quote:Op donderdag 11 maart 2010 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat dronken ze aan het eind, die Belg en de reporter? Was dat pure moutwijn?
quote:Op donderdag 11 maart 2010 22:05 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Gebeide moutwijn?
Of misschien wel korenwijn.
Ja DVD's zijn te koop, KVW site?quote:Op donderdag 11 maart 2010 22:14 schreef Socios het volgende:
Toen het programma net bestond was er een thema dat men producten terug ging sturen naar de fabrikant, zogenaamd omdat ze niet goed waren. Denk aan chips, appelmoes etc. Als reactie kreeg men dan hele paketten toegestuurd van dat bedrijf.
Herinnert iemand deze uitzendingen ook nog en zijn deze ook terug te bekijken? Is echt al heel wat jaar geleden, in de begintijd van KVW.
Ja, het kwam wat arrogant over, maar eigenlijk niet meer dan terecht. Want dat hele Jenever-gebeuren/grootdoenerij van Bols stelt eigenlijk niets voor.quote:Op donderdag 11 maart 2010 22:17 schreef TUFKAL het volgende:
Goeie aflevering weer
Vond vd keuken beetje arrogant in het begin maar gezien de "fabrikanten" is dat wel terecht.
Wedden dat het gewoon bij Heineken (want Zoetermeer) wordt geproduceerd die Jenever?
Heb DVD-box liggen. Daar staan die uitzending niet tussen...quote:Op donderdag 11 maart 2010 22:18 schreef TUFKAL het volgende:
Ja DVD's zijn te koop, KVW site?
Heineken Zoetermeer ???quote:Op donderdag 11 maart 2010 22:17 schreef TUFKAL het volgende:
Goeie aflevering weer
Vond vd keuken beetje arrogant in het begin maar gezien de "fabrikanten" is dat wel terecht.
Wedden dat het gewoon bij Heineken (want Zoetermeer) wordt geproduceerd die Jenever?
hm oke. Ik herken ze wel. Mailtje sturen?quote:Op donderdag 11 maart 2010 22:20 schreef Socios het volgende:
[..]
Heb DVD-box liggen. Daar staan die uitzending niet tussen...
Ja mijn foutquote:Op donderdag 11 maart 2010 22:26 schreef Curiosity het volgende:
Hij zei toch dat het uit Zoetermeer kwam?
quote:
allemaal opgepopte termen in het Engels. die boer zag eruit of hij net een Engelse les had verprutst.quote:Op donderdag 11 maart 2010 23:43 schreef Curiosity het volgende:
[..]
En die naam heeft hij ook verdiend
Met vet Schiedams (want ooit iets met Jenever te maken stad?) accent.quote:
Uiteindelijk bleek de 'master distiller' dus gewoon de 'roerder' te zijnquote:Op vrijdag 12 maart 2010 01:15 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
allemaal opgepopte termen in het Engels. die boer zag eruit of hij net een Engelse les had verprutst.
Welnee gewoon een "gids" die bij zo'n experience loopt.quote:Op vrijdag 12 maart 2010 08:19 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Uiteindelijk bleek de 'master distiller' dus gewoon de 'roerder' te zijn
zou het De Ooievaar zijn ?quote:Op vrijdag 12 maart 2010 08:10 schreef The_Hives het volgende:
ik weet wel waar ik voortaan het jonkie voor mijn opa haal
Daar vergis je je lelijk, deze man heeft een hele geschiedenis in het gedistilleerd en dan hebben we het echt niet alleen over jenever.quote:Op vrijdag 12 maart 2010 01:15 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
allemaal opgepopte termen in het Engels. die boer zag eruit of hij net een Engelse les had verprutst.
hoe goedkoop kom ik in de markt. niets meer.
Die uiteindelijk ook de moutwijn uit Belgie haalt, wat een opgeklopte poeha dat mens.quote:Op vrijdag 12 maart 2010 08:10 schreef The_Hives het volgende:
ik weet wel waar ik voortaan het jonkie voor mijn opa haal
ach gaat me niet om de moutwijn. Het is meer dat ik altijd al wat tegen de 'grote jongens' heb en de manier waarop ze je bedonderen. En zeker nu ik dan weer zie dat alles zo gesloten moet zijn en dat de mensen van Bols met zo'n pr-praatje komen 'gun' ik het dat soort zaakjes meer.quote:Op vrijdag 12 maart 2010 10:20 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Die uiteindelijk ook de moutwijn uit Belgie haalt, wat een opgeklopte poeha dat mens.
Het is gewoon allemaal kleinschalig wat daar gebeurt, maar ja, zo zijn de grote jongens ook begonnen.
En wat zij vertelt nemen we natuurlijk direct aan voor de waarheid, zij ziet de omzet al stijgen .
Waarom bedonderen ze je dan, ga jij af op 1 verhaal van 1 persoon?.quote:Op vrijdag 12 maart 2010 10:35 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ach gaat me niet om de moutwijn. Het is meer dat ik altijd al wat tegen de 'grote jongens' heb en de manier waarop ze je bedonderen. En zeker nu ik dan weer zie dat alles zo gesloten moet zijn en dat de mensen van Bols met zo'n pr-praatje komen 'gun' ik het dat soort zaakjes meer.
Niet dat Bols er wakker om ligt dat ze nu een flesje minder per jaar verkopen
Het gaat er ook om dat op het etiket 'moutwijn' en 'jeneverbessen', terwijl de bessen mogen ontbreken en de moutwijn (afkomstig van graan) ook methanol mag zijn (methylalcohol afkomstig van melasse).quote:Op vrijdag 12 maart 2010 10:42 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Waarom bedonderen ze je dan, ga jij af op 1 verhaal van 1 persoon?.
Als je miljoenen flessen per jaar verkoopt kan jij niet verwachten dat ze dat op zo'n klein keteltje stoken, dat kan gewoon niet.
Maar dat wil niet zeggen dat de autenthieke receptuur niet bewaakt wordt.
Uit melasse wordt ook gewoon ethanol gestookt hoor. Methanol is giftig!quote:Op vrijdag 12 maart 2010 11:02 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Het gaat er ook om dat op het etiket 'moutwijn' en 'jeneverbessen', terwijl de bessen mogen ontbreken en de moutwijn (afkomstig van graan) ook methanol mag zijn (methylalcohol afkomstig van melasse).
En wie zegt dat ze liegen?quote:Op vrijdag 12 maart 2010 11:02 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Het gaat er ook om dat op het etiket 'moutwijn' en 'jeneverbessen', terwijl de bessen mogen ontbreken en de moutwijn (afkomstig van graan) ook methanol mag zijn (methylalcohol afkomstig van melasse).
Deze fout ligt bij 2 partijen: de wetgever moet verplichten dat er meer duidelijkheid over de ingrediënten bestaat, en dat wat er in zit er ook op moet staan, en wat er niet in zit, er niet op mag.
