Je hebt eigenlijk 100% gelijk. Tegen een echt goede pizzeria kun je niet op. Zelfs Jeff Varasano kan dat niet, is ook maar een hobbyist. Gelukkig bestaan er een heleboel middelmatige pizzeria's met uitbaters van het Mediterrane type, edoch niet Italiaans. Na wat oefening kun je deze resultaten makkelijk benaderen of ruimschoots overtreffen. Pizza afhalen, voor beginners en gevorderden deel 5. En wat ook leuk is, pizza's zelf maken is eigenlijk heel goedkoop. Met een goeie euro aan ingrediënten kom je een heel eind. Mijn laatste pizza's vond ik niet zo fraai, maar ze smaakten wel. Gewoon een keer proberen.quote:Op donderdag 12 augustus 2010 00:26 schreef Nectar het volgende:
Ik vind pizza´s lekkerder als ik ze haal van een goede plek
Da's niet duur! Hoe warm wordt ie? Eet smakelijk alvast!quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 16:42 schreef roooosje het volgende:
Morgen zelf pizza maken ! In een Pizzapan van de Turkse winkel. Hij was maar 9,99 . Het zal me wat worden
[ afbeelding ]
Ik zal een fotoverslag posten .
Thanks! Hij verwarmt tot 250 graden .quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 16:45 schreef LieLie het volgende:
[..]
Da's niet duur! Hoe warm wordt ie? Eet smakelijk alvast!
Voor dat geld is het zeker het proberen waard. Laat ff weten hoe het bevalt.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 16:42 schreef roooosje het volgende:
Morgen zelf pizza maken ! In een Pizzapan van de Turkse winkel. Hij was maar 9,99 . Het zal me wat worden
[ afbeelding ]
Ik zal een fotoverslag posten .
Het valt me trouwens op dat het hier heel lastig is om er achter te komen wat voor bloem je hebt. Behalve bij 00 is er meestal geen aanduiding op de verpakking en bij de molen weten ze het ook niet (nou ja, 12 - 16 % eiwitgehalte... Dat is zo'n beetje elk tarwebloem).quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 17:35 schreef Erasmo het volgende:
Weken op zoek geweest naar het goede bloem, kom ik er achter dat ze hier(BiH) andere typenummers aanhouden
Wellicht is dit een goede link voor in de startpost:
http://www.wessexmill.co.uk/recipe/page6.html
Tuurlijk. Ik heb zelfs een stoeptegel in mijn oven liggenquote:Op zaterdag 14 augustus 2010 21:05 schreef fratsman het volgende:
Misschien een stomme vraag; Bij onze grillplaat werd ook een steen meegeleverd waar je op kan grillen, zou je die ook in de oven kunnen gebruiken?
Zo'n grillplaat wordt ontzettend heet, dus als hij daar tegen kan, zal hij ook vast wel in een oven kunnenquote:Op zaterdag 14 augustus 2010 21:05 schreef fratsman het volgende:
Misschien een stomme vraag; Bij onze grillplaat werd ook een steen meegeleverd waar je op kan grillen, zou je die ook in de oven kunnen gebruiken?
ik heb het nu een maand in de vriezer en pak het bijvoorbeeld gerust over een maand als ik er trek in heb.quote:Op maandag 16 augustus 2010 17:07 schreef McGilles het volgende:
Hoe lang bewaren jullie jullie deeg in de vriezer?
Kan ik het bijvoorbeeld 2 weekjes bewaren of niet?
mooi zeg!!quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 22:33 schreef Sandous het volgende:
Heb me vandaag ook gewaagd aan een tonijn/zalm pizza. Was heerlijk!! Heb het basisrecept hier op de topic genomen, zelf Italiaanse kruide en el olijfolie bij de bodem gedaan. Ook de saus heb ik van de vorige topic.
wat ik de volgende keren anders zou doen: ik heb de geraspte kaas bovenop gedaan, dan wordt het zo een, ik doe het de volgende keer eronder en dan pas zalm etc erop. & was bezig met 6 dingen tegelijk, dus een beetje te lang in de oven gelaten.
Maar heerlukk hoor!
Stap voor stap
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Grotendeels op gevoel. Puur als richtlijn bedoeld, als je meer of minder knoflook ofzo wil, gewoon doen.quote:Op dinsdag 17 augustus 2010 01:07 schreef pietbier het volgende:
En wat is het recept voor de tomatensaus?
ik heb geen 'het' recept.. elke keer weer andersquote:Op dinsdag 17 augustus 2010 01:07 schreef pietbier het volgende:
En wat is het recept voor de tomatensaus?
senk joequote:Op dinsdag 17 augustus 2010 11:37 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Grotendeels op gevoel. Puur als richtlijn bedoeld, als je meer of minder knoflook ofzo wil, gewoon doen.
- Extra vierge olijfolie
- groot ui, gesnipperd
- 2 a 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 blik tomatenblokjes in sap
- 1 pak gezeefde tomaten
- snuf suiker
- 1 tl sambal of een fijngehakt gedroogd chilipepertje
- handvol verse basilicum, fijngesneden
- 1 tl oregano
- peper en zout naar smaak.
Fruit in een pan met dikke bodem de ui en knoflook in wat olijfolie tot de ui glazig is. Gooi dan de rest van de ingrediënten behalve de basilucum erbij. Laat de saus ca. 30 a 40 minuten op een laag vuur pruttelen en inkoken (zonder deksel) tot een dikkere massa. Voeg de laatste 10 minuten de basilicum toe.
Maar pas op, de saus mag niet te ver inkoken, een te dikke saus laat zich moeilijk op de pizza verspreiden.
De saus is nu klaar! Ik gooi de saus meestal ffkes in de blender om een mooie egale kleur en massa te bereiken, maar dat is optioneel.
Mijn persoonlijke voorkeur voor saus is als volgt:quote:Op zondag 15 augustus 2010 00:00 schreef PKfotografie het volgende:
vandaag 25kg bloem gehaald. dus gaat redelijk wat pizza eten worden dit jaar gok ik
als ik de tomatensaus maak, gebruik ik verse tomaten, wat basilicum, olie en knoflook. de saus is echter altijd oranje, komt dit door de verse tomaten en dus het gebrek aan kunstmatige kleurstof? of moet ik de saus langer laten pruttelen?
verder ben ik er nog niet geheel uit of het lekkerder is met hele tomaten, ontvelde tomaten, of wel vlees en vel maar geen zaden van de tomaten. iemand een voorkeur die hij kan onderbouwen?
Ik heb in de tuin een Pomodoriplant staan die op het punt staat om te "werpen", twijfel nog of ik hier een saus van moet maken of gewoon een lekkere salade.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 10:12 schreef MaximusTG het volgende:
Eens met McGilles, daarbij zijn tomaten in blik al een keer gekookt. Ik neem meestal een blik gepelde tomaten, snij de harde stukjes eraf, spoel ze goed af onder de kraan en pureer ze dan. Beetje oregano erdoor en eventueel wat zout, en that's it. Liefst een tijdje onbedekt laten staan, zodat de bliksmaak wegtrekt. Sap gooi ik dus weg, moet je voor de grap maar eens proeven. Vaak erg bitter uit blik. Heb op moment wel zelf tomaten op het balkon groeien, maar dat zijn cherrytomaten. Misschien iets te zoet voor op de pizza..:
[ [url=http://dl.dropbox.com/u/1974016/tomatenkl.JPG]afbeelding ]
[/url]
Vandaag geen pizza, maar ciabatta bakken!
Ik gooi de tomaten altijd eerst in een schaal voor ze in de pan verdwijnen. Even lekker met de handen erdoor, beetje 'kneden'/pletten, harde stukken eruit halen... Zo blijft je saus nog een klein beetje chunky, maar niet dat je van die grote brokken tomaat overhoudt.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 11:19 schreef Blik het volgende:
[..]
Mijn persoonlijke voorkeur voor saus is als volgt:
Blik ontvelde tomaten, in de pan, kapot maken. Vervolgens olijfolie, knoflook en basilicum erbij. Goed laten sudderen. Als het een beetje een goede brij is geworden door een zeef halen om alle harde stukken eruit te halen. Vervolgens de saus nog een minuut of 5 laten inkoken totdat die niet meer te vochtig is.
Dan heb je een saus die qua smaak echt perfect is, want de smaak van de ingrediënten is er goed ingetrokken en qua structuur is die ook perfect.
Ligt er echt aan. Ik heb zelf ook een combi die tot 250graden kan van een niet goedkoop merk, maar kreeg er niet echt een lekkere pizza uit, daarom nu die pizzaoven in huis.quote:Op donderdag 19 augustus 2010 21:50 schreef Red_85 het volgende:
Basilicum altijd als laatste erbij doen. Iig niet te lang laten meekoken, als je dat wel doet gaat de smaak weg. Zonde.
Vraagje. Ik heb een combi met een ronddraaiende schijf onderin en hij kan tot 250 graden. Is dit genoeg om een eigengemaakte pizzabodem onderin die oven 'goed' te krijgen? Of moet ik ff naar de praxis?
Nou? Vertel.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 16:42 schreef roooosje het volgende:
Morgen zelf pizza maken ! In een Pizzapan van de Turkse winkel. Hij was maar 9,99 . Het zal me wat worden
[ afbeelding ]
Ik zal een fotoverslag posten .
Pics!quote:Op vrijdag 20 augustus 2010 14:51 schreef McGilles het volgende:
Pizza zit er nu in, hopen op goed resultaat
Ik rol niks uit, maar weet nu bijna zeker dat m'n pizzapan defect is. Vanmiddag vond ik het ook al lang duren en nu hetzelfde liedje. Zeer jammer, moet ik dat ding weer retour gaan sturen.quote:Op vrijdag 20 augustus 2010 16:30 schreef LieLie het volgende:
Rol je de rand ook uit als je de bodem maakt? Want als je de rand met rust laat krijg je heel snel zo'n bolle rand
Inderdaad een thermostaat probleem, kan ik zelfs herkennen.quote:Op vrijdag 20 augustus 2010 19:07 schreef Yvesss het volgende:
Is het een Bestron? Die thermostaatjes zijn wat brak. Die van mij is lange tijd van slag geweest, nu doet hij het spontaan weer goed.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |