abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_88737873
Er is 21 november een wijnveiling bij Glerum in Amsterdam. Ik ben er wel eens bij een geweest. Leuk, je kan er ook wijnen proeven en er zijn zeer veel verschillende lots, voor ieder wat wils.

http://www.glerum.nl/veiling_details.php?id=208&lang=nl
Aldus.
  maandag 15 november 2010 @ 18:29:06 #52
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_88747074
quote:
14s.gif Op maandag 15 november 2010 14:30 schreef Z het volgende:
Er is 21 november een wijnveiling bij Glerum in Amsterdam. Ik ben er wel eens bij een geweest. Leuk, je kan er ook wijnen proeven en er zijn zeer veel verschillende lots, voor ieder wat wils.

http://www.glerum.nl/veiling_details.php?id=208&lang=nl
Dank je wel Z, dit zijn de posts waarop ik, naast de wijn reviews, op gehoopt had in dit topic,
ditjes en datjes op wijngebied.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_89021069
leuk programma om te kijken, zondag middag (rond 5 uur geloof ik) op rtl 4, wereldwijnen.

Worden diverse leuke wijnen enzo besproken :)

Zijn al 4 afleveringen geweest, terug te zien via rtl gemist :)
hardcoholic
pi_89066830
D
quote:
14s.gif Op zondag 14 november 2010 01:32 schreef devzero het volgende:

[..]



Ik ken zijn blog, een beetje te schreeuwerig maar wel informatief. Ik bestel af en toe bij http://garagistewine.com/ (hebben maar 1 aanbieding per dag maar wel heel interessante wijnen van kleine wijnboeren die ze vaak zelf importeren), verder heb ik een (klein) lijstje van online shops waar ik wel eens bestel. Probleem is dat ik in Florida woon en ik dus maar een beperkt aantal maanden kan (wil) bestellen om 'gekookte' wijn te voorkomen.
Dit lijkt me ook wel wat als Amerikaan:
http://www.lot18.com/

Ik heb nog wel een invite mocht je geïnteresseerd zijn.
Aldus.
pi_89081468
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 november 2010 20:31 schreef Z het volgende:
Dit lijkt me ook wel wat als Amerikaannederlander in amerika:
http://www.lot18.com/

Ik heb nog wel een invite mocht je geïnteresseerd zijn.
Invites waren makkelijk te vinden via google ;) Bedankt voor de tip, ik heb me net geregistreerd en ga eens rustig kijken wat ze hebben.
pi_89230215
even een bumpje met de nieuwe Makro wijnfolder, loopt tot de kerstdagen :9

http://epub02cdn.publitas.nl/Makro_NL/51/magazine.html

Zitten erg leuke wijnen tussen O+
hardcoholic
pi_89242774
Waar ik nu wel benieuw naar ben is met wat voor soort eten men hier hun wijn combineert. Vanavond krijgen we vrienden over en omdat we net thanksgiving hebben gehad wordt het iets simpels: een quiche met mushrooms en sausage. Omdat het niet erg sterk gekruid is, dus ook een wat minder sterke wijn en omdat 1 van de gasten italiaans is, heb ik gekozen voor een eenvoudige 2007 rosso di montalcino (het "kleine" broertje van de brunello). De grote vraagt blijft, decanteren of niet?
  zondag 28 november 2010 @ 08:44:49 #58
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_89248801
quote:
3s.gif Op zaterdag 27 november 2010 23:54 schreef devzero het volgende:
Waar ik nu wel benieuw naar ben is met wat voor soort eten men hier hun wijn combineert. Vanavond krijgen we vrienden over en omdat we net thanksgiving hebben gehad wordt het iets simpels: een quiche met mushrooms en sausage. Omdat het niet erg sterk gekruid is, dus ook een wat minder sterke wijn en omdat 1 van de gasten italiaans is, heb ik gekozen voor een eenvoudige 2007 rosso di montalcino (het "kleine" broertje van de brunello). De grote vraagt blijft, decanteren of niet?
Ik zie zelf het nut van decanteren niet meer in, tegenwoordig is decanteren door moderne bereidingstechnieken niet meer nodig en ik kan ook niet zeggen dat het de smaak ten goede komt.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_89251418
quote:
3s.gif Op zaterdag 27 november 2010 23:54 schreef devzero het volgende:
Waar ik nu wel benieuw naar ben is met wat voor soort eten men hier hun wijn combineert. Vanavond krijgen we vrienden over en omdat we net thanksgiving hebben gehad wordt het iets simpels: een quiche met mushrooms en sausage. Omdat het niet erg sterk gekruid is, dus ook een wat minder sterke wijn en omdat 1 van de gasten italiaans is, heb ik gekozen voor een eenvoudige 2007 rosso di montalcino (het "kleine" broertje van de brunello). De grote vraagt blijft, decanteren of niet?
Ik zou alleen decanteren bij de duurdere stevige wijnen, om er wat meer lucht bij te laten. Bv een goede barolo oid. Heb het dan wel over wijnen van meer dan 25 euro

In die makro folder staat trouwens een brunello voor 10 euro. Ben erg benieuwd wat dat kan zijn :D
hardcoholic
pi_89256177
Ik decanteer alleen wijnen waarvan ze bij de slijterij zeggen dat dit dient te gebeuren. En heel soms als ik het vermoeden heb dat de wijn wel wat tijd kan gebruiken.

Wat betreft wijn matchen met eten. Dat doe ik meestal op de gok maar ik weet best wel wat van wijn dus meestal is het een goede gok. Heel soms gaat het mis.
Aldus.
  zondag 28 november 2010 @ 14:30:54 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89256271
quote:
2s.gif Op zondag 28 november 2010 14:28 schreef Z het volgende:
Ik decanteer alleen wijnen waarvan ze bij de slijterij zeggen dat dit dient te gebeuren. En heel soms als ik het vermoeden heb dat de wijn wel wat tijd kan gebruiken.

Wat betreft wijn matchen met eten. Dat doe ik meestal op de gok maar ik weet best wel wat van wijn dus meestal is het een goede gok. Heel soms gaat het mis.
Wijn goed matchen bij het eten is best een vak, daarom is het zo een genot in de betere restaurants, (nou ja beter, zeg maar de top restaurants) als je een wijnarangement neemt bij je menu en alle wijnen passen perfect bij het eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89256623
Dat is een feest inderdaad.

Je kan ook een Yquem kopen bij de Makro! Nog steeds 100 piek
Aldus.
pi_89262979
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 08:44 schreef rechtsedirecte het volgende:
Ik zie zelf het nut van decanteren niet meer in, tegenwoordig is decanteren door moderne bereidingstechnieken niet meer nodig en ik kan ook niet zeggen dat het de smaak ten goede komt.
Ik koop nog wel eens "ongefilterde" organische wijnen en dan is het wel handig. Maar ik decanteer voornamenlijk om de wijn wat meer te laten ademen ipv 5 uur voor de maaltijd te hoeven openen. Niet iedere wijn is geschikt en sommige wijnen kunnen inderdaad achteruit gaan door decantere, maar ik ben het niet met je eens dat het helemaal niet meer nodig is.
pi_89263176
quote:
2s.gif Op zondag 28 november 2010 14:28 schreef Z het volgende:
Wat betreft wijn matchen met eten. Dat doe ik meestal op de gok maar ik weet best wel wat van wijn dus meestal is het een goede gok. Heel soms gaat het mis.
Ik dus meestal ook. Ik probeer me in te denken hoe het eten gaat smaken en wat daar het best bij zou passen; dus geen amarone bij een slavink. Aan de andere kant drinken we door de weeks geen volledige fles bij het eten, dus dan heb je meerdere dagen om bij 1 fles te pairen.
  zondag 28 november 2010 @ 21:14:23 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89272688
Zit aan een fles Stoneleigh Marlborough sauvignon blanc



Niet echt wat ik zocht maar een lekkere wijn.

