abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_79808468
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 21:56 schreef PiperMaru het volgende:
[ afbeelding ]

Malfatti (oftewel gekookte balletjes van ricotta, spinazie, ei en bloem) met gegrilde paprikasaus en parmezaanse kaas
Ziet er heerlijk uit! Heb je een receptje misschien?
pi_79809789
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 22:16 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Ziet er heerlijk uit! Heb je een receptje misschien?
Heb ik! *klik*
  donderdag 1 april 2010 @ 00:13:48 #103
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_79814372
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 18:46 schreef PiperMaru het volgende:

[..]

Wat gaat er allemaal in?

(voor ongeveer 4 personen)


- ongeveer 750 gr - 1 kg rundvlees

-->, ik durf je niet te zeggen welk soort rundvlees aangezien goed rundvlees in Nederland moeilijk te krijgen is.
Het beste is met wat vet eraan (voorgesneden blokjes nasi/bami/goulash/hasheevlees zijn de beste keuze, het moet geen biefstuk zijn, maar ook geen stoofvlees)
Is het zonder vet: wat blokjes spek erbij bakken in de eerste fase als compensatie of roomboter erbij.

Verder:

1 grote ui (in halve ringetjes snijden)
4 aardapelen (in blokje snijden)
4 wortelen (in schijfjes snijden)
1 raapsteel (een paar blokjes knolselderij is een goed alternatief, maar doe er niet teveel bij aangezien de smaak vergelijkbaar maar veel sterker is dan rapen)
1/2 kopje bloem
1 teen knoflook

500 ml rundvleesbouilon
750 ml groenteboullon
(of 1200 ml water + 3 blokjes bouillon)
1 flesje /blikje Guinness (ongeveer 300 ml, ander stout bier als Murphy's of Beamish kan ook, zijn wat zoeter, maar beetje zoet in de stew is niet verkeerd )
half kopje havermout of kwart kopje zilvervliesrijst (optie, niet nodig)
2 laurierbladen
beetje thijm (liefst vers), peper
evt zout

Bereiding:
Bak het vlees in een grote kookpan aan met wat roomboter, spekjes evt wat olijfolie erbij totdat het vleesvocht verdampt is.
Doe dan de uien erbij en bak het regelmatig roerende geheel door tot de uien "glazig" zijn
doe de knoflook erbij en bak alroerende nog 2 min door.
Doe vervolgens de aardappels, wortelen rapen (knolselderij) erbij
Voeg onder goed roeren in porties bloem bij het geheel en blijf roeren, zodat het mengsel bedekt is met de bloem en bak al roerende nog even door

Voeg vervolgens de bouillon en Guinness toe
Doe vervolgens de kruiden (thijm, laurier, peper) en evt mout/rijst bij het geheel

Breng het op kookpunt en laat het vervolgens op een klein vuur licht stoven voor ongeveer 2 uur. roer het ieder 30 min evt om.

Proef eventueel halverwege of er nog zout/water bij moet. eventueel een beetje bloem met het water mixen als het zo dun als soep is.

Eventueel serveren met vast brood (sodabrood, Duits brood)

Bain taitneamh as do béile!! (smakelijk eten)

[ Bericht 3% gewijzigd door edcetera op 01-04-2010 00:19:15 ]
The best firms advertise the least...
pi_79883776
Hij staat ook in het pizzatopic, maar ik vind m ook best foodgawker-waardig!

pi_79921943
Mooie colour de pizza
  Designer zondag 4 april 2010 @ 01:08:48 #106
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_79922290
meh, dan gooi ik mijn creatie van vandaag er ook maar in

gewoon even snel avondeten, afbakciabatta met gekruid gehakt, tomatenprut, ui, paprika, guacamole, mozzarella en strooikaas



🐙
pi_79926738

gisteren weer pizza gemaakt

mozarella, salami, rode ui, champignons, paprika en wat oude kaas
Ja doei.
pi_79928977
tvp
  zondag 4 april 2010 @ 16:15:31 #109
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_79936359
Heerlijk luchtige, aan de korst lichtknapperige, nog warme scones
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_79937342
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Geinspireerd door al die chocolade koekjes, cakes en brownies die hier altijd voorbij komen. Ook al ben ik niet zo'n zoetekauw (meer), dat bakken is wel heeeel leuk. Vandaar, gisteren deze "Whiskey Chocolade Cake"

[ afbeelding ]

Vond het eerder brownies dan cake. Ik denk ook wel dat dat zo hoorde, dus heb ze net als brownies in blokjes gesneden en die in de chocolade glazing gedoopt.
(recept)
OMG ik word geil van dit plaatje.
pi_79942311
TF, wat een gezellig paastafereeltje, zelfs compleet met scones erbij!
Mijn paasbaksel waren volkorenmuffins met appel.

pi_79942449
quote:
Op zondag 4 april 2010 16:15 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Heerlijk luchtige, aan de korst lichtknapperige, nog warme scones
[ afbeelding ]
scones! ze zien eruit om op te smullen!
Ja doei.
pi_80130933
Vrijdag koekjesdag! Maar weer eens een eigen probeersel. Lekker, maar je moet geen zoetekauw zijn.

  vrijdag 9 april 2010 @ 17:53:12 #114
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80131302
Ik zit te wachten op spekkoek....

Niet dat jouw kokos-gember-bolletjes er niet schattig uitzien trouwens. Om op te eten!
pi_80132533
Zit de spekkoek in de oven? Of wacht je op de bezorgdienst?
  vrijdag 9 april 2010 @ 18:56:08 #116
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80133281
Nee, die zou SeaOfLove maken dit weekend. Met foto's en al.
  zaterdag 10 april 2010 @ 06:28:59 #117
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_80151761
quote:
Op zondag 4 april 2010 16:15 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Heerlijk luchtige, aan de korst lichtknapperige, nog warme scones
[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit!
pi_80155361
quote:
Op vrijdag 9 april 2010 17:41 schreef prinseszondererwt het volgende:
Vrijdag koekjesdag! Maar weer eens een eigen probeersel. Lekker, maar je moet geen zoetekauw zijn.

[ afbeelding ]
oeh die zien er geweldig lekker uit
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_80178849
rozijnen/krenten/abrikozen/cranberry brood met walnoten-honing spijs. Very nice.



  zondag 11 april 2010 @ 11:26:08 #120
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_80180354
Held
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_80181941
Very nice indeed evo.
pi_80182049
ziet er prįchtig uit!
Ja doei.
pi_80182314
Mooi
pi_80182916
tvp!
  maandag 12 april 2010 @ 17:14:30 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80232399


Iedereen die geen tofu lust is gek. Yumyumyum.
Recept: silken tofu met dooiers van gezouten eendenei
pi_80232783
Ik vind het zo smakeloos. Tofu. Zo weeig
  maandag 12 april 2010 @ 17:31:17 #127
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80233007
Ja, je moet dus ook nooit alleen zo een bak tofu eten.
Maar in het juiste gerecht kan het briljant zijn.
Net als mozzarella bijvoorbeeld. Dat stelt toch ook vrij weinig voor qua smaak.
Of creme brulee, daar vind ik bijvoorbeeld weer geen reet aan.
pi_80233136
Crčme brulée met witte chocolade en frambozen, mmm

Wat is er zo bijzonder aan die eieren?
  maandag 12 april 2010 @ 17:41:48 #129
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80233335
Niet zo heel bijzonder, het blijven gewoon eieren. Op zichzelf vind ik ze zelfs een beetje viezig, maar er zijn geloof ik hele volksstammen die ze wel "zo" eten. Ze schijnen te barsten van de umami.
pi_80235046
Mensen denken altijd dat tofu alleen voor vegetariėrs is.
pi_80235979
ziet er weer heerlijk uit RobinOok
camera op de verkeerde stand gezet dus niet scherp, maja. Wel lekkere pasta!

pi_80255286
Als experiment heb ik een tijdje geleden bitterballen gemaakt met restjes van gestoofde kippenpoten.
pi_80264690
Die bitterballen zien er echt heeeeeeeeeerlijk uit!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_80309400


Gisterenmiddag nieuwe quichevorm uitgeprobeerd met een zeer traditionele Quiche Lorraine! Zelfgemaakt korstdeeg.
Let me see you stripped down to the bone
pi_80309436
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 10:26 schreef n0a het volgende:
Als experiment heb ik een tijdje geleden bitterballen gemaakt met restjes van gestoofde kippenpoten.
[ afbeelding ]
Wat gaaf! Had ik maar een frituurpan, dan zou ik dat ook eens proberen!
Let me see you stripped down to the bone
pi_80309443
wow mooi! krijg er meteen trek van!
Ja doei.
pi_80309500
zowel die bitterballen als die quiche

bitterballen: zien er perfect gebakken uit.
quiche: mijn favo blijft de quiche lorraine
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_80309622
quote:
Op woensdag 14 april 2010 16:31 schreef FutureFairytale het volgende:

quiche: mijn favo blijft de quiche lorraine
Mijne is Quiche au Roquefort. Quiche en blauwe kaas, die zijn voor elkaar gemaakt, zeker met een fles droge witte wijn erbij!
Let me see you stripped down to the bone
pi_80309697
quote:
Op woensdag 14 april 2010 16:34 schreef minilot het volgende:

[..]

Mijne is Quiche au Roquefort. Quiche en blauwe kaas, die zijn voor elkaar gemaakt, zeker met een fles droge witte wijn erbij!
ik lus geen 'over de datum kaas', vandaar dat dat niet tot een favoriet zal behoren helaas. Ik had het wel graag lekker gevonden willen hebben
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_80309802
goeie trouwens, een quichevorm! Die heb ik nog niet!

Ik ga zaterdag shoppen. Wil ook een tarte tartin pan
Ja doei.
pi_80310048
Wat voor quichevorm gebruik jij, minilot? Ik heb er één van aardewerk, maar dat is natuurlijk helemaal niet wat Julia voorschrijft. .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_80310115
Hier besteld: http://www.keukenenkokens(...)verwood-c-13_93.html

Losse bodem is toch wel erg handig.
Let me see you stripped down to the bone
pi_80310171
Da's best prijzig! Ik heb een cheapass exemplaar van Dille&Kamille.
pi_80310341
Daar zag ik ze alleen zonder losse bodem!
Let me see you stripped down to the bone
pi_80310462
Ik heb er wel een met losse bodem van D&K - misschien heeft die in Antwerpen ze spontaan wél?
  woensdag 14 april 2010 @ 17:26:15 #146
215895 Sjaapje
Maar zeg Sjaap
pi_80311640
Ik heb ook mijn eerste quiche gefabriceerd gisteren in een bodem van dille en kamille, met losse bodem (wel geen idee hoeveel hij kostte want het was een cadeautje). Foto's komen later wel eens want mijn ouders zijn weg met het kabeltje...
Ik bijt!
(Zachtjes)
pi_80311731
quote:
Op woensdag 14 april 2010 16:30 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat gaaf! Had ik maar een frituurpan, dan zou ik dat ook eens proberen!
Je kan zoiets ook prima "frituren" in je wok
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_80312347
Ik heb geen wok!
Let me see you stripped down to the bone
pi_80312489
quote:
Op woensdag 14 april 2010 17:48 schreef minilot het volgende:
Ik heb geen wok!
oh, hehe, naja een andere diepe pan, waarin je gewoon olie gooit
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_80315457
moet echt leren goede foto's te maken... Geitenkaas-champignon-risotto met gemarineerde varkensfilet op een berg groente. Ziet er niet uit, maar smaakte heerlijk

pi_80316130
ziet er uit als geitenbrij maar volgens mij vind ik het errrug lekker
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_80318961


nom
Ja doei.
pi_80319317
quote:
Op woensdag 14 april 2010 16:30 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat gaaf! Had ik maar een frituurpan, dan zou ik dat ook eens proberen!
Ik heb een frituurpan, maar deze heb ik in een klein steelpannetje gefrituurd en eruit gehaald met een schuimspaan.

Pan niet te vol gooien met olie anders gaat ie overlopen.
  woensdag 14 april 2010 @ 20:46:38 #154
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_80319524
quote:
Op woensdag 14 april 2010 20:35 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]

nom
Volgende keer wil ik mee-eten!
  woensdag 14 april 2010 @ 22:37:39 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80324927
quote:
Op woensdag 14 april 2010 20:42 schreef n0a het volgende:

[..]

Ik heb een frituurpan, maar deze heb ik in een klein steelpannetje gefrituurd en eruit gehaald met een schuimspaan.

Pan niet te vol gooien met olie anders gaat ie overlopen.
Ik doe het ook altijd in een steelpannetje. Niet in de laatste plaats omdat ik meestal geen zin heb om een hele fles olie of meer te investeren in die paar hapjes die ik te frituren heb. Alleen laatste keer, ik weet meer bij wat, ojawel, bij de sev, toen "kookte" die opeens gruwelijk over. Dat was wel schrikken. Gauw vuur uit, dus geen drama, maar goed, een klein electrisch frituurpannetje staat nu toch wel op mijn lijstje.
  donderdag 15 april 2010 @ 14:30:42 #156
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_80344276
De Hema verkoop kleine frituurpannen. Ik vind het een ideaal ding en hij was ook niet zo duur.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_80344446
quote:
Op donderdag 15 april 2010 14:30 schreef -Mellow- het volgende:
De Hema verkoop kleine frituurpannen. Ik vind het een ideaal ding en hij was ook niet zo duur.
en V&D, voor ¤ 25,-
heb er één voor op kantoor aangeschaft
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 15 april 2010 @ 15:19:12 #158
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80346130
Het staat niet hoog op mijn lijstje.
Zeker niet nu ik weer eens aan het lijnen ben geslagen.
pi_80393883
Vandaag heb ik een venkel/prei gratin met roquefort gemaakt. Was echt heerlijk, maar niet bepaald fotogeniek.
  zaterdag 17 april 2010 @ 01:35:05 #160
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_80409705
quote:
Op maandag 12 april 2010 17:14 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Iedereen die geen tofu lust is gek. Yumyumyum.
Recept: silken tofu met dooiers van gezouten eendenei
Tofu, heeft een vega-imago, terwijl dat echt niet hoeft te zijn. Als je de combinatie met vlees / vis zoekt zijn er genoeg recepten te vinden. Misscien schop ik nu een vega tegen zijn/haar zere been, maar ik heb hetzelfde geflikt met maispap/nshima etc (hoe ze het in Zuidelijk Afrika ook noemen, goddelijk spul trouwens vers klaargemaakt ). Een kok heeft me de tip gegeven om overblijfselen in blokjes te snijden en te bakken met veel kruiden, groenten en vlees: Het is een godslastering voor Afrikanen, maar eenmaal geproeft gaat een wereld open. Vergelijkbaar met iemand, die enkel rijst kookt met Uncle Benz saus en dan Nasi Goreng voorgeschoteld krijgt

En laat nu maar die lekkere vega recepten met tofu komen ( dus geen salades).

[ Bericht 22% gewijzigd door edcetera op 17-04-2010 01:48:06 ]
The best firms advertise the least...
pi_80425560
hmmmmmm lasagne



  zaterdag 17 april 2010 @ 23:01:47 #162
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80432525


Tomatenjam met chilipeper. Lekker voor op je tosti. Raar zoet en heet tegelijk. Totdat je het ziet als kruising tussen ketchup en sweet chili, dan smaakt het opeens normaal en lekker.
  zondag 18 april 2010 @ 16:49:44 #163
221912 minilot
Nancy boy
pi_80449426
Woeh, die jam wil ik zeker eens proberen. Misschien wél zonder de knoflook, voor een wat frissere jam.

Over tomaten gesproken: eergisteren een tarte tatin van kerstomaten, olijven en een tussenlaag van rode uien gemaakt:



Het werd een beetje een kledderig zooitje, maar niettemin heel lekker!

[ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 18-04-2010 16:58:03 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 18 april 2010 @ 19:14:13 #164
221912 minilot
Nancy boy
pi_80454066
En zojuist uit de oven getrokken: paddestoelenquiche!

Let me see you stripped down to the bone
  zondag 18 april 2010 @ 19:27:29 #165
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_80454568
quote:
Op zondag 18 april 2010 19:14 schreef minilot het volgende:
En zojuist uit de oven getrokken: paddestoelenquiche!

[ afbeelding ]
Wil jij mij adopteren? Jij maakt altijd zulke lekkere dingen
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_80454729
Minilot, ik wil ook wel mee eten!
  zondag 18 april 2010 @ 19:34:29 #167
221912 minilot
Nancy boy
pi_80454797
quote:
Op zondag 18 april 2010 19:27 schreef De_Taartjesfee het volgende:

[..]

Wil jij mij adopteren? Jij maakt altijd zulke lekkere dingen
Nou ja, aangezien jij vaak taartjes lijkt te maken en ik zelden lijkt dat mij een uitermate goede match!
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 18 april 2010 @ 20:07:38 #168
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80456212
quote:
Op zondag 18 april 2010 16:49 schreef minilot het volgende:
Over tomaten gesproken: eergisteren een tarte tatin van kerstomaten, olijven en een tussenlaag van rode uien gemaakt:

[ afbeelding ]

Het werd een beetje een kledderig zooitje, maar niettemin heel lekker!
Ik heb ooit eens een ongelofelijk lekker tomatentaartje in Frankrijk gegeten. Te simpel voor woorden en omdat het me helemaal niks leek toen ik het voor me neus kreeg vond ik het des te briljanter toen ik het superlekker bleek te vinden. Heb het wel eens geprobeerd na te maken maar heb het opgegeven. Maar sindsdien klinkt ieder tomatentaartje meteen magisch. En je foto kan daar niks aan af doen. Ik geloof meteen dat ie heel lekker was!
  zondag 18 april 2010 @ 20:09:34 #169
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_80456287
quote:
Op zondag 18 april 2010 16:49 schreef minilot het volgende:
Woeh, die jam wil ik zeker eens proberen. Misschien wél zonder de knoflook, voor een wat frissere jam.

Over tomaten gesproken: eergisteren een tarte tatin van kerstomaten, olijven en een tussenlaag van rode uien gemaakt:

[ afbeelding ]

Het werd een beetje een kledderig zooitje, maar niettemin heel lekker!
lekker, doe je dat gewoon met bladerdeeg ofzo?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_80456314
ik vind 'm er juist zeer smakelijk uitzien minilot! receptje?
Ja doei.
  zondag 18 april 2010 @ 20:10:14 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80456315


Groene thee noedels met dashi-achtige dressing, lente-uitjes en gerookte eendenborst. (recept)
Was echt stukken lekkerder dan ik had kunnen bedenken. Ga ik zeker vaker maken.
  zondag 18 april 2010 @ 21:19:15 #172
221912 minilot
Nancy boy
pi_80459699
quote:
Op zondag 18 april 2010 20:09 schreef Mirjam het volgende:

[..]

lekker, doe je dat gewoon met bladerdeeg ofzo?
Yep, mijn eerste zelfgemaakte bladerdeeg! Maar dat kan natuurlijk ook prima met bladerdeeg uit een pakje.

Verder is het allemaal vrij simpel.

- Eerst dungesneden rode uien in een half uurtje laten karamelliseren. Even wegzetten.
- Zwarte olijven fijnhakken.
- Karamel maken door vier eetlepels water met vier eetlepels suiker in een pannetje in een paar minuten lichtbruin te laten kleuren. Dit in een ingevette ovenschaal gieten.
- Dan gehakte olijven erop, kerstomaten erop rangschikken en eindigen met de uien
- Paar plakjes bladerdeeg bevochtigen, op elkaar leggen en uitrollen tot het iets groter is dan je ovenschaal
- Deeg op de taart, randjes instoppen en drie sneetjes in het deeg maken, zodat de lucht eruit kan.
- Half uurtje op 220 graden. Vijf minuten laten afkoelen en dan met een bord erop in een zwierige beweging omdraaien.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 20 april 2010 @ 22:37:43 #173
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80541383


Rundvleescurry (uit Trinidad) met boontjes en nasi kuning.
Ik maakte een flinke pan vol, tijdje terug, dus vandaag lekker makkelijk alleen boontjes en rijst koken, de curry ontdooien met beetje koriander en lente-ui voor de leuk. Yum.

(Uit: Curry bijbel. Blz 71)
pi_80548084
Robinook hoe maak je toch telkens van die super foto's.... ziet er weer geweldig uit
pi_80548534
Ja idd, hoe krijg je die achtergrond zo wit. Maak anders een keer een foto van de plek waar je de borden neerzet als je er een foto van maakt.
pi_80549240
quote:
Op zondag 18 april 2010 19:14 schreef minilot het volgende:
En zojuist uit de oven getrokken: paddestoelenquiche!

[ afbeelding ]
tip: begin een quiche-catering

(en kom dan bij mij langs om een paar te brengen )
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_80555431
Maak bijna nooit foto's van eten (stop het liever in m'n mond ). Maar van m'n amuses van een tijdje terug had er ik nog eentje op mijn telefoon staan Van dit topic krijg ik trouwens wel ontzettende honger

pi_80561678
quote:
Op woensdag 21 april 2010 08:22 schreef Stansfield het volgende:
Ja idd, hoe krijg je die achtergrond zo wit. Maak anders een keer een foto van de plek waar je de borden neerzet als je er een foto van maakt.
Robin maakt ook regelmatig Photosoep.
pi_80561916
quote:
Op woensdag 21 april 2010 12:28 schreef Yngwie het volgende:
Maak bijna nooit foto's van eten (stop het liever in m'n mond ). Maar van m'n amuses van een tijdje terug had er ik nog eentje op mijn telefoon staan Van dit topic krijg ik trouwens wel ontzettende honger

[ afbeelding ]
vertel, wat zit er in deze amuses?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_80562630
quote:
Op woensdag 21 april 2010 15:32 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Robin maakt ook regelmatig Photosoep.
Een klein cursusje foto's maken en photosoepen van eten van robin zou niet verkeerd zijn
pi_80563007
Nee, zeker niet. Goed idee!
pi_80563122
quote:
Op woensdag 21 april 2010 15:37 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

vertel, wat zit er in deze amuses?
Kwamen allemaal uit een AH Allerhande... even gezocht:

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=415832&rq=amuse
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=415830&rq=amuse
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=462492&rq=amuse
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=462490&rq=amuse

Vond ze allemaal wel erg lekker, met name de kipspies en de kaas met beenham en komkommer
  woensdag 21 april 2010 @ 16:17:41 #183
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80563463
quote:
Op woensdag 21 april 2010 08:22 schreef Stansfield het volgende:
Ja idd, hoe krijg je die achtergrond zo wit. Maak anders een keer een foto van de plek waar je de borden neerzet als je er een foto van maakt.
Okay, was ik altijd al eens van plan, want het is me al wel eerder gevraagd. Dus net wat fotootjes gemaakt. Ik heb er maar even een nieuw topic van gemaakt, anders "vervuilt" deze zo.

Hier dus verder over mijn foto-opstelling: Foto's maken van je eten

[ Bericht 93% gewijzigd door RobinOok op 21-04-2010 16:23:53 ]
pi_80733444


Homemade brownies.
pi_80733470
quote:
Op maandag 26 april 2010 17:18 schreef Bortecinem het volgende:
[ afbeelding ]

Homemade brownies.
AAAAH
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 29 april 2010 @ 14:58:43 #186
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80843483


Ratatouille van aubergine, lichtgroene courgette en venkel. Met in de tomatensaus een flinke scheut Pernod.
Was lekker.

De groenten kun je uiteraard ook gewoon in blokjes gaar stoven in de saus als je geen zin hebt in gedoe. Maar ik wilde eeeeeindelijk die lieve, kleine ovenschaaltjes die ik ooit scoorde bij de Action eens uitproberen.
  zondag 2 mei 2010 @ 21:38:13 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80948578
Ik ben en blijf een carnivoor.

pi_80951713
quote:
Op zondag 2 mei 2010 21:38 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben en blijf een carnivoor.

[ afbeelding ]
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_80958624
En ik blijf een vegetariėr...


recept
pi_80984818
Ook twee vega-gerechtjes

Couscoussalade



Gado Gado

pi_80984927
quote:
Op maandag 3 mei 2010 09:07 schreef prinseszondererwt het volgende:
En ik blijf een vegetariėr...

[ afbeelding ]
recept
Ziet er lekker uit en wat maak je mooie foto's (en lekkere dingen)!
  maandag 3 mei 2010 @ 21:57:01 #192
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80986108
Eendenborstje met wederop aardappelpartjes uit de oven:



En een stuk minder fotogeniek maar wel lekker, geroerbakte spinazie met jonge geitenkaas en wat geroosterd, gemalen fenegriekzaad. Dat ga ik vaker maken:

pi_80988250
quote:
Op maandag 3 mei 2010 21:31 schreef PiperMaru het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit en wat maak je mooie foto's (en lekkere dingen)!
Oh dank je! Ik wil bij jou ook wel komen eten, ziet er lekker uit allemaal.
pi_80988412
quote:
Op maandag 3 mei 2010 21:57 schreef RobinOok het volgende:
Eendenborstje met wederop aardappelpartjes uit de oven:

[ afbeelding ]

  dinsdag 4 mei 2010 @ 06:55:33 #195
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_80995632
quote:
Op maandag 3 mei 2010 09:07 schreef prinseszondererwt het volgende:
En ik blijf een vegetariėr...

[ afbeelding ]
recept
Nom
pi_80997540
Dat Fenegriekzaad moest ik even opzoeken Interesting combi!
  dinsdag 4 mei 2010 @ 13:05:04 #197
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_81004188
Idee gepikt van Dhruv Baker van masterchef. Die serveerde dat een keer (spinazie met fenegriek) en toen dacht ik al "dat lijkt me lekker!". Jammer genoeg willen ze van Masterschef een boek uitgeven, dus een recept was niet te vinden. Denk trouwens dat hij fenegriekblaadjes gebruikte, da's vast lekkerder, maar ja, niet te krijgen hier. Maar dit was dus ook lekker.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 14:44:25 #198
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_81008231
@ RobinOok, Gebruik je een mini-foto-studio ofzo, je foto's zien er altijd erg gaaf uit. Kan menig kookboek (ja ik ben van de lichting dat plaatjes in een kookboek geen schande zijn) een puntje aan zuigen.

Edit,al gevonden, iets met verder kijken en lange neuzen enzo. heb al je nieuwe topic gezien.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 4 mei 2010 @ 14:48:05 #199
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_81008356
Geimproviseerde "vensterbankstudio".
pi_81013705
Vakantietijd: smoothietijd!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')