abonnement Unibet Coolblue
pi_85176827
tnx.
pi_85202580
Door deze topics maar eens besloten om een pizzapan/oven aan te schaffen. Krijg verdomme honger van al die foto's en die combioven die ik heb, is kut. Dus via Ebay zo'n G3 Ferrari gekocht, die zal volgende week wel binnen komen. Dan maar meteen aan de slag.
pi_85209531
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 00:26 schreef Nectar het volgende:
Ik vind pizza´s lekkerder als ik ze haal van een goede plek :D
Je hebt eigenlijk 100% gelijk. Tegen een echt goede pizzeria kun je niet op. Zelfs Jeff Varasano kan dat niet, is ook maar een hobbyist. Gelukkig bestaan er een heleboel middelmatige pizzeria's met uitbaters van het Mediterrane type, edoch niet Italiaans. Na wat oefening kun je deze resultaten makkelijk benaderen of ruimschoots overtreffen. Pizza afhalen, voor beginners en gevorderden deel 5. En wat ook leuk is, pizza's zelf maken is eigenlijk heel goedkoop. Met een goeie euro aan ingrediënten kom je een heel eind. Mijn laatste pizza's vond ik niet zo fraai, maar ze smaakten wel. Gewoon een keer proberen.
pi_85243436
Morgen zelf pizza maken :D! In een Pizzapan van de Turkse winkel. Hij was maar 9,99 O+ . Het zal me wat worden :')




Ik zal een fotoverslag posten :Y.
Pretentieus geneuzel.
pi_85243574
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 16:42 schreef roooosje het volgende:
Morgen zelf pizza maken :D! In een Pizzapan van de Turkse winkel. Hij was maar 9,99 O+ . Het zal me wat worden :')

[ afbeelding ]


Ik zal een fotoverslag posten :Y.
Da's niet duur! Hoe warm wordt ie? Eet smakelijk alvast!
pi_85243772
Dus die pannen bevallen wel goed?

Ik ben er blij met onze over met pizzasteen, maar ik vind het een beetje onzin om continu onze 1 meter brede oven op te warmen als ik maar 1 kleine pizza maak, bovendien duurt dat ook altijd erg lang voordat hij op temperatuur is.

Zit dus te denken om ook eens zo'n pan aan te schaffen als dat een beetje fijn werkt, en natuurlijk niet te duur is.
Feauteaux
You make me sick, because I adore you so...
Ik besefte de ernst van mijn kater, toen de poes stampend de kamer binnen kwam.
pi_85244071
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 16:45 schreef LieLie het volgende:

[..]

Da's niet duur! Hoe warm wordt ie? Eet smakelijk alvast!
Thanks! Hij verwarmt tot 250 graden :).
Pretentieus geneuzel.
pi_85262537
O+ morgen weer O+

*O*
Ja doei.
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 17:35:10 #59
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_85283256
Weken op zoek geweest naar het goede bloem, kom ik er achter dat ze hier(BiH) andere typenummers aanhouden :')

Wellicht is dit een goede link voor in de startpost:
http://www.wessexmill.co.uk/recipe/page6.html
pi_85283969
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 16:42 schreef roooosje het volgende:
Morgen zelf pizza maken :D! In een Pizzapan van de Turkse winkel. Hij was maar 9,99 O+ . Het zal me wat worden :')

[ afbeelding ]


Ik zal een fotoverslag posten :Y.
Voor dat geld is het zeker het proberen waard. ^O^ Laat ff weten hoe het bevalt.
pi_85285902
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 17:35 schreef Erasmo het volgende:
Weken op zoek geweest naar het goede bloem, kom ik er achter dat ze hier(BiH) andere typenummers aanhouden :')

Wellicht is dit een goede link voor in de startpost:
http://www.wessexmill.co.uk/recipe/page6.html
Het valt me trouwens op dat het hier heel lastig is om er achter te komen wat voor bloem je hebt. Behalve bij 00 is er meestal geen aanduiding op de verpakking en bij de molen weten ze het ook niet (nou ja, 12 - 16 % eiwitgehalte... Dat is zo'n beetje elk tarwebloem).
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_85286855
Ze waren weer heerlijk :9

goede knapperige stevige bodem, lekker belegd en precies genoeg :9


Met rauwe ham :9


Met salami :9
Ja doei.
pi_85288540
Misschien een stomme vraag; Bij onze grillplaat werd ook een steen meegeleverd waar je op kan grillen, zou je die ook in de oven kunnen gebruiken? :)
pi_85289700
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 21:05 schreef fratsman het volgende:
Misschien een stomme vraag; Bij onze grillplaat werd ook een steen meegeleverd waar je op kan grillen, zou je die ook in de oven kunnen gebruiken? :)
Tuurlijk. Ik heb zelfs een stoeptegel in mijn oven liggen :')
pi_85289814
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 21:05 schreef fratsman het volgende:
Misschien een stomme vraag; Bij onze grillplaat werd ook een steen meegeleverd waar je op kan grillen, zou je die ook in de oven kunnen gebruiken? :)
Zo'n grillplaat wordt ontzettend heet, dus als hij daar tegen kan, zal hij ook vast wel in een oven kunnen :)
Feauteaux
You make me sick, because I adore you so...
Ik besefte de ernst van mijn kater, toen de poes stampend de kamer binnen kwam.
pi_85290727
Heb me vandaag ook gewaagd aan een tonijn/zalm pizza. Was heerlijk!! Heb het basisrecept hier op de topic genomen, zelf Italiaanse kruide en el olijfolie bij de bodem gedaan. Ook de saus heb ik van de vorige topic.

wat ik de volgende keren anders zou doen: ik heb de geraspte kaas bovenop gedaan, dan wordt het zo een, ik doe het de volgende keer eronder en dan pas zalm etc erop. & was bezig met 6 dingen tegelijk, dus een beetje te lang in de oven gelaten.

Maar heerlukk hoor! :Y) :Y)
Stap voor stap ;)





[ Bericht 9% gewijzigd door Sandous op 14-08-2010 22:45:33 ]
pi_85291510
Tof, foto's! Ziet er goed uit motorbloempje en Sandous!

Morgen voor het eerst aan de slag MET pizzasteen (lees: mooi glad stuk graniet uit Duitsland voor ¤1,79 >:) ).
Ik probeer dan ook wel eventjes wat foto's te schieten.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
  zondag 15 augustus 2010 @ 00:00:53 #68
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85293584
vandaag 25kg bloem gehaald. dus gaat redelijk wat pizza eten worden dit jaar gok ik :D

als ik de tomatensaus maak, gebruik ik verse tomaten, wat basilicum, olie en knoflook. de saus is echter altijd oranje, komt dit door de verse tomaten en dus het gebrek aan kunstmatige kleurstof? of moet ik de saus langer laten pruttelen?

verder ben ik er nog niet geheel uit of het lekkerder is met hele tomaten, ontvelde tomaten, of wel vlees en vel maar geen zaden van de tomaten. iemand een voorkeur die hij kan onderbouwen?
pi_85293800
Even een terugvind-pizza plaatsen hier. Ben nog wel van plan binnenkort een paar pizza's te bakken :Y
pi_85348278
Zelf net ook zo'n pizzaoven van Bestron besteld, zat al een maandje of 2 te twijfelen maar ik wil het gewoon te graag :D
pi_85355323
Hoe lang bewaren jullie jullie deeg in de vriezer?

Kan ik het bijvoorbeeld 2 weekjes bewaren of niet?
  maandag 16 augustus 2010 @ 17:18:52 #72
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_85355855
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 17:07 schreef McGilles het volgende:
Hoe lang bewaren jullie jullie deeg in de vriezer?

Kan ik het bijvoorbeeld 2 weekjes bewaren of niet?
ik heb het nu een maand in de vriezer en pak het bijvoorbeeld gerust over een maand als ik er trek in heb.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_85377484
En wat is het recept voor de tomatensaus?
pi_85381690
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 22:33 schreef Sandous het volgende:
Heb me vandaag ook gewaagd aan een tonijn/zalm pizza. Was heerlijk!! Heb het basisrecept hier op de topic genomen, zelf Italiaanse kruide en el olijfolie bij de bodem gedaan. Ook de saus heb ik van de vorige topic.

wat ik de volgende keren anders zou doen: ik heb de geraspte kaas bovenop gedaan, dan wordt het zo een, ik doe het de volgende keer eronder en dan pas zalm etc erop. & was bezig met 6 dingen tegelijk, dus een beetje te lang in de oven gelaten.

Maar heerlukk hoor! :Y) :Y)
Stap voor stap ;)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
mooi zeg!!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 11:37:01 #75
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85386086
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 01:07 schreef pietbier het volgende:
En wat is het recept voor de tomatensaus?
Grotendeels op gevoel. Puur als richtlijn bedoeld, als je meer of minder knoflook ofzo wil, gewoon doen. :)

- Extra vierge olijfolie
- groot ui, gesnipperd
- 2 a 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 blik tomatenblokjes in sap
- 1 pak gezeefde tomaten
- snuf suiker
- 1 tl sambal of een fijngehakt gedroogd chilipepertje
- handvol verse basilicum, fijngesneden
- 1 tl oregano
- peper en zout naar smaak.

Fruit in een pan met dikke bodem de ui en knoflook in wat olijfolie tot de ui glazig is. Gooi dan de rest van de ingrediënten behalve de basilucum erbij. Laat de saus ca. 30 a 40 minuten op een laag vuur pruttelen en inkoken (zonder deksel) tot een dikkere massa. Voeg de laatste 10 minuten de basilicum toe.
Maar pas op, de saus mag niet te ver inkoken, een te dikke saus laat zich moeilijk op de pizza verspreiden.

De saus is nu klaar! Ik gooi de saus meestal ffkes in de blender om een mooie egale kleur en massa te bereiken, maar dat is optioneel.

[ Bericht 3% gewijzigd door Redcoon op 17-08-2010 11:42:34 ]
pi_85386267
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 01:07 schreef pietbier het volgende:
En wat is het recept voor de tomatensaus?
ik heb geen 'het' recept.. elke keer weer anders :+

kan met verse tomaten, met gezeefde tomaten, met ontvelde tomaten, met tomatenpuree....

De laatste keer dat ik gemaakt heb was wel perfect overigens, maar moet nog even kijken of ik dat een beetje kan reproduceren :') was wel met verse tomaten :)
Ja doei.
pi_85386300
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 11:37 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Grotendeels op gevoel. Puur als richtlijn bedoeld, als je meer of minder knoflook ofzo wil, gewoon doen. :)

- Extra vierge olijfolie
- groot ui, gesnipperd
- 2 a 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 blik tomatenblokjes in sap
- 1 pak gezeefde tomaten
- snuf suiker
- 1 tl sambal of een fijngehakt gedroogd chilipepertje
- handvol verse basilicum, fijngesneden
- 1 tl oregano
- peper en zout naar smaak.

Fruit in een pan met dikke bodem de ui en knoflook in wat olijfolie tot de ui glazig is. Gooi dan de rest van de ingrediënten behalve de basilucum erbij. Laat de saus ca. 30 a 40 minuten op een laag vuur pruttelen en inkoken (zonder deksel) tot een dikkere massa. Voeg de laatste 10 minuten de basilicum toe.
Maar pas op, de saus mag niet te ver inkoken, een te dikke saus laat zich moeilijk op de pizza verspreiden.

De saus is nu klaar! Ik gooi de saus meestal ffkes in de blender om een mooie egale kleur en massa te bereiken, maar dat is optioneel.
senk joe
pi_85419631
Met tomaten uit blik (blokjes of gepelde oid) ga ik nooit voorkoken, aangezien dat dunne laagje wel in de oven gaat koken en ik vind het lekkerder smaken als het maar 1x wordt gekookt ipv 2x, maar dat is mijn mening :)
  woensdag 18 augustus 2010 @ 09:25:07 #79
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85425656
Ik heb meestal een pizza van ca. één a anderhalf mm dik in het midden, die trekt een te natte saus niet goed. :P
  † In Memoriam † woensdag 18 augustus 2010 @ 10:12:46 #80
91830 MaximusTG
pi_85426789
Eens met McGilles, daarbij zijn tomaten in blik al een keer gekookt. Ik neem meestal een blik gepelde tomaten, snij de harde stukjes eraf, spoel ze goed af onder de kraan en pureer ze dan. Beetje oregano erdoor en eventueel wat zout, en that's it. Liefst een tijdje onbedekt laten staan, zodat de bliksmaak wegtrekt. Sap gooi ik dus weg, moet je voor de grap maar eens proeven. Vaak erg bitter uit blik. Heb op moment wel zelf tomaten op het balkon groeien, maar dat zijn cherrytomaten. Misschien iets te zoet voor op de pizza..:




Vandaag geen pizza, maar ciabatta bakken!
  woensdag 18 augustus 2010 @ 11:19:06 #81
62913 Blik
The one and Only!
pi_85428575
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 00:00 schreef PKfotografie het volgende:
vandaag 25kg bloem gehaald. dus gaat redelijk wat pizza eten worden dit jaar gok ik :D

als ik de tomatensaus maak, gebruik ik verse tomaten, wat basilicum, olie en knoflook. de saus is echter altijd oranje, komt dit door de verse tomaten en dus het gebrek aan kunstmatige kleurstof? of moet ik de saus langer laten pruttelen?

verder ben ik er nog niet geheel uit of het lekkerder is met hele tomaten, ontvelde tomaten, of wel vlees en vel maar geen zaden van de tomaten. iemand een voorkeur die hij kan onderbouwen?
Mijn persoonlijke voorkeur voor saus is als volgt:

Blik ontvelde tomaten, in de pan, kapot maken. Vervolgens olijfolie, knoflook en basilicum erbij. Goed laten sudderen. Als het een beetje een goede brij is geworden door een zeef halen om alle harde stukken eruit te halen. Vervolgens de saus nog een minuut of 5 laten inkoken totdat die niet meer te vochtig is.

Dan heb je een saus die qua smaak echt perfect is, want de smaak van de ingrediënten is er goed ingetrokken en qua structuur is die ook perfect.
  woensdag 18 augustus 2010 @ 12:56:15 #82
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85431920
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 10:12 schreef MaximusTG het volgende:
Eens met McGilles, daarbij zijn tomaten in blik al een keer gekookt. Ik neem meestal een blik gepelde tomaten, snij de harde stukjes eraf, spoel ze goed af onder de kraan en pureer ze dan. Beetje oregano erdoor en eventueel wat zout, en that's it. Liefst een tijdje onbedekt laten staan, zodat de bliksmaak wegtrekt. Sap gooi ik dus weg, moet je voor de grap maar eens proeven. Vaak erg bitter uit blik. Heb op moment wel zelf tomaten op het balkon groeien, maar dat zijn cherrytomaten. Misschien iets te zoet voor op de pizza..:

[ [url=http://dl.dropbox.com/u/1974016/tomatenkl.JPG]afbeelding ]
[/url]

Vandaag geen pizza, maar ciabatta bakken!
Ik heb in de tuin een Pomodoriplant staan die op het punt staat om te "werpen", twijfel nog of ik hier een saus van moet maken of gewoon een lekkere salade.

Als het saus wordt maak ik wel wat foto's :P
pi_85431950
pommodori :9

tomaat mascarpone limoen risotto maken :9
Ja doei.
pi_85482155
Pizzaoven is binnen, jammer genoeg te laat van werk thuis om nu nog pizza te gaan maken, aangezien het deeg in de vriezer ligt.

Maar morgen gaat de test dan echt gebeuren :) Pizza met tomatensaus (van verse tomaten), ui, basilicum, mozzarella, champignons en een beetje ham.
pi_85482438
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 11:19 schreef Blik het volgende:

[..]

Mijn persoonlijke voorkeur voor saus is als volgt:

Blik ontvelde tomaten, in de pan, kapot maken. Vervolgens olijfolie, knoflook en basilicum erbij. Goed laten sudderen. Als het een beetje een goede brij is geworden door een zeef halen om alle harde stukken eruit te halen. Vervolgens de saus nog een minuut of 5 laten inkoken totdat die niet meer te vochtig is.

Dan heb je een saus die qua smaak echt perfect is, want de smaak van de ingrediënten is er goed ingetrokken en qua structuur is die ook perfect.
Ik gooi de tomaten altijd eerst in een schaal voor ze in de pan verdwijnen. Even lekker met de handen erdoor, beetje 'kneden'/pletten, harde stukken eruit halen... Zo blijft je saus nog een klein beetje chunky, maar niet dat je van die grote brokken tomaat overhoudt.
pi_85490363
Basilicum altijd als laatste erbij doen. Iig niet te lang laten meekoken, als je dat wel doet gaat de smaak weg. Zonde.

Vraagje. Ik heb een combi met een ronddraaiende schijf onderin en hij kan tot 250 graden. Is dit genoeg om een eigengemaakte pizzabodem onderin die oven 'goed' te krijgen? Of moet ik ff naar de praxis?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_85492734
quote:
Op donderdag 19 augustus 2010 21:50 schreef Red_85 het volgende:
Basilicum altijd als laatste erbij doen. Iig niet te lang laten meekoken, als je dat wel doet gaat de smaak weg. Zonde.

Vraagje. Ik heb een combi met een ronddraaiende schijf onderin en hij kan tot 250 graden. Is dit genoeg om een eigengemaakte pizzabodem onderin die oven 'goed' te krijgen? Of moet ik ff naar de praxis?
Ligt er echt aan. Ik heb zelf ook een combi die tot 250graden kan van een niet goedkoop merk, maar kreeg er niet echt een lekkere pizza uit, daarom nu die pizzaoven in huis.

Meestal zijn die combi ovens niet krachtig genoeg waardoor de pizza's te lang in de oven moeten, wat geen goed resultaat oplevert. Maar natuurlijk zijn er uitzonderingen.
pi_85493833
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 16:42 schreef roooosje het volgende:
Morgen zelf pizza maken :D! In een Pizzapan van de Turkse winkel. Hij was maar 9,99 O+ . Het zal me wat worden :')

[ afbeelding ]


Ik zal een fotoverslag posten :Y.
Nou? Vertel.
pi_85513116
Pizza zit er nu in, hopen op goed resultaat :D
pi_85513183
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 14:51 schreef McGilles het volgende:
Pizza zit er nu in, hopen op goed resultaat :D
Pics!
pi_85513355
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 14:53 schreef LieLie het volgende:

[..]

Pics!
:9 :Y
Ja doei.
pi_85514286
Had even snel 2 foto's gemaakt, geen zin om lens te wisselen op m'n camera want had echt honger.

Resultaat was ik tevreden mee, zeker voor de eerste keer met deze oven. Pizza mocht wel wat langer erin en het deeg mocht iets dunner, maar daarom had ik nu ook pizza klaargemaakt, vanavond eet ik het ook als avondeten dus dit was de test.

Hier 2 foto's:



pi_85516882
Rol je de rand ook uit als je de bodem maakt? Want als je de rand met rust laat krijg je heel snel zo'n bolle rand :9
pi_85520929
Pizzapan is binnen, deeg ligt nu te rijzen. Wil vanavond wat testjes doen.
Heb hem net wel even aan gehad om te voelen hoe heet het wordt, maar dat is echt enorm.
pi_85521266
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 16:30 schreef LieLie het volgende:
Rol je de rand ook uit als je de bodem maakt? Want als je de rand met rust laat krijg je heel snel zo'n bolle rand :9
Ik rol niks uit, maar weet nu bijna zeker dat m'n pizzapan defect is. Vanmiddag vond ik het ook al lang duren en nu hetzelfde liedje. Zeer jammer, moet ik dat ding weer retour gaan sturen.
pi_85521461
Is het een Bestron? Die thermostaatjes zijn wat brak. Die van mij is lange tijd van slag geweest, nu doet hij het spontaan weer goed.
pi_85521507
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 19:07 schreef Yvesss het volgende:
Is het een Bestron? Die thermostaatjes zijn wat brak. Die van mij is lange tijd van slag geweest, nu doet hij het spontaan weer goed.
Inderdaad een thermostaat probleem, kan ik zelfs herkennen.
Elementen pas 1x roodkleurig gezien, logisch dat de oven niet heet genoeg is.

Maandag maar even bellen dan, want dit is gewoon niks.
pi_85523885
Net ff pizza Margaretha gemaakt in de Ferrari Napoli, WTF! Dat ding is geweldig. Wat een pizza, gewoon tomaat, beetje zout en kaas. Voila. Twee minuten met de saus er op, daarna nog twee minuten met de kaas en je hebt een pizza waar je je vingers bij op eet.
Ik moet wel even opletten dat de bodem niet te dun wordt, want dan is ie wel heel erg krokant en het mag er best wel tussen in zitten wat mij betreft.
Als ik hier een beetje de handigheid in krijg is dit een succes zo'n pizzapan
pi_85524111
Klinkt goed Dirkh! !
Ja doei.
pi_85525607
Heb naar aanleiding van dit topic een Bestron oventje besteld. Maandag even testen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')