abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_89794299
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 december 2010 01:14 schreef popolon het volgende:
Ik drink 't gewoon op. :')
Dat is inderdaad een van de cruciale vereisten bij het aanleggen van een wijnvoorraad: meer kopen dan je op drinkt.
  zaterdag 11 december 2010 @ 07:42:35 #152
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_89794584
quote:
12s.gif Op zaterdag 11 december 2010 04:29 schreef devzero het volgende:

[..]

Dat is inderdaad een van de cruciale vereisten bij het aanleggen van een wijnvoorraad: meer kopen dan je op drinkt.
LOL het is natuurlijk helemaal een kunst om een jonge wijn te kopen voor een koopje en daar de potentie van in te zien,zodat je er na 10 jaar een prachtige fles wijn aan over hebt gehouden.... die gave heb ik zelf nog niet
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zaterdag 11 december 2010 @ 08:57:35 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89794826
het is vooral een kwestie van willen investeren, koop wijn met potentie met dozen tegelijk en leg ze in de kelder, en koop drinkwijn met dozen en leg ze ook in de kelder, drink alleen de drinkwijn.
Vergeet dat je het in huis hebt.
Loop na jaren weer eens de kelder in
:+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89795199
Ik wil graag een goede fles wijn in een winkel uit de schappen kunnen pakken of een lekkere fles van een wijnkaart in een restaurant kunnen uitkiezen zonder hulp. Nu zat ik te denken of een wijncursus misschien niet wat is. Iemand hier ervaring mee?
  zaterdag 11 december 2010 @ 10:04:49 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89795357
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 december 2010 09:50 schreef FigureBirdStars het volgende:
Ik wil graag een goede fles wijn in een winkel uit de schappen kunnen pakken of een lekkere fles van een wijnkaart in een restaurant kunnen uitkiezen zonder hulp. Nu zat ik te denken of een wijncursus misschien niet wat is. Iemand hier ervaring mee?
Ik heb het zelf gedaan door veel boeken er over te lezen, en vooral veel wijn te drinken en te proeven. Een cursus is geen slecht idee, dan leer je waarschijnlijk veel sneller van de cursusgever dat wat je anders jaren over doet zelf achter te komen. Veel toprestaurants geven wijncursussen, zou zelf voor zoiets kiezen ipv een slijter die een cursus geeft als een soort verkooppresentatie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89809052
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 december 2010 07:42 schreef rechtsedirecte het volgende:
LOL het is natuurlijk helemaal een kunst om een jonge wijn te kopen voor een koopje en daar de potentie van in te zien,zodat je er na 10 jaar een prachtige fles wijn aan over hebt gehouden.... die gave heb ik zelf nog niet
Na verloop van tijd proef je wel een beetje of een wijn de tand der tijd kan doorstaan. Overmatige fruitbommen zijn na een paar jaar hun kracht wel kwijt. En daarnaast heb je nog het probleem met goede opslag en als die niet optimaal is, dan kun je het na 10 jaar ook wel schudden (zeker als je het als investering gaat doen). Mijn keldertje schommelt tussen de 18C in de zomer en 10C in de winter, dus ik houd het bij die 10 jaar.
pi_89812277
Gebruikt er hier iemand cellartracker voor het bijhouden van zijn collectie?
  zondag 12 december 2010 @ 09:45:41 #158
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_89825716
quote:
5s.gif Op zaterdag 11 december 2010 20:02 schreef devzero het volgende:
Gebruikt er hier iemand cellartracker voor het bijhouden van zijn collectie?
Nee, vertel....
Zijn er hier ook mensen die bijhouden wat ze gedronken hebben op een of ander manier voor een herhalingsaankoop?
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zondag 12 december 2010 @ 09:50:20 #159
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_89825758
Vandaag met mijn broer, die hier op vakantie is, een wijngaard , Chard Farm, bezocht en na een proeverij een heerlijke Sauvignon Blanc en Pinot Noir gekocht.
Piet had me ook een andere boutique wijngaard aangeraden in de buurt van Queenstown maar deze is echter alleen te bezoeken op afspraak en daardoor gesloten maar "wat in een goed vat zit...."
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zondag 12 december 2010 @ 10:42:20 #160
238694 Rbhp
sakwadicock
pi_89826409
Ik ben een grote fan van Italiaanse dessertwijnen. Heb net een doosje Barolo uit 2000 binnengekregen en ook een doosje Passito di Pantelleria uit 2004. Iemand bekend met deze twee?
No bad soldiers under a good leader
  zondag 12 december 2010 @ 11:13:47 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89826822
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 10:42 schreef Rbhp het volgende:
Ik ben een grote fan van Italiaanse dessertwijnen. Heb net een doosje Barolo uit 2000 binnengekregen en ook een doosje Passito di Pantelleria uit 2004. Iemand bekend met deze twee?
Barolo is een wijnbouw gebied met een grote naam. Wordt van de Nebbiolo druif gemaakt. Veel tannine dus moet lang rijpen. 2000 is een uitzonderlijk goed jaar. Is geen desertwijn, maar een zware rode wijn.
Passito di Pantelleria is een zoete wijn, behorend tot de stro wijnen, worden van gedroogde druiven gemaakt. Hij wordt echter vaak met extra alcohol bijgevuld en dan is het een likeurwijn (net als bv port). Pantelleria is een klein eilandje in de middellandse zee. Heb daar hele goede van gedronken.
Wat heb je er voor betaald?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 12 december 2010 @ 13:06:25 #162
238694 Rbhp
sakwadicock
pi_89830016
Barolo is wel erg zoet.
Dus beide zijn geen desertwijnen? Ik dronk ze pas bij het desert. Waarbij kan je ze nog meer drinken?

Anyway, heb ze beide ooit in een restaurant gedronken, werd voor 18 euro per glas verkocht. Vriend van me die uit Sinalunga komt en goed bekend is in de wereld der wijnen regelt elke keer cases voor me. Deze keer werd het weer tijd voor deze twee wijnen.

Heb voor de Barolo 350 euro betaald voor 12 en voor de Pantelleria 290 euro per case.
No bad soldiers under a good leader
pi_89830419
Is die Barolo wit of rood?

Ik heb gister bij een proeverij een Barolo van 10 piek geproefd. Dat was niet eens een drama, gewen grote wijn maar nog behoorlijk wat smaak.
Aldus.
  zondag 12 december 2010 @ 13:51:08 #164
238694 Rbhp
sakwadicock
pi_89831522
Rood, Barolo Chinato.
No bad soldiers under a good leader
pi_89836188
Kende het niet. Lijkt wel een soort van Glühwein. Lijkt me erg lekker overigens:

Barolo Chinato
In the Piedmont region, old Barolo wine is used to make an after-dinner digestif known as Barolo Chinato. The bark from the local cinchona tree is steeped in Barolo and then flavored with a variety of ingredients, depending on the producer's unique recipe. Some common ingredients of Barolo Chinato include cinnamon, coriander, iris flowers, mint and vanilla. The result beverage is very aromatic and smooth
Aldus.
  zondag 12 december 2010 @ 16:59:14 #166
238694 Rbhp
sakwadicock
pi_89838206
En elke fles is verschillend omdat de ingredienten anders zijn, er worden ook maar een beperkt aantal flessen geproduceerd per jaar.
No bad soldiers under a good leader
  zondag 12 december 2010 @ 19:35:10 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89843797
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 13:51 schreef Rbhp het volgende:
Rood, Barolo Chinato.
Aha.
Das heel wat anders dan wat ik dacht
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 12 december 2010 @ 20:31:39 #168
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_89846212
Tijdens mijn bezoek aan Chard Farm gister werd me ook verteld door de cellar door manager dat er Rieslings zijn die je met gemak zo'n 25 jaar kunt bewaren...weer wat geleerd, ik was altijd van mening dat ze na zo'n jaar of 6 toch wel minder werden maar hij had het er over dat hij kort geleden nog een Riesling had gehad van 20 jaar oud die nog niet eens aan zijn top was.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_89846405
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 20:31 schreef rechtsedirecte het volgende:
Tijdens mijn bezoek aan Chard Farm gister werd me ook verteld door de cellar door manager dat er Rieslings zijn die je met gemak zo'n 25 jaar kunt bewaren...weer wat geleerd, ik was altijd van mening dat ze na zo'n jaar of 6 toch wel minder werden maar hij had het er over dat hij kort geleden nog een Riesling had gehad van 20 jaar oud die nog niet eens aan zijn top was.
mag je mij vertellen welke, want ik heb ze nog nooit gezien :P

vandaag flesje poully fuisse van Merlin gekocht, voor onder de kerstboom :P

mooie ronde volle fuisse :9

/edit deze dus


[ Bericht 9% gewijzigd door Ferdii op 12-12-2010 20:43:15 ]
hardcoholic
  zondag 12 december 2010 @ 20:41:18 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89846762
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 20:31 schreef rechtsedirecte het volgende:
Tijdens mijn bezoek aan Chard Farm gister werd me ook verteld door de cellar door manager dat er Rieslings zijn die je met gemak zo'n 25 jaar kunt bewaren...weer wat geleerd, ik was altijd van mening dat ze na zo'n jaar of 6 toch wel minder werden maar hij had het er over dat hij kort geleden nog een Riesling had gehad van 20 jaar oud die nog niet eens aan zijn top was.
Ik heb in NZ ook flink wat Rieslings gedronken, maar ze maken er in NZ nooit schuimwijn van, en dat vind ik nu juist de lekkerste bewerking van Riesling. Vertelde dat aan een aantal wijnboeren die daar idd wel wat in zagen.
Ook op het idee van trester of pomance (Grappa is bv een trester) waren ze nog niet gekomen, hun vertellende dat het in Europa ondertussen een trend aan het worden is en er steeds betere kwaliteit komt uit italie de laatste 10 jaar zag ik ze begonnen na te denken.
Een Trester of Pomace is de resten van het wijnmaken (schillen, pitten) waar een rest alcohol in zit te branden en dat in houten vaten laten rijpen.
Dan krijg je een, als je het goed maakt, erg lekkere sterke drank. Tresterbrand (Duitsland), Grappa (Italie) en Marc (Frankrijk) zijn intussen van een niveau wat de beste cognacs naar de kroon steekt. Persoonlijk drink ik het liever dan Cognac.
Als jij nog een markt zoekt, dan zou ik me daar eens in verdiepen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 12 december 2010 @ 20:43:34 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89846881
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 20:35 schreef Ferdii het volgende:

[..]

mag je mij vertellen welke, want ik heb ze nog nooit gezien :P

vandaag flesje poully fuisse van Merlin gekocht, voor onder de kerstboom :P

mooie ronde volle fuisse :9
Pouilly-Fuissé bedoel je denk ik?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89849627
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 20:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pouilly-Fuissé bedoel je denk ik?
typotje ja :P
hardcoholic
  maandag 13 december 2010 @ 17:02:01 #173
238694 Rbhp
sakwadicock
pi_89879886
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Aha.
Das heel wat anders dan wat ik dacht
My bad, had wat duidelijker moeten zijn. Gisteren nog wat wijn gehaald, vertel er later over.
No bad soldiers under a good leader
pi_89882673
Barolo (met Barbaresco) is imo de beste italiaanse wijn die er is en dan maken ze er een veredelde gluhwein van? Neem dan gewoon de restanten nebbiolo druiven en brouw daar een prutje van. Het zal vast wel goed smaken, maar het klinkt als de truffel hamburger van Bouloud.
  maandag 13 december 2010 @ 18:40:18 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89883412
quote:
5s.gif Op maandag 13 december 2010 18:20 schreef devzero het volgende:
Barolo (met Barbaresco) is imo de beste italiaanse wijn die er is en dan maken ze er een veredelde gluhwein van? Neem dan gewoon de restanten nebbiolo druiven en brouw daar een prutje van. Het zal vast wel goed smaken, maar het klinkt als de truffel hamburger van Bouloud.
Het (Barolo) is een streek waar de beste Italiaanse wijn vandaan komt, maar dat betekend niet dat er geen mindere wijn vandaan komt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89886666
Ja, maar dat wordt dan als 'generic' piedmont wijn verkocht. Het kan dat dit van mindere jaren wordt gemaakt. Ach, als mensen het lekker vinden en er een flinke prijs voor willen betalen, wie ben ik dan om daar kritiek op te leveren.
  maandag 13 december 2010 @ 19:54:14 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89887119
quote:
7s.gif Op maandag 13 december 2010 19:45 schreef devzero het volgende:
Ja, maar dat wordt dan als 'generic' piedmont wijn verkocht. Het kan dat dit van mindere jaren wordt gemaakt. Ach, als mensen het lekker vinden en er een flinke prijs voor willen betalen, wie ben ik dan om daar kritiek op te leveren.
trouwens niets mis met een goed glas gluhwein, denk dat ik mezelf er eentje ga maken van een goede rode wijn, met een scheut grand marnier erin.
Gluhwein heeft een slechte naam door al het bocht wat er op kerstmarkten wordt verkocht, maar na net een half uur door de sneeuw te hebben gelopen heb ik er zowaar trek in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89887288
Barolo Chinato heeft wel een DOCG stempel, dus rommel is het niet. Het is ook heel wat anders dan Glühwein.
Aldus.
pi_89887314
En er is niets mis met een glas glühwein inderdaad.
Aldus.
  maandag 13 december 2010 @ 20:04:45 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89887764
quote:
14s.gif Op maandag 13 december 2010 19:57 schreef Z het volgende:
En er is niets mis met een glas glühwein inderdaad.
Maak er eentje van Rioja Epulum - Gran Reserva 2002 (de minste rode wijn die ik in huis heb) stokje kaneel erin, paar suikerklontjes en een scheut grand marnier.
Hips
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89898250
Misschien dat ik nog nooit goede Gluhwein heb gehad, tijd om eens een recept op te zoeken. Tenslotte zijn de citroenen aan de boom in mijn tuin net rijp, dus daar moet ook wat mee gedaan worden :)
  vrijdag 17 december 2010 @ 09:02:25 #182
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_90031592
Te Mata Bullnose Syrah 2004
almost heaven....woorden schieten me bijna te kort om deze wijn te beschrijven, absoluut top en puur, puur genieten.
een paar maanden terug gekocht vanwege het bezoek van mijn broer die ook een goed glas wijn kan waarderen en elke dollar waard die ik er voor betaald heb.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_90031968
Wij hebben gisteren onze laatste Oude Wellington shiraz 2005 opgedronken, die was ook heerlijk op dronk inmiddels. Jammer dattie niet meer te krijgen is.. :{

Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  vrijdag 17 december 2010 @ 09:33:08 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90032059
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 december 2010 09:28 schreef fruityloop het volgende:
Wij hebben gisteren onze laatste Oude Wellington shiraz 2005 opgedronken, die was ook heerlijk op dronk inmiddels. Jammer dattie niet meer te krijgen is.. :{

[ afbeelding ]
In ZA nog te bestellen
http://www.shopmania.co.z(...)-of-12~p-577376.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90043163
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 december 2010 09:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In ZA nog te bestellen
http://www.shopmania.co.z(...)-of-12~p-577376.html
Ik zag het ja, maar het is ook leuk om eens wat anders te kopen. (wat niet zover weg hoeft te komen)
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  vrijdag 17 december 2010 @ 14:21:01 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90043264
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 december 2010 14:18 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Ik zag het ja, maar het is ook leuk om eens wat anders te kopen. (wat niet zover weg hoeft te komen)
euh, die vorige oude wellington kwam ook uit ZA?
Maar als je eens NL witte wijn wilt drinken
http://www.domeinhoftedieren.nl/
Aardige vent, lekkere wijnen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90043472
:Y
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 december 2010 14:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

euh, die vorige oude wellington kwam ook uit ZA?
Maar als je eens NL witte wijn wilt drinken
http://www.domeinhoftedieren.nl/
Aardige vent, lekkere wijnen
Jawel, maar die kochten we bij een lokale wijnhandel hier in Nederland, niet zelf bij de wijngaard in Zuid Afrika. Klinkt lekker die witte wijn, zal eens kijken. En nog 1 a 2 jaar, en de wijngaard van mijn nicht in Egypte (Friesland, niet in het midden oosten) is operationeel, dus dan hebben we familiewijnen.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  zaterdag 18 december 2010 @ 08:48:31 #188
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_90077855


quote:
This wine is a deep ruby, almost purple in colour with a layered fragrant nose redolent of ripe plum and cassis with lifted vanilla, cedar and tabacco notes.

The palate has a rich velvet texture with excellent structure, ripe black fruits and cassis flavours with a long full finish. Great cellaring potential, for up to 10 years.
na de heerlijke syrah van gisteravond kon het vanavond alleen maar minder, maar met deze wijn werden we niet gelukkig niet teleurgesteld..prima wijn met een prachtige volle smaak.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_90112705

Ik ben niet zo'n hele grote fan van zoete witte wijnen, maar ik zeg geen nee tegen een mooie gebalanceerde duitse riesling of zoals vanavond deze sauternes als afsluiter van een maaltijd. Godendrank. (ik had de 2007 en niet de 2006 van het plaatje).

Met een winkelwaarde van $25 voor een 375ml fles kun je je afvragen of het waard is, maar ik zeg van wel.
pi_90137153
quote:
17s.gif Op zondag 19 december 2010 04:13 schreef devzero het volgende:
[ afbeelding ]
Ik ben niet zo'n hele grote fan van zoete witte wijnen, maar ik zeg geen nee tegen een mooie gebalanceerde duitse riesling of zoals vanavond deze sauternes als afsluiter van een maaltijd. Godendrank. (ik had de 2007 en niet de 2006 van het plaatje).

Met een winkelwaarde van $25 voor een 375ml fles kun je je afvragen of het waard is, maar ik zeg van wel.
probeer eens deze riesling te krijgen, is zeer mooi :) Op dit moment een van de tophuizen in duitsland. Deze riesling heeft tijdje geleden meegedaan met een wedstrijd in de elzas. gelukkig niet in de prijzen gevallen, anders was hij zeker richting de 40 euro gegaan. Nu nog beperkt te koop bij de makro voor ong. 12 euro. Is trouwens niet erg zoet, heel licht iets



verder zijn sauternes vaak leuke dessert wijnen. Probeer eens een chateau d'yquem :P
hardcoholic
pi_90142093
Feinherb heet dat, half zoet of beetje gekruid. Ik vind die zoete wijnen niet zo lekker (dessertwijnen wel), geef mij maar een droge Riesling. Als er op een fles wijn staat dat hij een prijs gewonnen heeft, laat ik hem meestal staan er zijn zoveel concours en er worden zoveel prijzen uitgedeeld ...
Aldus.
pi_90167720
Hoi kenners! Ik weet niets van wijn, dus ik zou heel graag tips van jullie willen krijgen voor bij deze twee gerechten (voor elk gerecht een andere wijn graag :)):

- Groene (waterkers-)poffertjes met gerookte wilde zalm en crème fraîche

- Taartje van zelfgemaakt bladerdeeg met cantherellen, ricotta, gruyere en een dot verse kervel en veldsla, en wat vijgen-balsamicostroop.

Alvast bedankt! O+

[ Bericht 13% gewijzigd door minilot op 20-12-2010 11:32:26 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_90167989
Wat dacht je van een Italiaanse Pinot Grigio? Die is niet al te vet/zwaar zoals sommige Chardonnay's dat wel kunnen zijn icm zalm.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_90168947
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 11:28 schreef fruityloop het volgende:
Wat dacht je van een Italiaanse Pinot Grigio? Die is niet al te vet/zwaar zoals sommige Chardonnay's dat wel kunnen zijn icm zalm.
Staat genoteerd! Dank!
Let me see you stripped down to the bone
pi_90171301
Mogen we mee eten?
Voor:
Dit is een uitstekende Pinot Grigio:
http://www.snooth.com/wine/alois-lageder-pinot-grigio-2007/
En Alois Lagerder maakt ook een heerlijk Cabernet die het prima zou doen bij je hoofd gerecht denk ik.
Aldus.
pi_90186449
Welke wijn te drinken bij tiramisu? Liefst iets onder de ¤15.
pi_90186725
waar kan ik ijswijn kopen?
pi_90186981
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 17:31 schreef MrRhodes het volgende:
waar kan ik ijswijn kopen?
Een beetje slijter heeft dat wel. Alles onder de 15/20 euro moet je wantrouwen.
Aldus.
pi_90187037
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 17:31 schreef MrRhodes het volgende:
waar kan ik ijswijn kopen?
De sligro heeft het sowieso, daar heb ik het ook eens gehaald.
pi_90187097
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 17:24 schreef FigureBirdStars het volgende:
Welke wijn te drinken bij tiramisu? Liefst iets onder de ¤15.
http://www.bythegrape.com/tiramisu

Een goede Moscato Dásti hoeft niet duur te zijn.
Aldus.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')