Tevens zou zo'n fabrikant niet moeten WILLEN liegen.
Precies, je kan gewoon een rondleiding krijgen.quote:Op vrijdag 12 maart 2010 12:46 schreef Helly het volgende:
Ik ben trouwens een aantal jaar geleden op excursie geweest bij Bols in Zoetermeer, daar hebben ze ook een heel bezoekerscentrum met proefzaal en museumpje e.d. dus zo overdreven geheimzinnig als de KvW het gisteren bracht doen ze daar niet.
Ik vond "bols-experience" nog net iets erger.quote:Op donderdag 11 maart 2010 23:35 schreef Tourniquet het volgende:
"master distiller"
Je hebt gelijk, had niet goed gekeken op de website.quote:Op donderdag 27 mei 2010 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Het zijn herhalingen bij de weg
Ach what's in a name, het geld stroomt er niet minder om.quote:Op donderdag 27 mei 2010 16:06 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Ik vond "bols-experience" nog net iets erger.
Dat is toch altijd in deze tijd. En als straks dat voetbal op tv is, hoef je ook niet veel nieuwe programma's te verwachten...quote:Op donderdag 27 mei 2010 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Het zijn herhalingen bij de weg
quote:Ditmaal is het de walnoot die argwaan wekt. Hoe krijgen ze toch altijd zo’n perfecte halve noot op het kaasje van Rambol? Meesterwerkjes, dat absoluut. Zelf zit de brievenschrijver na het kraken vaak met gruis opgescheept. Hij vermoedt dat ze het doen met explosieven, en zet de verslaggevers aan het werk. Wederom een echte kraker van de Keuringsdienst van Waarde.
Iddquote:
Aldus nu.nlquote:Consumentenprogramma 't Is goed boeren' riep de Plus supermarkt op televisie. Bij Plus is iedereen tevreden. Maar het gaat slecht met de boeren in Nederland, zeggen de kranten. En toch staan er boeren te lachen in advertenties van Plus. Kiespijn? We kunnen er niet meer bij met ons boerenverstand. De Keuringsdienst trekt door de polder en houdt het simpel. 'Is 't goed boeren, meneer de boer?'.
Oh, ik kende 'm nog nietquote:Op donderdag 8 juli 2010 20:50 schreef UncleSam het volgende:
Die goed boeren aflevering is ook een herhaling.
Yups.quote:Op donderdag 12 augustus 2010 20:22 schreef TUFKAL het volgende:
De vla van vanavond ook een herhaling toch?
ik kijk hetquote:Op donderdag 12 augustus 2010 21:12 schreef KingOfMars het volgende:
Ik vind het programma wat er nu na komt veel interessanter. Over de mensen die de prijs betalen voor ons goedkope eten. (Deze week nog actueel ivm de Wakker Dier actie tegen vleesknallers).
Ongelooflijk he. Die mensen daar zijn echt onze slaven. Garnalenkwekers die 23 euro van de 2900 euro aan garnalenoogst krijgen. Nog geen drie euro de man voor dagenlang bloed zweet en tranen. .quote:
Ja maar waar het om gaat is dat de mensen die daar wonen de keus hebben tussen doodgaan van de honger óf dit werk doen onder deze omstandigheden.quote:Op donderdag 12 augustus 2010 21:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Zulke wijsneuzen gaan er bij mij direct uit.
En je punt is?quote:Op donderdag 12 augustus 2010 21:46 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Ja maar waar het om gaat is dat de mensen die daar wonen de keus hebben tussen doodgaan van de honger óf dit werk doen onder deze omstandigheden.
Dat je poep praat?quote:Op donderdag 12 augustus 2010 21:47 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Dat moet voor iemand met jouw intelligentie niet echt heel lastig te bedenken zijn.
Hier ben ik het dan wél weer mee eens, het begin was aardig maar verder bleef het teveel hangen in de 'kandidaten' ipv te focussen op de arbeiders daar.quote:Op donderdag 12 augustus 2010 21:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat een goedkoop liefdeloos bagger programma was dat, echt, kan niet tippen aan KVW.
De mensen in die fabriek hebben voor Indonesische begrippen een goede baan. En die knaap was een verwende blaag die een schop onder zijn hol verdiende.quote:Op donderdag 12 augustus 2010 21:53 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Nou vertel. En probeer het eens zonder schelden en clichés.
DUH, natuurlijk, dit hele programma gaat om leedvermaak over die sukkels van verwende blagen.quote:Op donderdag 12 augustus 2010 21:56 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Hier ben ik het dan wél weer mee eens, het begin was aardig maar verder bleef het teveel hangen in de 'kandidaten' ipv te focussen op de arbeiders daar.
Die mensen in de fabriek stonden de hele dag stil op 2 benen en werden als slaven behandeld (een geel lint ter herkenning rond je arm als je een grote mond had zodat je in de gaten kon worden gehouden). Alleen de allersnelsten verdienden 40ct/uur wat nét niet genoeg is om van rond te komen. Wat je feitelijk zegt is dat deze mensen nog blij moeten zijn met óns doorgeslagen consumentisme ook.quote:Op donderdag 12 augustus 2010 21:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De mensen in die fabriek hebben voor Indonesische begrippen een goede baan. En die knaap was een verwende blaag die een schop onder zijn hol verdiende.
piet is gewoon een verwend mannetjequote:Op donderdag 12 augustus 2010 22:00 schreef KingOfMars het volgende:
Wat je feitelijk zegt is dat deze mensen nog blij moeten zijn met óns doorgeslagen consumentisme ook.
Nee, ik zeg dat het voor Indonesische verhoudingen een goede baan is.quote:Op donderdag 12 augustus 2010 22:00 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Die mensen in de fabriek stonden de hele dag stil op 2 benen en werden als slaven behandeld (een geel lint ter herkenning rond je arm als je een grote mond had zodat je in de gaten kon worden gehouden). Alleen de allersnelsten verdienden 40ct/uur wat nét niet genoeg is om van rond te komen. Wat je feitelijk zegt is dat deze mensen nog blij moeten zijn met óns doorgeslagen consumentisme ook.
het is gewoon een slechte baan, en het feit dat jij het goed praat heeft alleen maar te maken met dat jij niet meer (eerlijker) wil betalen voor je eten.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 06:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, ik zeg dat het voor Indonesische verhoudingen een goede baan is.
quote:Op donderdag 9 september 2010 15:04 schreef Paul-89 het volgende:
Vanavond start van het nieuwe seizoen..
Zeker interessant!quote:Op donderdag 9 september 2010 15:12 schreef Paul-89 het volgende:
Boter
Echte boter?
Echte boter noemen we roomboter. Maar is roomboter niet gewoon boter? Jazeker, zegt de expert tegen onze verslaggever, en daar wordt niet mee gerommeld.
Wie heeft er nu boter op zijn hoofd?
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen valt de Keuringsdienst van Waarde met zijn neus in de boter. In de winkel is het ene pakje veel duurder dan het andere; waar zit dan het verschil? Op zoek naar antwoorden in de boterberg.
Dit seizoen is er ook een nieuwe verslaggeefster bij het team: Leonie ter Braak, model, actrice en presentatrice, afkomstig van RTV Oost. Zij maakt haar debuut in de volgende aflevering.
Donderdag, 20.25u, Ned 3
Herhaling: maandag, 23.10u, Ned 3
Die gast op het einde ook echtquote:Op donderdag 9 september 2010 15:04 schreef Paul-89 het volgende:
Vanavond start van het nieuwe seizoen..
Bang dat hij voor lul staat omdat hij het niet weet.quote:Op donderdag 9 september 2010 15:28 schreef The_BoezelaaR het volgende:
[..]
Die gast op het einde ook echt
Denkt zeker dat de KVW even langskomt zodat hij zn promopraatje af kan steken zeker
Hopen dat ze alles gaan uitzenden.quote:Nog voor de eerste nieuwe Keuringsdienst is uitgezonden kortgeding aan de broek. Botermaker wil verbod #tescherpinterviewvanmij #kvw 6:45 PM Sep 7th via Echofon
Mooiquote:Teunvandekeuken De bebrilde boterbabbelaar op het eind vh filmpje wilde uitzending verbieden. vanavond gewoon Keuringsdienst, 20.25 http://bit.ly/clpv5h
quote:Op donderdag 9 september 2010 18:37 schreef El_Bassie het volgende:
Leonie ter Braak. Hoe komen ze daar nou bij? Wel nieuwsgierig, ook naar de aflevering.
Je bent vergeten het Twentse accent te typen, maar het zou een natuurgetrouwe weergave van de gang van zaken kunnen zijn.quote:Op donderdag 9 september 2010 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Teun, mag ik bij jullie programma meedoen?
Waar ga ik nat? Ze hadden het hier alleen over normale roomboterquote:Op donderdag 9 september 2010 20:46 schreef Xenomaniac het volgende:
Sodeju, gaat Pietverdriet even nat met z'n vocht-geleuter.
De enige echte boter Bij alle kuipjes (margarines e.d.) wordt er wel gerommeld vermoed ik zoquote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar ga ik nat? Ze hadden het hier alleen over normale roomboter
Jep, premium prijs voor een koelhuisboterquote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Piles het volgende:
Maarrrr echte grasboter is komende winter dus ingevroren (geweest), als ik het goed begrepen heb?
Als daar roomboter op staat niet, dat wordt streng gecontroleerd.quote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Piles het volgende:
[..]
De enige echte boter Bij alle kuipjes wordt er wel gerommeld vermoed ik zo
M'n edit was niet snel genoegquote:Op donderdag 9 september 2010 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als daar roomboter op staat niet, dat wordt streng gecontroleerd.
Margarine is geen boterquote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Piles het volgende:
[..]
De enige echte boter Bij alle kuipjes (margarines e.d.) wordt er wel gerommeld vermoed ik zo
Ik ga even zoeken, maar jij beweert elders op dit fijne forum dat roomboter van de Lidl/Aldi van mindere kwaliteit is vanwege een te hoog vochtgehalte.quote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar ga ik nat? Ze hadden het hier alleen over normale roomboter
Quote dat ff wil je? Ik koop zelf mijn boter namelijk bij de aldi.quote:Op donderdag 9 september 2010 20:54 schreef Xenomaniac het volgende:
[..]
Ik ga even zoeken, maar jij beweert dat roomboter van de Lidl/Aldi van mindere kwaliteit is vanwege een te hoog vochtgehalte.
Ik verwacht nog wel een vervolg uitzending.quote:Op donderdag 9 september 2010 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond de uitzending matig, mis even een labonderzoek naar de verzadigde en onverzadigde vetten verhouding van de verschillende boters wat campina daar beweerde..
Niet zo heel erg toch? Het bederft niet en tast de smaak niet aan. Verder wel voorspelbaar dat je alleen voor de verpakking betaald.quote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Piles het volgende:
Maarrrr echte grasboter is komende winter dus ingevroren (geweest), als ik het goed begrepen heb?
quote:Op donderdag 9 september 2010 20:46 schreef Xenomaniac het volgende:
Sodeju, gaat Pietverdriet even nat met z'n vocht-geleuter.
Kom je nog met een quote of neem je het terug?quote:Op donderdag 9 september 2010 20:54 schreef Xenomaniac het volgende:
[..]
Ik ga even zoeken, maar jij beweert elders op dit fijne forum dat roomboter van de Lidl/Aldi van mindere kwaliteit is vanwege een te hoog vochtgehalte.
Ik neem het terug.quote:Op donderdag 9 september 2010 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Kom je nog met een quote of neem je het terug?
Kan dit op de FP? Een Fokker die mea culpaatquote:Op donderdag 9 september 2010 22:20 schreef Xenomaniac het volgende:
[..]
Ik neem het terug.
Kak.
Ik kan het topic niet vinden.
Excuses, Piet.
Gemeend.
ja dat vond ik nou ook... het is makkelijk om maar te beweren dat het allemaal hetzelfde is... maar toon dat dan ook aan met een laboratoriumonderzoek (doen ze normaal bijna altijd)quote:Op donderdag 9 september 2010 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond de uitzending matig, mis even een labonderzoek naar de verzadigde en onverzadigde vetten verhouding van de verschillende boters wat campina daar beweerde..
Geaccepteerd.quote:
inderdaad.quote:Op vrijdag 10 september 2010 09:30 schreef Tulping het volgende:
Sowieso dat grasboterverhaal, tegenwoordig wordt aan (bijna) elke boter kleurstof toegevoegd om ook in de winter de gele kleur te houden, evenals bij kaas, want die wordt ook hartstikke wit als je die van wintermelk maakt zonder er kleurstof aan toe te voegen. Dus gele boter betekend niet per definitie grasboter
Dat idee heb ik ook ja, zeker omdat ze "Boter, Kaas en Eieren" gaan doen, dan kunnen ze meerdere afleveringen vullen met één onderwerp toch?quote:Op donderdag 9 september 2010 21:04 schreef Paul-89 het volgende:
[..]
Ik verwacht nog wel een vervolg uitzending.
Ja hoor. Die met de mandarijnenpartjes uit blik bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 10 september 2010 15:22 schreef VonHinten het volgende:
Is er eigenlijk ooit wel es een aflevering van KvW geweest waaruit bleek dat de consument NIET genaaid werd?
Ja, seperatorvlees bijvoorbeeld, gewoon een goed product. Net als luizenkleurstof, niets mis mee, E621, suiker, maandverband, macaroni, japans zoutje.quote:Op vrijdag 10 september 2010 15:22 schreef VonHinten het volgende:
Is er eigenlijk ooit wel es een aflevering van KvW geweest waaruit bleek dat de consument NIET genaaid werd?
heel goed van je,quote:Op vrijdag 10 september 2010 09:30 schreef Tulping het volgende:
Ook ik heb zitten kijken gister, en potver, wist niet dat mijn tenen zo ver krom konden staan
Ik ben nu al zo'n zes jaar bezig met levensmiddelentechnologie, en wat een nonsen werd er verkondigd door die geïnterviewde mensen!
Sowieso dat grasboterverhaal, tegenwoordig wordt aan (bijna) elke boter kleurstof toegevoegd om ook in de winter de gele kleur te houden, evenals bij kaas, want die wordt ook hartstikke wit als je die van wintermelk maakt zonder er kleurstof aan toe te voegen. Dus gele boter betekend niet per definitie grasboter
Daarnaast, laat nooit marketeers aan het woord over de kwaliteit van producten, die weten vaak alleen hoe ze mooie praatjes kunnen verkopen.. "Het speciale voedsel van de koe zorgt er voor dat er meer onverzadigde vetten inzitten", ja dat klopt, maar dat is ook al zo als de koe alleen al gras eet, zie ook dhttp://www.voedingscentru(...)el/wat-zit-erin.aspxeze link..
Daarnaast denk ik dat het grote verschil in prijs vooral in merk zit, alhoewel het vochtgehalte in roomboter ook wel zal uitmaken. Maar wat daar precies de regels voor zijn weet ik niet uit mijn hoofd
Zo, ik ben weet wat frustatie kwijt
Er kwam toch een drieluik over boter, kaas en eieren?quote:Op maandag 13 september 2010 15:33 schreef Paul-89 het volgende:
Donderdag :
Sterrenvlees
Sterrenvlees eet je natuurlijk bij een sterrenrestaurant. Maar de grootgrutter komt ook met sterrenvlees in de schappen. Hoe meer sterren, legt het etiket ons uit, hoe beter het leven van het varken is geweest.
Sterrenstatus
Betaalbaar, diervriendelijk vlees van varkens in ruime stallen, daar wordt toch iedereen gelukkig van? Maar wat is het verschil tussen een één, twee en driesterren varken? En wat is de status van het varken zonder ster? De Keuringsdienst zoekt uit wat er in de sterren geschreven staat.
Nieuwe aanwinst
In deze tweede aflevering van het nieuwe seizoen Keuringsdienst van Waarde wordt het team versterkt met verslaggever Leonie ter Braak.
Donderdag 16 september, 20.25u, Ned 3.
Herhaling: maandag 20 september, 23.10u, Ned 3.
Als je dat niet proeft is het niets waard.quote:Op maandag 13 september 2010 15:39 schreef KingOfMars het volgende:
Ah. Ik ben wel benieuwd wat de echte waarde is van al dat biologisch geweld in (bijv.) de AH de laatste tijd. Hopelijk komt dat ook aan bod.
Niet mee eens. Minder bestrijdingsmiddelen en beter welzijn voor de dieren die we eten zijn mij persoonlijk ook een premie waard. En dat wordt ook onder biologisch verstaan.quote:Op maandag 13 september 2010 18:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je dat niet proeft is het niets waard.
Die stond gewoon voor lul omdat hij zichzelf vast lulde en dat vond Snor niet leuk.quote:Op maandag 13 september 2010 19:25 schreef HerbertThePervert het volgende:
Haha wat was er nou met die vent die ineens wilde stoppen omdat ze iets eruit moesten halen?
Biologisch wil niet per definitie zeggen dat er geen kleur, smaak of conserveermiddelen in zitten. Sowieso is de angst voor kleurstoffen, smaak en geurstoffen of conserveermiddelen zwaar overdreven en in de meeste gevallen gewoon stompzinnig omdat mensen geen idee hebben waar ze het over hebben.quote:Op maandag 13 september 2010 19:28 schreef Frag_adder het volgende:
Ik ben benieuwd hoe ze het aanpakken deze week. Tegenwoordig zijn volgens de reclame biologische producten zonder toegevoegde kleur / smaak / conserverings middelen immers veel lekkerder. Waar ik geen bal van geloof...
Dat zeg ik dan ook niet. Ik had het meer over de chemische bestrijdingsmiddelen en de manier van omgaan met dier en gewas. Ik ben verder prima op de hoogte vwb kleur- geur- en smaakstoffen (die volgens mij veelal overbodig zijn maar soit) dus je hoeft niet zo denigrerend te doen.quote:Op maandag 13 september 2010 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Biologisch wil niet per definitie zeggen dat er geen kleur, smaak of conserveermiddelen in zitten.
Reageerde ik op jouw post daarmee? Niet lopen huilen als je niet geslagen wordt.quote:Op maandag 13 september 2010 19:42 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Dat zeg ik dan ook niet. Ik had het meer over de chemische bestrijdingsmiddelen en de manier van omgaan met dier en gewas. Ik ben verder prima op de hoogte vwb kleur- geur- en smaakstoffen (die volgens mij veelal overbodig zijn maar soit) dus je hoeft niet zo denigrerend te doen.
Heb hier Ierse boter, minstens 82% vet, Duitse boter minstens 82% vet en franse boter met grote zeezout kristallen, 80% vet.quote:Op maandag 13 september 2010 19:58 schreef Pandora73 het volgende:
Maar is het nou echt zo dat alle roomboter hetzelfde is? Er zit volgens de ingredientenlijsten toch best een verschil in de hoeveelheid melk/room in de verschillende pakjes. Ik pak meestal het pakje met het hoogste % daarvan. Is dat nou het verstandigst?
(Om op mijn brood te smeren en om cakes/taarten/koekjes te bakken dus, het bakken van vlees en aardappelen etc doe ik in olie)
Als je naar een echte bioloog gaat dan proef je wel verschilquote:Op maandag 13 september 2010 19:28 schreef Frag_adder het volgende:
Ik ben benieuwd hoe ze het aanpakken deze week. Tegenwoordig zijn volgens de reclame biologische producten zonder toegevoegde kleur / smaak / conserverings middelen immers veel lekkerder. Waar ik geen bal van geloof...
dat je ze niet onbeperkt buiten laat lopen snap ik uit commercieel oogpunt wel. Maar dan graag zo veel mogelijk ruimtequote:Op donderdag 16 september 2010 20:46 schreef KingOfMars het volgende:
Kijk ze rennen. .
Nouja, ik betaal daar dus graag die premie voor zoals ik al zei, als ik ze zo buiten zie lopen. En het maakt voor mij helder dat het dus niet allemaal een wassen neus is die sterren en biologisch enzo.
Dan eten ze ook verkeerd zei die Engelsman. Wel logisch, ze moeten zoveel mogelijk vlees groeien, biologisch of niet.quote:Op donderdag 16 september 2010 20:49 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
dat je ze niet onbeperkt buiten laat lopen snap ik uit commercieel oogpunt wel. Maar dan graag zo veel mogelijk ruimte
Ben ik ook wel benieuwd naar. Alhoewel ik op de meeste wel een EKO logo met skal nummer zie staan dus dat zou eigenlijk wel iets moeten zeggen. Heb niet het idee dat je daar mee opgelicht wordt?quote:Op donderdag 16 september 2010 20:48 schreef TUFKAL het volgende:
Nu eens een aflevering over die zogenaamde duurzame producten van AH
Sommigen daarvan zijn wel hilarisch ja, zo heb ik een pot duurzame biologische honing staan of iets. Wel interessant, dat duurzaam en biologisch of iets, laten ze beren dan de bijen zoeken voor de honing of zo?quote:Op donderdag 16 september 2010 20:48 schreef TUFKAL het volgende:
Nu eens een aflevering over die zogenaamde duurzame producten van AH
Dat hou ik voor een gerucht.quote:Op donderdag 16 september 2010 20:59 schreef KingOfMars het volgende:
Het biologische van honing zit 'm er vooral in dat de bijen niet dichter dan 7km bij snelwegen en industrie gefourageerd hebben. Daarnaast worden de bijen niet bijgevoerd met suikerwater en de honing wordt koud verwerkt. Schijnt wel degelijk 'lekkerder' te zijn.
Opgelicht zal niet 100% maar ik vertrouw dan meer zo'n bio winkel. Dat proef je ook trouwens.quote:Op donderdag 16 september 2010 20:52 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Ben ik ook wel benieuwd naar. Alhoewel ik op de meeste wel een EKO logo met skal nummer zie staan dus dat zou eigenlijk wel iets moeten zeggen. Heb niet het idee dat je daar mee opgelicht wordt?
Mooi product zo te zien. Ik baal er altijd een beetje van dat ik niet actief genoeg op zoek ga naar dat soort dingen. Volgens mij zijn er genoeg van dat soort initiatieven.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik eet sinds een jaar eigenlijk alleen Livar varkensvlees, veel mooier dan het biologische varkensvlees van de groene weg. Groene weg is mager, eigenlijk nog magerder dan de kiloknaller, en daarmee vrij smakeloos. Het Livar is veel vetter, en daarmee lekkerder.
Ik heb ook geen idee hoor, ben ook geen honing mens. Dit had ik wel eens op internet gelezen vandaar. Of het het waard is moet iedereen maar voor zich bepalen.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat hou ik voor een gerucht.
Maarja, wc papier eet ik niet .quote:Op donderdag 16 september 2010 21:09 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Opgelicht zal niet 100% maar ik vertrouw dan meer zo'n bio winkel. Dat proef je ook trouwens.
Ken een zich biologisch noemende (groot)bakkerij in Brummen, waar ze met broodverbeteraars werken en koekjes die over datum zijn herverpakken en van nieuwe datums voorzien.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:09 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Opgelicht zal niet 100% maar ik vertrouw dan meer zo'n bio winkel. Dat proef je ook trouwens.
Tuurlijk ook daar zit rommel tussen.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken een zich biologisch noemende (groot)bakkerij in Brummen, waar ze met broodverbeteraars werken en koekjes die over datum zijn herverpakken en van nieuwe datums voorzien.
Overal zul je oplichters vinden of mensen die het niet zo nauw nemen met de voorschriften. Nu het biologisch inkopen populair aan het worden is zul je daar ook de profiteurs gaan zien. Maarja wat moet je dan Piet? Aan de ene kant niet alles klakkeloos aannemen maar als je continue overal maar je vraagtekens bij zet, wat blijft er dan over?quote:Op donderdag 16 september 2010 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken een zich biologisch noemende (groot)bakkerij in Brummen, waar ze met broodverbeteraars werken en koekjes die over datum zijn herverpakken en van nieuwe datums voorzien.
Punt is, niet maar blind geloven dat als de winkel zegt dat het biologisch is, het allemaal vrede vreugde eierkoeken is maar lekker kritisch blijven, net als de KVW.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:15 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Overal zul je oplichters vinden of mensen die het niet zo nauw nemen met de voorschriften. Nu het biologisch inkopen populair aan het worden is zul je daar ook de profiteurs gaan zien. Maarja wat moet je dan Piet? Aan de ene kant niet alles klakkeloos aannemen maar als je continue overal maar je vraagtekens bij zet, wat blijft er dan over?
Het liefst haal ik ook alles zo dicht mogelijk bij de bron, dan kun je het meeste controleren (en vragen) maar dat is gewoon niet haalbaar (zonder een dagtaak van je boodschappen te maken). Maar je hebt geijk, je moet blijven nadenken. Daarom hoop ik dat de KVW het bio karakter van de AH nog eens goed tegen het licht houdt. Alhoewel ik echt de indruk heb dat AH redelijk bezig is (voor een grootgrutter). Maar misschien ben ik naief.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Punt is, niet maar blind geloven dat als de winkel zegt dat het biologisch is, het allemaal vrede vreugde eierkoeken is maar lekker kritisch blijven, net als de KVW.
In Duitsland verkopen zelfs de discounters al enige tijd naast het gewone assortiment biologische zuivel, vleeswaren, groente, brood, bakwaren, etc. UK ligt daar NL echt ook Jaren voor.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:22 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Het liefst haal ik ook alles zo dicht mogelijk bij de bron, dan kun je het meeste controleren (en vragen) maar dat is gewoon niet haalbaar (zonder een dagtaak van je boodschappen te maken). Maar je hebt geijk, je moet blijven nadenken. Daarom hoop ik dat de KVW het bio karakter van de AH nog eens goed tegen het licht houdt. Alhoewel ik echt de indruk heb dat AH redelijk bezig is (voor een grootgrutter). Maar misschien ben ik naief.
Ik vraag me ook altijd af wat nu al 'biologisch' (ik noem het liever 'bewust') is bij die discounters hier zonder dat dat label er op zit.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In Duitsland verkopen zelfs de discounters al enige tijd naast het gewone assortiment biologische zuivel, vleeswaren, groente, brood, bakwaren, etc. UK ligt daar NL echt ook Jaren voor.
Tja, we vinden dat met zijn allen schijnbaar niet belangrijk genoeg, en we eten daardoor nog maar een paar soorten groente.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:27 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Ik vraag me ook altijd af wat nu al 'biologisch' (ik noem het liever 'bewust') is bij die discounters hier zonder dat dat label er op zit.
Het probleem is volgens mij ook een beetje dat je in Nederland zo'n beetje alleen maar supermarkten hebt. Een bakker is er nog wel, slager ook wel, alhoewel steeds minder heb ik het idee en er zijn steeds meer dorpen zonder echte groentenman...
Dat vond ik wel leuk aan de vitatas die wij een tijdje hebben gehad, elke week een tas vol bio groenten (alles in season ook) en ook met hele aparte dingen erin. Werd alleen op een gegeven moment de kolen en rapen een beetje zat dus ben er mee gestopt. Maar zit er wel aan te denken er weer mee te beginnen. Zaten mooie en lekkere producten in.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, we vinden dat met zijn allen schijnbaar niet belangrijk genoeg, en we eten daardoor nog maar een paar soorten groente.
Staat niks van op de site neequote:Op donderdag 23 september 2010 15:15 schreef UncleSam het volgende:
Is er geen promofilmpje van de koffie?
Geweldig.quote:Op donderdag 23 september 2010 17:38 schreef Piles het volgende:
[..]
Staat niks van op de site nee
Deze wel:
Wat een stereotype's weer
Whehe die heb ik nog niet gezien .quote:Op donderdag 23 september 2010 17:38 schreef Piles het volgende:
[..]
Staat niks van op de site nee
Deze wel:
Wat een stereotype's weer
Geloof me: die autobar is nog erger.quote:Op donderdag 23 september 2010 20:39 schreef KingOfMars het volgende:
Wij hebben op het werk van die DE vriesdroog automaten en die koffie is V-I-E-S. Bah. Op de afdeling hebben we maar een Dolce Gusto neergezet.
Ja vries droog.quote:Op donderdag 23 september 2010 20:44 schreef KingOfMars het volgende:
Ohja, die hebben we. Dat siroop gebeuren. Maar dat komt bij ons ook uit de vriezer die pakken?
Waarom in godesnaam.quote:Op donderdag 23 september 2010 20:51 schreef Djeez het volgende:
Die vriesdroog van DE hebben we ook, op mijn aanraden.
Is ook slecht voor je donder. Kreeg echt last van m'n maag van die meuk.quote:Op donderdag 23 september 2010 20:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Zit op moment op een kantoor waar sinds kort de automaten zijn vervangen, eerst was het versgezet, nu staan er van die koffiesiroop automaten. De koffie was al niet al te best, maar die siroop, dat is zo verschrikkelijk smerig dat ik geen koffie meer drink op kantoor. Echt, niet te pruimen, wat een meuk.
Wij hebben dus met een paar man zo'n Dolce Gusto gelapt en verder zorgt iedereen voor z'n eigen koffie. Ideaal. Mensen die graag cappucino drinken kopen die, mensen die espresso drinken kopen die, etc. 't Is uiteraard nog lang geen Jura maar 100x beter dan wat er uit die DE pakken komt.quote:Op donderdag 23 september 2010 20:58 schreef chufi het volgende:
Wij hebben volgens mij gewoon voorgemalen waarschijnlijk vriesdroog, maar dat kost dan ook niets .... Gelukkig ook maar, krijg er ook niet meer dan 2 bakkies p/d van binnen... We hebben op de afdeling nog wel een Nespresso in de kast staan, das wel veel smakelijker, maar dat kost wel weer geld ...
Je blijft er wakker van, dat is het enige goede eraan.quote:Op donderdag 23 september 2010 20:57 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Is ook slecht voor je donder. Kreeg echt last van m'n maag van die meuk.
Mag helaas niet op het kantoor waar ik zit, is niet toegestaan waterkokers of koffiezetters etc op het kantoor neer te zetten.quote:Op donderdag 23 september 2010 20:59 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Wij hebben dus met een paar man zo'n Dolce Gusto gelapt en verder zorgt iedereen voor z'n eigen koffie. Ideaal. Mensen die graag cappucino drinken kopen die, mensen die espresso drinken kopen die, etc. 't Is uiteraard nog lang geen Jura maar 100x beter dan wat er uit die DE pakken komt.
Bij ons ook niet, daarom staat ie in een kast met tijdklokquote:Op donderdag 23 september 2010 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mag helaas niet op het kantoor waar ik zit, is niet toegestaan waterkokers of koffiezetters etc op het kantoor neer te zetten.
Dat was al bekend. Maar in hoeveel bedrijven hebben de personeelsleden de gelegenheid om zelf even een vers bakje koffie te zetten die ook nog eens betaalbaar moet zijnquote:Op donderdag 23 september 2010 21:13 schreef Terreros85 het volgende:
Verder is het gewoon meuk wat uit die automaten komt. Er tipt niets aan een vers gezet bakje koffie.
Precies, ook de Senseo's etc nietquote:Op donderdag 23 september 2010 21:13 schreef Terreros85 het volgende:
Ik vond het niet zo'n denderende aflevering.
Verder is het gewoon meuk wat uit die automaten komt. Er tipt niets aan een vers gezet bakje koffie.
natuurlijk, maar mensen gaan opnoemen welke automaten wel te drinken zijn en welke niet. Mijn stelling, het is allemaal bagger. Ik begon te werken bij een bedrijf en de koffie was daar zooo slecht. Eén kopje per dag was puur om op te starten. Het was echt vies. Later kwam er een nieuwe automaat. Iedereen blij. Eindelijk lekkere koffie. Anderhalf jaar verder. Het is gewoon prut.quote:Op donderdag 23 september 2010 21:16 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat was al bekend. Maar in hoeveel bedrijven hebben de personeelsleden de gelegenheid om zelf even een vers bakje koffie te zetten die ook nog eens betaalbaar moet zijn
Eens. De enige redding is al de automaat in kwestie ook pretkoffie als wiener melange of espreschoc zet, met genoeg suiker kun je alles lekker maken .quote:Op donderdag 23 september 2010 21:22 schreef Terreros85 het volgende:
[..]
natuurlijk, maar mensen gaan opnoemen welke automaten wel te drinken zijn en welke niet. Mijn stelling, het is allemaal bagger. Ik begon te werken bij een bedrijf en de koffie was daar zooo slecht. Eén kopje per dag was puur om op te starten. Het was echt vies. Later kwam er een nieuwe automaat. Iedereen blij. Eindelijk lekkere koffie. Anderhalf jaar verder. Het is gewoon prut.
Dat de koffie vies smaakt heeft meerdere redenen. Ten eerste drink je zelf thuis andere koffie van betere kwaliteit. De koffie die uit automaten komt is meestal van mindere kwaliteit dan je thuis drinkt. Ten tweede als de automaat niet goed staat afgestelt kan het vies smaken. Ten derde het ligt er net aan hoe je gewend bent om koffie te drinken heel sterk of juist heel slap etc.quote:Op donderdag 23 september 2010 21:22 schreef Terreros85 het volgende:
[..]
natuurlijk, maar mensen gaan opnoemen welke automaten wel te drinken zijn en welke niet. Mijn stelling, het is allemaal bagger. Ik begon te werken bij een bedrijf en de koffie was daar zooo slecht. Eén kopje per dag was puur om op te starten. Het was echt vies. Later kwam er een nieuwe automaat. Iedereen blij. Eindelijk lekkere koffie. Anderhalf jaar verder. Het is gewoon prut.
Denk het toch wel. Van zo'n generiek product dat zo mishandeld is als gevriesdroogde koffie kun je nooit kwaliteit verwachten. Misschien dat zo'n verse bonen machine met heel veel moeite (afstellen idd) nog een eind komt maar die kom je toch maar weinig tegen hoor.quote:Op donderdag 23 september 2010 21:27 schreef tijnbrein het volgende:
Dus om te zeggen dat het aan de automaat ligt klopt niet.
Misschien ik weet het wel zeker ik drink het iedere dag op mijn werk. Dus het kan wel. Mensen klagen te snel.quote:Op donderdag 23 september 2010 21:29 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Denk het toch wel. Van zo'n generiek product dat zo mishandeld is als gevriesdroogde koffie kun je nooit kwaliteit verwachten. Misschien dat zo'n verse bonen machine met heel veel moeite (afstellen idd) nog een eind komt maar die kom je toch maar weinig tegen hoor.
Jou gun ik een werkplek met een extract automaatquote:Op donderdag 23 september 2010 21:27 schreef tijnbrein het volgende:
[..]
Dat de koffie vies smaakt heeft meerdere redenen. Ten eerste drink je zelf thuis andere koffie van betere kwaliteit. De koffie die uit automaten komt is meestal van mindere kwaliteit dan je thuis drinkt. Ten tweede als de automaat niet goed staat afgestelt kan het vies smaken. Ten derde het ligt er net aan hoe je gewend bent om koffie te drinken heel sterk of juist heel slap etc.
Dus om te zeggen dat het aan de automaat ligt klopt niet.
Er is hele goede vriesdroog koffie, en er zijn hele slechte koffiebonen.quote:Op donderdag 23 september 2010 21:29 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Denk het toch wel. Van zo'n generiek product dat zo mishandeld is als gevriesdroogde koffie kun je nooit kwaliteit verwachten. Misschien dat zo'n verse bonen machine met heel veel moeite (afstellen idd) nog een eind komt maar die kom je toch maar weinig tegen hoor.
dankjequote:Op donderdag 23 september 2010 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jou gun ik een werkplek met een extract automaat
Nederlanders zoúden eens wat vaker moeten klagen over wat ze eten en drinken.quote:Op donderdag 23 september 2010 21:31 schreef tijnbrein het volgende:
[..]
Misschien ik weet het wel zeker ik drink het iedere dag op mijn werk. Dus het kan wel. Mensen klagen te snel.
Nee ze zouden zich eerst eens moeten verdiepen en wat ze etenquote:Op donderdag 23 september 2010 21:45 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Nederlanders zoúden eens wat vaker moeten klagen over wat ze eten en drinken.
Die vin ik lekkerquote:Op donderdag 23 september 2010 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jou gun ik een werkplek met een extract automaat
idd, niet alleen de koffie is bagger in veel bedrijven, het kantinevoer is ook een ramp. Maar de meeste zijn sowieso niets gewend.quote:Op donderdag 23 september 2010 21:45 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Nederlanders zoúden eens wat vaker moeten klagen over wat ze eten en drinken.
Nee, als je klaagt dan kan zo'n automaat (kennelijk) afgestelt worden zodat het nog enigzins smaakt (nogmaals, kennelijk). Maar iedereen tapt braaf z'n bakkie en neemt er genoegen mee.quote:Op donderdag 23 september 2010 21:46 schreef tijnbrein het volgende:
[..]
Nee ze zouden zich eerst eens moeten verdiepen en wat ze eten
Ik neem altijd mijn eigen brood mee naar mn werk.quote:Op donderdag 23 september 2010 21:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
idd, niet alleen de koffie is bagger in veel bedrijven, het kantinevoer is ook een ramp. Maar de meeste zijn sowieso niets gewend.
Ik schaam me dood als ik op cursus ben met Belgen of Duitsers in Holland. Dat verschrikkelijke broodje met kaas tijdens de lunch... als je geluk hebt nog een laf soepje erbij (en de eeuwige kroket als hoogtepunt ).quote:Op donderdag 23 september 2010 21:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
idd, niet alleen de koffie is bagger in veel bedrijven, het kantinevoer is ook een ramp. Maar de meeste zijn sowieso niets gewend.
Rokers proeven dan ook stukken slechterquote:
Nog maals mensen hebben geen idee waarover ze pratenquote:Op donderdag 23 september 2010 21:47 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Nee, als je klaagt dan kan zo'n automaat (kennelijk) afgestelt worden zodat het nog enigzins smaakt (nogmaals, kennelijk). Maar iedereen tapt braaf z'n bakkie en neemt er genoegen mee.
Volgens mij snap jij ook niet helemaal hoe het er in de meeste bedrijven aan toegaat anders.quote:Op donderdag 23 september 2010 21:49 schreef tijnbrein het volgende:
[..]
Nog maals mensen hebben geen idee waarover ze praten
nee, jij hebt hele series aan topics hier staan waar je diepgaande warenkennis uit blijkt.quote:Op donderdag 23 september 2010 21:49 schreef tijnbrein het volgende:
[..]
Nog maals mensen hebben geen idee waarover ze praten
Er valt idd te fine-tunen. Dan komt er een DE monteur en die drukt op wat knoppen en zo en weer fingers xrossed..quote:Op donderdag 23 september 2010 21:47 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Nee, als je klaagt dan kan zo'n automaat (kennelijk) afgestelt worden zodat het nog enigzins smaakt (nogmaals, kennelijk). Maar iedereen tapt braaf z'n bakkie en neemt er genoegen mee.
Aan die gevriesdroogde meuk valt volgens mij weinig af te regelen. Als je basis rommel is kun je daar nooit iets fatsoenlijks van maken.quote:Op donderdag 23 september 2010 21:50 schreef chufi het volgende:
[..]
Er valt idd te fine-tunen. Dan komt er een DE monteur en die drukt op wat knoppen en zo en weer fingers xrossed..
Tuurlijk welquote:Op donderdag 23 september 2010 21:50 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Volgens mij snap jij ook niet helemaal hoe het er in de meeste bedrijven aan toegaat anders.
Nee mag niet bedrijfsgeheim enzulksquote:Op donderdag 23 september 2010 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
nee, jij hebt hele series aan topics hier staan waar je diepgaande warenkennis uit blijkt.
Ach gus, tijnbrein maakt extract koffie siroop en is in zijn wiek geschoten dat mensen het smerig vinden..quote:Op donderdag 23 september 2010 21:54 schreef tijnbrein het volgende:
[..]
Tuurlijk wel
Maar als jullie die koffie niet lekker dan drink je toch gewoon wat anders
[..]
Nee mag niet bedrijfsgeheim enzulks
Jaquote:Op donderdag 23 september 2010 22:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ach gus, tijnbrein maakt extract koffie siroop en is in zijn wiek geschoten dat mensen het smerig vinden..
HET IS SMERIG!!!quote:
Je hebt gewoon geen smaakquote:
Die staan bij ons nog vrolijk te pruttelen op kantoor Jammer dat ik uberhaupt geen koffie drinkquote:Op donderdag 23 september 2010 23:09 schreef tjoptjop het volgende:
Heb ook bij bedrijven gezeten die gewoon op een Bravilor apparaat filterkoffie zette, is imho niks mis mee (tenzij het te lang staat) gelukkig was de omloopsnelheid dusdanig dat de de gemalen koffie niet echt oud kon worden.
Vast wel, decaf is nog best een chemisch proces. Vriesdroog is gewoon reedsgezette koffie ontdaan van al het vocht (toch?)quote:Op vrijdag 24 september 2010 00:54 schreef Sloggi het volgende:
Wat ik me afvraag: zit er nog wel cafeïne in die vriesdroogkoffie?
Die hebben wij ook nog, dat ding kan je ook helemaal kan instellen. We hebben ook een tijd zo'n vriesdroogding gehad maar dat spul was dus echt niet te drinken in vergelijking met die filterautomaat.quote:Op vrijdag 24 september 2010 09:57 schreef Curiosity het volgende:
Bij mijn vorige werkgever hadden we een apparaat wat naast chocomel, water ook koffie gaf, maar daar zat dan een soort rol in en bij ieder kopje koffie kwam hier een stukje voor de opening en daardoor fungeerde het als een soort filter en hier zat dan ook echte gemalen koffie op.
Dit was goed te drinken, maar het nadeel was het schoonmaken.
Deze apparaten zie je volgens mij nergens meer.
Wat dat betreft heb ik geluk met mijn werkgevers... Bij de vorige staat een Jura en bij de huidige een horeca bonenmaler en esspressomachine, met pistonsquote:Op donderdag 23 september 2010 21:16 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat was al bekend. Maar in hoeveel bedrijven hebben de personeelsleden de gelegenheid om zelf even een vers bakje koffie te zetten die ook nog eens betaalbaar moet zijn
En nadat de nieuwe machines geplaatst waren, werd er zoveel geklaagd dat de producent blijkbaar werknemers van hier heeft uitgenodigd voor een proefsessie. De lekkerste is uitgekozen en sindsdien hebben alle automaten die andere melange.quote:Op vrijdag 24 september 2010 00:54 schreef tjoptjop het volgende:
Zodra het "aanbesteed" wordt weet je natuurlijk al dat het foute boel is aangezien dan prijs het enige criterium is. Ofwel, Cafebar en consorten
quote:Op vrijdag 24 september 2010 12:45 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Bij de vorige staat een Jura en bij de huidige een horeca bonenmaler en esspressomachine, met pistons
Degene die graag koffie drinken zijn even lyrischquote:Op vrijdag 24 september 2010 22:06 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Maar wat vinden de collega's ervan?
je bent er lang niet geweest he? De melk is er niet veelquote:Op donderdag 30 september 2010 21:17 schreef giessss het volgende:
Wat een nep verbazing overal, ook bij de programmamakers zelf trouwens.
Als je een nieuwe gezinsauto koopt voor honderd euro, is het een beetje hypocriet als je daarna verbaasd gaat reageren dat er toch het een en ander niet in orde is.
Melk van de Lidl / Aldi etc, wordt al jaren verkocht voor voor-
oorlogse prijzen, hoe kan je daar nou een kwaliteitsproduct
van verwachten
aldi 40 centquote:Op donderdag 30 september 2010 21:26 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
je bent er lang niet geweest he? De melk is er niet veel
goedkoper. Verder beetje kort door de bocht van je.
Herhaling: maandag 4 oktober, 23.10u, NED3.quote:Op donderdag 30 september 2010 21:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Darn ende Fuck, gemist, wie weet wanneer de herhaling is?
dank je, wil hem opnemen.quote:Op donderdag 30 september 2010 22:11 schreef golfer het volgende:
[..]
Herhaling: maandag 4 oktober, 23.10u, NED3.
Maar je kunt de uitzending nu ook al via UG bekijken:
http://player.omroep.nl/?aflID=11484350
quote:Mayonaise
Vrije-uitloopeigeel
Als we nou eens echt zouden weten waar onze mayo vandaan kwam, zo vroeg de sausmenger zich onlangs af, zouden we dan beter gaan kiezen? Zelf gebruikten ze in ieder geval enkel vrije-uitloopeigeel en echte pure ingrediënten. Dat u het even weet.
Saus der sauzen
Vragen stellen, dat kan de Keuringsdienst ook. Misschien zelfs wel beter. Want wat is dat dan: vrije-uitloopeigeel? En waar komt het nu werkelijk vandaan?
De Keuringsdienst van Waarde gaat tot de bodem van het potje met vet en achterhaalt de ware aard van de saus der sauzen: mayonaise.
Donderdag 7 oktober, 20.25u, NED3.
Herhaling: maandag 11 oktober, 23.10u, NED3.
Ja idd best wel veel ruimte voor die beestenquote:Op donderdag 7 oktober 2010 20:37 schreef henkde_j het volgende:
Cool die kippenboerderij. Dit had ik niet verwacht
Die andere is beter.quote:Op donderdag 7 oktober 2010 20:42 schreef Paul het volgende:
Ik ben verliefd op dat meisje van de keuringsdienst
Ze is niet knap, maar wel liefquote:Op donderdag 7 oktober 2010 20:42 schreef Paul het volgende:
Ik ben verliefd op dat meisje van de keuringsdienst
Die is idd ook lekker ja , die van vorige weekquote:
Nah, die is te lompquote:Op donderdag 7 oktober 2010 20:44 schreef Paul het volgende:
[..]
Die is idd ook lekker ja , die van vorige week
Veel beterquote:Op donderdag 7 oktober 2010 20:44 schreef Paul het volgende:
[..]
Die is idd ook lekker ja , die van vorige week
Buurman en Buurman soundtrack. Perfect gekozen inderdaad.quote:Op donderdag 7 oktober 2010 20:45 schreef kikoooooo het volgende:
Dat muziekje Wat een debielen in dat fabriekje.
Soja volgens Spanjequote:Op donderdag 7 oktober 2010 20:51 schreef Xenomaniac het volgende:
Raapolie!?? Wel god-ver-dom-me!
We hadden iets heel milieu-onvriendelijks vewacht, maar fuckin' raapolie?
Weet u het zeker?
Zie je wel!!!!quote:Op donderdag 7 oktober 2010 20:52 schreef Igen het volgende:
Mooie aflevering weer.
Die kippenstal enzo zag er heel mooi uit, maar dan...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |