik vind het positief dat Nederlandse en dan speciaal achterhoekse wijnen nu voor een groter publiek bekender worden, maar helaas was het geen mooie witte wijn die we in NL uitstekend maken. Ik moet bekennen dat ik nog nooit een mooie rode wijn heb gedronken van Nederlandse bodem.
Daarover gesproken is het een van de betere Nederlandse rode wijnen
Wel eens een Groesbeekse wijn gedronken?
  maandag 20 december 2010 @ 18:52:28 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90190305
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 18:48 schreef MrRhodes het volgende:

[..]

Wel eens een Groesbeekse wijn gedronken?
Nee, waar in Groesbeek?
Hoe zijn die en wat maken ze?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90190454
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 18:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, waar in Groesbeek?
Hoe zijn die en wat maken ze?
Wijngaard De Colonjes, maken rode en witte wijn.
pi_90190648
Nooit gedronken trouwens... Liggen hier bij de AH, maar zijn behoorlijk prijzig. (12 euro ofzo). Verder landelijk verkrijgbaar bij gall & gall.
  maandag 20 december 2010 @ 19:03:12 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90190813
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 18:59 schreef MrRhodes het volgende:
Nooit gedronken trouwens... Liggen hier bij de AH, maar zijn behoorlijk prijzig. (12 euro ofzo). Verder landelijk verkrijgbaar bij gall & gall.
Als ik NL wijn koop wil ik het direct van de Wijnboer kopen, zal vast mogelijk zijn daar bij Colonjes. Ik vind het leuk de wijngaard te zien en te bezoeken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90190965
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 19:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik NL wijn koop wil ik het direct van de Wijnboer kopen, zal vast mogelijk zijn daar bij Colonjes. Ik vind het leuk de wijngaard te zien en te bezoeken.
Tsja, dan moet je naar Groesbeek rijden. :) (is idd mogelijk, is aan te bevelen zelfs)
  maandag 20 december 2010 @ 19:08:24 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90191097
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 19:06 schreef MrRhodes het volgende:

[..]

Tsja, dan moet je naar Groesbeek rijden. :) (is idd mogelijk, is aan te bevelen zelfs)
Groesbeek is mooi, heb daar in de omgeving veel gewandeld toen ik nog in Nijmegen studeerde. Moet zeker op het moment met al die besneeuwde bomen erg mooi zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90191197
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Groesbeek is mooi, heb daar in de omgeving veel gewandeld toen ik nog in Nijmegen studeerde. Moet zeker op het moment met al die besneeuwde bomen erg mooi zijn.
Ja, zeer zeker. De hele omgeving hier is mooi. Veel heuvels en bossen.

Maar goed, kan je niks zeggen over die wijnen, want ik ben niet van plan ze te kopen.
pi_90197863
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou bij struisvogel een Zuid Afrikaan nemen.
Nog tips over wat voor een Zuid Afrikaan?
pi_90200162
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 18:07 schreef Ferdii het volgende:
Voor je hoofdgerecht is een Vacqueyras of Gigondas een prima keuze. (wel beide redelijk stevige rode wijnen). Indien je liever wat kruidiger hebt een spaanse wijn bv marqués de riscal.
Een rode wijn is een optie, maar denk je niet dat je met een kruidige wijn je al snel de cantherellen gaat verdrukken?
pi_90202774
quote:
14s.gif Op maandag 20 december 2010 21:25 schreef devzero het volgende:

[..]

Een rode wijn is een optie, maar denk je niet dat je met een kruidige wijn je al snel de cantherellen gaat verdrukken?
Zou ook niet mijn eerste keus zijn nee :) Aan de andere kant zijn er genoeg mensen die Frans niet te drinken vinden. Een typisch Spaanse wijn is dan wel een optie. Het kan er nog zo goed bij passen, maar als je het niet te drinken vindt moet je het lekker niet doen :P Daarbij komt dat die marques die ik noemde niet zeer kruidig is, maar wel lekker vol, rond en veel rood fruit :)

Vandaar de Spanjaard als tweede optie.
hardcoholic
pi_90203273
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 20:54 schreef actuarisje het volgende:

[..]

Nog tips over wat voor een Zuid Afrikaan?
Ben zelf niet zo van de nieuwe wereld wijnen, heb liever een mooie italiaan of spanjaard. Zou voor Struisvogel voor een mooie rioja crianza kiezen. bv Campo vieja

Mocht je toch liever een zuid afrikaan willen, ga dan voor een stellenbosch of roodenberg bv
hardcoholic
pi_90221869
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 22:01 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Zou ook niet mijn eerste keus zijn nee :) Aan de andere kant zijn er genoeg mensen die Frans niet te drinken vinden. Een typisch Spaanse wijn is dan wel een optie. Het kan er nog zo goed bij passen, maar als je het niet te drinken vindt moet je het lekker niet doen :P Daarbij komt dat die marques die ik noemde niet zeer kruidig is, maar wel lekker vol, rond en veel rood fruit :)

Vandaar de Spanjaard als tweede optie.
En mijn eters zijn zelf (nog >:) ) helemaal geen doorgewinterde wijndrinkers. Ik wel, ik drink heel veel soorten wijn met heel veel plezier, ik weet er alleen -niets- vanaf. :)
Wat ik bij mijn eten geef (het zijn overigens allebei voorgerechten!) moet voor de schoonfamilie dus wel enigzins makkelijk drinkbaar zijn.

Maar goed, kan ik nu voor mijn bladerdeeg/cantherellen/gruyere/balsamico/vijgen-voorgrecht nu het beste op zoek naar een Grüner Veltliner of naar Marqués de Riscal?

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 21-12-2010 09:26:16 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_90222556
Ik zou voor de Marqués gaan.
Aldus.
pi_90229561
Staat genoteerd. Wat leuk is dit, voor een wijnleek! Ik heb nu al zin om het over een paar dagen allemaal samen te proeven! :)

Nog eentje: warme, pittige gepureerde soep van geroosterde tomaten en geroosterde rode paprika's, met chipotlepeper en groene kruiden-room (en piepkleine, zachte knoflookbroodjes met zelfgemaakte roomboter).

Wat past daarbij?
Let me see you stripped down to the bone
pi_90229772
Tomaten schijnen lastig te zijn op te combineren met wijn, niet dat ik er ooit last van gehad heb, maar je leest het wel eens. Ik zeg een Cabernet Franc, uit de Loire (Chinon), die zijn meestal behoorlijk 'groente-achtig', soms smaken ze dominant naar parpika, daar moet je wel van houden.
Aldus.
pi_90229816
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 december 2010 13:09 schreef Z het volgende:
Tomaten schijnen lastig te zijn op te combineren met wijn, niet dat ik er ooit last van gehad heb, maar je leest het wel eens. Ik zeg een Cabernet Franc, uit de Loire (Chinon), die zijn meestal behoorlijk 'groente-achtig', soms smaken ze dominant naar parpika, daar moet je wel van houden.
Nou ja, de soep bestaat ook al voor een struis deel uit geroosterde paprika's, dus paprikasmaak an sich is geen probleem. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_90231821
O hai! :W

Ik ben op zoek naar een lekkere dessertwijn/-port voor bij 2 nagerechten:

sinaasappel-honing muffin met chocoladeijs

kaasplankje met redelijk pitte kazen, appelstroop, walnoten en vijgenbrood

Vooral niet ál te prijzig :)
Ja doei.
pi_90233049
Port of een rode dessertwijn is een goede keus ivm de chocolade en de kaas. Bij de grotere Gall&Gall winkels hebben ze volgens mij goede en betaalbare rode dessertwijnen.
Aldus.
pi_90235272
mooie rode dessert wijn is black elysium bv
een dessertwijn uit californie
hardcoholic
pi_90237499
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 13:04 schreef minilot het volgende:
Staat genoteerd. Wat leuk is dit, voor een wijnleek! Ik heb nu al zin om het over een paar dagen allemaal samen te proeven! :)

Nog eentje: warme, pittige gepureerde soep van geroosterde tomaten en geroosterde rode paprika's, met chipotlepeper en groene kruiden-room (en piepkleine, zachte knoflookbroodjes met zelfgemaakte roomboter).

Wat past daarbij?
Mij schiet een Duitse rode wijn zoals een Dornfelder (van de excellent druif) te binnen, die is wat zachter en heeft iets zoetigs, dat kan een smakelijke tegenhanger zijn bij wat pittiger eten. Wij vonden hem verassend lekker bij een rijsttafel.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_90237602
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 13:53 schreef motorbloempje het volgende:
O hai! :W

Ik ben op zoek naar een lekkere dessertwijn/-port voor bij 2 nagerechten:

sinaasappel-honing muffin met chocoladeijs

kaasplankje met redelijk pitte kazen, appelstroop, walnoten en vijgenbrood

Vooral niet ál te prijzig :)
Bij sinaasappel en honing denk ik eigenlijk meteen aan Likor 43, daar zitten die smaken ook wat in.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_90239099
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 15:42 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Bij sinaasappel en honing denk ik eigenlijk meteen aan Likor 43, daar zitten die smaken ook wat in.
Bij het kaasplankje zou ik een mooie port schenken, indien je liever wat zoeter wilt een tawny bv.
hardcoholic
pi_90240447
Banyuls, rood, zoet en niet al te prijzig. hebben ze bij Gall.
Aldus.
pi_90240521
hier kan ik wel wat mee! Super bedankt! :*
Ja doei.
  dinsdag 21 december 2010 @ 16:43:01 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90240652
Achterhoekse wijn is in de sudderlappen beland.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 21 december 2010 @ 18:57:53 #241
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_90246928
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 16:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Achterhoekse wijn is in de sudderlappen beland.
is dit een goed of een slecht bericht Piet?
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  dinsdag 21 december 2010 @ 19:01:10 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90247049
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 18:57 schreef rechtsedirecte het volgende:

[..]

is dit een goed of een slecht bericht Piet?
De sudderlappen smaken heeeeerlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90247598
De achterhoekse wijn alleen niet :')
hardcoholic
pi_90249317
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 15:40 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Mij schiet een Duitse rode wijn zoals een Dornfelder (van de excellent druif) te binnen, die is wat zachter en heeft iets zoetigs, dat kan een smakelijke tegenhanger zijn bij wat pittiger eten. Wij vonden hem verassend lekker bij een rijsttafel.
Ik had een tijdje geleden een dornfelder, was me veel te zoet.
pi_90249502
2 jaar geleden had ik een proeverij ergens in de achterhoek! Die best wat lekkere wijntjes hadden! Weet alleen niet meer welke wijnboer het was..
Ja doei.
  dinsdag 21 december 2010 @ 20:09:56 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90250774
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 19:13 schreef Ferdii het volgende:
De achterhoekse wijn alleen niet :')
Het was een slobberwijntje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90261586
quote:
2s.gif Op maandag 20 december 2010 17:39 schreef Z het volgende:

[..]

http://www.bythegrape.com/tiramisu

Een goede Moscato Dásti hoeft niet duur te zijn.
Moscato d'Asti lijkt me wel wat, thnx!
pi_90278637
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 23:00 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Moscato d'Asti lijkt me wel wat, thnx!
Die van de Appie is echt prima voor een eurootje of 7
pi_90322852
Mensen, ik ga eerste kerstdag een lekkere varkensfilet op tafel zetten met een appeluienjus. Ik ben op zoek naar een wijn. Ideeen?
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_90329789
quote:
1s.gif Op donderdag 23 december 2010 01:10 schreef PdeHoog het volgende:
Mensen, ik ga eerste kerstdag een lekkere varkensfilet op tafel zetten met een appeluienjus. Ik ben op zoek naar een wijn. Ideeen?
Als er niet teveel ui in de jus zit, zou ik wel durven te experimenteren met een mooie oudere chardonnay erbij, of anders een wat jongere rode Côtes du Rhône?
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_90329870
quote:
1s.gif Op donderdag 23 december 2010 08:47 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Als er niet teveel ui in de jus zit, zou ik wel durven te experimenteren met een mooie oudere chardonnay erbij, of anders een wat jongere rode Côtes du Rhône?
Ok. Zet ik ook ff op de lijst :) En Pinot Gris?
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_90329972
Ik zou voor rood gaan denk ik. Goeie Pinot Noir of zoiets. Niet te zwaar.
Aldus.
pi_90330078
quote:
14s.gif Op donderdag 23 december 2010 08:58 schreef Z het volgende:
Ik zou voor rood gaan denk ik. Goeie Pinot Noir of zoiets. Niet te zwaar.
Ok. Thnx.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_90330089
Maar een stevige witte kan ook hoor.
Aldus.
pi_90330121
quote:
14s.gif Op donderdag 23 december 2010 08:58 schreef Z het volgende:
Ik zou voor rood gaan denk ik. Goeie Pinot Noir of zoiets. Niet te zwaar.
De meeste Côtes du Thône zijn grotendeels Pinot Noir. ;)
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_90335995
Welke champagne moet ik kopen? We hebben er geen verstand van, dus gewoon zeer betaalbaar, maar ook te drinken graag :+
  donderdag 23 december 2010 @ 12:22:39 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90336171
quote:
5s.gif Op donderdag 23 december 2010 12:17 schreef Repeat het volgende:
Welke champagne moet ik kopen? We hebben er geen verstand van, dus gewoon zeer betaalbaar, maar ook te drinken graag :+
Als je lekkere bubbels wilt drinken die betaalbaar zijn, neem je beter een spaanse cava of een fijne Duitse rieslingsekt.
Furst von Metternich bijvoorbeeld
Champagne is veel en veel te duur voor de kwaliteit die je krijgt.
Heb vaak met oud en nieuw een dubbelblinde schuimwijnproeverij. Hebben dan loeidure champagnes, cava's, Sekt, krimchampagne, Parelwijn uit zuid afrika, en keer op keer komt de duurste champagne onderaan met opmerkingen als zure appelsap met spuitwater, smerig, smakeloos.
Furst von Metternich komt maar al te vaak op de eerste plaats, en NEE, dit wordt niet gestuurd of op aangelegd, de test verloopt dubbelblind. Ook ik weet niet wat we proeven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90336424
Bedankt! Cava ofzo is natuurlijk ook prima. Gaat meer om de gezelligheid. Nog tips welke precies? Want er zijn natuurlijk nog steeds honderden soorten waaruit ik dan kan kiezen, waarvan er vast ook vieze tussenzitten...
pi_90336534
Piet heeft een goed punt, maar is wel wat kort door de bocht. Er zijn natuurlijk prima en redelijk betaalbare champagnes. Het gekke bij champagne is dat de grote huizen domineren, groot qua aantal flessen, in tegenstelling tot wijn, waar bijna geldt, hoe kleiner hoe beter.
Aldus.
pi_90336652
Ik lees net wat goeds over Gramona:
http://www.beslist.nl/pro(...)en_wijnen/r/gramona/
Aldus.
  donderdag 23 december 2010 @ 12:34:58 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90336657
quote:
7s.gif Op donderdag 23 december 2010 12:29 schreef Repeat het volgende:
Bedankt! Cava ofzo is natuurlijk ook prima. Gaat meer om de gezelligheid. Nog tips welke precies? Want er zijn natuurlijk nog steeds honderden soorten waaruit ik dan kan kiezen, waarvan er vast ook vieze tussenzitten...
Ligt eraan wat jij lekker vindt natuurlijk, maar ik vind de Gordon Negro Brut van Freixenet (verwar dat niet met de zoete Freixenet die kapsters graag drinken) goed te drinken, en als je hem in Nederland kan vinden, Furst von Metternich Riesling Sekt trocken is erg smaakvol.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 december 2010 @ 12:39:05 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90336837
quote:
2s.gif Op donderdag 23 december 2010 12:32 schreef Z het volgende:
Piet heeft een goed punt, maar is wel wat kort door de bocht. Er zijn natuurlijk prima en redelijk betaalbare champagnes. Het gekke bij champagne is dat de grote huizen domineren, groot qua aantal flessen, in tegenstelling tot wijn, waar bijna geldt, hoe kleiner hoe beter.
Doe eens een dubbelblinde schuimwijn proeverij, kan ik iedereen aanraden, leuk om te doen en erg ontnuchterend.
Flessen ontdoen van capsule, inwikkelen in alufolie en daaromheen plastic keukenfolie zodat ie blijft zitten. Ontkurken (a gentlemen never pops the cork) en door iemand anders laten voorzien van nummertjes.
Nu weet niemand welke fles wat is.
Groot vel papier aan ophangen en proeven maar.
Erg leuke avond, dat beloof ik je, vooral de onthulling.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90336909
quote:
1s.gif Op donderdag 23 december 2010 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ligt eraan wat jij lekker vindt natuurlijk, maar ik vind de Gordon Negro Brut van Freixenet (verwar dat niet met de zoete Freixenet die kapsters graag drinken) goed te drinken, en als je hem in Nederland kan vinden, Furst von Metternich Riesling Sekt trocken is erg smaakvol.
Ik zie bij de Gall online wel de Freixenet gordon negro seco staan. Dat is vast een andere?
pi_90336955
Ga ik zeker een keer doen. Maar blind proeven is wat anders dan de hele beleving met een mooie fles etc.
Aldus.
pi_90336973
quote:
7s.gif Op donderdag 23 december 2010 12:41 schreef Repeat het volgende:

[..]

Ik zie bij de Gall online wel de Freixenet gordon negro seco staan. Dat is vast een andere?
Die zal wat zoeter zijn dan die van Piet.
Aldus.
pi_90337108
dacht altijd dat freixenet standaard bocht was.
  donderdag 23 december 2010 @ 12:45:39 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90337117
quote:
7s.gif Op donderdag 23 december 2010 12:41 schreef Repeat het volgende:

[..]

Ik zie bij de Gall online wel de Freixenet gordon negro seco staan. Dat is vast een andere?
Jep, die is zoet.
Kijk naar Brut of Trocken als je droog wilt drinken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 december 2010 @ 12:46:30 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90337152
quote:
1s.gif Op donderdag 23 december 2010 12:45 schreef MrRhodes het volgende:
dacht altijd dat freixenet standaard bocht was.
Daar zijn ze van bekend, dacht ik ook altijd totdat ik in spanje echt goede cava's dronk van hun, die dan ook wat duurder zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 december 2010 @ 12:48:40 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90337248
quote:
14s.gif Op donderdag 23 december 2010 12:42 schreef Z het volgende:
Ga ik zeker een keer doen. Maar blind proeven is wat anders dan de hele beleving met een mooie fles etc.
Klopt, maar drink je voor het verhaal en de fles of voor het lekkere?
Grappige is dat je er achter komt dat je smaak beleving heel erg beinvloed wordt door het lulverhaal eromheen.
Heb het ook eens met wiskey en cognac gedaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90380627
quote:
1s.gif Op donderdag 23 december 2010 09:07 schreef fruityloop het volgende:
De meeste Côtes du Thône zijn grotendeels Pinot Noir. ;)
Meeste cotes du rhones die ik ken zijn grenache.
pi_90380653
quote:
2s.gif Op donderdag 23 december 2010 12:32 schreef Z het volgende:
Piet heeft een goed punt, maar is wel wat kort door de bocht. Er zijn natuurlijk prima en redelijk betaalbare champagnes. Het gekke bij champagne is dat de grote huizen domineren, groot qua aantal flessen, in tegenstelling tot wijn, waar bijna geldt, hoe kleiner hoe beter.
Er zijn inderdaad prima champagnes van "kleinere" huizen; ik heb momenteel een heidsieck blue top liggen voor nieuw jaar (en ik hoop dat het lekker is :D). Maar er zijn zoveel verschillende soorten 'bubbelwijn' (zelfs in frankrijk buiten de champagne regio), een blinde proeving lijkt me ook wel leuk om eens te doen.
  vrijdag 24 december 2010 @ 09:06:14 #272
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_90381572
Ik ging ooit met mijn lief door de Champagnestreek en we hebben toen een flink aantal flesjes gekocht bij de kleinere huizen. Vervolgens iedere dag van de vakantie lekker geproefd en op de terugweg tien dozen gekocht bij de 'winnaar', die we vervolgens onze bruiloftsgasten hebben geschonken. Zeer feestelijk. En ook van betere kwaliteit dan de standaard Moët et Chandon.
Life is what you make it.
pi_90382790
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 december 2010 09:06 schreef Schanulleke het volgende:
Ik ging ooit met mijn lief door de Champagnestreek en we hebben toen een flink aantal flesjes gekocht bij de kleinere huizen. Vervolgens iedere dag van de vakantie lekker geproefd en op de terugweg tien dozen gekocht bij de 'winnaar', die we vervolgens onze bruiloftsgasten hebben geschonken. Zeer feestelijk. En ook van betere kwaliteit dan de standaard Moët et Chandon.
Dat is natuurlijk met alles zo, vaak zijn de kleinere wijnhuizen/kaasmakers/slagers/etc beter dan het massaler geproduceerde spul.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  vrijdag 24 december 2010 @ 20:29:52 #274
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_90408417
Gisteravond, zoals een goede kerstavond betaamt, een avondje Pinot Noir...
begonnen met Dry Gully (Central Otago) Pinot Noir uit 2006...prachtige zachte wijn die prima op smaak was.
hier een review van Bob Campbell
gevolgd door Coal pit Pint Noir 2007

deze wijn viel na het proeven van Dry Gully ietswat tegen, enigzins zurig zoals je dat bij een Pinot kan hebben maar desalniettemin een lekker glas wijn maar niet direkt een herhalingsaankoop.
ook over deze wijn heeft bob iets te zeggen ,hij heeft het volgens mij bij het rechte eind
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_90426328
fust von metternich is trouwens te koop bij de makro :P Ook de rose bubbels hebben ze daar
hardcoholic
pi_90426376
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 december 2010 09:06 schreef Schanulleke het volgende:
Ik ging ooit met mijn lief door de Champagnestreek en we hebben toen een flink aantal flesjes gekocht bij de kleinere huizen. Vervolgens iedere dag van de vakantie lekker geproefd en op de terugweg tien dozen gekocht bij de 'winnaar', die we vervolgens onze bruiloftsgasten hebben geschonken. Zeer feestelijk. En ook van betere kwaliteit dan de standaard Moët et Chandon.
Hoor ik ook veel ja dat de kleinere huizen stuk beter zijn. Heb een fransoos als klant die komt uit de champange streek. Koopt daar altijd lokaal cremant ipv champagne omdat deze op de juiste plekken stuk beter zijn dan de champagnes waar meer belasting over betaald wordt oid.

Hij vertelde mij dat daarom veel wijnboeren er ook voor kiezen om cremant te blijven maken omdat er aan champagne teveel bullshit regeltjes zitten
hardcoholic
  zaterdag 25 december 2010 @ 12:03:56 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90427112
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Deze net open getrokken, staat nu te ademen, ga hem vanavond proberen. Is van dezelfde wijnmaker als de rode die ik eerder poste, en ook gemaakt van de overproductie van zijn topwijndruiven.
Aanvulling
Voor een 5 jaar oude Chianti had ik hem rijper verwacht, hij kan nog wel een paar jaar hebben voor hij echt goed is. Niettemin een zeer goede wijn voor zijn prijs (20 euro) met een peperige smaak, vanille, bramen en pruimen, gemaakt van Sangiovese met en klein aandeel Cabernet Sauvignon.
Gisteravond een tweede flesje hiervan gedronken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90435161
lijkt me erg leuke wijn, ben sowieso wel van de Italianen :)

Vanavond een ripasso opentrekken :)
hardcoholic
pi_90529654
Wij hebben net een vakantie in Toscane geboekt, op een fattoria waar ze zelf ook Brunello's maken. :9~
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  dinsdag 28 december 2010 @ 19:46:21 #280
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_90550231
Iemand nog spannende wijnen gedronken tijdens de kerstdagen?
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_90550733
Een Fleury, een Vouvray, een Albarino, een Verdejo, port en een Santadi Latinia. Allen uitstekend al ging de Albarino niet zo heel goed met het voorgerecht.
Aldus.
  dinsdag 28 december 2010 @ 20:12:32 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90551463
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 december 2010 19:46 schreef rechtsedirecte het volgende:
Iemand nog spannende wijnen gedronken tijdens de kerstdagen?
Was eten bij mijn zwager, baggerwijn, was voor het eerst in jaren brak de volgende dag.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90559743
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 december 2010 19:56 schreef Z het volgende:
Een Fleury, een Vouvray, een Albarino, een Verdejo, port en een Santadi Latinia. Allen uitstekend al ging de Albarino niet zo heel goed met het voorgerecht.
Watvoor voorgerecht had je dan?

Vind meestal albarino's erg goed :P
hardcoholic
pi_90575999
Ik hou ook van albarinos! Hij deed het niet zo goed bij de soep met paddestoelen ...
Aldus.
  woensdag 29 december 2010 @ 23:04:44 #285
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_90606301
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_90616619
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 december 2010 19:46 schreef rechtsedirecte het volgende:
Iemand nog spannende wijnen gedronken tijdens de kerstdagen?
Een Barolo uit 2002 geprobeerd, was duidelijk nog wat jaartjes te vroeg. De rest nog maar even laten liggen.
pi_90735786
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 08:37 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Een Barolo uit 2002 geprobeerd, was duidelijk nog wat jaartjes te vroeg. De rest nog maar even laten liggen.
Hoe was die? Over het algemeen wordt 2002 als een rampjaar voor piedmont wijnen beschouwd. Terwijl 2001 juist enorm goed was. Maar je hebt zelfs in 'rampjaren' uitschieters, dus ik geloof niet zo heel sterk in de tabelletjes.
pi_90737476
quote:
5s.gif Op zondag 2 januari 2011 04:17 schreef devzero het volgende:

[..]

Hoe was die? Over het algemeen wordt 2002 als een rampjaar voor piedmont wijnen beschouwd. Terwijl 2001 juist enorm goed was. Maar je hebt zelfs in 'rampjaren' uitschieters, dus ik geloof niet zo heel sterk in de tabelletjes.
Ik kan er nog weinig over zeggen afgezien dat hij nog wat jaren nodig heeft. Was nog jong en wrang van tannines. De enige barolo's die ik echt lekker heb gevonden waren die van >15 jaar oud. Afwachten dus en over 2 jaar weer een fles open trekken.
pi_90740848
quote:
Als er weer een nieuwe uitzending is, post je die dan weer?
Aldus.
  zondag 2 januari 2011 @ 12:57:00 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90741092
Geloof niet dat een 2002 Barolo nog veel beter wordt met het liggen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90806690
Deze drink ik morgen, twee wijnen uit 1969. Ik heb een keer op een veiling zes oude flessen gekocht. Eerder al een Chasse-Spleen uit 1962 gedronken en een Ducru Beaucaillou uit 1969. Die Chasse-Spleen was lang voorbij z'n hoogtepunt, de Ducru was nog erg lekker. Ben benieuwd voor morgen.
Aldus.
  maandag 3 januari 2011 @ 19:45:49 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90806855
quote:
14s.gif Op maandag 3 januari 2011 19:42 schreef Z het volgende:
Deze drink ik morgen, twee wijnen uit 1969. Ik heb een keer op een veiling zes oude flessen gekocht. Eerder al een Chasse-Spleen uit 1962 gedronken en een Ducru Beaucaillou uit 1969. Die Chasse-Spleen was lang voorbij z'n hoogtepunt, de Ducru was nog erg lekker. Ben benieuwd voor morgen.
[ afbeelding ]
Hoe laat verwacht je me?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90813606
quote:
14s.gif Op maandag 3 januari 2011 19:42 schreef Z het volgende:
Deze drink ik morgen, twee wijnen uit 1969. Ik heb een keer op een veiling zes oude flessen gekocht. Eerder al een Chasse-Spleen uit 1962 gedronken en een Ducru Beaucaillou uit 1969. Die Chasse-Spleen was lang voorbij z'n hoogtepunt, de Ducru was nog erg lekker. Ben benieuwd voor morgen.
[ afbeelding ]
Ben benieuwd wat er nog van over is :P Ik heb zelf een aantal keer een Ducru uit '97 gedronken. Die was nog erg goed, tannine en fruit (zwarte bessen en pruimen) nog zeer duidelijk aanwezig.
blub blub
pi_90814998
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Geloof niet dat een 2002 Barolo nog veel beter wordt met het liggen.
Je moet niet zo op tabelletjes afgaan Piet.
  maandag 3 januari 2011 @ 23:31:19 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90819627
quote:
1s.gif Op maandag 3 januari 2011 22:10 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Je moet niet zo op tabelletjes afgaan Piet.
Was gewoon een slecht jaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90822963
2002 was inderdaad een erg koud jaar en een hoop wijnmakers hebben niet eens een barolo uitgebracht dat jaar. Dat wil niet zeggen dat er geen redelijke wijnen verkrijgbaar zijn (en vaak zelfs voor een behoorlijk gunstige prijs!), maar echt bewaarwijnen zijn het zeker niet.
  dinsdag 4 januari 2011 @ 05:39:39 #297
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_90824644
quote:
14s.gif Op zondag 2 januari 2011 12:50 schreef Z het volgende:

[..]

Als er weer een nieuwe uitzending is, post je die dan weer?
ja ik hou jullie op de hoogte, maar ze zijn enigzins langzaam emt het uitbrengen van nieuwe uitzendingen
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_90841456
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 19:08 schreef rechtsedirecte het volgende:
Iemand bekend met dit product?
Het is een spuitbusje met argon (een edel gas) wat je in een aangebroken fles wijn spuit om hem zo langdurig te kunnen bewaren.
Ik heb het net besteld om het eens te proberen.
Mijn vrouw drinkt sowieso weinig alcohol en heeft niet altijd zin in een glas wijn, maar om nu op een doordeweekse dag een fles alleen op te drinken vind ik ook weer iets te...
Mijn stelregel is dat als ik een glas wijn drink ik ook iets lekkers wil hebben en koop dan ook nagenoeg alleen wijnen uit het iets duurdere (soms niet altijd beter... maar ja ik ben dan ook een liefhebber en geen connaisseur ;) ) sigment en vind het daarom zonde om een halve fles wijn door de gootsteen te kieperen.
Argon werkt inderdaad prima. Ik gebruik het ook altijd maar dan wel goedkoper. Die kleine flesjes zijn duur. Ik heb een 80 cubic foot aluminium scuba tank gekocht en die gevuld tot 200 bar met argon. Kost een paar tientjes en dan heb je gelijk een kleine 2,5 kuub argon :D
blub blub
pi_90842785
quote:
9s.gif Op vrijdag 3 december 2010 17:31 schreef devzero het volgende:

[..]

100 euro is niet zo veel, probeer maar eens een goede grand cru Bourgogne wijn te vinden voor onder 1000 euro, compleet overpriced imo.
Dat lukt wel. Niet van Domaine de la Romanée-Conti maar wel van andere goeie domeinen. Voor een euro of 50 kan je al een heel prima Vosne-Romanée of Pommard hebben.

Voorbeeld: een mooie Corton-Charlemagne Grand-Cru uit 2005 (uitstekend jaar) voor minder dan zeven tientjes: http://www.75cl.com/v19686.corton-charlemagne-grand-cru-2005.htm
blub blub
pi_90843796
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 17:26 schreef nielsgeode het volgende:

[..]

Dat lukt wel. Niet van Domaine de la Romanée-Conti maar wel van andere goeie domeinen. Voor een euro of 50 kan je al een heel prima Vosne-Romanée of Pommard hebben.

Voorbeeld: een mooie Corton-Charlemagne Grand-Cru uit 2005 (uitstekend jaar) voor minder dan zeven tientjes: http://www.75cl.com/v19686.corton-charlemagne-grand-cru-2005.htm
Met 50 euro zit je wel aan de onderkant, maar je hebt gelijk dat het wel te doen is.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')