abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 10 december 2009 @ 22:38:36 #1
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_75500157
In navolging van Jaarlijstjes 2004 , Jaarlijstjes 2005! , Jaarlijstjes 2006! , Jaarlijstjes 2007! en Jaarlijstjes 2008!
quote:
Op maandag 13 december 2004 15:18 schreef pfaf het volgende:
Het is al weer 2 weekjes december en iedere muziek-site, forum en muziekblad staat vol met jaarlijstjes. Fok kan uiteraard niet achterblijven, dus post hier je favoriete albums van het afgelopen jaar.
  donderdag 10 december 2009 @ 22:38:47 #2
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_75500165
1.

Roosbeef - Ze willen wel je hond aaien maar niet met je praten1a. Nirvana - Live in Reading
Al 15 jaar staat de bootleg in hoge roulatie in de cd-speler. Daardoor is ieder piepje, valse snaar, iedere kuchje uit het publiek al jaren in m'n geheugen gegrift. De mastering is prima gedaan, de DVD is natuurlijk geweldig en het wachten is nu op de officiele releases van Trick or Treat, Live and Loud, Paradiso en Roma en dan kunnen de bootlegs na decennia trouwe dienst de prullenbak in. Helaas, want als er iets jammer is aan het digitale tijdperk is het niet meer op zoek hoeven te gaan naar bootlegs...


2. jj - jjno2
Ineens waren ze daar, vanuit Zweden. Laat ik er de sticker psychedelische, electronische droompop op plakken. Soms hoor je samples die aan The Knife doet denken, dan weer merk je wat Belle and Sebastian, ABBA of een willekeurige Zweedse indiepopband op, maar door de Caribische percussie strookt weer niet met die koude Scandinavische bands. De hoes daarentegen zou van een willekeurige Amerikaanse hiphopper kunnen zijn. Oh ja, er staat ook een Lil'Wayne cover op. Volgt u het nog? Nee? Gewoon luisteren dus.

3. Nice at Home - Visitor
Kon ik over jj al niets zeggen, over Nice At Home lukt dat al helemaal niet. De band is nog mysterieuzer dan Belle &Sebastian in hun vroegere jaren. Zo erg in nevelen gehuld dat de eerste hit op Google een forumpost van mij is, gevolgd door een Servisch forum, een regio waar de leden ook vandaan schijnen te komen. Oh ja, de muziek: Een mix van noise, pop, rock, electro, singer songwriter, beats, lofi ambient en wereldmuziek. Samenvatting? Geniaal!

4. Andrew Bird - Noble Beast
Z'n meest 'makkelijke' album tot dusver en hij lijkt daarmee ook steeds meer voeten in de popaarde te krijgen. Met de songwriterskwaliteiten van Bird zat het altijd al goed, maar nu zonder de pretenties van weleer. Misschien wel jammer voor de houdbaarheid van het album, maar voor nu wel erg lekker hoor.

5. Lightning Dust - Infinite Light
De Jagjaguwar verrassing van het jaar. Folk-achtige singersongwriterrock van het duo Amber Webber en Joshua Wells, beide bekender van Black Mountain. Drager van het album is de onvaste, maar ongekend ontroerende zang van Amber. De nummers zijn enorm knap geschreven en mooi, maar dankzij de bizarre, beklemmende, doch wonderschone zang van haar, wordt het album van baas tot eindbaas niveau gehesen.

6. Wilco - Wilco (The Album)
Ik heb me er met deze release maar bij neer gelegd: de tijden van
YHF en AGIB komen niet meer terug. Jeff Tweedy is namelijk gelukkig. En zoals de popgeschiedenis ons leert is er een gekwelde ziel nodig voor de écht historische albums. Wat overblijft is slechts de beste liveband ter wereld met geweldige muzikanten, een begenadigd songwriter en een band die plezier uitstraalt in plaats van pijn. Ook niet mis eigenlijk...

7. John Zorn - O'o
De derde uit de Dreamers-reeks van de koning van de free-jazz. De nadruk is iets verschoven van Marc Ribot's gitaarspel naar de toetsen en Zorn speelt op deze editie zelfs geen enkele noot op z'n sax, waardoor de afwisseling die
Dreamers zo geniaal maakte iets ontbreekt. Desalniettemin weer een ontzettende mooie toevoeging aan het onuitputtelijke oeuvre van Zorn.

8. Sunset Rubdown - Dragonslayer
Als één van de meeste productieve Canadezen, weet Spencer Krug het te presteren met elke bezetting een topalbum neer te zetten. Ook het groots aangezette en theaterale Sunset Rubdown-project (ondertussen ook al weer bij de vierde langspeler beland) is er zo één. IJzersterke nummers, met Krug's karakteristieke stem als voortrekker van een overdreven art-rock ensemble. Speciale noot voor de prachtige zang van Camilla Wynne Ingr.

9. Stuurbaard Bakkebaard - L'Amour
De smerige, vulgaire hoes zegt alles. Rammelende, rommelige nummers met zeker hun charme. Verder veel vuige beats en een donkere sound over het geheel. Een bizar gave plaat. Bijna 'onnederlands' als ik dat geen kutbenaming zou vinden.10. The Decemberists - The Hazards of Love
De Tommy van de 21e eeuw! Een groots opgezette rockopera en met Colin Meloy's meesterlijke tekstschrijfkwaliteiten ben je dan op het goede adres. Naast z'n gebruikelijke, geniale teksten is er gekozen voor terugkerende muzikale thema's om de opera nog meer één geheel te maken. De gastzangeressen zijn uitzonderlijk goed gekozen en de muziek is gewoon dik in orde. Waarom Meloy zelf meerdere rollen moet vertolken is me onduidelijk en maakt het wat onlogisch, maar dat mierengeneuk laten we achterwege terwijl we de liefdestragedie van mythische wezens in Noord-Schotland volgen.. Epic!

11. Woods - Songs of Shame
Lekkere lo-fi pop. Tegendraads, eigenwijs, maar soms ook doodgewoon erg mooi en lieflijk, dan weer een ellenlange jam-sessie. Gelukkig wel weer telkens met een eigen twist. Duidelijk een band met twee gezichten. Een zeer goede eigenschap, want spannend!

12. Cymbals Eat Guitars - Why There Are Mountains
Meest verrassende debuut van het jaar. Een onsamenhangende mix van pop en noise. Het album is zo (knap) opgebouwd dat het als één geheel luistert. De 'nummers' switchen als één geheel constant van hard naar zacht naar hard en zo voorts. Tussen de
'flow' door zit er af en toe ook nog een hitje verstopt zoals het schitterende, luchtige Wind Phoenix.

13. Do Make Say Think - Other Truths
Wederom een parel van Do Make Say Think. Volgens mij kunnen ze geen mindere --laat staan slechte-- albums maken. Deze keer iets minder folkinvloeden en met vier nummers (genaamd Do, Make, Say en Think, bedenk het maar) ligt de nadruk meer op de structuur van de songs en minder op de diversiteit van de instrumenten.

14. Zu - Carboniferous
Als ik niet beter zou weten, zou ik zeggen dat Zu Noors is. Typische Scandinavische mix van hardcore/metal en jazz. Overdonderend en intimiderend. Af en toe moet ik wel m'n trommelvliezen wat rust gunnen, maar tussen die momenten door is het genieten.

15. A Place to bury strangers - Exploding Head
Een catchy poppy album, onder een vette laag noise. Zo horen we het in huize pfaf graag. Knappe songs, mooie dromerige sfeer en knallend van het ene oor naar het andere.

16. Deerhunter - Rainwater Cassette Exchange (EP)
Een vluggertje met 5 songs. Wel weer de ongekend hoge kwaliteit van de langspelers. Al is de muziek wat meer songgericht en is het wat minder theatraal en organisch. Hij blijft een bezig baasje, maar de kwaliteit blijkt er dus niet onder te lijden. Dan ben je een echte grote...

17. Dan Deacon - Bromst
Diverse plaat van de electronica-meester DD. Erg goede beats, aanstekelijke melodieën en fijne songstructuren. Met een heel ensemble aan bliepjes, instrumenten en klikjes.

18. Bear in Heaven - Beast Rest Forth Mouth
Ongelofelijk catchy, heeeerlijk psychedelisch en bovenal uitermate boeiend. Met een mix van psychedelische krautrock, betoverende melodieën, een magische sound en geweldige rammelende drums is Bear in Heaven voor mij één van de ontdekkingen van het jaar geworden.

19. The Flaming Lips- Embryonic
Helaas heb ik 'm nog niet zo vaak kunnen beluisteren als ik zou willen. Want na het teleurstellende
...Mystics zijn de Lips sterker terug dan ooit. Dat 'tie goed is, is al wel duidelijk. Maar door de diversiteit en enorme weerbarstigheid van deze dubbelaar, kan ik nog niet oordelen of dit de beste Lips ooit is, nummers als Powerless duiden daar zeker op. Dus het zou me niets verbazen als ik over een jaar moet concluderen dat deze psychedelische noisetrip de beste was uit een onnavolgbare 25 jaren durende carrière. En blijkbaar 'still goin' strong!'20. Tortoise - Beacons of Ancestorship
Na ongeveer tien jaar zonder noemenswaardige releases eindelijk weer een geweldige plaat van Tortoise. Wel één waar je de tijd voor moet nemen. Veel minimalistische laagjes, kabbelende jazz-lijntjes en intrigerende structuren maken van
Beacons of Ancestorship een echte top-plaat.

21. Camera Obscura - My Maudlin Career
Eerst nog kloon van Belle & Sebastian. Nu al net zo bekend en al helemaal geen tweepop meer, maar gewoon pop. Fijne, degelijke en simpele songs, vol aantrekkelijke melodieën en leuke, schattige arrangementen.

22. Zola Jesus - New Amsterdam
Het debuut van een 19-jarige operazangeres. Die haar zang etaleert over pompende beats in vuige, smerige songs. Bizar en indrukwekkende, experimentele gothplaat en veelbelovend debuut!
Zola Jesus - The Spoils
En dan enkele maanden later ontdek je plotseling dat zo'n debuut al opgevolgd is. En de belofte ingelost. Zo snel kan het gaan.

23. Bibio - Ambivalence Avenue
Weer een heerlijk, funky en lekkerlopend album van Bibio. (of gewoon Stephen Wilkinson) Rootsmuziek door de sampler over goedlopende ritmesecties en klaar is Stephen. Zodanig in elkaar gezet dat het als een organisch en consistent geheel klinkt; om helemaal bij weg te dromen.

24. Dinosaur jr - Farm
Jáááren uit het oog verloren en daarmee al lang en breed uit het hart. Natuurlijk luisterde ik nog wel eens
Bug, of Green Mind, maar na al die jaren middelmatige albums ebt de interesse weg (Pearl Jam anyone?). Tot afgelopen voorjaar. Want Dinosaur Jr. is terug en beter dan ooit. Ouderwetse, smerige rock, maar ook meer complexere (voor D jr doen) songs en geweldige solo's. Geweldige 'comeback'!

25. M. Ward - Hold Time
Veel valt er niet over
Hold Time en M. Ward te zeggen eigenlijk. 'Gewoon' weer veertien schitterende nummers. De sound is wat voller en minder persoonlijk dan eerdere albums en wat meer melancholisch, maar al met al een typische topplaat van een topmuzikant.

26. Swan Lake - Enemy Mine
Tweede album van de Canadese Jagjaguwar inteeltsupergroep. Ik noem leden van The New Pornographers, Destroyer, Sunset Rubdown, Frog Eyes en Wolf Parade. En zo klinkt de plaat ook weer gewoon: chaotische, rommelige freak indierock. Ofzo.

27. Great Lake Swimmers - Lost Channels
Niet veel anders dan de vorige albums, maar daar malen we niet om. De songs staan weer en de depressieve folk is weer even aanstekelijk als ontgoochelend. Veel landgenoten en genregenoten, genoten flinke aandacht de afgelopen jaren, maar de Great Lake Swimmers ontsnappen er vreemd genoeg telkens weer aan en blijven op de achtergrond zulke geweldige albums maken.

28. The Pains of Being Pure at the Heart - Selftitled
Een prachtige shoegaze-album, in het jaar dat schoenstaren weer helemaal terug is (niet geheel toevallig in het jaar dat
Loveless opnieuw is uitgebracht..?). En geheel terecht! The Pains of Being Pure at the Heart is fijne noisie pop-plaat, wellicht niet zo somber als typische shoegaze als eerder genoemde, maar wel gewoon heerlijk sfeervol en melodieus.

29. Fuck Buttons - Tarot Sport
Met hun tweede album zijn de heren van Fuck Buttons al uitgegroeid tot ware grootheden. Met het meesterlijke
Tarot Sport laten ze dat weer eens zien. Het album komt langzaam (maar heel zeker) op gang en knalt steeds zekerder door. De structuur en samenhang van Tarot Sport is fenomenaal en muziek blijft boeien. Erg knap gedaan.

30. Sonic Youth - The Eternal
Ik lijk in herhaling te vallen, maar naast Dinosaur Jr, Tortoise en The Flaming Lips heeft Sonic Youth ook een beresterke soortevan comeback gemaakt dit jaar. De 'makkelijkere' albums van de laatste jaren zijn overboord gegooid en de ouderwetse avant-garde noise is weer terug. Hulde!31. Ghinzu - Mirror Mirror
EIN-DUH-LUK! De sensatie van 2004 is terug. En dan kan het eigenlijk alleen maar tegenvallen. Want zo bijzonder zijn de Belgen nu ook weer niet.
Mirror mirror is gewoon een uitermate vermakelijk plaat. Weer een fijne balans tussen rustige poppy nummers en noise. Het echte achtbaan-gevoel van Blow is wel veel minder, ook de reden dat ik niet zo achterovergeslagen ben als in 2004.

32. Danger Mouse and Sparklehorse - Dark Night of the Soul
Tjsa, Danger Mouse, David Lynch en Sparklehorse's legendarische, haast mythische samenwerking. Voorlopig alleen de songs en die zijn dik in orde, maar met o.a. James Mercer, The Flaming Lips en Iggy Pop als hulpjes zou de enige reden voor een mislukt project, een overdosis aan talent kunnen zijn... Ach, en in het digitale tijdperk mag ook een digitaal gelekte plaat, die wellicht nooit het levenslicht zal zien, meedingen naar prijs 'album' van het jaar. De psychedelische pop van de Super Furry Animals tot de newnewwave van Casablanca's Strokes, alles zit er in, onder super-supervisie.

33. Richmond Fontaine - We Used To Think The Freeway Sounded Like A River
Richmond Fontaine lijkt (net als Wilco) gesettled in haar stijl. Met het grote aantal releases de afgelopen jaren is de band via stevige alt-rock en intieme poezie-ballads geconvergeerd naar een stijl die tussen beide extremen inligt. Niet verkeerd, een erg fijne plaat derhalve, maar ook niet zo spannend als het magische The Fitzgerald...

34. Animal Collective - Merriweather Post Pavilion
De hype van het jaar. En best wel terecht. Een heerlijke organische, gelaagde plaat, die op zijn eigen, aparte manier blijft intrigeren en verrassen.

35. Grizzly Bear - Veckatimest
Zie AC-MPP

36. Ourself Beside Me - Selftitled
Een typische Chineze damesband. Drie dwarse dames met even dwarse muziek. Het klinkt afstandelijk en afwezig, maar tegelijk heel dichtbij. Dat klinkt waarschijnlijk ook weer heel wazig, maar denk aan Velvet Underground gespeeld door Chinese dames en je zit wel redelijk goed.

37. Mono - Hymn tot the Immortal Wind
Weinig anders dan alle vorige albums. Keiharde knallende speakers, gevolgd door krankzinnige stilte. Mits in de juiste
mood wederom een geweldige emotionele ervaring, al vraag je je ondertussen wel af of een band zich niet eens radicaal zou moeten vernieuwen.

38. Apse - Climb Up
Weer een enerverende en wisselvallige plaat van post-rockers Apse. Veel genres en stijlen worden aangedaan, maar wel met een zelfde sausje van herkenbaarheid. Die wisselvalligheid doet me soms bijna nummers skippen, maar brengt ook een zekere verrassing aan in de plaat. Omdat dit jaar ook de magniefieke EP
Eras verscheen (helaas slechts een paar honder kopietjes) een paar plekken bonus.

39. Atlas Sound - Logos
Als er eens een jaar geen langspeler van Deerhunter komt, moet er natuurlijk minstens een Atlas Sound komen. Wederom een waas van geluid en melodieen. Het mist voor mij de power die Deerhunter tot één van de beste bands van het moment maakt, maar Cox' ongekende talent, gevoel voor melodie, uitdagende structuren en vakkundige genrehopping helpen ook Atlas Sound naar grote hoogte.

40. Pink Mountaintops - Outside Love
Alleen voor Exectution zou iedereen
Outside Love al aan moeten schaffen. Geweldige ritmische plaat, die door hypnotiserende beats, songstructuren en zang niet af te zetten is.41. The Dodos - Time to Die
Met
Visiter zetten ze vorig jaar de muziekwereld even op haar kop. Time to Die is minder schokkend en helaas ook minder goed. Nog steeds maken The Dodos rammelende rock, bestaande uit minimale instrumentatie met maximaal geluid als doel. Het klinkt echter allemaal iets minder coherent dan vorig jaar. Bovendien ontbreken de echte knallers. Maar wellicht waren de verwachtingen ook wel wat te hoog, want Time to Die is wel gewoon een prima plaat.

42. V.A. - Dark was the Night
De beste compilatie ooit. Ik heb het in principe niet zo op zulke cd's, omdat ik niet tegen bandshuffelen kan.
Dark Was The Night bestaat echter uit louter geweldige nummers van de beste bands en artiesten van de Wereld. Die ook nog eens allen hun beste beentje voor gezet hebben. Reden voor een excuus om m'n principes overboord te zetten.

43. Nouvelle Vague - 3
Woei! Melanie en consorten zijn terug. Niet zo geweldig als de vorigen, misschien ook wel omdat de typische new-wave covers ondertussen op zijn. Het album begint nog wel als
Bande à Part, maar langzamerhand komt de klad er een beetje in. Desalniettemin een puike, dromerige bossanova-plaat.

44. Benjy Ferree - Come Back to the Five and Dime Bobby Dee Bobby Dee
Benjy Ferree kan niet anders dan een gezellige kerel zijn.
Come Back to the Five and Dime Bobby Dee Bobby Dee is een uur lang knotsgekke, vrolijke pop. Fijne melodielijntjes, soms was overdreven aangezette zang en ieder nieuw nummer, of eigenlijk iedere minuut is het weer afwachten welke richting z'n muziek uitgaat.

45. Casiotone for the Painfully alone - vs. Children
Z'n vijfde alweer en nog steeds is z'n Casio in topvorm. De songs staan, z'n minimale instrumentatie werkt nog steeds op de zenuwen en nog steeds blijft er een onbekoorlijk gevoel achter. Heerlijk, en typisch Casiotone...

46. Gun Outfit - Dom Light
Over Gun Outfit valt weinig te zeggen. Een debuut zoals een debuut zou moeten zijn: knallende punk, lofi herrie en korte, heftige, maar goede songs. Standje twintig zetten en gaan met die banaan.

47. DumDumGirls - Yours Alone (EP)
Wellicht wat te kort voor de jaarlijst, maar DumDumGirl(s) (er is maar één dame) moet er eigenlijk in. Lo-fi damespunk, niets meer en zeker niets minder. Geen woorden aan vuil maken dus, maar rokjes aan en rocken.

48. Eels - Hombre Lobo
Deze Eels rocked meer dan z'n voorgangers. Het lijkt zelfs af en toe wat vrolijk te worden. Veel bluesy rocknummers afgewisseld met ballades. Verrassen doet Eels al jaren niet meer, maar door de kleine stijlsverandering een miniverrassinkje en veel vermakelijke uren.

49. The Field - Yesterday and Today
Een opvolger maken na een haast mythisch album valt niet mee. The Field heeft met
Yesterday and Today een waardige opvolger van Sublime... gemaakt. Trippende soundscapes, rustige momenten naar perfecte climaxen, et cetera. Techno op z'n best.

50. The Gasoline Bros - Tsk!
Muziek van de gebroeders bezine zoals we ze al enkele albums gehoord hebben (al dan niet in andere samenstelling/naam), mix van Guided By Voices, Wilco, Pavement en nog veel meer. Hm! Tsk!


pi_75500455
Geen fan van de Arctic Monkeys?
By hook or by crook, I'll be last in this book.
  donderdag 10 december 2009 @ 22:50:26 #4
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_75500683
quote:
Op donderdag 10 december 2009 22:50 schreef pfaf het volgende:
Verre van zelfs.
Jammer Maar heb je Humbug al eens beluisterd dan? Klinkt echt wel anders dan hun eerste twee albums.
By hook or by crook, I'll be last in this book.
  donderdag 10 december 2009 @ 22:52:46 #6
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_75500858
quote:
Op donderdag 10 december 2009 22:52 schreef pfaf het volgende:
Ik zal het een poging geven.

Kom jij met een lijstje? Met AM?
Om eerlijk te zijn heb ik maar drie albums uit 2009 beluisterd
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_75501042
terug vind post
pi_75501159
Leuk lijstje pfaf, vooral Lightning Dust is mooi.
pi_75501484
Don't cry because it's over. Smile because it happened.
Liefde is een bitch plus een macht der gewoonte
pi_75502967
Roosbeef is toch gewoon (eind) 2008? Ik heb wikipedia en rateyourmusic als bron gebruikt. Zelfs op bovenstaande musicmeter staat 2008.
pi_75504014
Kumbek van de maand! Mooie lijst pfaf. Veel inspiratie voor mij, zo te zien aan de beschrijvingen.
Stay on my arm, you little charmer
pi_75504163
jeej pfaf leeft toch nog

Oeh, kan dit jaar voor het eerst een echt voltallig lijstje maken. Wordt leuk.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 11 december 2009 @ 00:34:44 #14
28030 Grobbel
In Toffee We Crust!
pi_75504413
quote:
Op donderdag 10 december 2009 23:50 schreef On het volgende:
Roosbeef is toch gewoon (eind) 2008? Ik heb wikipedia en rateyourmusic als bron gebruikt. Zelfs op bovenstaande musicmeter staat 2008.
Plaat is van heel laat december 2008, op een moment dat alle jaarlijstjes van dat jaar allang waren opgemaakt. Dus die telt gewoon mee voor 2009.
  vrijdag 11 december 2009 @ 00:39:08 #15
13973 ranja
image means nothing
pi_75504508
quote:
Op donderdag 10 december 2009 23:50 schreef On het volgende:
Roosbeef is toch gewoon (eind) 2008? Ik heb wikipedia en rateyourmusic als bron gebruikt. Zelfs op bovenstaande musicmeter staat 2008.
Ik zet 'r niet in mijn lijst in elk geval, stond er vorig jaar bij mij in en dat kan niet 2 jaar natuurlijk

Ik wacht nog even met mijn lijst, ik verwacht nog een paar albums via de post en via de winkel
Ik kan wel vast de commentaren al voorbereiden.

Ik ga nog wel een paar van Pfaf's lijst proberen te luisteren.

[ Bericht 3% gewijzigd door ranja op 11-12-2009 00:49:44 ]
  vrijdag 11 december 2009 @ 00:44:41 #16
271665 08gnoT.
Mwoooaahhh!!
pi_75504670
1. Wolf - Ravenous
2. Metallica - Death Magnetic
3. Hammerfall - No Sacrifice, No Victory

Dat zijn zo snel de platen die me zijn bijgebleven

EDIT: Death magnetic is van 2008, ik twijfelde al...
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
  vrijdag 11 december 2009 @ 07:58:08 #17
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_75506922
quote:
Op donderdag 10 december 2009 23:50 schreef On het volgende:
Roosbeef is toch gewoon (eind) 2008? Ik heb wikipedia en rateyourmusic als bron gebruikt. Zelfs op bovenstaande musicmeter staat 2008.
Tsja, officieel stond 'tie geplanned voor jan. 2009, maar de plaat lag wat te vroeg in de winkels. Overigens reken ik vaak alle albums vanaf half december tot het volgende 'muziekjaar'.
pi_75507470
Tvp

Roosboof moet ik nog steeds helemaal luisteren.

Ik moet ook nog even kijken of ik een top 25/40/50 maak. Heb iets van 75 albums uit dit jaar geluisterd, dus een top 50 moet eigenlijk wel lukken. Maar wil er eigenlijk alleen albums in hebben die ik echt redelijk tot goed vind.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_75508206
Pff.. wou dat ik meer tijd had om muziek te luisteren. Keb amper nieuwe dingen geluisterd dit jaar.
  vrijdag 11 december 2009 @ 09:46:52 #20
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_75508264
Zoals ik al heb beloofd in het pre-lijstjes topic zal ik een eindlijst maken. Wegens studie-eindpresentatie-activiteiten heb ik voor 15 januari niet echt tijd om dit te doen. Dus de deadline voor de eindlijstjes is vrijdag 15 januari (23.59), kunnen mensen ook nog in januari hun lijstje definitief maken

Ik ga het als volgt doen. Alles tot nummer 50 telt mee en elk positie (ongeacht de lengte van het lijstje) krijgt dezelfde waardering. Nummer 1 altijd 50 punten, nummer 2 - 49 enzovoort tot nummer 50 - 1 punt.
Dan rolt er een mooi lijstje uit, ik denk een top 100 en die zal ik dan dat weekend posten.
Dus over een maandje is er dan een Fok 2009 eindejaarslijst!

Veel plezier de lijstjes maken
  vrijdag 11 december 2009 @ 09:58:56 #21
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_75508495
mooie lijst, pfaf.

De hoge positie van wilco verrast me, dat album valt me tegen.

Met andrew bird heb ik ook moeite, ik hoor wel dat het een goed album is, maar er naar blijven luisteren lukt me niet, de teksten vallen me ook wat tegen, nieuw is het allemaal niet.
pi_75508765
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 09:58 schreef Beregd het volgende:
mooie lijst, pfaf.

De hoge positie van wilco verrast me, dat album valt me tegen.

Met andrew bird heb ik ook moeite, ik hoor wel dat het een goed album is, maar er naar blijven luisteren lukt me niet, de teksten vallen me ook wat tegen, nieuw is het allemaal niet.
Daarom vind ik de omschrijving van pfaf over wilco wel gepast, niks revolutionairs...maar wel gewoon heel goed. Bij komt ie ook wel hoog hoor (en dat vond ik al voor ik wilco-fanaat werd dankzij paradiso )


Andrew Bird kan ik me inderdaad ook niet helemaal in vinden. Oerdegelijk album ook, maar zoveel meer van hetzelfde. Dat manco vind ik Bird sowieso wel vaker hebben. Vaak hetzelfde trucje.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 11 december 2009 @ 11:40:02 #23
56758 Aschkael
Hitler bad, Aschkael good
pi_75511650
01 polvo - in prism
02 dom & roland - no strings attached
03 mewithoutyou - it's all crazy...
04 bat for lashes - two suns
05 ed rush & optical - travel the galaxy
06 steve roach - dynamic stilness
07 a place to bury strangers - exploding head
08 moderat - moderat
09 camera obscura - my maudlin career
10 grizzly bear - veckatimest
= there is a light that never goes out =
  vrijdag 11 december 2009 @ 14:02:33 #24
96116 ralfseltje
Sitting on a cornflake
pi_75516343
Leuke lijst van pfaf plus leuke commentaren. Wilco gaat bij mij echter nog hoger eindigen, zeker na het horen van die nummers live.

Heb ook nog geen Girls of Lovvers gezien, toch platen die hoog in mijn eindejaarslijsten gaan eindigen.
Eigenlijk was dit gewoon een tvp natuurlijk.
pi_75520672
Pfaf, toffe donder, mooi dat je weer een topic hebt gemaakt!

We gaan er 15 dubbelen als ik goed geteld heb. Had meer kunnen zijn, maar ik tel die Dark Was The Night niet mee vanwege geen bandalbum.

Met Scott Tracy ga ik er vijf dubbelen!

Mijn top tien staat wel ongeveer vast, maar ik verwacht zo in de week van 21 december mijn top nog wat te gaan maken en posten. Heb mijn nummer 1 nog nergens gezien helaas.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  Moderator vrijdag 11 december 2009 @ 16:06:57 #26
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_75521218
Omdat ik slecht ben in leuke stukjes vertellen bij een album, heb ik dit alleen maar gedaan bij de beste 10 albums. Nummers 1 t/m 3 staan nu wel in deze volgorde, maar die volgorde zegt niet zoveel, omdat er geen een zoveel sterker is dan de andere twee dat hij het echt verdient om de nummer 1 van 2009 te zijn.


1. Muse - The Resistance
Niet echt een duidelijke nummer 1 dit jaar, maar omdat je toch iets moet kiezen is het deze plaat geworden. Uitstekende plaat, hoewel ik er toch iets meer van had verwacht, maar toch weer een paar ijzersterke nummers en weinig slechte nummers.
 • Favoriete nummer: Unnatural Selection


  2. Arctic Monkeys - Humbug
  Een flinke verandering qua stijl, hoewel de eerste twee albums mij meer aanspreken, is dit natuurlijk een zeer interessant album en iets nieuws is ook wel eens leuk. Stiekem zijn de wat rustigere nummers als Secret Door en Cornerstone ook best wel een beetje tof en vormt het album een leuk geheel met geen enkel nummer dat ik oversla, nee, ik luister 'm in één keer af.
 • Favoriete nummer: Secret Door


  3. Florence + The Machine - Lungs
  De verrassing van het jaar. Geweldig album van een leuk vrouwtje met een geweldige stem. Na het horen van de eerste twee nummers was ik meteen verkocht en heb ik het album gekocht, en dat zegt best wel wat, want zoveel albums koop ik niet.
 • Favoriete nummer: Rabbit Heart (Raise It Up)


  4. White Lies - To Lose My Life
  Net als de nummer 3 is ook dit album een verrassing. Zwaarmoedige muziek met veel teksten over de dood, maar dat maakt me niet uit, want het klinkt gewoon goed. Voor mijn part zingen ze over gemuteerde pandaberen, als het maar goed klinkt.
 • Favoriete nummer: To Lose My Life


  5. Three Days Grace - Life Starts Now
  Twee jaar geleden mijn favoriete band, ik kon er wel dagen achter elkaar naar luisteren. Tegenwoordig is dat wat minder, maar het is nog steeds muziek die ik kan waarderen en daarom ben ik ook maar naar dit album gaan luisteren. Niet anders dan de vorige albums, dus dat betekent meteen dat het goed is. Beetje jammer dat ze niet wat meer verschillende nummers maken, want 't komt allemaal op hetzelfde neer. Maar ach, als 'echte' fan luister je daar makkelijk doorheen.
 • Favoriete nummer: Break


  6. Silversun Pickups - Swoon
  Lekkere shoegaze/indie rock van een band dat met Carnavas al een goed album afleverde en omdat dit album op hetzelfde neerkomt is deze ook goed en staat hij hoog in mijn lijstje.
 • Favoriete nummer: Panic Switch


  7. Breaking Benjamin - Dear Agony
  Soortgelijke muziek als Three Days Grace en ook hier was ik twee jaar terug een grote fan van. Nu nog steeds, maar iets minder. Zeker als je een tijdje geen album uitbrengt wordt de aandacht minder, maar die was afgelopen zomer weer terug, met dit album, dat eigenlijk precies lijkt op de vorige en dat kan ik waarderen.
 • Favoriete nummer: Crawl


  8. A Day to Remember - Homesick
  Een album dat eigenlijk niet bij de rest van mijn lijst - tot nu toe - past, want het is geen alternative rock of indie, maar het neigt meer naar de metal. De nummers hebben een goede afwisseling van cleane zang, harde grunts en deze band is zelfs geschikt voor mensen die eigenlijk niks met metalcore en dergelijke hebben. For Those Who Have Heart is een geweldig album en dit album doet er wel iets voor onder, maar is nog altijd een van de betere van 2009.
 • Favoriete nummer: Mr. Highway's Thinking About The End


  9. Sunset Rubdown - Dragonslayer
  Hoe moet je deze muziek nu weer noemen? Ik zou zeggen, vrolijk, opzwepend, energiek, vreemd, raar, tof. Vooral tof, want dit album luistert lekker weg als geheel en waar ik bij sommige albums een paar nummers uitkies en die luister, luister ik bij dit album naar alle nummers.
 • Favoriete nummer: Black Swan


  10. Doves - Kingdom of Rust
  Één nummer: Kingdom of Rust. Meer hoef ik niet te zeggen en ga ik ook niet zeggen, na het horen van dat nummer was ik meteen verkocht. De rest van het album is ook tof, maar haalt het niet bij dat ene nummer. Jammer dat er niet meer Kingdom of Rusts opstaan, eigenlijk.
 • Favoriete nummer: Kingdom of Rust
  11. Porcupine Tree - The Incident
 • Favoriete nummer: Time Flies
  12. Mastodon - Crack the Skye
 • Favoriete nummer: Oblivion
  13. Biffy Clyro - Only Revolutions
 • Favoriete nummer: That Golden Rule
  14. Passion Pit - Manners
 • Favoriete nummer: The Reeling
  15. The Devil Wears Prada - With Roots Above and Branches Below
 • Favoriete nummer: Assistant to the Regional Manager
  16. Silverstein - A Shipwreck In The Sand
 • Favoriete nummer: A Great Fire
  17. Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings
 • Favoriete nummer: The Count of Tuscany
  18. Editors - In This Light and on This Evening
 • Favoriete nummer: Papillon
  19. Swan Lake - Enemy Mine
 • Favoriete nummer: A Hand at Dusk
  20. Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures
 • Favoriete nummer: Elephants
  21. Alexisonfire - Old Crows / Young Cardinals
  22. Grizzly Bear - Veckatimest
  23. Infected Mushroom - Legend of the Black Shawarma
  24. Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand
  25. Reverend and The Makers - French Kiss in the Chaos
  26. Cymbals Eat Guitars - Why There Are Mountains
  27. Animal Collective - Merriweather Post Pavilion
  28. Atreyu - Congregation of the Damned
  29. Bat for Lashes - Two Suns
  30. Flyleaf - Memento Mori
  31. The Pains of Being Pure at Heart - The Pains of Being Pure at Heart
  32. Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix
  33. Manchester Orchestra - Mean Everything to Nothing
  34. Dinosaur Jr. - Farm
  35. Jónsi & Alex - Riceboy Sleeps
  36. Skillet - Awake
  37. Japandroids - Post-Nothing
  38. Röyksopp - Junior
  39. Billy Talent - Billy Talent III
  40. The Prodigy - Invaders Must Die
 • Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
    vrijdag 11 december 2009 @ 17:58:31 #27
  52164 pfaf
  pfief, pfaf, pfoef!
  pi_75524658
  Mooie lijst, veel dubbelaars met mij. Vandaar. Ook een paar net-afvallers als Japandroids en Phoenix. Met bands als Dream Theater kan ik niet heel veel, al dacht ik dat enkele jaren ook van Porcupine Tree, dus wie weet...
  pi_75526794
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 15:52 schreef methodmich het volgende:
  Pfaf, toffe donder, mooi dat je weer een topic hebt gemaakt!

  We gaan er 15 dubbelen als ik goed geteld heb. Had meer kunnen zijn, maar ik tel die Dark Was The Night niet mee vanwege geen bandalbum.

  Met Scott Tracy ga ik er vijf dubbelen!

  Mijn top tien staat wel ongeveer vast, maar ik verwacht zo in de week van 21 december mijn top nog wat te gaan maken en posten. Heb mijn nummer 1 nog nergens gezien helaas.
  Wordt je nummer 1 Joe Gideon and The Shark?

  Staat wel in mijn top zoveel.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
    vrijdag 11 december 2009 @ 19:14:06 #29
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75527101
  Mijn nummer 1 is ook nog door niemand genoemd. Verwacht ik eigenlijk ook niet.
  Mijn nummers 2-5 zijn volgens mij ook nog niet genoemd
  pi_75529549
  Hier is die van mij, ik ben vast weer enorm veel vergeten en ga hier aan herinnerd worden door andermans lijstjes.

  1 John Frusciante - The Empyrean (Singer-Songwriter/Psychedelisch)
  Als Frusciante fan keek ik erg naar dit album uit. Ik werd al lekker gemaakt met posts op zijn blog dat dit een psychhedelisch album zou zijn, geschikt voor donkere avonden. Ik kan mij geen betere beschrijving verzinnen na deze cd te hebben beluisterd. Het album begint met een laag tempo en een 'solo' geïnspireerd door Funkadelic's Maggot Brain. Ook telt dit album een briljante cover van Tim Buckley's song to the siren. De vocalen lijken uit het water te komen. De climax van het album, Central, kent een beduidend hoger tempo. Toen het 'distorted' geluid van dit nummer voor het eerst als een muur op me af kwam voelde ik me zoals ik me al lang niet meer bij een stuk muziek heb gevoeld. Helaas bouwt het album hierna weer geleidelijk af maar toch durf ik te spreken over dit album is een spirituele ervaring.

  2 Amesoeurs - Amesoeurs (Black Metal/Post-Punk)
  Deze fransen hebben helaas maar één album gemaakt maar hebben zich hiermee wel een plek mee kunnen bemachtigen in mijn favoriete metal albums ooit. Met een goede balans tussen Black Metal en Post-Punk hebben ze een album afgeleverd die blijft boeien. Vooral de fragiele stem van de zangeres geeft deze plaat een aardige dosis emotie, afgewisseld met schreeuwen alsof deze het laatste zijn die ze ooit uit haar keel zou krijgen.

  3 The XX - XX (Post-Punk/Pop)
  Ingetogen en Melancholisch, zo wil ik dit album het liefst omschrijven. The XX zijn vier jongeren zonder echt hoogstaande instrumentale kwaliteiten. Toch weten ze hun nummers met veel gevoel over te brengen. Op het eerste gehoor lijkt deze cd wat eentonig, maar na een paar luister beurten zijn er zat invloeden te herkennen.
  Ook deze cd draai ik graag op stille avonden, de 'climaxen' zijn vrij bescheiden maar juist daarom werken ze erg goed. De gitaren kunnen soms zo hoog en zuiver zijn zoals je op menig post-rock album zult herkennen.


  4 Ga'an - Ga'an ( ? )
  Dit is een beetje een vreemde eend in de bijt denk ik. Er is niet veel over deze band en cd herkend maar het heeft iets dat me aantrekt. Hij klinkt vrij progressief, dit komt denk ik voornamelijk door de vrij ingewikkelde basloopjes en ritmes. Toch weten de gothische achtergrond geluiden en zang de plaat een mysterieus tintje te geven dat mij erg aanspreekt.

  5 The Horrors - Primary Colours (Shoegaze/'Horrorpunk')
  Terwijl ze op hun vorige album, Strange House, nog erg probeerden te klinken als the Birthday Party zijn ze deze keer over gestapt naar een wat meer Shoegaze geluid. En ik moet zeggen dat dit een fijne combinatie is. De nummers zijn afwisselend en opzwepend en wat vooral belangrijk is, vervelen geen moment met Sea within a Sea als memorabele afsluiter.

  6 David Tagg - Wind Blown Guitar (Ambient/Drone)
  Luister het als je fan bent van ambient.

  7 A Place to Bury Strangers - Exploding Head (Noiserock/Shoegaze)
  Dit album is een niveautje hoger dan hun vorige album. Een must-have als je van de noiserock/shoegaze bent.

  8 Sonic Youth - The Eternal (Alternatieve Rock)
  Niet zo goed als Daydream Nation (Rather Ripped vond ik denk ik ook nog iets beter) maar het is wel weer Sonic Youth als vanouds, en daar kan ik geen genoeg van krijgen.

  9 De Staat - Wait for Evolution (Rock/een beetje Stoner)
  De Staat heeft aardig wat teweeg gebracht dit jaar. Zo zit je een album thuis op te nemen en voor je het weet speel je Lowlands en Pinkpop plat. Dit zorgt natuurlijk ook dat je veel fans hebt, en veel mensen die je helemaal niks vinden. Ik durf mezelf bij de eerste groep te scharen. Het sleutelwoord van dit album vind ik ritmes. Deze zijn vaak nog eens extra naar voren gebracht door middel van (hand)geklap. Daarnaast is 'meet the devil' mijn favoriete nummer die ik dit jaar live heb mogen meemaken.

  10 Cobalt - Gin (Black Metal)
  Net zoals Amesoeurs een typisch voorbeeld van een Black Metal album die net dat sfeertje heeft die mij erg aantrekt.

  11 White Lies - To lose my Life (Post-Punk)
  Na Interpol en Editors is er weer een nieuwe Post-Punk revival band opgestaan.
  Wat mij aantrekt in post-punk is naast de vaak duistere ondertoon het gebruik van de basgitaar. Ook op deze cd komt dit instrument goed tot zijn recht. De zang is erg bombastisch en doet gelukkig live niet al te veel af. Op een paar clichématige elementen en songteksten na is dit album toch een hoogtepunt van dit jaar die ik nog veel ga draaien.


  12 Screen Vinyl Image - Interceptors (Shoegaze/Electro)
  Lekkere duistere synthplaat. Doet soms denken aan The Knife, Clan of Xymox etc. De meest onderschatte plaat van dit jaar voor mij.

  13 Wooden Shjips - Dos (Spacerock/Stoner)
  Het concept van Wooden Shjips is vrij simpel. Een basloopje dat zich vaak blijft herhalen en vervolgens heel wat gitaar-gepingel of een laag distortion overheen gedreund wordt. En ik vind het tof

  14 Fever Ray - Fever Ray (Electro/Alternatief)
  Ik was zo erg onder de indruk na het intieme concert op Lowlands dat ik deze cd meteen buit heb gemaakt. Het werk van The Knife (en dan met name Silent Shout) vind ik beter maar dit is zeker geen slecht tussendoortje.

  15 Nadja - When I See the Sun always shines on TV (Doom Metal/Sludge)
  Wéér een plaat van Nadja. Deze telt covers waaronder een nog zwaardere versie van Only Shallow en zelfs éé nvan Elliott Smith.

  16 Remora - Derivative (Drone/Ambient)
  Mijn laatste ambient ontdekking. Vooral het nummer waar een Joy Division sample in gebruikt is en vervolgens drone gitaar overheen spoelt vind ik een hoogtepunt.

  17 Kylesa - Static Tensions (Sludge/Hardcore)
  16 Ossein - Führer (Black Metal/Ambient)
  17 Bas van Huizen - Ontgalman (Ambient/Drone)
  18 Japandroids - Post - Nothing (Noiserock)
  19 The Machine - Solar Corona (Stoner/Psychedelisch)
  20 Blank Dogs - Under and Under (Lo-Fi/Post-Punk)
  21 Placebo - Battle for the Sun (Alternatieve Rock)
  22 Svarte Greiner - Kappe (Dark Ambient)
  23 YOB - The great Cassetion (Doom Metal)
  24 Sunlight Ascending - All The Memories, All at Once (Post-Rock)
  25 Jesu - Infinty (Sludge/Post-Metal/Drone)
  26 Grizzly Bear - Veckatimest (Psychedelisch/Folk)
  27 Editors - In this Light and on this Evening (Post-Punk/Alternatief)
  28 Sunn 0))) - Monoliths & Dimensions (ddrrrroooooonnnneeeee)
  30 Current 93 - Aleph at Hallucinatory Mountain (Neofolk)
  31 Clan of Xymox - In Love we Trust (Gothic/Darkwave)
  32 Mountains - Choral (Ambient)
  33 Radiow Moscow - Brain Cycles (Stoner Rock)
  34 Wavves - Wavves (Lo-Fi/Noise Rock]
  35 Om - God is Good (Stoner)
  37 The Pains of Being Pure at Heart - The Pains of Being Pure at Heart (Rock/Shoegaze)
  38 Isis - Wavering Radiant (Sludge/Post-Metal)
  39 Health - Get Color (Noise Rock)
  40 Inverz - Slow ( Ambient)
  41 Konntinent - If you could buy a map of hope vol. 2 (Ambient)
  42 Junius - The Martyrdom of a Catastrophist (Rock)
  43 Tim Hecker - An Imaginary Country (Ambient/Drone)
  44 Wlliam Basinski - 92982 (Ambient/Drone)
  45 Black to Comm - Alphabet 1968 (Dark Ambient)
  46 Sleeping me - Lamenter (Ambient)
  47 Balmorhea - All is Wild, All is Silent (Post-Rock/Instrumentaal)
  48 Greymachine - Greymachine (Noise/Sludge)
  49 Bloody Panda - Summon (Sludge/Metal)
  50 Zelienople - Give it up (Ambient)
  51 Mono - Hymn to the Immortal Wind (Post-Rock)
  52 Arctic Monkeys - Humbug (Rock)
  53 Drive Like Maria - Elmwood (Rock)
  54 Epeus Reichenback - Etherized (Ambient)
  55 Kreng - L'autopsie phénoménale de Dieu (Dark Ambient)
  56 A Wake a Week - Little Black Cloud (Ambient)
  57 Depeche Mode - Sounds of the Universe (Synthpop/New Wave)
  58 Talvihorros - Some Ambulance (Ambient)
  59 Six Organs of Admittance - Luminous Night (Psychedelic/Folk)

  60 Silvester Anfang - Silvester Anfang II (Avant-Garde/Folk)
  Satan likt mijn hielen. Badend in het maanlicht. Een vleermuis diep in de polders. Zwart behaard. Klauwend doorheen de kieren van een gure lucht. Satan likt mijn hielen onder het kaarslicht. Verduisterd door de schedel van de hemel. Geboeid door een distel. Satan zijn baard. Zijn bokkenpoot. Oh! De geur van koeienstront glijdt diep doorheen mijn lichaam. Borrelt uit de poriën. Bruine pus. Groene mieren. Langzaam. Langzaam brokkelt mijn geest af. Een poel van oneindigheid scheidt mij van Satan. Zijn donkere zwarte vacht streelt mijn gehavende huid. Zweet parelend op mijn voorhoofd. Satan Mijn Meester
  pi_75529666
  quote:
  Op donderdag 10 december 2009 22:51 schreef Arn0 het volgende:

  [..]

  Jammer Maar heb je Humbug al eens beluisterd dan? Klinkt echt wel anders dan hun eerste twee albums.
  dacht dat de hype na 3x hetzelfde geluid wel een beetje was gaan liggen
  pi_75529686
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 19:14 schreef ranja het volgende:
  Mijn nummer 1 is ook nog door niemand genoemd. Verwacht ik eigenlijk ook niet.
  Mijn nummers 2-5 zijn volgens mij ook nog niet genoemd
  Jawel door ScotTracy
  pi_75529799
  Iedereen vergeet Franz Ferdinand!
  Assassin stabs you in your back.
    Moderator vrijdag 11 december 2009 @ 20:38:04 #34
  198822 crew  Rellende_Rotscholier
  Robbertje matten met de wouten
  pi_75530278
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 20:26 schreef Assassin92 het volgende:
  Iedereen vergeet Franz Ferdinand!
  In mijn lijstje staat ie gewoon.
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 17:58 schreef pfaf het volgende:
  Mooie lijst, veel dubbelaars met mij. Vandaar. Ook een paar net-afvallers als Japandroids en Phoenix. Met bands als Dream Theater kan ik niet heel veel, al dacht ik dat enkele jaren ook van Porcupine Tree, dus wie weet...
  Dankje.

  Hmm, als je niets met Dream Theater kan, maar wel wat met Porcupine Tree bestaat er toch wel een kans dat je iets met DT kan als je het een kans geeft. Meeste mensen die ik ken die Porcupine Tree waarderen, waarderen Dream Theater ook en vice versa. Maar als ik naar jouw lijst kijkt, snap ik wel dat je niet veel met Dream Theater kan, heel ander genre.
  Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  pi_75530435
  ff uit de losse pols een top 10, weer veel te weinig nieuwe albums geluisterd dit jaar......


  1. Bill Callahan - Sometimes I Wish We Were an Eagle
  2. Madeleine Peyroux - Bare Bones
  3. Chris Chameleon - Kyk Hoe Lyk Ons Nou
  4. Julie Doiron - I Can Wonder What You Did With Your Day
  5. Andrew Bird - Noble Beast
  6. Shawn Colvin - Live
  7. Alela Diane - To Be Still
  8. Florence and The Machine - Lungs
  9. Aidan Moffat and the Best-Ofs - How to Get to Heaven From Scotland
  10.Matthew Sweet and Susanna Hoffs - Under the Covers Vol. 2
  So it goes
  pi_75530757
  Denk dat Converge - Axe to Fall hier op 1 staat
  pi_75531444
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 20:23 schreef TUFKAL het volgende:

  [..]

  dacht dat de hype na 3x hetzelfde geluid wel een beetje was gaan liggen
  De hype is ook gaan liggen. In 2006 al. Omdat ik me toch afvraag waarom je drie keer hetzelfde geluid hoort, hier drie liedjes van drie albumpjes:  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 09:46 schreef kciR het volgende:
  Zoals ik al heb beloofd in het pre-lijstjes topic zal ik een eindlijst maken. Wegens studie-eindpresentatie-activiteiten heb ik voor 15 januari niet echt tijd om dit te doen. Dus de deadline voor de eindlijstjes is vrijdag 15 januari (23.59), kunnen mensen ook nog in januari hun lijstje definitief maken
  Leuk!
  Stay on my arm, you little charmer
    vrijdag 11 december 2009 @ 21:09:04 #38
  182233 thedeedster
  IWAB: Ik Weet Alles Beter...
  pi_75531510
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 20:38 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

  [..]

  In mijn lijstje staat ie gewoon.
  [..]

  Dankje.

  Hmm, als je niets met Dream Theater kan, maar wel wat met Porcupine Tree bestaat er toch wel een kans dat je iets met DT kan als je het een kans geeft. Meeste mensen die ik ken die Porcupine Tree waarderen, waarderen Dream Theater ook en vice versa. Maar als ik naar jouw lijst kijkt, snap ik wel dat je niet veel met Dream Theater kan, heel ander genre.
  Als je DT eens echt wil beluisteren, moet je gewoon de oude platen Images and Words en Awake beluisteren (wel begin jaren ' 90).

  IMHO hebben ze deze platen nooit meer geevenaard, laat staan benaderd. Eerlijk gezegd doet de band me nu nog maar weinig. Count of Tuscany is nog wel echt de moeite waard.

  The Incident van Porcupine tree is een topper, maar voor mij is toch wel de nieuwe Alice in Chains de beste plaat van het jaar.
  Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  pi_75533633
  Mooie lijst On! Alleen Mountains staat natuurlijk veel te laag.
  pi_75535789
  Terug Vind inspiratie-voor-nieuwe-bands
  A liar is a person who uses the valid designations, the words, in order to make something which is unreal appear to be real. - Nietzche
    vrijdag 11 december 2009 @ 22:55:24 #41
  159761 Arn0
  Abbey Road
  pi_75535825
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 20:23 schreef TUFKAL het volgende:

  [..]

  dacht dat de hype na 3x hetzelfde geluid wel een beetje was gaan liggen
  Heb je Humbug überhaupt al wel eens beluisterd? En welke hype? Hun laatste single is nog niet eens gechart.
  By hook or by crook, I'll be last in this book.
  pi_75538831
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 21:59 schreef trebremmit het volgende:
  Mooie lijst On! Alleen Mountains staat natuurlijk veel te laag.
  Ja dat is weer het risico van een album die wat vroeger in 2009 verschijnt, die vergeet ik vaak weer. Ik zal hem nu weer eens opzetten.
  pi_75540807
  Veel toffe albums uitgekomen in 2009 maar ik ben er dan toch eindelijk echt uit.

  1. Arctic Monkeys - Humbug
  2. Kasabian - The West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  3. Placebo - Battle for the Sun
  4. Thrice - Beggars
  5. Mumford & Sons - Sigh No More
  6. The Mars Volta - Octahedron
  7. C-Mon & Kypski - We Are Square
  8. White Lies - To Lose My Life...
  9. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  10. Jamie T - Kings & Queens

  Ik vraag me af wat jullie ervan vinden.

  [ Bericht 3% gewijzigd door Vatta op 12-12-2009 02:15:50 ]
  pi_75543408
  Een dikke tvp. Leuke verhaaltjes erbij. Dat ga ik ook doen
  We are young but getting old before our time
  We'll leave the T.V. and the radio behind
  Don't you wonder what we'll find
  Steppin out tonight
  pi_75543650
  quote:
  Op zaterdag 12 december 2009 02:09 schreef Vatta het volgende:
  Veel toffe albums uitgekomen in 2009 maar ik ben er dan toch eindelijk echt uit.

  1. Arctic Monkeys - Humbug
  2. Kasabian - The West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  3. Placebo - Battle for the Sun
  4. Thrice - Beggars
  5. Mumford & Sons - Sigh No More
  6. The Mars Volta - Octahedron
  7. C-Mon & Kypski - We Are Square
  8. White Lies - To Lose My Life...
  9. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  10. Jamie T - Kings & Queens

  Ik vraag me af wat jullie ervan vinden.
  Tja, eigenlijk alle hypes van dit jaar he
  Jouw nr 5 en 9 komen ook in mijn top-50 voor, de rest eigenlijk niet....
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
  pi_75543993
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 22:55 schreef Arn0 het volgende:

  [..]

  Heb je Humbug überhaupt al wel eens beluisterd? En welke hype? Hun laatste single is nog niet eens gechart.
  Ja ik heb hem ook maar vind m helemaal niet zo bijzonder of anders dan de voorgangers.
  pi_75544003
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 21:07 schreef tim. het volgende:

  [..]

  De hype is ook gaan liggen. In 2006 al. Omdat ik me toch afvraag waarom je drie keer hetzelfde geluid hoort, hier drie liedjes van drie albumpjes:
  [..]

  Leuk!
  In Dangerous Animals zit gewoon het overbekend gitaarloopje van de AM hoor... Vergelijk maar eens met deze :


  [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 12-12-2009 11:06:30 ]
  pi_75550541
  Weet ook nog niet wat ik van Humbug moet vinden, maar hij haalt mijn top 25 wel
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_75550817
  quote:
  Op zaterdag 12 december 2009 11:02 schreef TUFKAL het volgende:

  [..]

  Ja ik heb hem ook maar vind m helemaal niet zo bijzonder of anders dan de voorgangers.
  Serieus? Ik vind hem echt zoveel anders dan de eerste twee albums.. Dat is toch overduidelijk?
  By hook or by crook, I'll be last in this book.
  pi_75553412
  quote:
  Op zaterdag 12 december 2009 11:03 schreef TUFKAL het volgende:

  [..]

  In Dangerous Animals zit gewoon het overbekend gitaarloopje van de AM hoor... Vergelijk maar eens met deze :

  Ik hoor de overeenkomst in het gitaarloopje (terwijl ik de nummers in hun geheel duidelijk anders vind klinken), maar jij zei dat je drie keer hetzelfde geluid hoort. Als er iéts is wat er verandert is, is het hun geluid. Het is natuurlijk dezelfde band als drie jaar geleden (met een bepaalde stijl), maar de albums hebben elk een zeer kenmerkend (ander) geluid.
  Stay on my arm, you little charmer
  pi_75553599
  Mijn lijstje! Heb er een top 30 van gemaakt, omdat ik van veel albums vond dat ze niet in een top 50 mochten staan...En omdat ik vond sommige albums nog niet genoeg geluisterd te hebbn! Later ga ik er nog wel wat tekstjes bij zetten, maar dat had ik eigenlijk al gedaan in de beste albums van 2009 topics eerder. Dus moet je die maar lezen!

  In ieder geval: Ben enorm fan geworden van Yo La Tengo. Wat een energie, wat een muziekvreugde. Zeer verdiende #1. Wilco vond ik ook gewoon goed, maar natuurlijk veel anders dan eerder werk.

  [edit] Als ik er nu door heen kijk, opvallend veel vrouwelijks artiesten/leadzangers! Normaal heb ik die zelden in mijn lijstjes voorkomen (onbewust) maar kennelijk is 2009 een erg goed vrouwenjaar geweest! Roosbeef, Florence, La Roux, Spektor, Lily Allen...Leuk!


  1 Yo La Tengo Popular Songs
  2 Roosbeef Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten
  3 Wilco Wilco (The Album)
  4 Florence & The Machine Lungs
  5 Moby Wait For Me
  6 Monsters Of Folk Monsters Of Folk
  7 Built To Spill There Is No Enemy
  8 Vetiver Tight Knit
  9 M. Ward Hold Time
  10 Paolo Nutini Sunny Side Up

  11 Lily Allen It's Not Me, It's You
  12 Kasabian West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  13 Patrick Watson Wooden Arms
  14 The XX XX
  15 Joe Bonamassa The Ballad Of John Henry
  16 Golden Silvers True Romance
  17 Neko Case Middle Cyclone
  18 Camera Obscura My Maudlin Career
  19 Regina Spektor Far
  20 Bruce Springsteen Working On A Dream

  21 De Staat Wait For Evolution
  22 Wende No9
  23 La Roux La Roux
  24 Passion Pit Manners
  25 Conor Oberst Outer South
  26 Arctic Monkeys Humbug
  27 Son Volt American Central Dust
  28 Bill Callahan Sometimes I Wish We Were An Eagle
  29 Royksopp Junior
  30 White Lies To Lose My Live

  [ Bericht 6% gewijzigd door Norrage op 12-12-2009 17:42:48 ]
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_75556908
  quote:
  Op zaterdag 12 december 2009 17:29 schreef tim. het volgende:

  [..]

  Ik hoor de overeenkomst in het gitaarloopje (terwijl ik de nummers in hun geheel duidelijk anders vind klinken), maar jij zei dat je drie keer hetzelfde geluid hoort. Als er iéts is wat er verandert is, is het hun geluid. Het is natuurlijk dezelfde band als drie jaar geleden (met een bepaalde stijl), maar de albums hebben elk een zeer kenmerkend (ander) geluid.
  Vind ik niet, maar goed dat is voor een ander topic.
  pi_75572380
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 19:05 schreef Felagund het volgende:

  [..]

  Wordt je nummer 1 Joe Gideon and The Shark?

  Staat wel in mijn top zoveel.
  Dat zul je over een week of twee wel merken.
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_75583027
  Ik heb mijn nr. 1 ook nog niet gezien trouwens. MIjn nr. 2 wel. Moet alleen nog wel een aantal albums van 2009 luisteren voordat ik mijn lijstje hier post.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
  pi_75626818
  Ben op een of andere manier bijven plakken bij de verschrikkelijk goeie cd's uit 2008 (Ane Brun! Elbow! Black Keys! Hot Chip!) dat 2009 een beetje een (mijns inziens) minder leuk muziekjaar was... Edoch: genoeg voor een top-15!

  01. Wilco – Wilco (The Album)
  02. Johan - 4
  03. Editors – In This Light and On This Evening
  04. Florence + The Machine – Lungs
  05. Regina Spektor – Far

  06. Mumford and Sons – Sigh No More
  07. Juan Maclean – The Future Will Come
  08. Lily Allen – It’s Not Me, It’s You
  09. Madness – The Liberty of Norton Folgate
  10. U2 – No Line on the Horizon

  11. Noel Gallagher – The Dreams We Have As Children (Live at the Royal Albert Hall)
  12. Blakroc – Blakroc
  13. Massive Attack – Splitting the Atom (ep)
  14. Staat, De – Wait for Evolution
  15. BPA, The – I Think We’re Gonna Need a Bigger Boat
  pi_75629503
  Ik ben al vergevorderd met mijn jaarlijst 2009. Nummer 31 t/m 60 kan ik alvast geven (incl. tuubjes).
  Bij 1 t/m 30 geef ik een toelichting per album, dus dat kost iets meer tijd.

  Mijn nummer 31 t/m 60:

  31. Ramona Falls - Intuit
  32. The Leisure Society - The Sleeper
  33. Patrick Wolf - The Bachelor
  34. Anthony Da Costa - Not Afraid Of Nothing
  35. Kevin Devine - Brother's Blood
  36. Joe Bonamassa - The Ballad of John Henry
  37. The Nits - Strawberry Woods
  38. The Mountain Goats & John Vanderslice - Moon Colony Bloodbath EP
  39. Scott Matthew - There Is An Ocean That Divides
  40. Grant Campbell - Expecting Great Things
  41. Dave Matthews Band - Big Whiskey & The GrooGrux King
  42. The Bony King of Nowhere - Alas My Love
  43. The Alexandria Quartet - The Alexandria Quartet
  44. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  45. The Phantom Band - Checkmate Savage
  46. Alberta Cross - Broken Side Of Time
  47. Brendan Benson - My Old, Familiar Friend
  48. Patrick Watson - Wooden Arms
  49. Generationals - Con Law
  50. The Maccabees - Wall of Arms


  51. fun. - Aim and Ignite
  52. Rome - Flowers from Exile
  53. Ian Hunter - Man Overboard
  54. The Cave Singers - Welcome Joy
  55. Phideaux - Number 7
  56. The Veils - Sun Gangs
  57. Super Furry Animals - Dark Days/Light Years
  58. Morrissey - Years of Refusal
  59. The Zolas - Tic Toc Tic
  60. Scott Orr - Ghost Party
  Scott Orr: geen video


  [ Bericht 5% gewijzigd door Moody op 14-12-2009 21:44:31 ]
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
    FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 15 december 2009 @ 14:20:27 #57
  862 Arcee
  Look closer
  pi_75649682
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 07:58 schreef pfaf het volgende:
  Overigens reken ik vaak alle albums vanaf half december tot het volgende 'muziekjaar'.
  Kan ik me goed voorstellen.
  pi_75650097
  quote:
  Op dinsdag 15 december 2009 14:20 schreef Arcee het volgende:

  [..]

  Kan ik me goed voorstellen.
  Wel zo makkelijk ja. Voor je lijstje zijn die albums toch moeilijk te plaatsen, omdat je ze nog niet echt op waarde kan inschatten na een paar keer luisteren.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
    dinsdag 15 december 2009 @ 20:31:00 #59
  239528 couleurs
  raise your flaaag
  pi_75664500
  1. Fever Ray – Fever Ray
  2. Florence + The Machine – Lungs
  3. Sonic Youth – The Eternal
  4. The XX – XX
  5. Patrick Wolf – The Bachelor

  Andere albums in willekeurige volgorde:
  Animal Collective – Merriweather Post Pavillion
  Royksopp – Junior
  Simian Mobile Disco – Temporary Pleasure
  Moderat – Moderat
  Bat For Lashes – Two Suns
  Arctic Monkeys – Humbug
  The Whitest Boy Alive – Rules
  Grizzly Bear – Veckatimest
  Dizzee Rascal – Tongue N’ Cheek
  Dirty Projectors – Bitte Orca
  pi_75669037
  Favoriete albums 2009

  1. Stendeck - Sonnambula
  Het derde album van deze Zwitser overtreft al zijn voorgangers, idm zoals ik het mooi vind, prachtige soundwaves met inventieve beats.

  2. White Lies - To Lose My Life...
  Bij de eerste keer luisteren was ik al weg van deze plaat, de sfeer pakte me direct, mooi opgebouwde nummers met een hoog herkenningsgehalte.

  3. Mountains - Choral
  Duo uit de Verenige Staten wat Ambient maakt, waarbij ze gebruik maken van acoustische instrumenten en field recordings. Waanzinnig mooie combinatie van tokkelende gitaren en sferische electronica.

  4. Intrusion - The Seduction of Silence
  Dub techno van Stephen Hitchell, diepe baslijnen met dubeffecten, ideaal voor mooi zomers weer.

  5. AStra - The Weirding
  Progressive rock, toen ik dit voor de eerste keer hoorde moest ik direct aan King Crimson denken. Waanzinnig mooie 70's rock uit 2009 en volgend jaar op Roadburn te bewonderen.

  6. Kylesa - Static Tensions
  Sludge/hardcore uit de u.s.a, hun vorige albums vond ik maar weinig aan maar deze, mijn god wat een waanzinnige plaat, de drums zijn wel het hoogtepunt op deze orkaan van muzikaal geweld.

  7. God Dethroned - Passiondale
  Nederlands trots, blackened death metal. Het album heeft als thema de 1ste wereldoorlog, bruut en melodieus tegelijk, een van de beste death metal platen van de afgelopen jaren.

  8. Isole - Silent Ruins
  Epsiche doom metal uit Zweden, goeie band die het beste van twee doom soorten combineert.

  9. Yawning Sons - Ceremony to the Sunset
  Samenwerking tussen Gary Arce van Yawning Man en Sons of Alpha Centauri, psychedelische rock. De woestijn van California ontmoet het regenachtige Kent in Engeland. Desert/surf rock meets psychedelica.

  10.Sun OF The Blind - Skullreader
  Atmosferische blackmetal van Zhaaral, een bandlid van Darkspace, hij heeft zelf alle instrumenten ingespeeld en ook de vocalen ingezongen.

  11.Placebo - Battle for the Sun
  Hetzelfde wat voor de White Lies geldt, geldt ook voor Placebo, sterke nummers met een hoog herkenningsgehalte.

  12.Blackwaves - 0130
  Tweede album van deze Duitse instrumentale sludge band, hun debuut vond ik weinig aan maar deze blaast me echt omver.

  13.Litmus - Aurora
  Engelse Spacerockers met weer een geweldig uptempo album, voor liefhebbers van Hawkwind, US Christmas en Farflung een dikke aanrader.

  14.Black Pyramid - Black Pyramid
  Amerikaans stoner/doom gezelschap, dikke riffs, zwaar en hard maar wel melodiues.

  15.Alva Noto - Xerrox Vol.2
  Ambient uit Duitsland, warm en toegankelijk.

  16.The Phantom Band - Checkmate Savage
  Psychedelische pop/rock met elecktronische invloeden, verrassend album wat veel stijlen combineert, vernieuwende band.

  17.Bob Mould - Life and Times
  Voormalig zanger van Husker du met alweer zijn negende solo album, mooie liedjes zoals alleen hij dat kan.

  18.Lightning Dust - Infinite Light
  Kippenvel plaat met een ontroerende afsluiter.

  19.Thomas Köner - La Barca
  Duitse field recordings/ambient artiest, deze keer komen de opnames van verschillende plekken over de gehele wereld, een aparte ervaring.

  20.Candlemass - Death magic Doom
  Deze classic doom band verleerd het nooit, dikke pot doom met geweldige uithalen van Rob Lowe.

  21.The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
  Nederlands talent, Retro rock in de stijl van Thin Lizzy en Black Sabbath.

  22.Sun Araw - Heavy Deeds
  Aparte muziek, een combinatie van blues en drone, voor psychedelica liefhebbers een aanrader.

  23.David Tagg - Wind Blown Guitar
  Ambient/Drone met gitaarinvloeden, warm en subtiel.

  24.Tosca - No Hassle
  Downtempo dub ideaal bij zomers weer.

  25.Blank Dogs - Under and Under
  New wave, post-punk uit Engeland, eenmans project, experimenteel en lo-fi.

  26.These Are Powers - All Aboard Future
  Noise/electronica uit New york, hele weirde, vage experimentele muziek en ook nog eens heel tof!

  27.Forest Stream - The Crown of Winter
  Blackened death metal uit Rusland, zeer talentvolle nieuwe band.

  28.Moderat - Moderat
  Dubstep meets idm, samenwerking tussen apperat en modeselektor, Sfeervol album.

  29.House of Broken Promises - Using the Useless
  30.Demdike Stare - Symbiosis
  31.The Jim Jones Revue - Here to Save Your Soul
  32.The xx - xx
  33.Serpent Throne - The Battle of Old Crow
  34.Russian Circles - Geneva
  35.Robert Henke - Indigo_Transform
  36.Black To Comm - Alphabet 1968
  37.Moss - Tombs of the Blind Drugged
  38.Grammatics - Grammatics
  39.Creature With the Atom Brain - Transylvania
  40.The Gates Of Slumber - Hymns of Blood and Thunder
  41.The Answer - Everyday Demons
  42.The Horrors - Primary Colours
  43.Cuby + Blizzards - Cats Lost
  44.Clark - Totems Flare
  45.FaltyDL - Love Is a Liability
  46.Cave - Psychic Psummer
  47.Fu Manchu - Signs of Infinite Power
  48.Truckfighters - Mania
  49.Dark Castle - Spirited Migration
  50.Hooghwater - Echos
  51.Shrinebuilder - Shrinebuilder
  52.A place to Bury Strangers - Exploding Head
  53.Los Natas - El Nuevo Orden de La Libertad
  54.Alice in Chains - Black Gives Way to Blue

  [ Bericht 0% gewijzigd door trebremmit op 15-12-2009 22:57:03 ]
  abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Forum Opties
  Forumhop:
  Hop naar:
  (afkorting, bv 'KLB')