abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 8 maart 2010 @ 22:14:34 #1
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_78911407
In navolging van dit geniale topic:

Foodgawker - feast your eyes!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Je kunt er eventueel bijzetten hoe je het maakte
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen of photoshop of wat.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles
- Het hóeft geen eigen verzonnen recept te zijn of iets dergelijks! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kan je net zo goed foto's posten!
- Het idee is dat mensen op deze manier eerder geïnspireerd zijn om moeite te doen voor hun eigen avondeten! Vaak denkt men 'het is toch zo opgegeten' en vinden ze het dan zonde om moeite te doen. Op deze manier kan je iig nog indruk maken op je mede-fokkers met je geniale voedsel-creaties!

Suggesties voor in de OP zijn welkom
De vorige topics vind je hier en hier
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_78911765
Zeker een tvp....
  maandag 8 maart 2010 @ 22:21:16 #3
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_78911821
Paar highlights uit het vorige deel:
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 22:09 schreef PiperMaru het volgende:
Fish 'n chips:




[quote]Op donderdag 4 maart 2010 19:40 schreef PiperMaru het volgende:
Van vanavond: Kung pao chicken, lekker!

quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 15:35 schreef RobinOok het volgende:


Mijn versie van Dan Dan Noodles: udon met sausje op basis van sesampasta en topping op basis van gehaktsaus.
quote:
Op zondag 7 maart 2010 16:03 schreef minilot het volgende:

[..]

Zullen we dan in elk geval allemaal foto's van jouw eten gaan maken op de potluck-meet?

Hier net gegeten:



Philly steak pizza, idee gepikt van de website van Crust in Australie. Als zij Nederland te ver vinden om te bezorgen, dan maak ik het wel zelf.

Enfin, pizza met stukken rosbief, uien, champignons, rode peper, rucola en druppels mosterddressing. 'Witte' pizza, dus geen tomatensaus, maar een saus van roomkaas, crème fraiche en in dit geval geroosterde knoflook.
quote:
Op zondag 7 maart 2010 23:45 schreef PiperMaru het volgende:
Mijn toetje van vanavond:

quote:
Op maandag 8 maart 2010 13:35 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Appelkersenkruimeltaart

Post on!
I`m not weird. I`m limited edition.
  maandag 8 maart 2010 @ 22:41:28 #4
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_78912954
Yay, deel 3 alweer! Tee-to da-Vee-Pee!

Die taart en brownies Appel en kersen in een taart klinkt HEEL erg lekker!
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_78913081
Mmm, die taart ziet er idd goed uit!
pi_78917108

Kip/groenten curry met rijst

Wellicht niet zo een culinaire hoogstandje als de meeste hier maar hij smaakte prima!
pi_78919070
Ik probeer de zoete baksels in dit topic maar even te negeren..

Aan kipcurry hierboven: echt of uit een potje?
Let me see you stripped down to the bone
pi_78919320
tvp
  dinsdag 9 maart 2010 @ 09:21:04 #9
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78920085
Ik vergeet altijd foto's te maken
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_78920371
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 09:21 schreef The_Hives het volgende:
Ik vergeet altijd foto's te maken
Dat probleem heb ik ook...
pi_78920924
Die Fish' Chips en die pizza.
Go hard or go home
pi_78939741
Ik vergeet de foto ook vaak! Laatste echt heerlijke koekies gemaakt. Recept hier. Geen foto dus.
Of: tvp.
pi_78947066
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 08:13 schreef minilot het volgende:
Ik probeer de zoete baksels in dit topic maar even te negeren..

Aan kipcurry hierboven: echt of uit een potje?
Zelf gemaakt hoor
pi_78981913
Een lekker low-carb gerechtje. Bedoeld als amuse of hapje, maar als je er iets meer van neemt prima te doen als maaltijd


recept
pi_79007452
Ik smelt echt nog steeds weg van het toetje van PiperMaru
Oke, tvp, ik geef toe
pi_79008113


Sachertorte
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_79029717
Heb je nog een puntje over voor me? Ah toe
pi_79030089
Spaanse tortilla met roergebakken spinazie met ui, knoflook en feta.

pi_79094255
tvp! hoewel mijn gerechten niet foto-waardig zijn.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_79105823

Lamskofta met tomaten-yoghurtsaus, broccoli en zelfgebakken naanbrood
Ja doei.
pi_79105877
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 13:21 schreef Lotje-Plusone het volgende:
tvp! hoewel mijn gerechten niet foto-waardig zijn.
Try us!
pi_79107277
Ik ben helemaal niet goed in het op de foto zetten van mijn gerechten, maar gelukkig wel in het bereiden ervan (het was heerlijk, al zeg ik het zelf, hihi).

Ravioli gevuld met paddestoelen, sjalot, knoflook, gehakte walnoten, afgeblust met witte wijn en gebonden met een flinke hand grueyere kaas.
Als topping wat extra vierge olijfolie en wat draaien uit de pepermolen en wat gescheurde basilicum en ook nog een lekker biefstukje erbij!

Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_79108928
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 20:38 schreef Tezz het volgende:
Ik ben helemaal niet goed in het op de foto zetten van mijn gerechten, maar gelukkig wel in het bereiden ervan (het was heerlijk, al zeg ik het zelf, hihi).

Ravioli gevuld met paddestoelen, sjalot, knoflook, gehakte walnoten, afgeblust met witte wijn en gebonden met een flinke hand grueyere kaas.
Als topping wat extra vierge olijfolie en wat draaien uit de pepermolen en wat gescheurde basilicum en ook nog een lekker biefstukje erbij!

[ afbeelding ]
  zondag 14 maart 2010 @ 10:10:21 #24
251095 Purdey
Better off alone..
pi_79119348
Van de week heel deel twee door zitten lezen en gelijk een recept gemaakt! De zijdezachte karamel/chocolademouse.Had het alleen helemaal verkeerd gedaan,de gloeiende karamelsaus zo door de stijfgeslagen slagroom gemikt.Slagroom werd meteen vloeibaar,en de karamelsaus werd door de kou meteen hard,in klontjes Een half uur,en drie overpeinzingen verder heb ik de hele handel maar door de gootsteen heen gespoeld..

Dadelijk aan de slag met een nieuw toetje,foto volgt
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_79138857
tvp, ik vergeet helaas ook steeds foto's te maken
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_79139232
quote:
Op zondag 14 maart 2010 19:31 schreef progje het volgende:
tvp, ik vergeet helaas ook steeds foto's te maken
Soms denk ik: oh, maar dat ziet er mooi uit! En dan bedenk ik dat het zo'n gedoe is om mijn camera te pakken, mooie foto te maken en dat dan weer te uploaden etc terwijl ik gewoon wil aanvallen en smullen
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_79140616
Chinese dumplings met een vulling van half-om-half gehakt en groenten:

pi_79141172
dat ziet er lekker uit!

hier vanavond een geimproviseerde aubergine/champignontaart:



geserveerd met wat volle yoghurt
Ja doei.
pi_79141546
Oeh lekker! Moet ook weer eens een keer hartige taart maken.
pi_79144054
Ziet er heerlijk uit!
Wij hadden vegetarische burritos vanavond.
pi_79147152
quote:
Op zondag 14 maart 2010 20:08 schreef PiperMaru het volgende:
Chinese dumplings met een vulling van half-om-half gehakt en groenten:

Oh heerlijk! Dat ziet er echt super uit!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  Designer zondag 14 maart 2010 @ 21:54:45 #32
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_79147340
hmm, ik zal mijn half mislukte spekkoek maar eens plaatsen



als ik heb leren omgaan met de grill in de oven zal hij langzaamaan vast wel beter worden
🐙
pi_79149899
quote:
Op zondag 14 maart 2010 21:51 schreef Tezz het volgende:

[..]

Oh heerlijk! Dat ziet er echt super uit!
Het was een heel gedoe met zelf deeg maken en vouwen enzo, maar het was het echt wel waard! Yum!
pi_79151184
quote:
Op zondag 14 maart 2010 21:54 schreef DeZwabber het volgende:
hmm, ik zal mijn half mislukte spekkoek maar eens plaatsen

[ afbeelding ]

als ik heb leren omgaan met de grill in de oven zal hij langzaamaan vast wel beter worden
Ziet er goed uit voor een zelfgemaakte spekkoek.
  zondag 14 maart 2010 @ 23:20:03 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79152830
quote:
Op zondag 14 maart 2010 20:08 schreef PiperMaru het volgende:
Chinese dumplings met een vulling van half-om-half gehakt en groenten:

[ afbeelding ]
Potstickers! Leuk!
  zondag 14 maart 2010 @ 23:25:57 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79153093


Sev, dat is een indiase snack van kikkererwtenmeel, rijstmeel en een heleboel kruiden als komijn, cayenne, koenjit, noem maar op. Met wat water tot een dik beslag geroerd en dat in een speciale sev-pers om er boven een pan hete olie sliertjes van te persen. Indiase chips dus. (recept)
Soort van nibbits voor volwassenen.



Misschien dat het ook gaat met die spaghetti-opzetstukken die er tegenwoordig zijn?
Of een koekjespers?
  Designer zondag 14 maart 2010 @ 23:30:44 #37
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_79153311
quote:
Op zondag 14 maart 2010 23:25 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Sev, dat is een indiase snack van kikkererwtenmeel, rijstmeel en een heleboel kruiden als komijn, cayenne, koenjit, noem maar op. Met wat water tot een dik beslag geroerd en dat in een speciale sev-pers om er boven een pan hete olie sliertjes van te persen. Indiase chips dus. (recept)
Soort van nibbits voor volwassenen.

[ afbeelding ]

Misschien dat het ook gaat met die spaghetti-opzetstukken die er tegenwoordig zijn?
Of een koekjespers?
[semi serieus]

of met een play-doh pomp!



[/semi serieus]

hmm, toch eens kijken of ik dat kan repliceren, ziet er lekker uit

edit: de Sev dus, niet de play-doh...
🐙
  zondag 14 maart 2010 @ 23:32:34 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79153409
Op zich briljant bedacht, maar als ik het zo bekijken kan er erg weinig deeg tegelijk in die knijper.
  Designer zondag 14 maart 2010 @ 23:39:48 #39
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_79153775
nee inderdaad, denk dat die bal er net in kan

dank dat een pasta pers inderdaad het makkelijkste is (op zelf maken na misschien)
🐙
pi_79157635
@Robin: werkt het ook met een Spatzle zeef? Hoe is de substantie van het deeg? (die heb ik namelijk eentje dus dan kan ik het uitproberen, hihi)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  maandag 15 maart 2010 @ 14:17:52 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79168408
Nah, ik denk het eigenlijk niet. Daar komen lelijke, dikke fliebertjes uit in plaats van mooie, slanke sliertjes ter dikte van spaghetti. En als ze te dik zijn garen ze denk ik niet goed.
  maandag 15 maart 2010 @ 14:21:35 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79168546
Misschien de aardappelpuree pers?
pi_79168983
quote:
Op maandag 15 maart 2010 14:17 schreef RobinOok het volgende:
Nah, ik denk het eigenlijk niet. Daar komen lelijke, dikke fliebertjes uit in plaats van mooie, slanke sliertjes ter dikte van spaghetti. En als ze te dik zijn garen ze denk ik niet goed.
Ja dat is inderdaad waar, die zijn wat dikker. Hmm, eens even nadenken.... (misschien toch maar eens een purreeknijper kopen)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_79169093
Tijdje terug hebben een vriendin en ik Tjendol (sp?) gemaakt, een Indonesisch drankje waar je ook fliebertjes in moet doen. Het maken van fliebertjes met een gewone zeef was geen succes Op zo'n moment had ik het ook graag met een pureeknijper geprobeerd. Daarbij schijnt zo'n ding het beste te zijn voor lekkere aardappelpuree, dus wel een aankoop waard
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_79170787
Bij IKEA zijn ze maar 8,99

Zeker een goeie aankoop, ik ben al aan mijn tweede toe (eerste kapotgeknepen toen ik een nog half rauwe aardappel tot puree wilde knijpen )
  maandag 15 maart 2010 @ 15:24:33 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79170976
Die van Ikea deugen niet. Daar sprietst alles er ook van de zijkant uit en bovendien komen de hendels zodanig bij elkaar dat er heel gemeen je vel tussen kan komen. Auw.
  maandag 15 maart 2010 @ 16:17:32 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79173409
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"



Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
  maandag 15 maart 2010 @ 16:18:30 #48
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_79173467
Holy mother of god! *likt beeldscherm af*
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_79173498
ik wilde dat ik alle tijd van de wereld had om alles wat ik hier van iedereen voorbij zie komen ook te maken

ziet er lekker uit! Ik ben een beetje van de chocolade af, eet het nog zelden, maar zoiets vind ik toch wel echt geweldig

en spekkoek! Dat moet ik ook ooit nog 's proberen
Ja doei.
pi_79173530
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"

[ afbeelding ]

Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
dat ziet er wel heel erg verrekte lekker uit! Maar goed dat ik er niet bij kan
pi_79173555
Hoe goed proef je de whiskey nog?
pi_79173620
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:20 schreef ColdFeet het volgende:
Hoe goed proef je de whiskey nog?
hangt gok ik af van welke je gebruikt

ik zou mijn Talisker er niet zo snel aan opofferen denk ik...
Ja doei.
  maandag 15 maart 2010 @ 16:26:08 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79173838
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:20 schreef ColdFeet het volgende:
Hoe goed proef je de whiskey nog?
Nou, dat viel eigenlijk wel een beetje tegen. Ik vond het beslag erg lekker, ik proefde duidelijk de koffie en whiskey door de chocola heen. Dat was heel hoopvol, maar in het resultaat haal je het er minder uit. Dan moet je het denk ik weten dat het erin zit. Maar na het bakken giet je er nog weer meer whiskey overheen en dan zou je wat meer kunnen gebruiken. Of de oploskoffie niet in water maar in whiskey oplossen, misschien dat ik dat eerst zou proberen volgende keer.

Ik gebruikte Famous Grouse.
pi_79174004
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:21 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

hangt gok ik af van welke je gebruikt

ik zou mijn Talisker er niet zo snel aan opofferen denk ik...
Voor bakprojecten of voor in de koffie gebruik ik ook liever iets goedkopers, ja
pi_79174062
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:29 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Voor bakprojecten of voor in de koffie gebruik ik ook liever iets goedkopers, ja
voor dat soort dingen hjeb ik nog een plastic flesje red label staan die zat in het kerstpakket van mijn pa, en die gaf 'm aan mij. Hendig voor whiskysausjes enzo
Ja doei.
pi_79175624
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"

[ afbeelding ]

Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
Holy shit! Dat ziet er heeeeeerlijk uit!!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_79373846
Ik heb ook de Dan Dan Noodles gemaakt naar het recept van RobinOok!

  zaterdag 20 maart 2010 @ 15:38:00 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79374436
Leuk!

(wij aten het gisteren toevallig ook weer, ik heb nog voor 4 keer gehaktsaus in de vriezer
pi_79389404
Vanavond voor het eerst naan gemaakt

  zaterdag 20 maart 2010 @ 22:34:28 #60
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_79389483
even reminder voor mezelf dat ik de scones die ik vandaag voor het eerst gemaakt heb online zet als ik thuis ben.

beetje simpel maar ze waren en zagen er ook zo uit
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_79419909
hmm, naan... laatst voor het eerst op... zo lekker.
Had vandaag peking eend gemaakt met homemade chinese pannenkoekjes enzo. Erg lekker, moet alleen de volgende keer de temperatuur van de oven iets beter in de gaten houden. Hij is iets te hard gegaan:

  maandag 22 maart 2010 @ 14:39:22 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79447843
Ik kookte dit weekend uit het kookboek van François Geurds.



Het ziet er best aardig uit he? Maar jammer genoeg was mijn risotto helemaal niet lekker. Echt dom, kan er nog steeds niet over uit dat ik daar zo weinig aandacht aan besteedde. Arrrggh. Maar goed, verder was het heel leuk om een keer octopus te hebben klaargemaakt, dat ga ik vaker doen. (heb nog een paar tentakels in de vriezer) En rog had ik ook nog nooit klaargemaakt. Had het wel een paar keer gegeten, maar was toch een beeeetje van mijn apropos bij het klaarmaken. (recepten in dit boek zijn ook nogal summier, dus je moet het echt zelf uitzoeken). Uiteindelijk was de rog wel lekker geworden en dat telt. En geleerd voor een volgende keer.



En oja, ik las ergens dat je de octopus vooraf maar ook achteraf kunt ontvellen. Nou, mooi niet dat dat achteraf nog ging. Hehe, nou ja, dan niet.

(recept, in 't engels: hier)
pi_79620868
Vanavond een lekkere lauw-warme salade met gegrilde groentes. We aten er een stukje runderentrecote en brood met knoflookboter bij. Het was heerlijk!

Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_79637234
had weer een keertje zin in brood bakken, was al een tijdje geleden. Moet nog ff afkoelen en dan aanvalluh!

pi_79637297
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"

[ afbeelding ]

Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
Ah, die kwam me al zo bekend voor! Ik heb dat boek, Zalig Zoet, en vorig jaar voor vaderdag heb ik deze 'taart' gemaakt. Het viel mij ook wel een beetje tegen hoe goed je de whisky nog kon proeven. Prachtige foto heb je ervan gemaakt! .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_79643835
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 09:37 schreef evo87 het volgende:
had weer een keertje zin in brood bakken, was al een tijdje geleden. Moet nog ff afkoelen en dan aanvalluh!

[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uit!!
Welke recept heb je gebruikt?
pi_79643966
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 14:43 schreef DesertRose het volgende:

[..]

Dat ziet er goed uit!!
Welke recept heb je gebruikt?
dat. Wil ipv afbakbroodjes wel een keer zelf broodjes maken voor in 't weekend
Ja doei.
  zaterdag 27 maart 2010 @ 15:21:29 #68
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_79644664
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 09:37 schreef evo87 het volgende:
had weer een keertje zin in brood bakken, was al een tijdje geleden. Moet nog ff afkoelen en dan aanvalluh!

[ afbeelding ]
Net zo mooi als dat stokbrood dat je laatst had gebakken.

Ik weet niet of het net zo lekker smaakt als het eruit ziet, maar ik het is echt een kunst om goed brood te bakken. Ik ben pas sinds ongeveer een jaar aan het rommelen geslagen met deeg maar ik heb echt nog een hoop te leren. Ben dus ook wel benieuwd naar je recept
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_79645836


zoooo lekker, baal dat ik de roomboter vergeten was... maja, erg lekker
Recept verhoudingen:
100% meel
60% water
1% dr oetker gist
1.5% zout

Ik had 500 gram volkorenmeel en 500 gram tarwegriesmeel, 600 ml water, 10 gram gist en 15 gram zout.
ff een kwartier flink op los gaan en dan +/- 1 uur en een kwartiertje laten rijzen. Dan het deeg neerslaan en nog een keer 1.5 uur laten rijzen (ik heb deze keer het deeg ipv 1.5, 12 uur in de koelkast gezet voor de tweede rijs). Oven voorverwarmen (190 ofzo), brood vormen en nog 30-45 min laten narijzen en dan de oven in. (brood nog ff nat maken en insnijden voordat het de oven in gaat)
pi_79655935
Brood ziet er supergoed uit! Dat lijkt me nou eens een mooi projectje voor morgen
pi_79656337
had vanavond bij het pizza bakken nog deeg over, een stokbroodje van gemaakt, staat in de pizza topic. Hier nog ff een foto van de doorsnede. Erg lekker met een beetje geitenkaas... nu wel weer even klaar met bakken voorlopig

pi_79673602
Mijn creatie van gisteren: Turkse pizza

voor de oven:


Na de oven:


Lekker, alleen was het deeg niet zout genoeg en had de saus wel wat pittiger gemogen.
pi_79679939
Niet de mooiste foto, maar dit:



Varkenshaas, rijst en paksoi, naar een recept dat in de Delicious stond.
pi_79679984
quote:
Op zondag 28 maart 2010 20:07 schreef LieLie het volgende:
Niet de mooiste foto, maar dit:

[ afbeelding ]

Varkenshaas, rijst en paksoi, naar een recept dat in de Delicious stond.
Wow, ziet er lekker uit!
pi_79682122
Vandaag Key Lime Pie gebakken hij is nog wel wat zacht, ik was wat ongeduldig met laten opstijven in de koelkast maar hij smaakt heerlijk!



Recept hier gevonden.
pi_79682577
potverdikkie een mens krijgt honger van dit topic -tvp

en hebben jullie nog tips om een bord eten goed op de foto te zetten? Als ik weer ga koken wil ik daar ook wat meer aandacht aan besteden...
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_79682654
quote:
Op zondag 28 maart 2010 20:57 schreef DarkElf het volgende:
potverdikkie een mens krijgt honger van dit topic -tvp

en hebben jullie nog tips om een bord eten goed op de foto te zetten? Als ik weer ga koken wil ik daar ook wat meer aandacht aan besteden...
Ik kan je er echt niet bij helpen, mijn eten fotografeert meestal nog rommeliger dan het er in het echt uitziet . Of op z'n Masterchef's: My presentation lacks finesse .
  Designer zondag 28 maart 2010 @ 21:05:33 #78
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_79683193
Vandaag lemper gemaakt

helaas dacht ik pas aan foto's maken toen het al op was

morgen weer maken, en dan wel foto's
🐙
  zondag 28 maart 2010 @ 21:28:59 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79684963
quote:
Op zondag 28 maart 2010 21:05 schreef DeZwabber het volgende:
Vandaag lemper gemaakt
...
morgen weer maken, en dan wel foto's
Leuk! Maak je ook wat foto's van het proces?
  zondag 28 maart 2010 @ 21:30:28 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79685076
quote:
Op zondag 28 maart 2010 20:57 schreef DarkElf het volgende:
en hebben jullie nog tips om een bord eten goed op de foto te zetten?
Liefst in daglicht. Macrostand. "Door je knieen", dus niet van bovenaf. Als het bord er zelf niet zo mooi opgemaakt uitziet is een uitsnede soms best leuk.
  Designer zondag 28 maart 2010 @ 21:33:35 #81
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_79685386
quote:
Op zondag 28 maart 2010 21:28 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Leuk! Maak je ook wat foto's van het proces?
zal kijken of het lukt zonder een vieze camera over te houden
🐙
pi_79746726


mijn eerste focacciapoging! Hij is erg lekker, maar kan nog wel beter vind/denk ik
Ja doei.
pi_79746818
ziet er goed uit hoor moblo
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_79755727
hij is bijna op

en dit is al helemaal op:


Kogelbiefstuk met rode ui, champignons, knoflook en wat creme fraiche met broccoli en wat bosui

Ben alleen thuis deze dagen, en Mr.Mo houdt niet zo van biefstuk enzo dus ik kan me uitleven
Ja doei.
  dinsdag 30 maart 2010 @ 18:46:18 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79756239
Ongelofelijk, mensen die niet van biefstuk enzo houden.
Ik zou niet zonder kunnen/willen.
pi_79756513
biefstuk

Vlees
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_79759187
Vlees... brr...
Maar die foccacia ziet er heerlijk uit!
pi_79760141
nou ja, hij vindt 't niet 'vies' ofzo, maar 'grote stukken vlees' zijn niet zijn ding
We eten dan ook vaak niet echt veel vlees/gevogelte. Heel soms een kipje als 'geheel'.

Maar als ik dan een keer alleen eet, dan haal ik meestal wel een lekker stukje vlees voor mezelf.

Heb nog een kogelbiefstukje over, en ben nu aan het bedenken wat ik daar morgen mee kan doen. Het liefst iets simpels, want heb 't mega druk met studeren
Ja doei.
pi_79763164
Er zijn weinig dingen lekkerder dan een goeie biefstuk!!!

Dit was mijn creatie van vandaag; een salade met krieltjes, avocado, tomaat, olijven, kip, ui, knoflook, mayo en kappertjes Het is eigenlijk een tapa maar ik maak hem vaak als maaltijdsalade met een broodje erbij.

pi_79764559
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 21:08 schreef PiperMaru het volgende:
Er zijn weinig dingen lekkerder dan een goeie biefstuk!!!

Dit was mijn creatie van vandaag; een salade met krieltjes, avocado, tomaat, olijven, kip, ui, knoflook, mayo en kappertjes Het is eigenlijk een tapa maar ik maak hem vaak als maaltijdsalade met een broodje erbij.

[ afbeelding ]
klinkt lekker, receptje?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 30 maart 2010 @ 21:35:19 #91
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_79764642
Avocado in salade

En ik heb nu spontaan zin in biefstuk!
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 20:14 schreef motorbloempje het volgende:

Heb nog een kogelbiefstukje over, en ben nu aan het bedenken wat ik daar morgen mee kan doen. Het liefst iets simpels, want heb 't mega druk met studeren
Als mn bakkes weer meewerkt (Toos Verstandskiesloos) wil ik ditte maken: fajitaaaas met gegrilde biefstukreepjes, gegrilde paprika, avocadoprutje, pico de gallo en geraspte kaas Is da misschien wat voor Miss Fajita 2010?
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_79764731
biefstukje bakken. uit de pan, in dunne plakken snijden na het rusten. Ondertussen uiringen en champignons aanbakken, scheut witte wijn erbij, even lekker laten sudderen... vlees er weer bij om door te warmen en klaar
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_79764898
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 21:35 schreef MariaEtcetera het volgende:
Avocado in salade

En ik heb nu spontaan zin in biefstuk!
[..]

Als mn bakkes weer meewerkt (Toos Verstandskiesloos) wil ik ditte maken: fajitaaaas met gegrilde biefstukreepjes, gegrilde paprika, avocadoprutje, pico de gallo en geraspte kaas Is da misschien wat voor Miss Fajita 2010?
we have a winner! dank je wel
Ja doei.
pi_79765247
mijn groentenschotel:



variant:



[ Bericht 2% gewijzigd door Pinnenmutske op 30-03-2010 21:51:10 ]
Werewolf
pi_79765440
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 21:33 schreef DarkElf het volgende:

[..]

klinkt lekker, receptje?
*klik*
pi_79765542
thnx, ga ik zeker eens maken
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 31 maart 2010 @ 18:37:15 #97
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_79798232
Heb em al gepost in Wat eten en drinken we vandaag Deel 159 maar hij past eigenlijk het beste hier thuis:

Irish Stew


The best firms advertise the least...
pi_79798587
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 18:37 schreef edcetera het volgende:
Heb em al gepost in Wat eten en drinken we vandaag Deel 159 maar hij past eigenlijk het beste hier thuis:

Irish Stew

[ afbeelding ]
Wat gaat er allemaal in?
pi_79803001

Zelfgemaakte wraps met biefstuk, naar idee van Maria, hierboven
Ja doei.
pi_79807357


Malfatti (oftewel gekookte balletjes van ricotta, spinazie, ei en bloem) met gegrilde paprikasaus en parmezaanse kaas
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')