Ik denk dat de pizza-oven effectiever is, omdat die veel warmer kan worden dan de gemiddelde oven.quote:Op maandag 8 november 2010 10:44 schreef Zwappel het volgende:
Wij maakten zondags altijd een zelfgemaakte pizza met zo'n mix van koopmans volgens mij.
Maar wij willen een pizza maken die meer richting de smaak gaat van wat je meestal kan krijgen bij een turk. (kebab/shoarmatent)
Deze zijn meestal wel goed te eten op zich.
Heeft iemand tips of komen die tips uit de OP al redelijk in de buurt?
En wat is effectiever, een normale oven en dan op stenen of zo'n speciale pizzaoven
Oke ,maar dat deegrecept uit de OP, is dat veel anders dan die van Koopmans?quote:Op maandag 8 november 2010 10:46 schreef LieLie het volgende:
[..]
Ik denk dat de pizza-oven effectiever is, omdat die veel warmer kan worden dan de gemiddelde oven.
Wat niet wil zeggen dat je met een gewone oven geen lekkere pizza kunt maken, maar je merkt het verschil wel als je een pizza-oven hebt
Ik heb die nog nooit gebruikt, maar de meeste pizza-bakkers hier zullen waarschijnlijk stemmen voor zelf maken in plaats van Koopmansquote:Op maandag 8 november 2010 10:48 schreef Zwappel het volgende:
[..]
Oke ,maar dat deegrecept uit de OP, is dat veel anders dan die van Koopmans?
Deze hadden we meestal:
[ afbeelding ]
Misschien een modje?quote:Op dinsdag 9 november 2010 13:00 schreef minilot het volgende:
Shit zeg! Ik ben geloof ik nog niet aan de nieuwe layout gewend! Ik heb, kneus als ik ben, net al een nieuwe nummer zes (per ongeluk als nummer 5 genummerd, ook dat nog) aangemaakt.![]()
Daarin een uitgebreidere OP en geupdatete foto's.
Misschien die OP even hier naartoe overhevelen?
Dat valt mee. Als je een fictivie bestelling plaatst maar niet doorentert, krijg je vanzelf een mailtje van ze. Waarin ze zelf toegeven dat de verzendkosten niet in verhouding staan tot het gebodene. Gaat gewoon in briefpost. Ik dacht voor iets van 2,50. Gelijk maar 3 verpakkingen gedaan waar dan in elk weer 3 zakjes gist zitten. In mijn geval 36 pizzabodems. Zo beschouwd zijn de meerkosten wel te overzien.quote:Op maandag 8 november 2010 23:42 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik heb het hier besteld. Je moet er wel iets voor over hebben want de verzendkosten zijn meestal hoger dan het product,
http://www.dezonvanitalie(...)6_31&products_id=105
quote:quote:
Op zondag 7 november 2010 23:44 schreef RijstNatie het volgende:
Kan je het deeg 1 dag in de koelkast bewaren of moet het daarvoor in de vriezer?
Zoals ook in de OP staat: het is juist heel erg aan te raden om je deeg na het rijzen nog een dag (Of twee! Of zelfs drie!) in de koelkast te laten staan. De smaak wordt er alleen maar heel veel beter van!
Kromme quote, I know. Het antwoord was van Minilot.quote:Zoals ook in de OP staat: het is juist heel erg aan te raden om je deeg na het rijzen nog een dag (Of twee! Of zelfs drie!) in de koelkast te laten staan. De smaak wordt er alleen maar heel veel beter van!
Dat dus. De ultieme tip voor al je deegvraagstukken.
Ziet er lekker uit, hoe heb je het gemaakt?quote:Op vrijdag 12 november 2010 20:55 schreef Terpentin07 het volgende:
Wow, ik had net de lekkerste pizza tot nu toe gegeten, qua deeg dan. Had dus voor dit deeg geen olie, meer water en biergist gebruikt. Het verschil was ongelooflijk. Het deeg was zo luchtig van binnen met een heerlijk krokant laagje.![]()
[ afbeelding ]
Mijn ervaring is dat de gist niks uit maakt, maar dat meer water inderdaad wonderen doet. Is echt lekker inderdaad.quote:Op vrijdag 12 november 2010 20:55 schreef Terpentin07 het volgende:
Wow, ik had net de lekkerste pizza tot nu toe gegeten, qua deeg dan. Had dus voor dit deeg geen olie, meer water en biergist gebruikt. Het verschil was ongelooflijk. Het deeg was zo luchtig van binnen met een heerlijk krokant laagje.![]()
[ afbeelding ]
Het gaat heel snel. Dag van te voren een half uurtje om het deeg te maken en het in stukken te verdelen. Gewoon laten rijzen in de koelkast. En dan op de dag waarop je pizza eet eventjes wat saus maken en klaar ben je. Er zit misschien maar een uurtje werk in totaal in. En het kan nog sneller als je de saus al klaar hebt.quote:Op zaterdag 13 november 2010 00:24 schreef Lo-Fi het volgende:
Mensen die het geduld hebben en de moeite nemen om zelf een pizza te fabriceren, behoren toch wel tot de grootste bazen van het oostelijk halfrond.
Ik gebruik zelf de alfredo oven van Bestron. Werkt best goed.quote:Op vrijdag 12 november 2010 21:48 schreef Zwappel het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit, hoe heb je het gemaakt?
Met een oven of zo'n speciaal pizza oventje?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |
Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.
Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.
Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe
Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop