Je hebt eigenlijk 100% gelijk. Tegen een echt goede pizzeria kun je niet op. Zelfs Jeff Varasano kan dat niet, is ook maar een hobbyist. Gelukkig bestaan er een heleboel middelmatige pizzeria's met uitbaters van het Mediterrane type, edoch niet Italiaans. Na wat oefening kun je deze resultaten makkelijk benaderen of ruimschoots overtreffen. Pizza afhalen, voor beginners en gevorderden deel 5. En wat ook leuk is, pizza's zelf maken is eigenlijk heel goedkoop. Met een goeie euro aan ingrediėnten kom je een heel eind. Mijn laatste pizza's vond ik niet zo fraai, maar ze smaakten wel. Gewoon een keer proberen.quote:Op donderdag 12 augustus 2010 00:26 schreef Nectar het volgende:
Ik vind pizza´s lekkerder als ik ze haal van een goede plek
Da's niet duur! Hoe warm wordt ie? Eet smakelijk alvast!quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 16:42 schreef roooosje het volgende:
Morgen zelf pizza maken ! In een Pizzapan van de Turkse winkel. Hij was maar 9,99 . Het zal me wat worden
[ afbeelding ]
Ik zal een fotoverslag posten .
Thanks! Hij verwarmt tot 250 graden .quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 16:45 schreef LieLie het volgende:
[..]
Da's niet duur! Hoe warm wordt ie? Eet smakelijk alvast!
Voor dat geld is het zeker het proberen waard. Laat ff weten hoe het bevalt.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 16:42 schreef roooosje het volgende:
Morgen zelf pizza maken ! In een Pizzapan van de Turkse winkel. Hij was maar 9,99 . Het zal me wat worden
[ afbeelding ]
Ik zal een fotoverslag posten .
Het valt me trouwens op dat het hier heel lastig is om er achter te komen wat voor bloem je hebt. Behalve bij 00 is er meestal geen aanduiding op de verpakking en bij de molen weten ze het ook niet (nou ja, 12 - 16 % eiwitgehalte... Dat is zo'n beetje elk tarwebloem).quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 17:35 schreef Erasmo het volgende:
Weken op zoek geweest naar het goede bloem, kom ik er achter dat ze hier(BiH) andere typenummers aanhouden
Wellicht is dit een goede link voor in de startpost:
http://www.wessexmill.co.uk/recipe/page6.html
Tuurlijk. Ik heb zelfs een stoeptegel in mijn oven liggenquote:Op zaterdag 14 augustus 2010 21:05 schreef fratsman het volgende:
Misschien een stomme vraag; Bij onze grillplaat werd ook een steen meegeleverd waar je op kan grillen, zou je die ook in de oven kunnen gebruiken?
Zo'n grillplaat wordt ontzettend heet, dus als hij daar tegen kan, zal hij ook vast wel in een oven kunnenquote:Op zaterdag 14 augustus 2010 21:05 schreef fratsman het volgende:
Misschien een stomme vraag; Bij onze grillplaat werd ook een steen meegeleverd waar je op kan grillen, zou je die ook in de oven kunnen gebruiken?
ik heb het nu een maand in de vriezer en pak het bijvoorbeeld gerust over een maand als ik er trek in heb.quote:Op maandag 16 augustus 2010 17:07 schreef McGilles het volgende:
Hoe lang bewaren jullie jullie deeg in de vriezer?
Kan ik het bijvoorbeeld 2 weekjes bewaren of niet?
mooi zeg!!quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 22:33 schreef Sandous het volgende:
Heb me vandaag ook gewaagd aan een tonijn/zalm pizza. Was heerlijk!! Heb het basisrecept hier op de topic genomen, zelf Italiaanse kruide en el olijfolie bij de bodem gedaan. Ook de saus heb ik van de vorige topic.
wat ik de volgende keren anders zou doen: ik heb de geraspte kaas bovenop gedaan, dan wordt het zo een, ik doe het de volgende keer eronder en dan pas zalm etc erop. & was bezig met 6 dingen tegelijk, dus een beetje te lang in de oven gelaten.
Maar heerlukk hoor!
Stap voor stap
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Grotendeels op gevoel. Puur als richtlijn bedoeld, als je meer of minder knoflook ofzo wil, gewoon doen.quote:Op dinsdag 17 augustus 2010 01:07 schreef pietbier het volgende:
En wat is het recept voor de tomatensaus?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |