quote:Op woensdag 3 maart 2010 22:09 schreef PiperMaru het volgende:
Fish 'n chips:
[quote]Op donderdag 4 maart 2010 19:40 schreef PiperMaru het volgende:
Van vanavond: Kung pao chicken, lekker!
quote:Op zaterdag 6 maart 2010 15:35 schreef RobinOok het volgende:
Mijn versie van Dan Dan Noodles: udon met sausje op basis van sesampasta en topping op basis van gehaktsaus.
quote:Op zondag 7 maart 2010 16:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Zullen we dan in elk geval allemaal foto's van jouw eten gaan maken op de potluck-meet?
Hier net gegeten:
Philly steak pizza, idee gepikt van de website van Crust in Australie. Als zij Nederland te ver vinden om te bezorgen, dan maak ik het wel zelf.
Enfin, pizza met stukken rosbief, uien, champignons, rode peper, rucola en druppels mosterddressing. 'Witte' pizza, dus geen tomatensaus, maar een saus van roomkaas, crème fraiche en in dit geval geroosterde knoflook.
quote:
Post on!quote:
Zelf gemaakt hoorquote:Op dinsdag 9 maart 2010 08:13 schreef minilot het volgende:
Ik probeer de zoete baksels in dit topic maar even te negeren..
Aan kipcurry hierboven: echt of uit een potje?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Try us!quote:Op zaterdag 13 maart 2010 13:21 schreef Lotje-Plusone het volgende:
tvp! hoewel mijn gerechten niet foto-waardig zijn.
quote:Op zaterdag 13 maart 2010 20:38 schreef Tezz het volgende:
Ik ben helemaal niet goed in het op de foto zetten van mijn gerechten, maar gelukkig wel in het bereiden ervan (het was heerlijk, al zeg ik het zelf, hihi).
Ravioli gevuld met paddestoelen, sjalot, knoflook, gehakte walnoten, afgeblust met witte wijn en gebonden met een flinke hand grueyere kaas.
Als topping wat extra vierge olijfolie en wat draaien uit de pepermolen en wat gescheurde basilicum en ook nog een lekker biefstukje erbij!
[ afbeelding ]
Soms denk ik: oh, maar dat ziet er mooi uit! En dan bedenk ik dat het zo'n gedoe is om mijn camera te pakken, mooie foto te maken en dat dan weer te uploaden etc terwijl ik gewoon wil aanvallen en smullenquote:Op zondag 14 maart 2010 19:31 schreef progje het volgende:
tvp, ik vergeet helaas ook steeds foto's te maken
Oh heerlijk! Dat ziet er echt super uit!quote:Op zondag 14 maart 2010 20:08 schreef PiperMaru het volgende:
Chinese dumplings met een vulling van half-om-half gehakt en groenten:
Het was een heel gedoe met zelf deeg maken en vouwen enzo, maar het was het echt wel waard! Yum!quote:Op zondag 14 maart 2010 21:51 schreef Tezz het volgende:
[..]
Oh heerlijk! Dat ziet er echt super uit!
Ziet er goed uit voor een zelfgemaakte spekkoek.quote:Op zondag 14 maart 2010 21:54 schreef DeZwabber het volgende:
hmm, ik zal mijn half mislukte spekkoek maar eens plaatsen
[ afbeelding ]
als ik heb leren omgaan met de grill in de oven zal hij langzaamaan vast wel beter worden
Potstickers! Leuk!quote:Op zondag 14 maart 2010 20:08 schreef PiperMaru het volgende:
Chinese dumplings met een vulling van half-om-half gehakt en groenten:
[ afbeelding ]
[semi serieus]quote:Op zondag 14 maart 2010 23:25 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Sev, dat is een indiase snack van kikkererwtenmeel, rijstmeel en een heleboel kruiden als komijn, cayenne, koenjit, noem maar op. Met wat water tot een dik beslag geroerd en dat in een speciale sev-pers om er boven een pan hete olie sliertjes van te persen. Indiase chips dus. (recept)
Soort van nibbits voor volwassenen.
[ afbeelding ]
Misschien dat het ook gaat met die spaghetti-opzetstukken die er tegenwoordig zijn?
Of een koekjespers?
Ja dat is inderdaad waar, die zijn wat dikker. Hmm, eens even nadenken.... (misschien toch maar eens een purreeknijper kopen)quote:Op maandag 15 maart 2010 14:17 schreef RobinOok het volgende:
Nah, ik denk het eigenlijk niet. Daar komen lelijke, dikke fliebertjes uit in plaats van mooie, slanke sliertjes ter dikte van spaghetti. En als ze te dik zijn garen ze denk ik niet goed.
dat ziet er wel heel erg verrekte lekker uit! Maar goed dat ik er niet bij kanquote:Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"
[ afbeelding ]
Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
hangt gok ik af van welke je gebruiktquote:
Nou, dat viel eigenlijk wel een beetje tegen. Ik vond het beslag erg lekker, ik proefde duidelijk de koffie en whiskey door de chocola heen. Dat was heel hoopvol, maar in het resultaat haal je het er minder uit. Dan moet je het denk ik weten dat het erin zit. Maar na het bakken giet je er nog weer meer whiskey overheen en dan zou je wat meer kunnen gebruiken. Of de oploskoffie niet in water maar in whiskey oplossen, misschien dat ik dat eerst zou proberen volgende keer.quote:
Voor bakprojecten of voor in de koffie gebruik ik ook liever iets goedkopers, jaquote:Op maandag 15 maart 2010 16:21 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
hangt gok ik af van welke je gebruikt
ik zou mijn Talisker er niet zo snel aan opofferen denk ik...
voor dat soort dingen hjeb ik nog een plastic flesje red label staan die zat in het kerstpakket van mijn pa, en die gaf 'm aan mij. Hendig voor whiskysausjes enzoquote:Op maandag 15 maart 2010 16:29 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Voor bakprojecten of voor in de koffie gebruik ik ook liever iets goedkopers, ja
Holy shit! Dat ziet er heeeeeerlijk uit!!quote:Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"
[ afbeelding ]
Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
Ah, die kwam me al zo bekend voor! Ik heb dat boek, Zalig Zoet, en vorig jaar voor vaderdag heb ik deze 'taart' gemaakt. Het viel mij ook wel een beetje tegen hoe goed je de whisky nog kon proeven. Prachtige foto heb je ervan gemaakt! .quote:Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"
[ afbeelding ]
Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
Dat ziet er goed uit!!quote:Op zaterdag 27 maart 2010 09:37 schreef evo87 het volgende:
had weer een keertje zin in brood bakken, was al een tijdje geleden. Moet nog ff afkoelen en dan aanvalluh!
[ afbeelding ]
dat. Wil ipv afbakbroodjes wel een keer zelf broodjes maken voor in 't weekendquote:Op zaterdag 27 maart 2010 14:43 schreef DesertRose het volgende:
[..]
Dat ziet er goed uit!!
Welke recept heb je gebruikt?
Net zo mooi als dat stokbrood dat je laatst had gebakken.quote:Op zaterdag 27 maart 2010 09:37 schreef evo87 het volgende:
had weer een keertje zin in brood bakken, was al een tijdje geleden. Moet nog ff afkoelen en dan aanvalluh!
[ afbeelding ]
Wow, ziet er lekker uit!quote:Op zondag 28 maart 2010 20:07 schreef LieLie het volgende:
Niet de mooiste foto, maar dit:
[ afbeelding ]
Varkenshaas, rijst en paksoi, naar een recept dat in de Delicious stond.
Ik kan je er echt niet bij helpen, mijn eten fotografeert meestal nog rommeliger dan het er in het echt uitziet . Of op z'n Masterchef's: My presentation lacks finesse .quote:Op zondag 28 maart 2010 20:57 schreef DarkElf het volgende:
potverdikkie een mens krijgt honger van dit topic -tvp
en hebben jullie nog tips om een bord eten goed op de foto te zetten? Als ik weer ga koken wil ik daar ook wat meer aandacht aan besteden...
