abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_84580837
Vervolg op:
[Pizza] Zelf pizza maken voor beginner?
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #3
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #4

(ook interessant:)
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza)

Waarom?
Dit is het topic waarin we stoer doen over onze eigengebakken pizza's en tips uitwisselen over het ultieme deeg, het lekkerste beleg en de perfecte baktijd.
Als je het proces een beetje onder de knie hebt dan produceer je voor weinig geld stapels pizza die minstens zo lekker zijn als bij je lokale pizzaboer!

Deeg
We zijn het in de afgelopen topics niet eens geworden over het allerbeste deegrecept, en dat zullen we vermoedelijk ook nooit worden. Een voorbeeld van een door mij veelgebruikt en geslaagd recept:

Ingredienten:
- 350 gram bloem (Liefst 'Tipo 00', dat veel stoere gluten bevat!)
- 2,5 deciliter lauw water
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist (extra lekker met biergist!)

Bereiding:
- Los de suiker op in het water. Roer hier de gist doorheen en laat een kwartiertje borrelen
- Meng ondertussen het bloem met het zout. Voeg hier beetje bij beetje het water met de gist aan toe, totdat je een homogene massa hebt.
- Kneed het deeg minstens tien minuten op een bebloemd aanrecht. Voeg wat bloem toe als je deeg te nat is, of wat water als je deeg te droog is. In het begin zal het een rommeltje zijn, maar na een paar minuten lustig kneden verandert de hoop op je aanrecht vanzelf in prachtig, zacht en elastisch deeg.
- Zet het deeg na het kneden in een afgedekte kom weg op een warme plaats, en laat het een uur of twee rijzen. Het deeg zal meer dan verdubbelen in omvang.
- Als het deeg is gerezen, druk dan de lucht eruit, en kneed het nog een paar keer luchtig door. Verdeel het deeg in twee bolletjes (voor twee grote pizza's) of drie bolletjes (voor drie kleine pizza's).

Je kunt het deeg nu meteen gebruiken, maar veel lekkerder is het om je deegbolletjes nog een dagje afgedekt in je koelkast te leggen. Op die manier kan de smaak zich ontwikkelen en smaakt je pizzabodem een stuk beter!

Bakken!
Het bakken van een pizza gebeurt bij voorkeur razendsnel op een zo loeiheet mogelijke ondergrond. Op die manier schroeit het deeg aan de onderzijde van de pizza knapperig dicht en is de rest van het deeg snel gaar.

Het allerbeste is natuurlijk een echte houtoven, maar daar hebben we helaas lang niet allemaal de ruimte en/of het geld voor.

Een goed en goedkoop alternatief is een elektrische pizza-oventje van Bestron, die in een kwartiertje opwarmt tot 450 graden.

Klik voor meer info

Een pizza bakken in je gewone oven kan natuurlijk ook, en het beste resultaat krijg je door eerst een steen in je oven voor te verwarmen op de hoogste temperatuur en daar dan je pizza op te bakken.
Voor reguliere ovens zijn allerlei dure pizzastenen te koop, maar veel goedkoper is het om bij een willekeurige bouwmarkt of tuinhandel een paar ongelazuurde tegels te halen. Vier stuks passen doorgaans prima bovenop het rooster van je oven.

Foto's uit het vorige topic

MaximusTG
quote:
Op woensdag 21 juli 2010 13:56 schreef MaximusTG het volgende:
Mocht er iemand in geinteresseerd zijn; Heb mn huidige werkwijze even gedocumenteerd. Het is dus een combinatie van het recept van Peter Reinhart, met de wet-kneading techniek van Varasano, met een gewone mixer.

PDFje


Overigens, volgens mij is deze site al eerder genoemd in deze topicreeks, maar dit is wat mij betreft een must-read voor iedere pizza-enthousiast:
http://www.varasanos.com/PizzaRecipe.htm




Nytro




Yvesss


[ Bericht 4% gewijzigd door DrukVout op 28-07-2010 12:04:05 ]
pi_84580960
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 10:54 schreef DrukVout het volgende:
[EDIT] STILL IN PROGRESS :P

Vervolg op:
[Pizza] Zelf pizza maken voor beginner?
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #3
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #4

(ook interessant:)
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza)

Waarom?
Dit is het topic waarin we stoer doen over onze eigengebakken pizza's en tips uitwisselen over het ultieme deeg, het lekkerste beleg en de perfecte baktijd.
Als je het proces een beetje onder de knie hebt dan produceer je voor weinig geld stapels pizza die minstens zo lekker zijn als bij je lokale pizzaboer!

Deeg
We zijn het in de afgelopen topics niet eens geworden over het allerbeste deegrecept, en dat zullen we vermoedelijk ook nooit worden. Een voorbeeld van een door mij veelgebruikt en geslaagd recept:

Ingredienten:
- 350 gram bloem (Liefst 'Tipo 00', dat veel stoere gluten bevat!)
- 2,5 deciliter lauw water
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist (extra lekker met biergist!)

Bereiding:
- Los de suiker op in het water. Roer hier de gist doorheen en laat een kwartiertje borrelen
- Meng ondertussen het bloem met het zout. Voeg hier beetje bij beetje het water met de gist aan toe, totdat je een homogene massa hebt.
- Kneed het deeg minstens tien minuten op een bebloemd aanrecht. Voeg wat bloem toe als je deeg te nat is, of wat water als je deeg te droog is. In het begin zal het een rommeltje zijn, maar na een paar minuten lustig kneden verandert de hoop op je aanrecht vanzelf in prachtig, zacht en elastisch deeg.
- Zet het deeg na het kneden in een afgedekte kom weg op een warme plaats, en laat het een uur of twee rijzen. Het deeg zal meer dan verdubbelen in omvang.
- Als het deeg is gerezen, druk dan de lucht eruit, en kneed het nog een paar keer luchtig door. Verdeel het deeg in twee bolletjes (voor twee grote pizza's) of drie bolletjes (voor drie kleine pizza's).

Je kunt het deeg nu meteen gebruiken, maar veel lekkerder is het om je deegbolletjes nog een dagje afgedekt in je koelkast te leggen. Op die manier kan de smaak zich ontwikkelen en smaakt je pizzabodem een stuk beter!

Bakken!
Het bakken van een pizza gebeurt bij voorkeur razendsnel op een zo loeiheet mogelijke ondergrond. Op die manier schroeit het deeg aan de onderzijde van de pizza knapperig dicht en is de rest van het deeg snel gaar.

Het allerbeste is natuurlijk een echte houtoven, maar daar hebben we helaas lang niet allemaal de ruimte en/of het geld voor.

Een goed en goedkoop alternatief is een elektrische pizza-oventje van Bestron, die in een kwartiertje opwarmt tot 450 graden.
[ afbeelding ]
=92]Klik voor meer info

Een pizza bakken in je gewone oven kan natuurlijk ook, en het beste resultaat krijg je door eerst een steen in je oven voor te verwarmen op de hoogste temperatuur en daar dan je pizza op te bakken.
Voor reguliere ovens zijn allerlei dure pizzastenen te koop, maar veel goedkoper is het om bij een willekeurige bouwmarkt of tuinhandel een paar ongelazuurde tegels te halen. Vier stuks passen doorgaans prima bovenop het rooster van je oven.

Foto's uit het vorige topic
tvp :9
  woensdag 28 juli 2010 @ 10:59:01 #3
311174 FopNegert
Van alle markten thuis.
pi_84580997
pics van je pizza :O
Not a shred of evidence exists in favor of the idea that life is serious
  woensdag 28 juli 2010 @ 11:01:26 #4
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_84581071
Gister nog hier gezocht voor tips, maar kon t topic niet vinden.
Wel een lekkere pizza gemaakt van t deeg dat ik nog in de vriezer had (recept wat hierboven genoemd is).
Verder belegd met tomatensaus / paprika / rode ui / mozzarella / geraspte kaas / basilicumblaadjes en Italiaanse kruiden.

Enig minpunt was dat de paprika en ui niet gaar waren.
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_84581398
Zie trouwens op de plaatjes dat de deeg aardig verbrand is aan een kant, je kan dat oplossen door halverwege van de tijd in de oven je pizza even om te draaien.
  woensdag 28 juli 2010 @ 11:21:55 #6
311211 xynix
Roflcorpse
pi_84581707
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 11:12 schreef Watashiwa het volgende:
Zie trouwens op de plaatjes dat de deeg aardig verbrand is aan een kant, je kan dat oplossen door halverwege van de tijd in de oven je pizza even om te draaien.
Dan gaat het zeker een flink zooitje worden in je oven :P
I never think of the future - it comes soon enough.
pi_84581757
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 11:21 schreef xynix het volgende:

[..]

Dan gaat het zeker een flink zooitje worden in je oven :P
Bedoelde dus 180 graden <- of -> te draaien... :')
  woensdag 28 juli 2010 @ 11:48:17 #8
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_84582668
of in een combi magnetron met draaischijf ;)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_84583725
Om al de 'misverstanden' uit te sluiten, 180 graden om de verticale as.
De bestron en ferrari oventjes hebben idd een soort dood punt in de gloeispiraal.
Eigenlijk moet de redenatie omgekeerd zijn: je draait de pizza een kwartslag of 180 graden
om ook daar bruining te verkrijgen. En ik bedoel geen graden celsius.
  † In Memoriam † woensdag 28 juli 2010 @ 15:46:47 #10
91830 MaximusTG
pi_84591826
Jeuh, mn pizza staat in de startpost :+ ! Heb alweer zin in pizza eigenlijk... Vanavond echter bami..
pi_84592212
Vanavond! :9
pi_84592277
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 10:59 schreef FopNegert het volgende:
pics van je pizza :O
:D
pi_84621200
quote:
Op woensdag 21 juli 2010 13:56 schreef MaximusTG het volgende:
Mocht er iemand in geinteresseerd zijn; Heb mn huidige werkwijze even gedocumenteerd. Het is dus een combinatie van het recept van Peter Reinhart, met de wet-kneading techniek van Varasano, met een gewone mixer.

PDFje


Overigens, volgens mij is deze site al eerder genoemd in deze topicreeks, maar dit is wat mij betreft een must-read voor iedere pizza-enthousiast:
http://www.varasanos.com/PizzaRecipe.htm
Ben nu dat Varasanos aan het lezen.
En is eigenlijk best wel boeiend. Zeker dit:

quote:
Sprinkle a yeast packet into warm water between 105-115 F and put in a teaspoon of sugar to feed it. Wait for it to foam up or 'proof'. Add all your flour to a Kitchen Aid heavy duty mixer, then add the yeast and salt. Now mix until it pulls away from the side of the bowl. Coat with oil and leave in a warm place until it doubles in bulk, about 1-2 hours. Punch down, spread on a peel with some cornmeal to keep it from sticking and put it on the magical pizza stone that will make this taste just like Sally's in your 500F oven.

I assure you, this will not make anything like a real pizza. It's weird - even chefs whose other recipes all come out pretty good, like Emeril, simply pass around more or less this same terrible recipe.
Dat is eigenlijk precies het recept uit "Pizza Eigenwijs" van John Lanzafame (http://www.bol.com/nl/p/n(...)006422101/index.html).
pi_84746781
Is het een pizza? Of is het een quiche, of nog iets anders?
Nou ja, ik heb gisteren een tarte flambee a.k.a. flammekueche gemaakt :9~



met credits voor Coldfeet :W
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 1 augustus 2010 @ 23:20:07 #15
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84755224
Gister weer eens een pizza in elkaar geflanst. Niet heel special, maar het smaakte toch nét iets beter dan normaal. Echt leuk hoe je "kunde" ziet groeien. :P

Volgende keer toch een minuutje langer erin, vond em nu iets te pips.




pi_84786455
Ik wil ook graag zelf pizza's maken. Ben er ook al mee begonnen een tijdje geleden, wat ge-experimenteert e.d. Maar vooral het deeg moet ik nog in orde zien te krijgen.

Ik wil gewoon een pizza zoals je die bij de lokale pizza- en shoarmaboer kan krijgen, maar is dat überhaupt mogelijk?
pi_84792413
Dat moet absoluut mogelijk zijn. Zelfs een probeersel van mij met deeg van gewone patisserie bloem, water en gedroogde supermarkt gist beviel me al redelijk. Topt in ieder geval al gemakkelijk die smerige pizza's die ze altijd bij de shoarmaboer hebben!
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_84806941
Vanavond weer pizza! :D Nu ik mn pizzaoventje nog even te leen heb :D Er gaan iig paprika's op en een salade ernaast, verder staat alles nog open ;)
pi_84847386
Hola, nummer vijf alweer! Tof! :)

Zeg stavromulabeta, lukte dat een beetje - flammkuchen op iets dat eruitziet als een bakplaat in een reguliere oven?
Ik dacht dat het toch wel essentieel was om die op een snoeihete ondergrond in anderhalve minuut gaar te bakken..
Let me see you stripped down to the bone
pi_84864672
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 23:20 schreef Redcoon het volgende:
Gister weer eens een pizza in elkaar geflanst. Niet heel special, maar het smaakte toch nét iets beter dan normaal. Echt leuk hoe je "kunde" ziet groeien. :P

Volgende keer toch een minuutje langer erin, vond em nu iets te pips.


[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dat ziet eruit als de perfecte bodem :9 Welk recept gebruik je voor het deeg en hoe draai je het in elkaar?
  donderdag 5 augustus 2010 @ 12:03:28 #21
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84889069
quote:
Op woensdag 4 augustus 2010 19:36 schreef Soulagement het volgende:

[..]

Dat ziet eruit als de perfecte bodem :9 Welk recept gebruik je voor het deeg en hoe draai je het in elkaar?
Ik gebruik het recept uit de openingspost;

- 350 gram bloem
- 2,5 deciliter lauw water
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist


En ik ben zeer tevreden over het La Tua Farina type bloem van de AH.


Suiker in water oplossen, daarna het gist erbij en ca. 15 minuten laten staan. Ondertussen het zout met het bloem mengen.

Gistwater beetje bij beetje aan het bloem toevoegen, kneed het mengsel op een bebloemd werkblad (of bebloem het deeg, kan allebei) tot het geen kliederboel meer is. Laat je niet door de kliederboel afschrikken, het komt echt goed, doorkneden dus!

Laat het deeg een uurtje op een warme plek rijzen, ik doe dit meestal in een grote, licht ingevette kom met een vochtige theedoek erover.

Wanneer het uur voorbij is kan je meteen de pizza maken, of je laat het nog een paar uur tot een nacht in de koelkast staan, dit geeft de pizza wat meer smaak. (hier verschillen de meningen over)

Het kneden... Ik heb veel geleerd van dit filmpje ;)

Je moet sowieso de deegroller vermijden, je hebt het deeg niet voor niks laten rijzen, je wilt zoveel mogelijk lucht behouden. Een deegroller drukt het er allemaal uit.

Je kan nu van alles en nog wat erop gooien, als je het recept voor saus wilt hebben geef dan maar een gil. ;)


Veel succes en plezier gewenst met het maken van de pizza! :)

[ Bericht 23% gewijzigd door Redcoon op 05-08-2010 14:34:03 ]
pi_84890387
quote:
Op donderdag 5 augustus 2010 12:03 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Ik gebruik het recept uit de openingspost;

- 350 gram bloem
- 2,5 deciliter lauw water
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist

En ik ben zeer tevreden over het La Tua Farina type bloem van de AH.

[ afbeelding ]

Veel succes en plezier gewenst met het maken van de pizza! :)
Dan doe ik toch iets verkeerd :') Ik gebruik ook dat recept en dat type bloem, maar mijn randen zijn nooit zo mooi luchtig (en ik gebruik geen deegroller).
  donderdag 5 augustus 2010 @ 14:39:16 #23
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84894603
Hoe heet wordt je oven? Ik verwarm mijn heteluchtoven 20 a 30 min op 250 graden celcius. Toen ik nog geen pizzasteen had liet ik altijd de bakplaat altijd mee opwarmen. Na het opwarmen wat bakpapier op de plaat en daar de pizza op.

Ongeveer 7 a 8 minuutjes in de oven en klaar is de pizza. (afhankelijk van de temp van de oven)
pi_84895580
quote:
Op donderdag 5 augustus 2010 14:39 schreef Redcoon het volgende:
Hoe heet wordt je oven? Ik verwarm mijn heteluchtoven 20 a 30 min op 250 graden celcius. Toen ik nog geen pizzasteen had liet ik altijd de bakplaat altijd mee opwarmen. Na het opwarmen wat bakpapier op de plaat en daar de pizza op.

Ongeveer 7 a 8 minuutjes in de oven en klaar is de pizza. (afhankelijk van de temp van de oven)
Wij hebben ook een heteluchtoven, die gaat tot 285 graden Celsius. Laat 'm meestal 20 minuten voorverwarmen met de bakplaat er in en dan idd zo'n 8 minuten in de oven. Ik denk dat het ligt aan mijn 'vorm skills' als ik een bodem moet vormen van het deeg. Of ligt het aan de pizzasteen?
  donderdag 5 augustus 2010 @ 19:14:27 #25
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84903952
quote:
Op donderdag 5 augustus 2010 15:02 schreef Soulagement het volgende:

[..]

Wij hebben ook een heteluchtoven, die gaat tot 285 graden Celsius. Laat 'm meestal 20 minuten voorverwarmen met de bakplaat er in en dan idd zo'n 8 minuten in de oven. Ik denk dat het ligt aan mijn 'vorm skills' als ik een bodem moet vormen van het deeg. Of ligt het aan de pizzasteen?
Zou ook zonder een steen moeten lukken, heb in het verleden goede resultaten behaald op de bakplaat. Rijst het deeg goed, ziitten er veel luchtbelletjes in?
pi_84905456
quote:
Op donderdag 5 augustus 2010 19:14 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Zou ook zonder een steen moeten lukken, heb in het verleden goede resultaten behaald op de bakplaat. Rijst het deeg goed, ziitten er veel luchtbelletjes in?
Ja, het rijst heel goed juist, daarom vind ik het zo raar. Ik zie nu je edit, ik ga even kijken, thanks!
  donderdag 5 augustus 2010 @ 23:54:28 #27
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84918630
Excuses voor de edit, ik post altijd net iets te snel en dan tik ik achteraf soms nog wat extra erbij:P
pi_84955487
quote:
Op donderdag 5 augustus 2010 12:03 schreef Redcoon het volgende:
....
En ik ben zeer tevreden over het La Tua Farina type bloem van de AH.
[ afbeelding ]
Als ik het deeg zo bereid als op het pakje staat (wordt nog over rijzen gerept trouwens) vind ik het veel te zwaar en krijg ik de bodem ook niet dun genoeg omdat het deeg zegmaar teveel naar elkaar toe trekt.

Ik zal het door jou beschreven recept eens een poging geven, heb nog een half pakje staan!
Ik wilde gisteren bij Ariola in Groningen (Italiaanse speciaalzaak) even Typo 00 bloem halen, zijn ze tot 15 augustus gesloten i.v.m. vakantie. Het ergste was nog, de pakken Typo 00 stonden me aan te staren vanuit de vitrine.

Iemand nog andere adresjes omgeving Groningen? Jumbo Euroborg bijvoorbeeld?
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 11:13:44 #29
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84969164
Ik heb het recept op de achterkant nog geen een keer gelezen :P
pi_84982911
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 11:13 schreef Redcoon het volgende:
Ik heb het recept op de achterkant nog geen een keer gelezen :P
Ik denk ik doe braaf en begin eens met het bereiden volgens recept. De tijd die erop staat is trouwens echt belachelijk: 20(!) minuten (op 220c geloof ik).

Zodirect even weer een pizzatje proberen met dit type bloem.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_85003627
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 19:19 schreef Dionysius85 het volgende:

[..]

Ik denk ik doe braaf en begin eens met het bereiden volgens recept. De tijd die erop staat is trouwens echt belachelijk: 20(!) minuten (op 220c geloof ik).

Zodirect even weer een pizzatje proberen met dit type bloem.
Een pizza? :?
Ze zitten er hier misschien 5-7 minuten in. (Op 250 graden)
pi_85008653
Mijn heteluchtoven gaat tot 275graden.
Moet ik mijn pizza op de onderste stand van de oven plaatsen of juist helemaal boven?
Laatste keer heb ik hem helemaal boven gedaan, die pizza redelijk gelukt.
I think i've gone insane , i can't remember my own name.
pi_85011462
quote:
Op zondag 8 augustus 2010 12:35 schreef LieLie het volgende:
Een pizza? :?
Ze zitten er hier misschien 5-7 minuten in. (Op 250 graden)
Ja, volgens mij staat dat er op. Verpakking ligt echter al in de prullenbak. Die tijd heb ik me trouwens niet aan gehouden hoor, hier ook tussen de 5 en 7 minuten op 250 graden (tevens max van de oven). Voorverwarmen doe ik met de grill aan.

De pizza van gisteren is prima gelukt. Ik kreeg luchtiger en makkelijker te vormen deeg door het recept met het oplossen van de gist in het water. Heb nog wat deeg in de koelkast staan, dus vandaag nog een keer :9

Ik wil binnenkort even een pizzasteen regelen. Ik weet zeker dat dat de pizza stukken fijner maakt; merk nu echt dat de bodem nog niet top is.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_85011973
quote:
Op zondag 8 augustus 2010 15:01 schreef diedlaughing het volgende:
Mijn heteluchtoven gaat tot 275graden.
Moet ik mijn pizza op de onderste stand van de oven plaatsen of juist helemaal boven?
Laatste keer heb ik hem helemaal boven gedaan, die pizza redelijk gelukt.
Hier ook een hetelucht, echter deze gaat tot 250 graden. Ik verwarm voor met de grill aan en gooi dan de pizza bovenin. Ik bak hem verder op het oog af, maar meestal tussen de 5 en 7 minuutjes. Meestal draai ik de pizza tegen het einde nog even om de pizza rondom gelijk gebakken te krijgen; dat is toch een nadeel van heteluchtovens.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_85017583
Hier een heteluchtoven die tot 250 graden kan, maar heb geen last van ongelijkheid of iets dergelijks.
Bodem is ook geen probleem, als ik de bakplaat maar mee laat voorverwarmen en na het piepje van de oven nog een kwartier of zo wacht voor ik de pizza er in mik, zodat alles door en door heet is.
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 21:44:05 #36
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85113628
Stond vanavond weer pizza te bakken, de pizza was lekker maar niet de moeite waard om online te zetten. Wat wel de moeite waard was om te posten is dit;



Precies toen ik mijn pizza in de oven mikte ging de deurbel en stond mijn kleine bovenbuurjongetje voor de deur met een berg turkse pizza's. Z'n moeder hing uit het raam om hem instructies te geven. (Helaas spreekt ze zelf erg gebrekkig Nederlands, zonde want het is een aardige vrouw).

Ze smaakten heerlijk. :)

Binnenkort gaat er een halal pizza de tegenovergestelde richting in. :P
pi_85113867
wat een lieve buren!! O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85117730
Haha, wat lief inderdaad! Turkse pizza's zijn :9

Gisteren een mooie vlakke granieten steen opgehaald om als pizzasteen te gebruiken, moet alleen nog iets kleiner gemaakt worden. Koste me 10 euro voor een steen van 40x40 bij de lokale sierbestratingstoko.

Nog wat leuke filmpjes:

Zeer duidelijk filmpje over het maken van pizzadeeg; heeft me geleerd dat ik het deeg nog beter moet kneden.

Dit is echt een baas met deeg! Leuk om te zien hoe hij de randen maakt.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_85130451
Salami en gehakt op pizza, hmmm!
For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness.
pi_85133806
Komende week vakantie dus dan ga ik het zeker een keer proberen. Ik heb al bloem van de cecco in huis dus nog even topping en klaar is kees. Wel is waar heb ik geen pizza oven of pizza steen, maar een gewone oven moet het dan maar doen.
pi_85134037
Ik maak altijd zelf pizza's (inclusief uitslaan) als ik ga eten bij mijn werk (New York Pizza). Telt dat ook :@?
pi_85134203
Prachtig topic.
pi_85147654
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 11:51 schreef Stansfield het volgende:
Komende week vakantie dus dan ga ik het zeker een keer proberen. Ik heb al bloem van de cecco in huis dus nog even topping en klaar is kees. Wel is waar heb ik geen pizza oven of pizza steen, maar een gewone oven moet het dan maar doen.
Wil prima zonder pizza oven of steen hoor, gewoon een flink periode voorverwarmen op de hoogste temperatuur en tijdens het afbakken steeds in de gaten houden.

Heb je ook al gist in huis?

Succes!
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_85148363
Ah, pizza is mijn eerste levensbehoefte dus hier moet ik zijn :P

Ik ben altijd vrij lui qua deeg en haal in duitsland altijd zo'n kant en klare deegmix. Krijg je heerlijk knapperig deeg van. We hebben een grote oven met pizzasteen, krijg je het goed gaar mee.

Sausje maak ik dan wel weer zelf met tomaten en verse kruiden uit de tuin (oa basilicum en oregano).
En mijn favo overige ingrediënten: courgette, champignons, ui, salami, beetje gewone kaas, mozzarella, gorgonzola en knoflook.
De uien doe ik altijd op de salami en strooikaas, zodat er niet zoveel spul meer bovenop komt. Dan weet ik zeker dat ze goed gaar zijn :)
Feauteaux
You make me sick, because I adore you so...
Ik besefte de ernst van mijn kater, toen de poes stampend de kamer binnen kwam.
pi_85163600
Nog 2 hele simpele om de restjes uit de koelkast op te maken. En een basilicumplantje.

  donderdag 12 augustus 2010 @ 00:26:09 #46
312608 Nectar
Ain't that sweet
pi_85165996
Ik vind pizza´s lekkerder als ik ze haal van een goede plek :D
pi_85170957
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 00:26 schreef Nectar het volgende:
Ik vind pizza´s lekkerder als ik ze haal van een goede plek :D
Ik durf te wedden dat als je eenmaal zelf bezig bent geweest en het een beetje onder de knie hebt je terugkomt op deze uitspraak!

Ik ben begonnen met zelf pizza's bakken omdat het me leuk leek en omdat ik flauw werd van de steeds matigere pizza's van de pizzeria; hoef er nu in principe nooit weer eentje. Als ik een keer eten haal of uit eten ga dan ga ik lekker ergens anders heen, die pizza's bak ik zelf wel!
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_85174715
Wat is eigenlijk de beste manier om een pizza te maken als je geen pizzasteen hebt. Gewoon op een bord of op de plaat?
pi_85175063
De bakplaat in het midden van de oven 20 a 30 minuten op de hoogste stand voorverwarmen. Plaats vlak voor het bakken nog een vel bakpapier op de plaat zodat de pizza niet blijft plakken.
pi_85176780
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 09:17 schreef Redcoon het volgende:
De bakplaat in het midden van de oven 20 a 30 minuten op de hoogste stand voorverwarmen. Plaats vlak voor het bakken nog een vel bakpapier op de plaat zodat de pizza niet blijft plakken.
Ik maak de pizza op een vel bakpapier, dan leg ik hem met papier en al op een groot bord, en dan schuif je hem zo van het bord op de plaat!
pi_85176827
tnx.
pi_85202580
Door deze topics maar eens besloten om een pizzapan/oven aan te schaffen. Krijg verdomme honger van al die foto's en die combioven die ik heb, is kut. Dus via Ebay zo'n G3 Ferrari gekocht, die zal volgende week wel binnen komen. Dan maar meteen aan de slag.
pi_85209531
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 00:26 schreef Nectar het volgende:
Ik vind pizza´s lekkerder als ik ze haal van een goede plek :D
Je hebt eigenlijk 100% gelijk. Tegen een echt goede pizzeria kun je niet op. Zelfs Jeff Varasano kan dat niet, is ook maar een hobbyist. Gelukkig bestaan er een heleboel middelmatige pizzeria's met uitbaters van het Mediterrane type, edoch niet Italiaans. Na wat oefening kun je deze resultaten makkelijk benaderen of ruimschoots overtreffen. Pizza afhalen, voor beginners en gevorderden deel 5. En wat ook leuk is, pizza's zelf maken is eigenlijk heel goedkoop. Met een goeie euro aan ingrediënten kom je een heel eind. Mijn laatste pizza's vond ik niet zo fraai, maar ze smaakten wel. Gewoon een keer proberen.
pi_85243436
Morgen zelf pizza maken :D! In een Pizzapan van de Turkse winkel. Hij was maar 9,99 O+ . Het zal me wat worden :')




Ik zal een fotoverslag posten :Y.
Pretentieus geneuzel.
pi_85243574
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 16:42 schreef roooosje het volgende:
Morgen zelf pizza maken :D! In een Pizzapan van de Turkse winkel. Hij was maar 9,99 O+ . Het zal me wat worden :')

[ afbeelding ]


Ik zal een fotoverslag posten :Y.
Da's niet duur! Hoe warm wordt ie? Eet smakelijk alvast!
pi_85243772
Dus die pannen bevallen wel goed?

Ik ben er blij met onze over met pizzasteen, maar ik vind het een beetje onzin om continu onze 1 meter brede oven op te warmen als ik maar 1 kleine pizza maak, bovendien duurt dat ook altijd erg lang voordat hij op temperatuur is.

Zit dus te denken om ook eens zo'n pan aan te schaffen als dat een beetje fijn werkt, en natuurlijk niet te duur is.
Feauteaux
You make me sick, because I adore you so...
Ik besefte de ernst van mijn kater, toen de poes stampend de kamer binnen kwam.
pi_85244071
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 16:45 schreef LieLie het volgende:

[..]

Da's niet duur! Hoe warm wordt ie? Eet smakelijk alvast!
Thanks! Hij verwarmt tot 250 graden :).
Pretentieus geneuzel.
pi_85262537
O+ morgen weer O+

*O*
Ja doei.
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 17:35:10 #59
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_85283256
Weken op zoek geweest naar het goede bloem, kom ik er achter dat ze hier(BiH) andere typenummers aanhouden :')

Wellicht is dit een goede link voor in de startpost:
http://www.wessexmill.co.uk/recipe/page6.html
pi_85283969
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 16:42 schreef roooosje het volgende:
Morgen zelf pizza maken :D! In een Pizzapan van de Turkse winkel. Hij was maar 9,99 O+ . Het zal me wat worden :')

[ afbeelding ]


Ik zal een fotoverslag posten :Y.
Voor dat geld is het zeker het proberen waard. ^O^ Laat ff weten hoe het bevalt.
pi_85285902
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 17:35 schreef Erasmo het volgende:
Weken op zoek geweest naar het goede bloem, kom ik er achter dat ze hier(BiH) andere typenummers aanhouden :')

Wellicht is dit een goede link voor in de startpost:
http://www.wessexmill.co.uk/recipe/page6.html
Het valt me trouwens op dat het hier heel lastig is om er achter te komen wat voor bloem je hebt. Behalve bij 00 is er meestal geen aanduiding op de verpakking en bij de molen weten ze het ook niet (nou ja, 12 - 16 % eiwitgehalte... Dat is zo'n beetje elk tarwebloem).
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_85286855
Ze waren weer heerlijk :9

goede knapperige stevige bodem, lekker belegd en precies genoeg :9


Met rauwe ham :9


Met salami :9
Ja doei.
pi_85288540
Misschien een stomme vraag; Bij onze grillplaat werd ook een steen meegeleverd waar je op kan grillen, zou je die ook in de oven kunnen gebruiken? :)
pi_85289700
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 21:05 schreef fratsman het volgende:
Misschien een stomme vraag; Bij onze grillplaat werd ook een steen meegeleverd waar je op kan grillen, zou je die ook in de oven kunnen gebruiken? :)
Tuurlijk. Ik heb zelfs een stoeptegel in mijn oven liggen :')
pi_85289814
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 21:05 schreef fratsman het volgende:
Misschien een stomme vraag; Bij onze grillplaat werd ook een steen meegeleverd waar je op kan grillen, zou je die ook in de oven kunnen gebruiken? :)
Zo'n grillplaat wordt ontzettend heet, dus als hij daar tegen kan, zal hij ook vast wel in een oven kunnen :)
Feauteaux
You make me sick, because I adore you so...
Ik besefte de ernst van mijn kater, toen de poes stampend de kamer binnen kwam.
pi_85290727
Heb me vandaag ook gewaagd aan een tonijn/zalm pizza. Was heerlijk!! Heb het basisrecept hier op de topic genomen, zelf Italiaanse kruide en el olijfolie bij de bodem gedaan. Ook de saus heb ik van de vorige topic.

wat ik de volgende keren anders zou doen: ik heb de geraspte kaas bovenop gedaan, dan wordt het zo een, ik doe het de volgende keer eronder en dan pas zalm etc erop. & was bezig met 6 dingen tegelijk, dus een beetje te lang in de oven gelaten.

Maar heerlukk hoor! :Y) :Y)
Stap voor stap ;)





[ Bericht 9% gewijzigd door Sandous op 14-08-2010 22:45:33 ]
pi_85291510
Tof, foto's! Ziet er goed uit motorbloempje en Sandous!

Morgen voor het eerst aan de slag MET pizzasteen (lees: mooi glad stuk graniet uit Duitsland voor ¤1,79 >:) ).
Ik probeer dan ook wel eventjes wat foto's te schieten.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
  zondag 15 augustus 2010 @ 00:00:53 #68
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85293584
vandaag 25kg bloem gehaald. dus gaat redelijk wat pizza eten worden dit jaar gok ik :D

als ik de tomatensaus maak, gebruik ik verse tomaten, wat basilicum, olie en knoflook. de saus is echter altijd oranje, komt dit door de verse tomaten en dus het gebrek aan kunstmatige kleurstof? of moet ik de saus langer laten pruttelen?

verder ben ik er nog niet geheel uit of het lekkerder is met hele tomaten, ontvelde tomaten, of wel vlees en vel maar geen zaden van de tomaten. iemand een voorkeur die hij kan onderbouwen?
pi_85293800
Even een terugvind-pizza plaatsen hier. Ben nog wel van plan binnenkort een paar pizza's te bakken :Y
pi_85348278
Zelf net ook zo'n pizzaoven van Bestron besteld, zat al een maandje of 2 te twijfelen maar ik wil het gewoon te graag :D
pi_85355323
Hoe lang bewaren jullie jullie deeg in de vriezer?

Kan ik het bijvoorbeeld 2 weekjes bewaren of niet?
  maandag 16 augustus 2010 @ 17:18:52 #72
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_85355855
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 17:07 schreef McGilles het volgende:
Hoe lang bewaren jullie jullie deeg in de vriezer?

Kan ik het bijvoorbeeld 2 weekjes bewaren of niet?
ik heb het nu een maand in de vriezer en pak het bijvoorbeeld gerust over een maand als ik er trek in heb.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_85377484
En wat is het recept voor de tomatensaus?
pi_85381690
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 22:33 schreef Sandous het volgende:
Heb me vandaag ook gewaagd aan een tonijn/zalm pizza. Was heerlijk!! Heb het basisrecept hier op de topic genomen, zelf Italiaanse kruide en el olijfolie bij de bodem gedaan. Ook de saus heb ik van de vorige topic.

wat ik de volgende keren anders zou doen: ik heb de geraspte kaas bovenop gedaan, dan wordt het zo een, ik doe het de volgende keer eronder en dan pas zalm etc erop. & was bezig met 6 dingen tegelijk, dus een beetje te lang in de oven gelaten.

Maar heerlukk hoor! :Y) :Y)
Stap voor stap ;)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
mooi zeg!!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 11:37:01 #75
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85386086
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 01:07 schreef pietbier het volgende:
En wat is het recept voor de tomatensaus?
Grotendeels op gevoel. Puur als richtlijn bedoeld, als je meer of minder knoflook ofzo wil, gewoon doen. :)

- Extra vierge olijfolie
- groot ui, gesnipperd
- 2 a 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 blik tomatenblokjes in sap
- 1 pak gezeefde tomaten
- snuf suiker
- 1 tl sambal of een fijngehakt gedroogd chilipepertje
- handvol verse basilicum, fijngesneden
- 1 tl oregano
- peper en zout naar smaak.

Fruit in een pan met dikke bodem de ui en knoflook in wat olijfolie tot de ui glazig is. Gooi dan de rest van de ingrediënten behalve de basilucum erbij. Laat de saus ca. 30 a 40 minuten op een laag vuur pruttelen en inkoken (zonder deksel) tot een dikkere massa. Voeg de laatste 10 minuten de basilicum toe.
Maar pas op, de saus mag niet te ver inkoken, een te dikke saus laat zich moeilijk op de pizza verspreiden.

De saus is nu klaar! Ik gooi de saus meestal ffkes in de blender om een mooie egale kleur en massa te bereiken, maar dat is optioneel.

[ Bericht 3% gewijzigd door Redcoon op 17-08-2010 11:42:34 ]
pi_85386267
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 01:07 schreef pietbier het volgende:
En wat is het recept voor de tomatensaus?
ik heb geen 'het' recept.. elke keer weer anders :+

kan met verse tomaten, met gezeefde tomaten, met ontvelde tomaten, met tomatenpuree....

De laatste keer dat ik gemaakt heb was wel perfect overigens, maar moet nog even kijken of ik dat een beetje kan reproduceren :') was wel met verse tomaten :)
Ja doei.
pi_85386300
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 11:37 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Grotendeels op gevoel. Puur als richtlijn bedoeld, als je meer of minder knoflook ofzo wil, gewoon doen. :)

- Extra vierge olijfolie
- groot ui, gesnipperd
- 2 a 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 blik tomatenblokjes in sap
- 1 pak gezeefde tomaten
- snuf suiker
- 1 tl sambal of een fijngehakt gedroogd chilipepertje
- handvol verse basilicum, fijngesneden
- 1 tl oregano
- peper en zout naar smaak.

Fruit in een pan met dikke bodem de ui en knoflook in wat olijfolie tot de ui glazig is. Gooi dan de rest van de ingrediënten behalve de basilucum erbij. Laat de saus ca. 30 a 40 minuten op een laag vuur pruttelen en inkoken (zonder deksel) tot een dikkere massa. Voeg de laatste 10 minuten de basilicum toe.
Maar pas op, de saus mag niet te ver inkoken, een te dikke saus laat zich moeilijk op de pizza verspreiden.

De saus is nu klaar! Ik gooi de saus meestal ffkes in de blender om een mooie egale kleur en massa te bereiken, maar dat is optioneel.
senk joe
pi_85419631
Met tomaten uit blik (blokjes of gepelde oid) ga ik nooit voorkoken, aangezien dat dunne laagje wel in de oven gaat koken en ik vind het lekkerder smaken als het maar 1x wordt gekookt ipv 2x, maar dat is mijn mening :)
  woensdag 18 augustus 2010 @ 09:25:07 #79
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85425656
Ik heb meestal een pizza van ca. één a anderhalf mm dik in het midden, die trekt een te natte saus niet goed. :P
  † In Memoriam † woensdag 18 augustus 2010 @ 10:12:46 #80
91830 MaximusTG
pi_85426789
Eens met McGilles, daarbij zijn tomaten in blik al een keer gekookt. Ik neem meestal een blik gepelde tomaten, snij de harde stukjes eraf, spoel ze goed af onder de kraan en pureer ze dan. Beetje oregano erdoor en eventueel wat zout, en that's it. Liefst een tijdje onbedekt laten staan, zodat de bliksmaak wegtrekt. Sap gooi ik dus weg, moet je voor de grap maar eens proeven. Vaak erg bitter uit blik. Heb op moment wel zelf tomaten op het balkon groeien, maar dat zijn cherrytomaten. Misschien iets te zoet voor op de pizza..:




Vandaag geen pizza, maar ciabatta bakken!
  woensdag 18 augustus 2010 @ 11:19:06 #81
62913 Blik
The one and Only!
pi_85428575
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 00:00 schreef PKfotografie het volgende:
vandaag 25kg bloem gehaald. dus gaat redelijk wat pizza eten worden dit jaar gok ik :D

als ik de tomatensaus maak, gebruik ik verse tomaten, wat basilicum, olie en knoflook. de saus is echter altijd oranje, komt dit door de verse tomaten en dus het gebrek aan kunstmatige kleurstof? of moet ik de saus langer laten pruttelen?

verder ben ik er nog niet geheel uit of het lekkerder is met hele tomaten, ontvelde tomaten, of wel vlees en vel maar geen zaden van de tomaten. iemand een voorkeur die hij kan onderbouwen?
Mijn persoonlijke voorkeur voor saus is als volgt:

Blik ontvelde tomaten, in de pan, kapot maken. Vervolgens olijfolie, knoflook en basilicum erbij. Goed laten sudderen. Als het een beetje een goede brij is geworden door een zeef halen om alle harde stukken eruit te halen. Vervolgens de saus nog een minuut of 5 laten inkoken totdat die niet meer te vochtig is.

Dan heb je een saus die qua smaak echt perfect is, want de smaak van de ingrediënten is er goed ingetrokken en qua structuur is die ook perfect.
  woensdag 18 augustus 2010 @ 12:56:15 #82
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85431920
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 10:12 schreef MaximusTG het volgende:
Eens met McGilles, daarbij zijn tomaten in blik al een keer gekookt. Ik neem meestal een blik gepelde tomaten, snij de harde stukjes eraf, spoel ze goed af onder de kraan en pureer ze dan. Beetje oregano erdoor en eventueel wat zout, en that's it. Liefst een tijdje onbedekt laten staan, zodat de bliksmaak wegtrekt. Sap gooi ik dus weg, moet je voor de grap maar eens proeven. Vaak erg bitter uit blik. Heb op moment wel zelf tomaten op het balkon groeien, maar dat zijn cherrytomaten. Misschien iets te zoet voor op de pizza..:

[ [url=http://dl.dropbox.com/u/1974016/tomatenkl.JPG]afbeelding ]
[/url]

Vandaag geen pizza, maar ciabatta bakken!
Ik heb in de tuin een Pomodoriplant staan die op het punt staat om te "werpen", twijfel nog of ik hier een saus van moet maken of gewoon een lekkere salade.

Als het saus wordt maak ik wel wat foto's :P
pi_85431950
pommodori :9

tomaat mascarpone limoen risotto maken :9
Ja doei.
pi_85482155
Pizzaoven is binnen, jammer genoeg te laat van werk thuis om nu nog pizza te gaan maken, aangezien het deeg in de vriezer ligt.

Maar morgen gaat de test dan echt gebeuren :) Pizza met tomatensaus (van verse tomaten), ui, basilicum, mozzarella, champignons en een beetje ham.
pi_85482438
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 11:19 schreef Blik het volgende:

[..]

Mijn persoonlijke voorkeur voor saus is als volgt:

Blik ontvelde tomaten, in de pan, kapot maken. Vervolgens olijfolie, knoflook en basilicum erbij. Goed laten sudderen. Als het een beetje een goede brij is geworden door een zeef halen om alle harde stukken eruit te halen. Vervolgens de saus nog een minuut of 5 laten inkoken totdat die niet meer te vochtig is.

Dan heb je een saus die qua smaak echt perfect is, want de smaak van de ingrediënten is er goed ingetrokken en qua structuur is die ook perfect.
Ik gooi de tomaten altijd eerst in een schaal voor ze in de pan verdwijnen. Even lekker met de handen erdoor, beetje 'kneden'/pletten, harde stukken eruit halen... Zo blijft je saus nog een klein beetje chunky, maar niet dat je van die grote brokken tomaat overhoudt.
pi_85490363
Basilicum altijd als laatste erbij doen. Iig niet te lang laten meekoken, als je dat wel doet gaat de smaak weg. Zonde.

Vraagje. Ik heb een combi met een ronddraaiende schijf onderin en hij kan tot 250 graden. Is dit genoeg om een eigengemaakte pizzabodem onderin die oven 'goed' te krijgen? Of moet ik ff naar de praxis?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_85492734
quote:
Op donderdag 19 augustus 2010 21:50 schreef Red_85 het volgende:
Basilicum altijd als laatste erbij doen. Iig niet te lang laten meekoken, als je dat wel doet gaat de smaak weg. Zonde.

Vraagje. Ik heb een combi met een ronddraaiende schijf onderin en hij kan tot 250 graden. Is dit genoeg om een eigengemaakte pizzabodem onderin die oven 'goed' te krijgen? Of moet ik ff naar de praxis?
Ligt er echt aan. Ik heb zelf ook een combi die tot 250graden kan van een niet goedkoop merk, maar kreeg er niet echt een lekkere pizza uit, daarom nu die pizzaoven in huis.

Meestal zijn die combi ovens niet krachtig genoeg waardoor de pizza's te lang in de oven moeten, wat geen goed resultaat oplevert. Maar natuurlijk zijn er uitzonderingen.
pi_85493833
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 16:42 schreef roooosje het volgende:
Morgen zelf pizza maken :D! In een Pizzapan van de Turkse winkel. Hij was maar 9,99 O+ . Het zal me wat worden :')

[ afbeelding ]


Ik zal een fotoverslag posten :Y.
Nou? Vertel.
pi_85513116
Pizza zit er nu in, hopen op goed resultaat :D
pi_85513183
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 14:51 schreef McGilles het volgende:
Pizza zit er nu in, hopen op goed resultaat :D
Pics!
pi_85513355
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 14:53 schreef LieLie het volgende:

[..]

Pics!
:9 :Y
Ja doei.
pi_85514286
Had even snel 2 foto's gemaakt, geen zin om lens te wisselen op m'n camera want had echt honger.

Resultaat was ik tevreden mee, zeker voor de eerste keer met deze oven. Pizza mocht wel wat langer erin en het deeg mocht iets dunner, maar daarom had ik nu ook pizza klaargemaakt, vanavond eet ik het ook als avondeten dus dit was de test.

Hier 2 foto's:



pi_85516882
Rol je de rand ook uit als je de bodem maakt? Want als je de rand met rust laat krijg je heel snel zo'n bolle rand :9
pi_85520929
Pizzapan is binnen, deeg ligt nu te rijzen. Wil vanavond wat testjes doen.
Heb hem net wel even aan gehad om te voelen hoe heet het wordt, maar dat is echt enorm.
pi_85521266
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 16:30 schreef LieLie het volgende:
Rol je de rand ook uit als je de bodem maakt? Want als je de rand met rust laat krijg je heel snel zo'n bolle rand :9
Ik rol niks uit, maar weet nu bijna zeker dat m'n pizzapan defect is. Vanmiddag vond ik het ook al lang duren en nu hetzelfde liedje. Zeer jammer, moet ik dat ding weer retour gaan sturen.
pi_85521461
Is het een Bestron? Die thermostaatjes zijn wat brak. Die van mij is lange tijd van slag geweest, nu doet hij het spontaan weer goed.
pi_85521507
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 19:07 schreef Yvesss het volgende:
Is het een Bestron? Die thermostaatjes zijn wat brak. Die van mij is lange tijd van slag geweest, nu doet hij het spontaan weer goed.
Inderdaad een thermostaat probleem, kan ik zelfs herkennen.
Elementen pas 1x roodkleurig gezien, logisch dat de oven niet heet genoeg is.

Maandag maar even bellen dan, want dit is gewoon niks.
pi_85523885
Net ff pizza Margaretha gemaakt in de Ferrari Napoli, WTF! Dat ding is geweldig. Wat een pizza, gewoon tomaat, beetje zout en kaas. Voila. Twee minuten met de saus er op, daarna nog twee minuten met de kaas en je hebt een pizza waar je je vingers bij op eet.
Ik moet wel even opletten dat de bodem niet te dun wordt, want dan is ie wel heel erg krokant en het mag er best wel tussen in zitten wat mij betreft.
Als ik hier een beetje de handigheid in krijg is dit een succes zo'n pizzapan
pi_85524111
Klinkt goed Dirkh! !
Ja doei.
pi_85525607
Heb naar aanleiding van dit topic een Bestron oventje besteld. Maandag even testen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')