Waar ga ik nat? Ze hadden het hier alleen over normale roomboterquote:Op donderdag 9 september 2010 20:46 schreef Xenomaniac het volgende:
Sodeju, gaat Pietverdriet even nat met z'n vocht-geleuter.
De enige echte boterquote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar ga ik nat? Ze hadden het hier alleen over normale roomboter
Jep, premium prijs voor een koelhuisboterquote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Piles het volgende:
Maarrrr echte grasboter is komende winter dus ingevroren (geweest), als ik het goed begrepen heb?
Als daar roomboter op staat niet, dat wordt streng gecontroleerd.quote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Piles het volgende:
[..]
De enige echte boterBij alle kuipjes wordt er wel gerommeld vermoed ik zo
M'n edit was niet snel genoegquote:Op donderdag 9 september 2010 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als daar roomboter op staat niet, dat wordt streng gecontroleerd.
Margarine is geen boterquote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Piles het volgende:
[..]
De enige echte boterBij alle kuipjes (margarines e.d.) wordt er wel gerommeld vermoed ik zo
Ik ga even zoeken, maar jij beweert elders op dit fijne forum dat roomboter van de Lidl/Aldi van mindere kwaliteit is vanwege een te hoog vochtgehalte.quote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar ga ik nat? Ze hadden het hier alleen over normale roomboter
Quote dat ff wil je? Ik koop zelf mijn boter namelijk bij de aldi.quote:Op donderdag 9 september 2010 20:54 schreef Xenomaniac het volgende:
[..]
Ik ga even zoeken, maar jij beweert dat roomboter van de Lidl/Aldi van mindere kwaliteit is vanwege een te hoog vochtgehalte.
Ik verwacht nog wel een vervolg uitzending.quote:Op donderdag 9 september 2010 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond de uitzending matig, mis even een labonderzoek naar de verzadigde en onverzadigde vetten verhouding van de verschillende boters wat campina daar beweerde..
Niet zo heel erg toch? Het bederft niet en tast de smaak niet aan. Verder wel voorspelbaar dat je alleen voor de verpakking betaald.quote:Op donderdag 9 september 2010 20:52 schreef Piles het volgende:
Maarrrr echte grasboter is komende winter dus ingevroren (geweest), als ik het goed begrepen heb?
quote:Op donderdag 9 september 2010 20:46 schreef Xenomaniac het volgende:
Sodeju, gaat Pietverdriet even nat met z'n vocht-geleuter.
Kom je nog met een quote of neem je het terug?quote:Op donderdag 9 september 2010 20:54 schreef Xenomaniac het volgende:
[..]
Ik ga even zoeken, maar jij beweert elders op dit fijne forum dat roomboter van de Lidl/Aldi van mindere kwaliteit is vanwege een te hoog vochtgehalte.
Ik neem het terug.quote:Op donderdag 9 september 2010 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Kom je nog met een quote of neem je het terug?
Kan dit op de FP? Een Fokker die mea culpaatquote:Op donderdag 9 september 2010 22:20 schreef Xenomaniac het volgende:
[..]
Ik neem het terug.
Kak.
Ik kan het topic niet vinden.
Excuses, Piet.
Gemeend.
ja dat vond ik nou ook... het is makkelijk om maar te beweren dat het allemaal hetzelfde is... maar toon dat dan ook aan met een laboratoriumonderzoek (doen ze normaal bijna altijd)quote:Op donderdag 9 september 2010 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond de uitzending matig, mis even een labonderzoek naar de verzadigde en onverzadigde vetten verhouding van de verschillende boters wat campina daar beweerde..
inderdaad.quote:Op vrijdag 10 september 2010 09:30 schreef Tulping het volgende:
Sowieso dat grasboterverhaal, tegenwoordig wordt aan (bijna) elke boter kleurstof toegevoegd om ook in de winter de gele kleur te houden, evenals bij kaas, want die wordt ook hartstikke wit als je die van wintermelk maakt zonder er kleurstof aan toe te voegen. Dus gele boter betekend niet per definitie grasboter![]()
Dat idee heb ik ook ja, zeker omdat ze "Boter, Kaas en Eieren" gaan doen, dan kunnen ze meerdere afleveringen vullen met één onderwerp toch?quote:Op donderdag 9 september 2010 21:04 schreef Paul-89 het volgende:
[..]
Ik verwacht nog wel een vervolg uitzending.
Ja hoor. Die met de mandarijnenpartjes uit blik bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 10 september 2010 15:22 schreef VonHinten het volgende:
Is er eigenlijk ooit wel es een aflevering van KvW geweest waaruit bleek dat de consument NIET genaaid werd?
Ja, seperatorvlees bijvoorbeeld, gewoon een goed product. Net als luizenkleurstof, niets mis mee, E621, suiker, maandverband, macaroni, japans zoutje.quote:Op vrijdag 10 september 2010 15:22 schreef VonHinten het volgende:
Is er eigenlijk ooit wel es een aflevering van KvW geweest waaruit bleek dat de consument NIET genaaid werd?
heel goed van je,quote:Op vrijdag 10 september 2010 09:30 schreef Tulping het volgende:
Ook ik heb zitten kijken gister, en potver, wist niet dat mijn tenen zo ver krom konden staan![]()
Ik ben nu al zo'n zes jaar bezig met levensmiddelentechnologie, en wat een nonsen werd er verkondigd door die geļnterviewde mensen!
Sowieso dat grasboterverhaal, tegenwoordig wordt aan (bijna) elke boter kleurstof toegevoegd om ook in de winter de gele kleur te houden, evenals bij kaas, want die wordt ook hartstikke wit als je die van wintermelk maakt zonder er kleurstof aan toe te voegen. Dus gele boter betekend niet per definitie grasboter![]()
Daarnaast, laat nooit marketeers aan het woord over de kwaliteit van producten, die weten vaak alleen hoe ze mooie praatjes kunnen verkopen.. "Het speciale voedsel van de koe zorgt er voor dat er meer onverzadigde vetten inzitten", ja dat klopt, maar dat is ook al zo als de koe alleen al gras eet, zie ook dhttp://www.voedingscentru(...)el/wat-zit-erin.aspxeze link..
Daarnaast denk ik dat het grote verschil in prijs vooral in merk zit, alhoewel het vochtgehalte in roomboter ook wel zal uitmaken. Maar wat daar precies de regels voor zijn weet ik niet uit mijn hoofd![]()
Zo, ik ben weet wat frustatie kwijt
Er kwam toch een drieluik over boter, kaas en eieren?quote:Op maandag 13 september 2010 15:33 schreef Paul-89 het volgende:
Donderdag :
Sterrenvlees
Sterrenvlees eet je natuurlijk bij een sterrenrestaurant. Maar de grootgrutter komt ook met sterrenvlees in de schappen. Hoe meer sterren, legt het etiket ons uit, hoe beter het leven van het varken is geweest.
Sterrenstatus
Betaalbaar, diervriendelijk vlees van varkens in ruime stallen, daar wordt toch iedereen gelukkig van? Maar wat is het verschil tussen een één, twee en driesterren varken? En wat is de status van het varken zonder ster? De Keuringsdienst zoekt uit wat er in de sterren geschreven staat.
Nieuwe aanwinst
In deze tweede aflevering van het nieuwe seizoen Keuringsdienst van Waarde wordt het team versterkt met verslaggever Leonie ter Braak.
Donderdag 16 september, 20.25u, Ned 3.
Herhaling: maandag 20 september, 23.10u, Ned 3.
Als je dat niet proeft is het niets waard.quote:Op maandag 13 september 2010 15:39 schreef KingOfMars het volgende:
Ah. Ik ben wel benieuwd wat de echte waarde is van al dat biologisch geweld in (bijv.) de AH de laatste tijd. Hopelijk komt dat ook aan bod.
Niet mee eens. Minder bestrijdingsmiddelen en beter welzijn voor de dieren die we eten zijn mij persoonlijk ook een premie waard. En dat wordt ook onder biologisch verstaan.quote:Op maandag 13 september 2010 18:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je dat niet proeft is het niets waard.
Die stond gewoon voor lul omdat hij zichzelf vast lulde en dat vond Snor niet leuk.quote:Op maandag 13 september 2010 19:25 schreef HerbertThePervert het volgende:
Haha wat was er nou met die vent die ineens wilde stoppen omdat ze iets eruit moesten halen?
Biologisch wil niet per definitie zeggen dat er geen kleur, smaak of conserveermiddelen in zitten. Sowieso is de angst voor kleurstoffen, smaak en geurstoffen of conserveermiddelen zwaar overdreven en in de meeste gevallen gewoon stompzinnig omdat mensen geen idee hebben waar ze het over hebben.quote:Op maandag 13 september 2010 19:28 schreef Frag_adder het volgende:
Ik ben benieuwd hoe ze het aanpakken deze week. Tegenwoordig zijn volgens de reclame biologische producten zonder toegevoegde kleur / smaak / conserverings middelen immers veel lekkerder. Waar ik geen bal van geloof...
Dat zeg ik dan ook niet. Ik had het meer over de chemische bestrijdingsmiddelen en de manier van omgaan met dier en gewas. Ik ben verder prima op de hoogte vwb kleur- geur- en smaakstoffen (die volgens mij veelal overbodig zijn maar soit) dus je hoeft niet zo denigrerend te doen.quote:Op maandag 13 september 2010 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Biologisch wil niet per definitie zeggen dat er geen kleur, smaak of conserveermiddelen in zitten.
Reageerde ik op jouw post daarmee? Niet lopen huilen als je niet geslagen wordt.quote:Op maandag 13 september 2010 19:42 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Dat zeg ik dan ook niet. Ik had het meer over de chemische bestrijdingsmiddelen en de manier van omgaan met dier en gewas. Ik ben verder prima op de hoogte vwb kleur- geur- en smaakstoffen (die volgens mij veelal overbodig zijn maar soit) dus je hoeft niet zo denigrerend te doen.
Heb hier Ierse boter, minstens 82% vet, Duitse boter minstens 82% vet en franse boter met grote zeezout kristallen, 80% vet.quote:Op maandag 13 september 2010 19:58 schreef Pandora73 het volgende:
Maar is het nou echt zo dat alle roomboter hetzelfde is? Er zit volgens de ingredientenlijsten toch best een verschil in de hoeveelheid melk/room in de verschillende pakjes. Ik pak meestal het pakje met het hoogste % daarvan. Is dat nou het verstandigst?
(Om op mijn brood te smeren en om cakes/taarten/koekjes te bakken dus, het bakken van vlees en aardappelen etc doe ik in olie)
Als je naar een echte bioloog gaat dan proef je wel verschilquote:Op maandag 13 september 2010 19:28 schreef Frag_adder het volgende:
Ik ben benieuwd hoe ze het aanpakken deze week. Tegenwoordig zijn volgens de reclame biologische producten zonder toegevoegde kleur / smaak / conserverings middelen immers veel lekkerder. Waar ik geen bal van geloof...
quote:Op donderdag 16 september 2010 20:46 schreef KingOfMars het volgende:
Kijk ze rennen..
Nouja, ik betaal daar dus graag die premie voor zoals ik al zei, als ik ze zo buiten zie lopen. En het maakt voor mij helder dat het dus niet allemaal een wassen neus is die sterren en biologisch enzo.
Dan eten ze ook verkeerd zei die Engelsman. Wel logisch, ze moeten zoveel mogelijk vlees groeien, biologisch of niet.quote:Op donderdag 16 september 2010 20:49 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
dat je ze niet onbeperkt buiten laat lopen snap ik uit commercieel oogpunt wel. Maar dan graag zo veel mogelijk ruimte
Ben ik ook wel benieuwd naar. Alhoewel ik op de meeste wel een EKO logo met skal nummer zie staan dus dat zou eigenlijk wel iets moeten zeggen. Heb niet het idee dat je daar mee opgelicht wordt?quote:Op donderdag 16 september 2010 20:48 schreef TUFKAL het volgende:
Nu eens een aflevering over die zogenaamde duurzame producten van AH
Sommigen daarvan zijn wel hilarisch ja, zo heb ik een pot duurzame biologische honing staan of iets. Wel interessant, dat duurzaam en biologisch of iets, laten ze beren dan de bijen zoeken voor de honing of zo?quote:Op donderdag 16 september 2010 20:48 schreef TUFKAL het volgende:
Nu eens een aflevering over die zogenaamde duurzame producten van AH
Dat hou ik voor een gerucht.quote:Op donderdag 16 september 2010 20:59 schreef KingOfMars het volgende:
Het biologische van honing zit 'm er vooral in dat de bijen niet dichter dan 7km bij snelwegen en industrie gefourageerd hebben. Daarnaast worden de bijen niet bijgevoerd met suikerwater en de honing wordt koud verwerkt. Schijnt wel degelijk 'lekkerder' te zijn.
Opgelicht zal niet 100% maar ik vertrouw dan meer zo'n bio winkel. Dat proef je ook trouwens.quote:Op donderdag 16 september 2010 20:52 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Ben ik ook wel benieuwd naar. Alhoewel ik op de meeste wel een EKO logo met skal nummer zie staan dus dat zou eigenlijk wel iets moeten zeggen. Heb niet het idee dat je daar mee opgelicht wordt?
Mooi product zo te zien. Ik baal er altijd een beetje van dat ik niet actief genoeg op zoek ga naar dat soort dingen. Volgens mij zijn er genoeg van dat soort initiatieven.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik eet sinds een jaar eigenlijk alleen Livar varkensvlees, veel mooier dan het biologische varkensvlees van de groene weg. Groene weg is mager, eigenlijk nog magerder dan de kiloknaller, en daarmee vrij smakeloos. Het Livar is veel vetter, en daarmee lekkerder.
Ik heb ook geen idee hoor, ben ook geen honing mens. Dit had ik wel eens op internet gelezen vandaar. Of het het waard is moet iedereen maar voor zich bepalen.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat hou ik voor een gerucht.
Maarja, wc papier eet ik nietquote:Op donderdag 16 september 2010 21:09 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Opgelicht zal niet 100% maar ik vertrouw dan meer zo'n bio winkel. Dat proef je ook trouwens.
Ken een zich biologisch noemende (groot)bakkerij in Brummen, waar ze met broodverbeteraars werken en koekjes die over datum zijn herverpakken en van nieuwe datums voorzien.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:09 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Opgelicht zal niet 100% maar ik vertrouw dan meer zo'n bio winkel. Dat proef je ook trouwens.
Tuurlijk ook daar zit rommel tussen.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken een zich biologisch noemende (groot)bakkerij in Brummen, waar ze met broodverbeteraars werken en koekjes die over datum zijn herverpakken en van nieuwe datums voorzien.
Overal zul je oplichters vinden of mensen die het niet zo nauw nemen met de voorschriften. Nu het biologisch inkopen populair aan het worden is zul je daar ook de profiteurs gaan zien. Maarja wat moet je dan Piet? Aan de ene kant niet alles klakkeloos aannemen maar als je continue overal maar je vraagtekens bij zet, wat blijft er dan over?quote:Op donderdag 16 september 2010 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken een zich biologisch noemende (groot)bakkerij in Brummen, waar ze met broodverbeteraars werken en koekjes die over datum zijn herverpakken en van nieuwe datums voorzien.
Punt is, niet maar blind geloven dat als de winkel zegt dat het biologisch is, het allemaal vrede vreugde eierkoeken is maar lekker kritisch blijven, net als de KVW.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:15 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Overal zul je oplichters vinden of mensen die het niet zo nauw nemen met de voorschriften. Nu het biologisch inkopen populair aan het worden is zul je daar ook de profiteurs gaan zien. Maarja wat moet je dan Piet? Aan de ene kant niet alles klakkeloos aannemen maar als je continue overal maar je vraagtekens bij zet, wat blijft er dan over?
Het liefst haal ik ook alles zo dicht mogelijk bij de bron, dan kun je het meeste controleren (en vragen) maar dat is gewoon niet haalbaar (zonder een dagtaak van je boodschappen te maken). Maar je hebt geijk, je moet blijven nadenken. Daarom hoop ik dat de KVW het bio karakter van de AH nog eens goed tegen het licht houdt. Alhoewel ik echt de indruk heb dat AH redelijk bezig is (voor een grootgrutter). Maar misschien ben ik naief.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Punt is, niet maar blind geloven dat als de winkel zegt dat het biologisch is, het allemaal vrede vreugde eierkoeken is maar lekker kritisch blijven, net als de KVW.
In Duitsland verkopen zelfs de discounters al enige tijd naast het gewone assortiment biologische zuivel, vleeswaren, groente, brood, bakwaren, etc. UK ligt daar NL echt ook Jaren voor.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:22 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Het liefst haal ik ook alles zo dicht mogelijk bij de bron, dan kun je het meeste controleren (en vragen) maar dat is gewoon niet haalbaar (zonder een dagtaak van je boodschappen te maken). Maar je hebt geijk, je moet blijven nadenken. Daarom hoop ik dat de KVW het bio karakter van de AH nog eens goed tegen het licht houdt. Alhoewel ik echt de indruk heb dat AH redelijk bezig is (voor een grootgrutter). Maar misschien ben ik naief.
Ik vraag me ook altijd af wat nu al 'biologisch' (ik noem het liever 'bewust') is bij die discounters hier zonder dat dat label er op zit.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In Duitsland verkopen zelfs de discounters al enige tijd naast het gewone assortiment biologische zuivel, vleeswaren, groente, brood, bakwaren, etc. UK ligt daar NL echt ook Jaren voor.
Tja, we vinden dat met zijn allen schijnbaar niet belangrijk genoeg, en we eten daardoor nog maar een paar soorten groente.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:27 schreef KingOfMars het volgende:
[..]
Ik vraag me ook altijd af wat nu al 'biologisch' (ik noem het liever 'bewust') is bij die discounters hier zonder dat dat label er op zit.
Het probleem is volgens mij ook een beetje dat je in Nederland zo'n beetje alleen maar supermarkten hebt. Een bakker is er nog wel, slager ook wel, alhoewel steeds minder heb ik het idee en er zijn steeds meer dorpen zonder echte groentenman...
Dat vond ik wel leuk aan de vitatas die wij een tijdje hebben gehad, elke week een tas vol bio groenten (alles in season ook) en ook met hele aparte dingen erin. Werd alleen op een gegeven moment de kolen en rapen een beetje zat dus ben er mee gestopt. Maar zit er wel aan te denken er weer mee te beginnen. Zaten mooie en lekkere producten in.quote:Op donderdag 16 september 2010 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, we vinden dat met zijn allen schijnbaar niet belangrijk genoeg, en we eten daardoor nog maar een paar soorten groente.
Staat niks van op de site neequote:Op donderdag 23 september 2010 15:15 schreef UncleSam het volgende:
Is er geen promofilmpje van de koffie?
Geweldig.quote:Op donderdag 23 september 2010 17:38 schreef Piles het volgende:
[..]
Staat niks van op de site nee
Deze wel:
Wat een stereotype's weer
Whehe die heb ik nog niet gezienquote:Op donderdag 23 september 2010 17:38 schreef Piles het volgende:
[..]
Staat niks van op de site nee
Deze wel:
Wat een stereotype's weer
Geloof me: die autobar is nog erger.quote:Op donderdag 23 september 2010 20:39 schreef KingOfMars het volgende:
Wij hebben op het werk van die DE vriesdroog automaten en die koffie is V-I-E-S. Bah. Op de afdeling hebben we maar een Dolce Gusto neergezet.
Ja vries droog.quote:Op donderdag 23 september 2010 20:44 schreef KingOfMars het volgende:
Ohja, die hebben we. Dat siroop gebeuren. Maar dat komt bij ons ook uit de vriezer die pakken?
Waarom in godesnaam.quote:Op donderdag 23 september 2010 20:51 schreef Djeez het volgende:
Die vriesdroog van DE hebben we ook, op mijn aanraden.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |