abonnement Unibet Coolblue
pi_84905456
quote:
Op donderdag 5 augustus 2010 19:14 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Zou ook zonder een steen moeten lukken, heb in het verleden goede resultaten behaald op de bakplaat. Rijst het deeg goed, ziitten er veel luchtbelletjes in?
Ja, het rijst heel goed juist, daarom vind ik het zo raar. Ik zie nu je edit, ik ga even kijken, thanks!
  donderdag 5 augustus 2010 @ 23:54:28 #27
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84918630
Excuses voor de edit, ik post altijd net iets te snel en dan tik ik achteraf soms nog wat extra erbij:P
pi_84955487
quote:
Op donderdag 5 augustus 2010 12:03 schreef Redcoon het volgende:
....
En ik ben zeer tevreden over het La Tua Farina type bloem van de AH.
[ afbeelding ]
Als ik het deeg zo bereid als op het pakje staat (wordt nog over rijzen gerept trouwens) vind ik het veel te zwaar en krijg ik de bodem ook niet dun genoeg omdat het deeg zegmaar teveel naar elkaar toe trekt.

Ik zal het door jou beschreven recept eens een poging geven, heb nog een half pakje staan!
Ik wilde gisteren bij Ariola in Groningen (Italiaanse speciaalzaak) even Typo 00 bloem halen, zijn ze tot 15 augustus gesloten i.v.m. vakantie. Het ergste was nog, de pakken Typo 00 stonden me aan te staren vanuit de vitrine.

Iemand nog andere adresjes omgeving Groningen? Jumbo Euroborg bijvoorbeeld?
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 11:13:44 #29
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84969164
Ik heb het recept op de achterkant nog geen een keer gelezen :P
pi_84982911
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 11:13 schreef Redcoon het volgende:
Ik heb het recept op de achterkant nog geen een keer gelezen :P
Ik denk ik doe braaf en begin eens met het bereiden volgens recept. De tijd die erop staat is trouwens echt belachelijk: 20(!) minuten (op 220c geloof ik).

Zodirect even weer een pizzatje proberen met dit type bloem.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_85003627
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 19:19 schreef Dionysius85 het volgende:

[..]

Ik denk ik doe braaf en begin eens met het bereiden volgens recept. De tijd die erop staat is trouwens echt belachelijk: 20(!) minuten (op 220c geloof ik).

Zodirect even weer een pizzatje proberen met dit type bloem.
Een pizza? :?
Ze zitten er hier misschien 5-7 minuten in. (Op 250 graden)
pi_85008653
Mijn heteluchtoven gaat tot 275graden.
Moet ik mijn pizza op de onderste stand van de oven plaatsen of juist helemaal boven?
Laatste keer heb ik hem helemaal boven gedaan, die pizza redelijk gelukt.
I think i've gone insane , i can't remember my own name.
pi_85011462
quote:
Op zondag 8 augustus 2010 12:35 schreef LieLie het volgende:
Een pizza? :?
Ze zitten er hier misschien 5-7 minuten in. (Op 250 graden)
Ja, volgens mij staat dat er op. Verpakking ligt echter al in de prullenbak. Die tijd heb ik me trouwens niet aan gehouden hoor, hier ook tussen de 5 en 7 minuten op 250 graden (tevens max van de oven). Voorverwarmen doe ik met de grill aan.

De pizza van gisteren is prima gelukt. Ik kreeg luchtiger en makkelijker te vormen deeg door het recept met het oplossen van de gist in het water. Heb nog wat deeg in de koelkast staan, dus vandaag nog een keer :9

Ik wil binnenkort even een pizzasteen regelen. Ik weet zeker dat dat de pizza stukken fijner maakt; merk nu echt dat de bodem nog niet top is.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_85011973
quote:
Op zondag 8 augustus 2010 15:01 schreef diedlaughing het volgende:
Mijn heteluchtoven gaat tot 275graden.
Moet ik mijn pizza op de onderste stand van de oven plaatsen of juist helemaal boven?
Laatste keer heb ik hem helemaal boven gedaan, die pizza redelijk gelukt.
Hier ook een hetelucht, echter deze gaat tot 250 graden. Ik verwarm voor met de grill aan en gooi dan de pizza bovenin. Ik bak hem verder op het oog af, maar meestal tussen de 5 en 7 minuutjes. Meestal draai ik de pizza tegen het einde nog even om de pizza rondom gelijk gebakken te krijgen; dat is toch een nadeel van heteluchtovens.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_85017583
Hier een heteluchtoven die tot 250 graden kan, maar heb geen last van ongelijkheid of iets dergelijks.
Bodem is ook geen probleem, als ik de bakplaat maar mee laat voorverwarmen en na het piepje van de oven nog een kwartier of zo wacht voor ik de pizza er in mik, zodat alles door en door heet is.
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 21:44:05 #36
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85113628
Stond vanavond weer pizza te bakken, de pizza was lekker maar niet de moeite waard om online te zetten. Wat wel de moeite waard was om te posten is dit;



Precies toen ik mijn pizza in de oven mikte ging de deurbel en stond mijn kleine bovenbuurjongetje voor de deur met een berg turkse pizza's. Z'n moeder hing uit het raam om hem instructies te geven. (Helaas spreekt ze zelf erg gebrekkig Nederlands, zonde want het is een aardige vrouw).

Ze smaakten heerlijk. :)

Binnenkort gaat er een halal pizza de tegenovergestelde richting in. :P
pi_85113867
wat een lieve buren!! O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85117730
Haha, wat lief inderdaad! Turkse pizza's zijn :9

Gisteren een mooie vlakke granieten steen opgehaald om als pizzasteen te gebruiken, moet alleen nog iets kleiner gemaakt worden. Koste me 10 euro voor een steen van 40x40 bij de lokale sierbestratingstoko.

Nog wat leuke filmpjes:

Zeer duidelijk filmpje over het maken van pizzadeeg; heeft me geleerd dat ik het deeg nog beter moet kneden.

Dit is echt een baas met deeg! Leuk om te zien hoe hij de randen maakt.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_85130451
Salami en gehakt op pizza, hmmm!
For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness.
pi_85133806
Komende week vakantie dus dan ga ik het zeker een keer proberen. Ik heb al bloem van de cecco in huis dus nog even topping en klaar is kees. Wel is waar heb ik geen pizza oven of pizza steen, maar een gewone oven moet het dan maar doen.
pi_85134037
Ik maak altijd zelf pizza's (inclusief uitslaan) als ik ga eten bij mijn werk (New York Pizza). Telt dat ook :@?
pi_85134203
Prachtig topic.
pi_85147654
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 11:51 schreef Stansfield het volgende:
Komende week vakantie dus dan ga ik het zeker een keer proberen. Ik heb al bloem van de cecco in huis dus nog even topping en klaar is kees. Wel is waar heb ik geen pizza oven of pizza steen, maar een gewone oven moet het dan maar doen.
Wil prima zonder pizza oven of steen hoor, gewoon een flink periode voorverwarmen op de hoogste temperatuur en tijdens het afbakken steeds in de gaten houden.

Heb je ook al gist in huis?

Succes!
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_85148363
Ah, pizza is mijn eerste levensbehoefte dus hier moet ik zijn :P

Ik ben altijd vrij lui qua deeg en haal in duitsland altijd zo'n kant en klare deegmix. Krijg je heerlijk knapperig deeg van. We hebben een grote oven met pizzasteen, krijg je het goed gaar mee.

Sausje maak ik dan wel weer zelf met tomaten en verse kruiden uit de tuin (oa basilicum en oregano).
En mijn favo overige ingrediënten: courgette, champignons, ui, salami, beetje gewone kaas, mozzarella, gorgonzola en knoflook.
De uien doe ik altijd op de salami en strooikaas, zodat er niet zoveel spul meer bovenop komt. Dan weet ik zeker dat ze goed gaar zijn :)
Feauteaux
You make me sick, because I adore you so...
Ik besefte de ernst van mijn kater, toen de poes stampend de kamer binnen kwam.
pi_85163600
Nog 2 hele simpele om de restjes uit de koelkast op te maken. En een basilicumplantje.

  donderdag 12 augustus 2010 @ 00:26:09 #46
312608 Nectar
Ain't that sweet
pi_85165996
Ik vind pizza´s lekkerder als ik ze haal van een goede plek :D
pi_85170957
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 00:26 schreef Nectar het volgende:
Ik vind pizza´s lekkerder als ik ze haal van een goede plek :D
Ik durf te wedden dat als je eenmaal zelf bezig bent geweest en het een beetje onder de knie hebt je terugkomt op deze uitspraak!

Ik ben begonnen met zelf pizza's bakken omdat het me leuk leek en omdat ik flauw werd van de steeds matigere pizza's van de pizzeria; hoef er nu in principe nooit weer eentje. Als ik een keer eten haal of uit eten ga dan ga ik lekker ergens anders heen, die pizza's bak ik zelf wel!
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_85174715
Wat is eigenlijk de beste manier om een pizza te maken als je geen pizzasteen hebt. Gewoon op een bord of op de plaat?
pi_85175063
De bakplaat in het midden van de oven 20 a 30 minuten op de hoogste stand voorverwarmen. Plaats vlak voor het bakken nog een vel bakpapier op de plaat zodat de pizza niet blijft plakken.
pi_85176780
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 09:17 schreef Redcoon het volgende:
De bakplaat in het midden van de oven 20 a 30 minuten op de hoogste stand voorverwarmen. Plaats vlak voor het bakken nog een vel bakpapier op de plaat zodat de pizza niet blijft plakken.
Ik maak de pizza op een vel bakpapier, dan leg ik hem met papier en al op een groot bord, en dan schuif je hem zo van het bord op de plaat!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')