Leuk! Maak je ook wat foto's van het proces?quote:Op zondag 28 maart 2010 21:05 schreef DeZwabber het volgende:
Vandaag lemper gemaakt
...
morgen weer maken, en dan wel foto's
Liefst in daglicht. Macrostand. "Door je knieen", dus niet van bovenaf. Als het bord er zelf niet zo mooi opgemaakt uitziet is een uitsnede soms best leuk.quote:Op zondag 28 maart 2010 20:57 schreef DarkElf het volgende:
en hebben jullie nog tips om een bord eten goed op de foto te zetten?
zal kijken of het lukt zonder een vieze camera over te houdenquote:Op zondag 28 maart 2010 21:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Leuk! Maak je ook wat foto's van het proces?
klinkt lekker, receptje?quote:Op dinsdag 30 maart 2010 21:08 schreef PiperMaru het volgende:
Er zijn weinig dingen lekkerder dan een goeie biefstuk!!!
Dit was mijn creatie van vandaag; een salade met krieltjes, avocado, tomaat, olijven, kip, ui, knoflook, mayo en kappertjes Het is eigenlijk een tapa maar ik maak hem vaak als maaltijdsalade met een broodje erbij.
[ afbeelding ]
Als mn bakkes weer meewerkt (Toos Verstandskiesloos) wil ik ditte maken: fajitaaaas met gegrilde biefstukreepjes, gegrilde paprika, avocadoprutje, pico de gallo en geraspte kaas Is da misschien wat voor Miss Fajita 2010?quote:Op dinsdag 30 maart 2010 20:14 schreef motorbloempje het volgende:
Heb nog een kogelbiefstukje over, en ben nu aan het bedenken wat ik daar morgen mee kan doen. Het liefst iets simpels, want heb 't mega druk met studeren
we have a winner! dank je welquote:Op dinsdag 30 maart 2010 21:35 schreef MariaEtcetera het volgende:
Avocado in salade
En ik heb nu spontaan zin in biefstuk!
[..]
Als mn bakkes weer meewerkt (Toos Verstandskiesloos) wil ik ditte maken: fajitaaaas met gegrilde biefstukreepjes, gegrilde paprika, avocadoprutje, pico de gallo en geraspte kaas Is da misschien wat voor Miss Fajita 2010?
*klik*quote:
Wat gaat er allemaal in?quote:Op woensdag 31 maart 2010 18:37 schreef edcetera het volgende:
Heb em al gepost in Wat eten en drinken we vandaag Deel 159 maar hij past eigenlijk het beste hier thuis:
Irish Stew
[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit! Heb je een receptje misschien?quote:Op woensdag 31 maart 2010 21:56 schreef PiperMaru het volgende:
[ afbeelding ]
Malfatti (oftewel gekookte balletjes van ricotta, spinazie, ei en bloem) met gegrilde paprikasaus en parmezaanse kaas
Heb ik! *klik*quote:Op woensdag 31 maart 2010 22:16 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
Ziet er heerlijk uit! Heb je een receptje misschien?
quote:
OMG ik word geil van dit plaatje.quote:Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"
[ afbeelding ]
Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
scones! ze zien eruit om op te smullen!quote:Op zondag 4 april 2010 16:15 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Heerlijk luchtige, aan de korst lichtknapperige, nog warme scones
[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit!quote:Op zondag 4 april 2010 16:15 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Heerlijk luchtige, aan de korst lichtknapperige, nog warme scones
[ afbeelding ]
oeh die zien er geweldig lekker uitquote:Op vrijdag 9 april 2010 17:41 schreef prinseszondererwt het volgende:
Vrijdag koekjesdag! Maar weer eens een eigen probeersel. Lekker, maar je moet geen zoetekauw zijn.
[ afbeelding ]
Wat gaaf! Had ik maar een frituurpan, dan zou ik dat ook eens proberen!quote:Op dinsdag 13 april 2010 10:26 schreef n0a het volgende:
Als experiment heb ik een tijdje geleden bitterballen gemaakt met restjes van gestoofde kippenpoten.
[ afbeelding ]
Mijne is Quiche au Roquefort. Quiche en blauwe kaas, die zijn voor elkaar gemaakt, zeker met een fles droge witte wijn erbij!quote:Op woensdag 14 april 2010 16:31 schreef FutureFairytale het volgende:
quiche: mijn favo blijft de quiche lorraine
ik lus geen 'over de datum kaas', vandaar dat dat niet tot een favoriet zal behoren helaas. Ik had het wel graag lekker gevonden willen hebbenquote:Op woensdag 14 april 2010 16:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Mijne is Quiche au Roquefort. Quiche en blauwe kaas, die zijn voor elkaar gemaakt, zeker met een fles droge witte wijn erbij!
Je kan zoiets ook prima "frituren" in je wokquote:Op woensdag 14 april 2010 16:30 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat gaaf! Had ik maar een frituurpan, dan zou ik dat ook eens proberen!
oh, hehe, naja een andere diepe pan, waarin je gewoon olie gooitquote:
Ik heb een frituurpan, maar deze heb ik in een klein steelpannetje gefrituurd en eruit gehaald met een schuimspaan.quote:Op woensdag 14 april 2010 16:30 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat gaaf! Had ik maar een frituurpan, dan zou ik dat ook eens proberen!
Ik doe het ook altijd in een steelpannetje. Niet in de laatste plaats omdat ik meestal geen zin heb om een hele fles olie of meer te investeren in die paar hapjes die ik te frituren heb. Alleen laatste keer, ik weet meer bij wat, ojawel, bij de sev, toen "kookte" die opeens gruwelijk over. Dat was wel schrikken. Gauw vuur uit, dus geen drama, maar goed, een klein electrisch frituurpannetje staat nu toch wel op mijn lijstje.quote:Op woensdag 14 april 2010 20:42 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik heb een frituurpan, maar deze heb ik in een klein steelpannetje gefrituurd en eruit gehaald met een schuimspaan.
Pan niet te vol gooien met olie anders gaat ie overlopen.
en V&D, voor ¤ 25,-quote:Op donderdag 15 april 2010 14:30 schreef -Mellow- het volgende:
De Hema verkoop kleine frituurpannen. Ik vind het een ideaal ding en hij was ook niet zo duur.
Tofu, heeft een vega-imago, terwijl dat echt niet hoeft te zijn. Als je de combinatie met vlees / vis zoekt zijn er genoeg recepten te vinden. Misscien schop ik nu een vega tegen zijn/haar zere been, maar ik heb hetzelfde geflikt met maispap/nshima etc (hoe ze het in Zuidelijk Afrika ook noemen, goddelijk spul trouwens vers klaargemaakt ). Een kok heeft me de tip gegeven om overblijfselen in blokjes te snijden en te bakken met veel kruiden, groenten en vlees: Het is een godslastering voor Afrikanen, maar eenmaal geproeft gaat een wereld open. Vergelijkbaar met iemand, die enkel rijst kookt met Uncle Benz saus en dan Nasi Goreng voorgeschoteld krijgtquote:Op maandag 12 april 2010 17:14 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Iedereen die geen tofu lust is gek. Yumyumyum.
Recept: silken tofu met dooiers van gezouten eendenei
Wil jij mij adopteren? Jij maakt altijd zulke lekkere dingenquote:Op zondag 18 april 2010 19:14 schreef minilot het volgende:
En zojuist uit de oven getrokken: paddestoelenquiche!
[ afbeelding ]
Nou ja, aangezien jij vaak taartjes lijkt te maken en ik zelden lijkt dat mij een uitermate goede match!quote:Op zondag 18 april 2010 19:27 schreef De_Taartjesfee het volgende:
[..]
Wil jij mij adopteren? Jij maakt altijd zulke lekkere dingen
Ik heb ooit eens een ongelofelijk lekker tomatentaartje in Frankrijk gegeten. Te simpel voor woorden en omdat het me helemaal niks leek toen ik het voor me neus kreeg vond ik het des te briljanter toen ik het superlekker bleek te vinden. Heb het wel eens geprobeerd na te maken maar heb het opgegeven. Maar sindsdien klinkt ieder tomatentaartje meteen magisch. En je foto kan daar niks aan af doen. Ik geloof meteen dat ie heel lekker was!quote:Op zondag 18 april 2010 16:49 schreef minilot het volgende:
Over tomaten gesproken: eergisteren een tarte tatin van kerstomaten, olijven en een tussenlaag van rode uien gemaakt:
[ afbeelding ]
Het werd een beetje een kledderig zooitje, maar niettemin heel lekker!
lekker, doe je dat gewoon met bladerdeeg ofzo?quote:Op zondag 18 april 2010 16:49 schreef minilot het volgende:
Woeh, die jam wil ik zeker eens proberen. Misschien wél zonder de knoflook, voor een wat frissere jam.
Over tomaten gesproken: eergisteren een tarte tatin van kerstomaten, olijven en een tussenlaag van rode uien gemaakt:
[ afbeelding ]
Het werd een beetje een kledderig zooitje, maar niettemin heel lekker!
Yep, mijn eerste zelfgemaakte bladerdeeg! Maar dat kan natuurlijk ook prima met bladerdeeg uit een pakje.quote:Op zondag 18 april 2010 20:09 schreef Mirjam het volgende:
[..]
lekker, doe je dat gewoon met bladerdeeg ofzo?
tip: begin een quiche-cateringquote:Op zondag 18 april 2010 19:14 schreef minilot het volgende:
En zojuist uit de oven getrokken: paddestoelenquiche!
[ afbeelding ]
Robin maakt ook regelmatig Photosoep.quote:Op woensdag 21 april 2010 08:22 schreef Stansfield het volgende:
Ja idd, hoe krijg je die achtergrond zo wit. Maak anders een keer een foto van de plek waar je de borden neerzet als je er een foto van maakt.
vertel, wat zit er in deze amuses?quote:Op woensdag 21 april 2010 12:28 schreef Yngwie het volgende:
Maak bijna nooit foto's van eten (stop het liever in m'n mond ). Maar van m'n amuses van een tijdje terug had er ik nog eentje op mijn telefoon staan Van dit topic krijg ik trouwens wel ontzettende honger
[ afbeelding ]
Een klein cursusje foto's maken en photosoepen van eten van robin zou niet verkeerd zijnquote:Op woensdag 21 april 2010 15:32 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
Robin maakt ook regelmatig Photosoep.
Kwamen allemaal uit een AH Allerhande... even gezocht:quote:Op woensdag 21 april 2010 15:37 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
vertel, wat zit er in deze amuses?
Okay, was ik altijd al eens van plan, want het is me al wel eerder gevraagd. Dus net wat fotootjes gemaakt. Ik heb er maar even een nieuw topic van gemaakt, anders "vervuilt" deze zo.quote:Op woensdag 21 april 2010 08:22 schreef Stansfield het volgende:
Ja idd, hoe krijg je die achtergrond zo wit. Maak anders een keer een foto van de plek waar je de borden neerzet als je er een foto van maakt.
quote:Op zondag 2 mei 2010 21:38 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben en blijf een carnivoor.
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit en wat maak je mooie foto's (en lekkere dingen)!quote:Op maandag 3 mei 2010 09:07 schreef prinseszondererwt het volgende:
En ik blijf een vegetariër...
[ afbeelding ]
recept
Oh dank je! Ik wil bij jou ook wel komen eten, ziet er lekker uit allemaal.quote:Op maandag 3 mei 2010 21:31 schreef PiperMaru het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit en wat maak je mooie foto's (en lekkere dingen)!
quote:Op maandag 3 mei 2010 21:57 schreef RobinOok het volgende:
Eendenborstje met wederop aardappelpartjes uit de oven:
[ afbeelding ]
Nomquote:Op maandag 3 mei 2010 09:07 schreef prinseszondererwt het volgende:
En ik blijf een vegetariër...
[ afbeelding ]
recept
Dat ziet er echt geweldig lekker uitquote:
super simpel is het klikquote:
quote:
die haal ik er ook af voor ik ga etenquote:Op dinsdag 4 mei 2010 21:15 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Ik vind alleen de velletjes van tomaten wat minder bij warme gerechten.
Hee te gek, je foto op Foodgawker!! Dat viooltje, dat doet het hemquote:Op vrijdag 7 mei 2010 09:56 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ik bakte een tofu chocoladecake. Vies joh. Maar wel foodgawkerwaardig blijkbaar haha.
[ afbeelding ]
Yum! Krijg ik ook spontaan weer zin inquote:Op zaterdag 8 mei 2010 00:04 schreef PiperMaru het volgende:
[..]
Hee te gek, je foto op Foodgawker!! Dat viooltje, dat doet het hem
Pompoensoepje
[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit recept?quote:Op zondag 9 mei 2010 06:51 schreef evo87 het volgende:
moederdag verzoekje na voorgaand succes, croissants en chocolade broodjes (zelfgemaakt, geen blikvoer):
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heb je een recept van die tofu met saus? Ziet er lekker uitquote:Op vrijdag 7 mei 2010 10:30 schreef n0a het volgende:
Gebakken Tofu met pittige saus en gerolde omelet:
[ afbeelding ]
Ik heb de bovenste gemaakt: http://www.maangchi.com/recipe/2-tofu-side-dishesquote:Op zondag 9 mei 2010 19:19 schreef Vandaag... het volgende:
[..]
Heb je een recept van die tofu met saus? Ziet er lekker uit
Nomnom, ziet er heerlijk uit!quote:Op maandag 10 mei 2010 14:54 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Gebakken lever, van een Berkshire varken. Met gebakken uitjes.
Heftig, niet voor mietjes.
Had het nog nooit klaargemaakt. En ik denk ook nog nooit gegeten, want meestal is het toch kalfslever wat je krijgt. Het was ook behoorlijk leverig, maar niet vies. Iemand een briljante tip voor het bereiden van varkenslever? Nu was ie alleen een tijdje gespoeld in water. Afdrogen, in plakken snijden, peper, zout en beetje bloem. Twee minuutjes per kant bakken in boter. Met gebakken uien dus.
lekker!!quote:Op maandag 10 mei 2010 20:58 schreef PiperMaru het volgende:
Risotto met spinazie, champignons en salami:
[ afbeelding ]
dit lijkt me ook zó lekker!quote:Op woensdag 5 mei 2010 21:11 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Risotto met kastanjechamps en wat spinazie en grana padano was lekker!
dat kun je goed!quote:Op zondag 9 mei 2010 06:51 schreef evo87 het volgende:
moederdag verzoekje na voorgaand succes, croissants en chocolade broodjes (zelfgemaakt, geen blikvoer):
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Thanks! Ik ga het volgende week eens maken.quote:Op maandag 10 mei 2010 09:05 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik heb de bovenste gemaakt: http://www.maangchi.com/recipe/2-tofu-side-dishes
Had geen hot pepper flakes dus heb ik rode peper gebruikt. Had er ook wat babi pangang spek bij, die was nog over van de vorige dag, maar vlees heb je er niet bij nodig.
Oh myquote:Op donderdag 13 mei 2010 20:39 schreef DesertRose het volgende:
Voor mijn vaders verjaardag gemaakt. Mijn aller eerste chocolade taart
Ziet er goed uitquote:Op donderdag 13 mei 2010 19:18 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ik had wat groenten over, dus maakte ik een lekker aardappelsoepie.
[ afbeelding ]
Yammie!quote:Op zaterdag 15 mei 2010 18:55 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Steak&Mushroom Pie, met aardappel-knolselderij puree
ziet er heerlijk uit Robin!quote:Op maandag 31 mei 2010 02:54 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Geroosterde Groenten met Tabil. Een Tunesisch recept uit het boek "Wereldse Groenten". Staat hier regelmatig op het menu. Lekker kruidig, niet te subtiel, paar uur later proef je het nog.
Op zich heel simpel, alleen ben je wel even bezig als je maar 1 grillpan hebt.
Wat een mooi plaatje Heb nog maar één keer oesters gegeten, gestoomd met citroengras, en het viel me reuze mee. Niet meteen mijn favoriete maaltje maar ik vond het best ok. Zeker de moeite waard voor een volgende keerquote:Op vrijdag 14 mei 2010 20:46 schreef RobinOok het volgende:
Lekker, garnalen met avocado, daar zal ik nooit genoeg van krijgen. YUM!
Mijn (eerste) submission voor foodgawker vanmiddag is afgewezen wegens overexposed. Dat was ook mijn bedoeling, dat ie overexposed was, om de helderheid van de consomme te benadrukken. Haha. Nou ja, dan niet.
[ afbeelding ]
Oesters met Kimchi Consommé. Best leuk, een soort variant op oester met rode wijnazijn. Idee gepikt van David Chang van de Momofuku bar in New York.
Recept: klik
Oesters worden elke keer dat je ze eet lekkerder.quote:Op maandag 31 mei 2010 17:58 schreef Marlalala het volgende:
Zeker de moeite waard voor een volgende keer
Wat een leuk idee om wat van de ingredienten over het eindresultaat te sprenkelen. Dat fleurt de boel lekker op!quote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:00 schreef AnggurMerah het volgende:
Perkedel Jagung (Indonesische maiskoekjes)
Thanks!quote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat een leuk idee om wat van de ingredienten over het eindresultaat te sprenkelen. Dat fleurt de boel lekker op!
op grond waarvan is het afgewezen dan? ik vind het er namelijk wel heel lekker uit zien allemaal.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 23:36 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Toch even melden: nadat mijn oesters met kimchi consomme (Lighting/shadow/exposure issues) en bovenstaande gegrillde groenten (Photo/food composition) keihard waren afgekeurd bij foodgawker, vandaag dan toch eindelijk een goedkeuring van mijn hier al eerder geposte chocolade-koffie-whiskey brownies.
Zit erover te denken om op flickr een groep te beginnen met foodgawker rejects. Best leuk om te zien wat ze zoal afwijzen. Maar ja, het heeft ook wel iets supersneus, zo'n clupje, dus toch maar niet...
(maar een tag "foodgawker-reject" kan misschien wel leuk zijn...)
Kimchi consomme, reden afwijzing: Lighting/shadow/exposure issuesquote:Op woensdag 2 juni 2010 14:05 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
op grond waarvan is het afgewezen dan? ik vind het er namelijk wel heel lekker uit zien allemaal.
Staan je foto's op flickr? Of wil je hier op Fok een rejectclubje maken?quote:Op woensdag 2 juni 2010 15:17 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ik doe mee met je clubje, heb er ook nog niet veel doorheen gekregen daar.
heb je daar een recept van ?quote:Op maandag 12 april 2010 17:35 schreef ColdFeet het volgende:
Crème brulée met witte chocolade en frambozen, mmm
Wat is er zo bijzonder aan die eieren?
niet alles staat op flickr, maar dat wil ik best doen.quote:Op woensdag 2 juni 2010 15:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Staan je foto's op flickr? Of wil je hier op Fok een rejectclubje maken?
Niet echt; ik gebruik het crème-bruléerecept van Anthony Bourdain, en dan gebruik ik een klein beetje meer room en smelt ik 3/4 reep witte chocolade erin als het warm is. En ik kook een pak diepvriesframbozen met wat suiker tot prut en druk dat door de zeef. Dan gewoon een laagje frambozenprut in de ramequinnetjes en voorzichtig op een lepel het roommengsel opschenken, zodat de lagen goed gescheiden blijven. Bakken in de oven, afkoelen tot koud, suiker branden en klaar. Des te lekkerder dat die iets zurige frambozenprut lekker koud blijft; dat geeft het vrij machtige custarddeel net een wat frisser gevoelquote:
Zalm is altijd lekker in zulke soepjes. Soort van sjieke spekjes.quote:Op vrijdag 4 juni 2010 21:57 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Broccolisoep met een beetje creme fraiche en zalm, nom!
Zelfgemaakte ranch?quote:Op vrijdag 4 juni 2010 21:53 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Kipfiletje in repen snijden.
Repen door bloem met komijn, koriander, koenjit en cayenne halen.
Repen door losgeklopt ei halen.
Repen in panko wentelen.
Repen frituren op ± 170°C
Sausje bedenken...
Whoa, super, RobinOok! Ziet er ook geweldig uit, echtquote:Op dinsdag 1 juni 2010 23:36 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Toch even melden: nadat mijn oesters met kimchi consomme (Lighting/shadow/exposure issues) en bovenstaande gegrillde groenten (Photo/food composition) keihard waren afgekeurd bij foodgawker, vandaag dan toch eindelijk een goedkeuring van mijn hier al eerder geposte chocolade-koffie-whiskey brownies.
Zit erover te denken om op flickr een groep te beginnen met foodgawker rejects. Best leuk om te zien wat ze zoal afwijzen. Maar ja, het heeft ook wel iets supersneus, zo'n clupje, dus toch maar niet...
(maar een tag "foodgawker-reject" kan misschien wel leuk zijn...)
Ik wil bijna m'n scherm aflikkenquote:
Oh ik begrijp dat wel, het zijn echt zeikerds eerste klas bij Foodgawker.quote:Op zaterdag 5 juni 2010 00:47 schreef Isabeau het volgende:
Whoa, super, RobinOok! Ziet er ook geweldig uit, echt
Ik begrijp eigenlijk nog steeds niet waarom je eerste foto is geweigerd, dat het wat overbelicht is maakt het juist mooi.
Jaartje in de USA gezeten, en je krijgt het daar met alles dat gepaneerd / gefrituurd is. Is inderdaad erg lekker, vooral omdat je het zo pittig kan maken als je zelf wil!quote:Op zaterdag 5 juni 2010 00:13 schreef RobinOok het volgende:
Oh, het was een idee voor het sausje!
Kende het niet ranch dressing
Maar klinkt wel als een goeie combinatie ja.
Nee,echt Japans.Toen ie klaar was heb ik me ook achter mn oor staan krabben wat er Japans aan was.Anyway,het was verbazingwekkend lekker eigenlijk.Je eet alles wel los van elkaar,maar het is wel lekker gezond en niet zwaar.Had er rijst en pikante kipblokjes bij overigensquote:Op zondag 6 juni 2010 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Die salade is mij denk ik net een brug te ver. Hoe vond je 'm zelf?
Het Japanse/orientaalse zit 'm misschien in de tomaat, die vind je daar vaker terug in een fruitsalade. Maar die uitjes en slablaadjes vind ik dan weer verwarrend. Misschien was het de salade van Jaap en heeft ze 't verkeerd verstaan? :-)
quote:Op maandag 7 juni 2010 17:54 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Spinazie Namul
Spinazie even stomen of 20 seconden blancheren.
Gauw afkoelen in ijswater.
Goed uit laten lekken.
Mengen met:
4 el lichte sojasaus (kikoman of zo, geen ketjap)
2 knoflookjes, heel fijngehakt
4 tl sesamolie
1 tl rijstwijn (shaoxing of sake)
Vlak voor opdienen gauw even (20 seconden) "roerbakken" op hoog vuur.
Bestrooien met wat geroosterd sesamzaad.
Uit: De Koreaanse Keuken van Young Jin Song.
Spinazie, knoflook en sojasaus is mooie basiscombinatie, maar het rare is, de variaties die ik tot nu toe probeerde bevielen eigenlijk nooit zo goed. Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar dat nou aan ligt. Ik ga het een volgende keer eerst maar eens proberen zonder dat blancheren, kijken of dat het verschil maakt. (wat ik me eigenlijk niet voor kan stellen, maar goed, dat zou dan alleen maar winst zijn, want een stap minder. )quote:Op maandag 7 juni 2010 18:17 schreef n0a het volgende:
Die moet ik eens proberen. Normaal doe ik spinazie roerbakken met knoflook, oestersaus en soyasaus.
[..]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |