Waar ga ik nat? Ze hadden het hier alleen over normale roomboterquote:Op donderdag 9 september 2010 20:46 schreef Xenomaniac het volgende:
Sodeju, gaat Pietverdriet even nat met z'n vocht-geleuter.
De enige echte boterquote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar ga ik nat? Ze hadden het hier alleen over normale roomboter
Jep, premium prijs voor een koelhuisboterquote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Piles het volgende:
Maarrrr echte grasboter is komende winter dus ingevroren (geweest), als ik het goed begrepen heb?
Als daar roomboter op staat niet, dat wordt streng gecontroleerd.quote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Piles het volgende:
[..]
De enige echte boterBij alle kuipjes wordt er wel gerommeld vermoed ik zo
M'n edit was niet snel genoegquote:Op donderdag 9 september 2010 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als daar roomboter op staat niet, dat wordt streng gecontroleerd.
Margarine is geen boterquote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Piles het volgende:
[..]
De enige echte boterBij alle kuipjes (margarines e.d.) wordt er wel gerommeld vermoed ik zo
Ik ga even zoeken, maar jij beweert elders op dit fijne forum dat roomboter van de Lidl/Aldi van mindere kwaliteit is vanwege een te hoog vochtgehalte.quote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar ga ik nat? Ze hadden het hier alleen over normale roomboter
Quote dat ff wil je? Ik koop zelf mijn boter namelijk bij de aldi.quote:Op donderdag 9 september 2010 20:54 schreef Xenomaniac het volgende:
[..]
Ik ga even zoeken, maar jij beweert dat roomboter van de Lidl/Aldi van mindere kwaliteit is vanwege een te hoog vochtgehalte.
Ik verwacht nog wel een vervolg uitzending.quote:Op donderdag 9 september 2010 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond de uitzending matig, mis even een labonderzoek naar de verzadigde en onverzadigde vetten verhouding van de verschillende boters wat campina daar beweerde..
Niet zo heel erg toch? Het bederft niet en tast de smaak niet aan. Verder wel voorspelbaar dat je alleen voor de verpakking betaald.quote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Piles het volgende:
Maarrrr echte grasboter is komende winter dus ingevroren (geweest), als ik het goed begrepen heb?
quote:Op donderdag 9 september 2010 20:46 schreef Xenomaniac het volgende:
Sodeju, gaat Pietverdriet even nat met z'n vocht-geleuter.
Kom je nog met een quote of neem je het terug?quote:Op donderdag 9 september 2010 20:54 schreef Xenomaniac het volgende:
[..]
Ik ga even zoeken, maar jij beweert elders op dit fijne forum dat roomboter van de Lidl/Aldi van mindere kwaliteit is vanwege een te hoog vochtgehalte.
Ik neem het terug.quote:Op donderdag 9 september 2010 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Kom je nog met een quote of neem je het terug?
Kan dit op de FP? Een Fokker die mea culpaatquote:Op donderdag 9 september 2010 22:20 schreef Xenomaniac het volgende:
[..]
Ik neem het terug.
Kak.
Ik kan het topic niet vinden.
Excuses, Piet.
Gemeend.
ja dat vond ik nou ook... het is makkelijk om maar te beweren dat het allemaal hetzelfde is... maar toon dat dan ook aan met een laboratoriumonderzoek (doen ze normaal bijna altijd)quote:Op donderdag 9 september 2010 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond de uitzending matig, mis even een labonderzoek naar de verzadigde en onverzadigde vetten verhouding van de verschillende boters wat campina daar beweerde..
inderdaad.quote:Op vrijdag 10 september 2010 09:30 schreef Tulping het volgende:
Sowieso dat grasboterverhaal, tegenwoordig wordt aan (bijna) elke boter kleurstof toegevoegd om ook in de winter de gele kleur te houden, evenals bij kaas, want die wordt ook hartstikke wit als je die van wintermelk maakt zonder er kleurstof aan toe te voegen. Dus gele boter betekend niet per definitie grasboter![]()
Dat idee heb ik ook ja, zeker omdat ze "Boter, Kaas en Eieren" gaan doen, dan kunnen ze meerdere afleveringen vullen met één onderwerp toch?quote:Op donderdag 9 september 2010 21:04 schreef Paul-89 het volgende:
[..]
Ik verwacht nog wel een vervolg uitzending.
Ja hoor. Die met de mandarijnenpartjes uit blik bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 10 september 2010 15:22 schreef VonHinten het volgende:
Is er eigenlijk ooit wel es een aflevering van KvW geweest waaruit bleek dat de consument NIET genaaid werd?
Ja, seperatorvlees bijvoorbeeld, gewoon een goed product. Net als luizenkleurstof, niets mis mee, E621, suiker, maandverband, macaroni, japans zoutje.quote:Op vrijdag 10 september 2010 15:22 schreef VonHinten het volgende:
Is er eigenlijk ooit wel es een aflevering van KvW geweest waaruit bleek dat de consument NIET genaaid werd?
heel goed van je,quote:Op vrijdag 10 september 2010 09:30 schreef Tulping het volgende:
Ook ik heb zitten kijken gister, en potver, wist niet dat mijn tenen zo ver krom konden staan![]()
Ik ben nu al zo'n zes jaar bezig met levensmiddelentechnologie, en wat een nonsen werd er verkondigd door die geïnterviewde mensen!
Sowieso dat grasboterverhaal, tegenwoordig wordt aan (bijna) elke boter kleurstof toegevoegd om ook in de winter de gele kleur te houden, evenals bij kaas, want die wordt ook hartstikke wit als je die van wintermelk maakt zonder er kleurstof aan toe te voegen. Dus gele boter betekend niet per definitie grasboter![]()
Daarnaast, laat nooit marketeers aan het woord over de kwaliteit van producten, die weten vaak alleen hoe ze mooie praatjes kunnen verkopen.. "Het speciale voedsel van de koe zorgt er voor dat er meer onverzadigde vetten inzitten", ja dat klopt, maar dat is ook al zo als de koe alleen al gras eet, zie ook dhttp://www.voedingscentru(...)el/wat-zit-erin.aspxeze link..
Daarnaast denk ik dat het grote verschil in prijs vooral in merk zit, alhoewel het vochtgehalte in roomboter ook wel zal uitmaken. Maar wat daar precies de regels voor zijn weet ik niet uit mijn hoofd![]()
Zo, ik ben weet wat frustatie kwijt
Er kwam toch een drieluik over boter, kaas en eieren?quote:Op maandag 13 september 2010 15:33 schreef Paul-89 het volgende:
Donderdag :
Sterrenvlees
Sterrenvlees eet je natuurlijk bij een sterrenrestaurant. Maar de grootgrutter komt ook met sterrenvlees in de schappen. Hoe meer sterren, legt het etiket ons uit, hoe beter het leven van het varken is geweest.
Sterrenstatus
Betaalbaar, diervriendelijk vlees van varkens in ruime stallen, daar wordt toch iedereen gelukkig van? Maar wat is het verschil tussen een één, twee en driesterren varken? En wat is de status van het varken zonder ster? De Keuringsdienst zoekt uit wat er in de sterren geschreven staat.
Nieuwe aanwinst
In deze tweede aflevering van het nieuwe seizoen Keuringsdienst van Waarde wordt het team versterkt met verslaggever Leonie ter Braak.
Donderdag 16 september, 20.25u, Ned 3.
Herhaling: maandag 20 september, 23.10u, Ned 3.
Als je dat niet proeft is het niets waard.quote:Op maandag 13 september 2010 15:39 schreef KingOfMars het volgende:
Ah. Ik ben wel benieuwd wat de echte waarde is van al dat biologisch geweld in (bijv.) de AH de laatste tijd. Hopelijk komt dat ook aan bod.
Niet mee eens. Minder bestrijdingsmiddelen en beter welzijn voor de dieren die we eten zijn mij persoonlijk ook een premie waard. En dat wordt ook onder biologisch verstaan.quote:Op maandag 13 september 2010 18:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je dat niet proeft is het niets waard.
Die stond gewoon voor lul omdat hij zichzelf vast lulde en dat vond Snor niet leuk.quote:Op maandag 13 september 2010 19:25 schreef HerbertThePervert het volgende:
Haha wat was er nou met die vent die ineens wilde stoppen omdat ze iets eruit moesten halen?
Biologisch wil niet per definitie zeggen dat er geen kleur, smaak of conserveermiddelen in zitten. Sowieso is de angst voor kleurstoffen, smaak en geurstoffen of conserveermiddelen zwaar overdreven en in de meeste gevallen gewoon stompzinnig omdat mensen geen idee hebben waar ze het over hebben.quote:Op maandag 13 september 2010 19:28 schreef Frag_adder het volgende:
Ik ben benieuwd hoe ze het aanpakken deze week. Tegenwoordig zijn volgens de reclame biologische producten zonder toegevoegde kleur / smaak / conserverings middelen immers veel lekkerder. Waar ik geen bal van geloof...
Dat zeg ik dan ook niet. Ik had het meer over de chemische bestrijdingsmiddelen en de manier van omgaan met dier en gewas. Ik ben verder prima op de hoogte vwb kleur- geur- en smaakstoffen (die volgens mij veelal overbodig zijn maar soit) dus je hoeft niet zo denigrerend te doen.quote:Op maandag 13 september 2010 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Biologisch wil niet per definitie zeggen dat er geen kleur, smaak of conserveermiddelen in zitten.
Reageerde ik op jouw post daarmee? Niet lopen huilen als je niet geslagen wordt.quote:Op maandag 13 september 2010 19:42 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Dat zeg ik dan ook niet. Ik had het meer over de chemische bestrijdingsmiddelen en de manier van omgaan met dier en gewas. Ik ben verder prima op de hoogte vwb kleur- geur- en smaakstoffen (die volgens mij veelal overbodig zijn maar soit) dus je hoeft niet zo denigrerend te doen.
Heb hier Ierse boter, minstens 82% vet, Duitse boter minstens 82% vet en franse boter met grote zeezout kristallen, 80% vet.quote:Op maandag 13 september 2010 19:58 schreef Pandora73 het volgende:
Maar is het nou echt zo dat alle roomboter hetzelfde is? Er zit volgens de ingredientenlijsten toch best een verschil in de hoeveelheid melk/room in de verschillende pakjes. Ik pak meestal het pakje met het hoogste % daarvan. Is dat nou het verstandigst?
(Om op mijn brood te smeren en om cakes/taarten/koekjes te bakken dus, het bakken van vlees en aardappelen etc doe ik in olie)
Als je naar een echte bioloog gaat dan proef je wel verschilquote:Op maandag 13 september 2010 19:28 schreef Frag_adder het volgende:
Ik ben benieuwd hoe ze het aanpakken deze week. Tegenwoordig zijn volgens de reclame biologische producten zonder toegevoegde kleur / smaak / conserverings middelen immers veel lekkerder. Waar ik geen bal van geloof...
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |