quote:Op woensdag 3 maart 2010 22:09 schreef PiperMaru het volgende:
Fish 'n chips:
[quote]Op donderdag 4 maart 2010 19:40 schreef PiperMaru het volgende:
Van vanavond: Kung pao chicken, lekker!
quote:Op zaterdag 6 maart 2010 15:35 schreef RobinOok het volgende:
Mijn versie van Dan Dan Noodles: udon met sausje op basis van sesampasta en topping op basis van gehaktsaus.
quote:Op zondag 7 maart 2010 16:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Zullen we dan in elk geval allemaal foto's van jouw eten gaan maken op de potluck-meet?![]()
Hier net gegeten:
Philly steak pizza, idee gepikt van de website van Crust in Australie. Als zij Nederland te ver vinden om te bezorgen, dan maak ik het wel zelf.
Enfin, pizza met stukken rosbief, uien, champignons, rode peper, rucola en druppels mosterddressing. 'Witte' pizza, dus geen tomatensaus, maar een saus van roomkaas, crème fraiche en in dit geval geroosterde knoflook.
quote:
Post on!quote:
Zelf gemaakt hoorquote:Op dinsdag 9 maart 2010 08:13 schreef minilot het volgende:
Ik probeer de zoete baksels in dit topic maar even te negeren..![]()
Aan kipcurry hierboven: echt of uit een potje?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Try us!quote:Op zaterdag 13 maart 2010 13:21 schreef Lotje-Plusone het volgende:
tvp! hoewel mijn gerechten niet foto-waardig zijn.
quote:Op zaterdag 13 maart 2010 20:38 schreef Tezz het volgende:
Ik ben helemaal niet goed in het op de foto zetten van mijn gerechten, maar gelukkig wel in het bereiden ervan (het was heerlijk, al zeg ik het zelf, hihi).
Ravioli gevuld met paddestoelen, sjalot, knoflook, gehakte walnoten, afgeblust met witte wijn en gebonden met een flinke hand grueyere kaas.
Als topping wat extra vierge olijfolie en wat draaien uit de pepermolen en wat gescheurde basilicum en ook nog een lekker biefstukje erbij!
[ afbeelding ]
Soms denk ik: oh, maar dat ziet er mooi uit! En dan bedenk ik dat het zo'n gedoe is om mijn camera te pakken, mooie foto te maken en dat dan weer te uploaden etc terwijl ik gewoon wil aanvallen en smullenquote:Op zondag 14 maart 2010 19:31 schreef progje het volgende:
tvp, ik vergeet helaas ook steeds foto's te maken
Oh heerlijk! Dat ziet er echt super uit!quote:Op zondag 14 maart 2010 20:08 schreef PiperMaru het volgende:
Chinese dumplings met een vulling van half-om-half gehakt en groenten:
Het was een heel gedoe met zelf deeg maken en vouwen enzo, maar het was het echt wel waard! Yum!quote:Op zondag 14 maart 2010 21:51 schreef Tezz het volgende:
[..]
Oh heerlijk! Dat ziet er echt super uit!
Ziet er goed uit voor een zelfgemaakte spekkoek.quote:Op zondag 14 maart 2010 21:54 schreef DeZwabber het volgende:
hmm, ik zal mijn half mislukte spekkoek maar eens plaatsen
[ afbeelding ]
als ik heb leren omgaan met de grill in de oven zal hij langzaamaan vast wel beter worden
Potstickers! Leuk!quote:Op zondag 14 maart 2010 20:08 schreef PiperMaru het volgende:
Chinese dumplings met een vulling van half-om-half gehakt en groenten:
[ afbeelding ]
[semi serieus]quote:Op zondag 14 maart 2010 23:25 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Sev, dat is een indiase snack van kikkererwtenmeel, rijstmeel en een heleboel kruiden als komijn, cayenne, koenjit, noem maar op. Met wat water tot een dik beslag geroerd en dat in een speciale sev-pers om er boven een pan hete olie sliertjes van te persen. Indiase chips dus. (recept)
Soort van nibbits voor volwassenen.
[ afbeelding ]
Misschien dat het ook gaat met die spaghetti-opzetstukken die er tegenwoordig zijn?
Of een koekjespers?
Ja dat is inderdaad waar, die zijn wat dikker. Hmm, eens even nadenken.... (misschien toch maar eens een purreeknijper kopen)quote:Op maandag 15 maart 2010 14:17 schreef RobinOok het volgende:
Nah, ik denk het eigenlijk niet. Daar komen lelijke, dikke fliebertjes uit in plaats van mooie, slanke sliertjes ter dikte van spaghetti. En als ze te dik zijn garen ze denk ik niet goed.
dat ziet er wel heel erg verrekte lekker uit! Maar goed dat ik er niet bij kanquote:Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"
[ afbeelding ]
Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
hangt gok ik af van welke je gebruiktquote:
Nou, dat viel eigenlijk wel een beetje tegen. Ik vond het beslag erg lekker, ik proefde duidelijk de koffie en whiskey door de chocola heen. Dat was heel hoopvol, maar in het resultaat haal je het er minder uit. Dan moet je het denk ik weten dat het erin zit. Maar na het bakken giet je er nog weer meer whiskey overheen en dan zou je wat meer kunnen gebruiken. Of de oploskoffie niet in water maar in whiskey oplossen, misschien dat ik dat eerst zou proberen volgende keer.quote:
Voor bakprojecten of voor in de koffie gebruik ik ook liever iets goedkopers, jaquote:Op maandag 15 maart 2010 16:21 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
hangt gok ik af van welke je gebruikt
ik zou mijn Talisker er niet zo snel aan opofferen denk ik...
voor dat soort dingen hjeb ik nog een plastic flesje red label staanquote:Op maandag 15 maart 2010 16:29 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Voor bakprojecten of voor in de koffie gebruik ik ook liever iets goedkopers, ja
Holy shit! Dat ziet er heeeeeerlijk uit!!quote:Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"
[ afbeelding ]
Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
Ah, die kwam me al zo bekend voor! Ik heb dat boek, Zalig Zoet, en vorig jaar voor vaderdag heb ik deze 'taart' gemaakt. Het viel mij ook wel een beetje tegen hoe goed je de whisky nog kon proeven. Prachtige foto heb je ervan gemaakt!quote:Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"
[ afbeelding ]
Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
Dat ziet er goed uit!!quote:Op zaterdag 27 maart 2010 09:37 schreef evo87 het volgende:
had weer een keertje zin in brood bakken, was al een tijdje geleden. Moet nog ff afkoelen en dan aanvalluh!
[ afbeelding ]
dat. Wil ipv afbakbroodjes wel een keer zelf broodjes maken voor in 't weekendquote:Op zaterdag 27 maart 2010 14:43 schreef DesertRose het volgende:
[..]
Dat ziet er goed uit!!
Welke recept heb je gebruikt?
quote:Op zaterdag 27 maart 2010 09:37 schreef evo87 het volgende:
had weer een keertje zin in brood bakken, was al een tijdje geleden. Moet nog ff afkoelen en dan aanvalluh!
[ afbeelding ]
Wow, ziet er lekker uit!quote:Op zondag 28 maart 2010 20:07 schreef LieLie het volgende:
Niet de mooiste foto, maar dit:
[ afbeelding ]
Varkenshaas, rijst en paksoi, naar een recept dat in de Delicious stond.
Ik kan je er echt niet bij helpen, mijn eten fotografeert meestal nog rommeliger dan het er in het echt uitzietquote:Op zondag 28 maart 2010 20:57 schreef DarkElf het volgende:
potverdikkie een mens krijgt honger van dit topic-tvp
en hebben jullie nog tips om een bord eten goed op de foto te zetten? Als ik weer ga koken wil ik daar ook wat meer aandacht aan besteden...
Leuk! Maak je ook wat foto's van het proces?quote:Op zondag 28 maart 2010 21:05 schreef DeZwabber het volgende:
Vandaag lemper gemaakt![]()
...
morgen weer maken, en dan wel foto's
Liefst in daglicht. Macrostand. "Door je knieen", dus niet van bovenaf. Als het bord er zelf niet zo mooi opgemaakt uitziet is een uitsnede soms best leuk.quote:Op zondag 28 maart 2010 20:57 schreef DarkElf het volgende:
en hebben jullie nog tips om een bord eten goed op de foto te zetten?
zal kijken of het lukt zonder een vieze camera over te houdenquote:Op zondag 28 maart 2010 21:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Leuk! Maak je ook wat foto's van het proces?
klinkt lekker, receptje?quote:Op dinsdag 30 maart 2010 21:08 schreef PiperMaru het volgende:
Er zijn weinig dingen lekkerder dan een goeie biefstuk!!!![]()
Dit was mijn creatie van vandaag; een salade met krieltjes, avocado, tomaat, olijven, kip, ui, knoflook, mayo en kappertjesHet is eigenlijk een tapa maar ik maak hem vaak als maaltijdsalade met een broodje erbij.
[ afbeelding ]
Als mn bakkes weer meewerkt (Toos Verstandskiesloos) wil ik ditte maken: fajitaaaas met gegrilde biefstukreepjes, gegrilde paprika, avocadoprutje, pico de gallo en geraspte kaasquote:Op dinsdag 30 maart 2010 20:14 schreef motorbloempje het volgende:
Heb nog een kogelbiefstukje over, en ben nu aan het bedenken wat ik daar morgen mee kan doen. Het liefst iets simpels, want heb 't mega druk met studeren
we have a winner! dank je welquote:Op dinsdag 30 maart 2010 21:35 schreef MariaEtcetera het volgende:
Avocado in salade![]()
En ik heb nu spontaan zin in biefstuk!![]()
[..]
Als mn bakkes weer meewerkt (Toos Verstandskiesloos) wil ik ditte maken: fajitaaaas met gegrilde biefstukreepjes, gegrilde paprika, avocadoprutje, pico de gallo en geraspte kaasIs da misschien wat voor Miss Fajita 2010?
Wat gaat er allemaal in?quote:Op woensdag 31 maart 2010 18:37 schreef edcetera het volgende:
Heb em al gepost in Wat eten en drinken we vandaag Deel 159 maar hij past eigenlijk het beste hier thuis:
Irish Stew
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |