nee, sorry.quote:Op maandag 1 november 2010 20:20 schreef FutureFairytale het volgende:
lady-wrb houdt niet van appeltaart??
Je appels zien er goed uit, maar je kruimellaag lijkt wat te licht. Heb je wel echt roomboter gebruikt? In margarine zit namelijk een groot deel water en daarmee wordt het nooit zo mooi.quote:Op maandag 1 november 2010 18:38 schreef lady-wrb het volgende:
tadaaaaa
[ afbeelding ]
dit is 'm dan geworden.
en ik hou absoluut niet van appeltaart, maar deze is best lekker
(ik heb er overigens ook rozijnen bijgedaan en onder de appel/rozijnenlaag ligt een laagje amandelspijs verkruimeld)
Uiteraard, ga je gangquote:Op donderdag 4 november 2010 22:52 schreef Nemain het volgende:
Dj, mag ik jouw recept gebruiken om een wedstrijd appeltaart - en aanverwanten te winnen? Indien mogelijk delen we de prijs.
ja, dusquote:Op vrijdag 5 november 2010 02:16 schreef beatrijs het volgende:
tering hier zitten veel koolhydraten in
alleen eiwit willen etenquote:Op vrijdag 5 november 2010 10:33 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zal wel iemand zijn die flink aan de afslankrepen zit, alsof die goed voor je zijn
ik heb vandaag kwark opquote:
Dan moet je hem bij jouw oven lager in de oven doen.quote:Op vrijdag 5 november 2010 14:10 schreef ErkendFokker het volgende:
onderkant is wel heel erg zacht geworden hierkut oven :p en bovenkant iets te krokant
heb draaiende hete lucht oven, zal hem volgende keer op plateau zettenquote:Op vrijdag 5 november 2010 14:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dan moet je hem bij jouw oven lager in de oven doen.
Overigens werkt dit niet bij ovens die alleen een hete lucht stand hebben, dan moet hij juist hoger (omdat de hete lucht uit het midden van de achterkant komt en dus niet de onderkant apart verwarmt).
Natuurlijk wel even een plaatje van het resultaat zo hequote:Op zaterdag 6 november 2010 11:08 schreef Lonaa het volgende:
Met een goed half uurtje zou hij klaar moeten zijn.
Ik heb gewoon een rechthoekige bakplaat, bakpapier er op, koek er op en bakken maarquote:Op zaterdag 6 november 2010 18:39 schreef Lonaa het volgende:
Nou, die ronde vormen..
Rond rooster he..Anders dan wordt ie veel kleiner, als je hem rechthoekig maakt. En dat wil je natuurlijk niet.
Ziet er heerlijk uit!quote:Op zondag 7 november 2010 12:19 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]
Dit is die van mij van gisteren, toch ook maar eens een ronde gemaakt
quote:Op donderdag 4 november 2010 22:52 schreef Nemain het volgende:
Dj, mag ik jouw recept gebruiken om een wedstrijd appeltaart - en aanverwanten te winnen? Indien mogelijk delen we de prijs.
Ennn we hebben een winnaar!quote:
dat werd na een paar weken te standaard, net als speculaasquote:Op woensdag 24 november 2010 10:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Leuk dat hij nog steeds gebakken wordt.
Momenteel bak ik veel kruidnoten, ook erg lekker
Sinterklaas is nog niet geweest dus tot die tijd kruidnoten. Heb het recept nu aardig te pakkenquote:Op woensdag 24 november 2010 10:48 schreef The_Hives het volgende:
[..]
dat werd na een paar weken te standaard, net als speculaas
Heb je daar ook een recept van?quote:Op woensdag 24 november 2010 10:53 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Sinterklaas is nog niet geweest dus tot die tijd kruidnoten. Heb het recept nu aardig te pakken![]()
Daarna over naar de kerstkransjes en appeltaarten met sinaasappel en kardemom
Die moet ik dan na sinterklaas nog eens maken, want ik gebruik niet echt standaard recepten, het is gewoon wat aanklooien tot het lekker isquote:Op woensdag 24 november 2010 11:03 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Heb je daar ook een recept van?
Dat had sowieso niet gehoeven, jij hebt de koek gemaaktquote:Op woensdag 24 november 2010 11:38 schreef Nemain het volgende:
Mijn prijs:
[ afbeelding ]
(Ik denk niet dat we hem kunnen delen, dj)
ja hoor, eergisteren nog.quote:Op woensdag 24 november 2010 10:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Leuk dat hij nog steeds gebakken wordt.
Momenteel bak ik veel kruidnoten, ook erg lekker
Recept is inderdaad goed en ook zeer simpel, 10 minuutjes wat snijden en mengen en je bent alweer klaarquote:Op woensdag 24 november 2010 16:41 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ja hoor, eergisteren nog.
ik strooi alleen als extra wat amandelspijs en rozijnen op de bodem maar voor de rest
handhaaf ik jouw recept.
ik heb nu al 5 aanvragen voor het recept en iedereen is wild enthousiast, dus nogmaals bedankt voor het zo eenvoudige maar geweldige recept
Nee hoor, ik had gewoon vrij zure jonagolds en 2 eetlepels suiker - het is vooral het deeg dat ik te zoet vind. Maar dat geeft niet, ik denk niet dat de crunch zoveel verandert als je meer bloem+haver gebruikt en iets minder suiker. Tempus docetquote:Op donderdag 25 november 2010 14:02 schreef djkoelkast het volgende:
Te zoet?
Dan heb je verkeerde suiker/verkeerde appels gebruikt of te veel suiker aan de appels zelf toegevoegd.
Ik heb niks met hartige taarten, wordt ook lastig omdat je de droge stof (suiker) mist, dan moet je meer meel toevoegen maar dan mis je denk ik de crunch weer.
geschaafde amandelen had ik nog niet aan gedacht, goede tip. Thanks.quote:Op donderdag 25 november 2010 14:18 schreef djkoelkast het volgende:
Al het kaneel in het recept vervangen voor koekkruiden (kaneel, nootmuskaat, witte peper, kardemom en kruidnagel) en je hebt een speculaasversie. Geschaafde amandelen of amandelspijs (zoals anderen hier al hebben vermeld) doen het dan ook erg goed.
de bovenste korst is die bij jou ook redelijk krokant, want bij mij was hij erg bros....quote:Op zondag 7 november 2010 12:19 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]
Dit is die van mij van gisteren, toch ook maar eens een ronde gemaakt
Iets korter in een iets hetere oven, dan krijgt de korst ook meer kleur. Wel oppassen, want binnen een paar minuten kan hij verbrand zijn (als je 10 minuten niet oplet is hij bijna zwart).quote:Op donderdag 25 november 2010 19:49 schreef The_Hives het volgende:
[..]
de bovenste korst is die bij jou ook redelijk krokant, want bij mij was hij erg bros....
Ik zet hem inderdaad de laatste 20 minuutjes op 220, gaat de appel aan de oppervlakte karameliseren (heerlijk) en krijg je een erg lekkere knapperige korst. Doe ik trouwens met bijna alle taarten met deeg.quote:Op donderdag 25 november 2010 20:17 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Iets korter in een iets hetere oven, dan krijgt de korst ook meer kleur. Wel oppassen, want binnen een paar minuten kan hij verbrand zijn (als je 10 minuten niet oplet is hij bijna zwart).
Maar met normaal bakpoeder + bloem (= zelfrijzend bakmeel) krijg je dus een minder bros resultaat dan met wijnsteenquote:Op zaterdag 27 november 2010 14:19 schreef _Ophelia_ het volgende:
Voor iedereen die het niet kent: wijnsteenbakpoeder koop je bij de natuurwinkel, en is ook weer prima te vervangen door normaal bakpoeder.
Je moet de bovenkant wel iets aandrukken voor hij de oven in gaat, maar niet te hard. Maar losjes mag hoor, het wordt toch wel lekker brosquote:Op zaterdag 27 november 2010 16:20 schreef LastRequest het volgende:
Die van mij zit in de oven!
Alleen na 40 minuten even gecheckt, en hij ziet er nog ongeveer uit zoals toen ie erin ging.. Qua bovenkant zeg maar. Heel losjes. Hoort zeker niet?
