FOK!forum / Culinesse à gogo / Fok-Foodgawkers! Deel 3
De_Taartjesfeemaandag 8 maart 2010 @ 22:14
In navolging van dit geniale topic:

Foodgawker - feast your eyes!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Je kunt er eventueel bijzetten hoe je het maakte
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen of photoshop of wat.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles
- Het hóeft geen eigen verzonnen recept te zijn of iets dergelijks! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kan je net zo goed foto's posten!
- Het idee is dat mensen op deze manier eerder geïnspireerd zijn om moeite te doen voor hun eigen avondeten! Vaak denkt men 'het is toch zo opgegeten' en vinden ze het dan zonde om moeite te doen. Op deze manier kan je iig nog indruk maken op je mede-fokkers met je geniale voedsel-creaties!

Suggesties voor in de OP zijn welkom
De vorige topics vind je hier en hier
winklymaandag 8 maart 2010 @ 22:20
Zeker een tvp....
De_Taartjesfeemaandag 8 maart 2010 @ 22:21
Paar highlights uit het vorige deel:
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 22:09 schreef PiperMaru het volgende:
Fish 'n chips:




[quote]Op donderdag 4 maart 2010 19:40 schreef PiperMaru het volgende:
Van vanavond: Kung pao chicken, lekker!

quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 15:35 schreef RobinOok het volgende:


Mijn versie van Dan Dan Noodles: udon met sausje op basis van sesampasta en topping op basis van gehaktsaus.
quote:
Op zondag 7 maart 2010 16:03 schreef minilot het volgende:

[..]

Zullen we dan in elk geval allemaal foto's van jouw eten gaan maken op de potluck-meet?

Hier net gegeten:



Philly steak pizza, idee gepikt van de website van Crust in Australie. Als zij Nederland te ver vinden om te bezorgen, dan maak ik het wel zelf.

Enfin, pizza met stukken rosbief, uien, champignons, rode peper, rucola en druppels mosterddressing. 'Witte' pizza, dus geen tomatensaus, maar een saus van roomkaas, crème fraiche en in dit geval geroosterde knoflook.
quote:
Op zondag 7 maart 2010 23:45 schreef PiperMaru het volgende:
Mijn toetje van vanavond:

quote:
Op maandag 8 maart 2010 13:35 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Appelkersenkruimeltaart

Post on!
MariaEtceteramaandag 8 maart 2010 @ 22:41
Yay, deel 3 alweer! Tee-to da-Vee-Pee!

Die taart en brownies Appel en kersen in een taart klinkt HEEL erg lekker!
ColdFeetmaandag 8 maart 2010 @ 22:44
Mmm, die taart ziet er idd goed uit!
DesertRosedinsdag 9 maart 2010 @ 00:42

Kip/groenten curry met rijst

Wellicht niet zo een culinaire hoogstandje als de meeste hier maar hij smaakte prima!
minilotdinsdag 9 maart 2010 @ 08:13
Ik probeer de zoete baksels in dit topic maar even te negeren..

Aan kipcurry hierboven: echt of uit een potje?
Stansfielddinsdag 9 maart 2010 @ 08:36
tvp
The_Hivesdinsdag 9 maart 2010 @ 09:21
Ik vergeet altijd foto's te maken
_Ophelia_dinsdag 9 maart 2010 @ 09:33
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 09:21 schreef The_Hives het volgende:
Ik vergeet altijd foto's te maken
Dat probleem heb ik ook...
Noekdinsdag 9 maart 2010 @ 09:52
Die Fish' Chips en die pizza.
prinseszondererwtdinsdag 9 maart 2010 @ 18:53
Ik vergeet de foto ook vaak! Laatste echt heerlijke koekies gemaakt. Recept hier. Geen foto dus.
Of: tvp.
DesertRosedinsdag 9 maart 2010 @ 21:15
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 08:13 schreef minilot het volgende:
Ik probeer de zoete baksels in dit topic maar even te negeren..

Aan kipcurry hierboven: echt of uit een potje?
Zelf gemaakt hoor
Blueswoensdag 10 maart 2010 @ 18:29
Een lekker low-carb gerechtje. Bedoeld als amuse of hapje, maar als je er iets meer van neemt prima te doen als maaltijd


recept
Pualadonderdag 11 maart 2010 @ 11:22
Ik smelt echt nog steeds weg van het toetje van PiperMaru
Oke, tvp, ik geef toe
cybermansdonderdag 11 maart 2010 @ 11:40


Sachertorte
SPOILER
PiperMarudonderdag 11 maart 2010 @ 19:35
Heb je nog een puntje over voor me? Ah toe
PiperMarudonderdag 11 maart 2010 @ 19:43
Spaanse tortilla met roergebakken spinazie met ui, knoflook en feta.

Lotje-Plusonezaterdag 13 maart 2010 @ 13:21
tvp! hoewel mijn gerechten niet foto-waardig zijn.
motorbloempjezaterdag 13 maart 2010 @ 19:56

Lamskofta met tomaten-yoghurtsaus, broccoli en zelfgebakken naanbrood
Blueszaterdag 13 maart 2010 @ 19:57
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 13:21 schreef Lotje-Plusone het volgende:
tvp! hoewel mijn gerechten niet foto-waardig zijn.
Try us!
Tezzzaterdag 13 maart 2010 @ 20:38
Ik ben helemaal niet goed in het op de foto zetten van mijn gerechten, maar gelukkig wel in het bereiden ervan (het was heerlijk, al zeg ik het zelf, hihi).

Ravioli gevuld met paddestoelen, sjalot, knoflook, gehakte walnoten, afgeblust met witte wijn en gebonden met een flinke hand grueyere kaas.
Als topping wat extra vierge olijfolie en wat draaien uit de pepermolen en wat gescheurde basilicum en ook nog een lekker biefstukje erbij!

PiperMaruzaterdag 13 maart 2010 @ 21:28
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 20:38 schreef Tezz het volgende:
Ik ben helemaal niet goed in het op de foto zetten van mijn gerechten, maar gelukkig wel in het bereiden ervan (het was heerlijk, al zeg ik het zelf, hihi).

Ravioli gevuld met paddestoelen, sjalot, knoflook, gehakte walnoten, afgeblust met witte wijn en gebonden met een flinke hand grueyere kaas.
Als topping wat extra vierge olijfolie en wat draaien uit de pepermolen en wat gescheurde basilicum en ook nog een lekker biefstukje erbij!

[ afbeelding ]
Purdeyzondag 14 maart 2010 @ 10:10
Van de week heel deel twee door zitten lezen en gelijk een recept gemaakt! De zijdezachte karamel/chocolademouse.Had het alleen helemaal verkeerd gedaan,de gloeiende karamelsaus zo door de stijfgeslagen slagroom gemikt.Slagroom werd meteen vloeibaar,en de karamelsaus werd door de kou meteen hard,in klontjes Een half uur,en drie overpeinzingen verder heb ik de hele handel maar door de gootsteen heen gespoeld..

Dadelijk aan de slag met een nieuw toetje,foto volgt
progjezondag 14 maart 2010 @ 19:31
tvp, ik vergeet helaas ook steeds foto's te maken
Isabeauzondag 14 maart 2010 @ 19:40
quote:
Op zondag 14 maart 2010 19:31 schreef progje het volgende:
tvp, ik vergeet helaas ook steeds foto's te maken
Soms denk ik: oh, maar dat ziet er mooi uit! En dan bedenk ik dat het zo'n gedoe is om mijn camera te pakken, mooie foto te maken en dat dan weer te uploaden etc terwijl ik gewoon wil aanvallen en smullen
PiperMaruzondag 14 maart 2010 @ 20:08
Chinese dumplings met een vulling van half-om-half gehakt en groenten:

motorbloempjezondag 14 maart 2010 @ 20:19
dat ziet er lekker uit!

hier vanavond een geimproviseerde aubergine/champignontaart:



geserveerd met wat volle yoghurt
PiperMaruzondag 14 maart 2010 @ 20:27
Oeh lekker! Moet ook weer eens een keer hartige taart maken.
prinseszondererwtzondag 14 maart 2010 @ 21:04
Ziet er heerlijk uit!
Wij hadden vegetarische burritos vanavond.
Tezzzondag 14 maart 2010 @ 21:51
quote:
Op zondag 14 maart 2010 20:08 schreef PiperMaru het volgende:
Chinese dumplings met een vulling van half-om-half gehakt en groenten:

Oh heerlijk! Dat ziet er echt super uit!
DeZwabberzondag 14 maart 2010 @ 21:54
hmm, ik zal mijn half mislukte spekkoek maar eens plaatsen



als ik heb leren omgaan met de grill in de oven zal hij langzaamaan vast wel beter worden
PiperMaruzondag 14 maart 2010 @ 22:31
quote:
Op zondag 14 maart 2010 21:51 schreef Tezz het volgende:

[..]

Oh heerlijk! Dat ziet er echt super uit!
Het was een heel gedoe met zelf deeg maken en vouwen enzo, maar het was het echt wel waard! Yum!
Bortecinemzondag 14 maart 2010 @ 22:52
quote:
Op zondag 14 maart 2010 21:54 schreef DeZwabber het volgende:
hmm, ik zal mijn half mislukte spekkoek maar eens plaatsen

[ afbeelding ]

als ik heb leren omgaan met de grill in de oven zal hij langzaamaan vast wel beter worden
Ziet er goed uit voor een zelfgemaakte spekkoek.
RobinOokzondag 14 maart 2010 @ 23:20
quote:
Op zondag 14 maart 2010 20:08 schreef PiperMaru het volgende:
Chinese dumplings met een vulling van half-om-half gehakt en groenten:

[ afbeelding ]
Potstickers! Leuk!
RobinOokzondag 14 maart 2010 @ 23:25


Sev, dat is een indiase snack van kikkererwtenmeel, rijstmeel en een heleboel kruiden als komijn, cayenne, koenjit, noem maar op. Met wat water tot een dik beslag geroerd en dat in een speciale sev-pers om er boven een pan hete olie sliertjes van te persen. Indiase chips dus. (recept)
Soort van nibbits voor volwassenen.



Misschien dat het ook gaat met die spaghetti-opzetstukken die er tegenwoordig zijn?
Of een koekjespers?
DeZwabberzondag 14 maart 2010 @ 23:30
quote:
Op zondag 14 maart 2010 23:25 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Sev, dat is een indiase snack van kikkererwtenmeel, rijstmeel en een heleboel kruiden als komijn, cayenne, koenjit, noem maar op. Met wat water tot een dik beslag geroerd en dat in een speciale sev-pers om er boven een pan hete olie sliertjes van te persen. Indiase chips dus. (recept)
Soort van nibbits voor volwassenen.

[ afbeelding ]

Misschien dat het ook gaat met die spaghetti-opzetstukken die er tegenwoordig zijn?
Of een koekjespers?
[semi serieus]

of met een play-doh pomp!



[/semi serieus]

hmm, toch eens kijken of ik dat kan repliceren, ziet er lekker uit

edit: de Sev dus, niet de play-doh...
RobinOokzondag 14 maart 2010 @ 23:32
Op zich briljant bedacht, maar als ik het zo bekijken kan er erg weinig deeg tegelijk in die knijper.
DeZwabberzondag 14 maart 2010 @ 23:39
nee inderdaad, denk dat die bal er net in kan

dank dat een pasta pers inderdaad het makkelijkste is (op zelf maken na misschien)
Tezzmaandag 15 maart 2010 @ 07:25
@Robin: werkt het ook met een Spatzle zeef? Hoe is de substantie van het deeg? (die heb ik namelijk eentje dus dan kan ik het uitproberen, hihi)
RobinOokmaandag 15 maart 2010 @ 14:17
Nah, ik denk het eigenlijk niet. Daar komen lelijke, dikke fliebertjes uit in plaats van mooie, slanke sliertjes ter dikte van spaghetti. En als ze te dik zijn garen ze denk ik niet goed.
RobinOokmaandag 15 maart 2010 @ 14:21
Misschien de aardappelpuree pers?
Tezzmaandag 15 maart 2010 @ 14:33
quote:
Op maandag 15 maart 2010 14:17 schreef RobinOok het volgende:
Nah, ik denk het eigenlijk niet. Daar komen lelijke, dikke fliebertjes uit in plaats van mooie, slanke sliertjes ter dikte van spaghetti. En als ze te dik zijn garen ze denk ik niet goed.
Ja dat is inderdaad waar, die zijn wat dikker. Hmm, eens even nadenken.... (misschien toch maar eens een purreeknijper kopen)
Isabeaumaandag 15 maart 2010 @ 14:37
Tijdje terug hebben een vriendin en ik Tjendol (sp?) gemaakt, een Indonesisch drankje waar je ook fliebertjes in moet doen. Het maken van fliebertjes met een gewone zeef was geen succes Op zo'n moment had ik het ook graag met een pureeknijper geprobeerd. Daarbij schijnt zo'n ding het beste te zijn voor lekkere aardappelpuree, dus wel een aankoop waard
PiperMarumaandag 15 maart 2010 @ 15:20
Bij IKEA zijn ze maar 8,99

Zeker een goeie aankoop, ik ben al aan mijn tweede toe (eerste kapotgeknepen toen ik een nog half rauwe aardappel tot puree wilde knijpen )
RobinOokmaandag 15 maart 2010 @ 15:24
Die van Ikea deugen niet. Daar sprietst alles er ook van de zijkant uit en bovendien komen de hendels zodanig bij elkaar dat er heel gemeen je vel tussen kan komen. Auw.
RobinOokmaandag 15 maart 2010 @ 16:17
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"



Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
MariaEtceteramaandag 15 maart 2010 @ 16:18
Holy mother of god! *likt beeldscherm af*
motorbloempjemaandag 15 maart 2010 @ 16:18
ik wilde dat ik alle tijd van de wereld had om alles wat ik hier van iedereen voorbij zie komen ook te maken

ziet er lekker uit! Ik ben een beetje van de chocolade af, eet het nog zelden, maar zoiets vind ik toch wel echt geweldig

en spekkoek! Dat moet ik ook ooit nog 's proberen
cybermansmaandag 15 maart 2010 @ 16:19
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"

[ afbeelding ]

Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
dat ziet er wel heel erg verrekte lekker uit! Maar goed dat ik er niet bij kan
ColdFeetmaandag 15 maart 2010 @ 16:20
Hoe goed proef je de whiskey nog?
motorbloempjemaandag 15 maart 2010 @ 16:21
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:20 schreef ColdFeet het volgende:
Hoe goed proef je de whiskey nog?
hangt gok ik af van welke je gebruikt

ik zou mijn Talisker er niet zo snel aan opofferen denk ik...
RobinOokmaandag 15 maart 2010 @ 16:26
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:20 schreef ColdFeet het volgende:
Hoe goed proef je de whiskey nog?
Nou, dat viel eigenlijk wel een beetje tegen. Ik vond het beslag erg lekker, ik proefde duidelijk de koffie en whiskey door de chocola heen. Dat was heel hoopvol, maar in het resultaat haal je het er minder uit. Dan moet je het denk ik weten dat het erin zit. Maar na het bakken giet je er nog weer meer whiskey overheen en dan zou je wat meer kunnen gebruiken. Of de oploskoffie niet in water maar in whiskey oplossen, misschien dat ik dat eerst zou proberen volgende keer.

Ik gebruikte Famous Grouse.
ColdFeetmaandag 15 maart 2010 @ 16:29
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:21 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

hangt gok ik af van welke je gebruikt

ik zou mijn Talisker er niet zo snel aan opofferen denk ik...
Voor bakprojecten of voor in de koffie gebruik ik ook liever iets goedkopers, ja
motorbloempjemaandag 15 maart 2010 @ 16:30
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:29 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Voor bakprojecten of voor in de koffie gebruik ik ook liever iets goedkopers, ja
voor dat soort dingen hjeb ik nog een plastic flesje red label staan die zat in het kerstpakket van mijn pa, en die gaf 'm aan mij. Hendig voor whiskysausjes enzo
Lotje-Plusonemaandag 15 maart 2010 @ 17:07
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"

[ afbeelding ]

Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
Holy shit! Dat ziet er heeeeeerlijk uit!!
PiperMaruzaterdag 20 maart 2010 @ 15:18
Ik heb ook de Dan Dan Noodles gemaakt naar het recept van RobinOok!

RobinOokzaterdag 20 maart 2010 @ 15:38
Leuk!

(wij aten het gisteren toevallig ook weer, ik heb nog voor 4 keer gehaktsaus in de vriezer
PiperMaruzaterdag 20 maart 2010 @ 22:31
Vanavond voor het eerst naan gemaakt

The_Hiveszaterdag 20 maart 2010 @ 22:34
even reminder voor mezelf dat ik de scones die ik vandaag voor het eerst gemaakt heb online zet als ik thuis ben.

beetje simpel maar ze waren en zagen er ook zo uit
evo87zondag 21 maart 2010 @ 20:50
hmm, naan... laatst voor het eerst op... zo lekker.
Had vandaag peking eend gemaakt met homemade chinese pannenkoekjes enzo. Erg lekker, moet alleen de volgende keer de temperatuur van de oven iets beter in de gaten houden. Hij is iets te hard gegaan:

RobinOokmaandag 22 maart 2010 @ 14:39
Ik kookte dit weekend uit het kookboek van François Geurds.



Het ziet er best aardig uit he? Maar jammer genoeg was mijn risotto helemaal niet lekker. Echt dom, kan er nog steeds niet over uit dat ik daar zo weinig aandacht aan besteedde. Arrrggh. Maar goed, verder was het heel leuk om een keer octopus te hebben klaargemaakt, dat ga ik vaker doen. (heb nog een paar tentakels in de vriezer) En rog had ik ook nog nooit klaargemaakt. Had het wel een paar keer gegeten, maar was toch een beeeetje van mijn apropos bij het klaarmaken. (recepten in dit boek zijn ook nogal summier, dus je moet het echt zelf uitzoeken). Uiteindelijk was de rog wel lekker geworden en dat telt. En geleerd voor een volgende keer.



En oja, ik las ergens dat je de octopus vooraf maar ook achteraf kunt ontvellen. Nou, mooi niet dat dat achteraf nog ging. Hehe, nou ja, dan niet.

(recept, in 't engels: hier)
Tezzvrijdag 26 maart 2010 @ 19:34
Vanavond een lekkere lauw-warme salade met gegrilde groentes. We aten er een stukje runderentrecote en brood met knoflookboter bij. Het was heerlijk!

evo87zaterdag 27 maart 2010 @ 09:37
had weer een keertje zin in brood bakken, was al een tijdje geleden. Moet nog ff afkoelen en dan aanvalluh!

DevilsAndDustzaterdag 27 maart 2010 @ 09:42
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"

[ afbeelding ]

Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
Ah, die kwam me al zo bekend voor! Ik heb dat boek, Zalig Zoet, en vorig jaar voor vaderdag heb ik deze 'taart' gemaakt. Het viel mij ook wel een beetje tegen hoe goed je de whisky nog kon proeven. Prachtige foto heb je ervan gemaakt! .
DesertRosezaterdag 27 maart 2010 @ 14:43
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 09:37 schreef evo87 het volgende:
had weer een keertje zin in brood bakken, was al een tijdje geleden. Moet nog ff afkoelen en dan aanvalluh!

[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uit!!
Welke recept heb je gebruikt?
motorbloempjezaterdag 27 maart 2010 @ 14:51
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 14:43 schreef DesertRose het volgende:

[..]

Dat ziet er goed uit!!
Welke recept heb je gebruikt?
dat. Wil ipv afbakbroodjes wel een keer zelf broodjes maken voor in 't weekend
-Mellow-zaterdag 27 maart 2010 @ 15:21
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 09:37 schreef evo87 het volgende:
had weer een keertje zin in brood bakken, was al een tijdje geleden. Moet nog ff afkoelen en dan aanvalluh!

[ afbeelding ]
Net zo mooi als dat stokbrood dat je laatst had gebakken.

Ik weet niet of het net zo lekker smaakt als het eruit ziet, maar ik het is echt een kunst om goed brood te bakken. Ik ben pas sinds ongeveer een jaar aan het rommelen geslagen met deeg maar ik heb echt nog een hoop te leren. Ben dus ook wel benieuwd naar je recept
evo87zaterdag 27 maart 2010 @ 16:17


zoooo lekker, baal dat ik de roomboter vergeten was... maja, erg lekker
Recept verhoudingen:
100% meel
60% water
1% dr oetker gist
1.5% zout

Ik had 500 gram volkorenmeel en 500 gram tarwegriesmeel, 600 ml water, 10 gram gist en 15 gram zout.
ff een kwartier flink op los gaan en dan +/- 1 uur en een kwartiertje laten rijzen. Dan het deeg neerslaan en nog een keer 1.5 uur laten rijzen (ik heb deze keer het deeg ipv 1.5, 12 uur in de koelkast gezet voor de tweede rijs). Oven voorverwarmen (190 ofzo), brood vormen en nog 30-45 min laten narijzen en dan de oven in. (brood nog ff nat maken en insnijden voordat het de oven in gaat)
PiperMaruzaterdag 27 maart 2010 @ 22:12
Brood ziet er supergoed uit! Dat lijkt me nou eens een mooi projectje voor morgen
evo87zaterdag 27 maart 2010 @ 22:29
had vanavond bij het pizza bakken nog deeg over, een stokbroodje van gemaakt, staat in de pizza topic. Hier nog ff een foto van de doorsnede. Erg lekker met een beetje geitenkaas... nu wel weer even klaar met bakken voorlopig

PiperMaruzondag 28 maart 2010 @ 16:42
Mijn creatie van gisteren: Turkse pizza

voor de oven:


Na de oven:


Lekker, alleen was het deeg niet zout genoeg en had de saus wel wat pittiger gemogen.
LieLiezondag 28 maart 2010 @ 20:07
Niet de mooiste foto, maar dit:



Varkenshaas, rijst en paksoi, naar een recept dat in de Delicious stond.
PiperMaruzondag 28 maart 2010 @ 20:08
quote:
Op zondag 28 maart 2010 20:07 schreef LieLie het volgende:
Niet de mooiste foto, maar dit:

[ afbeelding ]

Varkenshaas, rijst en paksoi, naar een recept dat in de Delicious stond.
Wow, ziet er lekker uit!
#ANONIEMzondag 28 maart 2010 @ 20:50
Vandaag Key Lime Pie gebakken hij is nog wel wat zacht, ik was wat ongeduldig met laten opstijven in de koelkast maar hij smaakt heerlijk!



Recept hier gevonden.
DarkElfzondag 28 maart 2010 @ 20:57
potverdikkie een mens krijgt honger van dit topic -tvp

en hebben jullie nog tips om een bord eten goed op de foto te zetten? Als ik weer ga koken wil ik daar ook wat meer aandacht aan besteden...
#ANONIEMzondag 28 maart 2010 @ 20:58
quote:
Op zondag 28 maart 2010 20:57 schreef DarkElf het volgende:
potverdikkie een mens krijgt honger van dit topic -tvp

en hebben jullie nog tips om een bord eten goed op de foto te zetten? Als ik weer ga koken wil ik daar ook wat meer aandacht aan besteden...
Ik kan je er echt niet bij helpen, mijn eten fotografeert meestal nog rommeliger dan het er in het echt uitziet . Of op z'n Masterchef's: My presentation lacks finesse .
DeZwabberzondag 28 maart 2010 @ 21:05
Vandaag lemper gemaakt

helaas dacht ik pas aan foto's maken toen het al op was

morgen weer maken, en dan wel foto's
RobinOokzondag 28 maart 2010 @ 21:28
quote:
Op zondag 28 maart 2010 21:05 schreef DeZwabber het volgende:
Vandaag lemper gemaakt
...
morgen weer maken, en dan wel foto's
Leuk! Maak je ook wat foto's van het proces?
RobinOokzondag 28 maart 2010 @ 21:30
quote:
Op zondag 28 maart 2010 20:57 schreef DarkElf het volgende:
en hebben jullie nog tips om een bord eten goed op de foto te zetten?
Liefst in daglicht. Macrostand. "Door je knieen", dus niet van bovenaf. Als het bord er zelf niet zo mooi opgemaakt uitziet is een uitsnede soms best leuk.
DeZwabberzondag 28 maart 2010 @ 21:33
quote:
Op zondag 28 maart 2010 21:28 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Leuk! Maak je ook wat foto's van het proces?
zal kijken of het lukt zonder een vieze camera over te houden
motorbloempjedinsdag 30 maart 2010 @ 14:44


mijn eerste focacciapoging! Hij is erg lekker, maar kan nog wel beter vind/denk ik
DarkElfdinsdag 30 maart 2010 @ 14:46
ziet er goed uit hoor moblo
motorbloempjedinsdag 30 maart 2010 @ 18:33
hij is bijna op

en dit is al helemaal op:


Kogelbiefstuk met rode ui, champignons, knoflook en wat creme fraiche met broccoli en wat bosui

Ben alleen thuis deze dagen, en Mr.Mo houdt niet zo van biefstuk enzo dus ik kan me uitleven
RobinOokdinsdag 30 maart 2010 @ 18:46
Ongelofelijk, mensen die niet van biefstuk enzo houden.
Ik zou niet zonder kunnen/willen.
DarkElfdinsdag 30 maart 2010 @ 18:53
biefstuk

Vlees
prinseszondererwtdinsdag 30 maart 2010 @ 19:55
Vlees... brr...
Maar die foccacia ziet er heerlijk uit!
motorbloempjedinsdag 30 maart 2010 @ 20:14
nou ja, hij vindt 't niet 'vies' ofzo, maar 'grote stukken vlees' zijn niet zijn ding
We eten dan ook vaak niet echt veel vlees/gevogelte. Heel soms een kipje als 'geheel'.

Maar als ik dan een keer alleen eet, dan haal ik meestal wel een lekker stukje vlees voor mezelf.

Heb nog een kogelbiefstukje over, en ben nu aan het bedenken wat ik daar morgen mee kan doen. Het liefst iets simpels, want heb 't mega druk met studeren
PiperMarudinsdag 30 maart 2010 @ 21:08
Er zijn weinig dingen lekkerder dan een goeie biefstuk!!!

Dit was mijn creatie van vandaag; een salade met krieltjes, avocado, tomaat, olijven, kip, ui, knoflook, mayo en kappertjes Het is eigenlijk een tapa maar ik maak hem vaak als maaltijdsalade met een broodje erbij.

DarkElfdinsdag 30 maart 2010 @ 21:33
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 21:08 schreef PiperMaru het volgende:
Er zijn weinig dingen lekkerder dan een goeie biefstuk!!!

Dit was mijn creatie van vandaag; een salade met krieltjes, avocado, tomaat, olijven, kip, ui, knoflook, mayo en kappertjes Het is eigenlijk een tapa maar ik maak hem vaak als maaltijdsalade met een broodje erbij.

[ afbeelding ]
klinkt lekker, receptje?
MariaEtceteradinsdag 30 maart 2010 @ 21:35
Avocado in salade

En ik heb nu spontaan zin in biefstuk!
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 20:14 schreef motorbloempje het volgende:

Heb nog een kogelbiefstukje over, en ben nu aan het bedenken wat ik daar morgen mee kan doen. Het liefst iets simpels, want heb 't mega druk met studeren
Als mn bakkes weer meewerkt (Toos Verstandskiesloos) wil ik ditte maken: fajitaaaas met gegrilde biefstukreepjes, gegrilde paprika, avocadoprutje, pico de gallo en geraspte kaas Is da misschien wat voor Miss Fajita 2010?
DarkElfdinsdag 30 maart 2010 @ 21:36
biefstukje bakken. uit de pan, in dunne plakken snijden na het rusten. Ondertussen uiringen en champignons aanbakken, scheut witte wijn erbij, even lekker laten sudderen... vlees er weer bij om door te warmen en klaar
motorbloempjedinsdag 30 maart 2010 @ 21:39
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 21:35 schreef MariaEtcetera het volgende:
Avocado in salade

En ik heb nu spontaan zin in biefstuk!
[..]

Als mn bakkes weer meewerkt (Toos Verstandskiesloos) wil ik ditte maken: fajitaaaas met gegrilde biefstukreepjes, gegrilde paprika, avocadoprutje, pico de gallo en geraspte kaas Is da misschien wat voor Miss Fajita 2010?
we have a winner! dank je wel
Pinnenmutskedinsdag 30 maart 2010 @ 21:45
mijn groentenschotel:



variant:



[ Bericht 2% gewijzigd door Pinnenmutske op 30-03-2010 21:51:10 ]
PiperMarudinsdag 30 maart 2010 @ 21:48
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 21:33 schreef DarkElf het volgende:

[..]

klinkt lekker, receptje?
*klik*
DarkElfdinsdag 30 maart 2010 @ 21:50
thnx, ga ik zeker eens maken
edceterawoensdag 31 maart 2010 @ 18:37
Heb em al gepost in Wat eten en drinken we vandaag Deel 159 maar hij past eigenlijk het beste hier thuis:

Irish Stew


PiperMaruwoensdag 31 maart 2010 @ 18:46
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 18:37 schreef edcetera het volgende:
Heb em al gepost in Wat eten en drinken we vandaag Deel 159 maar hij past eigenlijk het beste hier thuis:

Irish Stew

[ afbeelding ]
Wat gaat er allemaal in?
motorbloempjewoensdag 31 maart 2010 @ 20:32

Zelfgemaakte wraps met biefstuk, naar idee van Maria, hierboven
PiperMaruwoensdag 31 maart 2010 @ 21:56


Malfatti (oftewel gekookte balletjes van ricotta, spinazie, ei en bloem) met gegrilde paprikasaus en parmezaanse kaas
prinseszondererwtwoensdag 31 maart 2010 @ 22:16
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 21:56 schreef PiperMaru het volgende:
[ afbeelding ]

Malfatti (oftewel gekookte balletjes van ricotta, spinazie, ei en bloem) met gegrilde paprikasaus en parmezaanse kaas
Ziet er heerlijk uit! Heb je een receptje misschien?
PiperMaruwoensdag 31 maart 2010 @ 22:41
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 22:16 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Ziet er heerlijk uit! Heb je een receptje misschien?
Heb ik! *klik*
edceteradonderdag 1 april 2010 @ 00:13
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 18:46 schreef PiperMaru het volgende:

[..]

Wat gaat er allemaal in?

(voor ongeveer 4 personen)


- ongeveer 750 gr - 1 kg rundvlees

-->, ik durf je niet te zeggen welk soort rundvlees aangezien goed rundvlees in Nederland moeilijk te krijgen is.
Het beste is met wat vet eraan (voorgesneden blokjes nasi/bami/goulash/hasheevlees zijn de beste keuze, het moet geen biefstuk zijn, maar ook geen stoofvlees)
Is het zonder vet: wat blokjes spek erbij bakken in de eerste fase als compensatie of roomboter erbij.

Verder:

1 grote ui (in halve ringetjes snijden)
4 aardapelen (in blokje snijden)
4 wortelen (in schijfjes snijden)
1 raapsteel (een paar blokjes knolselderij is een goed alternatief, maar doe er niet teveel bij aangezien de smaak vergelijkbaar maar veel sterker is dan rapen)
1/2 kopje bloem
1 teen knoflook

500 ml rundvleesbouilon
750 ml groenteboullon
(of 1200 ml water + 3 blokjes bouillon)
1 flesje /blikje Guinness (ongeveer 300 ml, ander stout bier als Murphy's of Beamish kan ook, zijn wat zoeter, maar beetje zoet in de stew is niet verkeerd )
half kopje havermout of kwart kopje zilvervliesrijst (optie, niet nodig)
2 laurierbladen
beetje thijm (liefst vers), peper
evt zout

Bereiding:
Bak het vlees in een grote kookpan aan met wat roomboter, spekjes evt wat olijfolie erbij totdat het vleesvocht verdampt is.
Doe dan de uien erbij en bak het regelmatig roerende geheel door tot de uien "glazig" zijn
doe de knoflook erbij en bak alroerende nog 2 min door.
Doe vervolgens de aardappels, wortelen rapen (knolselderij) erbij
Voeg onder goed roeren in porties bloem bij het geheel en blijf roeren, zodat het mengsel bedekt is met de bloem en bak al roerende nog even door

Voeg vervolgens de bouillon en Guinness toe
Doe vervolgens de kruiden (thijm, laurier, peper) en evt mout/rijst bij het geheel

Breng het op kookpunt en laat het vervolgens op een klein vuur licht stoven voor ongeveer 2 uur. roer het ieder 30 min evt om.

Proef eventueel halverwege of er nog zout/water bij moet. eventueel een beetje bloem met het water mixen als het zo dun als soep is.

Eventueel serveren met vast brood (sodabrood, Duits brood)

Bain taitneamh as do béile!! (smakelijk eten)

[ Bericht 3% gewijzigd door edcetera op 01-04-2010 00:19:15 ]
LieLievrijdag 2 april 2010 @ 21:20
Hij staat ook in het pizzatopic, maar ik vind m ook best foodgawker-waardig!

Blueszondag 4 april 2010 @ 00:54
Mooie colour de pizza
DeZwabberzondag 4 april 2010 @ 01:08
meh, dan gooi ik mijn creatie van vandaag er ook maar in

gewoon even snel avondeten, afbakciabatta met gekruid gehakt, tomatenprut, ui, paprika, guacamole, mozzarella en strooikaas



motorbloempjezondag 4 april 2010 @ 10:57

gisteren weer pizza gemaakt

mozarella, salami, rode ui, champignons, paprika en wat oude kaas
Marlalalazondag 4 april 2010 @ 12:39
tvp
De_Taartjesfeezondag 4 april 2010 @ 16:15
Heerlijk luchtige, aan de korst lichtknapperige, nog warme scones
Isegrimzondag 4 april 2010 @ 16:45
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"

[ afbeelding ]

Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
OMG ik word geil van dit plaatje.
prinseszondererwtzondag 4 april 2010 @ 19:35
TF, wat een gezellig paastafereeltje, zelfs compleet met scones erbij!
Mijn paasbaksel waren volkorenmuffins met appel.

motorbloempjezondag 4 april 2010 @ 19:39
quote:
Op zondag 4 april 2010 16:15 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Heerlijk luchtige, aan de korst lichtknapperige, nog warme scones
[ afbeelding ]
scones! ze zien eruit om op te smullen!
prinseszondererwtvrijdag 9 april 2010 @ 17:41
Vrijdag koekjesdag! Maar weer eens een eigen probeersel. Lekker, maar je moet geen zoetekauw zijn.

RobinOokvrijdag 9 april 2010 @ 17:53
Ik zit te wachten op spekkoek....

Niet dat jouw kokos-gember-bolletjes er niet schattig uitzien trouwens. Om op te eten!
prinseszondererwtvrijdag 9 april 2010 @ 18:34
Zit de spekkoek in de oven? Of wacht je op de bezorgdienst?
RobinOokvrijdag 9 april 2010 @ 18:56
Nee, die zou SeaOfLove maken dit weekend. Met foto's en al.
Windigozaterdag 10 april 2010 @ 06:28
quote:
Op zondag 4 april 2010 16:15 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Heerlijk luchtige, aan de korst lichtknapperige, nog warme scones
[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit!
progjezaterdag 10 april 2010 @ 12:03
quote:
Op vrijdag 9 april 2010 17:41 schreef prinseszondererwt het volgende:
Vrijdag koekjesdag! Maar weer eens een eigen probeersel. Lekker, maar je moet geen zoetekauw zijn.

[ afbeelding ]
oeh die zien er geweldig lekker uit
evo87zondag 11 april 2010 @ 09:53
rozijnen/krenten/abrikozen/cranberry brood met walnoten-honing spijs. Very nice.



-Mellow-zondag 11 april 2010 @ 11:26
Held
prinseszondererwtzondag 11 april 2010 @ 12:32
Very nice indeed evo.
motorbloempjezondag 11 april 2010 @ 12:35
ziet er práchtig uit!
Blueszondag 11 april 2010 @ 12:45
Mooi
#ANONIEMzondag 11 april 2010 @ 13:06
tvp!
RobinOokmaandag 12 april 2010 @ 17:14


Iedereen die geen tofu lust is gek. Yumyumyum.
Recept: silken tofu met dooiers van gezouten eendenei
kabouter.mutsmaandag 12 april 2010 @ 17:24
Ik vind het zo smakeloos. Tofu. Zo weeig
RobinOokmaandag 12 april 2010 @ 17:31
Ja, je moet dus ook nooit alleen zo een bak tofu eten.
Maar in het juiste gerecht kan het briljant zijn.
Net als mozzarella bijvoorbeeld. Dat stelt toch ook vrij weinig voor qua smaak.
Of creme brulee, daar vind ik bijvoorbeeld weer geen reet aan.
ColdFeetmaandag 12 april 2010 @ 17:35
Crème brulée met witte chocolade en frambozen, mmm

Wat is er zo bijzonder aan die eieren?
RobinOokmaandag 12 april 2010 @ 17:41
Niet zo heel bijzonder, het blijven gewoon eieren. Op zichzelf vind ik ze zelfs een beetje viezig, maar er zijn geloof ik hele volksstammen die ze wel "zo" eten. Ze schijnen te barsten van de umami.
Isegrimmaandag 12 april 2010 @ 18:36
Mensen denken altijd dat tofu alleen voor vegetariërs is.
evo87maandag 12 april 2010 @ 19:01
ziet er weer heerlijk uit RobinOok
camera op de verkeerde stand gezet dus niet scherp, maja. Wel lekkere pasta!

n0adinsdag 13 april 2010 @ 10:26
Als experiment heb ik een tijdje geleden bitterballen gemaakt met restjes van gestoofde kippenpoten.
Tezzdinsdag 13 april 2010 @ 14:48
Die bitterballen zien er echt heeeeeeeeeerlijk uit!
minilotwoensdag 14 april 2010 @ 16:29


Gisterenmiddag nieuwe quichevorm uitgeprobeerd met een zeer traditionele Quiche Lorraine! Zelfgemaakt korstdeeg.
minilotwoensdag 14 april 2010 @ 16:30
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 10:26 schreef n0a het volgende:
Als experiment heb ik een tijdje geleden bitterballen gemaakt met restjes van gestoofde kippenpoten.
[ afbeelding ]
Wat gaaf! Had ik maar een frituurpan, dan zou ik dat ook eens proberen!
motorbloempjewoensdag 14 april 2010 @ 16:30
wow mooi! krijg er meteen trek van!
FutureFairytalewoensdag 14 april 2010 @ 16:31
zowel die bitterballen als die quiche

bitterballen: zien er perfect gebakken uit.
quiche: mijn favo blijft de quiche lorraine
minilotwoensdag 14 april 2010 @ 16:34
quote:
Op woensdag 14 april 2010 16:31 schreef FutureFairytale het volgende:

quiche: mijn favo blijft de quiche lorraine
Mijne is Quiche au Roquefort. Quiche en blauwe kaas, die zijn voor elkaar gemaakt, zeker met een fles droge witte wijn erbij!
FutureFairytalewoensdag 14 april 2010 @ 16:36
quote:
Op woensdag 14 april 2010 16:34 schreef minilot het volgende:

[..]

Mijne is Quiche au Roquefort. Quiche en blauwe kaas, die zijn voor elkaar gemaakt, zeker met een fles droge witte wijn erbij!
ik lus geen 'over de datum kaas', vandaar dat dat niet tot een favoriet zal behoren helaas. Ik had het wel graag lekker gevonden willen hebben
motorbloempjewoensdag 14 april 2010 @ 16:39
goeie trouwens, een quichevorm! Die heb ik nog niet!

Ik ga zaterdag shoppen. Wil ook een tarte tartin pan
DevilsAndDustwoensdag 14 april 2010 @ 16:44
Wat voor quichevorm gebruik jij, minilot? Ik heb er één van aardewerk, maar dat is natuurlijk helemaal niet wat Julia voorschrijft. .
minilotwoensdag 14 april 2010 @ 16:46
Hier besteld: http://www.keukenenkokens(...)verwood-c-13_93.html

Losse bodem is toch wel erg handig.
ColdFeetwoensdag 14 april 2010 @ 16:47
Da's best prijzig! Ik heb een cheapass exemplaar van Dille&Kamille.
minilotwoensdag 14 april 2010 @ 16:51
Daar zag ik ze alleen zonder losse bodem!
ColdFeetwoensdag 14 april 2010 @ 16:54
Ik heb er wel een met losse bodem van D&K - misschien heeft die in Antwerpen ze spontaan wél?
Sjaapjewoensdag 14 april 2010 @ 17:26
Ik heb ook mijn eerste quiche gefabriceerd gisteren in een bodem van dille en kamille, met losse bodem (wel geen idee hoeveel hij kostte want het was een cadeautje). Foto's komen later wel eens want mijn ouders zijn weg met het kabeltje...
progjewoensdag 14 april 2010 @ 17:28
quote:
Op woensdag 14 april 2010 16:30 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat gaaf! Had ik maar een frituurpan, dan zou ik dat ook eens proberen!
Je kan zoiets ook prima "frituren" in je wok
minilotwoensdag 14 april 2010 @ 17:48
Ik heb geen wok!
progjewoensdag 14 april 2010 @ 17:53
quote:
Op woensdag 14 april 2010 17:48 schreef minilot het volgende:
Ik heb geen wok!
oh, hehe, naja een andere diepe pan, waarin je gewoon olie gooit
evo87woensdag 14 april 2010 @ 19:18
moet echt leren goede foto's te maken... Geitenkaas-champignon-risotto met gemarineerde varkensfilet op een berg groente. Ziet er niet uit, maar smaakte heerlijk

FutureFairytalewoensdag 14 april 2010 @ 19:31
ziet er uit als geitenbrij maar volgens mij vind ik het errrug lekker
motorbloempjewoensdag 14 april 2010 @ 20:35


nom
n0awoensdag 14 april 2010 @ 20:42
quote:
Op woensdag 14 april 2010 16:30 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat gaaf! Had ik maar een frituurpan, dan zou ik dat ook eens proberen!
Ik heb een frituurpan, maar deze heb ik in een klein steelpannetje gefrituurd en eruit gehaald met een schuimspaan.

Pan niet te vol gooien met olie anders gaat ie overlopen.
Windigowoensdag 14 april 2010 @ 20:46
quote:
Op woensdag 14 april 2010 20:35 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]

nom
Volgende keer wil ik mee-eten!
RobinOokwoensdag 14 april 2010 @ 22:37
quote:
Op woensdag 14 april 2010 20:42 schreef n0a het volgende:

[..]

Ik heb een frituurpan, maar deze heb ik in een klein steelpannetje gefrituurd en eruit gehaald met een schuimspaan.

Pan niet te vol gooien met olie anders gaat ie overlopen.
Ik doe het ook altijd in een steelpannetje. Niet in de laatste plaats omdat ik meestal geen zin heb om een hele fles olie of meer te investeren in die paar hapjes die ik te frituren heb. Alleen laatste keer, ik weet meer bij wat, ojawel, bij de sev, toen "kookte" die opeens gruwelijk over. Dat was wel schrikken. Gauw vuur uit, dus geen drama, maar goed, een klein electrisch frituurpannetje staat nu toch wel op mijn lijstje.
-Mellow-donderdag 15 april 2010 @ 14:30
De Hema verkoop kleine frituurpannen. Ik vind het een ideaal ding en hij was ook niet zo duur.
FutureFairytaledonderdag 15 april 2010 @ 14:35
quote:
Op donderdag 15 april 2010 14:30 schreef -Mellow- het volgende:
De Hema verkoop kleine frituurpannen. Ik vind het een ideaal ding en hij was ook niet zo duur.
en V&D, voor ¤ 25,-
heb er één voor op kantoor aangeschaft
RobinOokdonderdag 15 april 2010 @ 15:19
Het staat niet hoog op mijn lijstje.
Zeker niet nu ik weer eens aan het lijnen ben geslagen.
prinseszondererwtvrijdag 16 april 2010 @ 18:35
Vandaag heb ik een venkel/prei gratin met roquefort gemaakt. Was echt heerlijk, maar niet bepaald fotogeniek.
edceterazaterdag 17 april 2010 @ 01:35
quote:
Op maandag 12 april 2010 17:14 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Iedereen die geen tofu lust is gek. Yumyumyum.
Recept: silken tofu met dooiers van gezouten eendenei
Tofu, heeft een vega-imago, terwijl dat echt niet hoeft te zijn. Als je de combinatie met vlees / vis zoekt zijn er genoeg recepten te vinden. Misscien schop ik nu een vega tegen zijn/haar zere been, maar ik heb hetzelfde geflikt met maispap/nshima etc (hoe ze het in Zuidelijk Afrika ook noemen, goddelijk spul trouwens vers klaargemaakt ). Een kok heeft me de tip gegeven om overblijfselen in blokjes te snijden en te bakken met veel kruiden, groenten en vlees: Het is een godslastering voor Afrikanen, maar eenmaal geproeft gaat een wereld open. Vergelijkbaar met iemand, die enkel rijst kookt met Uncle Benz saus en dan Nasi Goreng voorgeschoteld krijgt

En laat nu maar die lekkere vega recepten met tofu komen ( dus geen salades).

[ Bericht 22% gewijzigd door edcetera op 17-04-2010 01:48:06 ]
evo87zaterdag 17 april 2010 @ 18:52
hmmmmmm lasagne



RobinOokzaterdag 17 april 2010 @ 23:01


Tomatenjam met chilipeper. Lekker voor op je tosti. Raar zoet en heet tegelijk. Totdat je het ziet als kruising tussen ketchup en sweet chili, dan smaakt het opeens normaal en lekker.
minilotzondag 18 april 2010 @ 16:49
Woeh, die jam wil ik zeker eens proberen. Misschien wél zonder de knoflook, voor een wat frissere jam.

Over tomaten gesproken: eergisteren een tarte tatin van kerstomaten, olijven en een tussenlaag van rode uien gemaakt:



Het werd een beetje een kledderig zooitje, maar niettemin heel lekker!

[ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 18-04-2010 16:58:03 ]
minilotzondag 18 april 2010 @ 19:14
En zojuist uit de oven getrokken: paddestoelenquiche!

De_Taartjesfeezondag 18 april 2010 @ 19:27
quote:
Op zondag 18 april 2010 19:14 schreef minilot het volgende:
En zojuist uit de oven getrokken: paddestoelenquiche!

[ afbeelding ]
Wil jij mij adopteren? Jij maakt altijd zulke lekkere dingen
prinseszondererwtzondag 18 april 2010 @ 19:32
Minilot, ik wil ook wel mee eten!
minilotzondag 18 april 2010 @ 19:34
quote:
Op zondag 18 april 2010 19:27 schreef De_Taartjesfee het volgende:

[..]

Wil jij mij adopteren? Jij maakt altijd zulke lekkere dingen
Nou ja, aangezien jij vaak taartjes lijkt te maken en ik zelden lijkt dat mij een uitermate goede match!
RobinOokzondag 18 april 2010 @ 20:07
quote:
Op zondag 18 april 2010 16:49 schreef minilot het volgende:
Over tomaten gesproken: eergisteren een tarte tatin van kerstomaten, olijven en een tussenlaag van rode uien gemaakt:

[ afbeelding ]

Het werd een beetje een kledderig zooitje, maar niettemin heel lekker!
Ik heb ooit eens een ongelofelijk lekker tomatentaartje in Frankrijk gegeten. Te simpel voor woorden en omdat het me helemaal niks leek toen ik het voor me neus kreeg vond ik het des te briljanter toen ik het superlekker bleek te vinden. Heb het wel eens geprobeerd na te maken maar heb het opgegeven. Maar sindsdien klinkt ieder tomatentaartje meteen magisch. En je foto kan daar niks aan af doen. Ik geloof meteen dat ie heel lekker was!
Mirjamzondag 18 april 2010 @ 20:09
quote:
Op zondag 18 april 2010 16:49 schreef minilot het volgende:
Woeh, die jam wil ik zeker eens proberen. Misschien wél zonder de knoflook, voor een wat frissere jam.

Over tomaten gesproken: eergisteren een tarte tatin van kerstomaten, olijven en een tussenlaag van rode uien gemaakt:

[ afbeelding ]

Het werd een beetje een kledderig zooitje, maar niettemin heel lekker!
lekker, doe je dat gewoon met bladerdeeg ofzo?
motorbloempjezondag 18 april 2010 @ 20:10
ik vind 'm er juist zeer smakelijk uitzien minilot! receptje?
RobinOokzondag 18 april 2010 @ 20:10


Groene thee noedels met dashi-achtige dressing, lente-uitjes en gerookte eendenborst. (recept)
Was echt stukken lekkerder dan ik had kunnen bedenken. Ga ik zeker vaker maken.
minilotzondag 18 april 2010 @ 21:19
quote:
Op zondag 18 april 2010 20:09 schreef Mirjam het volgende:

[..]

lekker, doe je dat gewoon met bladerdeeg ofzo?
Yep, mijn eerste zelfgemaakte bladerdeeg! Maar dat kan natuurlijk ook prima met bladerdeeg uit een pakje.

Verder is het allemaal vrij simpel.

- Eerst dungesneden rode uien in een half uurtje laten karamelliseren. Even wegzetten.
- Zwarte olijven fijnhakken.
- Karamel maken door vier eetlepels water met vier eetlepels suiker in een pannetje in een paar minuten lichtbruin te laten kleuren. Dit in een ingevette ovenschaal gieten.
- Dan gehakte olijven erop, kerstomaten erop rangschikken en eindigen met de uien
- Paar plakjes bladerdeeg bevochtigen, op elkaar leggen en uitrollen tot het iets groter is dan je ovenschaal
- Deeg op de taart, randjes instoppen en drie sneetjes in het deeg maken, zodat de lucht eruit kan.
- Half uurtje op 220 graden. Vijf minuten laten afkoelen en dan met een bord erop in een zwierige beweging omdraaien.
RobinOokdinsdag 20 april 2010 @ 22:37


Rundvleescurry (uit Trinidad) met boontjes en nasi kuning.
Ik maakte een flinke pan vol, tijdje terug, dus vandaag lekker makkelijk alleen boontjes en rijst koken, de curry ontdooien met beetje koriander en lente-ui voor de leuk. Yum.

(Uit: Curry bijbel. Blz 71)
evo87woensdag 21 april 2010 @ 07:36
Robinook hoe maak je toch telkens van die super foto's.... ziet er weer geweldig uit
Stansfieldwoensdag 21 april 2010 @ 08:22
Ja idd, hoe krijg je die achtergrond zo wit. Maak anders een keer een foto van de plek waar je de borden neerzet als je er een foto van maakt.
FutureFairytalewoensdag 21 april 2010 @ 09:04
quote:
Op zondag 18 april 2010 19:14 schreef minilot het volgende:
En zojuist uit de oven getrokken: paddestoelenquiche!

[ afbeelding ]
tip: begin een quiche-catering

(en kom dan bij mij langs om een paar te brengen )
Yngwiewoensdag 21 april 2010 @ 12:28
Maak bijna nooit foto's van eten (stop het liever in m'n mond ). Maar van m'n amuses van een tijdje terug had er ik nog eentje op mijn telefoon staan Van dit topic krijg ik trouwens wel ontzettende honger

prinseszondererwtwoensdag 21 april 2010 @ 15:32
quote:
Op woensdag 21 april 2010 08:22 schreef Stansfield het volgende:
Ja idd, hoe krijg je die achtergrond zo wit. Maak anders een keer een foto van de plek waar je de borden neerzet als je er een foto van maakt.
Robin maakt ook regelmatig Photosoep.
FutureFairytalewoensdag 21 april 2010 @ 15:37
quote:
Op woensdag 21 april 2010 12:28 schreef Yngwie het volgende:
Maak bijna nooit foto's van eten (stop het liever in m'n mond ). Maar van m'n amuses van een tijdje terug had er ik nog eentje op mijn telefoon staan Van dit topic krijg ik trouwens wel ontzettende honger

[ afbeelding ]
vertel, wat zit er in deze amuses?
Stansfieldwoensdag 21 april 2010 @ 15:56
quote:
Op woensdag 21 april 2010 15:32 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Robin maakt ook regelmatig Photosoep.
Een klein cursusje foto's maken en photosoepen van eten van robin zou niet verkeerd zijn
prinseszondererwtwoensdag 21 april 2010 @ 16:06
Nee, zeker niet. Goed idee!
Yngwiewoensdag 21 april 2010 @ 16:09
quote:
Op woensdag 21 april 2010 15:37 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

vertel, wat zit er in deze amuses?
Kwamen allemaal uit een AH Allerhande... even gezocht:

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=415832&rq=amuse
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=415830&rq=amuse
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=462492&rq=amuse
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=462490&rq=amuse

Vond ze allemaal wel erg lekker, met name de kipspies en de kaas met beenham en komkommer
RobinOokwoensdag 21 april 2010 @ 16:17
quote:
Op woensdag 21 april 2010 08:22 schreef Stansfield het volgende:
Ja idd, hoe krijg je die achtergrond zo wit. Maak anders een keer een foto van de plek waar je de borden neerzet als je er een foto van maakt.
Okay, was ik altijd al eens van plan, want het is me al wel eerder gevraagd. Dus net wat fotootjes gemaakt. Ik heb er maar even een nieuw topic van gemaakt, anders "vervuilt" deze zo.

Hier dus verder over mijn foto-opstelling: Foto's maken van je eten

[ Bericht 93% gewijzigd door RobinOok op 21-04-2010 16:23:53 ]
Bortecinemmaandag 26 april 2010 @ 17:18


Homemade brownies.
FutureFairytalemaandag 26 april 2010 @ 17:19
quote:
Op maandag 26 april 2010 17:18 schreef Bortecinem het volgende:
[ afbeelding ]

Homemade brownies.
AAAAH
RobinOokdonderdag 29 april 2010 @ 14:58


Ratatouille van aubergine, lichtgroene courgette en venkel. Met in de tomatensaus een flinke scheut Pernod.
Was lekker.

De groenten kun je uiteraard ook gewoon in blokjes gaar stoven in de saus als je geen zin hebt in gedoe. Maar ik wilde eeeeeindelijk die lieve, kleine ovenschaaltjes die ik ooit scoorde bij de Action eens uitproberen.
RobinOokzondag 2 mei 2010 @ 21:38
Ik ben en blijf een carnivoor.

progjezondag 2 mei 2010 @ 22:42
quote:
Op zondag 2 mei 2010 21:38 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben en blijf een carnivoor.

[ afbeelding ]
prinseszondererwtmaandag 3 mei 2010 @ 09:07
En ik blijf een vegetariër...


recept
PiperMarumaandag 3 mei 2010 @ 21:29
Ook twee vega-gerechtjes

Couscoussalade



Gado Gado

PiperMarumaandag 3 mei 2010 @ 21:31
quote:
Op maandag 3 mei 2010 09:07 schreef prinseszondererwt het volgende:
En ik blijf een vegetariër...

[ afbeelding ]
recept
Ziet er lekker uit en wat maak je mooie foto's (en lekkere dingen)!
RobinOokmaandag 3 mei 2010 @ 21:57
Eendenborstje met wederop aardappelpartjes uit de oven:



En een stuk minder fotogeniek maar wel lekker, geroerbakte spinazie met jonge geitenkaas en wat geroosterd, gemalen fenegriekzaad. Dat ga ik vaker maken:

prinseszondererwtmaandag 3 mei 2010 @ 22:34
quote:
Op maandag 3 mei 2010 21:31 schreef PiperMaru het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit en wat maak je mooie foto's (en lekkere dingen)!
Oh dank je! Ik wil bij jou ook wel komen eten, ziet er lekker uit allemaal.
LieLiemaandag 3 mei 2010 @ 22:37
quote:
Op maandag 3 mei 2010 21:57 schreef RobinOok het volgende:
Eendenborstje met wederop aardappelpartjes uit de oven:

[ afbeelding ]

Windigodinsdag 4 mei 2010 @ 06:55
quote:
Op maandag 3 mei 2010 09:07 schreef prinseszondererwt het volgende:
En ik blijf een vegetariër...

[ afbeelding ]
recept
Nom
Bluesdinsdag 4 mei 2010 @ 09:43
Dat Fenegriekzaad moest ik even opzoeken Interesting combi!
RobinOokdinsdag 4 mei 2010 @ 13:05
Idee gepikt van Dhruv Baker van masterchef. Die serveerde dat een keer (spinazie met fenegriek) en toen dacht ik al "dat lijkt me lekker!". Jammer genoeg willen ze van Masterschef een boek uitgeven, dus een recept was niet te vinden. Denk trouwens dat hij fenegriekblaadjes gebruikte, da's vast lekkerder, maar ja, niet te krijgen hier. Maar dit was dus ook lekker.
Chielusdinsdag 4 mei 2010 @ 14:44
@ RobinOok, Gebruik je een mini-foto-studio ofzo, je foto's zien er altijd erg gaaf uit. Kan menig kookboek (ja ik ben van de lichting dat plaatjes in een kookboek geen schande zijn) een puntje aan zuigen.

Edit,al gevonden, iets met verder kijken en lange neuzen enzo. heb al je nieuwe topic gezien.
RobinOokdinsdag 4 mei 2010 @ 14:48
Geimproviseerde "vensterbankstudio".
prinseszondererwtdinsdag 4 mei 2010 @ 17:08
Vakantietijd: smoothietijd!
DarkElfdinsdag 4 mei 2010 @ 20:17


tomaten-geitenkaastaart
progjedinsdag 4 mei 2010 @ 20:19
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 20:17 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]

tomaten-geitenkaastaart
Dat ziet er echt geweldig lekker uit
Stereotomydinsdag 4 mei 2010 @ 20:20
Wow, heerlijk knapperig korstje moet dat zijn DE of niet?
motorbloempjedinsdag 4 mei 2010 @ 20:22
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 20:17 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]

tomaten-geitenkaastaart
recept recept! wow!
DarkElfdinsdag 4 mei 2010 @ 20:22
nou eigenlijk was de korst niet lekker en das mijn eigen schuld want ipv zelf deeg te maken heb ik uit makkelijkheid eens hartige taart deeg gekocht en dat doe ik dus nooit meer
DarkElfdinsdag 4 mei 2010 @ 20:25
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 20:22 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

recept recept! wow!
super simpel is het klik

had een rucolapesto gemaakt voor erover nog: rucola, parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitjes, gedroogde tomaatjes, knoflook, peper en pietsie zout en veel olie
prinseszondererwtdinsdag 4 mei 2010 @ 20:56
Die ga ik proberen DE! Lekker lijkt me.
Bluesdinsdag 4 mei 2010 @ 21:15
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 20:17 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]

tomaten-geitenkaastaart

Ik vind alleen de velletjes van tomaten wat minder bij warme gerechten.
DarkElfdinsdag 4 mei 2010 @ 22:45
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 21:15 schreef Bluezz het volgende:

[..]


Ik vind alleen de velletjes van tomaten wat minder bij warme gerechten.
die haal ik er ook af voor ik ga eten
motorbloempjewoensdag 5 mei 2010 @ 21:11


Risotto met kastanjechamps en wat spinazie en grana padano was lekker!
prinseszondererwtvrijdag 7 mei 2010 @ 09:56
Ik bakte een tofu chocoladecake. Vies joh. Maar wel foodgawkerwaardig blijkbaar haha.

n0avrijdag 7 mei 2010 @ 10:30
Gebakken Tofu met pittige saus en gerolde omelet:

PiperMaruzaterdag 8 mei 2010 @ 00:04
quote:
Op vrijdag 7 mei 2010 09:56 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ik bakte een tofu chocoladecake. Vies joh. Maar wel foodgawkerwaardig blijkbaar haha.

[ afbeelding ]
Hee te gek, je foto op Foodgawker!! Dat viooltje, dat doet het hem

Pompoensoepje

Windigozaterdag 8 mei 2010 @ 06:56
quote:
Op zaterdag 8 mei 2010 00:04 schreef PiperMaru het volgende:

[..]

Hee te gek, je foto op Foodgawker!! Dat viooltje, dat doet het hem

Pompoensoepje

[ afbeelding ]
Yum! Krijg ik ook spontaan weer zin in
evo87zaterdag 8 mei 2010 @ 10:34
scones-achtige dingen

prinseszondererwtzaterdag 8 mei 2010 @ 10:43
Pompoensoep en scones, hmm... lekker!
Purdeyzaterdag 8 mei 2010 @ 19:34
Cheesecake

prinseszondererwtzaterdag 8 mei 2010 @ 21:09
Gevulde breekbroodjes.
evo87zondag 9 mei 2010 @ 06:51
moederdag verzoekje na voorgaand succes, croissants en chocolade broodjes (zelfgemaakt, geen blikvoer):





Windigozondag 9 mei 2010 @ 10:02
quote:
Op zaterdag 8 mei 2010 19:34 schreef Purdey het volgende:
Cheesecake

[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit!
#ANONIEMzondag 9 mei 2010 @ 12:37
quote:
Op zondag 9 mei 2010 06:51 schreef evo87 het volgende:
moederdag verzoekje na voorgaand succes, croissants en chocolade broodjes (zelfgemaakt, geen blikvoer):

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit recept?
Isegrimzondag 9 mei 2010 @ 19:04
Fenegriek is echt heerlijk.
Vandaag...zondag 9 mei 2010 @ 19:19
quote:
Op vrijdag 7 mei 2010 10:30 schreef n0a het volgende:
Gebakken Tofu met pittige saus en gerolde omelet:

[ afbeelding ]
Heb je een recept van die tofu met saus? Ziet er lekker uit
n0amaandag 10 mei 2010 @ 09:05
quote:
Op zondag 9 mei 2010 19:19 schreef Vandaag... het volgende:

[..]

Heb je een recept van die tofu met saus? Ziet er lekker uit
Ik heb de bovenste gemaakt: http://www.maangchi.com/recipe/2-tofu-side-dishes

Had geen hot pepper flakes dus heb ik rode peper gebruikt. Had er ook wat babi pangang spek bij, die was nog over van de vorige dag, maar vlees heb je er niet bij nodig.
RobinOokmaandag 10 mei 2010 @ 14:54


Gebakken lever, van een Berkshire varken. Met gebakken uitjes.
Heftig, niet voor mietjes.

Had het nog nooit klaargemaakt. En ik denk ook nog nooit gegeten, want meestal is het toch kalfslever wat je krijgt. Het was ook behoorlijk leverig, maar niet vies. Iemand een briljante tip voor het bereiden van varkenslever? Nu was ie alleen een tijdje gespoeld in water. Afdrogen, in plakken snijden, peper, zout en beetje bloem. Twee minuutjes per kant bakken in boter. Met gebakken uien dus.
PiperMarumaandag 10 mei 2010 @ 20:58
Risotto met spinazie, champignons en salami:

Windigomaandag 10 mei 2010 @ 21:03
quote:
Op maandag 10 mei 2010 14:54 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Gebakken lever, van een Berkshire varken. Met gebakken uitjes.
Heftig, niet voor mietjes.

Had het nog nooit klaargemaakt. En ik denk ook nog nooit gegeten, want meestal is het toch kalfslever wat je krijgt. Het was ook behoorlijk leverig, maar niet vies. Iemand een briljante tip voor het bereiden van varkenslever? Nu was ie alleen een tijdje gespoeld in water. Afdrogen, in plakken snijden, peper, zout en beetje bloem. Twee minuutjes per kant bakken in boter. Met gebakken uien dus.
Nomnom, ziet er heerlijk uit!
FutureFairytaledinsdag 11 mei 2010 @ 09:17
quote:
Op maandag 10 mei 2010 20:58 schreef PiperMaru het volgende:
Risotto met spinazie, champignons en salami:

[ afbeelding ]
lekker!!
wanneer mag ik bij je komen eten?
FutureFairytaledinsdag 11 mei 2010 @ 09:19
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 21:11 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]

Risotto met kastanjechamps en wat spinazie en grana padano was lekker!
dit lijkt me ook zó lekker!
FutureFairytaledinsdag 11 mei 2010 @ 09:22
quote:
Op zondag 9 mei 2010 06:51 schreef evo87 het volgende:
moederdag verzoekje na voorgaand succes, croissants en chocolade broodjes (zelfgemaakt, geen blikvoer):

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
dat kun je goed!
Vandaag...woensdag 12 mei 2010 @ 13:45
quote:
Op maandag 10 mei 2010 09:05 schreef n0a het volgende:

[..]

Ik heb de bovenste gemaakt: http://www.maangchi.com/recipe/2-tofu-side-dishes

Had geen hot pepper flakes dus heb ik rode peper gebruikt. Had er ook wat babi pangang spek bij, die was nog over van de vorige dag, maar vlees heb je er niet bij nodig.
Thanks! Ik ga het volgende week eens maken.
prinseszondererwtdonderdag 13 mei 2010 @ 19:18
Ik had wat groenten over, dus maakte ik een lekker aardappelsoepie.

DesertRosedonderdag 13 mei 2010 @ 20:39
[img][/img]

Voor mijn vaders verjaardag gemaakt. Mijn aller eerste chocolade taart
DesertRosedonderdag 13 mei 2010 @ 20:40
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 20:17 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]

tomaten-geitenkaastaart
Ziet er heerlijk uit!!!
Purdeyvrijdag 14 mei 2010 @ 10:01
quote:
Op donderdag 13 mei 2010 20:39 schreef DesertRose het volgende:


Voor mijn vaders verjaardag gemaakt. Mijn aller eerste chocolade taart
Oh my
Lucky dad!
Windigovrijdag 14 mei 2010 @ 10:06
quote:
Op donderdag 13 mei 2010 19:18 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ik had wat groenten over, dus maakte ik een lekker aardappelsoepie.

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit
MariaEtceteravrijdag 14 mei 2010 @ 12:13
Woh, die chocoladetaart

Hier ook weer eens een bijdrage van mij! Net camera leeggehaald, en ik kwam nog twee foto's van eten tegen

Roti (minus aardappel) en quiche met prei en courgette!

Sjaapjevrijdag 14 mei 2010 @ 18:20
Nog mensen problemen met het laden van foodgawker.com? Soms laadt hij de foto's niet of soms zelfs helemaal niets. IE en Chrome en verschillende pc's...
RobinOokvrijdag 14 mei 2010 @ 18:29
Toevallig heb ik me daar vanmiddag aangemeld en kreeg ook niks ge-upload. Maar toen ik het eens probeerde met Explorer (ipv Firefox) ging het opeens wel. Ik dacht dus dat het daaraan lag, maar ja, misschien was het toch gewoon toeval.
motorbloempjevrijdag 14 mei 2010 @ 20:23


mijn lunch van gisteren: een bruchetta met wat creme fraiche met bieslook (dun), daarop hollandse garnalen en avocado met wat peper, zout en citroensap
RobinOokvrijdag 14 mei 2010 @ 20:46
Lekker, garnalen met avocado, daar zal ik nooit genoeg van krijgen. YUM!

Mijn (eerste) submission voor foodgawker vanmiddag is afgewezen wegens overexposed. Dat was ook mijn bedoeling, dat ie overexposed was, om de helderheid van de consomme te benadrukken. Haha. Nou ja, dan niet.


Oesters met Kimchi Consommé. Best leuk, een soort variant op oester met rode wijnazijn. Idee gepikt van David Chang van de Momofuku bar in New York.

Recept: klik
motorbloempjevrijdag 14 mei 2010 @ 20:49
Het is dat ik oesters niet lekker vind (niet vies, maar ook niet echt lekker) maar dit ziet er prachtig uit!
Laatste keer dat ik het geprobeerd heb uitgekozen en 'bereid' door een bevriende kok die ik echt met eten en zeker vis (Scheveningen) vertrouw, maar ik vond 't niet mijn ding
RobinOokvrijdag 14 mei 2010 @ 20:53
Ik vond er de eerste keer ook niet zoveel aan. Misschien omdat je er dan teveel van verwacht. Maar ben ze door de jaren heen steeds meer gaan waarderen. Heb je ze al eens licht gestoomd met zwarte boontjes geprobeerd? Dan hebben ze iets meer bite. En smaak dus, want die voeg je toe.
motorbloempjevrijdag 14 mei 2010 @ 20:55
wellicht dat gestoomd meer mijn ding is ja vind ze iets te kostbaar om zelf mee te gaan experimenteren, om eerlijk te zijn, zeker als je wel echt goede wilt, maar mocht het mijn pad kruisen, dan zal ik 't zeker proberen.

Wie weet hebben ze morgen iets in die richting op 't Foodlovers Festival
RobinOokvrijdag 14 mei 2010 @ 20:59
Bij veel Chinese restaurants staat het wel op de kaart. Is een klassiekertje.
DarkElfzaterdag 15 mei 2010 @ 18:55



Steak&Mushroom Pie, met aardappel-knolselderij puree
evo87zaterdag 15 mei 2010 @ 19:14
beetje brood gek aan het worden... Bijna perfect deze keer:



Windigozaterdag 15 mei 2010 @ 19:15
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 18:55 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Steak&Mushroom Pie, met aardappel-knolselderij puree
Yammie!
RobinOokzaterdag 22 mei 2010 @ 13:48


Gerookte forel (gewoon van de Lidl) in stukjes hakken.
Sausje maken van, eetl mayo, eetl geklopte room (of creme fraiche), heel fijngesneden sjalotje (ongeveer 2 eetlepels), theelepeltje mierikswortel, bieslook, peper, zout.
Lekker met komkommer op brood. Of gewoon zo, als je vergeten bent brood te kopen.
DarkElfvrijdag 28 mei 2010 @ 18:12
brood gebakken, met zonnebloempitten en lijnzaad:

prinseszondererwtvrijdag 28 mei 2010 @ 19:23
Ik had koekjesweek!

Citroenkoekjes:


Aardbeienkoekjes:
Isegrimvrijdag 28 mei 2010 @ 19:24
Recept van de citroenkoekjes?
prinseszondererwtvrijdag 28 mei 2010 @ 19:25
Jep, hierzo!
DarkElfvrijdag 28 mei 2010 @ 19:31
heb je wel cocosnoot / cocos in de aardbeienkoekjes gedaan?
prinseszondererwtvrijdag 28 mei 2010 @ 19:45
Ja, hoezo? Dat stop ik overal in.
DarkElfvrijdag 28 mei 2010 @ 20:03
vroeg t mij gewoon af want dan ga ik ze niet maken aangezien op veel kokosrasp waarschuwingen staan ivm noten enzo... (heb een notenallergie dus)
prinseszondererwtvrijdag 28 mei 2010 @ 20:15
Oh vandaar. Dacht dat het opviel dat ik overal kokos in stop.
Denk dat het ook wel zonder kan eerlijk gezegd, zal alleen de structuur wat veranderen.
RobinOokmaandag 31 mei 2010 @ 02:54


Geroosterde Groenten met Tabil. Een Tunesisch recept uit het boek "Wereldse Groenten". Staat hier regelmatig op het menu. Lekker kruidig, niet te subtiel, paar uur later proef je het nog.

Op zich heel simpel, alleen ben je wel even bezig als je maar 1 grillpan hebt.
FutureFairytalemaandag 31 mei 2010 @ 02:55
quote:
Op maandag 31 mei 2010 02:54 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Geroosterde Groenten met Tabil. Een Tunesisch recept uit het boek "Wereldse Groenten". Staat hier regelmatig op het menu. Lekker kruidig, niet te subtiel, paar uur later proef je het nog.

Op zich heel simpel, alleen ben je wel even bezig als je maar 1 grillpan hebt.
ziet er heerlijk uit Robin!
prinseszondererwtmaandag 31 mei 2010 @ 06:46
Krijg er bijna honger van op de vroege morgen!
RobinOokmaandag 31 mei 2010 @ 12:57
Thanks.
PiperMarumaandag 31 mei 2010 @ 12:59
Oeh, die geroosterde groenten, mijn maag begint er gewoon van te rommelen
Marlalalamaandag 31 mei 2010 @ 17:58
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 20:46 schreef RobinOok het volgende:
Lekker, garnalen met avocado, daar zal ik nooit genoeg van krijgen. YUM!

Mijn (eerste) submission voor foodgawker vanmiddag is afgewezen wegens overexposed. Dat was ook mijn bedoeling, dat ie overexposed was, om de helderheid van de consomme te benadrukken. Haha. Nou ja, dan niet.

[ afbeelding ]
Oesters met Kimchi Consommé. Best leuk, een soort variant op oester met rode wijnazijn. Idee gepikt van David Chang van de Momofuku bar in New York.

Recept: klik
Wat een mooi plaatje Heb nog maar één keer oesters gegeten, gestoomd met citroengras, en het viel me reuze mee. Niet meteen mijn favoriete maaltje maar ik vond het best ok. Zeker de moeite waard voor een volgende keer
AnggurMerahdinsdag 1 juni 2010 @ 15:00
Perkedel Jagung (Indonesische maiskoekjes)

Van:

Tot:

Hier meer over de ingrediënten: klik
RobinOokdinsdag 1 juni 2010 @ 15:48
quote:
Op maandag 31 mei 2010 17:58 schreef Marlalala het volgende:
Zeker de moeite waard voor een volgende keer
Oesters worden elke keer dat je ze eet lekkerder.
RobinOokdinsdag 1 juni 2010 @ 15:49
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:00 schreef AnggurMerah het volgende:
Perkedel Jagung (Indonesische maiskoekjes)


Wat een leuk idee om wat van de ingredienten over het eindresultaat te sprenkelen. Dat fleurt de boel lekker op!
AnggurMerahdinsdag 1 juni 2010 @ 17:17
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wat een leuk idee om wat van de ingredienten over het eindresultaat te sprenkelen. Dat fleurt de boel lekker op!
Thanks!
Heb overigens nu wel zin in die oesters
RobinOokdinsdag 1 juni 2010 @ 23:36


Toch even melden: nadat mijn oesters met kimchi consomme (Lighting/shadow/exposure issues) en bovenstaande gegrillde groenten (Photo/food composition) keihard waren afgekeurd bij foodgawker, vandaag dan toch eindelijk een goedkeuring van mijn hier al eerder geposte chocolade-koffie-whiskey brownies.


Zit erover te denken om op flickr een groep te beginnen met foodgawker rejects. Best leuk om te zien wat ze zoal afwijzen. Maar ja, het heeft ook wel iets supersneus, zo'n clupje, dus toch maar niet...
(maar een tag "foodgawker-reject" kan misschien wel leuk zijn...)
Isegrimwoensdag 2 juni 2010 @ 08:15
OMG
progjewoensdag 2 juni 2010 @ 10:51
whraaa, dat ziet er echt veel te lekker uit
-Mellow-woensdag 2 juni 2010 @ 14:05
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 23:36 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Toch even melden: nadat mijn oesters met kimchi consomme (Lighting/shadow/exposure issues) en bovenstaande gegrillde groenten (Photo/food composition) keihard waren afgekeurd bij foodgawker, vandaag dan toch eindelijk een goedkeuring van mijn hier al eerder geposte chocolade-koffie-whiskey brownies.


Zit erover te denken om op flickr een groep te beginnen met foodgawker rejects. Best leuk om te zien wat ze zoal afwijzen. Maar ja, het heeft ook wel iets supersneus, zo'n clupje, dus toch maar niet...
(maar een tag "foodgawker-reject" kan misschien wel leuk zijn...)
op grond waarvan is het afgewezen dan? ik vind het er namelijk wel heel lekker uit zien allemaal.
prinseszondererwtwoensdag 2 juni 2010 @ 15:17
Ik doe mee met je clubje, heb er ook nog niet veel doorheen gekregen daar.
RobinOokwoensdag 2 juni 2010 @ 15:46
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 14:05 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

op grond waarvan is het afgewezen dan? ik vind het er namelijk wel heel lekker uit zien allemaal.
Kimchi consomme, reden afwijzing: Lighting/shadow/exposure issues
Roasted vegetables, reden afwijzing: Photo/food composition

Nou moet ik erbij zeggen dat ik de roasted vegetables vierkant bij moest knippen en daar werd ie wel minder mooi van. Maar ach.
RobinOokwoensdag 2 juni 2010 @ 15:48
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 15:17 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ik doe mee met je clubje, heb er ook nog niet veel doorheen gekregen daar.
Staan je foto's op flickr? Of wil je hier op Fok een rejectclubje maken?
_aurum_woensdag 2 juni 2010 @ 18:04
quote:
Op maandag 12 april 2010 17:35 schreef ColdFeet het volgende:
Crème brulée met witte chocolade en frambozen, mmm

Wat is er zo bijzonder aan die eieren?
heb je daar een recept van ?
prinseszondererwtwoensdag 2 juni 2010 @ 18:37
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 15:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Staan je foto's op flickr? Of wil je hier op Fok een rejectclubje maken?
niet alles staat op flickr, maar dat wil ik best doen.
RobinOokvrijdag 4 juni 2010 @ 21:53


Kipfiletje in repen snijden.
Repen door bloem met komijn, koriander, koenjit en cayenne halen.
Repen door losgeklopt ei halen.
Repen in panko wentelen.
Repen frituren op ± 170°C

Sausje bedenken...
motorbloempjevrijdag 4 juni 2010 @ 21:57

Broccolisoep met een beetje creme fraiche en zalm, nom!
Bortecinemvrijdag 4 juni 2010 @ 22:14


Normaal gesproken bak ik nooit zelf koekjes omdat ik zelfgemaakte koekjes altijd zo'n flauwe en laffe smaak vind hebben. Maar dit recept is echt goed.
prinseszondererwtvrijdag 4 juni 2010 @ 22:20
Dat zijn mooie koekjes!
ColdFeetvrijdag 4 juni 2010 @ 22:20
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 18:04 schreef _aurum_ het volgende:

[..]

heb je daar een recept van ?
Niet echt; ik gebruik het crème-bruléerecept van Anthony Bourdain, en dan gebruik ik een klein beetje meer room en smelt ik 3/4 reep witte chocolade erin als het warm is. En ik kook een pak diepvriesframbozen met wat suiker tot prut en druk dat door de zeef. Dan gewoon een laagje frambozenprut in de ramequinnetjes en voorzichtig op een lepel het roommengsel opschenken, zodat de lagen goed gescheiden blijven. Bakken in de oven, afkoelen tot koud, suiker branden en klaar. Des te lekkerder dat die iets zurige frambozenprut lekker koud blijft; dat geeft het vrij machtige custarddeel net een wat frisser gevoel
Bortecinemvrijdag 4 juni 2010 @ 22:22
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 22:20 schreef prinseszondererwt het volgende:
Dat zijn mooie koekjes!
En ze smaken ook goed.
RobinOokvrijdag 4 juni 2010 @ 22:53
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 21:57 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Broccolisoep met een beetje creme fraiche en zalm, nom!
Zalm is altijd lekker in zulke soepjes. Soort van sjieke spekjes.
Luuksorvrijdag 4 juni 2010 @ 23:03
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 21:53 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Kipfiletje in repen snijden.
Repen door bloem met komijn, koriander, koenjit en cayenne halen.
Repen door losgeklopt ei halen.
Repen in panko wentelen.
Repen frituren op ± 170°C

Sausje bedenken...
Zelfgemaakte ranch?
RobinOokzaterdag 5 juni 2010 @ 00:01
Huh
ColdFeetzaterdag 5 juni 2010 @ 00:05
Ranch dressing
RobinOokzaterdag 5 juni 2010 @ 00:13
Oh, het was een idee voor het sausje!
Kende het niet ranch dressing
Maar klinkt wel als een goeie combinatie ja.
Isabeauzaterdag 5 juni 2010 @ 00:47
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 23:36 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Toch even melden: nadat mijn oesters met kimchi consomme (Lighting/shadow/exposure issues) en bovenstaande gegrillde groenten (Photo/food composition) keihard waren afgekeurd bij foodgawker, vandaag dan toch eindelijk een goedkeuring van mijn hier al eerder geposte chocolade-koffie-whiskey brownies.


Zit erover te denken om op flickr een groep te beginnen met foodgawker rejects. Best leuk om te zien wat ze zoal afwijzen. Maar ja, het heeft ook wel iets supersneus, zo'n clupje, dus toch maar niet...
(maar een tag "foodgawker-reject" kan misschien wel leuk zijn...)
Whoa, super, RobinOok! Ziet er ook geweldig uit, echt
Ik begrijp eigenlijk nog steeds niet waarom je eerste foto is geweigerd, dat het wat overbelicht is maakt het juist mooi.
RobinOokzaterdag 5 juni 2010 @ 01:01
Dank je. *bloos*
Isabeauzaterdag 5 juni 2010 @ 01:03
quote:
Op zaterdag 5 juni 2010 01:01 schreef RobinOok het volgende:
Dank je. *bloos*
Ik wil bijna m'n scherm aflikken
Isegrimzaterdag 5 juni 2010 @ 09:55
Ik ga ook panko kopen. Nederlands paneermeel sucks.
prinseszondererwtzaterdag 5 juni 2010 @ 10:49
quote:
Op zaterdag 5 juni 2010 00:47 schreef Isabeau het volgende:

Whoa, super, RobinOok! Ziet er ook geweldig uit, echt
Ik begrijp eigenlijk nog steeds niet waarom je eerste foto is geweigerd, dat het wat overbelicht is maakt het juist mooi.
Oh ik begrijp dat wel, het zijn echt zeikerds eerste klas bij Foodgawker.
Luuksorzaterdag 5 juni 2010 @ 11:37
quote:
Op zaterdag 5 juni 2010 00:13 schreef RobinOok het volgende:
Oh, het was een idee voor het sausje!
Kende het niet ranch dressing
Maar klinkt wel als een goeie combinatie ja.
Jaartje in de USA gezeten, en je krijgt het daar met alles dat gepaneerd / gefrituurd is. Is inderdaad erg lekker, vooral omdat je het zo pittig kan maken als je zelf wil!
Purdeyzondag 6 juni 2010 @ 18:24
Vandaag gemaakt,en opgegeten: Japanse salade! (Wat er Japans aan is,géén idee,maar mn mams had me een tijd geleden het recept eens gegeven.) Een salade met kropsla,schijven sinaasappel,tomaat,walnoten,ananas en peer.

RobinOokzondag 6 juni 2010 @ 18:58
Die salade is mij denk ik net een brug te ver. Hoe vond je 'm zelf?
Het Japanse/orientaalse zit 'm misschien in de tomaat, die vind je daar vaker terug in een fruitsalade. Maar die uitjes en slablaadjes vind ik dan weer verwarrend. Misschien was het de salade van Jaap en heeft ze 't verkeerd verstaan? :-)
Purdeyzondag 6 juni 2010 @ 19:01
quote:
Op zondag 6 juni 2010 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Die salade is mij denk ik net een brug te ver. Hoe vond je 'm zelf?
Het Japanse/orientaalse zit 'm misschien in de tomaat, die vind je daar vaker terug in een fruitsalade. Maar die uitjes en slablaadjes vind ik dan weer verwarrend. Misschien was het de salade van Jaap en heeft ze 't verkeerd verstaan? :-)
Nee,echt Japans.Toen ie klaar was heb ik me ook achter mn oor staan krabben wat er Japans aan was.Anyway,het was verbazingwekkend lekker eigenlijk.Je eet alles wel los van elkaar,maar het is wel lekker gezond en niet zwaar.Had er rijst en pikante kipblokjes bij overigens
RobinOokmaandag 7 juni 2010 @ 17:54


Spinazie Namul

Spinazie even stomen of 20 seconden blancheren.
Gauw afkoelen in ijswater.
Goed uit laten lekken.
Mengen met:
4 el lichte sojasaus (kikoman of zo, geen ketjap)
2 knoflookjes, heel fijngehakt
4 tl sesamolie
1 tl rijstwijn (shaoxing of sake)

Vlak voor opdienen gauw even (20 seconden) "roerbakken" op hoog vuur.
Bestrooien met wat geroosterd sesamzaad.

Uit: De Koreaanse Keuken van Young Jin Song.
n0amaandag 7 juni 2010 @ 18:17
Die moet ik eens proberen. Normaal doe ik spinazie roerbakken met knoflook, oestersaus en soyasaus.
quote:
Op maandag 7 juni 2010 17:54 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Spinazie Namul

Spinazie even stomen of 20 seconden blancheren.
Gauw afkoelen in ijswater.
Goed uit laten lekken.
Mengen met:
4 el lichte sojasaus (kikoman of zo, geen ketjap)
2 knoflookjes, heel fijngehakt
4 tl sesamolie
1 tl rijstwijn (shaoxing of sake)

Vlak voor opdienen gauw even (20 seconden) "roerbakken" op hoog vuur.
Bestrooien met wat geroosterd sesamzaad.

Uit: De Koreaanse Keuken van Young Jin Song.
RobinOokmaandag 7 juni 2010 @ 18:37
quote:
Op maandag 7 juni 2010 18:17 schreef n0a het volgende:
Die moet ik eens proberen. Normaal doe ik spinazie roerbakken met knoflook, oestersaus en soyasaus.
[..]
Spinazie, knoflook en sojasaus is mooie basiscombinatie, maar het rare is, de variaties die ik tot nu toe probeerde bevielen eigenlijk nooit zo goed. Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar dat nou aan ligt. Ik ga het een volgende keer eerst maar eens proberen zonder dat blancheren, kijken of dat het verschil maakt. (wat ik me eigenlijk niet voor kan stellen, maar goed, dat zou dan alleen maar winst zijn, want een stap minder. )
RobinOokmaandag 7 juni 2010 @ 22:50
En dit aten we vandaag. Ook alweer zo simpel en toch zo lekker.



In steelpannetje zachtjes verwarmen
1 el oestersaus
1 el lichte sojasaus (bijv kikoman)
1 el vissaus
4 el palmsuiker
¼ tl versgemalen peper
Pas op dat 't niet verbrandt. Laat inkoken tot lekker stroperig en sticky. Zet apart.

Wok of koekenpan heel heet laten worden. Wat arachide olie verhitten.
Dan erbij:
3 teentjes knoflook, heel fijn gehakt.
en kort daarna erbij:
400g varkenshaas in dunne plakjes.

Hoog vuur, niet te lang, minuutje of twee. Dan stroperige sausje erbij zodat het vlees bedekt raakt.
Serveren met wat gefrituurde uitjes over.

Uit: De Keuken van Thailand
Flexodinsdag 8 juni 2010 @ 02:08
Krijg honger van dit topic.