Heb vorige week een doosje Gelderse Gloed gekocht bij Domein Hof te Dieren
Erg lekker, als je de 2007 nog kan krijgen. De latere jaren zijn minder uitgesproken van smaak omdat de klanten de sterke groene kruisbessen gemaaid gras/brandnetel smaak niet lekker vonden. Jammer, want dit was in mijn optiek zijn beste wijn. Aanrader trouwens als je in de buurt van Dieren bent. http://www.domeinhoftedieren.nl/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 november 2010 @ 23:10:28 #66
119091 Glesse
Nachtbakker
pi_89280062
quote:
1s.gif Op woensdag 10 november 2010 14:56 schreef Ferdii het volgende:

Probeer eens een fles Villa Maria Sauv. Blanc reserve te bemachtigen. Erg mooie fles wijn :)
Kost rond de 14 euro in Nederland

Die heb ik toevalig pas bij een etentje geserveerd en is de reden dat mijn interesse in dit topic gewekt werd...
Ben ook een wijnamateur. Zo een beginneling zelfs, dat ik nog veel te weinig omfiets via de wijnwinkel in plaats van naar de Appie te gaan. Mijn ouders vinden de keuzes die ik voor ze maak bij de wijnhandel wel altijd erg goed, dus wie weet schuilt er talent in me :-P

Ohja, de lekkerste witte wijn tot nu toe:
TOKARA Director's Reserve White 2008


[ Bericht 15% gewijzigd door Glesse op 28-11-2010 23:34:15 ]
  maandag 29 november 2010 @ 19:29:17 #67
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_89310774
De lekkere wegdrinkwijnen :9 , ik koop vaak Barefoot uit Californie. Erg prima te drinken wijn voor de prijs (anderhalve liter voor zo'n $10)



Af en toe geven we wat meer uit aan een Michigan wijn.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_89317560
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Zit aan een fles Stoneleigh Marlborough sauvignon blanc
Ik heb nog een pinot noir uit Marlborough liggen. Eerlijk gezegd weet ik bar weinig van new zeeland wijnen.

quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 19:29 schreef popolon het volgende:
Af en toe geven we wat meer uit aan een Michigan wijn.
Als ik ergens niet had verwacht dat ze wijnen maken dan is het wel Michigan. Maar goed, als er 1 staat is die niet geschikt is voor wijnbouw dan is het wel Florida (veel te vochtig), alleen wat Muscadine wat enorme zoete wijn oplevert.
  dinsdag 30 november 2010 @ 02:53:11 #69
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_89329950
quote:
7s.gif Op maandag 29 november 2010 21:22 schreef devzero het volgende:

[..]

Ik heb nog een pinot noir uit Marlborough liggen. Eerlijk gezegd weet ik bar weinig van new zeeland wijnen.

Pinot Noir uit Marlborough zijn niet de beste Pinots verkrijgbaar in NZ, hiervoor moet je mijns inzien toch echt een Central Otago Pinot hebben, maar verder niets verkeerd mee.

Echter voor een perfecte witte wijn moet je zeker in Marlborough zijn, dit gebied is punching above its weight wat betreft witte wijn wereldwijd.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  dinsdag 30 november 2010 @ 02:58:41 #70
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_89329973
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:

Heb vorige week een doosje Gelderse Gloed gekocht bij Domein Hof te Dieren
Erg lekker, als je de 2007 nog kan krijgen. De latere jaren zijn minder uitgesproken van smaak omdat de klanten de sterke groene kruisbessen gemaaid gras/brandnetel smaak niet lekker vonden. Jammer, want dit was in mijn optiek zijn beste wijn. Aanrader trouwens als je in de buurt van Dieren bent. http://www.domeinhoftedieren.nl/
Als ik weer eens in NL ben moeten we toch maar eens op een wijn strooptocht Piet :)
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_89330022
Koop alle wijn bij de Lidl en je zit altijd goed.
Volstaat het niet te zien dat een tuin mooi is zonder ook te moeten geloven dat er ook nog feeën in wonen?
  dinsdag 30 november 2010 @ 04:15:25 #72
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_89330304
net online besteld online, voor bij de kerstmaaltijd (alhoewel dit een zwak excuus is, ik heb genoeg wijn liggen om een paar kerstdagen achter elkaar te vieren.., maar ben nu eenmaal en sucker for bargains, van 20 euro voor 10 euro omgerekend)

dit is wat de website er over zegt:
quote:
This wine is a deep ruby, almost purple in colour with a layered fragrant nose redolent of ripe plum and cassis with lifted vanilla, cedar and tabacco notes.
The palate has a rich velvet texture with excellent structure, ripe black fruits and cassis flavours with a long full finish. Great cellaring potential, for up to 10 years.
vooral het feit dat deze wijn bewaard spreekt me aan, gewoon een paar jaar laten liggen en als je hem dan open.... O+
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_89331778
Als je in algemene termen spreekt over witte wijn uit NZ ben ik het niet eens met de uitspraak 'punching above its weight'. Ook niet als ze uit Marlborough komen. De wijnen zijn gehyped en dat doet de wijn geen goed. Er zullen vast fantastische producenten tussen zitten maar over het algemeen vind ik de wijnen overdreven van smaak en weinig subtiel of gewoon niet lekken. Dat is nog meer het geval met Australische wijnen. Die Villa Maria reserve is daar volgens mij het bewijs van, op papier een uitstekende producent maar de wijn valt gewoon tegen.
Aldus.
  dinsdag 30 november 2010 @ 09:08:50 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89331893
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 november 2010 09:03 schreef Z het volgende:
Als je in algemene termen spreekt over witte wijn uit NZ ben ik het niet eens met de uitspraak 'punching above its weight'. Ook niet als ze uit Marlborough komen. De wijnen zijn gehyped en dat doet de wijn geen goed. Er zullen vast fantastische producenten tussen zitten maar over het algemeen vind ik de wijnen overdreven van smaak en weinig subtiel of gewoon niet lekken. Dat is nog meer het geval met Australische wijnen. Die Villa Maria reserve is daar volgens mij het bewijs van, op papier een uitstekende producent maar de wijn valt gewoon tegen.
Als er iets overgewaardeerd wordt is het Frankrijk als wijnland.
Ja, er komen echt geweldige wijnen vandaan, maar het gros is bagger
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89332347
Het geldt natuurlijk een beetje voor elk bekend wijnland.
Aldus.
pi_89349012
Het feit dat hele landen op een hoop worden gegooid vind ik wel erg generaliserend. "Frankrijk als wijnland", alsof er geen verschil is tussen wijnen uit de Loire, Alsace of de Languadoc. Mijn probleem met veel 'new world' wijnen is dat eikenhout vaak als panacee wordt gebruikt en je te veel een eenheidsworst krijgt met "vanille, kersen, rood fruit en krachtige bite". Gelukkig zijn er uitzonderingen. Mijn probleem met een hoop 'old world' wijnen is dat veel mensen dat juist lekker vinden en men daarom dat zelfde concept is gaan toepassen. Maar goed, dit is fok en discussies gaan vaak alleen over uitersten.
  dinsdag 30 november 2010 @ 19:08:16 #77
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_89353449
Iemand bekend met dit product?
Het is een spuitbusje met argon (een edel gas) wat je in een aangebroken fles wijn spuit om hem zo langdurig te kunnen bewaren.
Ik heb het net besteld om het eens te proberen.
Mijn vrouw drinkt sowieso weinig alcohol en heeft niet altijd zin in een glas wijn, maar om nu op een doordeweekse dag een fles alleen op te drinken vind ik ook weer iets te...
Mijn stelregel is dat als ik een glas wijn drink ik ook iets lekkers wil hebben en koop dan ook nagenoeg alleen wijnen uit het iets duurdere (soms niet altijd beter... maar ja ik ben dan ook een liefhebber en geen connaisseur ;) ) sigment en vind het daarom zonde om een halve fles wijn door de gootsteen te kieperen.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  dinsdag 30 november 2010 @ 19:14:31 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89353664
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 19:08 schreef rechtsedirecte het volgende:
Iemand bekend met dit product?
Het is een spuitbusje met argon (een edel gas) wat je in een aangebroken fles wijn spuit om hem zo langdurig te kunnen bewaren.
Ik heb het net besteld om het eens te proberen.
Mijn vrouw drinkt sowieso weinig alcohol en heeft niet altijd zin in een glas wijn, maar om nu op een doordeweekse dag een fles alleen op te drinken vind ik ook weer iets te...
Mijn stelregel is dat als ik een glas wijn drink ik ook iets lekkers wil hebben en koop dan ook nagenoeg alleen wijnen uit het iets duurdere (soms niet altijd beter... maar ja ik ben dan ook een liefhebber en geen connaisseur ;) ) sigment en vind het daarom zonde om een halve fles wijn door de gootsteen te kieperen.
Je zou ook koolzuur of stikstof kunnen gebruiken, het gaat erom dat de zuurstof verdreven wordt uit de fles.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89356496
Ik heb een vacuum pompje, wat op zich ook prima werkt. Met gas krijg je meer zuurstof uit de fles, maar om te bewaren voor de volgende dag voldoet het. Zolang je de fles maar goed bewaard (dus niet te warm) denk ik dat het niet zo heel veel uitmaakt.
pi_89358462
Ben er wel benieuwd naar of het werkt? Je hebt in restaurants wel eens van de apparaten waarmee ze meerdere flessen op stikstof zetten, zo kan je vaak voor een redelijke prijs goede wijnen drinken. In Amsterdam hebben ze zo'n ding in Bodega Brasserie Keyzer.

Hier hadden ze er ook een muur vol (de 'Bordeauxtheque' in Lafayette in Parijs).

http://www.sudouest.fr/20(...)rdeaux-86043-788.php
Aldus.
pi_89358588
Jaren geleden, toen ik nog een pubertje met een zaterdagbaantje bij een wijnhandel was, toen had ik ook zo'n stikstofbusje. Werkte goed ja.
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 november 2010 20:11 schreef devzero het volgende:
Ik heb een vacuum pompje, wat op zich ook prima werkt. Met gas krijg je meer zuurstof uit de fles, maar om te bewaren voor de volgende dag voldoet het. Zolang je de fles maar goed bewaard (dus niet te warm) denk ik dat het niet zo heel veel uitmaakt.
Stikstof is zwaarder dan zuurstof dus een klein laagje sluit heel de wijn luchtdicht af. Je kan het dan veel langer bewaren dan met een pompje.
niet de vervaarlijke schaduw
met zijn dikke pens vol pistolen
beiden ingevet als een locomotief onder nul
pi_89359688
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 19:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je zou ook koolzuur of stikstof kunnen gebruiken, het gaat erom dat de zuurstof verdreven wordt uit de fles.
Ik gebruik zelf: http://www.provinum.com/nl/oxxi-wineprotector.html . Werkt echt top om een fles tot zeker 1 week in perfecte staat te houden. Beter dan de optie van Piet. Het gas in dit product is namelijk zwaarder dan zuurstof. Op deze manier blijft er een laagje op de wijn liggen. De kurk hoeft er in principe niet eens op.
  dinsdag 30 november 2010 @ 21:26:45 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89360277
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 21:15 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Ik gebruik zelf: http://www.provinum.com/nl/oxxi-wineprotector.html . Werkt echt top om een fles tot zeker 1 week in perfecte staat te houden. Beter dan de optie van Piet. Het gas in dit product is namelijk zwaarder dan zuurstof. Op deze manier blijft er een laagje op de wijn liggen. De kurk hoeft er in principe niet eens op.
Koolzuur is ook zwaarder dan lucht, maar jammer dat er bij de wineprotector niet bijstaat wat voor een gas ze gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89360482
Thuis en op het werk gebruik ik gewoon het vacuvin systeem. Goed ontluchten, kan het prima een tijd mee :)

Busje gas is mij te duur :P 8 eurie voor 80 keer ontluchten.

net trouwens een fles Yume gehaald. Briljante wijn, had de laatste fles, komen er ook waarschijnelijk niet meer aan dit jaar :P

Extra van genieten dus :+
hardcoholic
pi_89360936
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 04:15 schreef rechtsedirecte het volgende:
net online besteld online, voor bij de kerstmaaltijd (alhoewel dit een zwak excuus is, ik heb genoeg wijn liggen om een paar kerstdagen achter elkaar te vieren.., maar ben nu eenmaal en sucker for bargains, van 20 euro voor 10 euro omgerekend)
[ afbeelding ]
dit is wat de website er over zegt:

[..]

vooral het feit dat deze wijn bewaard spreekt me aan, gewoon een paar jaar laten liggen en als je hem dan open.... O+
Als je een leuke bewaarwijn wilt, koop een pesquera, crianza of reserva. (15 om 22 euro ongeveer)

kunnen een jaar of 20 mee, zonder problemen :9
hardcoholic
  woensdag 1 december 2010 @ 06:35:13 #86
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_89372479
vandaag de eerste sales rep. over de vloer gehad met een kerstgeschenk....oogst van vandaag:

alleen 2009 i.p.v. 2008
2 flessen, niet slecht..
dit is wat de maker er over zegt
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  woensdag 1 december 2010 @ 16:45:09 #87
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_89391047
quote:
7s.gif Op maandag 29 november 2010 21:22 schreef devzero het volgende:

Als ik ergens niet had verwacht dat ze wijnen maken dan is het wel Michigan.
Waarom niet? :o Het klimaat in de zomer is prima te doen, ik heb zelf ook wat druiven, meer voor de grap, in de achtertuin.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  Moderator woensdag 1 december 2010 @ 16:48:10 #88
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_89391210
Zo kwam ik er laatst achter dat ze in Canada naast ijswijn ook best aardige gewone wijnen produceren.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_89391499
En in Washington moeten ze er ook wat van kunnen. Nog niet in NL gevonden alleen. Daar vind je alleen Californiërs.
Aldus.
  Moderator woensdag 1 december 2010 @ 17:06:56 #90
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_89392259
quote:
14s.gif Op woensdag 1 december 2010 16:53 schreef Z het volgende:
En in Washington moeten ze er ook wat van kunnen. Nog niet in NL gevonden alleen. Daar vind je alleen Californiërs.
Mijn wijnleverancier hier in Amsterdam (Kerkstraat, nabij Utrechtsestraat) raadt altijd een wijnboer uit Oregon aan als we het over Noord-Amerikaanse wijnen hebben. Nu ben ik natuurlijk weer de naam vergeten. Weet alleen nog dat het een zwart etiket was met witte letters.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_89392688
Zwart etiket, witte letters. Dan vind ik het wel!
:P
Aldus.
  Moderator woensdag 1 december 2010 @ 17:26:27 #92
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_89393143
quote:
10s.gif Op woensdag 1 december 2010 17:16 schreef Z het volgende:
Zwart etiket, witte letters. Dan vind ik het wel!
:P
Ja ja, de volgende keer dat ik in die zaak ben, vraag ik het gewoon weer eens.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_89393987
Iemand de Beaujolais 2010 al uitgeprobeerd?
Heb vanmiddag een fles villages meegenomen maar zit nu te twijfelen tussen een biertje of een wijntje.
pi_89394061
Die witte zuid-afrikaanse wijn in zak/pak van de Hema is ook lekker. En goedkoop.
  woensdag 1 december 2010 @ 19:21:58 #95
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_89397887
quote:
14s.gif Op woensdag 1 december 2010 16:48 schreef UIO_AMS het volgende:
Zo kwam ik er laatst achter dat ze in Canada naast ijswijn ook best aardige gewone wijnen produceren.
Ik heb me laten vertellen dat in het gebied rond St.Catherine (niet ver van de Niagara watervallen) veel wijn geproduceert word.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_89397994
quote:
14s.gif Op woensdag 1 december 2010 17:06 schreef UIO_AMS het volgende:
Mijn wijnleverancier hier in Amsterdam (Kerkstraat, nabij Utrechtsestraat) raadt altijd een wijnboer uit Oregon aan als we het over Noord-Amerikaanse wijnen hebben. Nu ben ik natuurlijk weer de naam vergeten. Weet alleen nog dat het een zwart etiket was met witte letters.
Er komt hele goede wijn uit Oregon imo; het klimaat is wat gematigder als California waar heel veel "fruitbommen" vandaan komen.
pi_89398188
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 16:45 schreef popolon het volgende:
Waarom niet? :o Het klimaat in de zomer is prima te doen, ik heb zelf ook wat druiven, meer voor de grap, in de achtertuin.
Tsja, ik leef nog steeds met de gedachte dat jullie op de noordpool wonen, maar ik vergeet altijd dat het best warm kan zijn in jullie zomer.
  woensdag 1 december 2010 @ 23:43:08 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89412871

Gekocht bij de sligro. Las op het etiket klassieke smaken van Kruisbessen, tomatenstelen en citroengras.
Nu, forget it but. Hij is niet vies, maar hij smaakt absoluut niet in die richting
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 december 2010 @ 23:44:13 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89412902
quote:
14s.gif Op woensdag 1 december 2010 16:48 schreef UIO_AMS het volgende:
Zo kwam ik er laatst achter dat ze in Canada naast ijswijn ook best aardige gewone wijnen produceren.
Canadese ijswijn is al een tijdje een tip onder wijnliefhebbers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89412935
Hoe smaakt een tomatensteel? :?
niet de vervaarlijke schaduw
met zijn dikke pens vol pistolen
beiden ingevet als een locomotief onder nul
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')