Fijn dat je zo snel reageert, hoopte al zoiets!quote:Op zaterdag 27 november 2010 16:36 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je moet de bovenkant wel iets aandrukken voor hij de oven in gaat, maar niet te hard. Maar losjes mag hoor, het wordt toch wel lekker bros![]()
Als je hem maar goed de tijd geeft om af te koelen straks.
En hij is lekker geworden!quote:Op donderdag 25 november 2010 14:15 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Hmm ik zit te denken aan een speculaas/pepernotige variant voor de sinterklaas..... al moet ik nog steeds de orginele variant uitproberen!Ff keer tijd voor maken.
Ik bewaar hem op een plat bord of iets waar hij op past en dan vershoudfolie er omheen wikkelen.quote:Op zaterdag 27 november 2010 21:28 schreef LastRequest het volgende:
Vraagje! Ik ben nogal een baknoob![]()
Hoe kan ik dat ding het beste bewaren?
Mijne heb ik op een plank gelegd met een theedoek erover (kamertemperatuur), na een week was ie nog steeds lekker. Verbaasde me eigenlijk hoe lang het goed blijft.quote:Op zondag 28 november 2010 01:01 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik bewaar hem op een plat bord of iets waar hij op past en dan vershoudfolie er omheen wikkelen.
Hij wordt vanaf nu elke dag een stukje slapper (doordat het vocht uit de appels in het deeg gaat trekken), maar de bodem blijft krokant. Dus de komende 3-4 dagen is hij nog heel lekker. Ben je van plan hem langer te bewaren: snijd portiestukken af, doe ze in een boterhamzakje en vries ze in.
Haha, hij moest concurreren met een versgebakken gevulde speculaastaartje, na een week om en om was het allemaal opgelostquote:Op maandag 29 november 2010 10:30 schreef Felixa het volgende:
Na een week?![]()
Hoe is het in godesnaam mogelijk dat ie na een week nog niet op is?
Ooooh, dan is het goed.quote:Op maandag 29 november 2010 10:42 schreef After_Dark het volgende:
[..]
Haha, hij moest concurreren met een versgebakken gevulde speculaastaartje, na een week om en om was het allemaal opgelost
Ik vond 'm ook te zoet! Maar 'k ga daar nog eens mee experimenteren. 250 g suiker op 250 g meel is ook wel gewoon vrij veel, natuurlijk.quote:Op maandag 29 november 2010 16:47 schreef LastRequest het volgende:
Hmmm hij is hier toch te zoet bevonden. Ik heb me precies aan het recept gehouden maar hij is niet op gegaan, m'n familie en vrienden vonden hem te zoet. Erg lekker, maar wel te zoet. Als ik een volgende keer minder suiker zou willen gebruiken, dan moet er ook minder nattigheid bij neem ik aan? Heeft iemand een idee waar ik dan het beste in zou kunnen schuiven?
Het kan natuurlijk ook zijn dat m'n appels erg zoet waren, al waren het gewoon Jonagolds.
Ga nou niet m'n recept verkrachten, het is niet te zoetquote:Op dinsdag 30 november 2010 10:52 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ik vond 'm ook te zoet! Maar 'k ga daar nog eens mee experimenteren. 250 g suiker op 250 g meel is ook wel gewoon vrij veel, natuurlijk.
To be continued
Gebruik dan kokosolie, eventueel ontgeurd. Margarine is troep en moet je altijd mijden. Het is een door fabrikanten samengesteld goedje met veel te veel chemische processen en toevoegingen en vooral veel water.quote:Op dinsdag 30 november 2010 10:39 schreef heaven7 het volgende:
Ik wil em vandaag gaan maken maar ik hou absoluut niet van roomboter.. vind die koekjes die je kan kopen bereid met roomboter ronduit vies! Heeft deze koek ook die typische roombotersmaak? Anders ga ik toch voor de margarine namelijk..
Ahwquote:Op dinsdag 30 november 2010 12:02 schreef djkoelkast het volgende:
Ga nou niet m'n recept verkrachten, het is niet te zoet![]()
Neem mijn tips ter harte die ik eerder heb gegeven, meer moet je er niet aan kloten of het wordt iets totaal anders.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |